Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Οι λογοκρινομενες ερωτησεις για τον στρατο τζαι τες δυναμικες της γεωπολιτικης στην ανατολικη Μεσογειο

Στο εσωτερικο συνεχιζεται μια ρητορικη του καθρεφτη που μοιαζει να αγνοει το γεωπολιτικο περιβαλλον..

Ο στρατος τα παραδοξα του τζαι οι λογοκριμενες ερωτησεις...
Απο τις ακροασεις για την εκρηξη στο Μαρι εμαθαμε ακομα κατι ενδιαφερον -
διπλα απο την μη-διαταγη εκκενωσης
τζαι την μη- αποψιλωση της περιοχης γυρω που το φορτιο ακομα τζαι μετα τις πρωτες εκρηξεις στο φορτιο στις αρχες του Ιουλη..
Φαινεται οτι εισιεν αποφασιστει, που τον φερβαρη, οτι το φορτιο θα "εκποιητουν" [θα το επουλουσαν δηλαδη] αλλα επρεπε να γινει αναλυση της πυριτιδας..Τζαι για να γινει αναλυση επρεπε να σταλει στην Ελλαδα..
Που την μαρτυρια του Μαλεκιδη..
"Απαντωντας στην ερωτηση ποιος αναλαβε την ευθυνη να υλοποιησει την αποφαση, ο κ. Μαλεκιδης ανεφερε οτι αυτην την ευθυνη την ανελαβε το Γεεφ. Υπαρχει, ειπε, επιστολη του Γεεφ προς το υπουργειο [αμυνας], το οποιο ζητα οπως τα δειγματα πυριτιδας σταλουν για χημικες αναλυσεις στην ελληνικη εταιρεια Πυρκαλ. Εγιναν προσθεσε, ολες οι διεργασιες και στις 23.2.2011 εγκριθηκε η προσφορα. Στις 29.2.2011 το Γεεφ αποφασισε οπως σταλουν τα δειγματα μ εστρατιωτικο αεροπλανο C130 της Ελδυκ. Στο μεταξυ ομως η εταιρεια πυρκαλ ειδοποιησε να μην σταλουν τα δειγματα,γιατι χρειαζοταν αδεια εισαγωγης."

Ετην παλε την απαγορευμενη ερωτηση. Καλα γιατι επρεπε να σταλουν στην Ελλαδα;
Τι σοϊ στρατος εν τουτος που πρεπει να στελει τα δειγματα πυριτιδας σε αλλην χωρα;
Τζαι αν νομιζετε οτι τουτο ηταν απλα τυπικο, καμνετε λαθος. Για να γινει αναλυση στην Ελλαδα εχρειαζοταν 5 μηνες - τζαι τελικα εν εγινε ..Ουτε μετα την συσκεψη του φερβαρη ουτε μετα τις πρωτες ανησυχητικες εκρηξεις στις 4 του ιουλη, μιαν εφτομαδα πριν την εκρηξη της 11 του ιουλη.
Θα ρωτησει κανενας για την εξαρτηση που το ελληνικο ΓΕΣ;
Οξα εν να λογοκριθει τζαι τουτη η ερωτηση;
Η υπευθυνη του χημειου στην Λευκωσια ειπεν οτι θα εμπορουσαν να καμουν την αναλυση σε 2-3 μερες.
Μαλιστα.

Κατα τα αλλα μερικοι συνεχιζουν να καμωνονται οτι εν θωρουν.
Τζαι αλλοι προσπαθουν να λογοκρινουν..

Αν υπαρχει εγγραφο που τον Σετεβρη που λαλει οτι η κυβερνηση εκινητουν προς το να πεισει ουλλους τους ενδιαφερομενους [δυτικους τζαι ανατολικους] για καταστροφη η πουληση του φορτιου αφου εκατσε καπως η ενταση, τοτε προφανως το θεμα του τι εκαμε ο στρατος για την φυλαξη αλλα τζαι για τα απλα θεματα του διαχωρισμου της πυριτιδας, εν πολλα σημαντικα.
Οπως ειπεν τζαι ο Μαρκος ο Κυπριανου "εν τζαι ειπαμεν τους να φυλαξουν χημικα η πυρηνικα"..
Αν ενας στρατος εν μπορει να φυλαξει κατι που εν στην αρμοδιοτητα του, τοτε;
Ειπαμεν απαγορευμενες ερωτησεις..
Εν τζαι η επιτροπη αμυνας της βουλης..μερικοι μπορει να φωναζουν για να μεν σκεφτει καποιος τες ευθυνες ελεγχου...

Η αορατη Γεωπολιτικη
Αμα φυουμεν που την φυλαξη, παμεν πισω στην γεωπολιτικη..
Δαμαι καποιοι καμνουν οτι εν θωρουν οτι το θεμα εν ηταν μονο οι δυτικοι [η οι αμερικανοι] που μας υποχρεωσαν να πιασουμε το φορτιο, αλλα τζαι οι "ανατολικοι" οι οποιοι επιμεναν οτι εν δικο τους το φορτιο τζαι οτι επρεπε να τους επιστραφει..
Τζαι οσοι καμωνουνται οτι τους ανησυχα η αναγνωριση της βορειας κυπρου, η ταιβανοποιηση κλπ,
δαμαι, τα γερημα, ξηχανουν ευκολα..σκετο αλζχαιμερ τα πλασματα...

Ποιος θα εμποδισει την αναγνωριση της βορειας κυπρου αμα αγνοουμεν επιδεικτικα τον περιγυρο μας;
Εν οπως τες αναλυσεις του Δρουσιωτη στον κυριακτικο Πολιτη οπου επαναλαμβανεται, για να αποφευχθει το οφθαλμοφανες
- οτι στην αναφορα των wikileaks ο αμερικανος πρεσβυς εν αρκετα σαφης στην ειρωνεια για το οτι επρεπε να πιασουμε το φορτιο λογω του συμβουλιου ασφαλειας τζαι των δεσμευσεων μας λογω κυπριακου -
τζαι οτι εν τον ενδιαφερε αν θα υπηρχε αναλογη επιπτωση οπως με την κατασχεση πλοιου το 2006. Τοτε ηταν πλοιο που επαιρνε ρανταρ στην Συρια.
Σαν αντιποινο η Δαμασκος εσπασε τοτε το οικονομικο εμπαρκο της βορειας κυπρου που τα ανατολικα, με γραμμη πλοιου προς το βαρωσι.
Ενεν τουτο που αγχωνει υποτιθεται την ε/κ πλευρα που το 2004 - το ανοιγμα του βαρωσιου χωρις ε/κ επιστροφη;
Τουτο λογοκρινεται - οπως τζαι η απαντηση των ευρωπαιων αμα εδιαμρτυρηθηκαμε.."εβρετε τα μονοι σας"..
Η λογοκρισια εν απλοικη - αφαιρα τις απαιτησεις των "ανατολικων"[γενικως εξαφανιζει τους - τζαι τζηνους τζαι την γεωγραφικη μας θεση]
τζαι υστερα καμωνεται οτι ζητημα ηταν με τους δυτικους..Μα το δικο τους δυτικους εγινε..επιασαμεν το φορτιο.

Η γεωπολιτικη εν σαφης - ειτε καποιος λαμβανει υπο οψιν το περιβαλλον ειτε απλα το περιβαλλον ερκεται τζαι αθθυμιζει του την υπαρξη του οδυνηρα - οπως το 74.
Αλλα δαμαι ειπαμεν, εν η εποχη του καθρεφτη. Μερικοι νομιζουν οτι επειδη θωρουντον ευατον τους στον καθρεφτη, εν ετσι ουλλος ο κοσμος..
Ο Χριστοφιας εκαταφερεν να ηρεμησει η πιεση που υπηρχε που τα δυτικα υστερα που το 2004..τζαι ας μασιεται ακομα ο δρουσιωτης να πουλησει μεταφρασεις της δηλωσης μερκελ...
Αλλα επρεπε να δουμεν τζαι τους "ανατολικους" - που ηταν οι παραπονουμενοι στο θεμα του φορτιου..Τζαι εχουν τζαι τουτοι απαιτησεις...
Παραδειγμα: η Τουρκια ενεν ικανοποιημενη με την αποφαση επιτροπης του Οηε για την ισραηλιτικη επιθεση στο πλοιο για την Γαζα..τζαι κινειται αυτονομα..
Εν Μεση Ανατολη δαμαι κυριοι..

Ας δουμεν λοιπον τον κοσμο γυρον μας....

Η Τουρκια το σαββατοκυριακο που επερασε εκαμεν μια διπλη κινηση - που την μια υποβαθμισε τις σχεσεις της με το Ισραηλ, που την αλλην αφησεν ανοικτο το ενδεχομενο για τουρκικα πλοια επιτηρησης στην ανατολικη μεσογειο.
Δηλαδη: Η Τουρκια με τις ευλογιες των αραβων [ναι ναι τουτων των "κκιλιντζιρων" κατα τον υπογεια ρατσιστικο λογο μερικων για του γειτονες] θα επιτηρει τις ανατολικες μας ακτες. Το μονο που μπορει να καμει το Ισραηλ εν να μεν λαλει συγνωμη..
Μαλιστα..
Ηδη ο Ερτνογαν προγραμματιζει επισκεψη στην Γαζα.
Εν μπροστα μας τουτα..
Η Τουρκια επισης [που εκρατησε πισω στην επεμβαση στην Λιβυη - οπως τζαι στο Ιρακ] ανελαβε την επιτηρηση της θαλασσας νοτια της Κρητης..
Τζαι για οποιον θελει να δει τον χαρτη η Τουρκια εσιει ελεγχο του ΑΟΖ βορεια μας,
πιο κατω εν η Συρια [που ψευτομαγκες του εσωτερικου μας καθρεφτη θεωρουν ασημαντη εννοειται],
τζαι παρακατω ο Λιβανος [που εν συμμαχος της Συριας, του Ιραν τζαι με την Τουρκια να εν η πιο δημοφιλης ξενη χωρα]...
Υστερα παρακατω εν η Γαζα που εν να εν επισης στρατηγικος συμμαχος τους..
Τζαι ειτε με ελαφρο νασερισμο ειτε με την μουσουλαμνικη αδελφοτητα τζαι η Αιγυπτος θα εν επισης στρατηγικος συμμαχος της Τουρκιας.

Τουτες οι μετατοπισεις συμβαινουν τα τελευταια χρονια. Η κυπριακη εξωτερικη πολιτικη προσπαθει [τζαι ετσι πρεπει να καμει] να κρατησει τουλαχιστον ισορροπιες τζαι συμμαχιες.
Τζαι μεχρι στιγμης καταφερνουμεν να κρατουμεν ισορροπιες - τζαι με το καταρ, τζαι με το ιραν, τζαι με την Συρια-Λιβανο..
Αλλα οϊ.. μερικοι θελουν να ασχολουμαστεν μονο με τους δυτικους- ακομα τζαι αμα τους ικανοποιουμεν με το δεχτουμε [υστερα που εκβιασμο] το φορτιο... τοτε παλε να αγνοουμεν τι γινεται ανατολικα.
Το Ισραηλ κατεχει αραβικα εδαφη τζαι εν να τα δωκει πισω..
Εμεις;
Μερικοι προφανως απλα θελουν να μισουν τζαι να καμνουν προεκλογικες πριν την ωρα τους αγνοωντας τον περιγυρο..
Αλλα βεβαιως ο περιγυρος εν θα τους αγνοησει...
Οξα εν μονο οι δυτικοι που ακουουν τον ρατσισμο τζαι την βλακεια που φκαλουν μερικοι περιπατο;

Επροσεξεν κανενας οτι μετα την εισβολη των ισλαμιστων του Νατο στην Τριπολη, ο πραγματικος αραβας παικτης του ολου σκηνικου, ο εμιρης του Καταρ, επηεν στην Τεχερανη;
Κοιτα να δεις..
Το Ιραν εν παικτης που φτανει μεχρι την Λιβυη..
Τζαι σιουρα η Τουρκια προσπαθει να φτιαξει στρατηγικες συμμαχιες μαζι του - βλεπωντας την επιρροη του στις σιιτικες κοινοτητες της περιοχης...
Αλλα βεβαια ακομα τζαι για τις στρατηγικες επενδυσεις του Καταρ, καποιοι εμαχουνταν να τες σαμποταρουν γιατι ηταν να κτιστει τζαμι στην Λευκωσια.

Η ο ρατσισμος πιανει τζαι μορφες γλυκαναλατες.
Μα η Συρια του Ασσαντ ενεν δημοκρατικη.
Τελικα ως τζαι ο αρχιεπισκοπος εκαταλαβεν την κατασταση που την κωνσταντινουπολη τζαι ειπεν το - αν κερδισουν οι αντιπαλοι του κοσμικου καθιεστωτος στην Συρια, μαλλον οι χριστιανοι της Συριας εν να τραβησουν το σκορσο.
Αλλωστε η εμπειρια του Ιρακ εν εξωφθαλμη. Τζαι ενα που τα πρωτα σημεια λεηλασιας των ισλαμιστων του Νατο στην Τριπολη ηταν μια ιστορικη ορθοδοξη εκκλησια.
Ο Τομμυς εισιεν δικαιο που την οπτικη του γιατι εκφραζεν οτι εισιεν μπροστα του [τζαι οϊ εσωτερικες μπακαλισιμες λογικες] - τζαι τα συμφεροντα του οργανισμου [ορθοδοξων εκκλησιων] που εκπροσωπα..
Η Συρια με οποιονδηποτε καθεστως εν να εν σημαντικος παικτης στην περιοχη τζαι η Τουρκια κρατα τζαι τα 2 σιοινια - εσιει σχεσεις με τον Ασσαντ [που τον τζαιρον που η Συρια εσταματησεν την υποστηριξη στο κουρδικο ανταρτικο] αλλα ταυτοχρονα παιζει τζαι με την ενοπλη αντιπολιτευση - η συσταση του συμβουλιου αντιπολιτευσης εξω που την Συρια εγινε στην Τουρκια.
Οξα νομιζουν οι υστερικοι της ακροδεξιας τζαι του κεφαλαιου οτι εν να ασχοληθει κανενας μαζι τους που την Συρια αν επικρατησουν οι ισλαμιστες;
Η στρατηγικη των ε/κ ιστορικα [που την δεκαετια του 50] ηταν ακριβως η διατηρηση καλων σχεσεων με τους αραβες για πολιτικους τζαι οικονομικους λογους..Σημερα τουτη η στρατηγικη εδιερυνθηκε με την κινηση προς το Καταρ..
Οπου προφανως ο Χριστοφιας εκαμεν πολλα καλη κινηση - χωρις τις ιδεοληψιες μερικων για τα τζαμια..:)
Αλλα τωρα αλλασει η περιοχη, τζαι διεκδικα τζαι η Τουρκια συμμαχιες σε ενα χωρο που αλλασει...

Να λαμβανουμε, λοιπον, υπο οψιν τους ανατολικους - οξα εν μας ενδιαφερουν;
Τζαι αν ενι να παραχωρησουμε ουλλες τες ιστορικες συμμαχιες στην Τουρκια εμεις ποθεν ακριβως λοαρκαζουμεν να εχουμεν στηριξη;
Διοτι η "ανατολη" που οι κολλημενοι μας καμνουν οτι εν θωρουν, εσιει βαθος - τζαι ταμεια με αποθεματα για επενδυσεις σε εποχες δυσκολες...
Τες επενδυσεις για τα ομολογα μας ποιος μπορει να τες καμνει;
Οι δυτικοι που εχουν γενικως χρεη - οξα οι ανατολικοι που εχουν αποθεματα;

Για την κατασταση στην Λιβυη τζαι τες προοπτικες της αντιστασης - στην Λιβυη, στον αραβικο κοσμο, αλλα τζαι στην Αφρικη, θα γραψω αλλην φορα. Σημερα εν η γεωπολιτικη το ζητουμενο...
Αλλα ο ρατσισμος των ομαδων που επιχορηγουσε ο δυτικος βομβαριδισμος ηταν εξωφθαλμος. Τζαι στες σφαγες, αλλα τζαι στο μαζικο πογκρομ εναντιον μαυρων αφρικανων εργατων.
Τζαι ο Λυσσαριδης εφκηκεν να πει οτι εν εισιεν οικονομικη σχεση η Εδεκ με την Λιβυη του Κανταφι.
Εν υπηρχε η Cypro-libyan κυριε Βασο;
Εν τζαι θεμα αξιοπρεπειας. Ηταν φιλος σου σιορ..
Αλλα..
Το ψεμα εν καλα να εν δημοσιο για να κρινει τζαι η ιστορια..

Τζαι σε τουτον τον ρευστο κοσμο, εν καλα μερικοι που εν νουσιμοι να βαλουν την μαππα κατω τζαι να σκεφτουν οτι [οπως τζαι στην οικονομια] η "ανατολικη" μας πολιτικη ενεν κατι για φτηνους ρατσισμους...
Εν θεμα ισορροπιων σε μια ρευστη συγκυρια...
Ακουουν τζαι οι "ανατολικοι" τζαι κρινουν αναλογα....
Τζαι οπως εν θα εξαφανιστει η Τουρκια οσο τζαι να παθαινουν εθνικες υστεριες μερικοι, ουτε ο περιγυρος μας εν να αλλαξει..
Δαμαι ειμαστεν, δαμαι θα μεινουμεν..
Τζαι δαμαι θα πρεπει να κρατουμεν ισορροπιες..


12 σχόλια:

Ανάφεντος είπε...

Έτσι, διότι άμαν πηαίννουμεν ταξίδκια στην ανατολήν νοιώθουμεν ωραίοι τζιαι πολιτισμένοι ευρωπαίοι. Άμαν πηαίννουμεν στην ευρώπην συνειδητοποιούμεν ότι είμαστεν τζιαι ανατολίτες. Τούτον ήμασταν πάντα τζιαι θα είμαστεν τζιαι πρέπει να μάθουμεν επι τέλους να ισορροπούμεν. Τελικά έσιεις δίκαιον ρε Λίνο, εν εν θέμαν ιστορίας, εν θέμαν γεωγραφίας.

ψιλοάσχετον ή μπορεί τζιαι ψιλοσχετικόν:

http://anafentos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Ανάφεντος είπε...

sorry, αλλόναν σχετικόν

http://www.ekeo.gr/2011/09/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5/

linopampakos είπε...

ανωνυμε/η,
που εν να θκιεβασεις το κειμενο, λαλεις μας τζαι κουβεντιαζουμεν αν εσιεις τιποτε σχολια κλπ..
τους φτηνους τραμπουκισμους στυλ "ρικκος-που-εν εφκηκεν-βουλευτης- τζαι γυρευκει-πελατες", εν νακκον πληκτικο να τους αναπαραγουμεν δαμαι...

κατα τα αλλα η παρουσιαση ηταν σαφως εστιασμενη..
αλλα θωρεις τζαι ο ρικκος αμα εν εσιει τιποτε να πει, πετασει οτι του φκει..
ειπαμεν να δοκιμασουμε την λογικη, απεναντι στο θεαμα..
οποτε give it a try..you can do better..
το κομματουιν την απογνωσης που εν εβρισκες πατημα εφυλαξα σου το, αν το χρειαστεις..:)..

linopampakos είπε...

αναφεντε,
τζαι σχετικο το πρωτο [πρωτη εκδοχη νεωτερικης θεαματικης υστεριας η συντομου βραχυκυκλωματος;..:)]
τζαι τον δευτερο που εστιαζει στον στρατομ, τες ευθυνες του, αλλα τζαι τες ευθυνες της εξαρτησης του στρατου που εξωτερικες πηγες αμφιβολου εγκυροτητας...
κλπ..:)...

Disdaimona είπε...

αν μπορείς, θα ήθελα τη δική σου ερμηνεία για τη λογική του πιο κάτω κειμένου.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/09/blog-post_4554.html

linopampakos είπε...

disdaimona,
η λεξη "αχταρμας" η "αρπα-κολλα" εν μαλλον αρμοζουσα εκφραση για το αναλυτικο πλαισιο τζαι την χρηση των τεκμηριων σε τζηνο το κειμενο...

στην αρχη παει να καμει μια συνδεση με την λιβυη που εν κολλα εμπειρικα..που τα 4 κρατη που αναφερει το μονο που εισιεν αμεσα συμφεροντα με την εισβολη στην λιβυη ηταν το ισραηλ..τα αλλα 3 [ελλαδα, κυπρος, τουρκια] εκρατησαν αποστασεις..η μεν κυπρος εταυτιστηκεν με την γερμανια, η τουρκια επαιξεν αυτονομα τζαι μαλιστα εκαθορισεν απαιτησεις για εμπλοκη κλπ - τζαι εκερδισεν σαν περιφερειακη δυναμη, οπως τζαι με το ιρακ..η αντισταση των κανταφικων εκαμεν την τουρκια πιο πολυτιμη [οπως εγινε αντιστοιχα τζαι το ιρακ το 2003]..η ελλαδα εν εισιεν χρονο-χωρο να κινηθει με τα αλλα δεδομενα..

για τες νεοφιλελευθερες πολιτικες..
μα εν σαφες οτι μερος του σκηνικου στην κυπρο, ηταν ακριβως η αρνηση της κυπριακης κυβερνησης [λογω της αριστερας τζαι του χριστοφια σαν προεδρου] να ακολουθησει μια νεοφιλελευθερη πολτικη - η επιτυχημενη αντιεμτωπιση της πρωτης κρισης εγινε με μια αριστεριζουσα κευνσιανη πολιτικη ενθαρρυνσης της ζητησης..
τζαι ενα σημειο που ηταν νευραγλικο ηταν το ζητημα της φορολογησης του πλουτου..
αλλα που να ξερει ο καημενος ο μπλοκερ με την προσπαθεια να ισοροπησει κουτουθκια;..
ας μαθει ποιοι απορριψαν τα μετρα..
αν ενδιαφερεται για τα εμπειρικα δεδομενα..

αλλωστε οι νεοφιλελευθεροι δακατω εν σαφες οτι εφκαλαν σπυρκα με την αυξηση των συνταξεων η την αυξηση του κατωτατου μισθου..
τζαι αμα αρκεψεν η αναπτυξη φετος, εφανηκαν τα προβληματα των τραπεζων τζαι εμπηκαμε σε δευτερο κυκλο συζητησεων κλπ..
με τους νεοφιλευθερους στο φκιολιν τους..
δαμαι πρεπει να εν καποιος πολλα τυφλος [η να μεν ενδιαφερεται για τα τεκμηρια - απλα να κολλα μια ταπελα τζαι να προχωρα με την αισθηση οτι ο καθρεφτης του δειχνει τον κοσμο]για να μεν καταλαβαινει τις προεκτασεις των συζητησεων για τον ρολο του κοινωνικου διαλογου, των συντεχνιων κλπ..
καταλαβει το πλασμα;
ασχοληθηκεν με τα δεδομενα στην κυπρο;
εσυ μπορει να πεις παραπανω..
δαμαι εφανηκεν μου οτι ακομα τζαι αν εγραφεν για τον βορειο πολο παλε τα ιδια κλισε ηταν να φκαλει..

τζαι φυσικα στην κυπρο τζηνοι που θελουν μια νεοφιλελευθερη πολιτικη ελπιζαν η [οσον αφορα τα μιντια] επροσπαθησαν να καλιεργησουν υστερια με το ριαλιτι εξω που το προεδρικο, για να φκαλουν κερδη αλλου..αν λοιπον ο μπλοκερ αρθρογραφος ασχολειτουν κατα το ελαχιστο με την κυπριακη πραγμαιτκοτητα, θα εθωρεν οτι τα κουτουθκια καλουπωματος της πραγματικοτητας εν ταιρκαζουν..
αλλα..
ατε ..
φανταζομαι οτι για μερικους εν καλον να φαινουνται τα πραματα συσταρισμενα, για να μπορουν μετα να φκαλουν φιρμανια "καλων-κακων"..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
το οτι η πραγματιοτητα [ η η ζωη που ελαλεν τζαι ο ρεμπω] εν αλλου, εν φαινεται να απασχολει προφανως..

ετσι τζαι αλλοιως μερικοι για την λιβυη εθωρουσαν αλλα στην αρχη τζαι εκλειαν τα μαθκια στον ρατσισμο των επι του εδαφους στρατιωτων του νατο..
η γοητεια του ασπρου-μαυρου, του μασημενου ευκολου,αντι της σκεψης..τζαι της κριτικης κινησης...κινητοποιησης..

οσο για την γεωπολιτικη..
ε καλα..που σου νεφκω που παεις σε επιπεδο υποδειγματικου παραδειγματος..
δαμαι εκατηγορουσαν τον χριστοφια ως εχτες [που τους απαντησε τζαι τωρα γυρευκουν αλλο σημειο για να φκαλουν κολληματα] ηταν οτι εν πολλα ευαισθητος στους ανατολικους..
τζαι οτι επροσπαθησεν η κυπριακη δημοκρατια να κρατησει ισροοπιες..
να τα εβρει τζαι με τον λιβανο - τζαι τις προεκτασεις στην συρια τζαι τον ιραν [οξα ο μπλοκερ εν τα καταλαβει τουτα τζαι απλα σαζει τα κουτουθκια του για να καμνει χαραν ισορροπιας;]..

τζαι το παλαιστινιακο παιζει σαν θεμα αμα δεις την επισκεψη στο ισραηλ..

σε ενα πλαισιο πιεσεων λοιπον γιατι ενας προεδρος προσπαθει να κρατησει τις ισορροπιες [για το καλο της πολιτειας που εκπροσωπει αλλα τζαι του κοσμου μεσα τζαι γυρον που την κυπρο] το κειμενο νομιζει οτι οι εμπορικοι ακολουθοι του ισραηλ, εν οι συμμαχοι του - για να πολεμησει το ισραηλ;
τζαι η λαγνεια του στρατου στο ριαλτι του round about, φτιαχνει τουτον τον τυπο;
what can one say dear?
που σου νεφκω που παεις [θα ελαλεν η πραγματικοτητα για το κειμενο] , στα κυπριακα...

φανταζομαι οτι η αναγκη τετραγωνισμενω κυκλων, εν καταδικασμενη να αγνοει το οφθαλμοφανες..
η απλα να μεν ενδιαφερεται να δει..
η τζαι να φοαται να δει..:)

Εμεις ομως ζουμεν στην πραγματικοτητα..

υ.γ. για το κινημα στο ισραηλ εν καλα να ελπιζει κανενας αλλα εν να δειξει την αντοχη του στην χειραγωγηση οπως εγραψεν τζαι avinery..
οι παλαιστινιοι ομως εκτος ισραηλ, εν τα θυματα ετσι τζαι αλλοιως..
τζαι ελαφρως αορατα παρα τις καλες προθεσεις των τσαντηρκων..
τοσο τραβα τωρα η ισραηλινη κοινη γνωμη; οκ..
αλλα..
το μετρο συγκρισης εν καθολικο...

Disdaimona είπε...

ευχαριστώ.

Κ. είπε...

νταξει το οτι δεν λειτουργει ο στρατος εν γνωστο. Ειχαμε υπαρχηγο ατομο που ηταν υπαλληλος κτηματολογιου και εγινε υπαρχηγος. και ενα μηνα μετα την τραγωδια αποφασισε ο προεδρος να τον παυσει.. εισαι οκ με τουτο;(εγγραφα πολλα και οτι δεν συμφερει καταστρεφεται..1 μηνας ειναι υπεραρκετος μα σβησεις πολλα).
αναμενω και ποστ σου για το οτι ο προεδρος δεν ηξερε τπτ. παλε εν φερει ευθυνη;
νταξει ειπαμε,ολοι εμεις ειμαστε οι φασιστες και οι πραξηκοπιματιες και η αριστερα μας οι σωτηρες της κυπρου(2004,ναι μεγαλη παρασκευη,οχι μεγαλο σαββατο.. ετσι τσιμεντωσες το ναι κ. χριστοφια..μπραβο )

linopampakos είπε...

K.
Για τον υπαρχηγο..εμπορεν ο χριστοφιας να παυσει καποιον χωρις εισηγηση του γενικου εισαγγελεα;
λογικα επρεπε να τεθει σε διαθεσιμοτητα αλλα στην περιπτωση του, απο οτι εκαταλαβα, επρεπε να παυθει..
ν ακαταρησουμε τζαι τες διαδικασιες;
σν ατον φιλελευθερο..που την μια επηεν να συρει σποντες οτι γινονται αλλαγες εγραφων, αλλα ξαφνικα με τον αιμιλιου εγινε υπερπροστατευτικος..
θωρεις..εν τζαι επιλογη μερικων να εστιαζουν..
το θεμα ενι οιδιαδικασιες που τουλαχιστον εν ισες για ουλλους..

να σου αθθυμισω οτι με τους ελληνες αξιωματικους επρεπε να παρει αποφαση τον ελληνικο επιτλειο κλπ;
τουτα εν ο στρατος..τζαι ενεν ο χριστοφιας που τον εκαμε..ουτε τους νομους για διερευνση, ουτε την εξαρτηση που την αθηνα κλπ..τζαι τους 5 μηνες για να καμουν μια διερευνηση πυρομαχικων..
να σου αθθυμσιω σε αλλες εποχες ποιοι εκουλιαντιριζαν τοτε κατι ενιαια δογματα;
εσει ευθυνη τζηνο το πλαισιο;
καθε ανθρωπος δρα στο περιβαλλον που εν ηδη διαμροφωμενο..
οποτε το να κατηγορας τον χριστοφια γιατι εβρεθηκεν σε τουτο το περιβαλλον, εν απλα μετατοπιση ευθυνης..

αμα εν εξερεν γιατι να εσιει ευθυνη;
για να κρινεις κατι πρεπει να εσιεις ενα συγκριτικο πλαισιο..
εφταιεν ο κληριδης το 1996 στην δερυνεια;
εγραφεν η αληθεια τοτε [λ. χαραλαμπους] οτι ο κασυλιδης τζαι ο αλ. μιχαηλιδης ειχαν χρηματοδοτησει την πορεια των μοτορζηων..τζαι υστερα μπροστα στηνκριση που εδημιουργησαν εμειναν ανικανοι να καμουν οτιδηποτε...
ποιος κυβερνα ερωταν ο χαραλαμπους;
εφταιεν ο κληριδης;
εν ειπαμεν ετσι..
ουτε εσυ..
οπως φανταζομαι τζαι για την αμνημονευτη δευτερη θητεια οπου τα ψεματα εγιναν καθημερινοτητα ξεκινωντας με τον εξευτελισμο της εννοιας του "λοος τ' αθρωπου"..
παλε θωρεις εν θα εκατηγορας τον προεδρο για αποφασεις που επηερεν χωρις να λαβεις υπο οψιν τα δεδομενα που εισειν μπροστα του..

τζαι την συγκριση μπορεις να την δεις τζαι σε σχεση με χωρες οπου μπλεκουν σε κατι υπουργοι τζαι παραιτουνται..

ο προεδρος μιας χωρας εν υπευθυνος για τον συντονισμο,
ενεν υπευθυνος να μαθαινει ινταλως εβαλαν τα κουθκια του φορτιου, ιντα κινδυνους εσιει,
αν καποιοι κλεφκουν πυρομαχικα [αφου ουτε καν φως εν ειχαν απο οτι φαινεται],
η αν θα κοψουν τα χορτα..
γιατι ας μεν γελιουμαστεν ..
ακομα τζαι στο τελος η τραγωδια ηταν κατι που εμπορεν να αποφευχθει χωρις εστιες πυρκαγιας εξω που τα κιβωτια,
με καποιες κινησεις εστω το σαββατοκυριακο..
στρηνβαση την ιδια..
τζαι η απαογορευμενη λεξεη εκκενωση...
τουτα εν ευθυνες των μηχανισμων, τζαι η προσπαθεια να εστιαστει η επιθεση στον χριστοφια πηγαζει που 1. φτηνο πολιτικαντισμο μερικων [που θα εβρουν τουτην την αθλιοτητα μπροστα τους στο μελλον να εισαι σιουρος..],
2. που την προσπαθεια καποιων να μεν φανουν οι ευθυνες της δομης του στρατου..
3.τζαι τα αλλα γνωστα..που το κυπριακο
4. ως τα οικονομικα..

σε ποια χωρα θα εκατηγορητουν προεδρος με τουτον τον τροπο για ενα ατυχημα [αν δεν ηταν βεβαια δολιοφθορα - που επροσπαθεν να προλαβει τες κινησεις της δευτερας το πρωι..να δουμεν];

linopampakos είπε...

εσιει πραξικοπηματιες που θελουν να φκαλουν τα απωθημενα τους..εσιει τζαι αλλους που οπως ειπεν ο μακαριος θα τον επουλουσαν αν εκρατεν παραπανω το πραξικοπημα..
εσιει με απωθημενα διαφορα τζαι αναλογες εμμονες..

τζαι τουτοι εν μια μεριδα που την κατασκευαζουν τζαι ανακυκλωνουν σαν αποσπασματικες "αληθκιες" τζαι υπεκφυγες η πλειοψηφια των μμε..τζαι τουτοι [οι ιδιοκτητες τζαι καποιοι στην αρχισυναταξια διοτι τουτοι αποφασιζουν]εν πασιν πισω στο πραξικοπημα, εν τωρα που θωρουν..για τα δικα τους συμφεροντα..

τζαι ναι οσοι αντιστεκονται τουτη την ιστορικη στιγμη, που την αριστερα η αλλους χωρους, κανουν αγωνα διευρυνσης της δημοκρατιας..

οσο για το 2004..αγια ολαν που ελαλεν τζαι ενας τυπος που εγινε ξεφτιλα κινητη..
δαμαι ο φιλελευθερος τζαι ο πολιτης εν σαν τα φιλικουτουνια στην κατασκευη της υστεριας..ο ενας εξηχασεν τες συνομωσιες τζαι ο αλλος εν θωρει ακροδεξια τζαι ασβεστολακκους πκιον....
ο δρουσιωτης τζαι η σημερινη what a package..:)
φυσικα τον ασβεστη τζαι τον λακκο εχουν τον στο πισω μερος του μυαλου τους..
εν να καμνωνμεν χαζιν αμα ξυπνησουν μερικοι..

οποτε αστο 2004..
καποιοι σημερα εχουν μαλλον δειξει οτι τοτε αλλα ελαλουσαν τζαι αλλα ειχαν στον νου τους..
η μπορει τζαι να μεν εκαταλαβαιναν ιντα που ελαλουσαν..
αλλα ειπαμεν..
ο ασβεστης θα τους καμει να καταλαβουν με ποιαν αθλιοτητα βοσκουν τωρα στο λιβαδι με τες ορνιθες..
τζαι οποιος ανακτωνεται με τα πιτουρα..
εν να δειξει..:)..

η μερκα της δημοκρατικης αντιστασης [τωρα στα μμε αντι στα τανκς] εν παλε δαμαι..
δαμαι ειμαστεν , δαμαι θα μεινουμεν..

υ.γ.
για τον στρατο τζαι τες ευθυνες [ιδιαιτερα σε σχεση με την εξαρτηση που την ελλαδα] δε το λινκ που αφησεν ο αναφεντος πιο πανω [δευτερο σχολιο]..
ιντα ωραιαν λογοκρισια τα μιντια μας α;
τζαι εσυ λαλεις πρεπει να φταιει προεδρος αφου στην ελλαδα εν εχουν τροπυς αξιολογησης, αλλα εμεις ειαμστεν κολλημενοι τζιαμαι στην εξαρτηση..ποιοι εκαμναν αραγε ρητορικες ασκησεις για τα δογματα τζαι την εξαρτηση - καποιος μηπως που εφοατουν καποτε ακομα τζαι το πανεπιστημιο..
εε;
εσιει χαζιν εν ενι;..:)

νεος είπε...

Δε τε το τζιαι τούτο...δαμαί