Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Για την δημοκρατια, το δικαιωμα των ερωτησεων τζαι την αριστερα σαν ιστορικη προοπτικη

 Ακουσα στο ραδιο οτι ο Αναστασιαδης αρκεψεν να βριζει απαιτωντας λογοκρισια..ειπεν την λεξη αχρειοι αν δεν καμνω λαθος..τζαι τουτα γιατι ο "πολιτης" [ μια που τες εφημεριδες που τον στηριζουν - η αλλη εν "αληθεια"] εδημοσιευσεν εχτες το αυτονοητο: οτι με βαση τις ερευνες της αστυνομιας φαινεται οτι υπαρχουν ευθυνες για τους τοπικους αξιωματικους διοτι αντι να διαταξουν εκκενωση εκαμαν ανακληση προσωπικου..εν τω μεταξυ τουτα παραδεχεται τα τζαι ο κ. πολυς στο "πορισμα" του..οϊ μονο παραθετει μαρτυρια οτι εγινε ανακληση, αλλα λαλει οτι οι στρατιωτες επηαν τζιαμαι στην φωθκια διοτι εδωσεν "εντολη" ο Ιωαννιδης..
Θκιεβαστε να δειτε κυριοι..
Εεε; εν να φκει αχρειος τζαι ο Πολυβιου;..:)
αλλα ναι..τζηνος αφαιρεσεν που τα καθηκοντα του τον στρατο λλιον πολλα, οποτε..
Οποιος θκιεβασει τες αναφορες πολυβιου εν μπορει να μεν δετην ευθυνη ιωαννιδη...

Ερωτηση προς οπαδους του αναστασιαδη με φιλελευθερο παρελθον [τζαι ελπιζουμεν μελλον]: το κοπελλιν λοαρκαζει να συνεχισει ετσι; 
Η εννοια της δημοκρατιας του, ενι να λογοκρινει ερωτησεις;
Διοτι δαμαι μπορει να βριζει τον Χριστοφια [wow surprise για τον αναστασιαδη ποστ φερβαρης 2010] αλλα τελικα δικαιουται τζαι ο "πολιτης" [ ηεφημεριδα του] να γραφει ετσι ερωτηματα;
Η οποιαδηποτε εφημεριδα..
Η οποιοσδηποτε πολιτης - χωρις εφημεριδα;
Αμα εθκιεβασα το σαββατο τον Βενιζελο στον φιλελευθερο να γραφει οτι το αντιπαλο δεος στον χριστοφια τζαι το ακελ [τωρα εννοαν] εν ο αναστασιαδης, εν "φοβητσιαρικο", τζαι οτι φυσικα εν πρεπει να μεινει ετσι,εχαμογελασα....
Εχουμεν να δουμεν..

Συνεχισε ρε αναστασιαδη...ετσι για να αθθυμουμαστεν την φοητσιαρικη φαση/φατσα..τζαι εμεις τζαι αλλοι..:)

Οποτε εσιει καλα τζαι κακα πορισματα;
Οξα αραγες εν λογικο να κρινουμε αμα τα δουμε..
Ποσοι εθκιεβασαν τον Πολυβιου;

Ξαφνικα οσοι εσιηζουνταν για το πορισμα Πολυβιου χωρις να το αναλυουν, τωρα θελουν να λογοκρινουν το αλλο πορισμα -της αστυνομιας..χωρις να ξερουν...
Θελουν να λογκρινουν μεχρι τζαι ερωτησεις...
Οϊ ρε..
εν να τα λαλουμεν..
γιατι στο τελος πρεπει να φανει η αληθκια για το τι εγινε..
Εν θεμα δημοκρατιας πκιον...

Να μας πουν οι δικηγοροι: αμα ενας οδηγος καμει λαθη τζαι ππεσει το αυτοκινητο/λεωφορειο στο γκρεμο τζαι σκοτωθει τζηνος τζαι 12 αλλοι, εν να εσιει ευθυνη;
Ανθρωπινη αμελεια εστω..
Ο κ. πολυς αναγκαστικα να αναφερει οτι υπαρχει τζαι δικαστικο προηγουμενο για τον οδηγο...
Υπαρχουν απαγορευμενες ερωτησεις - η καποιοι θελουν να δημιουργησουν καθεστως λογοκρισιας;

Το κλιμα της εφτομαδας εκινηθηκε παραδοξα...
η χορωδια εφκηκεν υστερα που τον πολυβιου να πει το ποιημα της, αλλα υπηρχε μουθκιασμα..ηταν τζαι υπερβολικος ο πολυβιου..
Η αριστερα αντεδρασε τουτην την φορα..ως τζαι οι ακελικοι, ο αντρος σαν η εκφραση του "καλου παιθκιου" εφαινετουν θυμωμενος..αλλα την διαφορα εκαμαν την οι καθημερινοι ανθρωποι που επηαν να στηριξουν τον χριστοφια στην ΑΕΜ, στην Οροκλινη...που εφκηκαν στα ραδια ..που εμιλησαν στην καθημειρνοτητα τους..

Η "καθημερινη" σημερα εσιει δημοσκοπηση..
το πλαισιο: δεξια εφημεριδα που θελει να φαει το κοινο του πολιτη [σφακτειτε να δουμε..:)]...ενεν για να τους πιστευκεις αντζαι ενεν στο βαθμο αθλιοτητας του κυριακατικου πολιτη..καπως εμασιετουν να παλαντζαρει..πιανωντας τζαι αριστερους αναγνωστες που τον "πολιτη"..
Ο τιτλος ενι:  "Οι πολιτες απεναντι στον προεδρο"...60% θελει παραιτηση τζαι 37% εν θελει..
Συγνωμη κ. Παρασχο [οσον λογος σου ππεφτει εννοειται που τον μαστρο σου] αλλα η ειδηση δαμαι εν οτι υστερα που τοσες ομοβροντιες πολυβιου, κομματων, μμε, ο χριστοφιας σαν προεδρος εσιει την στηριξη του 37%...
Δοκιμαστε να δειτε ποσοστα αναλογα σε αλλες χωρες σε αναλογες περιοδους...
Μπορει να εν το αισθημα οτι υπαρχει ρευστοτητα τζαι εν μαλακο το κλιμα ακομα τζαι οσων τραφκιουνται εναντιον του -[γιατι μια μεριδα εν κολλημενη ετσι τζαι αλλοιως εναντιον του] που προκαλει την υστερια μερικων;...
Εν να δειξει..
Εσιει αντοχες παντως αν δεχτουμε με ουλλες τες επιφυλαξεις μια δημοσκοπηση που προφανως εγινε για να ασκηθει πιεση στον Χριστοφια..

Η αριστερα σημερα αγωνιζεται για 3 θεματα που οπως τζαι να διαμορφωθει το σκηνικο στην ρευστοτητα του, εν να καταληξουν οτι εν η ορθολογικη παραταξη που διαμορφωνει την ιστορια:
1. Στο κυπριακο στηριζει την ομοσπονδια τζαι εσιει θεσει τις βασεις για την λυση. Αν θα καταληξει τουτη η διαδικασια η οϊ εξαρταται που την Τουρκια πκιον [ οΧριστοφιας εν ξεκαθαρος], αλλα αν δεν καταληξει η προσπαθεια θα εσιει αφησει 2 κληρονομιες: ενα συνταγμα κοινα αποδεκτο οπου ο προεδρος εκλεγεται τζαι που τες 2 κοινοτητες, τζαι θα εσιει φκαλει τους ε/κ που το αδιεξοδο της περιοδου 2004-08. Αν καποιοι τα καμουν πιλλιες υστερα, η θεση της αριστερας ενεν μονο ρητορικη - εν η θεση της γεωγραφιας εναντια στην υστερια της σκονης που  παει τζαι χανεται..οσον τζαι να στραωνει παροδικα..
Μπορει καποιοι, οπως το 74, να προτιμουν μιαν ακομα νικη του τουρκικου κρατους για να φκαλουν τα απωθημενα τους εναντια σε τοπικους αντιπαλους η για  τες καρεκλες ...αλλα αν δεν προχωρηουμε σε λυση [αν προκυψει μεσα που την συγυρια που ενεν ασιημη] στην επομενη φαση οι ε/κ εν να διαπραγματευκουνται με πλειοψηφικο πληθυσμο στην βορεια κυπρο..
οτι μεινει σε τουτο τον μουσουλμανικο ωκεανο που εν η ανατολικη μεσογειος, θα δικαιωνει την θεση της αριστερας σημερα οτι πρεπει να βρεθει λυση που να κλειει τα βορεια συνορα με ομοσπονδια..τζαι επειση η αριστερα ενδικοινοτικη εν να κρατα παρα τα αγχη παπαδων τζαι αστειων πολιτικων..
τζαι το μισος μερικων εν η αποδειξη οτι επροχωρησεν η συνειδηση...
Που τζιαμαι τζαι τζει ο αναστασιαδης τζαι ο τομμυς θα εχουν να τσακωνουνται για το κυπριακο τζαι να φυλλοροουν την επομενη περιοδο...γυριζωντας παντα στο σημειο που εν στην μεση..την αριστερα..
Εν ο πολος που φτιαχνει την ιστορια...

2. Οικονομια. σημερα ακουσα το τζαι τουτον "αν πει τζαι φκει τουτος ο αναστασιαδης εν να παττισει την οικονομια.." που ασχετον ιδεολογικα ατομο...εννοαν οτι ο χριστοφιας μπορει να φερνει κεφαλαια που την ρωσια...σε τουτο τον τομεα η αριστερα ομως εσιει τζαι ενα ευρυτερο πλαισιο αναφορων εσωτερικα..Εν η παραταξη που για τριαμιση χρονια αρνηθηκε να επιβαλει μετρα για να ευκολουνει το κεφαλαιο - απαιτησε να πληρωσει τζαι ο πλουτος βαλλωντας ενα θεμα στην κοινωνια που θα δικλαδωθει με ποικιλους τροπους..ηδη γινεται..οπως τζαι με τις επιθεσεις εναντια στην ΑΤΑ..διοτι αν δεν ηρεμησουν οι δικηγοροι του κεφαλαιου [που τον πολυ μεχρι τα χαζα κοπλλια στην βουλη], τοτε προφανως το αναδυομενο παγκοσμιο κινημα εναντια στες τραπεζες θα πρεπει δακατω να παρει συγκεκριμενη μορφη - αν χασουν κερδη τζαι κεφαλαια οι τραπεζες γιατι να πληρωσει το δημοσιο;..Να συζητησουμε τοτε τζαι για τους δικηγορους των τραπεζων..
Δαμαι μπορει να ελπιζει καποιος οτι το νουσιμο κεφαλαιο εν να καταλαβει οτι αμα σπερνεις θυελλες θα θερισεις καταιγιδες...

3. Αλλα η αριστερα σημερα αγωνιζεται τζαι για την διευρυνση της δημοκρατιας εναντια στες υστεριες τζαι την διαπολοκη που ειδαμεν...τουτος ο κοσμος που αντιδρασε την Δευτερα εν αντιδρασε απλα συναισθηματικα - τον Ιουλη ηταν σκεφτικος τζαι θλιμενος τες πρωτες μερες..αλλα τωρα ειδαμεν ουλλοι τις καταθεσεις πολυβιου..τζαι εξεραμεν πανω κατω τι εγινε..οποτε η αντιδραση ηταν αντιστοιχη του κινηματος αμφισβητησης των ΜΜΕ..εκοιταξα που περιεργεια τα στοιχεια της εταιρειας που μετρα την τηλεθεαση..ενα σχεδον 20% εν θωρει τα κεντρικα καναλια..Μπορει αν αυτονομηθει το Μεγα να εχουμε τζαι μια τηλεοραση νακκον ισοροπημενη..
Η αριστερα φτιαχνει σημερα τις αντιαστασεις του νου..στην μεταμοντερνα εποχη..τζαι φυσικα εν η εργατικη ταξη που πιανει εσντικτοδικα σχεδον, το οτι "κατι εν παει καλα"..

Αλλα τζαι ευρυτερα η επιθεση στον προεδρο σημαινει τζαι την υπερασπιση των δημοκρατικων θεσμων...
Ο προεδρος ενεν μονο ενα ατομο - εν ο θεσμος που εκπροσωπει την δικοινοτικη πολιτεια εστω τζαι αν τον εκλεγουν οι ε/κ..Η κυριαρχια με βαση την οποια μονοπωλουν το κρατος οι ε/κ στηριζεται σε τουτον τον θεσμο...Η αμφισβητηση του σημαινει φυσικα πασα για την τουρκικη πλευρα για το οτι οι ε/κ εν απλα κοινοτικη διοικηση..Καποιοι καμνουν πασα τζαι ας μεν καμωνονται υστερα οτι εν θωρουν...
Αλλα οπως εφανηκεν τζαι με την προσπαθεια λογοκρισιας των τεκμηριων για τις ευθυνες των αξιωματικων, το ζητουμενο εν να σπασουμε το φραγμα της λογοκρισιας..παλια ηταν φοβος,σημερα εν η κατασκευασμενη υστερια..

Η καθημερινοτητα μας αντεχει. Ας ελπισουμε οτι θα  προκυψουν τζαι οι νουσιμοι αλλους χωρους που θα καταλαβουν..που θα αθθυμηθουν ο 74, το 2004...η που θα δουν μπροστα τζαι γυρον...
Αλλα τζαι η αριστερα πκιον εν να ανοιξει τα φτερα της...
γιατι εκπροσωπα ενα ευρυτερο οραμα...
που αναποφευκτα εν να εν παντα δαμαι..





30 σχόλια:

zep είπε...

Σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ από τη Λεμεσό.
Μιλώντας μετά το μνημόσυνο του πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους και των δίδυμων αδελφών Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου και σχολιάζοντας δημοσιεύματα για επίρριψη ευθυνών για την τραγωδία στο Μαρί και στους Ιωαννίδη και Λάμπρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θεωρεί πως το πόρισμα έγινε καθ' υπόδειξη.
Έκανε λόγο για νοσηρούς εγκέφαλους, που για χάριν των σκοπιμοτήτων και της δημιουργίας εντυπώσεων, οι θρασύδειλοι – όπως είπε – είχαν το θράσος να εμπλέξουν νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους εξαιτίας της δικής τους εγκληματικής αμέλειας και να προσπαθήσουν να τους αποδώσουν ευθύνες.
Μίλησε ακόμα για θλιβερό κατάντημα και διερωτήθηκε πού οδηγείται ο τόπος με ανάλογα ανεγκέφαλους ηγέτες. Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι αχρείοι ας περιοριστούν στις ευθύνες τους και ας τις αναλάβουν επιτέλους.
Οι συνωμότες ας αφήσουν τις συνωμοσίες, είπε και ας αφήσουν τα πραξικοπήματα εκείνοι που έχουν εμπεδώσει το πολιτικό πραξικόπημα στον τόπο με την εμμονή τους να μένουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

http://www.astra.com.cy/index.php?pageaction=ast&modid=ShowArticle&artid=14358&sctid=1&catid=1

Φκαλετε νοημα?

Αίσωπος είπε...

Αν ο φασίστας ηγέτης της δεξιάς είshεν 2 δράμια νουν ήταν να περιμένει να δει το πόρισμαν, αλλά εβιάστηκεν να κάμει shοου με ξιτιμαshιές, να κάμει τον νταή, πέρκι φοηchιάσει την αστυνομία τζαι να καλιεργήσει το αναγκαίο μίσος που θα του επιτρέψει να επιπλεύσει. τούτη εν η παιδεία του. Παιδί σου τζαι shιλλί σου κατα που εν να το μάθεις. Που αναγιόθηκέν;

νεος είπε...

Ένα σου - ένα μου Αίσωπε... τον στρατό εσείς, την αστυνομίαν εγώ...

Οι ομοιότητες με την προ-πραξικοπηματική περίοδο συνεχίζονται...

Λινοπάμπακε, οι αναλύσεις σου εν πυλώνες τζιαι φάροι μαζί. Στηριζούμαστε τζιαι θωρούμε μπροστά.

Χαμάλης είπε...

@zep
"Φκαλετε νοημα?"

Εγιώ πάντως φκάλλω νόημαν. Εκτός των άλλων, βρίζει δημόσια τζιαί χυδαία τον αρχηγόν της αστυνομίας τζιαί τον διευθυντήν του ΤΑΕ, ο οποίος περιγράφει το αποτέλεσμαν του καθήκοντως του στον Γενικόν Εισαγγελέαν. Εν διευθυντής του ΤΑΕ ο άδρωπος. Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων. Ίντα δουλειάν τζιαί τί δικαίωμαν έσιει ο Αναστασιάδης να επεμβαίνει τζιαί να βρίζει μάλιστα στο μέσον της διαδικασίας; Ή το Παπαδοπουλλούιν;

Τωρά η μάππα εν πασ' τον Γενικόν Εισαγγελέαν να προστατεύσει το κύρος του, το κύρος της αστυνομίας τζιαί το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν θυμάστε καλά η Ακκελίδου τότε, εκινδύνεψεν να πάει φυλακήν, διότι επροσπάθησεν τάχα να επέμβει στο έργον της Δικαιοσύνης σε έναν ασήμαντον θέμαν.
Ε τωρά;

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήσεις:

1)Ποιά είναι η θέση γενικά της αριστεράς σχετικά την εξωτερική πολιτικη και τον στρατό;
2) Ποιά είναι η θέση της κυπριακής αριστεράς για την κυπριακή εξωτερική πολιτική, τον στρατό της Κύπρου ;


Συμπεράσματα:

Περιμένω τα δικά σου.

Τακης είπε...

Ανωνυμε,

Ωσπου να μας διαφωτισουν για τις θεσεις της αριστερας πε μου εσυ που φαινεται να ξερεις,

1)Ποιά είναι η θέση γενικά της Δεξιας σχετικά την εξωτερική πολιτικη και τον στρατό;
2) Ποιά είναι η θέση της κυπριακής δεξιας για την κυπριακή εξωτερική πολιτική, τον στρατό της Κύπρου;

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
η σταση της κυπριακης αριστερας για την εξωτερικη πολιτικη αναγνωριζει σαν θεμελιακη αρχη την υλικη πραγματικοτητα του που βρισκομαστε γεωγραφικα τζαι γεωπολιτικα..
τουτη η θεση σημαινει οτι πρεπει να εχουμε τουτο που ονομαζεται τωρα πολυδιαστατη εξωτερικη πολιτικη την οποια εφαρμοζαν ουλλοι οι προεδροι..να σου αθθυμισω οτι ο κ. γλαυκος επηεν στην ρωσσια να πιασει οπλα για να καμει την θεωρια του για το ενεργο ηφαιστιο κλπ;
τουτη η πολιτικη πηγαζει που 2 βασικους λογους [που συντομα εν να συνηδητοποιηθει οτι εν 3]...
1. λογω του κυπριακου τζαι του κινδυνου σπασιματος του εμπαρκο με τα κατεχομενα/βορεια κυπρο κλπ...ο συναγερμος [η τελος παντων η φιλελευθερη πτερυγα] ανησυχαν για την ταιβανοποιηση..ταιβανοποιηση, ομως, υπαρχει τζαι που ποδα -στην ανατολη..ηδη ποδα επροχωρησεν το θεμα με ανοιγμα γραμμης για την αμοχωστο που την λατακεια της συριας..αρα για λογους στρατηγικης πρεπει να θωρουμεν τζαι ποδα..τζαι ο τασσος εκαταλαβεν οτι θελουμε τζαι συμμαχους στο συμβουλιο ασφαλειας αμα "μερικοι" πασιν εναντιον "μας"..
2. οικονομικοι. το ρωσικο δανειο η οι επενδυσεις που το καταρ εν το αντιστοιχο της βοηθειας των αραβων μετα το 74..αν μερικοι θελουν να μεταφερτουν τουτες οι επενδυσεις στην βορεια κυπρο να το πουν...που ποιαν ακριβως χωρα της δυσης νομιζουν εν να πιασουν δανειο;
γενικοτερα οικονομικα δαμαι ειμαστεν, ειμαστεν συνορο τζαι πρεπει να φκαλουμεν ακρη με την περιοχη μας..τζαι το ισραηλ ενι που ενι απομονωμενο, αυριο καμνει συμφωνια με την τουρκια, τζαι εμεις; ακομα τζαι ο λιβανος αμφισβητα την αοζ εμμεσα αλλα κρατουμεν επαφη [οξα εν την θελουμε την ισοροπια ουτε δαμαι- ξερεις ο υπουργος ενεργειας εν της χιζμπολαχ], τζαι η αιγυπτος εν λαλει τιποτε για την παρουσια τουρκικων πλοιων νοτια της κυπρου...να μεν ασχολουμαστε;
ιντα πιανει ακομα τζαι το θεμα της αοζ εκτος που την ροη κεφαλαιων..
τζαι να αφηκουμεν να πασιν ουλλοι στην αναγωνριση της βορειας κυπρου - τζαι τηνανλογη μεταφορα κεφαλαιων ποτζει;

προφανως η πολυδιαστατη εξωτερικη πολιτικη εν αναγκαιοτητα τζαι οικονομικα αν θα συνεχισουμε να ειμαστε συνοριακος εμπορικος χωρος..
δαμαι ως τζαι ο τομμυς εκαταλαβεν το..

ο τριτος λογος εσιει να καμει με την νεα πραγματικοτητα της περιοχης..
οι ε/κ πρεπει να καταλαβουν οτι ο ντε φακτο μουσουλαμνικος ωκεανος στον οποιο εντο νησι αποκτα τζαι μορφες πολιτικες με ντοπιες διεκδικησεις ..παιζει η τουρκια σαν περιφερεικαη δυναμη..
οποιος εν καταλαβει την αναγκη ισοροπιων μαλλον πρεπει να νομζει οτι κατοικα σε προαστειο του λονδινου..
τζαι οπως τζαι με την σημαια στον πενταδακτυλο οσοι καμνουν οτι εν καταλαβουν εν να τα εβρουν μπροστα τους...

για τον στρατο..
η επισημη/θεσμικη αριστερα του ακελ ακολουθει την ηγεμονικη θεση ουλλων των κομματων για δυνατη εθνικη φρουρα..με εμφαση στο δημοκραιτκη κλπ...
αλλα η αριστερα σαν χωρος κουβαλα τζαι αλλες μνημες τζαι αληθκιες για τον στρατο..για το πως εβιωσαν οι αριστεροι τον στρατο ως το 74..
για μονιμους μεχρι σημερα κολλημενους στρατοκαυλους...τζαι μερικοι εν καμνουν καν τηνδουλεια τους ..οποτε τουτη η αριστερα ενεν παραξενο που εκοιταξε παραδοξα την προσπαθεια λογοκρισιας...

αλλα η ιστορικη θεση ουλλης της αριστερας [τζαι ετσι λαλουν τζαι ουλλοι οι αλλοι, οπως καμνουν τζαι με την πρακτικη της εξωτερικης πολιτικης - γιατι η διπλωματια εν ισορροπια]
εν η αποστρατικοποιηση της κυπρου...

Ανώνυμος είπε...

Κληρίδης, Τόμμυς, Παπαδόπουλος...είπες μου τους ούλλους.. εγώ ερώτησα οι αριστεροί τι λαλούν. ( Τάκη, μην περιμένεις από μένα απάντηση, σου την έδωσε ο Λινοπάμπακος)
Τελοσπάντων, απ' ότι εκατάλαβα γνώμονας της εξωτερικής πολιτικής είναι η οικονομία και η συγκέντρωση κεφαλαίων, με μια πολυδιαστατη εξωτερική πολιτική που τραμπαλίζεται ανάμεσα στον ηγεμονισμό της μιας γειτονικής χώρας έναντι της άλλης ανάλογα και στις περιστασιακές συμμαχίες με βάση γεωστρατηγικά συμφέροντας και συνεπακόλουθα οικονομικά. Εξενέρωσα. Ενδιαφέρει με το θέμα και έχω πάμπολλες απορίες, αλλά θα περιοριστώ για να μεν σας κουράσω. Απλά υπήρξα κι εγώ εδονόπουλο ( περιστασιακό και πολυδιάστατο όμως) και αθθυμούμαι κάτι " ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός", κάτι " φονιάδες των λαών", κάτι " έξω όλοι οι στρατοί ανεξάρτητο νησί" για κάτι στάμπες για τον φασισμό που δεν θα περάσει...Τώρα ακούω ότι η γεωστρατηγική θα κρίνει ποιος φασίστας ιμπεριαλιστής θα αναγνωρίζεται ως φασίστας ιμπεριαλιστής και βασικά δεν υπάρχει λόγος να εμμένουμε στο ποιος είναι φασίστας κατακτητής ιμπεριαλιστής ή όχι. Από την άλλη, το θέμα στρατός εν το καταλάβω όπως το θέτεις.. Πιο πάνω είπες μας για τη σημασία της ισχύος σε γεωστρατηγικό επίπεδο ( βασικά για το πως επωφελούμαστε από τις υφιστάμενες δομές με κυρίαρχους ηγεμονισμούς άλλων). Ο στρατός δεν είναι σημαντικό κεφάλαιο γι' αυτήν έστω την διαπραγματευτική ισχύ; Η ΕΣΣΔ πώς συμμετείχε στον Β.Παγκόσμιο πόλεμο; αποστρατικοποιημένη;
Εν πολλά τέθκοια που βασανίζουν το μυαλουδάκι μου ώρες ώρες...Ευχαριστώ για την προθυμία σου να με βοηθήσεις και τα κόσμια πλαίσια διαλόγου και σεβασμού μέσα στα οποία το έκαμες, αλλά εγώ εξακολουθώ να βρίσκω ασυνέπειες.. κι αυτά είναι ένα μόνο δείγμα...και όχι μόνο για την αριστερά...

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
το οτι η αριστερα εν εναντια στον ιμπεριαλισμο εν αυτονοητο..
αλλα η ερωτηση ηταν [η ετσι την εκαταλαβα] τι υποστηριζει η αριστερα σε συνθηκες που εν υπαρχει μια, ας πουμε για παραγειγμα, μια αντι-αποικιακη επανασταση οπως μετα τα μεσα του 20ου αιωνα...
σημερα υπαρχουν μεταμορφωσεις στον αραβικο κοσμο οι οποιες ομως εν οδηγουν κατ' αναγκη μονο σε κατευθυνσεις που θα εστηριζε μια γενικοτερη αριστερα...
εν καλη η δημοκρατια στην αιγυπτο αλλα σαφως στην λιβυη εγινε εισβολη..τζαι αν επικρατησουν οι ισλαμιστες σε τυνησια η αιγυπτο εν θα εν καλα για τα κοσμικα δικαιωματα κλπ...

οι περιοχη θελω να πω αυτονομοποιηται [σε μεγαλο βαθμο] που τον δυτικο ιμπεριαλισμο η επιρροη..τουτο ομως εν γινεται σε ενα απελυθερωτικο πλαισιο μονο...
σε τουτο το πλαισιο οποιαδηποτε εξωτερικη πολιτικη για την κυπρο [στην οποια εν ριζωμενη τζαι η κυπριακη αριστερα] εν αναγκη να λαβει υπο οψιν τις ισοροπιες...στηριζωντας στο μετρο που γινεται τζηνες τες δυναμεις που μπορουν να προκαλεσουν ρηγμα στο μελλον..
τωρα ειρωνικα οι τοπικοι διεκδικητες εν μας αφηνουν πολλα περιθωρια ταυτισης..τουρκια..ιραν..ισως σαουδικη αραβια-καταρ..

αλλα το τοπιο εν ρευστο..
μπορει να ερτει που δυτικα η ανατολικα ανεμος..

οποτε ενεν θεμα μονο επενδυσεων αλλα τζαι δεδομενων...

εν σαφες οτι ελπιζουμε στα συνδικατα της αιγυπτου ας πουμε...
αλλα υπαρχει τζαι η υλικη πραγματικοτητα πανω στην οποια η αριστερα πρεπει να στηριξει την αναλυση τζαι την στρατηγικη της..

η θεσμικη αριστερα εσιει τουτη την δουλεια..
αλλα οταν μια ηπια πολιτικη ισορροπιων γινεται στοχος δαιμονοποιησης για φτηνες υστεριες, τοτε αναγκαστικα ηευρυτερη αριστερα εν να παρει θεση..

για το τι γινεται..
τζαι που ειμαστεν..
εν τζαι η αναγωνριση της πραγματικοτητας, θεμα αντιστασης αλλα τζαι επαναστατικης στασης με προοπτικες..

linopampakos είπε...

ανωνυμε
[μερος β]
για τον στρατο..
μια επανασταση η ενα καθεστως οποιονδηποτε χρειαζεται στρατο..
στην κυπρο ο στρατος ηρτεν μας πακετο με τες επεμβασεις..
τζαι προφανως προκαλει ποικιλα..
ακου τωρα..θελουν να λογοκρινουν τις ερωτησεις για το τι εκαμαν οι μονιμοι...
εντζαι τουτο ξερεις μερος της διαδικασιας αφου τον εχουμεν να τον εκδημοκρατικοπιησουμε..
να εχουνευθυνες οι μονιμοι ας πουμε..

που τζιαμαι τζαι τζει ακριβως επειση ειμαστε στο συνορο, αν καταφερουμε να αποφυγουμε τους στρατους [εννοειται τζαι τες βασεις κλπ] εν καλος στοχος..

κατα τα αλλα ειμαστεν παλε αιχμλαωτοι του κυπριακου...

οι γυρον μας εν τζαι εν την στρατιωτικη μας δυναμη που φοουνται..
εν τηνδιεθνη αναγνωριση..
5 μερες χωρις νομιμο προεδρο τονιουλη του 74 ηταν αρκετες για την εισβολη χωρις να πει κανενας τιποτε..

σημερα αμα το λυσουμε, θα μπορουσαμε να παιξουμε τζαι σαν προτυπο αφοπλισμου..
για μιαν περιοχη ενοπλη..
μακρυς δρομος..
αλλα εν τζαι το εφικτο σαν σταδιο μερος του δρομου της ιστοριας..

η εξωθεσμικη αριστερα παντως εν σαφεστατα πολλα πιο κριτικη για τον στρατο - τζαι για τις προεκτασεις της ιεραρχιας του..

Ανώνυμος είπε...

"αιχμάλωτοι του κυπριακού".. άρεσεν μου τούτο...όταν υπάρχει τούτο το συνεχές αίσθημα του ανολοκλήρωτου σε ένα κράτος, όπως και σε έναν άνθρωπο, τα πράματα εν καταδικασμένα να μπαίνουν στο συρτάρι και να καρτερούν να τα καταλάβεις, τζιαι είτε να τα πετάξεις είτε να τα φορήσεις...έτσι εν τζιαι οι ιδεολογίες σε τούντον τόπον... σαν τες κλάτσες με τα σώβρακα μαζί...
Όσο για την εξωτερική πολιτική τζιαι τες ισορροπίες σίουρα βασίζουνται σε συμμαχίες, αλλά η κουβέντα ποια ένει; ότι ούλλοι ξέρουν ότι η διπλωματία εν έναν περιστασιακό φαίνεσθαι, οι συμμαχίες πέφτουν σαν τις (αραβικές) κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών είναι αυτά που καθορίζουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων..Τζιαι εγώ απορώ με ποια μαγικά κόλπα εννα τα ευθυγραμμίσουμεν τούτα ούλλα με το ανολοκλήρωτον του εθνικού μας θέματος..οξά αλόπως περιπέζουν μας πάλε; Εξεπεταχτήκαν πάτρονοι γύρου τριγύρου να πουλήσουν προστασία της αφροδιτούας μας τζιαι νομίζουμεν ότι δίχα μοιράσιν εννα γινούν οι μπράβοι του Όμηρου ( του τρύπανου, προς Θεού, όι του άλλου, χαχαχα)τζιαι εννα μας λύσουν τα προβλήματα;
Έσιει έτσι πράμα στις διεθνείς σχέσεις;
Πάντως καλά έκαμεν ο πρόεδρος με τις διπλωματικές του μανούβρες σχετικά με το μοιράσιν με τους τουρκοκύπριους, εκτέθηκεν η Τουρκία ( αφού εν έσιει απέναντι της έναν σκληροπυρηνικό εθνικιστή για να έσιει πάτημα), αλλά θωρείς την να την κόφτει; Εσέναν ποια εν η άποψή σου για την Ε.Ε. ; Έσιει το θεσμικό της κύρος, αντίκρυσμα σε διεθνείς σχέσεις και διακονονισμούς οικονομικών γεωστρατηγικών συμφερόντων; Οξά εν προέκτασή τους;

(συγγνώμη αν σε επέλλανα, αλλά ο τίτλος του κειμένου σου λαλαεί " για το δικαίωμα των ερωτήσεων" τζιαι πήρα θάρρος)

Αίσοπος είπε...

Νέε ελληνοκύπριε, δεν κατάλαβα τι εννοείς με το ένα σου ένα μου; αν είναι αυτό που κατάλαβα δεν είναι ίδιες οι συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό τον τόπο οι τραγωδίες, επαναλαμβάνονται σαν...τραγωδίες γιατί δεν μάθαμε -και δεν τολμάμε- να δημιουργούμε την ιστορία αλλά να την ξαναγράφουμε εκατό φορές στον μαυροπίνακα, σαν τιμωρία.

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
ακαταχνωτα..:)..για τες ερωτησεις..
νομιζω η κουβεντα βοηθα στο να επαναδιατυπωθουν τα δεδομενα που προσπαθει να σσιεπασει το ττοζιν που σηκωνουν οι διαφοροι..

επιασες το α, με το αεριο ται τους τ/κ;..
ηταν μια πολλα καλη πολιτικη κινηση..εξωτερικα τζαι εσωτερικα..αναγκασδτηκεν τζαι ο πολιτης να την στηριξει..ντροπαλα..:)
οι αλλοι πολιτικοι μπακαληες του μαχαλα..
εξωτερικα εσιει ηδη ειπωθει οτι στο συμβουλιο ασφαλειας ερωτησαν τον [σαν προεδρο της κυπρου, της δικοινοτικης κυριαρχιας] πως θα επωφεληθουν οι τ/κ...η αν οι ε/κ θα καμουν οτι εκαμαν με τηνενταξη στην ε.ε.
προφανως η απαντηση οποιοδηποτε προεδρου θα ηταν εν να τα εβρωμεν..εστω με κονδυλια οπως τζηνα που δια η ε.ε. στους τ/κ..
τζαι εκερδισεν την στηριξη τους για το φυσικο αεριο..
η διαφορα με αλλους εν οτι ο χριστοφιας ειπεν το τζαι δημοσια..εντιμα..προς τους ε/κ για να ξερουν ιντα που συζητουμε..

αλλα τζαι προς τους τ/κ..δαμαι ηταν κινηση ηθικη αλλα τζαι στρατηγικη..το οτι 2 τ/κ κομματα εφκηκαν εναντια στην αοζ τουρκιας-τ/κ εν νευραλγικο για τα επιχιερηματα της κυπριακης δημοκρατιας,
αλλα δειχνει επισης οτι ο χριστοφιας συμπεριφερεται σαν προεδρος τζαι των 2 κοινοτητων..

εφτιαξε ενα πλαισιο οπου η εξορυξη στηριζεται εσωτερικα τζαι εξωτερικα..
τζαι οϊ μονο η εξορυξη..

για την ευρωπαικη ενωση..
μεικτο σκηνικο..μια μεριδα της αριστερας [θεσμικης αλλα τζαι εξωθεσμικης] θωρει στην ευρωπη ενα πλαισιο εκμοντερνιστικο..
στην πιο απλη του μορφη, η αποπειρα συνταγματικης εκτροπης σημερα βρισκει απεναντι τζαι ευρωπαικα δικαιωματα..
αλλα γενικα..η "ευρωπη" παιζει σαν ενα πιο αντπευγμενο πολιτικα πλαισιο, οσων η αριστερα διεκδικα που το 1940 [πολυπολιτισμικοτητα/ανοχη, διαχυση δημοκρατιας]...

στα οικονομικα η ε.ε. τζαι η κυπρος εχουν αναλογα συστηματα κοινωνικου κρατους..το θεμα ενι αν θα κινηθουμε προς τηνμερκα των κεντροευρωπαιων τζαι να ολκληρωσουμε το κρατος ευημεριας...
τζαι δαμαι οι αγωνες της κυπριακης αριστερας εν οι αγωνες των ευρωπαικων [τζαι του ισραηλινου αφου εν γειτονες - αλλα τζαι των αραβων συντομα ελπιζωμεν] κοινωνικων κινηματων για διερυνση του "κρατους ευημερειας" σαν μηχανισμος αναπτυξης αντι την επιχορηγηση των τραπεζων..
δαμαι η τοπικη θεσμικη αριστερα σαν κυβερνηση κρατα ισορροπιες αλλα σαφως η θεση της εν η υπερασπιση δικαιωματων [εστω τζαι με αναβολη]...

στην παγκοσμια πολιτικη η ε.ε. εν σαφως στο πυρηνα του παγκοσμιου συτηματος εχοντας πλουσιψει οϊ μονο που την δικη της τεχνολογικη επανασταση αλλα τζαι που την λεηλασια του υπολοιπου κοσμου τον οποιο εμετετρεψε σε αποικιες..
δαμαι η αριστερα [τζαι οϊ μονο] εσιει μνημες τζαι καχυποψιες αφου ειμαστεν μιτσια συνροριακη χωρα που εζησεν την αποικιοκρατια....

ε τωρα σαν να κλειει τζηνο το κεφαλαιο..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
νομιζω οτι η κριση εν τζαι γεωπολιτικη..μετατοπιση οριστικα [ακομα τζαι οικονομικα] στο πολυπολικο μοντελο στο παγκοσμιο συστημα..
οποτε τζαι μεσα στην ευρωπη υπαρχουν τασεις..
η γερμανια λ.χ. φατσαρει μου να τα βρισκει εμμεσα [ατυπα] με την ρωσια αρκετα συχνα...ως τζαι με την λιβυη λ.χ...οποτε υπαρχει τζαι ο αγγλικος [ με αμερικανικο] πολος τζαι ο γερμανικος..

οποτε η ευρωπη μπορει να εν ο χωρος οπου στο εσωτερικο της να αναδυθει μια πιο απελευθερωμενη προοπτικη [με το παντρεμα των αιτηματων του ιστορικου εργατικου κινηματος - που αναγνωριζεται τζαι που τους δεξιους βορεια του δουναβη..:), με τα κινηματα γυρον που τον Μαη του 68...

η μπορει να συναει αποσπασματα που μια ετερογενεια που εν προχωρα θεσμικα - αλλα απεναντι σε ενοτητες οπως κινα , ρωσσια, ηπα εν να θελει κατι παραπνω που τα μικρα εθνη κρατη του περασμενου αιωνα..

φυσικα οι ελιτ τωρα προσπαθουν να επιβαλουν τις περικοπες, αλλα εν ανοικτο παιχνιδι νομιζω...

το να εξελικτει σε ηγεμονικη δυναμη, παντως, εναντι των αλλων δυναμεων εν το θωρω πιθανο διοτι εν νομζω να αφηκουν οι αλλοι πολοι ξανα καποιον να κυριαρχησει..
σαν μοντελο κατι μπορει θελει να πει - αν παει προς το παντρεμα του 1917/18 με το 1968 [διαμεσου της βαρκελωνης του 1936]...

σαν παικτης που λαλουν πρεπει να εβρει τες ισοροπιες της τζαι τζηνη..:)

τζαι το να μεν υπαρξει ποτε ξανα ηγεμονας εν να ενα ιστορικο κερδος για την ανθρωποτητα σαν συνολο..

Ανώνυμος είπε...

Πάντως φαίνεται πως η έφοδος προς τα "χειμερινά ανάκτορα" της κυπριακής αριστεράς θα γίνει με μάρκες από τα καζίνο λινοπάμπακε...

linopampakos είπε...

μπα..:)
η αριστερα δακατω τωρα υπερασπιζεται τζηνα που ειπαμε πιο κατω..
με το να αρθρωνει τον αλλο λογο που γυρευκει-βρισκει τες ευαισθησιες μιας αλλης προοπτικης..
τα καζινα εν φαντασιωσεις αλλων..:)

οι εσωτεριεκς ισοροπιες εν τζαι τουτες μερος της στρατηγικης της θεσμικης αριστερας για ενοτητα..που το 48..:)
απλα μερικοι καταλαβουν την ενοτητα αμα εχουν εξουσια..οπως παντα εν καταλβουν οτι οτι καμνουν θα εβρουν...:)
η μπορει τζαι να ακρεψαν να το υποψιαζουνται ..μερικοι ισως..

τα αλλα εν μερος μιας διαδικασιας διαλογου..τζαι προφανως καποιοι θελουν να επιχιερησεις..
ειπαμε ισοροοπιες ενοτητας..
εν να δειξει..
εσιει διαφορα στα τραπεζι...
τζαι για τες τραπεζες...

κατα τα αλλα, επειδη εν εχουμε ανακτορα, φαινεται οτι η στρατηγικη δακατω εν της διαχυσης..
τζαι πριν..
τζαι τωρα...

Ανώνυμος είπε...

''Λινοπάμπακε, οι αναλύσεις σου εν πυλώνες τζιαι φάροι μαζί. Στηριζούμαστε τζιαι θωρούμε μπροστά΄΄

Αννέν κακόν τζιαι ξόριστο!!! Ω φάρε φωτεινε!!

linopampakos είπε...

ανωνυμε..
εν γεγονος οτι εν φατσαρω για φαρος..:)
οποτε μεν ανησυχας για το "κακο"..
αλλα εν για τες λεξεις η φραση φανταζομαι..
τζαι οι λεξεις εν τζαι εν δικες μου..
συναουνται τζαι φκαινουν..διακλαδωνουνται που τα μιντια τζαι την καθημερινοτητα τζαι οργανουνται μονες τους...
τζαι αμα τες θωρω τζαι εγω καποτε αρεσκουν μου γιατι καταγραφουν κατι που νοιωθω..
τζαι σε ετσι εποχες αμα μοιραζουμαστεν λεξεις,
αθθυμουμαστεν την κοινη λογικη...
τζαι ξαναοργανωνουμε τα κλεφτοφαναρα μας ο καθενας..

για να μιλουν οι λεξεις μας τζαι οι ερωτησεις μας τζαι σε αλλο κοσμο, εν σαν βρισκουμεν τοπο που πατουμε....
για να θωρουμε την προοπτικη...

Ανώνυμος είπε...

Εκουμπάρε διαφωνω λιον πας τουτα που λαλείς για την Ευρωπαική Ενωση(η αλήθεια ενει ότι συμφωνω στα υπόλοιπα) . Νομίζω την Ε.Ε πρεπει να τη δουμε σαν έναν πεδίο που μεσα του προσπαθεί να συγκροτηθεί όι κατι σαν πόλος, αλλά κάτι σαν προστατευτικός φλοιός(αλλά τζιαι σαν δικλίδα ασφαλείας) των ευρωπαικων κεφαλαίων απέναντι στην έκθεση στον διεθνήν ανταγωνισμό. Μόνο που τούτον το πεδίο εσιει επίμερους πεδία με επιμέρους συντεταγμένες δυνάμεις.
Δυνάμεις τούτου του πεδιου εν που την μια σε οικονομικό επίπεδο το κεφάλαιο, που πάλε ενεν κάτι ενιαίο αφού έσιει μέσα διάφορετικες μερίδες κεφαλαίου που κάποιες φορές αντιπαρατιθενται. Δυνάμεις πάλε εν τζιαι τα εθνικα κράτη με τα κεφάλαια που εν εξαρτημένα που την ύπαρξη τούτων των κρατών. Δυνάμεις φυσικα εν τζιαι οι υποτελείς τάξεις μες σε κάθε χώρα, που εν σίουρο ότι έχουν τζιαι διαφορετικά συμφέροντα, που τούτην την στιγμη όμως η έκφραση τους εν μειοψηφική( ντάξει μες την ε.ε. μπορεί να υπάρχει κεντροθετειμενη θεσμικα και η πρόνοια για το πολυπολιτισμικό).
Η ΟΝΕ διαμορφώνει ένα υποπλαίσιο(εν τζιαι τούτον πεδίο) μέσα στην ε.ε, ιδίως σε οικονομικό επιπεδο, τζιαι για τες χώρες που εγινηκαν μέλη, η πιθανότητα να κινηθούν προς τα κεντροευρωπαικά κράτη κοινωνικής πρόνοιας, εννενι τζιαι τόσο πολλά μεγάλη, αφού η ΟΝΕ εν τω αντίθετο που προδιαγράφει.
Τζιαι η ΟΝΕ εν μια στρατηγική από τζιαι για τες ελιτ(που κάποιες που τζιεινες τελοσπάντων, αν τζιαι ο όρος ελίτ-θυμίζει μου Ελίτα- ελλίον περίεργος), που τουτην την στιγμή ο κεντρικός της στόχος ενει η απορρύθμιση των αγορών(τελικα εν πιο καταλληλος ο όρος μερίδες κεφαλαίου). Δηλαδή επιδιώκεται περίπου η επιστροφή στο πώς ελειτουργούσαν οι αγορές πρίν το 2ο παγκοσμιο πόλεμο, τουλαχιστον στο κομματι που έσσιει να κάμει με τη μη προστασία του εργαζόμενου και με την απελευθέρωση του κεφαλαίου που τα διάφορα κευνσιανα βαρύδια του(προιόντα σαφώς τζιαι μιας διαφορετικής δύναμικής του εργατικού κινήματος αλλα τζιαι της παρουσίας ενός αντίπαλου δέους).

Εν σαφές ότι η ιστορία εν πάντα ανοικτή αλλά τούτην την στιγμή τα πράματα εν περίπου έτσι. Πάντως το ότι η ιστορία εν ανοικτή εν καλό.

Zaurtis είπε...

@linopampakos
Η ερμηνεία ΣΟΥ της δημοσκόπησης της καθημερινής εντυπωσιάζει με αρνητικά. Μπορείς να σκεφτείς λογικά τζιαι να επιχειρηματολογήσεις με επιχειρήματα που στέκουν. Γιατί επιλέγεις να κλείσεις τα μάθκια σου τζιαι δοκιμάζεις να προπαγανδίσεις; Η δημοσκόπηση λαλεί (τζιαι ούτε με κόφτει πόσο αξιόπιστη ένει) ότι 60% ζητά παραίτηση, 27% ζητά ανάληψη ευθυνών, αλλά όχι παραίτηση, τζιαι 10% θεωρεί σωστή τη μη ανάληψη των ευθυνών (τζιαι τη μη παραίτηση). Η δική σου μετάφραση: "37% στηρίζει τον πρόεδρο σε τούτη τη δύσκολη στιγμή τζιαι τούτο εν πολλά μεγάλο ποσοστό!" Νομίζω εν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Τακης είπε...

Εν μου αρεσκει να επεμβαινω τζαμε που εν με σπερνουν, αλλα βασιζεις την αποψη σου πανω σε μια δημοσκοπηση; Ουλλοι μιλουν για την δημοσκοπηση, αναλυσεις και κοντρα αναλυσεις.

Οντως μια δημοσκοπηση στεκει. Αλλα για να εν σωστη πρεπει (αν θυμουμαι καλα)
1. να υπαρχει το σωστο πληθος ή δειγμα πληθους
2. να εν σωστα διατυπωμενες οι ερωτησεις
3. να μεν επηρεαζεται αμεσα που την κατασταση (εννοω οποιος και αν την πραγματοποιει να εν τριτος και κατι παραπανω που αντικειμενικος)

Πολλα πιθανον να καμνω λαθος τζαι η δημοσκοπηση καμια σχεση να εχει με την στατιστικη αρα λαλω αρλουμπες.

Εν εχω καμια διαθεση να διαφωνισω ομως. Αν εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος πιστευκει οτι η δημοσκοπηση αντιπροσωπευει την πραγματικοτητα τοτε ειμαι αλλου.

Για παραδειγμα αν γινει σε 6 μηνες που τα σημερα εννα εχει τα ιδια αποτελεσματα;

arkoudas είπε...

Λινέ,

Νομίζω ότι εν ώρα να καταλάβω ότι έχουμε θεωρητικές διαφωνίες πάνω σε κάποια ζητήματα που αφορούν την αριστερά στην Κύπρο, τζιαι πιο συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ :) Τζείνο που με ενοχλεί εν η έννοια που χρησιμοποιείς για το εφικτό σε μια δεδομένη πραγματικότητα. Μα ούτε το εφικτό ούτε η πραγματικότητα εννά ήταν τζείνο που ένει σήμερα, αν δεν εγίνουνταν συμβιβασμοί προηγουμένως...ναι συμβιβασμοί, διότι εγίναν για εκλογικό τζιαι όι ιδεολογικό όφελος. τζιαι ναι υπάρχει μια πλαθκιά διαφορά μεταξύ του ιδεολογικού τζιαι του εκλογικού...π.χ. οι ανακοινώσεις/υπολογισμοί της Κ.Ε για τις 'μεγάλες' αλλαγές πλεύσης - π.χ. για την ένωση, για την ΕΕ,κ.λπ - αναφέρουνταν πρώτα τζιαι κύρια στο εκλογιό κόστος συνέχισης της τότε γραμμής.

Φυσικά, στο βαθμό που μια πραγματικότητα εν εντελώς εξωγενής, π.χ πολυπολικότητα στο διεθνές στερέωμα, παγκοσμιοποίηση κ.λπ, συμφωνώ τζιαμέ ότι μιλούμε για δεδομένη πραγματικότητα στην οποία απλά πρέπει ένα κόμμα να αποφασίσει ήνταλως να προσαρμοστεί, τζιαι να κάμει μανούβρες...τζιαιμε ο διαχωρισμός μεταξύ ιδεολογικού τζιαι εκλογικού εν δύσκολος.

Τωρά για το Μαρί, συμφωνώ σε ούλλα. Αλλά τζιαι δαμέ προκύπτει το ζήτημα του πως χειρίζεται την εξωτερική της πολιτική η Κυβέρνηση τζιαι το ΑΚΕΛ στην εγχώρια δημόσια σφαίρα. Διότι νομίζω πως αν ήταν πιο ξεκάθαροι πάνω στες επιδιωκώμενες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο τζιαι τη λογική τούτων των σχέσεων, η κατάσταση που αφορά στην εξωτερική διάσταση του Μαρί εν θα ήταν τόσο θολή - για πολλούς κέντρο- αριστερούς π.χ - παρόλη τη προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Τζιαι κάτι τελευταίο (αφού εν σε σένα που μιλώ, δηλ. εν χρειάζεται να σε πείσω για την σκοπιμότητα της υστερίας γυρώ που το Μαρί): Το ότι το ΑΚΕΛ εβούραν τζιαι ελάλεν για θεσμούς, τζιαι δημοκρατίες, τζιαι σεβασμό στη διαδικασία κατάρτισης του πορίσματος, τζιαι έκλειε τα μάθκια στα ολισθήματα του Πολυβίου την ώρα της ανακριτικής διαδικασίας (διότι εν που τζιαμέ που αρχίζουν τα πράματα τζιαι όϊ που την μέρα που ανακοίνωσε τα συμπεράσματά του)ήταν μεγάλο λάθος....Οπως ήταν τζιαι λάθος του Χριστόφια να δώσεις έτσι όρους εντολής στον Πολυβίου σε έτσι περίοδο. Τζια νομίζω ότι έσχιει τζιαι τούτο να κάμει με την ευρύτερη αντίληψη της Κυπριακής αριστεράς για δεδομένες πραγματικότητες, τζιαι αρμόζουσες διπλωματικές/εκλογικές κινήσεις.

Μεν με παρεξηγήσεις, το δίκαιο εν μαζί μας, ούτως ή άλλως.

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
καλα εκαμες τζαι εβαλες την αλλην οπτικη, που εν η αλλη αποψη τζαι στην θεσμικη τζαι την εξωθεσμικη αριστερα..
η οπτικη η που θωρει την ε.ε. σαν μια [μπερδεμενη ισως, αλλα τζαι παλε σαφη] προσπαθεια του ευρωπαικου κεφαλαιου, να συγκροτησει ενα πολο στο παγκοσμιο συστημα...τζαι αρα προσπαθει τζαι τουτο [σε συνθηκες κρισης αλλα τζαι ανταγωνισμου σε πολυ-πολυπολικα πλαισια] να περικοψει "κοστα"..
που ομως βιωνουνται που τον κοσμο σαν δεδομενα..

εδωκα εμφαση, οπως καταλαβεις, στες προοπτικες..στο οτι η ιστορια εν ακοικτο πεδιο..
αλλα υπαρχουν τζαι 2 συγκριτικα δεδομενα που με εκαμαν να βαρω προς τα θετικα..[ενταξει εχω τζαι μια ταση να προτιμω το μισογεματο ποτηρι στην ιστορικη αναγνωση..:)]
1. το ευρωπαικο μοντελο προυποθετει,εστω τζαι κουτσουρεμενο, το σοσιαλδημοκρατικο μοντελο...παρα το οτι τωρα εν υπο επιθεση, εντουτοις οπως δειχνουν τζαι οι κινητοποιησεις, τζαι ισως τζαι εκλογικες τασεις στον πυρηνα της ε.ε., υπαρχουν δυναμικες αντιστασης..αλλα τζαι επειδη στην ευρωπη υπαρχουν κεκτημενα, τζαι εστω θεσμικα οργανωμενα πλαισια [κομματα, συνδικατα, εξωκοινοβουλετικες συσπειρωσεις, "χωροι" τζαι υποκουλτουρες/subcultures] που μπορουν να διεκδικησουν εκτος που να αμυνονται, νομιζω δαμαι υπαρχει προοπτικη..
να καμω μιαν συγκριση με λατινικη αμερικη τζαι αραβικο κοσμο που εν στην ημιπεριφερεια η περιφερεια του παγκοσμιου συστηματος..
αμα εξεκινησε η διαδικασια εκδημοκρατισμου στην λατινικη αμερικη τις 2 περασμενες δεκαετιες, υπηρχε ενα αποθεμα/δημιουργημα ομαδων/κινηματων παραδοσεων κλπ [που την δεκαετια του 60-70, που τον τσε τζαι τον αλλεντε] που εκαμαν την αριστερα να διευρυνει τον εκδημοκρατισμο προς μια πιο σοσιαλμηκρατικη [τουλαχιστον] αλλα τζαι πλουραλιστικη εκδοχη..
στον αραβικο κοσμο αντιθετα τωρα, η αριστερα φκαινει στην επιφανεια ψαχνωντας ακομα τις υπογειες ιστορικες γραμμες..εν οι ισλαμιστες που γεμιζουν το κενο στους δρομους..
αρα παρα την γοητεια της ταχριρ, δε ινταλως εφτασεν η κατασταση στην επεμβαση στην λιβυη..
στην ευρωπη κτιζεται νομιζω πιο σταθερα το επομενο βημα..
[για να ειμαστεν ξεκαθαροι: δαμαι αποφυγα το για να μεν αννοιω κουβεντες προς αλλες κατευθυνσεις, αλλα ανηκω στην πτερυγα που θωρει με καχυποψια αν οϊ χιουμορ τες ευρωλαγνειες, αφου θεωρω οτι εν μερος μιαν αναπαραγωγης φαντασιακων ιεραρχικων μοντελων..εμεις πρεπει να προσφερουμε στην ευρωπη την εμπειρια μας, τζαι οϊ να αντιγραφουμε..τζαι αναλογα στον βαθμο που εν να μπορουμε, εστω σαν παραδειγμα, να λειτουργουμε αναλογα τζαι προς τα ανατολικα]..

2. αμα θωρω την πιεση στο ευρωπαικο μοντελο, αναποφευκτα συγκρινω με το αμερικανικο μοντελο ..συγκρτικο παραδειγμα:αμα εξεκινησεν να απλωνεται το κινημα occupy wall street, οι ρεπουπλικανοι εμιλουσαν για "ταξικο πολεμο" σαν κατι το πρωτογνωρο..μαλιστα ενας ειπεν - "θελουν να πιασουν τις καντιλακ" των αλλων..:)
τουτο το αστικο θρασος εν υπαρχει ετσι, τουλαχστον, την ευρωπη..
στην ποδα μερκα του ατλαντικου ακομα τζαι η ακροδεξια [δανια,σκανδιναβια], μιλα για την αναγκη διατηρησης του κρατους ευημεριας..
τζαι σαφως υπαρχει διαφορα των σοσιαλδημοκρατικων [εστω ] κομματων που το δημοκρατικο στις ηπα..

κατα τα αλλα..
εν οντως ενας πυρηνας για συγκροτηση του κεφαλαιου στην περιοχη..
αλλα η εργατικη ταξη τζαι τα αλλα κινηματα, κοινωνικα μορφωματα/ομαδες σαν να εχουν παραπανω πατημα...
για να θωρουμεν, ειπαμεν την προοπτικη...:)

linopampakos είπε...

αγαπητε Zaourti
καθε τι αναγκαστικα σχολιαζεται σε πλαισιο..
ιδιαιτερα οι δημοσκοπησεις που οπως σωστα λαλεις εν ρευστες, κατασκευαζονται , ταρασσονται κλπ..
Τζαι σαφως οι δημοσκοπησεις σε ετσι περιοδους εν εχουν ενα καπως ουδετερο πλαισιο για να γινει μια "κριση" - ακομα τζαι στα πλαισια δημοσκοπησεων..

Αμα τωρα βαλουμε πλαισιο..
με βαση τοση επιθεση το οτι [τζαι η καθημερινη εισιεν 4 ερωτησεις - 2 εβαρουσαν προς να παραιτηθει, 2 προς οϊ - τζαι τζηνη τα εχωρισεν σε 60-37 στο πρωτοσελιδο] 37% ηταν στην μια μερκα εν η ειδηση...
λ.χ. εν παραπανω που οσα πιανει το ακελ..
η ακομα ευρυτερα για να δουμε την ρευστοτητα - αλλα τζαι τα συγκριτικα πλαισια...
αμα ο σαρκοζυ εβρεθηκεν υπο επιθεση περσι ετσι τζαιρον λογω των οικονομικων μετρων, η στηριξη που εισιεν εφτασε στο 17%..
τωρα εν αλλοςπως..
τζαι..οπως εδειξε το 76 με 32 του τασσου οι αριθμοι εν ρευστοι,τζαι μαλακοι σε τουτην την ρευστοτητα..

η εμφαση εν ηταν στους αριθμους..
η εμφαση εν στο πλαισιο...

linopampakos είπε...

Zaiurti,
διορθωση: "..οι δημοσκοπησεις που οπως σωστα λαλει τζαι ο τακης εν ρευστες, κατασκευαζονται , ταρασσονται κλπ.."

linopampakos είπε...

Αρκουδα,
καλα θεματα..:)
κοιταξε..εγω ανηκω στην εξωθεσμικη αριστερα..οποτε αναγκαστικα κρινω το ακελ διαφορετικα που καποιον που ισως θωρει/αναλυει το τζαι που μεσα..
οσα λαλεις για την διαφορα ιδεολογικου-εκλογικου τζαι το αυξανομενο χασμα, εν μου καμνουν εντυπωση - φαινουνται μου αναμενομενα για το φαινομενο το οποιο μιλουμε..
διοτι, παλι θελει πλαισιο ιστορικο [:)]... το ακελ εν το ιστορικο κομμα της κυπριακης εργατικης ταξης τζαι αρα θα πρεπει να συγκριθει με αναλογα κομματα που εκφραζουν τεθκια κινηματα - σε τουτο το πλαισιο προς τα δυτικα..το σοσιαλδημοκρατικο της γερμανιας [η εστω τον κοινο χωρο που εκφραζουν σοσιαλδημοκρατες τζαι αριστερα τζηκατω], το εργατικο της αγγλιας [που εισιεν σαφη θεμσικη επιδραση στην κυπριακη περιπτωση - αλλα οϊ αυτονοητα ιδεολογικη]..καλυφκει επισης των χωρο της "αριστερας" σε γαλλια,ιταλια κλπ..
στην ελλαδα καλυφκει κκε, συν τζαι πτερυγα του πασοκ..εναν εαμ που εν επερασεν που εμφυλιο οπως λαλω συνηθως...

οποτε εν τζαι θωρω οτι το ακελ εν σιηροτερο σε οτιηποτε..αντιθετα κρατα καλλιτερα που τους αλλους που επερασαν διαφορα για τες εκλογικες ισρροπιες..συγκρινε να δεις..βεβαια εν τζαι εν θεμα ηθικης παλε..εν τζαι διαφορετικο το πλαισιο του πυρηνα τζαι του συνορου..
νομιζω δηλαδη οτι που την στιγμη που υπαρχει ενα μαζικο κομμα που διεκδικα εξουσια, εν να καμει υποχωρησεις αναποφευκτα για να πετυχει κατι -σαν μερος του ιστορικου οραματος-προοπτικης..
αλλα το τιμημα που εν να δωκει εν οτι εν χασει που την ιδεολογικη του "καθαροτητα"..
οταν ενα ιστορικο κομμα της νεωτερικης/μοντερνας αριστερας αρκεψει να αφομοιωνεται τοτε εν ο ρολος της εξωθεσμικης αρισερας να μεταμορφωσει την προοπτικη..
οπως ας πουμε ιστορικα το εργατικο κινημα ηταν μεταμορφωση των ορων του δημοκρατικου λογου κινηματος, στα μεσα του 19ου αιωνα..

νομιζω εν διαλεκτικη η σχεση των 2..

νομιζω οτι τα 2 θεματα που αναφερεις [για ε.ε τζαι αραβικες χωρες] εν χαρακτηριστικα..
εν εμπορεν το ακελ να μεν ταυτιστει με την ευρωπαικη ενταξη [οσα τζαι να ηταν δικαιολογημενες οι επιφυλαξεις του] διοτι η κυριαρχη κουλτουρα στην κυπρο εν η "αλληλεγγυη του χωρκου" κατα τον λοιζο..τζαι το κυπριακο εμπεδωνει το στο επιπεδο τουλαχιστον των κοινοτητων..
δηλαδη η δημιουργια συνθηκων συναινεσης για τα συλλογικα - περα που τα εσωτερικα...τζαι η αριστερα ηταν ο πιο συνεπης υποστηρικτης τουτης της στασης..τζαι διοτι εκαταλαβαινε [οϊ σαν ατομα αλλα σαν συλλογικος χωρος] οτι το πιο πολυτιμο που εχουμε εν ο χωρος - τζαι χωρις συλλογικη σταση [δαμαι η πρακτικη συνειδηση διασταυρωνεται με την ιδεολογικη θεση για κοινη γραμμη με τ/κ] εν να χασουμε..

για τον αραβικο κοσμο εν χαζη υστερια τουτο που εζησαμεν αν μου επιτρεπεις..
διοτι κοιταξε..δαμαι ο χριστοφιας τζαι η κυβερνηση δεν εκαμαν κατι διαφορετικο που να δειχνει ιδεολογικη σταση..αντιθετα εφαρμοσαν αναλογα κριτηρια [με ορθολογικη εμφαση] οπως τζαι με την δυση..
η νεα πραμγατικη κινηση εγινε προς το καταρ..τζαι γεωπολιτικα αποδεικτηκεν σοφη..
εν ηταν [εκτος αν θα πει καποιος οτι αναμεσα στους σαουδαραβες τζαι το καταρ οι τελευταιοι εν φιλελευθεροι] ιδεολογικη κινηση, αλλα ηταν μια κινηση αναγωνρισης των αναγκων που εσιει η χωρα σε ετσι γεωπολιτικη θεση που βρισκεται..
οποτε τι να πουν διαφορετικο;..
δαμαι στα πλαισια της υστεριας το δηκο ακομα εν ηβρεν νουν τζαι λεξεις να υπερασπσιτει την πολιτικη του μαρκου κυπριανου..τζαι της δικςη του ιστορικης παραδοσης..
καλα με την εδεκ - αλλην φοραν..:)

σημειωσε εν τζαι εν καινοτομια η ταση προς την "ανατολη" - ο τομμυς ψαχνει επισης για συμμαχους ποτζει οπως εφανηκε τζαι με την συρια..τζαι σαφως θωρει τζαι προς ρωσσια..

το θεμα που μπορει να θεσει η εξωθεσμικη αριστερα δαμαι, ενι η συνειδηση του ρολου μας οϊ απλα σαν κακομοιρηες, αλλα σαν μελη μιας περιοχης στην οποια οι μεταμορφωσεις ειτε θα οδηγησουν σε ενα νεο κοσμο [εστω ενα σταδιο παρακατω - οπως ηταν τοτε το σοσιαλδημοκρατικο μοντελο στην δυση μετα το 45] στην περιοχη μας, η αν θα μπουμε σε περιοδο αντιπαραθεσεων..
που οπως εδειξεν τζαι η ιστορια με τα χορτα στο μαρι, αμα ξεκινησουν φωθκιες, καφκουνται διαφορα..

linopampakos είπε...

η θεσμικη αριστερασ σημερα εσιει καθηκον να υπερασπσιζεται την δημοκρατια, να βαλει στο τραπεζι τα της δικαιης κοινωνιας τζαι του κοινωνικου συμβολαιου..
αλλα εν ευρυτερο το ζητημα των διεκδικησεων..
τζαι αλλες εν οι δουλειες καποιων τζαι αλλες αλλων..
υπαρχει ενας ευρυτερος χωρος που αναδυεται τζαι διαχεεται..
αργα η γληορα..

για την περιπτωση πολυβιου..
εν μπορω να κρινω αν οι ακελικοι εσυμεπριφερτηκαν με αρκετη "πονηρκα" - αν τουτο εννοας..
οπως φαινεται τζαι που το σχολιο μου για την παρασταση πολυβιου, νομιζω οτι ηταν τζαι νακκον "αθωοι"..
"καλα παιθκια"..
ενω που την αλλην ειχαμεν θεαμα αποκαλυπτικο..
να τους κρινω για τουτο;
γιατι;

2 σημεια ..
1. εν καλο που εγινε ετσι η επιτροπη [με δημοσιες καταθεσεις] γιατι αμα εμιλαν ο πολυβιου ειχαμεν αποψη, τζαι εστω ενστικτωδικα ο κοσμος αντιδρασεν..ειτε εντονα, ειτε "κατι εν παει καλα"..
το επομενο βημα ειναι να απαιτηθει να δημοσιοποιηθουν οι εκθεσεις για την πτωση του ηλιος τζαι για την πτωση του ελικοπτερου της εθνικης φρουρας..να δουμεν τζαι τον χασικο ιντα που εν να μας πει..
αλλα η δημοσιοποιηση μπορει να εν το κερδος τουτης της ιστοριας..

2. η επιλογη πολυβιου μπορει να ηταν λαθος μπορει ομως να ηταν τζαι χρησιμη..
πρωτα που ουλλα υπαρχει το πορισμα της αστυνομιας το οποιον εν η βαση τζαι οτι τζαι να γινει πρεπει να δημοσιοποιηθει ..για να εχουμε εικονα ουλλοι..
τζαι καπου στες δικες θα δουμε..
ο ιδιος ο πολυβιου εδειξεν τι δεν πρεπει να καμνει ενα ατομο που αναλαμβανει ετσι λειτουργημα..να το παιζει μεροληπτικος, δικηγορος καποιων [αντι να προσπαθει να καμει αμεροληπτη ερευνα] τζαι να προσπαθει να καμει δημοσια προβολη του εαυτου του [τζαι αρα των συμφεροντων του]..

το οτι τουτα [σαν γκαφες νομιζω γιατι ηταν εμφανες] εκαμεν τες ενα επιφανες μελος των μεγαλοδικηγορων μας, εν ενδιαφερον..
νομιζω οτι ο χριστοφιας εντιμα εθκιαλεξε ενα τυπο που διαφωνα μαζι του [τζαι ταξικα τζαι πολιτικα]...
ο αλλος εσυμπεριφερτηκε ιδιοτελως..

θα εμπορεν ο χριστοφιας να εσιει καλλιτερες προσβασεις τζαι γνωσεις για τουτους του τυπους;
εν ξερω..
εν εχω ιδεα ποιους ξερει τζαι ποιους οϊ..
πιανω την μακρινη διαμεσολαβημενη εικονα..

σε τουτο το πλαισιο η συγκρουση για 2 πορισματα μπορει να βοηθα να δουμε τζαι την πολλαπλοτητα των οπτικων ντε φακτο..
τζαι το οτι τα τεκμηρια εν πιο σημαντικα που τες παραστασεις..
αλλα αποκαλυπτουν επισης τες λογοκρισιες του δημοσιου λογου..

διοτι ο πολυβιου εκατεγραψε τζαι την ανακληση προσωπικου τζαι την "εντολη" [τζαι τις "οδηγιες"] να πασιν οι στρατιωτες να σβησουν την φωθκια στα χορτα..
ελογοκρινε τες ευθυνες..των τοπικων ιεραρχικα υπευθυνων..τζαι του στρατου ευρτυρα που εν εμπορεν να πιασει τα δειγματα να τα παρει στο χημειο του κρατους - για 5 μηνες!!
κλπ κλπ...:)

τα μμε ελογοκριναν για μηνες..τζαι μια μεριδα της πολιτικης ηγεσιας εφωναζεν το σαββατοκυριακο για λογοκρισια..

απεναντι σε τουτα, το ζητουμενο εν ενι τι αλλο θα εγινετουν..ατε ηταν 2 μελη, τζαι ειχαμε 1-1, παλε τα ιδια..
στο τελος τζηνο που μετρα εν τα τεκμηρια..
τζαι η διεκδικηση της δημοκρατιας σαν ισομερους διαλογου..τζαι του συνταγματος σαν του αποδεκτου πλαισιου λειτουργιας..

αθθυμιζω οτι πολιτικος που εδιαμαρτυρηθηκε στην ευρωπη για την χρηση των μμε το 2004, σημερα θελει λογοκρισια..
ενεν θεμα ατομων..
εν θεμα θεσμων..τζαι διαχυσης κοινωνικων αντιστασεων..τζαι δυναμικων προοπτικης..

οποτε φιλε μου εν ηξερω τι αλλο θα εμπορεν να γινει..
ειμαι πολλα μακρυα που το ποιος τζαι γιατι εισγηθηκε το ενα τζαι το αλλο..
που τα δακατω που τα θωρω
εφανηκαν μου αποκαλυπτικα..
τζαι οϊ μονο εμενα νομιζω..

arkoudas είπε...

Να σταθώ πάνω στο εξής (διότι τα άλλα θέλουν ώρα...τζιαι ούτε διαφωνώ έντονα πάνω τους): εν νομίζω να ήταν τα 'καλά παιθκιά' απλώς με τούτες τους τες κινήσεις, διότι τούτον υπονοεί ότι εν είχαν στρατηγική ή τακτική τη δεδομένη στιγμή. Μάλλον εν διότι εβουρήσαν να προλάβουν τες κακές γλώσσες που ήταν να τους κατηγορήσουν για έλλειψη αμεροληψίας, διορισμόν δικών τους ανθρώπων, τζιαι στενούς όρους εντολής.....έν έγινε το ίδιο πράμα με τον διορισμό Σταυράκη τζιαι άλλες κινήσεις του Χριστόφια, που στο τέλος εν του εφκήκαν;...κάτι σαν αποτέλεσμα της φοβίας που τους διακατέχει ότι το α ή το β εννά τους στερήσει υπόληψη τζιαι στήριξη που ευρύτερα κοινωνικά (τζιαι πολιτικά) στρώματα.

Πέραν τούτου, ο Πολυβίου εφκήκεν που τον τζιαιρό των ανακρίσεων εκτός των όρων εντολής (Συμφωνούμε δαμέ;). Αλλά το ΑΚΕΛ εν είπεν τίποτε. Γιατί; Εν το επροσέξαν; Ενομίζαν ότι τα συμπεράσματα ήταν να εν πολλά διαφορετικά που το ύφος του στες ανακρίσεις;

...εν γι'αυτό που το τοποθετώ μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της διαχρονικής προσέγγισης της Κυπριακής (θεσμικής) αριστεράς, χωρίς τούτον να αναιρεί τα όσα λαλείς για το σύνταγμα, τον Πολυβίου τζιαι την τεκμηρίωση των θέσεών του.

ΥΓ: νομίζω οι δημόσιες καταθέσεις προνοούνται που τον σχετικό νόμο για τες ερευνητικές επιτροπές. εν είμαι σίουρος, αλλά αν δεις τους όρους εντολής εν λαλούν τίποτε για δημόσιες καταθέσεις.

linopampakos είπε...

αρκουδα,
δηλαδη αντι "καλα παιθκια" καπως "καθωςπρεπισμος";
ιντα που να σου πω;
να το σκεφτω σαν διαφορα..

το οτι προσπαθουν να μεν τους πουν τζηνο να μεν τους πουν το αλλο, εν δειγμα ειτε του ενος [καλου παιθκιου] ειτε του αλλου...

πιθανοτητα; μπορει η θεσμικη
αριστερα να πρεπει να τα περασει τουτα σαν [πρωτο] σταδιο;
καποτε μπορει να αθθυμουμστεν τουτην την περιοδο σαν την περιοδο της αθωοτητας...
ενδιαφερουσα σκεψη...:)
εσιει τζαι μια αισθηση του αυθεντικου που ενεν στημενο - αλλα ατε να μεν παμε στο δημοσιο υφος τζαι τες δημοσιες σχεσεις..

για τες επιτροπες..
εγινε ετσι [δημοσια ερευνα] για την ηλιος η για το ελικοπτερο του 2001;
να το ψαξουμε..
ειχα θκιεβασει προσφατα οτι εν εδημοσιοποιηθηκεν το πορισμα τοτε [νομιζω εν σε επιστολη συγγενη της ηλιος]..
αλλα το οτι τωρα εγιναν δημοσιες καταθεσεις [εστω τζαι αν εν το πλαισιο που το εκουντησεν τζιαμαι] εν κεκτημενο..
ηταν ρισκο αλλα αφηνε κληρονομια..

για τον πολυβιου [ιδιαιτερα υστερα που την καταθεση του προεδρου] εφαινετουν καπως..
αλλα παλε..εν το διλλημα [για το ποιος ορος ταιρκαζει] που ειπαμεν στην αρχη νομιζω..:)..

για να δεις πλαισιο..σκεφτου ποσα εκαμαν οι ακελικοι για την ενοτητα τοσες δεκαετιες...
τζαι θωρε τωρα υποκρισια..
αλλα εν τζαι ανοητοι οι αλλοι νομιζω..
διοτι το οτι καμεις εν να εβρεις, μπορει να γινει...
εν να δειξει..
τζαι η αλληλεγγυη τζαι το χωρκον...
τζαι η αθωοτητα τζαι τα χρεη στο μελλον..:)