Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανιχνευση τεκμηριων τζαι πλαισιου υστερα που την εκρηξη: η γεωπολιτικη,η παγκοσμια διασταση της χειραγωγησης των Μιντια, τζαι τοπικες ισορροπιες

Οπως τζυλα ο χρονος, αναποφευκτα, τα τοπικα μας ζητηματα θα διασταυρωθουν με τα ευρυτερα τζαι τα παγκοσμια.
Οσοι ενομισαν οτι η υστερια των Μιντια ηταν απλα ενα επεισοδιο, εν καλα να δουν ευρυτερα - για να ακονισουν τις αντιστασεις τους, αλλα τζαι για να μπορουν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους σαν πολιτες που φαινονται να θελουν να τους τα υφαρπασουν τα Μιντια που προτιμουν καταναλωτες τζαι συμμετεχοντες σε ποικιλα ριαλιτυ-πανελ κλπ..
Οσοι νομιζουν οτι μπορουν να αποφυγουν την γεωγραφικη θεση της Κυπρου με χαζες ατακες, εν τζαιρος να ξυπνησουν στην ανατολικη Μεσογειο. Γιατι ο γεωγραφικος μας τοπος εν προκειται να αλλαξει.
Τζαι οσοι ενδιαφερονται μπορουν επισης να δουν, οτι υπαρχει μια πλειοψηφια που βιωνει την συλλογικοτητα σαν αυτονοητο προιον της καθημερινοτητας,
τζαι εν να αξιολογηθουν αναλογα τα αππωματα μερικων για φτηνη πολιτικη υπεραξια.
Ο ιστος που διατηρει την συλλογικοτητα, εν η αλληλεγγυη..
τζαι το πλαισιο, η "συναινεση"..που μπορει τζαι να υπαρχει ηδη σαν δυναμικη στην καθημερινοτητα..
Εν να δειξει..
Παντως μερικους που εν κολλημενοι με τες αγορες, ειπαν τους τζαι οι Moodys - οξα εν ηξερουν μερικοι ιντα που εν το "εριστικο κλιμα"..η ποιοι το κατασεκυαζουν..
Τζαι τυχαια βεβαια, εχουμε τζαι μια ενδαφερουσα παρεμβαση μιας ερμηνειας ενος δικαστη, που θελει την πολιτεια να παρεμβαινει στα εσωτερικα οργανισμων της κοινωνιας των πολιτων - οπως τα κομματα...
Τα κομματα σαν επιχειρησεις με διεκδικηση μετοχων;
Οξα να το δουμεν σαν την δικαστικη διασταση της αποστασιας - η οποια προστιθεται στην εκκλησιαστικη...

Αλλα ειπαμε να περιμενουμε, την ιστορικη αλληλεγγυη να αναδυθει...

Επειδη η θεση του μπλογκ ενι οτι η αμυνα απεναντι στα κυριαρχα Μιντια, χρειαζεται καθυστερηση [για αναλυση τζαι αποφυγη συναισθηματικης χειραγωγησης] στην επεξεργασια της πληροφοριας, εν να απλωσω τα σχολια σε ενα πλαισιο ειδησεογραφιας της εφτομαδας...
Τζαι το πλαισιο αναποφευκτα εν παγκοσμιο - διοτι η εκρηξη εγινε που εκρηκτικα που μας εφορτωσαν οι αμερικανοι λογω των διαμαχων [τζαι των δικων τους εμπλοκων] στα της περιοχης-περιγυρου μας..

Η αξιοπιστια των διεθνων ΜΜΕ εσιει δεχτει 2 γερα πληγματα τις τελευταιες εφτομαδες.
Αρχικα ηταν η υποθεση Murdock. Το οτι τα Μιντια του ιδιοκτητη εκατονταδων εφημεριδων, τηλεοπτικων-ραδιοφωνικων σταθμων παγκοσμια, εκαμναν κομπινες σε συνεργασια με κρατικες υηρεσιες [οπως η αστυνομια], εν απλα η κορυφη του παγοβουνου.
Το εγκλημα που θα συνεχιζει παντα να ακολουθει την αυτοκρατορια του Murdock, εν η χειραγωγηση σιλιαων αχαπαρων αναγνωστων-θεατων-ακροατων, που τα μιντια του με πιο κλασικο παραδειγμα την εισβολη στο Ιρακ το 2003. Τοτε εν εκφραζαν οι δημοσιογραφοι ουτε την κριση ουτε την αποψη τους για τα ψεματα που εδιοχετευκεν το πενταγωνο, τζαι οι ανα την υφηλιο αμερικανικες πρεσβειες. Ενα ατομο αποφασισεν, τζαι τα Μιντια του υπακουσαν. Ο ιδιοκτητης αποφασισεν τζαι οι επιλογες του δημοσιογραφου ηταν απλα πως θα εκτελεσει την διαταγη.

Τζαι φυσικα τουτη η δομη ελεγχου τζαι κατευθυνσης της πληροφοριας, ενεν ασχετη με την επιθεση της πλειοψηφιας των Μιντια εναντιον της Δημοκρατιας τζαι των θεσμων της την εφτομαδα μετα τις 11 Ιουλιου. Καποιοι αποφασισαν για την κατευθυνση τζαι τα Μιντια [ιδιοκτητες η κυκλωματα αρχισυνταξιας] εστιασαν στον Χριστοφια.
Μπορει καποιοι να επεριμεναν να καμουν επιθεση -οϊ για το Βασιλικο αλλα για πολλα αλλα. Για την αρνηση του να υποταχτει στις επιταγες των νεοφιλευθερων της αστικης ταξης για την ΑΤΑ, η για το μη-ξεπουλημα των δημοσιων οργανισμων.
Αλλοι ειχαν παθει υστερικο αμοκ για το κυπριακο αφου ο Χριστοφιας εβαλεν μπροστα στην κοινωνια την πραγματικοτητα του τι συζητουμε.
Τζαι αλλοι εν φαινεται να τους ενδιαφερει τιποτε ιδιαιτερο εκτος που μια καρεκλα - ακομα τζαι αν μεινει τελικα μιση, η ακομα τζαι με ενα ποϊ.

Υστερα, στον χωρο των διεθνη Μιντια, ειχαμε ενα νεο ενδιαφερον φιασκο. Μολις εμαθευτηκαν τα γεγονοτα στην Νορβηγια τα διεθνη δυτικα μιντια [με τη διαχυση κατινιων μεσα που σελιδες facebook, μηνυματα twitter κλπ] εστιασαν [χωρις αποδειξη παλε] στους ισλαμιστες.
Ο ακροδεξιος δολοφονος δαμαι εχαλασεν τους την σουπα. Επαραδεχτηκεν οτι το εκαμεν.
Το εγκλημα που εκατασκευασαν τα δυτικα Μιντια με την υστερια τους εναντια στο ισλαμ, ηρτεν τωρα να διεκδικησει τα ρεστα του - ξεφτιλιζωντας τους, εστω τζαι αθελα.
Αν ομως εσκοτωνετουν τζαι εν αφηνε ιχνη;
Εν ηταν πιθανο να επερναν η γνωστη υστερια "μισος για τον αλλο" - που οδηγησεν σε τοσα εγκληματα το 2003, που οδηγα σημερα στην χειραγωγηση; Ακομα τζαι στις online εκδοσεις "σοβαρων" εφημεριδων οπως οι New York Times, επαιζεν η υστερια για ισλαμικο δακτυλο που κεκτημενη ταχυτητα, αρχικα..

Η συγκριτικη αναφορα ενεν τυχαια - εν το πλαισιο μεσα στο οποιο πρεπει να γινει κατανοητη η τοπικη διασταση των δεδομενων..

Να προσθεσω επισης οτι τουτο το,νορβηγικο τωρα, επεισοδιο ακροδεξιας υστεριας κατασκευασμενης που τα μιντια, ενεν το πρωτο . Πριν λλιους μηνες εγινε αναλογη επιθεση στις ΗΠΑ.
Για να εχουμε εικονα του κοσμου στον οποιον ζιουμεν.
Συμφωνα με μερικες αναφορες ο αρειος-χριστιανος, φαινεται να εισιεν ακρες μεχρι τζαι την ανατολικηΜεσογειο..
Ουλλα διακλαδωνουνται παραδοξα..
Η πιο απλα , ειμαστεν μεσα σε ενα γενικο συστημα, τζαι στην συγκεκριμενη περιπτωση, εμεις οι κυπραιοι ιθαγενεις, ειμαστεν σε ενα νευραλγικο γεωπολιτικο συνορο...
Τζαι εν καλα να εσιει καποιος το νου του - τζαι την καχυποψια του..Στες φημες, τες κατινιες τζαι τις χειραγωγισιμες ομοβροντιες πληροφοριακων επιθεσεων που την βιομηχανια fast food πληροφορησης...

Τεκμηρια...
Δακατω μετα την αρχικη υστερια, αρχιζουν να εμφανιζονται διαφορα περιεργα που το σημειο της εκρηξης.
Σε ενα ηπιο πλαισιο, μπορει να πει καποιος εγιναν λαθη - να φωναζεις υποτιθεται για τον κινδυνο πριν, τζαι την ωρα που υπαρχει μια φωθκια διπλα που τα πυρομαχικα να διας ενα λαστιχο σε εφηβους να συρνουν νερο;
Τζαι τα γερημα τα χορτα, ποιος επρεπε να τα καθαρισει;
Τζαι φυσικα η πρεσβεια εξακολουθει να εν αφαντη.
Αρχιζει ο κοσμος να μιλα για τις ευθυνες του στρατου..καποιοι πασιν να πουν την απαγορευμενη λεξη "βαθυ κρατος"..

Να δουμεν ομως τζαι την γεωπολιτικη διασταση - που μερικοι καμωνονται τωρα οτι εν καταλαβουν..
Δηλωσεις των πολιτικων τοτε που μας υποχρεωσαν οι αμερικανοι να πιασουμε το φορτιο.
Ιδου ο Περδικης τοτε..
"..ως κινημα οικολογων οφειλουμε να πουμε οτι αυτη η κριση ειναι αποτελεσμα μιας επιθετικης, αρπακτικης πολιτικης του απροσκλητου παγκοσμιου χωροφυλακα που λεγεται Ηπα.."
Φοβερον α;. Αμα σκεφτεις ιντα καττουθκια εχουμε σημερα απεναντι στους "χωροφυλακες" τζαι τους τοπικους του εκπροσωπους..
Οπως εγραψα τζαι πιο παλια, κατι εγινε τον Δετζεβρη, οταν ηταν να κλεισει μια συμφωνια για το φυσικο αεριο..Τοτε, διαφοροι, ανακαλυψαν το Ισραηλ σαν "εταιρο"..παραδοξα τζαι σιασουρικα..
Αλλα αλλην φορα για τζηνον..

Ετον τζαι τον Αναστασιαδη [της τοτε εποχης διοτι τουτος οπως παει λαλει οτι βολευκει αναλογως ακροατηριου τον τελευταιο τζαιρον..ινταλως εκαταντησεν τζαι τουτος..προχτες εφταιξεν του τζαι ο Καρογιαν..πιιιιι..κατσε την μαππα κατω κυριε Νικο..εκτος του οτι επουλαν καλλιτερα η αλλη εικονα, οπως τζαι να το καμεις..οποιος κατοικα σε γυαλινο σπιτι εν το παιζει πετροπολεμος..]..
"Υπαρχουν εκεινοι εκ των ξενων που θα ηθελαν να δουν να παιρναμε μετρα με βαση τις δικες τους επιθυμιες. Εμεις ενεργουμε μεσα στα πλαισια του ΟΗΕ, θελουμε να κρατησουμε με καθε τροπο τις αριστες σχεσεις που διατηρουμε με ολα τα κρατη."
Τζαι ξαφνικα βρεσιει πολιτικαντισμο τον Ιουλην.

Να αθθυμηθουμε τζαι τα δεδομενα. Το 2006 το Ισραηλ καμνει εισβολη στον Λιβανο τζαι για πρωτη φορα σπαζει τα μουτρα του μπροστα στο ανταρτικο της Χιζμπολαχ.
Στο τελος του 2008 γινεται ακομα μια επιθεση στην Γαζα με πανω που 1000 νεκρους.
Σε τουτο το πλαισιο το Ισραηλ προσπαθει να επιβαλει δικους του κανονες στην ναυσιπλοια της περιοχης με την βοηθεια των αμερικανων. Η περιπτωση του πλοιου με το φορτιο που εκατεληξεν στην Κυπρο εν εισιεν στοχο την Συρια, αλλα την Χιζμπολαχ. Συμφωνα με το Ισραηλ εμπορεν να υπαρχουν υλικα για να καμνει ρουκετες κλπ η οργανωση. Αμα σκεφτει καποιος ποσα ψεματα εσιει διοχετευσει στην παγκοσμια πληροφορηση το Ισραηλ, μεσω των Ηπα αλλα τζαι των μιντια του Murdock, για να μεν ξηχανουμε το αρχικο πλαισιο, εν μαλλον σαφες οτι το ζητουμενο ηταν η επιδειξη δυναμης ενος χωροφυλακα. Η Χιζμπολαχ μπορει να πιανει τα εκρηκτικα της τζαι μεσω χερσαιας μεταφορας - μεσω Ιρακ, αφου η "σοφια" του αμερικανο-ισραηλινου λομπυ/αξονα, οδηγησεν στην διαχυση της επιρροης τουΙραν στο Ιρακ..
Ο Χριστοφιας τζαι η πολιτικη ηγεσια τοτε, εκαταλαβαιναν το, τζαι αναγκαστηκαν να δεχτουν το φορτιο αμα οι αμερικανοι επικαλεστηκαν στο συμβουλιο ασφαλειας - επιασαν μας το ποϊ μας σε σχεση με το κυπριακο. Το κυπριακο σαν ο μονιμος μηχανισμος εγκλωβισμου...
Αλλα, οπως σωστα ελαλεν τοτε ο Αναστασιαδης, θα ηταν ανοητο να εγκαταλειψουμε τις στρατηγικες μας σχεσεις λογω του εκβιασμου.
Διοτι η συνεχεια τζαι οι προοπτικες του παροντος μαλλον δειχνουν οτι η αναγκη για παρεμβαση της κυπριακης δημοκρατιας στον μουσουλαμνικο κοσμο εν πιο εντονη παρα πιο λλιη.

Που τα τοτε τι εγινε;
Κατ'αρχην η Τουρκια εκαμεν 2 κινησεις που την αναβαθμισαν γενικοτερα: ανελαβεν εμμεσα τον ρολο του κατηγορου του Ισραηλ για την Γαζα, ενω εκαμε τζαι μια θεαματικη μεσολαβηση για το ιρανικο πυρηνικο προγραμμα..
Αλλα τζαι οι αλλοι παικτες αναβαθμιστηκαν γυρον μας, τζαι ας θωρουν μερικοι δακατω το αρφαλι τους σαν τεκμηριο του κοσμου γυρον τους..
Η Χιζμπολαχ στον Λιβανο εσιει αναβαθμιστει σαν βασικο παικτη στην κυβερνηση - τζαι για οποιον παρακολουθει με τις ευλογιες τζαι της Τουρκιας, τζαι της Σαουδικης αραβιας - τζαι εννοειται του Ιραν που εν ο στρατηγικος της συμμαχος.
Στα νοτια μας συνορα οι αλλαγες στην Αιγυπτο δειχνουν οτι η χωρα κινειται ειτε προς καποια εκδοχη πολιτικου νασερισμου, η ισλαμισμου με αξονα της Μουσουλμανικη αδελφοτητα τζαι προτυπο την Τουρκια.
Τζαι για οσους εχουν φαντασιωσεις με την Συρια, ας σκεφτουν οτι ο ιστορικος αντιπαλος του Μπααθ, ηταν ο ισλαμισμος..
Οι ιδιοκτητες του φορτιου, οι αλλες χωρες που εμπλεκουνταν στην διαμαχη του 2009, που ελαλεν τζαι ο Αναστασιαδης οτι εν θα εχαλουσαμεν τις σχεσεις μαζι τους, αναβαθμιστηκαν..
Εκτος αν μερικοι θεωρουν οτι θα ταυτιστουν με τον νορβηγο μουτζαχεντιν..
Ειμαστεν στην ανατολικη μεσογειο κυριοι..
Συνελθετε..
Δετε γυρον σας..
Ειμαστε σε μια περιοδο μεταμορφωσεων, τζαι οποιος εν κινηθει προσεκτικα, μπορει να χασει πολλα παραπανω απο οτι φανταζεται καποιος σε ενα επικοινωνιακο γραφειο...
Αν θελετε να το δειτε σε σχεση με το φυσικο αεριο, η νεα σταση του Λιβανου εν να εσιει την υποστηριξη του περιγυρου αν δεν προσεξουμε..Τζαι αμα βρεθουμε σε αντιπαραθεση με τες αραβικες τζαι μουσουλμανικες χωρες [η τζαι καθεστωτα] γυρον, τοτε, εν θα εν μονο θεμα αναγνωρισης της βορειας κυπρου, αλλα τζαι μεταφορας τζιαμαι επενδυσεων τζαι προπτικων..

Οπως πρεπει να καταλαβουν οι εθνικοφρονες οτι η ανοησια τους [για να το πουμε ηπια ] της 15ης ιουλιου, θα σφραγισει για αιωνες την βορεια κυπρο, με μονη ελπιδα μιαν λυση για να ισορροπησει καπως το σκηνικο, ετσι τζαι η Ανατολικη Μεσογειος εν ενας μουσουλμανικος ωκεανος, τζαι εν ηταν καθολου τυχαια η επενδυση των ε/κ στα κοσμικα αραβικα καθεστωτα μεχρι τωρα..
Οξα ηταν τζαι η στηριξη του Νασερ στην Εοκα την πρωτη, "ιδεολοψια";
Ηταν οι συμμαχιες στον χωρο μας. Οσοι νομιζουν οτι θα τα φκαλουν περα αγνοωντας τον περιγυρο, απλα καμνουν ακομα μιαν πασα στην αναβαθμιση της βορειας κυπρου...

Η αδεσμευτη τζαι πολυ-πολυπολικη εξωτερικη πολιτικη, εν μερος της ιστορικης παραδοσης επιβιωσης της Κυπρου - τζαι ακολουθηθηκεν που ουλλους τους προεδρους [ως τζαι ο Κληριδης εγορασεν οπλα που την Ρωσσια]..
Οξα η υστερια με τις "ιδεοληψιες" εσιει σαν στοχο τζαι την αδεσμευτη πολιτικη του Μακαριου;
Να το πουν οσοι θελουν να ανοιξουν ετσι ιστορικο κεφαλαιο..
Για να δουμε τζαι ποιο εν το πραγματικο αντικειμενο της συζητησης..
Τζαι αν ο Μαρκος Κυπριανου [αλλα τζαι το Δηκο ευρυτερα] θελει μιαν ευκαιρια να διεκδικησει τζαι να υπερασπιστει ενα ιστορικο ρολο, τουτο το πλαισιο, της υπερασπισης της πολιτικης των πολλαπλων ισορροπιων στο γεωπολιτικο μας πλαισιο, εν το πεδιο που μπορει να εκφραζει τζαι μιαν ευρυτερη σημειολογια - που να παραπεμπει τζαι τον Σπυρο, σαν υπουργο εξωτερικων του Μακαριου, που εγινε επισης στοχος γιατι υπερασπιστηκεν ενα αυτονομο κυπριακο ρολο στο γεωπολιτικο τζαι διεθνες πλαισιο..
Ηταν να πω τζαι για την αναλογη παραδοση πολυ-πολικης εξωτερικης πολιτικης του Τασσου..
Να δουμεν ποιος εν να την υπερασπιστει τζαι τζηνη την παραδοση..
Οπως σπαζει η μονοδιαστατη υστερια, εν να αναδυθουν τζαι παλε οι πολλαπλες εκδοχες που καμνουν την δημοκρατια ενα συνολο θεσμων βασισμενων στην διαφοροποιηση..

Να ερτωμεν τζαι στο κυπριακο...
Μια ακομα ιστορικη στιγμη που ελογκριθηκε..οπως επηενε να ερτει ο Ερντογαν, τζαι εκυκλοφορουσαν που τα τ/κ μιντια φημες για το βαρωσι, ενας φιλος μου εγραψεν μου..
"Το 2011 μπορει να περασει στην ιστορια σαν ο χρονος που επροσφερθηκε το βαρωσι, τζαι οι ε/κ εν το επηραν χαπαρι.."
Τεθκιο ηταν το κλιμα τοτε...
Τελικα ο Ερτνογαν εν εκαμεν την προταση που αναμεναν διαφοροι..
Μπορει να το αναβαλεν γιατι εισιεν ενταση στην Τουρκια για το κουρδικο.
Αλλα μπορει τζαι να εσκεφτηκε..
"Αφηστους ε/κ να σφαχτουν, να αμφισβητησουν ακομα τζαι την προεδρια που εν ο θεσμος πανω στην οποια στηριζεται η κυριαρχια που μονοπωλουν, τζαι το βαρωσι μεινισκει ωσπου να φερουν τα μιλια τους..τζαι ως τοτε κτιζουμεν τζαι την Μορφου.."
Ο λογος που ηταν ιστορικη μερα η 19η ιουλιου στην κυπρο, τζαι ιδιαιτερα στην βορεια κυπρο, ηταν οτι για πρωτη φορα τ/κ υποδεχτηκαν τουρκο ηγετη σαν ηγετη "κατοχικης δυναμης"..τζαι μερικοι εκρατουσαν κυπριακες σημαιες..
Μπορει να αγκριστηκεν τζαι με τουτους ο Ερνοτγαν..
Αλλα... την εφτομαδα που εμαχουνταν μερικοι με την προσπαθεια θεαματικου πραξικοπηματος,
εσκεφτουμουν οτι λογικα τζαι δομικα την 15η ιουλιου ακολουθαν την η 20η ιουλιου..
Τζαι η 20η ιουλιου μπορει να ενι μια μπλοφα σημερα..
να γινει μια προσφορα στους ε/κ που αν την απορριψουν [δευτερη απορριψη στα μαθκια ουλλων των ξενων/διεθνων κλπ],
τοτε θα αποδειξει οτι εν θελουν λυση.
Οποτε η ενταξη της βορειας κυπρου με το ενα η εναμισυ ποδι στην ευρωπη αυτονομα απο την νοτια [πια ] Κυπρο, την κυπριακη δημοκρατια τωρα, θα ηταν το πιο βολικο για τζηνη την πολιτικη...
Το οτι μερικοι καμωνονται οτι εν καταλαβουν την σημασια [τζαι την λειτουργια] του θεσμου της προεδριας της κυπριακης δημοκρατιας, εν επισης γραφικο..
Η προεδρια εν ο θεσμος που αναγνωριστηκε που τον Οηε, υστερα που το 1963-64, σαν εκπροσωπος της δικοινοτικης πολιτειας - για τουτον τζαι οι ε/κ διαχειριζονται μιαν δικοινοτικη πολιτεια μονοι τους..Διοτι, λαλει το σεναριο, υπερασπιζονται τα δικαιωματα τζαι των τ/κ..Τζαι, ιδιαιτερα, μετα το 74 τουτος ο θεσμος, εν το κομβικο σημειο που αναγνωριζεται διεθνως [που το εξωτερικο], τζαι εν το σημειο μεσα που το οποιο οι ε/κ παρουσιαζονται προς τα εξω σαν αντιπροωσποι του συνολου της Κυπρου...
Τζαι αφου οι αλλοι θεσμοι, ενι [ η μπορει να επιχειρηματολογησει καποιος οτι ενι] συμπληρωματα των ε/κ κοινοτικων θεσμων της Ζυριχης, η προεδρια εν ο κατ'εξοχην θεσμος που κατοχυρωνει την συνταγματικη συνεχεια [παρα το καθεστως εκτακτης αναγκης που επικρατει μετα το 1963-64], εστω τζαι χωρις την παρουσια τ/κ..
Αν αυριο υπονομευτει τουτος ο θεσμος [για ενδοκοινοτικους μικρο-πολτικαντισμους], απλα οι ε/κ θα εχουν χασει ακομα ενα κομματι συνολικης κυριαρχιας - τζαι η καρεκλα, για οσους εχουν φαντασιωσεις, ακομα ενα ποϊ...
Οσοι καμωνοναι οτι εν θωρουν, απλα προσπαθουν να αποφυγουν το πλαισιο -- οπως αλλωστε καμνουν για την δικοινοτικοτητα της πολιτειας αμα μιλουν σε εσωτερικο κοινο..
καμνουν οτι ξηχανουν...

Εν οπως την φαση που καθε φορα που μια κατασκευασμενη ωρολογιακη ανθρωπινη βομβα σκαζει που τον χωρο της ακροδεξιας, φκαλουν τον ταχα μου ψυχοπαθη..
Ενεν μια απομωνομενη περιπτωση στην νορβηγικη κρυαδα..
εν λογικο προιον του κλιματος τζαι της υστεριας που καλιεργουν μερικα Μιντια..

Πισω στην Κυπρο.. Φκαινουν ενδιαφεροντα στοιχεια τζαι αναφορες..

1. Αμα ακουομεν ειδησεις ακομα τζαι που την επιτροπη αμυνας, εν ενδιαφερον..Ο Βαρναβα, της Εδεκ, με οσα κολληματα τζαι αν εσιει με την κυβερνηση, εκαμεν 2 ενδιαφερουσες παρεμβασεις. Την Παρασκευη εδιαψευσεν μιαν "ειδηση" που εμεταδιδαν καποια καναλια, οτι ενας αξιωματικος ειπεν του Παπακωστα οτι εσιει ευθυνες.
Ετσι που περιεργεια, τζηνη η επιτροπη δεοντολογιας λειτουργει;
Πκιερουμεν καποιον να καμνει τι;
Τζαι να αθθυμισω οτι οσοι τα εχουν με την ηλικια του Παπακωστα τωρα, τοτε, το 1998, εφκαλαν εναν "υπερηλικα" προεδρο, με την κατανοηση οτι εν θα πολλοασχολειται με την διακυβερνηση εκτος που το κυπριακο. Τζαι γυρον γυρον εστησαν την κομπινα του χρηματιστηριου. Διοτι ουλλα θα επανελθουν σαν μνημες συγκριτικες - ιδιαιτερα τωρα που μια πτερυγα του κεφαλαιου ακονιζεται παλε να φαει που τον δημοσιο πλουτο τζαι που το συλλογικο εισδημα των μισθωτων.
Την δευτερα ο Βαρναβα ειπεν μας ακομα κατι ενδιαφερον - οτι η εθνικη φρουρα/ο στρατος εισηγηθηκεν 3 τοπους για την φυλαξη των πυρομαχικων: Ζυγι, Μαρι, Πολεμιθκια [στο ΚΕΝ]. Σιγα σιγα εν να γινει πιο κατανοητο οτι με την ωρολογιακη που μας εφορτωσαν οι αμερικανοι οι πιθανοτητες φυλαξης εν ηταν πολλες. Εκτος αν μερικοι εθελαν να πασιν στα Πολεμιθκια. ..;
Τζαι μεινισκει βεβαια τζαι το ερωτημα - τι δεν εκαμαν μερικοι, στα πλαισια της δουλειας τους, τζαι εγινεν η εκρηξη στο Μαρι, ενω στην Παλωθκια εν εγιναν εκρηξεις.
Μπορει καποιοι στην εθνικη φρουρα να ξερουν να φυλαξουν πυρομαχικα, ενω καποιοι αλλοι να εκαμαν λαθη;
Τουτη η ευαισθησια μπορει να πηγαζει τζαι που την προσπαθεια να καμει ο Βαρναβας την δουλεια του καπως με συνεπεια [διοτι εσιει δικαιον ο γ. εισαγγελεας οτι τουτα ουλλα προσφερονται τζαι σαν καταναλωτικα θεαματα],
αλλα μπορει να πηγαζει τζαι που την δυσφορια στην αριστερη/αριστερογενη πτερυγα της Εδεκ καθως ειδαν μερικους που το κομμα τους να καμνουν πλατες στην εοκα β, αλλα τζαι να μπαινει υπο κατηγορια η ιδια η ιδρυση της Εδεκ. Γιατι αμα μιλουν μερικοι για "ιδεοληψιες" για τις σχεσεις με τους αραβες τζαι τον περιγυρο, που εν να παει να σταθει τζαι ο ιδρυτης τζαι η Εδεκ της "αφροασιατικης αλληλεγγυης"; Οξα ξηχανουνται οι σποντες του "κοριου" [που τωρα παιζει το φιλος με την σκοτεινη οψη της εοκα διαχρονικα] για την cypro-libyan;
Θα επανελθουν, αν η Εδεκ αποδεκτει την υστερια...
Τζαι οπως οι φιλελευθεροι εχουν να τραβησουν κιτς τζαι κοντρες με τους εθνικιστες που μερικοι χρησιμοποιουν τωρα για φτηνη πολιτικη, ετσι τζαι οι εδεκιτες θα ανακαλυψουν, αν δεν υποψιαζονται ηδη, οτι το υπογειο, πανω στο οποιο πατουν, κρυφκει πολλα απωθημενα..

2. Τεκμηρια τζαι η αυτονομια των γραφειοκρκατικων δομων..Η δημοσιοποιηση του βιντεο στο οποιο ακουουνται φωνες να μιλουν στο στυλ παιχνιθκιου ["τα πυροτεχνηματα, ολε" κλπ - εν εχω διαψευση μεχρι στιγμης], δειχνει τουτο που υποψιαζεται πολλυς κοσμος - οτι οι νεαροι που ηταν τζιαμαι μαλλον εν ειχαν επιγνωση του κινδυνου. Ποιος φταιει για τουτον; Τζαι η πιθανοτητα, η φωθκια να μεν ηταν τυχαια μεινισκει..Μπορει για τουτον μερικοι να ανησυχουν για την ερευνα.
Το Ρικ εν εκφραστικο της γενικοτερης γραφικοτητα τζαι υποκρισιας των ημερων. Ο Χριστοφιας τζαι η κυβερνηση υποτιθεται επρεπε να ξερουν τι εκαμναν ακομα τζαι στρατιωτικοι που τους αντιπαθουσαν ιδεολογικα.... Καλα το Ρικ που εν τζαι δημοσιο ιδρυμα [τζαι μπορουμε να το κρινουμε ουλλοι αφου μεταδιδει], γιατι καμνει πολεμικη της κυβερνησης - τζαι με δυσκολια ωρες ωρες ισοροπουσε καπως; Ελογοκριθηκε ως τζαι μια κηδεια στην οποια προφανως εν θα επαιζεν η υστερια. ..Αμα η κυβερνηση εν μπορει να διασφαλισει καν αντικειμενικοτητα που το Ρικ για τον εαυτο της, εμπορεν να ελεγχει αξιωματικους που την αντιπαθουσαν, τζαι αλλους που εβαρκουνταν [ας πουμε] να κοψουν χορτα;
Ειπαμεν..Μπορει να υπαρχει τζαι στην Κυπρο "βαθυ κρατος" - τζαι ας καμνουν οτι τα εξηχασαν οσοι το επαιζαν "ειδικοι" για τουτο το κολπο στην ..Τουρκια..:)
Η μπορει να υπαρχει απλα, μια αργη, προβληματικη γραφειοκρατικη δομη - για να δωκουμε τζαι την πιο ηπια εκδοχη...

3. Οι κινητοποιησεις στην Παλωθκια για τα πυρομαχικα, αλλα τζαι τα επεισοδια στο ΚΕΝ Λεμεσου με γονιους τζαι στρατιωτικους, εν εκφραστικα μιας δυσφοριας για τον στρατο, σαν δομη..που αναδυεται εστω τζαι αν προσπαθουν οι λαγνοι του "εν δυο κατω" να λογοκρινουν.. κατι σαν πρωτη ανιχνευση για το βαθυ κρατος η την συζητηση για την χρησιμοτητα του στρατου..τζαι την λειτουργια του..
Οσον τζαι να φωναζουν οι υποστηρικτες της στρατιωτικης πειθαρχιας - οι οποιοι με την φορα που ειχαν παρει εκοντευκαν να μας πουν τζαι οτι θελουν τον στρατο στην εξουσια..
η, κατι σαν να πρεπει να υπαρχουν εξετασεις στρατιωτικων γνωσεων, για την θεση του προεδρου..

4. Σε οσες συγκεντρωσεις εβρεθηκα για να κουβεντιασουμεν τα γεγονοτα, επροσεξα οτι αναδυεται [εκτος που μια καχυποψια για το βαθυ κρατος] τζαι μια διαθεση που ατομα που εμπλεκουνται ειτε σε οικολογικες ομαδες ειτε σε αναλογα σκεπτικα για επαναπροσδιορισμο του θεματος της ενεργειας...Που τουτην την οπτικη, λαλουν μερικοι, ισως η καταστροφη στο βασιλικο να μπορει να χρησιμοποιηθει τζαι σαν ευκαιρια, για αλλαγη εμφασης στα ειδη τζαι την χρηση των μορφων ενεργειας..τζαι αντι να κολλησει η συζητηση στις "ιδιωτικοποιησεις" [σαν ενα πιθανο δευτερο καζαντι μεταφορας πλουτου που τους πολλους στους λλιους - το πρωτο ηταν το χρηματιστηριο], εν καλα να δουμε το θεμα της αποκεντρωσης της παραγωγης ενεργειας τζαι τις οικολογικες της προοπτικες...
Να δουμεν..

5. Στην οικονομια περιμενουμε την ωριμοτητα...
Υπαρχει μια βαση..ανκαι μια μεριδα του κεφαλαιου σαν να φαινεται να ακονιζει τα νυσια της παλε...Το να απαιτουν να παρθουν αποφασεις χωρις καν να συζητηθουν [εστω σαν συζητηση αναγνωρισης] με τους δημοσιους υπαλληλους, ενεν απλα επιθεση στον δημοσιο τομεα, εν μια λογικη απαξιωσης των εργαζομενων γενικα.. Διοτι σαφως οι δημοσιοι υπαλληλοι τζαι οι ψηλομισθοι πρεπει να δεκτουν ορια τζαι αναλογικες εισφορες - αλλα οι δημοσιοι υπαλληλοι εν εργαζομενοι επισης τζαι ο μισθος τους εν μερος της συλλογικης ζητησης που βοηθα την ροη στην αγορα...τζαι προσφερουν εργασια - εν εργαζομενοι..
Τζαι οι πιεσεις για μονομερεις αποφασεις, εν τζαι πολιτικαντισμος για οποιον αθθυμαται την υποκρισια μερικων με την γιουροσυπρια - που εθελαν που την μιαν να κλεισει τζαι που την αλλην οργανωναν τους υπαλληλους να επιτεθουν στον Σταυρακη οταν εκλεισεν ....
Οπως τζαι ο εργολαβικος πανικος εκ μερους μερικων, μοιαζει με αναλογες προσπαθειες πριν τις εκλογες για να λειτουργησουν αρνητικα για το κλιμα στην οικονομια - οπως ειπεν εκπληκτος ως τζαι ο Σταυρακης τοτε, εφαινουνταν μερικοι να θελουν να παει ασιημα η οικονομια - η, για να το πουμε ηπια, επροσπαθουσαν να καλιεργησουν ενα αρνητικο κλιμα το οποιο θα τους εβλαφτε ουλλους..
Ας ελπισουμε οτι επερασαμεν/εξεπερασαμεν [εξεπερασαν μερικοι;] τζηνο το σταδιο..

Η κοινωνια ηδη εισιεν αναπτυξει τζαι μια διαχυτη απαιτηση για "δικαιοσυνη" οπως εφανηκεν μετα που τες εκλογες - με την αποκρυσταλωση τοτε του θεματος της φορλογησης του "συσσωρευμενου πλουτου"..τζαι εν θα εξαφανιστει τζηνη η διασταση.....
Που την αλλην, στον χωρο του κεφαλαιου φαινεται να υπαρχουν διαφορες τασεις..που νουσιμες μεχρι αρπακτικες..αλλα επειδη καιουνται τζαι τζηνοι, εν λογικο να κουντουν πιο εντονα οι νουσιμοι..Αλλα υπαρχουν τζαι οι αλλοι...
Μερικοι φαινονται να θελουν να επιβαλουν μετρα σε ενα πλαισιο σοκ..ομως, το να δουμε τα δεδομενα, εν επισης αναγκαιο - οπως εγινε τζαι με την υστερια των Μιντια..
Διοτι [για να αθθυμουμαστεν τζαι το πλαισιο] την διεθνη κριση εφκαλαμεν την ηπια με μια μετριοπαθη αριστεριζωντα κευνσιανη πολιτικη που επροστατευκεν τους πολιτες που τες ζημιες του διεθνους κεφαλαιου..τζαι ενθαρρυνε την ζητηση..
Τζαι αξιζει να αθθυμηθουμε οτι το τελευταιο "μας" προβλημα [που μας εφορτωσαν, δηλαδη, μερικοι], αφου σαν οικονομια ειχαμε γυρισει στην αναπτυξη,
ηταν οι τραπεζες τζαι οι επενδυσεις τους - τζαι οι οικοι αξιολογησης του συστηματος των τραπεζων..
Να μεν αρκεψω παλε, δαμαι, για τες ευθυνες..
Αλλα πρεπει να αθθυμουμαστεν που ειμαστεν τζαι να μεν τρεχουν τα σαλια μερικων για "θεραπειες σοκ"..

Τζαι για να αθθυμηθουμε τζαι την γεωπολιτικη της οικονομιας - λλιον πριν την εκρηξη η πολιτεια εδιαθεσεν χαμηλοτοκα γραμματεια του δημοσιου [για τα 60 εκ απο τα 150 που εν οι ετησιες αναγκες] - στα οποια επενδυσε ρωσικη τραπεζα [ η οποια δηλαδη επενδυσε με πιο χαμηλο επιτοκιο απο οτι προσφερεται στις ευρωπαικες αγορες], ενω η γενικοτερη πολιτικη της κυβερνησης [πολτικα τζαι οικονομικα] ηταν να γινει η κυπρος χωρος επενδυσεων του περιγυρου [λ.χ. του Καταρ, ας πουμε, σαν εκφραστικου του αραβικου επενδυτικου κεφαλαιου - οξα εν τζαι ιδεολογικος συντροφος του εμιρη ο Χριστοφιας;]...
Ουτε τουτα εν τα καταλαβουν μερικοι;
Οξα νομιζουν οτι οι δυτικοι εν να καμνουν στρατηγικες επενδυσεις δαμαι για το καλον της ψυσιης τους;
Οσοι εν καταλαβουν οτι εφορτωθηκαν μιαν ωρολογιακη, εν καταλαβουν οτι μερικοι συμεπριφερονται σαν να υπακουουν..αλλους..
Τζαι εν φαινεται καν καλο...Τζαι εν να φαινεται σιηροτερο αμα απλωθει η υπογεια σκονη με τις θεωριες συνωμοσιας που θα ερτουν μαλλον αναποφευκτα..
Η, για να παμεν στην αλλην πλευρα, δυσκολευκουνται πολλα μερικοι να καταλαβουν οτι ο "περιγυρος" εν το εσιει τζαι πολλα δυσκολο, να αρκεψει να μετακινειται νακκον βορεια;..
τζαι ιδιαιτερα οικονομικα;
Μερικοι πρεπει να συνελθουν..
Για το γενικο καλο..
Αλλα τζαι γιατι οι φουσκες [πολιτικες η οικονομικες], χανουν αερα ευκολα...

Τζαι κατω που την επιφανεια της υστεριας, μπορει να πει καποιος οτι η κοινωνια εδειξε αξιοσημειωτες αντιστασεις τζαι πνευμα συλλογικης αντιμετωπισης μιας ακομα κρισης..
Τζαι τουτο το αισθημα που φαινεται να υπαρχει που τα κατω, μπορει να εν τζαι το αξιολογικο κριτηριο, για την δημοσια συμπεριφορα μερικων...

Οπως ετελειωνα το κειμενο, ακουσα για την ανακοινωση των Moody's. Απο οτι φαινεται το εχτεσινο show [σε μερος] με την αποχωρηση που την συναντηση [εν εμπορουσεν να γινει πιο ηπια η διαφωνια α; οποια τζαι να ηταν;], εκωδικοποιηθηκεν σαν "εριστικο κλιμα"..
Εν καλα να κατσουν μερικοι την μαππα κατω γενικα..
Διοτι οι απροσμενες συνεπειες εν να ερτουν να τους εβρουν επισης..
Σε ενα μιτσην τοπο, η συλλογικοτητα μπορει να βρεθει, γιατι η κοινωνια πρεπει να καθορισει την θεση της πιο πολλα σε σχεση με το περιβαλλον της - τζαι τουτον προσφερει τζαι την ευκαιρια εσωτερικης συναινεσης βασισμενης ισοροπια αναμεσα σε διαφορετικες αποψεις..
Υστερα που τζαιρον ακουσα εναν νουσιμο αθρωπο που τον Δησυ..Μαυριδης, βουλευτης τζαι οικονομολογος..Αποφυγε μεν την εκφραση, "εριστικο κλιμα", αλλα υστερα που το μπλα μπλα για την κυβερνηση, ειπεν τζαι για τες "πολιτικες δυναμεις"..
Ατε να δουμε..

Οσο για το πολιτικο σκηνικο που διαμορφωνεται..Εν φαινονται δραματικες αλλαγες οσον αφορα τους 3 πολους τζαι τις ακρες διαφορων με διαφορους,
αλλα ισως να υπαρχουν ενδιαφερουσες τασεις..τασεις ατομων τζαι δυναμικων..
Να δουμεν τζαι τον ανασχηματισμο που εν το background των συζητησεων..
Παρακατω..

33 σχόλια:

μαρια είπε...

έξερες το ότι ο Μαυρίδης εν Μαρωνίτης?

linopampakos είπε...

Μαρια,
χμ..:)..
εν το εξερα..παντως αν εν οντως γενικοτερα οπως τον ακουσα στο αποσπασμα, τοτε υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα η κοινοτικη εμπειρια, να βοηθα να δει [ η να το νοιωθει τζαι να το εκφραζει στο υφος] το ευρυτερο πλαισιο..
αμα τον ξανακουσω, να τον βαλω σε μεσα που τουτο το πρισμα..:)

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε Μαρια, εσύ εκατάλαβες τουτον το άρθρον? Απίστευτο!!
Ναι,ναι βαρτον στουτον το πρίσμαν

μαρια είπε...

Εγώ ναι καταλάβω τα. 'Εσιει πολλά χρόνια που τον δκιεβάζω, οπότε εξοικειώθηκα τζαι με το τρόπο που γράφει τζαι με την γλώσσα.

είπαν μου το τζιάλλοι ότι δυσκλεύκουντε να καταλάβουν τα άρθρα του Λινοπάμπακου οπότε μεν σικκιρτάς.... Μπορεί να σου φανεί παράξενο, δεδομένων των σεντονιών που γράφει, όμως συχνά λείπουν επεξηγήσεις οι οποίες εν αυτονόητες για κάποιον που τον παρακολουθά, αλλά μπορεί να κάμνουν το κείμενο δυσνόητο για κάποιον που έννεν συχνός αναγνώστης.

Έσιει 2-3 χρόνια που εν χάνω άρθρο του (το οποίο απολαμβάνω κάθε φορά) - αισθάνουμε σαν να έκαμα πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες / media & cultural studies.

linopampakos είπε...

αγαπητε ανωνυμε,
εν τζαι ππεφτει μου λλος, εκτος ισως που την τελευταια προταση...
τα να δεις τον μαυριδη που μεσα που το "πρισμα" [την "οπτικη" - αν βοηθα] σημαινει, στο σχολιο, να τον δεις μεσα που την εμπειρια του σαν μαρωνιτη..
διοτι οπως τζαι να το καμεις οι μαρωνιτες εν ισως η πιο συνοριακη μας κοινοτητα, σε μια κοινωνια που ζει στο ευρυτερο γεωπολιτικο συνορο της μεσης ανατολης - οπως εμαχουμουν να πω τζαι στο ποστ..
Μπορει η εμπειρια του να εισαι σε μια κοινοτητα που εν ντε φακτο σε 2 μερη στον ιδιο τοπο, χωρισμενη με στρατιωτικο τοιχος, αλλα τζαι ενωμενη πολιτστικα η κοινοτικα,
να σε καμνει σοφοτερο..
γενικοτερα..

εν ηξερω ινταλως λειτουργα στον αθρωπο, τζαι ειπα να τον εχω εννοια, αμα μετροφυλω εφηεμριδες..:)..

αν δεν εσου αρεσκει το στυλ φιλε μου, καταλαβω σε..υπαρχουν διαφορετικοι τροποι αφηγησης,αναλυσης..
ε αφου το μπλογκ για εμενα εν ενας τροπος να φκαλω τες λεξεις που συναουνται, προφανως εν να φκει μεσα που κωδικες που μου εν οικειοι..τζαι ισως αναποφευκτα το υφος αρεσει καπου τζαι καπου οϊ..

η ενδεχομενη χρησιμοτητα των στοιχειων τζαι της αναλυσης ομως εν κατι διαφορετικο..
τζιαμαι αν θελεις να συζητησουμε για κατι που νομιζεις εν τζυλα [νομιζω εν σαφη τα γεγονοτα που αναφερω σαν το γεωπολιτικο πλαισιο, τζαι σαν τα υπο αναδυση τεκμηρια], πε μου αν θελεις..
οντως το κειμενο κτιζει στα προηγουμενα 2 ποστ ιδιως για το τι εγινε,τζαι πως αντιδρασαν τα μιντια..
τζαι δαμαι [περα που την αισθητικη] σηκωνει συζητηση γιατι η πολιτικη διασταση,εσιει να καμει τζαι με την αναζητηση μιας κοινης λογικης..

αν παλε, φαινεται σου καπως δυσκολο, εν πειραζει...δε τζαι το εν δυναμει καλον που την αλλην - ελαλουσαν οτι εν μπορει να γραφτει στα κυπριακα κατι "δυσκολο"....
πε οτι κατι εγινε προς τα τζει...

κατα τα αλλα οπως μπορει τζαι οπως θελει ο καθενας..:)
νασαι καλα..

Disdaimona είπε...

εμέναν αρεσε μου το σχόλιο του ανώνυμου.
εν όπως τα σχόλια στα φέισμπουκ.

στα φέισμπουκ - πρέπει να κάμουμεν μιαν έρευνα - πόσες αραγε λέξεις κατά μέσον όρο χρησιμοποιούνται; ας πούμεν εκατό; αμα μάθεις να ζιεις με εκατό λέξεις, άραγε, ύστερά εν να θέλεις να θκιαβάσεις κάτι με άλλες 100 άγνωστες έννοιες; εν θα θέλεις μάλλον.

εν ενδιαφέρον να δούμεν, τζείνον που ελάλεν ο Νέγκρι για τη δύναμη του πλήθους τζαι την πληροφόρηση, αμπα τζαι εσιει καμιάν τρύπαν όσον αφορά τη δύναμη της αυτογνωσίας.

εννοώ πως η εννοια του πλήθους, ειδωμένου ως πολλαπλασιασμος του ενός, αφήνει εναν επερώτημαν τζαι για τον έναν.

ποιός εν ο ένας, που συνιστά μέρος του πλήθους της πληροφόρησης; εν ο ένας που εθκιεβαζεν τζαι κανένα βιβλίο; οξα εν ο ένας των εκατών λέξεων;

τζαι αν το κενόν που αφήνει η έλλειψη των λέξεων καλείται να καλυφτεί που άλλες δυνάμεις του πλήθους, ποιές εν τούτες οι δυνάμεις;

η γλώσσα τζαι οι "αμεσες πραγματικές ανάγκες του υποκειμένου" που προβάλλουνται ως "αλήθκεια του παρόντος" αραγε εν διαμεσολαβούνται;

ποιά εν η διαφορά, η δυστοκία στη γλώσσα ή η αμορφωσιά να το πω έτσι, που εχαρακτήριζεν άλλοτε τον λαϊκό άνθρωπο που τη διαφορά του σημερινού "άλαλου";

τζαι ανάλογα, ποιά εν η διαφορά του λαϊκού αμόρφωτου ως ανατρεπτικού υποκειμένου που τον μεταμοντέρνο αμόρφωτο;

μήπως ενι ακριβώς ότι ο λαϊκός αμόρφωτος εν εθώρεν τον εαυτό του ως μέρος ενός πλήθους αλλά αντίθετα εθώρεν τον ως μοναδική εξαίρεση; τζαι πας την εξαίρεση επροσδιόριζεν τζαι τη διαλεκτική των αντιφάσεων;

τούτον το σημερινό "εν σε καταλάβουμεν εμείς των φέισμπουκ" τζαι η αμορφωσιά ως πλαίσιο κατάργησης της αντίφασης εν καθορίζει τζαι το γεγονός πως το πλήθος εξ ορισμού θα στοιχειοθετήσει σε άλλο πρίσμαν :) τες δυνατότητες του;

αλλον ο πρωτογονισμός ως πρωτη αρχή των ενστίκτων της ζωής τζαι άλλον ο πρωτογονισμός ως άρνηση υπέρβασης του ακατέργαστου του ζωώδους α-λογου επιπέδου.

εν αρχή ην ο λόγος, λαλείς;

Disdaimona είπε...

επήρα φόρα :)

τζαι τουτον το σύνθημα που εκυριάρχησε στες πλατείες "Δεν είμαι Λαός - Υπάρχω στο πλήθος" τζαι ο φεττιχισμος της εμπειρίας τζαι του κινηματισμού, εννεν άρνηση επεξεργασίας της διαλεκτικής αντίφασης;

εννεν μια "τεμπελιά" για τη δυσκολία της προσπάθειας κατα την οποία θα απογοητευτείς κυρίως πριν πετύχεις το παραμικρό, τζαι ενας ευσεβοποθισμός, ότι ο δρόμος της ανατροπής εν βσικά μια ωραία εμπειρία;

Disdaimona είπε...

ππιιιι...

:)

τζαι τούτον που λαλούμεν σήμερα "λαϊκά στρώματα" πόσον μέρος του μεταμοντέρνου πλήθους εγινήκαν; ο μικροαστισμος του αριστερού, εν απλά ότι έσιει μιαν άνεση,ενα σπίτι τζαι έναν αυτοκίνητο τζαι πάει διακοπές;

τζαι γιατί να μεν έσιει δηλαδή,εννε; ήντα σοσιαλισμό,ταχα,θέλουμεν, αν όι για να εξασφαλίσει πρώτα πρώτα τουτον τον υλικο "μικροαστισμό".

λέω, πως η έννοια του μικροαστισμού των λαϊκών στρωμάτων στο σημερινό βέρσιον, αμπα τζαι πρέπει να ιδωθεί που το πρίσμαν :) του μικροαστισμού της αυτογνωσίας της αναπόφευκτης συγκάλυψης των αντιφάσεων που πλασάρουν τα μμε τζαι η παιδεία.

έτο, ούλλοι ανθρώποι είμαστε λαλεί σου, ποιά εν η διαφορά μας; οι ψεφκιές της ιδεολογίας; ούλλοι θέλουμεν μιαν καλή ζωή, υγεία, τζαι ευημερία για τα παιθκιά μας. εν τζαι εν το κακό που θέλουμεν.

τα μμε δηλαδή εδημιουργήσαν έναν "ουδέτερο" τύπο, εναν ταχαμου "πανανθρώπινο" τύπο μικροαστού.

τούτος εν το υποκείμενο του πλήθους. γι αυτό λαλει σου η πλατεία, έσιει τζαι αριστερούς τζαι δεξιούς.

εν τω μεταξύ, οι αντιφάσεις βαθυνίσκουν μες την πραγματικότητα. τζαι το επικοδόμημα, τα ήθη, εν το καταγράφουν.

όποιος το καταγράψει εν δογματικός...

Disdaimona είπε...

ππιιιι...

:)

τζαι τούτον που λαλούμεν σήμερα "λαϊκά στρώματα" πόσον μέρος του μεταμοντέρνου πλήθους εγινήκαν; ο μικροαστισμος του αριστερού, εν απλά ότι έσιει μιαν άνεση,ενα σπίτι τζαι έναν αυτοκίνητο τζαι πάει διακοπές;

τζαι γιατί να μεν έσιει δηλαδή,εννε; ήντα σοσιαλισμό,ταχα,θέλουμεν, αν όι για να εξασφαλίσει πρώτα πρώτα τουτον τον υλικο "μικροαστισμό".

λέω, πως η έννοια του μικροαστισμού των λαϊκών στρωμάτων στο σημερινό βέρσιον, αμπα τζαι πρέπει να ιδωθεί που το πρίσμαν :) του μικροαστισμού της αυτογνωσίας της αναπόφευκτης συγκάλυψης των αντιφάσεων που πλασάρουν τα μμε τζαι η παιδεία.

έτο, ούλλοι ανθρώποι είμαστε λαλεί σου, ποιά εν η διαφορά μας; οι ψεφκιές της ιδεολογίας; ούλλοι θέλουμεν μιαν καλή ζωή, υγεία, τζαι ευημερία για τα παιθκιά μας. εν τζαι εν το κακό που θέλουμεν.

τα μμε δηλαδή εδημιουργήσαν έναν "ουδέτερο" τύπο, εναν ταχαμου "πανανθρώπινο" τύπο μικροαστού.

τούτος εν το υποκείμενο του πλήθους. γι αυτό λαλει σου η πλατεία, έσιει τζαι αριστερούς τζαι δεξιούς.

εν τω μεταξύ, οι αντιφάσεις βαθυνίσκουν μες την πραγματικότητα. τζαι το επικοδόμημα, τα ήθη, εν το καταγράφουν.

όποιος το καταγράψει εν δογματικός...

linopampakos είπε...

Disdaimona,
επηρες φορα οντως..:)
πολλα ενδιαφερουσα περιηγηση [με ερωτηματα] " στο θεαμα" θα το ελαλουν - παρα οποιαδηποτε εννοια πληθους, που τζαι σαν εννοια νομιζω ξεχειλωνει πκιον..

για το φεισμπουκ..εν εχω εμπλοκη για να μπορω να μιλησω βιωματικα..
αν το δουμε στην ευρυτερη του λειτουργια σαν μια φαση [μοδα; σταδιο;] της διαχυσης των ηλεκτορνικων δικτυων στην κοινωνια, φαινεται να εσιει την φαση της φαστ φουντ πληροφορησης..
τζαι εσιει κοσμο που παιζει τζαι ετσι..
που την αλλη,νομιζω, οπως ξερεις, οτι τζαι η καταναλωση, η εμπορευματικοποιηση, κουβαλα μεσα της [εστω σαν παγωμενη διαλεκτικη αρνηση] την απομυθοποιηση της εξουσιας τζαι του ιερου..
υπαρχει τζαι τζιαμαι μια διαλεκτικη..που μπορει να ξεκινα σαν η "χαρα" της αμεσης επικοινωνιας [ισως τζαι σαν αντιδραση στην καθημειρνη μοναξια της πολης] αλλα τζαι του να εσιει καποιος τα "15 λεπτα δημοσιοτητας" του πιο γληορα...
αλλα ισως να καμει το ατομο που θελει [ η να αναγκαστει να θελει] να γινει υποκειμενο του εαυτου του/της, να "δει με νηφαλιο ματι" οτι καποιοι δουλεκουν τον/την..
αμα μαθει να θωρει περα που την επιφανεια..
της επικοινωνιας τζαι ευρυτερα..

παλε πολλα αισοδοξος;..:)
εν τζαι η διαλεκτικη υπερ ομως...

η σχεση της μορφωσης-αμορφωσιας εν σχετικη νομιζω αμα την δεις ιστορικα διοτι μιλας τζαι για διαφορετικα μεσα..
γραπτος, προφορικος..η τζαι οπτικος [με την εννοια της αναπαραστασης]...
με τις διαφορετικες τους σχεσεις με την εξουσια - καποτε υπηρχε ταυτιση γραπτου-εξουσιας..σημερα παιζει η αναπαρασταση, αλλα τζαι ενα ρευστο πλαισιο οπου διαφορετικα μεσα αντιμαχονται νομιζω..

οσο για τες εννοιες που μπορουν να χαρακτηρισουν τες κινητοποιησεις διαφορων κοινωνικων ομαδων για διαφορετικα αιτηματα..τζαι ιδεολογιες.. νομιζω οτι οι "εκδηλωσεις" τζαι οι "κινητοποιησεις" εν αρκετες..

νομιζω η ελληνικη χρηση της εννοιας των νεγκρι-χαρντ εβουλιαξε καπου στην αναμεταδοση καποια πλατειας..:)

δακατω εν ανατολικη μεσογειος..
αλλη αφηγηση..
αλλη φορα..:)

linopampakos είπε...

υ.γ.
για την διαλεκτικη μεταλλαγη των μεσων..

αμα ειδα το φιλμ για την αρχη του φεϊσμπουκ,εσκεφτηκα οτι εν ενδιαφερον ειρωνεια οτι μερος της αιτιας/εναυσματος ηταν ο αποκλεισμος που τες φοιτητιτκες αδελφοτητες, αλλα τζαι ενας τροπος να γινει μια virtual αναπαρασταση τους..
οι αδελφοτητες στα αμερικανικα πανεπιστημια, εν τζαι νακκον κολλημα..:)
χαρα στο προτυπο δηλαδη..

αλλα σε μιαν φαση στην αιγυπτο το φεισμπουκ εγινε χρησιμο τζαι για κινητοποιησεις..
υστερια επιασεν το η τηλεοραση σε αλλα πλαισια/χωρους/χωρες τζαι εκαμεν το θεαμα..τζαι προσπαθειες κατασκευης ριαλιτι στον δρομο..

εναλλαγες..
τζαι φανταζομαι οτι η διασταυρωση λεξεων τζαι εικονων θα παραξει τζαι καποιου ειδος λογο εναντια στην χειραγωγηση τζαι τζιαμαι..η μπορει να υπαρχει ηδη τζαι εν το ξερουμε - αν οντως ενα μερος της φασης εν η αναζητηση της κοινωνικοτητας-συλλογικοτητας..

Anef_Oriwn είπε...

Dis,

Αν παρακολουθήσουμε τον λόγο του μέσου δεξιού [ο οποίος είναι βαθύτατα αντικομουνιστής κι έχει αναγάγει το ατομικό συμφέρον σε πεμπτουσία της ζωής], θα τον δούμε να υποβάλλει ότι ο Αριστερός πρέπει να ‘ναι και να παραμείνει φτωχός τζιαι κακορίζικος! Στο μυαλό τους σοσιαλισμός/κομμουνισμός σημαίνει ισότητα στην φτώχεια! Ποτέ τους δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι οι κομμουνιστές πάλευαν και παλεύουν [όσοι έχουν μείνει[ για ισότητα στον πλούτο!!! Και τον παραγόμενο πλούτο να τον χαίρονται και να τον απολαμβάνουν πρώτα και κύρια αυτοί που τον δημιουργούν, δηλ. οι εργαζόμενοι! Και επειδή αυλό δεν ισχύει [ΑΚΟΜΑ], φέτος η εργατική τάξη μάλλον ΔΕΝ θα παει διακοπές!

Anef_Oriwn είπε...

*αυλό =αυτό

Χριστόδουλος Καλλίνος είπε...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Time
Monday, August 1 · 8:00pm - 11:30pm




Location
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (01/08 | 20:00)


More Info
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

απόσπασμα από Financial Times/Lex:

Cyprus: latest headache for Eurozone: The Mediterranean Islands ineffectual government quit at the request of the president, Demetris Christofias. For sure, it will not be missed; politically speaking, Cyprus is a one-person state. The person who should have resigned is Mr Christofias, a Communist of the old school who is proving singularly unable to address the countrys growing list of problems. That list keeps growing longer. Moodys cut the Cypriot credit rating to three notches above junk this week. The scale of the islands challenges, and the rise in political instability, suggest Cypruss creditworthiness has further to slide and that the Eurozone has another peripheral member to worry about. Even before 11 July explosion destroyed its main power station, Cyprus was heading towards the precipice. Cypriot banks hold about 31 billion of Greek sovereign and bank debt or about 170% of gross domestic product. They are well capitalised, with aggregate tier 1 ratios of 12%. But their likely participation in any Greek bond exchange would devour most of that, leaving them in need of new capital.

ίσως η βρετανία έχει πρόβλημα με ΑΚΕΛ. καλεί τον πρόεδρο να παραιτηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυπτική είδηση!

Οι Financial Times του Λονδίνου είναι φερέφωνο του Αρχιεπισκόπου Ττόμμυ του ββού!

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 29 Ιουλίου 2011 10:31 μ.μ. – δύο σχόλια]

Καλό θα ήταν [για την χώρα τους αλλά και γενικότερα] αν οι Financial Times, ασχολούνταν ΚΑΙ με τα οικονομικά προβλήματα της τεραστίας χώρας τους [κι ακόμα της πιο τεραστίας πατρόνας τους, της Αμερικής], και πως αυτά δημιουργήθηκαν, κι ας αφήσουν την λιλιπούτεια Κύπρο και τις εξυπνάδες γα τον «Mr Christofias, a Communist of the old school who is proving singularly unable to address the countrys growing list of problems». Εκεί που δεν έχουν [την διακυβερνήσει] «a Communists of the old school», γιατί όλα πανε κακά, ψυχρά κι ανάποδα; Ή μήπως ενοχλήθηκαν γιατί ο Χριστόφιας του χαλάει την αντικομουνιστική τους πιάτσα;

Ανώνυμος είπε...

Ναι,πραγματι ήταν ειρωνικό. Μετά η Μαρια και ο Λινος απαντήσαν τοσον ευγενικά που είπα να μεν το συνεχισω.
Η Δεμονισμένη έννεν παλαβή με την έννοια ότι έχει χαμηλό IQ. Εν παλαβή επειδή εν έχει κοινωνικό IQ τζιαι εν αππωμένη επειδή ξέρει πόξω τον Μπαμπινιώτη. Τζιαι νομίζει πως οι συμφορές του κόσμου εππέσαν μονον πάνω στους αριστερούς τζιαι πως ο εργαζόμενος λαος εν μόνον αριστεροί, ούλλοι οι άλλοι εν δουλεύκουμεν.
Ατε Δεμονισμένη,αφου σου αρέσκει η ελληνική γλώσσα εμπα δκιάβασε λιον Σαββαν Παύλου πέρκει δεις τζιαι πιο τζει που την μούττην σου.

linopampakos είπε...

οπως ημουν στην χαλαροτητα ενος πλατανου, εμαθα οτι μια πτερυγα της εθνικφροσυνης, φκαλει παλε τα αδιεξοδα της περιφεροντας την αδυναμια ερωτκης ολολκηρωσης..
πιαστε τζαι κανενα βιαγκρα κοπελλια,καμιαν τσοντα..βοηθα σε ετσι περιτπωσεις υστεριας..φυσικα η εθνικη τζαι η αλλη υστερια συμπασχουν..:)
εσβησα τα..τζαι αν θελει καποιος να μιλησει για την αποριψη που εβιωσε, ας δοκιμασει πιο ευκολες μεθοδους εκτονωσης..

για οσους εν καταλαβουν το σχολιο, εν χανετε τιποτε..
εσβησα 2 τυπικα σχολια σεξουαλικης υστριας που εθνικους με δυσκολια ολοκληρωσης...

για την υστερια των financial times τζαι την γραφικοτητα τυ κυκλωματος που διοχετευκει ειδησεις που δακατω για να καμνει χαρες τζηκατω, την επομενη φορα, γιατι τωρα βιαζομαι..

παντως εκδηλωσεις εξω που την αρχιεπισκοπη μπορει να εν μεσα στο δρομο του μελλοντος..:)
η συνεχεια παρακατω...

Ανώνυμος είπε...

Οσπου να το γράψω αποσύραν τα άλλα σχολια!!! ούλλα που έκραζαν την Δαιμονισμένη! Δημοκρατική Αριστερά!!

ματιλτα είπε...

Ο Σάββας Παύλος....
τζείνος τζαι αν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του εθνικιστικού κομμαθκιού του βαθέως κράτους -σ τον πυρήνα της οποίας χάσκει η εθναρχία.

Οπόταν η διαδήλωση:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"

πιάνει σύουρα τον Σάββα Παύλου. Λαλείτε να μέσα στην Αρχιεπισκοπή τζείνη την ώρα?

linopampakos είπε...

ανευ,
να επεκταθω [με διαφοροποιηση] λλιον ρε φιλε για τον "μεσο δεξιο"..νομιζω τα ατομα συγκροτουνται που διαφορες επιδρασεις [ας πουμε ταξικες, πολιτστικες-ιδεολογικες κλπ], τζαι μπορουμε να τους δουμε να συγκροτουνται σε διαφορες ταξικες η πολιτισμικες [λ.χ. ομαδες διεκδικησης στατους] ομαδες..

σε τουτο το πλαισιο "οι δεξιοι" νομιζω ανηκουν σε διαφορες ομαδες..μια ομαδα εν κολλημενοι οντως οπως τους περιγραφεις..αλλα υπαρχουν τζαι αλλες ομαδες νομιζω - για τους φιλελευθερους ειπαμεν τα..σε τουτην την κριση σε μερικους εφκηκεν ενα ταξικο-ιδεολογικο κομπλεξ οντως, αλλα νομιζω εσει τζαι κοσμο τζαιμαι που τραβα προς την μετριοπαθεια [ιδεολογικα]..

αλλα τζαι ταξικα παιζουν διαφορα..το show του αβερωφακη τζαι της παρεας του [νομιζω τζαι για να υποβαθμιστει η οικονομια - αλλα λαλουμεεν το σε αλλο πλαισιο τζηνο], εισιεν τζαι ενα ταξικο αντικτυπο..τελικα ο τυπος της σεκ εφκηκεν εντονα για τον "κοινωνικο διαλογο"..τζαι αμα σκεφτεις ποιοι αποτελουν την πασυδυ, εν να δεις οτι υπαρχει μια ταξικη διασταση επισης σε τμηματα της δεξιας..μια διασταση που ενεν μονη της - αλλα υπαρχει αμα "φερει ο φουρνος την πυρα"..η τζαι ευρυτερα στα "λαικα στρωματα" - τζαι κομμαθκια της εργαζομενης μεσαιας ταξης..

ιστορικα τουτα τα τμηματα μπορει να εν βραχυκυκλωμενα ιδεολογικα, αλλα αν δεις λ.χ. ιντα που εγινεν υστερα που την συγκρουση του 1948, τελικα οι δεξιες συντεχνιες απλα υιοθεητσαν το προγραμμα των αριστερων..τζαι ας ηταν αποντες το 48..

οι δυναμικες που συγκροτουν τα ατομα τζαι τες ομαδες μπορει να εν περιπλοκες τζαι αντιφατικες..
λ.χ. εφανταστηκες να αναδυθει μια συγκρουση αναστασιαδη-κασουλιδη για την ηγεσια της δεξιας;..το υποστρωμα της εσιει τζαι το υφος της υπεροψιας των οπαδων του γιαννακη εναντιον του "χωρκατη" που την λεμεσο..:)

ταξικο προφιλ..
μια μεριδα της δεξιας εσιει καταγωγη αστικη τζαι τουτη η πτερυγα φκαλει οντως σπυρκα με τα "λαικα στρωματα" [ειτε δεξιους ειτε αριστερους - απλα οι αριστεροι ταρασουν τα νευρα τους γιατι εν αναγνωριζουν καν το στατους των αστων]..ενα αλλο στρωμα που παιζει στον μικροαστικο χωρο εσιει την υστερια του αντικομμουνισμου - αλλα δαμαι εν τζαι ο φοος του χωρκατη να μεν του πουν για την καταγωγη του..ανασφαλεια των μικροαστων..
δε λ.χ. την σχεση μερικων μεριδων των αστων η τζαι των χαζοχαρουμενων μικροαστων της κερκιδας, με τον τασσο..
ηταν που ευπορη οικογενεια, τζαι αστος-δικηγορος..αλλα παλε για μερικους προφανως αθθυμιζεν τους την δικην τους καταγωγη..:)..

νομιζω η ταξικη διασταση σε καποια στρωματα της δεξιας παιζει αναλογως συγκυριας [σε αντιδιαστολη με την αποδοχη της ιεραρχιας σαν "φυσικης", η των ιδεολογικων κολληματων]..

τζαι υπαρχει κοσμος που φκαινει που μιαν κληρονομια, τζαι ..μπορει τζαι να ταραξει παρατζει αναλογως συνθηκων τζαι εμπειριων..

ατε μπορεις να μου πεις τζαι εσυ οτι ειμαι νακκον αισιοδοξος...:)
αλλα..
αρεσεν μου τζαι εσιει δικαιον ο ασερας οτι χωρις την αριστερα [σαν χωρο] εν μπορει να υπαρξει λυση - αλλα τζαι η ιδια η υπαρξη της δημιουργα τζαι νεα δεδομενα..
ετσι τζαι στην οικονομια..οσο τζαι να μουρμουρουν διαφοροι δεξιοι, αμα εστιασουν στην διασταση τους σαν εργαζομενοι, τοτε καταλαβουν τζαι καρτερουν, νομιζω, την αριστερα να καθορισει το πλαισιο της αμυνας τζαι των διεκδικησεων τους..στο ευρυτερο δομικο πλαισιο..
για να κλεισω με τον παπαδοπουλο [τον τασσο] εισιεν ομολογησει οτι το συστημα κοινωνικης ευημεριας εστηθηκεν [τζαι τζηνος επαιαξε καθοριστικο ρολο] βασισμενος στο πλαισιο που εισιεν καθορισει η πεο που πριν..αποδωσεν το στον ζιαρτιδη..:)

..τζαι μεν ξηχανεις οτι στην κυπρο η αισθηση της κοινωνκης συνοχης μεσα που τον "κοιννωικο διαλογο", της "δικαιοσυνης", αλλα τζαι της συμμετοχης των λαικων στρωματων [τζαι τα ορια της μεσαιας ταξης δαμαι εν αυοτνοητα ρευστα] στην οικονομια, εν νευραλγικα..

εννα δειξει..:)

linopampakos είπε...

για τους financial times...

σαφως παλε αξιζει να δει καποιος τι εκφραζει ενα μεσο-εντυπο τζαι λογω ιδοκτησιας τζαιλογω κοινου-συμεφεροντων..
εν χαρακτηριστικα τζαι τα ψεματα-μισες αληθκιες..
το one man show εν κουφο, αμα ξερει καποιος ινταλως λειτουργα ενα προεδρικο συστημα, τζαι αστειο αμα σκεφτει καποιος τες ισορορπιες στην κυβερνηση..
αλλα το πιο γραφικο εν ο τροπος που καμνει οτι αγνοει οτι ουσιαστικα η κυβερνηση εφκαλεν την οικονομια που την κριση,
τζαι η εστιαση στο προβλημα των τραπεζων, παραβλεπει οτι εν ευθυνη του ορφανιδη τζαι των ιδιων των τραπεζων...
καμνει μια μικροαπατη στην μετατοπιση - μιλωντας για την κυβερνηση ξαφνικα πετασσεται στες τραπεζες- αγνοα η εφημεριδα του κεφαλιου τζαι της τρελλης χαρας των αγορων οτι εν αυτονομο το τραπεζιτικο συστημα κλπ;
μπα...:)
φτηνη κολπο αλλαγης εστιασης..
ουτε δημοσιογραφος σε επαρχιακη εφημεριδα να ηταν..
οξα οι τραπεζες παιζουν σαν σε αγορα τζαι αμα τα καμουν μανταρα βουρουν στο κρατος να τες σωσει;
ακου εν να θελουν new capital..
εε; εν να τους δωκουμεν εμεις;
καλαν τον ορφανιδη που μας ειπεν οτι εντα εκαμεν τοσο μανταρα γιατι οι τραπεζες εχουν κεφαλαια, να μεν τον πιστεψουμε ουτε δαμαι;
η εφημεριδα εν τον λαμβανει καν υπο οψιν;
ευρυτερο σεναριο μετατοπισης θεματος;..

τζαι επειδη εν γνωστη η προσπαθεια μερικων να αποφυγουν ευθυνες, τουτο αρθρουιν μοιαζει με απωθημενα ντοπια που εξαγονται για να επιστρεψουν με την σοβαροφανεια του wow ετσι λαλουν οι δυτικοι..
διοτι το ερωτημα εν ξεκαθαρο..
ποιος φταιει για τες τραπεζες;

εν ηταν ουτε οι παλιοι ουτε οι νεοι κομμουνιστες που αφηκαν τες τραπεζες να επνδυουν στα ομολογα τζαι να μεν επενδυουνστην τοπικη οικονομια..

αλλα αμα ο αλλος εν εκαταλαβεν ακομα τες ευθυνες του για την παγκοσμια κριση [διοτι ηταν τζαι στην fed αχαπαρος την ωρα των τοξικων δανειων], ιντα που να πεις..
να πως πιο πισω;
ατε τζαι εν κριμα...

ας πουμεν ο "αλλος" μπορει να εν τζαι ατομο, μπορει τζαι νοοτροπια..
αλλα μπορει να γινουν τζαι εκδηλωσεις εξω που τραπεζες εν ενι;..:)
τουλαχιστον η τραπεζα κυπρου επροσφερεν τζαι κατι γεννητριες στην ωρα της συλλογικης αναγκης..
ενω αλλοι διοχετευκουν κειμενα για να αποφυγουν ευθυνες;
ινταλως το ειπεν ο χατζηπετρου για τους "φιλους" μερικων;

ατε εν πειραζει..ας πουμε οτι ενας εγγλεζος κολλημενος που αφου γραφει στην φυλλαδα του κεφαλαιου, προσπαθει να περασει την θεση οτι αν δεν εν καλες οι επενδυσεις καποιων [ας πουμε των τραπεζων] πρεπει να πληρωσει τις ζημιες η κοινωνια..

ειπαμεν να ελπιζουμεν στην συλλογοκοτητα..
αλλα τζαι να εχουμεν το νου μας..:)

linopampakos είπε...

αγαπητε κ. χ. καλλινο

ευχαριστω για την πληροφορηση..τζαι για την ιδεα..

αρεσεν μου πολλα η ιδεα της εκδηλωσης για τον διαχωρισμο εκκλησιας-πολιτειας, οποτε ξαναβαλω την δαμαι σαν ειδος συνυπογραφης, εστω τζαι αν ειμαι γεωγραφικα μακρυα..
τζηνο που μετρα εν η αρθρωση των αυτονοητων που μερικοι θα εθελαν να τα καμουν απαγορευμενα..

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (01/08 | 20:00)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

παλιός ανάφεντος :) είπε...

Απ' ότι εκατάλαβα η συγκέντρωση στην αρχιεπισκοπή ακυρώθηκε. Οι λόγοι άλλοι φοράν. Απλώς καλώς ή κακώς τούτα τα καλέσματα τζιαι οι ακυρώσεις τους γίνουνται στο facebook.

Ανώνυμος είπε...

Εν σωννει το ΑΚΕΛ τωρά μιαν συγκρουση τζιαι με τον Αρχιεπίσκοπο!!! Εκοψεν ο νους τους ότι το προβλημαν της Κύπρου τωρά έννεν η εκκλησιά που ανακατώνεται με τα πολιτικά αλλά τα κακά που επροκάλεσεν η αρχηκκελέ του. Ατε μεν κλαιετε, αλλη φοράν πάτε στην Αρχιεπισκοπή.

παλιός ανάφεντος :) είπε...

Είπεν σου το τζι ο Λίνος: "....τζηνο που μετρα εν η αρθρωση των αυτονοητων που μερικοι θα εθελαν να τα καμουν απαγορευμενα...".

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
οι ακελικοι [μετριοπαθεις της εθνικης ενοτητας οπως παντα - που το 48] τζηνο που εμπορουσαν εκαμαν το: εζητησαν [ευγενικα τζαι νομικιστικα] να πληρωσει η εκκλησια τα χρεουμενα..
τα υπολοιπα εν δουλεια της κοινωνιας..συμπεριλαμβανει τους αριστερους [μεσα τζαι περα που το ακελ] αλλα εν τζαι σαφως ευρυτερο θεμα..αφου να σκεφτεις ως τζαι ο τασσος [που εν τον εσυμπαθουσαν οι φιλελευθεροι λ.χ.] εσπασε την παραδοση τζαι εν εζητησεν εγκριση της εκκλησιας για τον διορισμο του πευκιου στο υπουγειο παιδειας..
τζαι ο τομμυς εκαμεν το γαργαρα..

να μεν παω πιο πισω..αθθυμασαι την "καθοδο" τον τζαιρον του παγκρατιου;
δεν ξεχνω;..:)
εν ευρυ το κοινο που εν καχυποπτο, μεν εσιεις αυταπατες..

τωρα ποιοι επαιξαν το παιχνιδι για να καλυψουν τα χρεη της εκκλησιας;..
ιδου εναν απαγορευμενο ερωτημα..που απλα συντηρα την εικονα οτι η εκκλησια εν τοπος συσσωρευσης..
εν τζαι εν κακο για την απομυθοποιηση τουτον..αντιθετα..:)
"το νιν ανταν να τρωει την γην.." που λαλει τζαι ο ποιητης..
η απομυθοποιηση υπονομευκει υπογεια καθως στην επιφανεια μερικοι νομιζουν οτι εξορισαν το θεμα..
μπα..

εν που τα τοτε [με την φορολογια-χρεη της εκκλησιας που ταχα μου εν εμπορεν να υπολογισει το "κρατος"] που εμπορεν καποιος να ξεκινησει να εν πιο καχυποπτος με τα μιντια..:)
να μεν ανοιξω τζαι την κουβεντα για την μεγαλη ακινητη ιδοκτησια..της ιδιας εποχης..

ποιοι θελουν τον διαχωρισμο πολιτειας-εκκλησιας;
ενεν μονο οι αριστεροι πκιον..:)..
απλα μια που τες πτερυγες φερνει ακομα τα μιλια της..

το θεμα εν η αρθρωση, τζαι η πιθανοτητα της προοπτικης που πλανιεται στην παλια λευκωσια..
οσες μετατοπισεις τζαι αν προσπθησουν μερικοι,
η διαχυση των ερωτησεων εν να εν αναποφευκτη..

εν να δουμεν..:)

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι η εκκλησιά πρέπει να πληρώνει φόρους! Τζιαι επίσης πρέπει επιτέλους η εκκλησιά να πάψει να είναι ..Θρησκεία. Για να μεν σου πω ότι τωρά επρεπε να έρτει να δόκει κανεναν εκατομμύριο έτσι που φιλανθρωπία. Αλλά τουτον έννεν το Θέμα τωρά. Τωρά το θέμαν εν η ανόητη διακυβέρνηση του κράτους.

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
μα ινταλως εν αλλο θεμα; αντιθετα εγω νομιζω εν πολλα σχετικο..
ας παρουμε τα οικονομικα τζαι τα πολιτικα δεδομενα..

οικονομικα..
πριν την εκρηξη στο μαρι, ειχαμε βασικα 2 προβληματα τα οποια εν ειχαν αμεσα να καμουν με την κυβερνητικη οικονομικη πολιτικη [ η οποια αντιθεατα αντιμετωπιζε επιτυχημενα την διεθνη κριση]..το προβλημα των τραπεζων [που εν ευθυνη του τραπεζιτικου ιδιωτικου τομεα, των επενδυσεων του, τζαι ευθυνες της κεντρικης τραπζεας στο να τους κατευθυνε - μεσα στα πλαισια του ρολου της] τζαι το συνταξιοδοτικο του δημοσιου τομεα [το οποιο εν διαχρονικο τζαι αρκεψεν η συζητηση πως θα αντιμετωπιστει]...τζαι στες 2 περιπτωσεις [ανκαι στο πρωτο φταιουν οι τραπεζες του ιδωτικου τομεα] η πολιτεια χρειαζεται εισοδηματα..
να αθθυμισω την ατακα του τομμυ "ακομα τζαι αν αποφασισει δικαστηριο εγω εν πληρωνω";..
οσα τζαι να μας [του συλλογικου δημοσιου] χρωστα οφειλει να τα δωκει..
τζαι αν δεν ηταν τζαι η επιδραση του τομμυ, εμπορεν να περασει ο νομος για την μεγαλη ακινητη περιουσια που τα περσι τζαι το δημοσιο να εισιεν επισης εισοδηματα...
αλλα ειπαμεν, τουτος ουτε δικαστηριο εν ακουει λαλει..
τζαι υστερα απορουμε ποιοι εν οι φοροφυγαδες που λαλει η γιωρκατζη..

2. τουτο [τα χρεουμενα - εστω σε ωρα αναγκης, για ολους], εν απλα η επιφανεια ενος βαθυτερου πολιτικου προβληματος..αμα ο τομμυς εγορασεν δημοτικους συμβουλους [απο οτι εκατλααβα] για να του εγκρινουν την εκκλησια στην παλια λευκωσια, το να αγορασει υστερα βουλευτην, τον κουλια, εν κοντα..
τζαι να χρηματοδοτα διαφορα τζαι διαφορους τζαι να το παιζει παραγοντας κρυμενος πισω που τα ριαλια της εκκλησιας, εν μερος ενος ευρυτερου, δομικου [αν γινεται να το πουμε ετσι] εκκλησιαστικου ρολου που παρεμβαινει προς την πολιτεια με διεκδικηση προνομιακης [ρουσφετολογικης] μεταχειρισης..

αρα..εκτος που μας χρωστα, εκφραζει τζαι το βαθυτερο προβλημα που ενεν μια αοριστη "ανοητη διαχειριση" του κρατους, αλλα βαθκια εμπεδωμενες δομες μεσα στο κρατος..
ο ορφανιδης λ.χ. [για να παισουμεν αλλην αφτονομη δομη - εκτος που τον στρατο που εν το θεμα των ημερων] εκαμνεν πολιτικη οπως το εφανταζετουν, εν τα επηεν καλα, αλλα φταιουν του αλλοι..τζαι πρεπει οι υπολοιποι να συναουμεν ριαλια αμπα τζαι θελουν εξτρα κεφαλαιο οι τραπεζες που επρεπε να επιβλεπει..
ελπιζω να μεν εσιει το θρασος να επιμενει να μεν πουληθει χρυσος..ο χρυσος που ο ιδιος εγκρινε να πουληθει..

οποτε σε τουτον το πλαισιο η εκκλησια εν σαν μια δομη αυτονομη μεν συνταγματικα απο το κρατος, αλλα με σχεσεις παρεμβασης-ρουσφετολογικης επιρροης προς την πολιτεια...
παρεμβαινει στην εκλελεγμενη νομοθετικη εξουσια, τζαι απολαμβανει μιας σκανδαλωδους μη διαρευνησης η οση περιουσια εστω ειναι φορλογησιμη..
τζαι να μαθουμε βεβαια ιντα που λαλει τζαι καμνει ο αρχιεπισκοπος για την φορολογια της ακινητης επριουσιας..

οποτε ο διαχωρισμος πολιτειας-εκκλησιας εν σαφως ευρυτερο θεμα, αλλα εν τζαι θεμα που διασταυρωνεται με τα προβληματα που εν αφηνουν την πολιτεια να λειτουργησει ομαλα - εστω στα πλαισια του συνταγματος..:)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι απλά γράφεις με... Δεν διαφωνώ σε τίποτε που τούτα που λαλείς για τον Αρχιεπίσκοπο. Τζείνον που ήθελα να πω ,τζιαι κάμνεις πως εν καταλάβεις,εν ότι ο Χριστόφκιας εν έχει χαπάρι πως να διαχειριστεί τα πολύπλευρα προβλήματα του κράτους και, σημαντικότερον, φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για όσα έγιναν στο Μαρί. Εσύ εδώ, και οι ΑΚΕΛικοι αλλού προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο με ανόητες παπάρες. Έχουμε έναν άχρηστο πρόεδρο με άχρηστους συνεργάτες. Και καθόλου φως....

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
εν σε γραφω καθολου..αμα δεις νακκον πιο προσεκτικα εν να δεις οτι σου απαντω - εμμεσα μεν αφου τζαι εσυ εμμεσα εμιλας, αλλα μπορεις χωρι ςδυσκολια νομιζω να δεις τις αναλογιες..
αλλα αν θελεις να τα πουμε πιο καθαρα..:)..

δηλαδη..αφησες με ασαφεια το ζητημα της "ανοητης διαχειρισης" [που θα εμπορουσεν να σημαινει τζαι τις ευθυνες των υπεθυνων του στρατου κλπ ας πουμε] στο τελος της παραγραφου σχολιου σου..
επροσπαθησα να σου υποδειξω 2 σημεια
1. οτι οτι χρωστα ο τομμυς εν χρησιμα τωρα..τζαι οτι οι παρεμβασεις του, καμνουν το "κρατος" να εσιει "ανοητη διαχειριση"..η εστω ρουσφετολογικη..αρα εισιεν θεμα η εκκλησια με το σχολιο σου - ερμηνευκοντας την ανοητη διεχειριση στην ευρεια της εννοια..τζαι χρηση..

2. οτι αν δεις τες ευθυνες, τοτε το κρατος εσιει διαφορες δομες [ανοιξα το θεμα της κεντρικης τραπεζας σαν παραλληλο με τον στρατο - τζαι ο στρατος εν πιο κουφη περιπτωση αφου εν τζαι στα ορια του συνταγματος με το καθεστως "εκτκατης αναγκης" με βαση το οποιο λειτουργει]..τζαι με βαση τουτες τες δομες σαφως καποιοι εχουν ευθυνες για μη-εκτελεση καθηκοντος - η για μη-ικανοποιητικη εποπτεια, διαχειριση κλπ..οπως εγραψα εν εγινεν αλλου εκρηξη..τζιαμαι εγινεν..αρα?
οξα εν να μου πεις τωρα οτι εν πρεπει να διερευνησουμε τις συνθηκες "φυλαξης" [που εν μεσα στες δουλειες του στρατου], η τα οσα μυστηρια φκαινουν που την φαση της εκρηξης..τα χορτα που εν εκοπηκαν, το τεραστιο ταχα μου ενδιαφερον/ανησυχια τοπικων υπευθυνων οι οποιοι ομως εν εφροντισαν ουτε τες οδηγιες της πυροσβεστικης να εφαμροσουν, τζαι ειχαν τους μιτισους να παιζουν με το λαστιχο παντες τζαι εν επρεπε να εισιεν διαταχθει εκκενωση...

οποτε τουτα ηταν η απαντηση σαν πλαισιο..
τωρα εσυ στο νεο σου σχολιο, φκαλεις κατι φιρμανια που μου αθθυμιζουν την κατασκευασεμνη υστερια των μιντια τες πρωτες ημερες..οπου χωρις αποδειξεις ο στοχος ηταν να γινει μια επιθεση..
ισως για να αποφευχθουν οι ευθυνες μερικων;..
τζαι παλε εμμεσα [αφου ηταν τζαι η αναφορα σου εμμεση στην τλεικη προταση] εθεσα σου το ζητημα της οικονομιας σαν παραλληλο - τις ευθυνες της κεντρικης τραπεζας τζαι πως τα μιντια [ατε η πλειοψηφια..:)] εκαμναν οτι εμπορουσαν να μετατοπισουν την ευθυνη..

οπως τζαι δαμαι..η αρχικη εξαφανιση της ευθυνης της αμερικανικης πρεσβειας θα περασει στην ιστορια σαν κολπο μετατοπισης ευθυνων - αλλα τζαι αποκαλυψης για μερικους που αλλα ελαλουσαν τζαι υστερα εχασαν την φωνη του ςτα γερημα..
η στημενη αγνοια του γεωπολιτκου χωρου σε σχεση με το κυπριακο, ηταν επισης ενα θεαματικο ψεμα - ιδιως αμα δεις ιντα που ελαλουσαν οι καθε λογης περδικηες τοτε..

οποτε εσυ λαλεις μου τα κλισε..
ανικανοι ηταν τζηνοι που εν εξεραν να καμουν φυλαξη υλικου, η εκκενωση..
αχρηστοι εν ευκολη λυση..αλλα δε νακκον ποτζει που εν η κεντρικη τραπεζα τζαι πε μου την χρησιμοτητα του "εποπτη"..
θωρεις;..:)
εν ευκολο να πετασει καποιος λεξεις χωρις αποδειξη..
αμα ομως βαλεις κατω τα δεδομενα, εν να δεις οτι το αποπροσαντολίσμο εν αλλοι που μαχουνται να το καμουν..εμαχουνταν που τζαιρον..

οποτε αμα δεις συγκριτικα την λειτουργια των δομων του κρατους, εν να δεις οτι υπαρχουν ευθυνες σε καποιους που εν εκαμαν τζηνο που επρεπεν..
τζαι εν να δεις επισης οτι τα μιντια εκαμναν/καμνουν υστερια για δικα τους συμφεροντα..
οποτε το θεμα φιλτατε εν μαλλον αν αφηνεις την χειραγωγηση να σε περνει τζαι να σε φερνει...:)
η αν θα δεις τα δεδομενα..τζαι επειδη ο μονος τροπος να κρινεις εν συγκριτικος, εισγηθηκα σου να δεις την λειτουργια των θεσμων τζαι των δομων - τζαι για τις ευθυνες, αλλα τζαι για το συγκρτικο πλαισιο των δομων που αποτελουν το κρατος..
τζαι εν να δεις..

Ανώνυμος είπε...

“παπασούζας είπε…
Εἶμαι εἰκόνα τῆς δόξας Σου ἂν καὶ φέρω σημάδια τῆς ἁμαρτίας. Λυπήσου τὸ πλάσμα Σου Δέσποτα καὶ καθάρισέ το μὲ τὴν εὐσπλαχνία Σου. Δῶσε μου τὴν πατρίδα ποὺ ποθῶ κάνοντάς με ξανὰ πολίτη τοῦ Παραδείσου.

Ἀνάπαυσε ὁ Θεὸς τὸν δοῦλο Σου καὶ τοποθέτησέ τον στὸν Παράδεισο ὅπου βρίσκονται χοροὶ τῶν Ἁγίων καὶ οἱ δίκαιοι θὰ λάμψουν ὡς φωστῆρες.
Ἀνάπαυσε τὸν δοῦλον Σου Δημήτριον, παραβλέποντας ὅλα τὰ ἁμαρτήματα του.
Ἀνάπαυσε ὁ Θεὸς τὸν δοῦλο Σου Δημήτριο καὶ τοποθέτησέ τον στὸν Παράδεισο ὅπου βρίσκονται χοροὶ τῶν Ἁγίων καὶ οἱ δίκαιοι θὰ λάμψουν ὡς φωστῆρες.
Μαζὶ μὲ τοὺς Ἁγίους ἀνάπαυσε Χριστὲ τὴν ψυχὴ τοῦ δούλου Σου Δημήτριου, ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχει πόνος ἢ λύπη ἢ στεναγμός, ἀλλὰ μόνο ζωὴ ἀτελείωτη.

gamiste to fonia xristofia!
Κοντός ψαλμός αλληλούια !!!!”
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Διαβάστε αγαπητοί μου ένα εμετικό, δεισιδαιμονικό κείμενο (θκιεβαστικόν) που γέμισε το διαδίκτυο γνωστός μοναχός υπηρέτης του προκαθήμενου στην Αρχιεπισκοπή. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι αυτός ο ψυχασθενής κάνει και κατηχητικό στα παιδιά μας.