Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Grafitti

μεταμοντερνας παραβατικοτητας

Η δουλεια εν ρουφηκτρα χρονου..γυρεφκω ωρα αραγματος για να γραψω…

Αφου λοιπον εν εχω χρονο για τα «σεντονια» που λαλει τζαι ο aceras, ιδου θκυο αποσπασματα λογου..παραβατικης γοητειας..

  1. ετυχε να βρεθω το σαββατο στην αυλη νου σχολειου..στους τοιχους εισιεν murals…φαινεται ότι οι καθηγητες/τριες της τεχνης οργανωσαν το μαθημα για να ζωγραφιστουν οι τοισιοι..εισιεν τζαι γραφιττι αλλα τα murals ηταν οργανωμενα..τετραγωνοι, ορθογωνιοι χωροι με ζωγραφικη..ομως τα γραφιττι εδιαπλεκουνταν με τα murals..η γοητεια: έναν mural ηταν μια παραλια..βαρκουες..τζαι καποιος εγραψεν πουπανω με μαυρη πογια:

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΒ ΣΦΟΥΓΚΑΡΑΚΗ

Με υπογραφη σε πανκοειδες στυλ το αναρχικο αλφα σε κυκλο.

Η ειρωνεια για το εθνικιστικο κτηματολογιο της φαντασιωσης που χωριζει την γη σε εθνικα-κρατικα οικοπεδα, μετατρεπεται δαμαι που την οικολογικη παρεκτροπη της δεκαετιας του 70 [γραφιττι στα ελληνικα πανεπιστημια: το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του] σε μεταμοντερνο παιχνιδισμα: τωρα το αιγαιο ανηκει σε χαρακτηρα cartoon/comics με τον οποιο αναγιωθηκε η νεα γενια. Ο σφουγκαρακης ζιει στο βυθο της θαλασσας, εσιει λλιον που την αθωοτητα του καραγκιοζη [για να το δουμε στο ανατολικο πολιτιστικο πλαισιο], αλλα σαφως το «αιγαιο» εμετατραπηκε πκιον σε φαντασιωση κομικς/ μικυ μαους..

Χι χι…

  1. ειδα σε ένα που τα περιοδικα που μας διουν «δωρο» οι εφημεριδες ότι σε μιαν εκπομπη του ρικ ακουστηκεν από ακροατρια η λεξη «τραουλλογαμιεται»..επροκαλεσεν βεβαιως το απαραιτητο σιοκ..αλλα το γκραφιττι ακρεψεν να διεισδυει τζαι στον ηχο του επισημου λογου..

ε αμα το χαπαρισουν τζιολας ότι εν ασιημο να γαμιεσαι, τοτε θα εχουμε παρτυ για το ιστορικο περασμα…

εκλογικα ..κοιτα να δεις που εσιει τσανς ο χριστοφκιας να φκει…πολλα καλα..

ασε που οι ακελικοι εξιφορτοθηκαν ετσι ευκολα τον λιλληκα τζαι τον χριστοδουλιδη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: