Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανασκοπηση: οικονομικα μετρα, Λιβυη..τζαι το εθνικο στο background

Αμα μερικοι εκπροσωποι του πλουτου γυρευκουν δικαιολογια για να μεν πληρωσουν ουτε καν 1000 ευρω
Τουτην την εφτομαδα ειχαμε την αρχη της συζητησης για οικονομικα μετρα..Ο αβερωφ ηταν τοσο αναμενομενος οπως ενα παλιο γνωστο ανεκδοτο..Τωρα αποφασισεν οτι θα χρησιμοποια την λεξη "νεοφιλελευθερος" αρνητικα οποτε ειπεν να κατηγορησει την κυβερνηση οτι εν νεοφιλελευθεροι διοτι εν θα καμει αναλογικη φορολογια του πλουτου..
Ο καημενος ο Αβερωφ..τζαι αμα του ειπεν ο Στεφανου,
" Ε καλα γιατι εν εδεχτηκετε να μπει ενας φορος με βαση τα ποσοστα των κερδων;"
επαθεν φαρυγγυριδα τζαι αποσυρθηκε που την κυκλοφορια..
Το οτι ο ν. Παπαδοπουλος ειπεν ακριβως την ιδια ατακα με τον αβερωφ [για τα περιπτερα τζαι τα μπακαλικα - μανα μου ρε, κοιτα να δεις ευαισθησια που τα πλασματα που τα ειχαν με τον κατωτατο μισθο τζαι με τες συνταξεις των ηλκιωμενων] μπορει να χρεωθει σαν φταιξιμο του Τασσου - αμα αναλωθηκε μιαν ζωη να το παιζει κεντρωος τζαι ο γιος του εν καταλαβει οτι εν αντροπη να ακουεται σαν την ηχογραφημενη κασετα καποιου αλλου, ιντα που να πεις;..
Ο ν. Παπαδοπουλος στην φαση των εξαγορων/ξεπουληματων του Κουλια [τζαι των γελοιοτητων του Κολοκασιδη που αγκριστηκεν γιατι εχασεν στες εκλογες τζαι γιατι εν του εδωκαν την εδρα που την πισω πορτα] εσυμπεριφερτηκεν λογικα - σαν εκπροσωπος μιας συλλογικοτητας τζαι ας εισιεν τζαι δικα του συφφεροντα..
Αλλα αμα ακουεσαι σαν το φερεφωνο του Αβερωφ, εχασες..
Εν εξευτελιστικο να μεν εσιεις δικες σου λεξεις..
[Ειδα στην εφημεριδα οτι ο Κολοκασιδης επιμενει να εκλιπαρει την καρεκλα - εστειλεν τζαι επιστολη με δικηγορο. Λλιη αξιοπρεπεια κ. Γιωρκο εν εβλαψε ποττε κανενα. Διεκδικα τουλαχιστον την επιλογη σου - σαν ας πουμε συνειδητη τζαι οϊ σαν εκβιασμο για την εδρα του Φυτου - που απετυχε.]

Υπαρχει διαπλοκη στην βουλη;
Επειδη εν δημοσιο το θεμα, θα τολμησει καμια εφημεριδα η αλλο μεσο, να καταγραψει τα συμφεροντα των βουλευτων οσον αφορα την φορολογια του πλουτου; Ηταν οντως ενδιαφερον να μαθουμε ποιος εν ο φιλος της κορης του Μολεσκη, αλλα στα πιο ουσιαστικα που ενεν απλα μερικες σιλιαες ευρω αλλα εκατονταδες σιλιαες ευρω που παιζουνται, εν εσιει ειδηση;
Πιανει βουλευτη η φορολογια της μεγαλης ιδιοκτησιας;
Οποιον βουλευτη πιανει το θεμα τοτε
ειτε τιθεται ζητημα διαπλεκομενων συμφεροντων,
ειτε να μην συμμετασχει οπως εκαμεν τζαι ο Χασικος για τα θεματα των μιντια.
Το ιδιο θεμα μπαινει τζαι για οσους εχουν δικηγορικα γραφεια τζαι εξυπηρετουν εταιρειες [ η οργανισμους που επικαλουνται τους θεους αμα βολευκει] που εχουν αμεσα συμφεροντα με την φορολογια του πλουτου.

Η ευθυξια σαν κουλτουρα τζαι το επομενο σταδιο..
Καλως επαραιτηθηκεν ο Μολεσκης. Ενεν τοσο το θεμα με την ομαδα στες βρυξελες κλπ, οσο μια κουλτουρα ευθιξιας που εξεκινησεν τζαι εν καλα να εμπεδωθει.
Τζαι φυσικα να απλωθει τζαι στην βουλη - αλλα τζαι στα ιδια τα μιντια.
Διοτι η υστερια για την ελληνικη κριση λ.χ., τζαι η προσπαθεια να τεθει σαν αυτονοητο το ζητημα οτι εν να πκιερωσουμε τες αποτυχημενες επενδυσεις των τραπεζιτων [που οι εμπορικοι τους ακολουθοι στην βουλη ακομα παιζουν το για 1000 "ψωρο ευρω" που θα ελαλεν τζαι ο τομμυς], εν μου φαινεται καθολου αυτονοητο.
Καποιοι επενδυσαν, καποιοι στην κεντρικη τραπεζα εχουν ευθυνες για οτι εγινε, τζαι τωρα μαχουνται να αλλαξουν θεμα.
Καποιοι εξυπηρετουν καποια συμφεροντα.
Αλλα δαμαι τα μιντια εν τραβουν - η καλυφκουν.

Ειπαμεν να παιξουμε σαν κοινωνια το ιστορικο μας παιχνιδι της συναινεσης [η "αλληλεγγυη του χωρκου" οπως την ονομασεν ο Λοιζος στην ανθρωπολογια του κυπριακου εκμοντερνισμου], αλλα οϊ να μας το παιζουν τζαι ταχα μου ανησυχια για τα "περιπτερα"..
Διοτι σαν να εφανηκεν να υπαρχει ενα παλιο κολπο στην διαδικασια..Οι οργανισμοι του κεφαλαιου εθκιαλεξαν το σεναριο των 1000 ευρω, για να φκουν οι εξυπηρετητες τους την αλλην ημερα να λαλουν για τους μπακαληες. Οποτε για τουτον εθελαν να μεν εστιαστει μονο στους λλιους ιδιοκτητες μεγαλων εκτασεων γης, ο φορος της ακινητης περιουσιας - για να γυρευκουν οι δημοσιοι εκπροσωποι του κεφαλαιου, υστερα, να το παιζουν "μανα μου ο ταδε τζαι ο ταδε που εν να πκιερωσουν" - για να γλυτωσουν οι εκατομυριουχοι..
Κουντωντας το θεμα παρακατω..
Γνωστο κολπο.
Τζαι να μεν σχολιασω την αναγκη μερικων να φκουν να πουν το ποιημα τους ακριβως την ημερα που οι τζογαδοροι των διεθνων γραφειων αξιολογησης εσυναντιουνταν με τον Σταυρακη...
Ειπαμεν να το παιξουμε καπως συναινετικα..

Πριν καμιαν εφτομαδα, ο Αναστασιαδης ειπεν [στον απηχο της αποτυχιας για συναινεση στην Ελλαδα] οτι στην Κυπρο "υπαρχει υπευθυνη αντιπολιτευση"..
Να δουμεν..
[Παντως στην συζητηση στο ευρωπαικο λαικο κομμα η σταση του Αναστασιαδη απεναντι στην Νεα Δημοκρατια ηταν ενδιαφερουσα - συνεπης με την εννοια οτι εταυτιστηκεν με την πλειοψηφικη "ευρωπαικη" ταση. Αλλα ισως τζαι με ευρυτερες διαστασεις.
Ινταλως εν να παιξουν, λ.χ., οι σχεσεις των 2 κομματων
εν ενδιαφερον θεμα περα που την οικονομικη κριση.
Σαν να υπαρχει ενα ειδος μετατοπισης που το ελληνοεθνικοφρων στο "ευρωπαικο";
Τουλαχιστον στον λογο του Αναστασιαδη τζηκατω. Τωρα δακατω..
Εν να δειξει.]


Οι εθνικοφρονες που θελουν να γινου σερ, το σχολειο "τους", τζαι η αθλιοτητα ενος φτηνου μακαρθισμου
Ειχαμε τζαι μια νεα παρασταση των εθνικοφρονων που εχουν φαντασιωσεις αγγλικου σερ..Ανησυχουν λαλει καποιοι αποφοιτοι για την αγγλικη σχολη..
Το θρασος μερικων καμνει επισης για ανεκδοτο - "το σχολειο μας" λαλει..
Εν μονο δικο σας ρε κοπελλια;...
Μια πτερυγα των αστων παντα ειχαν την φαντασιωση οτι καθε τι που θελουν εν "δικο τους"..
Περαστικα...
Εν τζαι δικο σας εν τζαι δικον οσων επερασαν που τζιαμαι - τζαι πολλοι εν σαν εκαμναν καν χαζιν..
Τζαι πολλοι ηταν τζαι τ/κ..
Φυσικα το υποστρωμα εν που την μια οτι καποιοι θελουν καρεκλες στο Συμβουλιο [τζαι εννοειται οτι αμα εν εχουν εξουσια, εν "πολιτικη", ενω αμα εχουν εν "φυσικη κατασταση"]
τζαι που την αλλην ο φτηνος ρατσισμος - γιατι να υπαρχουν τουρκοκυπριοι, γιατι να υπαρχουν οι δικες του αργιες;..γιατι να υπαρχουν "αλλοι" γενικως..
Απλα εν τολμουν να το πουν ανοικτα τωρα..Κατι εν τζαι τουτον..
Αφου εκαμαν πολεμο στην διευθυντρια, τζαι αμα τζηνη ηβρεν αλλην δουλειαν τζαι αποφασισεν να φυει η γυναικα, τωρα αγαπησαν την ..
Περαστικα παλε..
Τωρα μερικοι αρκεψαν να καμνουν επιθεση τζαι στους καθηγητες..
Εφταιεν η διευθυντρια, φταιουν οι μαθητες που ενεν εθνικιστες οπως τα αππωμενα αστουλικα, φταιει το συμβουλιο, τωρα φταιουν τζαι οι καθηγητες..
Πολλην καγρι..
Τζαι φυσικα οπως παντα ετσι μικροτητες προετοιμαζουν την [εστω απροσμενη αλλα υστερα που τοσες δεκαετιες να μεν το θωρεις;] δικαιολογηση/δικαιωση προς τα εξω του τ/κ εθνικισμου..Τζαι υστερα θα νοσταγλουν τζηνο [την πιθανοτητα τζαι την δυνατοτητα] που αμα την ειχαν εν την εκτιμουσαν/ εκαταλαβαιναν...
Υποθετικο σεναριο: Ας πουμε οτι επιμενουν να αποκλειουν τους τ/κ που τον συνδεσμο γονεων [οπως εκαμαν φετος] με μια κινητοποιηση των αστικων κλικκων της Λευκωσιας...αμα επαναληφθει εν να γινει σαφες το υπογειο κολπο τζαι τοτε; Ειτε οδηγησουν ειτε οϊ τους τ/κ να καμουν δικο τους συνδεσμο γονεων [διοτι αμα εισαι γονιος μειονοτητας τζαι εν εσιεις καν ενα "δικο σου" μεσα στο συμβουλιο του συνδεσμου γονεων],
ειτε μεινει τουτη η μικροτητα να φαινεται σαν παραδειγμα πλειοψηφικου ρατσισμου,
η αγγλικη σχολη θα γινει ενα κλασικο παραδειγμα που θα επικαλουνται οι τ/κ εθνικιστες για να διεκδικουν οσα υποτιθεται τρομοκρατουν τους ε/κ εθνικιστες..αναγνωριση σαν αυτονομη οντοτητα κλπ
Τζαι υστερα κλαμα στες Βρυξελλες..
Οπως με τα δικαστηρια τζαι τες περιουσιες τωρα..

Ειπαμεν - καποτε θα κτιστει ενα αγαλμα στην Αγκυρα στον ανωνυμο ελληνοκυπριο εθνικιστη για τις υπηρεσιες που επροσφερεν στον τουρκοκυπριακο εθνικισιμο..
Αλλα για να δουμεν τζαι το επιπεδο της υστεριας..
Εφαηθηκαν τελευταια για 2 κειμενα μαθητων..
Επιμαχα επιχειρηματα: στο ενα κειμενο υπαρχει απορια γιατι πρεπει καποιος να εκτιμα εναν ηρωα η συγγραφεα απλα τζαι μονο επειδη εχουν την ιδια γλωσσα η επειδη εν που τον ιδιο τοπο...Λαλει, ας πουμε, γιατι πρεπει να μου αρεσκει ο Ελυτης, αφου εμενα φαινεται μου πιο ενδιαφερον ο Ποε;
Τζαι ετσι εγινεν τζαι ο Ελυτης μηχανισμος καταστολης τζαι λογοκρισιας..
"Πρεπει να θελεις Ελυτη" - τζαι ας μεν τον καταλαβουν οι λογοκριτες..

Στο αλλον κειμενο υπηρχε η απορια γιατι να πρεπει να εν υποχρεωτικη η συμμετοχη στον διαδικασια του εθνικου υμνου αμα ενας εν νοιωθει οτι τον εκφραζει..
Να καμετε Μακρονησο κοπελλια..να ψαλλετε τον εθνικο υμνο σαν υποχρεωση υποταγης..
Ευτυχως το θεμα παει τζαι σε επιτροπους τζαι σε μηχανισμους που μπορουν να υπερασπιστουν τα δικαιωματα τους μιτσιους...


Οποιος εν θελει να καταλαβει καμνει οτι θωρει αλλου -
το θεμα του Λιβανου τζαι της οριοθετησης της θαλασσιας ζωνης με το Ισραηλ
Η κλασικη ατακα για να αποφευκουν τα Μιντια τα δυσκολα εν να τα φορτωνουν ουλλα στον "τουρκικο επεκτατισμο". Οποτε οταν ο Λιβανος εθεσεν ζητημα για την οριοθετηση των ζωνων μεταξυ Κυπρου τζαι Ισραηλ, αμεσως οι τηλεορασεις ειδαν "τουρκικο δακτυλο".
Γιατι κοπελλια; Εν μπορει ο Λιβανος να δει οτι το Ισραηλ προσπαθει να αντλησει φυσικο αεριο [αν υπαρχει, οτι υπαρχει κλπ] που μια περιοχη που διεκδικα τζαι τζηνος;
Το Ισραηλ εσιασαρεν να κλεισει συμφωνιες μαζι μας απλα διοτι φοαται ιντα που εν να γινει καθως ο Λιβανος διεκδικα το μεριδιο που του αναλογει στην θαλασσα που εν κοντα στα συνορα των 2 χωρων..
Ερκεται τζαι ο Σετεβρης με την διεκδικηση αναγνωρισης Παλαιστινιακου κρατους...
Εν θα εσιει θαλασσια διεκδικηση η Παλαιστινη;..

Λιβυη 1. Οταν οι αμερικανοι συντηρητικοι ανακαλυφκουν τα κοστα του κρατους στους πολεμους
Στο θεμα της Λιβυης [σαν το συμβολικο κεντρο του νεο-αποικισμου την εποχη της κρισης] ειχαμεν 2 [καπως] εξελιξεις..Που την μια το Διεθνες δικαστηριο [ναι, τζηνο το κολπο που εσιει ευαισθησια για οσους τα βαλλουν με τους δυτικους - τζαι τους αφρικανους σαν πειραματοζωα- αλλα για καποιον παραδοξο τροπο τον Μπους εν εκαταφερεν ακομα να τον ερευνησει για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας στο Ιρακ] εκδοσε ενταλμα συλληψης για τον Κανταφι κλπ. Το Νατο προφανως, αφου απετυχεν πρωτα το θεαματικο πραξικοπημα τον Μαρτη, τζαι υστερα η επιθεση με τα αεροπλανα, αποφασισεν τωρα να παιξει τζαι το χαρτι του δικαστηριου σαν θεαμα. Ενα δικαστηριο που εξεκινησεν σαν προθεση δικαιοσυνης τζαι [οπως εφανηκεν τζαι στην περιπτωση Μιλοσεβιτς] εμετατρεπηκεν σε φτηνο οργανο δυτικης χειραγωγησης.

Γινονται διαραγματευσεις για εκεχειρια - με βαση την εισηγηση της Αφρικανικης ενωσης- ενω στην στην Δυση αρκεψεν να ξηφουσκωνει το παραμυθι των ψεματων των δυτικων μιντια - τζαι των εμιρατων...
Στο κογκρεσο οι ρεπουπλικανοι εσυνεχισαν την πιεση στον Ομπαμα για την Λιβυη - τζαι μαλιστα εκαταψηφισαν μια προσπαθεια να εγκριθει η αποφαση του προεδρου για εμπλοκη στην εκστρατεια εναντιον της Λιβυης..Υστερα βεβαια απορριψαν τζαι αλλο ψηφισμα για πληρη διακοπη της χρηματοδοτησης..
Απλα ο πολεμος εν πουλα στο εσωτερικο τζαι μερικοι συντηρητικοι οπως ο Ron Paul επηραν το ζεστα το θεμα της αποσυρσης των αμερικανικων στρατευματων που τους διαφορους πολεμους - η παραδοση του αμερικανικου "απομονωτισμου"..Εν αμφιβολο τι θα φκαλει τελικα, αλλα το οτι αρκεψεν να εστιαζει καποιος κοσμος τζαι στη δεξια στους πολεμου εν καλο..
Ο Ομπαμα για να κερδισει ποντους στα αριστερα [αφου στην δεξια εδωκεν την εκτελεση του μπιν λαντεν - στημενη η οϊ], τωρα μασιεται να φυει στρατο που το Αφχανισταν..
Τζαι ο Καρζαϊ αρκεψεν να φλερταρει με το Ιραν τζαι το Πακισταν σαν εναλλακτικες λυσεις..
Αλλασουν οι ισοροπιες τζαι στην κεντρικη Ασια..

Παντως σε ενα γενικοτερο πλαισιο φαινεται οτι τζαι στην αμερικη αρκεψεν σιγα σιγα να γινεται κατανοητο το παιχνιδι που παιζεται στην Λιβυη. Στο πιο κατω λινκ υπαρχει μια αναφορα που μια ομαδα που επισκεφτηκε την Λιβυη [μαζι με μιαν πρωην αντιπροσωπο στο Κογκρεσο]. Πριν λλιες ημερες επισης η Wall street Journal σε ενα κειμενο για την περιοχη της Μισρατα, εξηγα πως μερος της αντιπαραθεσης εν τζαι το ρατσιστικο - θελουν να θκιωξουν τους "μαυρους", τους απογονους των "δουλων"..
http://www.uruknet.info/?p=m78966&hd=&size=1&l=e

Λιβυη 2. Τωρα παραδεχουνται το τζαι οι δυτικες οργανωσεις ανθρωπινων δικαιωματων οτι τα Μιντια εδαιμονοποιησαν την Λιβυη..
Η αλλη εξελιξη ηταν οι ανακοινωσεις τοσο της Διεθνους Αμνηστιας, οσο τζαι του Human Rights Watch [τζαι του International crisis group] οτι οι πληροφοριες που εδιοχετευτηκαν στον διεθνη τυπο που τα δυτικα μμε για την καταστολη που το "καθεστως Κανταφι" ηταν τελικα υπερβολικες τζαι κατασκευασμενες..
Ιδου..
"The report adds that "much Western media coverage has from the outset presented a very one-sided view of the logic of events, portraying the protest movement as entirely peaceful and repeatedly suggesting that the regime's security forces were unaccountably massacring unarmed demonstrators who presented no security challenge".
"Η αναφορα [της Διεθνους Αμνηστιας] προσθετει οτι "μεγαλο μερος της καλυψης [των εξελιξεων στην Λιβυη] απο τα Δυτικα ΜΜΕ επαρουσιαζεν μια πολλα μονοδιαστατη οπτικη για την λογικη των γεγονοτων, παρουσιαζοντας το κινημα διαμαρτυριας σαν εντελως ειρηνικο και εισηγητο οτι οι δυναμεις ασφαλειας του καθεστωτος προεβαιναν χωρις αιτια σε σφαγες αοπλων διαδηλωτων οι οποιοι δεν προκαλουσαν προκληση για την ασφαλεια."
http://www.counterpunch.org/patrick06242011.html

Ηταν τζαι τουτο ψεμα, οπως τζαι τα δηθεν αεροπλανα που εβομβαριδαν διαδηλωτες, οπως ηταν τζαι οι "αφρικανοι μισθοφοροι" που ηταν η δικαιολογια για την ρατσιστικη σφαγη στην Βεγγαζη που σιγα σιγα γινεται κατανοητη - τζαι καταγραφεται επισης που την Διεθνη Αμνηστια κλπ. Τζαι εν τζαι εν ουδετερες οργανωσεις παρα το προφιλ τους - εν δυτικες τζαι τουτος εν ενα ειδος φιλελευθερου δυτικου λογου ου φυσικα εν ελαλεν τιποτε οταν εκατασεκυαζουνταν τα γεγονοτα, αλλα τωρα, 3 μηνες τζαι παει, κατι πρεπει να πουν...

Την εφτομαδα
που επερασεν το Νατο εκαμεν παλε επιδειξη δολοφονιων.
Τζαι μπροστα στην κριτικη ειπαν μας παλε το αμιμητο - οι κακοι Λιβυοι χρησιμοποιουν αμαχους σαν αθρωπινες ασπιδες. Μεν ψαχνεται για το που το εξανα-ακουσετε - εν η μονιμη δικαιολογια του Ισραηλ για τις σφαγες παλαιστινιων.
Τζαι για οσους αναγιωθηκαμεν με την λογικη [τζαι ελπιδα] του δυτικου ορθολογισμου εναντια στον κοσμο των μοναδικων θεϊκων αληθκιων - ιδου το καταντημα του καποτε απελυθερωτικου Λογου.
Συμφωνα με την λογικη του Νατο λοιπον, πρεπει οι Λιβυοι να εξεραν που θα εβομβαριδιζαν, τζαι για τουτον επηραν τζαι εβαλαν αμαχους τζαι μωρα για να τα εβρει η ρουκετα.
Μονο ετσι εσιει λογικο νοημα η φραση "ανθρωπινες ασπιδες"..
Αλλα στην αθλιοτητα, εν βλαστα πολλα η λογικη..

Το σαββατο εβομβαρδισαν ενα εστιατοριο τζαι ενα φουρνο.
Στρατιωτικοι στοχοι λαλει..
Εχτες εσκοτωσαν αλλους 8 αμαχους.
Ετσι. Απλα βομβαριδζουν , σκοτωνουν. Χωρις δικαστηρια να ασχολουντια μαζι τους.
Για την ωρα.
Φανταστειτε ενα φουρνο τζαι ενα εστιατοριο βομβαρδισμενα στην Νεα Υορκη, το Παρισι, το Λονδινο..
Τζιαμαι θα ηταν πρωτοσελιδο..
Η Δυση εν εκαταλαβεν ακομα οτι τα εγκληματα της θα ερτουν πισω να την εβρουν.

Αναφορα στο φιλμ "το νησι που μοιραζομαστε"
Την παρασκευη ειδα το φιλμ "το νησι που μοιραζομαστε"...
Εν ανακουφιστικα απαλο καθως διαπραγματευκεται με σχεδον κοινωνιολογικη ακριβεια την εμπερια του γεφυρωματος των εμπειριων..Οπως εβιωθηκεν στο κινημα επαναπροσεγγισης ως τωρα τζαι οπως βιωνεται σε καθε επαφη που σπαζει τα καλουπια του εγκλωβισμου..
Στην πρωτη εκδρομη στο αεροδρομιο Λευκωσιας οι ε/κ επιμενουν [για να δειξουν οτι φταινουν μονο οι εγγλεζοι για τα δικοινοτικα] οτι οι τ/κ ειχαν "ψηφισει", "υπογραψει" για την ενωση..που την αλλην μερκα οι τ/κ αδυνατουν να καταλαβουν για ποιον πραμα μιλουν..
Αμα πιανεις 1 υπογραφη τζαι καμνεις την συμβολο μιας κοινοτητας, παραγεις κενα νοηματος..

Το φιλμ εσιει την μορφη του ριαλιτι, τζαι ετσι μπαινει ευκολα η καταγραφη τζαι η αφηγηση [γιατι υπαρχει μια εξελικτικη πορεια εξοικειωσης τζαι συναισθηματικης αποκαλυψης] με ενα κωδικα που εν γνωστος στο ευρυ κοινο - αλλα τζαι η κινηματογραφηση τζαι το μονταζ των σκηνων εσιει μιαν απαλοτητα τζαι μια αμεσοτητα..ταυτιζεσαι με την αμηχανια τζαι τις σιωπες, τα αστεια τζαι την αντιπαραθεση [οπου προκυπτει] σαν κυπραιος/α..μιλουν εναν κωδικα που εν οικειος..ακομα τζαι τα εγγλεζικα τους εχουν τζηνο το κυπριακο στυλ συνταξης που εν κατανοητο τζαι αστειο ταυτοχρονα..

Αρεσεν μου πολλα η μια τουρκοκυπρια..η Bahire..στην αρκην ηταν η πιο επιφυλακτικη..οπως επροχωραν το φιλμ οι 2 αντρες ελειτουργουσαν σαν βαρομετρο της αφηγησης [ ο τ/κ ηταν πιο ανετος με μιαν πιο σφαιρικη εικονα, ενω ο ε/κ εισιεν ενα τροπο να κωδικοποια αυθεντικα αλλα τζαι μιαν δοση χιουμορ την διαδικασια], ενω οι 4 γυναικες ηταν σαφως πιο συναισθηματικα εμπλεκομενες...οι 2 ηταν πολλα πιο αναλυτριες των συνασθηματων..τζαι οι αλλαες 2 πιο εμπλεκομενες με την αναδυση του συνασθηματος - η ε/κ στις επισκεψεις ποτζει τζαι η τ/κ [η Bahire] σε τουτον το πλαισιο ηταν σαν ενα ειδος αξονα που οδηγαν σε αποκαλυψεις..
Σε μιαν αρχικη φαση εθκιεβαζεν το καφε..εισιεν μια σοβαροτητα που σε εκαμνε να απορεις - αλλα επαιρνε σε τζαι σε ενα αλλο κοσμο - μιας αλλης εποχης..
Υστερα ξαφνικα σε μια κουβεντα για τους εποικους η αμηχανια της εσπασε ενα πρωτο επιπεδο επαφης με την πραγματικοτητα..ερωτησεν αν εν κυπραια αφου ο ενας της γονιος [ η μανα της] εν που την Τουρκια...
Οταν επηαν στον τεκκε ηταν η μονη που εφορησεν ενα ειδος μαντηλας οταν εμπηκαν μεσα στο τζαμι..ενω στον αποστολο αντρεα, ερωτησεν, διστακτικα τζαι ντροπαλα [σαν "ξενη"/Αλλη στον χωρο;] αν εμπορεν τζαι τζηνη σαν μουσουλμανα να προσευχηθει τζιαμαι "γιατι αρεσκει μου να προσευχομαι"..
Τζαι το τραυμα εφκηκεν σαν ολοκληρωση στο τελος οταν ανοιξε το θεμα των αγνουμενων με αναφορα στον παππου της που τον εκαρτεραν [που το 1964] η γιαγια της ωσπου επεθανεν...

Ηταν επισης ενδιαφερον το σχολιο για τες σημαιες ποτζει - τζαι ταιρκαζει για τες εμμονες των αστων σερ στην αγγλικη σχολη..η τουρκοκυπρια ονομασεν το "κομπλεξ αναγνωρισης", ενω ο ε/κ στην προσπαθεια να σουμαρει την κατασταση, ειπεν το καλα: "σαν να θελουν απελπισμενα να πουν κατι..κατι για το οποιον εν νοιωθουν σιουροι..για τον εαυτον τους.."
Το υποσυνειδητο εκφραζει την ανασφαλεια με την υπεροβολη - ειτε στην βορεια ειτε στην νοτια Λευκωσια.

Ισως ακομα τζαι αμα μερικοι βομβαρδιζουν αμαχους στην βορεια Αφρικη - με την δικαιολογια οτι "προστατευκουν" καποιους αλλους [προφανως ανυπαρτκους] "αμαχους.


11 σχόλια:

νεος είπε...

Όπως συνήθως, ύστερα που δκιεβάζω τες αναρτήσεις σου, εν έχω σχόλια.
Καθαρίζεις την ατμόσφαιρα τζιαι απολαμβάνουμεν καθαρόν αέρα!

Πε μας τι γίνεται με τες συνομιλίες, έφκαλες συμπέρασμα;

linopampakos είπε...

νεε ελληνοκυπριε,
εν καλα ρε φιλε..αμα τα γραφω τζαι φυουν οι λεξεις πουπανω μου, σταματω να τριβιτζιαζομαι..αν λειτουργουν τζαι νακκον θετικα προς τα εξω, καμνει μας 2 που εχουμε θετικο feeling..:)

με τες συνομιλιες, μπαινουμε σε μιαν περιοδο που [αν δεν προκυψει κατι απροπτο - τζαι με τες εκλογες λ.χ. εν επροκυψεν] θα πρεπει να φκουν στην επιφανεια τζαι καποια [κρυμμενα;] χαρκια που εν αναμενομενα αλλα μεχρι τωρα εκαθυστεορυσαν - μεταβαση που τον ταλατ στον ερογλου, εκλογες , κλπ..

με τες συνομιλιες υπαρχει ενα [μαλλον συνειδητο] κλιμα χαμηλων προσδοκιων, αλλα κατι ανακοινωνουν τζαι στα πλαγια για μικρο-προοδο ποτζει ποδα..
εσιει τζαι τουτον την λειτουργια του...
εικονα για το ιντα που ακριβως συζητουν εν μπορω να πω οτι εχω..
αλλα οι διαφοροι εμπλεκομενοι θα εστιασουν νομιζω ην επομενη περιοδο..
τζαι [με την αδιαπραγματευτη αισιοδοξια μου - αλλα τζαι με την εικονα που εχω για την συνολικη διαπραγματευση] εν ειμαι της αποψης οτι εν δραματικα δυσκολα [η ανυπερβλητα] οσα εμειναν..

εν σαν να γυρευκει ο κοσμος [τζαι εμεις τζαι οι γυρον] συγκυρια για εστιαση..

ναι σαφως πρεπει να καμει η τουρκια κινηση κλπ..αλλα ενεν κατι που εν περιμενουμε [εμεις η οσοι αλλοι εμπλεοκονται] η εν περιμενουν οι ιδιοι στην τουρκια πκιον..

να καρτερουμε ομως την συναντηση για να πιασουμε το υπο διαμορφωση πλαισιο..τζαι το κλιμα που εκπεμπεται..

τζηνο που μου τραβα την περιεργεια τελευταια εν ο νεος ηγετης της τουρτσικης αντιπολιτευσης..εκτος του οτι εν καλα να υπαρχει τζαι ενα δυνατο κεντρο-αριστερο [εστω αλλα κοσμικο] κομμα στην τουρκια [για ταξικους τζαι αλλους λογους] που να μεν εν κολλημενο εθνικιστικα οπως ηταν τον τζαιρον του Μπαικαλ..το ρεπουπλικανικο κομμα φαινεται να κινειται προς μια κατευθυνση "συναινεσης για τον εκμοντερνισμο /εκδημοκρατισμο"..
εν να δειξει..
αλλα οι οι λλιες δηλωσεις του για το κυπριακο εν φκαλουν την στεροτυπη κασετα..
σαν να κατι να προσπαθει να πει διαφορετικο..
οπως, ας πουμε, πριν τις εκλογες που αντιμετωπισε μια ερωτηση για το πρωτοκολο με αποστασιοποιημενο στυλ - "αφου το εδεχτηκαν γιατι εν το εφαμροζουν" [εννοαν την κυβερνηση ερντογαν]..
εν να δουμεν..εν λλια τα αποσπασματα ποπυ εχουμεν, τζαι ρευστη η εικονα..
αλλα αν αλλαξει οριστικα το πλαισιο συζητησης στην τουρκια, τοτε εχουμε [σαν ανθρωποτητα της περιοχης] καμει ακομα ενα ευνοικο βημα..
τζαι για το κυπριακο θα εν ενα πλαισιο που θα αννοιει προς το μελλον παρα στην αναπαραγωγη του εχτες..
Να δουμεν..:)

Ματιλτα είπε...

Εν κούρδος ο ηγέτης της τούρτσικης αντιπολίτευσης?

Ανώνυμος είπε...

Για την συγκεκριμένη προσπάθεια του Συνδέσμου γονέων της Αγγλικής Σχολής να λογοκρίνει τους μαθητές, του offsite να δημιουργήσει υστερία εναντίων τους τζαι του ΕΛΑΜ να τρομοκρατήσει, έστειλε επιστολή η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία μεταξύ άλλων γράφει:

"As far as the issue of the freedom of expression is concerned, this is a right safeguarded to all persons regardless of their point of view. In this respect, I intend to look into the matter in depth and come back to you at a later stage."

linopampakos είπε...

ματιλτα,
εθκιεβασα το τζαι εγιω..τζαι ειπα να το ψαξω λλιον αφου ερωτησες..γιατι υπηρχεν ετσι τζαι μια ασαφεια...
εν ακομα πιο ενδιαφερον τελικα..μαλλον εν γνησιο υβριδιο που δειχνει οτι οι εθνικοι μυθοι που προσπαθουν να καλουπωσουν την περιοχη [σαν εισαγωγη του δυτικου βλεμματος], αδυνατουν να δουν την πολυπλοκοτητα της ανατολικης μεσογειου στις διαστυαρωσεις...
γραφει η wikipedia με αναφορες στον διεθνη τυπο.
His father was among thousands of exiled Alevis following the failed Dersim Rebellion.[5]

The family belonged to the Cebeligiller clan of the Kureyşan tribe. There are some claims about his ethnicity; some sources mention that he has Kurdish[6][7], Zaza[8] [9] origin, but he said his roots have come from Turkmen.[10]

αρα..
ο ιδιος λαλει οτι εσιει τουρκομανικες ριζες - που εν πλατυ αλλα τζαι ισως αναγκαιο γιατι το καθεστως εκετακτης αναγκης ποτζει που ελαλεν οτι εν γινεται να εισαι κουρδος, προσφατα εχαλαρωσεν..
αλλα οι αναφορες δειχνουν οτι καταγεται που μια περιοχη οπου εν "κουρδικη" [κουρδικες φυλες;], αλλα ισως τουτος να εν που μια φραξια της φυλης/κουρδων που εμιλουσαν ιρανοφωνα..

τζαι ο γερος του ηταν αλεβιτης..αρα αλλη διαφοροποιηση τζαι τουτη μεσα στην κουρδικη κοινοτητα..

μπορει να εν τουτη η εμεπιρια των συνορων [αν την καταλαβω καλα που τες αναφορες] που οδηγησε στην εικονα του σαν "ο γκαντι" της τουρκιας - η εστω του ρεπουπλικανικου κομματος..του αριστερου κεμαλισμου;..

ματιλτα είπε...

To Economistγράφει ότι ένι Alevi Kurd

ECONOMIST

The Turkish opposition

Gandhi's rise
The main opposition party will lose in June, but it is looking more coherent

Apr 28th 2011

IN 1938 Turkey’s army crushed a rebellion in the south-eastern province of Tunceli. Villagers were burned alive or gassed. The government admitted that around 15,000 mainly Alevi Kurds, who practise a liberal version of Islam, had died, though survivors spoke of at least twice as many.

The tragedy is one of the darkest pages in modern Turkish history and remains taboo because it took place when Ataturk was alive and the secular Republican People’s Party (CHP) that he founded was running the country.

Locals say this makes it a miracle that their own Kemal Kilicdaroglu, whose father was then among thousands of exiled Alevis, is now the CHP’s leader...."

http://www.economist.com/node/18621453

the Idiot Mouflon είπε...

Αντί να ασχολούμαστεν με τον Αβερέλ... εεε... τον Αβέρωφ βρε Σύρμα... πε μου που βρίσκουμε γην τζιαι τεχνογνωσία για να παράγουμεν το κάτι τις για ιδίαν κατανάλωση. Ειλικρινά, θα το εθεωρούσα πιο ευχάριστο τζιαι παραγωγικό.

Μεν με παρεξηγάς, απλά δεν αντέχουνται πλέον... ούτε οι μεν, ούτε οι δε.

linopampakos είπε...

Αγρινε,
παει του..Αβαρελ..καλοον..:)...

τωρα για να βρεθει γη, εν δυσκολο, αλλα να δοκιμασουμε λλιον ιστορικο πλαισιο, να δουμε..:)

υποψιαζομαι οτι ο τροπος που αμυνθηκαν τα κυπριακα λαικα στρωματα στην πρωτη επιθεση της διεισδυσης του καπιταλισμου/συσσωρευσης κεφαλαιου [τζαι της πρωιμης αστικης ταξης] των νοικιαστων φορων [που την εκκλησια], ηταν η μικροιδιοκτησια..
γενικως, αφου τα λαικα στρωματα των ιθαγενων εξεγειρουνταν συνεχως [1764, 1804, 1833], "αφηκαν" τους να οικιοποιηθουν μερος της φεουδαρχικης γης...
οποτε η μικροιδιοκτησια ηταν ενα κεκτημενο εναντια στον συσσωρευμενο πλουτο στον παραδοσιακο αγροτικο τομεα..

τζαι η αριστερα εγενηθηκε οταν η νεα εκδοχη των αστων [οι τοκοφλυφοι] αρκεψαν να ξηλωνουν την μικροιδιοκτησια προς ωφελος της συσσωρευσης κεφαλαιου την δεκαετια του 1920..

τζαι σημερα η γη εγινε πιο πολυτιμη διοτι ακριβωσεν το οικοπεδο μας στο παγκοσμιο συστημα - εχουμε τζαι το προβλημα του αεριου τζαι του ερατοσθενη τωρα..:)..
εν θωρεις που ενα βασικο ζητημα ακομα τζαι στο κυπριακο, εν το περιουσιακο;..

για τουτο θωρεις εν τζαι τοσο αυτονοητο η φορολογηση της μεγαλης ιδοκτησιας - διοτι εν το πιο εξωφθλαμο μερος της ανισης κατανομης πλουτου, ακομα τζαι στην γη..

οποτε ειτε καμνει ο καθε ενας το χωραφουιν του..
εγω μαχομαι τζαι καμνω συντηρηση στο περβολουιν που εφηκεν η στετε μου...
αλλα παραγωγος εν ειμαι..μαλλον απολαμβανω το να ειμαι τζιαμαι αμα καμνω καποιες βασικες δουλειες για να υπαρχει το περβολι..

στο συλλογικο επιπεδο, οπως εδειξε τζαι η επεκταση της παραγωγης κρασιων [που εχω τζαι γνωμη.:)], ενα κολπο εμφασης σε βιολογικες οικολογικες καλιεργειες παιζει..
μαλλον τζαι σε αλλα..

αλλα για μερος της συλλογικης ιδοκτησιας, υπαρχουν 3 ειδη γης..
1. η γη της εκκλλησιας που εν γη των προγονων των ε/κ, αλλα ατε με τον τομμυ να διεκδικησει το πληρωμα εστω τζαι μια μπακιρα..
ο νεοφυτος παντως απο οτι ξερω σαν να κατι επροσπαθησε να καμει..εναθρρυνει..ανεχτει..κατι τελος παντων..
2. η πολιτεια..που εκτος που τους κοινους χωρους, δια τζαι κατοικισημη γη..μπορει να πειστει να δωκει τζαι για οικολογικες καλιεργειες..ακουεται καλον τζαι ευρωπαικον..:)..
3. η γη που ανηκει στο κυπριακο..το προβλημα..βασικα τουτη η συζητηση ουλλη για το περιουσιακο εν μια πραγματικη συζητηση για την ρευστοτητα του ιδιοκτησιακου καθεστως μερους της γης, βορεια τζαι εν μερει [εστω τζαι σε λλιοτερο βαθμο] νοτια...
υστερα εν τζαι η πρασινη γραμμη που εν μια αυτονομη οικολογικη ζωνη σε μερικες περιοχες..
αλλα [για να το παιξουμε τζαι λλιον θετικο κλιμα τζαι ερκεται σαβατοκυριακο] η ιδεα που μου αρεσκει εν η μετροπη της καρπασιας σε παρκο..δικοινοτικο - με την εννοια οτι εν να ανηκει στην ομοσπονη πολιτεια τζαι οί στα συνιστωντα..

εν τζαι εβοηθησα πολλα στην πρακτικη αναζητηση ξερω το, αλλα..
με οτι μπορει ο καθενας..

Ανώνυμος είπε...

They can be set up on any part and the shape and pigmentation deviate from eccentric to
type. This will movement you can title disablement and not be constrained to leave the firm where the public can rudely stare at your "Skin Tags"?


my site: skin tags cream

Ανώνυμος είπε...

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied
on the video to make your point. You clearly know what
youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when
you could be giving us something enlightening to read?


My web page natural cellulite treatment

Ανώνυμος είπε...

I know the subject of the possibility of legal marijuana and decriminalization is often a sensitive one
for most folks inside the world today. Ensure that your earlobes are in line using the middle of your shoulders.



my web page :: health benefits of inversion tables