Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ενας υποψηφιος οφειλει να εν τουλαχιστον ειλικρινης για το παρελθον του - τζαι σε ετσι εποχη για τις "πραξεις" ενος δικηγορικου γραφειου που βοηθα στην διακινηση κεφαλαιων: οι υπεκφυγες του κ. Αναστασιαδη για τα "παραδοξα" οικονομικα deals του δικηγορικου του γραφειου

Σε μια εποχη που η κυπριακη κοινωνια βρισκεται μπροστα σε μια κριση που προκαλεσαν [σε σημαντικο βαθμο] τζαι οι μυστικες πρακτικες των τραπεζιτων,
τζαι σε μιαν εποχη που η Διαπλοκη (τζαι η συγκρουση συμφεροντων) τιθενται σαν θεμα επιτελους - εστω τζαι παρα την λογοκρισια των ΜΜΕ,
υπαρχει μια σαφης αναγκη αντιμετωπισης  της πραγματικοτητας των πρακτικων των τραπεζιτων, των δικηγορικων γραφειων, τζαι οσων αλλων εμπλεκονται σε υπογειες διαδικασιες διακινησης κεφαλαιων.
Η συγκαλυψη εν βοηθα κανενα.
Ηδη ειμαστεν σε μια εποχη που θα ανακριθει τζαι ο Ν. Μιχαλιδης για την υποθεση Τσοχατζοπουλου.


Μετα την ασαφη απαντηση για την Makra investments τζαι την μεταφορα 50 εκατομυριων σε διαστημα 4 μηνων το 2004, το δικηγορικο γραφειο του κ. Αναστασιαδη εν στο επικεντρο παλε της δημοσιας συζητησης εστω τζαι αν η μεγαλη πλειοψηφια των ΜΜΕ καμωνεται οτι εν θωρει τιποτε, τζαι προσπαθει να το συγκαλυψει.

Τουτην την φορα το θεμα αφορα δυο συναλλαγες στις οποιες φαινεται να ελαβε μερος το δικηγορικο γραφειο του υποψηφιου, με μια ρωσικη τραπεζα, την Sobibank, που κατηγορειται για ξεπλυμα χρηματος. Το θεμα εφκαλεν το ενα ελληνικο σαιτ που συνδεεται με τον κ. Βαξεβανη ο οποιος πριν λλιον τζαιρον εγινεν δεκτος σαν ηρωας που τα ΜΜΕ αμα εδημοσιευσεν την ελληνικη λιστα Λαγκανρτ- προφανως τωρα ενεν βολικος.
Η προσπαθεια να λογοκριθει το θεμα - οπως τζαι τα σκανδαλα των τραπεζων- εν εκδηλη.

Το δικηγορικο γραφειο του κ. Αναστασιαδη απαντησε χαρακτηριζωντας σαν "ψευδη" οσα αναφερονται στο δημοσιευμα προσδιοριζωντας σαν "ψεμα" το οτι "ουδεποτε υπηρξε δανειακη συμβαση οπως ψευδως δημοσιευεται μεταξυ των εταιριων και του γραφειου μας Compaservous (Nominees) Ltd και Mareplex Services Ltd και της Sovibank."
Αναφερεται οτι το δανειο εισιεν υπογραφει 15 μερες πριν της "αναθεσεως των υποθεσεων στο δικηγορικο γραφειο."
Η ανακοινωση, ομως, δεν φανηκε να αμφισβητει τα εγγραφα τα οποια δημοσιευονται στο κειμενο, ουτε τις αναφορες για την τραπεζα - οτι
"..φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Ρωσία, με πρωταγωνιστές ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, ακόμη και εγκληματικά στοιχεία."
Τζαι στο κειμενο υπαρχουν αναφορες σε δημοσιευματα στον δυτικο τυπο-πρακτορεια ειδησεων, 
αλλα τζαι αναφορα σε ερευνα του FBI. 

Για την Makra investments επανελαβε τα ιδια με την προηγουμενη φορα - τα οποια ηταν τα νομοτυπικα χωρις να ντζιζει τα παραδοξα της ολης υποθεσης.
 Η μονη νεα πληροφορια της ανακοινωσης ηταν οτι το ενα δανειο [στο οποιο αναφεροταν το "Κουτι της Πανδωρας"] εγινε για μια εταιρεια που ονομαζεται evalesco holdings της οποιας οι "ιδιοκτητες εχουν περιουσιακα στοιχεια πολλαπλασια του ληφθεντος δανειου" συμφωνα με το δικηγορικο γραφειο.

Ποια δουλεια καμνει τουτη η  εταιρεια [οπως τζαι με την Makra invesments] εν αναφερεται.
Ομως το θεμα μεινισκει οπως τζαι τα ερωτηματα.

1. Η συνεπεια ενος πολιτικου που εν τζαι δικηγορος εταιρειων που εχουν σχεσεις με τραπεζες που κατηγορουνται για ξεπλυμα χρηματος:
 Αν δεχτει καποιος τα δεδομενα που παρουσιαζει το δικηγορικο γραφειο, τιθεται παλε θεμα ποια εν τουτη η εταιρεια που αναθεσε τις δουλειες της στο δικηγορικο γραφειο του Αναστασιαδη τζαι γιατι το δικηγορικο γραφειο ενος μελους της πολιτικης ελιτ, εδεχτηκε μια δουλεια που αφορουσε τραπεζα που εκατειγορειτο για ξεπλυμα χρηματος. Το οτι η συμφωνια της εταιρειας με την κατα τους δυτικους υποπτη τραπεζα, εγινε 15 μερες πριν αναλαβει το δικηγορικο γραφειο, εν τζαι απαντα - αντιθετα. Θα μπορουσε να συμπερανει καποιος οτι επηαν στο δικηγορικο γραφειο για να καμουν την δουλεια τους.
Εν θα επρεπε ο ηγετης αντιπολιτευσης, η οποια μαλιστα εσυρνε τζαι σποντες στον Τ. Παπαδοπουλο για το τα κεφαλαια Μιλοσεβιτς, να εν προσεκτικος; Οταν λαλει το δικηγορικο του γραφειο οτι η Κυπρος δεχεται επιθεσεις για το ξεπλυμα σημερα, εν φταιουν τζαι οι τραπεζες τζαι οι δικηγοροι;
Δηλαδη αμα το δημοσιευσει το εγγραφο τζαι το Σπιγκελ, τι θα πει το δικηγορικο γραφειο;

Αν ο κ. Αναστασιαδης επαιζεν το εστω καπως αμφισβητηση της Δυσης, να πεις ατε..Αλλα το ατομο που λανσαρει τον εαυτον του σαν φιλοδυτικο να εμπλεκεται με ρωσικη τραπεζα η οποια κατηγορειται που την Δυση σαν εταιρεια ξεπλυματος, εν νακκον υποπτο οπως τζαι να το δεις.

Τζαι σαφως τα ερωτηματα αφορουν τζαι τους πολιτες τους οποιους η κατασκευασμενη τζαι εξαγορασμενη ομοφωνια των ΜΜΕ, προσπαθει να ξεγελασει,
αλλα τζαι το εξωτερικο: αυριο δηλαδη  ο υποψηφιος θα εν επιρρεπης σε εκβιασμους διαφορων [εσωτερικων τζαι εξωτερικων] λογω των οικονομικων τζαι δικηγορικων δοσοληψιων του παρελθοντος του;

Σε μιαν εποχη που η κυπριακη κοινωνια τραβα τις συνεπειες των σκανδαλων των τραπεζων
τα οποια παλε εσυγκαλυπταν τα ΜΜΕ,
η σιωπη ενεν αρκετη,
ουτε σοφη.

2. Τα παραδοξα των τεκμηριων:
Για την υποθεση της Makra Investments το 2003-04.
Το θεμα μεινισκει ανοικτο διοτι εν ξεκαθαριζει τι δουλεια εκαμνε τουτη η εταιρεια, ενω το οτι εγραφτηκεν τον Νιοβρη του 2003 τζαι εγινε η μεταφορα/"εισπραξη" των 50 εκατομυριων, δειχνει παλε οτι η ολη διαδικασια [εγγραφης τζαι μεταφορας/εισπραξης] φαινεται να εστιαζεται στο δικηγορικο γραφειο - σαν να εγινε η εγγραφη για να διεκπεραιωθει κατι.
Τζαι απο οτι φαινεται τα πραματα εν νακκον δυσκολα για τα απλα μαθηματικα στον κοσμο των εταιρειων τζαι των δικηγορικων γραφειων: 


"Πιο απλά μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο που δεν ξεπερνά τα 9.000 ευρώ κατορθώνει να αποκομίσει κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων από πώληση μετοχών. Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι είδους συναλλαγή ήταν αυτή ώστε να καταφέρει να αποκομίσει τόσο τεράστιο κέρδος;"
[απο το αρχικο κειμενο στο "Κουτι της Πανδωρας"].
  

Αναδημοσιευκουνται πιο κατω τα λινκς τζαι αποσπασματα για το θεμα:


Για τις δυο συναλλαγες με την ρωσικη τραπεζα:


"Τον Ιούλιο του 2008 η ίδια [η οποια ειχε κανει και την διαδικασια για την Makra Investments] εταιρεία-η Compaservus Nominees Limited-προχωρά στη σύναψη ενός δανείου μαμούθ ύψους 9,917,050 ευρώ από τη ρωσική Τράπεζα «The joint Stock Bank “Sobibank’’.
To δάνειο χορηγήθηκε από την Τράπεζα στην εταιρεία, βάζοντας ως ενέχυρο τις 5.000 μετοχές της. Σημαντική λεπτομέρεια; Η αξία των μετοχών της εταιρείας δε ξεπερνούσε το 1,71 ευρώ η καθεμία. Πιο απλά η εταιρεία έβαλε ως ενέχυρο μία αξία 8,550 ευρώ και εξασφάλισε δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου. Πρωτοτυπία τεράστια, που ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε ίσως να εξηγήσει με ποιον τρόπο κατάφερε να το επιτύχει.
Το συγκεκριμένο δάνειο όμως δεν ήταν και το μοναδικό. Ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2008 μία δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη, έλαβε και άλλο δάνειο από την ίδια τράπεζα. Πρόκειται για την Mareplex Services Ltd, στην οποία ιδιοκτήτες εμφανίζονται οι Έλσα Αναστασιάδη με ποσοστό 60%, Στάθης Λεμής με 20% και Θεοφάνης Φιλίππου με 20%.
Η εταιρεία έλαβε δάνειο ύψους 9,917,050 εκατ. ευρώ, βάζοντας ενέχυρο 1000 μετοχές, η αξία των οποίων δεν ξεπερνούσε το 1 ευρώ η κάθε μία. Πιο απλά με 1000 ευρώ υποθήκη κατάφερε να λάβει ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα οι δύο εταιρείες εξόφλησαν τις επιβαρύνσεις από τα δάνεια στις λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 17/12/2008, μέσω συμβολαίου ακύρωσης.
Τώρα με ποια κριτήρια μία Τράπεζα χορηγεί σε δύο εταιρείες δάνεια μαμούθ, με υποθήκες εξευτελιστικά ποσά είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί."
[απο το αρχικο κειμενο στο "Κουτι της Πανδωρας]


1. Το αρχικο κειμενο στο κουτι της Πανδωρας

Δάνεια μαμούθ από ρωσική τράπεζα ξεπλύματος για τον Αναστασιάδη

http://www.koutipandoras.gr/32267/%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B8-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BB.html



2. Ο κ. Αναστασιάδης απαντά για τα δάνεια μαμούθ από τη ρωσική Τράπεζα


3. Aπαντηση του ιστοτοπου "Κουτι της Πανδωρας"


 Η Απαντηση του ιστοτοπου:
"Το www.koutipandoras.gr έλαβε από το γραφείο του κ. Αναστασιάδη την παρακάτω απάντηση την οποία και δημοσιεύει αυτούσια στα πλαίσια τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η απάντηση αναφέρει ότι τα δάνεια συνήφθησαν με τη Ρωσική Τράπεζα Sobinbank από τις εταιρείες του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη, για λογαριασμό της εταιρείας Evalesco Holdings Ltd.

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν. Ο κ. Αναστασιάδης και το γραφείο του θα έπρεπε να εξηγήσει κάτω υπό ποιους όρους χορηγήθηκε το δάνειο καθώς επίσης και για ποιο σκοπό. Ως πολιτικός και υποψήφιος πρόεδρος για την κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να τηρεί πλήρως τις αρχές της διαφάνειας.

Η δανειοδότηση για λογαριασμό άλλης εταιρείας, δεν είναι σαφής, αλλά παραπλανητική. Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται συνήθως για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έστω και αν γίνεται για λογαριασμό τρίτων. Επίσης το γεγονός ότι έγινε πριν από την ανάθεση εντολής στην εταιρεία του κ. Αναστασιάδη δεν αποτελεί ελαφρυντικό καθώς αυτή υλοποιήθηκε από την εταιρεία του.

Ακόμη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην απάντηση, έχουν δεκαπλάσια περιουσία είναι άσχετο. Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και οι μέτοχοι τους, δεν ευθύνονται για τα δάνεια της εταιρείας.

Επιπλέον, η εταιρεία Compaservus Nominees Ltd εμφανίζεται ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Στην κατάσταση περιουσιακών στοιχείων όμως του Αναστασιάδη παρουσιάζεται ως εταιρεία χωρίς εμπορική δραστηριότητα που απλά είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος.

Κανονικά ο κ. Αναστασιάδης και το γραφείο του θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και αυτό διότι οι όροι που πάρθηκαν τα δάνεια με ελάχιστο κεφάλαιο από μια τράπεζα που ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δημιουργούν πολλές υποψίες. Ως υποψήφιος πρόεδρος και πολιτικός που σέβεται και τηρεί κάθε κανόνα διαφάνειας όφειλε να το είχε πράξει.

Άλλωστε σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου προς τα μέλη του η κάθε ύποπτη συναλλαγή πρέπει να αναφέρεται τόσο στον ΠΔΣ όσο και στην ΜΟΚΑΣ. Αυτά τα σώματα ενημερώθηκαν; Ποίο στοιχείο έκανε το δικηγορικό γραφείο να πειστεί ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή από τράπεζα με το αμαρτωλό παρελθόν δεν είναι ύποπτη ώστε να αναφερθεί στις αρχές;

Ο κ. Αναστασιάδης και το γραφείο του στην απάντησή τους αναφέρουν επίσης ότι θα κινηθούν νομικά κατά του HOTDOC και του www.koutipandoras.gr εάν συνεχιστούν τα δημοσιεύματα. Και βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει εάν θεωρεί ότι θίγεται. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να απαντήσει επί της ουσίας, εάν θέλει να αποδείξει τις προθέσεις του για τήρηση της διαφάνειας."
 


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θεμαν εφκηκεν πριν κανενα μηνα και εδωθηκεν η απαντηση που το γραφειο του αναστασιαδη. τωρα το θεμαν επανηλθεν με το δημοσιευμα της πανδωρας. το δημοσιευμα καμνει τζαι αναφορα τζαι στο δημοψηφησμα τζαι την σταση του αναστασιαδη τζεινου που τους διαφευγει εν το οτι τα ριαλλια εν ρωσσικα της χωρας που εβαλε βετο επειδι το εζητησεν η κυβερνηση της κυπρου μετα το οχι του κοσμου. φκαλει τζαι εγρραφα τα οποια αναφερουν τους μετοχους την εταιριων αφτων λες τζαι ηταν κρυφον. Βαλει τζαι καποια εγραφα που για ενεργειες που εγινηκαν για τους πελατες τους την Μakra investment της οποιας οι ιδιοκτητες ηταν γνωστοι στην κεντρικη τραπεζα διοτι ειχαν δηλωθει και ελαβαν εγκριση για την ιδρυση της ετεριας τους τζαι τα παρουσιαζει οτι προκειτε για ενργειες που εγιναν για οφελος των εταιριων αυτων. Σημησωσε οτι οι μετοχες της MAKRA investment βρισκονταν στα χερια της PWC και αυτοι εδιναν τις εντολες.

Στην απαντηση του γραφειου απο τις 2 ιανουριου υπηρξεν η προκληση οποιος θελει να προβει σε καταγγελεια της υποθεσης στην αστυνομια.

Μετα απο την ανακοινωση του γραφειου τον γενναρη κανενας δεν εζητησεν διερευνησην υστερα που εναν μηνα και δεκαπεντε μερες πριν τες εκλογες το θεμαν επανερχετε τζαι θελουν εξηγησεις. Μαλλον τωρα θα θεωρουν οτι δεν υπαρχει χρονος για να ολοκληρωθει η ερευνα πριν απο τις εκλογες.

Το χαζιν ενει οτι μετα την ανακοινωσην επιστολην του γραφειου του αναστασιδη το κουτιν εβαλεν την απαντησην τζαι ηβρεν νεα ερωτηματα μλκς. διερωτατε αν ενημερωθηκαν οι αρχες κλπ κλπ, την ωραν που απο τις 2 ιανουαριου το γραφειον ειπεν οποιος θελει ας καταγηλει την υποθεσην στις αρχες αν νομιζει οτι εγινεν κατι μεπτον η λανθασμενο και συρνει τζαι εναν μα τώρα η compuserve εσιει μονον εναν διαμερισμα τζαι εν καμνει αλλες δραστηριοτητες. Λες τζαι αν αποφασισε να παρει ολες τες δουλιες στις αλλες του εταιριες σε καποια φαση εν τιποτε το παραξενον η το ασυνηθυστον τζαι πρεπει να καθουντε να απαντουν.

Ερκεσε τζαι εσου τζαι συρνεις τα δαμε, συρνεις τζαι εναν οτι εν εδιαψευσαν το δημοσιευμα στο σημειον που λαλει οτι η τραπεζα εσυμετιχεν σε ξεπλυμαν λες τζαι το γραφειον πρεπει να ασχολειτε με το θεμαν τουτον. Ατε ζητα τζαι που το καθε δικηγορικο γραφειο που εσυνεργαστικεν με την HSBC να καμει δηλωσην τζαι να διαψευσει τα δημοσιευματα που εγραψεν για το ξεπλυμαν που εκαμεν η HSΒC.

Ενομιζα οτι εν εμπορουσετε να πεσσετε πιο κατω εκαμα λαθος εισαστεν απατοι.

xwrikos

linopampakos είπε...

χωρικε,
προσπερνας πολλα,
τζαι πολλα ευκολα.
Αν μια εταιρεια εδιακινησεν [ας το πουμεν ετσι] 50 εκατομυρια, εν ενα θεμα που θα ηταν καλα να εξηγησει ο αναστασιαδης.
Δαμαι εν εδιαψευσεν την σποντα του επιτελειου του λιλληκα οτι "εισεπραξε' τα 50 εκατομυρια.
Η αρχικη ανακοινωση για την makra investment εν ελαλεν τιποτε παραπανω που τα τυπικα.
το οτι ηταν με ρωσικη τραπεζα, εν τζαι σημαινει οτι επειδη τα λεφτα του τσοχατζοπουλου, ας πουμε, επαιρνουσαν που μια αφρικανικη εταιρεια, οτι εγκρινε το τζαι η κυβενρηση της...
Το ξεπλυμα εν τζαι γινεται επιφανειακα...
ενεν λογικο;
50 εκατομυρια σε 4 μηνες εν νακκον μεγαλο ποσο για να το περνας στο πασα πασα..
οξα εσενα φαινεται σου αυτονοητο οτι μια εταιρεια των 9000 ευρω επουλησεν μετοχες για εκατομυρια που λαλει το κειμενο;..

για την απαντηση νομιζω εν εσυ που εν θωρεις τα ουσιωδη...
μαλλον προσπαθεις να καλυψεις λλιον το θεμα..
οπως το σκηνικο της δανειοδοτησης μεσω αλλης εταιρειας λ.χ. που θυμιζει ξεπλυμα..

Εν καλα να ψαξεις τζαι τι ελαλεν το ρουτερς για τη ρωσικη εταιρεια..
εν τζαι θεμα συνεπειας για τον ιδιο τον αναστασιαδη, αφου το επαιζεν καπως με τα κεφαλαια μιλοσεβιτς,
οπως τζαι το ευρυτερο γεγονος
οτι ενας πολιτικος μπλεκει σε ετσι σκηνικα - ειτε της makra investments ειτε με τουτην την ρωσικη τραπεζα κλπ...

εχω την εντυπωση χωρικε οτι θα αντιδρας σε πολλα πιο λλιον υποπτα σκηνικα, αν ηταν αλλος πολιτικος...
προφανως αφηκεν τον εαυτον του εκτεθειμενο - κακως τζαι δυστυχως..
δηλαδη ενας τυπος που εισιεν φαντασιωσεις για προεδρος, τουτα τα κολπα με εταιρειες που μεταφερουν υπογεια λεφτα με εταιρειες που το μετοχικο τους κεφαλαιο εν ασημαντο τζαι διακινουν τεραστια ποσα,
μαλλον δειχνουν κακη επιλογη,
τζαι διαπλοκη..

Τζαι μεν μας πεις τωρα οτι ανακαλυψες οτι ο κυπριακος τραπεζιτικος τομεας τζαι τα δικηγορικα γραφεια εν αγιουθκια..

ματιλτα είπε...

Χωρικέ Λαλείς:

"Ατε ζητα τζαι που το καθε δικηγορικο γραφειο που εσυνεργαστικεν με την HSBC να καμει δηλωσην τζαι να διαψευσει τα δημοσιευματα που εγραψεν για το ξεπλυμαν που εκαμεν η HSΒC."

Μα έννεν για το κάθε δικηγορικό γραφείο για το οποίο γίνετε θέμα, εν για το δικηγορικό γραφείο του επόμενου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατία.

ματιλτα είπε...

Τζαι η δημοσίευση εγίνηκε που ένα αξιόπιστο δημοσιογράφο. ως προχτές – αμέσως μετά αναλάβαν εργολαβικά να υποσκάψουν την αξιοπιστία του τα κυπριακά ΜΜΕ, που στην πλειοψηφίαν τους ως υπάκουα σκυλάκια επαίζαν πελλόν τόσον τζαιρό για το πανίσχυρο σύστημα διαφθοράς δικηγόρων – τραπεζιτών - πολιτικών, προσπαθώντας τζαι ως να σημείο καταφέρνοντας το, να τες καλύψουν με κόλπα όπως τες grotesque γελοιογραφίες δαιμονοποίησης του Χριστόφκια, που μας εκοτιζεν κάθε Κυριακή η εφημερίδα Πολίτης.

Για το τελευταίο ειδικά θα ήθελα να τοποθετηθείς Χωρικέ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ε φιλε, γράφεις για την αθλιότηταν των Κυπριακών ΜΜΕ. Τελικά από ότι φαίνεται, απλά γράφουν ότι θέλουν να ακούουν οι αναγνώστες τους. Εν όπως τες τηλεοράσεις που δείχνουν τα έργα που θέλουν να δουν οι τηλεθεατές τους.

linopampakos είπε...

οϊ ασερα μου,
ενεν οτι θελει ο κοσμος..
εν επειδη φοουνται οτι μπορει να ξυπνησει ο κοσμος που τουτην την λυσσαλεα [ειλικρινα εν υπαρχει αλλη λεξη για μερικους] επιθεση που εν εισιε σαν στοχο μονο την αριστερα..
αλλα ακριβως τζαι την συνειδηση του κοσμου για το συλλογικο του συμφερον,
τζαι για την προοδο της κοινωνιας..
..σκεφτου 2 δεδομενα:
1. παρα την υστερια 2-3 χρονων οτι "φταιει" το δημοσιο για την κριση, τωρα τελικα εν αναγκασμενοι να μεν τολμουν καν να υποστηριξουν ανοικτα τις ιδιωτικοποιησεις..
εν ενα συμπτωμα των αντιστασεων του συλλογικου υποσυνειδητου της ταξικης συνειδησης..
επερασεν η αισθηση του συλλογικου πλουτου σαν κοινο κτημα..
εν ενα παιχνιδ που παιζεται βεβαια..
αλλα αντεξεν ο κοσμος σε τουτον..

2. η φουλ επιθεση εξεκινησεν μετα το μαρι..που ηταν αμεσως μετα τις βουλευτικες..οπου παρα την υστερια [τοτε ηταν τα εθνικα τζαι αρκεφκαν τα οικονοικα των τραπεζων] ο κοσμος εν εφανηκεν να τσιμπα..
τζαι υστερα ερκετουν η ερευνα για το φυσικο αεριο [τζαι η επιτυχια]
μαζι με την αναποφευκτη αποκαλυψη των σκανδαλων των τραπεζων [αναποφευκτα με τον ευρωπαικο ελεγχο της ανακεφαλαιοποιησης],
οδηγησαν σε τουτο το επικοινωνιακο καθεστως επιθεσης..
το οτι οι δηθεν αγωνιστες του απορριπτισμου του 2004, εστρωναν χαλια υποταγης για την τροικα, εναντια στον προεδρο που εν υπογραφει,
εν ηταν "επιθυμια" του κοσμου..
ηταν επιθεση για να μεν ξηθαρρεψει τζαι να ταυτιστει ανοικτα με την καχυποψια του χριστοφια στις διαπραγματευσεις..

Ανώνυμος είπε...

Το δικηγορικό γραφείο του Τάσσου εν έκαμνεν/κάμνει "πράξεις που βοηθούν στη διακίνηση κεφαλαίων"; Εν είδα να σχίζετε τα ιμάτια σας! Ούτε βεβαίως είσιετε πρόβλημα να τον εκλέξετε Πρόεδρο τζαι να καπαρτίζει ο Χριστόφκιας δίπλα του για 4.5 χρόνια πριν αποφασίσει ότι "εν συμφωνούμεν τελικά".

Ήταν της παπαθκιάς τα ξύλα τότε φαίνεται...

linopampakos είπε...

Ανωνυμε,
το σκανδαλο του δικηγορικου γραφειου του Τ. Παπαδοπουλου σε σχεση με τον Ν. Παπαδοπουλο τζαι την συγκρουση συμφεροντων που εκπροσωπει στην επιτροπη οικονομικων της βουλης,
εσχολιαστηκε καμποσο..:)
τζαι δαμαι τζαι αλλου..

Οπως εσχολιαστηκε οτι το γραφειο Τ. Παπαδοπουλου ηταν τζαι με δημοσια δημοσιευση νομικος συμβουλος της Λαικης ενω ο ιδιοκτητης-δημιουργος του ηταν προεδρος το 2006.
Τζαι αν κοιταξεις τα κειμενα [σε τουτο το μπλογκ - που τες αρχες του περσινου χρονου] για τις ριζες του τραπεζιτικου ζητηματος επιστρεφουν στις σχεσεις του συγκεκριμενου δικηγορικου γραφειου με την Λαικη αλλα τζαι τις καταγγελιες για διακινηση υπογειων κεφαλαιων.
Ομως ο Τασσος εμπορεν να διεκδικησει, τοτε, τουλαχιστον το "ατε" που λαλω στο ποστ - οτι σαν καχυποπτος απεναντι στην Δυση, εισιεν τζαι πολιτικους λογους να συνεργαστει με την νεα γιουγκοσλαβια.
Αν ετηρησεν τες συμφωνιες μαζι τους εν αλλο θεμα - θα ηταν καλα να το μαθουμε επισης.
Ενω δαμαι, με τον αναστασιαδη..:)
Φιλοδυτικες κορωνες [για να το πουμε ευγενικα] τζαι υπογεια δικτυα ξεπλυματων;
Ετσι δειχνει η εικονα μεχρι τωρα..

Προφανως τα ξυλα της παπαθκιας εν στην αλλη μερκα οσων μαχουνται να συγκαλυψουν..:)

Aceras Anthropophorum είπε...

Θωρεις που σου λαλώ! Ο ανώνυμος πάνω θεωρεί ότι δεν πρέπει ο τύπος να φκάλλει στην φόρα τες κλεψιές τζιαι τες παραποθκιές των δικηγορικών γραφείων άμαν οι ιδιοκτήτες εν δεξιοί του συναγερμού για να γίνει ισοζυγισμός με την κάλυψην του Τάσσου!!

Ότι σας κάμουν εν λλία σας ρε (μιλώ στους ανώνυμους τζιαι στους ψευδόνυμους που τα θέλουν).

ματιλτα είπε...

Προσπαθούν να δικαιολογηθούν τζαι στον εαυτό τους νομίζω... γιατί it is too painful να δουν την πραγματική εικόνα τους.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: εγώ εντζαι θεωρώ ότι ούλλοι που εσυμβάλαν στην συγκάλυψη της μεγάλης συμμορίας στοχοποιώντας την αριστερά, εκάμναν το σκόπιμα (παρόλο που κάποτε εν τούτο που φκαίνει που τα σύντομα σχόλια. Απεναντίας- πιστεύκω ότι οι παραπάνω τους ήταν απλώς αχάπαροι τζαι όι υστερόβουλοι. Το οποίο επίσης εν τους τιμά, αλλά που την άλλη εν αθρώπινο να κάμνουμε λάθος. Αμαν όμως τωρά που έκατσε το ττόζι τζαι το πράμμα εν τόσο καθαρό που ακόμα τζαι η μιτσιά μου κόρη μπορεί να το δεί, περιμένεις τους δίκαιους τζαι τολμηρούς να αποδεχτούν ότι εγίνηκεν ένα λάθος - όϊ να μάχουνται ακόμα…

Disdaimona είπε...

Συγνώμη αλλά εν καταλάβω κάποια πραματα.

Δηλαδή η αριστερά τζαι ο Βαξεβάνης, καταγγέλουν πως όχι μονο υπάρχει ξέπλυμα παράνομου χρήματος αλλά πως ένας υποψήφιος πρόεδρος εν πρωταγωνιστής σε τούτον;

Εν υπάρχει μια αντίφαση δαμέ, όταν ο σημερινός Πρόεδρος δηλώνει πως "πλουσιοι ρώσοι υπάρχουν και στο Βερολίνο" ή όταν όλα τα κόμματα συμφωνούν για την "σκευωρία" κατά της Κύπρου και στέλλουν αντιπροσωπεία βουλευτών στις Βρυξέλλες για να πείσουν πως πρόκειται για σκευωρία;

Ποιόν είναι το ζητούμενο τελικά; Να συγκαλύψουμεν το ξέπλυμα αλλά να εν αμέτοχος ο επόμενος Πρόεδρος; Εν γίνεται! Διότι είτε είναι αμέτοχος είτε δεν είναι ως πρόσωπο είτε ως δικηγόρος, όλο το οικονομικό σύστημα είναι εμπλεκόμενο με τα πολιτικά πρόσωπα, και αυτό συμβαίνει σε όλη την ευρώπη.

Αν μια μέρα φκει το ποθεν εσχες των βουλευτών του ευρωκοινοβουλίου θα πάθουμεν ούλλοι ένα σοκ από το οποίο δύσκολα θα ξεφύγουμε με αναφορά σε συγκεκριμενα προσωπα. Διότι εν ούλλοι έτσι. Διότι αυτό είναι το σύστημα. Διότι δεν μπορείς να αποκόψεις το πολιτικό σύστημα από τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό ειναι ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Οπόταν, ναι, ο Αναστασιάδης δεν εσιει το δικαιωμα να εκλεγεί αλλά ουτε η αριστερα εσιει το δικαιωμα να συγκαλύπτει την φυση του συστηματος αποκαλυπτοντας δηθεν "σκανδαλα". Δεν εν σκάνδαλα. Είναι το σύστημα.

Disdaimona είπε...

αλλο ένα σχόλιο...

αν η αριστερά είναι όντως αριστερά τότε πρέπει να μιλήσει για την κρίση του συστήματος σε συνδιασμό με την αναλυση για τη φύση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Η πολιτική εν ένα ανώτατο στάδιο τζαι πλαίσιο της εκμετάλλευσης τζαι είναι η ίδια συστατικό τζαι συστημικό κομμάτι του καπιταλισμού. Η πολιτική εν μέρος της παγκοσμιοποιησης τζαι του ιμπεριαλιστικού σταδίου του συστήματος. Έτσι πρέπει να αναλύεται.

Αλλιώς δεν θα είναι παρά ένας καλύτερος λογιστής και όχι μια πολιτική δύναμη ικανή να πει αλήθκειες, να αγωνιστεί τζαι να δώσει διέξοδο για τες κοινωνίες.

Όσον αφορά τα ΜΜΕ προτείνω ένα νέο σύνθημα για την εποχή μας: "Καταδικάζω τα ΜΜΕ από όπου κι αν προέρχονται"

linopampakos είπε...

Disdaimona,
υπαρχουν 2 σημεια που αξιζουν διαφοροποιησης στο σχολιο σου:

1. η πολιτικη ελιτ λαλει οτι εν γινεται ξεπλυμα στην κυπρο διοτι, λαλει, οτι φοαται οτι τουτες οι ρητορικες εν προιον αντιπαλων της κυπρου που θελουν να πιασουν μεριδια που τες ρωσικες καταθεσεις.
Το οτι το ξεπλυμα καμνουν το μερικες εταιρειες μαλλον εν φανερο - τζαι εν δαμαι που υπαρχει τζαι μια διαπλοκη που αξιζει να διερευνηθει αναμεσα σε δικηγορους τζαι τραπεζες. Τζαι παει πισω στα 90'ς. Στην περιπτωση τσοχατζοπουλου η υποθεση εφτασεν μεχρι τζαι το δικαστηριο. Αλλα τζηνο ηταν τζαι την περιοδο του 2000. Τωρα μιλουμεν για μια περιπτωση του 2007-8 τζαι μαλιστα που ενα πολιτικο που το παιζει οτι εν να καλοπιασει του δυτικους..γιατι τελος παντων θα γινει χαλι κλπ..
Οποτε εν εξοφθαλμο παραδειγμα αντιφασης εκ μερους του συγκεκριμενου πολιτικου - που αν θελει καποιος να το δει τζαι που το εξωτερικο μπορει να αντικατοπτριζει ευρυτερες εικονες [για την κυπριακη πολιτικη λ.χ.] με αναλογες συνεπειες.

Μπαινει ετσι τζαι θεμα αξιοπιστιας [γιατι ο ιδιος επετρεψε να γινει τουτο το σκηνικο με δεδομενο τον πολιτικο του ρολο] αλλα τζαι πρακτικης - δηλαδη τωρα αν δεν υπαρξει ξεκαθαρισμα [που εν φαινεται να μπορει να το καμει, η εν το εκαμε ως τωρα] θα εν το συμβολο πιθανης διαπλοκης στελεχων του Κυπριακου πολιτικου συστηματος με τον παρατυπο [ας τον πουμεν ετσι] τομεα του οτι ονομαζεται "ξεπλυμα" σε σχεση με την διακινηση κεφαλαιων.
Αν η πολιτικη ελιτ εσιει δικαιο οτι θελουν να πιασουν καποιοι κεφαλαια που την κυπρο κλπ,
ενεν γκαφα να εκτιθεται ετσι ενας σημαντικος πολιτικος παικτης;
Ποιος θα τον πιστεψει τζαι ποιος θα τον πιστευκει στο μελλον αν τουτο συνεχισει να πλανιεται;
Τζαι εσωτερικα τζαι στο εξωτερικο.

Υπαρχει ατομικη ευθυνη - τζαι κρισης τζαι συνεπειων.
Η κυβερνηση τζαι οι υπολοιποι εν κολλουν δαμαι. Εκτος αν υπαρχουν αναλογα στοιχεια.

Το να θελεις ευρωπαικη επιτηρηση [τζαι να απειλας μεχρι τζαι με τραπεζιτικη κριση το νιοβρη σαν εκβιασμο] τζαι να υπαρχει πιθανοτητα να εισαι αναμεσα σε οσους παραβιαζουν πρωτοι τους ευρωπαικους κανονισμους,
εν σημαντικο θεμα.
Πολιτικο τζαι οϊ μονο.
Εξακολουθω να απορω γιατι ο ιδιος εν εκαταλαβαινε οτι ετσι δουλειες θα τον αφηναν εκτεθειμενο - τζαι οϊ απλα προεκλογικα.

2. Το συστημα εν μπορει να εν δικαιολογια για να μεν διεκδικουνται δικαιωματα τα οποια εχουν κερδηθει τζαι θεσμοθετηθει. Το συστημα ενεν ενα κλειστο πραμα - εν ενα πλαισιο με ηγεμονικες τασεις αλλα τζαι εσωτερικες συγκρουσεις.
Τα "σκανδαλα" εν αντιφασεις του συστηματος που γινονται ορατες περα που το ηγεμονικο πλαισιο συγκαλυψης.
Αν οι ισπανοι ελαλουσαν εν πειραζει που τα ετρωεν ο ραχοϊ τζαι τωρα θελει να μας φορτωσει δικητου λιτοτητα,
θα ηταν σαν να αποδεχουνται οτι η δημοκρατια που εκερδηθηκεν καπως εστω την δεκαετια του 70,
εν εσιει νοημα καν.
Μπορει να εν ημιτελης,
αλλα οσα εκερδηθηκαν πρεπει να διεκδικουνται.
Αναμεσα τους η λογοδοσια σε περιπτωσεις σκανδαλων- σαν σημειων ασυνεπειας των ελιτ η αντιφασεων των δομων. Διοτι οι πολιτικοι πρεπει να εν πολιτες που καμνουν μιαν δουλειαν [εστω τζαι στο αστικο πλαισιο] τζαι οϊ τυποι που εν να το παιζουν σε αλλο πλαισιο τα δικα τους συμφεροτνα τζαι σε αλλο των υπολοιπων.
Οπως τζαι με τα σκανδαλα των τραπεζων. Ναι μεν ο χρηματιστηριακος τομεας ηταν υπερδιογκωμενος σαν "δυστυχημα που επεριμενε να συμβει" αλλα για δυομισυ χρονια οι τραπεζες τζαι τα μμε επολεμουσαν να επιβαλουν στην κοινωνια τις ζημιες τους τζαι να συγκαλυψουν ινταλως εγινε τελικα το "δυστυχημα".
Οποτε ανεξαρτητα του ινταλως θεωρει καποιος το συστημα τζαι τις τασεις του,
τα οσα οι ανθρωποι [σαν πολιτες, σαν εργαζομενοι κλπ] εχουν καταφερει να διεκδικησουν
εν μερος της ιστορικης κληρονομιας προοδου της καθε κοινωνιας τζαι πρεπει να διεκδικουνται.

Η συνεπεια των πολιτικων εν τζαι εν βημα ελεγχου της εξουσιας
αλλα τζαι προστασιας που την αυθαιρεσια.

linopampakos είπε...

υ.γ.
το τι ειναι η αριστερα, τζαι πως μπορει να την δει καποιος/α ιστορικα η αλλωςπως, ενα αλλο θεμα νομιζω.
Σαφως υπαρχουν διαφορες εκδοχες.
Το θεμα δαμαι αφορα την λειτουργια των θεσμων η εστω τζαι της δημοσιας σφαιρας. Την ευθιξια τζαι την ευαισθησια θα επρεπε να την εχουν ουλλες οι παραταξεις αν δουμε το πολιτικο σκηνικο εξελικτικα. Λ.χ. τουτα [ειτε θεματα διαπλοκης, ειτε αντιφασεων κλπ] θα μπορουσαν λογικα να εν τζαι βασικα αιτηματα συνεπων φιλελευθερων.
Εν μπορει να παραχωρειται οτι υπαρχει τζαι εσιει κερδηθει απο τον αυταρχισμο-διγλωσια της εξουσιας [εστω τζαι σαν τυπικα δικαιωματα - τα οποια πρεπει να εφαρμοστουν/διευρυνθουν, οϊ να αφαιρεθουν/εγκαταλεθφθουν] μεχρι να γινει καποια κατακλυσμικη αλλαγη. Τζαι αν η αλλαγη γινει/γινεται με αλλο, πιο περιπλοκο, τροπο;
Μπορει να λειτουργησει τζαι σαν συνταγη μη-πραξης [παραδοσης;] η αναμονη του κατακλυσμικου μερικες φορες. Μπορει να εσιει μια μυθικη λειοτυργια, αλλα ακομα τζαι στην προσμονη της γενικης απεργιας στις αρχες του 20ου αιωνα, εγινουνται τζαι περγιες για το συγκεκριμενο.

Τζαι στο συγκεκριμενο θεμα, η γενικευση χωρις διαφοροποιηση η εστιαση, εν μου φαινεται να βοηθα η να εσιει χρησιμοτητα.

Disdaimona είπε...

Για τις παρατηρήσεις που αφορούν τον Αναστασιάδη συμφωνώ απολύτως. Πρόκειται σχεδόν για ένα πολιτικό που πάσχει από ένα πολιτικό σύνδρομο διπλής ταυτότητας με καποια έννοια.

Πριν από αρκετό καιρό, νομίζω δαμέ ή στου Νεου, με αφορμή το ρωσικό δάνειο, ειχα πει πως ο ΔΗΣΥ θα έσιει εσωτερικα προβλήματα καθότι το παράρτημα Λεμεσού έσιει αμεσα οικονομικά συμφεροντα από τους ρωσους τζαι ότι ο Νικος δεν μπορεί πλεον να κρατήσει την φιλοδυτική στάση χωρίς συνέπειες εσωτερικά. Ορίστε που ήταν και ό ίδιος εμπλεκόμενος προσωπικά.

Στις ίδιες αντιφάσεις όμως βρίσκεται και η αριστερά. Όταν για παράδειγμα ο Χριστόφιας λέει "και στο Βερολίνο υπάρχουν πλούσιοι ρώσοι" αυτό έχει και το μηνυμα "μεν καμνετε τες πάπιες, έτο ούλλοι στα ίδια σκατά κολυμπούμε"....όταν όμως σαν ακελ στέλλει αντιπροσωπεία μαζί με όλους τους άλλους ντοπιους άρχοντες για να διαφυλακτούν αυτά τα συμφεροντα, το πράμα αλλάσσει...

Δεν είναι θέμα θεσμών λοιπόν, διότι οι θεσμοί εν οριοθετημένοι μέσα στη φύση του ίδιου του συστήματος, δεν είμαστε στο στάδιο όπου οι θεσμοί βρίσκονται υπο διαμόρφωση, ουτε στο στάδιο όπου υφίστανται εθνικές οικονομίες και άρα ανεξαρτητα κράτη και άρα περιθώριο τοπικής θεσμικής επίλυσης των ζητημάτων.

Αντίθετα η διαφύλαξη των θεσμών μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα μπορει να λειτουργει και ως ένας δουρρειος ίππος. Κανένας δεν είπε πως ο Καπιταλισμος εν ενα συστημα μη φιλα προσκειμενο στους αστικους θεσμους. Εξάλλου εν δικοί του τουτοι οι θεσμοι.

οντως το τί ειναι η αριστερα ειναι ενα ζητημα με πολλες υποσημειώσεις. Όμως καμια υποσημειωση δεν μπορει να παραγνωρίζει το ζήτημα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και του γεγονοτος πως το πολιτευμα δεν γεννα την μορφη ιδιοποιησης του κεφαλαιου αλλα η ιδιοποιηση του κεφαλαιου γεννα το συστημα.

Αν δεν τραβήσουμεν την κουρτίνα, είμαστε εκτος των ορων καθε υποσημειωσης. Και η ανωφελιμότητα φαίνεται εμφανώς από την αναποτελεσματικότητα της αριστερας απεναντι στον καπιταλισμο τα τελευταια πολλα χρόνια.

Από ήττα σε ήττα σε λάθος πόλεμο.
Αντί από ήττα σε ήττα μέχρι την τελική μαχη.

Την εργατική τάξη δε, δεν την αφορά τίποτε απο όλα αυτά. Δεν είναι δική της υποχρέωση να θυσιαστεί για το αστικό κράτος. Ούτε για τον ιδιωτικό πλουτο, με ή χωρίς σκάνδαλα.

Οπόταν θα επιμείνω. Να τραβήσουμεν την κουρτίνα ή έστω να αρχίσουμε να συζητούμε για το τί μπορει να υπαρχει πίσω της...

linopampakos είπε...

dis
νομιζω οτι το σχολιο του Χριστοφια εκφραζε μαλλον την επικληση της επιφανειακης νομιμοτητας.
Οτι αν εννοουν οι γερμανοι οτι υπαρχει ξεπλυμα γιατι υπαρχουν ρωσικες επενδυσεις στην κυπρο [τζαι ρωσικη κοινοτητα]τοτε υπεδειξε το αυτονοητο οτι ρωσοι κεφαλαιοκρατες υπαρχουν παντου...
θα μπορουσε τζαι να πει "αφου θελετε τζαι εσεις τις ιδιες επενδυσεις"..
αλλα εν νομιζω να εννοα τον ξεπλυμα..

εν νομιζω κατα συνεπεια να ειμαστεν στο ιδιο επιπεδο οταν συζητουμεν το ζητημα με τις μυστηριες συναλλαγεςε του γραφειου του αναστασιαδη..
καποιοι εν εμπλεκομενοι τζαι καποιοι οϊ..
τζαι εν σημαντικο σε τι εν εμπλοκομενος ο καθε ενας που ασκει η θελει να ασκει εξουσια..

Διαφωνουμε για τους θεσμους.
Παρουσιαζεις [ η ετσι ακουεται] τους θεσμους μονο σαν αντανακλαση των συμφεροντων του κεφαλαιου η των ανακγων του συστηματος.
Εσιει θεσμους που μπορει να εν ετσι, αλλα εσιει τζαι θεσμους που εν προιον προηγουμενων κοινωνικων αγωνων η διεκδικησεων - που εν καλα να διαφυλαχθουν τζαι να διευρυνθουν.
τζαι εσιει τζαι θεσμους που εν οντως υπο διαμροφωση..

Το κρατος ευημεριας λ.χ. μπορει να ηταν ενας συμβιβασμος στα μεσα του 20ου αιωνα,
αλλα εμπεριειχε τζαι περιεχει στοιχεια που το μελλον - που μια κοινωνικοποιημενη διανομη..
το θεμα εν ηταν η καταργηση αλλα η διευρυνση του.
Οποτε υπαρχουν συγκρουσεις γυρω τζαι που τουτον.

το ζητημα της μεταβασης της ιδιοκτησιας των μεσων παραγωγης [τζαι αλλων δημοσιων αγαθων/μηχανισμων ενδεχομενως] εν θεμα που διαφορες εκδοχες της αριστερας θωρουν το διαφορετικα..
αλλα χωρις θεσμους εν μπορει κανενας να περασει που ενα καθεστως παραγωγης-διανομης σε ενα αλλο..
τζαι μπορει το θεμα να μεν εστιαζεται μονο στο ζητημα της οικονομιας πκιον.
Για τουτον οι θεσμοι μπορει να χρειαζεται να επανεξεταστουν σαν πεδιο συζητησης.

στην προκειμενη περιπτωση,
εν σημαντικο να εχουμε εικονα του τι εν το αποδεκτο πλαισιο δρασης των πολιτικων
τζαι τι εκαμναν μερικοι πισω που τες πλατες μας..το οποιο μπορει να εσιει τζαι επιπτωσεις στο μελλον μας..

Ανώνυμος είπε...

stelios papalangi

εν ενδιαφέρον τούτη η ιστορια για μια σειρά από λόγους.

Ο πρώτος ένι ότι οχιάδες και αριστερές εφημερίδες για χρόνια εκατηγορούσαν τον ότι τα πιάνει που τους αμερικάνους (χωρίς να παρουσιάσουν στοιχεία).... Ακόμα τζαι για τούντη ιστορία επήαν να την συνδέσουν με το αναν.... Τελικά, ο νίκος ξέρει τζαι τζίηνος που εν οι λίρες όπως όλοι οι καλοί δικηγόροι (αριστεροί τζαι δεξιοί).


Το άλλον που εν ενδιαφέρον είναι τούτο που λαλεί η δις.... Άμαν μας πουν οι γερμανοί ότι ξυπληνίσκουμε ούλλοι μαζί (αριστεροί, δεξιοί, ζευροδεξιοι) ορυωμαστεν.... Τωρά που εν το γραφείο του νίκου που τη μια θέλουμεν να του δώκουμε πουπάνω που την άλλη εν τζαι συφέρει να δείξουμε ότι ξεπλυνίσκουμεν... τζαι μάλιστα ρώσικα...

Γιατί το αγγούρι ξέρεις ποιον ενι...
Να καρφώσεις τον αναστασιάδη τζαι μετά να βουράς να τα μπαλώσεις για λόγους "εθνικού συμφέροντος".... Γιατί οι ρώσοι, εκτός που τη χαμηλή φορολογία απαιτούν τζαι ένα σέρβις... Ανωνυμία τζαι εμπιστευτικότητα. Αν πάρουν χαπάρι ότι σε περιοδο εκλογών φκαίνουν πληροφορίες εταιριών τους στη φόρα.....ε, ρε κατουρημένες ποθκιές που θα πρέπει να γλύψουυμε.....


Υπάρχει το πολιτικό θέμα, τζαι τα λοιπά ερωτήματα που θέτει ο βαξεβάνης αλλά στο τέλος της ημέρας, ο δικηγόρος πάντα θα μπορεί να κρύφκεται πίσω που την νομιμότητα.... Γιατί αν ήταν ξέπλυμα ήταν ναν παράνομο.... Τζι αν υπάρχει παρανομία, έπρεπε είδη να επέμβει η αστυνομία τζαι η εισαγγελεία.... Το θέμα με το ξέπλυμα είναι ότι το μεγαλύτερο του κομμάτι είναι νόμιμο. Εν για αυτό που εν ούλλοι ανενοιας.



Το ερώτημα γιατί τους έδωκεν η τράπεζα δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις, εν η τράπεζα που πρέπει να το απαντήσει ή η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας....
Τζαι όποιος έσσιει κότσια να τα βάλει με το ξέπλυμα, για να ξεπλύνει τζαι τη φήμη μας στην ΕΕ (τζαι να συμπαρασύρει τζαι τον αναστασιάδη μαζί του), το πιο απλό που μπορεί να κάμει είναι να τους καταγγείλει στην αρμόδια ρωσική αρχή....


Σε κάποια φάση η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη τζαι πέρα που τον αναστασιάδη.
Αν είμαστε ενάντια στο ξέπλυμα, ιδεολογικα, τζαι το αποδείξουμεν τζαι πρακτικά τούτο θα έσσιει κόστος.
Ιδαλλιώς, παραδεχούμαστεν ότι έσσιει οφελη, κάμνουμε τους νομοτυπους σε όσους μας κατηγορούν τζαι αφήνουμεν τα νταηλίκια ότι θα το πατάξουμεν.,,

linopampakos είπε...

stelio,

κατ'αρχην εν εδωσε κανενας πανω στον αναστασιαδη. Αντιθετα. Οπως τζαι σε διαφορα αλλα εν σαφης η προσπαθεια συγκαλυψης. Φαντασου να ηταν καποιος που εισιεν καποια σχεση με την κυβενρηση. Η συγκρινε με την ιστορια για την κινεζικη επενδυση το καλοτζαιρι.
Νομιζω σε τουτον το σταδιο η πλειοψηφια των ΜΜΕ συγκαλυπτει γιατι ελπιζουν σε ανταλαλγματα οι ιδιοκτητες τους - τζαι πιθανον τζαι το τραπεζτικο κατεστημενο στο οποιο χρωστουν..:)
Αν τουτα τα στοιχεια επροβαλεν τα ενας παγκυπριος τηλεοπτικος σταθμος στο μισο της εντασης των υστεριων που κατασκευαζει ο δησυ για αλλα πραματα, σημερα ο αναστασιαδης θα εισιεν πεσει στο 30% σε μια εφτομαδα.

Το οτι εδηλωσεν σημερα οτι θα ζητησει που την μοκας να το διερευνησει εν κατι. Λογικα θα επρεπε να το εισιεν καμει πριν - οπως γραφουν τζαι στην απαντηση τους οι τυποι στο σαιτ της πανδωρας. Αλλα εστω εν μια κινηση που δειχνει μια κοινωνικη πιεση τζαι μια εστω τζαι καθυστερημενη ευαισθησια.
Τζαι αν με ρωτας σε προσωπικο επιπεδο μαλλον εκαταλαβε σε τι εμπλεξε..που εν ευρυτερο..
οτι τζαι να πει η μοκας αν δενεξηγηθουν ουλλα,'
τουτη η ιστορια θα τον βουρα πουπισω...τζαι οϊ μονο δακατω..

Φυσικα εν εχουμε ακομα απαντηση για τα μυστηρια δανεια αλλα..
ας εκτιμησουμεν το αρχικο σταδιο..

Για το ξεπλυμα γενικα..κοιταξε προσπαθω να καταλαβω τι εξυπηρετει γιατι ειχα ακομα ενα σχολιο [ιδιωτικα] για την οικονομικη συνεισφορα του ξεπλυματος.
Προσπαθω να καταλαβω...
Εχουμε σαν εικονα την υποθεση τσοχατζοπουλου - δηλαδη τι εκερδισε η οικονομια γενικα περα που 5-6 ατομα σε καποιο δικγορικο γραφειο η καποιους λογιστες;
Τωρα [αν παρουμεν οτι θωρουμεν] φαινεται οτι μερος των "ξεπλυματων" ενι να δηλωνουν λλιοτερα ποσα τζαι ξαφνικα να δανειζονται τεραστια ποσα, η να πουλουν μετοχες με ασημαντη αξια για εκατομυρια.
Ποθεν γινεται το κρυψιμο τζαι γιατι;
Τζαι παλε γιατι κερδουμεν - σαν κοινωνια εννοω;

Επεκταση. Γιατι θεωρειται αυτονοητο οτι το ρωσικο κρατος κερδα οτιδηποτε που το ξεπλυμα - αν εν παρανομο [το ξεπλυμα] τοτε χανει τζαι τζηνο φορους ενδεχομενως. Τζαι οι χωρες απο οπου γιενται η διακινσηη κεφαλαιων γενικοτερα..
Η δικη μου κατανοηση για την ρωσια εν οτι μετα την ανοδο του πουτιν το μαζικο ξεπλυμα ενεν κατι που ευνοει το κρατος. Η εποχη του μπερεζοφκσυ ηταν αλλη ας πουμε..

Αλλα αν μας εξηγησει καποιος ορθολογικα οτι τουτο [καποιο ειδος ξεπλυματος] συμφερει μιας κοινωνιας τοτε να φκουμεν που την ευρωπη τζαι να το καμνωμεν.
Ομως να δουμεν τζαι τες συνεπειες.
Ακουα παλε τον δησυ να μασα τα λογια του για τες τραπεζες - εν οι τραπεζες που μας εφεραν δαμαι. Τζαι εφεραν μας δαμαι ακριβως γιατι υπηρχε η ρητορικη του "μεν το ψαχνεις οι τραπεζες οτι καμνουν βοηθα την οικονομια".
Ο Αβερωφ, ο ορφανιδης κλπ κλπ..
Ετα τζιαμαι τωρα.
Αρα νομιζω οτι εν σημαντικο να αρκεψει η κοινωνια να απαιτει λογο.
Να ξεκαθαρισουν τα δεδομενα τζαι οϊ να εμπιστευκουμαστεν υποτιθεται καποιους που καμνουν διαφορα πισω που κλειστες πορτες.

Για τη λογικη που γραφεις στο τελος, υποθετω το "μας" αφορα την πολιτικη ελιτ.
Να σου πω την αληθκεια νομιζω τζηνοι εν με αλλο θεμα που ασχολουνται - ξερουν οτι γινεται, αλλα φοουνται οτι αμα αποκαλυφτει εν να αναγκαστουν να παρουν μετρα που εν θελουν..οπως η ανοδος του εταιρικου φορου.
Διοτι αμα δεις που παει η συζητηση στην ευρωπη ποδα ποτζει τζιαμαι...
Ωρες ωρες υποψιαζομαι οτι ουλλοι οι ευρωλαγνοι, μπορουν να παθουν αμα συνειδητοπιησουν τι σημαινει [τζαι για τους ιδιους] η υποταγη που κυρησουν...

Το θεμα ομως μπαινει τζαι ιντα που θελει η κοινωνια, η πελιοψηφια, οπως θελεις πε το..
Εν γινεται να αφησουμε να περασει ετσι το πως μας εφεραν δαμαι οι τραπεζες..τζαι η αναγκη λογοδοσιας παει τζαι στην διαπλοκη..
Τζαι αμα καταλαβουμεν ιντα λεφτα διακινουνται τζαι πως,
τοτε να συζητησουμεν..
αλλα κανει να μας το παιζουν τζαι αγιουθκια..
υστερα που 3 χρονια συγκαλυψης των τραπεζων, νομιζω φιλε μου οτι η καχυποψια για τουτες τες υπογειες ιστοριες εν απαραιτητη..
γιατι μπορει να μεν παιζουν μονο προς τα εξω τελικα....

ματιλτα είπε...

Ξαναλαώ το. Εννεν ο οποιοσδήποτε δικηγόρος. Εν ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος τζαι ο επόμενος πρόεδρος. Εν γίνετε να μπλέκει σε ιστορίες με την ρωσικής μαφίας. Δαμαί έναν Κίττα τζαι εν μπορούν να τον τσιεκέρουν τζαι εννα μας φέρουν στην καρκιάν της πολιτικής εξουσίας συναλλαγές με την ρώσικη μαφία?

Τζαι αύριο άμαν τον εκβιάζουν οι διάφοροι για να τους κάμει εξυπηρετήσεις με την απειλή ότι εννά του τα φκάλουν στην φόρα?

ματιλτα είπε...

Α τζαι τωρά που εννά το διερευνήσει ο μεγάλος Πέτρος Κληρίδης τζοιμούμε ήσυχη

Συμφωνώ με τον παπαλαγκι για την ατυχή συσχέτιση με το ΝΑΙ που κάμνουν οι δημοσιογράφοι. Τζαι τούτο κινά την υποψία ότι τες πληροφορίες μπορεί να τες εδώκαν οι δικηγόροι του κύκλου του Λιλλίκα, που συνδυάζουν την γνώση που πρώτο σιέρι του ξεπλύματος όπου γίνετε έσσω τους τζαι την διαχρονική δαιμονοποίηση του ΝΑΙ. Θυμίζω ότι πρώτη γραμμή έσιει ο Λιλλίκας τον Αγγελίδης τζαι τον Σιμο άλλως Ρήγα υιό του.

Α τζαι τωρά που εννά το διερευνήσει ο μεγάλος Πέτρος Κληρίδης τζοιμούμε ήσυχη. Η μόνη μας ελπίδα εν ότι έν έμεινε τόπος στα συρτάρκα που χώνει τα διάφορα πορίσματας πόυ τζίζουν την οικονομικο-πολιτική ελίτ.