Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα εσωτερικα μας, η ανατολικη μεσογειος τζαι το ερωτικο σωμα την εποχη του θεαματος


Εσωτερικες στιγμες: συναινεση τζαι το ιστορικο φοντο
του κυπριακου
Ειχα τελειωσει το αρθρο, αμα ακουσα για την εκρηξη στο Ζυγι.. Το αισθημα της συλλογικης τραγωδιας, εν να εστιαστει στο παρον..
Τζαι στο οτι οι στρατιωτικες αποθηκες σε κατοικημενες περιοχες, εν εν δυναμει εκρηξεις..
ρεαλιστικα αλλα τζαι μεταφορικα..

Στην οικονομια φαινεται να επαιξε ο ιστορικος συμβιβασμος - τζαι η αλληλεγυη του χωρκου...
Ατε να δουμεν..
Διοτι καρτερα τζαι το κυπριακο..:)
Οποτε να αφησουμε τα της οικονομιας [για την ωρα εστω] τζαι να παμε στο επομενο hot potato..εστω τζαι εισαγωγικα - διοτι το κυριως πιατο εν παρακατω..

Η συνηθισμενη τριαδικη κατασταση:
--που την μια οι απορριπτικοι φοουνται καθε δηλωση του Οηε..τωρα να δουμεν ινταλως εν να παιξει δαμαι η ρευστοτητα ενος ετεροκλητου χωρου..αισιοδοξα μπορει να πει καποιος οτι μπορει να υπαρξουν διαφοροποιησεις προς την λογικη..
--που την αλλην ο Δησυ θελει εναν ειδος ενισχυμενης διεθνους παρεμβασης..υπαρχει τζαι μια δοση δισπιρκασματος γιατι εν τους αναγνωριζεται οτι λαλουν "το αναποφευκτο"- τζαι ισως μια δοση πικκαρισματος σαν μνημη του 2004.... εν τζαι οι εκλογες στο βαθος - αλλα εσιει τζαιρον ως τζηκατω, τζαι η συναινεση παιζει επισης για το self image ..
--τζαι το Ακελ τζαι ο Χριστοφιας εν στην μεση..Εν δεχουνται χρονοδιαγραμματα κλπ, που την μιαν, αλλα θελουν να βρεθει λυση συντομα κλπ, που την αλλην..να δουμε τζαι τες ισορροπιες δαμαι..

Συλλογικα ομως η Ιστορια μπορει να ερτει να μας εβρει - ουλλους μαζιν χωρις την πολυτελεια των τριχοτομησεων της ρητορικης αποκλισης..
Το οτι η εξωτερικη πιεση μπορει να φκει αρνητικη για τους ε/κ, εν κατι που υπαρχει στην εσωτερικη ατμοσφαιρα - εν μερει ισως γιατι ο διεθνης παραγοντας που το 1964 εβοηθησεν στην εμπεδωση της κυπριακης δημοκρατιας - αρα ξερουν οι ε/κ οτι παιζεται κατι σημαντικο στις παρεμβασεις του "διεθνους παραγοντα"..
Που την αλλην, εν οι ιδιοι οι ε/κ που θελουν εναν ειδος παρεμβασης αμα λαλουν οτι ο "ξενος παραγοντας" πρεπει να πιεσει την Τουρκια...Τζαι ουσιαστικα ο διεθνης παραγοντας σημερα, εκτος που τον Οηε που διασφαλιζει την κυριαρχια, εν η Ε.Ε. λειτουργα σαν κατλαυτης υποσχεσεων..
Αν προσπαθησει να δει καποιος με κατανοηση τες θεσεις των ε/κ, φαινονται να εκφραζουν μιαν αντιφατικη σταση - που ισως εν αναποφευκτη, σαν ειδος συλλογικης διαπραγματευσης, πριν την στιγμη της αποφασης..
Μερικοι βεβαια εν αλλου..αλλα ατε να μεν ανοιξουμε αλλες φαλιες σημερα..

Αναλογα τζαι οι τ/κ [σαν ηγεσια- σε συνεργασια, αναποφευκτα, με την Τουρκια]..
που την μιαν [μετα το 2004] μιλουν για το οτι αποδεχτηκαν το σχεδιο Αναν, ενω κωλοβαρουν για την ουσια των δικων τους παραχωρησεων [στο εδαφικο - τζαι εμμεσα στες εγγυησεις] περιμενωντας οτι ειτε θα καμουν γκαφα οι ε/κ [παλε] για να φκουν τζηνοι κερδισμενοι, ειτε οτι θα ανοιξουν τα χαρκια τους μονο αμα φτασει η διαδικασια στο απροχωρητο...
Βεβαια τωρα υπαρχει τζαι η κοντρα της πλειοψηφιας των τ/κ με την Τουρκια..

Ηρτεν η ωρα;

Σε καποιαν φαση οντως τουτη η διαδικασια εν να τελειωσει..
Οποτε ισως να εν καλα να ξαναγυρισουμε στα της ουσιας αντι της διαδικασιας..
Εν προκειται κανενας να επιβαλει κατι στους ε/κ διοτι εχουν γερα πατηματα στο συμβουλιο ασφαλειας - τζαι διοτι ο Χριστοφιας εφερε το σκηνικο σε ενα σημειο που εν αναγκη να ανοιξει τα χαρκια της η τ/κ ηγεσια..
Ομως, αν οι ε/κ, μπλοκαρουν την διαδικασια, τοτε θα δουν μερος της κυριαρχιας που αρκεψεν να σουζεται που το 2004 να φευκει - ειτε με απευθειας εμπορια, ειτε ταιβαν ,ειτε με..κλπ..τζαι φυσικα η αναγνωριση του Ερτνογαν οτι η λυση θα εν διζωνικη μπορει τοτε [με ευρωπαικες ευλογιες] να παει πισω στα δυο κρατιδια [μεσα στην ε.ε. - η νακκον μεσα τζαι νακκον στο συνορο]..
Τζαι οι τ/κ αναλογα - αν μπλοκαρουν θα βρεθουν που διπλη πιεση - τζαι που την ε.ε. τζαι που την Τουρκια...

Θα τα πουμε οπως προχωρουμεν αφου εδεσμευτηκεν ο ερογλου να μιλησουν για το εδαφικο - Να δουμε τι θα πει τζαι ο ερντογαν που εν να ερτει..
Ακουσα ποψε οτι γινονται τζαι κουβεντες με τον Οτσαλαν..
Αν η Τουρκια θελει να παιξει τον ρολο που ξαφνικα προβαλει μπροστα της η Ιστορια, πρεπει να τα εβρει με την Κυπρο [σαν συνολο]..τζαι φυσικα. τζαι εμεις σαν συνολο, πρεπει να δουμε την ιστορια...
Τωρα να δουμε..

Η ρευστοτητα ανατολικα τζαι νοτια:
Διαλογος στην Συρια, αναδυση νεων υποκειμενων μεσα τζαι γυρον που την Αιγυπτο,τζαι η Λιβυη σαν συμβολο αντιστασης

Η ειδηση της εφτομαδας εν η προσπαθεια να ξανασπασει το εμπαρκο της Γαζας...
Το Ισραηλ στην κοσμαρα του..Οι δυτικοι στηριζουν το..
Τι αλλο να πεις;..
Ενα απαρτχαιντ εμεινεν στο πλανητη τζαι εν στην γειτονια μας...

Στην Συρια η κυβερνηση εξαγγειλε διαλογο τζαι εδημιουργηθηκαν διαφορες ομαδες, κινησεις κλπ για να αντιπροσωπευσουν διαφορους..Η αντιπολιτευση που το εξωτερικο [απο οτι φαινεται με κυριον αξονα την Μουσουλμανικη αδελφοτητα] επιμενει σε συγκρουση - μεχρι τωρα..Ο αμερικανος, τζαι ο γαλλος, πρεσβυς επηαν τζαι εσυναντηθηκαν με την αντιπολιτευση στην Χαμα [που εν πολη με υποστηριξη προς την Μουσουλμανικη αδελφοτητα]..
Κοιτα να δεις..Νακκον παρακατω, οι αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες τζαι το υπουργειον εξωτερικων σιηζουνται για την Χαμας [η τοπικη μουσουλμανικη αδελφοτητα] στην Γαζα - αλλα στην Συρια εν καλοι οι ισλαμιστες..:)
Εν πολλα φυσανεμης τουτος ο θεος των ισλαμιστων παντως..τζαι οι αμερικανοι φαινονται να εχουν ιδιαιτερες σχεσεις με ετσι κολπα -με οπαδους του "ενος τζαι μοναδικου θεου" που αλλασουν στρατοπεδο με ασυλληπτη ευκολια αναλογως συμφεροντων..
Ηδη η Χιλαρυ ειδεν εκπροσωπους της Μουσουλμανικης αδελφοτητας στην Αιγυπτο..
Χμ..

Να παμεν λοιπον στην Αιγυπτο...
Τουτον το φκιολιν με τες παρασκευες αρκεψεν να γινεται πολλα κουφο..δηλαδη εν μπορουν να καμουν διαδηλωση αλλην ημερα;
Εν σαν να καμνουμεν διαδηλωση μονο την κυριακη υστερα που την εκκλησια..
Δεν ειμαι ουτε κακος ουτε σκληρος..Απλα εν τζαιρος να δουμε την ουσια..το αππωμα "μανα μου οι αραβες, ειδες κλπ", ετελειωσεν..Αν προκειται να καμνουν διαδηλωσεις καρτερωντας κοσμο που τα τζαμια, η διαφορα του Μουμπαρακ που την κυβερνηση της Μουσουλαμνικης αδελφοτητας[που φαινεται να ερκεται] θα εν απλα διαφορα ιδεολογιας υποταγης...
Αλλα παλε υποταγη θα ενι..
Τα γεγονοτα που την προηγουμενη ανασκοπηση:
Αρχες του Ιουλη εξεσπασαν συγκρουσεις στην πλατεια Ταχριρ που μεχρι σημερα εν ασαφες ποιο ηταν το κοινωνικο υποκειμενο που τες επυροδοτησεν..η αρχικη εκδοχη ηταν οτι ηταν οπαδοι του Μουμπαρακ..υστερα επροεκυψεν διαφωνια αναμεσα στες ομαδες [ας πουμεν του facebook] που οργανωσαν τις αρχικες διαδηλωσεις τον γεναρη..τελικα [χωρις ιδιαιτερη εξηγηση] τα επεισοδια εκωδικοποιηθηκαν σαν εκφραση δυσαρεσκειας..
Εμενα [που την αποσταση του παρατηρητη] εφανηκεν μου σαν εκρηξη ενος κομμαθκιου μιας ανεξελεκτης νεολαιας - ισως της ιδιας μεριδας που εκαμνε λεηλασιες καταστηματων αμα επαγωσεν ο κρατικος μηχανισμος τον φερβαρη..Τζαι τοτε βεβαια αποδοσαν τες λεηλασιες σε "εγκληματιες"..τζαι οργανα του καθεστωτος κλπ...Οι λεηλασιες πολλες φορες εν απλα εκρηξη των μη-εχοντων που οικειοπουουνται οσα η καταναλωτικη κοινωνια τους υποσχεται..
Τζαι τουτοι οι τυποι συνηθως δαιμονοποιουνται..γιατι οιπαρεμβασεις τους συνηθως εν εχουν πολιτικο λογο - αλλα ακομα πιο βασικα παραβιαζουν τα ορια της επιτρεπτης πολιτικης πραξης..
Αφου τζαι στην Ελλαδα λ.χ., υστερα που τοσα χρονια αναρχικων παρεμβασεων συγκρουσης, ακουσαμεν τζαι το κουφο οτι τα επεισοδια με τες πετρες τζαι τες μολοτωφ [οταν εψηφιστηκεν το μεσοπροθεσμο] οργανωσεν τα η αστυνομια..
Ελεος..
Τζαι καλαν το ΚΚΕ εσιει μια αποψη [κολλημα κατ' εμενα με τουτην την εκδοχη] τζαι μια συνεπεια σε τουτην την εκδοχη [διοτι πιστευκει σε ενα αλλο ειδος πολιτικης πρακτικης - εντζαι τα απωθημενα που αφησε ο εμφυλιος τζαι ο δεκεβρης του 44] ,
αλλα να την ακουεις την τζαι που διαφορους αλλους που γενικα παιζουν το ανοικτοι σε διαφορα ειδη πρακτικης [τζαι τωρα τελευταια λ.χ. με τες επιθεσεις σε βουλευτες] εν κουφο..
Προφανως εχαλασεν το θεαμα των δυσπιρκιστας..:)
Χα τζαι στην Αιγυπτο λοιπον..
Οποτε το τριβιτζιασμα εφερεν νεα κινητοποιηση στο Καιρο.. η αμεση δικαιολογια ηταν η αποφαση για αθωωση καποιων τεως υπουργων σε μιαν δικη..Αλλα υπηρχεν τζαι ενα ευρυτερο κλιμα..που την μιαν οι κοσμικες ομαδες τζαι οι αριστερες κινησεις νοιωθουν φοβο μπροστα στην πιθανοτητα να κερδισει τις εκλογες η Μουσουλαμνικη αδελφοτητα τζαι να γραψει ουσιαστικα το συνταγμα..
Που την αλλην εν τζαι αλλαξεν τιποτε δραματικα στην οικονομικη κατασταση των φτωχων η των εργαζομενων..τζαι οι εργαζομενοι στο Σουεζ εξακολουθουν να εν η πρωτοπορεια των εργατικων κινητοποιησεων..
Οποτε ειπαν να το ξαναπαιξουν Ταχριρ..Την προηγουμενη παρασκευη, εν εισιεν κοσμο - διοτι εμποϋκοταρεν το η Μουσουλμανικη αδελφοτητα..Τουτην την εφτομαδα τελικα οι ισλαμιστες αποφασισαν να πασιν [αλλαξαν αποφαση 2 μερες πριν] - τζαι φυσικα ειχαν το μεγαλυυτερο μπλοκ..
Γενικα οι ισλαμιστες ετοιμαζονται για την εξουσια..

Ενα ενδεικτικο στοιχειο του νεου κλιματος..
Η Δυση στην προσπαθεια της να αφομοιωσει την υπο εξελιξη κατασταση, επροτεινε να δωθουν στην αιγυπτο δανεια με πολλα καλους ορους - εντυπωσιακα για την διεθνη τραπεζα τζαι το διεθνες νομισματικο ταμειο [ΔΝΤ]..Διοτι εσιει τοσα χρεη η Αιγυπτος που εν δημμενη σιερκα ποθκια..Οποτε να μεν παει το κλιμα προς το λατινοαμερικανικο μοντελο, λαλουν σου τα κοπελλια..
Αλλα η στρατιωτικη ηγεσια [που κυβερνα ντε φακτο] απορριψεν το σχεδιο..wow..
Ωπς μεν βιαζεστε..
Ναι μεν υπαρχει ενα νεο κλιμα στην Αιγυπτο - κατι σαν μετατοπιση πλαισιου συζητησης- τζαι υπαρχει καχυποψια για την Δυση, αλλα...Απορριψεν το διοτι επιασεν δανειο που την Σαουδικη Αραβια τζαι το Καταρ [τζαι σαφως υπαρχουν διαφορες αναμεσα στους 2 - αλλα παιζει ποσο τζαι τι ειδους]..

Οποτε ισως τουτο να εν το υποστρωμα..οί μονο βομβαρδιζεται [πληροφοριακα αλλα τζαι τζαι με αερολανα] οποιο καθεστως θελει ο Αλ τζαζιρα, αλλα υστερα οι αραβικες χωρες μπαινουν ντε φακτο στην διαδικασια εξαρτησης που την Σαουδαραβικη χερσονησο..Τζαι [αν ουλλα παν καλα για την εξουσια] με κυβερνηση της Μουσουλμανικης αδελφοτητας..

Εν καλο, βεβαια, οτι οι παρασιτοι [βασιλιαες κλπ] της χερσονησου θα αναγκαστουν να επενδυσουν τα ριαλια τους στον αραβικο κοσμο [αντι στα δυτικα χρηματιστηρια] τζαι μπορει να δημιουργηθει ενα νεο μπλοκ στο παγκοσμιο συστημα [παλε καλον]- αλλα στο εσωτερικο των αραβικων κοινωνιων εν αμφιβολο αν τουτη η ταση θα ανοιξει δρομους..η μαλλον ποσο θα βραχυκυλωσει την,αναποφευκτη, ιστορικη εξελιξη..
Διοτι εν μπορεις να αγνοεις την ιστορια..η μεγαλη συγκρουση αναμεσα στους εκμοντερνιστες τζαι τους συντηρητικους [που εγινεν στα μεσα του 20ου αιωνα] ξαναπαιζεται σε μεταμοντερνο πλαισιο - αλλα τωρα οι εκμοντερνιστες εν σε αμυνα..
Τζαι στην Δυση καποιοι φακκουν πισκαλακια για την ανοδο των ισλαμιστων..
Γιατι ισως εν πιο χειραγωγισιμοι..οπως απεδειξεν [για δεκαετιες] η αραβικη χερσονησος τζαι οι μοναρχιες που τον Μαροκο στην Ιορδανια..
Τζαι αν δεν εν χειραγωγισημες που την Δυση, μπορει να εχουν τα ριαλια [τζαι τα μεσα αποβλακωσης] να παραγουν μονοι τους χειραγωγηση..

Οσο για το υποστρωμα του τι μπορει να περιμενει καποιος..
Ετην τζαι μια εργατικη δηλωση που θυμιζει κατι οικειο που την ευρυτερη ανθρωπινη ιστορια- περα που τον φτηνο ρατσισμο του "μανα μου οι καημενοι αραβες, ειδες που καμνουν τζαι τζηνοι διαδηλωσεις;"..
Δηλωση εργαζομενου στο Σουεζ...
"Ενοιωθαμεν οτι ειχαμε ενα εθνικο ρολο γιατι επαραγαμεν ενα μεγαλο εισοδημα για την χωρα" ειπεν ενας εργατης.."Αλλα αμα νοιωθεις εξευτελισμενος, υποτιμημενος τζαι χωρις να σεβουνται την προσφορα σου, τουτο το αισθημα του ρομαντικου εθνικισμου χανεται τζαι πιανει την θεση του ενας θυμος, τζαι ενα πικρο αισθημα μισους."

http://www.uruknet.info/?p=m79367&hd=&size=1&l=e

Τουτα τα λογια ενεν τυχαια..Αθθυμιζουν σχεδον το 1848 στην νεωτερικη ιστορια - την μεταβαση που την αστικη στην εργατικη εξεγερση - η ισως τζαι αναλογα σκηνικα στην Ευρωπη [τζαι στην βορεια Μεσογειο] την δεκαετια του 1930, η του 1970..Εν ηξερω αν θα γινει τωρα στην Αιγυπτο η αν θα παρει χρονια τουτη η μεταβαση..
Αλλα κατω που τους ευπρεπισμους, τουτην εν νεα κατασταση..
Τζαι αν κρινει κανενας που την αναγκη ακομα τζαι τον ισλαμιστων να ανταποκριθουν σε τουτο το ρευστο κλιμα, μπορει να υπαρχουν ευρυτερες προοπτικες..
Εν να δειξει..

Η αντισταση στο νατο τζαι στους τοπικους του εκπροσωπους στην Λιβυη φαινεται να εν ο χωρος οπου οι εξελιξεις φαινεται να ξεφευκουν που τον ελεγχο της διπλης εξουσιας του συντηρητικου ισλαμ τζαι των δυτικων, τζαι να αννοιουν προοπτικες αναδυσης αλλων δυναμικων.. γεωπολιτικα τζαι νεωτερικα..

Εγραψα το που την αρχη οτι εν δαμαι που εφανηκεν για πρωτη φορα η συγκλιση [ξανα] ισλαμιστων τζαι δυτικων..τζαι εν πρεπει να ξηχανει κανενας τον ρατσισμο μεριδας των αντικανταφικων..ιδου αποσπασμα που το αρθρο της wall street journal για τους ρατσιστες της Μισρατα..
"...nearly four-fifths of residents of Misrata's Ghoushi neighborhood were Tawergha natives. Now they are gone or in hiding, fearing revenge attacks by Misratans, amid reports of bounties for their capture.
....Some of the hatred of Tawergha has racist overtones that were mostly latent before the current conflict. On the road between Misrata and Tawergha, rebel slogans like "the brigade for purging slaves, black skin" have supplanted pro-Gadhafi scrawl.
"..τεσσερα πεμπτα των κατοικων της περιοχης Ghoushi της Μισρατα ηταν Τουαρεγκ [μαυροι λιβυοι]. Σημερα εχουν φυει η κρυφκουνται, διοτι φοουνται επιθεσεις που τους [λευκους] κατοικους της Μισρατα, ενω υπαρχουν τζαι φημες για αμοιβη για την συλληψη τους.. ...Μερος του μισους για τους Τουαρεγκ εσιει ρατσιστικες καταβολες που ηταν συνηθως σε λανθανουσα μορφη πριν την αντιπαραθεση. Στον δρομο μεταξυ Μισρατα τζαι Τουαρεγκ υπαρχουν συνθηματα των αντικαναταφικων οπως "η ταξιαρχια για την εκκαθαριση των δουλων, των μαυρων δερματων..."

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304887904576395143328336026.html


Τζαι γραφει τα η καθολα δυτικη, φιλοπολεμικη Wall street journal..
Δυτικος φιλελευθερισμος με τα αεροπλανα..

Την περασμενη παρασκευη, ειχαμεν μιαν μαζικη διαδηλωση στην Τριπολη υπερ του Κανταφι σαν συμβολου της επαναστασης.."ενος εκατομυριου" κατα την λιβυκη τηλεοραση..
Τζαι οπως αναγκαστηκεν να γραψει τζαι η Guardian απροθυμα...
"..but it is an inconvenient truth that Tripoli has just seen one of the biggest demonstrations of the campaign.'
[..ειναι μια αβολη αληθκια, αλλα η Τριπολη μολις ειδεν/εζησεν μιαν που τες μεγαλυτερες διαδηλωσεις σε τουτην την εκστρατεια]
Τζαι για να εχουμε συγκριτικο μεγεθος - η συγκεντρωση εμοιαζεν [αν δεν ηταν τζαι μεγαλυτερη] με τις αναλογες συγκεντρωσεις στην πλατεια ταχριρ τον φερβαρη..τζαι αμα σκεφτεις την διαφορα πληθυσμου λιβυης-αιγυπτου ηταν εντυπωσιακη εικονα..

Αποκαλυφτηκεν οτι οι Γαλλοι εξοπλιζουν τους αντικανταφικους..Τζαι η Ρωσια σαν εκπροσωπος των brics εζητησεν εξηγησεις..
Η λιβυη σαν σημειο διασταυρωσης γεωπολιτικων αντιπαραθεσεων..

Τουτην την εφτομαδα ειχαμεν παλε μια αλλην μεγαλη συγκεντρωση στην νοτια λιβυη..

Ο Κανταφι, μιλα που τηλεφωνο, τζαι προειδοποια την Δυση οτι η συγκρουση εν θα μεινει στην Λιβυη...τζαι επειδη μαλλον οι δηλωσεις του, παρα το ρητορικο τους σχημα, κινουνται στα πλαισια της περιγραφης των δεδομενων ως τωρα [λ.χ. η διαχυση επιθεσεων της αλ καιντα στην βορεια αφρικη μεσω οπλων που την λιβυη εν γεγονος - τζαι στην Αλγερια τζαι στην Μαυριτανια], μπορει να αρκεψει να λειτουργει τζαι νακκον η λογικη περα που το θεαμα....
Ο Σαρκοζυ, λαλουν, εφααθηκεν να εσιει αποικιακο θεαμα για την επετειο της Βαστιλης - που εκαταντησεν η γαλλικη επανασταση..
Οποτε υπαρχει τζαι μια εκστρατεια βομβαρδισμων τζαι θεαματων για να φανει οτι κινειται η αποικιακη εκστρατεια..
Στο στρατιωτικο πεδιο, οι κινησεις φαινουνται περιορισμενες..βομβαρδισμοι, κινησεις σε ενα χωρκο ποδα, υστερα ανακαταληψη που τους κανταφικους, ενα μιλι ποτζει, υστερα υποχωρηση στην αντεπιθεση..κλπ..σφαιρες, ρουκετες, αεροπλανα..τζαι αναποδα..
Οι νεκροι αμαχοι που τους βομβαρδισμους κοντεφκουν τους 1000, τζαι οι τραυματιες μερικες σιλιαες..
Βομβαρδιζεται βασικα τζαι η υποδομη της χωρας..

Εγιναν, ομως,τζαι συζητησεις - με το καπελο της Αφρικανικης Ενωσης που την εδεχτηκαν τελικα οι υποτακτικοι του Νατο την περασμενη εφτομαδα..
Σε μιαν φαση εφανηκεν να κοντευκουν καπου, υστερα φαινεται οι επαρεμβηκαν οι αγγλογαλλοι για να μεν γινει συμφωνια - τουλαχιστον με την μεσολαβηση της Αφρικανικης Ενωσης - η σε τζηνο το σταδιο...

Τζαι πριν να παω στα μιντια...
Στην Θαυλανδη η υποψηφια των "κοτσινων πουκαμισων" [εγραψα παλια για την Θαϋλανδη] εσαρωσε στις εκλογες..
Οί πως εν να το δεχτει ευκολα το κατεστημενο..ωσπου εν ξηφορτωνουνται τον βασιλια ετσι εν να εχουν..Μοναρχιες τζαι θρησκειες...ειτε ποδα ειτε ποτζει...
Αλλα ενταξι, εν τζαι τουτο [οι εκλογες] ενα βημα..
Εν να δειξει

Θεαματα τζαι χειραγωγηση των Μιντια: ο Μερντοκ, ο Ντομινικ τζαι ο ερωτισμος σαν αλληγορια της διεισδυσης του θεαματος στο σωμα..
Τζαι να κλεισω με τα μιντια..
Στην Αγγλια αποκαλυφτηκεν οτι η φυλλαδα του κατινιου του Μερντοκ [ τον κυριο εσυναντησαμεν τον σε σχολια δαμαι που την προσπαθεια χειραγωγησης των αυστραλιανων εκλογων μεχρι την καλιεργεια της ακροδεξιας υστεριας στις Ηπα], επαρακολουθαν τηλεφωνα, εκατασκευαζεν γεγονοτα κλπ κλπ..Το πιο χαρακτηριστικο: εμπηκαν στο φωνοκιβωτιο μιας μιτσιας που απηχθη τζαι εδολοφονηθηκε, εσβησαν μυνηματα τζαι υστερα επιαναν τζαι συνεντευξη που τους γονιους για το οτι ηταν αισιοδοξοι - αφου ειδαν οτι ειχαν σβηστει μηνυματα..
Αθθυμιζει την ιστορια με τους αγνοουμενους δακατω- πρωτα κατασκευαζεις το θεμα [αποκρυφκωντας οτι εν νεκροι] τζαι υστερα κατασκευαζεις 20 χρονια λιτανειες - η συνεντευξεις ριαλιτυ τζηκατω για να πουλας τον πονο του αλλου στο κοινο σαν θεαμα..

Μπορει να πει καποιος - ετο ομως που η αγγλικη κοινη γνωμη [η οι θεσμοι τελος παντων] εκαταφεραν να αποκαλυψουν το σκανδαλο..
Μπα..
Ο μονος λογος που αποκαλυφτηκεν [τζαι εμεινεν στην επικαιροτητα] εν οτι οι ανταγωνιστες του Μερντοκ εν θελουν να του δωκει ο Καμερον [που εισιεν τζαι σαν συμβουλο του ατομο που εμπλεκεται αμεσα στο σκανδαλο] αδεια για ελεγχο της βρετανικης ιδιωτικης τηλεορασης..
Δηλαδη εν λλιον ελεγχμενο σκανδαλο για να ισοροπησουν τα επιχειρηματικα συμφεροντα..
Αν δεν ηταν τουτα - θα αναπαραγουνταν τα ιδια τζαι σιηροτερα..

Τζαι παμεν στον Ντομινικ Στρω-Καν. Εισαγωγικη διευκρινηση: αυτονοητα ετσι θεματα παραγουν πολλαπλες ερμηνειες - ιδιαιτερα αμα μπλεκεται ο ερωτισμος, η σχεδον υπαρξιακη διαφορα της αντρικης τζαι γυναικειας εμπειριας [αλλη ιστορια η ομοφιλοφιλη εμπειρια] σημαινει οτι αναποφευκτα θα μιλησω σαν ετεροφυλος αντρας..οποτε εστω τζαι αν ο τονος εν γενικος, η οπτικη εν σαφης..
Στο θεαματικο επεισοδιο τωρα το οποιο εν μερος της εμπειριας ουλλων σαν ειδος αλλοτριωσης..
Τελικα, οπως ισως ηταν αναμενομενο αμα εθωρες το σκηνικο που αποσταση, η υποθεση εναντιον του παει να καταρρευσει. Η τυπισσα που τον εκαταγγειλεν φκαινει αναξιοπιστη με βαση τις δηλωσεις της, τζαι υπαρχει τζαι κατεγραμενη τηλεφωνικη συνομιλια [με καποιον στην φυλακη] στην οποια φερεται να μιλα για τα πλανα της να εκμεταλευτει το επεισοδιο με τον κ. Ντομινικ οικονομικα κλπ..Σαν σε σκηνικο παγιδας..
Τουλαχιστον ετσι θα το παιξει ο δικηγορος του, τζαι ατε να εξηγησει η αλλη γιατι εκαμνε πλανα για ποσα θα πκιασεις αν οντως εθιχτηκε που "ανηθικη επιθεση"..

Η αλλη οπτικη τωρα: Τουτα εδημοσιοποιηθηκαν ακριβως αμεσως μετα την εκλογη αλλης επικεφαλης του ΔΝΤ..
Αναποφευκτα φαινεται πολλα βολικο..
Κατασκευαζεται μια ιστορια, δαιμονοποιηται ενας τυπος, αναγκαζεται να παραιτηθει τζαι υστερα..
Ου σορρυ..

Α ναι εσιει τζαι μιαν αλλη τυπισσα στην Γαλλια που αθθυμηθηκεν τωρα οτι επροσπαθησεν να την βιασει..Τοσον τζαιρον αντρεπετουν ..τωρα ομως εν αντεχει..
Εν δυσκολο να τα πιστεψει καποιος τουτα ουλλα..

Να πιστεψει δηλαδη οτι σε μιαν πολη οπως η Νεα Υορκη με τοσους βιασμους τζαι διαχυτο ρατσισμο απεναντι ακομα τζαι στους μαυρους της πολης [παρα τους μεταναστες,οπως την καμαριερα] ηταν να κινητοποιηθει ουλλος ο κρατικος μηχανισμος τζαι να υποβαλει τον επικεφαλης του ΔΝΤ σε μια τελετη δημοσιου εξευτελισμου χωρις αιτια..
Τζαι ο Σαρκοζυ [ ο πιθανος αντιπαλος του στις εκλογες] να το παιζει ταχα μου τυχαια...
" Εγω ειπα του να κρατα κλειστον τον φερμουαρ του"..
Κατινια α;

Ποιοι, τζαι πως, του την ειχαν [αν του την ειχαν κλπ] στημενη του κ. Στρω-Καν, εν ηξερω..
Συμφωνα με τον Michael Hudson [ενα οικονομολογο που παιζει σαν κριτικος του νεοφιλελευθερισμου στο ΔΝΤ] ο Στρω-Καν εκφραζε μιαν αλλη οπτικη στο ΔΝΤ - πιο κευνσιανη ας πουμε..Ηταν, λαλει, ο πρωτος που εθεσεν ζητημα οτι τα προγραμματα λιτοτητας χωρις αναπτυξη εν βοηθουν..
Κατα αλλους υποστηριζεν το αιτημα των κινεζων για διευρυνση των προσπαθειων για νεο διεθνες νομισμα..κλπ..
Τζαι αφου του αρεσκεν του να πηαινει με διαφορες [womanizer κατα την αγγλικη], προφανως στημενα η οϊ, ηταν ευκολος στοχος..
Ενας μεταρρυμιστης αστος που εν εξερεν ιντα που να καμει το πουλιν του ας πουμεν..

Η αμερικη εν ευκολος τοπος να παραγονται ηθικα σκανδαλα..
Αμα εν βολικο..
Ο Μπους πατερας εκλεγηκεν το 1988 [εναντιον του Δουκακη] με μια διαφημιση που εστιαζεν σε ενα μαυρο που εβιασεν μιαν λευκη ..Η σχεση με τις εκλογες; Ο τυπος εισιεν φκει που την φυλακη με καποιαν αδειαν που υποστηριζεν ο Δουκακης σαν φιλελευθερος..
Που σου νευκω που παεις σε σχεση με τες εκλογες, αλλα επαιξεν - ερωτησαν μαλιστα τον Δουκακη, στα debates, τι θα εκαμνε αν εβιαζαν την γυναικα του..
Τζαι ειχαν τζαι παραπονο γιατι απαντησε ψυχραιμα - ηταν "ψυχρος" λαλει..
Επιπεδο πολιτικου λογου..
Υστερα ειχαμεν τον Κλιντον τζαι την Μονικα [αξιοπρεστατη η μιτσια παντως παρα το βιτσιο-κολλημα με την Μπιλ]..τουλαχιστον με τζηνη η ιστορια ενομισαμεν οτι ενομιμοποιηθηκεν καπως ο στοματικος ερωτας..
Μπα.. ετον παλε τωρα με τον κ. Ντομινικ..
Αλλα πριν ειχαμε τζαι τον Μπους τον νεοτερο που μπροστα στα εγκληματα που εγινουνταν στο ιρακ, εκαμεν εκστρατεια με εστιαση στους γαμους ομοφιλοφιλων..Τζαι συμφωνα με τα επισημα στοιχεια, εκερδισεν..

Ετσι εν το αμερικανικο θεαμα..Η χωρα που εγεννησεν το playboy, την σεξουαλικη επανασταση, το φεμινιστικο κινημα τζαι τα gay pride parades εσιει ενα δημοσιο λογο που κινειται αναμεσα στον πουριτανισμο τζαι την υποκρισια..
Η πορνεια εν παρανομη - εκτος που μια πολιτεια..!
Οί πως οι γαλλοι εν καλλιτεροι..
Η χωρα που θκιεβαζει [υποτιθεται] τον Μαρκησιο [για 2 αιωνες], τζαι μιλα για τον ερωτισμο των ακρων που το 1920 στην λογοτεχνια τζαι την φιλοσοφια της - πουριτανευκει επισης αμα φτασει στην πολιτικη..
Τωρα λαλει, ανακαλυψαν οτι οι αντρες της εξουσιας ασκουν τζαι την εξουσια τους στον ιδιωτικο χωρο αλλα κανενας εν το ελαλεν..
Ατε ρε..
Τζαι ο γαλλικος φεμινισμος που το 1968;
τζαι ο λογοτεχνικος ερωτισμος;
Ηταν απλα πυροτεχνηματα;
Οπως την αλλην που ηταν να την βιασει λαλει,τζαι ειπεν της η μαμα της να μεν πει τιποτε....

Αλλα η χρηση του σεξ τζαι του ερωτισμου σαν θεαματικου οπλου εν ευρυτερη..
Φετος πριν τον Ντομινικ ειχαμεν τον Ασσαντζ της wikileaks..Παλε ξαφνικα εμφανιστηκε το σεξ [σαν βια τζαι εξουσια] εναντια σε καποιον αβολο για καποιους..
Εν πολλα καλον οτι οι φεμινιστριες εκαθιερωσαν οτι το γυναικειο "οϊ", εν οϊ..
τζαι ενεν "οϊ οϊ,ναι ναι" οπως τα φιλμ της δεκαετιας του 50..
Αλλα..ινταλως τζαι εμφανιζεται το θεμα στες βολικες στιγμες μερικων;
Ξαφνικα αμα αρκεψεν να διαρρεει τα εγγραφα των αμερικανικων πρεσβειων το wikileaks , τσουπ, ετες 2 καταγγελιες για βιασμο..
Στην σουηδια ο βιασμος εν τζαι νακκον πιο περιπλοκος - θεωρειται βιασμος αν γινεται διεισδυση τζαι εν σταματησει μολις το ζητησει η κοπελλα..
Λογικο βεβαια..αλλα ατε..
Μπορει να φταιει η αντρικη μου οπτικη, αλλα εννεν νακκον καπως αμα εμφανιζεται ενα θεμα ημιτελους διεισδυσης μολις ξεσπα ενα πολιτικο σκανδαλο;

Η συμμετρια στην περιπτωση του Στρω Καν, εν πιο χαρακτηριστικη..
Εχουμε ενα πλουσιο που διαχειριζεται εναν οργανισμο για διαθεση χρηματων - το ΔΝΤ..με βιτσιο μαλιστα στην πολυτελεια - ηταν δυσκολο να το συμπαθησεις αμα ακουες οτι εβαλεν ενα εκατομυριο εγγυηση -
αλλα αν δεν εισειν ενα εκατομυριο που θα ηταν;..
Εσιει τζαι αλλα αηπια στα δικα μου μαθκια..εν επισης [οπως τζαι ο Σακροζυ] υποστηρικτης του Ισραηλ [του απαρτχαιντ της εποχης μας], τζαι ο ψευτοαπατεωνας που το παιζει γαλλος διανουμενος την εποχη της αθλιοτητας, ο Μπερναρ Χ. Λεβυ, θεωρει τον φιλο του - με ετσι φιλους...Ο Λεβυ ηταν ο ιδεολογος του βομβαρδισμου της Λιβυης..
Αλλα ας το δουμε σαν θεαμα οπως αλλωστε εκατασκευαστηκεν..

Απο οτι φαινεται [με τα μεχρι στιγμης δεδομενα] ο κ. Ντομινικ πρεπει να εμπλακηκεν με την τυπισσα/την καμαριερα σε καποια συνδιαλλαγη σεξουαλικων υπηρεσιων - φαινεται οτι τα ξενοδοχεια των αστων εχουν τζαι ετσι υπηρεσιες..
Τωρα εδιαφωνησαν στο τελος, στην αρχη;..
Εν λογικο οτι ο τυπος, θα εμπορεν να τηλεφωνησει μιας αλφα υπηρεσιας να στειλει μιαν επαγγελματια..
Ηταν στημενο;
Εσκεφτηκεν ξανα η τυπισσα [τζαι αρα το τηλεφωνο στον τυπο στην φυλακη];..
Εννα μαθουμε οτι μαθουμε σαν θεαματικο επεισοδιο πκιον..
Διοτι, οπως μας εξηγησεν τζαι ο Ντερσοουιτζ [αλλος αθλιος της συνομωταξιας των υπερασπιστων του ισραηλιτικου απαρτχαιντ], το θεμα ενι πκιον οι αποζημιωσεις που θα [τζαι αν θα] πληρωθουν...
Ας δουμε, ομως, τζαι λλιον την σημειολογικη συμπαραδηλωση της ευρυτερης εικονας.. την διαπλοκη του πλουτου με τον ερωτισμο, αλλα τζαι τες προεκτασεις για τον ερωτισμο των 2 ετεροφυλων πολων την εποχη του θεαματος..

Η αρχικη σημειολογια ηταν σαφως υπερ της καμαριερας..
Φτωσιη, αλλα γενναια, με αξιοπρεπεια, καμαριερα [Rosa Parks να πουμεν] αντιστεκεται στον βιασμο που ενα ξιππασμενο πλουσιο [που νομιζει οτι ουλλος ο κοσμος εν δικος του],
τζαι βαλλει τα με την εξουσια...
που την μια η φτωσιη γυναικα, η μεταναστρια, τζαι που την αλλην ο πλουσιος αντρας βιαστης..διασταυρωση ταξικης τζαι πατριαρχικης εξουσιας..

Αμα ομως αφαιρεσεις την ταυτιση [πλουτου τζαι βιασμου], τοτε;
Ο πλουσιος εν γενικα μαλακας, αλλα οϊ για τα μιντια..για να γινει μαλακας για τα μιντια πρεπει με ενα παραδοξο τροπο να ταυτιστει με ενα ηθικο παραπτωμα -τον βιασμο..
Αμα ομως ενεν βιασμος;
Ο πλουσιος εν ενταξι;
Η να το πουμε διαφορετικα - τοσα εγκληματα που γινονται που το κεφαλαιο, τοση εκπορνευση [αν μας ενοχλει η πορνεια - που εμενα εν με ενοχλει καθολου, το αντιθετο], γιατι εν τιμωρειται κανενας;
Ποιος εκπροκαλεσεν την εκπορνευση [κατα την ηθικη εκδοχη] των γυναικων της ανατολικης ευρωπης υστερα που το 1991; Της Θαϋλανδης ητων φιλιππινων για δεκαετιες;
Η αμερικη ειναι η χωρα με τον μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου σε φυλακες- αλλα κανενας πλουσιος που εσυμμετειχε στο σκανδαλο των τοξικων δανειων που οδηγησαν στην παγκοσμια κριση εν επηεν φυλακη....
Το "ηθικο παραπτωμα" ενεν γενικο -εσιει ακομα να καμει με ενα ειδος πουριτανισμου..το να κλεψεις κατι ασημαντο [σαν φτωχος] παεις φυλακη- σαν πλουσιος οϊ..
Το να διαταξεις τον θανατο ανθρωπων με ψεματα [λ.χ. εισβολη στο Ιρακ] εν οκ..ενας βιασμος ομως που εναν ατομο που μπορει να εν νακκον αβολο σε καποιαν φαση για καποιους μπορει να γινει θεαμα...

Τζαι στο θεαμα η εικονα της γυναικας εν περιπλοκη τωρα..πρεπει να εν γκομενα - αλλα υπαρχει γυρον της τζαι μια αυρα "παρθενοπης"...Παλια στα φιλμ νουαρ, η δυναμικη ερωτικη γυναικα, ετιμωρειτουν στο τελος - γιατι επαραβιαζεν τους κανονες..Σημερα εν τιμωρειται, αλλα ο ερωτισμος της πρεπει να εν ελεγχομενος που την ιδιαν..
Νομιζω οτι η μεσοβεζικη σεξουαλικη ηθικη που επροηλθεν υστερα που την κριση της πατριαρχειας στα μεσα του 20 αιωνα, παιζει με την εικονα της πορνης οί σαν στιγμα πκιον αλλα σαν φαντασιωση ποθου [γυναικειας παραδοσης για τους αντρες, γυναικειας ταυτισης με τον ερωτισμο που την οπτικη της καταπιεσμενης επιθυμιας για τις γυναικες], τζαι σαν καταναλωτικο ειδος- που αργα αλλα σταθερα απομυθοποια τον ερωτισμο σαν ειδος ηδονικης πρακτικης..
Σε τουτον το πλαισιο ο αντρας γινεται αμηχανος..Μοιαζει να εν τζηνος πκιον στο ρολο της ερωτικης δυναμικης γυναικας στο φιλμ νουαρ..Εν ηξερει ιντα που σημαινει αντρας πκιον..
Τουτον ηταν τζα το θεμα των κλασικων ερωτικων φιλμ των δεκαετιων 70-80..του "τελευταιου ταγκο στο παρισι", του "swept away", του "εννιαμισυ εφτομαδες"..
Σε ουλλα ο αντρας περνα που μια φαση επιβολης σε ενα αδιεξοδο τελος με τον αντρα ηττημενο, εγκατελειμενο στο τελος...
Τα φιλμ μοιαζουν με ενα ερωτισμο της νοσταλγιας αλλα τζαι του εξορκισμου..

Μια πτερυγα του αντρικου φυλλου καταφευγει σε φαντασιωσεις βιασμου [σαν ενα βιαια στιγμαιο τροπο ελεγχου μια ακατανοητης πραγματικοτητας] ενω μια αλλη αρχιζει να απορει αν οντως εσιει αλλαξει τιποτε που τον τζαιρον των παρθενων αφου καθε ερωτικη συναντηση μπορει αυριο να μεταφραστει σε βιασμο στην θεαματικη αναπαρασταση των γεγονοτων..
Ο βιασμος ομως εν ηττα οποιασδηποτε προσπαθειας ανασυγκροτησης της αντρικης ταυτοτητας στον μεταφεμινιστικο κοσμο..στον παραδοσιακο κοσμο ο αντρας ηταν προστατης - η εστω συνειδητος αναζητητης της ηδονης..ο βιασμος ηταν παραβιαση του αντρικου κωδικα τιμης..
Σημερα;
Τρεχα γυρευε..
Το virtual sex εν η απαντηση στην απομονωση που οδηγα η σεξουαλικη απελευθερωση που την μιαν τζαι οι πολλαπλες ερμηνειες των βιωματων που την αλλη..
Παλια οι αντρες "ετελιωναν" τζαι εθεωρουσαν τον σεξ ολοκληρωμενο..υστερα που την δεκαετια του 60, επρεπε να ακουσουν την γυναικα να φκαλει ηχους ηδονης για να επιβεβαιωσουν τον αντρισμο τους..τωρα;

Αμα ακουω την εμμονη αναφορα στο σεξ σαν ειδος βιας [στην πολιτικη, στην καθημερινοτητα, στο χαζο χιουμορ] εχω την αισθηση οτι υπαρχει στερηση - ενα ειδος πονηστικωματος που εξευτελιζει τζαι την αντρικη ταυτοτητα [σαν να ο αντρας εν εξαρτωμενος, σαν να εν εσιει τιποτε αλλο να προσφερει εκτος που την υστερια της βιας]..
Χαζο χιουμορ που αποπνεει ειτε πρωκτικο αγχος ειτε φοβο ανικανοτητας..

Καποτε η καταπιεση επαρηγαγε εστω το δειλο σιερι του αγοριου που αναζητουσε, σχεδον ντροπαλα το βυζι της κοπελλας..σαν διερευνηση ενος μυστηριου..
Σημερα;
Η απολυτη εκθεση οδηγα σε ενα στρηπ τηζ σαν εμμονη, που τελικα θα απομυθοποιησει το σεξ..
Οι μιτσιοι/ες θα εχουν δει τοσα σωματα σε εικονες που θα καμνουν συγκριση απλα - παρα την φαντασιωση, εστω, της ανακαλυψης..

Μπορει να εσιει τζαι απελυθερωτικες διαστασεις τουτο το σκηνικο..
Το σεξ σαν μυστηριο εισιεν καποιες χαρες οντως..αλλα οπως δειχνει η σημερινη κατασταση, ηταν μαλλον τζαι εναν ειδος παραλληλων ερμηνειων..
Σημερα αναποφευκτα ο ερωτισμος εν να παιξει με το υποσυνειδητο τζαι τες φαντασιωσεις, πολλα παραπανω..αλλα ισως σιγα σιγα να τον ανακαλυψουμε τζαι σαν τεχνη του σωματος τζαι της ηδονης - παρα σαν ειδος κατακτησης, εκτονωσης κοκ...ανιχνευσης στο αγνωστο..
Εν για τουτο που οι πουτανες [παρα την κατασπιεση στην οποια εζουσαν - ισως αναποφευκτα], φαινουνται μου, οτι εκφραζαν ενα αλλο κοσμο εν δυναμει..οπου ο ερωτισμος κτιζεται στην γνωση οϊ στην αγνοια..
στην τεχνη της ηδονης..

Αν το πολιτικο συμπερασμα ενι να μεν εμπιστευκεται κανενας τα μιντια, στον ερωτικο τομεα, η απελευθερωτικη διαχειριση του ασυνειδητου μοιαζει, δυστυχως, ακομα μακρυα..
Αλλα παλε..που ξερεις;..
Ο ερωτισμος εν τζαι ενας τροπος να μιλουμε για τον εαυτο μας σαν σωμα..

Η θεαματικη καταδικη [δαιμονοποιηση;] του Στρω-Καν με την φυλακιση του, αρχικα, σε "κακοφημες" φυλακες [ιντα ανεκδοτο τζαι τζηνον] εμοιαζεν με ενα ειδος συμβολικης εκδικησης εναντια στους πλουσιους - ουλλοι ταυτισμενοι με την καμαριερα..
Αλλα το σεξ ηταν κατι κακο..βρωμικο..σπερματα πεταξουμενα ποτζει ποδα..τζαι δικηγοροι..δικαστες..
Τελικα το επεισοδιο φαινεται να κλειει..
οι πραγματικες καμαριερες που αντιστεκουνται θα εν διπλα υποπτες,
οι αντρες θα ανησυχουν για το ινταλως ο ερωτισμος τους μπορει να γινει θεαμα...
Το σεξ μεινεισκει βρωμικο, τζαι οι πλουσιοι εν πασιν δικαστηρια για τα πραγματικα εγκληματα..
Τζαι ο Μερντοκ εν να κλεισει απλα την εφημεριδα..τζαι εν φκαλει την Sun την κυριακη για κορεσει την διψα για κατινιο..πουλωντας ηθικισμο τζαι ημιγυμνες κυριες στις εσωτερικες σελιδες..

Μεχρι να ξυπνησουν..
Μπορουν να ξυπνησουν οι ευρωπαιοι;

Αρεσεν μια δηλωση της Μερκελ παρακαλω -
"εν θα μας περιορισουν την ελευθερια μας να παιρνουμε αποφασεις οι αγορες τζαι οι οικοι αξιολογησης"..
Καλημερα κ. Αγγελα..ειδες; ..μπορει κατι να εμεινεν που την DDR...η να εν αναγκη να ξανα-ανακαλυφτει..

Ατε τζαι ως παρατζει..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

linopampakos είπε...

ρε ανωνυμε,
εν τζαι φανταζομαι να ξαναπερασεις - μαλλον copy paste φαινεται το κομματι..σαν διαφημιση ακποιου βιβλιου συνομωσιων;
αλλα για να μεν σου μεινει το μαραζιν οτι σας λογοκρινει καποιον αορατο σιωνιστικο κινημα, να σου αφηκω το κομματι..
εν τζαι τοσο κουφο δηλαδη που απορω ινταλως αποφασισες να το αφηκες δαμαι..
με θρησκεια πουλα, με εθνος, το μπλογκ δαμαι..
τζαι το προβλημα με το ισραηλ εν οτι επροδωσεν την υποσχεση μιας δημοκρατικης κοινωνιας τζαι εγινε ρατσιστικο..οϊ γιατι εν εβραιοι κλπ..

οπως θα δεις, εν σας λογοκρινει κανενας..
απλα εν εχουν νοημα τουτα ουλλα - για αυτον οι παραπανω μαλλον σβηνουν το..
τζαι χαλατρωσε με το αππωμα..η ελλαδα εν απλα ακομα μια χωρα που την εκμεταλευκεται ενα παγκοσμιο οικονομικο συστημα..
τζαι η απαντηση μαλλον πρεπει να εν ευρυτερη..
ατε ..για να παμε τζαι στα δικα μας παρακατω..

linopampakos είπε...

για την τραγωδια στο ζυγι..

ο κοσμος που επηεν μαζικα να δωκει γαιμαστα νοσοκομεια,
τζαι η μαζικη μειωση [σαν προσωρινη αυτορυθμιση] της καταναλωσης ηλεκτιρκου ρευματος,
ηταν η συλλογικες απαντησεις στο τραυμα..

που τζιαμαι τζει..
τζηνος που ειπεν τους στρατιωτες να φυουν, αξιζει τιμης - αθρωπινης οϊ στρατιωτικης...
διοτι σαφως θα εμπορεν να ηταν εκατομβη αν καποιος επεμενε σε στρατιωτικες πειθαρχιες..

οσον για τες ευθυνες..
οποθεν τζαι να γυρισει κοπελλια μαλλον [ετσι μου φαινεται απο οτι ακουω] θα καταληξει στην αμερικανικη πρεσβεια [που εν λογοκρινομενη] τζαι στο εθνικο..

που την στιγμη που εφορτοθηκαμε ενα φορτιο μπαρουτι/εκρηκτικα που εν ηταν δικον μας, διοτι καποιοι εθελαν να καμουν κοντρα με το ιραν, το φορτιο ηταν να μας μεινει..
που ηταν να παει;
τα πυρομαχικα στο μονοπωλιο βιας του κρατους, πασιν στον στρατο..ηταν να τα αφηκουμε στα χωραφκια; ποιου τα χωραφκια;
αν δεν ηταν τζιαμαι θα εγινετουν καπου αλλου η εκρηξη με ισως παραπανω νεκρους..

να τα ξηφορτωθουμεν εν εμπορουσαμεν παλε, διοτι οι μεν αμερικανοι επεμεναν να τα κατασχουμε, οι αλλοι εθελαν τα, τζαι εμεις λογω εθνικου [αναγνωρισης ψευδοκρατων κλπ - αλλα τζαι διεθνων συνθηκων] εν εμπορουσαμεν να πιασουμεν το φορτιο αλλης χωρας τζαι να το καμουμεν οτι θελουμεν - τζαι παλε τι να το καμεις..

οποτε εμεινεν μας αγγονιν..
γιατι οι μεν εθελαν να καμουν συμβολικο πολεμο στους δε..

να ακουσουμε τζαι τι θα πει η ερευνα..αλλα το πιο λογικο εν οτι θα ελαλεν ο ενας του αλλου "κατι πρεπει να γινει"..τζαι ουλλοι εσυμφωνουσαν μεχρι που εδιαπιστωναν οτι το θεμα εν ηταν δικο μας τοπικο..

τζαι η κυπρος εν μιτσια..
οπου τζαι να βαλεις ετσι ποσοτητες, ρισκαρεις..

τζαι ισως να εν καλα να δουμε, τι σημαινει η τραγωδια για ενα νησι που εν γεματο οπλα τζαι πυρομαχικα..
ατε συντηρουμεν τα δικα μας..
αλλα ..το μπαρουτι/οπλα μονα τους, λογω τζαιρου, η αλλως πως, μπορει, παντα να εκραγουν..

για τουτον η σεμνοτητα της συλλογικοτητας ισως να εν πιο αυθεντικη απαντηση στο τραυμα..
τζαι η πορεια μακρυα που τα οπλα/μπαρουτι των στρατων..

να δουμε τζαι παρακατω ιντα που να ειπωθει τζαι λαλουμεν τα..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, εμπορούσαμεν να τα ξεφορτωθούμεν! Κοίταξε στο μπλόκ μου.

Αλλά δεν το εκάμαμεν.

Εκτός φυσικά τζιαι αν πρόκειται για μιαν ακόμα συνομωσίαν!

linopampakos είπε...

αγαπητε μου στροβολιωτη απαντησα σου..
βαλω δαμαι το γενικο σχολιο - χωρις τες αναφορες στα σχολια των αλλων στο μπολγκ σου [τζαι τις ανταλλαγες σποντων..:)] - οποιος θελει μπορει να τα δει ποτζει τα επιπροσθετα τζαι το αρχικο το δικο σου για την προσφορα των εγγλεζων..

αγαπητε μου στροβολιωτη,
αν το θεμα ηταν να τα "ξηφορτωθουμε" επιανανμεν τα τζαι εμεις τζαι εκαμναμεν τα πυροτεχνηματα που λαλει ο λοος..η εχρησιμοποιουσαμεν τα για τον δικο μας στρατο..κλπ κλπ
εντυπωσιαζει με που καμενετε οτι εν θωρειτε το διεθνες πλαισιο..
εν νακκον αφηρημενη αθωοτητα αν αμου επιτρεπεις..

τα γερημα τα εκρητικα εφορτωσαμαν μας τα οι αμερικανοι [για να καμουν επειδειξη των ιρανων] αλλα με βαση τις διεθνεις συμβασεις ανηκουν προφανως ειτε στους συριους [αν επληρωσαν] ειτε στους ιρανους [αν δεν επληρωσαν οι συριοι]..
ενταξι μπορει να υπαρχει μια λαγνεια της δυσης [:)] αλλα σδαν χωρα λειτουργουμεν σε ενα διεθνες πλαισιο...
παιζουμεν σε ενα παιχνιδι [το κυπριακο] που απαιτει να ειμαστεν τζαι νακκον συνεπεις - γιατι τζαι η νομιμοτητα που επικαλουμαστεν αλλα τζαι η προσπαθεια να διασφαλισουμε την αναγνωριση της κυπριακης δημοκρατιας, απαιτουν να κτισουμε τα επιχειρηματα μας πανω σε τουτην την νομιμοτητα..
ετσι εκαμνε τζαι ο κ. γλαυκος αμα ηταν στο προεδρικο....:)
εν τζαι γινεται να πιασεις την ιδιοκτησια καποιου [της συριας η του ιραν] τζαι επειδη θελουν να καμουν επιδειξη δυναμης οι αμερικανοι να τα καμεις οτι θελεις [ η μαλλον οτι θελουν - για να αποδειξεις τι;]..
υπαρχει "διεθνης νομιμοτητα"..ετσι την λαλουν..τζαι λαλουμεν την τζαι εμεις - για το κυπριακο τζαι οϊ μονο..

φυσικα ενταξι μπορει να πει καποιος οτι εν σας/μας κοφτουν οι ιρανοι τζαι οι συριοι...τζαι θα το παιξετε/παιξουμε με τους αμερικανους..οτι πουν τζαι οτι φκει..
αλλα το γερημο το κυπριακο;
αμα τουτοι [οι μη-αμερικανοι τους οποιους ηταν να πιασουμε την περιουσια τους τζαι να την δωκωμεν τους εγγλεζους να καμνουν επιδειξεις] αποφασισουν οτι επειδη εμεις ηδη επιασαμεν την περιουσια τους τζαι αφηκαμε τους εγγλεζους [μανα μου ιντα αθωα προσφορα α;] να τα καμουν οτι θελουν,
τοτε γιατι να μεν αναγνωρισουν το ψευδο;
πιαστα τζαι γυρασιν;
Διοτι η"διεθνης νομιμοτητα" εν τζαι αμυνα μας ειπαμεν..

νομιζω εν ξεκαθαρο οτι την μαππα εφορτωσαν μας την οι αμερικανοι..τζαι εδημιουργηθηκεν ενα ντε φακτο αδιεξοδο..
εν τζαι εμεινεν μας τζαι πολυς τοπος..που να τα παρουμεν;
αμα η εκρηξη εφτασεν ως το πεντακωμο,εφανταστηκετε να μεν ηταν η θαλασσα διπλα; που ηταν να φτασει η εκρηξη αν ηταν αποθηκευμενα στην λευκωσια;

θα ηταν πιο ορθολογικο ετσι τραγωδιες να εστιαστουν [που ατομα που ενδιαφερονται για την λυση η εστω το ξεπερασμα των αδιεξοδων του παροντος] στο οτι οι εμπολεμες καταστασεις εμπεριεχουν τους κινδυνους ετσι εκρηξεων..λλιη ειρηνη θα εβοηθαν..
τζαι με την ειρηνη ο αδολος φιλοδυτισμος μερικων μπορει να παιξει χωρις την εννια οτι οι αλλοι εν να καμουν πασες στο ψευδο- ας πουμε..

εσιεις δικαιο στροβολιωτη οτι ειμαστεν αιχμαλωτοι..οϊ τοσο της γεωγραφιας, ομως, που εν ο πλουτος μας ενδεχομενως, αλλα του κυπριακου..