Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Καταλαβει τι λαλει; [ειλικρινης απορια για το περιεχομενο τζαι τες προεκτασεις του λογου τζαι των δημοσιων παραστασεων του κ. Ν. Αναστασιαδη]


Επαρακολουθουν το τηλεοπτικο κλιπ με τους ελληνες πολιτικους να μπαινουν τζαι να φκαινουν για να καμουν την παρασταση αποδοχης των ορων για να δωθει το δανειο. Εκαμεν μου εντυπωση η αστεια εικονα του Σαμαρα. Αφου ειπεν οτι δοθηκε αγωνας κλπ κλπ, εσυρεν τζαι την σποντα του, οτι "αλλοι δεν εκαναν διαπραγματευση πριν". Ενω ο Αντωνακης εκαμεν..Ο Γιωργακης εν εθελεν να κοπουν οι κανονικες συνταξεις, τζαι ο Αντωνακης οι επικουρικες - τζαι εκαμεν αγωνα. Πριν λλιους μηνες εσιηζεν πανια οτι εν θα δεχτει τιποτε. Υστερα εδεχτηκε, εβαλεν τζαι υπογραφην, τζαι τωρα συνυπαγραφει το δευτερο, τζαι απο οτι φαινεται σιηροτερο, μνημονιο.
Τζαι φυσικα θελει να γινουν εκλογες οσο το δυνατο πιο γληορα για να μεν γινει εμφανης η γελοιοτητα του.
Οί πως ο Γιωργακης εν καλλιτερος - αλλα εν ηταν ετσι ψευτης σαν παρασταση. Τζηνος εξεκινησε με λαθος εκτιμηση σαν λαφαζανια ["λεφτα υπαρχουν"], τζαι υστερα επαραδοθηκε στες "καλες προθεσεις" της Δυσης. Εξευτελισαν τον χωρις οικτο. Τουλαχιστον στο τελος αρθρωσε το απαγορευμενο ερωτημα με την προταση για δημοψηφισματος. Ηταν αργα.
Εν να δειξει ινταλως εν να εξελιχτει η αντιδραση του κοσμου, αλλα τζαι του ελληνικου συλλογικου υποσυνειδητου καθως διαπλεκονται πκιον διαφορα. Γιατι εκτος που ελληνικο εν τζαι ευρωπαϊκο τζαι συνοριακο οντως το θεμα - η Ελλαδα εν ενας «αδυνατος κρικος». Οικονομικα, πολιτικα, πολιτισμικα. Με ενδιαφερουσες προοπτικες τζαι προεκτασεις – συμπεριλαμβανομενων τζαι των «ανατροπων».
Ο αρχιεπισκοπος Κυπρου που ανησυχαν για κατι αορατους ελληνισμους την προηγουμενη εφτομαδα, τουτην την Κυριακη στον Φιλελευθερο αποκαλεσε τους ελληνες πολιτες ["αδελφους" κατα τα αλλα] γενικα «κλεφτες» που το Δημοσιο [«ολοι οσοι δουλευαν στο κρατος οπου μπορουσαν να κλεψουν, εκλεβαν»]. «Αδελφικη» αλληλεγγυη.

Οπως εθωρουν τα της Ελλαδας, στο ραδιο επαιζεν η προσπαθεια του Αναστασιαδη να καμει αντιπολιτευση, χρησιμοποιωντας τες συγκλισεις στο θεμα των ελευθεριων διακινησης τζαι εγκαταστασης των κυπριων ιθαγενων, τζαι τους περιορισμους για μεταναστευση που την Τουρκια.
Στην αρκην ειπα να το αγνοησω, να το θεωρησω σαν παρασταση – όπως τζηνες του Σαμαρα, οπως τις ελπιδες του καημενου του Παπανδρεου. Φτηνη αντιπολιτευση σαν πολιτικαντισμος. Υστερα εσκεφτηκα οτι μπορει να εν πιο βαθυ το θεμα:  
καταλαβει ο Αναστασιαδης τι λαλει, οξα απλα συρνει οτι του δωκουν για φτηνη αντιπολιτευση;
Το οτι λ.χ. εν θεμα που εφκαλεν η «Αληθεια» σημαινει, κατά πασα πιθανοτητα, οτι εν θεμα παραποιημενο. Καποτε την δεκαετια του 90, η "Αληθεια" ηταν μια εφημεριδα που αξιζε να την θκιεβαζεις για το χιουμορ του Α. Κωνσταντινιδη – ιδιαιτερα απεναντι στον εθνικοφρων καθωσπρεπισμο, τζαι τες λαφαζανιες για "δογματα" τζαι μη, της κυβερνησης Κληριδη [οϊ κατ’ αναγκη του ιδιου του κ. Γλαυκου]. Σημερα, ιδιαιτερα του τελευταιους μηνες, η εφημεριδα εκαταντησε, "βαθυ κιτρινο". Ουτε καν προσχηματα εν χρησιμοποια στην κατασκευη ψεματων μεσα απο αποσπασματικες αναφορες. Τωρα πια η «Αληθεια» εν απλα ενδειξη ποθεν θελει μιζες τζαι ρουσφετι ο Χασικος. Κατασκευαζει θεαματα με ανταλλακτικη αξια.

Πισω στον Αναστασιαδη που εν σαφως πιο σοβαρη περιπτωση.
Ξερω ακουεται σκληρη ερωτηση, το αν καταλαβει τι λαλει - ιδιαιτερα που καποιον που εθεωρησεν την σταση του Αναστασιαδη το 2004, εντυπωσιακη. Ομως πρεπει να ρωτουμεν τζαι τα αναποφευκτα: 
μηπως ο Αναστασιαδης εν απλα ενας ηθοποιος/δικηγορος που καμνει παραστασεις, χωρις να ενδιαφερεται για την ουσια των θεματων; Μηπως λαλει απλα ότι νομιζει ότι εν να το ευκολυνει χωρις να αντιλαμβανεται τις προεκτασεις τζαι ιδιαιτερα τις συνεπειες;

Το οτι εν καταλαβει που διεθνη πολιτικη θεωρω το δεδομενο. Ακομα εν φαινεται να μπορει να καταλαβει ότι τζαι ο Σαρκοζυ τζαι η Μερκελ εχουν καλες σχεσεις με τον Χριστοφια τζαι οτι θεωρουν την εξωτερικη του πολιτικη νουσιμη για μια χωρα όπως η Κυπρος - τζαι ενδεχομενως νουσιμη για την Ε.Ε.. Παλια ελαλεν οτι θελει "πιο στενες σχεσεις με την Ελλαδα", χωρις νοημα παλε [αφου η ελληνικη κυβερνηση εν εισιεν ουτε προβλημα ουτε διεκδικησεις], τωρα λαλει για «Ευρωπη» χωρις να εσιει νοημα παλε αφου εν υπαρχει προβλημα υστερα που το 2008. Εκτος βεβαια αν μεταφερει τες ατακες που ελαλεν τον τζαιρο του Τασσου, χωρις να τον ενδιαφερει ποσο κολλουν η αν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα. Μηπως θελει να φυει που την σχεση με τον κεντροευρωπαικο αξονα Γερμανιας – Γαλλιας τζαι να παει στους Εγγλεζους; Γενικα εν δυσκολο να δεις οποιαδηποτε λογικη συνεπεια.
Το ότι, επισης, εσιει ενα στυλ πολιτικου που φαινεται να θελει να αποφασιζει κρυφα τζαι να πουλα δημοσια οτι τον βολευκει, εν κατι που δυστυχως φαινεται να εν μια επαναλαμβανομενη ταση τελευταια. Εν εφαινετουν ετσι παλια, τουλαχιστον το 2004-08. Αλλα μπορει καποιος να ξερει αν ηταν ειλικρινης τοτε; Καποτε απολογηθηκε για το ρεζιλικι με την Τσουγιοπουλου. Υστερα, ωρες ωρες, φορει παλε τζηνο το προσωπειο. Τζαι ωρες ωρες καμωνεται ότι εσιει τζαι αλζχαιμερ τζαι εν αθθυμαται ποιος απειλαν ακαδημαικους.
Ατε να πουμεν καλοπροαιρετα οτι τουτα εν πολιτικαντισμοι.

Αλλα εν δυνατο να μεν καταλαβει ακομα τζαι σε θεματα που υποτιθεται εν ιστορικες θεσεις του κομματος του, τζαι με τες οποιες, υποτιθεται παλε, εταυτιστηκε, καποτε; Η εστω εν δυνατον να αδυνατει να δει τες προεκτασεις των υστεριων που προσπαθει να καλλιεργησει; Τζαι σε σχεση με το κυπριακο αλλα τζαι σε σχεση με το εσωτερικο, την κοινωνια γενικα;
Ιδου ομως:
Το εγγραφο των συγκλισεων στο οποιο αναφερτηκε την περασμενη εφτομαδα ασχολειται με την μεταναστευση που την Τουρκια, εκτος που τα δικαιωματα των κυπριων ιθαγενων να κινουνται ελευθερα. Τουτο, η ελευθερη διακινηση τζαι εγκατασταση, εν επιτυχια του Χριστοφια - προοδος πανω στο σχεδιο Αναν του 2004. Οποιος επροσπαθησε να εξηγησει τα πλεονεκτηματα της λυσης, ξερει ποσο σημαντικο εν το θεμα των δικαιωματων ουλλων των κατοικων σε ουλλο το νησι. Αν δηλαδη εκαταφερεν να μειωθουν οι περιορισμοι, ε τοτε μπραβο του κ. Δημητρη.  Ακομα τζαι αν τα καταφερει τζαι εκλεγει ο κ. Αναστασιαδης, εν να πρεπει να εξηγησει γιατι εν να δεκτει κατι σιηροτερο που δαμαι τζαι δα. Εσιει να αναμετρηθει με τουτην την επιτυχια/προοδο. Αν ηταν λοιπον λογικος ειτε θα την υιοθεταν, ειτε εστω εν θα εκαμνε θεμα.
Ατε να πουμε οτι δαμαι εκαμε λαθος παλε λογω αγνοιας η πολιτικαντικης αναζητησης θεματων για αντιπολιτευση.
Αλλα η μεταναστευση, η άλλη διασταση τουτου του εγραφου των συγκλισεων, ηταν ενα θεμα που εφαινετου να το καταλαβαινει - τζαι να το νοιωθει. Τζαι επαναλαμβανεν το. Αν δεν λυθει συντομα το κυπριακο, αν δεν βρεθει τροπος να κλεισουν τα βορεια συνορα, τοτε η Κυπρος θα εσιει τουρκικη πλειοψηφια - εστω τζαι αν τουτη η πλειοψηφια θα εν στην βορεια Κυπρο,  αρχικα. Εν σαν το ανεκδοτο με τα Σκοπια  - ατε να πεισεις πκιον οτι εν υπαρχει κρατος "Μακεδονια" υστερα που τες γκαφες του Σαμαρα στο προηγουμενο επεισοδιο ψευτομαγκιας την  δεκαετια του 90. Ατε να πεισεις στην ανατολικη Μεσογειο του μελλοντος, οπως διαμορφωνεται η περιοχη, οτι οι ε/κ εν πλειοψηφια στο νησι αν δεν λυθει το κυπριακο με κλεισιμο των βορειων συνορων. Ποιους εν να πεισεις τζαι ποιος εν να ασχοληθει μαζι σου σε μερικες δεκαετιες;

Ας παρουμεν την αναποδη πιθανοτητα – ας υποθεσουμε οτι ο Αναστασιαδης καταλαβει τζαι κινειται με την εξης λογικη: Αν προσπαθησω να υπονομευσω τες θεσεις του Χριστοφια που εν δεχεται ο Ερογλου, τοτε εν να εκτιμηθει η σταση μου [τζαι που μερικες πρεσβειες, τζαι που ..αλλους..:)]. Ταυτοχρονα υπονομευκοντας τες θεσεις για καπως δυνατο ομοσπονδιακο κρατος, αφηνω ανοικτη την πιθανοτητα για ενα ειδος χαλαρης ομοσπονδιας-συνομοσπονδιας. Τζαι για τουτον, μπορει να πει καποιος, συρνει οφκερες σε διαφορες φασεις. Τελευταια αναμασα κατι με μη-συγκεντρωτικες λυσεις ας πουμε.  Ασε που εσιει μερικους, περα που τον ιδιο, που μπορει να εχουν τζαι την εντυπωση οτι μπορουν να δεχτουν τζαι διχοτομηση σαν δυο κρατη. Εν οπως την λογικη του Γιωργακη "λεφτα υπαρχουν" - τζαι υστερα εν να ξυπνησουν.
Νομιζουν οτι εννα περασουν λυση χωρις δημοψηφισμα; Που εν να εβρουν το 50%; Δαμαι ουτε χαλαρη ομοσπονδια εν περνα με το μισος που καλιεργουν [σαν συνεπεια των λογων τους] στην αριστερα τωρα.
Νομιζουν ότι εν να μπορουν να φκαλουν τους τ/κ που την ευρωπη αμα τους αναγνωρισουν κρατος; Χωρις τον Χριστοφια η τα συνεπαγομενα των πολιτικων του, οι ισοροπιες στο ευρωκοινοβουλιο τζαι αλλου εν να πασιν πισω στο 2008. Καποιοι που ανησυχουσαν για Ταϊβανοποιηση, εν να την εβρουν μπροστα τους παλε. Σαν την εκδικηση των συνεπειων των δικων τους λογων.
Οξα νομιζουν, μερικοι, ότι εν να κτισουν ένα στρατιωτικο διαχωρισμο, με ναρκες, τοιχους τζαι πολυβολα, στην μεση του νησιου – τζαι ταυτοχρονα εν να πουλουν τουρισμο νακκον παρακατω, τζαι νησι για off shore εταιρειες; Θα εν ομηροι μιας οποιασδηποτε σκοπιμης κατασκευης βιας, αν δεν βολευκει την Τουρκια [στην οποια μερικοι θελουν να παραχωρησουν την β. Κυπρο] η οποιαδηποτε κατασταση. Εν καταλαβουν ότι το νησι εν να μεινει παντα όπως ενι; Μιτσην, με καμπο μεσα στην μεση, τζαι τα συμφεροντα γυρον του να εν τοσα πολλα οπου μονο η συνυπαρξη εν λυση.
 Η γεωγραφια εν αμειλικτη.
Όπως αρκεψαν να καταλαβουν τζαι στην Ευρωπη τζαι αλλου, η κυπριακη αριστερα, σαν πολιτικη θεση στο κυπριακο, εκφραζει το κεντρο αναμεσα σε οσους θελουν ενα ειδος ενιαιου [ετο ποιυ εν το πραγματικο συγκεντρωτικο] κρατους που την μιαν, τζαι σε οσους θελουν χαλαρες συν/ομοσπονδιες που την αλλη –
τζαι οσοι καμνουν οτι εν καταλαβουν ότι η αριστερη ομοσπονδιακη θεση εν η ενδιαμεση θεση στην οποια εν καταδικασμενη να επιστρεφει η ε/κ κοινοτητα αμα διαπραγματευκεται, εθελοτυφλουν. Εν τζαι η Ιστορια αμειλικτη.  Εφανηκε τζαι φαινεται που το 1948 τζαι δα.

Το παραλογο, λοιπον, εν το εξης:
Αν οι ε/κ οπισθοχωρησουν που τες θεσεις που εκαταφερεν να κερδισει ο Χριστοφιας με τον Ταλατ, τοτε το βορειο συνορο θα μεινει ντε φακτο ανοικτο. Διοτι οταν μπαινει αναλογια 4-1 για Ελληνες τζαι Τουρκους πολιτες [τζαι μαλιστα για παντα!], σημαινει οτι εδιασφαλιστηκαν 2 βασικα θεματα:
1. Οτι θα υπαρχει κεντρικος ελεγχος τζαι των συνορων, τζαι της παρουσιας μεταναστων που την Τουρκια. Χωρις κεντρικο ομοσπονδιακο ελεγχο,ομως, εν μπορει να υπαρξει ελεγχος των βορειων συνορων.
2. Οτι οι ε/κ εξασφαλιζουν ενα καθεστως πλειοψηφιας ιστορικα.
Εαν αφαιρεθουν τουτα, τοτε μια λυση του κυπριακου εν να εν πολλα δυσκολο να εγκριθει που τους ε/κ αφου θα εν ευκολο να φανει οτι εν ελεγχεται ουτε η μεταναστευση, ουτε επιτρεπεται η ελευθερη διακινηση, εγκατασταση κλπ. Με  δεδομενο επισης οτι η αριστερα [τζαι στο λαικο, οϊ απλα το κομματικο, επιπεδο] θα στησει ποϊ για την λυση που διαμορφωνεται τωρα, αλλα τζαι για την δικαιωση της απεναντι στην υστερια που καλιεργουν μερικοι τωρα, εν πολλα δυσκολο να προχωρησει λυση χωρις την υπαρχουσα βαση. Διοτι ενεν θεμα ουτε Χριστοφια ουτε Τασσου ουτε Κληριδη, κλπ. Οπως τζαι η ανεξαρτησια εν ηταν θεμα Μακαριου - εν θεματα ρεαλιστικης αντιμετωπισης περιπλοκων γεωπολιτικων ισορροπιων.
Που την αλλη η Τουρκια, αν απεγκλωβιστει [με την συνειδητη η μη βοηθεια καποιων ε/κ] που οτι εδεχτηκε επι Ταλατ, θα προωθησει σε ενα ειδος αναγνωρισης της βορειας Κυπρου εντος τζαι εκτος ευρωπης. Η μη- κατανοηση της διεθνους πολιτικης που οδηγα στην μονομανια με μιαν φαντασιακη Δυση [χωρις ρεαλιστικη κατανοηση των συμφεροντων τζαι των δυναμικων] θα οδηγησουν σε μια κατασταση που η Κυπριακη Δημοκρατια εν θα εσιει διεθνεις αμυνες - ουτε στον αραβικο-μουσουλαμνικο κοσμο, ουτε στην Ρωσια. Φανταστειτε τα ρωσικα κεφαλαια να παρκαρουν στην βορεια Κυπρο. Ηδη η Τουρκια κρατα ανοικτες γραμμες με την Ρωσια γενικα – ακομα τζαι με τες διαφωνιες που εχουν  για την Συρια. Οι δυτικοι, που την αλλη, εν μπορουν να πιεσουν την Τουρκια πκιον – οι σχεσεις του εν σχεσεις συμφεροντων τζαι οϊ πιεσης που παγκοσμιες δυναμεις σε περιφερειακους χωροφυλακες. Τουτον ηταν κατι που εχαθηκεν που τον τζαιρον του κ. Γλαυκου, οταν επαιξε το σεναριο με τες ιδεες Γκαλι, που την ηταν να πει "οϊ", τζαι υστερα εξυπνησε, τζαι επαρακαλαν για μιαν πενταετια να ξεκινησουν οι συνομιλιες..Εβοηθησαν τον πολλα οι δυτικοι ως γεγονος. Ποσοι εγιναν οι μεταναστες που την Τουρκια που τα τοτε; Α ναι εβουρησεν στους ρωσους για πυραυλους για να επιβεβαιωθει οτι η θεωρια του " ενεργου ηφαιστειου" για την Δυση ηταν ανοητη. Απλα εδιαταξαν τον να τους παρει Κρητη. Τζαι υπακουσεν.
Οσο για το ανεκδοτο με το Ισραηλ - να αθθυμισω οτι μερικοι που τους μεγαλοεπενδυτες γης στην βορεια Κυπρο εν ισραηλινες εταιρειες.
 Welcome to reality.

Τζαι προφανως, κανενας εν θα εσιει ενδιαφερον για ενα τυπο που ειτε σαν το Γιωργακη παιζει το μονομανης με την Δυση, ουτε με ενα τυπο σαν το Σαμαρα [για να παμε τζαι στες ρητορικες του αρχιεπισκοπου] που θα αναλωνεται σε κορωνες αρνησεων. Η ζωη απλα θα συνεχισει το ρυθμο της. Η Κυπρος σαν χωρος θα επανενωθει με ορους που εν θα θελουν οι ε/κ αλλα θα εν ντε φακτο – τζαι οσοι εχουν ενοχες για τον Ιουλη του 74 εν καλα να σκεφτουν για τες απροσμενες συνεπειες των αππωματων [για καρεκλες η μη] του 2013.
Η αριστερα [τζαι, σε τουτην την περιπτωση, μπορει να πει καποιος οτι ο ορος ταιρκαζει τζαι για την ευρυτερη δικοινοτικη αριστερα] εσιει τωρα κατοχυρωμενο ενα ιστορικο κερδος σε σχσεη με το κυπριακο τζαι μια προταση για λυση.
Εσιει καταφερει να φκαλει την Κυπριακη Δημοκρατια που την απομονωση υστερα που το 2004, να την καμει, "κανονικο μελος" της Ε.Ε., να ευρει συγκλισεις που βελτιωνουν το σκηνικο εξελικτικα σε οτι εισιεν καμει ο Κληριδης τζαι ο Τασσος, τζαι  τραβα γραμμες πανω στες οποιες οφειλει να τοποθετηθει η Τουρκια. Τζαι εσιει στηριξη να το ζητα.
Αν οι προεκλογικοι αντιπαλοι σε τουτο το πλαισιο προτιμησουν να το παιξουν μηδενιστικα για τα υπαρχοντα δεδομενα, τοτε οι συνεπειες εν τζιαμαι γιατι εξαναζησαμεν τα.

Αν ο κ. Αναστασιαδης, ελπιζει να κληρονομησει εν πλαισιο προοδου, το οποιο θα δαιμονοποια για να πιασει την καρεκλα, εν καλα να υπολογισει, η να του πει καποιος πιο νουσιμος, ότι το μισος που δημιουργα εν να ερτει να τον εβρει. Ηδη απλωνεται. Εν πραγματικα εντυπωσιακο ινταλως ενας αθρωπος που ακουσε τοσα, τωρα αρκεφκει να γινεται σαν το κασετοφωνο οσων ακουσε για τον εαυτο του. Φκαλει περιπατο τα απωθημενα του, σαν ειδος προεκλογικης εκστρατειας; Αναπαραγει οτι ακουσεν; Χρειαζεται τζαι νακκον ωριμοτητα - ακομα τζαι που τους πολιτικους. Το ότι εποζαρεν διπλα που τον Κουλια στις προεκλογικες των δημοτικων στην Παφο ηταν ισως γραφικο. Ποιος μπορει, όμως, να πιστεψει πκιον ότι ταχα μου θελει «ενοτητα»; Ειχαμεν πρωτα το ανεκδοτο υστερα που τες βουλευτικες – στην αρκην θα εψηφιζεν το Καρογιαν, αν ο Καρογιαν αποκλειεν το Ακελ, υστερα ηταν ετοιμος να συμφωνησει με το Ακελ, αν εφκαλαν νοκ αουτ τον Καρογιαν. Δηλαδη πρεπει να υπαρχει καποιος που να τον μισουν οι αλλοι στον κοσμο του κ. Αναστασιαδη;  Τζαι το ότι φκαλει ετσι κατζιες για τον Χριστοφια, τον ανθρωπο που τον εφκαλεν που την απομονωση το 2008, εν θλιβερο για τον ιδιο σαν δειγμα επιπεδου. Τζαι του ποσο εμπιστοσυνης μπορεις να του εσιει καποιος.
Τζαι ατε τουτα μπορει να εν απλα συμπτωματα απωθημενων με δοση αυταρχισμου. Ινταλως εν να πεισει ομως; Μισωντας τους μισους ε/κ; Εν να κτισει ρητορικη λυσης στο μισος;

Υ.Γ. Ακουσα ότι στο συνεδριο του Δησυ εκαμεν κριτικη του Χριστοφια  γιατι ο προεδρος εκαλεσεν τον Πρυτανη σε διαλογο. Μα εσιει ξεφυγει τελεια; Τολμα να μιλα για τουτο; Ο ανθρωπος που απειλαν [στην μακαρια αχαπαροσυνη του] να «αφαιρεσει την τηβενο» που την Τσουγιοπουλου; Που εφωναζεν για την ελληνικοτητα που πρεπει να φυλαξει το πανεπιστημιο ενώ τα κοπελλουθκια του εσπουδαζαν Αγγλια;
Οποιος κατοικα σε γυαλινο σπιτι εν πετασσει πετρες κ. Νικο.
Ο διαλογος εν δημοκρατικη αναγκαιοτητα. Τζαι μεν μας βαλεις τωρα τζαι σε σκεψεις για το επιπεδο του αυταρχισμου που εχουν φυλαμενο μερικοι – σαν απωθημενο η σαν δικηγορικο ρολο. Οι φαντασιωσεις επιβολης πληρωνουνται δακατω όπως δειχνει η ιστορια.
Ελπιζω να σε δουμε σε κανενα πιο νουσιμο ρολο/ρολους σε τουτο το ταξιδι της ολοχρονης προεκλογικης που εθκιαλεξες. Διοτι το σιηροτερο εν το χιουμορ που μπορει να προκαλεσεις τελικα καθως εν να εναλλασεις τα διαφορα προσωπα/ρολους. 

22 σχόλια:

zep είπε...

Μετα απο χρονια παρατηρησης τζιαι ωριμης σκεψης εφτασα στο συμπερασμα οτι ο ανθρωπος απλα δεν καταλαβει. Εν λλιος, κοντοφθαλμος, αχαπαρος.

"Το οτι εν καταλαβει που διεθνη πολιτικη θεωρω το δεδομενο. "

Καμε το πολιτικη σκετο.

Αλλα το καλο ενι οτι ο Αναστασιαδης εν με ενοχλει τοσο οσο τα τσουρουθκια του. Ο χαφτας αναπληρωτης προεδρος τζιαι οι 3 βλακοειδης αντιπροεδροι.

Disdaimona είπε...

Εγώ πάλε νομίζω πως καταλάβει. Εν εγεννήθηκεν εχτές ο Νίκος. Αλλά περαν που την αντίληψη υπάρχουν τζαι αλλοι νόμοι που καθορίζουν τες αναγκαιότητες για το ποιαν σταση θα κρατήσει ενας πολιτικός.

Υπάρχουν μη ανατρέψιμες επιλογές στην πολιτική δυστυχώς. Αν μια δεδομένη στιγμή καμεις μιαν αλφα επιλογή τζαι μετα μια βήτα αναγκαστικά θα ακολουθήσεις την πορεια των βηματων που εθκιαλεξες. Εν μπορεις να αρκέψεις με εγγλέζικο αλφαβητο π.χ τζαι να καταλήξεις με κυριλλικό.

Υπαρχουν μην ανατρεψιμες επιλογές.

Δεν ειμαστε μεσα στο ΔΗΣΥ τζαι να δεν πιανουμεν τους καθημερινούς κραδασμούς. Ειπαμε καποια στιγμή - εγώ ειπα - πως η 11 Ιουλιου ήταν το τελος του Νίκαρου...διαλεκτικη, όποιος καταλαβει, καταλάβει...

Εκτοτε, ο Νίκος αντιμετώπισε ενα κλυδωνισμό εσωτερικό τον οποιο δεν μπορει πλεον να ελέγξει. Η επιλογή του είναι ή να φύει πανηγυρικά ή να πιασει την καρέκλα σαν "Νίκος Θεοχάρους" πκιον. Τα πιο στενά του τσιρακια αφήκαν τον, ετσι ακουετε στους κύκλους..

Μαθήματα...η πολιτική δεν εν παντοδύναμη, εσιει όρους το παιχνίδι τζαι εν μη αναστρεψιμοι. Εξάλλου οι φιλελευθεροι ζουν μια γενικότερη εποχή διάψευσης των ορίων της σκέψης τους τζαι των δυνατοτήτων τους. Ο Νίκος εν θα εξαιρεθεί. Είδετε πουποτε στην ευρώπη να μεν γίνουνται γελιοι για να διατηρηθούν οι φιλελευθεροι; Γιατί να εξαιρεθεί ο Νίκος.

Έτο εβάλαν τους εργαζόμενους μες το κλουβι του καπιταλισμού τζαι κρατούν τα κλουφκια τζαι βουρουν περα δώθε πανικοβλημένοι. Α τζι ο Νίκος...εχασεν το δρόμο μεσα στην γενική κατασταση του πανικού. Αλλον ο μαραθωνοδρόμος άλλον ο πανικόβλητος δρομέας χαλασμένων αποστάσεων.

Δαμε η αριστερά και εντός και εκτός εν ποσπαζεται με ενα κολάιν που "το εθνικό" εν να ποσπαστεί ο Νίκος;

εθνικές ενδυμασίες παντός είδους σύντροφε...

ξερει τι λαλεί ο Νίκος, αλλά ελα που το παραμυθιν εν ψεύτικο. πως δεν θα λαλει του νου του ιστορίες οταν το αφήγημαν εν το παραμύθι με καταστροφικό τέλος.

ετσι η παλαι ποτέ παντοδυναμη δεξιά της κύπρου θα τσουλλοκάτσει τωρά να δεχτεί την ηγεμονία εξωθεν, τζαι θα καταλάβει πως δεν ορίζει τη ροή της υπαρξης της ουτε με τες φουστανελλες.

τουτον εν το τραγελαφικό. ο στόμφος μιας τάξης που το επιπεδο της απελθουσης κοινωνικής πραγματικότητας.

μυρίζει τζαι σηψην πκιον ο Νίκος μιας πτωμαϊλλας...δυσκολο να συνομιλάς με κοινωνικούς βρυκολακες..

Disdaimona είπε...

η αλλη λύση του Νίκου ειναι να αποσχιστεί τζαι να δημιουργήσει το "Κομμα Τεχνοκρατίας και Κουλτουρας Κύπρου 2015".

Να απορροφησει άτομα σαν τον Στροβ, τον Νικόλα τον Κυριάκου τζαι τη Λεμέσια.

Και διαχείρηση και ευπρεπής αστική ευαισθησία.

Αλλά εν γίνεται. Οπότε η άλλη λυση είναι να πεισουν το ακελ να γίνει "κόμμα διαχείρησης και κουλτούρας"

τζαι να παρίστανται σε εκθέσεις ζωγραφικης, συναυλιες, βιβλιοπωλεία και μιτινγκς επιχειρηματιών, να τρων καναπεδάκια με σολωμό να φακούν τζαι ενα γυρόν που τους οκκουπαι για οπτική ατμοσφαιρα αποτοξίνωσης που τα λιπαρά του πιο πανω σωλομού, σαν να τζαι ζιουμεν στο ΄90, ενώ ο κόσμος ψοφά μες τους δρομους που την πεινα...

Ανώνυμος είπε...

Lino

Μπορεις να μας βαλεις δαμε τι ελαλεν το αναν για την διακηνηση και εγκαταστασην των κυπριων στην κυπρον ετσι για να δουμεν και την βελτιωσην που επετυχεν ο χριστοφιας?

xwrikos

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Χωρικέ, επειδή είχα κάτιτις σχετικό με την ερώτηση σου εύκαιρον γιατί εξεκίνησα να συγκρίνω το πλαίσιον όπως τουλάχιστον εδιέρευσεν τζιαι το Αννάν:

"There will be freedom of movement for all Cypriots irrespective of their interna constituent state citizenship status

Until Turkey becomes a European Union member there may be limitations, in accordance with permissible levels specified in the Foundation Agreement, on the freedom to establish permanent residence within the territory of a constituent state by persons who hold the internal citizenship status of the other constituent state.
The Foundation Agreement does not oblie the constituent states to grant their internal citizenship status to permanent residents who hol interal citizenship status of the other constituent state. Such individuals will within six months of having taken permanent residence in the other constituent state be included in the electoral roll of that state for constituent state and local elections.
The distinction between constituent state citizenship status and permanent residence is reflected in the manner in which political rights will be exercised: Cypriots will be voting for federal elections according to their internal constituent state citizenship status and at the constituent state and local level elections at their place of permanent residence.
There will be restrictions on the establishment of residence by Greek and Turkish nationals"

The Anna Plan for Cyprus: A citizen's Guide, PRIO, 2003

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φκαριστώ χωρικέ που με το σχόλιό σου επαρακίνησες με να τελειώσω τη σύγκρισην μιαν ώρα γληορόττερα! :)

Ανώνυμος είπε...

@Lino

Τουτον εννε το ιδιον με τζινο που μιλα για περιορισμο στο διακιωμαν ψηφου?

Εισιεν κανενα μονιμον περιορισμον στην αποκτησην περιουσιας, εργασιας, κατοικιας κλπ κλπ κλπ ?

@Μαγισσα

Που Πλασμαν που λαλει οτι το ποσα FIR τζαι τα κεντρα ελλεγχου ACC εσιει μια χωρα εχουν σχεσην με το αν ειναι ομοσπονδια συνομοσπονδοια ή ενιαιον κρατος δεν εχω απαιτηση να κατανοει τη θκιαβαζει οποταν
ελευθερα.

Ελα τζαι μιαν φωτογραφιαν δωρον.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flight_Information_Regions_for_Italy.svg

xwrikos

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Χωρικέ,

αννά προσπεράσω την απαξίωσην για χάρην της συζήτησης για να σου διευκρινήσω ότι εν εσύνδεσα το FIR με το αν' νναιν ομοσπονδία, συνομοσπονδία ή τασιηνόπιττα. Ακόμα τζιαι έτσι να ήταν με εξιτήμασά σε, με τίποτε. Εμπόριες, απλώς να επιχειρηματολογήσεις για να δείξεις ή ακόμα τζιαι να υποδείξεις την ανεπάρκειά μου.

Που τζιαμέ τζιαι τζιει έπεα πτερόεντα

Woofis είπε...

Τζιαι η λάθος κόντρα συνεχίζεται. Με τον χρόνον να τζιυλά. Προφανώς για κάποιους 8, άλλα 5, τζιαι άλλα 8 τζιαι ούτω καθεξής. Τζιαι κατά τα άλλα οραματίζουνται "βελτιώσεις". Όπως τους απορριπτικούς τζιαι τες "καθαρές" τους λύσεις. Ξυπνάτε τζιαι έθθα μείνουν πρόσφυγες ώστε να αποφασίσουμεν.
Ούλλα τούτα γιατί ο Γλαύκος εστέγασεν τους πρώην ενωτικούς, πραξικοπηματίες τζιαι μη για να μεν γυρίζουν ξαπόλυτοι. Ούλλα τούτα γιατί το ΔΗΚΟ έφαεν το ΑΚΕΛ σε ποσοστά όταν εδιανοήθηκεν να συμπλεύσει με τον ΔΗΣΥ εναντίον του Τζιυπρή. Ούλλα τούτα γιατί ο Παπαϊωάννου εδαιμονοποίησεν κάθετι συναγερμικόν τζιαι ο Χριστόφιας εδιαδέχτηκεν τον επειδή ήταν ο πιο ένθερμος συνεχιστής τούτης της παρακαταθήκης.
Γνώμη μου: ώσπου σκάφτουμεν ο ένας το λάκκον του άλλου, η απόρριψη θα υπερισχύει. Δαμέ συμφωνώ με το Ζιαρτίδην τζιαι τον Σοφοκλέους, οι οποίοι φυσικά επήραν πόδιν που το ΑΚΕΛ. Ας τα εύρουμεν μόνον στο κυπριακόν, ΤΩΡΑ τζιαι μετά σιήζουμεν τες κκελλάες μας. Ταξικώς ή άλλωσπως αφού το παίτνετε τζιαμέ.

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Το κυπριακό εν άμεσα συνδεδεμένο τζιαι με τα κοινωνικο-ταξικά!!! Αν θέλεις αναλύω το κάποια άλλη φορά!
Τζι’ εν νεν «... ο Παπαϊωάννου [που] εδαιμονοποίησεν κάθετι συναγερμικόν», αλλά ο ίδιος ο βίος και η πολιτεία του κόμματος αυτού!!!

linopampakos είπε...

zep,
τι να πω ρε φιλε;..
εν ειμαι σιουρος..
τουτο που ειδαμε ηταν χλωμ..
αλλα εχω τζαι μια ταση να γυρευκω τζαι τα θετικα στα πλασματα - η στην προοπτικη τους..τωρα εν δυνατο να εφκαλε την περιοδο 2004-08 τζαι να μεν εχαπαρησεν;
μπορει εν να μου πεις..
εν τζα τα δικηγοριστικα που καμνου σε αμφιβαλεις για την σχεση προθεσων-δημοσιων ρολων..
τελος παντων..
εν να δουμε τζαι παρακατω..

για το κυκλωμα της τριαδας των αντιπροεδρων κλπ...αλλη φορα..:)

linopampakos είπε...

Disdaimona,
..:)
εν τζαι τουτη μια ερμηνεια - για πανικο που το καλοτζαιρι κλπ..
παντως ηταν παραξενος που πριν..
να δειξει..

αλλα για τους φιλελευθερους γενικα, εχω ενα soft spot..ας πουμεν διαφωνω με τον στροβολιωτη στα οικονομικα αλλα νοιωθω οτι στο κυπριακο, εχουμε ενα κωδικα που κυκλοφορα..τζαι διακινουνται κυμματα..
τζαι το σχολιο που το ειδα προεχτες, ηταν σαφες...τζαι ξεκαθαρος..

νομιζω επισης οτι μια πτερυγα, της δεξιας, η ας πουμε φιλελευθερη γενικοτερα,εν τζαι εν αναγκη να εν νεοφιλελευθερη..ξερω οτι ο κευνσιανισμος τζαι η σοσιαλδημοκρατια εν σου λαλουν τζαι πολλα..αλλα εν καπου ενδιαμεσα τζαι οϊ προς την πλευρα των συντητηρικων [ειτε ποιτισμικα ειτε οικονομικα] στις αγγλοσαξωνικες χωρες λ.χ..

linopampakos είπε...

χωρικε,
επειδη η συζητηση εγινε στο επιπεδο της υστεριας, να σου πω ινταλως το εκωδικοποισα..
τζηνο που αθθυμουμαι εντονα, ηταν η συζητηση για την εγκατασταση..τζαι νομιζω εν τουτο στο οποιο παραπεμπει το αποσπασμα τηςε μαγισας..
υπηρχε ενας πειρορισμος οϊ μονο περιουσαις αν αθθυμουμαι καλα αλλα τζαι ποσο ποσοστο του πληθυσμου σε καθε κοινοτητα εμπορεν να εν που την αλλη κοινοτητα..
δαμαι αφηνει το καπως μετεωρο μεχρι την ενταξη της τουρκιας, αλλα προφανως τζιαμαι ηταν να μουν αλλα δεδομενα παλε..
αρα αν απλωθηκαν τα δικαιωματα εγκαταστασης τζαι περιουσιας, τοτε εν προοδος..ειτε αν αφιαρεθηκε η ενταξη τουρκιας, ειτε αν αναγνωριστηκε σαν γενικη αρχη - αφου το σχεδιο αναν εν αναγνωριζετουν...

για τα εκλογικα δικαιωματα, εν ειμαι σιουρος αν αλλαξε τιποτε..

το οτι εγκριθηκε το 4-1 για ελληνες τουρκους για παντα , εν επισης κερδος..

linopampakos είπε...

woofis,
εν τζαι διαφωνω, οτι στο συγκριμενο γινονται τζαι λαθος αντιπαραθεσεις - τζαι συχνα η ιστορια περνα τζαι εν ακουομεν την πουρου..ωσπου να μας φατσησει την πορτα..
τωρα για τα αιτια που βαλεις..
εχω την ταση να μεν το θεωρω τζαι προσπωικο ζητημα..εστω των ηγετικων στελεχων..
νομζω εσιει να καμει τζαι με δυναμικες στην κοινωνια..τζαι του 80 τζαι παρατζει..
για να το δουμε σαν παραδειγμα - ειχα πολλα παραπανω ανοχη με τον κ. γλαυκο γιατι επερασε τζαι που δυσκολες εποχες, τζαι επρεπε να χειριστει ενα χωρο, με δυσκολες ισορροπιες..αλλα υστερα που 20 χρονια, ε εν μπορει να υπαρχει πκιον η ιδια δικαιολογια νομιζω..
εν τζαι θεμα κοινωνκων ισορροπιων τζαι πως ωριμαζει ενα πλαισιο..

Τζαι νομιζω η προσπαθεια του χριστοφια την περιοδο που εν προεδρος δειχνει μια ταση να φερει την κοινωνια μπροστα στην πραμγατικοτητα...
τζαι εν μπορεις να πεις οτι ενεκαμεν ανοιγματα, τζαι εν εδειξεν εμπιστοσυνεη σε κοσμο που τον χωρο των φιλελευθερων..
τζαι χωρις κατ'αναγκη να βρισκει μια, ασ' την πουμε, ειλκρινη, αντιμετωπιση που μερικους..
Αλλα επειδη συμφωνω οτι στο ζητουμενο
η κατανοηση της συνυπαρξης-συνεργασιας, διαφορων κοινωνικων τασεων/ρευματων, μπροστα στην ιστορικη αναγκαιοτητα εν ευρυτερη, νομιζω να μεινουμε δαμαι..:)

linopampakos είπε...

Ανευ,
ταξκη διασταση υπαρχει..αλλα εσιει τζαι στοιχεια κοινωνικης αλληλεγυης ευρυτερα..
θελω να πω, νομιζω η βασικη πηγη παραγωγης κεφαλαιου των ιθαγενων εν ο χωρος τους [ειτε σαν χωρος τουρισμου, ειτε σαν χωρος γεωος, ειτε σαν χωρος συνοριακος θεμσικα μεταξυ ανατολης-δυσης, φυσικου αεριου ενδεχομενως τωρα κλπ κλπ],
τζαι αρα μια οικονομικη [ταξικη αλλα στα πλαισια του παγκοσμιου συστηματος] θεωρηση, μπορει να οδηγησει τζαι στην κατανοηση του κοινου συλλλογικου συμφεροντος..
που εκφραζει ευρυτερα συμφεροντα..

εν γεγονος οτι εσιει τασεις των αστων, που εν "που σου νεφκω που παεις" [τζαι που πριν]
- ειτε λογω του κεφαλαιου της ευκολης κερδοσκοπιας το οποιο εκπροσωπουν,
- ειτε λογω βραχυκυλωματος μεταξυ βασης τζαι επικοδομηματος [που μπορει να εκφραζεται τζαι οπως το βαλει η δυσ πιο πανω]τζαι εκφραζεται ευρυτερα σε χωρους οπου οι αστοι εχουν ηγεμονικο λογο...

αλλα εν τζαι ευρυτερο το κυπριακο σαν διεκδικηση του κοινου χωρου..
τζαι εν δαμαι που εν τζαι το αδιεξοδο των αστων [ η αναλογων τασεων]..οτι η απολυτη κυριαρχια φαινεται αδυνατη - το συνορο σαν να ευκολυνει/ενθαρρυνει τις ισορροπιες..

για τον δησυ εν νακκον υπερβολικος...ενταξι μπορει να του φορτωσεις καμποσα, αλλα..εσιει τζαι κοσμο που κρατα τον πουντο του σε διαφορα..
τζαι οσο για την ακροδεξια..στο τελος τελος, ο κληριδης εμαθεν τους να ψηφιζουν αντι να πυροβολουν..:)
υπηρχε η σκεψη οτι ο αναστασιαδης θα εμπορεν να περασει το ηγεμονικο κλιμα στο κομμα σε ενα πιο εκμοντερνιστικο πλαισιο..
φαινεται λλιον χλωμ τωρα..
αλλα οπως ειπα τζαι στον waffis, εν τζαι θεμα τασεων..
εννα δειξει..

Ανώνυμος είπε...

Lino

To 4-1 δεν εκλιδωθηκεν διοτι ο κραντε καθηγητης χριστοφιας αρνηθηκεν να καταγραψει λεπτομερος τις συγκλησεις με τον ταλατ σε επισημον εγγραφον. το μονον που εκατεγραψεν επισημα εν η ελευθεριες των κυπριων τζαι η ριφκια με τες ελευθεριες των τουρκων.

Παμεν πισω τωρα.

Πιοι ηταν οι περιορισμοι που υπηρχαν στο σχεδιον αναν? βαρτους δαμε να δουμεν αν επετυχεν τιποτε ο χριστοφιας η οχι τζαι αφηστα μισολογα τζαι την υστεριαν το σχεδιον εν διαθεσιμον εβρε τα αποσπασματα τζαι βαρτα αν υπρχουν.

Παντω θκιαβαζοντας την αναλυση του σχεδιου που εκαμεν το ακελ:

"Σχέδιο Ανάν 5
Συντρόφισσες, σύντροφοι,
Η αντικειμενική, νηφάλια, επιστημονική ανάλυση του Σχεδίου Ανάν 5 που βρίσκεται σήμερα ενώπιον μας μάς οδηγεί στις πιο κάτω βασικές διαπιστώσεις:
- Με το Σχέδιο Ανάν επανενώνεται η Κύπρος. Η Κυπριακή Δημοκρατία μετατρέπεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία υπό την ονομασία Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.
- Τερματίζεται η κατοχή με τη σταδιακή αποχώρηση 39 και πλέον χιλιάδων στρατευμάτων.
- Επιτυγχάνεται η σταδιακή επιστροφή 85 μέχρι 90 χιλιάδων προσφύγων υπό Ελληνοκυπριακή διοίκηση. Διασφαλίζεται σταδιακά το δικαίωμα επιστροφής υπό τ/κυπριακή διοίκηση μέσα, αλήθεια, από πολλές δυσκολίες και σκοπέλους.
- Γενικά αποκαθίστανται έστω και σταδιακά τα ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές ελευθερίες.
- Προνοούνται αποτελεσματικοί μηχανισμοί ξεπεράσματος αδιεξόδων που δεν υπήρχαν στο Σύνταγμα του 1960.
- Η μεταβατική περίοδος περιορίζεται σε 45 μόνο μέρες. Όλα τα όργανα του κράτους θα βρίσκονται σε ισχύ από την πρώτη στιγμή.
- Θα περιοριστεί το ποσοστό ροής ανθρώπων από την Τουρκία στο 5% του πληθυσμού που θα έχει την εσωτερική ιθαγένεια της τ/κυπριακής συνιστώσας πολιτείας, για περίοδο 19 χρόνων ή μέχρι την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Στη συνέχεια θα εφαρμόζεται ο ειδικός νόμος για την ιθαγένεια που απαγορεύει την αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης του νησιού.
- Θα υπάρχει μια Κεντρική Τράπεζα και το νόμισμα θα εξακολουθήσει να είναι η Κυπριακή Λίρα.
- Διανοίγεται μακροπρόθεσμα η προοπτική πραγματικής επανένωσης και ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Ταυτόχρονα στις εκτιμήσεις μας δεν αποκρύβουμε ότι στο Σχέδιο εξακολουθούν να υπάρχουν και αρνητικές πτυχές όπως είναι:
- Η μη ικανοποιητική ρύθμιση της πτυχής της ασφάλειας καθώς και η απουσία απτών εχέγγυων για την εφαρμογή της λύσης δημιουργεί αντικειμενικά αίσθημα ανασφάλειας.
- Η παραμονή ενός αριθμού 60-70000 εποίκων.
- Η παραμονή 6.000 στρατιωτών από Τουρκία και Ελλάδα μέχρι το 2011, 3.000 μέχρι το 2018 και, σε μόνιμη βάση, εκτός αν συναποφασίσουν διαφορετικά, 950 και 650 αντίστοιχα, μετά το 2018.
- Η ύπαρξη μίας μόνιμης παρέκκλισης από το κοινοτικό κεκτημένο, εκείνης που προνοεί ότι η μόνιμη εγκατάσταση μη ομιλούντων την τουρκική στο τ/κυπριακό συνιστών κράτος δεν θα υπερβαίνει το 1/3 του τουρκόφωνου πληθυσμού."


δεν φαινεται να επετυχεν τιποτε ο χριστοφιας περαν απο τις προνοιες του αναν τις οποιες απλως γραφει με αλλες λεξεις. Τζαι για να τελειωνουμεν, ο περιορισμος που αφορα την μονιμην εγκαταστασην εν ο περιορισμος για για το δικαιομαν ψηφου τζαι δεν ηταν με εθνοτικα κριτιρια αλλα με γλωσικα (ελληνοφωνους /τουρκοφωνους) τζαι πιεννε καμε τζαι λιον ρισερτζ για το τι σημενει τουρκοφωνος ελληνοφωνος κλπ τζαι βαστα καλα αμαν καταλαβεις τι εσυρεν ισιαπανω το ακελ το 2004. Για επιβεβαιωσην οτι ο περιρισμος αφορουσε μονον το δικαιωμαν ψηφου στα ομοσπονδιακα οργανα τσιακκαρε τζαι την προνοιαν για αποκτησην δευτερης κατοικιας.



xwrikos

linopampakos είπε...

χωρικε,

"Η ύπαρξη μίας μόνιμης παρέκκλισης από το κοινοτικό κεκτημένο, εκείνης που προνοεί ότι η μόνιμη εγκατάσταση μη ομιλούντων την τουρκική στο τ/κυπριακό συνιστών κράτος δεν θα υπερβαίνει το 1/3 του τουρκόφωνου πληθυσμού."

thanks για το τεκμηριο..
αμα κατασγραφεται ελευθερη εγκατασταση τουτο υπονομευκεται..

μπορει να ηταν η ερμηνεια οπως το λαλεις - να εμπαινε το διαχωριστικο περιορισμος της γλωσσας, αλλα ηταν περιορισμος.. στο κειμενο εν σαφης η αναφορα σε "μονιμη παρεκλιση"..

σιγα ρε κουμπαρε που εν να μας καμεις τζαι κυρηγμα για το ιντα που εν ο ελληνοφωνος τζαι τι τουρκοφωνος..κουλαρε..:)

ετσι περιορισμοι φαινονται τυπικοι αλλα καταγραφουν ντε φακτο περιορισμους..λ.χ [σε αρντικη ερμηνεια] προυποθεση εκμαθησης καλα της "γλωσσας" ας πουμε..οπως τζαι να ηταν [ακομα τζαι αν ας πουμε υπηρχε δυνατο ομοσπονδο κρατος, τζαι αρα ηταν πιο χαλαρος ο περιορισμος] το θεμα εν οτι χωρις τζηνο, εν καλλιτερα..

οσο για την επεκταση των ελευθεριων των ιθαγενων, ανεξαρτητα που την ενταξη της τουρκιας εν επισης κερδος..

αντιλαμβανομαι επισης οτι το 5% μεταβαλεται αυτοματα σε 4-1 που εν πιο καλο για τον ελεγχο..δαμαι βεβαια οπως ειπεν τζαι ο μακριδης στο ρικ, εν θεμα περαιτερω διαπραγματευσης - αφου εσιει τζαι εγκριση της ελλαδας, ε.ε. κλπ..

οσο για το τι εκατεγραψε τζαι τι οϊ ο χρστοφιας, ελπιζω να αστειευκεσαι..δαμαι, ακομα τζαι αν εισιες δικαιο, ο αναστασιαδης, εμουρμουραν [να το πουμεν ηπια] για οτι εδεχτηκε ο διος το 2004, τζαι αμα εκλειεν ακομα κατι ο χριστοφιας θα ηταν οκ;
κατι λειπει..:)

Ανώνυμος είπε...

"Organic Mulch) (University of Illinois at Urbana-Champaign, NRES-19-97). Wear disposable gloves to keep from directly touching feces. Starting Your Very First Flower Garden Preventing Pests and Diseases in the Perennial Garden Gardening Tips from Fellow Gardeners.

My page; mulching

Ανώνυμος είπε...

This kind of mulch s also more natural looking than other mulch choices
out there for the delicate look of flower gardens. It has a very strong odor that will take your breath away.

The less competition, the better off your plants will be.

Feel free to surf to my web blog :: mulching

Ανώνυμος είπε...

” The stepmother went over to the young “Jessie James,” placed her
hand under his chin, tilted his head upward, looked him squarely in the
eyes for a moment, and then turned to her husband and
said, “You are wrong. There are approximately 17 million people in the US that suffer from some type of yeast infection.
Thanksgiving day is coming, I should buy a thanksgiving gift for Linda.
If you suspect that your method has become infected there are a number of
points you can do yourself to try to get rid of the offending application.
o - Focus on the optometry practice (no ambition to supply a retail eyewear answer).



my weblog - maunch

Ανώνυμος είπε...

The Regional Animal Hospital in Yorba Linda is well equipped to handle the
emergencies. If so, taking steps like trying to prevent further
injury or loss of blood are the most important thing you can do.
Numerous adjustments are usually made to improve the buying experience for site visitors to the golf website.

If you have a personal injury legal matter, a dog bite or if
you’ve lost a loved one in a wrongful death accident, call the
Law Offices of R. There is use of only the best of natural vegetarian ingredients like rehydrated textured soya, wheat flour
and wheat protein, vegetable oil that has salt and some fatty acid emulsifier namely mono-glycerides and
di-glycerides.

Here is my blog :: Thar

Ανώνυμος είπε...

You'll also opt in purchasing a survey scanner if you should happen to feel that you need better probabilities in finding the ore that you would like to mine. Now repeat the process by mining and dropping simultaneously. Data mining is mostly a relatively new term that represents the process by that predictive patterns are made from information.