Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μεταφορικη αναφορα στην πληξη της επαναληψης των εθνικων κλισε [Τζαι δικαστικα τεκμηριωμενο: ο εθνικιστικος λογος πουλα λαφαζανιες. Τζαι απειλα για να λογοκρινει]

Εισαγωγη: Εγραψα το κειμενο που την Δευτερα, αλλα πριν το βαλω ακουσα για το επεισοδιο του Ν. Παπαδοπουλου στο Ρικ, τζαι ειπα να περιμενω να δω. Ιδου η νοοτροπια της Στρακκας: Παει σε εκπομπη το παιδιν τζαι στην προσπαθεια του να υπερασπιστει την καταργηση του κατωτατου μισθου, βρισκεται ξαφνικα μπροστα σε αντιλογο που του λαλει ότι ο στοχος του [ η εστω το αποτελεσμα των εισηγησεων του] εν οι κυπριοι εργαζομενοι. Τζαι το παιδιν που ποττε του εν εδουλεψε αφου τα παντα εκανονιζεν το ρουσφετι του παπα τζαι της μαμας, τζαι αρα που να ξερει ποσοι κυπραιοι, συμπολιτες του, δουλευκουν με κατωτατο μισθο, αποφασισεν ότι αφου εν μπορει να απαντησει, εν καλα να διακοφκει τους αλλους αμα μιλουν. Να μιλα μονο του το παιδι. Τζαι αμα του ειπεν ο δημοσιογραφος ασε να μιλησει τζαι η ταδε, εκαμεν πως αγκριστηκεν. Τζαι  εφκαλεν υστερα ανακοινωση τζαι εκαμε δηλωσεις ότι θα «μιλησει» στην βουλη «για το προυπολογισμο του Ρικ».
Ξεκαθαρη απειλη εναντιον δημοσιογραφων. Εφκηκεν ο διευθυντης του Ρικ ο Θεμιστοκελους, επισης του ΔΗΚΟ, με διορισμους που τον  ο γερο του παιθκιου που την Στρακκα, τζαι ειπεν τα πραματα με το ονομα τους: «Δεν μπορει να κατατρομοκρατει τους δημοσιογραφους». Αυτό προσπαθει να καμει ο Νικολακης για να καλυψει την αγνοια  του, τα κομπλεξ/φοβο μπροστα στο διαλογο, τζαι τα ψεματα. Διοτι εν πολλα ευκολο να δει καποιος τζαι που ανηκει η πλειοψηφια των δημοσιογραφων κλπ στο Ρικ. Όπως τζαι ο Θεμιστολεους που του απαντησε.

Τζαι το οτι η εκπομπη ασχολειται με θεματα Ευρωπης, μπορει να μεν τυχαιο στην συνειρμικη του διασταση.

Ετο κυπριακο παλε που ερκεται. Την μια εφτομαδα εππεσεν απαισιοδοξια. Τωρα παει να ππεσει πανικος αμπα τζαι γινει προοδος.
Εν να απορεις καμιαν φορα - εν βαρκουνται οι δημοσιογραφοι, πρωτα, τζαι οι πολιτικοι υστερα, να λαλουν τα ιδια τζαι τα ιδια;
Βεβαια υπαρχουν διαβαθμισεις.
Τζαι ενεν μονο το κυπριακο..
Αλλα αμα ακουω λ.χ. τον Νικολακη ...Εν τζαι κριμα μεσα στην μιζερια της εμπαθειας του. Ινταλως να τον παρεις τζαι σοβαρα αφου μονιμα ακουεται σαν μια κασετα που εκολλησε στο μαγνητοφωνο; Λλιες φορες ένα ατομο εσιει ανατιναξει τες ακρες της οικογενειας του [διοτι εν τη οικογενεια, την Φαμιλια, που εκπροσωπα – το Δηκο το κομμα κλπ εν λεπτομερειες..:)]  για να την οδηγησει στο ρολο του να εν μπαλακι του πιγκ  πιγκ, ευκολοχρηστη για ευκαριακο ρουσφετι οσο αφορα το τι εκπροσωπα πολιτικα, ιστορικα κλπ. Τρεχα γυρευε λ.χ. να ταυτισεις τον Τασσο με τα ρεζιλικια του Τασσουθκιου στην επιτροπη οικονομικων της βουλης.
 Εμασιετουν ουλλο το φθινοπωρο ότι πρεπει να κοπουν κονδυλια που το δημοσιο. Αμα εσυνηδοποιηθηκεν ότι οι πελλαρες που ελαλεν επρονουσαν τζαι αποκοπες που αναπηρους, τυφλους κλπ, επεριοριστηκεν στα σταυρωματα για να εσιει ρολο να το παιζει καποιος.
Τωρα που εμφανιζονται τα προβληματα των σταυρωμενων κονδυλιων, αλλαξε φκιολι παντες τζαι επαθεν πρωιμο αλζχαιμερ: τωρα λαλει ότι φταιει η κυβερνηση γιατι εκαμε περικοπες! Ιντα που να πεις;
Ουτε υπαρχει συνοχη ουτε φαινεται να μπορει να το καταλαβει το ατομο. Διοτι
 Ειτε εισιεν [καπου, καπως εστω] δικαιο πριν ένα μηνα τζαι εχρειαζουνταν περικοπες - αρα αν το εκαμεν η κυβερνηση, τοτε εν καλο.
Αν που την αλλην, όμως, οι περικοπες εν κακες,
τοτε ελαλεν πελλαρες για τοσους μηνες. Τζαι γιατι εσταυρωνεν επιπροσθετα κονδυλια;
Τζαι υστερα αμα εν μπορει να απαντησει, χωνεται πισω που τες καρεκλες που του εξασφαλισε το  ρουσφετι της Οικογενειας του, τζαι απειλα..

 Επιστροφη στο κυπριακο.
Για τουτο το blog η λυση εν κοντα.
Τζαι η κινηση που μπορει τζαι πρεπει να γινει εν που την Τουρκια- για το εδαφικο.
Αλλα αφου το κυπριακο, εκτος που θεμα των συνομιλιων, εν τζαι θεμα image, κατασκευης ρητορικων, κλπ, λαλω να δουμε το λογικο αντιτιμο του εθνικου σαν ορθου λογου. Εν γεγονος οτι αν ασχοληθει καποιος με το κυπριακο ιστορικα εν μπορει να μεν μεινει αφωνος που την απυθμενη βλακεια των ε/κ εθνικιστων. Διοτι αν ηταν τουλαχιστον συνειδητοι πρακτορες της Τουρκιας, ατε να πεις παξιξι, πκιερωνουνται τουλαχιστον. Αλλα να μαχουνται που την δεκαετια του 40 να ευκολυνουν την Τουρκια νομιζωντας οτι καμνουν τζαι εθνικο αντι-τουρκικο αγωνα, τι να πεις..Υγειαν..:).

Πρωτα επολεμησαν την Διασκεπτικη το 47-48 [στην οποια εν υπηρχαν ουτε τουρκικες εγγυησεις, ουτε τ/κ βετο] για μικροπολιτικες. Υστερα εκαταφεραν τα το Αυγουστο του 55 να ξαναβαλουν την Τουρκια στην διαχειριση του κυπριακου με την τριμερη. Υστερα εκαταφεραν τα το 64 να δωκουν ευκαιρια στην Τουρκια να καμει μια πρωτη στρατιωτικη επεμβαση τζαι να τεθει θεμα κινδυνου γενοκτονιας της μειονοτητας. Υστερα εκαμαν τα μανταρα το 67 τζαι ουλλος ο κοσμος αρκεψεν να υποψιαζεται οτι οντως καποιοι ελοαρκαζαν να καμουν σφαγη. Τζαι υστερα ηρτεν η 15η του Ιουλιου.
Φοβερα κοπελλια.
Εισιεν στο "Φιλελευθερο" της κυριακης ενα κειμενο του Χ. Ιακωβου για ενα εγγραφο της τουρκικης πολιτικης για την Κυπρο που το 1950, λαλει, που δειχνει ποσο σταθερη εν η εστιαση του τουρκικου κρατους.
Φοβερο. Εν ενα κειμενο που εκτος που κοινοτυπιες [οτι στην Κυπρο υπαρχουν 2 κοινοτητες - wow] λαλει βασικα οτι η Τουρκια πρεπει να επενδυσει στην τουρτσικη μειονοτητα με την ελπιδα να αποκτηση προσβαση στην Κυπρο. Νεο wow. Ιντα που αλλο θα εμπορεν να εισηγηθει καποιος στο τουρκικο υπουργειο εξωτερικων δηλαδη; Να επενδυσει στου ε/κ;
Τελος παντων. Στο τελος η αναλυση δειχνει οτι οι Τουρτσιοι εν σταθεροι στην προσηλωση τους - αν αφαιρεσει, βεβαια, καποιος τες συνεχομενες πασες που του ε/κ εθνικιστες. Αμα αφαιρεσεις τες πιο πανω πασες, μπορει να φανει οτι οι Τουρτσιοι ειχαν πλανο - αμα ομως βαλεις την συμπεριφορα των ε/κ στο ιστορικο πλανο, τοτε το τουρκικο εγγραφο εν απλα κοινοτυπιες τζαι η μονη χρηση του εν να καλυφκει τες ευθυνες οσων οδηγησαν τα πραματα στην τριμερη, στην βομβαρδισμο της Τυλληρκας, στες συνεπειες της σφαγης της Κοφινου, τζαι στην 15η Ιουλιου.

Μεγαλο μερος τζαι στοχος του εθνικου λογου στες περιοδους υστεριας όπως την περιοδο 2004-09 φαινεται να ηταν ακριβως τουτο: να καμνει εσωτερικη λογοκρισια για να μεν συζητουν ανοικτα οι ιδιοι οι ε/κ το τι εγινε ιστορικα, τζαι γιατι. Διοτι ουλλοι οι αλλοι ξερουν τα δεδομενα τζαι χεστηκαν για τες λογοκρισιες οσων νομιζουν οτι η Ιστορια εν αγωνας καλυψης των ενοχων των ιδεολογικων τους προγονων.
Διοτι ουσιαστικα «μαχουνται» [εστω τζαι χωρις κατανοηση των αποσμενων συνεπειων] τζαι τωρα παλε να ευκολυνουν την Τουρκια οσο μπορουν. Αλλα τα γερημα, γινεται υστερα που τοσα χρονια να μεν χαπαριζουν;
Αλλα, ειπαμεν, ο στοχος εν τζαι εν οτι λαλει η ρητορικη - ο στοχος εν οι εσωτερικες καρεκλες, τζαι οι αναλογες μιζες/ευκολιες. Για να απειλουν μερικοι ανεξοδα.
Τζαι αξιζει να αθθυμουμαστεν τζαι τα  ιστορικα κερδη: παρα τες υστεριες η περιοδος 2008-2010 ηταν τελικα μια περιοδος που πολλα λογοκρινομενα θεματα εσυζητηθηκαν δημοσια, εστω τζαι με επιθεσεις υστερικων ομοβροντιων.

Οι εθνικιστες εχουν ενα αυτιστικο τροπο να μιλουν που μπορει να εν τζαι μερος της αιτιας της αδυναμιας τους να καταλαβουν ότι εξυπηρετουν ότι υποτιθεται ότι αντιπαθουν. Αφου λογοκρινουν τα δεδομενα, μετατρεπουν τα παντα σε ενα απλοικο σκηνικο με ενα κακο Αλλο, τους εαυτους τους σαν καλους [μονιμα αδικημενους εννοειται], τζαι οσους διαφωνουν μαζι τους σαν πρακτορες του Κακου. Ο λογος της λογοκρισιας εσιει με να καμει με τον αντικειμενικο [περα που τον ρητορικο] στοχο: ο εθνικιστικος λογος συνηθως χρησιμοποιηται για την διεκδικηση εσωτερικης εξουσιας.
Οταν, ας πουμε, ηταν να ανοιξει η Ληδρας, ο Λ. Μαυρος, να παρουμε ενα παραδειγμα, εσιηζετουν, διοτι οσοι το υποστηριζαν ηταν, ελαλεν, προδοτες, οργανα του κατοχικου καθεστωτος κλπ. Ηθελεν να εμπεδωσει ένα καθεστως εσωτερικης λογοκρισιας στην ε/κ κοινοτητα. Ασχετο αν εγεμωνε η β.Κυπρος εποικους χωρις λυση τζαι αν η συνεργασια των τ/κ εν στρατηγικα αναγκαια για οποιανδηποτε ρεαλιστικη [ουτε μαρξιστικη ουτε ιδεαλιστικη] αντιμετωπιση του κυπριακου σαν θεματος πολιτικης πρακτικης.
Τι γινεται ομως αν αποφασισει καποιος να μεν αγνοησει την ανοησια - τζαι δοκιμασει, ετσι για την πλακα η την ευθιξια, να ζητησει τον λογο σε ενα ουδετερο γηπεδο - οπως ας πουμε ενα δικαστηριο;
Κομπλαρει το κοπελλιν υστερα, τζαι ξαφνικα αθθυμαται την «κριτικη» αντι την δαιμονολογια.
Ας δουμε λοιπον μια ιστοριουλα σαν μεταφορικη αναφορα στο ηθος αλλα τζαι στο παραλογο του εθνικου κιτς.

Διευκρινιστικο σχολιο κατ'αρχην: τα δικαστηρια εν παραξενος τοπος να γυρευκεις το δικαιο σου. Υπαρχει που την μια το γραφειοκρατικο κυκλωμα των δικηγορων τζαι των δικαστηριων με τες λεπτομερειων τζαι τες αναβολες [ποιος εσιει ορεξη να βουρα που την μια στην αλλη αναβολη εκτος που τους ηδη εμπλοκομενους που ζιουν που την συγκεκριμενη δομη;] τζαι που την αλλη η "εξαγορα" [οσοι εχουν χρηματα μπορουν να εξαγοραζουν αποφασεις με την χρηματοδοτηση πολυεξοδων δικων η δικηγορων που γυρευκουν λεπτομερειες - αληθκεια ποσα επιασεν ο πολυβης που την εταιρεια «Ηλιος»;].
Αμα, ας πουμε, θωρω τον Λ. Λουκαιδη εν πολλα δυσκολο να μεν σκεφτω με τι ρουσφετι τζαι μεσο εκαταφερε τουτος ο τυπος [που φατσαρει σαν δειγμα κουτοπονηριας τζαι ιδιοτελειας] να το παιζει τζαι δικαστικος απεσταλμενος στην Ευρωπη - παντα με το αζημειωτο. Ιδιαιτερα με τις προσφυγικες περιουσιες. Τζαι υστερα βεβαια υπαρχει τζαι το υπαρκτο διογκουμενο σκανδαλο του δικηγορικου γραφειου του Ν. Παπαδοπουλου που πουλα εξυπηρετηση σε εταιρειες τζαι μεσα στην βουλη - που την επιτροπη οικονομικων. Παντως στην Ευρωπη συζητουν πκιον ακομα τζαι υποπτα δανεια που τραπεζες για δημοσιους αξιωματουχους. Ας εσιει εννοια η Φαμιλια με τες επενδυσεις τζαι τες ευκολιες της. Εσιει τζαι προϊστορια το γραφειο με καταγγελιες που το 2007 τζαι πιο πριν. Καταγγελιες τζαι στην αμερικανικη πρεσβεια ας πουμε...:). Μπορει ο τοτε καταγγελων να μεν ενδιαφερεται τωρα για το θεμα - αλλα τα γραπτα μενουν που ελαλουσαν τζαι οι κλασικοι.

Υπαρχουν ομως τζαι ενδιαφερουσες περιπτωσεις οπου τα δικαστηρια βοηθουν την κοινωνια να αντιμετωπισει συμπτωματα οϊ απλα διαπλοκης τζαι ρουσφεθκιου αλλα τζαι ιστορικων αγκυλωσεων - οπως ηταν ο ρατσισμος στην Αμερικη. Καποτε φκαινουν μας τζαι εμας δακατω αποφασεις που εν αποκαλυπτικες. Πριν λλιον τζαιρον ειχαμε μια δικαστικη αποφαση που εξευτελισεν μια ολοκληρη παραφιλολογια για δηθεν χρηματοδοτηση του "ναι" το 2004. Το "Ποντικι" αναγκαστηκε να απολογηθει τζαι ο Ν. Παπαδοπουλος αποδειξε ακομα μια φορα το επιπεδο της δημοσιας στασης του οταν αγνοαν η εν εμπορεν να καταλαβει το αποτελεσμα η εστω να θκιεβασει καν σωστα τα ονοματα των εμπλεκομενων στην ολην ιστορια. Για μηνες εισιεν μπλοκαρει την χρηματοδοτηση της Αρχης ραδιοτηλεορασης γιατι ενομιζεν οτι ο Πετριδης [που εν επικεφαλης του φορεα] ηταν ο Πιεριδης της δικης. Ο "Πολιτης" εγραψεν τοτε οτι μαλλον εθκιεβασε λαθος το ονομα. Για μηνες!!
Μανα μου το καημενο το μωρο ας πουμε;
Ελεος..εν επιπεδο τουτο για τον επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων της βουλης;
Το πιο πιθανο εν οτι εισιεν κατι απωθημενα με τον Πετριδη τζαι εκμεταλευκεται την θεση του για να το φκαλει περιπατο.
Τζαι υστερα μιλουμεν για ρουσφετι..
Ινταλως να καρτερουμεν, δηλαδη, συνεπεια που τους πολιτικους αμα ο υποτιθεμενος αρμοδιος μιας επιτροπης εδιαχειριζετουν το δημοσιο χρημα σαν ιδιοτελη του υποθεση [διοτι τζαι η εκτονωση απωθημενων τζαι η αδυναμια σωστης αναγωνσης των ονοματων εν θεμα προσωπικο – αναρμοστο για τον δημοσιο ρολο];
Τζαι αμα οι πολιτικοι ασχολουνται με την δυσφορια του κοινου να αθθυμουνται οτι θωρουμεν τα τουτα ουλλα. Τουτο εννοαν τζαι το συνθημα των μελων της Σεκ εξω που την βουλη τον Δετζεβρη: " ο Νικολης στην Στρακκα".
Ουτε ηταν τυχαιο το «Νικολης» για τον «Νικολα». Ακουει τζαι καταλαβει ο κοσμος μεν νομιζεις κ. Φωτεινη μου.

Τωρα ειχαμε τζαι δευτερη δικη με εμπλεκομενους που την βιοτεχνια του εθνικιστικου λογου. Με τον Λ. Μαυρο τωρα. Που μια αποψη εν τζαι εσιει σημασια το ατομο. Εν απλα ενας τυπος που φκαλει το ψουμι του κατεσκευαζοντας υστεριες τζαι πουλωντας λαφαζανιες τζαι μισος. Τζαι σε ετσι περιπτωσεις, εργαζομενων στην βιοτεχνια εθνικιστικης αποβλακωσης, το αδιεξοδο του εθνικισμου να αρθρωσει ορθολογικη αναλυση, καλυφκεται με υστεριες [σαν ειδος απειλης] εναντια σε οσους τολμουν να πουν την αληθκεια. Για την ημιμαθεια που συνοδευκει τουτες τες υστεριες εν θα ασχοληθω τωρα - ετσι τζαι αλλοιως, για να εν καποιος εθνικιστης στην Κυπρο σημερα [υστερα που τοσα τζαι τοσα] ειτε ημιμαθης [οσον αφορα τα δεδομενα] ενι, ειτε λαφαζανης ειτε συνειδητος ψευτης πρεπει να ενι. Παντως το απογειο του Λ.Μ. ηταν η βλακεια του να περιφερει το θεμα της σφαγης τ/κ στον Α. Βασιλειο σαν θεμα [επειδη ηβρεν αναφορες σε ε/κ εφημεριδα τζαι εν εμπορεν να καταλαβει οτι η προπαγανδα ενεν τεκμηριο - το ψεμα που επιστεψεν τον ευατον του]. Αναλογη με την βλακεια του αλλου φωστηρα της βιοτεχνιας, του Α. Μιχαηλιδη του Φιλελευθερου που μας ειπεν το 2009 οτι οι δολοφονιες των τ/κ στο Βαρωσι το Μαϊο του 1964 ηταν "κουβεντες του καφενε". Η ημιμαθεια σαν δειγμα ηθους; Αλλα τζαι τοση αχαπαροσυνη τα γερημα - εν με βαση τζηνη την σφαγη που ηρτεν η μεραρχια. Αλλα ειπαμεν..ειτε εν ηξερουν..ειτε..

Αξιζει να  ασχολειται καποιος με ενα τυπο που αναμασα τα ιδια τζαι τα ιδια γιατι εν η δουλεια του να πουλα μισος τζαι ψεμα;
Οϊ..

 Μονο το χιουμορ τζαι το γελιο μπορει να αντιμετωπισει αποτελεσματικα τουτα τα κολληματα. Τζαι μπορει να τους βοηθησει τζαι τους ιδιους να ξηκολλησουνδηλαδη. Αλλα για να φτασει ως τζηκατω η κοινωνια, θελει, δυστυχως-ευτυχως, τζαι ενα σταδιο που πρεπει να αγωνιστει καποιος/οι για τα αυτονοητα.
Ετσι τζαι αλλοιως το θεμα ενεν ο ταδε η ο ταδε. Το θεμα εν μια ρητορικη που λειτουργα τζαι σαν ειδος τρομοκρατιας για εγκλωβισμο του δημοσιου λογου. Τζαι αμα τους παιρνει καποιος δικαστηριο τουτους τους τυπους, εσιει τζαι χαζιν. Διοτι αν μεν εν τιποτε αλλο καρτερας να δεις ινταλως εν να τα φκαλουν περα αμα απεναντι τους εχουν επιχειρηματα αντι το δικο τους μονολογο που εν εξασφαλισμενος στα παραπανω ΜΜΕ. Πιο παλια ο Λ. Μαυρος εισιεν παει δικαστηριο με τον Μ. Δρουσιωτη: ο Δρουσιωτης εισιεν γραψει οτι ο Μαυρος ηταν που τα παιδακια που ειχαν γλυψιμο στο στρατο [surprise] τον τζαιρο της χουντας [susprise surprise] τζαι οϊ μονο εισιεν προνομιακη μεταχειριση αλλα εκαμαν του τζαι τα κρυφα μαθκια σε διαφορα. Εν ηξερω αν επροχωρησε το θεμα.

Ομως εκαταληξεν η αλλη δικη, με τον Παπαετρου, τζαι επειδη εν εσιει να καμει καν με την βιογραφια του κ. Μαυρου, που στο κατω κατω εν προσωπικο του θεμα, αξιζει να καταγραφει. Ακριβως γιατι εν δημοσιο θεμα.
Φαινεται οτι ο Μ. Παπαπετρου αποφασισε να δοκιμασει τες ρητορικες αντοχες της λαφαζανιας του εθνικιστικου λογου τζαι επηρεν τον Λ.Μ. δικαστηριο για ενα κειμενο που εγραψεν το 2007.
Εγραφε λοιπον ο κ. Μαυρος για την εκδηλωση στην οποια εσυμμετειχε ο Μ. Παπαπετρου: "...διαδηλωσαν το Σαββατο στην οδο Ληδρας εναντια στην Κυπριακη Δημοκρατια".
Ερωτηση δημοσιογραφικης δεοντολογιας [περα που την νομικη]: η λεξη «εναντια» [στην Κυπριακη Δημοκρατια παρακαλω] για μιαν εκδηλωση της οποια οι υποστηρικτες, αντιθετα, ελαλουσαν ότι εθελαν να ανοιξει μια διοδος επικοινωνιας για ολους του πολιτες της Κυπριακης Δημοκρατιας, ενεν ψεμα; Η λεξη «εναντια» εν λαλει ότι οι μεν τζαι ο δε [ ο δημοσιογραφος] εχουν διαφορετικη εκδοχη του τι σημαινει «Κυπριακη Δημοκρατια». Αλλασει τον τιτλο της εκδηλωσης τζαι κατατασσει τους συμμετεχοντες στους εθνικους προδοτες – διοτι τι άλλο ενι [με βαση την λογικη του εθνικου λογου] το να εισαι «εναντια» στην Πολιτεια σου σε καταστασεις ανακωχης-ημικατοχης κλπ;
Τζαι ας προσπερασουμε τη φαιδροτητα της δημοσιας παραστασης ενός τυπου οπως ο Λ.Μ., που αμα τον βολευκει παιζει το τζαι "ενωτικος" [τζαι φιλοπαλαιστινιος τζαι φιλοισραηλινος αναλογως του αερα τζαι της εποχης], τζαι ξαφνικα, αμα συμφερει εννοειται, να τυλιεται τζαι την σημαια της Κυπριακης Δημοκρατιας, τζαι να φκαλει τζαι  φιρμανια ποιος την υπερασπιζεται τζαι ποιος οϊ. Εν γεγονος οτι η εθνικιστικη μνημη εν  νακκον οπως το τυρι το κασκαβαλι - διατρητη. Δαμαι ακομα τζαι την διαφορα των 2 Εοκα θα εθελεν υποσυνειδητα να την εξαφανισει - διοτι εν τζαι οι ενοχες οι γερημες.
Που την αλλην εν τζαι κλασικο συμπτωμα του εθνικισμου στην Κυπρο - το αρπα κολλα η στην νεωτερη εκδοχη το cοpy paste.  Αναλογως των περιστασεων καποιοι παιζουν το όπως βολευκει.
Εν τζαι η φτωσεια επιχειρηματων - αντιγραφουν οτι εβρουν.
Εν τζαι νακκον φρουδικο ωρες ωρες - φκαινουν ας πουμε οι ρατσιστες τζαι κατηγορουν αλλους για ρατσισμο...:)

Πισω στην δικη:                                                               
                                                       Εχασεν ο κ. Λ.Μ.
Ιδου ενα ακομα χαρακτηριστικο μαργαριταρι της εθνικης ρητορικης:
"..[οι διαδηλωτες] βρισκονται εναντια στη απελευθερωτικη υποθεση του κυπριακου ελληνισμου, συντασσονται με την ανελευθερη, αντιδημοκρατικη και κατοχικη πολιτικη του ψευδοκρατους  του Αττιλα. Εναντιον του λαου και σε βαρος της απελευθερωτικης του πορειας."

Τζαι ινταλως αμυνθηκε ο εμπορας του εθνικου λογου;
Ηταν λαλει "αυστηρη κριτικη" τα πιο πανω. Με δικηγορο τον Αγγελιδη. Καλα τα πιο πανω εν "κριτικη" οξα "δηλωση" οτι ο Παπαπετρου, ο Αλλος που δαιμονοποιηται, εν πρακτορας; Τι θα πει "συντασσεται"; Γιατι καποιος ανθρωπος να «συντασσεται» με τουτα ουλλα τα κακα; Το γιατι βεβαια το ανοιγμα της Ληδρας εσημαινε να συντασσεται καποιος με τζηνο ουλλον το κακο, εν λογοκρινομενο. Η ερωτηση που εν πρεπει να γινεται.
Οπως τζαι τωρα ας πουμε - η λυση τζαι τι θα δωσει πισω γεωγραφικα η τουρκικη πλευρα εν μερος της λογοκρινομενης απαντησης που εν πρεπει να δωθει. Για τουτο γινεται πολεμος στην ιδια την διαδικασια.


Εθκιεβασα ότι ο τ/κ δημαρχος [με εισαγωγικα η οϊ] της βορειας Λευκωσιας, ειπεν ότι ξερει τον Γιωρκατζη υιο, ότι εβρεθηκαν τζαι σαν επιχιερηματιες [εισιεν εμπορικες σχεσεις με Τουρκια ο υιος;], τζαι ειπεν χαρακτηριστικα «εάν ο πατερας του ηταν της Εοκα, ο δικος μου ηταν της Τμτ».
Εν ακουσα τον Γιωρκατζη υιο, ουτε ειδα τον Μιχαηλιδη του «φιλελεθερου» να σιηζουν πανια για την απαραδεκτη εξισωση της Εοκα με την παρανομη, τρομοκρατικη, κατοχικη κλπ Τμτ.
Εν ηταν απαραδεκτη συνταυτιση;

Αισχος εστω;...:)
Ιντα στο Sigmalive εγραφεν τζαι τα εξης,που τ/κ εφημεριδα, για τηλεφωνημα αναμεσα στον τ/κ δημαρχο τζαι τον Γιωρκατζη υιο: «Ανέφερε επίσης στον κ. Γιωρκάτζη ότι από τους Τ/κ θεωρείται υποστηρικτής της ΕΟΚΑ (λόγω του πατέρα του), κάτι το οποίο τους προκαλεί προβληματισμό. Ο κ. Γιωρκάτζης του ανέφερε, είπε ο κ. Μπουλουτογλουλαρί, ότι είναι υπέρ της συνεργασίας και της ειρήνης.»
Δηλαδη αν ενι να πιστεψουμε τες τ/κ πηγες [όπως καμνει συχνα ο Νικολακης] ο ετερος γιος της Στρακκας, εκατσεν τζαι ακουεν τον άλλο να του λαλει για την Εοκα σαν προβλημα, τζαι απαντησε του ότι, ο ιδιος, εν υπερ της ειρηνης. Σωστη λογικη απαντηση. Ενεν όμως αποδοχη της εξισωσης της Εοκα με την Τμτ; Εν επρεπε να του κλεισει το τηλεφωνο κλπ κλπ, μπλα μπλα μπλα;
Σαν να επικρατησε σιγη. Αμα υστερα που λλιες ημερες όμως ενας τουρκος δημοσιογραφος απλα εμεταφρασε το Εοκα β σε απλη Εοκα, αμεσως από την Στρακκα τζαι τον διευθυντη του φιλελευθερου, αγνοηθηκαν οι διαψευσεις [παει τζαι η δημοσιογραφικη δεοντολογια της παρουσιασης ολων των τεκμηριων – δηλαδη ο τσουρουλης τι σιηροτερο εκαμε;]
Όπως λαλουμεν εθνικη συνεπεια.
Ξαφνικα κενο..

Οποτε το να πληρωνει 20, 000 ο ΔΙΑΣ  για τες λαφαζανιες του Λ.Μ εν δικαιοσυνη οντως.
Διοτι η δικαστικη αποφαση [σε ένα δικαστικο συστημα που φαινεται να δια εμφαση στην τεκμηριωση των κατηγοριων] λαλει ουσιαστικα οτι ο Παπαπετρου τζαι οσοι ηταν τζιαμαι εν υπερασπιζουνταν το "κατοχικο καθεστως", τζαι αρα ο δημοσιογραφος ελαλεν ψεματα.
Τζαι αναγνωριζει τζαι ο ιδιος οτι ελαλεν ψεματα αφου ουσιαστικα αποσυρεν την θεση για στηριξη του "καθεστωτος" τζαι η δικαστικη του αμυνα, επροβαλε την θεση ότι εκαμνε "αυστηρη κριτικη"...
Η κριτικη όμως εν κατι που καμνεις αναγνωριζοντας ότι καποιος ανηκει σε μιαν ομαδα – «δικων σου» ας πουμε στον αιωνια πολεμικο κοσμο του εθνικου φαντασιακου. Αμα όμως λαλεις ότι καποιος «συντασσεται» με του «εχθρους» προφανως μιλας για ένα καποιον που συμμαχα τζαι «πολεμα» μαζι τους. Αρα αν ανηκει στην κοινοτητα σου εν «προδοτης».
Ξαφνικα ο εθνικη λογος μπροστα στην αναγκη να τεκμηριωσει η να δει τες συνεπειες της ρητορικης του αναδιπλωνεται – εν τολμα να μιλησει για «προδοτες». Μπορει να εν τζαι προοδος. Μπορει να μιλα ο εθνικος λογος χωρις δαιμονολογια;
                                                     Μπορει να δει την συγκριση;
Όταν λ.χ. ο Τασσος εσυνανταν μυστικα τον Σερνταρ Ντενκτας, τι ηταν; Την εποχη που καποιοι εφκαλαν φιρμανια για προδοτες που συντασσονται με την κατοχη κλπ; Η νυχτα της μαγικης μεταμορφωσης της Οικογενειας Ντεκτας σε «καλους»;
Εν της παπαθκιας τα ξυλα τζιαμαι.
By the way αν ο Γιωρκατζης ο νεωτερος ξερει οντως τον τ/κ δημαρχο τζαι εν τον επειραξε οντως η παραλληλη αναφορα σε Εοκα τζαι Τμτ, μπορει να εν τζαι το πρωτο νουσιμο πραμα που την Στρακκα τα τελευταια χρονια. Αλλα υστερα που το δημοσιο ντελιριο αυταρχισμου του αλλου γιου…

Πισω στους λαφαζανηες τζαι τα κλισε του δημοσιου λογου που λειτουργουν σαν απειλες στην εκφραση. Ισως να εν καλα να σκεφτουμε την πιθανοτητα να δημιουργηθει ενας οργανισμος οπως η ΑCLU στην Αμερικη, που παει στα δικαστηρια για θεματα πολιτικων δικαιωματων.
Για τες εθνικες υστεριες αλλα τζαι ευρυτερα. Τα δικαστηρια εν λυουν προβληματα - εχουν ομως ιστορικο χαζιν αμα οι εθνικιστες αναγκαζουνται να εξηγησουν.

                                                                     Φαινεται το κενο.
Ακομα τζαι η «θεα του κενου», εν ειδος προοδου.
Εν να ερτει τζαι "η εποχη των φωτων" που ελαλεν τζαι ο Λιασιδης τζαι τουτα εν να τα αθθυμαται ο κοσμος στο μουσειο της αθλιοτητας.

Υ.Γ. 1. Μα σαν να ειπεν κατι στα τουρτσικα ο Αρχιεπισκοπος αμα τον ερωτησαν για τα ονοματα των 2 κεντρων στα οποια εβρεθηκαν οι Χριστοφιας – Ερογλου στην Πυλα;
Κοιτα να δεις που ξερεις τζαι τουρτσικες φρασεις ο Τομμυς. Η φραση τζαι η ερμηνεια της:
«Ο ντουνιάς, ο κόσμος είναι ένας τροχός και γυρίζει και μπράβο σου που τα καταφέρνεις να τον γυρίσεις. Δεν ξέρω ποιός καταφέρνει να τον γυρίσει. Αν βρεθεί εκείνος που θα τον γυρίσει τότε η λύση του Κυπριακού θα είναι δεδομένη».

Που τες ενδιαφερουσες δηλωσεις της νεας χρονιας μεχρι στιγμης. Τουλαχιστον τουτος, κοφκει τζαι νακκον ο νους του,ελισεται, κρατα τζαι νακκον πισινες, η μπορει να καμει τζαι κινησεις για να εσιει τζαι ενδιαφερον το εργο. Ο άλλος που την Στρακκα, τονμ τελευταιο τζαιρο, παει για μπουλτοκ. Μαινομενος, σαν να φκαλει ένα εσωτερικο κενο περιπατο τζαι λασσει για να μεν αρθρωθει τζηνον που φαινεται [τζαι που ισως εν τζαι εσωτερικος τρομος] : «ο γιος είναι κενος».

Υ.Γ. 2. Ατε να δουμεν αν θα τολμησει η Ενωση Συντακτων να υπερασπιστει μελη της που ετσι ξεκαθαρη προσπαθεια τρομοκρατησης τους. Ο Διευθυντης ειδησεων του Φιλελευθερου [τζαι το alter ego  του, το σκιτσο, ο Πιν] εν εχουν ενδοιασμους – εν με την λογοκρισια ξεκαθαρα. Υστερα λαλουμεν, μα χειραγωγουν στα ΜΜΕ;
Αν θελετε αποδειξη ετους δημοιογραφους που στηριζουν τις απειλες εναντιον συναδελφων τους. Ινταλως το λαλουν τουτο στην Ελλαδα;
Τουλαχιστον εισιεν που το αγνοησαν..:)
Αλλα περα που τον τραμπουκισμο, εν πρεπει να φευκει το θεμα που την ουσια: Που εν η γελοιοτητα μιας αποπειρας να λογοκριθει το οφθαλμοφανες κενο.
Ξαφνικα ηρτεν μου η εικονα μιας μουττης μεγαλης, που διογκωνεται, σαν του Πινοκιο τζαι αναζητα στο κενο της αμηχανιας του λογου, τα εκατομμυρια του Μιλοσεβιτς. Λαλεις; Ειπαμεν εν ουλλοι κριμαν. Αλλα αμα ο άλλος φκαινει μονος του πανω στο κλιμα;..:)…Το μελλον του χιουμορ, αν μεν τιποτε αλλο, προδιαγραφεται ενδιαφερον με ετσι νουμερα..:)


53 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Βαρηλάτης τζιαι τζείνος... τζιαι τζείνοι που του απαντήσαν για να γίνει καρκασιαλλίκιν τζιαι να παίζουν μαζί πας τη ράσhη μας.

Rocky Smarties είπε...

FYI. O polivis ekane ta eisfora ta lefta pou epeire apo helios kai kypriaki dhmokratia yia to Mari.
Kai esy to idio me tous 'dilosiografous' kaneis , xwreis na xereis aradiazeis paparies, kai egw den anikw pou8ena (kommatika)

Ανώνυμος είπε...

Επειδη η πληροφορηση ειναι ανεπαρκης (για ν μην πω κατι χειροτερο), μπορεις να παραθεσεις καποιο λινκ για την καταδικη του ποντικι και Λ.Μ.;

linopampakos είπε...

Αγρινε,
ναι.."βαρηλατης"..ταιρκαζει..

linopampakos είπε...

Rockie Smarties,
εν εκαταλαβα τι "αραδιαζω" αγαπητε μου..ο πολυβης ανελαβε σε χρονο πολυ πριν την εκρηξη στο Μαρι να υπερασπιστει την εταιρεια Ηλιος..τζαι εκαμε την δουλεια του γυρευκοντας νομικιστικα σημεια για να απαλλαξει την εταιρεια..τζαι για τουτο η εταιρεια [οι εμπελομενοι υπευθυνοι της] επροσλαβεν τζαι επληρωσεν τον, τζαι προφανως καλα"..
για τουτον ανελαβε την δουλειαν ..για να πληρωθει..

Τζαι εν τον ενδιαφερεν, ουτε εδειξεν καμιαν που την ξαφνικη του ευαισθησια του 2011, για κανενα που 119 θυματα..να μεν πουμε τα 121 αφου συμφωνα με την ακριβως αντιθετη θεωρια του [στην περιπτωση του κειμενου του για το Μαρι] ουλλοι οι εμπλεκομενοι εν εχουν ευθυνη..αρα ουτε οι πιλοτοι ποτζει;
Τα δικηγοριστικα που ελαλουν..
Ανελαβε για οικονομικους λογους να τροχιοδρομησει μια δικαστικη διαδικασια συμφωνα με την οποια η εταιρεια θα αθωωνετουν..

Αν υπηρχε συνεπεια στον Πολυβη θα εισιεν την ιδια ευαισθησια τζαι στα θυματα τα ποτζει [μαρι] τζαι τα ποδα [ηλιος]..
Απλα ηταν αποκαλυπτικος ινταλως λειτουργα το κυκλωμα της δικγορικης..λαλεις ακριβως τα αντιθετα [στην μια περιπτωση τραβας που τα μαλλια την εκδοχη του "οφειλε να ξερει"-τζαι μαλιστα με πολιτικαντικη εστιαση- τζαι στην αλλη αγωνιζεσαι να εβρεις λεπτομερειες ακριβως εναντια σε οποιαδηποτε εκδοχη ευθυνης]..

Τζαι αν οντως εδωκεν τα [γιατι αντραπηκε ελπιζουμεν - πρεπει να εσιει ενα αισθημα αντροπης γιατι ουλλη η παρασταση του το φθινοπωρο ηταν τεκμηριο για το πως μερικοι πουλουν εξυπηρετησεις] γιατι εν τα εδωκε στα θυματα της Ηλιος;..
Εν πιο λλιον πλασματα τζηνα;
Καμνει καριερα με τα θυματα τα 13- η μαλλον τα πιο λλια που 13, με μερικους ποτζηνους, αφου αν δει κανενας ιντα που γραφει στο πορισμα του, εν σαφες οτι καλυφκει εξοφθλαμα μερικους..

να μεινουμε δαμαι..:)

linopampakos είπε...

Ανωνυμε.
για το "ποντικι" ηταν μια αποφαση για δημοσιευση απολογιας στους Σικαλιδη, Ατταλιδου τζαι Πιεριδη.
Εισιεν κυκλοφορησει το 2009 [12/6/2009] σε email φωτοτυπια που επαρεπεμπε τζαι στο σαιτ του ΙΚΜΕ [αλλα εν το εψαξα για να ξερω πως τζαι αν το βρισκεις σε αρχειο τζιαμαι].
Το αρχικο εμαιλ ηταν που τον Τ. Χατζηδημητριου.

Για το Παπαπετρου τζαι τον Λ.Μ. υπηρχε κειμενο με αναφορα στην αποφαση του δικαστη, στην Χαραυγη στις 8/1/2012, σελ. 20.

linopampakos είπε...

Ατε μιαν τζαι επιασαμεν την τεκμηριωση, να βαλουμε τζαι την αναφορα στο κειμενο του Πολιτη για την "πολιτικη γκαφα" [οπως γραφει] του Ν. Παπαδοπουλου, σε σχεση με τον Πετριδη της Αρχης Ραδιοτηελορασης..
Τιτλος:
"Γκαφα Νικολα για Unops"
[12/2/2011, Σελ. 20]
Φυλαω φωτοτυπιες αφου με τα ΜΜΕ εν τζαι νακκον δυσκολο, μερικες φορες,για μερικα θεματα, να βρισκεις τζηνο που θελεις..:)

Disdaimona είπε...

Δικαστική απόφαση ετών 7
Το σχέδιο Ανάν και η εποχή του μας κατατρέχει ακόμα σε αυτό τον έρμο τόπο, αφού εκτός όλων των άλλων κακών και ανάποδων, η δικαιοσύνη αργεί τόσο πολύ να αποδοθεί που κάποτε οι αποφάσεις που εκδίδονται μοιάζει να βγαίνουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τι εννοούμε; Τις προάλλες ο Μιχάλης Παπαπέτρου, ο τέως πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών κέρδισε μια αγωγή που είχε κάνει το 2004 παρακαλώ, εναντίον του Λάζαρου Μαύρου και του συγκροτήματος «Δίας» για άρθρο που έγραψε ο δημοσιογράφος και δημοσίευσε η «Σημερινή» και μεταδόθηκε και από το Ράδιο Πρώτο για την οποία και επιδικάστηκε μάλιστα και το ποσόν των 20.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο άρθρο μεταξύ άλλων πολλών κατηγορείτο ο Μιχάλης Παπαπέτρου και άλλα τρία πολιτικά πρόσωπα, ότι «συντάσσονται με την κατοχική πολιτική του ψευδοκράτους του Αττίλα». Τελικά η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο θέλει ότι και το κουμάρι. Υπομονή και κάσια…

εφημερίδα "Καθημερινή" ημερ. 9.1.2012

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=72627

Παύλος είπε...

Αδίκως ψάχνεις συνέπεια από τον Πολυβίου. Στην πρώτη περίπτωση ήταν δικηγόρος της υπεράσπισης και έκανε τη δουλειά του, προφανώς καλά. Στη δεύτερη περίπτωση διορίστηκε από τον Πρόεδρο για να διερευνήσει τις ευθύνες για το Μαρί. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αν κάποιος φάνηκε ασυνεπής ήταν ο Χριστοφιας που ακύρωσε την λευκή επιταγή που είχε δώσει στον Πολυβίου.
Ο Rocky Smarties γράφει ότι ο Πόλυς έκανε εισφορά ΚΑΙ τα λεφτά που πήρε από την Ήλιος. Αληθεύει αυτό;
Να τελειώσω με το Πόλυ επισημάνοντας ότι εν ο τελευταίος Κύπριος που έχει ανάγκη να στήσει καριέρα. Δες το μπλόγκ το Στροβολιώτη να δεις ποιός είναι. http://strovoliotis.wordpress.com/2011/10/06/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82/

moutchospiri είπε...

[τζαι φιλοπαλαιστινιος τζαι φιλοισραηλινος αναλογως του αερα τζαι της εποχης] ... opws kapious allous omws a? ... en jai touton nakkon frohdiko

linopampakos είπε...

Παυλο,
εν περιμενω συνεπεια που τον Πολυβιου. Επεριμενα ομως οτι ηταν να συμπεριφερθει σαν δημοσιος λειτουργος οταν εδιοριστηκε στην επιτροπη. Το ουσιαστικο προβλημα με τον Π.Π. [τζαι εν φταει ο χριστοφιας για τουτον] ηταν οτι εν εσυμπεριφερτηκε σαν δημοσιος λειτουργος, αλλα σαν ατομο με ιδιοτελη ατζεντα. Το τεκμηριο για τουτο εν οι αντιφασεις [στις αξιολογησεις οι οποιες σαφως ενεν ισομερεις], στις αποσιωπησεις, τζαι στους αστειους ακροβατισμους του για να απαλλαξει καποιους τζαι να φορτωσει ευθυνες σε αλλους.
Μαλιστα θα ελεγα,κοιταζωντας το κειμενο της ερευνας του, εφανηκεν μου μαλλον υπερτιμημενος σαν δικηγορος...αρκετα διατηρτο τζαι εγωφθαλμο στο στοχο - χωρις τεκμηρια..η επιχιερηματα τραβημενα που τα μαλλια..
Αλλα ασε να το δουμε σε αλλο ποστ - η σε αλλο μπλογκ..:)

Το οτι υιοθετησε μια εντελως αντιφατικη θεση στις 2 περπτωσεις, εν απλα εκφραστικο το πως λειτουργει η δικηγορικη..τζαι ιδιαιτερα αμα εν επι πληρωμη..
τουτο ηταν το θεμα δαμαι..
Η αναφορα μου εισιεν να καμει ακριβως με το οτι οποιοι εχουν λεφτα [ η συμφεροντα] μπορουν να κερδισουν δικες με δικηγοριστικες πρακτικες που ενεν εχουν να καμουν με την αληθκια..

Στην αμερικη εξεσπασε ενα μιτσην σκαναδλουιν αμα αποκαλυφτηκε οτι οι κρατικες υπηρεσιες εσυσιμβιβαστηκαν σε πολλα χαμηλες αποζημιωσεις με εταιρειες που εμπλεκουνταν στα σκανδαλα που οδηγησαν στο 2008 - ο λογος: οπως ειπαν οι εισαγγελεις, αν επηαιαναν δικαστηρια οι εταιρειεα το ετραβοσυαν για χρονια με τους δικηγορους τους..

Οσο για το αν οντως εδωσε τα χρηματα της Ηλιος ο Π.Π., εν ηξερω...Συζητουμεν το γιατι εβαλε το ο Rockie Smarties τζαι υποθετω καπου το ακουσε..να το εχουμε ευρυτερα στα υπο οψιν να δουμε αν ακουσωμεν επιβεβαιωση..αν το ακουσε τζαι καποιος αλλος, να το πει..
Αν τα εδωκε στους 13 πλην, ομως, θα ενι ακομα ενα τεκμηριο του πως εσυνεχισε να συμπεριφερεται σαν ιδιοτελης δικηγορος οταν εμπλακηκε [αποτυχημενα] σε ρολο σε δημοσιου λειτουργηματος..

Παντως μιαν τζαι ανοιξε η κουβεντα, για να παω νακκον παρακατω...αφου τελικα εδημοσιευτηκεν τζαι η εκθεση Καλλη [που εν εγινε για δημοσια προβολη τελικα αλλα εν επερασε ουτε τζηνη δικαστικα], γιατι εν δημοσιευκεται τζαι η ερευνα εγινε για το/τα ελικοτπερα του στρατου που εππεσαν το 2001;..
Διοτι αν εισιεν κατι καλο τουτη η ιστορια με τες ερευνες εν οτι ειδαμεν τζαι ακουσαμεν ουλλοι τα τεκμηρια..
Τζαι εν εμπορεν να μας γελασει ο Πολυβης στο τελος..:)
Τζαι νομιζω οτι στην υποθεση της Ηλιος, ευννοηθηκε σαν δικηγορος που μιαν εμφαση που φαινεται να υπαρχει στο κυπριακο δικαστικο συστημα για την απολυτη/ξεκαθαρη τεκμηριωση..
Αλλο θεμα..

linopampakos είπε...

muchospiri,
α φιλτατε..μεν με κουρτισεις με τζηνο τωρα..γιατι δαμαι, εν ηξερω ποιος εν ο φρουδικος συνειρμος που σου ηρτεν εσενα, αλλα εγω εσιει που το καλοτζαιρι που καμνω χαζιν [τζαι με λλιον ηθικο δισπιρκασμα αλλα ατε να συρνεις αυκα πανω στους τοιχους με καποιους]..
Να πω τα 2 πιο εξοφθλαμα των αντιφασεων τζαι προεκτασεων [φρουδικων τζαι αλλων]..

1. Εν ηταν παραδοξα ενδιαφερον η μετατοπιση που εγινε αποπειρα να γινει το καλοτζαιρι [λαλω αποπειρα γιατι πιστευκω οτι εμεινε μετεωρη κινηση - που εν πιο λογικο, τζαι καλο/νουσιμο για την κοινωνια] να βρεθει ξαφνικα η κυπριακη κοινωνια [εστω ο κυριαρχος λογος] σε ενα μιτσι κοτσι με μονο με το ισραηλ στην περιοχη μας - ξανφικα ουλλοι οι αλλοι εφκηκαν βαρβαροι..τζαι η κυπρος παντες τζαι ηταν να πιασει πλοιο να παει καπου στην δυτικη ευρωπη/αταλντικο γεωγραφικα..
δαμαι υπαρχει ενα ιστορικο φρουδικο κολλημα εν γεγονος..κατι με την ενηλικιωση...:)
το ινταλως εξαφανιστηκεν η σφαγη της Γαζας το 2008 λ.χ. [μερες πριν το πλοιο με τα πυρομαχικα του Μαρι -τζαι καθολου ασχετο μαζι του] ηταν εντυπωσιακο.. τζαι ινταλως εξηχαστηκεν ο ρολος της "Πρεσβειας" που μας υποχρεωσεν να τα κατεβασουμε τζαι να τα φορτωθουμεν..ουλλες οι συνομωτικες θωριες εξαφανιστικαν..
Μαγικα..
Εν μεταξυ του Φρουντ τζαι του Σερκλοκ Χολμς ομως δαμαι το θεμα..
Εσιει κατι μυστηριο..:)

Εν ευρυτερο που τον Λ.Μ. το θεμα, αν τζαι ο ιδιος επαιζεν τζαι στα δυο ταμπλω για χρονια..μιλιταρισμος που την μια με φαντασιωσεις ισραηλινου στρατου τζαι της μοδας ταυτισεις ταχα μου με τους παλαιστινιους..
αλλα το ινταλως επαιξεν στον ευρυτερο δημοσιο λογο το 2011 το σκηνικο, ναι, θελει συζητηση..

2. Τουτο εν πιο φρουδικο τζαι ισως τζαι πιο typical οσων ξηχανουν τες συνεπειες των παναυρκων..
Χατε τωρα εν να τα εβρουμε τζαι με το Ισραηλ λογω οικονομικων συμφεροντων..η αντιπαραθεση του ισραηλ με την Τουρκια εν με πειθει οτι εν πολλα μακροχορνη - τζαι ετσι τζαι αλλοιως δειχνει την απομονωνση του ισραλη τζαι οτι τζηνο μας εσιει αναγκη ..εν να δειξει..αλλα ατε εν συγκυρια..
Αλλα τουτη ουλλη η ρητορικη εναντια στον εποικισμο, εναντια στην κατοχη, εναντια στη εισβολη, που κολλα; που εν να κολλα αν συνεχισει το κολλημα μερικων; η φαντασιωση να εν με την κατοχη; σαδομαζω στο φαντασιακο;...
που εν να κολλα, στην διεθνη πολιτικη τζαι ρητορικη, αν μερικοι επεκτεινουν την ταυτιση περα που τα οικονομικα τζαι συγκυριακα πολιτικα;
Εν να μιλουν στο εξωτερικο για κακη κατοχη στην β. κυπρο τζαι καλη στην Ιερουσαλημ;
Χλωμ..
Διοτι οκ. το Ισραηλ εν δημοκρατια..αρα οι ακροδεξιοι οπως τον Λιμπερμαν ενεν οι μονοι..ουτε οι φανατικοι της βιβλου, εν οι μονοι τζηκατω..
αλλα εξακολουθει το ισραηλ να εν κατοχικη δυναμη, να σκοτωνει τζαι να εποικιζει [σκοπιμα, συνειδητα, με πλανο] την γη των παλαιστινιων..
Σκεφτομαι ωρες ωρες..καλα τουτοι οι απορριπτικοι καταλαβουν σε τι ειδος γελοιοτητα μπλεκουν με ετσι ταυτισεις;
Αλλα ατε ..τουτοι νομιζουν οτι λαλουν τα δακακτω τζαι εν για εσωτερικη κυκλοφορια..
Ειπαμεν εν τζαι πως καταλαβουν συνηθως ειτε τες συνεπειες, ειτε τες προεκτασεις..
Τζαι προεκτασεις των αραβων..το γεγονος οτι, οτι τζαι να γινει εν να ειμαστε παντα δαμαι στην ανατολικη Μεσογειο..
Προσφατες ειδησεις: Η αιγυπτος θα μιλησει μαζι μας, με την τουρκια τζαι το ισραηλ για τα συνορα των αοζ..ο λιβανος παιζει..
Ωσπου κρατουμεν τες ισροοπιες τζαι εν κολλα το συνδρομο του "λομπυ" [ατε ας το πω ετσι που την αμερικανικη εκδοχη] τζυλουμεν..
Αλλα η υστερια του καλοτζαιρκου εισιεν κατι το παραξενο στην απωλεια γεωγραφικης τζαι ιστορικης μνημης..
Τωρα σαν να παλαντζαρουμεν..
Εν να δειξει

Ματιλτα είπε...

Έκαμεν τον τέλλεια Παττιχόφυλλο τον Φιλελεύθερο ο Α. Μιχαηλίδης.... 'Εχασεν την αξιοπιστίαν του τζαι εν πολλοί που εν τον παίρνουν στα σοβαρτά πκιόν.
Εγώ εσταμάτησα να τον γοράζω.

Που το website του:

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οι «εξυπνάδες», που μας κοστίζουν €43 εκατομμύρια

Του Άριστου Μιχαηλίδη

ΟΤΑΝοι άνθρωποι του ΡΙΚ κάνουν «εξυπνάδες» μπροστά στις κάμερες, καλύτερα να μη μιλούν για «κατατρομοκράτηση των δημοσιογράφων» και για την αυτοτέλεια του ιδρύματος, που απειλεί δήθεν ένας βουλευτής.
Η σκηνή της αποχώρησης του Νικόλα Παπαδόπουλου από εκπομπή διαλόγου του ΡΙΚ είναι ενδεικτική. Ο παρουσιαστής, Κυριάκος Πιερίδης, στην ερώτηση του κ. Παπαδόπουλου αν μπορεί να ολοκληρώσει το συλλογισμό του, μετά που τον διέκοψε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, απάντησε ασεβώς «όχι» και γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του στο βουλευτή υποβάλλοντας ερώτηση σε άλλον φιλοξενούμενο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος πόσο έχουν ξεφύγει μερικοί σ΄ αυτό το ίδρυμα. Όταν λοιπόν ο διευθυντής του ΡΙΚ με παλληκαρίσιο ύφος προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να κατατρομοκρατούνται οι δημοσιογράφοι, θα έπρεπε να προειδοποιήσει πρώτα τους ίδιους (όχι όλους ασφαλώς), ότι δεν θα επιτρέψει την έπαρση και την ασέβεια τους. Αυτός, που γύρισε την πλάτη σε έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού, μάλλον νομίζει ότι βρίσκεται στα αμπελοχώραφα του παππού του. Ωστόσο, τα αμπελοχώραφα δεν είναι ούτε του παππού του, ούτε κανενός κόμματος, ούτε και της κυβέρνησης. Ακόμα κι αν είναι μια κυβέρνηση, που φροντίζει διορισμούς και μοιράζει εκπομπές.

Αν ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών της Βουλής προειδοποίησε για έλεγχο στους προϋπολογισμούς του ΡΙΚ, καλά κάνει να αφήσει τα λόγια και να ασκήσει αυστηρό έλεγχο, όπως αρμόζει, κι ας λέει το ΑΚΕΛ και ο διευθυντής του ιδρύματος ότι προσπαθεί να πλήξει την αυτοτέλειά του. Αν αρέσκονται στα παχιά λόγια περί αυτοτέλειας, ας βρουν άλλο τρόπο να καλύπτουν το κόστος της αυτοτέλειας, όπως βρίσκουν και τα ιδιωτικά κανάλια. Το 2010, για να δουλεύει το ΡΙΚ, πληρώσαμε €43.043.338 (το 2009 πληρώσαμε €31.914.610). Σε μια εποχή που κανένα ΜΜΕ δεν κάνει προσλήψεις, λόγω κρίσης, το ΡΙΚ είχε 444 υπαλλήλους το 2009 και τους έκανε 456 το 2010. Ο μισθός των μόνιμων υπαλλήλων ήταν κατά μέσο όρο €79.012 ετησίως. Αυτά αναφέρονται στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας και αυτά πρέπει επιτέλους να ελεγχθούν από τη Βουλή με σοβαρότητα, γιατί είναι χρόνια που πληρώνει ο κοσμάκης τις «εξυπνάδες» του καθενός.

Το ΑΚΕΛ κατάγγειλε ως εκβιαστική τη συμπεριφορά του κ. Παπαδόπουλου και κάλεσε την Ενωση Συντακτών «να τοποθετηθεί για τη στάση και τις απειλές που με τόση ευκολία εκστομίζει ο κ. Παπαδόπουλος, στάση η οποία μας οδηγεί πολλές δεκαετίες πίσω». Αλλά, αν ο έλεγχος του κρατικού καναλιού, που εμείς πληρώνουμε, μας παίρνει δεκαετίες πίσω, τι θα έπρεπε να λέμε όταν το ΑΚΕΛ καλούσε δημοσιογραφική διάσκεψη για να καταγγείλει τον Αντέννα, ένα ιδιωτικό ΜΜΕ, επειδή δεν του άρεσε η αξιολόγηση των ειδήσεων που έκανε και προειδοποιούσε ότι θα του αφαιρέσει τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, που είναι εθνικός πλούτος και «παραχωρούνται στα ΜΜΕ για να ενημερώνουν αντικειμενικά τον κυπριακό λαό. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση των όποιων στόχων» (30/4/2009). Όταν το κυβερνών κόμμα εκβιάζει ένα ιδιωτικό κανάλι με τις συχνότητες, δεν είναι εκβιασμός, αλλά όταν ένας βουλευτής προειδοποιεί ότι το κρατικό ΡΙΚ θα ελεγχθεί στη Βουλή μέσω των προϋπολογισμών του είναι εκβιασμός;

aristosm@phileleftheros.com

mariosthr είπε...

Κάποιες σκέψεις περί της βλακείας στην πολιτική. Είναι φανερό ότι η Δεξιά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ανωριμότητα και τη στενοκεφαλιά της, εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Όπως τα είπες και συ. Άρνηση της Διασκεπτικής,ενωτικός αγώνας,συνωμοσίες ενάντια στο ίδιο το κράτος της,ενέργειες προς εξόντωση των Τ/Κ,πραξικόπημα,απόρριψη σχεδίων λύσης κλπ.Είναι εκπληκτικό ότι σε όλα αυτά τα στάδια της ιστορίας, ποτά η Δεξιά δεν λειτούργησε νούσιμα, με τη έννοια να λύσει βασικά ζητήματα προς το δρόμο για μια αναπτυγμένη αστική δημοκρατία, να σπρώξει τα πράγματα μπροστά δηλαδή.Έκανε του κόσμου τις βλακείες γιατί τα πάντα τα έβλεπε σε συνάρτηση με την εξουσία και τα στενά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.Αποικία η Κύπρος ως τα μέσα του αιώνα και προφανώς το απωθημένο της εξουσίας και των συμφερόντων είναι μεγάλο και ανίκητο.
Το πώς αντιμετωπίζουν το Κυπριακό είναι η απόδειξη. Ζουν στο δικό τους κόσμο. Ξέρουν ότι αν κινηθούν τα πράγματα θα απειληθεί η υπόστασή τους. Ο εθνικισμός είναι ο ασφαλής δρόμος για τη στασιμότητα.
Τα συμφέροντα του κεφαλαίου σήμερα εκπροσωπούνται από την ίδια συναπαρτζιά που ταλαιπωρεί τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια. Η νούσιμη Δεξιά (αν υπάρχει)είναι χαμένη και χωρίς υπόσταση. Και κάπου εδώ ενώνονται, η εθνικιστική ρητορεία (η λαικίστικη φλυαρία καλύτερα) με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτοί που παπαγαλίζουν εθνικιστικές αρλούμπες, είναι αυτοί που, εκ των πραγμάτων,παίζουν το ρόλο του υπερασπιστή του κεφαλαίου. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι η έκφραση,ο αντιπροσωπευτικός τύπος αυτής της καθυστέρησης στην εξέλιξη της κοινωνίας, της ανωμαλίας της κυπριακής ιστορίας.Δεξιός από "οικογένεια",εθνικιστής,στενοκέφαλος,αμόρφωτος, πίκρης, αλαζόνας και την ίδια στιγμή, πλούσιος και σε άμεση διαπλοκή με το οικονομικό κατεστημένο.

mariosthr είπε...

Κάποιες σκέψεις περί της βλακείας στην πολιτική. Είναι φανερό ότι η Δεξιά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ανωριμότητα και τη στενοκεφαλιά της, εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Όπως τα είπες και συ. Άρνηση της Διασκεπτικής,ενωτικός αγώνας,συνωμοσίες ενάντια στο ίδιο το κράτος της,ενέργειες προς εξόντωση των Τ/Κ,πραξικόπημα,απόρριψη σχεδίων λύσης κλπ.Είναι εκπληκτικό ότι σε όλα αυτά τα στάδια της ιστορίας, ποτά η Δεξιά δεν λειτούργησε νούσιμα, με τη έννοια να λύσει βασικά ζητήματα προς το δρόμο για μια αναπτυγμένη αστική δημοκρατία, να σπρώξει τα πράγματα μπροστά δηλαδή.Έκανε του κόσμου τις βλακείες γιατί τα πάντα τα έβλεπε σε συνάρτηση με την εξουσία και τα στενά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.Αποικία η Κύπρος ως τα μέσα του αιώνα και προφανώς το απωθημένο της εξουσίας και των συμφερόντων είναι μεγάλο και ανίκητο.
Το πώς αντιμετωπίζουν το Κυπριακό είναι η απόδειξη. Ζουν στο δικό τους κόσμο. Ξέρουν ότι αν κινηθούν τα πράγματα θα απειληθεί η υπόστασή τους. Ο εθνικισμός είναι ο ασφαλής δρόμος για τη στασιμότητα.
Τα συμφέροντα του κεφαλαίου σήμερα εκπροσωπούνται από την ίδια συναπαρτζιά που ταλαιπωρεί τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια. Η νούσιμη Δεξιά (αν υπάρχει)είναι χαμένη και χωρίς υπόσταση. Και κάπου εδώ ενώνονται, η εθνικιστική ρητορεία (η λαικίστικη φλυαρία καλύτερα) με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτοί που παπαγαλίζουν εθνικιστικές αρλούμπες, είναι αυτοί που, εκ των πραγμάτων,παίζουν το ρόλο του υπερασπιστή του κεφαλαίου. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι η έκφραση,ο αντιπροσωπευτικός τύπος αυτής της καθυστέρησης στην εξέλιξη της κοινωνίας, της ανωμαλίας της κυπριακής ιστορίας.Δεξιός από "οικογένεια",εθνικιστής,στενοκέφαλος,αμόρφωτος, πίκρης, αλαζόνας και την ίδια στιγμή, πλούσιος και σε άμεση διαπλοκή με το οικονομικό κατεστημένο.

Ανώνυμος είπε...

Χτες το βράδυ παρακολουθήσαμε μία εκπομπή επιπέδου. Αναφέρομα στην εκπομπή Κωδικός Ευρώπη , ΡΙΚ 09/01/12.  Μία εκπομπή που σεβόταν τον ακροατή και έδινε μάθημα ήθους. 
 Παρακολουθήσαμε την προσπάθεια του Κυριάκου Πιεριδη να κρατήσει την εκπομπή του στο θέμα που είχε,  να επικεντρώσει τη συζήτηση σε επιχειρήματα και να μην επιτρέψει την εκτροπή  της σε στείρα πολιτική αντιπαράθεση και επίδειξη δικολαβισμού , σε αποπροσανατολισμό.
 Να την κρατήσει σε αυτό δηλαδή που είναι η επιτυχία του δημοσιογράφου και που απαιτεί   κουλτούρα,  δύναμη και  θάρρος για να το επιτύχει. Να πετύχει την αναΠτυξη διαλογισμού και εποικοδομητικής συζήτησης, έκφραση διαφορετικων απόψεων και σημείων που συμβάλλουν στο ξεκαθάρισμα άποψης αλλά και στην ενημέρωση του ακροατή/ θεατή.
 Χρειάζεται καλλιέργεια, πίστη σε αρχές ξεκάθαρες και μεγάλη δύ
ναμη για να καταφέρεις να συμπεριφερθείς όπως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Ακόμη και όταν αποχώρησε ο συνομιλητής, θιγόμενος γιατι κλήθηκε να ακολουθεί τους κανόνες της συζήτησης, ο κύριος Πιερίδης κράτησε το επίπεδο, δεν έθιξε και δεν προσέβαλε κανέναν. Δεν άφησε ούτε υπονοούμενο, ούτε αιχμή εναντίον κανενός!
  Ευχή θα ήταν να διέθετε η Κύπρος πολλούς δημοσιογράφους που  να είχαν τα εφόδια αυτά. Δεν θα επιβίωνε ούτε για ώρες το πρότυπο του πολιτικού που με παλληκαρισμούς, σοφίσματα και υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου, με κραυγές και θρασείες παρεμβάσεις, επιχειρει να πείσει. 
Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν με τέτοιου επιπέδου και ήθους εκπομπές, θα μπορούσαμε να καλλιεργούμε τον Κύπριο πολίτη σε προβληματισμό , σε διαλογισμό και τελικά με βελτίωση και άλλων παραγόντων, σε συμμετοχή στα κοινά παρά σε απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών και αποχή από τα κοινά; Αναρωτηθήκαμε αν είχαμε την τύχη να έχουμε ακόμη μερικούς Κυριάκους Πιερίδηδες πόσο καλό θα προκαλούσαμε στη διαπαιδαγώγηση των νέων μας αλλά και του λαού της πατρίδας  μας γενικότερα; Πόσο θα μπαίνανε στη θέση τους και στη γωνιά που τους πρέπει , οι μη λογικοί και καταφεύγοντες σε λαϊκισμούς πολιτικοί, σε οποιοδήποτε χώρο και αν ανήκουν, που μας υποτιμούν και μας ωθούν σε αδράνεια και απομάκρυνση, πλην όμως παραχωρώντας τους ελεύθερο όλο το πεδίο για να δρουν ελεύθερα;
Χθες και σήμερα α) με τον έξυπνο και άμεσο πηγαίο αντίλογο, της κυρίας Βρεττού στους εκβιασμούς που της ασκήθηκαν από το ίδιο πολιτικό πρόσωπο (με άλλα λόγια πρόσεχε τι λες γιατί θα σας κόψουμε τον προϋπολογισμό! Αυτό το λένε απόπειρα φίμωσης) και β) την άμεση  ουσιαστικη αντίδραση -καταπέλτη του Διευθυντή του ΡΙΚ κυρίου Θεμιστοκλέους τολμώ να εκφράσω την ελπίδα μου ότι σαν λαός θα βγάλουμε το σωστό που κρύβεται , θα το βγάλουμε έξω, στην επιφάνεια, θα βγάλουμε την αλήθεια, το σεβασμό, τις αρχές, τις αξίες, θα σταθούμε όρθιοι και θα πάμε μπροστά!
 
 

mariosthr είπε...

Είναι ενδιαφέρον να δούμε και το ρόλο των ΜΜΕ στην υπόθαλψη της βλακείας.Αν εξαιρέσουμε τη στήλη του Κ.Κωνσταντίνου στον Πολίτη(χιουμοριστική και άρα με περιορισμούς), δεν είδα κανένα δημοσιογράφο του αστικού τύπου να δυσανασχετεί με το επίπεδο του Νικόλα,του Κουλία,του Βαρνάβα, του Περδίκη.Όχι με την πολιτική τους, αλλά με το ύφος,τον ψευδοτσαμπουκκά, τις ανοησίες,την ασυναρτησία τους.Αντίθετα,τους προβάλλουν και τους ηρωοποιούν(!!!)πολλές φορές.Είναι θέμα επιπέδου τελικά.Ο αστικός τύπος είναι πάνω κάτω αντίστοιχος με το επίπεδο της πολιτικής της δεξιάς.Σέβεται αυτούς που λαικίζουν, που βρίζουν τους Τούρκους και τους ξένους, που συνωμοσιολογούν,που δεν θέλουν λύση.Και προφανώς αυτούς που εξυπηρετούν τις βλέψεις του κεφαλαίου.Οι δημοσιογράφοι στην Κύπρο είναι "πιστά σκυλιά" του κάθε εκδότη και είναι υπεύθυνοι για την περιρρέουσα βλακεία...
Παίρνω παράδειγμα τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.Και 'κει παίζουν σε γενικές γραμμές το ρόλο του προασπιστή της πολιτικής και των συμφερόντων του κάθε εκδότη ή καναλάρχη.Και 'κει υπάρχει σαβούρα πολλή.Η ριζοσπαστικοποίηση όμως της ελληνικής κοινωνίας μεταπολιτευτικά επέδρασε και στη δημοσιογραφία.Προίκισε και μόρφωσε πολιτικά και κοινωνικά πληθώρα δημοσιογράφων.Υπάρχει μια ομάδα δημοσιογράφων που ανκαι δεν σπάνε τη γραμμή του εκδότη,εντούτοις επιβάλλουν ένα κάποιο επίπεδο στον
Τύπο. Όσο και να εξυπηρετούν συμφέροντα, τείνουν να προβάλλουν τις πιο σοβαρές εκδοχές της πολιτικής.
Εδώ, η ανεπάρκεια του Νικόλα Παπαδόπουλου,προβάλλεται σαν...μαγκιά!

ματιλτα είπε...

"Αυτός, που γύρισε την πλάτη σε έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού, μάλλον νομίζει ότι βρίσκεται στα αμπελοχώραφα του παππού του. Ωστόσο, τα αμπελοχώραφα δεν είναι ούτε του παππού του, ούτε κανενός κόμματος, ούτε και της κυβέρνησης"

Ποιού εν τα αμπελοχώραφα κ. Μιχαηλίδη?

Ο πρίγκιπας συμπεριφέρεται μαντές τζαι το ΡΙΚ, τα ριάλλια του κράτους, ο κόπος των χαμηλόμισθων, τα κέρδη των τραπεζών, τα ρυάλλια του Σερβικού λαού, οι αναθέσεις των τερματικών σταθμών, το φυσικό αέριο στην θάλασσα της Μεσογείου, οι ζωές των μεταναστών, η Αγγλική Σχολή με τους μαθητές τζαι τους δασκάλους της, η ζωή της πλατέας,.... ούλλα δικαιωματικά ανήκουν στην κάστα του, στην κορυφή της οποίας έκατσε το ΓιωρκατζικοΛεβεντοΠαπαδοπουλέϊκο.

Τζαι ο δημοσιογράφος μισταρκός της εθνικιστικής ελίτ, διά την μάχη που επιβάλετε υπερασπιζόμενος την διατήρηση της "φυσικής τάξης" της κυριαρχίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικόλας έχει δίκιο να συγχύζεται!
Και ο Κυριακός Πιερίδης (δημοσιογράφος στο ΡΙΚ), αλλά και ο Ανδρέας Πετρίδης (κατά καιρούς κολλητός του Περδίκη, σύμβουλος του Αναστασιάδη, και τώρα πρόεδρος ραδιοτηλεόρασης διορισμένος από Χριστόφια), ήταν ενεργά μπλεγμένοι στην καμπάνια του ΝΑΙ. Είχαν και οι δυο οργανωτική παρουσία σε διάφορες από τις οργανώσεις και επιτροπές που είχαν ξεπηδήσει τότε, επιδιώκοντας το αυτονόητο.

Πόσα να θυμάται έναν πλάσμαν!
Νομίζω, πράγματι θα ήταν χρήσιμο να διάβαζες το κείμενο μου για τον Πολυβίου που σε παραπέμπει ο Παύλος, και δεν αναφέρομαι στην επαγγελματική του επιφάνεια, δες τι απίστευτα πράγματα λέει για το Κυπριακό.

Και εντάξει, είναι πολλά εύκολον να λέμεν πως η δεξιά φταίει διαχρονικά.

Ενώ η αριστερά;;;;

ματιλτα είπε...

Θυμούμαι την κουβέντα που είπε ένας δημοσιογράφος (που τους "καλούς") άμα του είπαν ότι ο Νικολάκης απείλησε την διευθύντρια τη Αγγλικής Σχολής, πάλε με σταύρωμα του κονδυλίου, αν δεν ακύρωνε τες Μουσουλμανικές αργίες του σχολείου. «Εν πολλά δύσκολο να δημοσιεύσει οποιαδήποτε εφημερίδα κάτι εναντίων του Νικόλα Παπαδόπουλου» είπε.

Τζαι εξήγησε μου το γιατί πρόσφατα, που εμιλούσαμε για τες συμφωνίες που έκαμεν μαζί του ο Αναστασιάδης για τες προεδρικές τζαι τα ανταλλάγματα που του έδωκεν (δημαρχείο Λευκωσία τζαι υπογραφή στο νέο νομοσχέδιο για την Αγγλική Σχολή).

«Εννά πάει πολλά μπροστά ο Νικόλας - ακόμα τζαι πρόεδρος», λαλεί μου.
«εν καταλάβω όμως γιατί» λαλώ του.
«Επειδή έσιει τα λεφτά» ήταν η απάντησή του.

linopampakos είπε...

στροβολιωτη,
ειδα το κειμενο σου..:)

εν νομιζω να λαλει τιποτε το συγκλονιστικο για το κυπριακο ο Π.Π...τελος παντων κατι που εν θα εθωρουν στην "αληθεια" [στες καλες εποχες] ας πουμε..
αν εθωρουν τουτες τες αποψεις πριν τα παναυρκα του φθινοπωρου, θα ελαλουν "χμ..που το παει ο τυπος;"..με την εννοια..γιατι ενας μεγαλο-δικηγορος [λαλεις τζαι τεκμηριωνεις] να το παιζει, ας πουμε, αλεκος κωνσταντινιδης [γενικα μιλωντας]..
αλλα ενταξι εν θα ασχολουμουν ιδιαιτερα..

αλλα υστερα που το κειμενο τζαι το σοου στις καμερες αλλαξεν η οπτικη αναποφευκτα, τζαι το πλαισιο στο οποιο ερμηνευκαιται το ατομο..το ερωτημα "που το παει" γινεται πιο σαφες..τζαι η ταση του να το παιζει γλυψιμο [με focus στο θεαμα] ποτζει ποδα [γιατι τι αλλο ενι τζαι τζηνη η ιστορια με τα "καλα θυματα" τζαι τα θυματα που εν τον ενδιαφερουν;], φατσαρει fishy που λαλουν τζαι οι εγγλεζοι..
εν το επαιξε δημοσιος λειτουργος..
τζαι αννοιει πολλες υποψιες ..

Τζηνο που μου εκαμεν παραπανω εντυπωση εν τα αρχικα στοιχεια που αναφερεις - ιδιαιτερα η ακρη του με την τραπεζα κυπρου..
Χμ..ο νικολακης με την λαικη τζαι τουτος με την τραπεζα κυπρου..
σουξουλα με μια υποψια για κινητρα σε μια εποχη κρισης των τραπεζων, αλλα ατε..απο σεβασμο στην αναζητηση τεκμηριων, να την κρατησω για παραπανω σκεψη..:)

το οτι ηταν τζαι ο τυπος που ηβρεν την δικαιολογια "που σου νεφκω που παιεις" [οτι ο επικεφαλης της επιτροπης εν επληρουσε καποια προνοια νομου με τα πτυχια του] για να μεν πληρωσουν οι εταιρειες πετρελαιοειδων το προστιμο, επιβεβαιωσε την αποψη μου οτι εν που τους δικηγορους που γυρευκουν λεπτομερειες για να εστιασουν..
της λεπτομερειας παρα της αναλυσης η της τεκμηριωσης..
για τουτο ισως να εφανηκε τζαι τοσο αντιφατικος τελικα..μαλλον καμνει για να βρισκει λεπτομερειες στους κανονισμους για να μεν εξεταζονται τεκμηρια..ενω στο κειμενο του ετραβαν που τα μαλλια διαφορα κουφα για να "δειξει" τεκμηρια..
εν μου φανηκε να μπορει να τραβησει επιχειρημα για συνεχομενη συζητηση..

οσο για τον νικολακη που εσυγχιστηκε..
εν τζαι εν η πρωτη φορα..ουτε η τελευταια..:)
θα εισιεν, παντως, τζαι απωθημενα μαζι με τον πετριδη..καποιο ρουσφετι, καποια..κατι..:)..τζαι απλα αθθυμηθηκεν το "ναι"..
τζαι εκαμεν τα μανταρα ..
για τουτο εν να του μεινει τζαι καποιο παρατσουκλι με το "θκιεβαζε καλλιτερα"..:)..
παντως τελικα ο εσιει δικαιον ο mariosthr...εν καθοριστικη η επιδραση του Κ. Κωνσταντινου σαν σχολιαστη..τζαι που τζηνη την εικονα ο νικολακης, εν να πρεπει να καμει πολλα για να γλυτωσει..
τα αλλα τα αππωματα που καμνει ενα απλα τροφη για παραπανω επιβεβαιωσεις τζαι ανεκδοτα..
Καποιος πρεπει να το συναξει..για το image εστω..:)

Ανώνυμος είπε...

Δε το ΡΙΚ1 τωρά τον Σενέρ Ετσιν "Η ζωή μου"

linopampakos είπε...

ματιλτα,
ο Ν. Παπαδοπουλος ανατινασει μονος του οτι θα μπορουσε να ηταν βοηθημα του για να εσιει καποιο ρολο η σεβασμο περα του οτι εν ο γιος που εδιορισεν ο παπας του..
Δε ακομα τζαι στο Ρικ..εν τον εκανε που εκαμε τα ρεζιλικκια την νυχτα..επεμενε τζαι στην Βρετου..τζαι εξαναφκηκεν του η χαζομαρα της απειλης..
τζαι εν καταλαβει καν οτι εν λλιος μπροστα σε καποιους..αμα το παρει χαπρι εν αργα..

Οποτε μετατρεπεται σε οργανο..
Χρησιμοποιαν τον ο αβερωφ λ.χ. παντες τζαι εν σιλουιν του..Δια τη εντυπωση οτι λαλουν του τι θα πει, τζαι φκαινει τζαι λαλει το ποιημαν οπως το εμαθεν, με το αγκρισμα νου μιτσην..
Διουν του κοκκαλουθκια ποτζει ποδα..

Τζαι τζηνος παιζει το σαν δερβεναγας αγνοωντας την γελοιοτητα του θεαματος..
εν τζαι κριμα..αλλα..
ατε..:)..

Οσο για τα ριαλια..χωρις του συμμαχους εν παρπατουν..εκτος του οτι εσιει τζαι πιο πλουσιος - που εν τζαι πιο νουσιμοι τζαι πρακτικοι..
Τουτος εν χειραγωγισιμος..
Ο τασσος μονος του, λ.χ. εβολοδερνε στο 1-2%..αλλα εμασιετουν να διαμροφωσει καποιο στυλ δικο του, για να καμει καποιες συμμαχιες..
Φανταζεσαι τον νικολακη να πειθει καποιον να τον ανεχτει;..μονο αμα τον χρειαζουνται εν να το καλοπαινουν..το 2007 ο αναστασιαδης ελαλεν οτι κανονικα επρεπε να παει φυλακη..τωρα εφκαλεν τον αρφο δημαρχο..
αλαλξε γνωμη..
απλα εν χρησιμος ετσι..τζαι αλλοιως..:)

Τζαι το 2008 εδιαπιστωσε οτι τα ριαλια εν παρπατουν μονα τους..
απλα, νομιζω, εν να εσιει την τατσα του αππωμενου αστοπαιδου να πλανιεται..που ο γερος του εν το εισιεν..
ατε να μεν μπουμε στην ψυχαναλυτικα τους..:)
επαρασχοληθηκαμεν μαζι του σημερα..
Καμνει παντως για καρτουν..
οποτε περιμενωντας τον κυπριο αρκα..:)

Ανώνυμος είπε...

Τζύστερα διερωτάστε γιατί εν νευριαμένοι Παπαδόπουλος, Αριστος Μιχαηλίδης, περδίκης τζαι λοιποί που μισούν τους τουρκοκύπριους, με το ΡΙΚ

Ανώνυμος είπε...

Θκειε λινε εχω την εντυπωσην με τζινα που ακουσα που τον Πολυν (αν δεν καμνω λαθος ηταν παρεμβαση του σε σχολια του ανδρου κυπριανου) τουτα που γραφεις για την αντιφασεις δεν ισχυουν.

ποια ηταν η γραμμη υπερασπισης του στην ηλιος?

Ποια ηταν η επιχειρηματολογια του στην δικη της ηλιος τζαι ποια εν η αντιφαση με το ποσρισμα τζαι τες εθυνες των νεκρων?


Xwrikos

linopampakos είπε...

χωρικε,
στην ηλιος εν επιχειρηματολογουσε εναντια στην αποδοση ευθυνων στην εταιρεια..στην οποια ενδεχομενως θα μπορουσαν να αποδοθουν ευθυνες τζαι για πολλα αλλα,
αλλα αν εφαρμοζεν το "οφειελν να ξερει" ακομα τζαι με πολλα πιο περιορισμενη αρμοδιοτητα παρα στην αστεια τζαι τραβημενη εκδοχη στο Μαρι, εν θα εμπορεν να εν δικηγορος της Ηλιος.

Για του νεκρους..οϊ μονο τζηνος αλλα γενικα απο οτι εκαταλαβα ουλλη η δικη εβασιζετουν οτι εφταιαν οι 2 πιλοτοι..
προφανως εν ειχαμε αναλογη εστιαση στην αλλη περιπτωση..μαλιστα αν δουμε τες κατεγραμενες μαρτυριες, εν νακκον σαφες οτι εδοθηκανοδηγιες σε καποιους να πασιν τζιαμαι αντι να παν σε εκεκνωση ας πουμε κλπ..
πιι ρε χωρικε παλε πισω σε τζηνη την μακαρβρια ιστορια..
τελος παντων..
εν τον ακουσα τον πολυβιου με τον κυπριανου, οποτε αν θελεις πε μου..
η δικη μου εστιαση εν στην εμφαση των δυο διαδικασιων..

linopampakos είπε...

"στην ηλιος επιχειρηματολογουσε εναντια στην αποδοση ευθυνων στην εταιρεια"
[το "εν" εν εχρειζετουν]

moutchospiri είπε...

frohdiko re linopampake epeidi pale en laleis gia to akel, opws panta, pantes jai to akel en o jiris sou pou ekames mian mikroepanastasi enantion tou sta niata sou jai twra estrafikes konta tou pale... eginis jai hmiepaggelmatias apologitis tou [τζαι φιλοπαλαιστινιος τζαι φιλοισραηλινος αναλογως του αερα τζαι της εποχης]... [τζαι φιλοπαλαιστινιος τζαι φιλοισραηλινος αναλογως του αερα τζαι της εποχης] ennen polla frohdiko na to laleis gia ton mavro aman to akel en sto idio kazani akribos... jeinous omws paeis na tous dikaiologiseis ... ma realistika geopolitiki istorikes synthikes mpla mpla... oi pws mou areskei o lazaros o mavros en gia paiksimo jai jeinos opws jai polloi alloi alla ... ou sorry, efyen mou, twra pou afika touto to sxolio dikeoute na kamei parapono stous mpatsous jai na sou kateboun ta xaramata na sou pian to computer (pou to sirma)...

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Καλημερίζω! Πάλε έμμ' άηκες να τζιυμηθώ εψές Λινέ! :) Εδκιάβασα το μακρυνάριν ούλλη νύκτα τζιαι εξεκινήσαν να πέζουν τα καμπανελλούθκια! Τελικά είσαι όπως τον καφέ: μόνο μέχρι συγκεκριμμένην ώρα! :)

Το ερώτημαν τωρά που με άηκεν όξυπνην έσιει να κάμει με μιαν μικρή φράση: "Για τουτο το blog η λυση εν κοντα". Ενδιαφέρουμαι να ακούσω (δκιαβάσω) που σένα που το βασίζεις

Τζιαι εν ρωτώ που τατζιζιλλίκκιν. Είμαι που τζιείνα τα πλάσματα εν καταντούσαν γραφικά γιατί είχαν αισιοδοξία για το θέμα μέχρι πρότινος τζιαι πλέον μόνον τρεμοπαίζει. Χρειάζουμαι που κάπου να πιαστώ για την αναζωπύρωσην τούτης της ελπίδας τζιαι της αισιοδόξίας.

Εν κρίμα τζιαι η Δεις, πόσα ποστάνια δκυόσμυ να φυτέψει τζιαι πόσους να προλάβει να ποφύρνει! :)

linopampakos είπε...

muchospiri,
α το φρουδικο σου εν με τους ακελικους..νομιζω εσιεις νακκον κολλημα - αμα υστερα που οσα ειδαμε το 2011 εσυ σε τουτο το θεμα σκεφτεσαι τους ακελικους, νομιζω..

να του δουμε ομως..:)
ιστορικα αν θελεις για να δουμε τζαι τα κολληματα..τζαι την ουσια..
αμα ερκουνταν οι εβραιοι στην κυπρο την δεκαετια του 40, η αριστερα τοτε [που περιλαμβανει τζαι παραγοντες που πολλους αλλους χωρους σημερα] εσυμαπρασταθηκνεν τους τζαι εβοηθα τους να πασιν παλαιστινη..ειχα θκιεβασει τζαι μιαν συνεντευξη [ισραηλινου της τοτε εποχης] προσφατα που δειχνει οτι ειχαν τζαι πολιτικες συζητησεις - με την τοτε ισραηλινη αριστερα..ισως δαμαι να εν τζαι το περιφημαο θεμα των οπλων..αν ξερεις για την ιστορια του τοτε..τζαι τες διεκς του 45..

υστερα, ιδιαιτερα μετα το 56, το ισραηλ εταυτιστηκεν με την επιθεση εναντια στους αραβες, οποτε τζαι οι ακελικοι αλλα τζαι ενα ευρυτερο φασμα [μακαριος, λυσσαριδης, οι τασεις που εκαταληξαν στο δηκο κλπ] εταυτιστηκαν με τους αραβες..
τζαι με το αζημειωτο για τους ε/κ..
οι αραβες εστηριξαν μας οικονομικα μετα το 74..
τζαι σαφως εν εμπορεν να μεν συμαβσιδισει στην ρητορικη το παλαιστινιακο με το κυπριακο μετα το 74..
υπαρχει τζαι η ηθικη φυσικα αλλα..

οποτε ερκουμαστεν στο 2011..οπου πολλοι ξηχανουν [καμνουν οτι ξηχανουν] τζηνο το παρελθον..ιντα καμνουν τζαι οτι εν καταλαβουν καν τα συμφεροντα [οϊ απλα τες ρητορικες] που τους δενουν με τους αραβες - διοτι τελικα εν ηταν μονο θεμα μαακριος-νασερ αλλα τζαι αιγυπτος-κυπρος...ετην αοζ..:)
τζαι εβρεθηκαν οι ακελικοι υπο επιθεση για την συλλογικη κληρονομια..
κατα την αποψη σου επρεπε να κατηγορησω τους ακελικους γιατι ηταν υπο κατηγορια;
τζηνοι τουλαχιστον επροσπαθησαν να κρατησουν ισροοπιες που εν βασικες..
τζαι για τα συλλογικα συμφεροντα τζαι για ενα ειδος ηθικης..

το οτι εμαλαθκιανεν το κλιμα υστερα που τα διαφορα του καλοτζιαρκου..τζαι εξανανοιξαν τα μαθκια μας στο περιγυρο, εν καλο..
αλλα τζαι η χαραυγη τζαι ο αστρα, αν με ρωτας, ηταν γερημια στις ανταποκρισεις που την λιβυη λ.χ. την ανοιξη κλπ..εμασουσαν την προπαγανδα της δυσης..αλλα να ασχοληθω με τα θυματα των πρακτορειων οξα με το λυσσαριδη που πριν το ποσαραντωμα επηεν να καμει φιλιες με τους δολοφονους του φιλου του;..τζαι του χρηματοδοτη του..
θωρεις;..αμα εν να δουμε νακκον φρουδικα τες σχεσεις με τα αραβικα καθεστωτα, εν αλλου που εν να πρεπει να δουμε παρα στους ακελικους..
αλλοι ειχαν προτυπα..τζαι..
αλλα ακομα τζαι τζιαμαι ειπα να μεν ξυνουμε πληγες..:)..
γιατι εν που το συλλογικο που καταγουμαστεν..τζαι το πραγματικο οιδοποδειο μας εν με ενα πλουραλισμο που πρεπει να μαθουμε να αποδεχουμαστεν..τζαι εσωτερικα τζαι εξωτερικα της κυπρου..
εν θα σου πω τωρα για την αναζητηση μαμας δυτικα..:)
εν τζαι τουτο συμτωμα της αποσαπσματικςη συνειδησης..

που τζιαμαι τζαι τζει..οιακελικοι εν οι νουσιμοι σε παρα πολλους τομεις - τζαι με το νουσιμοι ενεν εννοω οτι ταυτιζονται με οτι νομζω σωστο αλλα εν συζητησιμοι..
αν οι αλλοι που εν φυσανεμηες ακομα τζαι στα πραματα που επρεπε να κρατουν τον πουντο τους με βασητην ιστορικη τους καταγωγη..:)
τζαι αν προσεξεις ειμαι τζαι αρκετα ευαισθητος με τους φιλελευθερους παρα τες διαφωνιες μου..αμα τους πιανει η πολιτικο-πολιτιστικη ευαισθησια για δικαιωματα ατομων, κοινοτητων κλπ, νομιζω εχουν δικαιο..
οπως παλια ειχαν τζαι οσοι εν ανεμομυλοι σημερα για την γεωπολτικη σημασια των σχεσεων με τους αραβες..

οποτε οπως θωρεις εν νακκον πλουραλιστικο το τοπιο των ευαισθησιων..εν τζιαττιζει πολλα φρουδικα...εκτος οπως σου ειπα με το συλλογικο σαν πολλαπλο..
αφου αν το προεσεξεις στο ιδιο το κειμενο..εχω τζαι την αισθηση οτι καποιοι πρεπει να υπαρασπιστουν τον ιδιο τον τασσο σαν πολιτικο [με γεωπολτικη αντιληψη] που τον νεαρο με τα απωθημενα..
εν τζαι εσυμφωνουν με τον τασσο σε πολλα...αλλα..[να το φορτωθω τζαι τουτο τα γερημα..αλλα αμα το δεις, βασικα τον νικολακη εν απεναντι στο τασσο που τον κρινω]

οσο για το επεισοδιο με τον λακκο κλπ..που το αθθυμηθηκες;..:)
ατε αλλην φορα αννοιουμεν τζηνο το κεφαλαιο ξανα..

linopampakos είπε...

μαγισσα καλημερα..:)
φευκω για δουλεια τωρα..
να τα πουμε ποψε τζαι επειδη εν τζαι πιο αισιοδοξο το θεμα, περκει φερει πιο στρωτο χαλαρωμα..:)

Disdaimona είπε...

να τα πείτε, να τα πείτε...εν όπως τα κάλαντα τζαι το κυπριακό πκιον! :)

κόρη τζείνος ο θκυόσμις που μου εχάρησες εμάρανεν! εν που το πριγκιπάτον αλόπως που τον εγόρασες. :)

Anef_Oriwn είπε...

Μεν την ακούτε! Η Μά(γ)ισσα εν για άλλους λόγους που εν ετζιοιμήθηκε εψές!!!

**********************
Λινέ,

Εγιώ εν έχω τίποτα να συμπληρώσω!!! Τα ‘πες τζιαι καλλύττερα που μέναν!!! Με το Παπαδο-πουλλούιν όμως, έχω πρόθεση ν’ ασχοληθώ τζι’ εγιώ όμως στο Blog μου!!!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φούλλληηη!Άφηστον άνθρωπο να παραμείνει σοβαρός! Κάμνουμεν παναϋρκα έσσω μας, εν ανάγκη να τα κάμνουμεν τζιαι ποδά;;;!! Ήσουν τζιαμέ τζιαι ξέρεις τίποτε που εν ηξέρω;!!! :)

Λινέ μου, μεν τους ακούεις τζιαι περιπαίζουμαι επειδή είμαι μιτσιά. Καρτερώ με ανυπομονησία την απάντηση στο ερώτημα που έθεσα προηγούμενα -αν όἱ για να τζιοιμηθώ -τουλάχιστον για να ηρεμήσω!

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,

Είπα να ευθυμήσουμε λλιον!
Πάντως ούτ’ εγιώ πιστέφκω ότι ε να έχει λύση!!!

zep είπε...

Η λογικη λαλει οτι εννα λυθει γιατι ενυπαρχει κατι αλλο να γινει.

moutchospiri είπε...

κατα την αποψη σου επρεπε να κατηγορησω τους ακελικους γιατι ηταν υπο κατηγορια;

Oi re koumpare to theman ennen touton gia tous arabes jai ta diafora kkompleks, pas se touton to thema (narratives typou emeis sthn kalh proodeutikh dysh vs tous kakous tritokosmikous arabes, pyromaxika sto iran ktl) pas se touton esheis dikio opws jai gia thn mana-ellada. Jai mprabo sou pou esheis geres istorikes gnwseis gia tes sxeseis kyprou israhl, parapanw pou lloou mou, alla omws men tes xrhsimopoias me touton ton tropo gia na apofeukeis thn ousia.

To pio fatchito re linopampake htan me ta karabia sthn gaza (intalos jai en sou hrten o sinirmos dame jai antithetos arkepses na milas gennika gia tous arabes...) pou parallila efkennen o xristofkias jai dilwnnen allhleggyh ston lao ths palaistinhs, o skatenos, teleia peripaiksimo gamwto, eipan ta kala oi 'antartes' tote, alla eipamen ampa jai ginei potte kritiki sto akel pou tes dikes sou tes merkes, karakiozlikkia. Sizitisimoi imishimou.

Oson gia ton lakko tote gia thn ypothesi tou ksenofontos esira to epeidi athimoumai se pou edikeologises to entalma (to skeptiko sou ksekathato, aman oi mpatsoi diwkoun fronimata en ok ftannei na mennen dikous mas pou diwkoun)alla jai tote eipan ta kala o osr jai pas ta forums twn anarxikwn.

linopampakos είπε...

Μαγισσα καλησπερα,
ατε να πουμε τα καλαντα που λαλει τζαι η φιλαναδα μας η δυς..:)
εν μακρυναριν..ο σρορβολιωτης λαλει πλαθκιαζω, αλλα υπαρχει στοχος τζαι στρατηγικη στην πορεια..:)

Το κυπριακο εν 2 πραματα [to say the least] για να καθορισμουμε τζαι το ζητουμενο:
1. Εν μια διαδιακασια αναζητησης λογικων/εφικτων τροπων γεφυρωσης διαφορων του παρελθντος τζαι φοβιων του μελλοντος
2. Εν τζαι μια διαδικασια αποδομησης των διαδικασιων διαχωρισμου που εφτασαν στο αποκορυφωμα τους το 74 τζαι εκρατησαν για πρωτη φορα στην ιστορια της κυπρου μετα τον μεσαιωνα, ντε φακτο χωρισμενο το νησι για πανω κατω 40 χρονια..με ενα σχεδον απολυτο στρατιωτικο αλλα τζαι επικοινωνιακο διαχωρισμο..

Πρεπει να σου πω κατ'αρχην οτι εχω ενα αηπιν..αμα εν να ασχοληθω με κατι, ξαφνικα ερκεται τζαι καθεται ομπρος μου ενα σκηνικο που ας το ονομασουμε ιστορια..ιστορικο πλαισιο..
Οποτε αναγκαστικα εν να με αντεξεις λλιον να το βαλω τουτο σαν πλαισιο αρχικα..[ειπαμεν αντεξε την πορεια, καπου παει η ιστορια]..

Το κυπριακο ως τωρα επερασεν που 3 φασεις - την αντιαποικιακη πριν το 60, την δικοινοτικη 60-74, τζαι το νεο σκηνικο μετα το 74...
Η κατασταση υστερα που το 74 εισιεν ενα ειδος δομικου αδιεξοδου..παρα τες πασες των ε/κ εθνικσιτων στην τουρκια, εν εμπορουσαν να αλλαξουν τα συνορα μεσα στον ψυχρο πολεμο - αρα η τουρκια ηταν καταδικασμενη να εσιει στρατο μεν στην κυπρο,αλλα να μεν μπορει να πετυχει ουτε αναγνωριση, ουτε,αν εθελεν , προσαρτηση..
Τουτη η κατασταση αλλαξε καπως με το τελος του ψυχρρυ πολεμου αλλα οι επιλογες λυσης εγιναν πιο ευδιακριτες μεν αλλα τζαι πιο δυσκολες δε..
1. Η συντηρηση της καταστασης οπως ενι, ευκολυνει εννοειται τους εθνικιστες των 2 κοινοτητων [με την λογικη "θωρουμεν ως παρατζει" τζαι η καρεκλουες καρεκλουες], αλλα αρκεψεν να εν προβλημα καθως οι σχεσεις ελλαδας τουρκιας αρκεψαν να σαζουν..τζαι ο χρονος αρκεψεν να υπονομευκει τους σκληρους κωδικες της δαιμονοποιησης τζαι του φοβου στο εσωτερικο..οποτε ακομα τζαι τζηνοι που εδημιουργησαν το κυπριακο [λ.χ. οι δυτικοι] αρκεψαν τζαι να ενδιαφερονται να το λυσουν σαν κατι "ξεπερασμενο"..οπως εφαινετουν τζαι φαινεται τζαι σε οσους αντισταθηκαν στον διαχωρισμο που την αρχη..
2. Η λυση 2 κρατων εξακολουθουσε να εν ανεφικτη [λογω δυσκολιας αναγωνρισης τζαι αλλαγης συνορων], αλλα ηταν το βασικο πλανο της τουρκιας..η βασικη στρατηγικη επιδιωξη θα ηταν να βρεθει μια συγκυρια που να δωκει την ευκαιρια στην τουρκια να διεκδικησει την βορεια κυπρο η να την κατοχυρωσει σαν ανεξαρτητο κρατος σε ενα πλαισιο κρατων φιλικων προς την τουρκια..
3. Η λυση επανενωσης με καποια μορφη ομοσπονδιακης δομης, επαρεμεινε η επισημη θεση τοσο του οηε οσο τζαι των ε/κ..τζαι της τ/κ αριστερας..Αλλα εν υπηρχε κινηση που την τουρκια μεχρι τον ερτογαν..

Υστερα που το 2000 νομιζω οτι οι 2 πρωτες πιθανοτητες παρακμαζουν..
Το κυπριακο εν θα εν ποττε το ιδιο υστερα που την ανοιξη τυ 2003 [Τζαι το οτι ανοιξεν επι Τασσου εν ενδιαφερον - οπως τζαι ο ρολος του Μαρκιδη αλλα τζαι του α. Χριστου]..Για εμενα ηταν η πιο εντυπωσιακη σιωπηλη εξεγερση των ε/κ εναντια στα μμε..
Τζηνες οι βουβες γραμμες που επιμεναν να διασχιζουν το οδοφραγμα παρα την δαιμονοποιηση των τηλεοπτικων τζαι ραδιοφωνικων εκφωνητων, ηταν μια διεκδικηση να δουν τζαι να ντζισουν την πραγματικοτητα..να σταματησει η β. κυπρος να εν απλα παρελθον τζαι να γινει γεωγραφια..Τζαι επαιξεν σαφως ρολο τη εξεφ\γερση των τ/κ τζηνη την περιοδο..

linopampakos είπε...

Που τα τοτε μια σημαντικη διασταση της εσωτερικης πολιτικης των ε/κ εν η διαδικασια να ερτουν σε επαφη με την πραγματικοτητα..υπηρξε τζαι πριν τουτο το πραμα [ιδιαιτερα στην φαση με τους αγνουμενους τζαι την απομυθοποιηση τζηνου του ιερου], αλλα νομιζω οτι που το 2008, εστω τζαι σε ενα υστερικο περιβαλλον που τα μμε, ωρες ωρες, οι ε/κ [τζαι οι τ/κ πιο πριν στην περιοδο 200-2004] εκαταφεραν να αντιμετωπισουν, η εβρεθηκαν μπροστα, στα δεδομενα..
Ξερουν πκιον οτι ηταν θυματα μεν το 74 αλλα τζηνο που ελαλουσαν στα μουλλωκτα για το 64-74 ηταν επισης αληθκια..η διζωνικη εγινε μερος της καθημερινης αναφορας..η εκ περιτροπης εν τζιαμαι τζαι οϊ χωσμενη..με ενα δελεαρ που ως συνηθως οι ε/κ πολιτικοι εν αργοστοροφοι να το καταλαβουν στην ωρα του - την διασταυρωμενη ψηφο..κλπ..
Τουτα καμνουν τον τοιχο που οικοδομηθηκε το 74 [τζαι φαντασιακα πιο πριν] να εσιει γεμωσει τρυπες..
Μερικοι εχουν το παθος της επανενωσης..αλλα εσιει τζαι κοσμο που εβαρηθηκεν το κυπριακο, σαν ενα φαντασμα που πιλατευκει την πραγματικοτητα..
Τζαι αν για μερικους η λυση εν να εν μια στιγμη λυτρωσης για πολλους εν να εν απλα εν καθυστηρημενο περασμα στο επομενο σταδιο - το οποιο ζιουμεν ηδη αποσπασματικα..

Οποτε το πρωτο θετικο εν οτι στα παραπανω θεματα εν χρειαζεται να διανυσουμε τεραστια αποσταση...
Ξερουμεν τα..
[συγκριση: μπορεις να φανταστεις τι εσημαινε μια πιθανοτητα λυσης αρκες του 90 οταν ακομα τζαι το να δωθουν λιστες των αγνουεμνων εθεωρετουν υποπτο..μολις εισιεν αρκεψει να γινεται διστακτικα η μεταφραση της λεξης "λυση" σε "ομοσπονδια' στον δημοσιο λογο]..

Οποτε μπαινει το επομενο θεμα..αν ομως ο κοσμος ενεν ετοιμος για λυση;
Νομιζω οτι η γεωγραφια εν αμειλικτη..οσοι κατοικουν στην κυπρο εν αναγκασμενοι να ζησουν μαζι..κατι ττελλια στην μεση του τιποτε εν απλα παροαδικα συμπτωματα..
Οποτε, αναποδα, το θεμα ενι ποτε αρκεφκει η συνηδητοποιηση της πραγματικοτητας..

Την δεκαετια του 90 υπηρχε μια ρευστοτητα στο παγκοσμιο τζαι το περιφερειακο σκηνικο που θα μπορουσε να πει καποιος οτι ισως να αννοιεν το δρομο σε αλλες πιθανοτητες [οπως η πιο πανω εκδοχη 2]..υπηρχε λ.χ. τζαι μια προσπαθεια αλαλγης συνορων ξεκινωντας που την γιυγκοσλαβια - για πρωτη φορα μετα που το 1945..
Αλλα ειμαστεν πολυτιμο οικοπεδο τελικα τζαι οι εξωτερικοι παικτες εν μπορυν να συμφωνησουν να γινει κομματουθκια βασιλοπιττας..ενω οι ιθαγενεις παρα τα διαφορα μυστηρια στα οποια τους υποβαλουν, εξακολουθουν να εχουν μια καθημερινη αντθιληψη του χωρου σαν του βασικου στοιχειου της υποστασης τους - τζαι κλωστσουν..

Οπως εδιαμορφωθκε το παγκοσμιο σκηνικο υστερα που τον ψυχρο πολεμο, η κυπρος εβρεθηκεν να εν ενας σημαντικος χωρος παλε..τζαι αρα ο ντε φακτο διαχωρισμος της, αντι να φαινεται σαν ειδος "λυσης" αρκεψεν να βιωνεται πιο πλαθκια σαν "προβλημα" [σε διμερεις σχεσεις, σε γεωπολιτικες σχεσεις κλπ κλπ]..
Για τουτο στο τελος, αφηκαν τζαι την τ/κ αριστερα να διεκδικησει την εξουσια ποτζει..
Τζαι [που την αλλη] οι ε/κ σαν κυπριακη δημοκρατια, αρκεψαν να κοντευκουν της ευρωπης, ενω εγινουνταν τζαι ενας ειδος ελβετιας του ρωσικου κεφαλαιου..
Εφκηκαμεν που την μεταβατικη περιοδο με τους ιθαγενεις να εχουν στα σιερκα τους χαρκια να παιξουν..

linopampakos είπε...

Εν τα επαιξαμεν [σαν συλλογικοτητα] νουσιμα με το 2004 στο νοτο..αλλα εν ηξερω πκιον αν ηταν εφικτο κατι αλλο για την πλειοψηφια με τζηνα τα δεδομενα...
το ναι στην β.κυπρο ηταν σημαντικο για να κρατησει την διαδικασια ζωντανη τζαι να βαλει τους τ/κ στην ε.ε. ντε φακτο, αλλα τζαι τζαι το 24% των ε/κ εκουβαλαν ενδιαφερουσες ιστορικες συμαμχιες τζαι προοπτικες νομιζω..

Ηταν ενα περασμα..
Για πρωτη φορα ουλλες οι διαδικασιες συζητησεων εκωδικοποιηθηκαν σε ενα σχεδιο λυσης, τζαι εγινε δημσοψηφισμα..
Ουσιαστικα υστερα που τζηνο συζητουμεν με βαση οσα οικοδομησαν τζηνη την εμπειρια..

Η προεδρια του χριστοφια εκαμεν 2 πραματα σε τουτο το τομεα:
1.εξαναεβαλεν τους ε/κ στο παιχνιδι υστερα που την απομωνση της περιοδου 2004-08..τζαι μαζι με τον ταλατ εκλεισαν μια σειρα σημαντικα θεματα - ιδιαιτερα στη διακυβερνηση- με ιστορικες μορφες συμφωνιων/καινοτομιων..οπως το γεφυρωμα του πολιτικου χασματος αναμεσα στις 2 κοινοτητες με την διασταυρωμενη ψηφο..
2. Εβαλεν μπροστα στην κοινωνια τα δεδομενα..οσο τζαι να εδιαφωνησα μαζι του το 2004, εν μπορω να μεν εκτιμησω την γενναιοτητα του ατομου τουτην την περιοδο..Η περιοδος που το κυπριακο ηταν κατι χωσμενο που τες ελιτ, επερασεν..
εμπηκαν τα δεδομενα στο τραπεζι..τζαι το 2004 τζαι τωρα..με χρονο να τα δουμε τζαι να κρινουμε..

Μπορει να πει καποιος οτι η περιοδος ρευστοτητας που υπαρχει γυρον μας γεωπολιτικα εν επικινδυνη..
Αν δεν ειμαστεν με τες διεθνεις ακρες που εχουμε, με την ε.ε. που την μια τζαι με στρατηγικη σχεση με την ρωσια που την αλλη, μπορει να ηταν δυσκολη εποχη..Ενεν μονο οτι ανεβαινουν οι μετοχες της τουρκιας σαν περιφερειακης δυναμης,
ανεβαινουν τζαι στρατηγικοι της συμμαχοι στην εξουσια σε χωρες συμμαχους "μας' οπως η αιγυπτος..
Με την εννοια της γεωπολιτικης, ομως, εχουμε, τωρα, ενα αλλο αντιστοιχο στρατηγικο χαρτι τουτην την περιοδο - το καταρ..

Σε τουτο το πλαισιο ο χειρισμος της υποθεσης με το φυσικο αεριο ηταν πολλα καλος..αποκαλυπτικος των ενδιαφεροντων που διαπλεκουνται γυρον μας..
αλλα τζαι η ιδια η πραγματικοτητα αθθυμιζει μας [για οσους θελουν να δουν] την υλικη πραγματικοτητα: η Τουρκια στελλει πλοια νοτια μας..τζαι η αιγυπτος θελει συζητηση μαζι μας τζαι με την τουρκια..
Εν σαν να καθε φορα που τουτος ο τοπος κινδυνευκει που την πελλαρα μεριδας των κατοικων του, ερκεται [ η ανακαλυφκεται] ξανα τζαι ξανα η γεωγραφια να μας αθθυμισει τον υλικο κοσμο στον οποιο ζουμε..
Αθθυμιζει μου πολλα την φραση του Σαρτρ: "ειμαστεν καταδικασμενοι στην ελευθερια"..
Τζαι το τραουδιν που ταιρκαζει να αφιερωσει η κυπρος σαν χωρος στου ιθαγενεις της, εν το "Ζωη κλεμενη"..ακουσα το μια φορα σαν αφιερωση τζαι αρεσεν μου..:)

Αρα εν τραβα παλε το σεναριο 2 για διαχωρισμο της κυπρου..
Αλλα ιδιαιτερα μετα την εξελιξη των σχεσεων τουρκιας-ε.ε. η δικη μου αισθηση εν οτι η τουρκια [τζαι η τ/κ δεξια] θελουν ενα ειδος καθεστωτος των τ/κ μεσα στην ευρωπη Η εστω σε ιδιαιτερη σχεση αν οι "δικοι" μας καμουν τα πιλιες..να αντλησουν δηλαδη που τες πιθανοτητες του "ναι" του 2004..
Μπορει να τους αφαιρεσεν ο χριστοφιας την συμπρασταση που ευρωπαιους συμμαχους, αλλα εσιει δεδομενα που εν αλλασουν..το εδαδ εκαμεν πασαν στην επιτροπη της μορφου, οι 3 κανονισμου του 2004 εν τζιαμαι σαν υπενθυμιση οτι η κυπρος εν ενιαια, τζαι οτι οι τ/κ [εστω τζαι σε ενα παραδοξο καθεστως] εν ευρωπαιοι πολιτες..

linopampakos είπε...

Ερκουμαστεν λογικα στην τριτη πιθανοτητα..
τι ειδους λυση..
τζαι ποτε..
ο νταουνερ ειπεν εχτες οτι εμειναν 3 βασικα θεματα [πριν τες εγγυησεις που πασιν για την διεθνη διασκεψη]
1. η επιθυμια των τ/κ δεξιων να ξαναδιαπραγματευτουν την συμφωνια για την διασταυρωμενη ψηφο..αλλα τζηνο εν κλειστο θεμα..τζαι προφανως αφου η εκ περιτροπης σε οποιανδηπτοε λυση θεωρεται δεδομενη, τι μπορει να προσφερει η η τουρκια σαν ανταλαγμα;..Μαλλον φακκουμε γυρον το πακαρι..εν να δειξει..ατε να δωκει πιο λλιον χρονο στην εκ περιτπροπης..αλλα αν οι ε/κ αφηκουν την διαστυαρωμενη εν σαν να καμνουν πασα τζηνο που φοουνται - την χωριστη κυριαρχια..τζαι αρα τον ελεγχο των βορειων συνορων..που παει στο επομενο θεμα..
2. Το θεμα των εποικων/τουρκικης μεταναστευσης το οποιο εν το πιο πιεστικο χρονικα τζαι νομιζω καλα καμνει τζαι βαλει το τζαι ο αναστασιαδης πιεστικα - τζαι προς το κοινο των δικων του ψηφοφορων..διοτι αν δεν μπορει να διαχωριστει η κυπρος [τζαι λογω βρυξελλων τζαι λογω γεωγραφιας] τοτε η λυση εν πιο πιεστικη για τους ε/κ -που πρεπει να θελουν λυση που να κλειει τα βορεια συνορα..αλλα τζαι για τους τ/κ σαν κοινοτητα..αρα το θεμα των εποικων διασταυρωνεται τζαι με το σημειο 1..αν μερικοι ε/κ λ.χ. εχουν φαντασιωσεις χαλαρων κρατιδιων κλπ..θα πρεπει να αθθυμουνται οτι εν τουτοι που εν να πρεπει να ανησυχουν για τα βορεια συνορα..τζαι για τουτο χρειαζεται, αναποφευκτα, κοινη νομιμοποιημενη ομοδπονδιακη δομη..
3. Το εδαφικο τζαι το περιουσιακο..
αμα δωθει ο χαρτης..τζαι μπει η καρπασια κατω σαν μερος της ομοσπονδιακης δομης καπως [δικοινοτικη ας πουμε] τοτε εχουμε μια καταλυτικη στιγμη..
διοτι..αν το 1 [διακυβερνηση] εν κλειστο [η οι οποιες επιλογες εν να γυριζουν γυρον που τον ιδιο αξονα], τζαι το 3 [εδαφικο] λειτουργησει καταλυτικα [μαζι με ενα ανοιγμα του βαρωσιου], τοτε το 2 εν νομιζω να εν τοσο δραματικο..ηδη αθθυμουμαι δημοσκπησεις που το 2008-Ο9 που η πλειοψηφια εδειχνε να καταλαβαινει οτι ο χρονος λειτουργα ακριβως αντιθετα που την ρητορικη των απορριπτικων..

τωρα ποτε θα καμει κινηση η τουρκια;
εν ηξερω..:)
αλλα τα δεδομενα εν κλειστα..
τζαι λυση χωρις αριστερα ουτε μπορει να περασει ουτε μπορει να σταθει..

Οποτε μπορω να κωδικοποιησω 3 θετικα για να μεν χρειαζεται θκιοσμης ποψε..
1. Ο χωρος [του νησιου] τζαι ο γεωπολιτικος περιγυρος μαλλον καταδικαζουν μας στην επανενωση..οπου το θεμα ενεν αν, αλλα ποτε..
Τζαι για μενα που επερασα τζαι στιγμες αποριας για το που μπορει να φτασει η βλακεια, το οτι ο διαχωρισμος ενεν σε διαδικασια παγιωσης αλλα ιστορικης υποχωρησης, εν ανακουφιστικο κερδος..προοδος..

2. Νομιζω οτι σταδιακα, ισως τζαι δυσκολα, προχωρουμεν σε μια φαση οπου τουλαχιστον για το κυπριακο γεφυρωνεται το χασμα αναμεσα στο φαντασιακο της κυριαρχης ιδεολογιας τζαι την καθημερινοτητα..ο εθνικος διαχωρισμος ηταν τζαι αντικατοπτρισμος τζηνου του πιο ιδεολογικου διαχωρισμου νομιζω..

3. Η λυση κτιζεται..τζαι στην επαφη τζαι στην μετατροπη της επισκεψης στην βορεια κυπρο σε ρουτινα..η στην καθημερινη διασταυρωση περιοχων οπως με τον λιμνιτη η το περασμα στο κεντρο της λευκωσιας..που εν απλα υποστρωμα των διαδικασιων που εξεκινησαν πριν το 2004 τζαι εσυνεχιστηκαν μετα ..τζαι κωδικοποιουν παραμετρους που σαν να ξακαθαριζουν ενα τοπιο στην ομιχλη..

Εν σαν το μηλο που ψηνεται..ποτε..
εν να δειξει..
Αλλα τα δεδομενα εν τζιαμαι πκιον..
τζαι σε σχεση με τες μεριδες του πληθυσμου που εν να στηριξουν την λυση..αλλα ατε αστο τζηνο ..αλλη ιστορια..
Εν ωρα να αραξω..:)
Να δω τζαι κανενα detective story..
Παντα εσιει λυση στο τελος, τζαι τουτο γινεται μεσα που την απομυθοποιηση των επιαφανειακων συμπτωματων..

zep είπε...

- Το Κυπριακο εννα λυθει γιατι η κατασταση οπως εχει σημερα οδηγει σε αδιεξοδο με φταιξιμο στη Τουρκια.
- Πως θα προωθησουν τα 2 κρατη αν εχουν το φταιξιμο πανω τους?
- Πως θα προχωρησουν με τις ενταξιακες στην ΕΕ αν εχουν το φταιξιμο πανω τους?
- Με την ΔΔΟ θα εχουν σιερι εμμεσα στο φυσικο αεριο, με τη διχοτομηση μεινισκουν εξω που το παιχνιδι.
- Οι ΤΚ εννα μεινουν στα κατεχομενα αν δεν βρεθει λυση τζιαι φερνουν τους συνεχεια εποικους οξα εννα ερτουν ποδα να ζουν σαν πολιτες της ΕΕ τζιαι ας μεν συμμετεχουν ξεχωριστα στη διακυβερνηση του κρατους?

Εν φανερο οτι το παρον στατους κβο εφαε τα ψουμια του.

Το προβλημα εν ο Ερογλου, τζιαι ενναρτει η ωρα που εννα αναγκαστουν τα ΗΕ να εβρουν τροπο να τον παραμερισουν/αναγκασουν/μεταπεισουν.

linopampakos είπε...

Muchospiri,
α εν για το πλοιο για την γαζα..ε πε το που την αρκη ρε κουμπαρε..:)

Αν κρινω τον χριστοφια με βαση την ιδεολογια του, τζαι τους συναισθηματισμους του, σαφως σε τζηνη την περιπτωση, ηταν η εξουσια [την οποια διαχειριζεται] που εκαθορισεν τις πραξεις του - τζαι οϊ τα πιστευκω του..
Αν ηταν με το οτι εννοιωθεν επρεπε να αφηκει το πλοιον να ερτει τζαι να παει..σαν προεδρος,ομως, που εθωρεν τες μετατοπισεις που εγινονταν [τζηνη την περιοδο,τζαι στην συγκεκριμενη περιπτωση] τζαι οτι η τουρκια ηταν να εν πκιον η χωρα με την "ηγεσια" στο ακτιβιστικο στολισκο [τζαι "μπραβο τους" -οϊ του κρατους, αλλα των ατομων που την τουρκια που εμπλακηκαν], τοτε αναποφευκτα, επρεπε [ηταν καταδικασμενος] να καμει οτι εκαμε..να κρατησει την κυπρο εξω που μια κριση..
Εν οι επιλογες του καθενου να ασχοληθει με την εξουσια ρε φιλε..
Εθκιαλεξε το..τζαι οφειλε να παιξει με τους ορους τζηνους.
Τζαι να δεκτει τζαι την ακτιβιστικη κριτικη..
Με βαση το τι εγινε μετα, σαφως ηταν μια στιγμη ευρυτερων μετατοπισεων, που εξηγα εν μερει την σταση των κρατικων αρχων..

Η μονη δικαιολογια του, με βαση το τι νοιωθει κλπ, εν οτι αμα επηεν στο ισραηλ επηεν τζαι στην δυτικη οχθη, στην παλαιστινιακη αρχη..τζαι εστηριξεν την παλαιστισνιακη προσπαθεια στον οηε..
Στο κοσμο της εξουσιας η κριση εν αναποφευκτα συγκριτικη..ειτε εν ασχολεισαι καν..
Αλλα ιντα που λαλω..αμα επιασες τζαι εσυ τζηνην την ρατιστικη δομη των πολιτισμενων δυτικων- τζαι των βαρβαρων ααντολικων πρεπει να ενοιωσες πολλες φορες το στομασιη σου να ανακατωνεται περσι..τζαι οϊ μονο στον κοσμο της εξουσιας..

Για την υποθεση του ξενοφωντος - δρουσιωτη-υιου αγγελιδη [αν ηταν ο συγγραφεας, ο "ρηγας" κλπ] εν ηταν τουτη η θεση μου - τουλαχιστον οπως καταλαβω οτι το βαλεις..ειχα γραψει ενα κειμενο τοτε συνειδητα με την μορφη διαλογου...

Εγω ειδα το στο πλαισιο της προσπαθειας να λογοκριθει το θεμα της φωτογραφιας των αγνοουμενων, τζαι της ισομερους εφαρμογης των νομων [τζαι για τες απειλες, τζαι για τες πρωινες ερευνες η συλληψεις κυπριων η μεταναστων]..τζαι για τες παρακολουθησεις τηλεφωνων..κλπ..

Κατ' αρχην η υποθεση εξεκιναν που την συζητηση/αποπειρα λογοκρισιας για τα κειμενα του δρουσιωτη σε σχεση με την κατασκευη του μυθου της κλασικης φωτογραφιας των αγνοουμενων [την λογοκρισια του οτι ηταν γνωστο οτι ειχαν σκοτωθει, τζαι το οτι ηταν τζαι αντιποινο εν μερει για αντιστοιχους σκοτωμους τ/κ λλιες μερες πριν κλπ]...
Νομιζω, λοιπον, οτι πριν που τον ξενοφωντος υπηρχε τζαι ενα αλλο ιστορικο ζητημα λογοκρισιας - που δαμαι εισιεν να καμει τζαι με ενα γεγονος αλλα, αν το παρωμεν τζαι για ατομο, με ενα φιλελευθερο δημοσιογραφο...με τα καλα τζαι τα κακα του..
Αρα ηταν τζαι θεμα υπερασπισης των οριων του δημοσιου λογου..τζαι οσων, για οποιονδηποτε λογο εθεταν/εκαταθεταν απαγορευμενα ερωτηματα τζαι στοιχεια...
ο δρουσιωτης σε τζηνη την περιπτωση, εισιεν αποκαλυψει κατι τζαι εγινετουν μια επιθεση εναντιον του..που εφτασε ως το ιντερεντ..τζαι η απειλη-σποντα με τον λακκο τζαι τον ασβεστη, ηταν αρκετα καθαρη στην συνδεση της με το θεμα που επλανιετουν που το καλοτζαιρι του 2009..τζαι ηταν μεσα στα νευραλγικα σημεια για την ολοκληρωση της απομυθοποιησης τζηνης ουλλης της κατασκευης σε σχεση με τους αγνοουμενους...

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
Η αποψη μου, εκτος που την σαφη υπερασπσιη της δημοσιοποιησης του σκανδαλου τζαι της αντιστασης στην λογοκρισια, εισιεν να καμει τζαι με την ισομερη εφαρμογη της νομοθεσιας αν τζαι οταν υπαρχει..η αν δεν εφαμροζεται ισομερως να καταργηθει..εν γινεται να απογορευκεται να απειλα ο γειτονας στην καθημερινοτητα λ.χ., αλλα αμα εν εθνικιστης καποιος [ η αμα εν προστατευομενος της ελιτ - διοτι ειχαμε τζαι αναλγο κυκλωμα τοτε αν αθθυμασαι] να δικαιουται - βασικα διοτι εν η ιδεολογια του...

Τζαι τουτο εν ευρυτερο συμπτωμα..τζαι η πρωινη συλληψη ηταν χαρακτηριστικη..εν υπηρχε λογος για ετσι θεαμα..αλλα να ζητησουμε να καταργηθουν ετσι ερευνες πρωινα γενικα τζαι οϊ ειδικα στην περιπτωση...γιατι εν ο ταδε..
Τζαι εμπαινε ο θεμα ακριβως γιατι τζηνη την εποχη εκαμναν επιχιερησεις σκουπα για τους μεταναστες πριν τα ξημερωμα - αλλα τζηνα τα πρωινα εν εξυπνουσαν τες ιδιες ευαισθησιες..
Οποτε..ειτε ισομερης εφαρμογη, ειτε καταργηση..
Ετσι αθθυμουμαι τη συζητηση τοτε..

Τζαι ευρυτερα αν με ρωτας γενικα, νοιωθω τζαι λλιον διχασμενος με τουτες τες ιστοριες..
τζαι στο ιντερνετ τζαι στον δρομο..που μια ελευθεριακη σκοπια..
που την μια πρεπει να υπερασπιστεις το δικαιωμα της αποκαλυψης της αληθκιας, ιδιαιτερα αμα την αρθρωνει ενα ατομο η μια μειοψηφια που εν υπο επιθεση [τζαι εν μπορουμεν να αγνοουμεν το πλαισιο..τουτο εν δεδομενο]..
Που, την αλλη, ινταλως μπορεις να υπερασπιστεις κατι;
Μπορει η τακτικη των δικαστηριων οπως με τον Παπαπετρου τωρα, η την aclu στην αμερικη, να εν λειτουργικη..εν μερει..αλλα..
Που την αλλη αναλογα μπορει να πει καποιος τζαι με τες συζητησεις για τους φασιστες..ημουν προσφατα σε μιαν κουβεντα..το να καμεις αντιπορεια εν ειδος αμυνας της κοινωνιας οξα δημοσιες σχεσεις για τζηνους;
Μπορουμε να εφαρμοζουμε ορια δημοσιας εκφρασης;
Ατε να πεις η απειλη εναντιον καποιων για πολιτικους λογους, ατε για ρατσισμο, εν αιτια κινητοποιησης...αλλα παλε..
Υπαρχουν λεπτα ορια..
Η στο ιντερνετ..η ανωνυμια εν αμυνα..αλλα το ανταρτικο των ανωνυμους διεθνως δημοσιοποια τα αρχεια της εξουσιας - καταργει την ανωυμια τζαι το απορρητο της δηλαδη..
Αρα εν τζαι νακκον ρευστο το τοπιο των τοποθετησεων..

Η ισομερεια παντως εν καλη αρχη νομιζω..οϊ για τιποτε αλλο αλλα γιατι αμα οσοι εμαθαν να επιβαλλονται νοιωσουν να τους περιοριζει ο ιδιος ο νομος που τον εθεωρουσαν δικο τους, εσιει χαζιν που μπορει να εν τζαι αποκαλυπτικο..
Εν οπως τον τομμυ με τους φορους λ.χ...που οπως ειπεν εν πληρωνει ακομα τζαι αν φκει αποφαση δικαστηριου..αξιζει δαμαι να δεις τα ορια του νομου, τζαι για την φοροδιαφυγη, τζαι για την ισομερεια..

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Καταλάβω τα τούτα που λαλείς (τζιαι πασάρω τα τζιαι έσσω μου άμπα τζιαι μείνει κανένας που εν δει το μακρυνάριν :) !!!) Εννοώ ότι ορθολογιστικά χωρεί τα ο νους μου. Συναισθηματικά έχω αντιστάσεις. Γιατί τούτα προϋποθέτουν ένα χρονικό πλαίσιο - έστω μακροπρόθεσμο (τα επόμενα 20-30 χρόνια) που έτσι τζι' αλλιώς τα δεδομένα μεταβάλλουνται.

Αντιλαμβάνουμαι τζιαι εν είχα δει με τούτον το φακό "την εξέγερση" παρά τη δαιμονοποίηση των ΜΜΕ για το άννοιμα των οδοφραγμάτων. Τζιαι ίσως σε κάποιο βαθμό - σίουρα μιτσόττερο - τζιαι σε πιο συγκεκριμμένες ομάδες ανθρώπων να ελειτούργησεν τζιαι η ιστορία με το Μαρί τζιαι γεννικόττερα το καλοτζιαίριν που επέρασεν. Παρόλον που εν λλίον preaching to the converted, άρα σε περίπτωση δημοψηφίσματος εν υπάρχει ένδειξη για μιαν έστω επισφαλή πρόβλεψη.

Ότι η λύση κτίζεται μέσα που τη ρουτίνα τζιαι την καθημερινότητα, όϊ μόνον κατανοώ το αλλά συμφωνώ απόλυτα.

Το θέμαν που θωρώ να υπάρχει ως η σοβαρόττερη πρόκληση για την οποία εν μπορεί να γίνει πρόνοια, να ενταθεί το κτίσιμο εν τζιείνη η μερίδα ανθρώπων που παρόλον που εντάξαν στο καθημερινό λεξιλόγιο τους την "ομοσπονδία", την "πολιτικήν ισότητα", την "διασταυρωμένη ψήφο" τζιαι την "εκ περιτροπής" αλλά εν εκάμαν την υπέρβαση για να βιώσουν τα σπίθκια τζιαι τους τόπους που αφήκαν βόρεια κυρίως, που επηρεάζουνται σε μιάλο βαθμό που το τι εννά πει ο κάθε χερκεκελές για να μπορεί να διασφαλίσει την προοπτική της τζαερούς του θυσιάζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Τζιαι τούτοι οι ανθρώποι εννά κραούν το κλειδί για τες ζωές ούλλων μας τζιαι για την τύχην τούτου του τόπου.

Ο δκυόσμις της Δεις θέλει φως, νερό τζιαι πολλή αγάπη για να αναστηθεί.

Τζιαι ελπίζω να μεν αντιστραφεί ο στίχος του τραουδκιού "ζωή κλεμμένη" τζιαι να γινεί "ίσως εκείνο που ΖΗΤΩ, εδώ να μην το έχω....", τζιαι άτε να πειστεί ο Σαρτρ ότι "είμαστε καταδικασμένοι να είμαστεν ελεύθεροι", πας το ρότσο - Άτε να πείσει τούτους ούλλους που πιστεύκουν ότι εν δυνατό "να τη δέσουμε" τζιαι να την πάρουμε στον Ατλαντικό!

Ευχαριστώ για το χρόνο τζιαι την ενέργειαν που εδιέθεσες, Λινέ μου. Ευχαριστώ τζιαι για το μοίρασμα. Έννα τα ξαναθκιαβάσω, όμως, γιατί είπαμεν είμαι αργή στην επεξεργασίαν. Άσε που μπορεί να επανέλθω σε άσχετο χρόνο τζιαι να κουρτιστώ πάλε!

Ζεπ, σαν' ννα τζιαι νιώθω σε τζιαι σένα νάκκον κάτω;! Το κουαρτέττο "στούτζιες" της αισιοδοξίας - ή τουλάχιστον μέρος του - διαγράφει καμπύλη προς τα κάτω, θαρκούμαι.

zep είπε...

Παραμενω αισιοδοξος, αλλα το μπλογκ της αισιοδοξιας (νεος) σαννα τζιαι εκατσουφκιασε τελευταια.

Περιμενουμε να δουμε τα πραματα να προχωρουν, τζιαι επειδη εν προχωρουν απογοητευκουμαστεν. Ενω εξεραμεν που τον Νιομβρη οτι ο Γενναρης παλε αδιεξοδο εννα ηταν.

Οι Τουρτζιοι θελουν να αλλαξουν την διαδικασια, τζιαι το ειδος της λυσης γιαυτο προσπαθουν να οδηγησουν τα πραματα σε διεθνη διασκεψη πριν την ωρα της. Τουτη εν η στρατηγικη τους.

Γι αυτο μετα τον Γενναρη τα σπουδαια.

linopampakos είπε...

παντως μαγισσα εγω εν τζαι εσκφτουμουν χρονικους οριζοντες 20-30 χρονων για την τωρασινη φαση..:)
αν καταλαβω καλα τον zep εν κοντα σε τζηνο το μηκος τζαι πλατος που σκεφτομαι..
εννα δειξει..

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Λινέ που το στόμα σου τζιαι στης θεάς τ' αφκιά. Άτε του σύμπαντος!

ματιλτα είπε...

Το τρίτο του ΡΙΚ εν έσιε πρόγραμμα τωρά. Εκκενώθηκε λαλεί λόγω απειλής για πόμπα.

Με είδες ρε παιδί μου ινταλως οι απηλές του Νικολάκι ακολουθούντε κατά πόδας που τους πιο hard cοre τραμπούκους? 'Οπως τότε με τους μασκοφόρους στην Αγγλική Σχολή.

Πως εξηγάς τουτον το patern?

linopampakos είπε...

pattern λαλεις ματιλτα α..:)

ατε να μεν πιασουμε τες προεκτασεις των διαφορων συνειρμων..

παντως για οποιον λογο τζαι να το εκαμεν το αρχικο σκηνικο ο ν. παπαδοπουλος νομιζω εφκηκεν του νακκον οξινο..το σχολιο του σταυρου χριστοδουλου [σαν ειδος "καταληκτικου" σχολιου που την εφημεριδα στην οποια ο διευθυντης ειδησεων εβουρησεν να του καμει πλατες] στον φιλελευθερο της κυριακης, ηταν κοινως φαρματζι..
τζαι για το ποθεν ερκετουν τζαι για το υφος..
εξεκινα με ενα συγκαταβατικο στυλ οτι ο ν.π. κατι "εμαθεν τελικα" [με κατι σποντες/σπονταρες για τα "ελληνικα" του]..τζαι σχολιαζει την πρωινη παρασταση...
«Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το παραλήρημα αλαζονείας στην εκπομπή της Ελένης Βρετου στο Τρίτο του Ρικ κάτι πρέπει να μεσολάβησε που ομολογώ ότι μου διαφεύγει. Τον άκουσα άναυδος να προσβάλει κατά συρροή τη δημοσιογράφο και να εκτοξεύει απειλές για το ΡΙΚ με πρωτοφανή αναίδεια.»

Τζαι το τελος, εν κοψιμο με λαιφσταιλ λεπιδα:
"Χρησιμοποιησα απλη γλωσσα, οποτε θελω να ελπιζω πως εγινα κατανοητος"..

Οποτε σε ετσι κλιμα, ο ιδιος ο Ν.Π. ισως τζαι να θελει να ξηχαστει τζηνη η ιστορια..
Μπορει να μου πεις οτι ειμαι αισιοδοξος με την ανθρωπινη κατανοηση..:)..Μπορει..αλλα..
Τελος παντων..

Οποτε το σκηνικο με το Ρικ, μπορει να εν προιον του κλιματος..
προιον της φορτισης που φκαλει την υστερια η την χαζομαρα περιπατο..
λογικα θα επρεπε να μπει τζαι θεμα συνεπειων των λογων μερικων..
αλλα ατε..
για τουτον εσιει πιο ενδιαφεροντα παραδειγματα..
να μεν τον πιασουμε μονοτερμα για τον ωρα για ουλλα..:)

Εσιει τζαι ο ανευ αφιερωμα στο σκηνικο..τζαι υπαρχει ενα σχολιο πειρασμος τζιαμαι για διευρυνση της συζητησης προς αλληλοσυγκρουομενους ρολους..
αλλα ατε..
παρατζει..:)

16 Ιανουαρίου 2012 10:17 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα οσα οσα κατηγορεις τον τοπο σου θρασυδειλε ακελικε εχουν χιλιοειπωθει σε τουρκικες εθνικιστικες ιστοσελιδες.να λοιπον ποιοι χρηματοδοτουν το ακελ!να λοιπον γιατι αποκαλειτε την τουρκια αδελφο σας

τον φασισμο τον τσακιζουμε.2013 ξανα δημοκρατια είπε...

τι μας λεει το επισημο ακελ μεσω αυτου του αισχρου ιστολογιου τουρκοπροπαγανδας οτι δεν επρεπε να αμυνθουμε στην τουρκανταρσια των τουρκων!!ψευτες και οι αριστεροι τουρκο μειονοτικοι της κυπρου για το ακελ.για αυτο δολοφονησατε τον καβαζη τζαι τον μισαουλ!ο καβαζης πεθανε με την τουρκικη σημαια στο φερετρο του και ο μισιαουλ με την ελληνικη.για αυτο τον λογο τους φαγατε.δεν αρνουνται την εθνικη τους ταυτοτητα.ησαν εθνικιστες για σας.το 67 συμφωνα με το ακελ επρεπε να αφησουμε τους μογγολους να κοψουν για παντα τον δρομο λευκωσιας λεμεσου και να μακελεψουν τον πληθυσμο των γυρω χωριων μακαλευοντας παραλληλα και οσους ηθελαν να πανε προς λεμεσο η λευκωσια περνωντας απο κοφινου.δυο πλευρες ενοχληθηκαν απο την νικη της κυπριακης δημοκρατιας στην κοφινου.η τουρκια και το εδω οργανο της το ακελ!την αποδειξη την διδετε εσεις εδω και δεκαετιες!αραγε αποκαλεσατε ποτε εθνικιστες οσους ακελικους προταξαν τα στηθη τους στην τμτ τοτε?

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
μα ποια βαρκα σε εφκαλεν ποδα καημενε μου;
Θα σε λαλω Λ.Μ. για ευνοητους λογους - αν τζαι το χαζο με τον καβαζογλου τζαι τον μισιαουλη ο οριτζιναλ Λ.Μ. εν θα το εκαμνε - αλλα θα το επασαρε σε καποιον για να καμνει περιπατο της αχαπαροσυνης του..
Διοτι ακου..αν η αναφορα σε "καβαζο" τζαι μισιαουλ" εν δειγμα αγνοιας οκ..εν χαρακτηριστικο της γενικοτερης αχαπαροσυνης του σχολιου..αν που την αλλην υποθεσουμε οτι φκαινει σου τζαι νακκον τον "αντι-τουρκικο" ανακατωμενο με τον αντιαριστερο στο "μισιαουλ",
τοτε
εν αντιφατικο με την νεα εκδοχη του Λ.Μ. που θελει να υπερασπιστει [ταχα μου] τους αριστερους που εσκοτωσεν η τμτ..
τουτοι εν καλοι δηλαδη ανωνυμε Λ.Μ. τωρα..με το νεο παραμυθι του Λ.Μ.
οποτε...:)
ατε εν πειραζε..εφυεν σου ας πουμε..

Που λαλεις..
για τα χωρκα στο βορεια της λευκωσιας..
δηλαδη ρε αντρες του γλυκου νερου της εθνικοφροσυνης, εσκοτωναν τα μωρα τζαι τους γερους για να καμουν αμυνα;
αν δεν ηταν τραγικο, καταλαβεις το επιπεδο..
Ο οριτζιναλ Λ.Μ. αρνειτουν καν οτι εγινε η σφαγη..τζαι αχαπαρος ως συνηθως ενομιζεν οτι η ειδηση για το ξεθαψιμο των νεκρων για να μεν φανει η σφαγη, εν θα εμαθαινετουν..
μια ζωην με την φαντασιωση του λογοκριτη..

Τοτε αραγε ποιος εκαμνε τες καλλιτερες πασες στην Τμτ, με σφαγες οπως στον Α. Βασιλειο;
Δυσκολη εποχη για λογικη σκεψη συνεπειων α;
Εν για τουτο που καθε πρωι που θωρειται την βορεια κυπρο εν εκαταλαβετε ακομα [η ετσι καμνετε] ποιου πραγματος συνεπεια ενι..
περαστικα..
καποτε..:)

Η αναφορα στην κοφινου..
οϊ λεβεντη μου.. η τουρκια ηταν παρα πολλα χαρουμενη με την κοφινου..ιντα υπαρχουν τζαι υπονοιες οτι επροκαλεσεν την - τα εθνικοφρονα βληματα που θα εβουρουσαν να παιξουν το παιχνιδι της που την ε/κ τζαι ελληνικη πλευρα [ηταν τζαι η χουντα με τον ευρο νακκον πριν - οποτε ολος ο καλος εθνικοφρων κοσμος] ηταν δεδομενα οπως παντα..
διοτι με την σφαγη απο τους ηλιθιους το 67, το κλιμα στην "διεθνη κοινη γνωμη" [τζαι στον οηε που μας ενδιεφρε πιο αμεσα] εστραφηκεν εναντια στους ε/κ, τζαι αποκτησεν παραπανω βαση το [τουρκικο] επιχιερημα για υπαρξη σχεδιου ακριτας για μαζικη σφαγη [που βεβαια το ειχαν καμει οι εθνικοι φωστηρες αναμεσα στους ε/κ τζαι τον ελληνικο στρατο]..

Οποτε η κοφινου ηταν ενα ακομα επιχειρημα που οδηγησε στην 15-20 ιουλιου..
τα περαστικα που ειπαμεν πιο πανω..

τζαι επειδη ακουεσαι εθνικιστικα κουρτισμενος, θα επρεπε να σκεφτεις τζαι νακκον παραπανω για την λαφαζανια της "επιτυχιας"..αφου επαξιωσαν σας τζαι την μεραρχια..χαλλοου;
τιποτε;
αστα να πανε...:)

[by the way - παιζεις gameboy? μονο στην φαντασια ενος ηλεκτορνικου παιχνιθκιου θα εμπορεν καποιος να νομιζει οτι λλιοι τ/κ εγκλωβισμενοι/[ερικυκλωμενοι σε καποιες κοινοτητες θα απειλουσαν οτιδηποτε τζαι οποιονδηποτε γυρον..τζηνοι ηταν η δικαιολογια για να φωναζει η τουρκια..αλλα μερικοι εχαψαν το..τζαι εδωκαν την πασα..ειπαμεν..θα τους καμουν αγαλμα στην αγκυρα - στον
"ανωνυμο ε/κ εθνικιστη για τις υπηρεσιες που προσφερε η βλακεια του στο τουρκικο εθνο"
..ακουεται καλα εν ενι;..:)]
υγειαν...

Υ.Γ.
εννοειται..αν θελεις καπως ορθολογικη κουβεντα γινεται..
διαφορετικα τα αρπα κολλα των βρισιων για εκτονωση, εν τζαι εν ακριβως ο τοπος τους δαμαι..