Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Ο κοσμος του Κουνναφισμου τζαι τα φαντασματα στα γραφεια της ΕΔΕΚ

Ατε ρε παιθκια…Ελαλουν να καρτερω να τελειωσουν οι αμερικανικες εκλογες για να γραψω κανενα σχολιο…Υστερα εβρεθηκα τζαι με μιαν παλια μου φιλεναδα τζαι ηταν φαση που αξιζεν μιαν κουβεντα..Αλλα όπως εφακκουν γυρον, ειδα στο μπλογκ του Μιχαλη Μιχαηλ [«Παντος καιρου»] την ανταποκριση του ΚΥΠΕ για την ανακοινωση της νεολαιας [λαλουν] της ΕΔΕΚ «για τες αλλαγες στα βιβλια ιστοριας»..Μα εν φοβερο χαζιν τουτοι οι τυποι – που ηταν χωσμενον τουτο το ανεκδοτο τοσον τζαιρον τζαι εν τους επηραμεν χαπαρι;.. Εν τοσον αχαπαροι που εν ξερουν καν που να ρωτησουν αν εγιναν [ η αν θα γινουν, πως, ποτε κλπ] αλλαγες στα βιβλια ιστοριας, τζαι αποφασισαν ότι αφου ετσι γραφουν μερικες εφημεριδες/"δημοσιευματα", τοτε πρεπει να εγιναν αλλαγες, οποτε εσιασιαραν τζαι εφκαλαν τζαι ανακοινωση!!! Νεολαια κυβερνητικου κομματος χαρω τους - εν εσκεφητκαν να ρωτησουν τους υπουργους τους..Ιντα πραμαν α;..Εϊβα κ. Ομηρου…Γιατι εχω την εντυπωση οτι σε δουλευκουν όπως [επισης εχω την εντυπωση οτι] περιπαιζουν τζαι τον Παττιχη πισω που την ρασιη του στον Φιλελευθερο;…


Ρε ξυπνατε…Μα τοσο βλητα σας εχουν που σας στελλουν ανακοινωση με φανταστικες ειδησεις τζαι βαλλετε τες;..Ουτε η βλακεια της Πειλιν που ενομιζεν ότι εμιλαν με τον Σαρκοζυ [στην πλακα που της εστησεν ενας καναδος κωμικος που το τηλεφωνο] εν συγκιρινετε μαζι σας..Ασυλληπτο..

Τουτη η ανακοινωση πρεπει να μεινει σαν ιστορικο τεκμηριο [ναι ναι ποτζηνα που τρεμετε οτι εν να φκουν στην επιφανεια αν ανοιξει η συζητηση για την ιστορια]..Εκφραζει ηθος, επιπεδο, ιστορικη αυτογνωσια κλπ κλπ…Βαθος, πλατος..τζαι ιδιως φαντασια…Πολλην φαντασια..Να θκιεβασετε τον «Μετρ τζαι την Μαργαριτα» του Μπουλγκακοφ – μπορει να σας εδειχτηκεν τζαι εσας η διαβολικη συμμορια…
Ιδου η ανακοινωση του ΚΥΠΕ για το φαντασμα στα γραφεια της ΕΔΕΚ [τονιζονται τα σημεια που η σιουρκα τους για τες αλλαγες τρεσει που τα ποϋναρκα τους].

"Τα όσα αναφέρονται στα «αναθεωρημένα» βιβλία της ιστορίας της Κύπρου ας τα κρατήσουν κάποιοι για τις κατασκηνώσεις τους και τα σεμινάρια τους, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της σχετικά με το περιεχόμενο των βιβλίων της ιστορίας η Νεολαία της ΕΔΕΚ.


Η οργάνωση αναφέρει, παράλληλα, πως «οι αλλαγές που έχουν γίνει αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της επίσημης απουσίας συγκεκριμένων από τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού και του συνδρόμου αποελληνοποίησης του εθνικού χαρακτήρα της Κύπρου».


Μέσω της ανακοίνωσης, η Νεολαία ΕΔΕΚ εκφράζει «έκπληξη και ανησυχία για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές που επήλθαν στη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης» και εκφράζει παράλληλα και τη λύπη της, όπως αναφέρεται, καθώς «οι αλλαγές που έγιναν οδηγούν στην αυτομαστίγωση μας ως Ελληνοκύπριοι», ενώ προσθέτει ότι «η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το γεγονός κρύβονται άλλα σκοτεινά επιδιωκόμενα αποτελέσματα».


Αναφέρεται, τέλος, πως σε περίπτωση που κάποιοι αναφερθούν σε «οπισθοδρομικούς εθνικιστές» για αυτή την τοποθέτηση της οργάνωσης η εκ των προτέρων απάντηση της Νεολαίας ΕΔΕΚ είναι πως «αν η αντίσταση και οι αγώνες του ιδεολογικού χώρου της ΕΔΕΚ είναι εθνικιστική στάση, τότε καλύτερα τέτοιοι παρά δωσίλογοι».

Τωρα επειδη αρεσεν μου που εχουν τζαι την ατακα με τους «δωσιλογους» [με «ω» προσεξετε] τζαι επειδη τουτο το υποπτο «ω» οδηγα απευθειας στον Κουνναφη [ναι ναι τον γνωστον αστερι, που καμνει ματι στο οδοφραγμα για σεξουαλικα απωθημενα όπως μας ειπεν πριν λλιες εφτομαδες], ιδου τζαι έναν κειμενο που εγραφτηκεν για το προσφατο μαργαριταρι του ..Εν γραμμενο στα ελληνικα για να το καταλαβαινουν τζαι οι πραγματικοι δοσιλογοι…Πρωτα βαλουμεν το κειμενο του Κουνναφη για να απολαυσετε την δημοσια προσπαθεια χαφιεδισμου που αναζητα υπευθυνο/ιδιοκτητη για να καταγγειλει τους ατακτους..
Τζαι υστερα ένα σχολιο για το τι ηταν πραγματικα οι δοσιλογοι…

Μαργαριτάρια Κουνναφισμου.
Όταν ο δοσίλογος του 2008 θυμάται τις ρίζες του, και όπως πάντα ανακαλύπτει μέσα του την αβάστακτη επιθυμία να χαφιεδισει..

Πλατφόρμα του «Ναι» ανήμερα του «Όχι» Το είδαμε και αυτό το απίστευτο: Είκοσι, λέει, καθηγητές (πιστοί στις κομματικές ανοητολογίες και τις ανιστόρητες υπουργικές εγκυκλίους) «αξιοποίησαν» την αργία της 28ης Οκτωβρίου, και εφάρμοσαν πρόνοια του Σχεδίου Ανάν, όπως υιοθετείται από την «Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών», με την επωνυμία «Ενωμένη Κύπρος» (των «δύο κρατών», προφανώς!) Οι είκοσι, λοιπόν, εκπαιδευτικοί πέρασαν το οδόφραγμα (πάντα με τους «συνοριακούς» όρους του κατακτητή) και λόγω και της ημέρας (28η Οκτωβρίου, που η Ελλάδα αντιμετώπισε τον φασισμό και η Τουρκία τον στήριξε) συνομίλησαν «για τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου, τα δεινά του» κ.λπ. (είπαν κάτι, άραγε, και για τους δωσίλογους και μαυραγορίτες της κατοχής;) Και επέστρεψαν καμαρώνοντας για τον... προοδευτισμό και τον «ειρηνισμό» τους! Ας πούμε ότι κατανοούμε εκπαιδευτικούς που την 28η Οκτωβρίου δεν ένιωσαν την ανάγκη να δουν τους μαθητές τους που παρέλασαν με τα λάβαρα των κατεχόμενων σχολείων μας. Άδεια μετάβασης από τους ιδιοκτήτες έλαβαν; Από την Εφορεία των (εκατοντάδων κατεχόμενων) Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων έλαβαν; Από τους γονείς των παιδιών που θα (παρα)διδάξουν έλαβαν;
Από τον φιλελευθερο της Κυριακής, 2/11/2008


Ποιοι ήταν οι δοσίλογοι και η ιστορική τους κληρονομιά

Κατά την διάρκεια της κατοχής της Ελλάδας από τους ναζί το 1941-45, οι συνεργάτες των κατακτητών ονομάζονταν δοσίλογοι. Οι δοσίλογοι ήταν εθνικόφρονες οι οποίοι συνεργάζονταν με τους Ναζί για την καταπολέμηση των «άθεων» «αντεθνικών» κλπ κλπ κομμουνιστών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από τους πιο γνωστούς δοσίλογους της κατοχής ο κ. Γ. Γρίβας: «Παρά τους κομμουνιστές προτιμώ τους Ναζί». Η δήλωση έγινε στην αγγλική αποστολη στην Ελλάδα που τον προσέγγισε για να δημιουργηθεί δεξιό αντιστασιακό κίνημα – τελικά όταν έχασαν οι Ναζί ο κ. Γρίβας πρόσφερε με ενθουσιασμό τις υπηρεσίες τους στους άγγλους όταν οι τελευταίοι αποφάσισαν να εισβάλουν στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 1944 προκαλώντας εμφύλιο.

Οι δοσίλογοι δεν ήταν απλά όργανα της κατοχής – επάνδρωναν τον κρατικό μηχανισμό και η «ανυποχώρητη [ μπλα μπλα μπλα] εθνικοφροσύνη» τους στηριζόταν στα άμεσα υλικά ανταλλάγματα που τους παρείχε η μονοπώληση της εξουσίας. Διότι για έναν δοσίλογο σημασία δεν έχει αν η χώρα του είναι κατεχόμενη η διαιρεμένη – ο δοσίλογος σαν γνήσιος απόγονος της ελληνικής εθνικοφροσύνης είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε και να πει οτιδήποτε φτάνει να διασφαλίσει την εξουσία που έχει.

Στην Κύπρο λ.χ. οι δοσίλογοι πριν το 74 αφού τυλίχτηκαν την γαλανόλευκη παρείχαν ευχαρίστως τις υπηρεσίες τους στην χούντα των Αθηνών και στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που ήθελαν την διχοτόμηση της χώρας τους. Σήμερα οι δοσίλογοι αγωνίζονται και πάλιν εθνικά για να αποτρέψουν οποιανδήποτε επαφή ανάμεσα στις δυο κοινότητες με βασικό στόχο να παραχωρήσουν την βόρεια Κύπρο στο τούρκικο κράτος σαν αντίτιμο της διατήρησης της εξουσίας τους στο νότιο τμήμα. Διότι όπως καταγράφεται και στην αντιστασιακή έκδοση του 1944 «Προδότες και εγκληματίες», ο κυπριακής καταγωγής δοσίλογος, Γ. Γρίβας είχε δηλώσει ότι η καλύτερη τακτική ήταν η συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις «εκ του αφανούς». Έτσι και οι απόγονοι του σήμερα στην Κύπρο αγωνίζονται για την διχοτόμηση, νοσταλγούν τον Ντενκτας, και βρίζουν όσους αγωνίζονται για την επανένωση. Όπως δηλαδή οι δοσίλογοι της κατοχής κατηγορούσαν το ΕΑΜ ότι ήταν αντεθνικό όργανο ξένης συνομωσίας κλπ.

Ο δοσιλογος όμως δεν είναι απλά ένας προδότης που κρύβεται πίσω από την απατεωνιά του εθνικισμού – υπάρχει και ένα ψυχολογικό σύνδρομο που ξεχωρίζει τον δοσίλογο. Οι δοσίλογοι είναι άνθρωποι που εκτονώνουν την καταπιεσμένη τους λιμπιντο στην διασταύρωση ηδονοβλεψίας και κατινιου – φαντάζονται τους εαυτούς τους να παρακολουθούν τους άλλους και να τρέχουν μετά να καταδώσουν κάποιους η κάτι. Ο χαφιεδισμός για αυτούς είναι μηχανισμός ηδονής. Έτσι πάντα αναζητούν μιαν εξουσία [κάποιους «ιδιοκτήτες» ας πούμε] για να καταγγείλουν τους «άτακτους». Οι δοσίλογοι κατά συνέπεια ανθούν ανάμεσα σε δημοσιογράφους οι οποίοι πέρασαν από τις ομάδες του Σαμψών. Οι δοσίλογοι αγχώνονται ιδιαίτερα με το θέμα της ιστορίας. Στην Ελλάδα όπου οι αγγλοαμερικανοι [σύμμαχοι του κ. Γρίβα και του κ. Σαμψών] διατήρησαν τους δοσίλογους στην εξουσία για δεκαετίες μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο, γράφτηκε και ένα χαρακτηριστικό τραγούδι για το άγχος των εν Ελλάδι Κουνναφηδων όταν στα τελη της δεκαετιας του 70 ανοιξε και στην ελληνικη κοινωνια η συζητηση για την ιστορια [που πρεπει καποτε να ξεπερασει τον φοβο των δοσιλογων]…

“Ένα γυμνάσιο, δυο δημοτικά και λίγοι σύλλογοι,
παντοπωλεία, καφενεία και κουρεία,
ανάμεσα τους τριγυρνάνε οι δοσίλογοι
για να προσέχουν μην αλλάξει η ιστορία...”
[Επαρχία 1978, Αντώνης Βαρδής, Πάνος Φαλάρας]

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το κουναβι του ανελευθερου εβγαλε την βρωμερη ουρα του περιπατο στο δασος

Anef_Oriwn είπε...

Αν και (το πιο κάτω απόσπασμα από τη στήλη του έτερου ελληναρά Λάζαρου Μαύρου που θα παραθέσω – link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/81818) δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα της ανάρτησης (την φαιδρά ανακοίνωση της Νεολαίας της ΕΔΕΚ για τα φαντάσματα που απειλούν την Παιδεία και “… το σύνδρομο αποελληνοποίησης του εθνικού χαρακτήρα της Κύπρου …” – ίσως όμως έχει σχέση με τις πάλαι ποτέ κουνναφίδιες “πατριωτικές” πράξεις) είναι χαρακτηριστικό πως ο ένας (ο Λάζαρος της “ελληνόφρονος δημοσιογραφίας”) συναντά τον άλλο (τον Κουνναφή τον “δάσκαλο του πατριωτισμού”):

“... τις συναποτελούσαν [τις νόμιμες κατά της Τουρκανταρσίας δυνάμεις του κράτους] η τότε «Οργάνωση» του «Ακρίτα» με επικεφαλής τους Γιωρκάτζη, Κληρίδη, Τάσσο κ.ά., οι «πρασινοσκούφηδες» του Σαμψών, οι «κοκκινοσκούφηδες» του Λυσσαρίδη, οι Ε/κ της Αστυνομίας, οι Ε/κ του Κυπριακού Στρατού και οι εθελοντές της πρώτης εθνοφρουράς, που αντιμετώπισαν με ένοπλο ηρωισμό, ακόμα και με δίκαννα, την Τουρκανταρσία και ΑΠΕΚΡΟΥΑΝ την τουρκική και αγγλο-αμερικανική προπαγάνδα περί δήθεν «σφαγής και γενοκτονίας των Τ/κ»…”.

Anef_Oriwn
Τετάρτη 5/11/2008 – 4:17 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ομάδα φοιτητών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα πλαίσια επίσκεψής τους στην Ελλάδα το 1948 εσυνάντησαν το Γρίβα. Μαζί τους ήταν τζε ο μακαρίτης ο Δάσκαλος ο Παρτέλας, μαρωνίτης που το χωρκό Ασώματο. Ο Γρίβας τους εξηγούσε τα σχέδεια του για την Κύπρο ....πως εννα δκιώξει τους Εγγλέζους τζεννα καθαρίσει τους Τούρκους.

"Και ύστερα αμά τελειώσουμε με τούτους έχει και κάποιους άλλους κάτι ... Μαρωνίτες Λατίνους, θα τους κανονίσουμε και αυτούς."

"Εσσιηψα" εξιστορούσε ο Παρτέλας ο Δάσκαλος, " τζε ασινάχτηκα στα πετσιά μου"

Μαρία Εμμανουήλ

Ανώνυμος είπε...

αnef orion
ετο που συναντιουμαστεν τζαι ποδα..
α ο "ραδιοφωνικος χαφιες" - ετσι λαλω τον λ.μαυρο..η αληθκεια ενι οτι τον θεωρω τοσο πληκτικη επαναληψη που βαρκουμαι να ασχολουμαι μαζι του..η εικονα: ο εοκαβητατζης που υστερα [αμα εκαταρρευσε η χουντα εννοειται τζαι εχασεν την εξουσια που τον επροστατευκεν] αποφασισε να το παιξει τζαι αντισταση ταχα μου - τζαι αμα λαχει παιζει το τζαι αντιμπεριαλιστης, καμνει πως καταλαβει τζαι που αριστερην κριτικη - τζαι ακουσα οτι τελευταια τυλιεται τζαι την κυπριακη σημαια..ανηκει σε τζηνη την συναπαρτσια που στην ελλαδα αρεσκεν τους ο καραμπελιας [που ελαλεν "ξεκαθαρα" να δωκουν την β. κυπρο στην τουρκια - οπως τα ειδαμεν στο μπλογκ σου] ενω στην κυπρο παιζει το οτι εν απορριπτικος/αγωνιστης με το αζημειωτο..αλλος δοσιλογος με την ηδονη του χαφιεδισμου - νομιζω εν τζιαμαι που πρεπει να επηεν το υποσυνειδητο σου τζαι εβαλες μου τον δαμαι..τζαι εβρεθηκαν με τον κουνναφη στα γνωστα τζαι ταυτοσημα..
οπως τζαι να εσιει..ακομα τζαι τοτε που εβαλες εναν κομματι του στο μπλογκ σου εβαρηθηκα να το δω..ιντα που να πεις..μπορει να νοιωθω τζαι λλιον λυπηση που ξερεις.. τζαι λαλω να μεν ανοιξω το στομα μου..αλλα ανοιξεν το ο δρουσιωτης τζαι εγραψεν του ιντα που εκαμνεν το 74..
τελος παντων..το αποσπασμα αφου το βαλεις..αν τζαι ειπα να μεν ασχολουμαι μαζι του γιατι περα που τες λαφαζανιες τζαι τον χαφιεδισμο του, τουτος προκαλει μου οντως εναν ειδος λυπησης..τζαι πληξης..
το αποσμασμα ..να κολαστουμεν αφου το εβαλες..
ειδες;..κατι ξερω που αποφευγω τες βαρελλες..τουτοι οι ουλλοι που αναφερει [αναμεσα τους πρωτη η παρανομη οργανωση του υπουργου εσωτερικων - η οποια εισειν τζαι σχεδιο γενοκτονιας..αλλα σιγα που ηταν να πειραξει το λ.μαυρο η γενοκτονια των αλλων..δαμαι..ατε τελος παντων] οι αλλοι που λαλεις, επολεμουσαν με "νυχια και με δοντια" [συφωνα με τον κουμπαρο] εναντια σε τι; σε μια μειονοτητα που η αριθμητικη αντιστοιχια ηταν 4 ε/κ εναντια σε 1 τ/κ..μεγαλη μαγκια ως γεγονος..τζαι το οτι επαιρναν τζαι δικανα εν χαρακτηριστικο του ηρωισμου..ποσο κιτς; ποση βλακεια; 4 προς 1 τζαι ηταν ηρωισμος..η μαγκια στον κοσμο του λαζαρου - να τα βαλουμε με τους αδυνατους τζαι να το παιζουμεν ηρωες..τζαι επειδη μαλλον ο ιδιος καταλαβει το συρνει μας τζαι τους αγγλοαμερικανους μεσα..παντες τζαι επολεμουσαν με δικανα τες ανακοινωσεις..οξα ενεν ο γριβας [ ο ηρωας του] που εθελεν το νατο των αγγλοαμερικανων; που εθελεν την διπλη ενωση που τα τοτε; οποτε ανακατωμα της ψευτομαγκιας με την λαφαζανια..ετσι εν το στυλ του..οπως εκαμνεν τζαι στες πορειες γυναικων τοτε..εχωνετουν πισω που τα τοιχουθκια τζαι εσυρνε ροτσες για να γινει φασαρια..τζαι τζηνος εννοειται χωσμενος..
"αναμεσα μαςς τριγυρανε οι δοσιλογοι.." λαλει τζαι το τραουδιν..

μαρια
μα κουβαλας εναν φοβερο αρχειο προφορικης ιστοριας..
ωραια εκαταγραφηκεν τζαι τουτον..

ανωνυμε..
ποητικοτατη η περιγραφη του φαινομενου

λινοπαμπακος

gregoris είπε...

η επίσκεψη στο τ/κ σχολείο πάντως ήταν πολλά χρήσιμη. κρίμας που δεν μπορεί να γίνει ακόμα τζιαι επίσκεψη ε/κ μαθητών. απότι ακούσαμεν παρακολουθούν οι τ/κ εκπαιδευτικοί την συζήτηση ποδά, τζιαι θεωρούν ότι τους ακολουθούμε μιας τζιαι τζίνοι άλλαξαν τα βιβλία ιστορίας τους που το 2004. ποδά η μάχη τωρά άρκεψεν. άκουσες τον ττόμυ β σήμερα; εννά καλέσει λαλεί τους μαθητές να πετάξουν τα νέα βιβλία.

Ανώνυμος είπε...

ο τομμυς β εν πολλα καλος συμμαχος..αμα μιλα συσπειρωνει αυτοματα κοσμο εναντιον του..που τα εψες που ειδα το σχολιο σου, ειπα "ωραια"..διοτι τουτος ο τυπος συσπειρωνει την βασικη συμμαχια που μπορει να σπρωξει τζαι το κυπριακο - φιλελευθερων τζαι αριστερων..ετον "πολιτη" σημερα [που σε τουτην την δευτερη φαση υστεριας για την παιδεια/ιστορια κλπ ηταν νακκον μισοκκερτης παιζωντας το αναμεσα σε δησυ-ακελ- προς τα "παραπονα" του πρωτου- παντες τζαι ο τορναριτης εισιεν τζαι θεμα στες ασκησεις ανεμομυλου που καμνει..τελος παντων αλλην φοραν για τουτον]..ο πολιτης μπαινει κανονικα στο θεμα, τζαι στο σχολιο του λαλει [επιτελους!!] του τομμυ οτι τζηνον που φοαται εν η αληθκια για τον ρολο της εκκλησιας σαν φοροσυλλεκτη την οθωμανικη περιοδο...τζαι οϊ μονον φυσικα..

γενικοτερα νομιζω οτι τουτες οι υστεριες που την μια μπορει να σοκαρουν/φοητσιαζουν στην αρχη καποιον κοσμο αλλα νομιζω σιγα σιγα ο κοσμος συνηθιζει τες..τζαι επειδη στηριζουνται σε ενα μειγμα λαφαζανιας τζαι ημιμαθειας φκαινει ευκολα τζαι το ψεμα της ιστοριας..οποτε νομιζω αννοιουν μονοι τους το θεμα στην ευρυτερη του διασταση..οι ακελικοι τζηνον που εθελαν ηταν λλιες αλλαγες για το 74 τζαι κατι μικροαναφορες οτι εγιναν λαθη..σνιφ σνιφ [αφου μερικοι που τους ακελικους καρτερουν ακομα τους τυπους των "συδνεσμων αγωνιστων" να πουν ηταν λαθος οι εκτελεσεις..αμπα τζαι εν..ιντα που να πεις..η λογικη της ενοτητας εν βαθκεια μεσα τους]..οποτε με τουτες τες υστεριες η υποθεση της ιστοριας φεφκει που εναν μιτσην σιαμαλισμα τζαι γινεται πρωτα που ουλλα κοινωνικο θεμα..τωρα ξερουν [γιατι ακουσαν ουλλοι] οτι υπαρχει καποιον προβλημα με την ιστορια..οποτε το επομενο ερωτημα - το οποιον θελει μεν κουντημα αλλα εντζαι στην ροη της κοινωνικης εμπειριας [στες ταξεις, στες αυλες των σχολειων, στους καφενεδες στην παρλα την καθημερινη] εν "ποσα τζαι ποια ψεματα μας ειπαν"..τζαι "ποιοι φοουνται την "αληθκεια" η εστω απλα "μα τελικα ιντα μας λαλουν;" "ξερεις οτι.."..εσιει δρομο..αλλα ανοιει το φασμα νομιζω..

τι φοαται ο τομμυς..ιντα που φοαται ο λυσσαριδης..α ναι το νουμερο..εχτες ακουσα το πρωι οτι εμιλησεν ο ομηρου τζαι ο λυσσαριδης καπου..ο ομηρου ηταν στο κυπριακο..ο κυριος βασος στην ιστορια [μαλλον τουτος εστειλεν την ανακοινωση - ειπαμεν νοωθει νεος στα 80-90..υγειαν]..οποτε παω στην βιβλιοθηκη τζαι εσκεφτουμουν ιντα που εν να δω που τα βιβλια..τες ομιλιες του "λυσσαριδη τηςε αντιστασης" στην δεκαετια του 70 για το "μεταπραξικοπημα";..οξα;..οποτε ειδα το βιβλιο του παυλιδη [εδεκ τζαι ξερο ψωμι].."φακελος κυπρου"..
τζαι ηβρα/αθθυμηθηκα 2 μαργαριταρια της κληρονομιας/της περιρρεουσας ατμοσφαιρας του "γιατρου"..

1. ποιος ηταν ο πρωτος ε/κ που εγραψεν οτι η εοκα [ η 55-59] εξαπελυσε "επιχειρησεις τρομοκρατησης των ελληνοκυπριων" τζαι οτι εσκοτωσε παραπανω ε/κ παρα εγγλεζους; ο αντρος παυλιδης [γιες γιες] σε δυο βιβλια μαλιστα..τζαι στο ΜΑΚΑΡΙΟΣ [τομος Α]αλλα τζαι στον "φακελο της κυπρου" [τομος β, σελιδα 541].. ατε λυσσαριδη...τουτον γιατι εν τον αποκυρηξες; χα; οξα εν δικος σου σιορ τουτος; οξα τοτε ηταν καλα τουτα;..τζαι τωρα αλλαξες τζαι θελεις συνεργασια με τους δολοφονους του δωρου; αληθκια εν στους συνδεσμους τα ατομα;
παυλιδης λοιπον κυριοι..η γραμμενη ιστορια..οϊ η παραχαραξη..τουτη εγραφτηκεν που την δεκαετια του 70 τζαι 80 [ ο "φακελος" εκδοθηκεν το 1983]..ο γιατρος εσυρνε ταχα μου τα μαλια του πισω τοτες..

2. επισης στο τομο β του "φακελου της κυπρου" στην σελιδα 419 υπαρχει ενα κειμενο της ΕΣΕΑ [πολιτικη εκφραση της Εοκα β] με τιτλο "η επιβιωσις του ελληνισμου"..δαμαι εν η βαση της προσφατης ανακοινωσης..τοτε τον αφελληνισμο ηταν να το καμει ο μακαριος..τζαι ο λυσσαριδης..α ναι τοτε εσυρνε τα μαλλια πισω..

γεροντικη ανοια αραγες σου; οξα; ..ατε να σεβαστουμεν νακκον την τριτη ηλικια...τζαι να μεν πουμεν για τον γριβα, τον πετεν τζαι τα 90'ς...

λινοπαμπακος

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη 12 Νοεβρίου, social του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου Highgate στο εστιατόριο El Sabor Latino, στην Πλατέα της Αγιάς Σοφκιάς στον Τουρκομαχαλά της Λευκωσίας – μιαν αππιδκιά που το άνοιγμα της Λήδρας. Τζαι δεν οργανώθηκε που μάς τους "σεσημασμένους" επαναπροσεγγιστές αλλά αυθόρμητα που τον Σύνδεσμο ο οποίος θεώρησε σωστό φέτος να αρχίσει τις εκδηλώσεις του πουποτζεί αφού πέρσι έκαμε μόνον πουποδά, τζαι αφού έσιει τουρκοκύπριους μαθητές

Νομίζω πρώτη φορά γίνεται κάτι τέδκειο. Να κοπιάσεις.

Στο φυλλάδιο που μας εστείλαν γράφει “The next day is a school Holiday, so have a good night out with other Highgate parents and teachers in historic central Nicosia” τζαι έσιει 2 τηλέφωνα για προκρατήσεις – της Kρις και της Φατμας. Holiday? ρωτώ τον Σταύρο μα ιντα γιορτή ένι. Λαλεί μου γιορτάζει ο αγαπημένος σου. Ο Χρυσόστομος. Τι ωραία που εννα τον γιορτάσουμε!

Όμως να μεν το μάθει ο Κουνναφής γιατί έχουμε ήδη αρκετούς να αντιμετωπίσουμε στον πόλεμο που ξεκίνησε εναντίων του σχολείου – Το Δημαρχείο, κύκλους του Υπουργείου Παιδείας τζε κατοίκους της περιοχής που βρίσκετε το σχολείο. Μια νεαρή κυρία, εσύναεν υπογραφές για να κλείσει το σχολείο επειδή όπως έγραφεν το petition προκαλεί οχληρία. Ένας γονιός εμέτρησε την απόσταση που το σπίτι τούτης κυρίας ως στο σχολείο – 650 μέτρα. Ιντα πουτα λαλούν? "αλλοτρια κίνητρα?"?

Το Highgate ετοίμασε πρόταση να γίνει τρίγλωσσο - Αγγλικά / Τούρτζικα / ελληνικά τζαιάκουσα ότι ο Υπουργός το είναι θετικός αλλά το Υπουργείο εσυγχήστηκε. Τωρά αφού το υπουργείο είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση της Ελληνοκυπριακής κοινότητας που θα εμπίπτει ενα τέδκιο σχολείο?

Στην προσπάθειά του να χειριστεί τα θέματα που προκέίπτουν με τους Τουρκοκύπριους μαθητές, το English School οργάνωσε τζαι μιάν ομιλία των Ιρλανδών, που άνοιξαν το πρώτο δικοινοτικό σχολείο στο Belfast. Τα σχολεία τζηκάτο ήταν ΟΥΛΛΑ segregated. Το πρώτο μικτό - καθολικοί με προτεστάντες άνοιξε μετά που πρωτοβουλία γονιών τζαι αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα εχθρικά που διάφορους κύκλους.. Όμως, όι μόνο επιβίωσε αλλά έγινε πολλά επιτυχημένο με μεγάλο waiting list μαθητών. Σήμερα λειτουργούν 60 μικτά σχολεία στην Βόρεια Ιρλανδία.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΟΜ ΒΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ:

Για τους δασκάλους τζιαι τον Δημητρίου κατσάδα.
Για τους Κυπραίους ξηρασία τζιαί ανομβρία.
Ηντα μπελάς τζιαί τούτη
η κυπριακή ιστορία.
Ομως το νερό γλέπει το ο δράκος
για το γκόλφ στην Τσάδα.
Και οπου δεν πίπτει ο λόγος
και της θρησκείας το ματζιούνι
υπάρχει και το αρχιερατικό μπαστούνι.

Patridas είπε...

Περισότερο τούρκοι και απο τους τούρκους γίνατε...

Σας φεσόσανε κανονικά.

Για χαραντάν αδελφάκια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ι Χ Σ Α Ν ΑΛΗ, Τ/κ γιατρός και πολιτικός, καταρρίπτοντας την τουρκική προπαγάνδα (Editors Note-- KAI TORA THN AKELIKIKH PROPAGANDA EN ETI 2008), με τηλεγράφημά του προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στις 8.12.1965 ανέφερε ότι: «Αναμφισβήτητα οι Τούρκοι της Κύπρου κινδυνεύουν από τους Τούρκους τρομοκράτες και όχι από τους Έλληνες, όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος αντιπρόσωπος στα Η.Ε.». Ο ίδιος στο ΡΙΚ, στις 28.9.1965, χαρακτήρισε δόλια κι επαίσχυντη προπαγάνδα της Τουρκίας τα περί «γενοκτονίας των Τ/κ». Παρακαλούσε, επίσης, τον διοικητή της UNFICYP στρατηγό Τιμάγια, στις 5.11.1964, για «λήψη πιο δραστικών μέτρων για να σώσετε την τουρκική κοινότητα από τους Τούρκους τρομοκράτες».

Ανώνυμος είπε...

Η «ΧΑΡΑΥΓΗ» στις 14.1.1964 δημοσίευσε είδηση με τίτλο «Η εκταφή τουρκικών πτωμάτων από το τουρκικό κοιμητήριο Αγ. Βασιλείου και η εκμετάλλευση του θέματος από τους στασιαστές -Τούρκοι στρατιώτες βοηθούμενοι από βρετανικά στρατεύματα, εξέθαψαν χθες 21 πτώματα- Κατάλληλη προπαγάνδα μεταξύ κυρίως ξένων δημοσιογράφων». Απαντώντας ακαριαία στην τουρκική προπαγάνδα η τότε «Χ» δημοσίευσε την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου: «Κατά τας πρώτας ημέρας των επεισοδίων μετεφέροντο εις το Γενικόν Νοσοκομείον Λευκωσίας τραυματίαι και νεκροί, Έλληνες και Τούρκοι, εκτός των μεταφερομένων εις ελληνικάς και τουρκικάς ιδιωτικάς κλινικάς. Τοιουτοτρόπως μετεφέρθησαν εις το Γεν. Νοσοκομείον 52 Έλληνες τραυματίαι και 16 Έλληνες νεκροί ως και 5 Τούρκοι τραυματίαι και 21 Τούρκοι νεκροί. Αμέσως αι νοσοκομειακαί αρχαί ειδοποίησαν τον Υπουργόν Υγείας, όστις είναι Τούρκος, καθώς και την τ/κ ηγεσίαν, διά την παραλαβήν των πτωμάτων των Τούρκων. Ούτοι απήντησαν ότι θα προέβαινον εις διευθετήσεις διά την παραλαβήν των πτωμάτων. Επίσης ειδοποιήθη ο Ερυθρός Σταυρός, εις τον οποίον επεδόθη και κατάλογος των νεκρών. Επειδή αι ημέραι παρήρχοντο και ήρχισεν ήδη η αποσύνθεσις των πτωμάτων και η δυσοσμία, το Νοσοκομείον ηναγκάσθη να προβή εις ταφήν των πτωμάτων, την οποίαν και έκαμεν εις το τουρκικόν νεκροταφείον του Αγίου Βασιλείου. Περί τούτου ειδοποίησε πάλιν την τ/κ ηγεσία. Η ενέργεια αύτη των νοσοκομειακών αρχών και ιδιαιτέρως η ταφή εις το τουρκικόν κοιμητήριον πρέπει να εκτιμηθή ως πράξις ανθρωπιστική. Αντί τούτου, η τ/κ ηγεσία, διαστρεβλώνουσα την αλήθειαν, προσπαθεί να εκμεταλλευθή πολιτικώς το γεγονός, επιδεικνύουσα τοιουτοτρόπως ασέβειαν και προς τους Τούρκους νεκρούς».

Ανώνυμος είπε...

ωπα ...ιντα που γενεται παιδακια της εθκινοφροσυνης; αποφασισατε να φκαλετε την ημιμαθεια περιπατο;
μανα μου σας
ατε να δουμε..

κυριε ntillo...εν τουρτσικο κολπο να λαλεις οτι καποιοι εφκαλαν ανακοινωνση για ενα ψεμα; ασιολε ελληνισμος..γουσταρει πολλα το ψεμα η γαλανολευκη σου κουμπαρε; εν οπως τους εθνικοφρονες δοσιλογους της κατοχης [που εν τζαι η κουβεντα που σε επειραξεν αλοπως] που αμα τους εφκαλαν οι εγγλεζοι παλε στην εξουσια, επαιζαν το αχαπαροι για την συνεργασια με την κατοχη..

κοντη μνημη οξα το επιλεκτικο ψεμα εν βολικον; οι συνεργατες των ναζι πατριωτες..ετην αναλογια κυριε ntillo..να θκιεβαζεις για το ψεμα τζαι να λαλεις "α παναγια μου οι τουρτσιοι τζαι οι φιλοι τους"..
προφανως μερικοι εμαθαν την εθνικη λαφαζανιαν να την τρων σαν τες κουννες...καλο μασημα..εν σαπημενες παντως..εν τες θωρεις;

οξα αρεσκει τους [τους εθνικοφρονες/ελληνοπληκτους] αραγε σου η "μαγκια" του να πολεμουν 4 με 1 τζαι να καμνουν χαρουες οτι νικουν; σιγα ηρωες..τζαι εν να ππεσει ο εκτορας που τα τειχη της τροιας που τον φοον του..

οξα αραγες σου επειραξεν σε κυριε ntillo η αναφορα στον ραδιοφωνικο χαφιε;...που πουλα αγωνες χωσμενος πισω που τοιχουθκια...ξερεις εχουμεν τζαι αλλα κολπα αμα θελει το καταστημα..ακουσα προχτες οτι το νουμερο ηταν σε κουβεντα με τον καραμπελια.. τον αγωνισταρα που αλλασει φεσιν αναλογως συφεροντως.. αμα βολευκει θελει να δωκει την βορεια κυπρο στην τουρκια..τζαι αμα εν βολευκει παιζει το αγωνας αφεσωτος..αληθκια ξερεις οτι ο κεμαλ ελαλεν οτι το φεσι οι τουρτσιοι εμαθαν το που τους ελληνες;
ιντα που μπορει να σημαινει αραγε τουτον στους αγωνες της εθνικης λαφαζανιας [τζαι που τες 2 πλευρες του αιγαιου];

αλλα τωρα σιγα που η ελληνοπληξια εσιει αναγκη την ιστορια..το ποιημα να παπαγαλιζουν τζαι επιασεν τους ο καϊλες με την αληθκεια..αφου ετσι τζαι αλλοιως οπως εχουν παραδεχτει με παθος τουτον τον μηνα [thanks guys] προτιμουν το ψεμα παρα την αβολη αληθκεια..ειπαν το, εγραψαν το..ιντα που αλλον να καμουν τα πλασματα για να καταλαβουμε;..φοουνται αμπα τζαι εμφανιστουν αβολα τεκμηρια..αληθκιες που εν ταιρκαζουν..τζαι υστερα αν τους πιασει panic attack?
τζαι ινταλως εν να στελλουν παρελαση το ψεμα με το οποιο εμαθαν να ζιουν;
οποτε φορα το φεσι που σας ταυτιζει με τον κολλητο σας που την αλλην μερκαν, τον ντεκτας, ntillo μου.. βαθκια.. να μεν ακουεις.. να μεν θωρεις..γιατι υπαρχει παντα ο κινδυνος να ερτει να σε ευρει η αβολη αληθκια...
τζαι αμα τελικα στησουν τον ανδριαντα του ανωνυμου ε/κ εθνικοφρονα στην αγκυρα [που τους εκαμεν τοσες πασες] εν να σε καλεσουν μεν ανησυχεις..

ανωνυμε 1..μαλιστα..ειπεν το ιχσαν αλη.. παρακατω..βοηθεια στον μακαριο σε μιαν στιγμη που ο αγωνας που επαιζετουν ηταν η διατηρηση της ανεξαρτησιας/κυριαρχιας [τζαι που την αγκυρα τζαι που την αθηνα] τζαι ο αλη εθεωρεν οτι ο μιαλιτερος κινδυνος ηταν ο ντεκτας στην κοινοτητα του..ηταν απομονωμενος αλλα επροσπαθεν να αρθρωσει καποιον λογον εστω τζαι βοηθητικον του μακαριου..αν τζαι οπως γραφει στα απομνημνευματα του το κρατος απλα επαρακολουθαν [στην καλιτερη περιπτωση] την πιεση πανω στους τ/κ..
ηρωικη μοναξια..γιατι οι διαθεσιμες επιλογες για τους αλλους τ/κ ηταν πιο λλιες...οξα εσιεις την εντυπωση οτι οι εθνικοφρονες ηταν να του δειξουν κατανοηση τζηνου αν ειχαν την ευκαιρια να εφαρμοσουν τα πλανα του "ακριτα"..οξα εν υπηρχεν το σχεδιο; ατε να δουμε τωρα ποσο ψεμα χρειαζεται ενα πλασμα για να μπορεσει να νοιωσει τζαι νακκον αντροπην...οι τ/κ εν καλοι μονο σαν προπαγανδα προς τα εξω, για μερικους...

αλλα γιατι να μιλουμε με γενικες δηλωσεις;..αν ο ιχσαν αλη εβοηθησεν την κυπριακη δημοκρατια σε μια δυσκολη στιγμη ατε να δουμε ποσον πραγματικον σεβασμο στην τ/κ κοινοτητα [στους τ/κ σαν πλασματα τζαι οϊ σαν πιονια η αορατα οντα βολικα που την μιαν τζαι εν δυναμει θυματα του σχεδιου ακριτας που την αλλη] δειχνουν οσοι χρησιμοποιουν την δηλωση του..εισιεν εχτες ενα ωραιο κειμενο ο κ. κωσταντινου για τους νεκρους τ/κ του 63-64..οϊ που τες τ/κ πηγες..που τες πηγες του υπουργειου εξωτειρκων της κυπριακης δημοκρατιας..παρε φιλτατε ανωνυμε να δουμεν αν κρατει το στομασιη σου..γιατι οι ατακες εν μουχτι:
οικογενεια ραχμι απο λιβερα [21/12/63]..πατερας,μανα και 5 παιδια - ηλικιας 15, 11,6,5, 2 χρονων..
η λεβεντια α; "εξαφανιστηκαν" λαλει το υπουργειον μας..ανοιξεν η γη τζαι εκαταπιεν τους τα γερημα..οξα εν οπως τους αλλους που νομιζουν μερικοι οτι εππεφταν μονοι τους στον ομαδικο ταφο της αλοα το 74;..
αλλα να συνεχισουμε για το θρασος να αμφισβητουνται οι νεκροι..2 ηλικιωμενοι 80 χρονων "χαθηκαν στα χωραφια"..κοιτα να δεις..απο τον αγιο βασιλειο "εξαφανιστηκαν" 12 τ/κ...εππεσε πολλης αερας φαινεται τοτε..
μπορει καποιος να θκιεβασει το εξαιρετικο στο υφος σχολιο του κωσταντινου αν ενδιαφερεται..

ηταν γενοκτονια; τι σημαινει γενοκτονια;
το θεμα εν ενι αν εγιναν τζηνα τα εγκληματα..εγιναν..αν καποιοι εν θελουν να το παραδεκτουν, εσιει κοσιηνο που λαλουμεν στην κυπρο [καποτε καμνει για την αντροπη αμα την εσιει ο αλλος ..καποτε, ομως, καμνει τζαι για οταν εθελοτυφλει καποιος..οταν επρεπε να αντρεπεται τζαι εν το καταλαβει]..
η περιπτωση του ιχσαν αλη μαλλον επρεπε να αθθυμιζει στους ε/κ ποσον αποθεμα τ/κ καλης θελησης υπηρχεν..τζαι ποσον αγωνιστηκαν μερικοι ε/κ να το εξαντλησουν..τζαι ευτυχως εν τα εκαταφεραν..

ανωνυμος 2..εσιεις χαζιν..αθθυμηζισεις μου τον ραδιοφωνικο χαφιε στες προσπαθειες να ποφευκει την ουσια τζαι να κλωτσα την μαππα εξω..ασε που το αποσπασμα εν απλη αντιγραφη..τοση φτωσεια στην προπαγανδα πκιον;..τα ιδια αναπαραγετε για πανω που δεκαετια..εν εβαρηθηκετε να παπαγαλιζετε το παραλογο τζαι το ανοητο;..
ομως αφου το βαλεις τζαι δαμαι να το σχολιασουμε..το χαζιν εν χαζιν..ατε να δουμε

την χαραυγη πρωτα που ουλλα ιντα που την βαλεις δηλαδη;..εν το φυλο συκης της αθλιοτητας της εθνικοφροσυνης τωρα; [στον πιο πανω - ας πουμε διαφορετικο- ανωνυμο οι ακελικοι ηταν οι κακοι..τωρα εν καλοι; ατε να δουμε]..
τους αριστερους που την μια επαιζαν τους οι εθνικοφρονες ..εσκοτωναν τους με πετρες,εφκαλαν τα μαθκια τους [ναι αλλη δολοφονια την ιδια νυχτα με την δολοφονια του μενοικου], αλλα τωρα για να δικαιολογηθουν τα εγκληματα εναντιον των τ/κ "α ναι οπως ειπεν τζαι η χαραυγη.." καλον..try another one..
παμε παρακατω που το κολπο να χωνεται καποιος πισω που αλλους [σαν τα τοιχουθκια] για να δικαιολογα εγκληματα.. ιντα που λαλει η ειδησουλα;..οτι η χαραυγη εγραψεν οτι εξεθαφτηκαν πτωματα..τζαι οτι τουτον ηταν τροφη για προπαγανδα..αλλα αμα ξερει κανενας τους κωδικες τους ακελικους..ποιος εδιαν ευκαιρια για προπαγανδα εν ανοικτο..σιουρα "οι στασιαστες" εκαμναν προπαγανδα τζαι οι ακελικοι που εμαχουνταν να στηριζουν την κ. δημοκρατια, ηταν εναντιον τους "στασιαστες" της τμτ [που εκαμνεν τα ιδια στους τ/κ συντροφους τους με οσα εκαμναν οι ε/κ δολοφονοι του μενοικου της εοκα στους αριστερους ποδα]..αλλα καποιοι εβοηθουσαν τους με το να ριφκουν πτωματα αβερτα σε ταφους..πλασματα που "εξαφανιζουνταν" οπως λαλει τζαι το υπεξ μας σημερα..
οσο για την ανακοινωση του κυβενρητικου εκπροσωπου εν τζαι ηταν αναγκη να γινει αναφορα στην χαραυγη..υπηρχεν τζαι αλλου..αλλα δαμαι η χαραυγη εν το φυλλο συκης ειπαμεν..τζαι η μαχη τα ιδια εισιεν αλλα..
αλλα για να ειμαστεν στο ιστορικο πλαισιο των τεκμηριων..
τιτλοι εφημεριδων που δειχνουν την αποχρωση στο τοτε κλιμα

24/12
Μαχη: νεαι φονικαι μαχαι
[στον υποτιτλο αναφερεται στην εκκληση μακαριου-κουτσιουκ]

χαραυγη: ο προεδρος και ο αντιπροεδρος καλουν οπως τεθει τερμα στις εχθροπραξιες
[στον υποτιτλο αναφερεται οτι το ακελ προσυπογραφει την εκκληση..
επιση:διπλα απο το ονομα της εφημεριδας υπαρχει το συνθημα: κανετε ζωη και πραξη τις εκκλησεις για ειρηνη]

25/12
μαχη: μεγαλη αντεπιθεσις
κατα των τουρκων
[στον υποτιτλο αναφερεται οτι κατεληφθη η ομορφιτα]

χαραυγη: συνεχισθηκαν και χθες οι μαχες στην πρωτευουσα
[στους υποτιλους αναφερεται με κεφαλαια αυτο που φαινεται να ειναι η κομματικη θεση "Γενικη επιθυμια να σταματησουν οι συγκρουσεις"

ο γενικος κωδικας της αναπαραστασης εσυνεχιστηκε..η μεν μαχη ετονιζε την συγκρουση τζαι το "νικουμεν"..τζαι εκατασκευαζεν επισης την επεκταση της επιθεσης [η εδικαιολογαν την "επιχειρηση" στην ομορφιτα] ενω η χαραυγη επαιζεν το "αναγκη για ειρηνη" - με εμφαση βεβαια στην κοινοτητα που εθκιεβαζε την εφημεριδα..αλλη ισορροπια δαμαι κατα συνεπεια..
οι ακελικοι γενικα εστιαζαν παραπανω στην διεθνη διασταση - ιμπεριαλισμος-αδεσμευτη ανεξαρτησια..τζαι παρα την ευαισθησια τους απεναντι στους τ/κ ηταν [δικαιολογημενα στο τοτε κλιμα ;] συναμενοι..που την μια εγινουνταν δηλωσεις η αναφορες για ε/κ "ανευθυνα στοιχεια" [εννοωντας τις επιθεσεις εναντια στους τ/κ], για "ανασφαλεια" που ενοιωθαν οι τ/κ [κατα συνεπεια], τζαι για το οτι επρεπε να ληφθουν μετρα να σταματησουν την "δραση τους" οι "ανευθυνοι"..που στο τοτε κλιμα ηταν οτι πιο τολμηρο υπηρχε για τα καπετανατα..αλλα σαφως εν τζαι εβοηθαν πολλα τους εξαφανισμενους τ/κ..στο τοπικο επιπεδο οι αριστεροι ειχαν παραπανω επιτυχια σε μερικες κοινοτητες στο να εμποδισουν επιθεσεις εναντια σε τ/κ..σε αλλες οϊ..

παντως εχουν τζαι μιαν ενδιαφερουσα ταυτιση οι αναφορες..τζαι ο κωστνατινου τζαι η χαραυγη αναφερονται στον αγιο βασιλειο..αραγες σου τωρα ιντα που να καμωμεν..να πιστεψωμεν τον κυβερνητικο εκπροσωπο τοτε οξα το υπουργειον εξωτερικων τωρα;

αρεσεν μου πολλα το οτι εκαλεσαν τον υπουργο υγειας [που την τ/κ κοινοτητα] να παρει τα πτωματα..ιντα ωραια η προπαγανδα εν ενι;..οπως τα πρωινα ραδιοφωνικα εμβατηρια των κολλημενων..οι αλλοι κλεισμενοι στους θυλακες τζαι οι ποδα να το παιζουν - "ε μα τζαι τουτοι σιορ εξαφανιστηκασιν"..ιντα πραμαν α;

να κλεισω με ενα σοβαρο σχολιο γιατι οι πιο πανω απαντησεις εν στο υφος που αρμοζει σε τζηνον που εγω νοιωθω σαν θρασος..αλλα αν καποιος που τους πιο πανω εισιεν τα σχολια με καλην προαιρεση ιδου τζαι εναν πιο νηφαλιο σχολιο [ειπαμεν να εχουμεν κατι για ουλλον το κοσμο]..
τζαι οι 2 κοινοτητες υποφεραν..οι τ/κ παραπανω το 63-64 γιατι ηταν πιο λλιοι σαν μειονοτητα..οι ε/κ παραπανω σαφως το 74 οταν εβρεθηκαν στην αδυναμη θεση..εν εσιει παλληκαρκες ο πολεμος..νικουν τζηνοι που εχουν οπλα τζαι αριθμους..τζαι οι τραμπουκοι παιζουν τους ηρωες πανω στα πτωματα των αδυνατων..ετσι εκαμναν οι τραμπουκοι/δοσιλογοι/χιτες στον ελληνικο εμφυλιο..τζαι ετσι εκαμναν τζαι αλλου - τζαι στην κυπρο..τζαι στες 2 κοινοτητες..
το να αμφισβητα καποιος τον πονο των τ/κ χρησιμοποιωντας την καλη θεληση του ιχσαν αλη να βοηθησει τον μακαριο να διατηρησει την κυπριακη δημοκρατια εν θρασος..οπως τζαι η χρηση της χαραυγης..ο καθενας οφειλει να πει την αποψη του χωρις να κρυφκεται πισω που τοιχουθκια..
θεμα μινιμουμ αξιοπροπειας..
εν εφταιαν σαφως ουλλοι οι ε/κ για οτι εγινε το 63-64..οπως εν εφταιαν ουλλοι οι τ/κ για οτι εγινεν που εθνικιστες τ/κ το 74..
μεσα στον πολεμο παιζουνται διαφορα..τζαι τοτε [63-64] για τους ε/κ επαιζετουν τζαι η διατηρηση της ανεξαρτησιας την οποιαν μολις ειχαν αποκτησει τζαι ειχαν φαηθει διαφοροι να την εξαφανισουν επισης πριν κλεισει τα 3-4 χρονια.. τζαι η υπονομευση της ανεξαρτησιας εναντια στην οποιαν αγωνιζουνται πολλοι ε/κ εκινδυνευε τζαι που την αγκυρα αλλα ιδιαιτερα που την αθηνα..η δικοινοτικη συγκρουση ηταν μια τραγωδια αλλα εν ηταν η μονη διασταση τζηνης της συγκρουσης..το ιδιο τζαι το 74..

αλλα δαμαι καποιοι προσπαθουν να δικαιολογησουν την δολοφονια 5 μωρων..
υγειαν ρε παιθκια..

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ
Σήμερα eπέρασαν μπροστά που το γραφείο μου μια μεγάλη ομάδα μαθητών καμμιάν εκατοστή φωνάζοντας ΚΑΛΟS ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ.
Στο διπλανό κατάστημα δουλεύκει μια τουρκοκύπρια που μινήσκει στην Μύρτου καταγωγή Πάφος τζαι μιλά άπταιστα τα ελληνοκυπριακά σε σημείο που για μήνες ψούμνιζα που το κατάστημα τζαι εμιλούσα της τζαι έν εκατάλαβα ότι εν τουρκοκύπρια Στο εργοτάξιο απέναντι μου δουλεύουν 4 – 5 τουρκοκύπριοι χτίστες που την Σσιηλλούρα.
Εφκήκα που το γραφείο τζαι εστάθηκα μπροστά που τους μαθητές τζαι εσταμάτησά τους. Είμαι τζαι γω τούρτσισσα λαλώ τους. Ο αρφός μου που το μπαλκόνι εφώναζε εν αντρέπεστε ρε. Οι ιδιοκτήτης των καταστημάτων τζαι των εργαστηρίων εφκήκαν έξω τζαι εκοιτάζαν σαστισμένοι χωρίς να λαλούν τίποτε.
Εσσιναχτήκαν τζαι καμπόσοι μετανάστες τζαι εσυζητούσαν μεταξύ τους για το τι εσυνέβενε. Greek nationalists λαλεί o ένας. Well done φωνάζει μου ο άλλος. Τζαι εθυμήθηκα ότι ο εθνικισμός εν αρφούι του ρατρισμού.

Ανώνυμος είπε...

"Εφκήκα που το γραφείο τζαι εστάθηκα μπροστά που τους μαθητές τζαι εσταμάτησά τους."

αν ηταν κινηση των σιερκων θα εταιρκαζεν το "γεια στα σιερκα σου"..

νασαι καλα..μονο ετσι εν να ταραξουμεν, να παμε παρακατω, σαν κοινωνια..αμα σπασει ο κυκλος της σιωπης, του φοβου, τζαι της ανοχης του φασισμου τζαι του ρατσισμου...

κανει πκιον...

Ανώνυμος είπε...

Για την Αγγλική Σχολή

Απορίες για την Αγγλική Σχολή από τον Ανδρέα Κωνσταντίνιδη. Επιθυμώ να θίξω ένα καυτό, κατά την άποψή μου θέμα, που νομίζω πρέπει να τύχει δημοσιότητας. Έχω ένα παιδί που φοιτά στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας εδώ και τέσσερα χρόνια. Όταν αποφάσισα να στείλω το παιδί μου σε αυτό το σχολείο είχαν ήδη ανοίξει τα οδοφράγματα και ήταν σε γνώση μου ότι στο σχολείο φοιτούν και αρκετοί Τουρκοκύπριοι. Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια και αρνούμαι να πάω στο Βόρειο τμήμα του νησιού και να δείξω διαβατήριο. Δεν είμαι ρατσιστής και όταν το παιδί μου άρχισε να φοιτά στο εν λόγω σχολείο του τόνισα ότι επιθυμία μου είναι να αγαπά και να σέβεται όλους τους συμμαθητές του ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας. Την περασένη βδομάδα έλαβα με το ταχυδρομείο μία πρόσκληση για να παρευρεθώ στο σχολείο σε μια παρουσίαση που όπως έλεγε η πρόσκληση εζητείτο η βοήθεια και των γονέων στο «Ιρλανδικό Μοντέλου Εκπαίδευσης». Πήγα στην παρουσίαση και έμεινα άφωνος όταν μια ομάδα περίπου δέκα καθηγητών του σχολείου (μερικοί από τους οποίους δεν ήταν καν Κύπριοι) μας είπαν ότι επισκέφθηκαν σχολεία στην Ιρλανδία στα οποία φοιτούν μαζί Καθολικοί και Διαμαρτυρόμενοι και στα οποία δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα μεταξύ των παιδιών και επειδή στην Κύπρο έχουμε περίπου ίδιο πρόβλημα με τους Τούρκους θα ήταν καλό να υιοθετήσουμε το ίδιο σύστημα και στην Αγγλική Σχολή. Και διερωτώμαι δεν υπάρχει κανένας να τους ενημερώσει ότι στην Κύπρο έγινε μια εισβολή και έχουμε κατοχή. Άνθρωποι σκοτώθηκαν και έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και έχουν το θράσος να μας παρουσιάζουν το Κυπριακό Πρόβλημα το ίδιο με τις διαφορές που έχουν οι Καθολικοί με τους Διαμαρτυρόμενους στην Ιρλανδία; Εισηγούνταν μεταξύ άλλων να καταργήσουμε οποιαδήποτε σύμβολα που μπορεί να προκαλέσουν τριβή μεταξύ των μαθητών. Επιστρέφοντας στον σπίτι μου έψαξα το θέμα και ανακάλυψα ότι τα παιδιά μας που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή δεν έκαμαν φέτος γιορτή για την 1η και τις 28 του Οκτώβρη και ούτε θα κάμουν στις 17 του Νοέμβρη (ημέρα του Πολυτεχνείου) για να μην ενοχλούνται οι «αδελφοί Τουρκοκύπριοι». Επίσης προγραμματίζονται από μια ομάδα καθηγητών σχολικές εκδρομές στα κατεχόμενα. Δεν ξέρω πώς νιώθουν οι άλλοι γονείς, αλλά εγώ προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω στο παιδί μου να δείξει διαβατήριο για να πάει στον τόπου που εγώ γεννήθηκα.

apo ton filelefthero 16/11/08

Ανώνυμος είπε...

να καταλαβει καποιος την ευαισθησια καποιου [του συγκεκριμενου γονιου] εν ενα πραμα..τζαι το υφος του εκαμεν με να την θκιεβασω με ενδιαφερον αρχικα..εν τζαι ξερω ιντα που γενεται στην αγγλικη σχολη..αλλα παιζει καποτε στην επικαιροτητα το θεμα αφου εν [καπως] δικοινοτικο σχολειο..

το οτι τον επειραξεν η συζητηση για το ιρλανδικο μοντελο εφανηκεν μου νακκον υποπτο για μη-ρατσιστη..ενταξι το να μεν παει ποτζιει, ο καθενας με την αποψη, τες ευασιθησεις τζαι τα κολληματα του.. αλλα κατι εν ετζυλαν..ειπα ομως να μεν ειμαι καχυποπτος...ωσπου εφτασα στο αποσπασμα
"ανακάλυψα ότι τα παιδιά μας που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή δεν έκαμαν φέτος γιορτή για την 1η και τις 28 του Οκτώβρη"
να προσπερασω το υφος "τα παιδια μας" [τωρα τα κοπελλουθκια εν να γινουν συλλογικη ιδιοκτησια για τες εθνικες ανησυχιες του καθε νου;] τζαι να μεινω στο ψεμα..εγινεν εκδηλωση για την πρωτη του οκτωβρη [την ανεξαρτησια] τζαι μαλιστα ενας του ευρωκο εφκηκεν στα μμε για να σουξουλισει περκι κατασκευαστει αλλη καμια υστερια - εμαθαν τα πλασματα θωρεις..φωναξε φωναξε περκι φοητσιασουν τον κοσμο.. ο ευρωκος εδιαμαρτυρηηκεν γιατι ειπωθηκεν οτι κυπριακον υπηρχεν τζαι πριν την 20η ιουλιου..[διοτι ως γνωστον στο ρατσιστικο συμπαν μερικων μονο το δικο μας προβλημα εν υπαρκτον - τους αλλους, οπως ειπεν τζαι ο αγιος τομμυς.,εσκοτωναμεν τους γιατι εμπορεν να εχουν οπλα το 63-64.μωρα,γερους..ηταν εν δυναμει ενοπλοι..οποτε..απον αντρεπεται κλπ]..

αναφορα στην συζητηση που εγινεν τζαι δημοσια [στις εφημεριδες] υπαρχει στο μπλοκ "παντος καιρου" [8/11] τζαι σε αρθρο του ρολανδου κατσιαουνη [ομιλητη στην εκδηλωση] στον πολιτη στις 7/11...

οποτε το ψεμα ιντα ρολο παιζει; ατε να την πουμε η μιση αληθκια; τι σοϊ ερευνα εκαμεν το πλασμα [τζαι να τον πιστωσω με ειλικρινεια λογω του υφους] αμα "εμαθεν" ετσι αυτονοητο [αφου το θεμα ηταν τζαι στα μμε] ψεμα;
αν εν προβλημα πηγων ιντα που να πιστεψουμεν που τα υπολοιπα;

υστερα..εν ηξερω ινταλως ρυθμιζουν τες γιορτες στην αγγλικη σχολη αλλα το πολυτεχνειο γιατι να πειραζει τους τ/κ; [διοτι ετσι το εσιει στην διατυπωση ο συγγραφεας της επιστολης]..ενταξι εν για μιαν εξεγερση στην ελλαδα..αλλα το τανκς που εμπηκεν στο πολυτεχνειο εισιεν πανω την ελληνικη σημαια.. τζαι η ανακοινωση της καταστολης εσυνοδευκετουν που τα γνωστα εθνικα εμβατηρια..τζαι ο αρχιτεκτονας της χουντας ηταν ο δημητρης ιωαννιδης εγκεφαλος [κατα τον μακαριο] του σχεδιου ακριτας..γενικα δηλαδη εν τζαι εν εθνικη επετειος το πολυτεχνειο..οπως εν τζαι εν εθνικος χωρος η μακρονησος ας πουμε - σε ετσι ημερομηνιες τζαι ετσι χωρους εν οι εθνικοφρονες που εσκοτωναν τζαι εβασανιζαν τους "μη-αρκετα" ελληνες..οποτε λογικα μαλλον οιεθνικοφρονες θα επρεπε να θελουν να την ξεχασουν..τον τζαιρο μου [τοτε στα 70'ς] ηταν η εθνικοφροσυνη που εκλωτσαν να μεν την γιορταζουμε..τοτε ειχαν τα με τον σοφιανο - τον τοτε υπουργο που επροσπαθεν τα ταραξει νακκον τον βαλτο..παλε ηταν να τους αφελληνισει εννοειται..εν φτανη τα γερημα η πογια της εθνικοφροσυνης φαινεται..
αλλα αν καποιος πει γιατι να γιορταζουμε μιαν εξεγερση σε ξενη χωρα..ενταξι..εν δικαιωμα ενος σχολειου που εσιει αυτονομια να το ρυθμιζει..εμενα αρεσκουν μου οι εξεγερσεις..αλλα αμα τες κυπριακες [του 48 ας πουμε] εν τες γιορταζουμεν...

οσο για την ιρλανδια..να μεν ανοιξουμε δαμαι το θεμα..αλλα για το δημοκρατικο κινημα [republican movement] σαφως η βορεια ιρλανδια ηταν σε κατασταση κατοχης που τους εγγλεζους..το οτι τζιαμαι οι προτεσταντες ηταν πλειοψηφια τζαι εκτος που κατοχη ηταν τζαι δικονοτικο προβλημα καθολικων-προτεσταντων, τουτη εν η διασταση που ταιρκαζει με την κυπριακη περιπτωση..
αθθυμουμαι τοτε [τελη 70-αρκες 80] που ειχαν ερτει στην κυπρο καποιοι του ira τζαι πας την κουβεντα οι κολλημενοι επηαν να συδνεσουν το ιρλανδικο με το αγχος της εθνικοφρων δουλοπρεπειας [την "ενωση" στο φαντασιακο οιδοιποδειο της κυπριακης εθνικοφροσυνης]τζαι γυριζει ο ιρλανδος τζαι θωρει τζηνον που ερωτησεν οπως τον εξωγηινο, τζαι λαλει του
"το ιρλανδικο εν οπως το κυπριακο..βορεια - νοτια..τζαι πως θα ενωθουν ..παλε"..

Ανώνυμος είπε...

Η γιορτή της 1ης του Οκτώβρη έγινε στην Αγγλική Σχολή αλλά καθυστερημένα για οργανωτικούς λόγους. Η καθυστέρηση δεν κρύβει κανένα "αλλότριο" σκοπό όπως προσπαθούν κάποιοι να υποβάλουν με τα γραφόμενά τους. Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει, απ' όσο γνωρίζω, σύντομα.
Επίσης, είναι ορθό ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δε γιορτάζεται στο English School. Αλλά όχι γιατί αυτό ενοχλεί τους Τουρκουκύπριους (γιατί να τους ενοχλεί άλλωστε; - εν γίνεται να σκεφτούμεστε λλίο πριν να γράφουμε;;;. Ούτε πριν το 2004 γινόταν γιορτή.
Επειδή ξέρω τι λέχθηκε στη συγκεκριμένη συγκέντρωση για τα σχολεία της Β. Ιρλανδίας, οφείλω να διαψεύσω τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου γονιού. Ένα από τα πρώτα πράγματα που τονίστηκαν ήταν ότι το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι το ίδιο μ' αυτο της Ιρλανδίας και ότι δεν επιχειρείται η αντιγραφή του συστήματος της Ιρλανδίας. Υπάρχουν όμως κάποιες πολιτικές, που μπορούν να βοηθήσουν και στα δικά μας σχολεία όπως και σε κάθε σχολείο που θέλει να προωθεί την εκπαίδευση της ειρήνης (Peace Educatıon) και τον αντιρατσισμό.

Ανώνυμος είπε...

"Με επιστολη του προς τη νεολαια της εδεκ, ο "αγωνας" [φοιτητικες παραταξεις που προσκεινται στην εδεκ] αποκυρηξε την ανακοινωση για το υφος της, σημειονοντας οτι αυτο ειναι υφος και λογος συντηρητικων δυναμεων που εδρεουν και κινουνται στον χωρο της δεξιας. ο "αγωνας" υποστηριξε τις αλλαγες στα βιβλια της ιστοριας..."

απο το εκδοτικο του πολιτη 17/11

ατε να δουμε..επιτελους φαινεται οτι εμεινεν [εκτος που τους πετεν] τζαι κατι που την κληρονομια της αντιστασης σε τζηνο το κομμα..

Ανώνυμος είπε...

Apo tin sizitisi gia ta sholia pou ginete stin Ellada




> Σάββατο, Σεπτέμβριος 13, 2008
>
> *Το σχολείο της χαμένης νιότης...**
> **Kαλημέρα Σχολείο - Καλημέρα Θλίψη**
> *
> /Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης/
>
>
> Άνοιξαν τα σχολεία. Για κάποιους ένα ευχάριστο και μοναδικό γεγονός, για
> τους περισσότερους θλιβερό.
>
> Σε μια μακρινή χώρα, στη Φινλανδία, που εδώ και μια δεκαετία οι μαθητές
> της βγαίνουν πρώτοι σε όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις του ΟΟΣΑ(οι δικοί
> μας τελευταίοι), γιορτάζουν τις μέρες αυτές. Γιορτάζουν, γιατί μετά από
> δύο μήνες διακοπών βρέθηκαν ξανά με τους συμμαθητές και δασκάλους φίλους
> τους, στη μικρή κοινότητα του σχολείου τους.
>
>
>
>
> Στη Φινλανδία, στα πολυθέσια και ολοήμερα σχολεία θα βρεις παιδιά από 8
> μηνών μέχρι 16 ετών. Όταν εργάζονται και οι δύο γονείς μπορούν να
> αφήσουν το 8 μηνών και άνω παιδί τους στο σχολείο μαζί με τα μεγαλύτερα
> αδερφάκια του. Στη μικρή κοινότητα του σχολείου θα βρεις παιδιά με
> ειδικές ανάγκες, αφού, σκοπίμως, δεν υπάρχουν ειδικά ιδρυματικά-σχολεία.
> Θα βρεις βρέφη, να μαθαίνουν από μικρά να συνυπάρχουν με μεγάλους και
> αναπήρους, όπως στην κοινωνία των μεγάλων, καλλιεργώντας το αίσθημα της
> ευθύνης και της αλληλεγγύης των μεγάλων παιδιών προς τα μικρότερα και
> προς τα διαφορετικά.
>
> Στη Φινλανδία γιορτάζουν, γιατί θα βρεθούν πάλι σε σχολεία με σύγχρονα
> εργαστήρια και αμφιθέατρα, με κλειστά γυμναστήρια και πισίνες, με
> ειδικές αίθουσες χαλάρωσης και σάουνας, με εστιατόρια με το δωρεάν
> φαγητό και το σημαντικότερο, γιατί θα μάθουν και θα δημιουργήσουν γνώση
> με τους δασκάλους φίλους τους, παίζοντας, συζητώντας και μελετώντας
> διάφορα βιβλία και όχι ένα υποχρεωτικό σε κάθε μάθημα, όπως στην Ελλάδα.
> (Οι δάσκαλοί μας, ακόμη και να θέλουν να πάρουν πρωτοβουλίες
> δημιουργικής μάθησης δεν μπορούν. Είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν με
> συγκεκριμένα βιβλία με έναν στόχο: «να βγει όπως-όπως η ύλη»,
> αποστηθισμένη βεβαίως).
>
> Τα παιδιά στη Φινλανδία, στις πρώτες έξι τάξεις, κάνουν συχνά τεστ, όχι
> όμως για να βαθμολογηθούν (να τιμωρηθούν όπως τα ελληνόπουλα) αλλά για
> να διαπιστωθούν οι αδυναμίες τους, ώστε να τους παρασχεθεί
> εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία. Η φιλοσοφία τους είναι, «η
> βαθμολογία αποθαρρύνει και ωθεί ακόμη περισσότερο στην άρνηση μάθησης
> τον κακό μαθητή, ενώ επιβραβεύει τον καλό μαθητή, που έτσι κι αλλιώς δεν
> χρειάζεται την επιβράβευση».
>
>
>
>
> Τα παιδιά στη Φινλανδία μπορούν ήδη από τις πρώτες τάξεις, να επιλέξουν
> ακόμη και το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Ένα παιδί της δευτέρας δημοτικού,
> μπορεί μια ημέρα να επισκεφτεί κάποιο μάθημα της τρίτης ή ακόμη και της
> πρώτης, αν νομίζει πως αυτό χρειάζεται περισσότερο. Τα παιδιά στη
> Φινλανδία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, που το εκπαιδευτικό τους
> σύστημα είναι ανάμεσα σε εκείνο των πρώτων πέντε στον κόσμο, όπως στην
> Ιαπωνία, Κορέα και Καναδά, όταν έχουν τεστ στα μαθηματικά, φυσική,
> χημεία, ακόμη και στη γλώσσα τους, επιτρέπεται να έχουν μαζί τους
> βοήθημα (βιβλίο με τους μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς τύπους και
> λεξικό γλώσσας).
>
>
>
>
> Οι παιδαγωγοί τους δεν έχουν κανένα λόγο να απαιτήσουν από τα παιδιά να
> μάθουν απ έξω πράγματα, που μετά από μερικές εβδομάδες δε θα θυμούνται.
> Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μάθουν τα παιδιά τους να σκέπτονται
> λογικά, με κριτική αναλυτική σκέψη, κατανοώντας περίπλοκα νοήματα και
> αλληλοσυσχετισμούς. Με λίγα λόγια, τους ενδιαφέρει να αγαπήσουν τα
> παιδιά τη μάθηση και το βιβλίο για να συνεχίσουν να μαθαίνουν μόνα τους.
> Με το ζόρι δε μαθαίνει κανείς. Με το ζόρι μπορείς μόνο να αποστηθίσεις
> ξένη γνώση, για λίγο καιρό.
>
> Όταν το απόγευμα, μετά την ενισχυτική διδασκαλία, οι Φιλανδοί μαθητές
> πάνε στο σπίτι, αφήνουν τη σάκα με τα βιβλία στο σχολείο. Όλη η υπόλοιπη
> ημέρα τους ανήκει. Χαίρονται την παιδικότητά τους. Τεστ για το σπίτι
> απαγορεύονται. Η λέξη φροντιστήριο δεν υπάρχει ούτε στο λεξικό τους.
> Είναι πρώτα στην Ευρώπη στην ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων και τελευταία
> σε τηλεθέαση.
>
>
>
>
> Τα ελληνόπουλα τρέχουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο σαν κουρδιστά
> πορτοκάλια. Το μόνο που τους μένει μετά, είναι να καθίσουν εξαντλημένα
> μπροστά στην τηλεόραση μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Σε καμιά άλλη χώρα
> του κόσμου δε βλέπεις παιδιά με τσάντες να κυκλοφορούν μέχρι τα
> μεσάνυχτα τρέχοντας σαν τον Βέγγο να προλάβουν το επόμενο μάθημα
> αποστήθισης, προς μεγάλη ικανοποίηση των φροντιστηρίων. Είναι δυνατόν
> αυτά τα τραύματα της χαμένης παιδικότητας να μην έχουν βαθιές και
> μακροχρόνιες ψυχικές συνέπειες;
>
> Τα περισσότερα ελληνόπουλα πάνε άκεφα σε άθλια δημόσια σχολεία, που
> μοιάζουν σαν γκαράζ αυτοκινήτων. Θα συναντήσουν δασκάλους, στην
> πλειονότητά τους σκυθρωπούς και δίχως όρεξη, που από τότε που τελείωσαν
> τις σπουδές τους δεν έχουν ανοίξει βιβλίο. Θα συναντήσουν δασκάλους, για
> τους οποίους η λέξη εξατομικευμένη προσέγγιση μαθητή με ιδιαίτερα
> προβλήματα, υπάρχει μόνο στα λεξικά. Θα πρέπει να αποστηθίσουν
> κακογραμμένα βιβλία πάνω στα οποία θα εξεταστούν. Όποιος έχει την
> καλύτερη μνήμη ή τις καλύτερες τεχνικές αποστήθισης, όχι απαραίτητα και
> το καλύτερο μυαλό, θα επιβραβευθεί. Οι κακοί μαθητές θα τιμωρηθούν και
> θα σπρωχθούν στη μαθησιακή άρνηση. Η μαθητική διαρροή στη χώρα μας, σε
> κάποιες περιοχές ξεπερνά το 30% , ενώ στη Φινλανδία είναι σχεδόν
> ανύπαρκτη. Η απάντηση της υπουργού παιδείας τους είναι: «είμαστε μια
> μικρή χώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν μαθητή».
>
> Γιατί αλήθεια συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, στο σημαντικότερο τομέα
> μιας χώρας όπως είναι η παιδεία, από την οποία εξαρτώνται όλα τα άλλα;
> Γιατί βασανίζουμε δίχως λόγο ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας;
> Γιατί, ενώ πληρώνουμε τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο για την παιδεία
> (στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων), έχουμε μια τόσο άθλια δημόσια
> παιδεία;
>
> Την απάντηση μας την έδωσε πριν λίγες ημέρες ο κος Βουλγαράκης:
> «υπάρχουν βουλευτές που τα δίδακτρα που πληρώνουν για τα παιδιά τους στα
> ιδιωτικά σχολεία είναι περισσότερα από τα εισοδήματα που δηλώνουν στο
> πόθεν έσχες»!!!
> Κυβερνώντες και εξουσιάζοντες, που στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα
> ιδιωτικά σχολεία, δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν λεφτά στη δημόσια
> παιδεία, όπως δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν λεφτά για τη δημόσια υγεία
> αφού αν χρειαστεί, οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα πάνε στο Memorial.
> Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση και καμία άλλη για τα άθλια δημόσια
> σχολεία μας. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες προς βλάκες!
>
> Στη Φινλανδία, ο γιος του πρωθυπουργού, του προέδρου της ΝΟΚΙΑ, του
> θυρωρού της πολυκατοικίας και του χασάπη της γειτονιάς πάνε στο ίδιο
> δημόσιο σχολείο. Γι αυτό και έχουν κάθε λόγο να δίνουν τα διπλάσια
> ακριβώς λεφτά από εμάς, γύρω στο 7% του ΑΕΠ, για την παιδεία τους. «Βάση
> της εκπαίδευσής μας είναι η ισότητα όλων στο σχολείο», λέει η υπουργός
> τους. Οι Φιλανδοί αγαπούν την πατρίδα τους, όχι ακροδεξιά και θεωρητικά
> σαν μια αφηρημένη ιδέα, αλλά σαν ζωντανό οργανισμό. Γι' αυτούς πατρίδα
> είναι πάνω απ' όλα ο λαός τους, οι άνθρωποί τους, τα παιδιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Proxtes egiortasete tin anakiriksi tou psevdokratous???

Ανώνυμος είπε...

α τωρα σε ειδα πονεμενε ελληνοψυχε [υπολογιζω που το υφος] ανωνυμε..οϊ σιορ ιντα να γιορτασουμε..εμεις δουλευκουμε..οι μιτσιοι παντως λαλουν το ετσι "γιορταζουμε" την επετειο [εννοουν εν εχουν σχολειο]..τζαι αφου γιορταζουν καποιοι που τα καλα [οι συμμαχοι του ντεκτας ποδα - διοτι εν δικη του γιορτη- γιατι εκαμεν του πασα ακομα εναν εμποδιο στην επανενωση] επηαν τζαι τα εθνικοφρονοπουλα στο οδοφραγμα να παραξουν σκηνες για τους μαστρους τους στα μιντια..για να ειμαστε τζαι ρεαλιστες στο ιντα που παραγετε..τζαι ποιοι γιορταζουν..οξα εξηχασες ποιοι ελαλουσαν "μακαρι να εν καλα ο ντεκτας για να αποτυχουν οι συνομιλιες"..
αρα;
μηπως σκεφτου λλιον τζαι παπαγαλιζε ποιο λλιον;..

Ανώνυμος είπε...

ta dika sou diladi ta papagalismata en pio sosta pou ta dika mou? toulaxisto ta dika mou ta ftera den exoun xroma.

and the noon noeito

Ανώνυμος είπε...

REDFACES – Απόντες οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ από την απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ

Απών από την αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ήταν ο φετινός νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, HuJia, ο οποίος κρατείται στην Κίνα.

Βούρκωσαν τα μάτια πολλών ευρωβουλευτών όταν προβλήθηκε το βίντεο της συζύγου του Zeng Jinyan.

Απόντες από την αίθουσα και οι δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, το οποίο θεωρεί τον Hu Jia αντικαθεστωτικό εγκληματία.

Η χήρα του Ανδρέι Ζαχάρωφ (τον οποίο η Χαραυγή περιγράφει ως γνωστό αντικομουνιστή και σοβιετικό αποστάτη) είπε με νόημα στους παρευρισκόμενους ευρωβουλευτές: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι απειλή για καμία χώρα».

NA TOU SIEROUMASTE TOUS AKELIKOUS MAS POU MAS KAMNOUN PERIFANOUS STIN EVROPH....

ME ETSI KKELLE THELETE MOU TSIE EPANAPROSEGGISEIS TSIE NA TA EVROUME ME TO SINIKO STOIXEIO....

POU TI MIA LALEITE MPOROUME NA ZISOUME ME TA ADELFAKIA TSIE POU TIN ALLH EN MPOREITE NA ZHSETE ME TON ZAXAROF TSIE TON HU JIA.....

H YPOKRISIA SE OLO THS TO MEGALEIO.