Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ανταποκριση που την λεμεσο

Ατε να το παιξω δημοσιογραφος..Απο οτι ειδα ηρταν τουλαχιστον τα τοπικα καναλια, αλλα γενικα η κινητοποιηση στον μολο εγινεν μεσα που εναλλακτικα δικτυα - μπλογκς τζαι sms..
Οποτε ετην τζαι μιαν αποπειρα για εναλλακτικη πληροφορηση..

Επηα γυρω στες 4:30...Η πρωτη επαφη ηταν θετικη..Γλυτζια οπως λαλω..Αρχικα εισιεν γυρω στα 100-150 πλασματα με μιαν συνεχη ροη...Σε καποιαν φαση πρεπει να εφτασαν γυρω στους 300 συναμενους..Σε καποιαν φαση που η μουσικη εσυναεν κοσμο γυρον που την "εξεδρα"..Χαμηλη ενα σκαλι πανω που το εδαφος...Συνολικα απο οτι μου ειπεν ο παρεας μου που ηταν στην οργανωτικη ομαδα [ερωτησα τον σαν καλος δημοσιογραφος για να παρω τζαι την οπτικη των εμπλεκομενων] πρεπει να επερασαν καμιαν 1000 ατομα...Διοτι γενικα ερκετουν κοσμος..Εδιαν εναν γυρον..Εκαθετουν λλιον στην ακρα με την θαλασσα η στα σκαλουθκια ποτζει ποδα..Ακουεν..Εσηκωνετουν..Εφακκαν αλλο κανενα γυρον..Εβρισκεν γνωστους..Εμιλαν..κλπ..

Ηταν εναν κλιμα φεστιβαλ..Εναλλακτικου φεστιβαλ..Νομιζω την πρωτην φοραν που εγινεν πολιτικη εκδηλωση στον μολο πρεπει να ηταν στα τελη της δεκαετιας του 90..Εκδηλωση για την ειρηνη..καποια εθνικιστικη υστερια εκαμνεν τοτε παλε τον πληκτικο της κυκλο αναπαραγωγης που την "σημερινη" στον "αντεννα"..παρενθεση - απιστευτο το καναλι του Λουκη..Εθελεν πε τζαι καλα να φκαλει θεμα τζαι ονομασεν "πολιτικο σαλο" το οτι ο μιτσης που εντυσαν στρατιωτη νομιζει οτι παιζει κουμερες τζαι χοστον στην πρασινη γραμμη..Να πηαινει να πιανει τα ρουχα του απεναντι 18χρονου για να το παιζει οτι ενικησεν σε καποιον φαντασιακο παιχνιδι "πολεμου" γειτονιων τζαι μαχαλλαων..Πηαιννε γιε μου εσσω σου να παιξεις play station..Μπορει καποιος να εξηγησει τζαι στον ροκολο τζαι στους τυπους της τριτης ηλικιας που ξιχανουν την συνεχεια/συνεπεια της εμπλοκης τους στην 15η ιουλιου του 74, οτι τες πελλαρες του καθενου πληρωνουν τες ουλλοι [το συνολο] με τον πολεμο;..Υπαρχουν βεβαια τζαι τζηνοι που θελουν τα προβληματα για να τα διαχειριζουνται..

Τελος παντων..Πισω στον μολο..Με το αερουιν της αφροδιτης να ερκεται που την μερκαν της Παφου..η μπορει τζαι την Αμαθουντας..

Το πιο εντυπωσιακο για εμενα [τζαι οϊ μονο] ηταν η συνθεση του κοινου..Τζαι οσων ερκουνταν συνολικα αλλα τζαι του κοσμου που ηταν σταθερα τζιαμαι σε διαφορες φασεις..συντριπτικα νεανικο..15-30 χρονων...Ο παρεας μου ειπεν μου οτι βασικα οι πιο νεαροι αναλαβαν την πρωτοβουλιαν τζαι οι μεσηλικες της γενιας μας ετραβησαν πισω, να το καμουν οι μιτσιοι..
Ωραια εικονα...Μιτσιοι, μιτσιες..Καμποσοι με εναν εναλλακτικο [μεταχιππικο λαλει ο φιλος μου] λουκ.."Στες παρυφες των αναρχικων" λαλει ο ατυπος εκπροσωπος της γενιας μας στην οργανωτικη..Τζαι να σημειωθει οτι το αναρχικο ρευμα αναμεσα στην κερκιδα της αελ υποαντιπροπευκετουν λογω του ματς ομονοια-αελ...
Αλλα εν ηταν μονο εναλλακτικες φασεις/φατσες..Υπηρχαν τζαι πιο συμβατικα λουκ..νεαροι, νεαρες με την γλυκαδα της γενιας τους που εκαθουνταν σχεδον ντροπαλα στην αρχη ωσπου να χαλαρωσουν..Η ειχαν τζηνο το λουκ της αθωοτητας που μου αθθυμιζει Beatles...

Ο παρεας μου ηταν μεν ικανοποιημενος που τον κοσμο, αλλα ενοιωθα τον οτι επεριμενεν παραπανω..
- Ε καλα ρε..ιντα που εκαρτερας; συλλαλητηριο;
- Οϊ ρε φιλε ενταξι..αλλα ισως παραπανω που τον κοσμο που εν πιο ευαισθητοι σε ετσι πραματα..
Τζαι αρκεψεν να μου λαλει διαφορα ονοματα..
- Της γενιας μας δηλαδη..
- Ε ναι αν το βαλλεις ετσι
- Εμενα εν οι εικονα τους μιτσιους που μου εκαμεν εντυπωσην..Οι εικονες που ειχα που την τηλεοραση για τες κινητοποιησεις ως τωρα, ηταν παραπανω κοσμος πανω που 30..Τζαι δαμαι που το οργανωσαν τζαι οι μιτσιοι εισιεν δικον τους κοσμο..Που μπορει να δειχνει που φτανουν τα δικτυα..τζαι των ατομων που κινητοποιουνται αλλα τζαι των ιδεων..
- Των "υποψιασμενων";
- Ε μπορεις να το πεις τζαι ετσι..Κοιταξε τουτοι οι μιτσιοι οπως τους καταλαβω με την πολιτικη εν εχουν σχεση εκτος που τες τελετουργιες..Μπορει ετσι περιπτωσεις να εν τζαι οιστιγμες που διαστυαρωνεται η κουλτουρα τους με την πολιτικη σαν συμμετοχη..

Εισιεν εναν ωραιον τυπο που ετραουδαν Παυλο [Σιδηροπουλο]...Πολλα ωραιος..Αμα ερωτησα ειπαν μου οτι εν λεμεσιανος..Εν ωραιον πραμα να κυκλοφορεις σε μιαν πολη που οι αγνωστοι μπορει να σε εκπληξουν ευχαριστα..

Τζαι πρεπει επισης να γινει αναφορα στο "καραβανι" που την Λευκωσια..του Alert, συντροφοι γενικα, φιλοι...Τζαι μεταναστες λεμεσιανοι...
Α ναι.. Να καταγραψω τζαι το σημειο αναφορας στον τοπικισμο των λεμεσιανων [εκαμαν αυτονομη κινηση σε συνεργασια με το alert] ..Ενας λευκωσιατης συντροφος [της γενιας μας] εστειλεν το ακολουθο sms πριν την εκδηλωση ...που αρεσεν πολλα..
"Η Λεμεσος αποφασιζει και η Λευκωσια συμπαρισταται"..

71 σχόλια:

Eva Neocleous είπε...

Καλύτερο ρεπορτάζ δεν μπορούσε να γίνει!
Εύστοχο το "εναλλακτικό φεστιβάλ".
Είχε, ωστόσο, και αρκετούς μεγάλους.Κάπως υποβάθμισες την παρουσία τους.Και τουρίστες που φάνηκαν να απολαμβάνουν την εκδήλωση.

dokisisofi είπε...

εισαι πολλά άδικος με τον εθνοφρουρό. Εσύ είσαι ρομαντικός και ιδεαλιστής με τον δικό σου τρόπο, ο μιτσής με τον νεανικό και δυναμικό δικό του. Εγώ εχάρηκα τον, εθύμησεν μου τον τρελό του Αναγνωστάκη ( αν δεν κάνω λάθος) στο ποίημα με το σκάκι που τραγουδά υπέροχα ο Ανδρεάτος (συγχωρέστε μου κανένα λαθάκι, είναι εκ μνήμης):

"Μονάχα ετούτο τον τρελό μου θα κρατήσω/που ξέρει μόνο σ΄ένα χρώμα να πηγαίνει/δρασκελώντας την μιαν άκρη ως την άλλη/γελώντας προς στις τόσες πανοπλίες σου/μπαίνοντας μέσα στις γραμμές σου ξαφνικά/αναστατώνοντας τις στέρεες παρατάξεις"

Καλό σου βράδυ.

gregoris είπε...

καλή ανταπόκριση. περνά σου το δημοσιογραφιλλίκι τζιαι στην πράξη.
ο μιτσής εμέναν πάλε αθθύμισεν μου κάτι πολλά πιο πεζό. τες ιστορίες για τους λοκάτζιηες μας που αφήναν σφαίρες ιμίsh πάνω στα μπερέ των απέναντι σαν ετζιοιμούνταν. κάτι τέθκια πρέπει να κυκλοφορούν ακόμα στο στρατό, στα πλαίσια πάντα του αντικατοχικού αγώνα. οι μιτσιοί όμως άτε, εν σε άσιημη ψυχολογική κατάσταση μέσα. έσιει που θέλουν που κάπου να πιαστούν. ακόμα τζιαι που τα παραμύθκια που κυκλοφορούν. τζίνοι που εν έξω όμως τζιαι πισκαλιούν;

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ

Στούντο σημείο έχω τζεγώ το σπίτι μου. ΄Ήταν εγκατελειμένος ούλλος ο δρόμος που τες φασαρίες του 63 (για να μεν ξεχάνουμε ότι την πράσινη γραμμή στην Λευκωσία εν την έφερεν η εισβολή). 'Αμαν αποφασίσαμεν να το κατοικήσουμε εσηκώναμε βαρέλλες που το σύνορο. Τζε εχτίσαμε το περιτοίχισμα πκιό τζεί μες την νεκρή ζώνη τζε αστειευκούμαστε ότι εν το μοναδικό σημείο που οι ελληνοκύπριοι επανακτίσαν εδάφη. Θυμούμαι ότι εμελετούσαμε την πορεία που μπορεί να έσιει η σφαίρα που το φυλάκιο τζε εχτίσαμεν τζαμέ τοίχον που μπετόν ναμεν το διαπερνά. Τζε εκάμαμεν τον όσον ψηλό εχρειάζετουν για ναμεν μπορούν να τον σκαρφαλώνουν τα μωρά. Άλλά όι παραπάνω.

"Δεν είναι λίγο πράγμα να ακούς τις κουβέντες των τούρκων στρατιωτών. Να τους βλέπεις στα μάτια, να σε βρίζουν και να σου ρίχνουν πέτρες." Η εμπειρία μας εμάς δαμέ έννεν ακριβώς έτσι. Ναι εξυπνήσαν μας πολλές φορές οι φωνές τζε οι ξιτιμασιές των στρατιωτών που αλληλοβρίζουνταν. Τζε των ποτζεί τζε των ποδά - μα παραπάνω των ποδά - τζε εγύριζα τα φυλάκια με τες πυζιάμες να τους σταματήσω να με ξυπνήσουν τα μωρά.

Η πκιό φοητσιάρικη φάση για μένα ήταν που ένας συγκεκριμένος στρατιώτης ποτζεί εφώναζεν στα μωρά "ελάτε να σας δώσω πράμματα" τζε αναγκάστηκα να καλέσω τα Ηνωμένα Έθνη να τον σταματήσω. Που την άλλη έτυχε μου 2/3 φορές να φωνάξω αυθόρμητα "γεια σου καρτάσιη" στον καλοφωνάρη στρατιώτη που ετραουδούσε μες στην σκοπιά.

Πριν να ανοίξουν τα σύνορα, έπισκέφτηκεν μας ένας Τουρκοκύπριος αριστερός που έφυεν τζε εμίνησκε ποδά γιατί ήταν να τον βάλει φυλακή το καθεστώς. Το σπίτι του εν κάπου στην άλλη πλευρά του ποταμού. Εστάθηκεν πας το σύνορο τζε εφώναζεν της μάνας του να τον ακούσει. Εφώναζε ώραν πολλήν χωρίς ανταπόκριση. Έλυσα τζε έσταξα.

Ακούαμε συχνά μωρά να παίζουν τζε ήταν το όνειρό μου να ππέσει το τοίχος να πάω να τα έβρω. Τον Απρίλη του 2004 αποφασίσαμε με την γειτόνισσα μου να περάσουμε απέναντι να γνωρίσουμε τους άλλους μας γείτονες τζε να γυρέψουμε τα μωρά. Εν επρολάβαμεν. Εκαθούμαστε στην αυλή τζε θωρούμε 4 πλάσματα άγνωστα πόξω να μας σιερετούν. "We are your neighbours from the other side - we would like to meet you." Χωρίς να το θέλουμε ελουθήκαμε του κλαμάτου.

Τα μωρά 2 αγοράκια συνομήλικα των δικών μας. Ο παππούς εθύμισε μου πολλά τον παπά μου - ένας μορφωμένος κυπραίος με το βίωμα της αγροτικής κοινωνίας τζε της κυπριακής φύσης καταγραμμένο πάνω του. Η γιαγιά πολλήν χάζι. Αρέσκει της να τραουδά Ελληνικά τραούδκια όπως το «έχω ένα μυστικό» τζε η πρώτη της ερώτηση ήταν αν ζιει η Βουγιουκλάκη.

Μ.Μ.

dokisisofi είπε...

ρε γράμμαν που το σύνορο, μα γυρίζεις τα μπλογκς και κολλας το ίδιο πράμα όπου δείς να γίνεται συζήτηση;βάλλε καμιάν εισαγωγή τουλάχιστον με το κολλάς έτσι.
( αν και ο τρόπος που γράφεις κάποιον μου θυμίζει με ταλέντο στις ιστοριούες αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).
Γρηγόρη, είναι στον λινοπάμπακο που απευθύνομαι που τα θωρεί κάπως πιο αφηρημένα τζιαι ποιητικά. Τα δικά σου ακούω τα τζιαι που τον οποιονδήποτε. Δεν με ενδιαφέρουν.

. είπε...

"""Α ναι.. Να καταγραψω τζαι το σημειο αναφορας στον τοπικισμο των λεμεσιανων [εκαμαν αυτονομη κινηση σε συνεργασια με το alert] ..""""

file polla oraio to reportaz sou alla sto simeio pou paratheto pio pano eisai extos topou kai xronou. Auto to thema suzitithike gia polles ores, den uparxei thema topikismou. Isos, leo isos, o dikos sou o topikismos einai toso isxuros pou pnigei opoiodipote allo tropo skepsis kai analusis. psakse to. filika.

Anef_Oriwn είπε...

Blogοδεσπότα LINOPAMPAKε,
Shερετώ Σε!

Τζιαι θα σταθώ νάκκον σε τζιείνα που γράφεις (εκτός θέματος, αλλά εμπ΄ξηκαν μεσ’ την δημοσιογραφική σου ανταπόκριση) για τον “… μιτση που εντυσαν στρατιωτη [τζιαι] νομιζει οτι παιζει κουμερες τζαι χοστον στην πρασινη γραμμη ...”, ή «εθνοφρουρό», (δηλ. φρουρό του έθνους), όπως τον λαλεί η συμπαθεστάτη κατά τ’ άλλα Dokisisofi [τσουπ , να την, την προσφιλή μου ατάκα!).
[Πάλι καλά που κάποιοι εν τον επαρομοίασαν (ακόμα), τον «ροκολο», με τον Γλέζο τζιαι τον Σάντα (που εκαταβασαν την χιτλερική σημαία που την Ακρόπολη το 1941), αν και νομίζω ότι όπου τζιαι να ‘σαι εν να το ακούσουμεν τζιαι τούτο!]

Κάποιοι (ως φαίνεται) από την άνεση των (δημοσιογραφικών) γραφείων τους ή την πολυτέλεια του σπιτιού τους (τζιαι που μπορεί τούτοι οι τύποι να είναι τζιαι που τους “… τυπους της τριτης ηλικιας που ξιχανουν την συνεχεια/συνεπεια της εμπλοκης τους στην 15η ιουλιου του 74…”, φουσκώνουν [με τα γεμάτα εθνικιστικό οίστρο γραπτά τους και τους πομπώδεις (και πορτώδεις) λόγους τους] τα μυαλά τους μιτσιούς, τζιαι κουρτίζουν τους έτσι σε τέτοιες “αντικατοχικές” (όπως τις είπαν και μερικοί) πράξεις τζιαι κινήσεις!

Από πότε οι οποιεσδήποτε ενέργειες που γίνονται για πλάκα, ή κάποιο στοίχημα (για να γεμίσουν τη βαρεμάρα και τον χρόνο στον στρατό) βαφτίζονται “αντικατοχικές”; Η αφαίρεση ή/και υφαρπαγή μιας τουρκικής σημαίας και η περισυλλέγη λαφύρων από κάποιο ανεπάνδρωτο τουρκικό φυλάκιο (που πολύ πιθανό να έγινε για να διασκεδάσει την πλήξη και την ανία των στρατιωτών) αποτελεί πάλη κατά της κατοχής; Αν ο οποιοσδήποτε “… μιτσής … είναι ρομαντικός και ιδεαλιστής … με τον νεανικό και δυναμικό δικό του …” [τρόπο ... και θέλει να το παίζει μάγκας] … ας αγωνιστεί ΜΑΖΙ με τους τουρκοκύπριους ενάντια στην κατοχή και τη διχοτόμηση [αυτό κι αν θέλει κότσια], ή θέλει να κάνει τέτοια πράγματα για την πλάκα του, ας παει σε κανένα talent show (όπως οι δύο συμπατριώτες μας εγγλεζοκυπραίοι – πατήρ και υιός - δαμαί, σ’ αυτό το link: http://www.youtube.com/watch?v=ro9ufVuuNb0).
Γιατί στο τέλος της ημέρας όντως “… τες πελλαρες του καθενου πληρωνουν τες ουλλοι …”, όπως ας πούμεν τώρα που το στράτευμα μπήκε σε επιφυλακή για τυχόν αντίποινα από πλευράς τούρκων! [Εκτός κι αν αλλάξαμε πολιτική και δεν το πήραμε πρέφα – αλλά και για να πουλάνε και να σερβίρουν πατριωτισμό μερικοί μερικοί, εκ του ασφαλούς φυσικά!].

Anef_Oriwn
Δευτέρα 13/4/2009 – 3:58 μ.μ.

dokisisofi είπε...

Ο καθένας κάνει ότι του λαλεί η ψυχούλα του κάνει, όταν νιώθει να τον πνίγει το άδικο.
Το να ενοχοποιούν οι γεροντότεροι τις "αμυαλοσύες"των νεωτέρων είναι βέβαια σύνηθες φαινόμενο, αλλά μου κάνει εντύπωση που τον Δεκέβρη στην Ελλάδα τούτοι οι γεροντότεροι εκστασιάζονταν και χειροκροτούσαν ακούγοντας να τον Λαζόπουλο να ευλογεί τους μιτσιούς από τον άμβωνα του, άλλά τωρά χαραχτηρίζουν τους δικούς μας τους μιτσιούς ως άχρηστους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εμέναν συγκλονίζουν μου τούτες οι "πελλάρες". Ναι η τούρκικη σημαία δεν έχει θέση στη Λευκωσία, ούτε στη Δερύνεια ούτε πουθενά. Αν εμείς είμαστε παχύδερμα άλλη υπόθεση. Μιαν η ιστορία πριν λίγους μήνες με τον 18 χρονο εθνουφρουρό που λίγο πριν εκτελεστεί εν ψυχρώ έφτυσε λεβέντικα τον εκτελεστή στα μούτρα, μιαν ο εθνοφρουρός που έκανε σάλτο μορτάλε και μπήκε στο φυλάκιο, νιώθω να έχω τονομένο το ηθικό και πάλι. Να'σαι καλά νέα γενιά να μας ξυπνάς από την αποχαύνωση και τι χαραγμενες στρατηγικές του κάθε άνευ ορίων στις οποίες σε βάζει να βαδίσεις!

Ανώνυμος είπε...

Aftes tes meres ida ola osa ediksan ta kanallia gia to peristatiko me ton ethnofrouro..
Ton ethnofrouro en tha ton krinw giati en mitsis, je diw tou to elafrintiko tis anwrimotitas
oso afora tin aperiskepsia tou, se sxesi me to pou emporouse na odigisi i praksi tou.
Tin idia stigmi, anagnwrizw tou to dikewma na eshi ta pistevw tou je na kamni kinisis i opies stirizoun emprakta ta pistevw tou. Pou travoumen tin grammi omws?

Anaferoumen panw tin tourkiki simea. (en milw gia to panni tou rouxou, milw gia ti simea san oxima simvolwn je istorias, oti je an ine touto to prama pou onomazoume istoria)
Iparxi ena sinthima, to opio lei “Tourkos kalos mono nekros”.
Jinos o Tourkos, en aderfos kapiou, en gios kapiou, en sizigos kapiou,
en erastis kapiou, en filos kapiou, en pateras kapiou.
Jinos o Tourkos o aoristos,
enen aoristos,
en mia siggekrimeni monada, mesa se polles siggekrimenes monades.
Pou travoumen tin grammi? Travoumen tin?

Prin dio mines stin elvetia dio akrodeksioi exaraksan me lepides 100 maxeries stin kilia mias eggiou kopellas i opia itan “skouroxromi” allodapi, mes to metro. I kopella apo tin emorragia twn maxeromatwn exase to moro tis, apevale sto patwma mes to metro.
Exaraksan tis panw stin kilia tis ta simvola tis parataksis tous, ta opia en paromia me ta simvola pou xrisimopii i xrisi avgi, in the name of “the cross”.
Prin dio mines stin kipro, kapioi akrodeksioi (lew akrodeksioi, giati en thelw na pistefkw pws enas tipikos deksios pou exi noitiki ke psixiki igia pai je kamni etsi praksis) eginan physically violent spazontas aftokinita pou ixan tourkokipriakes pinakides.
Touto thewris to irwiki praksi Dokisissofi?
Eksiswnnis to me jino pou ekamen o ethnofrouros?

Rwtw se, giati an to thewris irwiki praksi to siggekrimeno, en na diskoleftis na katanoisis jina pou exw na sou pw parakatw. En na diskoleftw je egw na sou ta eksigisw.

Ta opia en ta eksis: me ton mitsin pou ekatevasen tin simea en exw provlima, katanow to pothen erkete. Me jinous pou emazeftikan eksw pou ton xwro pou ekratitoun o mitsis je efwnazan “doksa ke timi sto pallikari” en exw provlima, katanow je jinoi pothen erkounte. Exw omws provlima me ton fasista pou fkenni na dilwsi me tin idiotita tou “kathigiti fisikis” jina pou edilwse on camera, giati egw an ixa kopelloui je ekamnen tou mathima, itan na frontisw i na men ksanadoulepsi, i na efefken pou to sxolio tou pediou mou. Ena pou ta dio. (nai, mporw je egw na simperiferome fasistika)
Ti pai na pi kirie, na mou dilwnnis “kathigitis fisikis”, pou simeni oti ise se kathimerini epafi ite me pedia ite me efivous ite me fitites -atoma pou akoma diamorfwnnoun apopsi- je na fkennis na lalis oti ipen o siggekrimenos, dimosia?
Emena erwtises me an exw kopelloui, je an thelw na akoui tis malakies tou kathe stratokavlou ntimenes me tin idiotita tou kathigiti?
Ta idia tha elega an o tipos itan akroaristeros je elalen to fkioli tou, oi ekpedeftikoi ofiloun na sevonte tous mathites tous me to na men kamnoun propagandas.
Ite oi propagandes erxounte ek deksiwn, ite erxonte ek twn aristerwn. Ite erxonte pou tous prasinous.

Diefkrinizw je kati allo se touto to simio, to opio den to lew elafria, exw apoliti sinesthisi tou ti daxtilografw. An se kapia fasi tis zwis mou kamw gio, je pi mou oti theli na kami strato, tha tou epitrepsw afenws na pai an theli, alla tha niothw oti apotixa san mitera. Apotixa na metadwsw kapies vasikes arxes sto pedi mou: oti en thelw na pai to pedi mou na mathi pws na skotwnni ta pedia tou allou, oti en thelw na mathi to pedi mou pws
na aferi zwes gia na exi o kathe politikos karekla na kareklokentavronnete, oti ta spithkia je ta xwrafkia je i gi den ine pio simantika pou tin athrwpini zwi, oti ta ilika agatha den ine pio simantika pou tin athrwpini zwi je to sevasmo pros ton sinanthrwpo mas.

Sevome to dikewma tou ethnofrourou na kami mia praksi gia ta pistevw tou i opia den esimperilamvanne fisiki via pros kapio allo atomo, anagnwrizw tin anoisia tis praksis tou oso afora tis politikes diastasis tou thematos, sevome to dikewma ekinwn pou ediadilwsan iper tou pethkiou, alla tha emporousa aneta na ftisw mes ta moutra tou fisikou pou efkiken na kami stratokavlofasistikes dilwsis “me tin idiotita tou ekpedeftikou”.
Touto en mporw na to dextw.
Ivra to ws ellipsi sevasmou pros tous mathites tou, pros tous gonis twn mathitwn tou je pros jinon pou ton plirwnni gia na “ekpedevi tin neolea”.
Den exoun kanena dikewma oi ekpedeftikoi na kamnoun etsi idous propagandes. Prepi na antilifthoun pws sta xeria tous vriskonte ta miala twn pediwn mas, ta opia miala en opws ton pilo, en na ta plasis me ta xeria sou, je jina ta xeria prepi na en polla prosextika me to pws aggizoun ta miala twn pediwn mas.

Klinnontas, gia na men vrethi kanenas athkiaseros anonimos na dianoithi na mou kami “mathimata stratolagnias”, prolamvennw ton legontas tou oti akouw ta verese.
Gia siggekrimenous logous pou en ine tis wras, en iparxi periptwsi na mou pite kati pou en to akousa idi. Opotan filaksete ta margaritaria tis sofias sas,
agapitoi anwnimoi ke epwnimoi stratokavloi tis blogosferas.

Je na stilete ta pedia sas na pethanoun,
je na stilete ta pedia sas na skotwsoun ta pedia twn allwn,
gia na exoun oi politikoi sas karekles, je gia na exete spithkia je gi je xwrafkia.

Etsi ekamnan je stin Athina pou “egennise tin dimokratia”, ixan tous doulous alisodemenous na girizoun tous milous mes ta ipogia, je tis genejies tous klidwmenes essw, enw jinoi ekamnan public relations mes tes strates.
Wrea indalmata exete, mpravo.

Ανώνυμος είπε...

Kazani: "o dikos sou o topikismos einai toso isxuros pou pnigei opoiodipote allo tropo skepsis kai analusis."

ise polla extos my friend, en kamnw ton dikigoro tou linopampakou,mpori na sou ta eksigisi je monos tou an theli, alla otan sou lew oti ise polla extos trust me.

Gramma apo to sinoro: arese mou to post sou. Thank you pou to ekames post dame epidi en ine para polla ta blogs pou paw volta, je isws na men ixa tin efkeria na to diavasw.

Ανώνυμος είπε...

ευα νεοκλεους,
μπορει να εσιεις δικαιον..οτι η εστιαση μου στους μιτσιους επαραβλεψεν την παρουσια ατομων πιο μεγαλων ηλικιων..οποτε το "συντριπτικη" ισως να επρεπε να μετριαστει..παντως τριτην ηλικιαν εναν ειδα - η τουλαχιστον με εναν εδιαστυρωθηκαν..αλλα μπορει να εν τζαι που κολλα το δειν αμα ξεκινησει μια ροη σκεψης..η μπορει να ηρτεν τζαι κοσμος υστερα που τες 6:30 που εφυα...
οποτε thanks για την προσθηκη..

dokisisofi,
να σου πω την αληθκια οπως το εγραψα ειχα την εκφραση "τον αξιοσεβαστον ροκολο"..καπου εν εθελα να εστιασω [μονο] αρνητικα πανω του..γιατι τζαι τζηνος [οπως τα θωρω] εν θυμα της στολης [εξωτερικης τζαι εσωτερικης]..
αλλα εφυα το "αξοσεβαστον" γιατι εν ημουν σιουρος προς ποιαν κατευθυνση θα επηενεν η εμρηνεια με το δυσπιρκασμα που ειχα με τον παπαφιλιππου..γιατι εν τζηνος τζαι ο αντεννα που μου εφταιαν..εν για τζηνον που ηταν τζαι η αναφορα στην 15η του ιουλη τζαι στην διαχιειριση των κατασκευασμνων προβληματων..

νομιζω διαφωνω μαζι σου στο οτι το αισθημα που μονο του εν αρκετο για να προκαλεσει ενα αισθημα ταυτισης..η εστω υποστηριξης..
να καμω μιαν αποπειρα να σιωνωσω λεξεις να δουμεν ιντα που εν να φκει..

πρωτα να ξεκαθαρισουμε τες εννοιες..αν αθθυμασαι [που μιαν κουβεντα μας για τον διασπορο παλια] η εννοια του ρομαντικου εν τζαι ενθουσιαζει με..εγω επιμενω οτι τα παθη τζαι οι ηδονες αντλουνται που την πραγματικτοητα..η αποφυγη/λογοκρισια της πραγματικοτητας εν ο ιστορικος τροπος για να χειραγωγειται καποιος..η εξουσια [ νομιζω τουλαχιστον] προσπαθει να αφαιρεσει που τον αθρωπο το βιωμα για να τον μετατρεψει σε εναν υποταγμενο ον που θα αναζητα το νοημα στην επιβεβαιωση των αξιων που εσωτερικευσεν - τζαι οϊ των επιθυμιων του σωματος η της βιωμενης εμπειριας..της υλικης πραγματικοτητας..

να παμεν τωρα στο πλαισιο της ιστορικης πραγματικτοητας μεσα στην οποια συμβαινουν τα γεγονοτα [η φαση στην σκοπια στην λευκωσια - αλλα τζαι η εκδηλωση στην λεμεσο που ηταν το συγκριτικο "αλλο"]...
ιντα που υπαρχει στην πρασινη γραμμη; ανακωχη..
εγινεν ενας πολεμος το 74 [να μεν παμεν στο 63-64 ..τζαι την τ/κ κοινοτητα στην βορεια λευκωσια]..τζαι η γραμμη καταπαυσης τους πυρος εν τζιαμαι..για τζηνον τον πολεμο εν μας ερωτησεν κανενας..καποιοι ε/κ εθελαν εξουσια [εστω τζαι σαν επαρχια των αθηνων - η καρεκλα υπερ ανω ολων] τζαι εστρατευτηκαν με την χουντα, τους αμερικανους.. το πραξικοπημα που εφερεν μαθηαμτικα την εισβολη..η δικαιολογια μερικων για την 15η ιουλιου ηταν οτι επιστευκαν στην ενωση [προσρτηση για εμενα]..ρομαντικο λαλει..εν ρομαντικον ομως; ακομα τζαι αν ο ρομαντισμος παρεπεμπει στο συναισθημα κλπ, ιντα συναισθημα ηταν; αρκει μονο το συναισθημα; στον ρομαντισμο [ το κινημα του 19ου αιωνα] το "συναισθημα' επαραπεμπε σε κατι "αυθεντικο", σχεδον "φυσικο".. σαφως η ιδεολογια της ενωσης τοτε, ομως, ηταν μιαν ιδεολογια που εκαλιεργειτουν που ουλλους τους μηχανισμους της εξουσιας..οϊ μονον εν ηταν αυθεντικη/φυσικη [αν πουμεν οτι υπαρχει κατι τεθκιον] αλλα ουσιαστικα ελειτουργαν σαν η εσωτερικευμενη μορφη/ηχος της εξουσιας..οπως γραφει τζαι ο ατταλιδης [cyprus, nationalism and international politics- κεφαλαιο για την κυπριακη συνειδηση] στην αναλυση του για τον φοβο να εκφραστει τοτε η κυπριακη συνειδηση [παρα το διαχυτο της οπως λαλει..τζαι, λαλω εγιω, το 96% υπερ του εφικτου το 68] τουτο το χασμα αναμεσα στην αισθημα της καθηερινοτητας τζαι τον δημοσιο λογο ηταν [ενι;] εναν που τα βασικα παραδοξα της εποχης..αιτια της σιπωης/φοου πολλων που εξυπνησαν αποτομα τον ιουλη του 74..

ο υποτιθεμενος συναισθηματισμος που φατσαρει για ρομαντισμος πολλες φορες εν απλα η αναπαραγωγη που τους μιτσιους των επιταγων της ιδεολογιας των μεγαλων...ενεν δικος τους λογος..εν οι τελετουργιες της εξουσιας..γιατι νεανικες εξαρσεις εχουμεν πολλες..το θεμα ενι ιντα που εκφραζουν..τζαι η κερκιδα εν εξαρση..τζαι ο πασιαμας..αλλα εσιει διαοφρετικου ειδους κερκιδες τζαι πασιαμαες..

να ερτουμεν στον μιτσην τζαι στο σημερα..η αναφορα μου ηταν βεβαια αποτελεσμα δυσπιρκασματος, αλλα επαιζεν εμμεσα τζαι σαν αντιθεση με την εικονα τους μιτσιους στον μολο..η μυθολογικα αναμεσα στην υστερια του πολεμου τζαι το αερουιν της αφροδιτης..
τζαι τζηνοι στην λεμεσο ηταν νεαροι/ες..αν λοιπον βαλουμε καρτσιην τους 2 κοσμους ιντα που εχουμεν; εναν μιτσην που εκαμεν οτι του λαλουν [σαν στρατιωτης του εθνους που πολεμα τους τουρκους τους κακους κλπ κλπ..τζαι επηεν να φερει αποδειξεις οτι μπορει να εν καλος λοκατζης - βασικα τουτον εκαμεν]... τζαι εμπορεν να προκαλεσει πολεμικον επεισοδιον [αν δουμεν την προεκταση του γεγονοτος για οσους το υποστηριζουν], ενω που την αλλην ειχαμεν μιτσιους που επηαν να εκφρασουν διαμρτυρια εναντια στην βια..
οι μιτσιοι του μολου εν εδεσμευκαν κανενα σε μιαν τραγωδιαν με την σταση τους..εδιεκδικουσαν λογο..ηχο..δικο τους..η τουλαχιστον ετσι το ειδα τζαι ετσι μου εφανηκεν σαν ενα ενδιοαφερον φαινομενο..ο μιτσης στην πρασινη γραμμη, που την αλλην, ακομα τζαι αν του αποδωσω συνειδηση των πραξεων του [τζαι ιδιαιτερα των προεκτασεων τους], εισιεν την απαιτηση [θρασος για εμενα] να εμπλεξει μιαν κοινωνια σε μιαν πολεμικη συγκρουση..
ποιος του εδωκεν ετσι δικαιωμα;
για την δικην μου ζωην; για τες ζωες των αλλων στον μολο;
νομιζω εν διαφορετικες αισθητικες τζαι πολιτικες στασεις..
ιδιαιτρα σαν στασεις απεναντι στην εξουσια..

στην κουβεντα με τον ανευ παραπεμπεις στην εξεγερση του δετζεβρη στην ελλαδα..ηταν εντελως διαφορετικες στασεις τζαι διεκδικησεις..στο σημειολογικο επιεπδο να σου αθθυμισω την εικονα στο ιντυ μιντια που εκαφκαν την ελληνικη σημαια; σαν συμβολο ενος κρατους-εθνους το οποιον ειχαν απομυθοποιησει τζαι εθωρουσαν το σαν μηχανσιμο εξουσιας..
ενω δαμαι;

επειδη εν νεοι εν σημαινει οτι εν το ιδιο πραμα.. τζηνοι [στην ελλαδα] στην πιο ακραια [μη-ιδεολογικη] περιπτωση εκφραζαν την οργη μιας γενιας για το αδιεξοδο [το υλικο, οικονομικο] μιας κοινωνιας, ενος συστηματος..τζαι την απαιτηση για εναν αλλο κοσμο..

ενω ο μιτσης δακατω;
εν μπορω φυσικα να το κρινω αφου εν ηξερω γιατι το εκαμεν [ουλλα τα πιο πανω τζαι πιο κατω εν υποθεσεις], αλλα τουτον το εφηβικο αγοριστικο συνδομο της συγκρουσης σαν ενα ειδος "αντρικης" επιβαιβαιωσης [στα φαντασιακα μαθκια του εσωτερικευμενου πατερα/πατριαρχη] υπηρχε [τζαι υπαρχει ακομα δυστυχως] διαχυτο στην εφηβικη εμπειρια..τζαι αν εισιεν εναν πραμαν που με ενοχλησεν [αλλα εν ηταν εκπληξη δυστυχως παλε] ηταν ποσο στραβος μπορει να εν συναισθηαμτικα καποιος..επηεν ο ε/κ μιτσης τζαι εν εσκεφτηκεν οτι εισιεν απεναντι του εναν αλλον μιτσην που ηταν να μπλεξει [οπως τζαι εμπελξεν λογικα] γιατι εν ηταν στην σκοπια..ενεν πολεμος δαμαι..δειχνει αδυναμια να δει τες προεκτασεις..τον αλλο..
τζαι η λογικη συνπεια των πραξεων εν να γινει πιο αυστηρος ο στρατος..
ο μιτσης εν το κινητρο για να γινει πιο αυστηρη η εξουσια..ετσι λαλει η πραξη του..να εν ουλλοι οι μιτσιοι στην πριζα γιατι καποιος μπορει να ερτει να του κλεψει ρουχα, χρωματιστα η μη..
στρατοκαυλος..
εν κριμαν..

αθθυμουμαι τον τζαιρον που ημουν μιτσης στο χωρκον εχωριζουμαστεν σε ομαδες [με βαση την γειτονια] τζαι επαιζαμεν "πολεμο"..αποηχοι προφανως τον φασαριων της δκεαετιας του 60..σε μιαν φασην εβαρηθηκα τες κοκορομαχιες του φυλου μου, τζαι ειπα να μεινω με τες κορουες που εφαινουνταν πιο νουσιμες τζαι κουλατες..τζαι ερωτικες..ανακαλυψα οτι τζαι τζηνες στες κουμερες που επαιζαν, παλε εφκαλαν την μανα τους σαν κριτηριο δικαιωσης..
για τουτον αρεσκεν μου το χοστον..

σημερα στον πολιτη στα αθλητικα εσιει μιαν εικονα με αελιστες που επιασαν εναν πανω τους ομονοιατες τζαι σουζουν το περιπαιζωντας τους..νομιζω καταλαβεις ιντα που θελω να πω..η αρσενικη αδρεναλινη εκτονωνεται..καλα καμνει αφου εν βρισκει κατι πιο ηδονικο η ενδιαφερον να καμει..
αλλα κανενας εν εσιει δικαιωμα να μας υποχρεωσει σαν κοινωνια να ξαναμπουμε σε ρυθμους πολεμου τζαι υστεριας..
κανει..εζησαμεν τα..ειδαμεν τα παλληκαρκα στον πολεμο..να μεν αρκεψω..ετον παπαφιλιππου..εμαθεν τιποτε; διορισμενος αντιπροσωπος που το πραξικοπημα στον οηε [ η καρεκλα]..ιντα που καμνει σημερα;..προσπαθει να παραξει κριση για να φκαλει πολιτικη υπεραξια..
η λεξη αντροπη;

γιατι το ζητημαν με τον μιτσην εν οτι εν κριμαν που εννα παει στρατοδικαειον..ενω οι αλλοι εκαμναν τον ειδησην..οπως παντα..κουρτιζουν για να φκαλουν ειδηση/υπεραξια..αλλα στον κοσμον στον οποιον εθκιαλεξεν να παιξει ετσι εν οι κανονες..ο στρατος, τα χρωματιστα ρουχα [οι σημαιες] εν κτισμενα στην υποταγη..του σωματος τζαι του νου..
για τουτο το play station ηταν αναφορα στο οτι τουτη η γενια ερκεται που αλλον ανεκδοτο..
τζαι τουτοι οι μιτσιοι που εν κολλημενοι ακομα, εν κριμαν..
υπαρχει μια ζωη μπροστα τους..

συφφωνω οτι η τουρτσικη σημαια εν εσιει θεση τζιαμαι..το ιδιον τζαι η ελληνικη..

οσο για την αναφορα του/της [μαλλον της, αν κρινω τζαι εγω που το αφηγηματικο υφος] εμενα εφανηκεν μου πολλα καλη αναφορα στην εμπειρια του να ζιεις τζιαμαι..σαν κατοικος..που εσιεις σαφως πολλα παραπανω δικαιωματα που τον ροκολο που εστειλαν ταχα μου να σε προστατεψει..

να κλεισω με μιαν αναφορα στον θανατο νου στρατιωτη την δεκαετια του 90..για να βαλω τζαι το προσωπικο πλαισιο της μνημης..2 στρατιωτες [ενας ε/κ τζαι ενας τ/κ δεκαοκταχρονος] εφιλεψαν παρα το οτι ηταν στα αντιθετα φυλακια της πρασινης γραμμης..τζαι εβρισκουνταν στην μεση..ανταλλασαν τσιαρα..σε μιαν φαση ο τ/κ ελειπεν τζαι εμφανιστηκεν ενας αξιωματικος που επαιξεν τζαι εσκοτωσεν τον ε/κ..η δικαιολογια ηταν οτι [μπορεις να φανταστεις] ο ε/κ ηταν να καμει "επιθεση", "καταδρομικη επιχειρηση" μπλα μπλα..μαλακιες..εδολοφονηθηκεν ενας μιτσης τζαι μια φιλια..εμεναν εν τζηνον το κομματι που με γοητευκει που την ιστορια της πρασινης γραμμης, στο οποιον ελπιζω..οϊ το να τσακωνουνται οπως στους μαχαλλαες του χωρκου, αλλα να αντιστεκονται στον διαχωρισμο που επιβαλει η εξουσια, ο στρατος...τζηνον το κομματι που εν ανυκαουο στα εθνικα κυρηγματα την ωρα που εχουν τους μιτσιους "παλλουκωμενους" [σταση προσοχης, σωμα τζαι νου] τζαι κουρτιζουν τους..
οι μιτσιοι που μιλουν ο ενας του αλλου παρα το συρματομπλεγμα..

ιντα που ακολουθησεν την δολοφονια; οϊ μονο η συνηθισμενη υστερια ποδα στην οποιαν εχαθηκεν η στιγμη της φιλιας/αμφισβητησης του διαχωρισμου, αλλα τζαι η καλιεργεια ενος μισους που οδηγησεν σε μιαν εκδηλωσην εξω που την πυλη αμμοχωστου με συνθημα "καλος τουρκος, νεκρος τουρκος"..
τζαι που τα τοτε εκοψα τζαι την καλημερα σε εναν παλιον γνωστον..

εν τουτο το κλιμα που θελουν οσοι καμωνουνται στα μιντια [οπως το καναλι του λουκη] οτι η εφηβικη αναγκη για επιβεβαιωση ["δετε, εκαταφερα τα, επιασα τους το ρουχο/σημαια τους"] εν "πολιτικος σαλος"..
τζαι ποιος εμιλαν μεσα οταν καποιοι εκρατουσαν τουτα τα πλακατ ποξω; ο αχμετ τσιαβιτ που εισιεν παρει το καθεστως ντεκτας στο συμβουλιο της ευρωπης τοτε..ο καλος μας τ/κ..ως τζαι ο λυκαυγης εγραφεν του υμνους..αλλα ο αριστος μιχαληιδης στες σελιδες, εγουσταρεν το καλος τουρκος νεκρος τουρκος...

οποτε dokisisofi εν νομιζω οτι το συναισθημα εν αρκετον σαν τεκμηριο..το σημαντικο εν η πραξη..οι προεκτασεις τη πραξης σε σχσεη με την υλικη πραγματικοτητα..τον χωρο τζαι τους αλλους αθρωπους γυρον..

καζανι,
σορρυ ρε φιλε αν επατησα λαθος κουμπι..κατ'αρχην εν τζαι εν αναγκη να ψαξω βαθκεια μεσα μου..ξερω το οτι ειμαι τοπικιστης..ενταξι κανει με τα εξτρα κρατη..να δουμεν ινταλως τα πιντωνωμεν σε ομοσπονδιες τωρα..αλλα ειμαι της φασης που θα εστηριζεν το λεμεσιανο εντυπο των 80'σ με γεωγραφικο προσδιορισμο
"αυτονομη περιοχη λεμεσου"..
οποτε ηταν λλιον αυτοειρωνεια..χιουμορ που με συμπεριλαμβανει σιουρα..

να ξεκαθαρισω ομως [αφου ειπαμεν να το παιξω δημοσιογραφος] οτι απο οτι ακουσα [τζαι δεχομαι διορθωσεις οπως οποιοσδηποτε εν εσυμειτειχε/ξερει που πρωτο σιεριν] οτι εγινεν μιαν κουβεντα στην πρωτην συναντηση..τζαι απο οτι εκαταλαβα ναι μεν οι παραπανω εν εθελαν να υπαρχει διαχωρισμος [να υπαρχει εναν ειδος παγκυπριου κινηματος κλπ] αλλα τελικα [αφου μερικοι ειχαν ενδοιασμους] εδημιουργηθηκεν τζαι τοπικη κινηση σε συνεργασια με το αλερτ..
καλη συνθεση τζαι σεβασμος του αλλου..
οποτε το σχολιο/sms του λευκωσιατη φιλου/συντροφου εφανηκεν μου πολλα εξυπνη απαντηση..ευγενικη αποδοχη με χιουμορ..

υ.γ. 1 dokisisofi ενεν ωρα δαμαι, αλλα να κουβεντασουμε, αν θελεις, σε καποιαν αλλη φαση το ποσο ρεαλιστικη εν εικονα που εμεταφερθηκεν ποδα [μεσω των μμε] για τον 19χρονο που εφτυσεν τον ολγκατς κλπ..
απλα καταθετω το τωρα, γιατι νομιζω οτι ενεν τοσον αυτονοητο γεγονος..
η πραξη [αν εγινεν] εν οντως "ενδιαφερουσα" [ας μεινουμεν σε τουτον μονο τωρα] - οπως τζαι το οτι ηταν διμμενος που τους ε/κ συφφωνα με τον ολγκατς..αλλα τζαι αληθκια να ενι, τζηνη παλε ηταν ατομικη πραξη με αναληψη της ευθυνης απο τον καθενα..ενω δαμαι;

υ.γ.2 γρηγορη,ανευ
εγραψα καμποσα για σημερα οποτε ας μεινουμε στο sheρετουμεν..

Ανώνυμος είπε...

evangelia,
τα δικα σου ηρταν την ωρα που εγραφα..οποτε επισης σιερετουμεν..

Anef_Oriwn είπε...

Μια τζιαι εμπήκαμεν στο χορό (με τούτην την κουβέντα για τον στρατιώτη και την “αντικατοχική” του πράξη), τζιαι μια τζιαι λέγονται, anef_oriwn πολλά τζιαι διάφορα dokisisofa, είπα να το συνεχίσω (κι Εγώ) ακόμα λίγο [αν και εκάλυψεν με σε μεγάλο βαθμό τόσο η Evangelia όσο τζι’ ο Blogοδεσπότης – να ‘ναι καλά... Λαλεί ας πούμεν ο Λινοπάμπακος: “… τζαι η λογικη συνεπεια των πραξεων [του «αξιοσεβαστου ροκόλου»] εν να γινει πιο αυστηρος ο στρατος… ο μιτσης εν το κινητρο για να γινει πιο αυστηρη η εξουσια …”]!

Τζιαι λεω:
Κουβαλούμε γλαύκαν (εντός κλωβού) εις Αθήνας όταν λαλούμεν “… Το να ενοχοποιούν οι γεροντότεροι τις "αμυαλοσύες"των νεωτέρων είναι βέβαια σύνηθες φαινόμενο…”. Σίγουρα αλλιώς σκέφτονται, λειτουργούν και πράττουν οι νέοι των 15, 18 ή 20 χρονών (με παραπάνω συναισθηματισμό, ιδεαλισμό και παρορμητισμό) σε σχέση με τους 30χρονους κι οπωσδήποτε αλλιώς διαλογίζεται (ή δκιαολίζεται) ένας 40ρης σε σύγκριση μ’ έναν 70ρη!
Όμως το να συγκρίνουμε μια μεμονωμένη, τυχαία ή/και πλακατζίδικη πράξη, ενός «δικού» μας μιτσή με ότι έγινε το Δεκέμβρη στην Ελλάδα (όπου είχαμε ένα μαζικό ξέσπασμα των νέων – παρά τα όποια επιμέρους παρατράγουδα και βανδαλισμούς) είναι σαν να λαλούμεν ότι τα ρεβύθκια τζιαι τα λουβκιά εν το ίδιο πράμα! Τζιαι τα δύο είναι όσπρια πρισκο-εντερικά, αλλά αποτελούν διαφορετικά προϊόντα – παραδίδονται και πρακτικά επεξηγηματικά μαθήματα σ’ όσους δεν τα αναγνωρίζουν!).
Περάν τούτου όμως, είναι ευρέως διαπιστωμένο ότι κοινό γνώρισμα των απανταχού εθνικιστοειδών είναι το κόλλημα τους με την ατομική παλικαριά και μαγκιά - τρέφουν μια αποστροφή κι αντιπάθεια προς τα μαζικά κοινωνικά κινήματα και τις μαζικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις (είτε τούτες είναι οργανωμένες ή αυθόρμητες).

Όμως να πω και τα “ήμαρτον” μου (2 τον αριθμό):

1. Κι “…Εμέναν συγκλονίζουν μου [με] τούτες οι "πελλάρες"...”, αλλά, ας πούμεν, το κατέβασμα της τουρκικής (κι όχι μόνο) σημαίας να γινόταν σε 5-6 τουλάχιστον σημεία, στο κόλπο να συμμετείχαν και τουρκοκύπριοι και στην θέση της τούρκικης σημαίας να ανέβαζαν την ΚΥΠΡΙΑΚΗ! Τζιαι τούτον τον ελληνοτουρκικό σημαιο-πόλεμο (στην Κύπρο – δηλ. σε ξένο αχυρώνα) ΕΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΝ! Την προπερασμένη Κυπριακή εκατεβαίναμε που το Τρόοδος τζιαι κάπου τζιαμαί κοντά στο Μάμμαρι (ακόμα ένα άντρο της εθνικοφροσύνης) “εποθαμμάσαμεν” τζιείνην την τεραστίαν ελληνική σημαία (που δηλώνει στους τούρκους ότι “εν τζιαι η δική μας μιάλη” – η σημαία, για να μεν παρεξηγούμαστεν! (Φαίνεται ότι το Μάμμαρι εκτός που μεγάλους διαιτητές παράγει τζιαι μεγάλες σημαίες!)

2. Το 2004, όταν οι τουρκοκύπριοι είχαν εξεγερθεί ενάντια στο ντενκτασικό καθεστώς και κατ’ επέκταση κι ενάντια στην τουρκική κατοχή (τζιαι εκάμναν μαζικότατες διαδηλώσεις), εμείς που ήμασταν, για να πορευτούμε μαζί τους και να συμπαρασύρουμε τα πάντα στο διάβα μας; Σε ποια “…αποχαύνωση και τι χαραγμενες στρατηγικές …” μας είχαν βάλει να βαδίζουμε;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 13/4/2009 – 9:22μ.μ.

dokisisofi είπε...

Έχουμε και λέμε:Οταν συζητούσαμε τον Δεκέμβρη για τις ἑξεγέρσεις" μας είπες ότι "ο αναρχικος αντιεξουσιαστικος χωρος εν ιστορικος τζαι πολιτιστικος κληρονομος τζηνης της ηττημενης επαναστασης..της μαγκιας της ομως..της μη-υποταγης της..της αρνησης να υπογραψει στην μακρονησο..αλλα τζαι να συμβιβαστει πκιον με το κομμα που ακομα τζαι το 73 εθωρεν προβοκατορες...
εν εναν ανοιγμα σε εναν νεον λογο στην σκια του παγκοσμιου 68 τζαι του 77...αλλα με ριζες τοπικες - οπως παντου..".

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος, στα δικά μας κυπριακά δεδομένα, να σου πεί ότι και ο ενωτικός-εντιεξουσιαστικός- αντιομοσπονδιακός χώρος στην Κύπρο είναι αντίστοιχα " o ιστορικός και πολιτιστικός κληρονόμος"της επανάστασης του 1955-59 που έγινε για Ένωση, "της μαγκιάς ...και της μη υποταγής της". Με τον ίδιο τρόπο που αποενοχοποιείς την μαγκιά να σπάσεις τζάμια και να κάνεις πλιάτσικο σε μαγαζιά και κάψεις βιβλιοθήκες, έπρεπε να σταθείς και να δείς ιστορικά ποιανών ανευόδοτων πόθων είναι σύμπτωμα το κατέβασμα σημαιών.
Βέβαια εδώ το κράτος υποστολής έχει μακριά πλοκάμια: είδαμε να συλλαμβάνονται άτομα ...γιατί διένειμαν φυλλάδια!!! Πού να κάνουν και διαδήλωση και εξέγερση:θα πέσουν κεφάλια.
Αντίστοιχα, ή καλύτερα αναντίστοιχα, ο αριστερός χώρος στην Κύπρο δεν είναι καθόλου αντιεξουσιαστικός αφού συμβαδίζει με την κυβερνητική ιδεολογία και στάση. ( παρόλο που είδαμε τον κομμουνιστή τους πρόεδρο να ενισχύει με ενάμισυ εκατομύριο την ρευστότητητα των τραπεζών-η σχιζοφρένεια είναι συνομήλικη με την Κύπρο, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ιξιλείψει). Το τί εν επαναστατικό σε μια χώρα διαφέρει από το τί είναι σε μια άλλη, και κάποιος εδώ που τρέχει σε επαναπροσεγγίσεις και ακούει συναυλίες στο μόλο δεν κατακρίνεται από κανένα και χαίρει και κυβερνητικών θωπειών. Ενώ όλοι που δεν συμφωνούν με την μετατροπή του κυπριακού από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό είναι ακροδεξιοί και φασίστες( δαμέ στο μπλογκ του Βελισάρη έγινε αναφορά στον όρο "ανθρώπινα δικαιώματα"και πεταχτήκαν που εκατόν πάντες να τον πουν εθνικιστή....σε τέτοιο σημείο φτάσαμε)
Παράλληλα, είχαμε και την εξής αναντιστοιχία στις δύο περιπτώσεις ( και είναι φυσικό διότι Κύπρος και Ελλάδα είναι δύο διαφορετικά κράτη με διαφορετικές συνθήκες ένθεν και ένθεν):
Εκεί είχαν ενοχοποιηθεί οι αντιδρούντες στην κατάσταση με συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ, που μιλούσαν για "συσσωρευμένες οργές"και ιστορίες . (θυμάσαι που είχαμε και σχετική συζήτηση). Εδώ, παρότι πρόκειται για ένα μικρό, μεμονωμένο περιστατικό, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΕΝΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ όλοι σπεύδουν να τονίσουν το επικίνδυνο της περίπτωσης, γυρίζουν και κάνουν ρεπορτάζ για τους γειτόνους που φοούνται να κάτσουν στις βεράντες και τα ρέστα. Στην Ελλάδα τότε που εκρούζαν τα πάντα και σπάζαν και μαγαζιά με όπλα, νομίζεις ότι ο κόσμος δεν φοβόταν; Και δεν μιλώ μόνο για ατομική ασφάλεια αλλά και για εθνική, καθώς η Τουρκία παραβίαζε καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο και αυτοί περί άλλων ετύρβαζαν. Εσύ ακόμα λλίον τζιαι θα μας ελάλες ότι είχαμε προλεταριακή επανάσταση και αναβίωση του 1917, μόνο που ΄στην Ελλάδα δεν έχουν την ευχέρεια να υπογράψουν συνθήκες μπρεστ λιτόφσκ και να στήσουν την δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι μια αδύναμη χώρα με μια επεκτατική (ιμπεριαλιστική αν προτιμάς) χώρα απέναντι έτοιμη να της επιτεθεί.
Που τη στιγμή που φωνάζουμε για το Ιράκ, για τη Σερβία, για την Παλαιστίνη, για πάσαν πίστην τζιαι γενιά (τζιαι καλώς) γιατί θεωρούμε τόσο κακό να φωνάζουμε και για το δικό μας πρόβλημα; Μοιάζουμε με έναν σπιτονοικοτζύρη που στον καφενέ έχει 100 φίλους, βοηθά τες κοτζιάκαρες να διασταυρώσουν, αλλά όταν πάει το βράδυ στο σπίτι του δέρνει την γενέκα του τζιαι αφήνει το δώμα να στάσσει πάνω στην τσιεφαλήν της. Δηλαδή γιατί να μην τα βρούμε και μεταξύ μας και να συζητήσουμε με τη νέα γενιά παρά μόνο να την καταδικάζουμε;
Ακόμα και ο Τσε Γκεβάρα που έχουν οι μιτσιοί πας τες φανέλες τους, αγαπούσεν την πατρίδα του. Εμείς γιατί πρέπει να μισήσουμε την δική μας προκειμένου να αγαπήσουμε την απέναντι;Τί σόϊ συμπλέγματα είναι τούτα, τζιαι που θα καταλήξουμεν έτσι σκέδιο;

Anef_Oriwn είπε...

Παρ’ όλο που ο πειρασμός είναι μεγάλος, “ύπαγε όμως οπίσω μου σατανά”, και ΔΕΝ θα υποκύψω (για να σχολιάσω ότι γράφει πιο πάνω η συμπαθεστάτη κατά τ’ αλλά Dokisisofi. Γενικώς όμως κατατάσσονται στην κατηγόρια “που σου νέφκω, που πάεις”!).
Να σημειώσω όμως δυο πράγματα (μόνο):
i. Με εντυπωσίασαν οι “ανευόδοτοι πόθοι” (υπογράμμιση δικιά μου) – γιατί έχουν σχέση με το anef!
ii. Στην φράση σου “... η σχιζοφρένεια είναι συνομήλικη με την Κύπρο, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ιξιλείψει ...” , θα ήταν προτιμότερο να έγραφες (αντι “συνομήλικη”) “συνότζιαιρη”, για να ταιριάζει πιο πολύ με το ποίημα του Βασίλη ΜΙχαηλίδη! ”

Anef_Oriwn
Τρίτη 14/4/2009 – 5:37 μ.μ.

dokisisofi είπε...

κάποιος σιέρεται πως έμαθεν να μαυρίζει γραμματούθκια

gregoris είπε...

ούτε εγώ θα υποκύψω στο πειρασμό να σχολιάσω τη δοκισίσοφη. έννεν ούτως η άλλως έτοιμη να ακούσει τι έχω να πω (δεν την ενδιαφέρουν λαλεί με μιαν αθώαν αλαζονεία πιο πάνω). οπόταν λινοπάμπακε εσύ που έσιεις υπομονήν παραπάνω τζιαι εμπειρία με τους αντιεξουσιαστές-αντιομοσπονδιακούς, (ο όρος γελωτοποιός της αστικής τάξης για τον αρχηγό τους νομίζω εν που τες καλλίτερες σου κωδικοποιήσεις) αλλά τζιαι όρεξη να συνομιλάς με την δοκισίσοφη παρά τες διαστρεβλώσεις της (πχ αναφορά στο μπλογκ του βελισάρη) απάντα της.
εγώ θέλω μόνο θα διευκρινήσω 2 πολλά απλά τζιαι βασικά πράματα που κάποιους βολεύκει τους να ξιάννουν
1. ότι η πατρίδα του Τσε Γκεβάρα ήταν ήπειρος,
τζιαι
2. ότι ο ιμπεριαλισμός έννεν μόνο στρατιωτικό θέμα, έισιει οικονομική, γεωπολιτική τζιαι πολιτιστική διάσταση

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου dokisisofi,

Νομιζω απλα αλλασεις πεδιο αναφορας αλλα το ζητημα μεινισκει το ιδιον..δηλαδη εφυες που το συναισθημα σαν απολυτο κριτηριο τζαι τωρα φαινεσαι να εισηγησαι ότι το «μη-εγκριμενο» που το κρατος μπορει να θεωρηθει σαν κατι ενιαιο..
Μα εν ενι παλε..καθε εκδηλωση [συναισθηματικη η πολιτικη] εσιει πλαισιο ιστορικο τζαι εσωτερικες διαφοροποιησεις με βαση την υλικην πραγματικοτητα..

Να τα πιασουμεν με την σειρα..να κτισω την κουβεντα γυρον που μιαν εννοιλογικη αντιφαση [ενωτικοι-αντιεξουσιαστες] στην ροη της αναφορας σου….

που το ηβρες τζαι εσου τωρα το ανεκδοτο «ενωτικοι/αντιεξουσιαστες»?…
με το συμπαθκειο αλλα εν τζαι εν αυτοκολλητα οι ιστορικοι ιδεολογικοι κλπ χωροι για να κολλουν οπου τζαι να ενι..το ενωτικο κινημα σαν θεμα αρχης εν εισιεν [ουτε εσιει τωρα στην ακροδεξιαν του εκδοχην] τιποτε που να το συνδεει με το αντιεξουσιαστικο κινημα..ενωση εσημαινεν προσαρτηση της κυπρου σε έναν αυταρχικο κρατος..σαν αντι-αποικιακο κινημα/αιτημα σε σχεση με την αγγλικη αποικιοκρατια μπορει να πει καποιος ότι εισιεν μιαν παραπομπη στην διερυνση της ελευθεριας..αλλα ακομα τζαι δαμαι η ενωση εν ηταν καν διεκδικηση συνειδητης ανεξαρτησιας, αλλα προσαρτησης – σε αναζητηση καλλιτερου προστατη..κρατους…καλλιτερης εξουσιας/αφεντη..
αλλα ακομα τζαι συνειδητα ανεξαρτησιακο κινημα να ηταν [όπως διαφορα εθνικοαπελυθερωτικα της ιδιας ιστορικης εποχης στο παγκοσμιο συστημα] παλε εν θα μπορουσες να το ταυτισεις με τον αντιεξουσιαστικο χωρο…η κριτικη της εξουσιας που τον αντιεξουσιαστικο χωρο εν ευρυτερη [που την αναφορα μονο στον "ξενο δυναστη"] τζαι εστιαζει εντονα στις εσωτερικες δομες εξουσιας [ακομα τζαι στον επαναστατικο χωρο]…

ινταλως ελειτουργησεν στο εσωτερικο της ε/κ κοινοτητας η ενωση σαν ηγεμονικη ιδεολογια [σαν η τοπικη ιδεολογια της εξουσιας απεναντι στους ιθαγενεις] που το 1920/30 [πριν το 1910 μπορεις να πεις εισιεν τζαι εκμοντερνιστικη διασταση] ως το 60; Εισιεν σαν στυλοβατη την εκκλησιαν, εχρησιμοποιηθηκεν σαν ιδεολογια για να δικαιολογησει/καλυψει/ενθαρρυνει εκστρατειες εσωτερικης καταστολης [δεκαετια 20..ανακοινωσεις εκκλησιας το 30..48..κλπ κλπ], τζαι εισιεν σαν οραμα την εικονα που εκαμνεν εξαγωγη το ελληνικο κρατος/βασιλειο στις υποψηφιες μελλοντικες προσαρτησεις του..τζαι που επεξεργαζετουν τζαι η εκκλησια με τον ελεγχο/παρεμβασεις στα σχολεια…
ηταν να καμει χαρακιρι ο καημενος ο μπακουνιν..ξερεις το «ακομα και αν υπηρχε θεος θα επρεπε να τον καταργησουμε;»..

το αντιεξουσιαστικο κινημα αντλει τες ριζες του που τα τελη του 18ου –μεσα του 19ου αιωνα σαν συγκλιση στοιχειων του φιλελευθερου δημοκρατικου κινηματος τζαι των κινηματων των λαικων στρωματων που εκωδικοποιθηκαν στο σοσιαλιστικο κινημα… τζαι ετονιζεν/τονιζει την αντιθεση στον καπιταλισμο τζαι στο συγκεντρωτικο κρατος-εθνος..που την οπτικη γωνια της αυτονομιας που πιστευκει ότι η συλλογικοτητα μπορει να αυτοοργανωθει, να ευρει άλλες μορφες οργανωσης αντι τες ιεραρχικες δομες της εξουσιας…τζαι πολιτικα οι αναρχικοι ηταν παντα υπερ της αποκεντρωσης/αυτοκυβερνησης τζαι υπερ των ομοσπονδιων - χρονια πριν ανακαλυφτει το κυπριακο..

ο εθνικισμος αντιθετα [από οπου ερκεται η ενωση σαν εισαγωμενο φρουτο/ιδεολογια] εξεκινησεν επισης σαν μοντερνο κινημα στην γαλλικη επανασταση, αλλα συντομα οϊ μονο εγινεν εξουσια, αλλα εμετεξελιχτηκεν σε ιμπεριαλιστικες/αυτοκρατορικες φαντασιωσεις τζαι αυταρχικα κινηματα…το γιατι ενεν θεμαν τωρα..τζαι σιουρα ο γκαριλμπαλντι εν ηφταιει για τον μουσολινι..αλλα το εθνος σαν εννοια που παραπεμπει σε μιαν δομη ιεραρχικης συγκροτησης παραγει τζαι νομιμοποια μορφες εσωτερικης εξουσιας τζαι εξωτερικης συγκρουσης στο παγκοσμιο συστημα για μιαν θεση στην ιεραρχια κρατων - οϊ για την καταργηση τους…

αν με ρωτας η ενωση στην κυπρο ηταν το δουλοπρεπες προκαλυμα που εφορησεν η εκκλησια τζαι το τοπικο κατεστημενο στο αιτημα για απελυθερωση που τους αποικιοκρατες..τζαι ελειτουργησεν σαν ηγεμονικη ιδεολογια, σαν το προκαλυμα μεταμορφωσης των τοπικων εξουσιων..

αν τωρα αναφερεσαι στην εοκα τζαι καμνεις παραλληρισμο [στο αποσπασμα το δικο μου που αναφερεις] με την ηττα της ελληνικης επαναστασης την δεκαετια του 40..καμια σχεση..ενεν μονο ότι οι ιδεολογιες τζαι τα οραματα ηταν διαφορετικα..μα ηταν τυχαια νομιζεις που ηγετης της εοκα, ηταν επισης ο τυπος που εσυνεργαστηκεν με τους εγγλεζους το 44 [στα ελληνικα δεκεμβριανα - που ηταν ουσιαστικα αγγλικη εισβολη στην ελλαδα] τζαι το 48 [εναντια σους κυπριους απεργους];..η εθνικοφροσυνη που επιβαλαν οι εγγλεζοι τζαι οι αμερικανοι στην αθηνα ηταν δουλοπρεπης..τζαι το αηπιν εν τους εφυεν ουτε υστερα..διοτι μην ξεχανεις ότι ο κ. γιωρκος από το τρικωμο επροετοιμασεν τον ιουλη του 74..
υπηρχεν, όμως, τζαι μια ουσιωδης διαφορα στην ιστορικη λειτουργια των 2 κινηματων..το ελληνικο επαναστατικο, αριστερο κινημα εξολοθρεφτηκε μεσα από μαζικες εκτελεσεις, βασανιστηρια, στρατοπεδα συγκεντρωσης κλπ..η εοκα; Τα μελη της εοκα υστερα που την ζυριχη [όπως τζαι τζηνοι της τμτ] επανδρωσαν το μεταποικιακο κρατος..εκαμαν τον παζα τους..τζαι τζηνοι τζαι οι ανιψιουες τζαι οι θειοι κλπ κλπ..εκαμαν τον θανατο των τεως συντροφων τους [που μερικους όπως τον αυξεντιου τζαι τον ματση επροδωσαν τους μερικοι που τους μετεπειτα διαχειριστες του θανατους τους] λευκην επιταγη για να διαχειριζουνται την εξουσια..μεχρι σημερα η εοκα εν ενας ιδεολογικος μηχανισμος λογοκρισιας τζαι διεκδικησης εξτρα δικαιωματων..εν λογικο να γινεται αποπειρα λογοκρισιας ενός φιλμ [όπως ο ακαμας] διοτι οι συνδεσμοι αγωνιστων κλπ κλπ υποψιαζουνται ότι..; στην κυπρο γινουνται τζαι εγιναν πολλα στο ονομα της εοκα…σιουρα οϊ αντιεξουσιαστικα..

αρα ουτε η εοκα μπορει να το αντικειμενο της αναφορας σου..μηπως τζηνοι που εδιαφωνησαν με την ζυριχην τζαι εμειναν «αγνοι»..ναι; ποιοι; Τουτοι που εκαμαν την 15η του ιουλη τζαι εν αξιωθηκαν να πουν ένα συγνωμη; Να παρατηρησω ότι εν τοσο αγαπητοι στην εξουσια τουτοι οι τυποι που, παρα το εγκλημα του 74, τελικα απολυθηκαν 62 δημσοιοι υπαλληλοι, για να τους δωθουν υστερα αποζημιωσεις..τζαι συμβολικη επαναπροσληψη..
η εξουσια προστατευκει το αππωμενα της …

τωρα αν εννοεις την ομαδα των καραμπελοπληκτων…τζηνοι εν μια μεταμαοικη ομαδα η οποια επερασεν [μερικοι ηταν παντα τζιαμαι ετσι τζαι αλλοιως] που χρονια στην ακρα δεξιαν/νεοφασισμο..γιατι μεν μου πεις ότι το καλος τουρκος νεκρος τουρκος εσιει εστω τζαι απομακρο αντιεξουσιαστικον ηχο; Το επιπεδο σοβαροτητας δαμαι εν εκφραστικο που τον καραμπελια τον ιδιο..που πουλα αγωνιστισμο δακατω τζαι στην ελλαδα αμα λαχει εισηγειται να παραχωρηθει η βορεια κυπρος στην τουρκια για να λυθει το «προβλημα»…άλλος επιδοξος εισαγωμενος διαχειριστης…
ατε να μεν αρκεψω με την δουλοπρεπεια τους..
ατε τζαι εν οι ημερες της νηστειας των χριστιανων..τζαι να τους σεβαστουμεν τζαι τζηνους..

μηπως θα μπορουσαμε να δουμε καποια σχεση στους μιτσιους που ταυτιζονται με την ενωση σημερα; Η δικη μου αντιληψη εν ότι τουτους τους τυπους εν να τους εβρεις στες ακροδεξιες οργανωσεις..την χρυση αυγη, χρυσα αυγα κλπ…η κατι αντιστοιχο...ειδα πριν λλιες μερες ένα συνθημα τζαι εσκεφτουμουν να το σχολιασω..
«εοκα
εξω οι ξενοι»…
δαμαι καμνει χαρακιρι ο ματσης..εν ηξερω ποσον τυπικον ενι της εγκεφαλικης απονεκρωσης στην ακροδεξιαν το συνθημα, αλλα εν τζιαμαι που βοσκει η ενωση σημερα νομιζω..για τουτους ιντα που εμεινε που την ενωση πκιον εκτος που τον γριβαν τζαι το μισος για τους αριστερους τζαι τους τ/κ;..
εν οι απογονοι του λυντσαρισματος του μενοικου
τζαι το ηθος του μενοικου να μεν υποτασσεται στες απειλες των μασκοφορων τοτε, κουβαλα σαφως πολλα παραπανω αντιεξουσιαστικο ηχο…η αρνηση υποταγης..στην εξουσια..οϊ η αναπαραγωγη της..

η άλλη εοκα την οποια τιμα η ε/κ κοινοτητα στην 1 του απριλη εν τζηνη που υποθετουμεν οτι εφορησεν τον μανδυα της ενωσης για να πει την λεξη ελευθερια [παραβλεπωντας ότι ηταν μονο δεξια οργανωση, ότι υπηρχεν τζαι έναν αριστερον λαικο αντιαποικιακο κινημα που το 45 – αλλα ειπαμεν η ενωση εν τσεκ που εξαργυρωνεται ενεν απλα μνημη, τζαι καποιοι θελουν μονοπωλιο..]..
τζαι τον τζαιρον του ναπολεοντα, η γαλλικη επανσταστη εισιειν ταυτιστει με την αυτοκρατορια του κοντου…σημερα αθθυμουστεν τις λεξεις της επαναστασης όμως [την ελευθερια] οϊ της αυτοκρατοριας [την ενωση]..

γενικα [νομιζω,] διαφωνουμεν για το ιντα που εν το κυπριακο..νομιζω φανεται τζαι που το πρωτον μου σχολιο.. να μεν επαναλαβανομαι..για μενα το κυπριακο ενεν μονο προβλημα τουρκικης κατοχης, εν εξεκινησεν το 74 στες 20 του ιουλη..εν προβλημα διαχωρισμου της χωρας/χωρου..τζαι των αθρωπων του με τα οπλα/τον πολεμο/την βια/την εξουσια…εν θεμαν ειρηνης τζαι οϊ αλλου πολεμου – γιατι ο πολεμος ηταν ο μηχανισμος αναπαραγωγης της εξουσιας δαμαι…
τζαι το κυπριακο παει τζαι στες 15 του ιουλη, παει τζαι στο 63-64..
το κυπριακον εν θεμα συνολικης ανεξαρτησιας - τζαι για τες ελληνικες παρεμβασεις,τζαι για τες εγγλεζιεκς βασεις – αληθκια νοιωθει ο μιτσης τον εξευτελισμο μιας πολιτειας που εν αξιωνεται να εσιει ένα δικον της τραουδιν για υμνο; Θωρεις.. μαλλον εν επιλεκτικη η ευαισθησια/υποτιθεμενη αξιπρεπεια..
αλλα το κυπριακο εν τζαι δικοινοτικο θεμα, εν τζαι θεμα εσωτερικης δομησης της εξουσιας..υπαρχει ένα καθεστως διαχειρισης του κυπριακου που εν θελει λυση γιατι ζει που τουτον..ινταλως το ειπεν ο κολοκασιδης στην εκδοχην του για το δηκο;..το δηκο υπαρχει για το κυπριακο..δηλαδη αν δεν υπαρχει κυρπιακο ηταν να παει εσσω του ο κολοκασιδιης;

Γενικα για να ερτουμεν στο θεωρητικο ζητημα – στην σχεση με το κρατος..το ότι το γερμανικο κρατος απαγορευσεν προσφατα μια νεοναζιστικη οργανωση εν τζαι σημαινει ότι εν αντιεξουσιαστικη..υπαρχουν τεραστιες διαφορες αναμεσα σε ναζι τζαι αντιεξουσιαστες στην γερμανια, στην ελλαδα, στην κυπρο…τζαι ναι εχουμεν την δικη μας εμπειριαν αλλα εν τζαι ζιουμεν σε άλλο πλανητη..στον ιδιο χρονο ειμαστεν..τα ρευματα εν παγκοσμια..εν τζαι γινεται ο εθνικιστης στην κυπρο να εν αντιεξουσιαστης εκτος…

Τζαι αμα συγκρινεις λ.χ. τους μιτσιους στον μολο με τον ροκολο στην σκοπια, φαινεται ότι μιλουμεν σε αλλους κωδικες..νομιζω εξηγησα γιατι η πραξη του μιτση ηταν διεκδικηση παραπανω εξουσιας..θελει "μαστιγιον" τουτος τζαι για τον εαυτον τζαι για τους αλλους..ενω στην παραλια οι νεαροι ηταν εναντια στην βια της εξουσιας, του κρατους..
Ο ενας θελεις την εξουσια του κρατους δυνατη [να νικα] οι άλλοι εν τη θελουν..
στην παραλια εν θελουν αλλα αθρωπινα θυματα του αυταρχισμου..ο μιτσης θελει αυταρχικο στρατο, να «σφιξουν οι κωλοι», όπως λαλουν οι στρατοπληκτοι…

Οσο για τα μμε..θωρουμεν αλλα προφανως..εγω εσχολιαζα τον αντεννα που εμασιετουν εναγωνιως με συνεχεις πρωτες ειδησεις να το φκαλει πολιτικο θεμα/ηρωα κλπ..

Να κλεισω με την θαυλανδη..ενεν ασχετο..πριν τζαιρον ειχα γραψει για τες κινητοποιησεις που οδηγησαν στην ανατροπη της δημοκρατικα εκλεγμενης κυβερνησης..ηταν οι φιλοβασλικοι..ασχοληθηκες τζαι εσυ λλιον όταν εσυλλαβαν τον κυπραιο γιατι ταχα μου αμφισβητησε τον βασιλια..τζαι εγραψα σου σε ένα σχολιο ότι ότι εβιωνεν ο κυπραιος εβιωναν το οι θαυλανδοι για χρονια..
τωρα γινονται διαδηλωσεις εναντια στην κυβερνηση του βασιλια..
Θωρεις..οι διαδηλωσεις γινουνται..τζαι που τους μεν τζαι που τους δε…αλλα εν σημαινει ότι εν ουλλοι οι ιδιοι..
Εκφραζουν αλλα συφφεροντα, άλλες τασεις, άλλες δυναμικες…

Αλλον ο φασισμος άλλον ο αναρχισμος…

Η εοκα εισειν ένα τυπο με το ηθος του ματση να παει στο δικαστηριο να υπερασπιστει τον κομμουνιστη φιλο του..σημερα την ενωση σαν πολιτικο σλογκαν αναμασουν την οσοι θελουν να πουλησουν μισος..οϊ ηθος..
Τωρα η ενωση σαν ρομαντικη νοστλαγια μιας εποχης..αλλον θεμα..τζιαμαι νομιζω εν να καταληξουμε παλε στο ότι η ενωση ηταν το καλυμα για να αναδυθει η εμπειρια του ιθαγενη που εν εισιεν λεξεις δικες του…

Τζαι για τον αντιεξουσιαστικον χωρο που λογικα ο στοχος του ενι η καταργηση της εξουσιας μεσα από την συμμετοχη, το να αυτοδιοικουνται οι κυπραιοι εν δειγμα/βημα προς την ελευθερια, την αυτοδιαχειριση…που πρεπει να διευρυνθει..οϊ να γυρισειπισω στην υποταγη ..
τζαι όπως εγραφεν τζαι έναν αναρχικο κυπριακο περιοδικο παλια: ακομα και αν δεν υπηρχε ομοσπονδια θα επρεπεν να την εφευρουμεν..

υ.γ. για τον che…η "πατριδα" του ηταν η γη..η γειτονια της λατινικης αμερικης μπορεις να πεις ηταν η χωρα του..ηταν αργεντινος..επολεμησεν τζαι εγινεν τζαι επαναστατικος υπουργος στην κουβα..αφηκεν τα συξυλα τζαι επηεν ανταρτης παλε..αφρικη..τζαι εσκοτωθηκεν στην βολιβια…
εν άλλη αισθητικη..τουτος εν παγκοσμιος λατινοαμερικανος..για τουτον νομιζω υιοθετειται η φατσα του παντου,ετσι ευκολα..
για να το βαλουμεν στο κλιμα των ημερων.. ενας μεταμοντερνος χριστος με το οπλο…ο μανωλιος του καζαντζακη σε λατινοαμερικανικη εκδοχη;

υ.γ. ειδα το σχολιο σου τωρα γληορη..οϊ βαρκουμαι να ασχοληθω με τζηνη την ιστορια..ελπιζω οτι η dokisisofi εννοαν το πιο γενικα..τζαι ετσι επηα τζαι εγιω..
αλλα αφου το εβαλες..τζηνοι που ξερουν εν να καταλαβουν...

dokisisofi είπε...

Ήμουν πολλά προσεκτική γι αυτό και είπα "αντιεξουσιαστικό"και όχι "αναρχικό". Καταχρηστικά το παραδέχομαι. Το έκανα όμως ακριβώς για να δείς τη διάσταση του αποκλειστέου και του επαναστατικού, το οποίο βγαίνει από ματαιωμένους πόθους και άκαρπους αγώνες. Δεν παίζω με τις λέξεις και τις θεωρίες και τις ετικέτες. Στην πράξη ναι, είστε το κατεστημένο, το κρατικά προπαγανδιζόμενο το ενδεδειγμένο. Ότι μου λες τώρα εκεί μπαίνει.
Και σύ και ο ανευ και ο γληορής.
Κάνε ένα σουλάτσο και στα κυπριακά μπλογκς να δείς τί γίνεται, εσείς κυριαρχείται. Δεν πάει πολύ καιρός που και ο ανευ καλούσε τους πάντες να συστρατεύονται και να κατακλύζουν όπου ακούεται η άλλη άποψη. Ανευ-Μιχάλης-Κυριάκος-γληόρης: τα παιδιά της αυτομόρφωσης, ομάδα κρούσης έτοιμη για δράση. Καλά είμαι υπερβολική αλλά δεν πρόσεξες ότι όλοι όσοι έχουν αντίθετες απόψεις από δρακούνες και δράκους είναι ανώνυμοι;Φοβάται ο κόσμος να πεί την άποψή του κι ας εκφράζει το σύνολο του λαού (όπως εκφράστηκε στο δημο΄ψήφισμα:και μην μου τσαμπουνήσεις την ψήφο προτίμησης και στον πρόεδρο:το δίλημμα την δεύτερη Κυριακή ήταν αφενός το ναι του Κασουλίδη, αφετέρου το μπασταρδεμένο έστω ναι του χριστόφια, ακόμα και γαλανόλευκες είδαμε στην εζεκία παπαϊωάννου την πρώτη κυριακή, οι οποίες αργότερα μάλλον έγιναν παρανάλωμα του πυρός σε κάποια κερκίδα της Όμόνοιας;).
Η εξουσία λέει άλλα, φακελλώνει κόσμο, και ο κοριός του Μαγιακόφσκι ξιπουλιάζει σε κάθε υπηρεσία.
Αστα σάπια τωρά περί αυτοδιοίκησης των κυπραίων΄ Ο κυπρέος έν ένα ρίφι που πίνει πρόζακ και μια ζωή βαφτίζει δοτά συντάγματα (από την ζυρίχη ως το αναν) ως λύσει και αυτο΄διοκήσεις και πεμπερίζει στο ρυθμό των ξένων. ΄Το ίδιο ρίφι που πάει και καμπανιάζει την στον μόλο στο άκουσμα ενός τραγουδιού τζιαι στρέφεται έσσω με την εντύπωση ότι έκαμεν επανάσταση. Επεμπέριζεν χαρούμενα όταν εκλέγηκε ο Ταλάτ, επεμπέριζε χαρούμενα όταν εκλέγηκεν ο Ομπάμας, τζιαι άμαν δεί κανέναν να ξεβαίνει του βραμού, λαλεί του "είσαι χειρότερος που τον λύκο, τώρα να το πώ του βοσκού".
Μιλώ σου με μεταφορές ναι. Μιλώ σου με μεταφορές τζιαι πονώ για το κατάντημα μας.
Αφού θεωρείς ότι ο πόλεμος εν μηχανισμός αναπαραγωγής εξουσίας τζιαι μας πουλάς αντιεξουσιασμό τζιαι ιστορίες, κάμε το τζιαι για την κατοχική Τουρκία τζιαι τα τσιράκια της. όσο για τα αν΄θρώπινα δικαιώματα που όπως λαλεί ο γληόρης εν έχουν έθνος, στην περίπτωση της Κύπρου η ισότητα δεν παραβιάζεται από τους ελληνοκυπρίους αλλά από τους τουρκοκυπρίους αφού στο σχέδιο αναν (το οποίο θεωρείς αυτοδιοίκηση τρομάρα σου) καταργείται το ένας άνθρωπος μία ψήφος. Ναι ρε ευρωπαίοι τζιαι αμερικάνοι! Πηαίννεται τζιαι έσσω σας τζιαι μοιραστείτε με τις μειονότητες την εξουσία, να δώ τις μαγκιές σας!
Που ούλλον τον κόσμο μόνον πας τους Κυπραίους πειραματίζουνται οι κάθε φλούφληδες, τσιράκια των μεγαλοβιομηχάνων τζιαι των πολυεθνικών.
Τζιαι τα ρίφκια ταπισών τους να εκτελούν ότι τους πουν. Να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο και να επιλέγουν την ευκολότερη οδό:ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ
Τέλος.
( τζιαι ναι ρε γληορούϊν έχασα την ψυχραιμία μου, ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

dokisisofi,

σχολια στην ροη..

το ιντα που εν η εξουσια στην κοινωνια τζαι ιντα που κυκλοφορα στα μπλογκς εν νομιζω να εσιει σχεση..τα μπλογκς εν εναν ειδος επικοινωνιας που επιτρεπει η νεα τεχνολογια..αν βαρει προς μιαν η αλλην μερκαν η πλειοψηφια των χρηστων αξιζει αναλυση αλλα εν νομιζω οτι αντικατοπτριζει την κοινωνικη δομη εξουιας..

για το οτι οι κυπραιοι εν "ριφκια" οπως λαλει τζαι η εξουσια [το χριστιανικον "ποιμνιο", η εχουν "slave mentality" οπως ελαλεν ενας εγγλεζος την δεκαετια του 30], ξερεις οτι εν συφφωνω...
αλλον οι μηχανισμοι εξουσιας τζαι αλλον να προσδιοριζεται ενας πληθυσμος [ο οποιοσδηποτε] ετσι..
τζαι για τους κυπραιους εχω τζαι την εμπειριαν οτι ενεν ετσι..
οκ μπορει να το βαλεις σαν υπερβολη..μεταφορα..
απλα εν μου μιλα..
τζαι προφανως εν μερει ουτε τζαι εσενα, αφου θεωρεις εστω το δημοψηφισμα κατι το διαφορετικο..

ο κοσμος ψηφιζει ετσι τζαι ψηφιζει τζαι αλλα πραματα υστερα..το οχι του 2004 ηταν πολυσυνθετο..οπως τζαι τα 96% του 50 τζαι του 68..τζαι το διαγγελμα του παπαδοπουλου ηταν εντονα ανεξαρτησιακο αν με ρωτας εμενα ..ηταν μια συγκοληση τασεων..αλλα οϊ στατικη φαση..
που αξιζει να αναλυθει σαν γεγονος τζαι σαν εμπειρια..αλλα παρατζιει...

για την ομοσπονδια..καλα αμα η κυπρος εσιει εναν ψηφο οπως τζαι η γερμανια στην ε.ε. [ανεξαρτητα που τον πληθυσμον] ενεν προιον της ομοσπονδιακης λογικης για προστασια των πιο μικρων κοινωνιων/κοινοτητων η για αποφυγη μιας τυρανιας της πλειοψηφιας κλπ κλπ..
να μεν ανοιξουμεν τωρα την ιστορια με την ομοσπονδια..εννα εχουμεν χρονο παρακατω..
αλλα οι ομοσπονδιες εκτος που επιτρεπουν την συνυπαρξη με διαφορετικοτητα, ταυτοχρονα προσφερουν τζαι δυνατοτητες αποκεντρωσης..

ναι η ανεξαρτησια εν ειδος αυτοδιοικησης..παρα να τους στελλουν φιρμανια που το λονδινο, την αθηνα η την αγκυρα..οπως τζαι η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια εν προοδος απεναντι στην μοναρχια ιστορικα..

για το τουρτσικο κρατος νομιζω αδικας οσα εγραψα..εν επρεπεν να υπαρχει τζιαμαι τουρτσικη σημαια - αλλα ουτε ελληνικη..τζαι η κατοχη εν προβλημα αλλα ενεν η ολοτητα του κυπριακου..
εν θεμα ινταλως το βιωνει ο καθενας/καθεμια...
τες σημαιες, τους υμνους, τους στρατους κλπ..
τζαι..
ατε παλε τα ιδια εν να πουμεν..
τελος επισης..

Ανώνυμος είπε...

γειά χαρά,
μπορεί να μπεί το λινκ του φόρουμ στα λινκς??

www.islandanarchy.forumotion.com

Ανώνυμος είπε...

οκ,
εβαλα το λινκ για το φορουμ

Anef_Oriwn είπε...

Προσωπικά αδυνατώ αν καταλάβω πως ένα site ή blog που αυταοβαφτίζεται κι ως αναρχικό (όπως το islandanarchy) έχει ελέγχους και μετριασμούς και χρειάζονται κωδικοί για να μπει κάποιος εκεί! Για ψάξτε το λίγο ρε παίδες, Ανώνυμοι!

********
Θα επανέλθω για κάποια σχόλια επί διαφόρων dokisisofων που έχουν λεχθεί!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 15/4/2009 – 2:57 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Ε, ρε μανία τούτη η Dokisisofi με δυο – τρεις από ΜΑΣ δηλ. με το καλούμενο (από την ίδια) “... κατεστημένο, το κρατικά προπαγανδιζόμενο το ενδεδειγμένο...” . [Άραγε πότε προλάβαμε και γίναμε όλ’ αυτά μέσα σ’ ένα χρόνο Προεδρίας Χριστόφια, είτε συμφωνούμε μ’ αυτόν, είτε όχι;].

Υπάρχει κανένας άλλος blogger (πέραν του Blogοδεσπότη - κι αυτός ο όρος καθώς δηλώνει ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι μήπως εξουσιαστικός;), που να έχει την υπομονή (τζιαι την βλάγκαν), να πει (ή/και να εξηγήσει στην κοπελιά) τι είναι αυτά τα ΕΟΚΑίτικα κατεστημένα που εδώ και χρόνια κυριαρχούν στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Κύπρου;
Εδώ ο Λινοπάμπακος με τα σχόλια του (στην πιο πάνω τελευταία μακροσκελή παρέμβαση του - 14 Απρίλιος 2009 9:55 μ.μ.) έκαμεν ΤΗΝ (την Dokisisofi) ποξυλλίκκιν (έστω τζι’ αν χρησιμοποιεί στο λόγο του ... λαζάρους, πασχαλιές τζιαι μαυρομμάτες – λουλούδια της κυπριακής ανοιξιάτικης φύσης) τζιαι τούτη (αδυνατώντας να του απαντήσει) έβαλε τα με τους “… Ανευ-Μιχάλης-Κυριάκος-γληόρης: τα παιδιά της αυτομόρφωσης, ομάδα κρούσης έτοιμη για δράση…” (όπως μας αποκαλεί), κάπου μάλιστα ενέπλεξε και «δρακούνες και δράκους» ! “Απου εν ημπόρει να δέρει το γάαρον (sorry Λινέ), δερνει το σάμαν”!

Πάντως οφείλω να πω ότι το εν λόγο κείμενο με σχόλια του Λινοπάμπακου (πάνω στα γραφόμενα της Dokisisofiς) είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Εν να κολλήσει όμως έστω τζιαι κατιτίς;
Πόσο αντιεξουσιαστικός μπορεί να είναι ο λόγος σου, κύρια Dokisisofi, όταν αναπαραγάγεις (πάνω σ’ ένα εθνικιστικό επίπεδο ) την αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας, υιοθετώντας ή και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια (έστω κι ακούσια) ενός κλίματος μίσους και εμπάθειας;

Πότε θα αναγνωρίσουν οι εγωκεντρικές ηγεσίες των Συνδέσμων Αγωνιστών τα εγκλήματα που έκαναν κάποιοι από τα μέλη τους είτε την περίοδο 1955-59, είτε κατά την περίοδο της “ηρωικής” δράσης της ΕΟΚΑ Β΄, ή θα περιμένουμε να το πράξουν οι νεότευκτοι Συνδέσμοι Απογόνων Αγωνιστών (γιατί έχουμε και τέτοιους πλέον);

Και διερωτούμαι: Οι μύθοι που για χρόνια αναπαράγουν (οι διάφοροι συνδέσμοι και παρα-συνδέσμοι) αποτελούν αντιεξουσιαστικό λόγο ή είναι τρόπος περαιτέρω εδραίωσης και διατήρησης τους στην εξουσία με τα ποικίλα οφέλη που απολαμβάνουν (οικονομικά για τους ιδίους και πολιτικά για την παράταξη τους); Οι ενέργειες των Συνδέσμων αποτελούν αντιεξουσιαστικές πρακτικές;

Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα προκύψει τζιαι κανένα πραγματικό “ρίφι” που θα τολμήσει να παραδεχτεί το μέγα στυγερό έγκλημα του λιθοβολισμού του ΑΘΩΟΥ Μένοικου;
(Τα “ρίφκια” αποτελούν τα ατίθασα στοιχεία – σε σύγκριση με τα αρνιά – σ’ ένα “χριστεπώνυμο ποίμνιο” ή κοπάδι – όπως ας πούμεν τα πάλαι ποτέ “ρίφκια” του Απόστολου Αντρέα ή του Ακάμα, για να μην παμε τζιαι σε τζιείνα της Κρήτης ή της Κεφαλονιάς).

Τέλος, να σημειώσω ότι η κυρία Dokisisofi διαστρεβλώνει παλαιότερες τοποθετήσεις μου ερμηνεύοντας τες κατά το δοκούν. Λόγου χάριν, μπορεί να μας πει πότε “… ο ανευ καλούσε τους πάντες να συστρατεύονται και να κατακλύζουν όπου ακούεται η άλλη άποψη…”; Κάτι διαφορετικό είχα πει τότε (λόγω κάποιων υβριστικών επιθέσεων που δεχόταν ο PolitisPittas), αλλά θα μπορούσε η μανδάμ (αφού κρατεί κι αρχεία), να μας παραθέσει αυτούσια τι είχα πει;

Anef_Oriwn
Τετάρτη 15/4/2009 – 6:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε μου ανευ,

εν τζαι θελω να παρεμβω σε ενδεχομενη κουβεντα σας με την dokisisofi, αλλα το "ποξιλυκκιν" εν τζαι δια το αισθημα που εχω για την κουβεντα..μπορει να μου αρεσκουν οντως οι λαλεδες..
αλλα γενικα...με την δοκ κουβεντιαζουμεν πανω σε διαφορα που το περασμενο καλοτζαιρι..νομιζω ξερουμεν τζαι οι 2 που συφφωνουμε τζαι που διαφωνουμε..οποτε η κουβεντα δαμαι εν παραπανω ακονισμα του νου τζαι των λεξεων..σουξουλα ο ενας σουξουλα η αλλη τζαι νομιζω κατι φκαλουμεν..οποτε τζαι το καλον του κειμενου εσιει να καμει τζαι με την ερωτηση-σουξουλημα..

εχω την αισθηση οτι αποσαφηνιζουμεν κωδικες..
κουβεντα να γινεται..μπορει να το θκιεβασουν τζαι αλλοι λαλεις τζαι εσου [σαν εξηγηση για την εμπλοκη σε κουβεντες στα μπλογκς] η σαν σιονομα λεξεων..που λαλω τζαι εγιω..τζαι αμα συναουνται οι γερημες πρεπει να φκουν..
τζαι ειχα συναμενες φαινεται...

otherwise feel free..

dokisisofi είπε...

λινοπάμπακε με βλέπεις να ανοίγω με άλλον κουβέντα (σοβαρή) εκτός από εσένα εδώ;

όσο για το ρίφι ήταν βαριά κουβέντα και δεν αφορά το σύνολο αλλά τους αιθεροβάμονες μερικούς ( αν θέλουμε να τους πιστώσουμε αφέλεια και μόνο) που σπεύδουν να υιοθετήσουν την προπαγάνδα εγγλέζων και τούρκων και να έχουν και την εντύπωση ότι κάνουν κάτι ριζοσπαστικό. Όσο για τα ομοσπονδιακά μαγειρέματα και τα δοτά συντάγματα και τα πειράματα, εφόσον, αναστέλλεις την συζήτηση γι'αργότερα, επιφυλάσσομαι....

Καλό Πάσχα αδέρφια!

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ (Ανώνυμε) Blogοδεσπότα,

Εγώ ... εν τζιαι ... έθελα να παρέμβω στην υπαρκτή (κι όχι ενδεχόμενη) “κουβεντα σας με την dokisisofi”, αλλά οι αντιφάσεις στις κουβέντες της (πέραν των προσωπικών αναφορών ή/και επιθέσεων – προς το άτομο μου), ήταν τόσες πολλές που προκάλεσαν ΚΑΙ το δικό μου “σιονομα [των] λεξεων” (ενίοτε λαλείς το τζιαι ροή – της κουβέντας).
Με το «ποξιλλυκκιν», απλώς ήθελα να τονίσω ότι στο δικό σου κατεβατό διαλογισμών και σκέψεων αντιπροβάλλονταν κυρίως γενικολογίες, χαρακτηρισμοί κι αφορισμοί για τρίτους (όπως ας πούμεν “… σπεύδουν [μερικοί αιθεροβάμονες] να υιοθετήσουν την προπαγάνδα εγγλέζων και τούρκων …” !
Κατά τ’ αλλά πάντοτε διερωτόμουν γιατί κάποιες στιγμές να εκφραζόμαστε πιο περιεκτικά σ’ άλλη γλώσσα, όπως ας πούμε με το “otherwise feel free…”! - The same for You!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 15/4/2009 – 8:24 μ.μ.

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...

( κάποιο ρετουσάρισμα αναγκαίο-πρόκειται περί του ιδίου)
Το λοιπόν, θα μπορούσα να καταστρώσω χίλιες ειρωνίες και λογοπαίγνια για να σε προσβάλω. Δεν θα το κάμω όμως,γιατί δεν βρίσκω καμία ευχαρίστηση στο "ποξιλίκκι"του άλλου. Ένας λόγος που σέβομαι τον λινοπάμπακο ,ίναι γιατί ξέρει να κάνει διάλογο χωρίς τον ενδόμυχο πόθο να διαλύσει τον απέναντί του. Ξέρει ο ένας που κινείται ο άλλος,και απλά στήνουμε κάποια δίπολα για χάρην της διαλεκτικής. Κανείς,δεν ξέρει κανένα ,γ'αυτό κι εγώ είπα να μην ασχολούμαι πια με κακεντρέχειες:μπορεί ως άτομο να μην είσαι αυτό που δείχνεις και μου κάνει κακό να θεωρώ αληθινό αυτό που εισπράττω σε κάθε σου σχόλιο. Ούτε το παίζω ανώτερη, ούτε τίποτα. Απλά μιλώ με τον λινοπάμπακα και η κουβέντα μας έχει ιστορικό και συνέχεια. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνεις σαν σφήνα σε ξένες κουβέντες και θέλεις τη σημασία μου. Όταν μπαίνω στο δικό σου μπλογκ, σου απαντώ, τώρα είμαι σ'αυτό του ΛΙΝΟΠΑΜΠΑΚΟΥ και έχουμε αρχινισμένη συζήτηση.
Εκτός κι αν ισχύει το ομαδικόν της επίθεσης σας και δεν πρόκειται για παρανόησή μου. Αλλά και πάλι το λυντσάρισμα είναι περιττό, εκτός κι αν θεωρείς τον λινοπάμπακο ανίκανο να με αντιμετωπίσει μόνος του, κι αυτό είναι άδικο -είδες με τους λαλέδες..."ποξιλίκκιν"( ;;;;)
Όσον αφορά την εγγλέζικη και την τούρκικη προπαγάνδα εσύ μόνος σου θεωρείς ως ύψιστη ανάγκη σήμερα την θεώρηση της ΕΟΚΑ ως τρομοκρατικής ομάδας και το είπες και στο μπλογκ σου σε ένα σχόλιο που μου απαντάς και απέφυγα να σχολιάσω (όχι γιατί εκράτουν το ποξιλίκκιν μου τζιαι εβούρουν, αλλά γιατί αποκαλύφθηκες και δεν είχα κάτι άλλο να πώ, εφόσον επρόκειτο περί ερμηνείας και δογματικότητας). Περίμενα ακόμα απο εσένα εδώ, όταν λέει ο λινοπαμπακος για την προώθηση της Ένωσης από την εκκλησία για τους λόγους που αναφέρει, να αντιδράσεις, καθώς στο μπλογκ σου προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο και να αποσυνδέσεις τα δύο.
Για ακόμη μια φορά φάνηκες συνεπής στην ασυνέπεια σου.
Στην παρούσα συζήτηση αιθεροβάμονες είναι αυτοί που ξεχνούν ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και το θεωρόυν απλά δικοινοτικό. Μακάρι να ήταν, αλλά δυστυχώς ο κατοχικός στρατός είναι απέναντι.
Υγείαν. Ότι και να πείς από δώ και πέρα θα με βρεί κωφεύουσα, και σου έχω εξηγήσει τους λόγους. Δεν ε΄χω όρεξη πλέον για προσβολές και λογοπαίγνια. Με κουράζουν αφόρητα, όπως και τους υπολοίπους.

Ανώνυμος είπε...

Εννα συμφωνήσω μαζί σου αγαπητέ Ανεφ - η ανάλυση του Λινοπάμπακου για τους νεοεθνικιστές που θέλουν να το παίζουν οι προοδευτικοί αντιεξουσιαστές του τόπου εν τρομερό. Τζε αν για το σιόνομα εσυνέλαβε τζε το σουξούλισμα της Δοκ την ευχαριστώ.

Ματίλτα

Ανώνυμος είπε...

Dokisissofi: diavasa tis apantisis sou ke exi 3 simia pou mou kratisan kapies skepsis.
En kamnw oute epithesi oute debate, kamnw response. Prospathw na grafw oti grafw me sevasmo -en ta katafernw panta je giafto apologoume-, alla oi prothesis mou enen oute na miwsw tin apopsi sou oute na eksipsosw ti diki mou, oi prothesis mou en apla na pw kapies skepsis, epidi ime athkiaseri afti ti stigmi.

1)“ Με τον ίδιο τρόπο που αποενοχοποιείς την μαγκιά να σπάσεις τζάμια και να κάνεις πλιάτσικο σε μαγαζιά και κάψεις βιβλιοθήκες”

O antieksousiastis xtipa tin trapeza gia evnoitous logous, xtipa ta Nike gia evnoitous logous, xtipa ta McDonalds gia evnoitous logous, xtipa outw katheksis gia evnoitous logous, je pou jame je pera analoga me ta xrwmata tou xtipa je alla pramata (i.e. oikonomiko sabotage sti viomixania kreatos, diaswsis apo vivisection laboratories etc) Ekinos pou xtipa to katastima tou “Germanou” gia na piasi kinita, dokisissofi, enen antieksousiastis. Oute jinos pou xtipa vivliothikes. En simantiko to dikewma sti morfwsi, na men miniski i “morfwsi / gnwsi” stin elite pou eshi ta lefta gia na morfwthi. Giati ine ke afto akoma ena proswpo tis eksousias = gnwsi / morfwsi / ekpedefsi, ke to manipulation pou mpori na feri san misuse of power. Parakatw twra. Stin Ellada edw ke xronia, iparxoun stis diadilwsis stixia pou ta xrwmata tous enen mavrokokkina i kokkina, alla galazia ke aspra, oi opioi en mes tes diadilwsis kamouflarismenoi gia siggekrimenous logous. O antieksousiastis dokisissofi den tha xtipisi me aftosxedia vomva to mikro periptero sti gwnia. Allon o provokatoras, allon o listis, allon o antieksousiastis, allon o aristeros antieksousiastis, allon o aristeros, allon o akelikos, ke pai. O antieksousiastis en ta eshi me ton mikromeseo periptera. Ke omws ekaikan mikra periptera se gitonies otan ixame tis diadilwsis meta tin dolofonia tou mikrou Aleksi apo ton astinomiko. This might help you do the maths, an thelis. An den thelis, mporis na sinexisis na pistevis oti o antieksousiastis en na pai na riksi vomva ston athrwpo pou poula swkolates ke periodika gia na zisi ekinos ke na zisi ke tin oikogenia tou.

2)“ Που τη στιγμή που φωνάζουμε για το Ιράκ, για τη Σερβία, για την Παλαιστίνη, για πάσαν πίστην τζιαι γενιά (τζιαι καλώς) γιατί θεωρούμε τόσο κακό να φωνάζουμε και για το δικό μας πρόβλημα;”

Allo to “fwnazw”, allo to “skotwnnw”, allo to “misw”.
Enen kako na fwnazoume dokisissofi. En ta alla dio pou en amfilegomenis “kalosinis”.
To na “fwnazoume” gia to provlima mas en tha lisi otidipote. Xriazomaste epiloges. Kanontas aftistikes mathimatikes aferesis, periorizw tris epiloges mprosta mou: Polemos – Epanaproseggisi - Dixotomisi. Ton polemo aporiptw ton. Ke tin dixotomisi aporriptw tin giati en mou areski san leksi stin psycho-linguistically opsi tis. Dixotomw = kamnw tomi = kofkw= katastrefw. Ara miniski mou i epanaproseggisi, omospondia.
Provlimatismos mou sti simviosi en oi akrodeksioi ke twn dio plevrwn. Den thelw na mas filaoun oi stratoi gia na men skotwnnoumasten. En simantiko na kaliergithi i eirini pou prin, an tha simviosoume na men pame san arnia se sfagi oute “emis” oute oi “apenanti”. Exw je kapia issues se sxesi me ti thesi tis ginekas-proektasi-mousoulmanismos alla touto en kati pou en na prepi na kamw deal me ton eafto mou. Toulaxiston ena antivaro stous “akrofeministikous mou provlimatismous” en to oti metaksi enos ellinokipriou pou pai kinigi, je enos “epikou” apo tous aktivistes pou emazeftikan stin Karpasia gia na agwnistoun enantia stis ilektrofores perifraksis pou skotwnnoun ta gaidourakia, me ton deftero niwthw pio aneta na piw ena kafe ke na kopsw kamia kouventa.
Lew sou touta oulla ta asxeta ke ta sxetika, giati to “na fwnazoume” je to na “misoume” en prokite na mas pari poupote. Jino pou mpori na mas pari kapou, ine to na doumen ta pramata psixrema, na antikrisoume tis epiloges mas antikimenika. Parola ta diafora provlimata pou mpori na vlepi o kathenas mas individually, na vroume tin dinami mesa mas na antikrisoume tis epiloges mas me agapi.

3)“ Εμείς γιατί πρέπει να μισήσουμε την δική μας (note: patrida) προκειμένου να αγαπήσουμε την απέναντι;”

Giati prepi na misoume kati gia na agapisoume kati allo?
Giati en mporoume aplws na agapoume?
Oxi san Tourkia “apenanti”, alla san i ipolipi Kipros “apenanti”.
Ime kata to imisi prosfigas, egennithika meta tin isvoli. Onomazw to “culturally constructed prosfigas”, mesa pou tis afigisis tis giagias tou pappou ke tou patera. Pou tin mera pou aniksan ta sinora den exw pai pote mou “apenanti”. Enen o politis “apenanti” pou me enoxli, en me tous stratous pou enoxloume. Exw filous “apenanti”, gnwristikame mesw filozwikwn organwsewn ke tou metal scene. Pros to paron xannw ke events gia ta zwa ke events mousikis. Pramata pou mou areskoun. Mia eiriniki lisi pou tha exi sevasmo pros ta athrwpina dikewmata olwn twn athrwpwn, en kati to opio tha me voithouse ke emena na mporw na paw “apenanti” xwris na exw afto-enoxika sindroma oti anagnwrizw stratous ke astinomies. I ennia tis epanaproseggisis, san antipodas tis dixotomisis je tou polemou, klinni mesa tis perissotero sevasmo pros ton Athrwpo. Exi mesa pio polli agapi. En keros na ksifovithoume tin leksi “agapi”, na tin apomithopiisoume travwntas tin katw apo eki panw pou tin kataxwniasame, ke na tin feroume katw, mesa mas. En wreo prama na agapas oxi mono ekinous pou en san esena (narkissistikous kathreftes tou “egw” antanaklasi) alla ke ekinous pou enen san esena. Stin Sparti “ekinous pou en itan san ekinous” eggremmotsakkizan tous. Simera eksakolouthoume na kamnoume to idio prama, petassoumen jinous pou enen san emas, perithoriopioumen tous, theloumen na tous dixotomisoumen, ke ta lipa. Psixosinesthimatika en eproodefsame pou tote san idos.

Mpori na diskolefkese na katanoisis giati kapioi anthrwpoi simfwnoun me tin epanaproseggisi je tin prooptiki mias lisis i opia tha enwnni oli tin Kipro.
Enen epidi “den imasten agwnistes”.

En akrivws epidi imasten agwnistes,
tis eirinis.

Kind regards,
Evangelia

dokisisofi είπε...

Το αν μιμήθηκα τον τρόπο σκέψης του λινοπάμπακου στο θέμα των αντιεξουσιαστών το έκανα επίτηδες για να δείξω ότι δεν πρέπει να απολυτοποιούμε και να ταυτίζουμε ανόμοιους εχθρούς και να βαφτίζουμε επαναστάστες τόσο εύκολα και με τοσο διάτρητα επιχειρήματα που μπορούν να φορεθούν από όλους. Ούτε θέση πήρα, αν και δεν είναι αναγκαίο αυτό να το πω:όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν διαβάζοντας με, οι υπόλοιποι δεν πρόκειται, αφού δεν το κατάλαβαν με την πρώτη ( ή δεν ήθελαν). Γέλασα ειλικρινά με τον Ματίλντα και τη διαστρέβλωση των λεγομένων μου και το ότι έμμεσα με αποκαλεί νεοεθνικίστρια και ψευδοαντιεξουσιαστή:δεν έκανα αυτή τη διασύνδεση και δεν είμαι κανένα από τα δύο ( όσοι με ξέρουν θα έριχναν ΤΟ γέλιο). Ούτε "συνέλαβα" (χαχαχα..σιγά να μην διάγω και σε "ενδιαφέρουσα"μετά το ποξιλίκκι) ούτε συνέβαλα ( αυτό μάλλον ήθελε να πει) προς οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Ευαγγελία, κάνεις κάτι παρα πολύ επικίνδυνο για μένα κι ας το γαρνίρεις με συναισθηματισμό. Λες πράγματα που δεν είπα με σκοπό να στήσεις ανυπόστατα διλήμματα και περιορισμένες επιλογές.
Πριν πω σε τί αναφέρομαι να σου πώ, πως ότι λέχθηκε για τους εν Ελλάδι αντιεξουσιαστές λέχθηκε στην περιφέρεια της συζήτησης περί μισονεϊσμού. Δεν νομίζω να παρακολουθούσες τον Νιόβρη τις μαραθώνιες συζητήσεις μας με τον ιδιοκτήτη του μπλογκ, αλλά καλό θα ήταν να προστρέξεις, αφού δεν θα ασχοληθώ μια και το θέμα μας είναι άλλο. Το επιχείρημα σου πάντως για το ετερόκλητο τέτοιων κινημάτων είναι κατανοητό, αλλά αν ξεκινήσουμε να βλέπουμε προβοκάτορες παντού τότε είναι πολύ εύκολο για μένα και την όποια εμένα, να παίξει πάλι με ένα τέτοιο επιχείρημα και να φορτώσω σε προβοκάτορες και τις ακρότητες στις εκδηλώσεις του αντίθετου στρατοπέδου.
Τώρα επιστρέφω στις παρανοήσεις σου. Λες "Allo to “fwnazw”, allo to “skotwnnw”, allo to “misw”.
Enen kako na fwnazoume dokisissofi. En ta alla dio pou en amfilegomenis “kalosinis”.
Δηλαδή όταν λες εσύ "φωνάζω"εννοείς "φωνάζω", αλλά όταν λέω εγώ "φωνάζω" εννοώ "μισώ"; Γελοίο επιχείρημα, δεν πρόκειται να πω τίποτε άλλο, σου πιστώνω μόνο κακή πρόθεση και πάω παρακάτω
( και μην μου κακοφανιστείς,δεν το λέω από κακό κατανοώ τα σφάλματα του παρορμητισμού του οποιουδήποτε, γιατί κι εγώ καμιά φορά είμαι παρορμητική και το πληρώνω). Απλά να σου πω ότι δεν είσαι σε θέση να ξέρεις πόσους φίλους έχω κι εγώ από απέναντι, κι ούτε θα κάνουμε εδώ διαγωνισμό ανεκτικότητας ( το να λες " εγώ έχω φίλους τουρκοκύπριους"το βρίσκω ρατσιστικό: λες και τους κάνεις παρέα με κατανόηση για το ότι είναι τουρκοκύπριοι:εγώ πρώτα ελέγχω τα μάτια του άλλου και την καθαρότητα τους, όη το διαβατήριο του και την ταυτότητα του. Και ακόμα δεν ε΄χω μάθει να χρησιμοποιώ τους φίλους μου σαν τεκμήριο του αντιρατσισμού μου-γι'αυτό και τους έχω χρόνια. Δεν μ'αρέσει οι σχέσεις μου να έχουν ανταλλακτική αξία σε μια συζήτηση, το βρίσκω φτηνό και συγνώμη για την έκφραση και μην το πάρεις προσωπικά: "πουτανιάρικο").
Απλά κατανοώ εδώ ότι θέλεις να στήσεις ένα προφίλ προσωπικών επιλογών για μένα και για σένα και να το ταυτίσεις με τις απόψεις που εκπροσωπούμε εκατέρωθεν. Κλασική μέθοδος προπαγάνδας και διαστρέβλωσης. Κρίμα...
Όσο για το "διχοτομούμεν"τους που λες, να σου θυμήσω ότι μόνοι τους εκουβαληθήκαν ποτζεί τζιαι τα περι συνομοσπονδίας και διχοτόμησης είναι ιδέες που πρωτοδιατυπώθηκαν από τον Ντεκτάς επί χάρτου και στην πράξη το είδαμε το 1974. Εκτός κι αν θεωρείς ότι εμείς κάναμε και την εισβολή και οι πρόσφυγες ΄΄ηταν απλά πουλιά αποδημητικά που είπαν να αλλάξουν κούτση.
"3)“ Εμείς γιατί πρέπει να μισήσουμε την δική μας (note: patrida) προκειμένου να αγαπήσουμε την απέναντι;”

Giati prepi na misoume kati gia na agapisoume kati allo?
Giati en mporoume aplws na agapoume? '"

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!'
Καλό σου βράδυ....

gregoris είπε...

"εγώ πρώτα ελέγχω τα μάτια του άλλου και την καθαρότητα τους, όη το διαβατήριο του και την ταυτότητα του".
το έθνος δηλαδή εν απλά τζίνον που γράφει πάνω στο διαβατήριο τζιαι την ταυτότητα; γεια σου ρε δοκισίσοφη εθνομηδενίστρια...

Anef_Oriwn είπε...

Μια τελευταία (γι’ αυτό το post) κι οφειλόμενη απάντηση στη Μαντάμ Dokisisofi:

Madame,
Πολύ εύκολο εστί όταν θέλεις (ή σου το επιβάλλουν οι συνθήκες και οι “ανώμαλες” καταστάσεις), να το παίξεις «υπεράνω» για να υπεκφύγεις (από τα δύσκολα). [Όμως όταν σπέρνεις ανέμους κάποια στιγμή θα θερίσεις θύελλες. Κι εγώ (ΣΟΥ) οφείλω κάποιες απαντήσεις και είτε σε “βρω κωφεύουσα” είτε εθελοτυφλούσαν, εγώ θα τα καταθέσω – κι αν δεν γουστάρεις ΜΗΝ τα διαβάσεις!].

Κατ’ αρχάς θα σου κάνω την τιμή να επαναλάβω κάτι που έχω πει και παλαιότερα (και μάλιστα ουκ ολίγας φοράς): Όταν εκφραζόμαστε και γράφουμε δημόσια (έστω και μέσα από ένα blog και έστω και υπό τη μορφή προσωπικής διαλογικής συζήτησης με κάποιον άλλο) πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και κριτική (θετική κι αρνητική) και κρίσεις και επικρίσεις για τα λεγόμενα και συμφραζόμενα μας και τα απορρέοντα απ’ αυτά (εκτός κι αν αυτά που λαλούμεν είναι πολύ προσωπικά, αλλά και πάλι τι θέλουμε και βγάζουμε τα “εν οίκω, εν δήμω”; ΚΑΝΕΙΣ μας ΔΕΝ είναι στο απυρόβλητο, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κάνουμε και αναφορές σε συγκεκριμένα άτομα!

Στην παρέμβαση σου (εδώ σ’ αυτό το blog) με ημερομηνία 14 Απριλίου 2009 και ώρα 11:39 μ.μ., έκανες 3-4 αναφορές στο nickname μου και μάλιστα στη μια περίπτωση ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα μου! [Τελικά ποιος αναζητά σημασία, εν ηξέρω!].
Τι ήθελες δηλαδίς, μετά απ’ αυτή τη στάση και συμπεριφορά (ΣΟΥ) να σωπάσω, γιατί ΔΕΝ ταιριάζω στα δικά sου “αντιεξουσιαστικά” πρότυπα, ή γιατί δεν εμπίπτω στους κώδικες με τους οποίους συνεννοείσαι με τον Blogοδεσπότη Λινοπάμπακο; Κι αν δεν ήθελες να μπαίνω “… σαν σφήνα σε ξένες κουβέντες …”, να μιλάς με emails κι όχι δημόσια!

Και δυο-τρία επιμέρους ζητήματα:
1. Τη συζήτηση στο blog μου περί της “Ενώσεως” και της στάσης της Εθναρχούσας Εκκλησίας την σταμάτησες ΕΣΥ! [Με τα δικά μου λεγόμενα και επισημάνσεις - εκεί στο blog μου –επεσήμανα την αντιφατικότητα του λόγου της Εκκλησίας. Εσύ απλώς ήθελες να μάθεις τις πηγές μου].
2. Πέραν τούτου συνεχίζεις τις κατά το δοκούν αντιφατικές σου συστάσεις (προς ΕΜΕ) και διαπιστώσεις. Ενώ από τη μια λαλείς ΜΟΥ “…. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνεις σαν σφήνα σε ξένες κουβέντες και θέλεις τη σημασία μου. …”, από την άλλη “… Περίμενα ακόμα απο εσένα εδώ, όταν λέει ο λινοπαμπακος για την προώθηση της Ένωσης από την εκκλησία για τους λόγους που αναφέρει, να αντιδράσεις, καθώς στο μπλογκ σου προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο και να αποσυνδέσεις τα δύο ...”.
3. Τέλος θα σου ζητήσω (αν δεν σου είναι σοβαρός κόπος) όταν λαλείς ότι το τάδε ή το δείνα ειπώθηκαν από μέρους μου, να παραθέτεις αυτούσια τα λόγια μου, γιατί και πάλι κατά που σε συμφέρει τα ερμηνεύεις! (Αυτή είναι η διαλεκτική σου, για την οποία “στήνεις δίπολα”;)

Απ’ εκεί και πέρα ΥΓΕΙΑΝ, (όπως λαλείς τζιαι ‘ΣΥ)!

Άτε τζιαι κανεί κατζιήες! Έρκεται τζιαι Πάσκαν που είναι και Γιορτή Αγάπης (για τους Γριστιανούς κι όχι μόνο)!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 1:28 π.μ.

dokisisofi είπε...

Όσο κι αν κωφεύω, διακρίσεις εναντίον του ΄φύλου μου δεν δέχομαι. Τί προσπαθείς να πετύχεις λέγοντας με "μαντάμ";να με υποτιμήσεις γιατί είμαι γυναίκα; ( παλιά με αποκαλούσε υποτιμητικά, "κοριτσάκι" μετά έγινα "γυναικάριο", τωρα "μανταμ") ;
Είμαι περήφανη για το φύλο μου, και αν μερικοί σαν εσένα θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι ανάξια λόγου υποκείμενα και τους κολλούν τέτοιες ετικέττες και τέτοιες ειρωνίες, δεν προσβάλλουν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τον αιώνα τους.
Καλό Πάσχα επίσης.

spoudastis είπε...

Εν εν το φύλο σου που υποτιμά.
Εν ισαι καλά, κάτι πάει στραβά μαζί σου, είπες το τζιαι στο blog σου.
Καλλύττερα να μεν πω τίποτε μέρες που ένι, αν τζιαι εν αντέχεσαι.Βρίζες τον έναν, βρίζεις τον άλλον, χωρίς να ασχολούνται μαζί σου.Προκαλείς για να σου δώκουν σημασίαν, εν ηξέρεις ίνταν που σου γίνεται.Κάμε κάτι πέρκει εύρεις αναπαμόν.Τζι αν η κουβέντα με το λινοπάμπακο κάμνει σου καλό συνεχισ΄την, μιλάτε που τα email.
Εμέναν αρέσκει μου τούντο ιστολόγιο τζιαι θέλω να δκιεβάζω, αλλά ως πόσο να σε ακούομεν;

Καλόν πάσχα.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε spoudasti

νομιζω οτι με καποιον τροπο τα μπλογκς τζαι ιδιαιτερα τα σχολια στα ποστ εχουν τζαι την αμεσοτητα των email - αλλα επειδη γινονται μεταξυ αγνωστων,σε εναν ανοικτο μεσο, τουτον δημιουργα εναν ειδος δημοσιας σφαιρας που συνδυαζει το προσωπικο με το δημοσιο ..

στην αμεσοτητα των σχολιων σε εναν συγκεκριμενο ποστ [που στην καθημερινη τους ροη κουβαλουν τζαι το αισθημα της βιωμενης εμπειριας των αγνωστων που κουβεντιαζουν], αλλα τζαι στην διαχρονικη συνεχεια κουβεντων/γνωριμιας/κοντρας/συμπαθειας αναμεσα σε αγνωστους με σταθερα ψευδωνυμα, υπαρχει τζαι εναν ειδος προσωπικης εμπειριας αλλα τζαι εναν ειδος κειμενου που εν ανοικτο σε οποιον θελει να το δει..
τζαι να το ερμηνεψει αναλογα..

εμενα λ.χ. τα κομμαθκια εσωτερικου διαλογου της dokisisofis στο μπλογκ της, αρεσαν μου..σαν ειδος γραφης αλλα τζαι σαν εναν ειδος ευρυτερης αναζητησης..
εσενα εν σου αρεσαν...
εν θεμα γουστου, προτιμησεων κλπ..

αλλα νακκον κουλατα αν γινεται..

καλες γιορτες επισης

dokisisofi είπε...

κλαπ κλαπ κλαπ

dokisisofi είπε...

( υποδειγματικό λυντσάρισμα, φυλάξτε το για να δείχνετε πως 5 βγάζουν νοκ άουτ μία-αλλά λέων)

Ανώνυμος είπε...

Re “lewn” mou, exw tin entipwsi pws en esinennoithikamen polla kala,
Alla en pirazi, tha kamw mia teleftea prospathia :D


“Ευαγγελία, κάνεις κάτι παρα πολύ επικίνδυνο για μένα κι ας το γαρνίρεις με συναισθηματισμό. Λες πράγματα που δεν είπα με σκοπό να στήσεις ανυπόστατα διλήμματα και περιορισμένες επιλογές.”

Lew tria pramata pou ipes, ta opia ekama copy paste apo ta grafomena sou xwris na allaksw katholou tis protasis sou, ke meta panw se ekina ta
tria pramata pou ipes ekama response. Ekama response=ta dika mou logia, oxi ta dika sou, ta dilimmata an ta thewris anipostata safws exis to dikewma na ta vlepis ws tetia, egw omws pou tin plevra mou lew sou to response mou. En ta garnirw me sinesthimatismo, exi sinesthimatismo to response mou. Giati ematha ta pramata na ta vlepw apla mes tin poliplokotita tous: pou ti mia exw to misos pou mou provalli i deksia san “ethnikofrones” je pou tin alli exw tin “tiflwsi” pou apeti apo emena i aristera mprosta se kapia pramata, etsi je egw metaksi twn dio en dialegw kanena pou ta dio, dialegw na akolouthw tin kardia mou ke oxi ta dogmata.

Egrapses: “εγώ έχω φίλους τουρκοκύπριους"το βρίσκω ρατσιστικό: λες και τους κάνεις παρέα με κατανόηση για το ότι είναι τουρκοκύπριοι”

Nomizw oti antilifthikes lanthasmena to ti ediavases, to ti ennoousa ke en ekatalaves, tha sou to eksigisw pio aploika:
1)Diaxwrizw tous tourkokiprious je tous epikous, apo ton strato apenanti.
2)En tous vazw sto idio kazani tous tourkokiprious ke tous epikous me to kazani pou vallw mesa tous stratous.
3)Touto ennoousa me ta grafomena mou, tipote parapanw, tipote pio llio.
4) Enomiza oti imoun ksekathari otan ipa sto response mou “Enen o politis “apenanti” pou me enoxli, en me tous stratous pou enoxloume”
Opotan me vasi touta ta 4, elpizw na se voithisa pio polla na katalavis ti ennoousa.

Egrapses: “Εκτός κι αν θεωρείς ότι εμείς κάναμε και την εισβολή και οι πρόσφυγες ΄΄ηταν απλά πουλιά αποδημητικά που είπαν να αλλάξουν κούτση.”

Ekino pou emis onomazoume isvoli, kapioi alloi onomazoun to “apeleftherwsi tous mesw tou tourkikou stratou, apo tis dolofonies ke tis varvarotites pou tous ekamnan oi ellinokiprioi”.
Kapioi apo “apenanti” ipan oxi sto sxedio Anan giati efoountan pws tha tous ksanakamoumen ta idia. Tin isvoli en tin ekamamen emis i ekinoi, tin isvoli ekamen tin to misos. Mes tin sfera tou misous, vallw mesa je tes sxesis tis deksias me tin aristera stous Ellinokiprious.

Je kati gia to telos, asxeto-sxetiko. Epidi eproseksa oti en katanois polla ta pramata pou sou grafw, na sou ksekatharisw je kati allo pou ws twra enomiza pws itan aftonoito: en sou grafw apo "aristeri" optiki, epidi en anikw se jini tin politiki sfera.
afta apo emena.
take care

spoudastis: err, ipamen na diafwnoume sizitwntas, oxi na prosvalloume sizitontas, telos tis meras o kathenas oti theli pistefki.

Linopampakos: mastre apologoume gia tin kataxrisi tou cyber-space.
Mmmmmakia polla
:)

Ανώνυμος είπε...

A nai, itan na to prosthesw prin je eksexasa. Oso afora ta eksis 3 simia sto post sou:

1)“Γελοίο επιχείρημα, δεν πρόκειται να πω τίποτε άλλο, σου πιστώνω μόνο κακή πρόθεση και πάω παρακάτω ( και μην μου κακοφανιστείς”
2)“σε μια συζήτηση, το βρίσκω φτηνό και συγνώμη για την έκφραση και μην το πάρεις προσωπικά: "πουτανιάρικο"
3)“και να το ταυτίσεις με τις απόψεις που εκπροσωπούμε εκατέρωθεν. Κλασική μέθοδος προπαγάνδας και διαστρέβλωσης. Κρίμα”

Jino pou ithela na prosthesw prin, en oti
1) en “kakofanizome” efkola ;)
2) akoma je an ixe lexthi proswpika, pale en tha me ekofte :D
3)oute to “klassiki methodos propagandas ke diastrevlosis” mou jizi,
giati ime ampalati :D

Ανώνυμος είπε...

evangelia,
ενεν καταχρηση μεν ανησυχας...νομιζω κατι φκαινει/εφκηκεν σαν διαλογος, καταθεση θεσεων,ερμηνειων, βιωματων κλπ..
εστω τζαι αν εισιεν,αναποφευκτα[;], τζαι αζινες η/οι κουβεντα/ες..
μπορει να εχουν τζαι τζηνες την χρηση τους..

νασαι καλα..
:)

dokisisofi είπε...

Aloimono, kataxrisi dame monon egw kamnw. Telospantwn apantw sintoma, protou kourasw ton spoudasti kai meinei to blegeromagazo tou linopampaka xoris pelates( pros to paron o spoudastis as kamei scroll down gia min me thkiavasei, en efkolo).
Evaggelia, mia paranomi eisvoli mias ksenis xoras se mia alli ( katadikasmeni kai apo ton OHE)den einai thema ermineias. Ta elatiria kai ta aitia einai.
Diladi an enas geitonas mpei essw sou tziai afiki to paidi sou anapiro pou to ksilo, esy enna peis, kala na tou kamei giati esirnen petres tou aggona tou
(xoris na eisai kai sigouri kiolas)? E eisai polla kalos anthropos kai kali xristiani me tin ennoia oti agapas tous exthrous sou kai mpravo sou. To paidi sou omws ennen krima na ipoferei? An o enoxos mpei filaki (an theleis min ton misas den einai aparaitito)den tha itan kalitera kai gia alla paidakia pou tixon pathoun to idio, apo ton idio i kai paromoious tou ?
Kales giortes na exeis..

gregoris είπε...

αστοχο το παράδειγμα με το παιδί που μεινίσκει ανάπηρο. οι ε/κ μετά τον χαμένο στρατιωτικά πόλεμο, εκερδίσαν τον οικονομικό πόλεμο που ακολούθησε. εκάμαν το "οικονομικό θαύμα". ο πόλεμος του 74 εδημιούργησεν τες συνθήκες (προλεταριοποίησης, πρώιμης κεφαλαιακής συσσώρευσης) για την ανάπτυξη που ακολούθησε.

Ανώνυμος είπε...

εγω διαφωνω με την αναλογια σαν αναλυτικο πλαισιο διοτι συγχιζει τα επιπεδα αναλυσης..
εν μπορεις να ταυτιζεις/ισοπεδωνεις εναν περιπλοκο πολιτικο κλπ ζητημα [το κυπριακο] που ανηκει σε ενα δομικο η συστεμικο επιπεδο, με μιαν αναφορα/ταυτιση σε ενα προσωπικο συναισθηματικο ζητημα [σπιτι, αναπηρο μωρο κλπ κλπ]..
το ιδιο ακριβως θα εμπορουσαν να πουν τζαι για να δικαιολογησουν την εισβολη της 20ης ιουλιου οι "αλλοι"..οτι αφου εγινεν η 15η ιουλιου, εγινεν ηδη εισβολη στο "σπιτι" τζαι υπηρχεν ηδη εναν "αναπηρο μωρο" [τ/κ τωρα] που το 63 που εκινδυνευκεν να σκοτωθει..μπλα μπλα..

οποτε ο καθενας κατασκευαζει τον ευατον του/της σαν θυμα για να παραξει συναισθημα..
εν ευκολο αλλα εν νομιζω να βοηθα..

ο καφετζης..:)

Ανώνυμος είπε...

*curls up on Gregoris laps and pokes his nose gently with her paw*

well said kirie Grigori.

dokisissofi: em, katalavennw to point sou, alla en dio diaforetika pramata to ena me to allo. Oxi mono gia tous logous pou sou eksigise o Grigoris, je gia allous logous pou enen tis wras. Mias je imaste dame omws, sta pedakia, na sou pw oti ipostirizw to chemical castration gia tous pederastes, je oti o monos politikos pou etaxthike iper tou, en o Athanasios Plevris tou LA.O.S.
Egw je oi akrodeksioi ena prama.

O Gilles Deleuze ipen mian polla sofi kouventa liga xronia prin pethani. Se eleftheri apodosi, en oti i kritiki je to debate pou mona tous en stira, atopa, je en mporoun na mas paroun poupote.
I kritiki je to debate en apla "useless things to spent your time upon the dinner table".
Jino pou thewri o Deleuze simantiko, ine to anti na kamnoume kritiki je debate, na prospathoume na vriskoume lisis, je epiloges, ta opia odigoun se dieksodous.
Ipa sou panw tis epiloges dia mesw aftistikwn mathimatikwn aferesewn.
Ipa sou je gia pio logo dialegw tin epilogi pou dialegw.
Pou jame je pera, i xwra mou en xwrismeni, je en thelw na en xwrismeni. En prokite na gini thavma na fioun oi stratoi pou monoi tous, gia na fioun oi stratoi prepi na doulepsi o kosmos.
Otan doulefkis enantia ston strato, simeni oti doulefkis me oplo sou tin eirini.

En kalo na iparxoun diaforwn idwn fwnes, me igia. Aman exoumen noitkiki igia je psixremia, pistefkw oti en na evri ton tropo i Kipros na ksanagennithi mesa pou tis staxtes tis.

Ανώνυμος είπε...

mastre ekames reply tin wra pou egrafa, je en ixa prolavi na diavasw to post sou, o sixronismos mas en foicharikos :D

Ανώνυμος είπε...

καλαν, οκ..καταλαβω τον θυμο..για τους παιδεραστες..αλλα κουλαρε λλιον τα γερημα..
τζηνυουν με παντα οι εικονες του clockwork orange αμα ππεφτει κουβεντα για τιμωριες με χημειες τζαι επιστημονικες παρεμβασεις στην βιολογικη ροη..
εν γινεται να τους βαλουμεν "τιμωρια" να καμνουν ψυχαναλυση ωσπου να "ταραξουν τα νευρα" τους;

λαλεις να εν παλιομοδιτικη πιστη οτι κανενας/καμια εν καμνει "κακο συνειδητα";
αλλα εν τζαι πρακτικο [οπως το βαλλεις] το θεμα..αμα ξεκινησει μια πρακτικη εν θα απλωθει;..
ειδες;..οι κινηματογραφικες εικονες..

ο καφετζης παλε..

dokisisofi είπε...

Γρηγόρη εχάσαμε την μισή μας πατρίδα! Και το οικονομικό θαύμα που λαλείς άγγιξε τους λλίους όχι εμάς τους φτωχούς. Εκτός κι αν θεωρείς την " ευημερία των αριθμών" ανώτερη των όλων. ήρταν εσκοτώσαν, ελεηλατήσαν, ΕΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ τζιαι εσύ λαλείς μου " ε και; εμείς εσταθήκαμεν στα πόθκια μας οικονομικά". :/ ( =φατσούα του εγκεφαλικού)

Όσο για την αναλογία, σαφώς και είναι τραβηγμένη απο τα μαλλιά΄, λιγότερο απαράδεκτη όμως από το να λες Ευαγγελία ότι είναι σχετικό αν το 1974 έγινε παράνομη εισβολή. Είπα να αλλάξω κώδικα και να λαϊκίσω λίγο με μια μεταφορά που θα καταλάβαινες. Όσο για το άσκοπο του διαλόγου που λες, εγώ δεν βρίσκω ποτέ στείρο και ασκοπο να ακούω τη σκέψη του άλλου έστω κι αν δεν με βγάλει πουθενά. Με αυτές τις αρχές μεγάλωσα.

dokisisofi είπε...

ειδεσ λινοπάμπακα που επιστρέφουμε στο θέμα μας πριν να πεταχτούν που εκατόν πάντες οι "επιτετραμμένοι" ?
στο πολυφορεμένο των (κοινων) επιχειρημάτων! Έφερα στα όρια το δικό σου επιχείρημα του δεκέβρη με την αναντιστοιχία των σημερινών σου επιχειρημάτων και εσύ τώρα επιχείρησες να κάνεις το ίδιο!
(Μόνο που εσύ μάλλον το έκανες ακούσια). Χαχαχα...φέρτε μου τζι άλλους!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα dokisisofi,

μαλλον ξεχανεις ευκολα..η φιλτραρεις επιλεκτικα την μνημη σου αμα εισαι στην πολεμικη σου φαση..:)

οι αναλογιες σου εν οι ιδιες..τζαι στην προσπαθεια την αρχικη [δε την απαντηση μου αν θελεις για το οτι το συναισθημα που μονο του εν λαλει τιποτε, οτι υπαρχουν διαφοροποιησεις κλπ] τζαι τωρα με το σπιτι/το μωρο κλπ..καπου το αναλυτικο σου πλαισιο εν νακκον κολλημενο νομιζω τζιαμαι..η τζιαμαι καταφευκει το ασυενιδητο σου στις ρητορικες αντιπαραθεσεις..εσιεις επισης μιαν καλη διορατικοτητα να πιανεις την δομη των επιχιερηματων - τζαι εν καλα που το επιασες τωρα οτι η κριτικη εν η ιδια...αλλα εν εσυ που καμνεις το ιδιο τζαι τες 2 φορες..μπορει να χρειαζεται παραπανω reflexivity ...

οπως τζαι στην περιτπωση της νεανικης αμφισβητησης τζαι των διαφορετικων ιδεολογικων/ιστορικων χωρων, εκαμες τζαι τζιαμαι τζαι δαμαι μιαν αποπειρα να μετατρεψεις/μεταφερεις εναν πολιτικο,ιστορικο κλπ ζητημα σε ενα συναισθηματικο επιπεδο οπου ουλλα καπως φαινονται ενιαια τζαι απλα...
νομιζω εν ευκολο να το καμνει καποιος τουτον..τζαι να αποφευκει την πραγματικοτητα [ετο ειδες που ερκουμαστεν παλε στες ιδιες παραμετρους οπως το περασμενο καλοτζαιρι; γιατι για εμενα εν τουτη η σταθερη αναφορα]..εν δαμαι, νομιζω, τζαι η ουσιαστικη διαφορα του δικου σου συναισθηματικου ρητορικου επιχειρηματος [τζαι των αναλογιων πανω στες οποιες εκτιστηκεν] τζαι της ευγγελιας [λ.χ.] που μου εφανηκεν σαφως σαν βιωματικη αναφορα [οϊ αναλογια] σε σχεση με την πραγματικοτητα ..
ατε να μεν πω αλλα γιατι εν να αρκεψει να ανησυχα οτι κυκλοφορουν κυμματα τηλεπαθειας στην λεμεσο..

το δυσκολο εν το αλλο..να αφηκεις τες συναισθηματικες αναλογιες τζαι να δεις τες προεκτασεις της υλικης πραγματικτοητας..τζαι για το προσωπικο [το δικον σου,το δικον μου ομως - οϊ το γενικον αφαιρετικον του συναισθηαμτισμου] βιωμα...

υ.γ. σχολιον του καφετζη [σκεφτομαι αν θα το γραψω..αλλα..εσυναχτηκαν οι γερημες οι λεξεις τζαι αν δεν τες φκαλω δαμαι που εν να τες κολιαντιριζω;..οποτε με απολογιες στου πελατες αν χαθει νακκον το καϊμακκιν του καφε]

ιντα βιτσιον εν τουτον με τους καυκαες τωρα που εποκατσεν νακκον το ττοζιν; καλαν με τον ανευ οκ..ηταν κοντρα τζαι οι αζινες ειχαν τζαι ωραια κομμαθκια λεκτικης εκφρασης..ο γληορης σουξουλα σε [τζαι καποτε δυσπιρκας καποτε απαντας..] οποτε παλε οκ η κοντρα..
ε ο σπουδαστης αφηκεν εναν σχολιο με βαση το οποιο εν μπορεις να πεις πολλα - τζαι ξερουμεν οτι σε θκιεβαζει επισης..
ομως με την ματιλτα εν εκαταλαβα γιατι αγκριστηκες..εμπορεν το σχολιο της να ηταν γενικον για τους καραμπελοπληκτους [ετσι το εκαταλαβα εγω τουλαχιστον..ισως τζαι σε σχεση με καποιον αλλον σχολιο της για τα 90'σ]..οσον για την ευαγγελια [με την οποιαν εισιες την βασικην κουβεντα υστερα που εμενα] εφανην μου οτι αγκριζεσουν χωρις ιδιαιτερο λογο ωρες ωρες..

τωρα εν να μου πεις γιατι το παιζω σχολια του καφετζη..ειμαι αθκιασερος σημερα το πρωι - τζαι ειπαμεν ..εσυναχτηκαν οι λεξεις...
οταν εισιεν ενταση, εθκιεβαζα τα..τζαι οντως ηταν ενδιαφερουσα η ροη..αλλα επειδη εμπλεξα που την αρκην σαν καφετζης ειπα να κρατησω αποσταση..ησου τζαι μονη σου ως γεγονος..
απλα εννοω..ησουν "λεων" [αν το θελεις ετσι] αλλα εν τουτον το θεμα; τζαι ο ανευ που παει τζαι βολοδερνει να κουβεντιαζει με εθνικιστες εν επισης λεων, σουπερ λεων....τζηνος καμνει το συνειδητα για να κατατεθουν καποιες αποψεις αμα μπλεξει σε παρλα με εθνικιστες..ξερει το, λαλει το..εσυ ομως μαλλον εξελισσεσαι στην ροη..ηταν ενδιαφεροντα τα μερικα καταληκτικα κομμαθκια με την ευαγγελια

ατε αφου τα ειπα ουλλα [οσα εσκεφτηκα μεσα στην κουβεντα της περασμενης εφτομαδας] να πω τζαι το τελευταιο..σε καποιαν αλλην φαση να κουβεντιασουμεν τζαι για την εννοια του "πουτανιαρικου"..ενταξι ηταν αναφορα στην ροη τζαι σαφως εν επειραξεν την ευαγγελια..αλλα επειδη μου αρεσκουν οι πουτανες τζαι εσενα αρεσκουν σου οι λεξεις, σημειωστο κατω να επανελθουμε σε καποιαν φαση..

ειμαι αθεος, αλλα ενταξι..αν το πιστευκεις...χρονια πολλα [εν το γυριζει να πω αναστασεις κλπ..]

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...

Eisai enas apistefta fovismenos anthropos. Iperektimimenos fovismenos antrhopakos. Prosvalle koso theleis. Thoro sas tziai gelw, pienne siomalise ton spoudasti pou agkristike kai ton anev, egw den agkrizoumai. (touton pale pou to eides).
S'afti ti sizitisi (pou ksekinise otan sou egrapsa ena poiima pou mou thimise i paratolmi praksi tou ehtnofrourou-toso apla), eipa na anoiksoume mia theoritiki sizitisi gia ti diastasi tis ermineias stin apotimisi kai ston xaraxtirismo praksewn. Theoritika. Dextika tote pira kai prosvolesa apo anev kai grigori sistimatika. Prospathisa na to apofigw. Sou apantousa sto pnevma to idio kai sinexizan. Me polli psixraimia apantw stis prosvoles tou Anev ( exw ki egw blog kai otan o enas vrizei ton allo epemvainw, alla ok o kathenas essw tou oti thelei kamnei, siga na men agkristw). San arni en mesw leontwn ( opws tous theoreis), dexomai epitheseis kai diastevloseis. Eimai mia, eiste 5. ( mono egw metaferw-den ekfrazw, tin antitheti apopsi me logopaignia pou exoun skopo na deiksoun me aplo tropo afto pou sou eipa stin arxi). Kai omws, paizw kai gelw me ta grillismata. Otan o Logos ekleipei, ksekinoun oi ensineidites paranoiseis.

Alla gia pes mou, toso kairo pou mpainw edo mesa kai toses sizitiseis pou kaname, epesa pote sto epipedo twn arti afixthentwn thamwnwn? Tharrw pws oxi kai eimai perifani. Etsi megalwsa, den me emathe kaneis na na fovamai tin alli apopsi, na lintsarw, na prosvallw kai na simperiferomai san oxlos pou apponetai. Isws giati panta pianw ti thesi tou mavrou provatou (akoma kai ton Iouda otan eida stin korifi tis Lampratzias elisen ton i milla mou). Etsi eimai. Kai distixws mprosta den tha paw. Den peirazei. Aksizei.

Oso gia to allo anekdoto pou me diaskedase fovera to " τζηνος καμνει το συνειδητα για να κατατεθουν καποιες αποψεις αμα μπλεξει σε παρλα με εθνικιστες..ξερει το, λαλει το..εσυ ομως μαλλον εξελισσεσαι στην ροη.." xexe, A) den eimai ethnikistria kai eprepe na to ksereis- kai o anef kserei pws mou simperiferontan se blog ethnikistika kai ton prokalw
b) den emplekse se parla, alla sistimatika empaine san sfina - kata to kipriakoteron etrifketoun pas tin matsouka tou voskou c) sanna tzai glifeis ton oksa en i idea mou? d) den eisai se thesi na ksereis poia kanw sineidita kai poia oxi...se ola ta blogs prospathw na eimai to pnevma tis antilogias, kai me pollous bloggers eimaste filoi giati den einai fovismenoi alla antexoun ton dialogo. Alloi anasfaleis me esteilan sto pir to ekswteron kai vrika to pio polimasimeno epixeirima : " en pelli" ( timi mou)
Alla esy eisai polla llios, eilikrina....kalan na pw den itheles na emplakeis, alla tora na pianeis logia mou ksekommena kai ta paranoeis...Panaia mou...Tziai i Evaggelia ekatalave ( ti ithela na pw me to "poytaniariko" tou na epikaleisai gia logous sinallagis kai profil tis filies sou, kai na exoun antikrisma. Kai oute prosopika to apifthina kanenos. (Alla o mikroastikos pouritanismos sou estathike stin kirioleksia tis leksis kai antedrase, paroti eprokeito gia metafora).Otidipote to kanei kapoios gia na kerdisei kati, to ekmidenizei kai to " ekporneveis". I sinallagi, i idioteleia, i epifaneiakotita empiptoun s'afti tin katigoria. Alla esy les ksekommeno ena xaraxtirismo isws giati theleis na me meiwseis giati eipame...eisai krima, eisai enas fovismenos kai fovikos anthropakos. Se katalavainw, en kriman na meinoun ta kopellouthkia sou xoris meso tetoies diskoles meres. Vaftise ton anev, teras poiotikou dialogou, anakirikse ton iroa, diokse me, me tropo (opws kaneis) , gliftou deksia aristera, ftise tin anastasi kai dilose atheos kai katharises. To mellon sou anikei.
Sas girizw tin plati mou. Kai afou i istoria sas anikei sarwste tin loipon an epimenete. Twra pou eiste eksousia. ( nai ginomai sinaisthimatiki me enan kiniko tropo: mono egw to katafernw touton, en patenta)
Den apologoumai gia kataxrisi tou xwrou, giati den sou anikei, ektos ki an ton tteliaseis kai valeis metriasmo.


( to prwto sxolio to esvisa gia na diorthosw kapia lathakia- den mporw para na sas apantisw se greeklish, me linopampako, karamanlidiko tropo-oxi anev den anaferomai ston karamanli- kai na min sas kourasw, stin poreia epeksigisa peraiterw)

Ανώνυμος είπε...

πιιι
επηρες τζαι αψες..
εσιει τζαιρον οντως να μου φκαλεις κατζιες οποτε ενταξι..ελπιζω τωρα που τες εφκαλες να νοιωθεις καλλιτερα..
τελος παντων..υγειαν..ως παρατζιει..

λλια καταληκτικα

1. απλα ειπα σου οτι εν τα ιδια που λαλεις σαν δομη επιχιερηματος τζαι πριν τζαι τωρα..τωρα αν ησουν σε αλλην φασην τζαι εππεσεν σου νακκον αποτομο, σορρυ..αλλα αμα ηρεμησεις εν να το δεις τζαι η ιδια..

2. εν εκαταλαβες την αναφορα στην πουτανα..εννοουν οτι εν ενδιαφερον θεμα/εννοια [για τουτον ειπα οτι εσενα αρεσκουν σου οι λεξεις - για να φυουμεν που την συγκεκριμενη αναφορα στην ροη της απαντησης σου]..παιζει τζαι με την χρηση/απαογορευση του ερωτισμου για τις γυναικες [εχρησιμοποιησες την τζαι εσυ σαν αναφορα στες λεκτικες "επιθεσεις" των "ανωνυμων" στο μπλογκ σου κλπ], τζαι με την εννοια των "σεξουαλικων υπηρεσιων" [ειχαμεν τζαι μιαν μισοδοτζιην κουβεντα με την ροουζ τζαι τον ανευ κλπ]...μαλλον εππεσεν η αναφορα σε λαθος πλαισιο..εν ειχα παντως καμιαν προθεση να σε μειωσω..ενεν αρνητικος ορος για εμενα, αλλα εν την χρηση του γενικοτερα που εθελα να κουβεντιασω..ινταλως να σου το εξηγησω;..λαθος ερμηνεια..αν εθελα να το χρησιμοποιησω εναντιον σου [γιατι ομως;] ηταν να το πω πριν..οϊ τωρα που ετελειωσεν η κουβεντα...μα ποσοι νομιζεις ασχολουμαστεν με τουτον τον διαλογο δαμαι;..2-3;..ατε 4 αν περασει τζαι ο γληροης ξανα..
τελος παντων..συμπερασμα..με κουρτιζεσαι ετσι..ρωτα τζαι ιντα που εννοα ο αλλος..τζαι ενταξι οκ..εν θα ανοιξω ετσι κουβεντα μαζι σου..

3. ουτε με την τελικη αναφορα εκαμες κλικ στην δικην μου τουλαχιστον προθεση..σαν να ειδα ενα χριστος ανεστη στο μπλογκ σου..εθελα να σου πω κατι, αλλα ειπα ατε τωρα αμπα τζαι παρει το στραβα..αμα μου λαλουν "χριστος ανεστη" in real life, αναλογως του πλασματου, μπορει να πω απλα "χρονια πολλα", η "ετσι λαλουν"..εν ημουν σιουρος ινταλως ηταν να το παρεις τζαι εν αφηκα σχολιο...ειπα να το αφηκω δαμαι στο τελος..αλλα εν ησουν σε φαση τελικα
ftise tin anastasi kai dilose atheos kai katharises.
εν τζαι φτυνω τιποτε..αμα εν πιστευκωομεν κατι σημαινει φτυνωμεν το; ηταν να μας λειψει το σαλιο..θεωρω οτι εν ενας ενδιαφερον μυθος της περιοχης μας [αν τζαι ο μιχαλης λαλει οτι εσιει τζαι στην λατινικη αμερικη αναλογους ανοιξιατικους μυθους]..τζαι οσοι τον πιστευκουν τζαι περνουν καλα, καλα καμνουν..εμεις που εν τον πιστευκουμε, γυρευκουμεν τροπο να ειμαστεν ευγενικοι με τα παθη τζαι τες χαρες του κοσμου γυρον μας..
ενταξι..
αν ξαναδιασταυρωθουμεν εν θα σου πω τιποτε..

4. ωστε γυρευκω μεσον α;
εν αλλοι που αναγιωθηκαν ετσι sugar..
τζαι που τον ανευ θεμας;
ασιολιε...
δαμαι εν γελουμεν δοκ..χαμογελουμεν με την αγνοια..
εν να σου περασει..

κουλαρε σεβαστη κυρια..
για να μεν αγκριζεσαι υστερα αμα σου λαλουν οτι κατι εν αντιφατικο..

5. για τον ανευ ειδικα που σου φακκα φαινεται ιδιαιτερα προσφατα..ειπα του το τζαι τζηνου πριν τζαιρον σε μιαν κουβεντα, οτι "θαυμαζω" [εν τουτη η λεξη;] την υπομονη/φλαγκα του..οτι, τελος παντων, καμνει μου εντυπωση που μασιεται ποτζει ποδα..για να καταλαβεις ειδα τον να αγωνιζεται οντως σαν λεων σε ενα μπλογκ στο οποιον εμπηκα υστερα που ειδα αναφορα στο δικον σου..
κατ τα αλλα ναι αρεσκει μου το στυλ του ανευ, οπως μου αρεσκει τζαι το δικο σου [ετσι τζαι αλλοιως την αναφοραν στον ανευ εκαμαν την σε παραλληρισμο με την δικην σου εκδοχη του "λεων"]..αμα λαλω το δευτερο [οτι μου αρεσκει το υφος η το σουξουλημα σου] ενεν σιαμαλισμα τζαι αμα το λαλω για τον ανευ,ενι;
παλε ενεν νακκον αντιφατικον; αλλα ενταξι..εν τζαι η ροη της σκεψης.. τζαι το πλαισιο..

ε ατε κανει..
μεν παιρνεις ετσι ευκολα λαλω σου..
αλλα παλε δικο σου ψευδωνυμο ενι ..οτι θελεις γραφεις..
τζαι σαν αναγνωστες καποτε αρεσκει μας καποτε οϊ..

γενικως
υγειαν
nice meeting you

υ.γ. για να δεις οτι μπορω να χρησιμοποιω την βιβλικην παραδοση..αμα θελει ο αλλος/η:
τες πρωτες σου 3 γραμμες βαλτε τες σε ενα φαντασιακο καθρεφτη τζαι σκεφτου ..μπορει να φωναζει κατι το υποσυενιδητο..

Anef_Oriwn είπε...

Gregori (τζιαι Λινοπάμπατζιε),

Παρεμβαίνω απλώς για να σημειώσω ότι τα “άστοχα [και ατυχή] παραδείγματα”, με τα οποία επιδιώκεται συναισθηματικά η εθνικιστική φόρτιση των (όντως) αδικηθέντων ελληνοκυπρίων (ένεκα της τουρκικής εισβολής του 1974 – την οποία προκάλεσαν με τη όλη δράση τους και πάλι εθνικιστές), βρίθουν στην “επιχειρηματολογία” όσων βκάλλουν τσούννες για τυχόν συνεννόηση με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.
Ουκ ολίγες φορές άκουσα από διάφορους τέτοιους τύπους να κλαυθμηρίζουν και να διερωτούνται για πάρτη της κόρης του δολοφονηθέντος από τούρκους και τουρκοκύπριους φασίστες Τάσου Ισαάκ (ως αυτοχρισθέντες δικηγόροι και προστάτες της και παίζοντας, πονηρά και ύπουλα με τα συναισθήματα του κόσμου), πως (τούτη) θα συγχωρέσει τους δολοφόνους του πατέρα της και θα πως συνυπάρξει σ’ ένα κοινό (συνεταιριστικό) κράτος μαζί τους;
Άραγε, ο διασωθέντας από τη σφαγή της οικογένειας του στο Παλαίκυθρο Πέτρος Σουππούρης, πως πηγαίνει (στα κατεχόμενα) και συμμετέχει σε μνημόσυνα σφαγιασθέντων τουρκοκυπρίων ή στις (κοινές) προσπάθειες (ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων) για διακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων ένθεν κι ένθεν (όπως κι ο γιος του εν ψυχρώ δολοφονηθέντος Γιαλουσίτη δικαστή Χατζιηνικολάου);

Πέραν τούτων να σημειώσω ακόμα και το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργήθηκε για την προπαγάνδα όλων αυτών των (εθνικιστικών) τύπων από τη κατάργηση του Οδοφράγματος στην Λήδρας και το άνοιγμα του δρόμου αυτού - Ολόκληρες δακρύβρεκτες (και ιλαροτραγικές) “θεατρικές” παραστάσεις στήνονταν εκεί στο Οδόφραγμα (συνεπικουρούμενων των τηλεοπτικών καναλιών) όταν κάποιος (ή κάποια) γνωστός/γνωστή αλλά και νεοφανής αστέρας της ελληνικής show biz (ηθοποιός, τραγουδιστής, μοντέλλα), αλλά και πολιτικός, επισκέπτονταν την Κύπρο, και δεν παρέλειπαν να περάσουν (ή να τους πάνε συνοδεία κκάμερων) κι από το Οδόφραγμα της Λήδρας, για να αναβαπτιστούν οι ίδιοι εθνικά και να επαινέσουν κι εμάς τους ιθαγενείς που φυλάμε ακόμα Θερμοπύλες, εδώ στην εσχατιά του ελληνισμού!
Φυσικά ήσσονος σημασίας λεπτομέρεια αποτελούσε το γεγονός τέτοια τηλεοπτικά ρεπορτάζ λειτουργούσαν και ως διαφήμιση των παραστάσεων των εκ της Μητρός Πατρίδος καλλιτεχνών – οι εδώ ιθαγενείς θα τρέχανε μαζικά να παρακολουθήσουν (με το αζημίωτο, εννοείται) τις παραστάσεις τους ή ως ευχαριστώ καθώς τους είχαν ήδη χρυσώσει (παρακολουθώντας τις θεατρικές ή/και τραγουδιστικές παραστάσεις τους).


Μ.Γ. (Μεταγράφημα):
Συνήθως αποφεύγω να διαβάζω κείμενα (ή σχολιογραφήματα) σε greeklish (όπως το πιο πάνω της συμπαθεστάτης κατά τ’ άλλα Dokisisofiς) [βαρκούμαι τα – τζιαι ενοχλούν, συν τοις άλλοις, τζιαι τα μμάθκια μου], αλλά (είτε από μαζοχισμό, είτε από περιέργεια) το τελευταίο το τίμησα δεόντως και το διάβασα! Παρ’ όλο που τούτο έχει ως κύριο αποδέχτη τον Blogοδεσπότη Λινοπάμπακο, εν τούτοις σ’ αυτό έχω κι ΕΓΩ την τιμητική μου (μας πήρε όλους το ποτάμι). Έξι συνολικά αναφορές κάνει στον Υψηλό Εαυτό ΜΟΥ είτε ως anev, Anev ή anef, ενώ ουκ ολίγα (επι)τιμητικά σχόλια μου έχει αφιερώσει.
Δεν θα ασχοληθώ ΚΑΘΟΛΟΥ με όσα γράφει επί προσωπικού (και για το άτομο μου). ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ (ΤΗΝ) ... (αλλά έχουμε τζιαι Πάσκαν, που είναι τζιαι η Γιορτή της Αγάπης) ...
Απλώς έχω δυο απορίες (είμαι τζι’ εγιώ «polla llios» , φαίνεται) :
1. Τι πάει να πει “me linopampako, karamanlidiko tropo” ;
2. Αν όσα γράφει η συμπαθεστάτη κατά τ’ άλλα Dokisisofi, δεν είναι απόρροια “αγκρίσματος”, τότε (λυπαμαι να πω ότι) δεν έχει χαπάρι τι εστί άγκρισμα. Άραγε τι υποδηλώνουν όλ’ αυτά: “.... Vaftise ton anev, teras poiotikou dialogou, anakirikse ton iroa, diokse me, me tropo (opws kaneis) , gliftou deksia aristera, ftise tin anastasi kai dilose atheos kai katharises. To mellon sou anikei...” - Άτε, να μεν πω καμιά κατζιήαν γιατί εν τζιαι ΠΑΣΚΑΝ!

Anef_Oriwn
Δευτέρα (του Πάσχα – Αγαπάτε αλλήλους)
20/4/2009 – 2:30 μ.μ.

dokisisofi είπε...

@ anef, looooool
skeftou na men me evarkesoun tziolas! ( eides pou iksera oti den exeis idea apo karamanlidika? rota kanenan tourkologo na sou pei)
@ linopampaka, ta sugar sou se tzeines tziai se tzeinous pou ta sikonoun. Iponooumena tetoiou eidous allou. Mporei na eimai ftoshi gennisimiou mou ( ftira opws me apokalei sistimatika enas anonimos, i "ptoxoula tou diadiktiou opws me leei kapoios allos) alla egw protimo to "ptwxi plin timia apo-doma", apo to "volemeno psevdoepanastatimeno kommatoskilo". Oi na mou agkristeis a! Tziai men marazwneis o Glioris enna ksanastrafei.

Ανώνυμος είπε...

αποπειρα αποκωδικοποιησης:
sugar, σιαμαλισμα, συναισθημα...σημαιες τζαι ατακες που καμνουν [καποιον] κοσμο να λοιωνει στες "εθνικες παρελασεις"..
... για το [ταχα μου] "ενιαιον αδιαιρετον συναισθημα" που αναπαραγει το μεσον για δεκαετιες στην "γλυκειαν μας χωρα"..
τζηνον που μαλλον ενομισες οτι εσημαινεν, εσιει αλλην λεξην [εν το "γλυτζια"] που σιουρα εν ταιρκαζει δαμαι..

τζαι για την φτωσιαν..ενταξι μεν το καμνεις ηθικον δραμα..εν θεμα του συστηματος οϊ των ατομων..μεταξυ μας εν τζαι εν τοσον τραγικον να [αν] εγεννηθηκες τζαι ανηκεις στην εργατικην ταξη - αν εν τουτον που εννοας...απλα στην υλικην πραγματικοτητα ανηκεις στην μεγαλην πλειοψηφια μαζι με μας τους υπολοιπους - ανεξαρτητα που τες αλλες σου φαντασιωσεις...μπορει να σκεφτεις τζαι οτι φταιει το συστημα..
τζαι υπαρχει τζαι η ταξικη αξιοπρεπεια που εν καταδεχεται καν ετσι κουβεντες

dokisisofi είπε...

Α μανούλα μου, τζιε εγώ που ενόμισα ότι με εβαρεθήκετε..έσιεις όρεξη για κουβέντα ( άλλως διάς μου σιοινίν) οκ...
Καταρχήν αποφάσισε, εννοώ τα τζείνα που λαλώ ή ΄παίζω με τις λέξεις;Οταν κρατούσα την κουβέντα σε ένα επίπεδο ( και σε ένα θέμα) και επιχειρηματολογούσα, είπες μου ότι έίμαι καλή μόνο στις λέξεις και δεν στάθηκες στο παραμικρό απὀτι είπα..τωρά που παίζω με τις λέξεις ( και όχι μόνο) διάς σημασία
στο καταλέξιν μου.
Παναϊα μου αν είνάι ένα πράμα που βαρκούμαι είναι να αναλύω τί είναι αστείο σε ένα ανέκδοτο ή σε ένα λογοπαίγνιο...πφφφ
στις ελληνικές ταινίες υπάρχει το "πτωχός πλην τίμιος οικοδόμος"σωστά;αθθυμήθηκες το;ωραία...πάμεν καλά...εγώ εξεκίνησα αποδομώντας το επιχείρημα σου περί ματαιωμένης επανάστασης των αναρχικών με βάση τη τωρινή αντιμετώπισή σου στο θέμα "κυπριακή νεολαία. έργα και ημέρες". Θυμάσαι; Που αναλύσαμε την διαφορετική στιςε δύο χώρες έννοια της ματαιωμένης επανάστασης ...καλαν μεν συγχύζεσαι ΄μιλήσαμε για το παρελθόν των αγώνων στις δύο χώρες και στο ποιοι ευοδόθηκαν και ποιοι όχι ( όχι ανευ δεν είναι ανάγκη να μου εξηγήσεις εμένα το λογοπαίγνιο σου με το "ανευόδωτο"..εγω΄πιάνω τα τούτα...εμειδίασα τζιόλας, ήταν συμπαθητικο) . Και αναδιατυπώσαμε τον όρο απωθημένη οργή, ένθεν και ένθεν. ( πότε; αν επικεντρωθείς σἀυτά που έλεγα σ'εσένα και όχι στο διάλογο μου με το χαφιεδότσουρμο-χιούμορ, χιούμορ, απλά εθυμήθηκα τον γάτο- θα το βρείς) . Οπότε έπειξα με το "πτωχή πλην τίμια ΑΠΟδομα". Έτερον λογοπαίγνιο :"απο γεννησιμιού μου":φράση που χρησιμοποιείται για αήπιν. Και επειδή δέχτηκα πυρά για την "ταξική αναξιοπρέπεια μου"( αν βάλουμε στην πάντα τους ανώνυμους, έχουμε :"μούχλα του περιθωρίου" σύμφωνα με τον Πήττα, "πτωχούλα του διαδικτύου"σύμφωνα με τον Αντιχρήστο. Ναι στην περίπτωση αυτή ήταν οι νύφες κι εσύ η πεθερά).
Όσον αφορά την ανταλλακτική αξία ( ας μην πω για μέσο αφού σε ενοχλεί-αν και ο ανευ δήλωσε ότι είναι "φύσει και θέσει αριστερός" όπερ σημαίνει;) της καθεστωτικής σου νομιμοφροσύνης, αυτή είναι μάλλον που περιποιεί ατιμίαν στον πρόσωπο σου και όχι τα δικά μου (ανυπότακτα) ηθικά δράματα. Οκ τον Ανευ έσιεις τον σίοουρο, με τη βοήθεια της τηλεπάθειας και την Ευαγγελία εξεκίνησες τα ταξικά πέρκει στραφεί και ο Γληόρης. πέμου τζιαι έναν πελλή να στραφεί τζιαι ο σπουδαστής, τζιαι φεύγω σαν γάτα, τζιαι ούτε γάτα΄ούτε ζημιά.
ΚΟΥΦΆΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΕΣ

dokisisofi είπε...

εφύαν μου τζιαι κάτι ψιλές εν τζιαι πιστεύκω να ενοχλήστε! τώρα να φρεσκάρω τους κανόνες τζιαι θα γράφω τζαι στο πολυτονικό!
( ανευ ήβρες τί εν τα καραμανλίδικα;)

Anef_Oriwn είπε...

Καραμανλήδες(Από τη Βικιπαίδεια)

Καραμανλήδες - (ενικός Καραμανλής) - Ονομασία τουρκόφωνων χριστιανών ορθοδόξων που κατοικούσαν κυρίως στην περιοχή της Μικράς Ασίας γνωστή ως Καππαδοκία. Έγραφαν την τουρκική γλώσσα με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου (Καραμανλήδικα). Οι Καραμανλήδες ήταν είτε Έλληνες που εκτουρκίστηκαν διατηρώντας όμως τη θρησκεία τους, είτε Τούρκοι που εκχριστιανίστηκαν. Έπειτα από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης (1923) μεταφέρθηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών στην Ελλάδα και κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.--- Κάτι σαν τους δικούς μας τους Λινοπάμπακους, ένα πράμα!
[Απ’ εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας – Εγώ απλώς ρώτησα τι πάει να πει “me linopampako, karamanlidiko tropo”].

Anef_Oriwn
Τρίτη 21/4/2009 – 11:34 μ.μ.

dokisisofi είπε...

:)

spudastis είπε...

Σιγά μην την δκιεβάζω, εν είχα άλλην ένοιαν.Έτυχεν τζιαι έππεσα σε ένα ποστ που έβκαλλε τα σσώψυχά της.
Λινοπάμπακο δκιεβάζω τζιαι αρέσκει μου.Αλλά εν ετζιείνη που σουξουλά; Τον Γληόρην είπεν τον Γληορούην(αν της δειχτείς εν θα της αρέσει), τον λεξηπένητα επέρασέν τον που σαράντα κύματα(μεσήλικας, γεροντοπαλίκαρο κλπ εν αθθυμούμαι άλλα),τον άνεφ τζιαι αν τον εκαταέβρισε(καλά της κάμνει αλήθκεια τζαι απαντά της),θέλετε να συνεχίσω με τις επιθέσεις της ποτζιεί ποδά;
Άτε εβαρήθηκα

dokisisofi είπε...

είσαι φανατικός αναγνωστης μου και ας μην το παραδέχεσαι..( μήπως είσαι ο ανώνυμος που μου γράφει καθημερινά ΄"ψόφα"και κάτι άλλα ωραία;)
Ούτε τον ανευ έβρισα ( ακόμα να μου πει τί εννοεί με τον όρο "μανδάμ"και εφόσον δεν απάντησε σημαίνει ότι η εξήγηση που έδωσα ισχύει για τον μισογυνισμό του), και μπορείς να μου πεις΄πότε μίλησα στον λεξη και τον είπα....γεροντοπαλίκαρο και μεσήλικα?????????/ μήπως θωρείς με τζιαι όνειρο τζιαι συγχίζεις την πραματικότητα με τη φαντασία;
φασίστα τον είπα πέρσι, τα άλλα που λαλείς είναι αποκυήματα της δικής σου ανεξάντλητης φαντασίας-δε λαλώ κακίας μήπως που δειχτείς και είσαι ένα μια χαρα παιδάκι)
και για να καταλάβω...γνωρίζεστε εδω μέσα;ο λινοπάμπακας γνωρίζει ότι ο ανευ δεν έχει μέσο, εσύ μας λες ότι ο γρηγόρης δέρνει τζιαι κατήσιη μου΄....χμμ
τζιαι βαρήθου νάκκον παραπάνω γιατί πάλε μαζί μου ασχολείσαι ( πόσο σπουδαστής είσαι;)

Ανώνυμος είπε...

Dokisissofi: gnwrizoumaste damesa nai. Je gia touto to logo fenete mou astio otan les pws “o Grigoris derni” xwris na exis katalavi kan to point tis kouventas tou spoudasti, je fenete mou akoma pio astio otan anaferese ston linopampako legontas tou “Iperektimimenos fovismenos antrhopakos”. En eshis idea ti lalis. Parakatw twra, leis oti exis provlima me to oti “en sou miloun kala je oti prosvalloun se”, alla egw san paratiritis / anagnwstis, en esena pou vlepw na prosvallis. Dikewma sou na prosvallis an goustaris, alla tha itan kala na evris tin eswteriki dinami na mporis na vlepis je ton eafto sou pws simperiferete, sta mathkia me antikimenikotita. The world is not out there to get you, miloume dame, sizitoume, en exoume tipote na xwrisoume. Egw efia pou ti sizitisi giati oti ixa na pw ipa to, ipa sou je panw, allon oi thewries je ta debates, je allon i antikimeniki pragmatikotita. Je i antikimeniki pragmatikotita apeti viwsimes epiloges, je oxi sizitisis na perna i wra pisw pou tis othones. Touto tha emporousa na to kamw panw se alla themata, oxi gia to Kipriako, en thelw.

Linopampakos: mastre ipes “λαλεις να εν παλιομοδιτικη πιστη οτι κανενας/καμια εν καμνει "κακο συνειδητα?"

An ipothesoume oti kapios/kapia anaparagi tin via pou ezise, je giafto to logo mpenni stin logiki tou repetition ginontas iposinidita apo thima se thiti se mia prospathia na ksanaviwsi ekines tis stigmes aftolitrwtika -->prospathwntas na katanoisi ti tou sinevike, akoma je touto en to dexome, giati oloi exoun tin epilogi.
Egnwrisa pethkia pou eperasan je pou pederastia je pou aimomiktiki pederastia je efkikasin mia xara plasmata, je stes sxesis tous tes erwtikes je stes filikes, giati touta ta pethkia en esinexisan ton kiklo tis vias?
Giati ekaman tin epilogi na poun “egw en tha kamw ta idia, egw en tha ginw teras”.

Ανώνυμος είπε...

A, je kati allo.

Ipes dokisissofi: “λιγότερο απαράδεκτη όμως από το να λες Ευαγγελία ότι είναι σχετικό αν το 1974 έγινε παράνομη εισβολή. Είπα να αλλάξω κώδικα και να λαϊκίσω λίγο με μια μεταφορά που θα καταλάβαινες.”

An eprospathises na ennoisis to oti “I Evangelia laikizi” san kati arnitiko, na sou pw oti xerome an laikizw, giati i leksi laikizw psycho-linguisticcaly exi sinirmiki eksaxtinwsi me ti leksi laos. Je ton lao ematha na ton sevome. Ton aplo ton kosmo, ton ftwxo, jinon to kosmo pou en espoudase potte je aman mila “laikizi” giati en eshi ti gnwsi na stiriksi tin apopsi tou me tertipia tou academia. Egw omws laikizw anapoda, laikizw sinidita, san passive aggressive response stin stirotita pou sixna klinni mesa tis o “thewritikos logos”, kinws, i mpourdologia.

Opotan akirwnnw sou je touti tin prospathia na me prosvalis, san anepitixi.
Ipa sou je panw alla en akouses, ime ampalati, en mou jizis.

dokisisofi είπε...

Χεχε, αν γνωρίζεστε όλοι δαμέσα, εμένα δεν με ξέρεις Ευαγγελία μου καλή, ιδέαν δεν έχει και είναι πολύ αστείο να στήνεις ψυχολογικό προφίλ με πράματα του νου σου. ( Εν ήρτα δαμέ για ψυχανάλυση, αλλά οκ, έσυρνες μπηχτές που την αρκή και απλά να σου πω ότι τη διάκριση λογική-πελλάρα δεν την δέχομαι όχι μόνο αξιολογικά αλλα και περιγραφικά. Είναι μια ανάγκη του αστού να τονίσει την ένταξη του στους κανόνες καθωσπρεπισμού και να αποσκορακίσει το διαφορετικό.
(αν και ούτε το διαφορετικό το δέχουμαι). Δηλαδή αν ανακαλύψεις ότι είμαι τρόφιμος ψυχιατρείου θα θεωρήσεις άκυρα όλα όσα είπα; Και πως ρίχνεις μπηχτές για κάποιον που δεν ξέρεις...

Εσύ λαλείς μιλάς με απλό κόσμο (λες και εσύ είσαι κάτι το σπουδαίο και καταδέχεσαι να πέσεις στο επίπεδο). Μαζί μου γιατί δεν είσαι διαλλακτική;Βλέπεις ότι σε άφησα στο απυρόβλητο, και δεν σε ειρωνεύτηκα όπως έκανα με τον σπουδαστή. Α, ξέχασα, γνωρίζεστε...οκ πάσο..άλλοι φέρνουν κηδεμόνες, άλλοι φέρνουν φίλους, δης ης Σάηπρους (ααααααατσ αγγλικούρες). Αστε την επιθετικότητα και τις ταπέλες και τα στρατόπεδα και συζητήστε ρε γμτ! Σπαταλώ πολύτιμες ώρες και μπαίνω εδω μέσα, πρεσβεύοντας τον αντίλογο και ακόμα λίγο θα με στείλετε στο άσυλο. Μάθετε να σέβεστε το πρόσωπο του άλλου έστω κι αν δεν το βλέπετε. Και όσον αφορά αυτούς που πιάνω στο περιπέξιμο (οι οποίοι δεν κάνουν διάλογο απλά με φτύνουν εμένα και τα κείμενα τα σώψυχα μου, εσύ έχεις τα αρχίδια να κάνεις παρόμοιο ρε σπουδαστή, ή σε πνίγει η μούχλα του καθωσπρεπισμού σου;) αφιερώνω το επόμενο σουξεδάκι του Μ.Πασχαλίδη
"Στην αυταπάτη μέχρι τέλους,
και στην αλήθεια ως την ψευτιά, θα'μαι άγγελος με τους αγγέλους, θα'μαι σκυλί με τα σκυλιά"

Συνεχίζουμε. Το λαικίζω δρ ψυχογλωσσολόγα σημαίνει, επικαλούμαι το λαϊκό αίσθημα με πομπώδεις εκφράσεις που απευθύνονται στο συναίσθημα για να περάσω πολιτικά μηνύματα και δημιουργήσω ένα προφίλ "φολκ". (ναι μανα μου τζιαι το παράδειγμα με το μωρο που έφερα εγώ λαϊκισμός ήταν, πέτο άφοβα, αφού το απενοχοποίησες, πάσο).
Αλλά πε μας και για τον ανευ, τον βρίσκεις τύπο και υπογραμμό; Λες εγώ ότι προσβάλλω, (??????) είσαι σίγουρη ότι πρακολουθείς τη συζήτηση από την αρχή;Μπορείς να αποκαλείς μπουρδολογία ότι θέλεις, εγώ δεν χαραχτηρίζω τίποτα, απλά προσπαθώ να χαμογελώ συνέχεια όταν μπαίνω εδωμέσα, όχι γιατί υπτιμώ κανένα αλλά γιατί σκέφτομαι ότι και στα χειρότερα μου χάλια όταν είμαι, φασίστας και ανασφαλής δεν θα γίνω ποτέ!

ο επόοοοοομενος!

dokisisofi είπε...

ου κακό, μα εν του λινοπάμπακου που ελάλες για τις βίες; οκ μάνα μου ενόμισα ότι απαντούσες μου και γι'αυτό αντέδρασα, επαρεξήγησα σε, με το μπαρδόν, (λαλώ τζι εγώ είδες την μελανιάν στο πόδι μου )οκ...
δλδ θεωρειτε ότι οι τουρκοκύπριοι είναι ΄" ένα κακοποιημένο παιδί που αναπαράγει βία" ή οι ελληνοκύπριοι;( αντιλαμβάνομαι τώρα που εχαμήλωσα τη μουσική ότι αναφέρεστε στην αλληγορία μου με την κακοποίηση του μωρού και στην αδιαφορία της μάνας-Κύπρος να καταγγείλει τον δράστη-Τουρκία γιατί το μωρόν της έσυρνεν πέτρες του μωρού του-τουρκοκύπριοι).
Είδες η κακούργα που σε παρεξήγησα..Πολλά ωραία η τροπή της συζήτησης σας, συνεχίστε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το τί θα ειπωθεί.

παρακαλώ ο επόμενος να περιμένει να απαντήσει ο λινοπάμπακος τζιαι μετά....(έσιει παγκούιν ελεύθερο πίσω)

Ανώνυμος είπε...

ευαγγελια,
δεχομαι την εννοια της υπαρξιακης επιλογης..εν ειμαι σιουρος ομως οτι αν καποιος/α εν φκει που τον φαυλο κυκλο του εγκλωβισμου στην νευρωση, μπορει να θεωρηθει απλα οτι "εκαμεν λαθος επιλογη"..υποψιαζομαι οτι ο προσδιορισμος της ατομικης επιλογης αναμεσα στες κοινωνικες δυναμικες που μας διαπερνουν τζαι τις υποσυνειδητες που μας κουντουν, εν πιο περιπλοκος..
ναι..χριεαζουμαστεν το σημειο αναφορας για την ατομικη ευθυνη...αλλα
ακομα τζαι αν εγκαταλειψουμεν την παλιομοδιτικη λογικη του κανενας/καμια ενεν κακος συνειδητα..νομιζω εν να καταληξουμε σε ενα μεταμοντερνο σχετικισμο, οπου εν να ειμαστεν κομβικα σημεια..με επιλογες..αλλα "οϊ κατω που συνθηκες που θκιαλεουμεν"..
να το κουβεντιασουμεν τζαι παρατζει, σε αλλην φαση, γιατι σαφως σηκωνει πολλην παραπανω κουβεντα..

υ.γ.dokisisofi- η κουβεντα εν εσιει να καμει μαζιν σου..μαλλον εν επαρακολουθησες ποθεν εξεκινησεν..εν κουβεντα για τον χημικον ευνουχισμο/chemical castration..

dokisisofi είπε...

τί συνιστά χημική αρτιμέλεια;

Ανώνυμος είπε...

linopampakos: good evening dear, sorry for late response alla twra ida to reply :)

nai, sioura sikwnni polli parapanw kouventa, je enen kati pou fkalloumen akri se 3 posts. Men fantastis oti en pou tin arxi pou imoun iper tou chemical castration, egine mia sira pou noitkes sindesis je ekateliksa jame. Point is though, prin anamisi xrono llio prin na ertw cy eppese sta sherka mou to vivlio Damaged : the heartbreaking true story of a broken child. Jino pou mou efachisen parapanw en to oti epidi tin mitsia ekakopiousan tin pou 8 minwn estamatise i noitiki tis anaptiksi stin ilikia twn 24 minwn, diladi esterisan tis akoma je to dikewma sto healing. To allo pou mou efachise en to oti epidi iksera ta idrimata sto londino ekama tin track down tin mitsia, je en itan jame pou lei to vivlio oti itan, itan se ena xwro o opios an ishen je ena chance na stithi estw je llio sta pothkia tis, jame pou tin evalan en iparxi chance na iparksi veltiosi. Pisw sto vivlio twra, otan to eteliwsa an ixa ena oplo, je ixa mprosta mou tous gonious tou pediou, en tha tous epeza, itan na pextw egw. Gia na men ime ston idio planiti me etsi athrwpous, en mporw na sou eksigisw, an diavasis to vivlio tha katalavis ti ennow. Point is though, se llia xronia en na ine eksw toutoi oi gonis, je tha epanalavoun ta idia, se alla pedia. Stin diki tous en edikastikan mono gia tin kori tous, edikastikan je gia alla pedia.

Oi filakes enen mesw anamorfwsis, en mporis na anamorfwsis kanenan mes ta kajjella. Stin xiroteri periptwsi, dimiourgas tou je to urge molis fki eksw na simperiferthi ekdikitika. Me to na valloumen tous pederastes filaki, sta epomena liga xronia pou tha fkoun eksw (o xronos tis filakis metra 9 mines, plus oi efesis gia kali diagwgi ke ta lipa, ate sta thkio xronia tria na en eksw) simeni oti exoun to elefthero na ksanakamoun ta idia. En na mou pis oti to chemical castration en polla extreme lisi. Kserw oti en diskolo na poume pws exoume to dikewma na kamoume kapiou chemical castration, alla oute ekinos/ekini exi to dikewma na katastrefi tis psixes ke ta kormakia twn pediwn. Pou ti stigmi pou kapios simperiferete toso egwistika je en ton/tin kofti gia tin zimia pou tha kami sto pedi, en mporw na ton/tin lipithw, an kataferw na to kamw je touto tha ginw agia. Enen thema na ekdikithoume san kinwnia tous pederastes, en mpenni etsi zitima gia mena, egw vlepw to san zitima prolipsis, jame pou apotigxanni i ennia tis anamorfwsis. Drastiko? Drastiko nai, alla an en etsi simeni oti prepi na stamatisoun kapioi alloi na kafkoun ta ergostasia kreatos, giati en krima jinoi pou en tha trwn hamburgers. Je pai legontas :D

Isterografo: while we are on movies, avrio sti lesxi en to two or three things i know about her tou Godard je tin Tetarti sto rik2 to The others tou Amenabar :D

Ανώνυμος είπε...

I love your blog.. very nice colors & theme.
Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
Plz reply as I'm looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. appreciate it

Also visit my web-site: death row