Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ο μαυρος προεδρος τζαι η επισκεψη του Ραλφ

Ατε εφκαλαμεν 2 εφτομαδες με τον κουνναφισμο τζαι την ΕΔΕΚ..Ε αφου αξιωθηκαμεν να ακουσουμεν τζαι καποιο θεσμικο οργανο του χωρου της ΕΔΕΚ [τον «Αγωνα»] να διαχωριζει την θεση του, κατι ενι. Εμεινεν κατι που την κληρονομια του Δωρου – τζαι δαμαι που εφτασαμεν εν η κληρονομια του Δωρου απεναντι στον ττερπιεν που επιμενει να επιβαλει ο κυριος Βασος τζαι η «παρουσια» του..Συναχτου νακκον γιατρε..Η ρητορικη εν καλο κολπο αλλα αμα σου φεφκουν οι λεξεις πκιον, εν καλα να δεις τζαι νακκον τα δικα σου..Ιντα που ηταν τζηνον το - εν να εισαι μια «παρουσια» τζαι μετα θανατο; Ελεος..Ενταξι ειπες την ατακα για τες ιδεες που εν αθανατες κλπ όταν εφορες το πουκαμισο με τα γαιματα του Δωρου πανω, το 74..Παλε; Τζαι τοτες εν ειπες ας πουμεν « Ο Δωρος εν να εν αθανατος» - οι ιδεες ειπες..Τωρα σαν να πολλοπροσωποιηται η κατασταση οξα εν η ιδεα μου; Τζαι..Ατε να μεν το πω- φανταζεσαι το.. Ετσι τζαι αλλοιως τζηνο που ελαλες τοτες «μεταπραξικοπημα» εφκαλες το στην εξουσια 2 φορες την δεκαετια του 90..Τζαι το 98 με την δηλωση «δεν μπορειτε να διωξετε παρανομους μεταναστες»..Εξηχασες; Ειπεν το ο Κληριδης για τους εποικους στην μοναδικη τηλεοπτικη συζητηση τοτε..Τζαι εψηφισες τον…

Τελος παντων…


Ατε να πουμε τζαι για τες αμερικανικες εκλογες..Εν καλλιτερα που γραφω τωρα που εκοψεν καπως η φαση με την εμπορικη εκδοχη του I have a dream..Το πιο σημαντικο των εκλογων ηταν σαφως τα ποσοστα που εψηφισαν. Οϊ πως οι εκλογες αλλασουν δραματικα τα πραματα –αλλα σαν έναν ειδος θεσμικης δημοσκοπησης εκφραζουν τζαι τις υπογειες ροες στην κοινωνια. Σε μιαν χωρα που το συστημα αποθθαρυνει την συμμετοχη [για να μεν παθει «υπερθερμανση» το πολιτικο συστημα όπως εγραψε πιο παλια ο Χαντινγτον] το ότι εκοντεψε το 70% η συμμετοχη, τουτον εκφραζει μιαν εντυπωσιακη κινητοποιηση του κοσμου..Τους τελευταιους τζαιρους τα ποσοστα εκινουνταν γυρω [πανω-κατω] στο 50%..Σιουρα οι μαζες της θρησκευτικης δεξιας [αλλα τζαι της ρατσιστικης] επηαν βουρητοι..Αλλοι για το σουσμα της Πεϊλιν [α ναι τζαι για τον αγωνα υπερ των «αγεννητων» - γιατι ο συνειρμος μου παει στους γνωστους συνδεσμους αγωνιστων …?] τζαι οι αλλοι για το χρωμα του Ομπαμα.. Αλλα προφανως εμπηκαν στην διαδικασια τζαι αλλα στρωματα που τα αριστερα [νεολαια/φοιτητες, μειονοτητες, εργατες] που εξεπερασαν την κινητοποιηση της δεξιας…Διοτι τα ποσοστα [52-47] εν τζαι εν εντυπωσιακα – ιντα ο χριστοφκιας επιασεν παραπανω τζαι σε φαση που εν εισιεν οικονομικη κριση..Επαιχτηκεν μια συγκρουση κινητοποιησεων τζαι σαφως υπαρχει πκιον μια πλειοψηφια κοινωνικης «αλλαγης» - που λαλει τζαι το σλογκαν του κ. Ομπαμα..Τζαι το ότι η αμερικη/ΗΠΑ μπαινει σε οικονομικη κριση καμνει πολλα ενδιαφερουσα την επομενη φαση - των κοινωνικων αντιπαραθεσεων η/τζαι συγκρουσεων..Στο πολιτικο επιπεδο οι δημοκρατικοι εν εχουν καμιαν δικαιολογια για 2 χρονια..Ελεγχουν τα ουλλα..Αλλα όπως λαλει τζαι ο Τσομσκυ εν τζαι τουτοι μια πτερυγα του κομματος του κεφαλαιου..Εννα δειξει ινταλως ένα παιξει το οικονομικο σκηνικο αμα παρουν μορφη τζαι οι εργατικες διεκδικησεις..


Που την αλλην εν πρεπει να υποτιμα κανενας την αντιδραση..Δηλαδη ο Ομπαμα εκλεγηκεν γιατι επαιξεν καλα το επικοινωνιακο παιχνιδι, τζαι γιατι υπηρχε ένα κινημα που κτιζεται για δεκαετιες τζαι η κουλτουρα του [για έναν μετα-ρατσιστικο κοσμο] απλωθηκε σε μεγαλα στρωματα του πληθυσμου…Αλλα εχρειαστηκεν τζαι η οικονομικη κριση [τζαι η αχαπαροσυνη της Πεϊλιν] για να φκει ο Ομπαμα..Τελικα οι δημοκρατικοι γενικα μπορει να επηαν τζαι καλλιτερα που τον ιδιον τον Ομπαμα..Κατω που την επιφανεια υπηρχεν τζαι υπαρχει έναν ειδος panic attack σε κομμαθκια της λευκης συντηρητικης κοινοτητας..Οϊ μονο εκλεγηκεν ενας «μαυρος», αλλα τζαι ενας τυπος που το μεσαιο του ονομα εν Χουσεϊν..Τζαι ηταν εναντια στον πολεμο στο Ιρακ..Αμα σκεφτει καποιος ότι 30-40% των αμερικανων πιστεφκουν ακομα ότι ο Σανταμ εισιεν οπλα μαζικης κατατροφης [παρα το ότι επαραδεχτηκεν το τζαι επισημα η κυβερνηση τους ότι «τελικα» εισιεν «λαθος»] τοτε εν σαφες ότι καμποσος κοσμος πιστευκει ότι εκφραζει τες προκαταληψεις του, τζαι τα ΜΜΕ τζηκατω [τζαι οϊ μονο βεβαια] «παιζουν» με το πασο στην κατασκευη της «αληθκιας»…


Βασικα εκτος που την ιδια την κοινωνια, το προβλημα εν να παιχτει τζαι στο εσωτερικο της δεξιας..Διοτι οι ρεπουπλικανοι εν συνοθυλευμα πκιον..Τζαι το πώς θα εξελιχθει η συγκρουση αναμεσα στην θρησκευτικη δεξια τζαι τους πιο φιλελευθερους εν να δειξει..Τωρα γιατι ο συνειρμος φερνει μου το «η αμερικανικη δεξια θελει τον Αναστασιαδη της»;..Ασιοϊλε κυριε Νικο..Οπως ας πουμε, με τον Χριστοφκια στην Μοσχα, ηρτεν μου τζαι ο συνειρμος ότι μπορει να χρειαζεται τζαι δυτικη αλλα τζαι η ανατολικη [ η μετα-τον-υπαρκτο] αριστερα [κομμουνιστικη η μη] τον Χριστοφκια της..

Λαλεις τελικα η εμπειρια των ιθαγενων να εν πιο σοφη που τα προτυπα τους τζαι να μεν το καταλαβουν; Ο μαζοχισμος..

Α τζαι έναν της μαππας..Ιντα ωραιος τζηνος ο μαυρος του ΑΠΟΕΛ..Ιδου κοινωνικη μεταμορφωση – οι τυποι που επαιρναν σβαστικες στα γηπεδα [στην κερκιδα του αποελ εννοειται] τζαι αμα εθωρουσαν μαυρο παικτη εκαμναν ηχους πιθηκου, τωρα καμνουν χαρουες που ενας μαυρος βαλει γκολ τζαι νικουν..Εϊβα..


Ακομα λλια στοιχεια για τις εκλογες στην αμερικη..Ο Νεϊτερ επιασεν γυρω στις 6-700,000 [γυρω στο 0.6%] αν αθθυμουμαι καλα. Αξιοπρεπες ποσοστο για μια συγκυρια που η αριστερα εππεσε με ότι εισιεν στην εκστρατεια να φκει ο Ομπαμα..Διοτι το τριτο κομμα/πολος μπορει να εν τζαι ενας τροπος εκδημοκρατισμου του αμερικανικου πολιτικου συστηματος..Απλα στην πολωση λειτουργα αρνητικα..Στο επιπεδο των πολιτιστικων πολεμων η δεξια εκερδισεν μερικα δημοψηφισματα εναντια στους γαμους ομοφιλοφιλων – με πιο εντυπωσιακη την νικη στην καλιφορνια. Ιδου η πολλαπλες οψεις της Αμερικης. Χολυγουντ τζαι συντηριλα. Στην «προοδευτικη» διασταση των δημοψηφισματων επερασαν αρκετες πρωτοβουλιες για περισσοτερο χαλαρωμα σε σχεση με την «ιατρικη χρηση» του χορτου τζαι την μη-διωξη για την κατοχη χορτου/μαριχουανας.


Επερασεν ποδα τζαι ο φιλος μου Ραλφ. Εγνωρισα τον τοτε που εσπουδαζα. Εισιεν ερτει στην αμερικη που την ανατολικη Γερμανια – την «Λαικη Δημοκρατια της Γερμανιας» όπως την λαλει τωρα που εν υπαρχει πκιον. Τοτες που εγνωριστηκαμεν εκαμεν μου δωρο το βιβλιο του Bulgakov «Ο Μαιτρ και η Μαργαριτα». Που τοτε εθκιεβαζαμεν το σαν ειρωνεια για τον σταλινισμο – ανκαι η σχεση του Μπουλγκακωφ με τον κ. Ιωσηφ ηταν τζαι νακκον παραξενη. Τωρα που εξαναβρεθηκαμεν λαλει μου «ξαναθκιεβαστο κεφαλαιο που ο Μεφιστοφελης» [ ο Woland στην νεωτερη εκδοχη] «καμνει την παρασταση «μαυρης μαγειας» στην Μοσχα τζαι καταρρεει το προσωπειο της σοσιαλιστικης επιφανειας για να φανει ο μικροαστισμος που εμπεδωνεν ο εσωτερικος περιορισμος της επαναστασης».


Εφκηκαμεν εξω να φαμεν σουβλακια στην επετειο της ρωσικης επαναστασης.


«Εν σου αθθυμιζει», λαλει μου «την καταρρευση του ανατολικοευρωπαικου σοσιαλισμου το 89-91; Εν σαν να εφκηκεν στην επιφανεια σαν reality show ο μικροαστος που ανατρεφε ο κρατικος σοσιαλισμος σαν προτυπο εκμοντερνισμου.»

Εξαναθκιεβασα το. Οντως. Η σκηνη που ο «υπευθυνος» χανει τζαι ξαναβρισκει την κκελε του [στο σουρρεαλιστικο πλαισιο του μυθιστορηματος] αθθυμισε μου τον Γιελτσιν, ενώ η υστερια με τα χαρτονομισματα τζιαι τα εσωρουχα εμιλαν που μονη της για το κιτς μιας περιοδου.

«Θωρεις», λαλει μου « ο Μεφιστοφελης στην σοβιετικη ενωση υπερασπιζετουν την ιστορικη υπαρξη του Ιησου των αποκρυφων ευαγγελιων, σαν διπλη αμφισβητηση τζηνου που υπηρχεν, τζαι ο συγγραφεας εμασιετουν να καταλαβει τον πολιτη που σιωπα, τον Πιλατο. Αραγε σου σημερα εν θα πρεπει λογικα, σαν μορφη μοντερνιστικης ρηξης, να υπερασπιστει την κληρονομια του Λενιν;».

«Τζαι», εσκεφτηκα, «να προβληματιστει για το ατομο που σιωπα γιατι φοαται να νοιωσει μερος της ολοτητας- της συλλογικοτητας;»

Ο Ραλφ παντα εσυγχιζεν με. Αλλα αρεσκεν μου γιατι εν ετζυλαν τζαι εφευκεν που το καλουπιν. Εξισιυλαν. Αθθυμηθηκα την υπογεια ηρωιδα στο εργο του Κουντερα την ωραν που ελαλεν εξοργισμενη σε οσους επροσπαθουσαν να την πεισουν να συμμετεχει στις συγκεντρωσεις των εξοριστων αντιφρουντων – τοτες που υπηρχεν ο υπαρκτος:

«Δεν είναι ο σοσιαλισμος το προβλημα μου αλλα το kitsch. Και είναι ιδιο και στις 2 πλευρες.»

Αλλα ο Κουντερα εν ακουσε την σοφια του δικου του υποσυνειδητου.


Τουτην την φορα ο Ραλφ εφερεν μου δωρο μια συλλογη ποιηματων του Μαγιακοφσκι.

«Θελετε –

θαμαι ακεριος ολο κρεας, λυσσασμενος

-κι αλλαζοντας αποχρωση σαν ουρανος-

θελετε –

θαμαι η αχραντη ευγενεια

-όχι αντρας πια, μα συγνεφο με παντελονια»

Εφυεν για την Γερμανια. Ανοιξα τα ποιηματα του Μαγιακοφσκι τζαι ειδα ότι εισιεν υπογραψει με στιχο που το ποιημα Ξελασπωστε το Μελλον:

«Το Μελλον δεν θαρθει

από μονο του, ετσι νετο-σκετο».

Εν να δειξει.


Οι πληροφοριες στο ιντερνετ λαλουν ότι οι «20» εν εκαμαν τιποτε γιατι απλα ο καθενας φυλαει τα κουτσια του για παρακατω. Τζαι μια πληροφορια λαλει ότι για να γινει η πρωτη παρεμβαση της αμερικανικης κυβερνησης στην στηριξη των επενδυτικων, επροηγηθηκεν τηλεφωνο που την Κινα. Ο «τραπεζιτης». Ειρωνεια της τυχης οξα the cunning of history?

Τοτες πριν τον Μπους τζαι στην επιλογη του στρατιωτικου ιμπεριαλισμου σαν τροπου υπερασπισης της αμερικανικης ηγεμονιας που ηταν σε παρακμη, για έναν συντομο διαστημα [1999-2001] στες πολιτικες επιλογες εφανηκεν να διαμορφωνεται έναν παγκοσμιο κινημα που εμεινεν σαν «κινημα εναντια στην παγκοσμιοποιηση»- εστω τζαι αν ηταν πολλα πιο περιπλοκο…Τωρα που η ηττα της στρατιωτικης επιλογης φαινεται πιο ξεκαθαρα εν να εμφανιστει αραγες σου η συνεχεια;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα παγκοσμιο κινημα εναντια στην παγκοσμιοποιηση.

Παγκασμιοποίηση Vs Παγκοσμιοποίηση

rose είπε...

...θα δεις που θα μιλάμε και πάλι για καπιταλισμο

ας ξεχάσουμε τον νεοφιλελευθερισμο που ξεραμε...

μακάρι έτσι, και τον σοσιαλισμο...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε xwrike,
καλον :)..εν τζαι τουτον μεσα στα παραξενα της εποχης..το πρωτο μεταμοντερνο παγκοσμιο κινημα να του εσιει μεινει η ταπελα του "εναντια στην παγκοσμιοποιηση"..εμασιετουν τζαι ο τσομσκυ να το διευκρινησει οτι εν εναντια στην "χρηματιστηριακη/του κεφαλαιου παγκοσμιοποιηση" κλπ..αλλα ατε να αλλαξεις ταπελα αμα κολλησει στα μμε..
καμιαν αλλην φορα ισως να εν καλα να κουβεντιασουμε τζαι για τες πολλαπλες μορφες/εκδοχες τζηνης της φασης..αλλα παντως εκτος που χιουμορ, εσκεφτηκα οτι η αλλαγη του "ο" σε "α" στην αντιπαραθεση "παγκασμιοποιησης-παγκοσμιοποιησης" μπορει να παιξει συνειρμικα [αφου το ποστ παιζει τζαι νακκον με τους τυχαιους συνειρμους του σουρρεαλισμου]τζαι με την "α"υτονομια μεσα στην παγκοσμιοποιηση..
ελευθερη ερμηνεια..η μπορεις να πεις "ο καθενας με τον πονο του"..

αγαπητη rose,
παλε επετυχα σε, σε απαισιοδοξη φαση; οξα να παρω το τελος σαν ελπιδα;
ε το δικο μου παιχνιδι αισιοδοξιας-απαισιοδοξιας ειπα σου το σε μιαν αλλη κουβεντα νομιζω..τωρα για να κινουμαστεν νακκον μεσα στο ιστορικο κλιμα του τι θα λαλουμεν στο μελλον, να σου απαντησω/σχολιασω με εναν αποσπασμα του w. morris [που χρησιμοποιηται συχνα τζαι τσιαττιζει νομιζω καπως τζαι με την κουβεντα για τις μορφες της παγκοσμιοποισης..]
"οι ανθρωποι αγωνιζονται και χανουν την μαχη, και το πραγμα για το οποιο αγωνιστηκαν ερχεται παρα την ηττα, και οταν ερθει φαινεται να μην ειναι αυτο το οποιο εννοουσαν, και αλλοι ανθρωποι πρεπει να πολεμησουν για αυτο που εννουσαν με αλλο ονομα"

λινοπαμπακος

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Λινοπάμπακε,

Μόνο ένα μικρό σχόλιο (για την μάππαν).
Λαλείς: “…Ιντα ωραιος τζηνος ο μαυρος του ΑΠΟΕΛ..Ιδου κοινωνικη μεταμορφωση – οι τυποι που επαιρναν σβαστικες στα γηπεδα [στην κερκιδα του αποελ εννοειται] τζαι αμα εθωρουσαν μαυρο παικτη εκαμναν ηχους πιθηκου, τωρα καμνουν χαρουες που ενας μαυρος βαλει γκολ τζαι νικουν…”.
--- Φαινόμενα ή έστω εκφράσεις ρατσιστικής συμπεριφοράς (σε βάρος γενικά των μαύρων ποδοσφαιριστών) ακούω ή/και παρατηρώ τα τελευταία χρόνια και στην κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!!! (Όλο και πιο πολύ ακούονται εκφράσεις του όπως «hυλλόμαυρε», «αφού εν μαύρος ίνταμ που καρτεράς» [όταν από δυο βήματα δεν κατάφερε να σκοράρει], ή ο πίθηκος μόνο μπανάνες ξέρει αν τρωει κι άλλα παρόμοια! Λυπηρότατο!

Anef_Oriwn
Σάββατο 22/11/2008 – 11:32 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

οντως [λυπηροτατο] ρε φιλε..κοιτα να δεις..λαλεις να εν κανενα καταλοιπο της γενικοτερης υπογειας ρατσιστικης φασης με το "μαυρο" [το "μαυρογερημο", "μαυρα τζαι γερημα" ] οξα να εν συνδρομο νεου ευρωπληκτου μικροαστισμου;

ε οποτε αντι να καμνουν μονο εξασκηση στο να ενθαρρυνουν τους παικτες, ας καμουν τζαι λλιην πολιτικη παρεμβαση της καθημεριντοητας στην κερκιδα οι της θυρας 9 η οπως αλλιως τους λαλουν..
διοτι εσιει τζαι μιαν καλη πτερυγα σιουρα τζηνη η κερκιδα..που φαινεται που τα γραφιτι στους τοιχους - εστω τζηνα που θωρω δακατω στην λεμεσο τζαι περαστικα στην χωρα..διοτι οπως ειπαμεν τζαι στην αλλη κουβεντα, πιανω τους κραδασμους των γηπεδων νακκον που μακρυα..

στην ιταλια η αριστερη ομαδα της ρωμης εν η ρομα [αν εκαταλαβα καλα] αλλα σε μιαν φαση εμφανιστηκαν τζαι συνθηματα υπερ του μουσολινι στην κερκιδα της [στην κοντρα] αμα επαιζεν με την λιβορνο - της οποιας οι οπαδοι κουβαλουν στο γηπεδο φωτογραφιες του σταλιν..οποτε οι κερκιδες εν τζαι δεικτης ιστορικου κοινωνικου αισθηματος, αλλα μπορει να εν τζαι ευμεταβλητος χωρος δημοσιας εκφρασης προσωπικων στιγμων εκτονωσης..

Μαππατζιης είπε...

Η Ρόμα έννεν η ομάδα των αριστερών, εν η ομάδα της εργατικής(τάχατε) τζαι της lower μεσαίας τάξης της Ρόμης με παραπάνω οπαδούς που τη πόλη. Τζαι απέναντι εν η Λάτζιο που οι οπαδοί τους μεινίσκουν στα αντίστοιχα Λατσιά της Ρόμης τζαι εν νεοναζί(οπόταν για να προκαλέσουσιν τζιύνους της Ρόμα παίρνουσιν πανό ''πέταλλο που Εβραίους'', ''ομάδα των μαύρων'' όπως εμάς οι Ανορθωσιάτες φωνάζουν σύνθημα για τους ''Τουρκοκύπριους στη θύρα την 9'', επειδή άμαν ο νους σου εν λλίος ο Τουρκοκύπριος, ο Εβραίος τζαι ο μαύρος εν ξιτιμασιά)

Τζαι οι ξιτιμασιές που ννα 'κούσεις στη δυτική της Ομόνοιας π.χ ''ππουshτόμαυρε'' ή κουβέντες τύπου ''βάρτον κασέκε να μαρκάρει το ροπίννιο γιατι εν τζιυ θκυο μαύροι'' ννε μεν δείχνουν ότι είμαστιν ττοπουζοκυπραίοι αλλά εν ακίνδυνες. Στην Ομόνοια ποττέ εν θα φωνάξουν οι οργανωμένοι ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ, ούτε εννα μπουν μέστο γήπεδο να κάμουν σπρέι το μαύρο(Ανόρθωση-Ομόνοια πάστον Εν Ντιαγέ). Εγιώ καρτερώ να δω τι θα γινεί που θα παίξει πρώτη κατηγορία ένας που τους τρεις μαύρους Κυπραίους που παίζουσιν τωρά στη δεύτερη κατηγορία, είδη οι θκυο επαίξασιν σε μιτσιές Εθνικές)

Τζαι στο θέμαν Ονουάτσι. Ο Κυπραίος ο εθνικιστής/καπιταλιστής αν του ελαλούσες τωρά αν θέλει ένωση με την Ελλάδα είσιεν να σου πει όι γιατί ήταν να σκεφτεί το πουτζιή του πρώτα. Για τα ριάλλια πουλά τζαι τη μάνα του. Ετσι τζαι ο Κυπραίος στο φούρπο πουλά τζαι την ''ομάδα-ιδεολογία'', ''ομάδα-οικογένεια'' φτάννει να δέρνει η ομάδα του. Τζαι μαύρο να 'χουμε, τζαι εταιρία να γίνουμε, τζαι ο ''Ομιλος Ελληνων Λευκωσιας'' να 20 ξένους τζαι αρχηγό το Μαλέκκο, τζαι η ''ομαδα του λαού'' να έσιει 7 χορηγούς παστη φανέλλα(συμπεριλαμβανομένου του Burger King), τζαι τον ανιψιό του Ντεχτάς εσσιυλοφαήθηκεν η Ανόρθωση να το πκιάσει ένα φεγγάρι. Στη κοινωνία εν τα λεφτά τζαι στη μάππαν οι πούντοι. Τουλάχιστον στη Κροατία οι νεοναζί εν δέχουνται μαύρο παίχτη τζαι τζιύνα που πιστεύκουν, πιστεύκουντα τζαι άμαν τες τρώει η ομάδα τους. Ο Κυπραίος είτε εν μάππα, είτε εν κοινωνία, είτε εν κοινωνία των ροκόλων(των κλαππ τζαι το κκαφέ) θέλει ναν πρώτος στο πρωτάθλημα που του επέβαλε η εξουσία, οπόταν πούλα τις αρχές σου για θκυο γκολ, πούλα τη μάνα σου για θκυο σπίθκια τζαι πούλα το Τσιε τζαι το δρεπάνι για να σε μπήξουν μέστο Πλην 2(αν ήταν φούρπος το Πλην 2 εννά ταν το Τσιάμπιονς Λιγκ)

ΥΓ. Η θύρα 9 έκαμεν ότι έπρεπεν να κάμει, ως πριν 10 χρόννια ακούαμεν το ''Ομπίκου Ομπίκου ομάδα του πιθήκου'' τζαι θυμούμαι πιο παλλιά που εσύρνασιν μπανάνες του Ομπίκου.

ΥΓ2. Στο Αποέλ μπορεί να κόψασιν προσωρινά τα ου ου ου αλλά στον Απόλλωνα πέρσι εφκάλαν το πανό που έγραφεν ''Hitler'' τζαι ας ήταν ο προπονητής τους Εβραίος

dokisisofi είπε...

O xwrikos anakalipsen tin tashinopitta.
Mono pou sto stoxastro den einai i afirimeni pagkosmiopoiisi alla i pagkosmiopoiisi tis agoras, o neofileleftherismos kai oi poliethnikes.

Pantws linopampake prepei na anagnwrisoume oti akrivws i apousia tis diefkrinistikis epeksigisis, ekane to kinima pio platy kai asafes.

Oso gia ton eortasmo tis oktwvrianos epanastasis me tin sinodeia souvlakiwn ( o tonos sto ki gia na eksigoumaste kai na min exoume sineirmous) kai ti sizitisi peri tis oikonomikis krisis exw mian erotisi mono:ipiate kai kokakoloudes me ta souvlakia sas

Anef_Oriwn είπε...

Λινοπάμπατζιε,

Αφού επιάσαμεν τα της μάππας (ήρτεν τζιαι ο ειδικός ο Μάππατζιης να μας κάμει παρέα) ας πούμεν ακόμα λίγες κουβέντες:

1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει να προβληματίζει τους οπαδούς της! (Εψές είχεν κοκκαλούιν του πουπούξιου)! Η μεσοαμυντική γραμμή έκαμνε το traffic ενώ οι επιθετικοί ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι! Οι οπαδοί κάμνουν υπομονή ακόμα, αλλά έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν έχουν και καμιά υπερομάδα! Μάππατζιη εσύ που έχεις και εξειδίκευση επί του θέματος ίντα λαλείς;

2. Η πολιτικοποίηση στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο κυπριακό φαινόμενο. Από τα λεγόμενα σας φαίνεται να υπάρχει και στην Ιταλία, ενώ απ’ ότι γνωρίζω παρατηρείται και στην Ισπανία (π.χ. στις κόντρες Μπαρτσελόνας – Ρεάλ) και έχει τις ρίζες της στο Εμφύλιο Πόλεμο.

3. Ένα πολύ καλό βιβλίο για την κοινωνική και την πολιτική διάσταση του ποδοσφαίρου είναι το “Mια θρησκεία χωρίς άπιστους: Ποδόσφαιρο”, των Νίκου Μπογιόπουλου (ανερχόμενου αστέρα του ΚΚΕ) και Δημήτρη Μηλάκα, από τις εκδόσεις Λιβάνη (2005). Αυτός ο εκδοτικός οίκος ενίοτε βγάζει και ωραία βιβλία (άμα δεν είναι παραλογοτεχνία).

4. Ο ρατσισμός μας στην Κύπρο δεν είναι και τόσο φυλετικός πιο πολύ έχει σχέση με το πόσο κακορίζικος και φτωχός είσαι! Ο Αράπης (Αιγύπτιος ή Σύρος) που δουλεύκει σε φάρμα είναι ππουshτοαράπης, ενώ ο Λιβανέζος επιχειρηματίας ή ο σεΐχης που τα εμιράτα (με τα λεφτά και τις λιμουζίνες) είναι μια χαρά!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 24/11/2008 – 8:24 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε μαππατζη,
ευχαριστω για τες διευκρινησεις..
μια εκκληση αν γινεται..στο μπλογκ σου βαλε τζαι option "ανωνυμος"..εισιεν διαφορες φασεις που εθελα να σου αφηκω σχολιο τζαι εν εμπορουν..τωρα γιατι εν γινεται με το "λινοπαμπακος" ασε..αλλη ιστορια..τελος παντων αν γινεται εν να εν καλα..
παντως οπως σε εθκιεβαζα αθθυμηθηκα οτι καπου ειχα δει οτι το αποελ εισιεν οντως σε μιαν φαση γραμμη να πιανει μονο ε/κ ["ελληνες"] παικτες..τωρα ηταν τοτε στο 48..πιο προσφατα..εν να σε γελασω..ασε αμα το δω παλε το τεκμηριο [ηταν αναφορα σε εφημεριδα] να το βαλω στο μπλογκ..
για τους απολλωνιστες να σου πω επισης οτι παρολες τες μαλακιες..τζαι που συνεχιζουνται..εγινε τζαι μια καλη φαση [που επιασεν καποιον τοπο οπως θωρω γυρον] την περιοδο που ηταν προπονητης ο σταγκε [ετσι τον ελαλουσαν; ο τυπος που την γερμανια..] τζαι ειχαν τους ιρακινους παικτες - αφου επαιρναν στα γηπδα ιρακινες σημαιες..εγιναν προσπαθειες τοτε να ξιταφτιστει που τον ρατσισμο η κερκιδα..ενταξι ενα κολλημα υπαρχει αλλα εγιναν τζαι βηματα..

αγαπητη dokisisofi,
αμα εκατσαμεν ερωτησα τον αν εθελεν κονιακι της λοελ που το 48 για να παει με την επετειο..ειπεν μου ομως οτι επροτιμαν κρασι για να παιξει τζαι με πιο αρχαιες ανατρεπτικες ριζες..εσκεφτηκαμεν το θισμπυ [που μου αθθυμιζει τα μυρωδατα κρασια της καλιφορνιας] τζαι το παλομινο..αλλα ειπαμεν εν πολλα γλυτζια για την επετειο..τζαι τελικα εκαταληξαμεν στην ζιβανια της λοελ..για τες ριζες..
αλλα σαν αναψυκτικο ηπιαμεν εννοειται ΚΕΑΝ.:)

ναι..η ασαφεια νομιζω οτι οντως επαιξεν ρολο...ο παλιος διεθνισμος εισιεν τζαι εναν οραμα μιας νεας διεθνικης/παγκοσμιας ταυτοτητας..σημερα, η που την φαση του 99-2001, φαινεται να φκαινει εναν ειδος κινηματος πολλαπλων αυτονομιων..το "πληθος/multitude" που λαλουν οι νεγκρι τζαι χαρντ; οξα εν μεταβατικη βαση;
αστο να το δουμε τζαι παρακατω..

αγαπητε ανευ,
ιντα που να πω..εν τον καμνεις χαζιν τον προπονητη σιουρα..εγιω ξερεις σαν λεμεσιανος ενοιωσα καλα που επαιξαν που εναν ημιχρονο..διοτι εκτος που να ειμαστεν [εμεις οι λεμεσιανοι γενικως] με τον αρη σαν κρυφη φαντασιωση - εγω εχω τζαι συμπαθειες που ξεπερνουν την μονογαμικη ποδοσφαιρικη ταυτιση.. με την αελ αναποφευκτα.. οπως την αγαπημενη γειτονισσα με την οποια παρολιγο να βρεθουμεν - αν θελω, δηλαδη, ας μεν εχω συμπαθειες με ετσι περιγυρο..τζαι ας τους λαλω τους παρεες μου οτι η λεμεσιανη αριστερη ομαδα που εφκηκεν που το 48, ηταν ο "ανταιος" που εκλεισεν το 59 νομιζω..τριζουν τα δοντια τους γιατι υποψιαζουνται συνομωσια που την λευκωσια..
τελος παντων..ηταν καλον που επαιξεν καλα επιτελους τζαι εκτος η αελ..ετσι λαλουν, τζαι οι φιλοι μου ηταν χαρουμενοι παρα το οτι εχασαν..εν τζαι τουτον μεσα στα πλαισια..
αλλα για τα της μαππας να μας πει οντως μαστρος της υποθεσης, ο μαππατζης, αν ξαναγυρισει ποδα σε τουτην την φαση..
αλλα..για να πω τζαι εγω την ερωτηση μου..επαιξεν καλλιτερα η ανορθωση με τον απολλωνα; τζαι γιατι να εν σουπερ ομαδα που τα τωρα η ομονοια; ετο εγορασεν παικτες τζαι στηνει ομαδα - τα ιδια που ελαλουσαμεν..τζαι τζυλα..αλλα ενταξι, εγω εν τες εφηεμριδες που εθκιεβασα.. ατε να μας πει τζαι ο μαππατζης γνωμη..

τζαι αφου γραφουμεν στην ροη..τζαι ενα σχολιο για τες εκλογες στην βενεζουελα..τζαι για την σταση του χριστοφκια απεναντι στην "αντιπυραυλικη" κλπ..

1. στην βενεζουελα εγιναν δημοτικες τζαι εκλογες για κυβερνητες..οπως εδειχναν τζαι οι δημοσκοπησεις οι οπαδοι του τσαβεζ εκερδισαν με μεγαλη διαφορα..μεχρι στιγμης [95% καταμετρηση] εκερδισαν τουλαχιστον 17 κυβερνητες, η αντιπολιτευση 3 τζαι 2 επαιζουνταν..
οποτε λογικως ο αλ τζαζιρα εισιεν τιτλο που το πρωι
"chavez supporters sweep state elections" με αναφορα στην αδιαμφισβητητη νικη των τσαβιστας τζαι στην εμπεδωση της ηγεμονιας του κινηματος τους θεσμικα..εισιεν επισης αναφορες σε κερδη τζαι απωλειες τζαι των δυο παραταξεων - οι μεν αντι-τσαβικοι εκερδισαν τες 2 πιο μεγαλες πληθυσμιακα "πολιτειες" τζαι τον δημαρχο του καρακας..ενω ο τσαβεζ τζαι το κινημα γυρω που την προσπαθεια κοιωνικης αλλαγης, εκερδισαν σε αλλες περιοχες[τζαι σε περιοχες της πρωτευουσας] τζαι σαφως ανετρεψε την ταση για αποχη των οπαδων του [που τους εστοιχισεν περσι την πρωτη εκλογικη ηττα σε ενα δημοψηφισμα]αλλα τζαι επεριορισεν [για την ωρα] την εσωτερικη αντιπαραθεση μετριοπαθων-ριζοσπαστων..γενικως, με εκλογικους ορους εν μια σαρωτικη νικη..με ιδιαιτερη σημασια θεσμικα πκιον αφου η αντιπολιτευση οϊ μονον αλλασει [σε σχεση με την υστερικη κατασταση του 2004-06] αλλα αποδεχεται πκιον το νεο πλαισιο

το bbc εισιεν χαζιν..στην αρκη υπηρχεν προσμονη.υστερα επαιξεν το παπια..εισιεν τιτλο πριν τις εκλογες οτι εν "κρισιμες εκλογες" για τον τσαβεζ..το πρωιν τιποτε..τζαι υστερα που ωρα εβαλεν τιτλο - chavez opponents make gains..οπως στην φαση με τον μοραλες στην βολιβια που επιασεν 67% τζαι το bbc εθεωρεν τα αποτελεσματα αμφιλεγομενα..υστερα καποιος πρεπει να τους ειπεν οτι ακομα τζαι να πιασει 5 κυβερνητες η αντιπολιτευση εν γυρω στο ενα τεταρτο του συνολου..οποτε [εν τζαι μαθηματικο θεμα τα γερημα] αλλαξαν το σε chavez and opponents claim victory..

το αλλον εν τουτη η ιστορια με το οτι ειπεν ο χριστοφκιας οτι υποστηριζει οτι η "αντιπυραυλικη ασπιδα" ενεν καλη ιδεα..τζαι οτι εν αναγκη να μιλησουν οι ευρωπαιοι με την ρωσια..σημερα ο πολιτης γραφει οτι συφφωνα τζαι η πορτογαλια..γιατι εν ειδεν κανενας την σταση του σαρκοζυ;..τζαι την αποσταση του ομπαμα οταν αφησε στ ακρυα του λουτρου τον πολωνο προεδρο που εφκηκεν τζαι ειπεν οτι ο ομπαμα ειπεν του οτι υποστηριζει το σχεδιο κλπ;
αμα καποιος θελει να το παιξει φιλοδυτικος, εν τζαι εν ασιημα να δει τζαι με ποιαν δυση ενι..
τζαι τζηνον με το νατο..ιντα που να πεις; μερικοι διουν μου την εντυπωση οτι αν εφκενεν η πεϊλιν ηταν να την θεωρουν genious στην εξωτερικη πολιτικη..
ατε να το αφηκουμεν δαμαι γιατι εθκιεβασαμεν πολλην πελλαρα εχτες την κυριακη..

λινοπαμπακος

Μαππατζιης είπε...

για την μάππα εννά σας τα γράψω αύριο γιατί τωρά εννα πα να ππέσω.

Απλά να σε ρωτήσω ίνταλος βάλλω option για ανόνυμους.

Τζαι τότε που ήρταν οι Ιρακινοί στον Απόλλωνα εν εξαιτίας του Ιρακινού προέδρου(μαφιόζος που ήξερε πως στην Κύπρο η μάππα εν το καλλύττερο άσυλο) που εκάμναν τες αντιρατσιστικές καμπάννιες, τζαι πάλε ο οργανωτής του Απόλλωνα που εστέκετουν όπως τη γλάστρα δίπλα που το πανό ''Δείξε Κόκκινη Κάρτα Στο Ρατσισμό'' εφορε φανέλλα ''Πας Μη Ελλην Βαρβαρος''.

Εν το μεταξύ ο Στάγκε τζαι ννα το ψάξω τζαι σε κάτι βιβλία που παράτζιυλα τζαι κόμα να ρτουν, μάλλον εδούλεφκε για τη Στάσι το τζαιρό της ανατολικής Γερμανίας.

Μαππατζιης είπε...

Προς Ανεφ Οριων

1)Η Ομόνοια τωρά έσιει τέσσερις στράικκερς(που εν τουλάχιστον) του χαιρκού ενώ το Αποέλ έσιει ανάμιση. Το να έσιεις τέσσερις επιθετικούς όμως εν σε βοηθά γιατί αναγκάζεσε αφόσο εν ούλλοι τους καλοί να τους κόφκεις γυρό κάθε εφτομάδα τζαι χάννεις την ομοιογένεια(+ο στράικκερ θέλει παιχνίθκια για να πάρει πάνω του, άμαν το παίζεις μια με μια εν βοηθάς το παίχτη). Η υπερομάδα έσιει 1843 ''παιχταράδες'' αλλά για να πκιάεις πρωτάθλημα τρεις τέσσερις θέλεις, αν έσιεις εσύ 150 Αλωνεύτηδες τζαι έσιει ο άλλος θκυο Αλωνεύτηδες το ίδια σκατά είσαστεν τζιυ θκυο σας, ο άλλος μπορει ναν τζαι σε καλλύττερη θέση γιατί εν αναγκάζεται να αλλάσει ομάδα κάθε εφτομάδα για ναν ούλλη τους χάππι. Η υπερομάδα έσιει 9 ''επιθετικούς'' παίχτες, θκυο attacking midfielders που παριστάνουν τους μεσοαμυντικούς άμαν λάχει, τον Ζλόγκαρ που παριστάνει τον παsh box to box παίχτη της Κύπρου τζαι το Κασέκατσο άρα η ομάδα εν έσιει ένα balance.
+ Πρέπει να λοαρκάσεις ότι πρέπει να πιασεις το πρωτάθλημα που ομάδα που πέρσι έφαε 13 γκολ, που το έπκιασεν αήττητο, που τα τελευταία τέσσερα χρόννια μάξιμουμ τρεις φορες να τες έφαε στην έδρα της, που έσιει τζαι τζιύνη θκυο σούππερ επιθετικούς(που εν θέλουν ούτε τρεις μήνες να προσαρμοστούν), έσιει τζαι τζιύνη παίχτατσους όπως τον Αλωνεύτη,πολλά καλο πορτάρη, που ο τρίτος αμυντικός της μεστην Ομόνοια παίζει άνετα βασικός τζαι που να μείνουν μαύρα τζαι γέριμα παίζει μέστο Τσιάμπιονς Λικ τζαι παίζει τζαι καλά.

Για να πκιάσεις το πρωτάθλημα θέλεις 64 βαθμους(τα τελευταία τρεία χρόννια στις 26 αγωνιστικές ο πρωταθλητής τόσους έπκιασε) αρά μπόρεις να χάσεις 14 βαθμούς. Επίαν τα 4/10 του πρωταθλήματος τζαι έχασες περίπου τον ανάλογο αριθμό βαθμών οπόταν εν έχουν λόγο να μουρμουρουν που τα τωρά οι Ομονοιάτες, ειδικά άμαν επαίξαν Παραλίμνι εχτός, Απόλλων εχτός, ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση τζαι έβαλες της τέσσερα + την Αελ.


2) Οντως έσιει πολλούς τόπους, μόνο που στους παραπάνω τόπους εν παραπάνω οι φτωσιοί εναντίον τους πλούσιους τζαι άρα τα κόμματα έρκουνται στο παιχνίδι. Στο Ισραήλ το Μακκάπι-Χαποέλ εν το πιο φανατισμένο ''πολιτικό'' ντέρπι τζαι έσιει τζαι αλλού ομάδες όπως στη Τενερίφη που εν αριστεροί, στην Γλασκώβη που εν τσακκωμένοι λόγω της Βορείου Ιρλανδίας etc. Στη Κύπρο όμως έννεν πολιτικοποίηση που έχουμε, εν κομματικοποίηση. Ούλλες οι ομάδες έχουν κόμμα, έννεν απλά θκυο-τρεις που τες 20 ομάδες όπως στο εξωτερικό.

11/14 της πρώτης κατηγορίας εν ''κομματικές''

που τη δεύτερη κατηγορία τουλάχιστον 8 που τες 14

Στη τρίτη κατηγορία εν ο Διγενής Βρομόκληνης που το σήμα του εν ο Γρίβας.

3) Προτείνω βιβλία που Jonathan Wilson, Simon Kuper, Marc Bennets αν τζαι έσιει μερικά που μπορεί ναν πολλά specific όπως το ''Football Dynamo''(αν τζαι με τούτο επορώθηκα με τη μάππα στη Ρωσσία)

4) Η ξιτιμασιά στη μάππα όμως τες πλείστες φορές εν αυθόρμητη τζαι έννεν ρατσιστική (όι παραπάνω ρατσισμός που το καθημερινό επίπεδο ρατσισμού) αλλά race-related ξιτιμασιά. Αμαν αγκριστώ τζαι φταίει ένας καλαμαράς τότε γίνετε ππουστοκαλαμαράς, ο μαύρος ππουστομαυρος, τζαι ο αρμένης ππουσhτοαρμένης. Ο κκάσιουαλ ρατσισμός του μέσου Κυπραίου πάλε έννεν ρατσισμός, όπως είπες τζαι 'συ εν άππομα τζαι σνομπισμός(που του καλλιεργεί η εξουσία) Με τον ίδιο τρόπο που εσού αν με θυμώσεις εννα γινείς ππουσhtαδροπος.

(Δαμέ εν homophobia το πρόβλημα όι ρατσισμός)

Λινοπάμπακε

Αμαν απαγορεύσασιν που τους αριστερούς να αθλούνται σε ομάδες το 1948(η μόνη ομάδα που αρνήθηκε να θκιώξει τους αριστερούς ήταν ο ΑΠΟΠ οπόταν εθκιώξαν τον ΑΠΟΠ που το πρωτάθλημα τοτε) το Αποελ επροσπάθησεν να τους πείσει να απαγορεύσουσιν τζαι τους Αρμένιες, Μουσουλμάνους, Μαρωνίτες που να παίζουσιν αλλά εν εδεχτήκασιν οι άλλες ομάδες. Το Αποελ όμως αρνήτουν να έσιει παίχτες που έννεν δεξιοί τζαι ελληνορθόδοξοι οπόταν η πρώτη ομάδα της Ομόνοιας είσιεν τέσσερις αρμένιες.

Υποτίθετε πως μεστο καταστατικό του ΓΣΠ(το μυθικό κεττάπι που γράφει πως το ΓΣΠ ''πρέπει να έσιει Ελληνική σημαία'') ως σήμμερα λαλεί πως ο ΓΣΠ εν επιτρέπει να αγωνιστούν για 'λλόου του μη ελληνορθοδοξοι.


ΥΓ επιτρέπει τζαι ανόνυμους τωρά

Ανώνυμος είπε...

μαππατζιη,
μαλιστα..πολλα ενδιαφερον..τζαι σαν οπτικη τζαι σαν πληροφοριες...
για τον απολλωνα [το εψεσινο σου μηνυμα] επιμενω [απο οτι ειδα/θωρω] οτι εισιεν μιαν θετικη επιδραση στον κοσμο τους [τον κοσμο που ενεν κολλημενος τζαι απλα παει με το ρευμα] η εκστρατεια τοτε..ασχετο ποσο ειλικρινεις ηταν οι chief τους..
τζαι εγραψα τζαι εναν σχολιο για το ινταλως χρησιμοποιηται η "σταζι" που τα δυτικα μμε σαν εναν ειδος δαιμονοποησης της γενικοτερης κοινωνικης, πολιτισιτκης τζαι ιστορικης εμπειριας της ανατολικης γερμανιας - οπως λαλει τζαι ο ραλφ..
αλλα αστο..αλλη φορα..αρεσεν μου η αναλυση σου οποτε ας μεινει τουτη σαν η κεντρικη αναφορα σε τουτον το κομματι της συζητησης..τζαι τα αλλα λαλουμεν τα τζαι παρακατω..

λινοπαμπακος

Anef_Oriwn είπε...

Λινοπάμπατζιε & Μάππατζιη,
Σας χαιρετώ!

Αφού συνεχίζουμε με τα πολιτικο-ποδοσφαιρικά, επιτρέψτε μου ακόμα μερικά συμπληρωματικά σχόλια και ερωτήματα:

1. Αυτό με το να παίζουν μόνο ελληνοκύπριοι (ή Έλληνες της Κύπρου) στον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα να είναι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι (άραγε απαγορευόταν και σε Μάρτυρες του Ιεχωβά και σε Παλιοημερολογίτες;), αν δεν ήταν κάποια καταστατική πρόνοια, σίγουρα ήταν κάποιος άγραφος νόμος και κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο ερμηνευόταν για χρόνια το “Ε” για το “Ελλήνων” στην ονομασία ΑΠΟΕΛ! Οι πρώτες συζητήσεις για αλλαγή αυτής της πρακτικής έγιναν όταν οι τους διοικούντες του ΑΠΟΕΛ θέλησαν να μεταγράψουν στην ομάδα (από τον “Ολυμπιακό” Λευκωσίας) τον Μάρκου που ήταν Μαρωνίτης! (Οι πολιτικοί απόγονοι εκείνων των κκελλάων εν τζιαι διαφέρουν τζιαι πολλά σήμερα!).

2. Η κατάσταση με τες ομάδες της Λεμεσού και τα πολιτικά φρονήματα των οπαδών εν αρκετά διαφορετική που τες ομάδες των άλλων πόλεων πλην της Πάφου. (Νομίζω τότε, το 48, ο ΑΠΟΠ, εν υπήρχε. Αν μπα τζιαι για την ΑΕΛ που κάμνει αναφορά ο Μάππατζιης; Ας το ψάξει λίγο καλύτερα). Η πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΛ εν Αριστεροί (όμως έχει και πολλούς δεξιούς που την υποστηρίζουν), καθώς ο “Ανταίος” δεν κέρδισε τους Αριστερούς και έτσι δεν επιβίωσε (βασικά γιατί τότες, το 1948, η ΑΕΛ είχε μια προοδευτική διοίκηση – νομίζω Πρόεδρος ήταν ο Παύλος Ξιούτας – που δεν ακολούθησε τ’ άλλα σωματεία στον αντικομουνισμό τους. Γι’ αυτό και στη Λεμεσό είχαμε κινήσεις από την άλλη πλευρά σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις. Το 1954 (αν δεν κάνω λάθος) ιδρύθηκε από την Δεξιά (σ’ αυτήν την περίπτωση) το εθνικό σωματείο του “Απόλλωνα”.

3. Εκείνο που δεν χωνεύω με τους προπονητές (και όχι μόνο με τον Τούτιτς) είναι να μας λαλούν (τζιαι να μας περιπαίζουν) ότι έχουν 20-22 ΙΣΑΞΙΟΥΣ ποδοσφαιριστές και την ίδια στιγμή κάποιοι να μεν βκαίνουν που την 11δα όσο χάλια και να είναι (π.χ. Βέντζελ, Ζλόγκαρ), άλλοι να είναι μόνιμα στον πάγκο (Αλαμπί, Μπαγκούρα, Κλέιτον) και κάποιοι άλλοι μόνιμα στην κερκίδα (Κούλης Παύλου). Διερωτούμαι που είδεν ο Μάππατζιης τον Τουτιτς “… να τους κόφκεις [όλους] γυρό κάθε εφτομάδα …”. Πρώτος διδάξας τέτοιων πρακτικών στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ο σούπερ “πετυχημένος” προπονητάκκος Howard (ο βασικός υπεύθυνος μαζί με τον Πρόκοπ και τα τότε Διοικητικά Συμβούλια για την εμπέδωση νοοτροπίας looser στην ομάδα)! Ο Howard μάλιστα είχε τη συνήθεια (και πρακτική) σε πολλά παιχνίδια, είτε έχανε είτε κέρδιζε η ομάδα, να μην πραγματοποιεί και τις τρεις αλλαγές που δικαιούνταν (απαράδεχτο κατά την άποψη μου). Επίσης ιστορική έχει μείνει η επίμονη του για τον Ιωακείμ και οι κόντρες του με τους οπαδούς γι’ αυτό το θέμα! (Το πρωτάθλημα που κέρδισε η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Howard, απλά το ‘χασε η “Ανόρθωση”)!

4. Ποιον εν το “… κονιακι της λοελ που το 48 …”; --- Εγώ ξέρω μόνο το κονιάκκιν 43 (της ΛΟΕΛ), που αν δεν κάνω λάθος σημαίνει ότι έχει παραμείνει στα βαρέλια για 43 χρόνια!!! (Εγώ πάντως από τότε που λανσαρίστηκε η ζιβανία – ένα που τα θετικά του Κληρίδη σ’ αυτόν τον τόπο – επαρέτησα το κοννιάκκιν – έφερνεν μου πονοτζιέφαλον – τζι’ άρκεψα την ζιβάναν.

5. Λινοπάμπατζιε, κάποτε ο τρόπος που γράφεις συγχύζει με πολλά, τζιαι βάλλει με να σκέφτομαι τζιαι να διαλογίζομαι (να δκιαολίζομαι) τι θες να πεις. Π.χ. εκείνο για “… την αγαπημενη γειτονισσα με την οποια παρολιγο να βρεθείτε ...” πως αποκωδικοποιείται;

6. Μάππατζιη, για να είμαι ειλικρινής εμένα εν με ενθουσίασε και τόσο η ανάλυση σου περί φούρπου (και ειδικά το κομμάτι σου για την ΟΜΟΝΟΙΑ). Ολίγα τινά για την ΟΜΟΝΟΙΑ είπα και πιο πάνω αλλά να συμπληρώσω και τα εξής:

i. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εν έχει 4 στράικερς, αλλά μόνο τρεις, τον Νικολέσκου, τον Καφού και τον Αγκίρε (εκτός τζι’ αν βάλλεις τζιαι τον Οκκά μέσα). Θα μπορούσαν να παίζουν οι δύο, τζιαι ο άλλος να είναι τον πάγκο. Μέχρι το ματς με την Ανόρθωση ο Καφού ήταν αγνοούμενος, ενώ οι άλλοι δυο έπαιζαν ως αλλαγές. Πως εν να πιάσουν τζιαι παιχνίδια;
ii. Ως που να πιάσει ομοιογένεια η ομάδα κατά που θωρώ τα πράματα εν να έρτει ο Μάης, τζιαι η Κούπα εν να είναι κάπου αλλού!
iii. (Άσχετο με την ΟΜΟΝΟΙΑ). Εξέχασες να αναφέρεις και τους συλλόγους ΘΟΙ που έχουν ως σήματα αγίους π.χ. τον Άι Γιώρκη τον δρακοκτόνον!

Υ.Γ.: Έχω έναν κείμενο (αρκετά ενδιαφέρον) για την Λατινική Αμερική (γιατί όμως τη λαλούμεν Λατινική κι όχι απλώς Νότια Αμερική;), που το πιάσα του τον Σεπτέμβρη που την “Χαραυγή”, τζιαι με τζιείνα τζιαι με τούτα, εν τα κατάφερα ‘κόμα να το αναρτήσω, τζιαι σκέφτομαι να το κάμω τώρα με την ευκαιρία των εκλογών στη Βενεζουέλα!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 26/11/2008 – 00:24 μ.μ.

Μαππατζιης είπε...

O Σύλλογος Κινύρας Πάφου ήταν η ομάδα που αρνήθηκε, σήμμερα νομίζω ο Κινύρας Πάφου εν ο ΑΠΟΠ Κινύρας/Πέγειας. Ο Αίαντας τζαι ο Ορφέας νομίζω απλά ''εθυσιαστίκαν'' για να μείνουν οι αριστεροί ενωμένοι, να έχουν μιαν ομάδα(όπως έχουν ένα κόμμα). Η ΑΕΛ πρέπει να το εδέχτηκε γιατί εν έπαιζε στο πρωτάθλημα των αριστερών ομάδων.

Το ban του Αποελ στους μαρωνιτες/αριστερους/αρμενιες κτλπ μάξιμουμ είκοσι χρόννια αν άντεξε (το Πάκκο που ήταν αριστερός εν τον επιάσαν τη δεκαετία του 60?)

Τα ΘΟΙ έννεν σύλλογοι, εν 'θρησκευτικά ορθόδοξα ιδρύματα'.

Για το ''γυρο των παιχτων'' εννούσα μπροστά γκρεμός τζαι πίσω κάτι άλλο(ρεύμα?). Τζαι εν τον αδικό τον Τούτις που εν τους αλλάσει. Αν ήξερα τζαι γω πως με θκυο κατραπατσιές εννα με απολύσουν τίποτε εν θα άλλασα.

Νότια Αμερική εν τζιύντο μυάλο το νησί που εν η Αργεντινή τζαι η Βραζιλία. Λατινική Αμερική εν τζαι το Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλες etc right?

Anef_Oriwn είπε...

Μαππατζιης,

Μερικά ακόμα σύντομα σχόλια (όμως αν θέλεις κι έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά και σ’ αυτό το link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/11/42.html).

1. Όντως η ομάδα που αρνήθηκε τότε να ακολουθήσει τα εθνικόφρονα σωματεία στον αντικομουνισμό ήταν ο “Κινύρας” Πάφου, αλλά δεν νομίζω να έχει καμιά σχέση με το σημερινό ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας.

2. Στην αρχή ούτε η ΑΕΛ τους ακολούθησε, αλλά δεν ξέρω τι έγινε στο τέλος. Πάντως έχεις δίκιο στο ότι συνέχιζε να παίζει στο Πρωτάθλημα της ΚΟΠ και όχι το Πρωτάθλημα των Αριστερών ομάδων (ΚΟΠΕ). Ίσως το ψάξω λίγο. Τον Ιούνη είχε ένα αφιέρωμα ο “Πολίτης” σ’ εκείνα τα γεγονότα.

3. Τα ΘΟΙ έχουν και ποδοσφαιρικές ομάδες!

4. Γράφεις: “…Τζαι εν τον αδικό τον Τούτις που εν τους αλλάσει. Αν ήξερα τζαι γω πως με θκυο κατραπατσιές εννα με απολύσουν τίποτε εν θα άλλασα…”. --- Καλά ξέρει ότι παει γα απόλυση;

5. Ούλλοι Νότια Αμερική είναι (τζιαι η Αργεντινή, τζιαι η Χιλή, τζιαι η Νικαράγουα, τζιαι το Σαλβαντόρ)!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 26/11/208 – 4:58 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ρε παιθκια [ανευ - μαππατζιη]

καθε τεταρτη παω χωρα τζαι γινομαι βιδες..να παω να δω τζαι λλιην μαππα αλλα λλια σχολια πρωτα..

1. το 48 εφηαν οι αριστεροι που την αελ τζαι εκαμαν τον ανταιο..υστερα εφυαν τζαι οι δεξιοι [το 54] τζαι εγινεν ο απολλωνας..τωρα επειδη τοσο η αριστερα οσο τζαι η δεξια στην λεμεσο εν [τζαι ηταν] τζαι λλιον διαπλεκομενες με εναν ειδος "κεντρου", φανταζομαι οτι οι αποσκιρτησεις εγιναν αλλα καποιοι [τζαι αριστεροι τζαι δεξιοι] εκρατησαν συμπαθειες με την αελ..
το 59 εκλεισεν ο ανταιος αλλα η εικονα που εμεινεν [για τουτον λαλω "τριζουν τα δοντια" οι παρεες μου οι αελιστες] εν οτι το ανταιο εκλεισεν τον το ακελ..ειτε για να ενισχυθει η παγκυπρια αριστερη ομαδα [ομονοια] ειτε γιατι αποφασιστηκε να ξαναφτιαχτει η αελ που εμεινεν ντε φακτο χωρις οπαδους..παντως η προφορικη ιστορια λαλει οτι μερικοι αριστεροι επηαν τζαι στον αρη..οποτε ουσιαστικα στην λεμεσο βρισκεις αριστερους σε ομονοια, αελ, αρη τζαι δεξιους σε απολλωνα τζαι κεντρωους, κεντροδεξιους σε αελ..αλλα εσιει τζαι κεντρωους τωρα στον απολλωνα.. διαφορων πτερυγων..δησυ..δηκο κλπ..
το μαραζιν μου ενι οτι τουτην την ιστορια του ανταιου πιντωνω την που προφορικες ιστοριες που γυρεφκω ποτζιει ποδα..αν ξερετε γραπτες πηγες θα σας χρωστω καφε...

2. ναι ετσιακαρα τζαι εγω το αρχειο..εν ο κινυρας η μονη ομαδα που αρνηθηκε να υπακουσει στην φαση με τα τηλεγραφηματα στον σεγας το 48..

3. φιλε μου ανευ..συμβαινει μου..δηλαδη να παιζω με 2 κωδικες σαν συντυχανω η γραφω..οποτε επειδη οταν εμαχουμουν να σου πω οτι συμαπθω τζαι την αελ λογω πολης κλπ, εχρησιμοποιησα την εκφραση οτι εν ειμαι "μονογαμικος" [που παιζει σανεκφραση με την φαση του ελευθερου ερωτα,της κριτικης της αστικης οικογενειας κλπ κλπ], παρακατω οταν εξηγουν την σχεση μου με την αελ [που εν γειτονισα μου σαν συμπολιτισα] εσυνεχισα να παιζω με τον κωδικα της μη-μονογαμιας..για το οτι με καποιαν "γειτονισα" [ενα θηλυκο καπου διπλα, κοντα κλπ] που την [καπου καπως] γουσταρωμεν, θα εμπορουσαμεν τζαι να τα ειχαμεν ευρει ερωτικα, αλλα εππεσαμεν σε μονογαμικο καθεστως ερωτικα - οπως τζαι στην μαππα παιζει το καθεστως της μιας ομαδας..
η ομονοια εν το εφηβικο παθος που μας εμεινεν..αλλα να μεν δεις τζαι νακκον παρατζιει; παιζω παλε με τους 2 κωδικες..:)
εν συνειδητα που το καμνω οποτε το να σου πω σορρυ εν εσιει νοημα..παρτο το οτι εν εσωτερικο χιουμορ..

4. για τα της μαππας..κοιταξε ναι..εντυπωσιασεν με η αναλυση του μαππατζιη..ετετραγωνιζεν με σαφηνεια τζαι αρεσκει μου το λογικο αποφασιστικο επιχειρημα..τωρα βαλεις τζαι εσου εναν ιστορικο πλαισιο που εν επισης ενδιαφερον..εν τζαι εν ερκεται αναγκαστικα σε αντιφαση με οσα λαλει ο μαππατζιης που εσιει ετσι μιαν προπονητικη οπτικη νομιζω..τελος παντων ..μαθαινω..

5. για το λατινοαμερικανικο νησουιν..αν θα γραψεις κατι τζαι θελεις στοιχεια για τες τελευταιες εκλογες στην βενεζουελα εσιει μιαν πολλα καλη αναλυση στο narco news..εν η δευτερη ειδηση που αναφερεται στο ποσο παραπλανητικη ηταν η ανταποκριση των new york times [ οι αλλες αμερικανικες εφηεμριδες ειχαν το πιο αντικειμενικα]..τζαι εσιει τζαι χαρτη των περιοχων [ολοκοτσιηνος χαρτης με κατι μιτσια κομματουθκια μπλε] που εκερδισαν οι του τζαβεζ τζαι συγκριτικα με αριθμους...

λινοπαμπακος

Ανώνυμος είπε...

If some one wants to be updated with newest technologies after that he
must be pay a visit this web site and be up to date daily.



Look into my homepage - http://indimusic.tv/blogs/entry/Male-Impotence-Treatment-solutions-Diet