Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Οι αορατες ευθυνες της Πρεσβειας, η υστερια των Μιντια, τζαι η νεα ιουλιανη επιθεση των φασιστων στο προεδρικο

Εν εθελα να γραψω για τραγωδιες φετος. Τζαι ελπιζα, τζαι ελπιζω, οτι το 74 εν να γινει απλα μερος της ιστοριας. Αλλα αμα ειδα τις εικονες των εφημεριδων το πρωιν της 13ης του Ιουλη, υστερα που την προσπαθεια για θεαματικο γιουρουσι της εθνικοφροσυνης στο προεδρικο, εκαταλαβα οτι μερικοι εν διατεθειμενοι να παιξουν με ουλλα για να καμουν αντιπολιτευση - ακομα τζαι με τον φασισμο.
Φυσικα τα ουσιαστικα ζητηματα εν τι προσπαθουν εναγωνιως να κρυψουν μερικοι πολιτικοι αλλα τζαι οι εφημεριδες που εχουν ευθυνη γιατι εφορτωθηκαμε τα εκρηκτικα των ιρανων τζαι των συριων.

Να παρουμεν τα πραματα με την σειρα ομως.
Εγινε μια εκρηξη που μπορει [λογικα] να οφειλεται σε 3 παραγοντες:
1. σε κακη συσκευασια - η σε συσκευασια την οποια εν εξεραμεν τζαι για την οποια εν ειχαμε πληροφορηση λογω του οτι εφορτωθηκεν μας ενα φορτιο που οι ιδιοκτητες του εθεωρουσαν οτι εκλαπηκε.
2. σε κακη συντηρηση
3. σε ανθρωπινα λαθη [λ.ψ. πυρκαγια] η ανθρωπινη σκοπιμοτητα [δολιοφθορα].

Για να προχωρησουμε οφειλουμεν ομως να δουμε τζαι πως εβρεθηκαν τζιαμαι τα πυρομαχικα που εκραγηκαν.
Οι αμερικανοι, λοιπον, αποφασισαν το 2009 οτι για να πιεσουν το Ιραν αλλα τζαι για να καμουν επιδειξη δυναμης, εζητησαν/απαιτησαν που την κυπριακη δημοκρατια να ζητησει που ενα πλοιο με κυπριακη σημαια να σταματησει για να ελεχθει το φορτιο του - επαιρνε πυρομαχικα στην Συρια.
Ο Χριστοφιας, λογικοτατα, θωρωντας το κλιμα, επροσπαθησεν να αποφυγει την υποθεση - ομως καποιοι στην Κυπρο μαζι με την πρεσβεια επιμεναν. Τζαι ετσι εμεινεν μας ενα φορτιο πυρομαχικα - αγνωστης συσκευασιας τζαι κινδυνων. Φυσικα οι δυτικοι επροτειναν να τους το δωκουμε. Αν ομως εθελαν το φορτιο γιατι εν το επιαναν μονοι τους; Τοσα πλοια που εχουν στην Μεσογειο.. Γιατι εκωλωναν;
Διοτι ενεν μονοι τους στο πλανητη - τζαι αυξανομενα η επιρροη τους λιοστευκει. Αν επιαναν το πλοιο θα ηταν πειρατεια. Οποτε εθελαν να μας το φορτωσουν εμας - τζαι αφου καμουν το show εχεστηκαν για τες συνεπειες, τζαι εφορτωσαν μας εμας την ευθυνη για την αποφαση.
Διοτι μετα εμεις επρεπε να φκαλουμε ακρη με τους υπολοιπους - σε οσους ανηκεν το πλοιο, τα πυρομαχικα κλπ. Αν εμεις τα επιαναμεν, ας πουμε, θα ηταν πειρατεια επισης.

Ας παρουμε το ρατσιστικο σεναριο που υποβοσκε στις κατινιες που μας επουλουσαν οι συναγερμικοι [τζαι οι εξαρτομενοι τους στα μιντια] τις προηγουμενες ημερες: "χεστηκαμε για τους συριους τζαι τους ιρανους".
Υπαρχουν 2 προβληματα.
1. Αν εγραφαμεν τους παντες, τοτε το Ιραν τζαι η Συρια θα μας εγραφαν επισης τζαι στην επομενη Ισλαμικη διασκεψη το τ/κ "ψευδο" [κρατιδιο κλπ] θα αρκεφκεν να αναγνωριζεται. Ηδη το οτι εμπλεξαμε με μιαν αναλογη ιστορια πιο παλια, οδηγησε στο δρομολογιο Λατακεια-Βαρωσι. Αν υπαρχουν μαγκες [φιλελευθεροι η εθνικοφρονες - της δεξιας] που εν τους κοφτει να το πουν. Να σταματησουμε να ασχολουμαστεν τζαι με το απευθειας εμποριο, τζαι με την ταιβαν, κλπ κλπ. Τζαι να πουν στους προσφυγες παπαλα οι περιουσιες σας διοτι ξερετε επρεπε να βολεψουμε την αμερικανικη πρεσβεια.
Προφανως κανενας εν τολμα ουτε να πει κατι τεθκιο, ουτε να αναλαβει τις συνεπειες των αιωρουμενων κατινιων - μα ειπαν μας οι αμερικανοι, οι δυτικοι κλπ..Ειπαν σας - τες συνεπειες εν μπορειτε να τες δειτε; Οξα τουτος ο γερημος ο Ιουλης με την διαδρομη 15-20 εν σημαινει τιποτε οσον αφορα των ζητημα των συνεπειων;

2. Η αλλη λυση ηταν να πεισουμε τον Οηε η το Συμβουλιο Ασφαλειας οτι θελουμε να αναλαβουν τζηνοι. Απο οτι φαινεται [ετσι ειπεν τζαι το υπουργειο εξωτερικων] οσες προσπαθειες εγιναν αποτυχαν. Διοτι στο συμβουλιο ασφαλειας ενεν μονο οι μαστοροι της αμερικανικης πρεσβειας δακατω.

Οποτε εμεινεν μας.
Οσοι υποστηριζαν να κατεβει το φορτιο εχουν σαφως ευθυνες.
Η κυβερνηση τουλαχιστον επροσπαθησεν να το αποφυγει. Ο Δησυ, ας πουμεν, τι θεση εισιεν;
Οι εφημεριδες; Ο αξιοσεβαστος "πολιτης" που ανακαλυψε τους φασιστες σαν θυματα εξω που το προεδρικο; Εισειν θεση τοτε;
Ευθυνες;

Παμε υστερα στο τι τα καμνωμεν αφου καποιοι εφορτωσαν μας τα - τζαι αφου εν εσυμφωνουσαν ουλλοι οι εμπλεκομενοι, εμειναμεν αιχμαλωτοι μιας ωρολογιακης βομβας. Προφανως οι ιρανοι εν θα μας ελαλουσαν πως να τα χειριστουμε, τζαι οι αμερικανοι εχεστηκαν για το προβλημα που μας αφηκαν. Στο κατω κατω αν επροκαλειτουν κριση τζαι αρχιζεν η αναγνωριση του "ψευδου" κλπ, παλε για τους αμερικανους εν εγινεν τζαι τιποτε..Εν τζαι εν δικο τους προβλημα το κυπριακο..

Που να τα παρωμεν; Η Κυπρος εν μιτσια - τζαι ο Ιουλης του 74 στον οποιο καποιοι ταχα μου εν εθωρουσαν τες συνεπειες παλε, αφηκεν ακομα πιο λλιον χωρο υπο την διαχειριση της Κυπριακης Δημοκρατιας. Μολις εγινεν η εκρηξη στο Μαρι, αρκεψαν να μουρμουρουν στην Παλωθκια - για το στρατοπεδο τζιαμαι. Ναι το Μαρι ηταν διπλα το Βασιλικο - να αθθυμισω οτι λοαρκαζουμεν να καμουμεν τζαι αλλα κολπα [για ενεργειες τζαι πλατφορμες] στην περιοχη; Τζαι ενεν εισηγησεις μονο τουτης της κυβερνησης. Που να παρουν τα πυρομαχικα-λαφυρα της αμερικανικης πρεσβειας λοιπον;
Αν εγινετουν η εκρηξη Λευκωσια θα ηταν ματζελιο.
Στην Λεμεσο τα ιδια.
Στη Παλωθκια με τα χωρκα γυρον;
Να γινει ερευνα, να μαθουμε την λογικη γιατι τα επηραν τζιαμαι. Μπορει να ηταν ο μονος διαθεσιμος χωρος. Μπορει ισως να μας βοηθησει τζαι η προηγουμενη επιτροπη αμυνας της βουλης για τουτον. Οξα τζηνους χωνει τους το κυκλωμα των Μιντια;

Ινταλως εφυλαουνταν; Να το μαθουμε τζαι τουτο. Ενας στρατος εσιει μιαν ιεραρχια που αποφασιζει. Τζαι εσιει ευθυνες. Φταιει ο συμβουλος που ειπεν να βαλλουν νερο; Να το δουμεν. Αλλα αμα οι ιαπωνες μπροστα στα πυρηνικα εσυρναν νερο, προφανως εν θα ηταν τζαι τοσο παραξενο. Αν εκαμεν λαθος, να τον απολυσουμε;
Φταιει ο αλλος που εκαμεν λαθος εκτιμηση για τον κινδυνο;
Να το δουμεν - αλλα σε ερευνα. Που να πιασει ουλλο το στρατευμα γιατι τουτον ηταν ο αρμοδιος οργανισμος.
Μπορει τα πλασματα να ηταν τζαι τουτα αιχμαλωτα της ωρολογιακης που μας αφησεν η αμερικανικη πρεσβεια.
Να το δουμεν.
Ετσι τζαι αλλοιως μια καχυποψια με τον στρατο ενεν ασιημη.

Η αρμοδιοι οπως επρεπε υποβαλαν παραιτησεις. Ο αρχηγος του ΓΕΕΦ τζαι ο υπουργος Αμυνας. Ενεν θεμα αν εφταιαν η οϊ. Εγινε κατι που ηταν στην δικαιοδοσια τους.

Αλλα στα μιντια εισιεν αρχισει εναν ενδιαφερον κατινιο..

Η πρωτη αντιδραση [του προεδρου, ως τζαι του αρχιεπισκοπου ας πουμε] ηταν να τονισουν το αισθημα της τραγωδιας τζαι την αναγκη να βοηθησουμε οσο μπορουμε ουλλοι. Ο Ομηρου εσυρεν μια σποντα οτι υπαρχει περιπτωση δολιοφθορας - αλλα, προς τιμην της, η κυβερνηση εν επαιξεν το παιχνιδι της δαιμονοποιησης..
Τζαι enter ο Αναστασιαδης [που δυστυχως για τον ιδιο δαμαι εχασεν μιαν ευκαιρια να το παιξει συμβολο ενοτητας τζαι νηφαλιοτητας] τζαι οι παραδεξαμενοι του..Αρκεψεν για τες "ευθυνες". Σαφως υπαρχουν ευθυνες - αλλα το τι ειδους θα το δειξει μια ερευνα. Αμα, ομως, μπροστα στην τραγωδια θελεις να κατηγορησεις αμεσως [τζαι φυσικα κατηγορεις τους πολιτικους σου αντιπαλους] κατι εν παει εν καλα.
Αλλα ατε να πεις, ειπεν το τζαι κανει. Διοτι μετα αυτονοητα θα εγινετουν ερευνα.
Αλλα το κατινιο εσυνεχιστηκεν σαν οργανωμενη εκστρατεια. Υστερα ειχαμεν το νουμερο του Γεωργιου που εστασαν τα σαλια του "καρεκλα" - εν μπορουν να κυβερνησουν μπλα μπλα το απωθημενο. Ενω εσυ λεβεντη μου, με τις διαταγες της πρεσβειας ξερεις α;

Υστερα επαραλαβαν το θεμα τζαι τα μιντια.
Ειπεν ο κασουλιδης οτι εισηγηθηκαν μας οι ταδε να τα πιασουν..αρα εν εδεχτηκαμε..αρα φταιει η κυβερνηση..
Η λογοκρισια των συνεπειων τζαι του τι επροηγηθηκε αρκεψεν να φορτιζει τους ιδιους που εκατασκευαζαν την υστερια - εισιες την αισθηση, ακουνοτας τον αχταρμα των δημοσιογραφων που εγινουνταν δικαστες, οτι ειμαστεν υπερδυναμη τζαι μπορουμε να θκιαλεουμεν αν θα πεταξουμεν η οϊ τα οπλα του Ιραν, την μη-εγκριση του Συμβουλιου Ασφαλειας για να τα δωκουμεν κλπ..
Τζαι η αμερικανικη πρεσβεια εχανετουν στο βαθος - χωρις ενοχες..
Ιντα βολικον α;
Εν τω μεταξυ εγιναν οι παραιτησεις των αρμοδιων - αρα η υστερια εμπορεν μονο να κατευθυνθει ειτε σε συμβουλους, ειτε στην ιεραρχια της Εθνικης φρουρας..

Αλλα το καχρι ηταν αλλου. Ο Χριστοφιας παλε - οπως τζαι την ανοιξη πριν τις εκλογες, οπως τζαι τον σιημωνα, το φθινοπωρο..η εποχιακη επιθεση του μονοδιαστατου λογου των παραπανω μιντια εστιασεν παλε στον προεδρο.
Εναν μειγμα ρατσιστικου μισους για τον "αριστερο προεδρο" μαζι με φτηνες πολιτικες κατινιες..τζαι βεβαια, εμμεσα, αλλα με σαφηνεια, ο αλλος στοχος εν ο Μαρκος Κυπριανου - για επισης πολιτικους τζαι πολιτικαντικους λογους..
Πανω που τα πτωματα..
Εν ετεροκλητη βεβαια η συμμαχια - οι απορριπτικοι θελουν να επιτεθουν στο Χριστοφια για το κυπριακο, ενω οι κεντροδεξιοι για την προεκλογικη...
Το γνωστο μισος [των 2 πτερυγων στα μιντια] αυξηθηκε τζαι νακκον γιατι εν τα εκαταφεραν στες βουλευτικες εκλογες.

Πρεπει ενας προεδρος να ξερει που πυρομαχικα που το ιραν, τζαι πως φυλαουνται;
Παραλογο.
Αλλα στην υστερια η λογικη παει περιπατο, κυκλοφορει η μιση ειδηση, τζαι κατασκευαζεται υστερια..
Μπορει μερικοι να ελπιζαν σε ενα θεαματικο πραξικοπημα.
Οποτε το οτι εβρεθηκαν φιλελευθεροι τζαι φασιστες ηταν θλιβερο -ακομα πιο θλιβερο εν οτι εν εφαινουνταν οι πρωτοι να νοιωθουν/καταλαβαινουν την ιστορικη σημειολογια μια νεας φασιστικης επιθεσης στο προεδρικο - σαν το κτιριο που ηταν, τζαι ενι, το συμβολο της δημοκρατικης αντιστασης απεναντι στον φασισμο, που τον Ιουλη του 74.
Τζαι τουτα λλιες μερες πριν τις 15 του Ιουλη.
Καθε Ιουλη οι φασιστες καμνουν ετσι παναυρκα - συνηθως στο οδοφραγμα. Οποτε το να το παιζουν τωρα σε αλλο πλαισιο για να συναξουν τζαι αχαπαρους, εν τζαι αλλασει η ουσια - απλα εν αλλο το κετσαπ..Ουτε οτι ο βασικος ογκος της επιθεσης εν οι ιδιοι που περσι εδερναν κοσμο σε αλλην μερκα της Λευκωσιας..
Ισως, λοιπον, να επρεπε επρεπε να εισιεν παραπανω ευαισθησια που μερικους που σιουρα ενεν ιδιοι με τζηνους - τζαι μνημη- που οσους εβρεθηκαν ουρα στο μισος τους..

Που το μιντια ομως ηταν προσπαθεια χειραγωγησης συναισθηματων - στο ευρυτερο κοινο.
Ακουσα οτι ως τζαι ο Τσουρουλλης σε μιαν φαση ειπεν στην τοπικη δημοσιογραφο που το επαιζεν οτι εν εγινετουν επιθεση της αστυνομιας "εμεις αλλα βλεπουμε"..

Την στιγμη που ο κοσμος στες γειτονιες, στο δρομο, στις καθημερινες κουβεντες επροσπαθαν να διαχειριστει το "κακον" σαν τραγωδια [τζαι οντως αποφευγεν να το ταυτισει πολιτικα με μιαν παραταξη], ηταν σαφες οτι καποιοι εκαμναν πολιτικαντισμο..
Τζαι ο "Πολιτης" που εν εσχολιασεν την δικη του σταση για να ερτουν τα πυρομαχικα στην Κυπρο ξαφνικα αγαπησεν τους νεοφασιστες..
Περαστικα κοπελλια..

Μηπως μερικοι επροτιμουσαν να μεν γινει ερευνα - τζαι φκαλουν τζηνοι το πορισμα κρυφκωντας οτι εν τους βολευκει;
Να μαθουμε γιατι ηρταν στην Κυπρο τα πυρομαχικα;
Ινταλως ελειτουργησεν ο στρατος;
Αν τιθεται κατι επιτακτικα εν το γεγονος οτι ειμαστεν ενας τοπος γεματος οπλα τζαι πυρομαχικα.
Που εισαστεν ακομα που εν να εχουμε τζαι το φυσικο αεριο σε πακετο.

Τζαι αν ηταν δολιοφθορα;
Να δουμεν αφου μερικοι σαν να θελουν παραιτησεις πριν καν ρωτησουμε/μαθουμε τι εγινε..
Φουνται καποιοι κατι;

Το πιο αισχρο ηταν η προσπαθεια του Δησυ να φκαλει πολιτικη υπεραξια.
Το κομμα που αγωνιστηκεν να μεν αποδοθουν ευθυνες για το εγκλημα του 74,
το οποιο αθωωσεν/εξαναπροσλαβεν τους 62 [γιατι ηταν δικοι του τζαι ετσι καμνει το ρουσφετι η δεξια για οσους εξηχασαν]...
Τωρα ξαφνικα επιασεν το Γεωργιου μεγαλη ευαισθησια για ευθυνες..
Εν καλα..να γινουν δικες εστω τζαι τωρα για τα εγκληματα της περιοδου 15-20 ιουλιου αφου θελουμε τοσο πολλα ευθυνες;
Ευκαιρια... αφου ειπαμεν να καμνωμεν ερευνες, να κλεισουμε τζαι τζηνο το κεφαλαιο εγκληματων, εν ενι;..
Οξα ο Δησυ εσιει καμια παρακαταθηκη ευαισθησιας στους θεσμους;
Επαραιτηθηκεν κανενας τοτε με την δολοφονια στην Χλωρακα - οταν ο τοτε υπουργος επινε τα εξω, τζαι οι αστυνομικοι εσκοτωναν 2 μιτσιους ;
Για το φιασκο της Δερυνειας εζητησαμεν καμιαν φορα ευθυνες που τον συμπαθεστατο κ. Γλαυκο που τα εκαμεν μανταρα; Οί.. γιατι ειπαμεν οτι εν θα κατηγορουμεν οσους εκαμαν λαθη χωρις να εχουν στοχο κατι κακο - απλα εφορτωσαμεν ενα εγκλημα στου κακους της αλλης πλευρας αγνοωντας οτι ηταν γνωστη η πορεια προς το αδιεξοδο..
Εδειξεν κανενας ευαισθησια για τους πυρουλους τζαι το χρηματιστηριο;
Μπα..
Τζαι τωρα οι παραδεξαμενοι θελουν να φταιει ο πολιτικος τους αντιπαλος..
Αμα κατοικας σε γυαλινο σπιτι εν πετασεις πετρες..

Προφανως καποιοι εξεκινησαν πρωιμα την προεκλογικη..
Τζαι φυσικα εσιει τζαι κουτσοφτερους ποτζει ποδα που θελουν να φκαλουν πολιτικη υπεραξια...
Ηρεμηστε..
Εχουμεν χρονο μπροστα μας..
Τζαι ιστορια να καλυψουμε..

Λυπουμαι που αφηκα το προηγουμενο ποστ ετσι γληορα..
Αλλα εστω τζαι με την τραγωδια θα επροτιμουν τον σεβασμο στους νεκρους χωρις τις νεκροφιλες υπερβολες..
Χωρις, εστω τζαι τωρα, τον υστερικο πολιτικαντισμο της δεξιας...διοτι που τους υστερικους της ακροδεξιας τις επιθυμιες για φονους, "θανατους", τζαι δολοφονιες ακουωμεν τες για 2-3 χρονια τωρα..
Εσυνηθισαμεν;
Ακομα τζαι τουτο ισως να εν προβλημα..
Αλλα που οσους θα εμπορουσαν να εν νουσιμοι, η συμπεριφορα της ανοχης των επιθυμιων δολοφονιας. τουφεκισμων τζαι λυντσαρισματος, ηταν απαραδεκτη..
Ιντα που αγχωνεστε ρε παιθκια;..οι φασιστες εν λλιοι..εννα σας ψηφισουν, ενεν αναγκη να τους βαλετε μπροστα..
Εν τζαι πειθετε τους υπολοιπους που εν σας πιστευκουν γενικα..
Απλα ο κοσμος ακουει, θελει να μοιραστει κατι, αλλα..αθθυμαται επισης..Τζαι στο τελος εν να κρινει αναλογα με το πλαισιο - τζαι τα φιλτρα του..Τζαι οποιος αννοιει φαλιες εν να πρεπει να εν ετοιμος να δεχτει τες συνεπειες..τες μνημες που εν να ξυπνησουν οι υπερβολες του..

Εν να γινει ερευνα.
Τζαι επειδη φανταζομαι η κυβερνηση [τζαι οι αναφορες στην ερευνα] απο διπλωματικη αβροτητα τζαι αναγκη ισοροπιων εν θα θεσει αμεσα θεμα ευθυνων της πρεσβειας, να το θεσουμε εμεις - οπου μπορουμε τζαι οπως μπορουμεν..
1. Η ερευνα να εσιει τζαι μιαν οφκερη καρεκλα - για τες ενοχες της πρεσβειας τζαι οσων την υποστηριξαν για να ερτει το φορτιο στην Κυπρο.
Το 74 η ευθυνη της πρεσβειας ηταν πιο καθαρη. Για τουτον ο κοσμος εκαμνε τες διαδηλωσεις τζιαμαι..
Δαμαι ελογοκριθηκε το τοπιο..αλλα εν θα μεινει λογοκριμενο..
Να μαθουμε λοιπον για τις ευθυνες τζαι για τες συνεπειες του φορτιου..
Τζαι θα επρεπεν η αμερικανικη πρεσβεια απο σεβασμο [τζαι καποιον, ισως, αοριστο αισθημα ευθυνης] να ηταν πιο προσεκτικη..
Για να βοηθησει στο ξεπερασμα του παρελθοντος..εστω τζαι στην επιφανεια της πολιτικης..

2. Να γινει ερευνα για τον στρατο, την ιεραρχια τζαι τες ευθυνες της, αλλα τζαι για τους κινδυνους που υπαρχουν που τοσα πυρομαχικα στην κυπρο.
Τζαι το τι σημαινει να εισαι αιχμαλωτος σε ενα μιτσην τοπο τοσων πυρομαχικων.
Τζαι να μας πουν οι φιλοι των πρεσβειων αν λοαρκαζουν να επιμενουν [η απλα να δεχουνται] να φερνουμε δακατω ανεξελεκτα οτι φορτια οπλων πει/διαταξει η αμερικανικη πρεσβεια...Τζαι για τον συναγερμο τουτο εν σημαντικο θεμα που θα το βρισκει μπροστα του ετσι οπως εδιαμορφωσεν το σκηνικο με τις εστιασεις του μεχρι στιγμης..

3. Τζαι φυσικα να δουμεν τζαι οσα παραδοξα εκαλυψεν το ττοζιν της υστεριας για μετατοπιση της συζητησης..ινταλως αψεν η φωθκια λ.χ..

Τζαι επειδη εν Ιουλης τζαι καποιοι επρεπε να εχουν νακκον αντροπην, να κλεισω με τα λογια του Δωρου - αφου οι τραγωδιες με τα οπλα σε τουτον τον τοπο εχουν κοινη ριζα/αφετηρια..
" Παντως εμεις θα τους αντισταθουμε οποιοι και αν ειναι, οσο δυνατοι και αν ειναι."

Γιατι το φορτιο που επρεπε να δεχτουμε με πιεσεις τζαι εκβιασμους, αθθυμιζει μεταφορικα αλλες τραγωδιες..
Τζαι η υστερια μερικων αναλογες..
Ας ελπισουμε στον κλαδο ελαιας της λογικης..της συναινεσης που κυκλοφορα γυρευκοντας τροπους να εκφρασει το πενθος σαν κοινη τραγωδια..οπως υστερα που το 74..
Διαφορετικα..
Εχουμε πολλα να πουμε..τζαι για εγκληματα, τζαι για δολοφονους που επυροβολουσαν εν ψυχρω τα θυματα τους, τζαι για ευθυνες..
Αλλα ειπαμεν ..να δουμεν αν γινεται την θετικη εικονα..

72 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με βασην την λογικην σου αμαν σε παιξει ενας σημερα δεν πρεπει να τιμωρηθει διοτι πριν 100 χρονια εν επιενναν φυλακην?

Ο θεος (που δεν υπαρχει) να σας ελεηση.

Xwrikos

the Idiot Mouflon είπε...

Το ιδεολογικό υπόβαθρο του πως εβρέθηκαν δαμέ ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει με την ευθύνη για ασφαλή φύλαξη;

Δηλαδή, επιάσαν τούτην την πτυχή οι μαννοκίκκιροι "πουποτζει" γιατί θωρούν πολιτικό - ιδεολογικό όφελος ...τζιαι συνεχίζουν το οι φωστήρες "πουποδά" γιατί θεωρούν ότι προσφέρεται σαν δικαιολογία;

Το "περιμένετε την έρευνα" να δεχτώ ότι ισχύει για τις ποινικές ευθύνες... για τις πολιτικές εν φως φανάριν ούλλα.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό στη βάρδια σου... εν πα να αποδείξεις σαμποτάζ, ότι εν σου είπεν κανένας τίποτε, ότι ελαλούσαν σου ούλλοι που ένα διαφορετικό πράμα, ότι έχουν ευθύνες οι προηγούμενοι, ευθύνες οι επόμενοι... η δική σου ευθύνη εν δεδομένη τζιαι τεράστια.

Εν γίνετσαι ρε κουμπάρε να ταυτίζουμεν τις ιδέες / ιδεολογίες με τα άτομα τζιαι να νομίζουμεν ότι υπερασπιζόμενοι τα άτομα σώζουμεν τις ιδέες. Εν το αντίθετον το αποτέλεσμα. Υπερασπιζόμενοι τους ανίκανους αμαυρώνετε τις ιδέες. Εν τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς;

linopampakos είπε...

χωρικε
επιασεν σε πολλα θωρω η ευθυνη για τα εγκληματα που εγιναν το 74...
εν τζαι εν θεμα οτι επαιξαν καποιους καποιοι [τζαι μερικοι ηταν τζαι βουλευτες λαλουν - αλλα ειπαμεν να το αφηκουμεν στην ενοτητα], αλλα τουτο το γερημο το κομμα σου που ξαφνικα θελει ευθυνες χωρις δικες μεσα που τες δαιμονοποιησει ςπου κατασκευαζουν τα μιντια του,
αθωωωσεν ακομα τζαι τους ενοχους [τους ελαχιστους] που απλα απολυθηκαν
τζαι αθθωσεν τους χωρις δικες..
τουτο εν τυο γυαλινο σπιτι στο οποιο κατοικα ο γεωργιου - ας πουμεν..

οποτε η αναλογια ενι..
αμα καποιος εν αναλαβεν ποττε του ευθυνη, τζαι μαλιστα εκαλυψεν εγκληματα, ξαφνικα το να ζητα ενοχους [ευκολα στους αντιπαλους του] χωρις διευρευνηση, εν νακκον [το λλιοτερο] υποπτο..
να την λογοκρινουμεν τζαι τουτην την αντιφαση;
την αλλην με την πρεσβεια;

στην δημοκρατια καμνουν ερευνες..για τες ευθυνες..
αλλα αν μερικοι νομιζουν οτι εν να χωνουνται πισω που το "μα εγω εν τζαι.." τζαι υστερα να υποστηριζουν την δαιμονοποιηση για φτηνους πολιτικαντισμους..
εν γινεται..
τα πραματα πρεπει να λεουνται..

εν τζηνοι που χρειαζεται να τους ελεησει ο θεος που εν υπαρχει..
τζαι εννοειται τζαι τους απολογητες τους..:)

linopampakos είπε...

αγαπητε αγρινε,
μα ποιον εν το ιδεολογικο υποβαρθρο;
το οτι η αμερικανικη πρεσβεια εθελεν να μας τα φορτωσει εν ιδεολογικον;
γιατι;
ενας οργανσιμος ευθυνεται γιατι ηρταν δακατω..ποιος το λογοκρινει;
τζηνος εν ο πρωτος τζαι ο βασικος υπευθυνος..

αν παρουμεν την αναλογια σου η βαρδια στην οποια εγινε η εκρηξη ηταν του γεεφ..ατε τζαι του υπουργου αμυνας γιατι εν ο πολιτικος υπευθυνος..
τι εν ξεκαθαρο;
οτι πρεπει να αγνοησουμεν οτι εβαλαν καποιον να φκαλει βαρδια σε ενα φορτιο ωρολογιακη βομβα;

αμα αγνουμεν τον ενοχο που μας εφερεν την βαρδια, τοτε απλα θα γυρευκουμε να τιμωρησουμεν οποιον ευκολυνει τζηνο που φωναζει - ενδεχομενως για να κρυψει τες ενοχες καποιον..

δηλαδη αμα ππεσει ενα αεροπλανο, εν να φταιει η κυβερνηση οξα εν να αναζητηθουν ευθυνες ινταλως εβρεθηκεν εναν χαλασμενο αεροπλανο;
ποιοι το εφεραν, ποια εταιρεια [πρεσβειας ας πουμε] κλπ..

τζαι τι φοουνται [οσοι φοουνται] με την ερευνα;
αμα εν θωρεις φιλε μου οτι κατασκευαζεται μια κορακιστικη υστερια για πολιτικη υπεραξια, νομιζεις οτι εν απλο..
ρωτα ομως την ριζα..
τζαι του που στεκουν οσοι καμνουν οτι εν αδιοριστοι δικαστες τζαι εν να δεις..

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Θα είσουν πιό σωστός αν στους πιθανούς λόγους που προκάλεσαν την έκρηξη πρόσθετες και την εγκληματική αμέλεια των 'υπευθύνων'.

Είναι μάταιη η ενορχηστρωμένη ενέργεια για κάλυψη του προεδρικού και του περίγυρου του, ο αγανακτισμένος κόσμος αντιλαμβάνεται πολύ καλά την κατάσταση που δυστυχώς βρωμά.

Φίλε μου, 'τα του καίσσαρος τω καίσσαιρι' και φοβάμαι πως αυτός ο 'καίσσαρ' έχει υπερβεί τα όρια ανοχής. Καιρός να δείς τον κόσμο χωρίς γυαλιά.

linopampakos είπε...

κακομουτοσυνε,
που τα που ως που φταιει ενας τυπος στο προεδρικο, η ο περιγυρος του, επειδη εγινε μια εκρηξη στο Μαρι;
επρεπε να εν ειδικος στα οπλα;
οξα επρεπε να τα δωκει τους αμερικανους προκαλωντας κριση για το κυπριακο;
οξα επρεπε να φκαλει βαρδια τζηκατω;
καλα γιατι εν εφκαλεν η επιτροπη αμυνας της βουλης;
[θωρεις - η επιλεκτικη εστιαση εν βολικη]

η κατευθυνση της επιθεσης εναντια στον χριστοφια εν τοσο κουφη [οσον αφορα ευθυνες] που μονο η η συναισθηματικη υστερια των μιντια μπορει να δικαιολογησει, ακομα τζαι την υποψια της..

παραδειγμα: ο πολιτης που υποστηριξεν να κατεβασουμε το φορτιο [ειδες που τουτον αποφευκεται με τοσο εντονο σχεδον υποπτο τροπο;] εκουρτισεν το κοινο του σημερα [τουλαχιστον εμαθαμεν τζαι που βαρει ετσι στιγμες] οτι επρεπε να πει συγνωμη, ταχα μου, ο χριστοφιας,
τζαι ο αθρωπος φυσικα εν ειπεν [γιατι να πει; ποια εν η δικη του ευθυνη;]...
τζαι αγκριστηκαν μερικοι οι αναγνωστες σαν πιστοι καταναλωτες..
η σαν ετοιμοι για αφορμολοημα..
αλλα εν ρωτουν την θεση του πολιτη στο να κατεβει η οϊ το φορτιο..

εφτιαξεν η εφημεριδα προσμονη, τζαι υστερα λαλουν μα γιατι εν μας ειπεν οτι εθελαμεν;..
που βολικα θα αποφευγεν τα δυσκολα με την πρεσβεια,
τζαι οτι αλλο..

..ξερεις ακομα λλιον τζαι εν να αρκεψω να υποψιαζομαι την δολιοφθορα..αμα η φαντασιωση των αλλων εσιει τοσην εμμονη..ξερεις εν νακκον ενδιαφερον να δεις το αλλο ακρον..:)

μεν μου πεις οτι εν θωρεις;
Ρωτα να δουμε τι θεση εισιεν ο αναστασιαδης για το αν πρεπει να κατεβουν η οϊ τα πυρομαχικα..
θα ηταν υπερβολικο να τον θεωρησεις ενοχο για την εκρηξη..
αλλα ουτε καν την πρεσβεια;

η κατασκευη γεγονοτων, γινεται με καποιους στοχους..

ερωτηση: εσιει ευθυνες η επιτροπη αμυνας της βουλης;
λογικα αμα το σκεφτεις στο νομικο πλαισιο - υστερα που το γεεφ, τον υπουρογ αμυνας, εν οι αμεσα εμπλεοκομενοι αρμοδιοι..
αλλα..
κοιτα να δεις σιωπη..
ξηκολλα φιλε μου..
καποιοι σας κρατουν σε ενα βλεμμα που τους βολευκει..

Ανώνυμος είπε...

οπως παντα το δολοφονικπ ακελ αλλαζει το θεμαεχετε παρει εντολη να θανατωσετε αυτο το λαο.και μην κατηγορειτε το ελαμ.ειμασταν χιλιαδες λαου εκει.το ελαμ δεν εκανε τποτε και το ξερετε.δικοι σας ησαν οι προβοκατορες

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Λινοπάμπακε, δεν συμφωνώ μαζί σου και δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω περισσότερο.

Bananistanos είπε...

Εξηχασες τις δολφονίες της ΕΟΚΑ...

το πρόβλημα ειναι το ποιος ζητά τις ευθύνες ή αν υπάρχουν ευθύνες;; Εγώ που ήμουν 3 χρονών το 74 δικαιούμε να ζητω ευθύνες;;

Ανώνυμος είπε...

Τα μόνα που καταφέρνει καλά το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος είναι να παραπληροφορούν, να διχάζουν και να κάνουν πλύσεις εγκεφάλου. Α και να μην το ξεχάσω. Να τα κάνουν σκατά γεννικότερα.

linopampakos είπε...

"καθαρισμε κακομουτσουνων",

σεβαστη η επιθυμια τζαι η επιλογη σου..
τα ερωτηματα μενουν, κατα συνεπεια, αναπαντητα..
οτι μεινει που μιαν κουβεντα σαν υπολοιπο αμφιβολιας για την κατασκευη της χειραγωγησης απο τα μιντια,
και ενι..
σε χαιρετω..

the Idiot Mouflon είπε...

Λίνο, το ποιος μας τα εφόρτωσε ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με την ευθύνη σωστής φύλαξης τους;

Μπορεί να μας εσύρναν πόμπα τρομοκράτες τζιαι να μεν έπαιζεν. Πιάνουμεν την, απενεργοποιούμεν την... τζιαι μετά που 3 χρόνια, λόγω λανθασμένης φύλαξης ... παίζει.

Με τα αεροπλάνα, αν εν ιδιωτικά η ευθύνη της κυβέρνησης εν στην εποτεία των εταιρειών τζιαι των ελεγκτών. Αν εν δικά της όμως (όχι ημικρατικά αλλά άμεσα περιουσία της) τότε ναι... οι ευθύνες, πολιτικές και μπορεί και ποινικές, ανάλογα της σοβαρότητας του ατυχήματος και των λόγων του.... μπορούν να παν ως πάνω.

Δαμέ δεν μιλούμεν καν για ένα αεροπλάνο. Δεν είναι μόνο ο αριθμός νεκρών που καθορίζει το μέγεθος. Εν συνολική αποτυχία του Κράτους τζιαι επικεφαλής ένας ένει.

Ανώνυμος είπε...

APONAN ANTREPETAI O KOSMOS EN DIKOS TOU! NA TON SHAIRESAI TON PROEDRO SOU TZAI TOUS ANTIIMPERILIASTIKOUS TOY AGWNES. APLWS APODEIXEN POSO ANIKANOS ENI. KRIMAS STIN PSIFO POU TOU EDWSA (GIATI SAN TON VLAKA EPISTEPSA OTI HTAN NANAI KALLITEROS POU TOUS ALLOUS TZAI EPSIFISAN TON, O MALAKAS)

linopampakos είπε...

bananistane,
τωρα που το λαλεις..
οντως ηρτεν μου σε μια φαση η εικονα του λυντσαρισματος του σαββα μενοικου,
που κατινια της τοτε εποχη τζαι αναλογες υστεριες..
ινταλως σου ερκουνται τα πραματα α;..
συνειρμικα τζαι ανεξηγητα..:)
ας πουμε..

φυσικα φιλε μου δικαιουσαι, οϊ μονο αποψη να εσιεις αλλα τζαι να απαιτας να γινει επιτελους καθαρο ιντα που εγινε..αν σε ενδιαφερει δηλαδη..
θωρεις ο κυριος "τρεχουν τα σαλια του καρεκλες", εν εμπορεν ουτε φετος να συμφωνησει σε μια ερευνα..
καποιοι φοουνται τες ερευνες; καποιοι θελουν μισες εκδοχες σαν αυτονοητα για να μεν σκεφτεται το ακροατηριο;

το θεμα ενι αν υπαρχουν ευθυνες. --ποιος τες εσιει,
--γιατι [δαμαι χρειαζεται το τεκμηριο τζαι η κριτικη σκεψη για το πλαισιο τζαι τες συνεπειες]
--αλλα τζαι ποιος [τζαι γιατι παλε] ζητα να αποφασιζει χωρις ερευνα..

1. εσιει ευθυνες η πρεσβεια τζαι οσοι την υποστηριζαν, ναι η ου;
απλο ερωτημα..
αν η απαντηση εν ναι..γιατι καποιοι κρυφκουν το το θεμα;

2. οιευθυνες για την διαχειριση στον στρατο ανηκουν η εν ανηκουν σε καποιο συγκεκριμενο τμημα του κρατους;
γιατι τοτε η εμμονη με το ατομο που εν εσιει ευθυνες;
καποιοι θελουν να παιξουν τα κορακια μηπως;
να μεν το πουμε;
γιατι;

3. γιατι καποιοι που εν εθελαν να γινουν ερευνες για ιστορικα αλλα τζαι προσφατα εγκληματα, θελουν παλε να φκαλουν φιρμανια ενοχων, χωρις ερευνα;
καλαν ..εν τοσο επικινδυνη η ερευνα;
εν τζαι τουτο πκιον αναγκαστικα θεμα - εστω τζαι αν δεν θελεις να το δεις..
να μεν ρωτησω για την πιθανατητα η φωθκια να υπηρχε χωρις αυτοαναφλεξη κλπ..
οποτε φιλτατε, καποιοι μαλλον προσπαθουν να λογοκρινουν- η να χειραγωγησουν..αποφευγωντας να μαθουμε τι εγινε..

οι αποσαπσματικες αναφορες στα μιντια [ τα ελγχομενα που μια παραταξη με δεδομενη την εμπειρια, τον βιο τζαι την πολτιεια τους] μαλλον θα επρεπε σαν νεον ατομο της μετα το 74 εποχη να σε βαλλουν σε υποψιες , οτι καποιοι κουρτιζουν σε για καποια δηθεν αυτονοητα.. για να μεν υποψιαστεις, αλλα..
η γιατι θελουν να σε εχουν να φωναζεις το ποιημα τους..

οποτε το θεμα δαμαι εν οι ευθυνες, αλλα τζαι η δυνατοτητα των πολιτων να κρινουν..
με τεκμηρια τζαι χρονο να σκεφτουν..
διοτι υπαρχουν τζαι οι συνεπειες- εν ευκολα να λαλεις "α η ταδε προσφορα" τζαι να κλειεις το θεμα λες τζαι εν αυτονοητο..
εν ενι..
ειδες καμιαν απαντηση στο αδιεξοδο που μας εφορτωσαν νομικα οι αμερικανοι;
καποιοι χειραγωγουν..

linopampakos είπε...

εθνικοφρονουθκια "ανωνυμοι" [α ναι μολις ειδα οτι ηρτεν ακομα ενας που το παιζει κατα το γνωστο σεναριο "μα εγω εψηφισα" κλπ]
μπορει να εισαστε τζαι ενας δηλαδη, αλλα να μεν σας απαντησουμε εν γινεται..
εν να παω σε μια δουλεια τωρα..τζαι ποψε λαλουμεν τα..
τζαι γιατι εν μπορειτε να χρειαστει να καλοπιανεται τους ακελικους [που εν ειμαι] ..τζαι εσεις τζαι τα αλλα τα κορακια...της εποχης..

Αγρινε..ποψε επισης..

Ανώνυμος είπε...

τιμη που ειμαστε εθνικοφρονες.δεν μισουμε το εθνος μας και δεν το θαβουμε προς οφελος της αλλοδαπης ιδεολογιας,ουτε προς οφελος των εχθρων τους οποιους καποιοι λενε αδελφους τους.ειναι χρεος μας να μην αφησουμε κανενα ακελικο να ζει.εως μεχρι να ελευθερωθει η κυπρος απο τον ακελικο ζυγο εμεις θα πολεμουμε.εμεις οι χιλιαδες του λαου θα πολιορκουμε το μεγαρο του εγκαθετου φονια των τζετ και των χιλτον της ομονοιας και της φασιστικης τουρκοκινουμενης εδον

Bananistanos είπε...

1. Η πρεσβεία έκαμε τη δουλεία της, το ίδιο τζε η κυβέρνηση μας η οποία εφάρμοσε αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών σε Κυπριακό πλοίο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
2. Η ευθύνη φύλαξης ήταν του στρατού, δόθηκαν όμως τα μέσα στο στρατό να το φυλάξει όπως πρέπει; Αν σου δώσουν εσένα ένα ελέφαντα να τον "φυλάξεις" θα τα καταφέρεις. Ο Πρόεδρος έχει ευθύνη για τους ανθρώπους που διορίζει αλλά και να τους παρέχει τα μέσα να κάμουν τη δουλεία που τους αναθέτει.
3. Για τη φωτιά που "δεν ξέρουμε πως ξέσπασε", μηπως και τα κοντέινερς τα φούσκοσαν με πόμπα του ποδηλάτου. Έρευνα:Τι να δείξει η έρευνα; Οτι είχαμε εκρηκτικά πεταξούμενα μες τα χωράφκια για 2μιση χρόνια; χαίρω πολύ.

Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Χριστόφιας δεν ενημερωνόταν για όλα (άρα έχει άμεση ευθύνη)εκτός αν δεν ήθελε να ενημερωθεί ή λόγω δικωμίτικου πείσματος δεν εσήκωνε κουβέντα. Δεν θα με παραξένεβε αν επίστευκεν ότι θα έβρησκεν τρόπον να τα δόσει πίσω στους Ιρανούς ή τους Σύρους.

Ούτε πιστευω ότι θα αντιδρούσε το Ιραν αν τα καταστρέφαμε για λόγους ασφαλείας, ούτε νομίζω θα τα ήθελαν πίσω μετά που τα είχαμε τόσο καιρό πεταξούμενα μες τα χωράφκια.

Ανώνυμος είπε...

Λινέ,

Δεν υπάρχει μια και μοναδική μέθοδος να διαβάζεις τα γεγονότα. Τζιαι τούτην την φοράν είσαι πολύ εκτός.

Την πόμπαν *έπρεπεν* να την κρατήσουμεν, λόγω ΟΗΕ.

Τελεία!

Μεν μπλέκεις τους Αμερικάνους πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο θέμα!

Το Ιράν και η Συρία είναι σημαντικοί, αλλά όχι τόσο όσο οι δυτικοί. Και μόνο οι τελευταίοι μπορούν να βοηθήσουν στο Κυπριακό – αν επιθυμούμε φυσικά, γιατί για αυτό δεν είμαι πλεον σίγουρος…

Άρα ένα ξεφόρτωμα της πόμπας στους δυτικούς θα είχε πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα από τα τυχόν αντίποινα εξ ανατολών. Και στην πολιτική και το παζάρι στοχεύεις πάντα το μέγιστο κέρδος.

Ακόμα όμως και να μην ήταν τούτον δυνατόν, οι ευθύνες φύλαξης συντήρησης, προστασίας δεν βαραίνουν κανέναν άλλο πέραν της παρούσας κυβέρνησης.

Και ειλικρινά τουλάχιστον εσύ θα ανέμενα να *μην* χρησιμοποιούσες το θέμα του «αριστερού προέδρου».

Οι ρε κουμπάρε, έννεν η ιδεολογία του που ενοχλεί: εν η ανικανότητά του!!!

Κατά τα άλλα τόση πολλή προκατάληψη, ειλικρινά λυπούμε πολλά.

Anef_Oriwn είπε...

- «Το Ιράν και η Συρία είναι σημαντικοί, αλλά όχι τόσο όσο οι δυτικοί.» - Πως το λαλείς ρε Λινέ τούτον, εθελοδουλία και εκδούλευση;
- Τζι’ αφού «Την πόμπαν *έπρεπεν* να την κρατήσουμεν, λόγω ΟΗΕ», δεν έπρεπε να την δκιώξουμε ή να την καταστρέψουμε με τες ευλογίες τζιαι τες ευχές του ΟΗΕ;
- «Κατά τα άλλα τόση πολλή προκατάληψη, ειλικρινά λυπούμε πολλά.» --- Μάλλον εν για τον εαυτό του που μιλά ο Strovoliotis

Ανώνυμος είπε...

Agapite Line,
epitelous mia sovari analusi mesa sto klima usterias kai tin reality show parousiasi tou ponou apo ta MME. En polla apogoiteutiko oti kai polloi bloggers pou tous ektimousa polla kateliksan na einai oi teleutaies katines paizontas- akousia i ekousia- to paixnidi tis xeiragwgisis tziai o logos tous, dustuxos, sunagonizetai epaksia tzeinon tou ELAM. Einai apisteuta sokaristiko to gegonos. Eperimena pio polli sovarotita. H mipos kapoia pramata einai telika uposeinidita rizwmena mesa mas kai kati tetoies stigmes fkainoun stin epifaneia, kai ekfrazoun ena logo pou vromei ethnikismo kai suntiritismo me doseis ftinou laikismou?

Eida tziai tis poreies tziai tes kideies pou tin tv kai pros stigmi exasa tin aisthisi tou xronou, enomiza oti eimaste sto '60. Ta osa eipwthikan kai ekfrastikan... Eperasame sti sfaira tou fantasiakou pleon. H diastrevlwmeni anagki gia iroes pou epesan gia tin patrida, oi paromoiwseis me ti thusia tou Auksentiou kai tou Matsi klp. klp. Mia arrwstimeni katastasi ektos elegxou (tziai men tolmisei kanenas na peis oti upotimo ton thanato ton anthropon), kati san trikumia en kraniw. En san na tziai empikan oulla sto blender...

Tziai episis i usteria pou ekfrazetai se sxolia anagnoston stin ilektroniki ekdosi ton efimeridon gia tin anafora tou xristofia sto praksikopima tziai ton fasismo. Mipos esunithisamen ta touta oulla? Mipos en mas koftei pleon oti prin 37 akrivos xronia sunevike oti sunevike? Mallon eshei kosmo (ektos pou to elam) pou en ok me tin paragrafi, pou en mporei na sunduasei sumperifores kai nootropies tou tote me to simera. En tragiko. Tziai toutoi oulloi pou anakalupsan tora tin agonistikotita gia tous lathous logous, pote katevikan stous dromous na zitisoun tin eirini kai tin epanenosi tou topou? Suzitoume gia ti lusi, einai ksereis i xrusi eukairia, na fuei o 'prodotis' gia na teleiosoun oulla kai na meinoume monoi mas os koinotita, na moirazoume tis theseis metaksu mas, na suntiroume to katestimeno, na pigainoume mazika stis ekklisies, na stelnoume ta paidia mas sto strato gia na upiretoun tin patrida kai na fantasiwnomaste oti palai me xronia me kairous palai dika mas tha 'nai. Eshei 3 meres pou skeftoumai oti en eimaste tipote allo para mia fantasiaki koinotita.

E.

Ανώνυμος είπε...

Αν ομως εθελαν το φορτιο γιατι εν το επιαναν μονοι τους; Τοσα πλοια που εχουν στην Μεσογειο.. Γιατι εκωλωναν; File mou sorry alla pou to ida touto estamatisa na dkievazw...
«Το Ιράν και η Συρία είναι σημαντικοί, αλλά όχι τόσο όσο οι δυτικοί.» - Πως το λαλείς ρε Λινέ τούτον, εθελοδουλία και εκδούλευση;Apo oti blepw sthn Kipro ektos apo thn ethnikistikh,akrodeksia malakia, pou zei tziai vasilevei pou to tziairo ths EOKA,zei tziai vasilevei tziai h akroaristerh malakia.Tziai touto en to lalw giati zw sthn Amerikh.Alla epeidh tzikatw fainete oti akoma en emathete tipota pou thn istoria sas.
P.S:Sorry gia ta Greeklish

Giannis

the Idiot Mouflon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
the Idiot Mouflon είπε...

Ρε κοπέλια... τούτη η "στροφή στη δεκαετία του 60" δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των προσπαθειών της ακροδεξιάς και του περίγυρου της.

Αν μεν το εκαταλάβατε, ο Χριστόφιας τους έστρωσε το δρόμο ποικιλοτρόπως.

Ως προχτές εχόρευκε μαζίν τους τζιαι ο υπουργός του αέριζεν για τους φυγόστρατους... τζιαι τωρά πρέπει να τον δώ σαν ξέχωρον που λλόου τους;

Κανεί ολάν.

Και μπρός στο θάνατο και την κρεμάλα
Εδειξες σ' όλους, Δημητρόβ,
τους προλετάριους της οικουμένης
το δρόμο για το λυτρωμό

linopampakos είπε...

εθνικοφρονουιν ανωνυμε 1..
λαλεις ψεματα..αν εισιες τουλαχιστον νακκον ειλικρινεια θα ελαλες οτι εξαναδοκιαμσετε να το παιξετε ματσο εν σας εφκηκεν [παρα την υποστηριξη που τες φυλλαδες το πρωι που εκαμαν οτι εν εθωρουσαν], οποτε τωρα φταιουν σας καποιοι αορατοι για τα επεισοδια..
αν δεν θελεις τζαι αμεση αναφορα, εσει μια περιγραφη στο μπλοκ του στοροβολιωτη..
αλλα ειπαμεν..οπως τζαι το 74, θελετε παλε το εγκλημα η το θρασος σας να εν αορατο..
πε μου τωρα τι φταιεις τζαι εσυ καημενε μου που σε χρησιμοποιουν για copy paste..
συενχισε να θκιεβαζεις..μπορει να κολλησει κατι..τζαι αρκεψεις να σκεφτεσαι τζαι λλιον..
καλην αναρρωση..:)

linopampakos είπε...

εθνικοφρονουιν ανωνυμε 2..
μπα οι καημενοι οιακελικοι εν εχουν τα μεσα για πλυση εγκεφαλου..εν ειμαι ακελικος αλλα καταλαβω τους..μιαν ζωην προσπαθουν να αμυνονται..τζαι να φτιαχουν σεναρια ενοτητας για σπρωξουν τα πραματα νακκον παρακατω - θετικα ..
θελεις να δουμε ποιοι καμνουν πλυση εγκεφαλου;..
μετρα τα καναλια τζαι τες εφημεριδες..
καθρεφτη κουμπαρε..αυτο χρειαζεσαι..
εισαι ενα θυμα της χειραγωγησης που νομιζει οτι οι αμφιβολιες για τα ψεματα των καναλιων, διακυνδυνευκουν την εγκεφαλικη του ισρροπια..
μεν ανησυχεις..λλιη αμφιβολια εν εβλαψε ποτε κανενα..
ακομα τζαι στην κατασταση λοβοτομης που βρισκεται η υστερικη ακροδεξια..
οποτε περαστικα σου τζαι εσενα..αλλα εν θωρω τοπο να σου πω τζαι γιατι ο μαστρος σου μπορει να θελει να καλοκρατει μιαν τουε μεν τζαι μιαν τους δε..
οποτε καρτερα τες διαταγες..
αληθκια τζαι εσυ εν παραδεχεσαι την επιθεση στο προεδρικο;
ξερεις για εσας εν αμφιβολο τζαι το 74 τζαι το 2011..γιατι ευθυνη εν τζαι αναλαμβανετε..

αν θελεις να ακουσεις τα πραματα που η ενοτητα την οποια ενθαρρυνουν οι ακελικοι, εν θα πει,μεινει νακκον παρακατω να δουμε αν θα φκουν τωρα η παρακατω....
ανησυχα σε τζαι εσενα η ερευνα εν ενι;..ενω η δικη που τα πανελ του μαστρου σου;
βασανα που εσιει η υποταγη..:)

linopampakos είπε...

ανωνυμε με το ψηφο κλπ..
εν φανερο οτι εν ψεματα που λαλεις..αθθυμιζει μου εν κλισε κολπο που καμνει τζαι ενας δημοσιογραφος που η κατρατζυλα του στην κατινια, εν εσιει ορια πκιον..

παντως αν σε ανησυχα ο αντιμπεριαλισμος [κουβεντα να γινεται] εν μας ειπες οτι τουλαχιστον, συφφωνας οτι πρεπει να ζητησουμε ευθυνες που τον αμερικανο πρεσβυ τζαι τον χιλαρυ κλιντον..
ου γριστος..
εν επρεπε να θεσουμε το θεμα των αφεντικων;
οξα να θεσουμε το θεμα των υποτακτικων που εθελαν να καμουν την εξυπηρετηση στην πρεσβεια τζαι τωρα παιζουν το οπως τζαι το εθνικφορνουιν πουπανω.."μα εμεις εν τζαι.."
τουλαχιστον τζηνος φαινεται οτι λαλει οτι ειπαν..
εσυ μαλλον μασιεσαι να καλυψεις ενοχες οσων φταιουν για το φορτιο τζιαμαι..

linopampakos είπε...

Αγαπητε αγρινε,
να ερτωμεν τζαι νακκον στην σοβαρη συζητηση..
γιατι αποφευγεις το οφθαλμοφανεστατο με [συγνωμη για την εκφραση] προσπαθειες μετατοπισης του θεματος;
1. η αμερικανικη πρεσβεια, τζαι η χιαλρυ κλιντον [για να το συγκεκριμενοποιησουμε ακομα παραπανω -οϊ πως ο πρεσβυς εν εσιει επισης ευθυνες], εφορτοσαν μας κατι που εμπορεν να εκραγει σε ενα πλαισιο [δεν ηταν δικο μας η δικο τους] στο οποιο εν εμπορουσαμεν να καμωμεν κατι..
αμα δηλαδη καποιος φερει κατι εσσω σου..αφηκει το, τζαι εν μπορεις να το ανοιξεις, χειριστεις κλπ τζαι υστερα εκραγει, εσυ εν θα το θεωρησεις υπευθυνο;
τουτη η προσπαθεια αποφυγης της ευθυνης της πρεσβειας εν αστεια..
αν εννοας οτι επρεπε να αγνοησουμε τους αλλους με οτι συνεπειες για το κυπριακο να το πεις..αλλα οϊ να το αγνοεις τζαι να παενεις στην φυλαξη απ' ευθειας [θα ερτω τζαι σε τζηνη]..
οι αμερικανοι εδισαμας τζαι τα σιερκα μας εκτος που μας τα αφηκαν..εμιλουν εχτες με ενα που ασχολειται με τα τελωνεια τζαι η δικη του εικονα ηταν οτι απλα ανοιξαν ενα να δουν αρχικα τζαι υστερα εσφραγισαν τα..νομικα..
οποτε να καλυψουμε τζαι την χιλαρυ τωρα;

2. φυλαξη..το παραδειγμα με την πομπα κλπ εν στεκει..διοτι αν σου αφηκε ενας τρομοκρατης μιαν πομπα αποενργοποιας την..δαμαι εν νομιμα κρατη που τα εδικδικουσαν..
παμε τζαι στην φυλαξη..σε μια πολιτεια, υπαρχουν διαφορες υπηρσιες ..ο στρατος εσιει την δικη του ιεραρχια που εν η πιο αυστηρη που ουλλες..τζαι επειδη εν απολυτη που το τοπικο επιπεδο, τα ερωτηματα για την φυλαξη ξεκινουν που τουτο το πλαισιο..
γιατι τα αφηκαν τζιαμαι;..ενερωτηθηκεν η εθνικη φρουρα; γιατι υποδειχηκεν τζηνος ο τοπος;..ο προηγουμενος τζαι ο νυν διοιηκητης της εθνικης φρουρας αν εδιαφωνουσαν τι εκαμαν;
που αλλου εισηγηθηκαν τα προβληματα..
να παω τζαι στα πιο οδυνηρα αφου εν να ανοιξουμε την κουβεντα..
τες τηλεοπτικες ανοησιες για τα χορτα γυρον, το στεγαστρο κλπ..
καλα..για τα χορτα σε ενα στρατοπδεο, ποιου εν ευθυνη;
παει στο γεεφ; οξα εν θεμα τοπικης ιεραρχιας;
οξα επειδη οι αλλοι εχουν εμμονη με τον χριστοφια, να ξεχασουμε τες διαδικασιες τους στρατου;
δαμαι εκαμε δακετιες η πολιτεια να πεισει το στρατο να καταργησει το ρουσφετι εσωτερικα, τζαι τωρα οι μονιμαες εν εχουν καμιαν ευθυνη..
ας πουμε..
γιατι εισιεν χορτα ..καλα ρε κουμπαρε..εσιει ευθυνη το πρεοδρικο, η εστω το γεεφ γιατι ο τοπικος αξιωματικος εν εκαθαρισεν τον χωρο;
η η χαζη ιστορια με τα στεγαστρα..
δηλαδη τουτος ο διοικητης [ ο οποιος διοικητης] εν εμπορεν ν ασκεφτει μια λυση; να βαλει στυλλους με τσιγκους εστω; το γεεφ, οι επιθεωρητες εν ειχαν καποιον κονδυλι να καμουν ενα στεγαστρο;
οξα παλε θωρουμε μονο στην κατευθυνση που στελλει η υστερια;
ποιου εν ευθυνη η τοπικη εξουσια στο στρατοπεδο;
η οι συμβουλοι..το επισης χαζον..ο ταδε επαρπαταν πανω για το οτι εν ασφαλες κλπ..
χαζον..
εχουμε ενα στρατο που εσιει συμβουλους - σε αμεση συνδεση με το εληνικο γεεφ - φταιει τουτη η συνδεση;..
τζηνοι, οι συμβουλοι, ειπαν για το νερο..για οτιδηποτε..
αν δεν μας αρεσκουν οι ελληνες ειδικοι να δουμεν..να εβρωμεν αλλους καλο..
οξα ουτε τουτο επιτρεπετε ν ατο συζητουμεν;
αλλα οι αποφασεις τζαι οι συμβουλες ειδικων εχουν να καμουν με την τοπικη ιεραρχια στο στρατο - τζαι με την γενικη δομη του στρατου...

linopampakos είπε...

[συνεχεια]

αν πιασω το παραδειγμα σου με το αεροπλανο, μπορουμεν ισως να δουμε..
εν εν ευθυνη του προεδρου αν μια δημοσια υπηρεσια [ ο κοτ, οι αερογραμμες, η ο στρατος] εν καμουν καλα την δουλεια τους στο καθημερινο επιπεδο - διοτι εν διοριζει του γραφειοκρατες που αποτελουν τους οργανσιμους..διοριζει καποιον υπεθυνο να επιβλεπει για την γενικη κατευθυνση..αν κατι εν παει καλα να προσπαθησει να το σασει..αλλα ο θεσμος τζαι η δομη εχουν επισης τες δικες τους ευθυνες..
αμα ππεσει στρατιωτικο αεροπλανο σε ασκηση, αμα ππεσει αεροπλανο πολιτικης αεροποριας γυρευκεις τον προεδρο οξα τον συγκεκριμενο οργανισμο για να δεις ιντα που εγινε;..

η δημοκρατια εσει διαχωρισμο εξουσιων τζαι οι θεσμοι του κρατους λειτουργουν σε σχετικη αυτονομια ακριβως για να ελεγχονται [λ.χ.η εκτελεστικη με την νομοθετικη - αλλα τζαι η σταθερη γραφειοκρατικη δομη απεναντι στους εκλεγμενους διαχιεριστες]..
ο στρατος εσιει ιεραρχια..συμβουλους..
παρα πανω εν ο διοικητης του γεεφ - ο οποιος απο ευθιξια επαραιτηθηκε..
υστερα εν ο διοικητης του υπουργιου - παλε ευθιξια κλπ..
η επομενη φαση εν η επιτροπη αμυνας της βουλης η οποια πρεπει να ελεγχει..
βλεπεις παλε..

οποτε ετην διαδικασια..αφαιρειται το αδιεξοδο που επροκαλεσαν οι αμερικανοι..
υστερα αφαιρουνται οι ευθυνες της ιεραρχιας της εθνικης φρουρας..

για να καταληξουμε στο κολλημα της δεξιας..
για αυτο σου λαλω..
υπαρχει εμμονη αλλα τζαι στοχος..
τα μιντια εφτιαξαν μιαν υποθετικη ιστορια για να εστιασουν στον αντιπαλο τους..
τζαι δαμαι ο στοχος εν η δημοκρατια - ο χριστοφιας εν απλα το συμβολο που αντιπαθουν..θελουν να κουβερνουν καποιοι με τα μιντια σαν δικαστες, τζαι οργανωτες θεματων..
φιλε μου αν δεν το θωρεις..θα το δεις..
για τουτον σε τουτο το σημειο η αντισταση απεναντι στην υστερια τζαι την χειραγωγηση των μιντια εν καθηκον ...

ο μηχανισμος της διαμονοποιησης λειτουργα για να μπορεσουν να καλυφτουν οι ευθυνες οσων εξωτερικα η εσωτερικα οδηγησαν στην τραγωδια
τζαι για την πολιτικη υπεραξια των κορακιων..
οξα νομιζεις εν τυχαια η κινητοποιηση δεξιας ...

linopampakos είπε...

bananistane,
1. αν η πρεσβεια εκαμεν την "δουλεια της" να μας φορτωσει ενα αδιεξοδο που εμπορεν να εκραγει - τζαι παεις με το επιχειρημα που θελει να απαλλασει την πρεσβεια που την ευθυνη, τοτε..ιντα που να σου πω ρε φιλε..
υποθετω οτι συνειδητα η μη θεωρεις οτι εν πρεπει να υπαρχει αποδοση ευθυνης - αλλα να γινει πολιτικαντικο εσωτερικο δικαστηριο των μιντια
προφανως θελεις να εστιαστει η ευθυνη στο εσωτερικο..
ειπα το τζαι ξαναλαλω το..οσοι δεν αναφερονται ρητα στις ευθυνες της πρεσβειας, τοτε ουσιαστικα αποφευκουν ενα τεραστιο μερος της ευθυνης..
δυστυχως η μονη δικαιολογια, εν οτι θελουν να επιτεθουν στον πολιτικο τους αντιπαλο..
διοτι υπαρχει τζαι το..ποιοι υποστηριζαν την πρεσβεια..
ακομα μια λογοκρινομενη ερωτηση..

2. να μας πει το γεεφ τζαι να δουμε μεσα που ερευνα πως ελιτουργησεν η ιεραρχια του γεεφ..
οξα εν να την προφυλαξουμε τζαι τουτην οπως την πρεσβεια..
εγραψα τα τζαι στον αγρινο πιο πανω τζαι επαναλαμβανω τα..
ποιος επρεπε να καθαρισει τα χορτα,
ποσο δυσκολο ηταν ενα στεγαστρο, ποιοι ηταν οι συμβουλοι πυροτεχνουργοι της εθνικης φρουρας..
ιντα που εκαμαν οι αρμοδιοι του γεεφ για 2-3 χρονια..ιντα που εκαμεν η επιτροπη της βουλης..
τα μεσα για να καμει την δουλεια του το γεεφ, εν ο προουπολογισμος του..που εγκρινεται που την βουλη..
να δουμε λοιπον..ξαφνικα τα μιντια εχουν πληροφοριες τζαι μεταδιδουν τες μισες [για να βολευτει το πλανο επιθεσης στον χριστοφια], ενω πριν εν υπηρχε τιποτε;
ποιοι εβλεπαν τζαι τι εκαμαν;
διοιητες,ειδικοι κλπ..

3. δαμαι αρκεφκεις τζαι απλα συρνεις γενικολογα διαφορα..πολλα ειδικοι εγιναν ουλλοι σε πυρομαχικα που μεχρι πριν μιαν εφτομαδα, οι ειδικοι του γεεφ ελαλουσαν αλλα..που το ξερεις ρε φιλε οτι η φωθκια ηταν που τα κιβωτια; να δουμεν..αμα ο ενας ειδικος που την ελλαδα ειπεν οτι αποκλειεται η αυτοαανφλεξη, τοτε προφανως εν πιο περιπλοκη η διαδικασια που την ιστορια με την πομπα του ποδηλατου..:)
θελω να πω δαμαι απλοποιηται μια κατασταση [αμεση αιτια της εκρηξης] η οποια σαν αιτια οδηγα παλε πισω στο οτι υποχρεωσαν μας να τα πιασουμε χωρις να μπορουμε να τα διαχειριστουμε - εκτος αν θα τα εκαμναμεν μανταρα με το κυπριακο..

στο τελος,νομιζω, χανεις την προσπαθεια για καποια ορθολογικη αποσταση, εστω, που υπαρχει στα σημεια 1, 2.
τωρα εισαι σιουρος οτι ο χριστοφιας ελεγχε το φορτιο [αρα υ[περασχολειτουν με το θεμα;] αλλα τι; εν εξερεν που πυρομαχικα οξα αφηκεν τα ετσι για ποιο λογο;
θελεις να τον κατηγορησεις χωρις νοημα..
καθε ενας που ασχολειτουν θα εκαμνεν οτι εμπορεν..αν η ιεραρχια της εθνικης φρουρας εν τα εκαταφερεν, τοτε τζαι τζηνος ηταν να παει με τις συμβουλες τους..
ναι η οϊ..

οσο για το οτι οι ιρανοι εν θα ειχαν προβλημα, εν φτηνο ρε φιλε..
με βαση τι;
γιαι να μεν εχουν - αφου το θεμα διασταυρωνεται με τον αναταγωνισμο τους με τους αμερικανους..
τζαι εισιει να καμει τζαι με τον λιβανο..εν ηταν για την χιζμπαλχ το προβλημα; οτι ταχα μου ηταν να καμνει κατιουσα;
οποτε θωρεις παλε ..το να λογορκινουμε την αρχικη κινηση, απαλλασει που το συμπλεγμα των συμφεροντων που οδηγησαν δαμαι..
ηπα- ισραηλ..
τουτα που λαλεις εν αποψεις [κουβεντες σαν σποντες] για την σταση ενος ατομου που εν μπορεις να αποδειξεις..
ενω τα γεωπολιτικα συμφεροντα εν δεδομενα..

Ανώνυμος είπε...

Ashoile Koumbare,
πατα στοπερ, τραβα και χειροφρενο γιατι με την φόρα που επηρες με τις αποψεις σου, όπως παεις εν να προσπεράσεις και το Προεδρο σου στην κατηφόρα του.

linopampakos είπε...

στροβολιωτη,
τζαι εγω λυπουμαι για την δικη σου σταση, τζαι εγραψα σου το ηδη..
τουαλχιστον επεριγραψες την επιθεση των φασιστων στο προεδρικο..αλλα ουσαιστικα ησουν ουρα της..
τζαι τωρα εφυαν οι φασιστες οξα αλλαξαν φανελλες;..εισαι με παραξενους συμμαχους τζαι καμνεις οτι εν θωρεις..
αυριο που εννα καθαριζεται λοαρακσμους μαζι τους παλε, φωναξετε μας..:)
ευτυχως εσυ εν εισαι οπως τον δρουσιωτη, που εκαμεν γαργαρα τον ασβεστη [για τον οποιον καποιοι εστηριξαν τον] για να καμνει προεκλογικη..
παντως ο τομμυς θα πρεπει να σκεφτεται οτι καμνετε του πασες για να σας καμει τζαι μια τρικλοποθκια επιπεδου..
σκεφτειτε λλιον πριν πατε σαν τα προβατα στο τηλεοπτικο θεαμα..
[φιλικη συμβουλη - τζαι σε λλιον τζαιρον ξανακουβεντιαζωμεν, αν γιουτισει, το παρασκηνιο που ξαφνικα εχαθηκεν που την αναλυση σου]

να παω στα της γεωπολιτικης.
καμνεις οτι εν καταλαβεις ρε φιλε τζαι αν αρμοζει στην αναλυση σου οπως την ειδα μεχρι στιγμης..

ειπεν ο οηε, με πιεση των αμερικανων, αλλα η χιλαρυ υστερα εν εκατσεν να εβρει λυση [αμα χρειαζεται βουρα τζαι βρισκει λυσεις με τους αλλους στο συμβουλιο ασφαλειας] για οτι μας εφορτωσεν..
τζαι εσυ φκαλεις την που το σκηνικο, τζαι μεινισκεις στον οηε..
οι αλλοι στο συμβουλιο ασφαλειας [οξα να μεν μας αποσχολει ουτε τζηνον] εδεχουνταν να τους τα δωκουμε τους δυτικους;
οξα ο οηε εν βολικος μονο για την παραλαβη [για να καλυφτουν τζαι οσοι αναπαραγουν το "οτι πει η δυση" εσωτερικα], αλλα οϊ για το ιντα που ελαλεν για την διαχειριση;

εν εσυ που εν θελεις να δεις φιλτατε..

λαλεις εν πιο σημαντικοι οι δυτικοι..
ε ατε να σου το λυσουν ρε φιλε..μπορουν;
οξα απλα εν σου πουν εβρε τα μαζι τους;
εν καταλαβεις ιντα που γινεται στην περιοχη, α;
το μισον της κυπρου μεσα στην ε.ε, εσιει πκιον μια οργανικη θεση στην δυση τζαι εν χρειαζεται να πεισει ιδιαιτερα...
αλλα στο αλλο μισο [οπως ξερεις αφου εισαι που τα πλασματα που δεικδικουν την νηφαλιοτητα στο κυπριακο] εμπλεκεται η "ανατολη"..

η τουρκια..που εσιει αυτονομα συμφεροντα..να σου αθθυμισω την θεση της τουρκιας απεναντι στο ιραν;
να σου αθθυμισω οτι με την αλλαγη στην αιγυπτο τα πλοια του ιραν εν στον λιβανο τζαι θα δουμε ισως τζαι εμπλοκη των μεγαλων "ανατολικων" δυναμεων τζαι για τα συνορα ισραηλ-λιβανου, τζαι για το φυσικο αεριο;
πως εν να σε βοηθησει η δυση απεναντι σε τουτους τους παικτες που εν εξαρτουνται που την δυση - ουτε η τουρκια, ουτε το ιραν..ουτε η ισλαμικη διασκεψη οπως εξελισσουνται τα δεδομενα - με την αποστασιοποιηση/αυτονομποιηση της σαουδικης αραβιας που την αμερικη..

αν εισηγεισαι να μεινουν οπως εχουν τα πραματα πε το..
αλλα εν νομιζω αμα βαλεις τα πραματα κατω να μεν μπορεις να δεις οτι τζηνο που πρεπει να καμωμεν σαν κυπριακη δημοκρατια [για την μη αναγνωριση του ψευδου - για την πιθανοτητα λυσης, επανενωσης κλπ] εν να στραφουμεν οϊ προς την δυση [που εν νακκον δεσμευμενη μαζι μας λογω ε.ε.] αλλα προς την ανατολη οπου η αναβαθμιση της τουρκιας δημιουργα εντελως νεα δεδομενα..
εν τζηνους που πρεπει να πεισουμε..
ειδες ..λαλω σου το επιχειρημα που ελαλες παντα για την αναγκη να μιλησουμε στην τουρκια..
τωρα εξηχασες;

καμνεις αγαπητε μου οτι εν καταλαβεις..η η προεκλογικη του συνεγερμου σας εσιει καμει συναισθηματικα να μεν μπορειτε καν να καμετε την παλια νηφαλια "ρεαλιστικη" σας αναλυση..

τωρα καμνετε την ουρα της ακροδεξιας σε ενα ακομα επεισοδιο υστεριας εναντια στον χριστοφια..
τζαι λαλεις μου για το κυπριακο..:)
κατασκευαζουν τα μιντια [οι τηλεορασεις τζαι οϊ μονο] ενα θεαμα εξω που το πρεοδρικο, τζαι καλυφκεται το χωρις ταχα να θωρειτε..

η απογοητευση εν αμοιβαια..
αλλα..
την αβαρια για τον πολιτικαντισμο στο κυπριακο, εν καλα να την σκεφτεις παραπανω..
ακομα τζαι αν απλα καμνεται προεκλογικη για τις δημαρχιακες..:)

εγω εν αλλαξα για την καχυποψια μου απεναντι στην εξουσια των μμε..
ουτε στο να μεν δεχομαι λογοκρινομενες ερωτησεις..
αλλοι ..;
εν να δειξει..

linopampakos είπε...

Gianni,
αμα εν εθκειβασες παρακατω προφανως εν ειδες το επιχειρημα..
ιντα που να σου πω;
αν θελεις γραψε μου γιατι σε ενοχλησε το ρητορικο σχημα "αντα εθελαν ας τα επιαναν" για να αποδιεξω οτι εν ηταν απλα κατι που η δυση εμπορεν να καμει..

το "«Το Ιράν και η Συρία είναι σημαντικοί, αλλά όχι τόσο όσο οι δυτικοί.» - Πως το λαλείς ρε Λινέ τούτον, εθελοδουλία και εκδούλευση;"
αναφερεται στον στροβολιωτη, τζαι ας σου απαντησει ο ιδιος..
παντως ακροδεξιος εν ενι εστω τζαι αν τωρα καμνει οτι εν τους θωρει στες μαζωξεις γυρον του..:)
αν θεωρει οτι εν τζαιρος να αρκεψει να απαντα σε ετσι ερωτησεις, ας το καμει μονος του πκιον..

για το πρωτο εξηγα μου αν θελεις να σου απαντησω..

linopampakos είπε...

αγρινε,
νομιζω αρκεφκεις να ππεφτεις στο αμυντικο επιχειρημα "εν εσυγκρουστηκεν με την δεξια τζαι το κατεστημενο" [αρα η δεξια, οι πρεσβειες της τζαι το κατεστημενο, εν οκ;], για να καλυψεις μια σιωπη μπορστα σε μια επιθεση της ακροδεξιας..
με ποιους εχορευκεν;

η φυγοστρατια εν θεμα ουλλων των πολιτικων..τζαι οσοι κατασκευαζουν την υστερια μαλλον θελουν παραπανω κολλημα στην στριατιωτικη υποταγη..
επιλεκτικα βεβαια - επειδη το θεμα παντα εν οι καρεκλες..

ειδες την συναισθηματικη εμμονη που διοχετευκουν μιντια;
ξαφνικα ακομα τζαι η υπερασπιση της ερευνας στο γεεφ, η αναζητηση ευθυνων στις δομες εσωτερικα τζαι εξωτερικα, χανεται,
για να μεινει η επιθεση της ακροδεξιας [με κεντροδεξια πλατη]
να προσπαθει να καθορισει το πλαισιο του τι επιτρεπεται τζαι τι οϊ να συζητηθει..η να ερευνηθει..

ο καθενας καμνει τες επιλογες του..

να μιλησουμε περα που το πεπλο της λογοκρισιας που θελει να επιβαλει ο κυριαρχος λογος;
ιδου μια λογικη απορια..
αν ηταν ηρωας ενας αξιωματικος [οποιος τζαι να ηταν] τζαι επαιξεν το αυταπαρνηση, τοτε εχουμε 2 λογικα σημεια ασυνεπειας
1. αν ηξερε οτι θα γινει εκρηξη τζαι θα εσκωτουνταν οσοι ηταν κοντα τζαι [οπως λαλουν τα μιντια] ειπεν στους αλλους να παν στην σκοπια για να σωθουν
γιατι εν ειπεν τζαι στους διδυμους;
γιατι εν τους εδιαταξεν;
αποφασισαν οι μιτσιοι τζαι οι 2 να πεθανουν;
οφειλεν να τους υποχρεωσει να φυουν;
εν νακκον κουφο να πιστεψεις οτι δυο νεαροι θα επηαναν τζαι οι 2 να αυτοκτονησουν..
λογικον;
ναι ..αλλα λογοκρινομενο..
οι "ηρωες" εν βολικοι συναισθηματισμοι για να κρυφκουν τα αμηχανα/δυσκολα σημεια..
ισως καλως αμα πεθανει ενα πλασμα, να μεν πρεπει να ανοιουμεν φαλιες..
αλλα...
ο αυξεντιου ειπεν τους αλλους να φκουν εξω..
δαμαι,στο τωρα, η απαγορευμενη ερωτηση λοιπον..

θα μαθωμεν καποτε τι εγινε;

2. προειδοποιηθηκαν οι πυροσβεστες που εσταληκαν;
επρεπε να μεινουν τζιαμαι οξα;...

να τα συζητησουμε;..
θα μαθουμε;
γιατι ηδη εξεκινησεν μια συζητηση κατω που την επιφανεια της υστεριας..
αλλα στην επιφανεια η αναζητηση ευκολων στοχων εσει σκοπιμοτητες..

οι νεκροι πρεπει να τιμηθουν οτι τζαι να εγινε γιατι εν θυματα..
αλλα το κλιμα απλα χρησιμοποιηται για φορτιση..
για ναχειραγωγηθουν καποιοι πολιτικα

linopampakos είπε...

ανωνυμε της κατηφορας,

η αθλιοτητα που εχω δει ηδη που τον "πολιτη" [καλα η αληθεια εσιει τζαιρον που σερνεται στην λασπη] τζαι μεριδα της δεξιας,
εν τοσο κατηφορο,
που εν νομιζω να υπαρχει συγκρισιμο μετρο..

φανταζομαι οτι ο στοχος, ενι το
"απαγορευκεται η σκεψη"
" απαγορευκεται η υποψια οτι η εικονα εν κατασκευασμενη"..

εν μπορω να πω οτι υπαρχει ελπιδα στην περιπτωση σου, διοτι προφανως
ο στοχος εν ακριβως η λογοκρισια..
οί εν σε ενδιαφερει να καταλαβεις..
θελεις να μεν ακουστει η αλλη φωνη..

αλλα οπως ελαλεν τζαι ο ποιητης..
το
" νιν ανταν να τρωεει την γην
τρωει την γην θαρκεται
μα παντα τζηνο τρωεται τζαι τζηνον καταλιεται"..

οπως τζαι να μασιεστε εν να αναδυθει,αργα η γληορα, το κρυφο κυμμα της αμφιβολιας για την στημενη εικονα..
τζαι ενας θυμος που ερκεται που μακρυα τζαι εμεινεν κολλημενο το δειν του στους νεοφασιστες να συρνουν την πυλη του πρεδρικου..
αλλη λογοκρινομενη εικονα..

αλλα ειδαμεν την..
ειδαμεν σας..
τζαι οσους ηταν τζιαμαι..
τζαι οσους το εκαλυψαν την αλλην ημερα..

αλλα τελικα αναγκαστικεν η οργανωση της υστεριας να αποσυρει τους τραμπουκους με τα ροπαλα σε τζηνη την στολη..
τωρα κυκλοφορουν με αλλην..
ειδες που τελικα εσιει τζαι μιαν χρησιμοτητα το δεν ξεχνω;
φυσικα θα επανελθουν ολα..:)

linopampakos είπε...

για αλλα σχολια αν προκυψουν
δεφτερα που θα επανελθουμεν..

Anef_Oriwn είπε...

Γράφει τζιαι λαλεί ο Giannis που το Αμμέρικκα: «... tzikatw [σημ.: εννοεί δακατω στην Κυπρο] fainete oti akoma en emathete tipota pou thn istoria sas» --- Καρτερούμε ΕΣΑΣ του κκυππραίους που το Αμέρικκα να ΜΑΣ (δια)φωτίστε! Έχετε και καλά παραδείγματα το ίδιο το Αμέρικκα – ενώ ας πούμεν αρχές της δεκαετίας του ’60 έκαμνε “ειρηνευτικές” επεμβάσεις [Κούβα, Βιετνάμ], τώρα δεν κάμνει τέτοια. Όσα ακούτε περί εισβολής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι αντιαμερικανικές κακεντρέχειες!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ,

Α, μάλιστα, εχω εγω προκατάληψην; Οταν αρθρογραφούσα (σχετικά με το Κυπριακό)υπέρ του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ (πριν και μετα το μπλοκ μου που μπορείς να ψαξεις ακόμα και τώρα), όταν στηρίζω την ψήφο σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ως τα μόνα σοβαρά κόμματα, όταν εισηγούμουν να κατέβουν τα μεγάλα κόμματα με τους προέδρους τους για την προέρδια της βουλής είχα προκατάληψη;

Καλά κρασιά!

Ανώνυμος είπε...

Λινέ μου,

Θα μπορούσα να συμφωνήσω, να συζητήσω, ή τουλάχιστον να μην απορρίψω όλα όσα γράφεις.

Αν έκανες τον κόπο να μου σχολίαζες αυτό:

"Οι ρε κουμπάρε, έννεν η ιδεολογία του που ενοχλεί: εν η ανικανότητά του!!!"

the Idiot Mouflon είπε...

Βρε Λίνο,

Δεν είναι ανάγκη να μου λαλείς τα αυτονόητα για "ήρωες", κλπ. Εν τζιαι είσαι ο μόνος που "καταλάβει" τζιαι δεν μιλας σε μωρό.

http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/07/ave-caesar-morituri-te-salutant.html

Τίποτε όμως που τούτα ούλλα... ούτε και η θεώρηση σου που "ξεχνά" ότι ο στρατός έχει πουπάνω του άλλους που μπορούν να δώσουν διαταγές... δεν αλλάσουν τις ευθύνες του Χριστόφια.

Αθθυμάσαι την ιεραρχία, κλπ αλλά φκάλλεις πόξω που τούτον τον τρόπον σκέψης τους πολιτικούς προιστάμενους. Εν απείθαρχο το Τάγμα; Φταίει ΤΖΙΑΙ ο διοικητής του... τζιαι εάν υπάρχει υπόνοια ότι είχαν γνώση... πάμεν τζιαι προς Συνταγματάρχη, Ταξίαρχο, κλπ.


Δεν φταιν τα χάλια της Ομόνοιας, φταιν οι διαιτητές του ΑΠΟΕΛ.

Δεν φταιν τα χάλια της Ομόνοιας, φταιν οι διαιτητές του ΑΠΟΕΛ.

Δεν φταιν τα χάλια της Ομόνοιας, φταιν οι διαιτητές του ΑΠΟΕΛ.

Δεν φταιν τα χάλια της Ομόνοιας, φταιν οι διαιτητές του ΑΠΟΕΛ.

Δεν φταιν τα χάλια της Ομόνοιας, φταιν οι διαιτητές του ΑΠΟΕΛ.

Ε... θα τοπυς κάμετε ούλλους αποελίστες τα μαυρογέρημα!

Nenad είπε...

Bravo!!!

Nenad

Nenad είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Εν τζιαι θέλεις να ψάξω να βρω τοποθετήσεις σου που κάμνουν αναφορά στην ιδεολογία του Χριστόφια, ή/και στην ανάγκη μετάλλαξης του ΑΚΕΛ για να ΣΟΥ αποδείξω ότι διακατέχεσαι από προκατάληψη;
Σημείωση: Το καλοκαίρι προτιμώ το ούζο!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ, να το κάνεις. Αφού κάνεις και αυτό που σου εισηγούμαι και εγώ. Δεν κρύβω την αντίθεσή μου στις κοινωνικοοικονομικές θέσεις του ΑΚΕΛ. Το Κυπριακό,- αν είναι δυνατόν - είναι για μένα υπερκομματικό.

Δεν μπορώ να πίνω ούζο από τον καιρό που παντρεύτηκα, θα σου εξηγήσω κάποτε :)

Ανώνυμος είπε...

Λινοπάμπακε, μου έκανε και μένα εντύπωση που κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα βαρύτητα στο ρόλο του αμερικάνικου παράγοντα, ούτε κανένας από αυτούς που φωνάζουν. Εγω μάλιστα εισηγούμαι όπως αυτοί που πιέζουν, να πληρώνουν και τα σπασμένα. Να πληρώσουν αυτοί τις ζημιές λοιπόν!!!!!!Πρέπει όμως να παραιτηθεί και η κυβέρνηση που υπέκυψε σε πιέσεις και δεν ζύγισε σωστά τις καταστάσεις...Για να μη σχολιάσω το ότι διορίζονται πάντα ως υπουργοί κάτι αρτηριοσκληρωμ΄νοι γέροι και προσπερνιούνται οι επιστήμονες και οι νέοι άνθρωποι..Τέλοσπάντων, αυτή την κακή στελέχωση την ασυνεννοησία την υποχωρητικότητα και το μπάχαλο το πλήρωσαν άνθρωποι με το αίμα τους...
Επίσης με ενοχλεί που χρησιμοποιείς το επίθετο φασίστας τόσο εύκολα, χωρίς λόγο, για όποιον αντιδρά...Αγαν'ακτησε ο κόσμος, δεν είναι φασίστας...
Θέλω να μας σχολιάσεις όμως και τη στάση του ψευδοκράτους σχετικά με την παροχή ρεύματος και τις προεκτάσεις αυτής της υπόθεσης.

oorestisime είπε...

En na simfoniso se magalo meros tis analisis sou omos en mporo na dexto oti en na fkei kouppa appani..!! Oute ego mporo na katalavo giati edokan oulla ta korakia pano tou.. diladi i antipolitefsi en exei efthini? ta media pale en exoun? exi 6 mines pou allionountai jai en eixen ena anthropo na fkei na to pei oute sta media, oute na kamei polemo i antipolitefsei gia touta ta konteiner... to oti eperimene na ekragoun je istera na fkei na milisi diladi ti einai? meros tis politikis tous?

Ekragikan pramata mesa sto strato jai gia to strato en exei ena anthropo na fkei na pei kati. Ekripsan ton polla kala ton strato mesa se touta pou giniskonte... ta simferonta touton oullon en polla megala.. eparetithikan oi kirioi tou stratou jai oulloi nomizoun oti etsi apodothike i dikeosini..

kati omos pou en mou arese katholou.. (en i apopsi mou fisika jai enixero an en alithkia jiolas) en to diaggelma tou proedrou... polla kala ekame pou en eipe signomi epieidi en sana je lei tous fteo...!! to oti omos apofasise na prokalesei ena polemo aristeras deksias en to ekatalava.. je ti ennoo: ego pou to diaggelma tou eida apla tin anagki na sispirosi tin neolea tis aristeras, thimizontas to praksikopima je to geniko fasismo jai to mono pou ekatafere itan enas megalos polemos pou idi arxise mesa sto facebook je kata tin apopsin mou en na epektathei.. to oti iparxei poria kata tou praksikopimatos sto proedriko stis 19 se sindiasmo me tis diamartiries pou ginontai tora ego provlepo asximes katastaseis. o kirios proedros prospathei na strepsei ta vlemata allou jai na arxisei ena megalo "polemo" .. jai enixero an stin teliki i idea tou itan na sosei to komma tou i apla na mazepsei osa parapano edonopoula konta sto proedriko outos oste na ertoun se antiparathesi i dio plevres... mporei o nous mou na peinei polla makria.. je makari na men en alithkia jai makari na men iparksoun oi opiesdipote sigkrouseis... dioti pragmatika en na en polla lipiro to pos ta ekatafere.... touta panta leo ta me jina pou vlepo na ekselissontai tountes meres mesa sta facebook...!!
elpizo na en psema..!!

orestis

linopampakos είπε...

Ατε ηβραμεν τζαι κομπιουτερ στα βουνα..ηρτεν μια φιλεναδα μου μου τζαι λαλει μου "ευτυχως που μου το εστειλες..ειλικρινα αρκεψα να απορω αν ημουν μονο εγω που εθωρουν οτι κατι εν επηενεν καλα με τα μιντια.."
Τζαι ενας αλλος εστειλεν μου μυνημα οτι οτι εν καλα τα σχολια τζαι πρεπει να το δω οτι εν αγωνας της δημοκρατιας εναντια στην χειραγωγηση των μιντια..τζαι των γνωστων αλλων..
για την ενισχυση των αντιστασεων στην χειραγωγηση..
γιατι οσον περνα η ωρα μαλλον φτανινισκουν τα επιχειρηματα τους..
λαλουν ξαναλαλουν τζαι οι υποψιες πλανιουνται για την υστερια..
να δουμεν..

οποτε ατε..αντισταση τζαι κατω που το σιιος του πλατανου..:)

τα προσφατα σχολια υστερα που τες αρχικες απαντησεις, φαινουνται πιο ηρεμα... ισως πιο λογικα απεναντι σε οτι εχουμε μπροστα μας..
ατε να δουμε οτι προλαβουμε..τζαι ποψε παλε..

Ανώνυμος είπε...

μαρτυρία ενός αστυνομικού....
την δευτέρα 14 του ιούλη ήμουν καθήκον στο προεδρικό και μαζί με άλλους συναδέλφους, συγκεκριμένα 10στον αριθμό, από τους οποίους οι έξι ήταν γυναίκες είχαμε την ευθύνη της φύλαξης της κεντρικής πύλης του προεδρικού μεγάρου. είχαμε σαφείς οδηγίες από τον υπεύθυνο αξιωματικό της προεδρικής φρουράς στις προκλήσεις, όσες και αν δεκτούμε να μην απαντήσουμε. ήταν γύρω στις 9.30 το βράδι όταν καθώς ήμασταν εκεί στην κεντρική πύλη του προεδρικού στο μέσα μέρος άρχισε ένα τσουνάμι από μπουκάλια νερού, μισο-άδεια, μισογεμάτα καθώς και ένας ακατάσχετος πετροβολισμός και ρίψη κροτίδων... αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε προς τα πίσω γιατί ειμαστε μια πολύ μικρή δύναμη για να τους σταματήσουμε... καθώς όπως είχα εντολές δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε καθόλου βία στις προκλήσεις που θα δεχόμασταν. είχαμε υποχωρήσει στο δεύτερο οδόφραγμα του προεδρικού από όπου σε ακτίνα 50 μέτρων είναι το κτίριο του προεδρικού. εμείς μέσα από ττέλια και ο όχλος έξω. δεχόμασταν συνεχές πετροβολητο και ακατάσχετο βρυσίδι.. εκεί που ήμουν διαπίστωσα ότι ο κυρίαρχο σύνθημα του όχλου των φασιστών ήταν 'ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ' δηλ. ριζοσπαστικοποιήθηκε το σύνθημα το κύριο σύνθημα της κερκίδας του αποέλ που από τότε που εκλέγηκε ο Χριστόφιας πρόεδρος είναι 'ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑΔΟΤΗ'. άκουγα συνεχώς ο όχλος να ψάλει τον εθνικό ύμνο.. διαπίστωσα επίσης ότι όλοι ήταν εκεί όλοι οι φασιστες κάθε απόχρωσης. Παρόλο που είχαν μπει στο προεδρικό και εμείς προχωρήσαμε στο δεύτερο οδόφραγμα του προεδρικού καμία μορφής βίας δεν υπηρξε από μέρους της προεδρικής φρουράς και των άλλων αστυνομικών που φρουρούσαν το προεδρικό. Γύρω στις 11 όμως το βράδι τα πράγματα πήραν μια πιο άγρια μορφή.. είδαμε τα μέλη του ΕΛΑΜ να προχωρούν παραταγμένοι και με άγριες διαθέσεις προς την έξοδο του προεδρικού του βρίσκεται προς τον κυκλικό κόμβο του english school.. όταν κατάφθασε το ΕΛΑΜ ένα μεγάλο μέρος του όχλου τους επιφυμούσε και φώναζε μπράβο, μπράβο... Οι Ελαμίτες εφοδιασμένοι με τις συνήθεις τους εξαρτύσεις, ρόπαλα και τα λοιπα.. καθώς και εφοδιασμένοι με τις τσιακκίλες που βρίσκονταν στον κυκλοκικό κόμβο του english school ξεκίνησαν την επιδρομή τους προς το προεδρικό που άρχισε να πέρνει πιο αγρια μορφή... τότε κινηθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση η ΜΜΑΔ και με συνεχεις προηδοποιήσεις από τον τηλεβόα καλουσε να σταματήσει ο πετροπόλεμος και όσοι μπήκαν μέσα στο προεδρικό να απόχωρήσουν... ακολούθως έπεσαν κάποια δακρυγόνα.. δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσα γιατί είχα πάει σε άλλο σημείο... αλλά έμεινα κατάπληκτος όταν την επομένη διάβαζα σε πηχυάους τίτλους τις εφημεριδες και άκουγα από το ραδιόφωνο ότι η αστυνομία έξάσκησε πρωτοφανή βία εναντίον των διαδηλωτών... μα είναι δυνατό να μπουν στο προεδρικό, να το πετροβολούν και αν απειλούν με θάνατο τον πρόεδρο της δημοκρατίας και η ρίξη μερικών δακρυγόνων σ' αυτόν τον φασιστικό όχλο να θεωρείται υπέρμετρη χρήση βίας από πλευράς της αστυνομίας? τι θα έπρεπε δηλ. να κάνουμε να τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που είχαν ως στόχο να μπουν στο κτίριο τους προεδρικού και να σκοτώσουν τον προδότη Χριστόφια όπως φώναζαν?

Ανώνυμος είπε...

Στο Φιλελεύθερο, στη σελίδα 10, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς, αναφέρει ότι εφόσον εφραρμόζονται οι κανόνες όπως περιλαμβάνονται στα εγχειρίδια του στρατού, θα πρέπει να θεωρείται ότι η ασφάλεια από περιστατικά εκρήξεων ή άλλων χημικών μεταβολών και εκρηκτικών επιτυγχάνεται 100%.

Ανώνυμος είπε...

Για παράδειγμα, αν εκραγουν οι πυράυλοι s-300 στην Κρήτη, θα φταίει ο Κληρίδης που τους αγόρασεν ή θα φταίνε οι υπεύθυνοι για το χειρισμό και τη φύλαξη τους?

Ανώνυμος είπε...

Πανέξυπνα τα ΜΜΕ συνδέουν το γεγονός της έκρηξης με την πολιτκή απόφαση να εγκατασταθούν τα εκρηκτικά στην Κύπρο και στη συνέχεια με την πολιτική απόφαση να μην φύγουν από την Κύπρο.

Έτσι, στοχοποιούν το Χριστόφια.

Η λογική όμως λέει άλλα. Το γεγονός ότι παρέμενειναν τα εκρηκτικά στην Κύπρο, δικαιολογεί τη μη ασφαλή φύλαξη τους? Δηλαδή αν φυλάγονταν με ασφάλεια,θα υπήρχε η τραγωδία? Ασφαλώς όχι.

Το γεγονός ότι εβάλαν το ένα κοντεινερ πάνω από το άλλο, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας, έγινε με εντολή Χριστόφια? Είναι δυνατόν να ισχυέι τέτοιο πράγμα?

Αν ο Χριστόφιας ήταν αρχηγός της ΕΦ και ο Τασσος πρόεδρος της δημοκρατίας τότε σίγουρα τα ΜΜΕ θα έλεγαν για τον αρχηγός της ΕΦ:

ο άχρηστος, εσκότωσεν τα κοπελλουθκια του κόσμου με τις παραλήψεις του. Ήταν στραβός και δεν έβλεπε ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας? Που ποιον επερίμενεν να του πουν να φυλάει ορθά τα κοντείνερς? Να του το πει ο Τάσσος ή να του πει η γιαγιά η Μαρικκου?

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Πρόεδρος της δημοκρατίας δεν προερχόταν από το Ακελ, τα ΜΜΕ θα παρουσιάζαν το θέμα ως εξης:

Μόλις πληροφορήθηκε για την τραγωδία ο Πρόεδρος, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ανέλαβε τις πολιτικές του ευθύνες κάνοντας δεκτή την παραίτηση του υπουργού άμυνας. Ο Πρόεδρος εκφράζει τη θλίψη του και τη συγνώμη του για τις σκανδαλώδεις παραλείψεις των αρμοδίων στην Ε.Φ και των υπηρεσιών του κράτους που ήταν υπεύθυνες για τη φύλαξη των κοντεινερς.

Έπειτα από μια εβδομάδα, θα παρουσιαζόταν και δημοσκόπηση που θα καταδείκνυε ότι τη μέγιστη ευθύνη φέρουν εκείνοι που δεν μερίμνησαν στην ασφαλή φύλαξη τους.

Επειδή Πρόεδρος είναι ο Χριστόφιας, τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν κυρίως στο ότι ήρθαν τα εκρηκτικά στην Κύπρο και όχι τόσο στη μη ασφαλή φύλαξη τους. Σε αυτή τη πτυχή δεν δίνουν τόση σημασία.

Γνωρίζουν βέβαια ότι τα κοντεινερς έκαναν έκρηξη λόγω του ότι δεν φυλάγονταν με ασφάλεια και όχι λόγω του ότι ήταν στην Κύπρο.

Για να δημιουργήσουν σύγχυση και σε αυτή τη πτυχή, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν στις εφημερίδες συνεχείς αναφορές για τη μείωση των κονδυλιών προς την Ε.Φ τα τελευταία χρόνια.

Με αυτό θέλουν να καταδείξουν ότι ήταν θέμα λεφτών η μη ασφαλής φύλαξη, άρα, πάλι φταίει ο Χριστόφιας.

linopampakos είπε...

στροβολιωτη,

αν εν τοσο ευκολο να πειστεις, εν υπαρχει κανενα προβλημα.
Να θεσουμε αρχικα τα δεδομενα τζαι μετα να καμουμε τζαι μια συγκριση με την κλασικη περιπτωση ανικανοτητας που εζησαμε τις τελευταιες δεκαετιες - την θεωρια τζαι πρακτικη της θεωριας του κληριδη για το "ενεργο ηφαιστειο"..
Τζαι φυσικα θα κλεισουμε τζαι με τις συνεπειες αυτης της υστεριας για οσους [σαν εσενα] θεωρουν οτι μια λυση θα βοηθουσε να αποφευγαμε τετοια προβληματα - τουλαχιστον κατι τετοιο εισηγηθηκες στο αρχικο σου ποστ με την αναφορα στην γερωγραφια.

1. Δεν υπαρχει κανενα απολυτως τεκμηριο ανικανοτητας του προεδρου σε οτι εσιει ειπωθει η κατατεθει μεχρι στιγμη - σε μια περιοδο υστεριας τζαι χειραγωγησης περα που καθε λογικη.
Ο προεδρος ανελαβε να διαχειριστει μια κριση την οποια κατασκευασαν οι αμερικανοι. Σαν προεδρος επροσπαθησε να αποφυγει το ζητημα, τζαι οταν εγινε αναποφευκτο, τοτε υποχρεωθηκε/υποχεωθηκαμε να δεχτουμε το φορτιο.
Εσυ, προφανως, θεωρεις [με βαση οσα εγραψες] οτι καλα εκαμε. Το ιδιο ελεγε τζαι ο αναστασιαδης.
Μετα..πρεπει να εσει καποιος γεωπολίτικη αντιληψη νηπιου για να μην καταλαβεινει οτι ηταν αδυνατο να το ξεφορτωθουμε χωρις αδεια απο τους υπολοιπους εμπλεκομενους - οπως καμωνεται ο πολιτης του οποιου η εξαθλιωση προχωρα με αλματωδεις ρυθμους - αλλα θωρεις εν τζαι οι ενοχες..για οσους εθελαν το φορτιο σαν δηλωση νομιμοφροσυνης στην δυση..

Αρα επρεπε να το φυλαξουμε καπου..
αφου οι φιλοι μερικων οι αμερικανοι οϊ μονο εφορτωσαν μας το αλλα επιμεναν να μην δεχονται συμβιβασμους [τζαι μερικοι τωρα βουρουν να τους καλυψουν]...

Την φυλαξη των εκρηκτικων την αναθετεις στους αρμοδιους - τον στρατο..οπως αμα εσιεις κατι για τα νοσοκομεια παει σε τζηνο το κρατικο υποσυστημα κλπ..
ο στρατος εσιει αυστηρη ιεραρχια..την οποια ξερεις..
τζαι ο στρατος ειναι μια δομη με αυτονομια που τον προεδρο. Γενικα καθε γραφειοκρατικη δομη του κρατους εσιει μια αυτονομια, ακριβως γιατι διατηρειται τζαι αναπαραγεται κοινωνιολογικα τζαι ειναι νομικα κατωχυρωμενη απο την εκτελεστικη εξουσια. οι μονιμοι τζαι οιδημοσιοι υπαλληλοι εξελισσονται με βαση εσωτερικους κανονισμους..
Η κυβερνηση δινει κατευθυνσεις τζαι αναλογως προχωρουν - οσο προχωρουν καποιες οδηγιες διοτι οι δομες εχουν τζαι την δικην τους λογικη.
ο στρατος εκτος που την αυτονομια του σαν δομη, εσιει τζαι μιαν ιδιορυθμη σχεση με το ελληνικο γεεφ, τζαι ειναι επισης τζαι ενας οργανισμος με δικες του παραδοσεις [το καψονι ισως να εν το πιο γνωστο αλλα σαφως οϊ το μονο].

Οταν λοιπον αναθεσεις σε ενα τετοιο οργανισμο να φυλαξει κατι, περιμενεις οτι
1. θα καθαρισουν την περιοχη απο ευλεκτα υλικα - οπως χορτα [οξα επρεπε να παει ο χριστοφιας να καθαρισει;..γιατι υπηρχε τζαι τουτο το χαζο υπονουμενο - το οποιο εσυ εν θεωρεις απλα ρατσισμο γιατι εν αριστερος εν ενι;..:)
2. θα καμουν ενα στεγαστρο - οξα επρεπε να παει ο χριστοφιας να παρει σωληνες τζαι τσιγκους; Τζαι ομως οσο χαζο τζαι αν ακουεται, παλε υπηρχε τζαι τουτο το αιωρουμενο..
3. Θα εχουν ειδικους για να ελεγχουν οσο μπορουν τα πυρομαχικα - οξα για να εν καποιος προεδρος πρεπει να εν τζαι ειδικος σε ιρανικα πυρομαχικα;
Οξα μονο αμα εν αριστερος πρεπει να ξερει; Η γελοιοτητα εν εξωφθαλμη τζαι αν δεν την θωρεις αγαπητε, μαλλον θελεις λλιην αποστασιοποιηση..

linopampakos είπε...

4. Αμα προκυψει προβλημα, οι αρμοδιοι ξεκινωντας απο τους τοπικους τζαι φτανωντας στο γεεφ, πρεπει να κινητοποιησουν τους ειδικους που εχουν [η που μετακαλουν] να φκαλουν πορισμα..τζαι να πασιν στον αρμοδιο υπουργο τζαι στην επιτροπη αμυνας της βουλης η οποια εγκρινει τους προυπολογισμους - τζαι ελεγχει τοσο την εκτελστικη εξουσια οσο τζαι την διαχειριση στην κρατικη δομη.
Τζαι αφου εχουμε τζαι φυλλαδες οπως τον πολιτη που εχουν ευαισθησια στα σκανδαλα [εκτος εννοειται τους φοροφυγαδες τζαι αλλα αναλογα], θα εμπορουσαν να διαρρευσουν πληροφοριες τζαι τις "φωτογραφιες" ..εκτος αν εν μετα τα γεγονοτα που εφκηκαν..
Οξα επρεπε να εν τζαι στην επιτροπη αμυνας ο χριστοφιας αλλα τζαι στα μιντια να καμνει ελεγχο;
ο αρμδιος υπουργος επαριατηθηκεν τζαι θα μας πει τι ηξερεν. το ιδιο τζαι ο αρχηγος του γεεφ.
5. Να σου πω για την ευθυνη εκκενωσης της μοναδας;..αστο να μεινουμε δαμε..

οπως θωρεις ακολουθησα τις 2 στρατηγικες των μιντια
1. αποφυγη του γεωπολιτικου πλαισιου που μας εφορτωσεν τα πυρομαχικα - τζαι δαμαι σαφως λαλουν ψεματα, διοτι ενεν τοσο αχαπαροι να μεν καταλαβουν την επιρροη των "αλλων" που τους ανηκε τζαι εθελαν το φορτιο..εν ειδες τζαι τους εθνικιστες που ξαφνικα εν λαλουν τιποτε για τους αμερικανους;
τζαι εσυ ρε στροβολιωτη εν υποψιαζεσαι τιποτε α;

2. προσπαθειες να μεταφερθουν οι ευθυνες του στρατου σε ενα ατομο του οποιου ο ρολος σαφως δεν ειναι να φυλαει τα πυρομαχικα..
εκτος αν επειδη εν αριστερος επρεπε να φκαλει τζαι σκοπια τζηκατω..

Να σου καμω τζαι συγκριση τωρα με τον κληριδη.
ο κ. Γλαυκος εισιεν μιαν θεωρια οτι μια κριση θα εβοηθαν την λυση - το κολπο του ενεργου ηφαιστειου. Εδοκιμασεν 2 φορες αυτο το κολπο. Η πρωτη εκατεληξεν στο φιασκο τζαι του θανατους της δερυνειας. ο ιδιος μπορει να μεν εκαταλαβαινε αμεσα τες συνεπειες οταν οι γυρω του οργανωναν/επιχορηγουσαν την πορεια των μοτοσυκλετιστων. οταν εξυπνησε με τους γκριζους λυκους απεναντι, εν τα εκαταφερνεν να αποτρεψει την τραγωδια.
Ηταν ανικανος.; Σαφεστατα αποδειχτηκεν οτι εν εμπορεν να διαχειριστει κατι το οποιον εφτιαξε συνειδητα ο περιγυρος τζαι το οποιο ηταν η θεωρια του.
Ειπαμεν εν πειραζει. ως τζιαμαι φτανει ο κ. Γλαυκος.
Υστερα εκαμεν το ιδιο με τους πυραυλους. Ευτυχως τζιαμαι εν ειχαμε θυματα. Αλλα επληρωσαμεν το κουκο αηδονι. Ηταν τζαι ιδιοτελης η διαδικασια, αφου επαιξεν τζαι προεκλογικα το σκηνικο. Αλλα παλε, ειπαμεν εν πειραζει, τοσο μπορει το πλασμα..κατι τεθκιο..
διοτι εγορασεν κατι με τα λεφτα τζαι εν εκαταφερεν να πιασει τιποτε πισω..
Θωρεις;
Τζηνο, ηταν ανικανοτητα [τζαι η αδυναμια το πρωι της πορειας, τζαι στο να πιασει κατι πισω που τους πυραλους] αλλα ειπαμεν..εν πειραζει..να μεν του φορτοωσουμε ουλλα τα θεματα αφου υπηρχαν τοπικοι τζαι γεωπολιτικοι ανεξελεκτοι παραγοντες..
αντι την τωρασινη υστερια.
τζαι υστερα λαλεις μου στροβολιωτη οτι ενεν η ιδεολογια του του χριστοφια που προκαλει την υστερια.

Τζαι κατι για να σκεφτεις σαν εντιμος ανθρωπος..δηλαδη αν,ας πουμε ελυετουν το κυπριακο, τζαι καποιος τ/κ ηταν αρμοδιος σε κατι..
εν ετσι που εν να αντιδρατε..εννοω εσεις οι φιλελευθεροι;
εν να βουρατε πισω που την ακροδεξια αναλογως ιντα που εν να κουρτιζουν τα μιντια;

Διοτι,θωρεις, το ζητουμεν που αναδυεται, εν η αντισταση στην χειραγωγηση..
τζαι δαμαι εν εισαστε..
εν εισαι..
Οξα τωρα εσασαν τα μιντια;

Οτι ελαλες στον εαυτο σου παλια στροβολιωτη ξανασκεφτου το/ξαναπε το..
αμφεβαλε..
εκτος βεβαια αν συμφωνας με την αθλιοτητα του δρουσιωτη του οποιου η συμεπριφορα δειχνει οτι πολλα που οσα ενομισαμε οτι ελαλεν, ηταν απλα καιροσκοπισμοι..

για να κλεισω λοιπον..οσες διαφωνιες τζαι να εχω με τον χριστοφια, σημερα εν ενας εντιμος ανρθωπος τον οποιο προσπαθουν να λυντσαρουν χωρις τεκμηρια τα μιντια - με αποσπματικες πληροφοριες..
..τζαι αν κρινω που τες κουβεντες που εχω καμει τζαι ακουσει γυριζοντας σε καφενεια , μπακαλκα τζαι αυλες, εσει πολλην κοσμον που εσιει το αισθημα "εδωκαν πανω του να τον φαν" ...με δοση συμπαθειας..
εν το υπογειο αισθημα πο αντιστεκεται..

linopampakos είπε...

Αγρινε,
ειδα το ποστ σου..ναι αναγνωριζεις ποτζει ποδα ευθυνες, αλλα για να καταληξεις στην καταθεση δηλωσης υποταγης στον κυριαρχο λογο των μιντια..
σορρυ που το λαλω ετσι , αλλα ετσι μλου εφανηκεν..
τζαι νομιζω μπορω να ειμαι ειλικρινης μαζι σου..

επιμενεις στις αναλογιες φιλε μου..
τζαι μαχομαι να σου εξηγησω οτι εν ταιρκαζουν..
ενεν στρατος η πολιτεια ουτε μοναρχια η δημοκρατια..
υπαρχει διαχωρισμος εξουσιων..
ναι στον στρατο οπως τζαι στην μοναρχια υπαρχει ενας απολυτος υπευθυνος..
εν μπορει, ομως, σε μιαν δημοκρατια [ακριβως λογω του διαχωρισμου τν εξουσιων τζαι της νομιης τζαι γραφειοκρατικης αυτονομιας των δομων] να εν υπευθυνος ο προεδρος γιατι λ.χ. πεφτει το αεροπλανο των κρατικων αερογραμμων..η γιατι συμβαινει μια καταστροφη σε μια κρατικη υπηρεσια στις ηπα ας πουμε..
διερευνουν το αρμοδιο τμημα, κοιταζουν την επιβλεψη τζαι προχωρουν..
εξαναγραψα σου τα..εξαναγραψα τζαι στον στροβολιωτη..
επειδη καποιος εν προεδρος εν εσιει ευθυνη επειδη καποια υπηρεσια [διαιτερα ο στρατος στην κυπρο που εν η ιδιομορφια συμπυκωνμενη σε θεσμο] καμνει κατι λαθος..
ποσο δυσκολο ενι;
κοιαξε γυρον σου..συμβαινουν τοσα..βουρουν ουλλοι σαν κορακια στον προεδρο;
αμα το δεις συγκρτικα εν να καταλαβεις το ανεκδοτο..

οσο για την αναλογια της ομονοιας..
εν νομιζω να ταιρκαζει..
να σου πω την πολιτικη αναλογια..
δαμαι ο χριστοφιας εν κατι αναμεσα στον αλλεντε στην χιλη [ευτυχως εν μπορουν να του καμουν πραξικοπημα] τζαι τον τσαβεζ η τον λουλα στην βραζιλια μετα το 2000..
ειχαν να αντιμετωπισουν αναλογες εκστρατειες κατασκευασμενης υστεριας..συνεχομενες - που παλε αν δεν εθωρες τα δεδομενα θα εμπορες να πεις ..μα αμπα τζαι..
οί εν ηταν..
ηταν κατασκευασμενες υστεριες..
οι κοινωνιες προχωρουν οταν αντιμετωπισουν τα κυριαρχα μιντια τους - τζαι ελεξουν τα..με μηχανισμου αυτοαμυνας..
λ.χ. απομυθοποισης μεσων τζαι ρευστοποιησης της ταυτισης μαζι τους..
ακουσα λ.χ. οτι σημερα η "καθημερινη" ηταν πιο ηπια που τον υπολοιπο συφερτο..
ατε να ξεκινησει η μετακομιση που την αυτου αθλιοτητα τον "πολιτη" ποτζει..
οϊ γιατι εν να εν τελεια..
αλλα για να διαχυθει η καχυποψια..
τουτη εν η σημερινη φαση..

υ.γ. γιατι εν ταιρκαζει το ποδοσφαιρικο..αμα συγκρινεις ιστορικα ναι οι δεξιες ομαδες ειχαν ευνοια που την διαιτησια..αλλα επειδη ιστορικα οι αριστεροι φιλαθλοι ηταν παραπανω , το γηπεδο , ιδιαιτερα υστερα που το 74, εγινε υποκαταστατο συμβολικων νικων για τον αποκλεισμο της αριστερας που την εξουσια..
σημερα η μαππα εν τζαι εμποριο..
ενω στην πολιτικη εχουμε ιστορικες στιγμες με τον κ. δημητρη τζαι τα "μαυρα κορακια" που προσπαθουν να του επιτεθουν..

Bananistanos είπε...

Έγραψα ένα κατεβατόν αλά έφα μου τα ο blogger. Περίληψη:

1.Οι Αμερικάνοι (τζε άλλες χώρες) επροτείναν να καταστρέψουν τα εκρηκτικά αλλά ο Πρόεδρος είχε κολλήματα. Τα περι γεωπολιτίκης εν μουσκουρούθκια, που τη στιγμή που -καλώς- εθκιάλεξε πλευρά έπρεπε να τη κρατήσει ως το τέλος.
2. Η φύλαψη 98 κκοντέινερ εκρηκτικών έθελεν υποδομή εκατομυρίων. Το στέγαστρο απλώς θα καθυστερούσε την έκρηξη. Μόνη λύση ήταν η καταστροφή τους που μόνο με απόφαση του προέδρου μπορούσε να γίνει. Αλλά ο Χριστόφιας δυσκολεύεται στις δύσκολες αποφάσεις. Τρανό παράδειγμα οι διορισμοί όπου βλέπουμε άδειες καρέκλες για μήνες.

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
επιτελους τζαι ενας που βαλλει τζαι το θεμα της πρεσβειας στην ευρυτερη του διασταση..
ναι ..αν ειχαμε μια λογικη συζητηση για τα δεδομενα, σαφως επρεπε να τεθει ζητημα αποζημιωσεων που τους αμερικανους..

αλλα θωρεις τα μιντια θωρουν -οϊ τυχαια - αλλου..
αν θελεις να σου αυξησω την καχυποψια ιδου..μια πτερυγα του φιλελευθερου, τζαι η σημερινη, εφααθηκαν να το παιζουν ταχα μου αντι-ιμπεριαλιστες απεναντι στις "υποχωρησεις" του χριστοφια για 2-3 χρονια τωρα..
πριν λλιες εφτομαδες το γουικιλικς εδημοσιευσεν εγγραφα της αμερικανικης πρεσβειας προς την χιλαρυ κλιντον οπου το μενος εναντιον του χριστοφια εν τοσο εντονο, οσο τζαι μερικων μιντια σημερα..
τζαι με αναλογη ρητορικη..γιατι να μεν υπακουει την πρεσβεια ας πουμε..
εσιει χαζιν αν θελει καποιος να το σκεφτει τζαι συνωμοτικα..:)
αλλα τωρα θωρεις οι απορριπτικοι εγιναν αρνακια της πρεσβειας παλε [οπως τζαι οι ακραιοι εθνοκοφρονες το 74]..
με φωνη με ακροαση ..γιατι ηταν τζαι ο αντι-ιμεριαλισμος τους φτανος τζαι φτηνος..
τουλαχιστον ο τασσος εννοαν κατι..
οι εθνο-απορριπτικοι μισουν τον χριστοφια αντι τον αμερικανο πρεσβυ που εφερε την εκρηξη..εξαγορασιμοι..

για τους γερους, τον παπακωστα κλπ..
εκαμεν τζαι ο χασικος που ηταν νεος στο υπουργειο αμυνας..
αλλα εκατεφεραμεν να μαθωμεν για τες μιζες που εφκαλεν;
φημες πολλες..
αν δεν μαθουμε με τεκμηρια οτι φταιει ο παπακωστας εν νομιζω οτι η ηλικια εν κριτηριο για ενοχη..
οποτε οπως καταλαβεις ουτε την εμφαση στην κυβερνηση καταλαβω την..
επιμενω οτι υπαρχουν 2 σαφεις διαστασεις οι οποιες παραποιουνται
1. οι ενοχες οσων μας τα εφεραν τζαι μας υποχρεωσαν να τα εχουμε δαμαι..
2. το πως ελειτουργησεν ο στρατος τζαι η ιεραρχια του που ηταν η αρμοδια υπηρεσια..υστερα παει σε υπουργο-βουλη..
ετσι εν ο διαχωρισμος εξουσιων..
τζαι εν για τουτο ισως που φωναζουν διαφοροι σχεδον σαν να μεν θελουν να γινει ερευνα..
η φοβια της ερευνας σαν να εν μερος της υστεριας..
εν να δουμε..

τον τζαιρο που εδεχτηκε τελικα ο χριστοφιας να τα πιασουμεν [αφου εν εφυεν τελικα το γερημο το πλοιο], εδιαφωνουν -σαν πολιτης που το εθκιεβασεν ..τζαι για τουτον αθθυμουμαι τοτε τον "πολιτη" που ηταν υπερ τζαι ενευριασε με - εισιεν παντα ενα κολλημα με την δυση αλλα τζιαμαι ηταν τζαι νακκον υπερβολικο μπροστα στο τοπικα συμφεροντα που επαιζουνταν..αλλα ..ατε ειπα να δεχτω οτι επρεπε να γινει συμβιβασμος λογω γεωπολιτικων ισοροπιων..
τζαι τωρα, ετους που φωναζουν του αλλου που εκλωτσαν..τζαι τζηνοι που τα εφεραν [οι ξενοι τζαι οι τοπικοι υποστηρικτες] ουτε φωνη ουτε ακροαση..
ουτε μια απολογια..
αλλα μαλλον φωναζουν για να κρυψουν ενοχες ειπαμεν..

για το ρευμα..εν βλεπω προβλημα..εδιουσαμεν ρευμα στους τ/κ, διουν μας τωρα που το εχουμεν αναγκη..
ειμαστεν καταδικασμενοι να ζησουμεν μαζι..
γενικοτερα ειμαι στην αποψης οτι μια βασικη αιτια που μπορουν να μας εκβιαζουν τυποι σαν τους αμερικανους [τζαι οι εγγλεζοι πιο παλια] εν ακριβως ο διχασμος των 2 κοινοτητων, οπου η μιτσια κοινοτητα χρησιμοποιηται σαν δικαιολογια για παρεμβασεις..
εν προς το συμφερον τζαι των 2 - ιδιαιτερα της πλειοψηφιας να τα εβρει με την μειοψηφια..
διαφορετικα το αδιεξοδο στο οποιο μας οδηγησαν με το φορτιο, θα εν απλα ενα ακομα παραδειγμα εξωτερικων παρεμβασεων τζαι εκβιασμων..

οποιος νοιωθει οτι κατι πρεπει να γινει ενεν φασιστας..
φασιστες ηταν τζηνοι που επιτεθηκαν στο προπεδρικο που ανηκαν σε συγκεκριμενη ομαδα της ακρα δεξιας..
νομιζω εσιει μια καλη ανταποκριση ο στροβολιωτης που τζηνη την ημερα..
τζαι εν σαφες οτι θεωρω οτι υπαρχουν τζαι αλλοι..τζαι οσοι εν θωρουν που κτιζεται η υστερια τζαι η κατευθυνση [λ.χ.αποφυγη ευθυνων των αμερικανων], απλα εν βλεπει την χειραγωγηση..
το κατι πρεπει να γινει νοιωθουν το πολλοι..αλλα το θεμα ειναι που τζαι σε σχεση με τι..
δαμαι υπαρχει μια χειραγωγηση..

linopampakos είπε...

ορεστη,
αμα που εθκιεβασα το "αισθημα σου" οτι "εδωκαν πανω του", εσυγκλιναν διαφορα που ακουα τες τελευταιες μερες..
γενικα εν τα πιστευκω τα μιντια..
ισως γιατι τα παρακολουθω που τζαιρον, ισως γιατι εν τοσο εξωφθαλμο οτι πουλουν την πραμαθκια του ιδοκτητη τους..
οποτε αμα ππεσουν ετσι υστεριες, καμνω γυρους ποτζει ποδα σε δημοσιους τζαι μη χωρους, για να πιασω τζαι λλιον το αισθημα του "κοσμου"..
ενεν πληρως αντιπροσωπευτικο, αλλα δια μιαν καλην εικονα..

ας πουμεν που ημουν μιτσης, αθθυμουμαι εντονα τη λεξη "φασαριες" για τα δικοινοτικα επεισοδια, που μου φαινεται τζαι ως σημερα πολλα πιο αντιπροσωπευτικη του πως εβιωνε ο κοσμος [στην καθημερινοτητα του] την κατασταση - παρα τα οσα ελαλουσαν οι εφημεριδες τζαι ο κυριαρχος λογος..

αμα εγυριζα τουτες τες ημερες, η κωδικοποιηση που ακουα ηταν το "κακο"..σαν να ηρτεν κατι να μας ευρει..
υστερα εκαμνε μου εντυπωση η απροθυμια να αποδοθουν ευθυνες ιδεολογικα στην καθημερινοτητα..
ελεαν οτι ακουαν που τα μιντια, αλλα οι παραπανω ειχαν εννοια να μεν θιχτει καποιος - που υπηρχε η ου θα μποορυσε να υπαρχει..
λλιοι επαιζαν το φερεφωνα των μιντια..
τζηνο που αρκεψα να πιανω που αριστερους ιδιως, αλλα οϊ μονο, τις τελευταιες μερες, εν τουτο "εδωκαν πανω του.."
παρα [ισως ακριβως λογω] των μιντια..
ενοιωσα οτι υπαρχουν τα φιλτρα της αντιστασης..

για την τριτη..
νομιζω οτι εν εγινετουν να μεν γινει η εκδηλωση..
ηταν να γινει αρχικα στις 15 τζαι ηταν γινει τζαι μια στις 19 στην λεμεσο..αναβληθηκεν η μια τζαι εν να γινει μια αλλη στην λευκωσια..
προφανως ο προεδρος θα καμει μια επετειακη εκδηλωση..

το οτι εν καλα να υπαρξει χαμηλωμα των τονων εν γεγονος..
αλλα μια εκδηλωση στο προεδρικο, για την αντισταση, αλλα τζαι για την μνημη που ενοιωσεν να φορτιζεται με την επιθεση, εν μερος της ιστοριας..
εν νομιζω να εμιλαν μονο στους εδονιτες ο χριστοφιας..
εν ειμαι ακελικος, αλλα την μνημη του πραξικοπηματς τζαι της αντιστασης εχω τη εντονη τζα θεωρω καθηκον μου, να την υπερασπιζομαι..
ενεν θεμα αντιπαραθεσης..εκατεληξα οτι εισιεν δικαιο ο μακαριος με τον κλαδο ελαιας..
αλλα υπαρχει τζαι η παρακαταθηκη του στιχου του Δωρου που εγραψα..
Αν ο χριστοφιας εν εμιλαν για την επιθεση στο προεδρικο εν θα ηταν ειλικρινης..
να χαμηλωσου οι τονοι ναι..
αλλα αν καποιοι ενοχλουνται ακομα τζαι με την μνημη της αντιστασης,
φιλε μου..εν μπορει να γινει τιποτε..
δικαιουνται τζαι διακουμαστεν οσοι αθθυμουμαστεν..
τζαι η ιστορια που εξελισεται θα κρινει..
ετσι τζαι αλλοιως το 74 εν χαραγμενο στην γη..

τζαι τουτη η αντιπαραθεση εν μονο για τον χριστοφια - εν ενας αγωνας της δημοκρατιας εναντια στην χειραγωγηση των μιντια..
επιασα ενα μυνημα σημερα που μου αρεσεν..
"το 74 ηρθαν με τα τανκς, σημερα κανουν επιθεση με τηλεορασεις και ΜΜΕ..
Αντισταθειτε.."
Νομιζω εν μια κωδικοποιηση της ουσιας της αντιπαραθεσης..

Αν σαν κοινωνια καταφερουμε να βρουμε γραμμες ενοτητας θα εν καλα..για το συνολο..
αλλα υπαρχουν αγωνες τζαι δεδομενα που πρεπει να τα υπερασπιστουμε σαν κεκτημενα..τζαι να δημιουργηθουν αντιστασεις απεναντι στις νεες αορατες μορφες εξουσιας..

linopampakos είπε...

μπανανιστανε,
αν νομιζεις οτι η γεωπολιτικη εν μουσκουρουθκια, ιντα που να σου πω..
με ετσι αθωοτητα περνουν σε τζαι φερνουν σε τζαι εν το παιρνεις χαπαρι..
ενεν παραξενο οτι πιστευκεις οτι γραφουν/λαλουν τα μιντια..

δηλαδη..
το οτι θα ανοιαμεν μετωπο με σημαντικους παικτες στην ανατολικη μας περιοχη τζαι στην ισλαμικη διασκεψη εν μουσκουρθκια;
καλα ρε κουμπαρε..ετσι που περιεργεια..
το κυπριακο εν προβλημα οξα εν μουσκουρουθκια;
η διεθνης πολιτικη τζαι οικονομια ενμουσκουρουθκια;
διοτι αν δεν σε πειραζει τοτε αμα που τα 193 κρατη του οηε, αρκεψουν οι 70 να εχουν σχεσεις με τον αλφα η βητα τροπο με το ψευδο, τοτε θα γινει "πραγματικο"..
οι φιλοι σου οι δυτικοι θα σας κλασουν ως συνηθως [εσας που τους υπερασπιζεστε τωρα] διοτι για να καλοπιασουν την τουρκια [που κρατει διαφορες ακρες απο το ιραν μεχρι την σαουδικη αραβια.. ειπαμεν εν καταλαβεις - αλλα τουτα εν βασικα],τοτε θα δεις με εκπληξη οτι η 20ου ιουλιου θα εσιει τζαι συνεχεια..
οϊ εν θα γινει πολεμος..
απλα οι ε/κ θα συνηδητοποιησουν οτι εχουν μισο χωραφι αρχικα χωρις ελεγχο στα βορεια συνορα, τζαι χωρις κανενα να ενδιαφερεται για την αποψη τους -τοτε θα γινουμε πραγματικα μουσκουρουθκια.
τζαι προοδευτικα θα γινουν μειονοτητα στο νησι σαν συνολο [αφου το βορειο μερος θα ειναι πκιον εντελως αυτονομο μουσκουριν] σε μια εχθρικη περιοχη..

πιασε χαρτη τζαι ξυπνα..
2 στοιχεια περκι ξηκολλησεις που την [φαινομενικη η οϊ] αγνοια..
1. χωρις την αδεσμευτη πολιτικη η κυπρος δεν θα μπορουσε να γινει ενα ειδος εμπορικης γεφυρας τζαι να γνωρισει τη αλματωδη οικονομικο-κοινωνικη αναπτυξη - τζαι πριν τζαι μετα το 74..ωσπου ειμαστεν αποικια με οικονομια εξαρτωμενη που την δυση, εν εκινουμαστεν..
φυσικα οι ανοητοι της 15η ιουλιου εν εκαταλαβαιναν που γεωπολιτικη..ενομιζαν οτι οι αρειοι η οι φιλοι τους οι δυτικοι ηταν να του σωσουν..
τζαι την 20η του ιουλη ανακαλυψαν ποιο εν το πραγματικο μουσκουρουιν..η αδολη πιστη στην δυση..
τζαι τωρα που εν τζαι σε παρακμη ρε μπανανιστανε ηβρες να κολλησεις μαζι τους;
καποιοι πουλουν σου μουσκουρουθκια...
2. κοιταξε το εξαγωγικο εμποριο της κυπρου μετα το 74..για να δεις ποιοι επιχορηγησαν το μεταπολεμικο οικονομικο μας θαυμα...οι αραβες..

τα μουσκουρουθκια εν εν καν θεμα ιδεολογιας - εν η πραγματικοτητα της οικονομικης μας καταστασης.
κοιταξε να δουμε τι ειδους επενδυσεις μπορουμε να ελκυσουμε στην κυπρο..
μπορει η δυση;
οξα;
να μην μπουμε στις συνομωσιες..
αλλα ακομα τζαι περιοδικα του κεφαλαιου να δεις [οπως ο ικονομιστ] θα καταλαβεις την ουσια, που παραδοξως [;] παραβλεπεις..

Bananistanos είπε...

Πιστεύεις ότι υπηρχε οποιαδήποτε πιθανότητα να επιστραφούν τα εκρηκτικά στο Ιραν; Ουτε μια στο εκατομύριο. Το θέμα με τους Ιρανούς έλειξε με τη κατάσχεση. Άρα ο πρόεδρος έπρεπε να πάρει την απόφαση να τα καταστρέψει, να χειριστεί όσο καλλίττερα μπορεί τους Ιρανούς τζε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Προφανώς η επιλογή "αϊστα τζιαμαί τζε βλέπουμε" ήταν χειρότερη.

Ο Πρόδερος εν τζιαμαί για να πέρνει δύσκολες αποφάσεις τζε να διαχειρίζεται τις συνέπειες τους, όι για να διά αυξήσεις του εαυτού του, να κάμει ταξιδάκια τζε να πιάνει μούχτιν δοκτοράτα.

linopampakos είπε...

bananistane,
το προβλημα της αναλυσης σου που απλοποια εν οτι παραβλεπει τα δεδομενα..το ενδιαμεσο σταδιο αναμεσα στο φορτιο τζαι την καταστροφη-μεταφορα που εν η αδεια να το καμεις, διοτι δαμαι ηρταν με μιαν διεθνη αποφαση/πλαισιο..

εν τζαι επηρεν αποφαση ο ιδιος ο χριστοφιας..επικαλεστηκαν οι αμερικανοι το συμβουλιο ασφαλειας, τζαι λογω κυπριακου υποχρεωθηκεν να τα δεχτει - οπως θα εκαμνε οποιοσδηποτε στην θεση του - τζαι εν να το επαναλαβω..μερικοι που τους νυν υποκριτες που κραζουν, τοτε εθελαν τα..

το κενο στην αναλυση σου εν οι προεκτασεις γυρον που το φορτιο -που εκτος που πυρομαχικα ηταν τζαι διεθνες ζητημα [οπως εν οι βασεις, οπως εν ενα διεθνες ζητημα στο οποιο εμπλεκεται ο οηε τζαι αλλα - ισχυρα κρατη]..με την ιδια λογικη ειμαστεν λοιπον υποχρεοι να τα εχουμεν, μεχρι να λυθει το διεθνες ζητημα μεσω οηε [του συμβουλο ασφαλειας, ατυπης συμφωνιας κρατων κλπ...
οποιος τζαι να ηταν ο προεδρος..τζαι καμε τζαι αντιστοιχιες με τον κληριδη τζαι τους πυραυλους σε οσα εγραψα πιο πανω στον στροβολιωτη να δεις....

εν φτηνα τζαι φτηνα τζαι παραπληνητικα τουτα που μας επασαραν τα μμε -λαλουν την μιση αληθκια χωρις τις προεκτασεις/συνεπειες..

ειπαν,λαλουν, οι ταδε δυτικοι παντες τζαι εν ουδετεροι οι ταδε..

για τουτον εξεκινησα το ποστ τζαι επιμενω οτι η ευθυνη των αμερικανων εν τεραστια τζαι εν το απογειο της υποκρισιας [στα μιντια τζαι οϊ μονο] να μεν λαλουν λεξη για τες ευθυνες τους..
εφορτωσαν μας τα..
τζαι επιμεναν να μας κρατουν αιχμαλωτους μιας ιστοριας που εν μας αφοραν- αλλα οποιαδηποτε αποφαση επαρναμεν θα εισιεν κοστος..οϊ ατομικο για τον προεδρο, αλλα για την πολιτεια, την διεθνη της αναγνωριση τζαι τα συμφεροντα των ε/κ..
αν καποιοι τολμουν να πουν οτι εντους ενδιαφερει η αναγνωριση του ψευδου πριν την λυση κλπ..να το πουν οπως ειπα..
αλλα θωρεις..ακομα τζαι το ρευμα του κ. μανθου [ετον τζαι ενα νουσιμον αστον] δαιμονοποιουν το..
ενω ολοκληρη ισλαμικη διασκεψη τζαι ο περιγυρος, εξαφανιζεται στην αναλυση των διεθνων διαστασεων του πακετου..

οποτε εν ηταν "αφηστα να δουμεν"..
ηταν "αφηστα" μεχρι να ξηκολλησουν οι αμερικανοι..
μονο τζηνοι εμπορουσαν να παρουν την αποφαση..
εκτος αν ηταν σχεδιο τους να ενισχυθει η αναγνωριση του ψευδου..
λαλεις;
εγω εν λαλω..
αλλα η ευθυνη εν ξεκαθαρη..

Αμα δεις τες διασυνδεσεις υπηρχαν πιθανοτητες απεγκλωβισμου αν οι αμερικανοι εν εθελαν να μας κρατησουν αιχμαλωτους..
[αλλα ινταλως ελογοκριθηκαν τζαι τα wikileaks α;]

για το οτι εμεις εν ειχαμεν πιθανοτητα να καμουμε κατι, δε τζαι τον ρολο του ιραν στον λιβανο υστερα που την ανοδο μιας κυβερνησης με στηριξης της χιζμπολαχ..το περασμα για πρωτη φορα [που το 79] ιρανικων πλοιων που το σουεζ..συνδεσε το με την διαφορα ισραηλ-λιβανου για τα θαλασσια συνορα τους - τζαι το φυσικο αεριο, τζαι εν να δεις..

ηταν εκβιασμος τζαι αδιεξοδο που μας επιβαλαν..
τζαι εν υπηρχε διεξοδος..
αν δεν υπηρχε κυπριακο κατι εμπορεν να γινει..με το κυπριακο ηταν δημμενα τα σιερκα μας..

τζαι σε τουτο το πλαισιο, οι επιθεσεις εναντια στον χριστοφια ενεν μονο αδικες, εν ψεματα..

σαν να καποιοι θελουν να κρυψουν κατι..
σημερα ακουσα αρκεψαν τζαι να απειλουν μερικοι..
αφου μας ειπαν στα συνθηματα για "θανατους" ηταν λογικο εν ενι;
ποιοι αππωνουν τουτον τον τραμπουκισμο;
τζαι στην θεσσαλονικη που εδολοφονηθηκεν ο λαμπρακης, παλε "αγανακτισμενοι πολιτες" [ταχα μου] ηταν..
τζαι τοτε η αντισταση εν καθηκον..

ισως να εν καλα να δουμε τζαι γιατι το αγχος να φυει η εμφαση που τον στρατο..
εν γινεται μερικοι να προσπαθουν επιβαλλουν την στρατιωτικη ιεραρχια της σιωπης τζαι των απειλων στην κοινωνια ..
αργα η γληορα οι αντιφασεις, τα κενα τζαι οι λογοκριμενες ερωτησεις, θα αναδυθουν..

αμα κατσει το ττοζιν, ο τροπος που μερικοι επροσπαθησαν να δαιμονοποιησουν τον χριστοφια [για να στρεψουν, ενδεχομενως, αλλου το βλεμμα] εν να εν text book case χειραγωγησης των μιντια..

εν να δουμεν..

the Idiot Mouflon είπε...

"...δαμαι ο χριστοφιας εν κατι αναμεσα στον αλλεντε στην χιλη [ευτυχως εν μπορουν να του καμουν πραξικοπημα] τζαι τον τσαβεζ η τον λουλα στην βραζιλια μετα το 2000..."

Βρε Λινοοοοοοοοο, σύνελθε.

Η μάνα μου εξεκίνησε που κομουνιστικό στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Βενεζουέλα πριχού καταλήξει (καταντήσει) δαμέσα. Τζειμέσα έχω 145 ανίψια. Εϊναι που χριστιανοδημκράτες ως Τσαβίστας. Επέτρεψε μου να θεωρώ πως η πληροφόρηση μου ξεπερνά τα όσα δείχνουν τα εδώ ΜΜΕ, φιλικά ή εχθρικά προς τον Τσάβεζ.


Καλή η αντιαμερικάνικη ρητορική αλλά στην πράξη εν άλλα που γίνονται. Το πετρόλαο πουλά τους το ακόμα.... τζιαι αφήνει ντόπιες εταιρείες στο έλεος των πολυεθνικών. Αποξένωσε μεγάλη μερίδα των διανοούμενων, των φοιτητών, των τεχνοκρατών... τζιαι καρτερά χαΐρι.

Εν αδιανόητο σε μια χώρα με πόρους όπως της Βενεζουέλας να παρατηρούνται ελλείψεις σε ρεύμα (λόγω κακής συντήρησης), νερό (ίδιοι λόγοι), ζάχαρη και γάλα (κατά καιρούς), αλεύρι σιταροπούλας, κλπ.

Δεν γίνεται ούλλα να τα φορτώνεις στο Αμερικάνικο παράγοντα ... τη στιγμή μάλιστα που κάμνεις που την πίσω πόρτα συμφωνίες με αμερικάνικα συμφέροντα (αλλά και κινέζικα και ρωσσικά)... όχι μόνο στο πετρέλαιο αλλά και σε σχέση με το σίδηρο... που στην ουσία λειτουργούν εις βάρος των ντόπιων βιομηχανιών.

Η απάντηση του για ούλλα:"φταιν οι αμερικάνοι". Αγκάζαρε τζιαι ειδικούς που την Κούβα για το Ίντερνετ... να ελέγχει την πληροφόρηση. Ελπίζω να μεν ένει τζιαι του Δημητρόβ τούτη η αντίδραση του.

the Idiot Mouflon είπε...

Α1 Τζιαι για τούτο που είπες:

"Αγρινε,
ειδα το ποστ σου..ναι αναγνωριζεις ποτζει ποδα ευθυνες, αλλα για να καταληξεις στην καταθεση δηλωσης υποταγης στον κυριαρχο λογο των μιντια..."

Σε παραπέμπω δαμέ:

http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/07/note-to-self.html#6979981302550853282

Εμίλησα για ευθύνες ως πάνω-πάνω πριν αρκέψουν καλά-καλά τα ΜΜΕ να λάσσουν... οπόταν θα πρέπει να αλλάξεις την κατηγορία που μου προσάπτεις. Δεν τους κατάθεσα δήλωσην υποταγής αλλά μάλλον εγώ τους έδωκα γραμμήν. Ο ξεφτίλλας!

linopampakos είπε...

Αγρινε,
φιλε μου δαμαι καμνεις φαουλ νομιζω μπροστα στο γηπεδο..:)
αν θελεις να μιλησουμε για τον τσαβεζ να μιλησουμε, αλλα αναφερα 3 τζαι η εμφαση ηταν στον τροπο που εδαιμονοποιηθηκαν που τα μιντια στην χωρα τους..
εσυ εστιασες τζαι συζητας τον ενα/τσαβεζ σαν δειγμα με αναφορα στο αν εν ειλικρινης η οϊ στον αντι-αμερικανισμο του..η φανταζομαι ο "σοσιαλισμος" του..
[αν με ρωτας - αν τζαι εν ασχετο με την συζητηση: γενικα νομιζω οτι παιρνουν φαση σοσιαλδημοκρατικου εκμοντερνισμου - με την πιο σημαντικη τους διασταση να εν η εμφαση στην αυτονομια της περιοχης τους που πλεον γινεται αυτονομος παικτης στο παγκοσμιο πλαισιο..
δε το brics..τζαι οπως καταλαβεις τζαι ξερεις η αυτονομια εκερδηθηκεν οδυνηρα απο τον "βορρα"]

πισω στο ζητουμεν..
το θεμα εν η δαιμονοποιηση..

ο αλλεντε εισιεν να αντιμετωπισει, φορτηγατζηες που εκοφκαν την μεταφορα - τζαι η κατηγορια [στο τελος] ηταν:
"ε μα φταιει τζαι τουτος.." [ η πρεπει να φταιει για να τον κατηγορουν]..
στην περιπτωση του αλλεντε εχουμε το πτωμα σαν τεκμηριο της υστεριας τζαι των υππγειων επεμβασεων..εχουμε τζαι τα γραπτα τεκμηρια οτι οι αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες εδουλεψαν να τον ανατρεψουν..
εν λαλω για wikileaks θωρεις - διοτι εν αλλον η αντιπαθεια τζαι αλλον τι εγινε στο 73 στο σαντιαγο..:)

μια αναφορα στον λουλα της βραζιλιας - που τελικα εκαταφερεν να επιβιωσει τζαι να ανγνωριστει..γιατι ηταν μετα, τζαι ηδη αλλαξεν το σκηνικο [τζαι με τηνπροσπαθεια του αλλεντε,αλλα, οπως τζαι να το δεις, τζαι με τον τσαβεζ - σαν γεωπολιτικη της περιοχης]
αλλα κοιταξε ποσες φορες των εδαιμονοποιησαν τα μιντια πριν να εκλεγει - τζαι υστερα..
οπως τζαι δαμαι..
καθε τι που εγινετουν γυρον του εφταιεν τζηνος..
εν ειχαμεν ευτυχως αγανακτισμενους "φορτηγατζηες"..
δαμαι η επεμβαση των αμερικανων ηταν πιο μιτσια/εμμεση γιατι εν τους επαιρνεν [εβουλλησαν ηδη στην μεση ανατολη]..τζαι η βασικη αντιπαραθεση ηταν με τα τοπικα μιντια [τζαι τη ταξη των ιδιοκτητων τους]
..εννοειται οτι τζαι στην χιλη ειχαμε εσωτερικη αντιπαραθεση..ταξικου μισους για τους φτωχους τζαι τους απογονους τους..

στον κ. τσαβεζ τωρα..σεβομαι την καταγωγη φιλτατε αλλα ενεν που κυπριακα μμε που εχω εικονα..
εσιεις δικαιον οτι χρησιμοποια την ρητορικη του αντι-αμερικανισμου σαν μηχανσιμο συσπειρωσης..
αν φτανεις που τζηκατω εν δικο σας θεμα να τον κρινεις - αναλογως των συγγενων που πιστευκεις..
αλλα το οτι επεμβηκαν οι αμερικανοι να υποστηριξουν το πραξικοπημα εναντιον του το 2002, εν αληθκια τζαι ξερεις το..
το οτι τα μιντια εδαιμονοποιησαν τον επισης τοτε - για να φανει οτι εννεν δημοφιλης τζαι να προετοιμαστει το πραξικοπημα εν επισης γεγονος..
τζαι νομιζω οτι τζαι τα δυτικα μμε επαραδεχτηκαν το τοτε,οτι οσα εδιαρρεαν για την δημοτικοτητα του κλπ ,ηταν παραπλανητικα τελικα..
εισιεν καλες αναλυσεις στο narco news για τα μιντια τζαι την χειραγωγηση - αν σε ενδιαφερει..

για την οικονομικη του πολιτικη..
τζαι τζηνος οπως τζαι ο λουλα εχουν φκαλει μια μεγαλη μεριδα του πληθυσμου που την εξαθλιωση..
το οτι εν σε μονιμη αντιπαραθεση με τα πιο πλουσια στρωματα, εν γεγονος..
δακατω ομως ο χριστοφιας σαφως εν πολλα πιο κοντα στον σοσιαλδημοκρατικο εκδημοκρατισμο του λουλα της βραζιλιας ..τζαι επειδη ταξικα εχουμεν καμει την μεταβαση πιο πριν, η κοινοτητα του ρεφορμισμου τους [οπως την θωρω] εν παραπανω πολιτικη τζαι πολιτισμικη..θα εμπορεν τζαι ο χριστοφιας να πει την περιφημη ατακα του "ενοιωθα οτι ημουν ο πρωτος εργατης που εγινεν προεδρος"..

linopampakos είπε...

πισω στον τσαβεζ -το οτι θεωρει οτι οι αμερικανοι θελουν να τον υπονομευσουν εν γεγονος..
οπως τζαι το οτι οι αμερικανοι ξοδευκουν οντως εναντιον του..
αλλα τζαι τζηνος καμνει πολιτικη στο ημισφαιριο του με το πετρελαιο που τους εσιει υπονομευσει την ηγεμονια..μαλλον ανεπανωρθωτα..
μπορει να μεν μου αρεσεν η προσφατη φαση που επαραδωσεν ανταρτες στην κολομβια [καμνει κατι μυστηριες ιστοριες], αλλα το οτι η παρουσια του αλλαξεν την ηπειρο, εν αδιαμφισβητητο νομιζω αμα το δεις ιστορικα..
οσο για τα εσοδα του πετρελαιου τζαι τις ελλειψεις,με ξεχνας οτι πριν το 98, μονο το 20% απολαμβανε σαν εισοαδημα τον πλουτο του πετρελαιου
[ετσι λαλουν ακομα τζαι τα δυτικα μμε]..

οποτε..
στην κυπρο εν εχουμε τεκμηριο οτι οι αμερικανοι εκαμαν την ιστορια με το φορτιο για να ανατρεψουν τον χριστοφια..
εν επηα ποτζει γιατι κινουμαι με οτι εχω σαν πληροφορια..
εν τον εσυμπαθουσαν ναι..αλλα οπως ειπα τζαι του μπανανιστανου πουπανω, το ζητημα με το φορτιο μπορει να το εκαμναν με οποιονδηποτε προεδρο..
τζαι οπως σου ειπα τζαι εσενα, το προβλημα μου ενεν οι αμερικανοι [εζησα αμερικη τζαι συμπαθω την χωρα -ασε που που τουτα ουλλα νοιωθω τα τζαι σαν προδοσια των αμερικανικων δημοκρατικων παραδοσεων] -
το προβλημα εν ποιοι μας επιβαλαν το φορτιο..φταιουν..
ειτε εγγλεζοι ηταν , ειτε αμερικανοι, ειτε ρωσσοι κλπ..
ηταν οι αμερικανοι..
το οτι τουτον εσιει να καμει με την πολιτκη τους στην περιοχη εν το επολλοαναλυσα [εκαμα εμμεσα λλιηνανφορα στον μπανανιστανο πιο πανω]..
διοτι η εστιαση ενι για δαμαι..
το θεμα ενι οτι καποιοι το λογοκρινουν του θεμα του φορτιου..
παραδοξα;

γενικα -
η αντιστοιχια που εβαλα εγω εν πως τα μιντια δαιμονοποιουν τζαι δημιουργουν την αισθηση οτι αφου κατηγορουν, τοτε μαλλον πρεπει να φταιει ο "κατηγορουμενος"..προεδρος η μη..

υ.γ. αν εγραψες στο μπλοκ σου κατι για το background της βενεζουελας, βαλμου το λινκ..

linopampakos είπε...

αγρινε,
για το δευτερο σημειωμα [ε ναι υπολογισα να σε πειραξει ακαταχνωτα..:)]..

ειδα το λινκ..ωραιον τεκμηριο!!

μα εν πολλα ενδιαφερον [τα δικα σας σχολια πουκατω] για το τι ελαλουσαν αρχικα..τζηνο το "εν αυστηρα της εθνικης φρουρας", ωραιοτατον με φοντο τα εγγραφα που εν σαν τες κουφετες τωρα..
τζαι οϊ μονο..
για τηνανγκη μετατοπισης θεματος..

εν γεγονος οτι βουρα σε ποπισω η αισθηση οτι δημοκρατια εν σαν την μοναρχια/στρατο..ειπαμεν στο προηγουμενο τουτο..:)
αλλα τζιαμαι εσκεφτεσουν διαφορα..

αλλα εισιες τζαι μια θεωρια με ενα αναπτηρα που μου αρεσεν..
καπου σαν πλακα εγραφες την καπου..
σκεφτομαι την γιατι εσιει ανατρεπτικες προεκτασεις..:)
πρεπει να ερκεται που την ανταρτισσα τουτην η γραμμη του υποσυνειδητου..

Bananistanos είπε...

Άδειαν που ποιόν; Οι χώρες που επροσφερθήκαν να τα καταστρέψουν που ποιόν είχαν άδεια; Οι Αμερικάνοι επροσφερθήκαν "επανηλημμένα" να τα καταστρέψουν. Τζε αφου θέλεις να πάμε σε θεωρείες συνωμοσίας, μηπως εκαλύφκαμεν τίποτε μυστικά του Ιραν; Θυμήθου την πρωινή επίσκεψη του Ιρανού πρέσβη στο προεδρικό. Μήπως εν το Ιραν που τα ανατίναξεν για νε μεν αποκαλυφτούν μυστικά του (είσιεν 3 κκοντεινερ που το τελωνείο δεν αναγνώρισε το περιεχόμενο). Θεωρείες πολλές. Στην πράξη εβράζαμεν 98 κκοττέινερς εκρηκτικά ώσπου να εκραγούν.

the Idiot Mouflon είπε...

Τζιαι να εκάμαν τη δουλειά με ζίππον... η ευθύνη φύλαξης πάλε δική μας ένει.

Τζιαι η ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος όταν επαρουσιάστην.

Τσιάκκαρε να μάθεις για το εμπάργκο δηλώσεων που επεβλήθηκε στο Διευθυντή του Πυροσβεστικού Σώματος. Κάποιοι πουκάτω του εξέραν (μαζί με τους ΑΛΛΟΥΣ πολιτειακούς παράγοντες που είχαν πληροφόρηση) τζιαι απομένει να δούμεν αν το ήξερε τζιαι τζείνος. Κανονικά... αν ηξέραν... έπρεπε να εκκενώσουν τουλάχιστον σε ακτίνα 1ος χιλιομέτρου τζιαι να κτυπούν με αυλούς μεγάλης πίεσης (αν όχι από το 1 χμ... από όσο τους επιτρέπει η ισχύς του αυλού).

Να το δούμε διαφορετικά το θέμα. Σε σχέση με το ζουμί της υπόθεσης (από τη στιγμή που είχαμε το φορτίο ως την έκρηξη του) ... τι από τις αποφάσεις και πράξεις του Χριστόφια μπορούμε να χαρακτηρήσουμε ως "επιτυχία";

the Idiot Mouflon είπε...

Μόλις είδα τον Τσάβεζ να επικαλειται τον Χριστό*.

Τελικά έχεις δίκαιο, έχουν πολλά κοινά με τον Δημητρόβ.

(*ναι ξέρω, εν τέθκοια η ιδιοσυγκρασία του τόπου τζιαι των ανθρώπων του).

K. είπε...

Diafono Linopampake! ekames ena post sto opoio katigoreis otidipote ekame kritiki ston xristofia.Laleis kapou pou en oi politikes efthines tou proedrou,eprepe ma kserei pos fylassontai ta pyromaxika? nai re,eprepe nan enimeros ti ginete,exei 3 xronia pou en tziamai! alla ftain oloi oi alloi plin tou proedrou. epikentronese sta 50 atoma pou esyran antikeimena sto proedriko. gia tes alles 10000 den akousa leksi.
oi xeirismoi itan tragikoi,opos kai na to paroume.
na xairomaste ton proedro pou milise gia eisvoli elladas se kypro(apla epanelave ton etzevit gia tin eiriniki epemvasi sto nisi),ton proedro pou eipe ston syro diktatora pou skotonei en psyxro gynaikopeda pos exoume parapano sxesi mazi tous para me tin ellada,kai telos ekeinon pou eipe na afisoun ton lao tis
liviis na apofasisei monos gia to mellon tou!(etsi tha mas poun ama ksanarti i tourkia kai mas omos..
anw,oloi einai fasistes kai kommatoskylla ama den symfonoun me akel!
lypame,ayti i analysi s stazei apo empatheia,les kai emas oi gonioi den epolemisan kai den ta kouvaloun mia zoi ayta pou eidan stin eisvoli,kai den ta xasan ola tote.
kathe allo para antikeimeniki itan ayti s i analysi

linopampakos είπε...

bananistane,
μα ειπαμεν το για την αδεια - απλα δυσκολευκεσαι να το παραδεκτεις οτι ηταν μια παραπλανηση εμφασης τζαι τζηνη η "ιστορια"...
επρεπε να παρουμε αδεια ειτε που τους ιδιοκτητες τους εμπορευματος, η που τον οηε/συμβουλιο ασφαλειας..

ο καθενας μπορει να προσφερθει...το θεμα ενι αν παιζει η προσφρα σαν λυση η απλα σαν επιβαιβαιωση του αδιεξοδου..
ειπα το τζαι στην αρχη - αν δεν τους εκοφτε τους αμερικανους η διεθνης νομομοτητα κλπ, γιατι εν το επιασαν τζηνοι το πλοιο;
οξα τζιαμαι εκαταλβαν τα ορια;

αν θελεις θεωριες συνομωσιας..
καλο πολλες..
ποιοι θα ηθελαν να εκβιαζουν την κυπρο - να πουμε για το φυσικο αεριο, για να εχουν το πανω σιερι;
[το ιραν εν εισιεν να κερδισει τιποτε..αλλοι ομως;..:)]
δε τζαι τα εσωτερικα παραξενα..
γιατι εν εγινε εκκενωση;
ποιοι ειχαν να κερδισουν με κριση;
οποτε σιγα σιγα..να θωρουμε τα τεκμηρια τζαι να προχωρουμε..:)
ηδη εχουμε αποριες για την διαχειριση επι του εδαφους τζαι για τα μυστηρια [κατασκευασμενα] "αυτονοητα" που εσιασαραν να προβαλουν μερικοι..
οι ενοχες;

νομιζω οτι καταλαβεις το αδιεξοδο της θεσης οτι ταχα μου εμπορουσαμεν να τα καμουμε οτι θελουμε - για τουτο τωρα παιζεις με τες συνομωσιες..η διεθνης νομιμοτητα τζαι το πλαισιο [με βαση την οποια εγιναν ουλλα - τζαι ο εγκλωβισμος μας] εν τζιαμαι..

linopampakos είπε...

κυριε/α Κ..
εσιεις χαζιν..αφου λαλεις διαφορα για να φκαλεις εμπαθεια για τον χριστοφια [ποτε ειπεν ετσι;], υστερα ενοχλει σε η κριτικη που σου φερνει στο προσωπο τις αντιφασεις της υστεριας..
αν θελεις εμπαθεια τζαι κατακσευασμενη υστερια, φυλαε εφημεριδες της εποχης..διοτι θωρεις μερικοι σαν να τες εφυλαξαν/εξαφανισαν τις εφημεριδες της εποχης που εθελαν μερικοι το φορτιο..

γιατι επρεπε να ξερει ο χριστοφιας;επειδη τον αντιπαθεις τζαι θελεις να τον κατηγορεις;
υπαρχει ενα νομικο πλαισιο..
τζαι υπαρχουν ξεκαθαρες ευθυνες..
εχτες εμαθαμε οτι η αναφορα της πυροσβεστικης ηταν να γινει αποψιλωση - τζαι ποιος επρεπε να την καμει;
τζαι την εκκενωση;
ποιος επρεπε να την διαταξει;
ειδες οτι φοασαι να δεις την αληθκια;

οσο για τις δηλωσεις του χριστοφια για το πραξικοπημα,αμα σε ενοχλει εθλιαλεξες λαθος τοπο να φκαλεις περιπατο, το κολλημα..αμα καμεις λλιον search σε κειμενο που τα τοτε θα δεις την αποψη μου..
παλε μια επιθεση των μιντια για μια αυτονοητη απαντηση σε μια ερωτηση σε πλαισιο..
απλα φαινεται οτι εσιει τζαιρον που σε κουρτιζουν..

οσο για τους φασιστες τζαι οσους τους εκαμναν πλατες..
εγραψα οτι εσυνυπηρχαν τζαι εν προβλημα οτι καποιοι εκαμναν πλατες ..
δε το..
σκεφτου..
μεν σε περνουν τζαι φερνουν τα μιντια..
γελουν σου, για κρυψουν πραματα..
καλο ξυπνημα...

K. είπε...

Otan les oti den eixame epilogi kai eprepe na ta dextoume,apla den eisai enimeromenos-apla akouses ti eipe to akel.
fainete ksekathara-kai apo drousioti se politi kyriakis-oti eixame epiloges alla emeis oxi. tziame. 3 xronia kai vlepoume..
en dynato na paiksoun tora? e kai epidi epristikan ta kivotia?

ok elpizo na ksipniso kapote.
de kanena eggrafo pou diarreei kai meta me eironevese oso theleis-pou ti stigmi pou den tokama ego,deixneis arketa nevra pros ena agnosto