Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλογικα θεαματα: τα μιντια, ο φορος του πλουτου τζαι η αυρα του κ. Ταγιπ

Την εφτομαδα που επερασεν ειχαμεν 2 εκλογικα νεα, μια ασαφη αναβολη στα δικα μας, τζαι ειχαμεν τζαι τα αποτελεσματα του τουρκικου δημοψηφισματος...

Στην αυστραλια τελικα οι εργατικοι σε συμμαχια με τους πρασινους τζαι 2 ανεξαρτητους εκαμαν παλε κυβερνηση..Εν να μου πειτε χεστηκαμε για τις εκλογες στην αυστραλια..τζαι ομως υπηρχαν ενδιαφεροντα φαινομενα..
Στες αρκες τουτου του χρονου οι εργατικοι στην αυστραλια ηταν στα χαι τους οσον αφορα την δημοτικοτητα..ξαφνικα σε λλιους μηνες ο δημοφιλης πρωθυμουργος εγινεν "προβλημα" τζαι οι εργατικοι αλλαξαν τον..οι ανταποκρισεις ελαλουσαν οτι εν εφανηκεν συνεπης στες υποσχεσεις του [για την οικολογια] αλλα τζαι οτι εισιεν να αντιμετωπισει 2 προβληματα..η εισηγηση του για φορο στα κερδη [ετο το κοινο μας..:)] τζαι ενα ξαφνικο κυμμα υστεριας στην κοινη γνωμη για τους μεταναστες...
Εν εθκιεβασα για την σταση των μιντια στες ανταποκρισεις - εν να μεν καλυφτει το μεσο για την εξουσια του;..Εν δυνατον ο Μερντοκ να μεν εσιει σιερι στην δημιουργια θεματος με την αυξηση των φορων στον πλουτο - που λαλουν τζαι οι ακελικοι τζαι ο Σταυρακης δακατω;...τζαι να μεν εσουξουλισεν για την μεταστροφη του θεματος της οικονομιας στους "ξενους που μας τρωων τες δουλειες μας"..;
Οπως τζαι να εσιει στες εκλογες οι εργατικοι εχασαν ψηφους [με το περιπλοκο τους συστημα φαινεται να ηρταν ισια ισια με του συντηρητικους] αλλα οι κερδισμενοι ηταν οι πρασινοι - σαν διαρροη προς τα αριστερα...οι πρασινοι εν επισης υπερ του φορου αλλα τζαι των μεταναστων.. το ποσοστο τους εν γυρω στο 11-13% αλλα στην κατω βουλη εφκαλαν μονο 1 βουλευτη - αλλα βασικο παικτη στο μοιρασμενο κοινοβουλιο... Εν να εχουν 9 στην γερουσια ομως..
Οποτε καπου αντεξαν οι αυστραλοι.. ε καλα τζαι δακατω για τον φορο εκωλοσυρεν η βαση την ηγεσια της εδεκ να τους ψηφισει...υπαρχει συνδικαλιστικο δηκο;
Καλα εν μιλουμε για την ιωβεια υπομονη του τυπου της σεκ που αφου τον εκλασεν ο νικολακης ακουσεν τζαι τον αβερωφ να τον ειρωνευκεται, τζαι ακομα παιζει το σιωπη για τα κομματα που εν να θελει να ψηφισουν τα μελη της συντεχνιας του..

Τουτη η ιστορια με τους φορους εσιει προιστορια..πριν 1-2 χρονια εισιεν προσπαθησει η προεδρος της Αργεντινης [αριστερη περονιστρια] να βαλει φορο στους πλουσιους της αγροτικης παραγωγης [για κατι σαν το φορο αλληλεγγυης δακατω] .... Εχαλασεν τον κοσμο το μπλοκ του αγροτικου κεφαλαιου τζαι τελικα ακομα τζαι ο αντιπρεδρος της κυβερνησης εν εψηφισεν τον νομο..σιγα να μεν φτανει στους περονιστες το κεφαλαιο..
που λαλουσαμεν για το ινταλως το καρτελ των καναλαρχων εγορασεν την μιση βουλη..
Α ναι..ενδιαφερουσα τουτη η κινηση του ελληνικου κεφαλαιου προς το Σιγμα..

Η αλλη ενδιαφερουσα εκλογη εγινεν στην ημιπεριφερεια - την Μολδαβια..τζηκατω στες κανονικες εκλογες πριν λλιον τζαιρον, οι κομμουνιστες επιασαν γυρω στο 49%..αλλα η φιλοδυτικη αντιπολιτευση, με την βοηθεια των δυτικων μιντια," εν εμπορεν" να το δεκτει..τζαι αφου ουτε οι ρωσσοι πολλοσυμπαθουν τους κομμουνιστες που εν γεωπολιτικα αυτονομοι, εππεσεν πιεση για να αλλαξει κυβερνηση..οι φιλοδυτικοι αρνηθηκαν να συνεργαστουν για την εκλογη προεδρου [για ενα ψηφο] τζαι εξαναεγιναν εκλογες με την διακριτικη αλλα σαφη ενθαρρυνση των δυτικων μμε - εν εμπορουσαν υστερα που το καζο της πορτοκαλιας ουκρανιας να πουν παλε για "επανασταση" αλλα η σημειολογια των "κακων κομμουνιστων" " του παρελθοντος" ηταν στην περιρρεουσα..η βασικη διαφορα στα νεα εκλογικα αποτελεσματα ηταν οτι οι κομμουνιστες εχασαν 4% τζαι επιασαν 45%..μιλια μπροστα που τα αλλα κομματα..η Θατσερ εκυβερναν για χρονια με πιο λλια..αλλα ειπαμεν ημιπεριφερεια...τζαι το 4% που εφυεν επηεν σε ενα τυπο που ηταν μελος της ηγεσιας των κομμουνιστων τζαι εξαγοραστηκεν..τζαι εγινεν κυβερνηση της δεξιας, κεντορδεξιας οτι θελετε...αλλα το κολλημα με την εκλογη προεδρου εν τζιαμαι..διοτι ουτε τουτοι ειχαν τους 60 βουλευτες που θελει το συνταγμα...οποτε εκαμαν δημοψηφισμα για να αλλαξουν το συνταγμα τζαι να φκαλουν προεδρο δικο τους..θελει 33% να ψηφισουν για να περασει..τελικα εψηφισεν μονο το 29% αφου οι κομμουνιστες εμπουκοταραν το..τζαι σαφως εκερδισαν..
οποτε τωρα...εν ενδιαφερουσα η μολδαβια..εσιει στοιχεια συνοριακου χωρου σαν την κυπρο..εχουν τζαι τουτοι "εθνικο" προβλημα...

Τζαι εψες, στον μαχαλα μας, φαινεται να "εσαρωσεν" ο Ερντογαν..εσκεφτουμουν πριν τες εκλογες οτι εκινδυνευκε που το συνδρομο της ηττας στην δοξα ετσι οπως το εθωρουν να αναδυεται σε διεθνη παικτη στα μεσα του χρονου....
Το 58% δειχνει μιαν ιστορικη δομικη αυρα που στην κοινωνιολογια λαλουν την χαρισμα..
Αλλα ενεν ο Ερντογαν ουτε ο Νταβουτογλου που τραβουν την Τουρκια..εν θεση της σαν ανερχομενης περιφερειακης δυναμης στην ημιπεριφερεια που τους αναδυκνειει..με φιλοδοξιες μεγαλης δυναμης παγκοσμια οπως εδειξε το κολπο με την προταση για λυση του ιρανικου πυρηνικου "ζητηματος" σε συνεργασια με την βραζιλια..
Τον τζαιρο της Γαζας εγινουνταν διαδηλωσεις στην Βηρυτο με τουρκικες σημαιες τζαι συνθηματα "Τουρκια, Τουρκια"...προχτες οι αλβανοφωνοι στο κοσοβο επανηγυριζαν την νικη της Τουρκιας επαντιον της Σερβιας στο μπασκετ με αναλογα συνθηματα..
Αθθυμισεν μου την αναγκη εκτονωσης μερικων τοτε με την εθνικη ελλαδας..Οϊ εν γινονται τουρτσιοι οι τεως γιουγκοσλαβοι τζαι οι αραβες..απλα η Τουρκια εν ενα μοντελο νεωτερικης μουσουλαμνικης χωρα..τζαι εν κατι που χρειαζεται στην περιοχη τζαι στο παγκοσμιο συστημα...τζαι η γεωγραφικη της θεση εν καθοριστικη...

Οι συνομιλιες εμειναν στην ασαφεια..ακουω τον Νταουνερ..αθθυμισεν μας τον Μαρτη..λογικα ειμαστεν στον Γεναρη [στην αντιστοιχια της διαδικασιας διακυβερνηση-περιουσιακο]...Μπορει ο Μαρτης να εν ο στοχος..η καταγραφη συγκλισεων πριν να πασιν στο παρακατω για να γινει η διασυνδεση που θελει τζαι ο δικος μας..
Που εφημεριδες...Ας εν καλα ο "Πολιτης" τουτες τες εποχες που γινοται εισιγησεις..πιανεις την οπτικη σφαιρικα τζαι οϊ παλε στο "αμαν, αμαν εν να μας γελασουν"...
Να δουμεν...

32 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο μεγαλύτερος μου φόος είναι ότι ήταν να ππέσει έξω ο Χριστόφκιας με τα χρονοδιαγράμματα τζιαι να χάσει τζιαι τον Έρτογαν όπως έχασεν τον Τταλάτ. Ούφ. Έχουμεν ίσως μη κκεμαλιστήν συνομιλητήν για ακόμα μερικά χρόνια. Το σχέδιον να πάει ο Δικωμήτης για πρόεδρος της ενωμένης Κύπρου το 2013 μπορεί να παίξει αλλό λλίον τζιαιρόν κρατώντας μας την ελπίδαν ότι έχουμεν τον τελευταίον πρόεδρον της διχοτομημένης Κύπρου. Εγώ πάντως για πρόεδρον όλης της Κύπρου ξαναψηφίζω τον.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπαιρνα πολύ σοβαρά τη Μολδαβία. Ακόμα θέλει για να ωριμάσει το πολιτικό της σύστημα...

Για την ανερχόμενη πολιτική μας γείτονα, όταν πριν λίγες μέρες είπα σε μια συζήτηση πως πρέπει να βάλουμε στρατηγικό στόχο να γίνουμε ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας σε μια μετά τη λύση Κύπρο, ήταν να φάω ξύλο...

Aceras Anthropophorum είπε...

Θα μπορούσε να γινεί τζιαι ο κυριότερος στρατηγηκός σύμμαχος μας εμάς: Μπορεί να μας πουλεί νερό, φρούτα, βασικά βιομηχανικά προιόντα σε χαμηλές τιμές, θα μπορούσαμε σε αντάλλαγμα να γινούμε το δεξίν της σιέρι στην Ευρώπη ώς που να μπεί τζιαι τζιείνη μέσα. Θα μπορούσαμεν να έχουμε access στη μεγάλη τουρκική αγορά, ειδικά που έχουμε τους μεσίτες έσσω μας. Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμεν το τουρισμό τζιαι στες δύο κατευθύνσεις. Ξέρετε τί όμορφα μέρη έχει μερικά χιλιόμετρα που τες ακτές μας; Οι δέ Τούρτζιοι τριγιαλλίζουνται τα γυαλλιστερά μαχαζιά τζιαι την Ευρωπαϊκήν μόδαν τζιαι τρόπον ζωής πόξω που την πόρταν τους. Γέφυρα φιλίας μεταξύ χριστιανών τζιαι μουσουλμάνων διά μας εμάς acess στες μουσουλμανικές αγορές τζιαι συμμάχους, τζιαι τζιείνους στες χριστιανικές. Ο γαλλογερμανικός άξονας στην ευρώπη θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν παράδειγμα για τον ελληνοτουρκικόν άξονα, με την Κύπρο να παίζει τον ρόλον του Λουξεμβούργου. Ζαττίν, όπως ο νους μας εν γυρισμένος συνέχειαν πας την λίραν, μοιάζουμεν πολλά του Λουξεμβούργου.

Ανώνυμος είπε...

"ουφ" οντως αγαπητε μου acera..
η διαδικασια ομως φαινεται να εν βαθκεια πκιον..
τζαι η επομενη σκεψη..ο ερντογαν συμπυκωνει στον λογο τζαι στο θεαμτικο image ενα κραμα σημειων που αντλει τζαι που την τουρτσικη παραδοση του πολιτικου ισλαμ, αλλα εχω την αισθηση οτι παιζει [συνειδητα η μη] εξυπνα τζαι με την ιστορικη σημειολογια της αριστερας για τον εκδημοκρατισμο..
πολυσυλλεκτικη συγκλιση..

για το "τελευταιον προεδρο .." διαφωνω..αλλα εχουμεν τζαιρον μπροστα μας..:)

στροβολιωτη,
τουτη η νοοτροπια [τζηνων που εθελαν να σε δερουν θεμας αμα τους ειπες την λογικη προεκταση] αθθυμιζει μου ενα παιχνιδι με τα μωρα..
"ατε παμε μεσα"
"εν μπορω αντρεπομαι"
"ατε ρε κουμπαρε τωρα.."
"εν να με θωρουν τζηνοι ουλλοι"
"ε κλειστα μαθκια σου να μεν τους θωρεις εσου τζαι εν ενταξι"..

εν τζαι εν μονο ο ερτογαν..νομιζουν οτι με το να κλειουν τα μαθκια τους στην γεωγραφια [καλα τουτον εν παλιο ε/κυπριακο κολπο που τον 20ο αιωνα] εν να εξαφανιστει η τουρκια..ιντα τζαι οι εθνικιστικες φαντασιωσεις για διχοτομηση εχουν την ιδια αυταπατη νομιζω..
σαν να προσπαθει καποιος να εξορκισει την πραγματικοτητα..

εσιει δικαιον ο ασερας για την οικονομικη προοπτικη..αλλα εν ευρυτερο το θεμα αν το δει καποιος γεωπολιτικα..μπει εν μπει η τουρκια στην ε.ε., η κυπρος σαν συνοριακος χωρος της ευρωπης με την μεση ανατολη, τζαι φιλικο συνορο της τουρκιας [ωσπου/αν να μπει] εν ενα πλαισιο που μαλλον φακκα την πορτα μας παρα εν απλα τζιαμαι για να το "εκμεταλευτουμε"..

ασε να μεν πω για την φαντασιωση να "καμωμεν" συμμαχια με το ισραηλ [οπως εν τωρα]..eyes for ever shut..
καμνω χαζιν με την αναγνωση του βιβλιου του νταβουτογλου..μαχουνται να εβρουν μιαν υποπτη φραση σαν να γυρευκουν δικαιολογια να μεν σκεφτουν/δουν την εικονα..περιγραφει ο αλλος τον νευραλγικο χωρο που εν η κυπρος [στην οποια χρησιμοποια τον ορο "στρατηγικο αδιεξοδο" για την τουρκικη πολιτικη] τζαι οι αλλοι θωρουν το τελος της αναλυσης που λαλει ακομα τζαι αν δεν εισιεν τ/κ, η κυπρος εν σημαντικη γιατι εν γειτονας μας σε νευραλγικη θεση..
τζαι καπως αρα εν εχθρος..αφου αναγνωριζει την γεωγραφια προφανως..
τωρα να δουμεν...

υ.γ. για την μολδαβια αλλη φορα.. εν νομιζω να εν βασικα εσωτερικο το προβλημα..σκεφτου οτι μια πτερυγα [ακροδεξια να πουμε;] εισιεν φαντσιωσεις προσαρτησης στην ρουμανια..τζαι στην αλλην μερκαν του ποταμου εν οι ρωσοφωνοι..τελος παντων..
να δουμε παρατζει για την αυτονομια της ημιπεριφερειας..

Disdaimona είπε...

πάμεν τζαι εμείς σιγά σιγά για "λύση σε (πιο) βάθος χρόνου" ή εκατάλαβα λάθος;...διότι ναι το 2010 ως το 2013 ενεν μακρύά + 2-3 χρόνια διαπραγματευσης, πάμεν για λύση το 2016 περίπου;...που μακάρι να γίνει τζαι το 26 εν τζαι πειράζει...αλλά το κούντα-κούντα πάρατζει θα είναι τελικά το σημείο σύγκλισης του εσωτερικού μετώπου;

gregoris είπε...

ακριβώς δυσδαιμόνα. εκτύπησες κέντρο.
το "κούντα-κούντα πάρατζιει" εν η στρατηγική της ε/κ ελίτ μετά το 2004. τωρά έσιει σύμμαχο τζιαι τον Έρογλου σε τούτον, οπόταν ποιος τον πιάννει τον Δικωμίτη...νομίζω εξασαφάλισεν αλλό 1-2 χρόνια παράταση πριν το ξεκαθάρισμα...

Ανώνυμος είπε...

disdaimona τζαι gregori,
ρε παιθκια εν τζαι εν αναγκη να προσπαθειτε να με βοηθησετε να κκελιασω,καταφερνω τα τζαι μονος μου...:)

εξακολουθω να πιστευκω οτι ο κυριος απο το δικωμο, θελει να λυθει το γερημο..για διαφορους πολιτικους τζαι προσωπικους λογους..ετσι τον συγκοφκω που την δημοσια εικονα του..

εν μπορω να πω, λ.χ., οτι θωρωντας τουτον τον χρονο, επειστηκα οτι εκαθυστερησε σκοπιμα..αμα ο ταλατ εν ανετρεψε το κλιμα προεκλογικα, ηταν να το ανατρεψει αν επιβεβαιωνε τις εδαφικες παραχωρησεις του σχεδιου αναν εστω;
εμπορεν να το καμει;
εισιεν νοημα να περιμενει καποιος εδαφικες παραχωρησεις που τον ταλατ τοτε;
τζαι ιντα που ηταν να εν το κερδος ακομα τζαι αν το εκαμνε αν εχανε τες εκλογες;
τουλαχιστον η διακυβερνση τζαι η μια κυριαρχια επερασαν στον ερογλου..

το εδαφικο-περουσιακο κλπ εφερεν το η "μοιρα" [που λαλει τζαι ο δικωμιτης] να το διαπραγματευτει η τ/κ δεξια..
ταιρκαζει στην ιστορικη ισορροπια της νομιμοποιησης..αν γινει..:)

ο χριστοφκιας, οπως ειπεν τζαι ο ταλατ [υστερα που τες εκλογες], εν της φασης οτι πρεπει να προχωρα συγκροτωντας πλειοψηφιες η εν δυναμει πλειοψηφιες...ο ταλατ εθεωρησεν το λαθος..σαν λογικη της "παλιας" αριστερας - σε αντιθεση με μιαν τακτικη "ρηξης" [;] "πρωτοπορειας"[;], ηκατι αντιστοιχο, φανταζομαι οπου η πλειοψηφια θα δημιουργηθει που την εν δυναμει αλλαγη;..αλλα εν τζαι επερασεν το 2004 ποδα..

εγω παντως disdaimona ειμαι της αποψης οτι το 2010 εν σημαντικη χρονια για το κυπριακο..τζαι εν ετελειωσεν ακομα..
το οτι ειχαμεν συφφωνια για την διακυβερνηση ηταν επιτευγμα..που καρτερουμεν να δουμεν την συνεχεια "επι του εδαφους"..
τζαι τζιαμαι η ευρωπη εκαθορισεν [ η μαλλον επανακαθορισεν τες] παραμετρους μεσω εδαδ φετος..
ακουα τον ομηρου σημερα να μιλα παλε εκτος πραγματικοτητας..
"οι προτασεις για το περιουσιακο ειναι εκτος νομικου πλαισιου..ευρωπης.."
τον δυσμοιρο.. τζαι την ιδια ημερα η ειδηση ηταν οτι η
"Κ. Δημοκρατια" [την οποια διαχειριζονται μονοπωλιακα οι ε/κ -τζαι ο γιαννακης νομιζει οτι οι αλλοι εν θωρουν επειδη ο ιδιος προσπαθει να το λογοκρινει τζαι που την σκεψη του] μολις τζαι εκαταφερεν παλε αναβολη στο συμβουλιο της ευρωπης για να μεν απορριφθουν οι αιτησεις για τες ε/κ περιουσιες..

οποτε να δουμεν ιντα που εν να φερει τζαι η συγκυρια του τελους του χρονου..

"συμμαχος" εν παει, νομιζω, για την σχεση χριστοφκια-ερογλου ρε γρηγορη..
ειπεν ο ενας "συμπατριωτες" ο αλλος "φιλοι"..το "συντροφοι" εβραχυκυκλωσεν την μεταφραση...
τζαι αν δουμε τον ερογλου σαν απορριπτικο τοτε εν συμμαχος του τομμυ, του συλλουρη κοκ...
αν τον καμνει τζαι συμμαχο του αναστασιαδη το κοινο φαι,
ε ποσους "συμμαχους" τα γερημα ο κ. ντερβις;
νομιζω εν ρητορικο σχημα...

αλλα εν θεμα ατομων;
οξα εν θεμα δυναμικων;
τωρα να δουμε ιντα που εν να φερουν οι συγκυριες..
μπορει να σημαινει τζαι κατι εκτος που επικοινωνιακα "τεχνασματα" η προτιμηση του ερογλου για συμμαχια με κομμα της κεντροαριστερας..
εν να δειξει..
τζαι εν να φανει ινταλως εν να παιξει τζαι ο ερντογαν...

παντως αρεσεν μου το κολπο που αποκαλυψεν τον ρολο του περδικη στο μοιρασμα εγγραφων στα μιντια..."μα εγω εν τζαι.."

gregoris είπε...

ωραία απάντηση αλλά
ένας κυνικός μπορεί να σου πει ότι εν πρέπει να ξιάννεις ότι στο τέλος της ημέρας ο έρογλου τζιαι ο χριστόφιας εψηφίσαν το ίδιο πράμα την ιστορικά κομβική στιγμή το 2004...
τζιαι το 2002-2003 ενώ οι τ/κ εξεγείρονταν ο Δικωμίτης έβκαλλεν πρόεδρο έναν τομεάρχη της ΕΟΚΑ...
οι συμμαχίες εν στρατηγικές τζιαι συγκυριακές, τζιαι πάνω που ούλλα ρευστές...
αλλά ρε κουμπάρε έσιει σημασία σε ποια βάση τζιαι με ποιους όρους χτίζουνται. ο Δικωμίτης είπεν ήταν να χτυπήσει τον εθνικισμό στην παιδεία. για χάρην τούτων των "πλειοψηφιών" εκούντησεν το πάρατζιει. σίουρα εν θέμαν δυναμικών τζιαι όι ατόμων αλλά πε μια ποια δυναμική επανένωσης εννά υπάρξει όταν άλλη μια γενιά ε/κ διδαχτεί για τον "ευρύτερο ελληνισμό" στον οποίον υπάγεται η Κύπρος, παρά την παρουσία "κατά περιόδους συνοίκων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων";

gregoris είπε...

τζιαι πιο σημαντικά που την δημόσια εικόνα τζιαι την προσωπική θέληση υπάρχει η πολιτική βούληση (τζιαι/για πράξη) τζιαι η πολιτική τόλμη (με ότι τούτον συνεπάγεται) τζιαι η κοινή γνώμη. φταίουμεν (σωστα) τον Κληρίδη ότι εν έκαμεν τίποτε για να προετοιμαστεί η κοινωνία για την λύση. ο Δικωμίτης δηλαδή τι έκαμεν; δαμέ έκλεισεν συμφωνία για το συνταγματικό τζιαι εν εξόρτωσεν να την υπερασπιστεί επαρκώς δημόσια. επικαλείται τον Μακάριο, τον Κληρίδη, τον Τάσσο για να νομιμοποιήσει την πολιτική του τζιαι υπερασπίζεται την ομοσπονδία όι ως ιστορική πρόοδο αλλά ως αναγκαίο κακό. που εν η μείωση της θητείας που έταξεν; η "άμεση αποστρατικοποίηση" που λαλεί τζιαι ο Κυρίτσης εν για τα αφτια τα δικά μας μόνο νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

gregori,

το 2004 ο κυριος που το δικωμο εψηφισεν "μαλακο οχι" σε μορφη προετοιμασιας τσιμετου..τζαι η πορεια στο 2008 μαλλον δειχνει οτι εννοαν το..

για την παιδειαν σαφως εσιεις πιο εγκυρη αποψη αφου εμελετησες το θεμα για το κειμενο της ιστοριας..
γενικα ομως οι ακελικοι εκαμαν οτι καμνουν για χρονια [να πω που το 48;] σαν μερος της στρατηγικης της "ενοτητας"..δηλαδη ακομα τζαι σε σημεια που τους αφορουν υποχωρουν για την "συναινεση"..γιατι στην ιστορια εν σε 2 σημεια που υποχωρησαν..τζαι στην γενικοτερη εμφαση αλλα τζαι στο ζητημα της ταξικης ιστοριας - που τζηνοι σαν [εστω γραφειοκρατικοι] "εκπροσωποι" του, ας πουμε, ιστορικου ταξικου κινηματος εν επιμεναν ουτε στα ταξικα ουτε στα απλα..τον μενοικο..

αλλα εν η τακτικη τους ιστορικα..τζαι απο οτι καταλαβω η ευρυτερη εμφαση εν στην δομικη αλλαγη..αν ο πευκιος ανοιξεν το ζητημα τζαι εμπεδωσεν την αλλαγη στο "περιβαλλον" [του σχολειου, της εμφανισης] τουτη η περιοδος της μεταρρυθμισης φαινεται να ενθρρυνει την εσωτερικη δομικη αλλαγη..δηλαδη η εμπλοκη των καθηγητων στες επιτροπες προγραμματων [σαν διαδικασια] τζαι η εμφαση στην ερευνα που τους μαθητες [τζαι δειλα δειλα στις "πολλαπλες οπτικες"] φαινεται να εν τουτο που τραβα η κοινωνια [οπως εν δομημενες οι σχεσεις εξουσιας] τωρα..τζαι φαινεται να υπαρχει εναν ειδος συναινεσης...

ξερεις..τωρα αθθυμηθηκα..εθωρουν ενα παλιο [των 90'σ - μπορει να εν τζαι το ιδιο ακομα] βιβλιο ιστοριας της δευτεροβαθμιας..εφανηκεν μου σαν ποτ πουρι οπτικων - στοιχειων..σε μιαν φαση αναπαραγει τον μυθο της αγγλικης συνομωσιας, αλλα στην αλλη σελιδα παραδεχεται οτι το βασικο προβλημα με την εκπαιδευση το 1920 [στο οποιο εμπλακηκε τζαι η αποικιακη διοικηση] ηταν οι αγωνες των δασκαλων εναντια στην διαχειριση των σχολειων που την εκκλησια τζαι τους προυχοντες..εν αναφερει τον αφορισμο του ανθια, αλλα..
εν τζαι τα συνδικαλιστικα της ποεδ..:)..
τιμα κανενας τον σταυρο αγγελιδη;

για το συνταγματικο, διαφωνω..εκαμε οτι εμπορεν ο αθρωπος..μια χαρα ηταν στην συνετευξη τυπου τον φερβαρη εν μεσω τριπλων πιεσεων - πιεση που το απορριπτικο μετωπο σε σχεση με το δηκο, συζητησεις με τον ταλατ, τζαι η "στροφη"/ελιγμος [ας πουμε] της ηγεσιας του δησυ - σαν επανατοποθετηση απεναντι στην εδεκ υστερα που την παραμονη του δηκο στην κυβερνηση..
νομιζω εν ο αξιοσεβαστος κ. πουργουριδης που εστραβοπατησεν τζιαμαι, αλλα αστο να παει..
μια αρχικη κουβεντα εγινεν..
σταδικα ο δησυ αφηκεν το να περασει [εμεινεν βεβαια πιο αποστασιοποιημενος], αλλα εν μπορεις νομιζω να κατηγορησεις τον χριστοφκια οτι εν εκαμεν οτι εμπορεν..
η τζαι τους ακελικους..
για τζηνον το θεμα..

για την επικληση των προεδρων..τουτο εν η επικληση της ιστορικης αναγκης..
μπορει να επρεπε ο μακαριος να παραδεχτει δημοσια το 68 οτι η ανεξαρτησια ηταν το ευκταιο...
αλλα οι διαθεσιμοι κωδικες τοτε..
οποτε οπως λαλει τζαι ο καρολος..η ιστορια γινεται αλλα σε συηθηκες που εν θκιαλεουμεν..
οποτε το να λαλει
"ατε τωρα..εν να το αμφισβητησουμε τζαι τουτο..;"
αμα ακουει τον ομηρου να μετατρεπει μερος τους κυπρικου σε προωσπικο προβλημα περιουσιας, ιντα που εν να πει ο αθρωπος;
ενεν λογικη η σκεψη "καλα ινταλως τζαι ηρτεν σας τωρα;"
η επικληση του παρλεθοντος νομιζω εν υπομνηση της πορειας στο δαμαι..
τζαι σαν αριστερος μπορει να το βιωνει [στο προσωπικο επιπεδο] οτι εν που εν αριστερος που του μαχουνται ετσι..μπορει..αλλα σιουρα εν τζαι η συγκυρια..
[συνεχεια πουκατω]

Ανώνυμος είπε...

..παντως η διαμορφωση μια καπως πιο συζητησιμης τασης στην ηγεσια του δηκο εν καλη εξελιξη..
μπορει να γινει τζαι ιστορικη..
εν να δειξει..

νομιζω πρεπει να μπει τζαι το θετικο στην εικονα του μελλοντος αντι το αιωνιο σνιφ σνιφ
εκτος πο πολιτκο εν τζαι θεμα αισθητικο αλλα ατε..
μπορει ομως να παιξει στον λογο του ο χριστοφκιας με τουτο με βαση τες συνθηκες στες οποιες λειτουργει η ιστορικη πραξη την οποια θελει να καμει;

εν ηξερω..εγω προτιμω την θετικη εικονα του μελλοντος..τζηνος ακολουθει αλλην στρατηγικη..
ομως τουτο ενεν τεκμηριο οτι εν θελει λυση..η οτι εν προσπαθει..
ετσι βιωνει στην συγκροτηση συμμαχιων πλειοψηφιας κλπ..

για την μειωση της θητειας..ε ατε..εν μαθηματικα τα γερημα..ειπεν ο χασικος..ειπεν τζαι ο παπακωστας να τα εβρουν καπου μεσα στην μεση..ο χασικος ετραβησεν πισω καπως τζαι ειπεν αφου εισαστε κυβερνηση καμε τε το μονοι σας, ε τζαι ατε..
να παν μονοι τους, να φκαλουν τσουνες στο κεντρο..ο δησυ να στηριξει με τον χασικο [καπως] τζαι να αθθυμηθουν οι αλλοι του δησυ οτι κινδυκευκει η εθνικη φρουρα..τζαι αμαν τους κομμουνιστες..
η πολιτικη των πολιτικων..:)

γενικα νομιζω οτι το ακελ τζαι ο χριστοφκιας πρεπει να κρινονται με βαση το τι μπορει να περιμενει καποιος που ενα χωρο τζαι κομμα με βαση την δομικη τους θεση τζαι την ιστορικη τους εμπειρια..τζαι συγκρτικα με τι καμνουν αλλα ιστορικα γραφειοκρατικα κομματα της νεωτερικης εργατικης ταξης/λαικων στρωματων σε αναλογα πλαισια..
που τζιαμαι τζαι τζει η ιστορια γινεται τζαι με την διευρυνση των συνθηκων..οϊ κατ'αναγκη της ρηξης στο επιπεδο πολιτικης ηγεσιας [αν εν τουτο που εννοαν ο ταλατ] αλλα με την διαχυση που τα κατω..
ο καθενας με τον πονο του..:)

Ασχετον [;]..εχτες ακουσα στο ραδιο τον σταυρακη να λαλει για δημοσκοπησεις που δειχνουν στηριξη για την φορολογηση του πλουτου..
αν τες δεις καπου λαλεις μου..

Disdaimona είπε...

όντως πολλά καλές απαντήσεις αλλά για μένα με μια βασική αδυναμία.

ότι αποπνέουν μόνο τη διάθεση να δούμε το μέτρο της ευθύνης του προέδρου, πόσο μεγάλο ή πόσο μιτσήν ένι. επίσης αποπνέουν μια διάθεση ότι η πολιτική εν μόνο ένα πείραμα το οποίο αναλύει η κοινωνιολογία τζαι μάλιστα με το μειονέκτημα, ότι ποτέ εν κάμνει μια στάση για ένα συμπέρασμα, αλλά συνέχεια στη θέση του συμπεράσματος βάλλει τα νέα δεδομένα, λες τζαι τα νεά δεδομένα πηγάζουν που μιαν τυφλή μοίρα. Αλλον αν ο παράγοντας του τυχαίου πάντα υπάρχει στην ιστορία.

Το πόσο μαλακό ήταν το όχι του ακελ δεν θα το κρίνω από την δημόσια εικόνα του δικωμίτη μόνο. Αναγκαστικά πρέπει να το κρίνω τζαι που το γεγονός ότι για 2 χρόνια εσνόμπαρε κανονικότατα τη στήριξη του δησυ. Τα πράματα μπορεί να ήταν τα ίδια ακριβώς όπως είναι σήμερα αλλά μπορεί να είχαμε μια σοβαρή μεταστροφή της κοινής γνωμης αν εξυφορτωνούμαστεν επιτέλους τούτην την υπεροψία του "μόνου κόμματος που εν έβλαψε τον τόπο" τζαι η οποία όλως παραδόξως απευθύνεται μόνο στον συναγερμό τζαι καθολου στο δηκο τζαι την εδεκ. Τούτες οι δημοκρατικές δυνάμεις εφάαν τον τόπο σε ούλλα τα επίπεδα...

Εν είμαστεν ακραίοι ούτε έχουμεν εμμονές, εγίναν πολλές προσπάθειες τζαι πιστέφκω πως ακόμα γίνονται.Τζαι εγώ προτιμώ που ενεν καθαρή κυβέρνηση το δηκο ή το δησυ.

Αλλά σίουρα, αν τα πλάνα του ακελ είναι πως θα περάσει το σύνθημα να ξαναψηφιστεί ως κυβέρνηση λύσης το ακελ-δηκο, τούτον το σύνθημα εν να δυσκολευτεί πολλά να περάσει. Δαμέ μπαίνει χρονοδιάγραμμα! :-)

(εγώ εν έχω πρόβλημα με την κόμη μου, αλλά έχω έλκος :-))

Ανώνυμος είπε...

disdaimona,
ε ιντα που να καμω κορη..ετσι τα θωρω, τα γερημα..οπως λαλει τζαι ο μονκ [σε ενα detective story] εν "καταρα τζαι ευλογια"..:)

μια διευκρινηση κατ'αρχην..
λαλεις..
"αποπνέουν μια διάθεση ότι η πολιτική εν μόνο ένα πείραμα το οποίο αναλύει η κοινωνιολογία τζαι μάλιστα με το μειονέκτημα, ότι ποτέ εν κάμνει μια στάση για ένα συμπέρασμα, αλλά συνέχεια στη θέση του συμπεράσματος βάλλει τα νέα δεδομένα, λες τζαι τα νεά δεδομένα πηγάζουν που μιαν τυφλή μοίρα. Αλλον αν ο παράγοντας του τυχαίου πάντα υπάρχει στην ιστορία."

οϊ ενεν πειραμα..εν ιστορικη διαδικασια..τζαι εν σε τουτη την διαδικασια που υπαρχουν δεδομενα τα οποια καθοριζουν τες επιλογες - των ατομων αλλα τζαι των συλλογικοτητων..το να αγνοουμεν τουτο το πλαισιο της ιστορικα συσσωρευμενης εμπειριας, οϊ μονο εν βοηθα, αλλα μπορει τζαι να οδηγησει σε απροσμενες [αρνητικες] συνεπειες..
που αν εν η πρωτη φορα που την παθαινει μια κοινωνια η ενα ιστορικο κινημα, ατε..αλλα αμα εξαναγινεν..

οποτε η κοινωνιολογικη οπτικη μπορει να καμει "σταση"..να πιασει ενα καδρο [του χωροχρονου] τζαι να το αναλυσει, αλλα επειδη η ιστορια συνεχιζεται, η ροη δημιουργα νεα δεδομενα..

υπαρχουν συμπερασματα..αλλα στην ροη..
λ.χ. το ροκ ηταν καποτε συμβολο απελευθερωσης..αλλα εν τζαι ενα ειδος βιομηχανιας..τοτε [στην αρχη] η πρωτη διασταση εμπορεν να κωδικοποιηθει σαν συμπερασμα στα τοτε δεδομενα..η εμπορευματικοποιηση ομως, υποχρεωνει μας να δουμε τζαι την αλλη πλευρα της ιστορικης διαλεκτικης..
που εν γινεται με βαση την "τυφλη μοιρα"..αλλα με τες αντιφασεις του συστηματος..
νομιζω η ερμηνεια σου αδικα νακκον την οπτικη μου..
η [γενικη μου] αισιοδοξια πηγαζει που την αισθηση [ατε πες το αναλυτικο συμπερασμα] οτι οι εξεγερσεις των καταπιεσμενων [σαν ατομα, ομαδες, η κομμαθκια του ειναι] δημιουργουν τα τελευταια 200 χρονια ενα ειδος εναλλακτικου χωρου στις κοινωνιες μεσα που τα ιστορικα κερδη των κινηματων..
το οτι τα κινηματα αφομειονονται τζαι εμφανιζονται νεες μορφες, εν λογικο..
αναγκαιο..τζαι γιατι τα κινηματα κινουνται σε ενα χωρο με συγκεκριμενες συνθηκες, αλλα τζαι γιατι τα αποτελεσματα μιας ρηξης [οπως η γαλλικη επανασταση, η ρωσικη επανασταση, η δεκαετια του 1960] αλλασουν τις συνθηκες..
διευρυνεουν τους χωρους της ελευθεριας..

το ακελ λ.χ. εν μπορω να το δω σαν επαναστατικο κομμα..το παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα εσιει παρει διαφορες μροφες τζαι νομιζω το ακελ τζαι η κυπριακη αριστερα γυρον του [ η που αναγκαστικα εσιει το σαν σημειο αναφορας]εν ενα μειγμα μαζικου εργατικου κινηματος οπως στην δυση [αγγλικο εργατικο κινημα, γερμανικο, ιταλικο - πιο λλιον το ελληνικο διοτι επερασεν την καταστολη του εμφυλιου] τζαι κινηματος χωρας που ηταν τεως αποικια - αρα με πιο εντονη γεωπολιτικη εμφαση τζαι εστιαση στον εκδημοκρατισμο παρα στην σοσιαλιστικη αλαλγη..

Ανώνυμος είπε...

...
ατε να τους καμεις κριτικη γιατι ενεν αρκετα αριστεροι - τζαι εξαρταται βεβαια ποιον εν να εν το κριτηριο/πηχυς..οκ..
ποσο αριστεροι θα μπορουσε να ηταν δηλαδη αμα τους συγκρινεις με τους εργατικους, τους γερμανους σοσιαλιδημοκρατες η τους ιταλους του "δημοκρατικου κομματος" κλπ;
μπορει να εν τζαι πιο αριστεροι ου τζηνους..

νομιζω εν πιο χρησιμο να δουμε τζαι το ιντα που θελουμεν..
εμενα η εμφαση μου εν η αναγνωση η η πρακτικη που δημιουργα τους νεους κυπριακους χωρους ειτε της επαναενωσης [στο θεμα του ιστορικου περασματος] ειτε στο θεμα της διευρυνσης της ελευθεριας..

σε τουτο το πλαισιο το να περιμενεις παραπανω απο οτι εν λογικο να εμφανιστει, ενεν συναισθηματισμος;

το οτι εν φταιουν οι ακελικοι εν σιουρο..αλλα εν τζαι νομιζω να εν τουτο που κρατα γυρον που το ακελ ενα κοσμο που εσιει αρκετη ετερογενεια στο χωρο της αριστερας...
εν γιατι πολλες φορες εσιεις την αισθηση οτι εν οι μονοι νουσιμοι..οϊ σαν αριστεροι..σαν λογικη που θα επρεπε να ειχαν τα κεντρωα μετριοπαθη κομματα..
διοτι τελικα οι επιθεσεις εναντιον των μετριοπαθω συνηθως θεσεων τους συσπειρωνουν την αριστερα..
ιστορικες γραμμες λαλεις;
ε ιντα την δουλεια που εκαμεν ο νικολακης με τες πελλαρες του, στο να ξικολλησει μια μεριδα αριστερων που τον τασσο, εν εσιει εκτιμηθει /κατανοηθει νομιζω..

για τον συναγερμο τζαι το ακελ..
..αν εκουβενταζαμεν για τον αναστασιαδη νομιζω η αναλυση ηταν να εν αντιστοιχη - με βαση τα δεδομενα του χωρου που ερκεται κλπ..
στα 2 πρωτα χρονια..εν ειμαι σιουρος οτι εσνομπαρεν το ακελ τον δησυ..ηταν μαλλον ενα επιφυλακτικο παιχνιδι συνεργασιας μεταξτυ των 2 "μεγαλων" που εισιεν μιαν ανακουφιστικη αυρα - οπως τζαι η προηγουμενη ατυπη συνεργασια την περιοδο βασιλειου..
αλλα οι συναγερμικοι ενοιωθαν εκτος [ενω το δηκο-εδεκ ηταν μεσα στην κυβερνηση] τζαι οι ακελικοι ενοιωθαν οτι ο συναγερμος επαιζεν το φιλικος αλλα εσουξουλαν που κατω τζαι αμα επροεκυπτε κριση αφηνε τους μονους τους...
οπτικες...
τον φερβαρη εκαμαν τζαι οι 2 αναλογες επιλογες..

το τυχαιο εν γοητευτικο...αλλα τζαι τζηνον παραγεται..αναλογως του ποσο επιτρεπει η κοινωνικη συγκροτηση..
εγραφαν στον τοιχο οι σιτουσιονιστες
"σε μια κοινωνια οπου η περιπετεια εσιει καταργηθει,
η μονη εφικτη περιπετεια εν η ανατροπη τουτης της κοινωνιας"
..
ομως το τυχαιο μπορει να αλλαξει χρονικα δεδομενα..αλλα την ροη;
δυσκολο να το δω..
αλλα οκ..
να εχουμεν τα μαθκια μας ανοικτα..:)

Disdaimona είπε...

Αν ακούστηκα άδικη ως προς την οπτική σου απολογούμαι, εν είχα καμιά τέτοια πρόθεση ή άποψη. Αν δεν επερίμενα πράματα που σένα εν θα σε εσουξούλουν. Απαιτούμεν που τζείνον που έσιει δύο χιτώνες έννεν;Όι που τζείνον που έν έσιει κανένα.

Έβαλες μου πολλά ζητήματα. Τζαι γω μπορώ να δω σαν συναισθηματισμό έναν υπερπροστατευτισμό προς την κυβέρνηση που έσιεις αλλά εν επιλέγω να το δω έτσι. Με παρόμοιο τρόπο, θα προτιμούσα, πίσω που τζείνο που εσύ μπορεί να εντοπίζεις ως συναισθηματισμό σε μένα,να διερωτηθείς μήπως εν κάτι άλλο. Αλλον το πάθος άλλον ο συναισθηματισμός. Εν έχω καμιά σχέση με καμιά ρομαντική σχολή για να συναισθηματίζουμαι. Είμαστε κάποιες σιηλιάες πλάσματα λαλεί τζι ο Ασέρας,εν είμαστε ανωνυμες συλλογικότητες,τζαι ναι εν να διεκδικίσω που την αριστερά 10 για να πιάω στο τέλος 5. Ξέρω το παιχνίδι εν ονειροβατώ αλλά ούτε τζαι που με κόφτει ήνταμου κάμνουν οι εργατικοί στην Αγγλία.Προτιμώ να ξαναθκιαβάσω τον Λένιν αν με ρωτάς.

κρατώ που την απάντηση σου τούτο:
"τζαι εν σε τουτη την διαδικασια που υπαρχουν δεδομενα τα οποια καθοριζουν τες επιλογες - των ατομων αλλα τζαι των συλλογικοτητων..το να αγνοουμεν τουτο το πλαισιο της ιστορικα συσσωρευμενης εμπειριας, οϊ μονο εν βοηθα, αλλα μπορει τζαι να οδηγησει σε απροσμενες [αρνητικες] συνεπειες.."

Το κρατώ γιατί μες τούτη τη φράση θα εντοπίσεις τζαι τες όποιες ενστάσεις μου, όσον αφορά την ανάγνωση της ιστορικής εμπειρίας από το ακελ τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά τζαι γιατί, όπως ξέρεις, με τούτη τη φράση τελικά θα ξεκινήσουμε μιαν άλλη κουβέντα γύρω στο 2013.

Ξέρω ότι το επίπεδο του μλποκκινγκ ενεν το καλύτερο πράμα που μπορεί να συμβεί για την αληθινή μας εικόνα. Ο καθένας αρέσκεται να πιάννει ένα ρόλο τζαι να διά έναν άλλο ρόλο σε κάποιον άλλο. Π.χ. εγώ μπορεί να εψιλοέφκαλα τζαι τη ρετσινιά ότι κάμνω επιθέσεις στο ακελ.Εν θεωρώ όμως ότι έχω την υποχρέωση να υπερασπίζουμαι συνέχεια τις προθέσεις μου. Εν έμαθα να υπηρετώ,εμεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια. Έμαθα να υπηρετώ το σύνολο τζαι να μεν κρύφκουμαι. Εμαθα να μεν είμαι προσωπολάτρης.

Κριτική θα κάμω μόνο για το κυπριακό, όπως κάμνουν όσοι εδιαφωνήσαν με την επιλογή του Τάσσου, τζαι κάθε φορά που κάποιος θέλει να με φιμώσει ως "άκυρην αριστερή" επειδή εν έχω κάρτα του κόμματος.Διότι εγώ διώ τζαι τους θκυό μου χιτώνες για την αριστερά,τζαι τον νου μου τζαι τες πράξεις μου.Πολλοί με κάρτα όμως εν διούν κανένα.

Ο καθένας ξέρει πως εν να μπολιάσει την Πίστη του για να μεν τη χάσει. Στην παρούσα στιγμή,μπορεί να κρατούμε διαφορετικά εμβόλια,αλλά θωρείς που τζαι χωρίς κάρτες, οι συντρόφοι εν συντρόφοι για τους σωστούς λόγους.

Disdaimona είπε...

Τζαι να βάλλεις πιο συχνά ποστ πληζ.Έχουμεν δόξα σοι ο θεός πολλούς αριστερούς διανοούμενους που εφάαν τη ζωή τους κλεισμένοι μέσα σε μια κάμαρη,να γράφουν,τζαι να γράφουν,τζαι να γράφουν για να ξορκίσουν τα οράματα τους τζαι την πίκρα τους (οκ,εν θα το ανοίξω τούτο το ζήτημα :-))

Πάντως εν θέλω να βουρώ στα 70 μου να μάθω την άποψη σου!
Εν μεγάλη αρρώστια η φίμωση τζαι η έλλειψη διαλόγου. Τζαι εν μπορώ να αννοίω το κομπιούτερ τζαι να βρίσκω μόνο μαρουλλοφιλάκια!

Anef_Oriwn είπε...

Πολλά τα θέματα που προκύπτουν [όχι κατ’ ανάγκη για διαφωνίες], αλλά θα περιοριστώ μόνο σε ένα [για την ώρα]:

Λαλείς αγαπητέ Λινοπάμπακε,
«ατε να τους καμεις κριτικη γιατι ενεν αρκετα αριστεροι - τζαι εξαρταται βεβαια ποιον εν να εν το κριτηριο/πηχυς..οκ..
ποσο αριστεροι θα μπορουσε να ηταν δηλαδη αμα τους συγκρινεις με τους εργατικους, τους γερμανους σοσιαλιδημοκρατες η τους ιταλους του "δημοκρατικου κομματος" κλπ;
μπορει να εν τζαι πιο αριστεροι ου τζηνους..»


Δαμέ λαλεί ΜΑΣ ο Μάριος Δημητρίου της “Σημερινής” πως πρέπει να συμπεριφέρεται το ΑΚΕΛ [τα τελευταία σχετικά άρθρα του ήταν χτες και προχτές] τζι’ εν θα έχει άποψη ένας Αριστερός;

Disdaimona είπε...

Αγαπημένε μου Ανευ,θέλω μια φορά να σε ακούσω να μου φέρεις ενα παράδειγμα όι της σημερινής αλλά της δεξιάς στο σύνολο της όπως εν μες την κυβέρνηση!

Διότι οι θκυό δεξιές της κύπρου, η λεγόμενη άκρα τζαι η λεγόμενη του κέντρου έχουν τις εξής διαφορές: η μια έκαμε το πραξικόπημα η άλλη έκαμεν την διχοτόμηση δεύτερη καλύτερη λύση. Μετρα εσύ το βάρος στο χρόνο.

Θυμάσαι που μου είπες,μαζί με τον Ασέρα "όποιος θέλει να του κάμουν χώρο έσιει πρόβλημα"; Ε, πρέπει να το ακούσεις τζαι εσύ τούτο τωρά,αν έφτασεν στο σημείο το ακελ να κρίνεται που τον Δημητρίου τζαι να γυρέφκει "χώρο" που δεν θα το κρίνουν εκτός που τη Χαραυγή.

Αν το ζήτημα είναι ποιός θα κκοτσιανάσει την αριστερά εγώ εν θέλω κκοτσιάνη. Τζείνος που έσιει ποττέ εν ζητά.Κρίνουν μας τζαι κρίνουμε. Τζαι εμείς ούλλη μέρα μιλούμεν κριτικά για την δεξιά.
Εν καταλάβω το πόιντ σου,που εν τζαι λλίον ειρωνικό "κρίνει μας ο Δημητρίου εν θα μας κρίνουν οι αριστεροί".Για σένα είναι το ακελ τζαι κάποιοι ξαπόλυτοι αριστεροί; Οι λεγόμενοι επαναστάτες εν μια νυκτι; Λυπούμαι αλλά εσιεις λάθος.Μεν μετρας τες νύχτες που εν γνωρίζεις...διότι εν μια νυκτί εδιαγραφήκαν ζωές ολόκληρες που εμείς ούλλοι εν ηξέρω αν τες αξίζουμεν.
Άρα εν πολλά βολικό να μιλάς σαν ακελικός. Το άβολο είναι να μιλήσεις σαν αριστερός.

Disdaimona είπε...

Αγαπημένε μου Ανευ,θέλω μια φορά να σε ακούσω να μου φέρεις ενα παράδειγμα όι της σημερινής αλλά της δεξιάς στο σύνολο της όπως εν μες την κυβέρνηση!

Διότι οι θκυό δεξιές της κύπρου, η λεγόμενη άκρα τζαι η λεγόμενη του κέντρου έχουν τις εξής διαφορές: η μια έκαμε το πραξικόπημα η άλλη έκαμεν την διχοτόμηση δεύτερη καλύτερη λύση. Μετρα εσύ το βάρος στο χρόνο.

Θυμάσαι που μου είπες,μαζί με τον Ασέρα "όποιος θέλει να του κάμουν χώρο έσιει πρόβλημα"; Ε, πρέπει να το ακούσεις τζαι εσύ τούτο τωρά,αν έφτασεν στο σημείο το ακελ να κρίνεται που τον Δημητρίου τζαι να γυρέφκει "χώρο" που δεν θα το κρίνουν εκτός που τη Χαραυγή.

Αν το ζήτημα είναι ποιός θα κκοτσιανάσει την αριστερά εγώ εν θέλω κκοτσιάνη. Τζείνος που έσιει ποττέ εν ζητά.Κρίνουν μας τζαι κρίνουμε. Τζαι εμείς ούλλη μέρα μιλούμεν κριτικά για την δεξιά.
Εν καταλάβω το πόιντ σου,που εν τζαι λλίον ειρωνικό "κρίνει μας ο Δημητρίου εν θα μας κρίνουν οι αριστεροί".Για σένα είναι το ακελ τζαι κάποιοι ξαπόλυτοι αριστεροί; Οι λεγόμενοι επαναστάτες εν μια νυκτι; Λυπούμαι αλλά εσιεις λάθος.Μεν μετρας τες νύχτες που εν γνωρίζεις...διότι εν μια νυκτί εδιαγραφήκαν ζωές ολόκληρες που εμείς ούλλοι εν ηξέρω αν τες αξίζουμεν.
Άρα εν πολλά βολικό να μιλάς σαν ακελικός. Το άβολο είναι να μιλήσεις σαν αριστερός.

Disdaimona είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

μα αγαπητη μου disdaimona εν να ταραξουν τα νευρα σου, αν επιμενεις να ζητας 10 που την θεσμικη αριστερα για να πιασεις τα 5..
οϊ πως εν ασιημη στρατηγικη δηλαδη [γενικα – αφου τζαι στες συνομιλιες ετσι καμνουν απο οτι λαλουν], αλλα σκεφτου οτι τωρα που για πρωτη φορα το ακελ εν επισημα σε κυβερνηση, τουτο σημαινει οτι λογικα μεσα του πρεπει να αναπτυσσεται τζαι ταση παραπανω διαχειρισης του κρατους...παρα της ιδεολογιας ας πουμε..τζαι τουτον ανεξαρτητα που το κυπριακον..

ο συναισθηματισμος [όπως τον εννοουν τουλαχιστον] ενεν θεμα θεσεων, αλλα του να περιμενεις παραπανω από ότι μπορει να φκαλεις που ένα χωρο..η θεμα..
σημερα το πρωι λ.χ. ειδα μιαν δηλωση της θεοχαρους τζαι ακουσα μιαν δηλωση του ερογλου...η θεοχαρους του ζαλογγου κατηγορει τον χριστοφκια οτι στες προτασεις του εσιει στοιχεια του σχεδιου αναν..γελας οξα εν γελας; η τυπισσα που εφκηκεν ευρωβουλευτης του κομματος που εδεχτηκεν τοτε το σχεδιο θεωρειτο σαν ρητορικο τεκμηριο "του κακου"..να της πεις γιατι εκατεβηκεν με τζηνο το κομμα;..αυτονοητο - ο πολιτκαντισμος της κουμερας εν ολοφανερος..οποτε αγνοεις την..
να πεις οτι παιζει διπλο παιχνιδι ο δησυ; ενεν αδικο ομως για τον αναστασιαδη που εχτες υπερασπιστηκε τες προτασεις χριστοφκια στο ευρωπαικο λαικο κομμα;
ποιος εν ο δησυ;
οποτε το ερωτημα ενι - τι μπορεις να περιμενεις που τον αλφα η βητα χωρο..
που την αλλην ο ερογλου ειπεν την φραση "να μοιραστουμεν τον πονο"..δαμαι εν καινοτομια ρητορικη..κατι δειχνει ισως διοτι εν το περιμενεις που τζηνο το πλαισιο/συνθηκες..
αλλα να περιμενουμε..

εν χρησιμες οι συγκρισεις παντως...για να γινει η εικονα πιο κατανοητη..οι πιθανοτητες τζαι οι δυνατοτητες…οι τασεις τζαι η διαλεκτικη της ροης..

α εσιεις ριζες λενινιστικες..:)…
εγω οϊ…ειχα παραξενη σχεση με τον κ. βλαδιμηρο..αλλο το "τι να κανουμε" τζαι αλλο το "κρατος τζαι επανασταση"..
παντως τζαι η δικη του συνεισφορα μπορει [τζαι εν καλα] να αξιολογηθει στο ιστορικο της πλαισιο..
παντως επειδη εφτασα τον ημιθεο [τζαι εν συμπαθω τους θεους], φαινεται μου ενδιαφερον τζαι σαν συμβολο..τωρα που επανηλθεν στον δρομο αντι στα σαλονια, εσιει μια αλλην διασταση..αυρα;
να δουμεν..

εν καλη η κουβεντα εστω τζαι στα μπλογκ….ακομα τζαι ρητορικη να ηταν εν καλα να ακονιζουμε τες λεξεις για να δουμε που μπορουν να φκαλουν..
πρεπει να αρκεψω να το σκεφτομαι..λαλεις να εχω γινει υπερβολικα δομιστης γιατι εβαρηθηκα να περιμενω τα 5 που τα 10, τζαι απλα γυρεφκω τα αλλα 5 αλλου;..:)
τζαι αμα εν βρισκουνται πουποτε τοτε σημαινει ότι πρεπει να τα καμωμεν..

υ.γ. ε θωρεις τωρα ηβραν τα καπως ο διονυσος με τον απολλωνα..εσυναχτηκαν τζαι λεξεις..
εν να δειξει παρακατω..

Ανώνυμος είπε...

ανευ,
τελικα η ερμηνεια της disdaimonas επηρεν με αλλου που την αρχικη μου ερμηνεια του σχολιου σου...
αλλα να μεινω στην αρχικη φαση..
τουτος ο μ. δημητριου που λαλεις, εν τζηνος που ηταν στο περιοδικο παλια; τοτε εκαμεν καλην δημοσιογραφια για τους αποκλεισμενους..τον "αλλο"..
που τζιαμαι τζαι αμα γραφει στην σημερινη,μπορει να εν τζαι το πλαισιο..ιντα τζιαμαι εν το επαιζεν "αριστερη" κριτικη τζαι ο ραδιοφωνικος χαφιες που ηταν κοπελλι της χουντας πριν το 74;
ο δημητριου παιζει το κεντροαριστρα τζαι λαζμαυ απορριπτικος ρατσισμος ας πουμε;
ιντα ειδα τζαι τον τιτλο του κειμενου της νευρωσης της γραμματικης, τον τζιωνη..που πε τζαι καλα θελει να εσιει αριστερη κριτικη..
θεοχαρους με αλλο φκιολι...
αθθυμιζει μου κατι κειμενα της δεκαετιας του 1920 που εθελαν να πεισουν τους κομμουνιστες οτι το σωστο "κομμουνιστικα' ηταν να υποστηριζουν την ενωση τζαι οϊ την ανεξαρτησια..
το αππωμα του φαντασιακου ηγετη;
ειπεν κανενας τιποτε [που τουτους τους σημερινους] για τον φορο για τους πλουσιους; ..η για τον μενοικο αν το παρουμε ιστορικα;

οσοι εν στο ακελ εν φυσικο να το παλαιψουν..τζαι οσο πιο αριστερα μεινισκει το κομμα τοσο το καλλιτερο..αλλα σημερα χρειαζεται [τζαι νομιζω υπαρχει ηδη σαν χωρος διαχυτος] τζαι ενας χωρος που θα εκφραζει την πολιτικη υστερα που το 68..τζαι επειδη επερασεν τοσος τζαιρος, ισως να μεν χρειαζεται να τσακωνεται ο κοσμος στην διαδικασια αυτονομοποιησης...
γιατι αμα το δεις σε ιστορικη ροη εχω την εντυπωση οτι εκφραζουν διαφορετικες τασεις...δυναμικες..με συγκλισεις τζαι αποκλισεις..

Disdaimona είπε...

Νομίζω πως η καλύτερη λύση καλώ,για να μεν ταράξουν τζαι τα νεύρα μου που λαλείς τζαι εσύ,είναι να ζητώ τα 10 που την αριστερά γενικά τζαι όι που το θεσμικό ακελ.

Άτε να δούμε,τζαι το θεσμικό ακελ,με ποιό τρόπο εν να αντιδράσει άμα δει αλλού αριθμούς.

Τζαι επίσης, κάθε φορά που δέχεται επίθεση ο κάθε αριστερός, για λογαριασμό του ακελ,(διότι το ακελ στη συνείδηση του κυπραίου εν η αριστερά) πρέπει να λέω πως εν με αφορά τζαι να ρωτήσουν τα μέλη του κόμματος.

Εν να πάθουμε όπως τον Ομήρου τζαι εμείς.Που λαλεί πελλάρες να στείλουμε τες οργανωσεις των προσφύγνων να διαπραγματευτούν το περιουσιακό γιατί εν οι ιδιοκτήτες. Α τζαι μεις τωρά. Οι οργανωσεις τζαι τα κόμματα εν οι ιδιοκτήτες της αριστεράς.

Ατε,καλή συνέχεια, τζαι θωρούμεν...

Ανώνυμος είπε...

ε εν λογικο κορη..αμα εν συφφωνας με κατι ιντα να το υποστηριζεις η να το ψηφιζεις;
υστερα ομως τζιαμαι εν να μπει το "τι να καμουμε" του βλαδιμηρου, σε μεταμοντερνα εκδοχη...

αν μου επιτρεπεις μιαν αναγνωση του πλαισιου του λογου...παλε, νομιζω, τοποθετας την επιλογη σου [εστω στο θωρυμεν] σε σχεση με το ακελ..να παρει μηνυμα ας πουμε κλπ..
ο χωρος της αριστερας εν σαν την ιστορικη πολιτικη-πολιτισμικη κοινοτητα - με προεκτασεις στον κεντρωο χωρο απο οπου αντλει τα υπολοιπα για να φτασει το 50% στον δευτερο γυρο των προεδρικων που το 1988.. το ακελ εκφραζει τουτο το subculture [ας πουμε] τζαι εν τουτο που επροσπαθουν να ερμηνευσω με το τι προκαλει τουτην ιστορικη συγκλιση υστερα που τοσα χρονια..νομζω βοηθα ο λογος των αλλων που εν απελπισια...

μια υποψια που εχω εν οτι το ακελ [τζαι το κκ ιταλιας παλια] σαν κομματικοι μηχανισμοι εχουν μιαν σχεση με τον ευρυτερο κοσμο της αριστερας που εν αναλογη των χριστιανων με την εκκλησια..
ξερεις οι γρισκιανοι δακατω παλια ειρωνευκουνταν τους παπαες [ιδιαιτερα αυτονοητα οι αριστεροι- παρα το διαλλειμα μακαριου] αλλα επηαιναν τζαι την εκκλησια καθε πασχα..
εχω ενα θκειον μου μουρμουρα με το ακελ συνεχεια τζαι πριν τες εκλογες ο κοσμος χωριζεται στους δικους μας τζαι τους αλλους..
πασχα;

φυσικα αναλογη σχεση εχουν τζαι αλλοι χωροι..
το ενδιαφερον με την κυπριακη αριστερα [τζαι αλλα αναλογα φαινομενα] εν πως συντηρειται εναν ειδος εναλλακτικης [προς τον ηγεμονικο λογο] οπτικης..εστω για τες αφηγησεις της ιστοριας - περα που την σχολικη..τζαι την δικοινοτικη τζαι [ουσιωδως] την ταξικη..

οπως λαλεις..θωρουμεν..

Disdaimona είπε...

ευχαριστώ που προσπαθείς να "αποκρυπτογραφήσεις" τη στάση μου τζαι τα λογια μου :-)

όι εν έχω ψυχοπαθολογική σχέση με το ακελ. όπως τον παππού μου μουρμουρά. έτυχε μου όμως μια μέρα, πριν κάποιο καιρό,να πίνω καφέ με ένα παιδί Γάλλο μέλος του Κ.Κ.Γ τζαι ερώτησε με αν είμαι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κύπρου. Άτε εξήγα του Γάλλου.
Τούτη την ερώτηση όμως μπορεί να σου την φέρει που την ανάποδην της όψη, πάνω στην τζιεφαλή κατακρίβειαν, τζαι ο Ακελικός.

Αν οι ιδέες εν απελευθερωθήκαν που τα διακιώματα της ιδιοκτησίας ακόμα, για ποιόν κομμουνισμό μιλούμεν; No thanks,άμα το πρώτο που πρέπει να απελευθερώνεται εν φυλακισμένο,τον πάρακατω κομμουνισμό τι θα τον κάμω τζαι με ποιούς θα τον κάμω;

Αρα, εν τζαι λλιον άδικη,για μένα τούτην τη φορά,η απόδοση της ένστασης μου σε συναισθηματικούς ή ψυχοπαθολογικούς ή δεν ξέρω εγώ ποιούς άλλους λόγους.
Τζαι βρίσκω τζαι λλίον επηρμένη την απλοποίηση,"άμα εν σου κάμνουν,μεν τους ψηφίζεις"

Εν επι της ουσίας η ένσταση Λινοπάμπατζιε, όσο τζαι να κάμνουμε πως εν καταλάβουμε.
Εν θέμαν αρχών εννεν θέμα μόνο συγκυριών ούτε ότι η δυσδαιμόνα υπερβάλλει.

Ανώνυμος είπε...

σορρυ δυσδαιμονα αν σου εφανηκεν "επηρμενο" το "συμεπρασμα"..ομως αν το δεις που την δικη μου οπτικη γωνια ισως να βοηθησει τουλαχιστον να δεις την [ατε πε συνειδητη] προθεση..
νομιζω οτι ο ψηφος εν κατι που εκερδηθηκε στα πλαισια του εκδημοκρατισμου, αλλα η αντιπροσωπευτικη αστικη δημοκρατια εν μισοδοτζιη - οπως νομιζω θα συφωνας τζαι εσυ...αν η συγκριτικη προοπτικη εν η αμεση, διαχυτη [σε ουλλες τες κοινωνικες σφαιρες] δημοκρατια...
οποτε μπροστα στον ψηφο υπαρχουν 3 επιλογες..
1. ειτε εν ψηφιζει καποιος..αποχη, ποιηματουθκια /φκιορουθκια στο ψηφοδελτιο
2 ειτε ψηφιζει αμυντικα για να μεν φκουν η κερδισουν καποιοι που μπορει να θεωρει καποιος οτι εν να οδηγησουν σε "οπισθοδρομηση" αν το δουμε με την ιστορικη αφηγηση..
3. ειτε ψηφιζει υπερ καποιων γιατι πιστευκει σε καποιον η κατι..

εγω κινουμαι αναμεσα στο 1 τζαι το 2..
το δημοψηφισμα για την λυση, ας πουμε, εσιει το θετικο οτι σαν δημοψηφισμα διαχεει παραπανω την δημοκρατια..τζαι οτι η λυση εκφραζει ενα ιστορικο περασμα..
που τζιαμαι τζαι τζει..σκεφτομαι τους γνωστους μου της εδεκ που εν σε πολλα πιο περιπλοκη θεση που οτι μου περιγραφεις..

ναι..εν απλουστευτικο..για τουτο εβαλα τον βλαδιμηρο αμεσως μετα..
διοτι τζαι στον χωρο της εξω θεσμικης αριστερας παλε πρεπει να δεις τες δυνατοτητες τζαι τες προοπτικες..

η αναφορα μου στην σχεση της ευρυτερης αριστερας με το κομμα-θεσμο κλπ εν τζαι εισιεν στοχο την ταυτιση τουτης της σχεσης με τον συναισθηαμτισμο..
αντιθετα..ναι εξεκινησα με την απορια γιατι συσπειρωνει την αριστερα η τον ιστορικο της κοινωνικο χωρο το ακελ, τζαι εισηγηθηκα οτι η ερμηνεια ισως να πρεπει να λαβει υπο οψιν τες τοπικες πολιτιστικες παραδοσεις [κυπρου-ιταλιας] για να ερμηενυτει το φαινομενο..το οποιο ομως ιστορικα, επροσπαθησα να πω, κουβαλα σαν εναλλακτικη κουλτουρα [φορεας αν θελεις μιας καθημερινης εκδοχης της ιστορικης συνειδησης] αντι-ηγεμονικες αφηγησεις..κατι πολλα θετικο..
τζαι τουτον σαν αναγωνση δειχνει την σημασια τουτου του χωρου για τες διευρυνεσεις της ελευθεριας..
του χωρου οϊ του κομματος κατ'αναγκη..
αν λ.χ. μπλεξεις με οργανωση ομαδων, κινσεων, πρωτοβουλιων [για διαφορα θεματα] τουτη το ιστορικο subculture εν χωρος συμμαχιας..ευτυχως τελεταια ενεν ο μονος..

η γαλλικη αριστερα [μιαν τζαι αναφερες την] εν αλλο μοντελο που το κυπριακο..το κ.κ. τελικα εσυρρικωνθηκε τζαι στην θεση του αναδυθηκαν αλλες συσπειρωσεις [που τροσκιστες μεχρι οικολογους μεχρι..] αλλα [το προβλημα του μεταμοντερνου τι να καμουμε] ρευστες τζαι ασταθεις..
τζαι ενα κομματι που δακατω ψηφιζει ακελ, τζηκατω ψηφιζει σοσιαλιστες...

Disdaimona είπε...

ok έσασες τα! Τζαι ξέρω πως είσαι καλός "αναγνωστης" τζαι πως ότι λέμε δεν πάει χαμένο. Τούτος επίσης εν ένας στόχος γενικότερος δηλαδή ο διάλογος.

Ακουσα μια φορά μιαν ατάκα σε ένα έργο που μου άρεσε: ήταν θκυο γκέι,ο ένας κούκλος ο άλλος τίποτε. τζαι ο κούκλος απέρριψε τον άσιημο,χωρίς όμως να ξέρει πως ο άσιημος στην ουσία εν τον ήθελε γιατί εν εγούσταρεν τους όμορφους. τζαι η ατάκα του άσιημου ήταν: εκνευρίζει με να με απορρίπτουν τζείνοι που εν θέλω!
Κατι τέθκοιο γίνεται πολλές φορές με τον διάλογο.Να μιλάς τζαι ο άλλος να μεν καταλάβει για δικούς του λόγους τζαι να σε απορριπτει τζαι που πάνω.

Οπότε κρατώ,σίουρα που δαμέ,ότι τζαι εγώ είμαι καλός ψαράς των σκέψεων των άλλων αλλά τζαι ότι τα λόγια μου εν επήαν χαμένα.

άτε,να πούμε για τελευταία φορά σήμερα,το μοττο του μπλοκ,θωρούμεν...

Disdaimona είπε...

Σήμερα είδα για πρώτη φορά έκδοση του ΄Τραίνου...ύστερα λαλεί μου εμένα ο Ασέρας πως είμαι ποιοτικό hub...κύριε ελέησον...

Anef_Oriwn είπε...

Μα το "Τρένο" εν έβκαινεν πριν το '90; Ξανακυκλοφόρησε;

Ανώνυμος είπε...

disdaimona,
μα εν εισαι λεμεσιανη;.. εν γεγονος οτι παει σου να εδιασταυρωθηκες σε καμιαν φαση με τζηνες τες διαδρομες..μπορει υπογεια τζαι ασυνειδητα...:)
η εστω ετεροχρονισμενα...

τα αλλα ουλλα εν ερμηνειες...

ανευ
το τελευταιο εφκηκεν το 94..
τζαι υστερα εφκαινεν ενα αλλο "το θκιανεμα"..

Disdaimona είπε...

Είμαι Λεμεσιανή,ναι αλλά εφαεν μας η ξενιθκειά στα ξένα τζαι η ξενιθκειά στον τόπο μας μας. Ούτε που ήξερα εγώ τίποτε,πόσον κρίμα για μένα. Γιατί τζαι στο εξωτερικό να ήμουν δεν υπήρχε περίπτωση να μεν επλησίαζα αν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο.Τωρά όμως ξέρω!!!

Anef_Oriwn είπε...

“Ανώνυμε”,
Κάποιες εκδόσεις του “Τρένου” πρέπει να ‘χω σπίτι, αλλά ΔΕΝ ξέρω που είναι!