Στην διασκεψη τυπου για την «εσωτερικη διακυβερνηση», ο Χριστοφιας επανατοποθετησε την συζητηση για την οικονομια τζαι τα οποια μετρα χρειαζονται, στην βαση των πραγματικων δεδομενων. Ειπεν ξεκαθαρα τζαι με σαφηνεια οτι ο ιδιος εν υποστηριζει να φορτωνουνται τα βαρη στους εργαζομενους μισθωτους. Εν μια διασταση της συζητησης βεβαια που μερικοι θελουν να ξεχανουν - στα πλαισια της συναινεσης του περασμενου Δετζεβρη υπηρχεν τζαι αποφαση για μετρα φορολογησης του πλουτου. Τζαι φυσικα υπηρχαν τζαι αναλογες εισηγησεις για μετρα [φορολογησης του πλουτου, των τραπεζων τοτε που ειχαν κερδη] το 2010, τα οποια μερικοι απορριψαν. Τζαι ειπεν ο Προεδρος οτι καποιοι χρωστουν 400 εκατομμυρια - τζαι η αποκλιση στο ελλειμα εν 150 -200 εκατομυρια. Λοιπον; Θα πληρωσουν οι πριγκηπες; Οξα η προστασια των προσωπικων δεδομενων πιανει μονο τους πλουσιους - ιδιαιτερα αμα εν φοροφυγαδες;
Εξαρταται, λοιπον, για ποια μετρα μιλουμεν..
Διοτι μερικοι βολευκουνται να ξηχανουν το πλαισιο.
Τζαι ο Χριστοφιας ηταν σαφης τζαι για τουτον: "αν το ελλειμα εινα 3% αντι 2.5% παλε μπραβο θα μας πουν". Διοτι οι αλλες ευρωπαικες χωρες εβαλαν πιο ψηλους στοχους για το ελλειμα εφετος. Γιατι εβαλαμεν "εμεις" ετσι αυστηρο στοχο - να το παιξουμε οι σπασικλακηδες ας πουμεν...
Διοτι [για οσους ξεχανουν] ελπιζαμεν οτι με ετσι αυστηρα κριτηρια ηταν να πεισουμε τους οικους αξιολογησης. Οι οικοι εκτιμησαν το, αλλα ειπαν μας οτι το προβλημα εν οι τραπεζες, οποτε εν τζαι λλιον ασχετο το ελλειμα..Διοτι αμα η ανικανοτητα του Ορφανιδης κλαμπ τζαι των αλλων της Λαικης εγινε φανερη τζαι για οσους εθελοτυφλουσαν, τοτε εφανηκεν οτι εν μπορει απλα να χρηματοδοτηθουν που το Δημοσιο.
Οποτε τζαι 3% ελλειμα παλε ειμαστε στα πλαισια των στοχων, ναι.
Τζαι επροσθεσεν οτι η εκτιμηση για την αποκλιση εγινε με βαση τα στοιχεια του πρωτου τριμηνου, τζαι εκαμε αναφορα στην «υπομονη», αφηνωντας να εννοηθει οτι τα στοιχεια που δειχνουν βελτιωση στα ποσοστο του ελλειματος προσφατα εν πιο ελπιδοφορα. Αλλα που να πιασουν την αναφορα οι δημοσιογραφοι – εθελαν ειτε «μετρα» περικοπων, ειτε, μερικοι τουλαχιστον, εγυρευκαν θεμα να καμουν επιθεση.
Σαν ατομο με ευρυτερη κατανοηση των δεδομενων, ο Χριστοφιας επαρεπεμψε τζαι στες ευρωπαικες μεταμορφωσεις που «δικαιωνουν» της αρχικης θεσης της Κυπριακης Δημοκρατιας, η της αριστερης της κυβερνησης, οτι με το να κοφκουνται δημοσιες δαπανες τζαι παροχες απλα γινεται σιηροτερη η κριση διοτι περιοριζεται το χρημα που κυκλοφορει στην αγορα. Εν τουτο που λαλει ακομα τζαι ο Μοντυ [που το τραπεζιτικο κυκλωμα τζαι πρωθυπουργος της Ιταλιας] σημερα: «Μηπως η λιτοτητα ηταν λαθος επιλογη;». Εκτος, βεβαια, αν καποιοι, θελουν συνειδητα την λιτοτητα για να οδηγησει σε υφεση, για να ριψουν γενικα τους μισθους. Οποτε, μπορει, οι κατά τα αλλα συμπαθεστατοι εργαζομενοι/ες των ΜΜΕ, να ξυπνησουν μιαν ημερα, τζαι να σκεφτουν – «τι μαλ.. ειμαστεν τοτε που μας τα ελαλεν ο Χριστοφιας». Τζαι τοτε, για οσους εχουν φαντασιωσεις νεοφιλελευθερων επιθεσεων, η οργη οσων ξυπνουν αργα τζαι νοιωθουν εξαπατημενοι, μπορει να εν πολλα δυσκολη.
Προς το παρον παντως η κυπριακη εργατικη ταξη, στις διαφορες μορφες της, αντιστεκεται τζαι αρθρωνει τζαι ένα ευρυτερο, πολλαπλο τζαι διαχυτο λογο. Τζαι τουτες οι συζητησεις κωδικοποιουνται στο ευρυτερη κοινωνικο υποσυνειδητο.Οποτε οσο ττοζιν τζαι να συρνουν τα ΜΜΕ θα εισηγουμουν να σκεφτουν καλα οι αστοι "μας" τζαι το λομπι τους ανεμεσα στους πολιτικους, το οριο του λογου, τζαι των επιδιωξεων τους - διοτι υπαρχει μια βαθκεια συνειδηση του συλλογικου τζαι του δικαιου πκιον.
Η παρεμβαση του Χριστοφια ηταν αναγκαια για να αποκατασταθει η ισορροπια στον Δημοσιο λογο. Διοτι μετα την συνειδητοποιηση του σκανδαλου των τραπεζων, αρκεψεν μια διαδικασια, με αξονα μερικα ΜΜΕ, να μεταφερτει η συζητηση που την αναγκη συναινεσης σε "μετρα" που εφωτογραφιζαν παλε τους εργαζομενους - τζαι εν κουφο να εσιει κανενα τωρα, που ταχα μου εν καταλαβει οτι η επιθεση ξεκινα που τους εργαζομενους του Δημοσιου για να παει στον Ιδιωτικο τομεα.
Οι φοροι για τον πλουτο προφανως θα αφηνουνταν εκτος, τζαι τα κορακια, θα εγυριζαν στους δημοσιους υπαλληλους τζαι τους αλλους εργαζομενους παντες τζαι εν τζηνοι που εφκαλαν κερδη το 2009, το 2010, το 2011 που τες τραπεζες, παντες τζαι εν τζηνοι που ειχαν τα δικηγορικα γραφεια, οπως ο Νικολακης, τζαι επληρωνουνταν που τα κερδη της κερδοσκοπιας που καλειται το Δημοσιο να πληρωσει σημερα.
Τζαι η παραπομπη στο τι συμβαινει στην Ευρωπη εν επισης υπενθυμιση - η πολιτικη εν καθοριζεται που καποια ταχα μου καποια τεχνοκρατικα στελεχη. Γιατι ακουστηκεν τζαι τουτο το φαιδρο: «επεμβαινει το προεδρικο στα μετρα». Δηλαδη; Υπαρχουν καποια ουδετερα μετρα που θα παρουν καποιοι ουδετεροι, οι οποιοι εν εκτος πολιτικης τζαι υπερανω εκλογων; Η πολιτικη για την οικονομια εν παντα πολιτικη. Εν μυθος τζαι φτηνη ιδεολογια ότι υπαρχουν ουδετερες πρακτικες. Αν τα δεδομενα ηταν απλα τεχνοκρατικα, τοτε γιατι τσακωνουνται οι οικονομολογοι τζαι οι πολιτικοι στην Ευρωπη τζαι αλλου; Δαμαι ισως να βρισκεται τζαι ένα βαθυτερο σημειο της αναγκης μερικων να παρθουν «μετρα» εναντιον των εργαζομενων με την αποοδχη του ΑΚΕΛ. Αν τζαι το εργατικο κομμα συναινεσει ότι εν "αυτονοητα", [αντι να πει ότι ενεν δικαια αλλα κλπ] τοτε ο μυθος των «μετρων» συμφωνα με τον οποιο κάθε κοστος θα το πληρωνει η πλειοψηφια, θα κερδισει παραπανω νομιμοποιηση. Τζαι ετσι θα ξεχνιεται πιο ευκολα το 80-90% που θελει φορολογηση του πλουτου. Κατι [η φορολογηση τζαι το αιτημα για φορολογηση του πλουτου] που συμβαινει τζαι αλλου – που την Αυστραλια μεχρι την Αργεντινη. Μπορει να εν τζαι το ρευμα του μελλοντος, που ξερετε…:)
Ο Χριστοφιας δαμαι εσιει εισαξει ένα λογο τζαι αφηκεν μια κληρονομια με την οποια θα πρεπει να αναμετρηθουν οι διαδοχοι του θελωντας τζαι μη: το ρολο του Προεδρου σαν καποιου που προσπαθει να υπερασπιστει την πλειοψηφια, απεναντι στην μειοψηφια που προσπαθει, ακομα τζαι με τα ΜΜΕ που ελεγχει, να φορτωσει στην κοινωνια τες ζημιες των λλιων. Αν ο Χριστοφιας εθελεν να αποφυγει ετσι επιθεσεις θα εμπορεν απλα να υποτακτει, η να εξαγοραστει που τες τραπεζες η τους ιδιοκτητες των ΜΜΕ. Ενεν τουτη η εικονα που του μεταφερουν για 3 χρονια τωρα;
Οσες διαφωνιες τζαι αν ειχα η εχω με τον Χριστοφια εν μπορω να μεν εκτιμησω τουτην την σταση.
Εν εντιμη.
Γοητευτικα εντιμη σε ενα χωρο που εν συνηθιζεται το φρουτο.
Εδιεκδικησεν ενα ρολο που εμπεδωσεν, σαν συνεπεια, τζαι τον διαχωρισμο των εξουσιων σε ενα ευρυτερο πλαισιο - τζαι θα εν σημειο αναφορας.
Σε ενα αλλο επιπεδο ο Προεδρος εξεκαθαρισε πληροφοριακα τζαι μερος των επιλογων σε σχεση με τις τραπεζες. Επαναλαβε οτι ο μηχανισμος στηριξης των τραπεζων εν σημαινει κατ' αναγκη μνημονιο, αλλα ηταν ενδιαφερουσα τζαι η τοποθετηση του για το εταιρικο φορο: ειπεν οτι το ζητημα εν ευρυτερο. Υπαρχει οντως προσπαθεια που τες μεγαλες χωρες να επιβληθει μια ενιαια φορολογια. Δαμαι μπορει να πει καποιος ότι ο Χριστοφιας εκαμεν μια κινηση στα πλαισια της συναινεσης, της συνολικης αλληλεγγυης, αναλαμβανοντας ενα ρολο, σαν Προεδρος, τζαι υπερασπιστη των συμφεροντα των εταιρειων όταν διασταυρωνονται με το «συνολικο καλο». Ηταν μερος της ισορροπιας την οποια εκφραζε η σταση του στην διασκεψη τυπου. Αλλα προφανως εν επηραν χαπαρι οι δημοσιογραφοι. Oh well..Διαστημοπλοιο να επερνα που τζιαμαι θα ηταν κολλημενοι αλλου.
Το θεμα του εταιρικου φορου αξιζει εστιαση, γιατι το ζητημα εμπηκεν τζαι το 2010 τζαι ο Σταυρακης, ενας ειλικρινης τουλαχιστον αστος, ειπεν την αληθκεια τοτε - ότι δηλαδη εν προκειται να φυουν οι ξενες εταιρειες που την Κυπρο αν αυξηθει λλιον – εν αλλοι δακατω που ειχαν/εχουν το προβλημα. Ο πανικος που επιασεν τους αστους μας τζαι τα φερεφωνα τους στα ΜΜΕ τωρα, αμα ανακαλυψαν ότι μπορει να τους ερτει που την Ευρωπη ο φορος τελικα, εσιει χαζιν οντως: υστερα που το ρεζιλικι που επαθαν με την αποκαλυψη του σκανδαλου των ομολογων στην Λαικη [τζαι τα αλλα που εψιλοφανηκαν μεχρι στιγμης με τα δανεια, τα μπονους κλπ] ελπιζαν προφανως οτι η ζημια στην Λαικη θα εμπορεν να γινει, τουλαχιστον, μηχανισμος για να επιβληθουν μετρα εναντια στους εργαζομενους σαν "αναγκη" τζαι "ευρωπαικη οδηγια". Ο ιδεολογικος μυθος των τοπικων εξουσιων νομιμοποιηται, ετσι τζαι αλλοιως, για δεκαετιες με την δουλοπρεπη επικληση του «πολιτισμενου καπου αλλου». Τζαι ξαφνικα ηρτεν τους ενας εν δυναμει ευρωπαικοτατος φορος: ενα που τα ενδεχομενα μετρα που μπορει να επιβαλει η Ε.Ε. εν τζαι η αυξηση του εταιρικου φορου - ειτε σαν σοσιαλδημοκρατικο μετρο, ειτε σαν μετρο καποιων κρατων εναντια σε αλλα. Οποτε ξαφνικα εν θελουν μνημονιο τωρα. Τζαι εφκηκεν ο Σαρρης να μας πει το ανεκδοτο: να παρουμεν λαλει εμεις "δημοσιοοικονομικα μετρα" για να μεν μας τα επιβαλουν. Μαλιστα. Ο νυν υπευθυνος της τραπεζας που επαττισεν λαλει μας να φορτωθουμεν βαρη σαν Δημοσιο, για την τραπεζα του [χωρις να αντρεπεται], τζαι να τα αναλαβουμε οικειοθελως για να μεν φορολογηθουν οι εταιρειες.
Εσιει τζαι αλλους εξυπνους σαν εσενα η παρεα κ. Σαρρη;
Μαλλον φροντισε να προσελκυσει η τραπεζα σου επενδυτες, τζαι αν αποτυχεις, δηλωσε το δημοσια, τζαι κανει. Εν χρειαζουμαστεν συμβουλες που ενα ατομο που σαφως υπερασπιζεται τα συμφεροντα μερικων, τζαι προφανως εν μπορει να λυσει το προβλημα που του ανατεθηκεν. Εν εισαι ουδετερος κ. Σαρρη. Εξυπηρετας τα συμφεροντα καποιων μεγαλομετοχων, ας ειμαστεν ειλικρινεις.
Τζαι εν καλα το τοπικο κεφαλαιο να καταλαβει ότι οσο ανοιει ιστοριες με την Ευρωπη εν να ερτουν να το εβρουν πραματα που εν φανταζεται.Η εποχη του προυχοντων του χωρκου, παει τζαι τουτη..:)
Το πιο εντυπωσιακο στο background τουτης της διασκεψης τυπου, ηταν απολυτη υποταγη των ΜΜΕ στα συμφεροντα των ιδιοκτητων τους τζαι των επενδυσεων τους στες τραπεζες. Κοντευκει μηνας που εξεσπασε το σκανδαλο της Λαικης σαν συμπτωμα ευρυτερου προβληματος των τραπεζων – το ότι υπαρχει μια σαφης πλειοψηφια που εν καχυποπτη με το να «βοηθηθουν» οι τραπεζες εν τζιαμαι επισης. Τζαι όμως, τα ΜΜΕ εχουν γυρισει με ιλλιγιωδη ταχυτητα στην δεκαετια του 60 όταν εγραφαν ότι «επρεπε». Ουτε καν εμπορικα ρεπορταζ για την διαπλοκη, για τα δανεια, για το ποσα επιαναν οι των διοικητικων συμβουλιων εν θωρεις. Τα γερημα – εν το σκεφτουνται οι καημενοι οι δημοσιογραφοι μας. Τοσα πραματα μπορουν, τοσες συνομωσιες ανακαλυφκουν, τουτον εν το γυριζει ο νους τους. Εκτος που τον Παρασχο της «καθημερινης» κανενας αλλος δημοσιογραφος [εν ειδα ουτε ακουσα - οποιος/α ειδεν να μεν διορθωσει να καμω τζαι λλιην χαρα οτι εξεκινησεν το αναποφευκτο] εν ετολμησεν να πει δημοσια οτι κουβεντιαζεται στους δρομους: Ποια συμφεροντα υπαρχουν λ.χ. στην επιτροπη οικονομικων της βουλης σε σχεση με τις τραπεζες. Να ρωτησει ενας, εστω, τον Ν. Παπαδοπουλο αμα απαγγειλει το ποιημα του, για το σκανδαλο της διαπλοκης που εκπροσωπα η παρουσια του στην εγκριση του νομοσχεδιου για τις τραπεζες. Πολλα δυσκολα ερωτηματα.
Ο Πολιτης [για να πιασουμεν την μια υποτιθεμενη ανεξαρτητη εφημεριδα] που τα ανακαλυπτει "ολα" αμα ειναι για τους μισθους δημοσιων υπαλληλων, επαθεν αφλογισια τα γερημα. Τοσο δυσκολο α; Εν τζαι προεκλογικη εφημεριδα, αλλα εν μονο τουτο. Το οικονομικο του τμημα μοιαζει με τμημα δημοσιων σχεσεων τραπεζας, οποτε εν μπορεις να περιμενεις τζαι πολλα. Αλλα ουτε το πολιτικο το τμημα ειπεν τιποτε...:)..Σκετη αφλογισια τα γερημα..
Ο Φιλελευθερος [παρα το σαφως καλλιτερο οικονομικο του τμημα] με την γνωστη διαπλοκη της μεριδας [τουλαχιστον] της αρχισυνταξιας με την Στρακκα, αγωνιζεται επισης να λογοκρινεια στην απελπιδα προσπαθεια να μη εστιαστει η αυτονοητη ερωτηση. Την φαιδροτητα εκφρασεν την ο Σερτης πριν λλιες εφτομαδες. Σε ενα που τα καθημερινα του κειμενα αναφερετουν στην ελληνικη κριση, τζαι εφταιαν του ο Σημιτης, ο Γ. Παπανδρεου τζαι οι πολιτικες τους για..την Τουρκια παρακαλω..ουτε μιαν λεξη, ουτε μιαν υπονοια για τον Τσοχατζοπουλο, τες μιζες τζαι την σπαταλη τοσων δισεκατομυριων για την αμυνα - διοτι ξερει ο Σερτης οτι οταν τελικα κλεισει ο κυκλος, το τοξο των ευθυνων θα ερτει τζαι στην Κυπρο. Ποιους εταϊζεν ο Τσοχατζοπουλος δακατω - με ποιους τα εφαγαν μιστερ Σερτη; Ποιοι εκανονιζαν τες μιζες που την Κυπρο στην συμμαχια του "ευχαριστω για ολα Ακη"; Αλλη αφλογισια ποδα...:)
Οποτε ο Σερτης σιωπα, τζαι φταιουν τα ζεϊμπεκικα.
Υπαρχουν αραγε οικονομικα συμφεροντα αναμεσα στες τραπεζες τζαι τα συγκροτηματα των ΜΜΕ;
Εν δυνατον να μεν υπαρχουν;
Άλλο λογοκριμενο ερωτημα.
Το οτι πολλοι δημοσιογραφοι επαθαν φαρυγγιτιδα με το σκανδαλο των τραπεζων τζαι γυρευκουν να κλωτσησουν την μαππα αλλου, ενεν τυχαιο κατα συνεπεια.
Κατα τα αλλα ο Χριστοφιας εδωσεν εμφαση στην θεση του για «συνεπεια»: ο βασικος αξονας της παρουσιασης του ηταν ότι ετηρησεν τες υποσχεσεις του, τζαι γυρον που τουτον επαιξαν διαφορα: που την υποσχεση του να μεν ξαναβαλει υποψηφιοτητα, την αντιθεση του στα καζινα, αλλα τζαι τες δεσμευσεις του στους εργαζομενους. Δαμαι εχουμεν μια αλλη, πολιτικη-δημοκρατικη, κληρονομια.
Όπως τζαι να το καμεις η επιμονη στην τηρηση των δεσμευσεων εν κατι που θα επανερχεται. Τζαι εν καλα οι υποψηφιοι [οι νυν τζαι μελλοντικοι] να παρουν θεση για τα ζητηματα αφου σημερα εμουρμουρουσαν με φτηνα επιχειρηματα: θα επιτεθουν στην ΑΤΑ η στους μισθους, στο μελλον, για να καλυψουν ζημιες των τραπεζων; Να το πουν – διοτι υστερα, εν να ερτει η οργη των εξαπατημενων.
Τζαι θωρουν τζαι που την Ευρωπη "παραδοξες κινησεις" οι "ενδιαμεσοι" [τουλαχιστον τα 2 κομματα του κεντρου που θελουν να το παιξουν τζαι σοσιαλδημοκρατια εν κυπρω]. Ειδετε τον Σουλτς...:)
Τζαι ενα σχολιο δαμαι για οσους, ειλικρινα εν τον καταλαβουν γιατι εν βαλλουν στην εξισωση την ιδεολογια του - τζαι απλα προβαλουν στον αθρωπο τες αναγκες η επιθυμιες που εχουν η θωρουν στο περιγυρο τους. Εν τον ξερω τον Χριστοφια ουτε τον εσυναντησα ποτε μου. Εκαμεν μου εντυπωση σε διαφορες φασεις [θετικη το 1991, ενευριασεν με το 2004] αλλα γενικα εν επολλοασχοληθηκα - οπως τζαι με τους υπολοιπους πολιτικους. Αρκεψα να εστιαζω πανω του υστερα που το 2008 - αρχικα που περιεργεια, τζαι υστερα που τες επιθεσεις εναντιον του, με ενα εντονο σεβασμο. Οποτε η αξιολογηση μου εν εξ αποστασεως - αλλα μεσα στα πλαισια του τι εκαμεν σε συανρτηση με την ιδεολογια του.
Ο Χριστοφιας ειπεν οντως το 2010 οτι εν θα εξαναβαλεν υποψηφιοτητα. Τζαι μαλιστα εισιεν πει που τα τοτε, οτι η το πιο τιμητικο αξιωμα που εισιεν ηταν του γ.γ. του ΑΚΕΛ. Για τον Χριστοφια το να κατσει στην προεδρικη καρεκλα εν ηταν φαντασιωση - ηταν "περιπετεια" οπως το ειπεν, τζαι οπως το επανελαβε το 2010 στην πιο αποκαλυπτικη του στιγμη, οταν εμιλαν στο γηροκομειο μπροστα στην μανα του: "Εφερεν το η μοιρα μανα.."
Για τουτον εγελασεν με την καρκια του αμα ακουσεν ενα δημοσιογραφο να τον ρωτα αν θα λαβει "κομμουνιστικα μετρα". Ηταν μια αστεια στιγμη - ο δημοσιογραφος εν εξερε καν τι ενι ο "κομμουνισμος" οπως τον καταλαβει ο Χριστοφιας [αν εξερεν εν θα ερωταν ετσι βλακωδη ερωτηση], οποτε οταν του ειπεν ο Προεδρος "μεν ανησυχεις για το φαντασμα του κομμουνισμου.." παλε προφανως ο καημενος εν εκαταλαβεν το λογοπαιγνιο με την αρχη του "Κομμουνιστικου Μανιφεστου" τζαι την αγνοια.
Σαν κυπραιος κομμουνιστης ο Χριστοφιας πιστευκει σιουρα στα σταδια τζαι θωρει την ιστορια σε ενα εξελικτικο χρονο πολλα πιο ευρυ που τον συγκεκριμενο, τζαι για τουτον η προεδρια εν σταδιο σε μια συγκυρια.
Τζηνο με το οποιο θα αξιολογηθει ο Χριστοφιας, το δικαστηριο της Ιστοριας στο οποιο απευθυνεται, εν το κριτηριο της συνεισφορας του στην συλλλογικη ιστορια, του τοπου αλλα τζαι ευρυτερα. Για το κυπριακο τζαι την αλλαγη κλιματος εξαναειπα τα να μεν ανοιξω το θεμα παλε. Στα εσωτερικα σαφως ενα βασικο μετρο αξιολογησης εν η αντισταση στην νεοφιλελευθερη επιθεση, τζαι η αναζητηση πρακτικων μετρων για «εξανθρωπισμο» του συστηματος στην παρουσα συγκυρια - οπως το εθεσε ο ιδιος. Τουτη εν μια κληρονομια που αφηνει σε ουλλη την εργατικη ταξη [αριστερη τζαι δεξια, του δημοσιου η του ιδιωτικου τομεα] σαν ο Προεδρος που εθετε τζαι θετει σαν ενα βασικο αξονα/κριτηριο στα υπο συζητηση θεματα να ακουεται τζαι να λαμβανεται υπο οψην η φωνη τζαι τα συμφεροντα των εργαζομενων. Ηταν τζαι ενι, σε τουτο το πλαισιο, ενας απογονος εργαζομενων στο Προεδρικο – που εν απαρνηθηκε την ταξη του. Εν υπαρχει ουδετεροτητα σε τουτον – καποιοι επολεμησαν τον ακριβως για τουτον, σε σημειο να φκαινουν οι ασχετοι που εν ηξερουν ποιες χωρες εν γυρον που την Κυπρο, να βριζουν τον άλλο που εκαμνε γεωπολιτικη, ότι εν «αχαπαρος». Τα κομπλεξ των μικροαστων εν βαθκεια – τζαι θα είναι τζαι τουτα πηγη εμπνευσης για το χιουμορ του μελλοντος.
Τζαι φυσικα ο Χριστοφιας ξερει, γιατι εσει δομικη σκεψη τζαι οϊ απλα συγκυριακη , οτι τα δεδομενα καθοριζουνται που τον περιγυρο τζαι το συστημα. Το οτι εβαλεν στο τραπεζι, της διασκεψης τυπου, το ζητημα των αλλαγων στην Ευρωπη αλλα τζαι το Φυσικο Αεριο εν ηταν τυχαια. Εν η εικονα της προοπτικης που νοιωθει οτι εδημιουργησεν η προεδρια του, σαν συμπληρωμα των αντιστασεων στην δυσκολη συγκυρια των "κυκλωπων" τζαι των "λαιστρυγονων". Οι προσφατες αλλαγες στην ευρωπη δικαιωνουν οϊ απλα τες δικες του εισηγησεις, η του κινηματος το οποιο εκπροσωπει - δειχνουν την δυναμικη που υπαρχει στην Ευρωπη τζαι με την οποια θα πρεπει να μαθουν να ζιουν οι κυπραιοι πολιτικοι. Τζαι το ότι ο Χριστοφιας εφτιαξεν μια προσωπικη σχεση με τον Σουλτς ενεν προσωπικο μονο θεμα – αντικατοπτριζει τζαι τες δυναμικες του μελλοντος: η κυπριακη τζαι η ευρωπαικη αριστερα λ.χ. εν εχουν αναγκη πκιον τα μαχαζουθκια εισαγωγων-εξαγωγων με τα οποια μερικοι εκαμναν πολιτικες βιοτεχνιες για δεκαετιες. Ποιος εν να εν ο ρολος της Εδεκ στην Ευρωπη λ.χ. – θα καταντησουν Περδικης; Μπορει τελικα να φκει το Δηκο στην θεση τους αν καταφερουν τζαι ξηφορτωθουν το αππωμενο της Στρακκας;
Τουτη η περιοδος αποκαλυψε τζαι εδημιουργησε νεες διασυνδεσεις αναμεσα στην Κυπρο τζαι την Ευρωπη που ξεφευγουν πκιον που τα κυκλωματα των εμπορων του «ότι δηλωσεις εισαι»..Τζαι δαμαι ηταν μια στιγμη ωριμανσης για την κοινωνια που θα φκει επισης στην επιφανεια αργα η γληορα.
Υπαρχει μια νεα πραγματικοτητα. Τζαι ο Χριστοφιας εδειξεν την - τζαι ανοιξεν τον δρομο στον βαθμο που του αντιστοιχουσεν ο ρολος.
Οπως τζαι με το φυσικο αεριο - επρεπε να υπαρξει μια γεωπολιτικη στρατηγικη για να οδηγηθει η διαδικασια σε επιτυχια. Τζαι η γεωπολιτικη θα επανελθει σαν μερος της συνειδησης της κοινωνιας αναποφευκτα - αν δεν εγινε ηδη.
Ποιοι λοιπον φοουνται το μελλοντικο κρατος ευημεριας;
Οξα θελουν να μοιραζουν τον δημοσιο πλουτο σαν ρουσφετι οπως εκαμναν, καποιοι, το 60;
Υπαρχει όμως πκιον τζαι μια αλλη κληρονομια..
Τζαι το παιχνιδι εν παιζεται πκιον μονο δαμαι ..Παιζεται που την Μοσχα στο Βερολινο, στες Βρυξελλες - τζαι ισως τζαι πιο ανατολικα προς το Πεκινο.
Ο Χριστοφιας αφησε ανοικτο το θεμα του διακρατικου δανειου. Το οποιον ηταν βεβαια ειδηση για την προτιμηση της κυβερνησης οσον αφορα την χρηματοδοτηση - αλλα τζαι τες επιλογες αντιμετωπισης των προβληματων που εδημιουργησαν οι τραπεζες.
Αλλα ο νους τζαι η κατανοηση μερικων ηταν αλλου.
Τουτα ελαλεν ο Χριστοφιας σε μια μαζωξη που ηθελεν να του επιτεθει κατα παραγγελια – τζαι εν εφαινετουν να τα καταφερνει.
Υποψιαζομαι οτι στο μελλον τουτες οι διασκεψεις τζαι τα πρωτοσελιδα της επομενης θα εν τεκμηρια του ποσο ελεγχομενα ηταν τα ΜΜΕ, τζαι πως ενας αριστερος προεδρος επροσπαθαν να περιγραψει την κατασταση, τζαι τες διαθεσιμες επιλογες, στο κοινο μεσα σε ετσι περιβαλλον.
Εν τζαι τουτο μια ιστορικη αλλα τζαι διδακτικη εμπειρια.
87 σχόλια:
Εξαιρετικό Λινέ!
Να προσθέσω 2 σημεία. Η αναφορά του Προέδρου σε "μανδαρίνους" των Υπουργείων λαλεί πολλά. Αν δούμε λλίο τζαι το σκηνικό που προηγήθηκε της διάσκεψης δείχνει ότι εν ήταν ξεκάρφωτη αναφορά. Ο Αναστασιάδης πχ ήταν έτοιμος είπε μας να στηρίξει τα μέτρα ΑΝ τα στηρίξει το ΑΚΕΛ. Που την άλλη ο Σαρλή είπε ότι εν τζαι είπε του συγκεκριμένα τίποτε για τα μέτρα. Άρα ο Αναστασιάδης έξερε. Βάλε στο πλαίσιο τζαι το Περδίκη που είπε ότι τζαι τζείνος εν έτοιμος να στηρίξει ακόμα τζαι μειώσεις μισθών. Πόθθεν εξέραν? Γιατί επήαν μέτρα στο Πρεοδρικό τζαι τους τα έστρεψε πίσω ο Πρόεδρος. Προφανώς εν εν μόνο στο Προεδρικό που επήαν...παρόμοια κλάππα εστήσαν τζαι του Σταυράκη οι ίδιοι "μανδαρίνοι"
Α επρόσεξες ότι ενώ το Μαρί έπαιξε τζαι είπε σημαντικά πράματα ο Πρόεδρος εν έπαιξε καθόλου? χ.
Το tsaves έσιει να κάμει με μια παλιότερη απόπειρα εισόδου στην μπλοκκόσφαιρα που έμεινε απόπειρα :)) Δαμέ εφκήκε κατά λάθος. Χ.
Μια χαρά τα λαλεί τζιαι ο Λινός,τζιαι ο σύντροφος ο Τσάβες, τζιαι ο πρόεδρος.
Όντως το ζουμί της υπόθεσης εν οι μανδαρίνοι τζιαι οι συστάσεις για υπομονή προς τον Σιαρλή.
Φαίνεται να πιστεύκει του προέδρου ο κύριος Βάσος, όι όπως κάποιοι άλλοι...
Όντως, εξέραν τα μέτρα οι Αναστασιάδης-Περδίκης, εν σε συνεννόηση με τα στελέχη του υπουργείου. Να μεν ξεχάνουμεν ότι εν δικοί τους ανθρώποι.
Γι αυτό τζιαι πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί με τες κινήσεις της ΠΑΣΥΔΥ γεννικά...
Ο πρόεδρος απέδειξε πως εν ένα με το κίνημα. Όντως βάλλει ψηλά τον πήχη για τους επόμενους.
Χ. [τσαβεζ]
α ναι..τζηνο με τους μανδαρινους ηταν ενδιαφερον επισης..:)
ευχαριστω για το συμπληρωμα της πληροφορησης..
σαν να εν στρατηγικη διαρροων για να εκβιαστουν καποια μετρα;..
οσο για το Μαρι, επροσεξα το, ναι..ειπα να μεν το ανοιξω αφου τζαι "τζηνοι" ετραβησαν πισω..
η εκθεση της αστυνομιας εν εκφραστικη προφανως..
αν τζαι εγω καμνω τζαι χαζιν, οτι ακομα τζαι στο κειμενο του πολυβη, τα τεκμηρια που αναγκαστηκεν να βαλει, διοτι υπηρχαν μπροστα του, φκαλουν μαθκια..για το γιατι εν εγινε στεγαστρο, ποιοι εν επηραν μετρα, τζαι για το ινταλως εβρεθηκαν οι 3 μιτσιοι να σβηνουν φωθκια σε χορτα!!..τζαι οι πυροσβεστες να προχωρουν προς την φωθκια γιατι "εφωναζαν οι μαστοροι"..
τελος παντων..
να το αφησουμεν για την ωρα..
για να ερτω πισω στους μανδαρινους τζαι τες διαρροες τους,
εκαμεν μου εντυπωση τζαι ενα ειδος επιθεσης στον σιαρλη να παραιτηθει..
ενω ο ιδιος εφανηκεν μου να κρατα χαμηλους τονους, ηταν σαν να τον επιεζαν για να φκαλουν τζαι που τζιαμαι πολιτικη υπεραξια..
νομιζω οτι υπηρχε τζαι εν κλιμα υποκρισιας που το επιασεν ο χριστοφιας - που την μια λαλουν ετσι, που την αλλην αλλοιως..[ειπεν για τες στοχευμενες παροχες]..
ακουσα τον γεωργιαδη λ.χ. [που στην αισιοδοξια μου θεωρω τον εν δυναμει που τους νουσιμους τους δησυ] να επικαλειται τζαι τον σταυρακη, τζαι αρκεψα να χαμογελω..
ειτε αδειαζουν μονιμως τον αβερωφ εσκεφτηκα,
ειτε εξηχασαν την τοτε υστερια..
Σιγά - σιγά αρκέψαμεν να φέρνουμε τον νουν μας… Και με τες επικριτικές αναφορές σε “μανδαρίνους” των Υπουργείων αλλά και σ’ όσους “φίλους” [όπως ο κος Βασιλείου] κάμνουν συστάσεις για περαιτέρω περικοπές μισθών και ωφελημάτων των εργαζομένων. Αυτή η συνειδητοποίηση της όλης κατάστασης αναδεικνύει και την αφέλεια μας [ως Αριστερά] να πιστεύουμε σε “Δίκαιη Κοινωνία” μέσα σε καπιταλιστικά πλαίσια!!! Και ας το έχουμε αυτό στα υπ’ όψη μας αφού φαίνεται πως κάποιοι [στο ΑΚΕΛ] επιμένουν σε εκλογική συνεργασία με το ΔΗΚΟ. Και με τους νεοφιλελεύθερους, τους απορριπτικούς, αντιομοσπονδιακούς και εθνικιστές αυτού του Κόμματος;
καλό κείμενο λινέ.
νέε άλλον οι ανώτατοι τεχνοκράτες-διευθυντές των υπουργείων οι πλείστοι που τους οποίους σχετίζονται με το ΔΗΣΥ τζιαι το ΔΗΚΟ (οι μανδαρίνοι του κράτους) τζιαι άλλον οι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο. επειδή είπες μια μαλακία μια φορά για την ΠΑΣΥΔΥ εν τζιαι εννά σταματήσει να εν μαλακία αν την επαναλαμβάνεις...
Εγώ θέλω να φτάσουμε σιγά σιγά στον Φλεβάρη. Και μετά θα θέλω να ακούσω το ΑΚΕΛ να εξηγά γιατί έπεσαν τα ποσοστά του. Και εύχομαι ο Θεός να μου δώσει χρόνια για να δω αν θα δικαιώσει η Ιστορία τον Χριστόφια και αν θα τον αναδείξει ως μεγάλη προσωπικότητα, έλεος. Έχετε επιλεκτική ακοή και επιλεκτική μνήμη καθώς και μια αλλόκοτη κατανόηση των πραγμάτων. Μετά τη διάσκεψη οι μισοί αριστεροί φίλοι μου προσπαθούν με διπλωματικό τρόπο να τον δικαιολογήσουν και οι άλλοι μισοί λαλούν κανεί, αλλάξετε κουβέντα εκατάστρεψε μας... Εσείς δαμέσα το βκιολί σας. Μόνο το μουστάκι του Χίτλερ του έλειπε στη διάσκεψη και ένα μαστίγιο. Γράφω δαμέ για να σας πω πως δεν σκέφτονται έτσι όλοι οι αριστεροί. Και πως πολλοι αντιλαμβάνονται τα εξωφρενικά λάθη του στην οικονομία, ακόμα και μέσα στο κόμμα..
Εκτός από εκρήξεις, φόνους και διαφόρων ειδών καταστροφών τι άλλο έχει να επιδείξει ο πλέον ανίκανος και αναξιόπιστος Χριστόφιας στο λαό? Τι έχει να πει στους χιλιάδες άνεργους συμπατριώτες μας για τα παχυλά επιδόματα που δίνε στους αλλοδαπούς?
Μετά το Μαρί, η δημοτικότητα του Χριστόφια ήταν συνεχώς κάτω του 18%. Ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα τον αμφισβήτησαν και αγκρίστηκε μετά τις συζητήσεις που έγιναν στη βάση του κόμματος πριν μερικές εβδομάδες.
Αφού ήταν τόσο επιτυχημένος πρόεδρος γιατί εγκαταλείπει το καράβι τώρα που άρχισε η τρικυμία? Ποιος θα μας σώσει αφού είναι ο μοναδικός στο είδος του? μήπως ο συμπάσχων του ο Άνεφ Ορίων?
Γρηγόριε, μαλακίες μπορεί ναν εν εσύ που λαλείς. Η αγιοποίηση της ΠΑΣΥΔΥ εν μια που τούτες.
Η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ εν συναγερμικούλλα, ούλλος ο κόσμος ξέρει το, εσένα τι σε εμποδίζει να το δεις;
Παίζει παιχνίθκια. Ρώτα τζιαι τες άλλες συντεχνίες να σου πουν για τον περασμένο Δεκέμβρη, να δούμε τι μαλακίες θα σου πουν τζιαι τζιείνες. Οξά επειδή εν θέλουν να διασπάσουν το κίνημα τζιαι εν προσεκτικές με τες δηλώσεις τους βρίκουν κάποιοι χώρο να χώννουν την αντισυνδικαλιστική δράση της;
Γιατί εσπάσαν την ενότητα των εργαζομένων τζιείνη την εβδομάδα, ξέρεις το, τζιαι παρτάρεις τους ακόμα.
Το σκηνικό του περασμένου δεκέμβρη μπορεί να επαναληφθεί, τζιαι ήδη επροσπαθήσαν να το κατασκευάσουν πάλε ο Αναστασιάδης τζιαι τα ΜΜΕ με τες "φήμες" τζιαι τα "σίουρα" μέτρα (εφάπαξ, 13ους κλπ).
Αν δεν επήρες τζιαι τωρά το μάθημα...
νέε είσαι αδιόρθωτος. δεν θα επιχειρήσω διάλογο μαζί σου. βάλλω τελευταία φορά τα δεδομένα, όι για σένα αλλά για τους αναγνώστες.
1. "αγιοποιήσεις" τζιαι "δαιμονοποιήσεις" κάμνουν οι χριστιανοί τζιαι τζείνοι που τους μοιάζουν...
2. η ΠΑΣΥΔΥ έσιει μιαν ηγεσία που γύρνει προς τα δεξιά καθότι η πλειοψηφία των μελών της ψηφίζει δεξιά κόμματα. [φυσικά υπάρχουν τζιαι αριστεροί μέσα στην ΠΑΣΥΔΥ]. όμως όπως τζιαι η ΣΕΚ (επίσης δεξιά) εσυγκρούστηκεν με την αντισυνδικαλιστική/αντιεργατική στάση ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ που υποχρέωσεν τότε τζιαι τον Καζαμία να ευθυγραμμιστεί παίρνοντας μέτρα λιτότητας για τους εργαζομένους κυρίως του δημοσίου χωρίς ουσιαστική συνεισφορά του κεφαλαίου τζιαι χωρίς καθόλου συνεισφορά του πλούτου. επειδή οι παραπάνω περικοπές αφορούσαν τους δημόσιους υπαλλήλους τζιαι είσιεν την πίεση που την βάση της η ΠΑΣΥΔΥ έθελεν να αντιδράσει ενώ ΠΕΟ-ΣΕΚ εν εθέλαν ή εν εσηκώναν πέραν που μια συμβολική κινητοποίηση για την τιμή των όπλων. φυσικά 1 μήνα μετά ήρτεν τζιαι ήβρεν την ΠΕΟ-ΣΕΚ στον ιδιωτικό τομέα η πίεση για πετσοκόμματα...
3. να θκιαβάζεις καλλίττερα το αρχικό κείμενο, όι μόνον τζείνα που εξυπηρετούν έναν μονοδιάστατο κομματικό πατριωτισμό.
"να μεταφερτει η συζητηση που την αναγκη συναινεσης σε "μετρα" που εφωτογραφιζαν παλε τους εργαζομενους - τζαι εν κουφο να εσιει κανενα τωρα, που ταχα μου εν καταλαβει οτι η επιθεση ξεκινα που τους εργαζομενους του Δημοσιου για να παει στον Ιδιωτικο τομεα."
"...ουλλη την εργατικη ταξη [αριστερη τζαι δεξια, του δημοσιου η του ιδιωτικου τομεα] σαν ο Προεδρος που εθετε τζαι θετει σαν ενα βασικο αξονα/κριτηριο στα υπο συζητηση θεματα να ακουεται τζαι να λαμβανεται υπο οψην η φωνη τζαι τα συμφεροντα των εργαζομενων"
Λινοπάμπακε, η ανάλυσή σου είναι λανθασμένη γιατί βασίζεται σε λανθασμένες παραδοχές.
1. Πως δηλαδή ορθά άσκησε κριτική ο Χριστόφιας στον Καζαμία και Σιαρλή που δεσμεύτηκα για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5% φέτος.
2. Πως οι οίκοι αξιολόγησης εντόπισαν ένα πρόβλημα στις τράπεζες και τα δημοσιονομικά είναι άσχετα.
Η δέσμευση στο στόχο αυτό του ελλείμματος τέθηκε εκ των πραγμάτων. Η Κύπρος έχει αποκλειστεί από τις αγορές. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της μη τήρησης παλαιοτέρων δεσμεύσεων, όπως περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που υποβάλαμε στις Βρυξέλλες τον Φλεβάρη του 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 έπρεπε να κλείσει στο 0,8%, το 2010 στο 1,4% και το 2011 στο 1,9%. Αντί τούτου, είχαμε αντίστοιχα ελλείμματα της τάξης του 6,1%, 5,3% και 6,3%. Ακόμα και στο πρόγραμμα σταθερότητας που είχε υποβάλει ο Σταυράκης πέρσι τον Απρίλη, οπότε προέβλεπε πως το έλλειμμά για το 2011 θα έκλεινε στο 4% του ΑΕΠ, ο στόχος ήταν 2,6% για το 2012. Ως αποτέλεσμα της συνεχούς αθέτησης δημοσιονομικών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση Χριστόφια που κλόνισε την εμπιστοσύνη των αγορών, επιδεινόθηκαν και τα δημοσιονομικά με το δημόσιο χρέος να εκτινάσσεται από το 48% του ΑΕΠ το 2008 στο 71% το 2011, ενώ θα έπρεπε, βάσει τουλάχιστον της περσινής πρόβλεψης να βρισκόταν στο 62%.
Συνεπώς, έστω κι αν δεν είχαμε το πρόβλημα των τραπεζών, οι αγορές, αυτοί δηλαδή που μας δανείζουν, θα ανησυχούσαν για το κατά πόσον θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω που μας δάνεισαν ή τους ζητούμε.
Όπως επίσης θα ανησυχούσαν αν είχαμε υγιή δημοσιονομικά και το σημερινό πρόβλημα με τις τραπεζες.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ανησυχίες τους θα ήταν πολύ λιγότερες απλώς και μόνο διότι θα μας είχαν εμπιστοσύνη.
Αυτά δυστυχώς δεν τα λαμβάνεις υπόψιν και απλώς αναπαράγεις το παραμύθι που πουλά συνεχώς η κυβέρνηση Χριστόφια για να αποπροσανατολίσει από τις δικές της ευθύνες.
Ανωνυμε,
η επιλεκτικη ακοη εν αλλων προνομιο φιλτατε..:)
ναι εν εσιεις παρα να περιμενεις την αξιολογηση της ιστοριας..
εφανταστηκες δηλαδη οτι εν θα αποδοσει η ιστορια [σαν γενικη συλλογικη αξιολογηση] τα οσα οφειλονται σε οποιον/οσους εφτιαξαν το πλαισιο για το φυσικο αεριο;..
μα που ζεις;
οπως τζαι να το καμεις..εσυ τζαι οι παρεες σου..:)
οξα νομιζεις οτι στο μελλον η κοινωνια ευρυτερα, η οποιαδηποτε αριστερα, τζαι η οποιαδηποτε ευρωπη, εν θα αναγνωρισει οτι η αντισταση στες ανοησιες του νεοφιλελευθερισμου, ηταν σοφη τζαι γενναια κινηση;
ονειρευκεσαι μιαν ευρωπη αλα μεξικο;
ακομα τζαι τζηκατω ξεσηκωνουνται εναντια στα μμε..
νομιζω οτι η ευρωπαικη ιστορικη παραδοση [τοσο του εργατικου κινηματος οσο τζαι των κοινωνικων κινηματων] εν θα τζηλησει ετσι ευκολα στην αποδοχη ενος στατους μεξικου για να ανακαλυψει την σοφια του χριστοφια..
εν να το καμει πιο γληορα..
απλα γιατι τζαι ο χριστοφιας, τζαι τα κινηματα, εν προιοντα της ιστορικης παραδοσης..
εσκεφτουμουν να σου πω να καμεις συγκριση με την ελλαδα, αλλα αθθυμηθηκα ενα εκφραστικο παραδειγμα:
πιασε τον φιλελευθερο σημερα που ο ξανθουλης φκαλει παλε τα απωθημενα του πρωτοσελιδα [ενω στην οικονομικη σελιδα εχουμε την λογικη ανταποπρικση], προβλεποντας καταστροφες τζαι μετρα που την ε.ε. - που τα επροβλεψεν ηδη ξανα που τον μαη τζαι εν του φκηκαν αλλα εν τζαι φημιζεται οτι παραδεχεται τα ρεζιλικια..ετσι τζαι αλλοιως παιζει τζαι το πλασμα ενα ρολο - απλα το θεμα ενι αν εν ανταποκριτης που τες βρυξελλες οξα επαγγελματιας παραγωγης αντιπολιτευσης [με οτι να' ναι]..
Υστερα συγκρινε με 2 κειμενα στο αθηναικο Βημα στις σελιδες 10, 12 οπου γινεται αναφορα στην ισπανικη κριση, αλλα τζαι στις αλλαγες νοοτροπιας στις βρυξελες..
αν λοιπον αλλασουν τα δεδομενα ευρυτερα, εν θα επρεπε ενας [ας πουμε] ανταποκριτης που τες βρυξελες αν το ξερει;
οξα εν που την λευκωσια που τα γραφει;..:)
το οτι συντελειται αλλαγη λογικης στες βρυξελες εν γεγονος, γραφεται ευρυτερα..εισιεν το τζαι ο ικονομιστ την περασμενη εβδομαδα - αν σε ενδιαφερει τζηνη η οπτικη..
Συμπερασμα: σε τουτην την ρευστη περιοδο, το να βουρα καποιος να υιοθετα μετρα εξτρα λιτοτητας εν βλακεια..
τζαι γιατι οποιος θωρει γυρον εν φανερο, αλλα τζαι γιατι παιζεται πκιον τι θα γινει που τες βρυξελλες..
Αρα ποιος εσιει δικαιον;
Οι μανδαρινοι που εθελαν μετρα τζαι οτι να' νι,
οξα ο Χριστοφιας που εβαλεν ορια τζαι ειπεν να το δουμε ευρυτερα;
Ποιον εν το σωστο; να θωρουμεν ευρυτερα οξα να βουρουμεν να αναπαραγουμεν κλισε;
Οσο για τες εκλογες..μα εγιναν ηδη 2 το 2011..στες βουλευτικες [τζαι παρα την προκαταληψη των μμε] εν σαφες οτι η τοτε συγκυβερνηση επηεν καλα..ως τζαι ο πολιτης [που εξεκινησεη που τα τοτε να το παιζει προεκλογικςο δησυ] αναγνωρισεν το..
στες δημοτικες σε ενα κλιμα υστεριας ουσιαστικα εν εχασεν το ακελ ["αντεξεν" κατα την διατυπωση των μμε]..αντιθετα εν η εδεκ που εφανηκεν να εσιει ροη απωλειων..
οποτε θα παιξουν παλε τα μμε "ξανθουλης" εννοεις;
οποτε διεξαγεται τζαι αγωνας με τα μμε εν γεγονος..
τζαι ενεν θεμα των ακελικων μονο ..
ουτε των αριστερων ευρυτερα [γιατι εν διαφορετικο το ακελικο-αριστερο]..εν της κοινωνιας...
οπως δειχνει η λογοκρισια για τον νικολακη..
η οικονομικη, η γεωπολιτικη, τζαι πολιτικη [του κυπριακου αλλα τζαι του εκδημοκρατισμου] διασταση φιλτατε, εν δομικα δεδομενα..
επανερχονται..
[συνεχεια]
εν ηξερω αν εσιεις οντως φιλους αριστερους..
να σου πω μια ιστορια:
λαλει ο παπαδακης στο βιβλιο του [εchoes of the dead zone] αμα εμιλουσαν οι αριστεροιοταν εκαμνε την ερευνα του [δεκαετια του 90] για τα ιστορικα γεγονοτα [τζαι οι ε/κ τζαι οι τ/κ αριστεροι] με ενα παραξενο τροπο ο τονος της φωνης εππεφτε..παντες τζαι εγινετουν συνομωτικος..
Τωρα ακουεται καλλιτερα, αλλα θελεις αντεντα για να πιασεις τις αποχρωσεις των ηχων..
Αλλα κοιτα να δεις που τουτη η κουλτουρα των λαικων στρωματων [που καλυφκει βεβαια πκιον τζαι μεριδα της μεσαιας ταξης- ενδιαφερουσα διασταση τζαι τουτη]
υπηρξε ο βασικος πυλωνας του κυπριακου εκμοντερνισμου - ειτε εν για την οικονομια, ειτε για τον εκδημκρατισμο κλπ..
τζαι χωρις τουτον τον πυλων, καμια δυναμη εν μπορει να δει το κυπριακο..
αμα σκεφτεις γιατι, εν να καταλβεις την δομικη διασταση..τζαι ισως τζαι την λογικη του χριστοφια που τωρα αποκλειεις την διοτι εν ακουεις..
οποτε..
θκεβαζε πιο προσεκτικα..:)
αρχιεπισκοπε,
ξερεις, ο φρουντ επιστευκεν οτι πρεπει να πληρωνει ο ψυχαναλυομενος γιατι ετσι δημιουργειται στο τελος της διαδικασιας, ενα ειδος κλεισιματος που δημιουργει συναισθηματικη αποσταση - υστερα που τον εμπλοκη στην αναλυση..για να μεν μεταφερει/προβαλει [μεσα που ταυτισεις] τα δικα του απωθημενα ο αναλυομενος στον αναλυτη..γινεται αναποφευκτα αλλα βοηθα μια αποσταση..
φυσικα υπαρχει τζαι η αλλη αποψη οτι η ψυχαναλυση πρεπει να γινεται δωρεαν..σαν κοινωνικο αγαθο..
ας πουμε το ιντερνετ εν καλο μεσο..
αλλα το να φκαλεις τα απωθημενα σου περιπατο ετσι, εν τζαι πολλοβοηθα..εν τζαι κοφτει μας η παρανοια του κερατωματος που φοασαι ας πουμε..
οποτε συγκρατηθουν νακκον..
αντιλαμβανομαι οτι μπορει να θελεις να προσφερεις τζαι ψυχαγωγια, αλλα εν τζαι νακκον εξευτελιστικο να περιφερεις μια υστερια ετσι - ακομα τζαι αν εισαι με ψευδωνυμο..
οποτε εσβησα το σχολιο για την προδοσια/κερατωμα των φιλων που νοιωθεις..τζαι ατε να δουμεν τα αλλα..
1. η εκρηξη στο μαρι εγινε γιατι καποιοι εν εφροντισαν να γινει στεγαστρο [που εισειν εγκριθει], γιατι καποιοι εν ενδιαφερτηκαν να πιασουν τα δειγματα που τον φερβαρη να τα παρουν στο χημειο [φοβερες υπηρεσιες μανδαρινων], τζαι γιατι την εφτομαδα πριν, ενω ειχαν σαφεις οδηγιες αφησαν τα χορτα τζαι τους θαμνους, τζαι υστερα καποιοι εδωσαν "οδηγιες" [που λαλει τζαι ο πολυς της τραπεζας κυπρου] να πασιν να τα σβησουν οι μιτσιοι..τζαι να ερτουν τα πυροσβεστικα..
Αν τουτα εν τα καταλαβεις, προφανως αγαπητε, εν σε ενδιαφερει το θεμα, τζαι απλα θελεις να φωναζεις..
ειπα σου πιο πανω για την θεραπεια..
εν τζαι το γηπεδο καλο παντως..:)
2. για την ανεργια τζαι τα επιδοματα κλπ, αγαπητε μου βουλιαζεις βαθκεια στη βουρκο-θαλλασα που λεγεται κουλιας..αλλα ρε καημενε μου, τζηνος επουληθηκεν μια χαρα στον τομμυ..εσυ;
αν θα γινεις φερεφωνο, εβρε κανενα με λλιην τσιπα..του κουλια ρε κουμπαρε;..:)..
οπως ειπεν τζαι ο προεδρος [που εν σου αρεσκει] το 30% των ανεργων εν ξενοι..αρα τζηνοι εν σε ενδιαφερουν φανταζομαι..ε με 7% ανεργια εν καλα συγκριτικα..εν ενι;
οξα εφυες στο να βριζεις τωρα μολις ακουσες την λεξη "προεδρος";
ξερεις τους νταλτον;
τζο νταλτον..:)
θελεις να καμεις εκστρατεια να φυουν οι ευρωπιαοι ξενοι;
..χμ ..χμ..
δυσκολη η ζωη των κλισε..
οξα εσιεις φαντασιωση να δουλευκεις σε γηροκομειο;
πιασε τα παμπερς τζαι ορμα..σιουρα θα σε προσλαβουν..οξα εσιεις τζαι ικοραστικες αναστολες..εεε..ττοε ποιος θα σε ξησκατιζει φιλε μου εσενα τζαι τον κουλια;..ειμαι περιεργος για τζηνο παντως..
οσο για τα επιδοματα..πρεπει να ακουσες οτι εν πελλαρες η συνδεση αλλα αν σε τραβα η επιθετικοτητα που πρεπει να εκφρασεις,
λαλεις να φυουμεν που την ευρωπη με ετσι νομους που εσιει για πολιτικο ασυλο;..ασε που εν να "γλυτωσεις" που τους "ξενους" ευρωπαιους...
αλλα υστερα εν να χασεις λλιον που την ασπραδα α..:)
3. Για τα αλλα ..ηταν πανω που 18 οι δημοσκοπησεις..τζαι ακομα τζαι στες σιηροτερες μορφες της υστεριας, ενα ποσοστο 36 τζαι πανω εν ηταν προθυμο να παρασυρτει στο μισος.. ο σαρκοζυ που ηταν κατω του 18 τζαι εφτασε σχεδον το 49..
οποτε ηρεμησε..
εν υπογεια τα ρευματα..
δαμαι ο κληριδης επανεκληγηκε το 98..:)
το οτι λοιπον εν θα ξαναβαλει εν επιλογη..
που τζιαμαι τζαι τζει ιντα που λαλουν οι ακελικοι στο κομμα τους εν ηξερω..τζαι εν μου ακουεσαι ατομο που μπορει να ακουσει ακελικο τζαι να καταλαβει τι του λαλουν..
οποτε κατσε την μαππα κατω..
οι ακελικοι εχουν ενα κομμα που το εμπιστευκεται [σε διαφορους βαθμους] το ενα τριτο του πλήθυσμου που ταυτιζεται με την αριστερα σαν χωρο [τζαι τουτο εν προιον τζαι του ποσο ανοητοι τζαι υστερικοι εν τζαι οι αντιπαλοι τους -τζια ετσι φαινουνται οι μονοι νουσιμοι] αλλα εχουν γερες προσβασεις τζαι σε αλλους χωρους..οπως δειχνει τζαι η ιστορια..
οποτε κουμπαρε, με ετσι παραστασεις δημοσιας εκθεσης υστεριας, απλα επιβεβαιωνεις οτι οντως ο ακελικοι εν νουσιμοι..
κουλαρε..
μπορει να εν τζαι πιο ενδιαφερον να συζητας αντι να εκτονωνεσαι ..η μπορει να βοηθα τζαι τουτον..:)
αντιπολιτευομενε,
1.ο Χριστοφιας εν ασκησε κριτικη, αλλα διαφοροποιηθηκε με το αυτονοητο σχολιο οτι τζαι το 3% εν καλος στοχος..διοτι οπως εγραψα οι αλλοι εχουν πιο ψηλα ποσοστα..
εχω την εντυπωση οτι κτιζεις ενα λανθασμενο επιχειρημα [προσπαθεις να μεταφερεις το προβλημα των τραπεζων στο δημοσιο] σε μια παραπλανηση [για τη συγκριτικη σημασια τζαι το πλαισιο του ελλειματος τζαι του χρεους]...
Αφου επροκυψεν η κριση, ηταν λογικο να ανεβει το ελλειμα [τζαι λογω μειωσης εσοδων τζαι λογω εξοδων για να συνεχισει να κινειται η οικονομια]..οποτε το οτι ανεβηκε πρεπει να ειδωθει μεσα στο πλαισιο της ευρωπης ευρυτερα - η τζαι παγκοσμια αν θελεις..οι αλλες χωρες επιαναν τους στοχους τους σε ετσι ρευστο περιβαλλον μετα το 2008;
Το 2010 το κυπριακο ελλειμα ηταν ελεγχομενο στο 5.3%..
Μετα επροκυψαν νεα δεδομενα [οπως η επιστροφη της υφεσης στην ευρωπη]τα οποια επηρεασαν ευρυτερα τες οικονομιες της ευρωπης - για να εχουμεν το συγκριτικο πλαισιο αναφορας..
Οποτε, αν το δουμε χρονικα, το επιχειρημα οτι οι αγορες "αποκλεισαν" την κυπρο λογω του οτι το 2011 εν επιασεν τον στοχο [ενω το 2010 επιασεν τον] εν στεκει:
Που εξεραν οι "αγορες" την ανοιξη του 2011 [οταν ειχαμεν 1.5% αναπτυξη] αν θα επιαναμεν η οϊ τους στοχους στο τελος του χρονου;
Τζηνο που ηταν γνωστο τοτε [τζαι ελαλουσαν το οι αξιολογησεις] ηταν το θεμα των ελληνικων ομολογων τζαι οι συνεπειες που το κουρεμα.
Οποτε ελεγξε καλλιτερα την χρονικη σειρα των γεγονοτων..
Η κυπρος ηταν στα πλαισια των στοχων το 2010, εφκηκεν τζαι στες αγορες τοτε..
Το οτι ο αυστηρος στοχος του 2.5% [αντι ας πουμε 3%] στο τελος του 2011 εισιεν στοχο να καλοπιασει τους οικους ελαλουσαν τον ουλλοι..τζαι νομιζω οτι η αντιδραση των οικων ηταν οπως την εγραψα..καλο μεν αλλα οι τραπεζες σας;..
Οπως τζαι την ανοιξη του 2011 δηλαδη..
οποτε αγαπητε μεν αποφευγεις το θεμα..
Ηταν τζαι ενι οι τραπεζες το θεμα
2. Ναι εν αλλο θεμα οι τραπεζες τζαι αλλο το δημοσιοικονομικο..
εκτος αν εννοεις οτι θα πρεπει το δημοσιο να εσιει παντα ετοιμο ενα ταμειο να γλυτωνει τες τραπεζες που την ζημια της κερδοσκοπιας τους..
γιατι εν εδεχτηκαν οι τραπεζες, τζαι το λομπι τους στην βουλη, το φορο το καλοτζαιρι του 2010;
θα αυξανε τα εισοδηματα του δημοσιου ταμειου, θα εμειωνε το ελλειμα παραπανω, θα εγλυτωναν χρηματα που την καταστροφικη τους επενδυση στα ελληνικα ομολογα..
Διοτι οι τραπεζες εσυμπεριφερουνταν εντελως αυτονομα..τοτε..
εμεις [εννοω σαν δημοσιο] θα βουρουμεν μονιμα να σωζουμεν την ανικανοτητα του καθε μαθητευομενου μαγου στις τραπεζες;
Το οτι ειχαν τζαι τον ορφανιδη με την αδυναμια του να καταλαβει τι γινεται, ενεν δικαιολογια..
Εμπλεξαν.. αλλα επειδη διαχειριζουνται ενα σημαντικο τομεα [ο οποιος προφανως σε μερικες χωρες, οπως η δικη μας, κακως αφεθηκε σε μερικες οικογενειες μεγαλομετοχων τζαι δικηγορων] εμπλεξε ευρυτερα η οικονομια...
Τζαι το Δημοσιο προσπαθει να βοηθησει για σωθει η οικονομια που τα λαθη τους...
Η ευθυνη εν ξεκαθαρη τζαι μεν καμνεις οτι εν την θωρεις..
Για την αυξηση του δημοσιου χρεους λ.χ. συγνωμη αλλα εν παραπλαηντικη παλε η αναφορα σου..εν μπορεις να αναφερεις απλα τι υπηρχεν πριν την κριση τζαι τι μετα τζαι να λαλεις "αρα φταιουν γιατι αυξηθηκε"..εν αστειο επιχιερημα διοτι αγνοει την βασικη παραμετρο ελεγχου καθε κοινωνικης επιστημης - τζαι τα οικονομικα εν τετοια στο βαθμο που θελει να ενι κατι που κατανοει περα που το να εν ιδεολογια που πετασσει νουμερα δεξια αριστερα..
Θα πρεπει να δουμε λοιπον τι εσυνεβηκε στο πλαισιο του..
Στην γερμανια το δημοσιο χρεος εν 81%, στην ιταλια εν 120% [που τον economist της προηγουμενης εφτομαδας] ενω σημερα που εθκιεβαζα για την ισπανια το χρεος της εν στο 70%..
Αλλα εν η ισπανια που κινδυνκει με καταρρευση τζαι οϊ η γερμανια..
Διοτι υπαρχουν συγκεκριμενα αιτια..
Στην μεν ελλαδα εν το κρατος που εισιεν το προβλημα ενω στην Ιρλανδια τζαι την Ισλανδια ηταν οι τραπεζες..
Οπως τζαι στην Ισπανια τωρα, σαν αποτοκο της φουσκας των ακινητων...
Τζαι στην Κυπρο εν σαφεστατο οτι εν οι τραπεζες μεσα που εφορτωθηκαν τα ελληνικα ομολογα...
Οποτε σαν να προσπαθεις να μετατοπισεις το ζητημα..:)
ανευ,
παντως η ιστορια της κυπριακης αριστερας εσιει μια σταθερη εμφαση στην εξελικτικη μεταρρυθμιστικη διασταση [με φοντο μια σε βαθος χρονου, τζαι γεωπολιτικης επιτρεποντος, μεταμορφωσης] -που διευρυνει, οπως το καταλαβουν εστω, την εννοια της δικαιοσυνης στην κοινωνια...
εν μπορω να πω οτι εν ελειτουργησεν ιστορικα...εστω τζαι σαν πλαισιο ελεγχου του καπιταλισμου
η διευρυνσης της εννοιας του δικαιου - η το τι πρεπει να περιμενει καποια/ος στην "μοντερνα" [ η δημοκρατικη] κοινωνια..
τωρα για τες συμμαχιες τζαι την αυτονομια, αλλο θεμα..διασταυρωνεται με το πουπανω, αλλα εν ευρυτερο ιστορικα νομιζω..
παιζει τζαι με το τι διεκδικα το ακελ [αλλα τζαι πως βιωνει τα δεδομενα η ευρυτερη αριστερα] στις δεδομενες συγκυριες με ενα ειδος διαλεκτικης αναμεσα στην
--σημασια της ιστορικης αυτονομιας [για τον εσωτερικο χωρο-κοσμο της αριστερας - η τζαι αριστεροτερα],
--τζαι το οτι ο χωρος της αριστερας διαχεεται ευρυτερα τζαι περα που το ακελ ..στον χωρο των κομματων του κεντρου λ.χ. [του υπαρχοντος η τζαι μεριδα των ηπιων φιλελευθερων σε συγκυριες τζαι αναλογα θεματα] οπως δειχνουν ιστορικα οι προεδρικες...
Εν ηξερω ιντα που συζηθκιεται μεσα στο ακελ,
οποτε εν να δειξει..:)
Λινοβάμβαξ, ο Φρόυντ τι είπε για αυτούς που υποστηρίζουν με άκρατο φανατισμό κάποιο σχιζοφρενή, όπως καλή ώρα σαν και του λόγου σου που υπεραμύνεται το γιο του μ. φυστουκάρη του Χριστοφή?
Τα ψυχογραφήματα 2 ξένων πρεσβειών εδώ στην Κύπρο για το Χριστόφια λένε πως ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την ανθρωπότητα. Κι αυτά έγιναν πριν το Μαρί.
Άμα ρωτήσεις την αδελφή του Χριστόφια θα σου πει και η ίδια τι ψυχασθενής και σκάρτος παλιάνθρωπος που είναι. Η αδελφή Καταστρόφια εργαζόταν ως Πωλήτρια σε κατάστημα κάπου κοντά στη Φανερωμένη. Αρρώστησε ο άντρας της με κάποια σπάνιας μορφής καρκίνου κι έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία που απαιτούσε χρόνο και χρήμα.
Που λες αγαπητέ Λινοβάμβαξ, αυτοί οι πάμφτωχοι και άμοιροι άνθρωποι είχαν την ατυχία να έχουν για αδελφό τους κάποιον που νόμιζε ότι ήταν πρόεδρος της ΚΔ.
Αποτάθηκε λοιπόν η αδελφή στο ΚΤΗΝΟΣ για βοήθεια. Εξάλλου δεν είχε που αλλού να στραφεί για βοήθεια, να σώσει τον ΑΝΤΡΑ της.
Η απάντηση που πήρε από τον άντρακλα τον αδελφό της ήταν αρνητική με τη φτηνιάρικη δικαιολογία ότι δεν κάνει ρουσφέτι. Ο γαμπρός του άντρακλα έσβηνε σιγά- σιγά μέσα στο κρεβάτι του πόνου αβοήθητος.
Μετά που διέρρευσαν τα μέιλ της Ανθής και το φαξ του Βάσου, η αδελφή καταστρόφια έκανε την καρδιά της πέτρα και αποτάθηκε εκ νέου στον άντρακλα για βοήθεια.
Αυτή τη φορά ο άντρακλας υποσχέθηκε να βοηθήσει τον ΑΝΤΡΑ της αδελφής του. όμως της επέβαλε ένα όρο για να έχει τη βοήθεια του.
Ο ΟΡΟΣ: να εργάζεται νυχθημερόν για το κόμμα.
Βάσει του συντάγματος, ο εκάστοτε πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την ευημερία και την ασφάλεια των υπηκόων του.
Ο καταστρόφιας σκότωσε 13 ανθρώπους χωρίς να πει ένα συγνώμη.
Διέλυσε τον ηλεκτρ. Παρ. σταθμό της ΑΗΚ και την οικονομία της Κύπρου που δεν την αγγίζουν οι κρίσεις και οι οίκοι αξιολόγησης.
Όσο σκάρτος είναι ο φονιάς σας, άλλο τόσο είσαστε εσείς που τον υπερασπίζεστε.
Για τα όσα έγραψα πιο πάνω, σίγουρα εσύ διαφωνείς κάθετα , οριζόντια και διαγώνια. Όμως κάποιοι άλλοι σύντροφοι έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα. Κάποιοι εξ αυτών είναι μέλη και της ΚΕ. Ποιος μαλάκας λέει ψέματα Λινοβάμβαξ μου. Ποιος δε βλέπει μπροστά του λόγω οξείας κερατίτιδας?(είπαμε, οξεία κερατίτιδα είναι πάθηση των οφθαλμών). Εμείς που είμαστε χωρίς παρωπίδες η εσείς οι δουλοπάρικοι?
το αστείο με τους νούσιμους ακελες το προσπερνώ παραθέτοντας μια ατάκα του Λένιν. «Επί 100 κομμουνιστών οι 40 είναι αγύρτες οι 59 αφελείς και ΕΝΑΣ πραγματικός μπολσεβίκος».
Ο γράφων ανήκει στο 1%.
αρχιεπισκοπε,
η κατασταση παει να βελτιωθει τζαι υστερα πιανει σε υστερια..
εισαι κριμα..
αλλα ιντα που να καμωμεν..εν τζαι τοποσ ονλαιν αναλυσης..:)
ωστε, ας πουμε, εισαι μπολσεβικος του 1% με προσβαση στα αρχεια ξενων πρεσβειων α;...:)
δηλαδη φανταζεσαι τωρα οτι οι αμεριανοι φκαλουν φιρμανια τζαι στελλουν σου τα, τζαι εσυ, για καποιο μυστηριο λογο εισαι τζαι ο λενιν;..:)
βαρεων βαρων φιλε μου...
εν το καταλαβεις οτι εν ανεκδοτο;
καρτερας να σε παρει κανενας σοβαρα με ετσι λαφαζανια;
οξα εν καταλαβεις τζαι απλα συρνεις οτι βρεθει μπροστα σου;
ακουεσαι σαν καποιος που θα πει οτι να ειναι λογω κολληματος...
αμα καποιος ξεκινα με τους φυστουκαρηες [σιγα πριγκηπα μου, απογονε αστων - ας πουμε..οξα η φαντασιωση εν που την μερκα των μεγαλοδικηγορων;..αλλη γκαφα εμπαθειας]
τζαι υστερα πουλας φτηνη μελο σαπουνοπερα,
εν σαφες οτι η επιθετικοτητα σου, θα ελαλεν τζαι ο φρουντ,
ξεκινα που κατι πανω σου που μισας,
τζαι προβαλεις το γυρω σου..
σαν το μωρο που κατι εχασεν τζαι φταιουν του οι αλλοι στον παιδικο του ναρκισισμο...
ενα θεμα μονο σε ερωτησα τζαι εν αρθρωσες τιποτε αλλο που υστερια που πιστοποια την αγνοια σου..
ερωτησα σε για το στεγαστρο, για τες οδηγιες να πασιν οι μιτισοι να σβησουν τα χορτα κλπ..
ειτε εν καταλαβεις καν ποιον εν το θεμα γιατι εισαι κολλημενος στο να φκαλεις τα απωθημενα σου,
ειτε ξερεις οτι λαλεις ψεματα τζαι προτιμας τα κλισε..
ψεματα λαλεις..
το ανεκδοτο με τες πρεσβειες τζαι τον λενινν εκφραστικο τεκμηριο...
τωρα αν το καταλαβεις, η ζεις τα ψεματα σαν αληθκειες στην φαντασιωση σου, αλλο θεμα...
την ιστορια με την αδελφη κλπ..
το οτι εν αντρεπεσαι εφανηκεν τζαι που την υστερια με το μαρι..
εν μπορω να εμπιστευτω τουτην την υστερια..
αν τζαι δυσκολευκομαι επισης να σε δω να λαλεις τιποτε αλλο ακομα τζαι αν ηταν αληθκεια τζαι που την αναποδη - παλε θα σου εφταιεν γιατι εκαμνε ρουσφετι..
εν καταλαβεις οτι αν εν αληθκεια τουτο εν βολεκει την υστερια σου;
εν εκαμεν ρουσφετι..αρα;..
εν τζαι εν αρκετο να βριζεις, πρεπει να λειτουργα τζαι νακκον ο εγκεφαλος στην συζητηση..
ηρεμησε...
για να εισαι ετσι μαλλον αλλου σε τρωει τζαι αλλου κνιθεσαι..
ο χριστοφιας εν η δικαιολογια μιας ευρυτερης προσωπικης σου κατασταση ενδεχομενως - που εν ανυπαρκτος θεος ξερει τι τζαι πως..
πιο μαλακα..
τζαι δε κανενα καθρεφτη..τζαι σκεφτου τι νοημα εσιει να φτυνεις κατι που εν καταλαβεις καν..
κατα τα αλλα,
τερμα τζαι η θεραπεια δαμαι..
αν εσιεις επιχειρημα απαντα σε οτι σου ειπα..
η επαναληψη των κλισε εν απλα τεκμηριο οτι εν εσιεις να πεις κατι..
τζαι ειπαμεν ..
μεν γελοιποιησαι ετσι..
Παρέα Λινέ,
Χαράς την υπομονή ΣΟΥ να προσπαθείς να κάμεις κουβέντα με τον αυτιστικό Arxiepiskopo Μαϊμού-ννα… Είναι σαν να βουννάς αφκά πα’ στους τοίχους!!! Ο ανθρωπόμορφος υβριστής ΤΙΠΟΤΕ δεν καταλάβει!!! Μένει στα κολλήματα και τις εμμονές του! Πάντως έχεις πετύχει διάνα με το ψυχογράφημα που του έχεις κάμει. Πολλά τα απωθημένα που ΤΟΥ έχουν μαζευτεί, κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου!!! Δεν μπόρες να φανταστείς πόσα σχόλια ΜΟΥ έχει στείλει με υβριστικό χυδαίο περιεχόμενο!
[Σκέφτομαι να γράψω ένα κείμενο για τον διαδικτυακό φασισμό και τη χυδαιότητα στο διαδίκτυο και ίσως χρησιμοποισω γι’ αυτό το σκοπό μέρος των σχολίων σου προς τον έρμο τον Arxiepiskopo Μαϊμού-ννα]...
Πάντως είναι εκπληκτικό ΕΣΥ να μεν «... ηξερεις ιντα που συζηθκιεται μεσα στο ακελ...» τζι’ ο Ακατονόμαστος να ξέρει τόσα πολλά!!! Φαίνεται έχει παντού κοριούς και πράκτορες!!!
Λινοβάμβαξ, γιο του φυστουκάρη είναι οι συγγενείς και οι συγχωριανοί του καταστρρόφια που τον αποκαλούν έτσι.
Και όσον αφορά το Φρόυντ, ρώτα τους Δικωμίτες να σου πουν πόσοι σχιζοφρενείς υπάρχουν στο σόι του καταστρόφια. Γενετική-γονίδια-DNA.
Κατά τα άλλα είμαι εγώ ο εμπαθής.
Ρώτα και την αδελφή του άντρα (με μικρά γράμματα) να σου πει την ιστορία της και έλα να ξαναμιλήσουμε επί του θέματος.
Τώρα όσον αφορά το πολλαπλό φονικό που διέπραξε ο καταστρόφιας στις 11/7/11, φαίνεται μέσα από τα επίσημα έγγραφα του κράτους και τις καταθέσεις που υπάρχουν μέσα στο πόρισμα Πολυβίου.
Ο τέως πρόεδρος είχε άμεση εμπλοκή από την 1η στιγμή. Ήταν αυτός που έδωσε τις οδηγίες για σύλληψη του πλοίου κατόπιν πιέσεων κυρίως από τους αμερικανούς.
Είναι ο τέως που το 2009 διαβεβαίωνε το σύριο πρόεδρο ότι τα πυρομαχικά του τα έχει καλά φυλαγμένα.
Κατά τα άλλα ο τέως δεν ήξερε τίποτε για τα κοντέινερς.
Και φυσικά είναι ο τέως που έδωσε οδηγίες στον σύμβουλο του για την καταστροφή των κοντέινερς, οδηγίες που κατά πάσα πιθανότητα δεν έδωσε.
Η αλληλογραφία μεταξύ υπουργείων και προεδρικού για το θέμα αποδεικνύει ότι ο αχάπαρος και γνώριζε και έδινε οδηγίες.
Στην 1η σύσκεψη που έγινε στο λιμάνι Λεμεσού αμέσως μετά την κατάσχεση, κάποιοι είπαν ότι το φορτίο λόγω της επικινδυνότητας του έπρεπε να παραμείνει πάνω στο πλοίο το οποίο θα τελούσε υπό σύλληψη και θα αγκυροβολούσε περί τα 2 ναυτικά μίλια από τις ακτές.
Τώρα όσον αφορά τις λάθος αποφάσεις η παραλείψεις από διάφορους κρατικούς υπαλλήλους και λειτουργούς, θα φανεί μέσα από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και αυτοί που είτε πήραν λάθος αποφάσεις, είτε δεν πήραν καθόλου αποφάσεις με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν, θα πληρώσουν το αντίτιμο.
Το να προσπαθείτε όμως κάποιοι να επιρρίψετε ευθύνες σε νεκρούς και να σπιλώνετε τη μνήμη τους, είναι ότι πιο προσβλητικό για το ανθρώπινο είδος.
Τέλος όσο γάρος εν ο γιος της Αννούς, άλλον τόσο γάροι είσαστε εσείς που τον υποστηρίζετε.
ΥΓ. Άνεφ, είσαι για λύπηση!!!
Λινοπάμπακε, θίγεις διάφορα θέματα, σε ρόλο συνηγόρου του Χριστόφια αναπαράγοντας την επίσημη προπαγάνδα του ΑΚΕΛ.
Όσο κι να προσπαθείς να υποβαθμίσεις τη σημασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των υγιών δημοσίων οικονομικών, όπως δηλαδή το πράττει κι αυτός όποτε του δοθεί η ευκαιρία, εκ των πραγμάτων δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά την κατάσταση που βρίσκεται η Κύπρος σήμερα. Αν είναι μάγκας, ας κάνει όχι 3% έλλειμμα, ας κάνει 6%.
Ωραιο το κειμενο σου Λινε, ωραιος τζιαι ο προεδρος προχτες. Εν ωραια να λαλει μεστα μουτρα τους ποσο περηφανος ενι γιατι εν ΑΚΕΛιστης.
Οι δημοσιογραφοι ειναι επιεικως ηλιθιοι. Τζινη του πολιτη ειναι τζιαι χαζοζαρουμενη. Αμα τους θωρεις τουτους ιντα νουν κουβαλουν καταλαβεις γιατι εν γτπ οι Κυπριακες φυλλαδες.
Τον φκιακαν ενεκαταλαβα γιατι τον θεωρεις που τους μελλοντικους νουσιμους. Τουτος ειναι επιπεδο IQ τορναριτη.
Τελοσπαντων, ο Χριστοφκιας προχτες εβαλε τον πηχη πολλα ψηλα. Ωραια τους τα ειπεν τζιαι για τα καζινο, τζιαι για τα μετρα που ενθα ληφθουν οσον εν προεδρος. Το βαρος τωρα πεφτει στους υποψηφιους να πουν του κοσμου οτι ενθα φερουν μετρα λιτοτητας αν φκουν προεδροι τζιαι αν θα τους πιστεψει ο κοσμος εχοντας υποψη τζιαι την συμπεριφορα τους στη βουλη.
Ο Χριστοφκιας εσιει 9 μηνες να δουλεψει ανενοιας, να καμει οτι καλλυτερο μπορει χωρις να τον κοφτει τιποτε. Εγιω ειπα σας οτι πιστεφκω οτι εννα λυθει το Κυπριακο φετος τζιαι εννα το λυσει ο Χριστοφκιας. Εσας φαινεται σας απιθανο, εγιω παντως θωρω αλλα πραματα. Αν φκει η Ελλαδα που το ευρω τζιαι καταρρευσει το συστημα (που ηδη εκατερρευσε αλλα εν στον αναπνευστηρα) εννα εχουμε εναν πολλα διαφορετικον κοσμο. Τζιαι η καταρρευση εν αναποφευκτη, το θεμα εν ποτε εννα γινει.
Αντιπολιτευόμενε, πέ μας να δούμε αφού εστιάζεις στα δημοσιονομικά:
Το 1997 είχαμε Δημοσιονομικό έλλειμμα 5,0%, Δημόσιο Χρέος 56,9%.
Το 2002 είχαμε Δημοσιονομικό έλλειμμα 4,4%, Δημόσιο Χρέος 64,6%.
Το 2003 είχαμε Δημοσιονομικό έλλειμμα 6,5%, Δημόσιο Χρέος 68,9%.
Το 2010 είχαμε Δημοσιονομικό έλλειμμα 5,3%, Δημόσιο Χρέος 60,8%
To 2011 είχαμε έλλειμμα 6.3% και χρέος 71.6% (στα επίπεδα του 2003 δηλαδή με την διαφορά ότι τότε δεν είχαμε την μεγαλύτερη συστημική κρίση.
Το 2012 στόχος είναι το 2.5% άτε το 3%
Άρα φίλε αντιπολιτευόμενε πε μας:
1. Γιατι η Κυπριακή οικονομία δεν ήταν σε κρίση το 1997, το 2002 και το 2003 και ήταν σε κρίση το 2011 - 2012;
2. Γιατί οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν σε Κυπριακά ομόλογα με χαμηλότερο επιτόκιο τότε παρά σήμερα;
3. Γιατί οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αξιολογούσαν διαφορετικά την ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποπληρώση το χρέος της τότε σε σχέση με σήμερα;
4. Όχι δεν είναι από αφέλεια που τα βάλλω. Βάλλω τα επειδή εστιάζεις στα δημοσιονομικά όπως κάμνουν ο Νικόλας, ο Αβέρωφ, τα παπαγαλάκια κλπ. Ξέρεις την απάντηση απλά κρύβεις την όπως τζαι τζείνοι. Απάντα τζαι θα επανέλθω
X.
Ανώνυμε, θύμισε με πρώτα ποιο νόμισμα είχαμε τις χρονιές που αναφέρεσαι;
Να υποχέσω ότι με τη λίρα θα είχαμε μικρότερα ελλείμματα;
Σα να μου τζιαι αποθρασυνθήκαν λλύον τούτα τα φασιστούθκια τζιαι φκάλλουν τη γλωσσούαν τους περίπατο τζιαί όποιον πάρει ο χάρος?
πογυρίζεις αντιπολιτευόμενε. Ξέρεις την απάντηση αλλά παίζεις πελλόν. Εξεφούσκωσε η υστερία, καταλάβετε το. Ο κόσμος είδε την εικόνα ολοκληρωμένη. Τζαι μάλιστα όι τωρά που εφκήκαν στην φόρα οι βρωμιές των κερδοσκόπων τζαι τον πολιτικών πατρόνων τους. Θυμάσαι το Δεκέβρη? Θυμάσαι ποιοί αποκαλολυσαν την βουλή "βουλή του πλούτου και του κεφαλαίου" ποιοί εστέλλαν τον Νικολή στην Στράκκα τζαι τον Αβέρωφ στην Αρκάκα? Αν μεν εν άλλο να μην υποτιμάς το κριτήριο του κόσμου. Αμαν απαντήσεις επι της ουσίας θα επανέλθω. Διαφορετικά καλή υγεία. Χ.
η δεξιά τζιε η εθνικοφροσύνη έμαθε που την ίδρυση του κυπριακού κράτους να το παίζει μονότερμα. Που το 2008 τζιε ύστερα που έπιασε την μάππα στα πόδκια της τζιέ ή άλλη ομάδα(πολύ καθυστερημένα ομολογώ), επάθεν αμόκ. Δεν έχει εξοικίωση, αλλά ούτε αντέχει, στο να διαχειρίζεται το κράτος τζιε μια άλλη κατάσταση που έν την ελέγχει τζιε η οποία έσσιη άλλες ιδέες τζιε προταιρεότητες που τες δικές της. Τζιε τούτο δυστυχώς το έχει διαχύσει μέσα στους οπαδούς της σχεδόν απόλυτα. Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥς, Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥς, εν οι απόλυτες αλήθκειες, τζιε άρα οι μόνες κυβερνήσεις που δικαούνται να υπάρχουν σε τούτο το τόπο, πρέπει να ασπάζουντε τούτα τα θέσβατα τους. Ακόμη τζίε οι ποιό ταπεινές ρόζ παραλλαγές (πολύ ρόζ για την παγκόσμια οικονομική/πολιτική συγκυρία πιστέυω, αλλά προχωρημένες για τα κυπριακά κατεστημένα) τους κάμνουν να σσιλλιάζουν.
Κατι κακεντρεχή τζιε κακομάζαλα σχολιούθκια (ξέρουν ποιά) σε τούτη τη συζήτηση
δεν κάμνουν τίποτε παραπάνω που να το το επιβαιβεώνουν.
Ανώνυμε που μου απάντησες στις 2,33 μμ, αν είσαι ο ίδιος με τον ανώνυμο που έγραψε στις 12.10 μμ, προσπάθησα να σε βοηθήσω να σκεφτείς τη βασική διαφορά μεταξύ σήμερα και τότε.
Τότε είχαμε τη λίρα. Λίρες μπορούσαμε τότε να τυπώσουμε όσες θέλαμε για χρηματοδοτήσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Τώρα δεν μπορούμε να τυπώσουμε ευρώ.
Επί της ουσίας, κακώς δημιουργήθηκαν και τότε και τα τελευταία χρόνια εκείνα τα ελλείμματα. Ωστόσο, λόγω του ότι τώρα δεν μπορούμε να τυπώσουμε ευρώ, η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων έγινε δυσκολότερη.
Για το μέλλον, αν θέλεις να συζητήσουμε πολύ ευχαρίστως στη βάση επιχειρημάτων και όχι αφορισμών.
Ρε φίλε, είσαι οφσάιντ! Ο πρόεδρος δεν πρέπει και δεν δικαιούται να κάνει ταξική πολιτική. Του το απαγορεύει το σύνταγμα.
Κατά τα άλλα, αν φύγει ο Σιαρλή, πάεις στοίχημα πως δεν πρόκειται να μπει ποτέ υπουργός ένας ορθόδοξος ΑΚΕΛικός όπως ας πούμε ο Ευαγόρου;
Είμαι απόλυτα σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι γιατί.
Λινέ απολογούμαι γιατί άφησα το ίδιο σχόλιο 3 φορές, τούτα έσιει η χρήση του ιντερνετ που κινητό:) Αντιπολιτευόμενε, υπογράφω τα σχόλια μου σαν Χ. άρα εν καταλάβω την επιμονή σου να αναφέρεσαι σε ανώνυμο. Εν θα το συνεχίσω, εν έσιει νόημα. Τι να σου πω δηλαδή? δε τις αξιολογήσεις? Συζήτηση κάμνω άμαν υπάρχει πιθανότητα κοινής ανάγνωσης και έστω μια κάποια προοπτική σύγκλισης. Προφανώς μαζί σου δεν θα συμβεί. Αμα πχ λαλείς ότι ο αποκλεισμός που τις αγορές αφείλεται στα δημοσιονομικά τζαι δεν λαλείς τουλάχιστον ΚΑΙ στα δημοσιονομικά (όι πως συμφωνώ αλλά να το δεκτώ για χάρη συζήτησης)που να βρεθεί βάση? Χ.
αντιπολιτευομενε,
νομιζω οτι με τα κλισε δεν απαντας..
δεν σου εζητησα να μου πεις αν σου αρεσκει το ταδε η το αλλο κομμα κλπ..
ειπα σου να δουμεν την χρονικη συνεχεια για να δουμε ποτε επορκυψεν προβλημα με τις "αγορες"..
συμπτιτει ξεκαθαρα με την αναδυση του ζητηματος των ελληνικων ομολογων..
το ελλειμα ηταν μια χαρα [με βαση τα αποτελεσματα του 2010] οπως τζαι η αναπτυξη την ανοιξη του 2011..
που τζιαμαι τζαι τζει η συγκριση με τα δημοσια οικονομικα ηταν επισης σαφης..
οποτε..:)
οσο για το μαγκιες κλπ..
ενταξει..νομιζω εν εσιεις επιχειρημα, να μεν τον καμουμεν τζαι ποδοσφαιρικο αγωνα..
το 3% εν αποτελεσμα του οτι τζηνο εν το οριο για το 2013..εν ενι;..:)
αρχιεπισκοπε,
βελτιωμενη η κατασταση εκτος που τες πελλαρες της αρχης..τι κομπλεξ εν τζαι τουτο ρε κουμπαρε..ξηκολλα..
τελος παντων - λλια για τες πελλαρες τζαι υστερα στην ουσια, οπου επιτελους προσπαθεις να πεις κατι..εστω τζαι μισες αληθκειες..
ο φρουντ εν εσιει να καμει με το dna..ελεος..οτι σου ερτει πετασσεις το;..
ακομα τζαι αν υποθεσουμεν οτι ηβρες τον χασικο τζαι εφκαλεν σου απωθημενα με τον χριστοφια, εν επιχειρημα;
δηλαδη αμα μιλουμεν για τζηνον να λαλουμεν "ο κωλος ο τιτσιρος που ειδεν το βρατζιην τζαι εσιεστην" με βαση την πορεια του;..
θωρεις κανενα νοημα σε ετσι συζητηση;..
αν σου πω ηβρα τον ταδε που τον Μονιατη, ας πουμεν, τζαι ειπεν ο ταδε ενι ετσι κλπ..τι σημαινει;
ξηκολλα..
Προσπαθησε να καταλαβεις τον Χριστοφια γιατι εσιει να σου μαθει για την γεωπολιτικη [ασχετον αν συμφωνας μαζι του ιδεολογικα η οϊ],
τζαι τες ανασφαλειες σου για την καταγωγικη πελλαρα μεν τες πιστευκεις..
εσιει δικαιον ο φρουντ..εν απωθημενα που εισιεις ενεν η καταγωγη..:)
στο μαρι τωρα..
δαμαι παεις να πεις τζαι μεινισκεις μισοδοτζιην..
1. σωστα..οι αμερικανοι μας υποχρεωσαν να τα πιασουμεν..ο χριστοφιας οπως τζαι με το τσαριοτ εθελεν να φυει το πλοιο..αφου εχουμεν τζαι την καταγραφη των wikileaks εν σαφες οτι οι αμερικανοι εκβιασαν "μας" με το κυπριακο..
τζαι ηταν αδυνατο να το αποφυγουμεν..
για τουτο τζαι ουλλοι οι πολιτικοι τοτε εκαταλαβαν το..
εν θελεις να πουμεν για την υποκρισια υστερα εν ενι;..:)
2. αφου το επιασαμεν εγιναν εισηγησεις να παει λιβανο, μαλτα..μεχρι τζαι η γαλλικη πρεσβεια επιοσεγγιστηκε..ξερεις ιντα που ειπεν;..εγγραφα που λαλεις..ειπεν..οϊ καταφερνει τζα η εθνικη φρουρα η δικη σας..κοιτα να δεις..να σου πως γραφικους τιτλους εφημεριδων τον περασμενο ιουλη;..:)
ασε που μπορει να εισαι τζαι δημοσιογραφος τζαι να αντρεπεσαι τζαι για τα τοτε..:)
3. ειπαν τζαι να τα αφησουμε στην θαλασσα καπως σαν λυση..ηταν να το κατασχουμε το πλοιο οξα να καμωμεν πλατφορμα τζαι να το εχουμεν εξω που την λεμεσο;
τζαι εν θα γινετουν η εκρηξη παλε;
οποτε;
συμφωνα με τους εμπειρογωνμονες "ευτυχως που ηταν τζιαμαι" οσον αφορα τον αριθμο των θυματων, διοτι η εκρηξη εν απλωθηκε σε κατοικημενη περιοχη..η αγγλικη γνωματευση αν αθθυμουμαι καλα..
αν δεν σου αρεσκει το τοπος, ρωτα τον γεωργιαδη που αποφασισε..
εθελες να μεινουν στην παλωθκια;
αποφασιζουν οι αρμοδιοι για θεματα φυλαξης πυρομαχικων - γιατι τουτο εν θεμα φυλαξης, του στρατου..
τζαι μαλιστα επειδη ειχαν εννοια αμπα τζαι κλεψουν τους τα, εβαλαν τα τζιαμαι που εν τζαι οι εγγλεζοι κοντα..τα εγγραφα..
4. εισιεν εγκριθει στεγαστρο τζαι που τες 95000 μονο οι 40000 επηαν για το πατωμα..ξερεις που επηαν τα υπολοιπα;
γιατι η μοναδα εζηταν να φυουν;
γιατι επρογραμματιζεν εργα λαλουν τα εγγραφα..ειχαν λεφτα αλλα οϊ για στεγαστρο;..πολλην εννοια για την φυλαξη ειχαν μερικοι..
αν ναι..αθυμασαι που εγραφαν για τες προειδοποησεις καποιων που την μοναδα; ειδες επιστολες;..οξα εχαθηκαν στον δρομο τα γερημα..
τζαι αν ανησυχουσαν γιατι εσυμεπριφερουτναν με τοση αδιαφορια..ουτε καν τα δειγματα εν επιασαν να τα παρουν στο χημειο..να ρωτησουν εστω..τι γινεται με τα δειγματα..
θωρεις ιντα πραμα εν οι απαγορευμενες ερωτησεις;
πολλην μαραζι ειχαν για την φυλαξη οντως..ουτε ενα δειγμα στο χημειο..
[συνεχεια]
5. η συρια..εξαρταται αν εισαι που τζηνους που ξερουν γεωγραφια η οϊ..η συρια ηταν η πρωτη χωρα που εσπασε το εμπαρκο το 2006 με πλοιο που την λατακεια υστερα που αναλογη ιστορια [με αμερικανικη επεμαβση παλε] με το πλοιο gregorio..ενδιαφερον πως οι αμερικανοι θκιαλεουν ενα πλοιο υστερα που καθε πολεμο του ισραηλ [λιβανος το 2006, γαζα το 2009]..
τι θα ελαλεν λοιπον ο οποιος προεδρος στην συρια - "σορρυ ρε κουμπαρε αλλα να σταματησεις το πλοιο που την λατακεια τζαι εγω εν να πεταξω η οτιδηποτε τα πυρομαχικα σου που κρατω;"..οξα επρεπε να του πει.."ξερεις εχουμεν ενα στρατο ανικανο να φυλαξει ενα φορτιο πυριτιδας"..
λαλουν το διαπραγματευσεις τζαι διπλωματια..
οξα να σου αθθυμισω οτι η συρια εσιει κοινη αοζ μαζι μας τζαι η τουρκια εκαμεν την γη πηγη τζηνη την περιοδο να την προσεγγισει..
τζαι αν επρογραμματιζαμεν το 2011 την ερευνα για φυσικο αεριο,επρεπε να προσεχουμεν..
6. ξερεις ποσες φορες επικοινωνησε η αρμοδια διεθυνση του στρατοπεδου, με τον γεωργιαδη την εφτομαδα πριν την εκρηξη;..
μετρα τες αναφορες ακομα τζαι στο κειμενο του πολυβη..
τζαι εν ερωτησαν καν τι να καμουν;
καλα ινταλως τζαι ο διπλανος του δοικητη, την ωρα της φωθκιας, εξερεν τζαι εκαταλαβεν τζαι ειπεν του να γινει εκκενωση [να απομακρυνθουν] ενω ο αλλος, ο διοιηκτης εδιατασεν ανακληση [να ερτουν μεσα];
ξερεις γιατι επηαν οι 3 μιτσιοι τζιαμαι; ηταν "οδηγιες" ..ετσι αναγκααστηκεν να το καταγραψει τζαι ο πολυβης..που κατα τα αλλα εκαμνε βusiness σε δημοσιο λειτουργημα..
η ποιος εκαλεσεν τους πυροσβεστες αντι να τους πει να μεινουν μακρυα; οτι εν σβηνει με το νερο η φωθκια τζιαμαι κλπ..
οποτε..μεχρι να δημοσιοποιηθουν τζαι οι μαρτυριες που εσυλλεξεν η αστυνομια, μπορεις να δεις το κειμενο του πολυβη..
τα τεκμηρια που τες μαρτυριες εν τζιαμαι εστω τζαι λογοκρινομενα..
το κειμενο του μπορεις να το δεις τζαι σαν τεκμηριο επισης του πως καποιοι χρησιμοποιουν τον δημοσιο ρολο για ιδιοτελη σκοπο..
αλλα οκ..τουτον εν δυσκολο..
προς το παρων..ψαξε να δεις ποιοι φταιουν για τους θανατους που ηταν αποτρεψιμοι..τζηνη την νυχτα..
τζαι υστερα εν να δεις το πλαισιο..
τωρα μπορει να μουρμουρας φανταζομαι γιατι το παραμυθι που ακουσες που τα ψεματα των μμε,
η εκαλιεργας τζαι εσυ
εν κολλα..
αλλα, αν σε ενδιαφερει το θεμα, περα που την εκτονωση [που ειπαμεν εσιει τζαι αλλους τροπυς] σιγα σιγα εν να καταλαβεις...
γιατι εν θεμα δημοκρατιας να μαθουμε τι εγινε..τζαι γιατι οι αρμοδιοι εν εκαμαν οτι επρεπε..
εσιει ενα πολλα καλο σχολιο στο κειμενο του μπλογκ της ΕΡΑΣ [ριζοσπαστικη αριστερα]..δε το..
στροβολιωτη,
ρε φιλε μου καλε..μα τι κολλημα τζαι εσυ με το συνταγμα..
ατε παλε..αφου εξαναειπαμεν τα..
εν συνταγματικο δικαιωμα η απεργια ναι η οϊ;..
αμα ενι εν νομιμη τζαι η ταξικη παλη..:)
οϊ πως το εισιεν αναγκη δηλαδη..:)
αλλα αν θελεις, να το δουμεν ευρυτερα..
αφου εν πρεπει να καμνει το δημοσιο ταξικη πολιτικη γιατι να μας απασχολει το θεμα του εταιρικου φορου;
τζαι κοιτα που ερκεται τζαι που την ευρωπη..
λαθος ερμηνεια εσιεις φιλε μου..
Οσο για τους υπουργους οικονομικων..νομιζω εν καταλαβεις την λογικη των ακελικων..
εν τουτο που εγραψα τζαι στον ανευ πιο πανω..ενα ειδος διαλεκτικης αναμεσα στην αυτονομια τζαι τες συμμαχιες..
τζαι αρα εν να θελουν να εν ανοικτοι σε ετσι θεματα..
λ.χ. ελειτουργησεν αρκετα καλα η σχεση χριστοφια-σταυρακη παρα την σαφη διαφορετικοτητα τους..τζαι εν ενδιαφερουσα τζαι η καταγραφη του σταυρακη..
οπως ενδεχομενως να λειτουργησει τζαι η σχεση με τον σιαρλη που σαν ατομο που τες τραπεζες εν να ξερει την κατασταση που την μια, τζαι εν να πρεπει να ισορροπα με την θεση για τα δικαιωματα των εργαζομενων, των μη-τραπεζιτων κλπ που την αλλη...
εκαμαν αριστεροι υπουργοι οικονομικων σε καπιταλιστικες χωρες..
ποιοι νομιζεις εδωκαν τη βαση για το κρατος ευημεριας;
εν θεμα τι γυρευκει μια χωρα, η ενα κινημα, σε μια συγκεκριμενη συγκυρια..
ενεν του συνταγματος..:)
Ναι, είχαμε και έχουμε αριστερούς υπουργούς οικονομικών αλλού. Όχι όμως εξ ανάγκης (και όχι επιθυμίας) επιλογές του προέδρου, άτομα γνώστες του θέματος που κινούνται μεταξύ του δικού τους οικονομικού ορθολογισμού και των εμμονών του μεγάλου μάστρου…
Τι σχέση έχει η απεργία με τον εταιρικό φόρο; Το ένα είναι δικαίωμα μιας τάξης, το άλλο είναι ένα εργαλείο της εκτελεστικής εξουσίας. Ο πρόεδρος είναι ο επί κεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας. Σου θυμίζω ξανά πως μέσα στο πρόγραμμα του (που θα αποτελούσε δικαιολογία και εξήγηση, αλλά δεν θα τον έκανε πρόεδρο), δεν υπάρχει πουθενά η έννοια του ταξικού αγώνα, άρα είναι μάταιο να χρησιμοποιείται αυτή η αναφορά για εκ των υστέρων δικαιολόγηση.
Ο πρόεδρος ΔΕΝ έχει συνταγματικά ή άλλωσπως το δικαίωμα να προωθήσει τα συμφέροντα μιας τάξης σε βάρος του συνόλου.
Α, διάβασε και αυτό (που ίσως εξηγεί και τον έντονο και ασυνήθιστο εκνευρισμό του Στέφανου με την Βρετού το πρωί στο Τρίτο – γιατί όσο αντιπαθητικός και να είναι ο Νικόλας, μάλλον κάτι άλλο τον έτρωε :
Βουνό το χρέος
Κοντά στα €3 δισ. χρειάζεται να δανειστεί η κυβέρνηση τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, ακόμα και αν η Λαϊκή δεν χρειαστεί ούτε ένα ευρώ από το κράτος.
Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών φέρνουν στην επιφάνεια τις μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες που αντιμετωπίζει η Κύπρος μέχρι το τέλος του 2013, διαφοροποιώντας την εικόνα που δημιουργείται ότι η προσφυγή σε διακρατικό δανεισμό προκύπτει λόγω των τραπεζών.
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, η Κύπρος χρειάζεται γύρω στα €2,6 δισ. το 2012 που καλύπτονται κυρίως από το Ρωσικό δάνειο των €2,5 δισ. Πέραν των αναγκών αναχρηματοδότησης του χρέους, υπάρχουν επιπρόσθετα ανάγκες κοντά στο €0,5 δισ. λόγω του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Για το 2013 οι ανάγκες αναχρηματοδότησης φθάνουν τα €2,2 δισ. συν το έλλειμμα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωφρόνη Κληρίδη, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία αυτή τη στιγμή προέρχονται χωρίς αμφιβολία από την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
«Είναι λάθος όμως να πιστεύουμε ότι αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα όλα θα ήταν μια χαρά», προσθέτει.
«Ακόμα λοιπόν κι αν τα προβλήματα των τραπεζών εξαφανιστούν, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το πρόβλημα χρηματοδότησης των αναγκών του δημοσίου θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν», τόνισε ο κ. Κληρίδης.
Το δημόσιο χρέος της Κύπρου αναρριχήθηκε για πρώτη φορά το πρώτο τρίμηνο του 2012 στα €13,2 δισ. έναντι €8,4 δισ. που ήταν στο τέλος του 2008, πλησιάζοντας το 75% του ΑΕΠ από 48% που ήταν πριν λίγα χρόνια.
Η αναρρίχηση του χρέους οφείλεται κυρίως στα ελλείμματα της τελευταίας τριετίας, που έχουν προσθέσει γύρω στα €3 δισ. ή 18 ποσοστιαίες μονάδες στο δημόσιο χρέος.
Ο καθηγητής χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρος Ζένιος, αναφέρεται σε παγίδα χρέους στην οποία έχει πέσει η Κύπρος «από την οποία μπορούμε να ξεφύγουμε μόνο με τολμηρά μεταρρυθμιστικά μέτρα που να επιφέρουν ανάπτυξη. Διαφορετικά θα μιλούμε για χαμένη δεκαετία της κυπριακής οικονομίας».
«Πρέπει το συντομότερο δυνατό να λάβουμε διαρθρωτικά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ώστε να δώσουμε το μήνυμα στους πιστωτές, στους οίκους αξιολόγησης και στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ότι δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αλλά τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα», επεσήμανε ο κ. Κληρίδης.
(Συνέχεια)
Οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης προσκρούουν προς το παρόν στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών και μερίδας των κομμάτων, που εκτιμούν ότι τα όποια μέτρα εξυγίανσης δεν πρέπει να πλήξουν μισθούς και συντάξεις.
Το πακέτο μέτρων που ετοίμασε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Οικονομικών απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις σε μια περίοδο που η Κύπρος προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της για να εισέλθει στο μηχανισμό στήριξης με τους λιγότερο επώδυνους όρους.
Ο διάλογος για αναδιάρθρωση της ΑΤΑ, που θα ξεκινούσε την περασμένη βδομάδα, διακόπηκε απροσδόκητα λόγω διαφωνιών.
Η Κύπρος έχει αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές από το Μάιο του 2011 και έκτοτε, πέραν του ρωσικού δανείου, δανείζεται από την εγχώρια αγορά (ταμεία συντάξεως, τράπεζες, κτλ).
Η απότομη αύξηση του δημοσίου χρέους έχει καταστήσει δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος, λόγω του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, η Κύπρος βρίσκεται πάντως κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Της Γεωργίας Χαννή
http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=153694
στροβολιώτη πραγματικά εν τουλάχιστονμ αστείο να εγκαλείς την κυβέρνηση που διαχειρίζεται τον καπιταλισμό ότι κάμνει πολιτική της εργατικής τάξης απλά επειδή εν συναινεί στα πετσοκόμματα τζιαι στες τεκμηριωμένα τζιαι αποδεδειγμένα πλέον καταστροφικές νεοφθιλελεύθερες ιδεοληψίες περί λιτότητας. ταξική πολιτική γίνεται εκ των πραγμάτων, δομικά που το αστικό κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
όσο για τους καθηγητές που αναφέρεις...τι να πεις για τύπους που ως πέρσι εκάμναν πως εν εθωρούσαν τες ματσαράγκες των τραπεζιτών τζιαι του κεντρικού τραπεζίτη όσπου τζιαι αποκαλύφτηκεν πλήρως το σκάνδαλο; δαμέ να δεις ταξικά συμφέροντα...
Γρηγόρη εγώ δεν "εγκαλώ" την κυβέρνηση για οτιδήποτε πέραν της ανικανότητας της - ειδικώς του προέδρου.
Ο Λινός εισαγάγει ιδεολογικά κριτήρια για να δικαιολογήσει την κατάσταση. Και εγώ απλώς του επισημαίνω πως ακόμα και οι δικές του δικαιολογίες δεν βελτιώνουν τα πράματα, αντίθετα τα χειροτερεύουν.
@στροβολιωτη
Ταξη εν μονον η εργατικη; υπαρχει κοινωνία δηλαδη που εσιει μιαν ταξη - την εργατικη, τζαι που την αλλη πανταν εν η κοινωνια σαν ολον χωρις ταξεις;
η αστικη ταξη ήντα μπου ενι; εμφυολογημα; ο Αβερωφ εν καμνει ταξικη πολιτική; Εν αντισυνταγματικος; Αν εν αντισυνταγματικος να τον καταγγειλουμεν.
Ούφφου πιον!
Λαλεί ο Strovoliotis: «Ο Λινός εισαγάγει ιδεολογικά κριτήρια για να δικαιολογήσει την κατάσταση.»
Μα καλά ρε “κουμπάρε”, ΕΣΟΥ ίνταμ που νομίζεις ότι κάμνεις όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις αυτά που λαλείς;
Ανευ, το τελικο σχεδιο είναι να εξαλειψουν την εργατική ταξη στελλοντας μας στο ψυχιατρειο εμας νομίζω....
...στο ψυχιατρειο...
Λινε,
ο "Λενιν" εμενα εστειλε μου μεσα σε ενα χρονο πανω απο 500 ιμειλ περιγραφοντας μου με λεπτομερεια, πως θα με βιασει, πως θα με σφαξει πως θα καμει το χ και το ψ...ακομα προσπαθει μερα παρα μερα να με πετυχει...
αστα να πανε....εν κανει ο Φρουντ για την περιπτωση...
Dis,
Ο Αβέρωφ δεν είναι πρόεδρος. Αν και όταν εκλεγεί φανεί πως προωθεί τα συμφέροντα της τάξης του σε βάρος του συνόλου, τότε ναι, να τον κατακρίνεις, και θα τον κατακρίνω, γιατί απλούστατα θα πάει ενάντια στη λογική της ελεύθερης οικονομίας που υποστηρίζω.
Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος ΟΛΩΝ μας. Δεν δικαιούται να σε θεωρεί εσένα που είσαι σκληρή κομμουνίστρια πιο σημαντική από εμένα που είμαι νεοφιλελεύθερος καπιταλιστής.
Anef,
Οι τεχνοκράτες της ΕΕ, οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης, όταν ασχολούνται με την οικονομία, με τη γεωργία, με τα αεροπλάνα, τα βαπόρια υιοθετούν τις ισχύουσες επιστημονικές και εμπορικές συνθήκες. Και αυτές υπογράφουν οι πολιτικοί – και αυτό έχουμε ήδη κάνει.
Και κρίνονται επί αυτών. Το να ισχυριστεί ο Λινός πως ο πρόεδρος καλά έκανε που είπε αυτό και εκείνο γιατί είναι αριστερός και στηρίζει την εργατική τάξη, είναι ανατροπή των κανόνων που λειτουργεί η Κυπριακή (αστική) Δημοκρατία. Αν και όταν αλλάξει το σύστημα, τότε ας λειτουργεί ο όποιος πρόεδρος βάσει της δικής του ιδεολογίας.
ΟΥΦΦΟΥ!!!....:)
μα ποσιν συγχισην πλεον Στροβ!!!
σε λλιον εν να μας πεις πως εχουμε βασιλευουσα μοναρχια τζαι πως εξουσια ασκει μονον ο Προεδρος...
καμια αντιληψη για το τι εστι αστικη δημοκρατια...μα τιποτε;!;!
νομιζω το προβλημα σου ειναι πως εισαι ο ανθρωπος εκτος χρονου...δεν υπαρχει ιστορια - παρελθον ή μελλον - υπαρχει μονο η συγκυρια του τωρα...εδω και τωρα στη βαση του εμπειρισμου, να δωσω την λυση που νομιζω πως με βολεφκει....το προβλημα προκυπτει πως οι ανθρωποι χωρις χρονο...εν μπορουν να δρασουν στη βαση επιστημονικων δεδομενων, που χρειαζονται αναλυση τζαι προβλεψη δηλαδη εμπλοκη του παραγοντα "χρονου"....εισαι εμπειριστης της συγκυριας...μιαν στες σιηλιες μπορει να δωσεις τζαι μεσα...κατα τα λοιπα ή εισαι συνειδητα επικινδυνος ή εισαι ασυνειδητα επικινδυνος...
ο Λινος εσιει παραπανω υπομονη να σου πει για το συστημα τζαι πως λειτουργει απο οτι εγω...
...παραδιδομαι...
και λιγη "μετα-πολιτική" για τον οικοδεσποτη...:)
http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/06/blog-post_3733.html
Αφιερωμένο ειδικά στο Strovolioti και στους «τεχνοκράτες της ΕΕ, [τους] τεχνοκράτες της κυβέρνησης» και σ’ όποιους επιστήμονες υπηρετούν [με ανιδιοτέλεια φυσικά και εν παραλλήλω με την επιστημονικότητα τους] το αγγελικά λειτουργόν πλην αδίκως κατηγορηθέν καπιταλιστικό σύστημα: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zs9Px_7ebSo - Μαθήματα και παθήματα [καπιταλιστικής] Πολιτικής Οικονομίας - http://aneforiwn.blogspot.com/2012/01/22012-2012.html
Α, τζι’ ο Αβέρωφ ναι μεν «δεν είναι πρόεδρος», αλλά είναι από τα πρώτα βιολιά της πλειοψηφούσας νεοφιλελεύθερης ορχήστρας της «κυβερνώσας» Βουλής, που ΝΑΙ(!!!) «προωθεί τα συμφέροντα της τάξης του σε βάρος του συνόλου»!!! Και δεν χρειάζεται να ‘χεις «διαβάσει Μαρξ» για να το σπιάσεις [καταλάβεις] τούτο... Συχνά είναι και θέμα κοινωνικής/ταξικής συνείδησης.
Όμως του Αβέρωφ του βγάζω το καππέλλο, που καταφέρνει τζιαι περιπαίζει τόσο κόσμο [και μάλιστα και εργαζόμενους], πως [τάχα μου] υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους, ενώ στην ουσία εν τα δικά του που υπηρετεί. Γι’ αυτό τζι’ εγιώ φίλτατη DIS εν θα κάμω το χατίρι ΚΑΝΕΝΟΣ Strovolioti να με «στειλει στο ψυχιατρειο»... Όταν εν [ΤΟΥΣ] αντέχω, λαλώ τζιαι κανένα «Ούφφου πιον» για να εκτονώνουμαι...
Παρεμπιπτόντως “κουμπάρε”, η δήλωση ΣΟΥ ότι είσαι «νεοφιλελεύθερος καπιταλιστής», εν έχει ιδεολογικό περιεχόμενο;
'Ανώνυμε' Χ, απολογούμαι, για την καθυστερημένη απάντηση. Κατ' αρχήν δεν είχα προσέξει το 'Χ' ή αν το είχα προσέξει θα το παρέβλεψα. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο βλέπεις θα καυχιόμουν είναι η όρασή μου ;) Λοιπόν στο διαταύτα. Νομίζω πως έχεις παραβλέψει το τι είχα πει στον Λινοπάμπακο στο πρώτο σχόλιό μου που είναι ξεκάθαρο για το ότι για τον αποκλεισμό μας από τις αγορές ευθύνονται τόσο η κατάσταση των τραπεζών, όσο και η δημοσιονομική κατάσταση. Συνεπώς εδώ νομίζω πως βρήκαμε κάτι που συμφωνούμε.
Λινοπάμπακε, επίσης απολογούμαι για την καθυστερημένη απάντηση. Έψαχνα βλέπεις για εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης ώστε να σου αποδείξω πως έκαναν αναφορά στα δημοσιονομικά όταν μας υποβάθμισαν τους τελευταίους μήνες, είτε κατονομάζοντάς τα ως τον λόγο των υποβαθμίσεων ή ως παράγοντα που θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την αξιολόγησή μας ή να την επιδεινώσει.
Τώρα στο τι αντιλαμβάνομαι πως με ρωτάς, είναι για τον χρόνο που η Κύπρος έχασε την πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Πράγματι ήταν το 2011, και αφού το 2010 είχε η Κύπρος έλλειμμα 5,3% ενώ είχε δεσμευτεί για 6% και αφού ανέκυψε το ζήτημα απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων.
Αυτές ήταν πράγματι οι συνθήκες πριν βγούμε από τις αγορές. Η κριτική μου όμως προς την κυβέρνηση του Χριστόφια ήταν πως ενώ ήταν οι συνθήκες όπως λες, δεν έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει εγκαίρως. Με αυτον τον τρόπο έδωσε την εντύπωση, οπως και δίνει και σήμερα όταν λέγει πως δεν χάθηκε ο κόσμος αν το έλλειμμα κλείσει στο 3%, πως στις δεσμεύσεις της για δημοσιονομική εξυγίανση είναι ασυνεπής.
Με άλλα λόγια δεν κάνει διορθωτικές κινήσεις δεν παίρνει διαρθρωτικά μέτρα ώστε να δώσει το μήνυμα στον δανειστή της πως όταν θα έρθει η όρα, θα τηρήσει τη δέσμευσή της προς αυτόν.
Καταληκτικά, το όριο για το δημοσιονομικό έλλειμμα που έχουμε δεσμευτεί προς την Κομισιόν είναι 0,5% για το 2013 και όχι 3%, ενώ για το 2014 ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι τουλάχισον ισοσκελισμένος βάσει της υπογραφής της νέας δημοσιονομικής συνθήκης στις 2 Μαρτίου από τον Χριστόφια.
Αποσπάσματα από εκθέσεις οίκων αξιολόγησης με αναφορές στα δημοσιονομικά:
Fitch 27/1/2012
The Negative Outlook primarily reflects the risk that the eurozone crisis could intensify further. Triggers for further negative rating action would include failure to implement fiscal consolidation, a failure to secure sufficient and timely external financial support if needed, or a major further deterioration in the banking sector outlook, such as capital flight via bank deposit outflows. Successful implementation of the 2012 and 2013 budgets, and the attainment of private sector recapitalisation funds by the banks and their eventual return to normal profitability and funding would help to stabilise the Outlook.
Fitch 31/5/2011
Cyprus is a small economy with a large banking system equivalent in terms of assets to approximately nine times its GDP. Exposure to Greece is a significant source of vulnerability that has intensified with successive downgrades of the Greek sovereign since January 2011, when Fitch put Cyprus on Rating Watch Negative citing fiscal and financial sector risks.
Fitch believes that the Cypriot government would be willing and able to provide effective support to Cypriot banks in a stress test of this magnitude. At 61% of GDP Cypriot general government debt is not high by euro area standards. However, the cost of providing financial sector support could materially alter the government's debt profile in a manner that would be negative for the sovereign ratings. Fitch does not rule out additional funding pressures arising for banks, including subsidiaries of Greek banks. However, the agency believes that the European Central Bank would provide liquidity support in such an environment, thereby preserving financial stability in Cyprus.
Standard & Poor's (2):
S&P 13/1/2012
The negative outlook reflects our view that there is at least a one-in-three probability that we could lower Cyprus' long-term rating again in the next 12 months. This could occur in a context of losses from a Greek restructuring that turn out to be higher than we currently anticipate. This could lead to lower economic growth and larger external vulnerabilities, which could give us cause to adjust our economic and external scores in accordance with our criteria. Additionally, we could reduce our fiscal score if the government significantly misses its revised fiscal deficit targets, for example due to a sustained decline in growth or if domestic banks were to require additional significant fiscal support from the state.
S&P 27/10/2011
We also believe the effect of a Greek government default could reverberate through Cyprus' economy in the form of private-sector funding costs increasing beyond our previous expectations, thereby reducing investment and overall domestic demand. Furthermore, weaker economic growth could worsen the Cypriot government's debt dynamics and reduce the willingness of its political leaders to press forward with fiscal and labor market reforms.
On Aug. 26, 2011, the Cypriot government adopted and implemented several measures aimed at reducing its fiscal deficit. The measures totaled EUR104 million or 0.6% of GDP in 2011, and EUR261 million or 1.3% of GDP in 2012, short of the EUR150 million or 0.8% of GDP and EUR650 million or 3.5% of GDP needed to reach the then deficit targets of 5.5% in 2011 and 2% in 2012. Since this time, no new measures have been implemented. Additionally, the government has revised its 2011 deficit target to 6.5% of GDP, and 2012 target to 2.8%.
The bulk of the measures contemplated by Cyprus' government for 2012--such as saving an estimated EUR200 million through revised social spending targets, postponing the first round of 2012 wage increases (relating to cost of living adjustments) until 2014, and proposing a 2% increase in VAT to 17%--have been presented to parliament as part of, or alongside, the 2012 proposed budget. We view the full implementation of these measures as unclear because of opposition from organized labor and other social partners.
S&P 12/7/2011
We expect that a Cypriot government announcement about a fiscal consolidation package scheduled for Aug. 25 will clarify whether or not the departure of the junior coalition partner will complicate the timely passage of additional fiscal and structural measures through parliament.
-- In addition, we believe that uncertainties remain over the timing and participation rate of the private sector in the planned bond exchange of Greek sovereign debt, which make it difficult to assess the size of contingent liabilities to the Cypriot government.
We believe the fiscal position of the Cypriot government is no longer sustainable. Due to the departure of the junior coalition party, DIKO, the Cypriot government is, in our opinion, in a weaker position to pass emergency budgetary measures through parliament. While we expect a package aimed at consolidating public finances and enhancing economic growth to be introduced on Aug. 25, we remain uncertain as to the extent and efficacy of these measures. In particular we question whether, without more extensive expenditure cuts including to public sector payrolls, the government can meet next year's ambitious 2.5% of GDP general government deficit target.
Οι Moody's τώρα (3):
Moody's 13/3/2012
Today's rating action has been limited to one notch in acknowledgement of the positive developments in Cyprus since Moody's placed the country's rating on review for downgrade in November 2011. In particular, Moody's notes that the Cypriot government has now passed a large-scale fiscal consolidation programme, which contains a greater number of structural changes to public-sector expenditure than had been anticipated.
Looking ahead, Moody's believes that stresses in the Cypriot banking system, combined with adverse external conditions and fragile confidence in the private sector, will constrain growth potential in the next few years, adding to the fiscal consolidation challenges facing the government. Although the government seems well positioned to achieve significant progress this year, unfavourable economic conditions present implementation risks in 2013 and beyond.
Apart from banking-sector-related issues, upward pressure could gradually be exerted on the rating if the Cypriot government is able to (i) implement large-scale structural reforms in its social transfer system and the public-sector wage bill, and (ii) record significant and lasting cost savings.
Moody's 4/11/2011
1. The high likelihood that the Cypriot banking system will require state support in 2012 as a result of the large expected write-downs on its exposures to Greek government bonds. This state support will have a significantly negative impact on the government's debt metrics. The full extent of required state support for the Cypriot banking system could increase further, given the substantial downside economic and financial risks in Greece.
2. The Cypriot government's loss of international market access and the resulting likelihood that the government will need to seek emergency funding from official sources.
3. Cyprus's weaker-than-expected institutional capacity to approve and implement the budgetary and structural changes that are needed to correct the government's rising debt trajectory and improve the longer-term sustainability of its public finances.
Moody's believes that the combined impact, and the links between, these three factors on the government's balance sheet is, at best, consistent with the lower end of the Baa rating range. The structural rigidities in the government budget are not being decisively addressed, increasing risks to the fiscal consolidation plans. These vulnerabilities have also substantially reduced the government's ability to absorb an increase in debt stemming from the crystallisation of contingent banking liabilities. The potential size of these liabilities, along with the rapid deterioration of conditions in Greece, and the government's weak response to these adverse developments have resulted in a loss of international market access.
Moody's 27/11/2011
The main driver of today's two-notch rating action is Moody's ongoing concern about Cyprus's fiscal position, which has been amplified by the accidental destruction of the Vasilikos power plant on 11 July 2011 as a result of an explosion at a nearby naval base. Although the government has recently announced a range of structural measures intended to improve fiscal sustainability, the positive impact of those measures for the next few years will be reduced by the plant's destruction. This incident has caused material disruption to the Cypriot medium-term economic and fiscal position. In view of the regular power outages caused by the destruction of this plant, Moody's has reduced its forecasts for Cyprus's economic growth to 0% in 2011 and 1% in 2012. Weaker economic activity also means that government revenues will be weaker than previously expected in 2011 and 2012.
Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ!
Ανευ εφηρες μας!!!
" ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ" ειναι καποιος ο οποιος δεν ανηκει σε ταξη απλα σεβεται το συνταγμα!!!!
Ρε κοπέλια, άμα δεν αντιλαμβάνεστε πως η επίκληση ιδεολογίας - εκ των υστέρων δεν αθωώνει τις ανεπάρκειες του οποιουδήποτε, άμα σας λέω πως - ακόμα χειρότερα - δεν έχει δικαίωμα ο όποιος πρόεδρος να κάνει διακρίσεις λόγω ιδεολογίας, άμα σας παραθέτω τα νούμερα για τα οικονομικά του κράτους που δείχνουν πάττισμα, τράπεζες ορ νοτ τράπεζες, και μου λέτε φταίνε οι καθηγητές που τα επισημαίνουν, άμαν επιμένετε να βάλλετε ταπέλλες, σας κάμνω την χάρην να βάλω μιαν, τζιαι ρωτάτε γιατί, ε, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποτε στερεύουν τα επιχειρήματα, όσην υπομονήν τζιαι αν έχω!
επικληση ιδεολογιας εν εσυ που καμνεις!!
ο κομμουνισμος εν συγκεκριμενο κοινωνικο-οικονομικο συστημα περαν και μετα το καπιταλιστικο - σαρπραιζ εν μπορει να εφαρμοστει καν πριν ποσον μαλλον ταυτοχρονα με τον καπιταλισμο στην ιδια χωρα...χριστε μου τι εκαταντησα να λαλω η γεναικα...
οι αποψεις του χριστοφια για το θεμα π.χ των συντεχνιων εν αφορουν ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ διοτι μας τσαμπουνας μια ζωη πως για να εισαι προεδρος στον καπιταλισμο πρεπει να παιζεις με τους ορους του συστηματος τουτου αλλα αφορουν ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!
τζαι η σταση του προεδρου να λαμβανει υποψιν τες συντεχνιες π.χ εν ακριβως ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ διοτι εν την λειτουργια του καπιταλισμου που αφορουν τζαι οι συντεχνιες!!!
στον κομμουνισμο εχουν αλλο ρολο τα εργατικα συνδικατα...αλλα ας μεν παμεν σε μεταγενεστερα σταδια οργανωσης των κοινωνιων...δαμε δεν εκαταλαβαμεν τα αποτελεσματα της γαλλικης επαναστασης κομα!!
αν ο Χριστοφιας εβαλεν την ιδεολογια μες την οικονομια η Λαική ήταν να πιασει χλωρατζιτικο!!
καμνει διαχειριση του συστηματος με τον τροπο που θεωρει σωστον για να κρατηθει μια ισορροπία στα κοινωνικα στρωματα, διαφορετικη που τους νεοφιλελευθερους που καμνουν πως δεν καταλαβουν τους νομους της κινησης του κεφαλαιου, τζαι στα παλια τους τα παπουτσια να μεν πω παπαρια...αν θα μεινει ο φτωχος ο κόσμος με 400 ευρω μισθο, για να σωσουν τες τραπεζες...μα γιατι αραγε;...διοτι μονον οι τραπεζες εξασφαλιζουν τεραστια κερδη στους επενδυτες τζαι στους μεγαλομετοχους μεσω του χρηματοπιστωτικου συστηματος...
την ιδια πολιτικη θα μπορουσεν να εσιει τζαι ενας φιλελευθερος τζαι ενας δημοκρατης!! μα ακριβως την ιδια ομως!!!
εσπασες μας Στροβ!
Ο Κευνς αν τον εσιει ακουστα Στροβ, ηταν ενας οικονομολογος, ο οποιος αντιληφθηκεν πως ο μονος τροπος να διασωθει ο καπιταλισμος ήταν να σταματησει η καταστροφική κερδοσκοπία του κεφαλαιου εναντια στην αστικη ταξη...τοτε αρχισαν να δινουνται τζαι καποια κεκτημενα στα χαμηλα στρωματα για να τονωθει ο κύκλος τζαι η ροη κινησης των κεφαλαιων...
τουτον στροβ ονομαζεται με διαφορετικα λογια και αντι-νεοφιλελευθερισμος...καποτε ονομαζεται τζαι σοσιαλδημοκρατια...εν τα ιδια πραματα...ακολουθειται τουτη η οικονομικη πολιτική τζαι που δημοκρατες, τζαι που σοσιαλιστες τζαι που φιλελευθερους...
μπορουμεν τωρα να αφησουμε τες ιδεολογιες να πασιν να ππεσουν να πνασουν;!
και ως τελευταια προσφορα στην υποθεση "επιθυμητη η συναινεση με τη δεξια του νησιου για ολα τα θεματα" με την ελπιδα οτι καποτε ο Στροβ θα καταλαβει πως η πολιτικη του Χριστοφια δεν ειναι κομμουνιστικη αλλα ειναι το πολλην σοσιαλιστικη και μονο, να του δειξω - περκι φοηθει τζαι συμπαθισει τον Χριστοφια - τι σημαινει κομμουνιστικη αντιληψη της οικονομιας:
εντζοι αν εισιες ορεξη απο μια "σκληρη κομμουνιστρια" οπως ειπες...αμην και ποτε, αγια Ροζα μου!
http://edoketora.blogspot.com/2012/06/blog-post_5463.html
Dis, Ξέρω έσπασα σε, αλλά θα κάμω μια τελευταία προσπάθεια: Ανικανότητα, ανεπάρκεια, αναποφασιστικότητα, δειλία Vs αξιοπιστία, πρωτοβουλία, συνέπεια, κατανόηση.
Στροβ, εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις καποιον ανεπαρκη με την προυποθεση οτι θα σταματησεις να εσιεις την προκαταληψη οτι η ανεπαρκεια του πηγαζει που την ιδεολογια του για την περιπτωση τουλαχιστον του Χριστοφια...
αλλον να καμνεις αναλυση της πολιτικης αλλον να καμνεις στειρο αντι-κομμουνισμο...
προσπαθω με οσους τροπους μπορω να σου πω πως δεν υφισταται η εξισωση :κεφαλαιο=καλο για τους αστους...
το κεφαλαιο στρεφεται εναντια στα συμφεροντα και των αστων...αλλον πραμα λοιπον η συναινεση των συμφεροντων των ταξεων στην προκειμενη περιπτωση αστων και χαμηλων στρωματων...τουτον προσπαθει ο Χριστοφιας...
τζαι αλλον κομμουνιστικη οπτικη...
ο Αβερωφ τζαι ο Νικολακης αυτο που καταργουν ειναι την συναινεση αστων τζαι χαμηλων στρωματων...δηλαδη χτυπουν τζαι τους αστους τζαι τα χαμηλα στρωματα...
στο παρελθον, εγιναν 2 παγκοσμιοι πολεμοι για να δωθει χωρος στο κεφαλαιο να ξαναοργανωθει, να εβρει χωρο νεας επεκτασης...
η πολιτικη του Χριστοφια προσπαθει να αποφευχθει τουτη η λυση...να γινει χωρος στο κεφαλαιο να ζησει με συναινεση...αυτο ειναι η πολιτικη του χριστοφια...λαλουμεν τα 6 μηνες...δια παραχωρησεις τζαι αντιστεκεται σε αλλα...
τουτον λεγεται ισορροπια για αποφυγη καταστροφικης δραστηριοτητας των κερδοσκοπων τζαι εξαλειψη της αστικης και της λαικης ταξης....που δεν εν ουτε μονο αριστερη ουτε μονο δεξια...
ατε να δουμεν, ποτε θα καταληξουμε καπου...
στροβολιωτη,
λοιπον ρε φιλε..εσυνεχισες θωρω την συζητηση..αλλα εγω να παω πισω στο αρχικο τωρα που ηβρα ωρα ποδα..
1. ιντα κοινο εχουν η απεργια τζαι ο φορος των εταιριων..
εν ταξικα τζαι τα 2 ρε φιλε..
σιερομαι που αναγνωριζεις οτι απεργια οπως τζαι το δικαωμα του συνδικαλιζεσθαι κλπ εν ταξικα δικαιωματα..αρα οι ταξεις αναγνωριζονται στο συνταγμα, τζαι εκλεισαμεν με το τουτο εν ενι;..:)
ο εταιρικος φορος εν σαφεστατα ταξικος..φορολογα "τον πλουτο" κατα την κυπριακη ορολογια..τον πλουτο που παραγεται..
αν εισαι μαρξιστης θα θεωρεις οτι οι εταιρειες ετσι τζαι αλλοιως φκαλουν τα εισοδηματα τους που την υπεραξια της προλεταριακης εργασιας..
αν εισαι των κλασσικων οικονομικων [οϊ ρε κουμπαρε μη κακον σου..ακου νεοφιλελευθερος..εν σου παει..τελος παντων..:)], τοτε οι εταιρειες προσφερουν με την υποχρεωτικη μεσολαβηση της πολιτειας μεγαλυτερο ποσοστο απο τους αλλους, η ειδικο φορο, γιατι καμνουν δουλεια στην συγκεκριμενη κοινωνια αρα απολαμβανουν το infrastructure της..κλπ..
εξηγησεν μια χαρα ο σταυρακης που τουτην την οπτικη - εξηγωντας τζαι γιατι εν θα φυουν οι ξενες εταιρειες αν αυξηθει λλιον ο φορος..
οπως τζαι να το καμεις δηλαδη [ειτε μαρξιστικα ειτε κλασικα/φιλελευθερα κλπ] ο εταιρικος φορος εν ειδικος φορος σε ομαδα ψηλων εισοδηματων..
[τζαι την ταξη μπορεις να την προσδιορισεις ειτε με βαση στην θεση παραγωγης η τον τροπο αντληση εισοδηματων..]
η απεργια εν αμυντικο-διεκδικητικο δικαιωμα τζαι ο εταιρικος φορος μηχανισμος αναδιανομης πλουτου..
2. εν εκαταλαβες επισης οτι ο χριστοφιας εκαμε αναφορα στα συμφεροντα διαφορων ταξεων, η εστω στη δικη σου ορολογια/οπτικη πε τες εισοδηματικες ταξικες ομαδες κλπ..
πρωτα απα σαν προεδρος επροσπαθησεν ηρεμησει την κατασταση - σε αντιθεση με το τσιρκο μερικων...
ειπεν,επισης, ξεκαυθαρα για τα δικαιωματα των εργαζομενων..τζαι εκαμεν πολλα καλα γιατι επρεπε να τεθει τζαι η φωνη για τα δικαιωματα της πλειοψηφιας να μεν το ξηχανουμε..
αλλα φιλε μου μεν καμνεις οτι ξηχανεις οτι εν για την απαραμιλλη ανικανοτητα των τραπεζιτων [ε οί τζαι "ανικανος" ο χριστοφιας μπροστα σε ετσι κραυγαλεα παραδειγματα ανικανοτητας οπως οι τραπεζιτες τζαι το λομπι τους στην βουλη, αλλα τζαι στο πανεπιστημιο αν κρινω που το αρθρο σου] που μαχουμαστεν να σωσουμε..
παλε ταξικη ομαδα..
που για καποιο λογο θελεις να εν συμμαχοι σου..:)
τζαι ακομα τζαι για τον εταιρικο φορο [που αφορα τες εταιρειες οϊ τους εργαζομενους] ειπεν "καλα να τα δουμε στα πλαισια τους συλλογικου"..
οποτε ηδη η πολιτικη μας ελιτ ασχολειται με 2 ζητηματα της μειοψηφιας [ η μιας ταξης] των τραπεζιτων τζαι οσων αντλουν κερδη που εταιρειες κλπ..
μεν μου πεις οτι εν δυσκολο να δεις οτι τζαι δικαιον, τζαι υποχρεωση του ηταν να μιλησει τζαι για τους εργαζομενους..
δηλαδη αμα η βουλη εν εψηφιζεν τα νομοσχεδια για φορολογηση του πλουτου το 2010 [τζαι ο αβερωφ εγραφεν τα αμιμητα γραφικα ραβασακια για τα συμβουλια των τραπεζων] εν επηραν μερικοι μια ξεκαθαρη ταξικη θεση [ατε μερικοι ακολουθησαν κομματικη πειθαρχια] που απετρεψε την αυξηση των δημοσιων εισοδηματων που θα εδημιουργαν αποθεμα τζαι για τες τραπεζες τωρα;
εμποδισαν το συνολικο καλο...
τζαι που θα απαλυνε τζαι τις πιεσεις των "αγορων"...
θωρεις;..
οι ταξεις εν γυρον μας
οϊ σαν θεωρητικες εννοιες,
αλλα σαν μερος του θεσμικου
τζαι ρητορικου πλαισιου στο οποιο λειτουργουμε..
3. η αντιπαραθεση της ταξης με το συνολο οπως το βαλλεις εν κολλα..ειπαν σου το τζαι τα παιθκια που πουπανω [ η δυς τζαι ο ανευ]..
να καμω αποπειρα..
να το παρουμεν σαν θεμα λογικης τζαι στην βαση του κοινου που εχουμεν - την κατανοηση οτι αφου στην κυπριακη κοινωνια/νησι υπαρχουν 2 κοινοτητες αναποφευκτα πρεπει να βρεθουν συμβιβασμοι μεταξυ τους..
[συνεχεια]
η ταξη σαν λογικη συνεπεια:
αν δεχεσαι οτι υπαρχουν ταξεις [που εν γινεται να μεν το δεχεσαι αφου διαφωνας με κατι που το θεωρεις ταξικη πολιτικη] σημαινει οτι το "συνολο" ενεν εξ ορισμου ενιαιο..
αφου υπαρχει εστω τζαι 1 ταξη τοτε το συνολο ενεν αδιαιρετο..
αρα υπαρχουν τζαι αντικρουομενα συμφεροντα..
τωρα το θεμα ενι ποιας ταξης τα συμφεροντα εν τα συλλογικα..οπως καταλαβεις ο κοσμος της εργασιας [που εν τζαι πλειοψηφικος] τζαι οι υποστηρικτες του, θεωρει/θεωρουν οτι εν τζηνος ο εκφραστης του συλλογικου καλου,
ενω οι αστοι [τζαι εσυ, ο ανυπαρκτος θεος ξερει γιατι] λαλουν εν τζηνους τα συμφεροντα που εκπροσωπει, η πρεπει να εκπροσωπει, το συλλογικο..
ας πουμε λοιπον οτι εν συμφωνουμεν..
τζαι αφου καταλαβεις, φιλε μου, τοσο καλα τες δικοινοτικες σχεσεις, οπου 2 ομαδες [κοινοτητες δαμαι] πρεπει να εβρουν τροπο συμβιωσης [οπως εν η ομοσπονδια]
ετσι τζαι οι ταξεις στο μετα το 45 δυτικο κοσμο [τζαι στην κυπρο] εκαμαν ενα ειδος "ταξικης ομοσπονδιας" [ωσπου παει - γιατι σε συγκριση με τις κοινοτητες, οι ταξεις εν πιο ευμεταβλητο σκηνικο] τουτο που η δυς αποκαλει σοσιαλδημοκρατια, τζαι που στα μη-μαρξιστικα οικονομικα εκφραζει ο κευνς..
μεσα σε τουτο το [μετα το 1945] πλαισιο αναγνωριστηκαν σημαντικα ταξικα δικαιωματα της εργατικης ταξης [ξερεις οτι το δικαιωμα στις συντεχνιες εμπλοκαρεν το,
το "νομοθετικο συμβλουλιο" στην κυπρο μεχρι το 1931;],
τζαι αναγνωριστηκαν επισης συλλογικα δικαιωματα [εκπαιδευση, περιθαλψη κλπ] που χρηματοδοτουνται με φορολογηση του πλουτου...
ετσι εν το "συστημα" ρε φιλε..:)..
4. ο κωδικας της ταξης στο προεκλογικο προγραμμα του χριστοφια ηταν ξεκαθαρος - η "δικαιη κοινωνια"..
η εννοια της δικαιοσυνης εν σαφως αναφορα στο οτι πρεπει να υπαρχει δικαια κατανομη βαρων τζαι προσφορων με αξονα τα εισοδηματα, τις αναγκες κλπ...
5. το κειμενο που παραθετεις εν ξεκαθαρα προσπαθεια μετατοπισης του θεματος..
τζαι μεν μου πεις οτι οι 2 οικονομικοι αναλυτες εν ταχα μου ουδετεροι..:)..
ο ζενιος [ τουτος που περιφερεται γενικως εν ενι;] εν τζαι των χρηματοπιστωτικων;..
δηλαδη για ενα χρονο, για το σκανδαλο των ομολογων που ηταν της αρμοδιοτητας του, εν ειπεν τιποτε μεχρι που εππατισε τζαι δημοσια η λαικη, τζαι υποτιθεται εν εγκυρος;
..:)
Δαμαι ο πασεχα εξερεν το,
τουτος ιντα σοϊ αναλυτης ενι;
γενικοτερα τζαι οι 2 πηγες του κειμενου καμνουν υπολογισμους για να πουν "μεν ασχολειστε με τες τραπεζες [απλα πληρωστε στα μουλλωχτα] τζαι ας δουμεν το δημοσιο χρεος" [παντες τζαι εν ο αερα που εν να παρει το δημοσιο χρεος πανω που το 80%..ενεν οι τραπεζες;]..
Ετες 3 αποσιωπησεις/μετατοπισεις που καμνουν μεσα στο κειμενο:
---. η αναφορα σε ανοδο του δημοσιου χρεους χωρις συγκριτικη αναφορα εν φτηνα πολιτικαντικη τζαι εν εσιει τιπτοε το αναλυτικο - κανενα νουμερο εν εσιει σημασια χωρις συγκριτικο πλαισιο..μια οποιαδηποτε σοβαρη αναλυση θα ελαλεν, οτι ανεβηκε το δημοσιο χρεος τοσο συγκριτικα με τζηνο..τζαι υστερα εν να δουμεν το διοτι...εν ανεβηκεν στες αλλες χωρες;..
ενε αληθκεια οτι επεριοριστηκαν οι προσληψεις στο δημοσιο;
κοιταξε ακομα τζαι του μουντυς την ανοιξη του 2011 που εισει πιο πανω ο αντιπλιτευομενος..
τζαι εν σαφεστατα παραπλανηση να αφαιρειται η ανοδος του χρεους που το πλαισιο της [την ευρυτερη οικονομικη κριση] που επροκαλεσε μειωση εσοδων τζαι αυξηση εξοδων..
--- η μη αναφορα στο οτι η βασικη πηγη πιεσης για να μεν ειμαστε στες "αγορες" εν τα ομολογα, αρα ο τραπεζιτικος τομεας, εν αποδειξη της συνειδητης προσπαθειας παραπλανησης..νομιζω τζαι τα τεκμηρια του αντιπολιτευομενου πιστοποιουν το..τζαι η χρονικη διαδικασια που το φθινοπωρο του 2010 στην ανοιξη του 2011 εν σαφης επισης..
[3ο μερος]
-- η αναφορα στις αναγκες επαναχρηματοδοτησης τζαι μαλιστα μεχρι το τελος του 2013 [σε εναμισυ χρονο] με το επιχιειρημα "ετσι τζαι αλλοιως το κρατος ηταν να θελει τροπο αντλησης χρηματων" εν αστειο..ατε ρε..δηλαδη ενηστευκαν πολλην ωρα για τουτην την ανακαλυψη της ταισηνοπιττας;
το 2003 το ελλειμα ηταν παραπανω [οπως φαινεται τζαι του τον πινακα του "χ"] αλλα εν ειχαμε αποκλειστει που τες αγορες..τζαι εσιει αλλα κρατη που εχουν πιο ψηλους στοιχους για ελλειμα..
ειμαστεν εκτος αγορων λογω τραπεζων οϊ για το ελλειμα η το δημοσιο χρεος....
τζαι για να μεν νομιζεις οτι εν μονο θεμα αριστερων η διεκδικηση ευθυνων που τες τραπεζες , τζαι την κεντρικη, δε τους δεξιους της ισπανιας που τα εχουν με τον κεντρικο τραπεζιτη για την μπανκια..
αλλα οι τυποι που εδικαιολογουσαν τα παντα μεχρι προσφατα, τωρα αθθυμηθηκαν την επαναχρηματοδοτηση ως το τελος του.. 2013..¨:)
Να λαλουμεν τα πραματα με το ονομα τους λοιπον..χωρις την εκθεση των τραπεζων στα ελληνικα ομολογα θα ειμαστεν σε μια λογικη διαδικασια μειωσης του ελλειματος..οί με την πιεση να εβρουμεν 1.8 δις μεχρι το τελος του μηνα..
τζαι να δουμεν τι αλλο θα μας φορτωσουν τα ικανα κοπελλια των τραπεζων..:)
οπως εγραψα τζαι του αντιπλιτευονμενου, το δημοσιο χρεος της γερμανιας [εν στο 81%] εν πιο "βουνο" που την ισπανιας τζαι εμας, αλλα εν εσιει ετσι πιεσεις..ενω της ισπανιας που εν στο 70% εππεσε δραμα..
λεγεται κριση των τραπεζων ...τουτη εν η διαφορα..
τελος του χρονου πρεπει να δουμε [σαν συλλογικοτητα με την ρεαλιστικη διαπιστωση οτι υπαρχουν εσωτερικες ταξικες διαφορποιησεις/συμφεροντα ντε φακτο - που μπορουν να οδηγησουν σε καποια ισοροπια σε καποιες συνθηκες - αλλα με αναγνωριση οτι υπαρχουν διαφορετικα συμφεροντα τζαι οϊ να προσπαθουν μερικοι να περασουν τα ιδιωτικα τους συμφεροτνα σαν "γενικα"] αν θα καμουμε διακρατικο η αλλωσπως..
..αρα αμα δουμε πως τζαι αν, θα "σωσουμε" τες τραπεζες [του κεφαλαιου, να μεν ξηχανουμεν..:)]
τοτε θα δουμε πως θα οργανωσουμε τζαι τες πιο συνηθιμενες μας αναγκες οπως ο προυπολογισμος κλπ..
οπως ξερεις που τα κειμενα μου θεωρω πολλα ενδιαφερουσα την ταση των κυπραιων για "αλληλεγγυη" στες δυσκολες ωρες..
αλλα εν πρεπει να ξηχανουμε τζαι το πλαισιο..:)
αντιπολιτευομενε,
ευχαριστω για τα αποσπασματα..
εν καλα να μιλουμεν με τεκμηρια..αν ξερεις κανενα λινκ για ουλλο το repοrt θα ηταν ακομα πιο καλα..
οπως εν τα αποσπασματα, εν νομιζω να αμφισβητουν οσα εγραψα..ιδιαιτερα αμα τα βαλεις με χρονικη σειρα που το 2011..
Θα συνεχισω αυριο που εν να εχω παραπανω χρονο...
Λινοπάμπακε, μπορώ να σου στείλω μερικές εκθέσεις αν θες. Έχεις email;
αντιπολιτευομενε,
ωραια - για την προσφορα αποστολης των εκθεσεων..thanks again..:)
εχω ενα email στο υστερογραφο...
Να ξεκινησω με την παραθεση των ελλειματων που τον Χ. Νομιζω το σημαντικο τζιαμαι εν το γεγονος οτι ακομα τζαι με 6% μια οικονομια θα εμπορεν να συνεχιζει μεχρι να εβρει την ισορροπια της..
η πιεση στην ευρωπη σημερα για ισορροπημενο προυπολογισμο, να πεσει κατω που το 3% [αρχικα σαν στοχος το 2009], να εσιει διακυμανση μονο 0.5% η σε συνθηκες 1% κλπ, εν ευρυτερα συμπτωματα [ η παραγωγα] της ευρωπαικης ενοποιησης - δηλαδη του γεγονοτος οτι οπως η ευρωπη οδευει προς ενα ενοποιημενο ομοσπονδο πλαισιο, επιβαλλονται αναλογοι οροι για ενοποιηση των οικονομιων..εν το συζητω τωρα αν εν σωστο τουτο το πλαισιο η αν καποιο άλλο μοντελο θα ηταν καλλιτερο – η πως μπορει [η πως θα αλλαξει] το πλαισιο..
απλα καταγραφω ότι η πιεση ενεν τοσο οικονομικη οσο πιεση λογω πολιτικων δεδομενων – αναγκων [η ενοπποιηση της ε.ε. εν πολιτικο σχεδιο]..
το αμερικανικο ελλειμα εν πανω στο 10% αλλα τουτοι ενεν στην διαδικασια μιας πολιτικης κινησης οπως η ευρωπαικη ενοποιηση..
Αμα δεις το ελλειμα που το 2006 στις χωρες του oecd [λ.χ. στο σαιτ, global finance] ο διπλασιασμος η τζαι τετραπαλασιαμσος εν σαφης αναλογως της περιστασης..
οποτε μιλουμε για ενα συγκεκριμενο ιστορικο-χρονικο πλαισιο οπου η αυξηση των ελλειματων ηταν αυτονοητη τζαι εν κατεγραμμενη με μιαν απλη συγκριτικη μαθκια..
Τζαι σε ιδιαιτερες πολιτικες συνθηκες [ευρωπαικη ενοποιηση που οπως σωστα λαλεις εν ελεγχουμε πκιον το τυπωμα χρηματων…ειμαστεν σε μιαν διαδικασια οπου η κριση αποκαλυφκει τα κενα τζαι πιεζει προς παραπανω ομοσπονδοποιηση της ευρωπης..
Οποτε σε τουτο το πλαισιο επετρεψε μου να πω, οτι η κυβερνηση εχειριστηκεν λογικα το υπαρχον πλαισιο..προσπαθωντας να περιορισει το ελλειμα που αναποφευκτα ανεβαινε τζαι προσπαθωντας να συμβαδιζει με την ευρωπαικη διαδικασια [ενω η βρεταννια εμεινε ποξω λ.χ.] ..
τζαι μεν μου πεις οτι εν θεση του ακελ - συζητουμεν νηφαλια τζαι αν μια θεση του ακελ εν σωστη εν σωστη..εν τζαι εν να παμε στην θεση της υστεριας προφανως, διοτι αν εισιες εστι θεση εν θα ησουν δαμαι να καμνουμε κουβεντα..:)..
Τζαι σαφως στην κυβερνηση ειχαν θετικη συνεισφορα τζαι αλλοι ετσι τζαι αλλοιως..
νομιζω τα αποσπασματα που τες αξιολογησεις που βαλεις εν εκφραστικα..
ας τα πιασουμε συντομα με την σειρα..
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ: Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΖΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗΣ ΑΙΤΙΑΣ [εν εσιεις που πριν τον μαη, αλλα εν σαφες οτι που δαμαι ξεκινα η κριση..οπως λαλεις τζαι εσυ..τζαι η αιτια εν η τραπεζιτικη κριση των ομολογων]
Το πρωτο αποσπασμα χρονολογικα εν του μαη του 2011 που τους φιτς..
δαμαι φαινεται ξεκαθαρα οτι η αναφορα στο προβλημα παραπεμπει αμεσα στο τραπεζιτικο συστημα..
τζαι μαλιστα φαινεται να θεωρει σαφως "αξιοπιστη" [για τα δικα τους κριτηρια] την κυβερνητικη πολιτικη, αφου θεωρει οτι θα στηριξει τες τραπεζες λ.χ...
τζαι σημειωνει σαφως στα θετικα οτι το δημοσιο χρεος ηταν στο 61%...που εν καλο, οπως λαλει, για τα συγκριτικα δεδομενα..
οποτε δαμαι παρεμβαλεται ενα προβλημα που τον ιδιωτικο τομεα [το τραπεζιτικο] στην κυβερνητικη δημοσια πολιτικη - τουτο λαλει ο "οικος"..
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 2011 ΤΖΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗς
[ανησυχια για το "εριστικο κλιμα" ενω οξυνεται η κριση των τραπεζων]
Η δευτερη φαση, στα αποσπασματα που παραθετεις, ξεκινα με τες αναφορες του αυγουστου...
δαμαι ειχαμε 2 ζητηματα..το ενα ηταν το ατυχημα στο μαρι τζαι το κοστος του [τζαι να σου θυμισω τες τοτε υπερβολες που αυξαναν το αισθημα ανησυχιας]..
Το αλλο ηταν η αποχωρηση του δηκο που την κυβερνηση, αλλα τζαι ενα "εριστικο κλιμα" [υπηρχε μια τεθκια αναφορα σε μιαν αξιολογηση - εν το εσιεις δαμαι αλλα αθθυμουμαι το τοτε στες ανταποκρισεις]..αθθυμιζω σου οτι ο ιουλιος ηταν καθοριστικος μηνας για τις αποφασεις για την οικονομια..λλιον πριν το ατυχημα ειχαν παρτει αποφασεις για κοινως αποδεκτα μετρα, ενω η κατασταση στην ελλαδα εγινε πια οριστικη..
οποτε στην υστερια που ακολουθησε το ατυχημα, ειχαμε τζαι το γραφικο τσιρκο του διδυμου [αβερωφ-νικολακης] να προσπαθει να σπρωξει την υστερια τζαι στην οικονομια [παρενθεση - εχω την εντυπωση οτι τουτο εκαμαν το τζαι μερικοι αλλοι εκτος της πολιτικης ελιτ, αλλα αλλον θεμα]..εν ηξερω αν αθθυμασαι που επηαν στην συσκεψη με τον σταυρακη τζαι εφκηκαν εξω θεαματικα..
σιουρα ανησυχαν τους πολλα η οικονομια..τζαι η χωρα..εδειξαν το που πριν ετσι τζαι αλλοιως..:)
Η δικη μου εντυπωση ενι ότι θα επουλουσαν τα παντα για λλιην πολιτικη υπεραξια..τζαι μαλλον εθελαν να εκμαιευσουν τζαι αρνητικες αξιολογησεις…
Ατε ας πουμεν ότι εν η εντυπωση μου..αλλα..
Ο νικολαιδης, λ.χ., εδιαφωνησε αλλα εμεινε..τζαι το ότι επρεπε να γινουν συζητησεις με τες συντεχνιες ηταν μερος της συζητησης στις ομοφωνες αποφασεις που επαρθηκαν στες αρχες του ιουλη..
Τζαι προφανως ένα κλιμα συναινεσης ηταν το βασικο στοιχημα – αλλα τζαι ενας τροπος να αποφυγουμε μια υφεση που θα την εδημιουργουσαμεν με μια λιτοτητα που θα οδηγουσε την πραγματικη αγορα σε ντε φακτο κριση [όπως στην ελλαδα, την ισπανια κλπ]…
ο νικολακης επαπαγαλιζεν οτι ακουεν τοτε..να κοψουμεν ατα, εν εσιει λεφτα..
φοβερο νουμερο για επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων..
τελος του μηνα..ειχαμεν τα μετρα..
οι αλλοι βουλευτες [εκτος του διδυμου] επροσπαθησαν να περασουν συναινετικα μετρα..
τζαι εσιει τζαι αξιολογα ατομα...σε διαφορους χωρους τζαι κομματα..
ακουστηκεν τοτε οτι ειχαν νευριασει με το διδυμο τζαι βουλευτες των κομματων τους..
οι δυο εμαχουνταν ως την τελευταια στιγμη να προκαλεσουν..
[για τουτο τζαι ηρτεν τζαι ηβρεν τους το "αρκακας" τζαι "νικολης" τον δετζεβρη]
τουτα εν το πλαισιο – τζαι ενταξει μπορει να διαφωνουμε αλλα εν νομιζω ότι εν ηταν καθαρον ότι μερικοι επροσπαθουσαν να διευρυνουν την κριση, ενώ η πλειοψηφια επροσπαθαν να εβρει σημεια συναινεσης..
η καλλιεργεια του αισθηματος κρισης εν μεσα στες αξιολογησεις εμμεσα..μαζι με το ευρυτερο κλιμα της κρισης στην ευρωπη – τζαι την διευρυνση του στην ελλαδα..
ας δουμε τα αποσπασματα…
standard and poor's [ς-ρ] 12/7
το αποσπασμα εκφραζει ανησυχια τωρα [σε συγκριση με τον μαιο] για το αν θα μπορει η κυβερνηση να περασει τα μετρα στο τελος του αυγουστου..
αναφερεται σε 2 σημεια τουτο..τζαι προφανως ο οικος εθεωρεν σωστα τα μετρα..απλα απορουσε αν θα επερνουσαν λογω αντιπολιτευσης – η για να ειμαστεν πιο ακριβεις λογω των θεαματων τζαι των απειλων μερικων..
υστερα ο οικος λαλει οτι ενεν σιουρος για την δυνατοτητα της κυβερνησης να παρει εκτακτα μετρα..τζηνος ο γερημος ο φορος προστιθεμενης αξιας λ.χ. ποση αναβολη; ηταν τζαι θεμα εισοδηματων του δημοσιου..
καποιοι εκωλοβαρουσαν..
αλλα η πλειοψηφια των βουλευτων [τζαι των πολιτικων ηγεσιων] εδειξεν ωριμοτητα τζαι τον αουστο τζαι τον δετζεβρη..
σημειωτεον επισης οτι ο οικος απορει αν ο στοχος για 2.5% [που εισιεν αναγγελθει] εν εφικτος..
μετα θα αποδεχτει την μετατοπιση του σε 2.8 τζαι οπως ειπεν τζαι ο χριστοφιας "παλε μπραβο θα μας πουν"..
Το φθινοπωρο εχουμεν επιστροφη στο κυριο θεμα/αιτια, τις τραπεζες στα πλαισια της οξυνση της ευρωπαικης κρισης – αλλα συνεχιζουν τζαι οι αποριες για το εσωτερικο πολιτικο σκηνικο…
Οκτωβρη παλε standard and poor's.
δαμαι ξαναερκουμαστεν στο κυριο λογο/αιτια της κρισης - τα ελληνικα ομολογα τζαι την επιδραση της ελληνικης κρισης στην κυπρο..στις τραπεζες τζαι υστερα στο δημοσιο στο οποιο θα πασιν να ζητησουν χρηματα..
ο οικος τονιζει οτι η γενικοτερη κριση ελαττωνει την αναπτυξη τζαι απορει αν θα τα καταφερουν οι πολιτικοι [κυβερνηση τζαι βουλη] να τα εβρουν..
δαμαι στο τελος εκφραζει τζαι μη-σιουρκα για την σταση των συντεχνιων..που εδιαμαρτυρηθηκαν μεν..αλλα παλε επροσφεραν σε ενα αλφα πλαισιο..
τζαι το ελλειμα μετακινειται που το 2.5 στο 2.8 χωρις ιδιαιτερο σχολιο - η εμφαση ειναι αν θα μπορεσουν να περασουν τα μετρα ..
υστερα ακολουθουν 2 αναφορες που τους moody’s τον νιοβρη του 2011.
στην αρχη του νιοβρη [4/11] λεει ξεκαθαρα οτι το τραπεζιτικο συστημα θα χρειαστει στηριξη - επιστρεφουμε δηλαδη στην γενικοτερη εικονα της αιτιας της κρισης..υστερα αναφερει το προβλημα με την προσβαση σε "αγορες" τζαι εμμεσα παραπεμπει στο ρωσικο δανειο χωρις σχολιο - ισως μαλιστα τζαι να υπονοει οτι κατι τεθκιο επρεπε να γινει..με δεδομενο ότι το θεμα εκουβεντιαζετουν που τον αυγουστο…
Τζαι το τριτο σημειο επιστρεφει στα εσωτερικα - με την δυσκολια να εφαρμοστουν αλλαγες στον προυπολογισμο τζαι ευρυτερα..η αναφορα σε «θεσμικες αδυναμιες» [χαμηλοτερες του αναμενομενου] γιατι να μεν αναφερεται στη καθυστερηση εγκρισης του φορου προστιθεμενης αξιας λ.χ..;..:)
πλανιεται η υστερια που εκαλιεργουσαν μερικοι σαν κινδυνος για την οικονομια, αλλα το κλιμα φαινεται πιο ηπιο γιατι ειχαν αρχισει να διαφαινονται συμπτωματα συναινεσης..
τζαι καταληγει παλε με την κριση των τραπζων τζαι την πιθανοτητα να θελουν εξτρα ρευστο..
το βασικο μοτιβο...
Στην αναφορα του τελους του νιοβρη [ βαλεις την αναφορα στο κοστος που το ατυχημα] εν σαφως πιο ηπιος ο τονος - μαλιστα τα μετρα της κυβερνσης εγκρινονται , αφου παραπεμπει στα "θετικα τους αποτελεσματα", που θα περιοριστουν, ομως, λαλει λογω των κοστων του ατυχηματος..
Τζαι κατεβαζει την εκτιμηση για την αναπτυξη..
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Οι 2 αναφορες των φιτς τζαι standard and poor's του γεναρη του 2012 εν εκφραστικες:
ο standard and poor's ξεκινα με την κριση των τραπεζων, τζαι τις επιπτωσεις της στην κυπρο [μεσα που το κουρεμα-τραπεζες κλπ]..
τζαι τουτο καμνει τους να ανησυχουν μηπως χαμηλωσει η αναπτυξη τζαι αρα φκει ο πρυπολογισμος εκτος στοχων..
ο φιτς ξεκινα με την κριση στην ευρωζωνη τζαι προχωρα στες αναγκες για χρηματοδοτηση του τραπεζιτικου τομεα..
δαμαι εξεκινησαμεν τον μαιο, δαμαι εκαταληξαμεν παλε το γεναρη..
Η εικονα εν σχετικα πιο θετικη εικονα για το εσωτερικο μετα τις ανησυχιες για το κλιμα το δευτερο μισο του 2012…
Τζαι κλειουμεν με τον μαρτη του 2012 [με μουντυς] οπου υπαρχει μια σαφης θετικη εικονα σε συγκριση με τις επιφυλαξεις του περασμενου νιοβρη..
Μαλιστα δια τζαι τα ευσημα στην κυβερνηση [τζαι το κλιμα της συναινεσης για να το διευρυνουμε] για τα "μεγαλυτερα του αναμενομενου" μετρα κλπ.
Τζαι υστερα στα αρνητικα,
Δηλαδη - φτου παλε πισω τις τραπεζες ..
...οποτε παλε λαλει οτι κυβερνηση εν καλα τοπθετημενη να αντιμετωπισει την κατασταση αλλα επηρεαζουν αρνητικα οι γενικοτερες "οικονομικες συνθηκες"..
τζαι καταληγει οτι θα εθεωραν θετικο να γινουν δομικες αλλαγες στο δημοσιο τζαι περιορισμος εξοδων..
αλλα τουτα ενεν αιτιες της κρισης..
εν σημεια που τα εκτιμα ο «οικος» [θα τον πεισουν να ανεβασει τες αξιολογησεις], αλλα εν υπαρχει πουθενα οτι εν αιτια..το δημοσιο, οπως λαλουν οι αξιολογησεις πκιον εν ο μονος παραγοντας που μπορει να σωσει τες τραπζες..που ηταν τζαι παραμενει η βασικη αιτια του προβληματος – μεσα στα δεδομενα συγκρτικα πλαισια κλπ..
Τζαι βαλε μεσα στην εξισωση για πιο πανω, οτι εχω τους ενδοιασμους μου τζαι για τα κριτηρια αξιολογησης αλλα τζαι για ενδεχομενα στοιχεια διαπλοκης..
αλλο θεμα - απλα βαλλω το σαν υποσημειωση..
Για το ελλειμα τζαι το οριο του..
Εβαλες με σε σκεψη τζαι εξανατσιακαρα το..
Η δικη μου αναγνωση εν οτι ο στοχος του 3% εισιεν μπει το 2009 για το 2013..αλλα μετα την αποφαση για τον ESM [για την δημοσιοοικονομικη σταθεροτητα] το φθινοπωρο του 2011 τζαι την εγκριση του αρχες του 2012, το σκηνικο αλλαξε [σημερα, εν τω μεταξυ, η μερκελ εκαμε ακομα ένα ρητορικο αρχικα βημα με την θεση για πολιτικη ενοτητα σε 2 ταχυτητες]…
Η αποφαση [που εσιει οριο εγκρισης μεχρι το τελος του 2012 τζαι ξεκινα το 2013] προνοει ότι τα κρατη θα δικαιουνται μονο 0.5% "ελλειμα", αλλα αν θκιεβαζω σωστα το ζητουμενο, η αναφορα εν για το «δομικο ελλειμα»…που λαμβανει υπο οψιν ότι τις συνθηκες μη-πληρους λειτουργιας της οικονομιας [η τουλαχιστον υπαρχει τζαι τουτη η εισιγηση για καθορισμο του]..αλλα τουτο να το δουμεν παραπανω..στην wikipedia εν structural deficit που το εσιει..τελος παντων..
Μολις μια χωρα το εγκρινει, τοτε εσιει ακομα ένα χρονο μεχρι το 2014 [το οριο εν η αρχη του χρονου] για να περασει στην νομοθεσια της το κανονισμο για ισολογισμενο προυπολογισμο..
Οποτε η δικη μου κατανοηση εν ότι το οριο του 3% για το 2013 μεινισκει - αφου εν στην αρχη του 2014 που εν να εν σε πληρη λειτουργια το σκηνικο..τζαι η κοινη λειτουργια εν νευρλαγικο ζητημα αφου τουτα ουλλα εχουν να καμουν με την ευρωπαικη ενοποιηση κλπ..
Ετσι τζαι αλλοιως οτιδηποτε άλλο [εκτος που το να μεινει το 3% σαν οριο το 2013] θα ηταν μη-ρεαλιστικο..Η ολλανδια λ.χ. που ηταν τζαι σταθερη υποστηρικτρια της δημοσιοοικονομικης πειθαρχιας κλπ, υπολογιζεται ότι του χρονου εν να εσιει ελλειμα 4.6% τζαι ακομα τζαι οι περικοπες για να παει στο 3% οδηγησαν σε καταρρευση της κυβερνησης…
Τζαι στην wikipedia αναφερεται τζαι ο μηχανισμος ελεγχου του 3%...
Υ.Γ.
Το ημαιλ για τα reports:
toarheio@yahoo.gr
πως ο Βγενοπουλος μολυνε την Κυπρο, αυτό το αρθρο του Reuters κανει τον γυρω του κοσμου. Αυτο το "μολυνε" καπου κτυπα δυνατα αν πολλαπλασιαστει: οι οι Βγενοπουλοι που μπηκαν σε παρομοιους θεσμους παρομοια τους μολυναν. Το "μολυναν" τωρα ειναι ολη η ιστορια: τι ειναι αυτό που ειναι διαφορετικο και μολυνεται; τι ειναι άραγε αυτο που καθε τοσο κομμουνιστες και φασιστες το μολυνουν με τα πνευματικα προιόντα των Βγενοπουλων;Ισως αυτο που μας σωζει οταν χανομαστε, αλλα ιστορια που επαναλαμβανεται ειναι τραγωδια
Ανωνυμε,
εσιεις εν μερει δικαιο οτι η εννοια της "μολυνσης" εν νακκον παραξενη..τζαι πολιτικα υποπτη..
αλλα δαμαι εν μαλλον περιγραφικη μιας διαδικασιας μεταφορας της κρισης - που μαλλον ακριβολογει - η κριση εμεταφερτηκεν στην κυπρο μεσω των τραπεζων που την ελλαδα..
τζαι εν εχρειαζετουν το ρεουτερς να το πει..
απαλ επιβεβαιωσεν το..
που τζιαμαι τζαι τζει..[για την ορολογια]..
το ρεουτερς εν φιλελευθερο με μια μεγαλη ιστορια λογοκρισιας για να εξυπηρετει τα δυτικα συμφεροντα..
οποτε τα "κομμουνιστικα" τζαι τα "φασιστικα" [που κολλουν τα 2 εν καταλαβω τζαι για ευκατονοητους λογους ας το αφησουμε ετσι - γιατι νομιζω-τζαι για να ειμαστεν δικαιοι- εν χασμα κοσμων που χωριζει τους 2] που κολλουν ακριβως;.
εκτος αν εννοας οτι αναφερεται ο κουλιας...:)..οντως κουφη αναφορα για ενα αρθρο που μιλα για διαπλοκη - ο κουλιας εν αυτοαναιρουμενο επιχειρημα..εν ο τυπος που εκφραζει την διαπλοκη προσωποποιημενη στην κυπρο..
δαμαι επουλθηθηκε ολοκλητρος λλιες μερες υστερα που την εκλογη του για να φκαλει αλλο κομμα προεδρο τυης βουλης..χρειαζεται αλλο παραδειγμα;
σε τουτο το αρθρο εν φτωχο στες επιλογες του..
οπως τζαι στην σιωπη του για την διαπλοκη του δικηγορικου γραφειου του νικολα παπαδοπουλου με το σκηνικο..
ξεκινα μεν το ζητημα της διαπλοκης αλλα..
εστω εν βημα..
εν ενδιαφερον οτι στην κυπρο εν επολλοεπαιξεν.
ο φοβος οτι θα ανοιξουν οι ιστοριες των αμαρτωλων κυκλώματων τζαι διαπλοκων αραγες σου;..
οξα ειμαστεν στην φαση της συναινεσης τωρα,
οποτε..
βεβαια μερικα σημεια εν γνωστα - οι αποψεις του βγενοπουλου τζαι νεας ηγεσιας λαικης [σαρρη] ακουστηκαν δακατω - τζαι εν υπαρχουν νεα τζιαμαι...
εκκρεμουν βεβαια καμποσα:
--γιατι μερικοι αθθυμηθηκαν ετσι αργα το προβλημα;..τελος του 2011;..εν ηταν γνωστο που το 2010 το θεμα των εληνικων ομολογων;
--τζαι ακομα εν ακουσαμεν λ.χ. ποιοι εν οι τυποι που μεταξυ 2009 τζαι 2011 επιαναν δανεια εκατονταδων εκατομυριων τζαι ηταν στο Διοικητικο συμβουλιο της Λαικης..
Ο Βγενοπουλος λαλει ο ιδιος εν ηταν εμπλεκομενος με τζηνα τα δανεια..
οποτε ποιοι;
αλλο κενο του αρθρου...
ειπαμεν ..καλη αρχη, αλλα ..
εσιει, ομως τζαι αλλα ενδιαφεροντα σε σχεση με την διαπλοκη στην ελλαδα [που διασταυρωνεται με ανεξερευνητες αλλα υπαρκτες διαπλοκες στην κυπρο] που αμα τα απλωσεις λλιον στον χρονο [ισως τζαι με το σκανδαλο τσοχατζοπουλου]- φκαλουν πολλα ενδιαφερουσες προοπτικες για το παρασκηνιο των ελιτ τζαι των διαπλοκων θεσεων τζαι θεσμικων πρακτικων..
το πιο ενδιαφερον [στο αρθρο] σιουρα εν η ιστορια με το βατοπαιδι..
αλλα πε μου αμα τα τοπικα μμε εν μιλουν ακομα για την διαπλοκη στην προεδρια της επιτροπης οικονομικων της βουλης τζαι την λαικη, εν ανοιξουν ετσι ζητηματα μονοι τους..:)
εν να ερτουν να τους εβρουν..
διοτι για εμας σαν κοινωνια τζηνο εν το σκανδαλο..
το βατοπαιδι εν ελληνικο σκανδαλο..
ε καλα ..πιανει τζαι μερικους "δικους μας"..:)
ασχετο αν διαφωνουμε με την διατυπωση, thanks για την υπενθυμιση...
Millions of working families one push from penury, Guardian research finds
Findings that 2.2m children live in households on economic cliff-edge challenge coalition claim people are better off in work
guardian
Almost 7 million working-age adults are living in extreme financial stress, one small push from penury, despite being in employment and largely independent of state support, according to the most comprehensive study yet of the finances of employed households, commissioned by the Guardian.
Unlike the "squeezed middle", these 3.6m British households have little or no savings, nor equity in their homes, and struggle at the end of each month to feed themselves and their children adequately. They say they are unable to cope on their current incomes and have no assets to fall back on, leaving them vulnerable to something as simple as an unexpectedly large fuel bill.
The findings challenge the argument made by the work and pensions secretary, Iain Duncan Smith, who said last week that parents should get a job to ensure their children are not brought up in poverty.
"These figures are a mega-indictment on the mantra of both political parties, that work is the route out of poverty," said Frank Field, Labour MP for Birkenhead and former welfare minister who is now the coalition's poverty tsar. "What's shocking about this is that these are people who want to work and are working but who, despite putting their faith in the politicians' mantra, find themselves in another cul-de-sac. Recent welfare cuts and policy changes make it difficult to advise these people where they should turn to get out of it: it really is genuinely shocking."
This group are "traditionally proud, self-reliant, working people", said Bruno Rost, head of Experian Public Sector, who used more than 400 variables from Experian's database and government research to identify those belonging to At-Risk Britain. After removing from the research households in the "most deprived" categories, Rost's team focused on those working but are nevertheless suffering high levels of financial stress.
He also looked at respondents' attitudes, behaviour and outlook.
"These are the new working class – except the work they do no longer pays," Rost added. "These people say that being forced to claim benefits or move into a council property would be the worst kind of social ignominy and self-failure."
Challenging the government's claim that people are better off in work than on benefits, the exclusive research found that 2.2 million children live in families teetering on an economic cliff-edge – despite one or both adults earning a low to middle income. The households in trouble include couples without children who earn a gross annual income of between £12,000 and £29,000, or couples with two children on between £17,000 and £41,000.
Revealing thathaving a job is no protection against homelessness and destitution in modern-day Britain, the findings challenge David Cameron's claim to be committed to "a fair society in which effort is rewarded [and] work pays".
The findings echo a report by Oxfam last week that more people in poverty were working than unemployed and the number in work but claiming housing benefit had more than doubled since 2005, to nearly 900,000. People in work were increasingly turning to charities for help, Oxfam said, with thousands more accessing food banks this year than last.
The findings come on the first day of an exclusive series by the Guardian on the reality of poverty in austerity Britain.
The research into 26m households across the UK, carried out by Experian, identified eight types of employed adults most likely to be suffering in-work poverty, including:
• Self-employed tradespeople living in small communities.
• Ethnically mixed communities and single people who are living in the centre of small towns.
• Young owners and private renters in inner-city terraces.
http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/499686
Λινοπάμπακε, έλεγξε το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο γιατί σου έχω στείλει τις εκθέσεις που μου ζήτησες.
Αν δεν φτάσουν γράψε μου.
Μελετά τες φίλε μου τζιαι μάσιεται να εύρει επιχειρήματα
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-bztU3URwMI
Θελω να σε ρωτησω κάτι ασχετο γιατι ακουγεσαι σα μια άλλη φωνη, που τουτες που δεν ακουγονται. Διαβαζω για τουντο βιβλιο "περι χωρκατων" και δεν ησυχάζω. Ενοχλει με ο ορος, η πολυ επιφανειακη σκεψη, η προβολη του και γενικα η αδικια γιατι δεν ειμαι καθολου σιγουρος αν την αξιζει. Υπάρχουν τοσες αξιολογες αναλυσεις της κυπριακης καταστασης, υπάρχει ένας πληθυσμος που έχει φιλοτιμο και δημοκρατικη συνείδηση, υπαρχει κατι που μεσα απο τη σκονη της ιστοριας σπρωχνει τουντον τοπο μπροστα. Καμια αναφορα, μονο στο χωρκατο, που ουσιαστικα εν θεμα αναλυσης και σκεψης που δεν μπορουν να το εξαντλουν στερεοτυπα, που στο τελος θα ακουστουν και ρατσιστικα. Ο χωρκατος εκαμε άλματα, ειχε και ευγένεια, εκατάλαβεν και τη δημοκρατια σε μια εποχη μαφιοζικης εκτελεσης. Αρα αυτά τα συμπτωματα, που ετσι κι αλλιως ειναι γνωστα, γιατι να ταυτιστουν με το γερο και τη γιαγια μας? Τελικα σε τουντον τοπο εν πολλα ευκολα να γινεις μερος του προβληματος το οποιο προσπαθεις να αναλυσεις.
αντιπολιτευομενε,
τωρα τα ειδα...thanks..
ειχα κατι δουλειες τζαι τωρα επερασα που δαμαι...
ανωνυμε,
μα του αντιπολιτευομενου απαντησα του ηδη με βαση τα αποσπασματα που τζηνος εθκιαλεξε..:)
οι εκθεσεις εν καλα να υπαρχουν για ευρυτερες συζητησεις..
μια τζαι εφερεν το η κουβεντα...
ετσι τζαι αλλιως οποιος θελει μπορει να δει τζαι τες αναφορες των fitch σημερα...
μπορει να χρειαστουμεν λαλει 23% του αεπ για τες τραπεζες..μασιαλλα..
τζαι επειδη εν ειμαστεν νικολακης να καμνουμε οτι εν θρωορυμεν οτι φορτωνουμεν την ζημιαν των πελατων μας στο δημοσιο,
εν καλα να δουμε οτι ο λακκος ενεν μονο 1.8 δισ..
μακαρι να μεινουν τζιαμαι..
ανωνυμε [για την εννοια του χωρκατου]
καταλαβω σε ρε φιλε..
ειχα δει ενα προσχεδιο του κειμενου [μαλλον ομιλια ηταν] τζαθι εφανηκεν μου οτι εκτος που ενα γενικολογο επιχιερημα χωρις εστιαση,
αν αναφερετουν σε κατι [γιατι ο μαυρατσας εκαμεν τζαι καλην δουλεια σε προηγουμενα βιβλια του - οπως τζηνο για τον ελληνικο εθνικισμο]
εν μαλλον στο συμπτωμα του ιθαγενη που προσπαθει να αρνηθει τον ευατον του..
ο χωρκατης εισιεν οντως μια ευγενεια στα πλαισια της κουλτουρας του/της [εν τζηνος ο κοσμος που καταγραφει ο θκιαμαντης στο "κοσμο της κυπρου" λ.χ.]..
αντιθετα το συμπτρωμα που νομιζω προσπαθει να πιασει ο μαυρατσας δαμαι [τζαι γενικολογει χωρις λογο]
εν το μικροαστικο συνδρομο..
που εν πολλα πιο γενικο που την κυπρο..
τζαι στην κυπρο εσιει τα συμτπωματα του εθνικιστη που θελει να γινει σερ ας πουμε...
η του μαθητευομενου μαγου [για να παισουμεν τζαι το ζητημα των τραπεζων] που νομιζει οτι "ξερει" τζαι μεγαλοπιανεται..
τζαι αμα ερτει ο λοαρκασμος της ευθυνης του [οπως ηρτεν για τους τραπεζιτες τζαι τους δικηγορους τους] γυρευκουν να κλωτσησουν την μαππα αλλου..
ο χωρκατης αντιθετα εννοαν την κουβεντα του..
τελος παντων..
τουτα εν γενικα που οτι εκσφτηκα τοτε τζαι οτι ακουσα τελευταια..
ασε να το δω τζαι αν τραβα παραπανω σχολιο να δουμεν..:)
Thеse are actually gгeаt ideаѕ in on the
topіc of blogging. You have toucheԁ some
fastidiouѕ points here. Anу wаy
keеp up ωrinting.http://tomsrivег.
pаtсh.com/evеnts/merlin-seasοn-5-еpisode-9-with-all-my-heart-watсh-it-fοr-free-online-stream-9eе72bf4
Feel free to surf my blog post :: Merlin Season 5 Episode 9 Free Stream
Greаt рost. I was сhecking constantly this blog аnd I am impгessed!
Extremеly uѕeful info ѕρеcifіcallу the last part :
) I care foг such info muсh. I was seeking thіs certain infο foг a νеry lοng time.
Thank you and good lucκ.Watch Rizzoli & Isles Season 3 Episode 15
my web page - Watch Rizzoli & Isles Season 3 Episode 15
Ι waѕ vеry happy to discоver
this website. I wanteԁ to thаnk you for уour time for this wondеrful reаd!
! I definitelу enjoyed eνеry pаrt of іt and i also hаve you boοk-maгked to check out new
information іn your ѕitе.Leverage Season 5 Episode 15 Free Stream
Also visit my homepage :: Watch Leverage Season 5 Episode 15 Online
I lіκe the vаluable information you ρrονidе іn
your аrticleѕ. I will bоοkmark youг
wеblog and check agаin hеrе regularly.
I'm quite certain I'll learn plenty оf new
stuff гіght here! Βest of luck for thе
next!
Also ѵisіt my ωebsite - Online Payday Loan
Also visit my blog Pay Day Loans
I used to be able to find good information from your blog posts.
my site; how to get followers on instagram
I ѵіsitеd varіous blogs ехcеpt the аuԁio quality foг audіo songѕ current
at this ωеbѕite iѕ really fabulous.
Feel freе tо visit my ωebpage: Lost Girl Season 3 Episode 9
Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with
hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many
months of hard work due to no data backup.
Do you have any methods to protect against hackers?
My blog post :: how do i get out of payday loans
Χρειάζεστε ένα δάνειο μεταξύ ιδιωτών να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες και τελικά έξω από το αδιέξοδο που προκλήθηκε από τις τράπεζες για την απόρριψη της αίτησής τους για εγγραφή πίστωσης; Επικοινωνία: (bradleyducan206@gmail.com) σας προσφέρουμε γνήσια δάνειο από 1000 100 εκατομμύρια, καμία τραπεζική εγγύηση, και με επιτόκιο 2% προσιτές. Μπορεί να βοηθήσει να κάνουν ένα συγκεκριμένο δάνειο το ποσό που θέλετε. Επικοινωνήστε μαζί μου αν σας ενδιαφέρει. E-mail: bradleyducan206@gmail.com
Δημοσίευση σχολίου