Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Σκεψεις στο καρναβαλι: η καθηγητρια με τους κηδεμονες της τζαι η αναδυση της καταπιεσμενης επιθυμιας

Τα καρναβαλια αρεσκουν μου γιατι εχουν χρωματα πολλα που εν τα βαλει σε ταξη καποιος..Τζαι θωρεις τον κοσμον χαλαρο..Ακου να δεις..Εισιεν πανω που 100, 000 πλασματα..Εν καλον που συναεται ο κοσμος εστω τζαι για παναϋρκα..Υποψιαζομαι οτι στο βαθος τζηνον που μου αρεσκει παραπανω εν το αισθημα της ανατροπης που, εστω τζαι εγκλωβισμενο σε λλιες μερες, φκαινει πουπανω σε τουτες τες περιοδους..
Οπως περπατουν μεσ τον κοσμο ακουα σλαβικα..εθωρουν τες τυπισσες που τον Λιβανο η αλλες αραβικες χωρες με το μαντηλι στα μαλλια αλλα με τα ρουχα να εν σφιχτα/εφαρμοστα για να τονιζουν το σωμα..Φιλιππινεζες, Σριλανκεζες..Τζαι σε μιαν φαση ηβρα τζαι εναν ζευκαρι Ινδους..

Επιασα εναν καφε που το περιπτερο τζαι εκατσα σε ενα τοιχουιν...Εθωρουν τους μιτσιους να περνουν..Υπηρχεν εναν αισθημα χαρας...
Καρτσιην μου ηταν το Λανιτειο..Οι μιτσιοι εχουν μιαν χαρη καθως γυρευκουν τους κωδικες της δικης τους εφηβειας..Μπροστα μου ηταν τα καντζελια του σχολειου..
Ειπα να θκιωξω την υποθεση με τον καφκα για την ιστορια που τον νουν μου, αλλα τζαι να θελεις να αγιασεις [εστω τζαι στην ηδονη] εν σε αφηνουν..
Το δειν μου επλανιετουν στους μιτσιους που επερνουσαν, στα καντζελα τζαι στες εφημεριδες του περιπτερου απεναντι..Αθθυμηθηκα τζηνην την καθηγητρια την Στεφανου, που διδασκει [ταχα μου] στο Ριζοκαρπασο, τζαι αρκεψα να χαμογελω...

Στην αρκην ο νους μου επηεν στην κουβεντα για την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση..Επροκυψαν τζαι μια σειρα που επεισοδια στο θεαμα - στα οποια, οϊ τυχαια, οι κορουες εν τα θυματα..Οποτε, το φκιολι των ΜΜΕ ηταν παλε η κασετα οτι εν τους καμνει σωστη πληροφορηση το σχολειο..
Ατε ρε..Ακου να δεις ανακαλυψη..Αμπα τζαι εν τζαι νακκον πατριαρχικο το συστημα ρε κοπελλια; Αλλα με μια θρησκεια που ως τζαι την γεννα στον κηπο της εδεμ εδωκεν της στους αρσενικους, τζαι στες κορουες εδωκεν την παρθενα σαν προτυπο ιντα που καρτερας;
Εξαναηρτεν παλε στον νουν μου η Στεφανου [το ψωνιο του σχολειου στο ριζοκαρπασο], ο ρατσισμος της ΠΟΕΔ, η αχαπαροσυνη της Οελμεκ..
Φανταστου τουτοι οι τυποι να προσπαθησουν να εξηγησουν στους μιτσιους ινταλως να διαπραγματευτουν την ερωτικη τους ζωη - οϊ απλα σε σχεσην με την εφηβεια, αλλα τζαι με την εποχη ευρυτερα..
Ανεκδοτο...

Ετυχεν να δω την Στεφανου στην τηλεοραση...Την καθηγητρια του σχολειου στο Ριζοκαρπασο που εσιηστηκεν να μεν παιξουν οι μιτσιοι το θεατρο "το ποταμι"..Τουτη η τυπισσα αλλα τζαι οσοι καλυφκουν/προωθουν την αθλιοτητα που εκφραζει, αθθυμισεν μου τα καντζελα του σχολειου απεναντι μου..Εχουμε, για οσους εν επαρακολουθησαν το σκηνικο, μιαν τυπισσα που εδιαφωναν με τους συανδελφους της για το ποιον θεατρο ηταν καλα να παιξουν οι μιτσιοι..Ποσες φορες ετυχε να κουβεντιασουμεν τζαι να μεν πεισουμε; Αλλα οί για την κ. Στεφανου..Τουτη θελει να γινει το δικο της..Τζαι αφου εν επεισε τους συναδελφους της ιντα που εκαμεν;..Εγυρεψεν κηδεμονες στην εξουσια της Λευκωσιας..Βουλευτες τζαι καναλια..Με βασικο προστατη/κηδεμονα το καναλι του Παπαφιλιππου..Ξερει ο Λουκης που λογοκρισιες...

Εθωρουν τους μιτσιους να περνουν τζαι εσκεφτουμουν ποσο μισος για την ζωη πρεπει να εσιει τουτη η Στεφανου για να θελει [φιλολογος ταχα μου] να λογοκρινει θεατρα, τζαι να λογοκρινει τες εκφρασεις τους μιτσιους..
Ναι ρε ψωνιο επειδη εσου πουλας τον Παττακο replay το 2009, εν να μεν λαλουν "χεστηκα" οι μιτσιοι..
Που να δεις τες φαντασιωσεις τους ακομα..

Το τηλεοπτικο κλιπ ηρτεν μου καθως εθωρουν τες εφημεριδες με φοντο τα καντζελια του σχολειου..
Ηταν μια φαση στο υπουργειο παιδειας..Ο υπουργος εκαλεσεν διαφορους για να συζητησουν ιντα που εν να γινει με τα θεατρα στο Ριζοκαρπασο [αντι 1 ειπαν να αφηκουν την Στεφανου να καμει τζαι τζηνη το δικον της, οποτε εφκηκαν 2 θεατρα]..Το τηλεοπτικο κλιπ εξεκιναν με τον υπουργον να λαλει της Στεφανου οτι εν μπορει να παραβρεθει στην συσκεψη διοτι εν εκπροσωπει κανενα που το Ριζοκαρπασο [ηταν να συμμετεχουν οι γονιοι, οι μαθητες τζαι εκπροσωποι των καρπασιτων αλα Φαλας]..Τζαι λογικα ο αθρωπος [ ο υπουργος] ειπεν της..
- Αν συμμετεχετε εσεις πρεπει να συμμετεχουν και οι υπολοιποι καθηγητες...
Οποτε ακουετε η φωνη της τυπισσας να λαλει..
- Εκπροσωπω τους μαθητες..
Φοβερο ψωνιο..Ηταν να γινει συσκεψη με γονιους τζαι μαθητες τζαι η αλλη εθελεν να εν τζιαμαι..Για να μιλησει η ιδια για τους μαθητες..Για τους καρπασιτες..

Ετσι εν οι εθνικοφρονες... Αρεσκει τους να μιλουν για τους αλλους..
Τζαι εννοειται ουτε συζητηση για το λογικον τζαι δημοκρατικο πλαισιο το οποιο επροσπαθαν να της εξηγησει ο υπουργος - οτι εν γινεται τζηνη να εν τζιαμαι τζαι οι συναδελφοι της να μεν εν παροντες..Ναι σιγα που εν να καταλαβουν οι εθνικοφρονες που ισοτητα δικαιωματων..

Η Στεφανου επηεν τζιαμαι ουσιαστικα με τους κηδεμονες της..Τον Φαλα τζαι την καμερα του αντενα για να το παιξει εξουσια..
Οποτε επειδη την επηρεν χαπαριν τζαι ο υπουργος, ειπεν τους..
- Αντε πηγαινετε στα καναλια..
Η καμερα ηταν ομως ηδη στημενη πισω του..Η Στεφανου τζαι οι εθνικοφρονες σε ενα ειδος reality show...

Αλλα το χαζιν εν ετελειωσεν ετσι..Ξαφνικα μπροστα στες καμερες εμφανιζεται ενας τυπος..
Λαλει του ο υπουργος...
- Καλα εσεις ποιος ειστε;
- Ειμαι ο αντρας της κ. Στεφανου.
Αρκεψα να γελω..Κοιτα να δεις που εφερεν τζαι τον αντρα της..Τον παπα της, την μαμαν της; Τζαι μιλουμεν για τυπισσα γυρο στα 50 και...
Αλλα αν εισιεν αντροπην ηταν να ξεκινησει το ρουφκιανιο;
Ο υπουργος μασιεται να φκαλει ακρη..Προσπαθει ορθολογικα ο αθρωπος...
- Καλα με ποια ιδοτητα εισαστε εδω;..
- Νοιωθω το Ριζοκαρπασο, λαλει του..
Φοβερος τυπος..
Ε καλα ρε κουμπαρε τζαι εγω νοιωθω πολλα για διαφορα..Γινεται να παενω σε οσες συσκεψεις γουστερω με το "νοιωθειν";
Μαλλον πρεπει να εχω κηδεμονες οπως την Στεφανου..

Αλλα ο τυπος συνεχιζει ακαθεκτος..Πληρωνει τους φορους του, λαλει [οκ τζαι εμεις πκειρωνουμεν αλλα εν μπλοκαρεται μια εκπαιδευτικη διαδικασια για το χατηρι μας, ουτε καμνει μας εξτρα προβολη ο αντενα για το βιτσιο μας] τζαι λαλει του υπουργου..
- Ειμαι πιο κυπριος απο εσας..
Καλον λαλω..Αλλα τζηνος καταλαβει ιντα που λαλει; Οι αλλοι κηδεμονες της γυναικας του γυρον νομιζουν οτι εν ελληνες..
Εν βαριεσαι..
Σιγα που εχουν σημασια οι λεξεις για τουτους τους τυπους...Τουτοι εν τυποι που εν θελουν να πασιν στα σπιθκια τους οι καρπασιτες για να εχουν προβλημα/εξουσια να διαχειριζουνται..Οπως ηταν παλια η υποθεση με τους αγνουμενους..Οπως εν οι εθνικιστες γενικα..Ζουν, οπως τους βρυκολακες, που την αναπαραγωγη του πονου των αλλων..

Την αλλην ημερα αντενα εισιεν ειδηση παλε.."Σαλος για την εκδιωξη καθηγητριας απο συσκεψη"..Φυσικα εν λαλει οτι η τυπισσα σαν καθηγητρια εν εισιεν λογο να εν τζιαμαι..Οϊ η ειδηση ηταν για να μας πει ο Κουλιας την πελλαραν του..Να μας πει ο Ιωνας κατι που εθελεν ο δημοσιογραφος του αντενα για να φκαλει αντιπολιτευση..Τζαι στο τελος ενας του ευρωκο ειπεν μας την ουσια..οτι εδιχαστηκεν η κοινοτητα στο Ριζοκαρπασο..
Μα εδιχαστηκεν οξα για πρωτην φορα οσοι ηταν σιωπηλοι ηβραν φωνη τζαι η κ. Στεφανου αφριζει τζαι θελει να τους επιβαλει την αποψη της;

Την κυριακη στον Φιλελευθερο εισιεν μιαν επιστολη 2 ατομων "εκ μερους ομαδας καρπασιτων"
"Μια απο τις μεγαλυτερες και πιο σοβαρες εγνοιες μας,μετα την εισβολη ηταν η μορφωση των παιδιων μας...Οι δικοι μας εστελλαν αιματοβαμμενες φανελλες και την ιστορια του 21...Σημερα με χιλιους κοπους αρχισε την λειτουργια τους το Γυμνασιο Ριζοκαρπασου. Βρηκαμε καθηγητες να μας βοηθησουν, αφησαν πισω τους οικογενειες και παιδια και πηγαινοερχονται καθημερινα. Οι ιδιοι ανθρωποι ξεκινησαν το ιδιο βιολι υβριζοντας....Αυτοι δεν επισκεφθηκαν καν το Γυμνασιο...Μακροχρονιος στοχος τους ειναι το κλεισιμο του σχολειου.."

Ο υπουργος για να αποφυγει την κοντρα εισηγηθηκεν τελικα να μεν γινουν θεατρικα τζαι να παιχτει εναν αλλο που αλλο σχολειο - παλε για την συμβιωση..

Η Στεφανου εν συμπτωμα μιας ολοκληρης νοοτροπιας..Των αθρωπων που εν θελουν καν να συζητουν..Τζηνων για τους οποιους η αποψη τους εν αυτονοητη γιατι εσωτερικευσαν την σαν την φωνη της εξουσιας..Τζαι η λαγνεια της εξουσιας γινεται ταυτιση...
Εν τους κοφτουν οι πραγματικοι αθρωποι..Εσιει σημασια οτι καποιοι μιτσιοι εδουλεψαν να παιξουν εναν θεατρο; Εσιει σημασια αν υπαρχει γυμνασιο στο Ριζοκαρπασο;
Τουτοι απλα θελουν να μπορουν να παπαγαλιζουν οτι ξερουν τζαι γυρω τους να υπαρχει σιωπη..Η πραγματικοτητα ενοχλει τους γιατι εν ταιρκαζει στα καλουπια τους..Τζαι σιηζουνται να την λογοκρινουν..
Οπως τον Λ. Μαυρο που αυτογελοιοποιηται για ενα μηνα τωρα προσπαθωντας να αρνηθει την υπαρξη ομαδικων ταφων τ/κ...
Τα καντζελα του σχολειου απεναντι...

Νομιζω οτι οι συγκρουσεις για την ιστορια, για τα σχολεια, για την λυση, ενεν απλα πολιτικες συγκρουσεις.. Οι φωνες των καρπασιτων που εν θελουν να εν απλα συμβολικα θυματα για να φκαλουν λογους οι Φαλαες-Κουλιες, οι ερωτησεις τους μιτσιους στο απαγορευμενο ερωτηματολογιο, η αναδυση της πραγματικοτητας της ιστοριας που αφριζει προσπαθωντας να λογοκρινει ο ραδιοφωνικος χαφιες, εν οπως το απωθημενο που επιστρεφει...Για να περασει τα καντζελα τζαι να διεκδικησει να ζησει χωρις λογοκρισια τζαι ενοχες...
Οι συγκρουσεις εν η προσπαθεια να ανοιχτει χωρος στα καντζελια του νου για να αναδυθει η νεα πραγματικοτητα..
Τζαι οπως γελουμε σημερα με τον Παττακο, εν να γελουμεν με καποιους αλλους υστερα...

Εσηκωθηκα να φυω τζαι ειδα 2 μιτσιους να φιλιουνται..
Ηταν να φκαλει σπυρκα η Στεφανου..

8 σχόλια:

rose είπε...

στις πιο απέλπιδες στιγμες εναποθέτω τις ελπίδες μου στην ιδια τη ζωή που δεν μπορει να ανακόψει το ..ποτάμι.

μα λινοπάμπακε περάσαμε ενα 2004 μη το ξεχνάς και οι ποταμοι ανακόπτονται και η ροή τους κατευθυνεται (μοναχα ενα τσουναμι θα μας σώσει δηλαδη)

Eva Neocleous είπε...

Ωραίο το κείμενό σου. Από τον τίτλο σε βρήκα που μου άρεσε.
Θέατρο του παράλογου.Τι άλλο;
Ηρωίδα η Στεφάνου, γιατί την απόπεμψε ο Υπουργός...
Στην πυρά η Λυσάνδρου που θα ανέβαζε "το ποτάμι"...
Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί έτσι.Υπάρχουν και οι άλλες φωνές, που ευτυχώς, όσο κι αν προσπαθούν δε θα καταφέρουν να τις φιμώσουν.

Ανώνυμος είπε...

οπως λαλει τζαι ο γκραμσι, rose
"pessimism of awarness" τζαι "optimism of the will"...

ελπιζουμεν αγαπητη ευα.. στους εκπαιδευτικους που αντιστεκουνται..

Ανώνυμος είπε...

great post dude <3

je egw stin parelasi ethwroun ta kaggella tou Lanitiou apenanti.

je ton kosmo pou ekamnen parade.

to low tis imeras itan pou mesa sti diaskedasi tis fasis, se kapia stigmi efaga mian aorati ppounia, otan epernan ena pedi koutontas ena kalathi pou jina twn iperagorwn. En kserw an ton ides. Itan ena pedi metaksi 9 - 12 xronwn to polli. Je epoulouse mes to kalathi tis iperagoras serpantines je afrous je xartopolemo. Alla tin ppounia en tin efaa mono pou jini ti fasi, alla pou to olo skiniko, to body language tou perpatimatos tou. Eperpatan je ethwren xame, pou tin kourasi, je to panw meros tou swmatos tou egirne, les je itan na swriasti xame pou lepto se lepto. Eforousen kati formoues anixtoxrwmes, stenes panw tou, tha elega 2 sizes pio mitsia pou to size tou. Je itan polla xlwmos. Nomizw oti touto itan pou mou edwken tin ppounian enteli, to poso xlwmos je kourasmenos itan, na serni to karokatsi tou, gia na agorazoun ta "ipolipa" pedia tou kosmou jame, serpantines je afrous.
Touto itan to low tis meras.

To high tis meras, itan otan eperase to arma "To kotetsi", je mprosta tou je pisw tou ishen pethkia panw sta anapirika karotsakia, oxi logo thematic or concept alla logo kinitikwn diskoliwn je paralisis. Exarika to polla. Sheroume to polla, na fkennoun, na parelannoun, na thimizoun stous ipolipous oti "en imasten monoi mas", "emis pou parkaroumen sta parkings me ti zwgrafismeni karekloua" "emis pou ksixannoumen tin ennia tis leksis rampa, je pou xrisimefki".

touta me to karnavalli, en emina ws to telos giati se kapia fasi arxisa na zalizome pou ta polla xrwmata, en voitha o astigmatismos sta polla xrwmata aman enallasonte apotoma :D

twra gia tin kiria ekpedeftiko, asta alli fora je en kserw pothen na arkepsw *sighs* :-{

Ανώνυμος είπε...

polla kali i anaparastasi tis dialektikis ton simion tou high tze tou low evangelia

Ανώνυμος είπε...

It's going to be end of mine day, except before ending I am reading this impressive piece of writing to increase my knowledge.
My blog post ; epl transfer news 2009 2010

Ανώνυμος είπε...

bookmarked!!, I like your website!
Feel free to visit my page : transfer news soccer january 2013

Ανώνυμος είπε...

Inspiring quest there. What happened after? Good luck!
My homepage ; pizza games love