Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ουτε στες Ιδεες μπορειτε να καμετε εξωση, ουτε στην χαρα της ηδονης... [σχολιο για την "εξωση" του occupy, το αγχος την διαφθορας, τζαι για μιαν νεολαια που επιτελους καμνει την δικη της ποιηση δαμαι τζαι τωρα..]


 Τελικα εκκενωθηκε η καταληψη στην νεκρη ζωνη.
Που την παρασκευη την νυχτα που επιασα το μηνυμα στο τηλεφωνο τζαι ουλλον το σαββατο, επροσπαθουσαμεν να καταλαβουμεν ποθεν ηρτεν η κινηση. Η οργανωση μιας επιχειρησης με διαφορα σωματα της αστυνομιας [μεχρι τζαι της αντι-τρομοκρατικης] εν μπορει να ηταν τυχαια. Τζαι σαφως υπηρχε καποιος, εστω τζαι μεσω Οηε, συντονισμος με τες τουρκοκυπριακες αρχες - οπως εγραψεν τζαι ειρωνικα ενας μπλοκερ στα αγγλικά "ειχαμε breakthrough στο κυπριακο - συνεργαστηκαν οι δυο πλευρες".
Η πρωτη ερμηνεια επηεν προς το οτι η κινηση εν μερος της διαδικασιας μπλοκαρισματος των συνομιλιων.  Τζαι σε τουτο το πλαισιο μπορει να συνδεεται  τζαι με τη ενταση στην περιοχη Πυλας για την συλληψη ενος τ/κ - κινησεις για ανιχνευση σημειων υπο την επιτηρηση του Οηε που το επαιξε παπια προσδιοριζωντας το κτιριο σαν μερος της ε/κ περιοχης.
Μια αλλη εκδοχη, αντιθετη, εθωρεν οτι οπως προχωρα η διαδικασια με ντε φακτο κινησεις [στην νεκρη ζωνη μεχρι τζαι τα βαρωσια], μαλλον η εκκλησια θα ανησυχαν για το κτιριο της το οποιο αρκεψαν οι καταληψιες να το χρησιμοποιουν λειτουργικα [με καφενειο, ραδιοφωνο κλπ] μ επιο μονιμες πκιον διαθεσεις. Μπορει να φκαλει λεφτα το οικημα γενικως - ιδιαιτερα αφου ο Οηε ειπεν οτι ανηκει στην ποδα πλευρα. Αρα μαλακωνει η νεκρη ζωνη.
Αλλη εκδοχη λαλει οτι μπορει να συνδεεται τζαι με την ευρωπαικη προεδρια - ουλλα τα "καθωσπρεπει" κρατη της δυσης, αφηκαν τα occupy για 2-3 μηνες τζαι υστερα εφκαλαν τους συγκντρωμενους ακομα τζαι που πλατειες οϊ κτιρια - διοτι ειπαμεν να γινονται συγκεντρωσεις στην ουκρανια εν καλα αλλα οϊ τζαι ποδα..:). Οποτε ενα κεντρο εναλλακτικων στην Λευκωσια μπορει να μεν εθεωρούσαν ότι ήταν πρέπον για τα μμάθκια της ευρωπαικης ενωσης.
Υπαρχει βεβαια τζαι η πιο πρακτικη ερμηνεια που εισει να  καμει με τες κατασταλιτκες ρουτινες της αστυνομιας. Θα ειχαν "παραπονα" [οπως πιο παλια με την πλατεια φανερωμενης] οτι ταχα μου γινεται φασαρια (μέσα στη νεκρή ζώνη;), τζαι ετσι παραπονα παιζουν συνηθως με φαντασιωσεις οργιων, ναρκωτικων κλπ. Οποτε η αστυνομια [μονη της η με κουντημα] ειπεν να καμει επιδειξη "καταστολης" τζιαι της αντιτρομοκρατικής εκπαίδευσης της.
Επειδη οι ανακοινωσεις της αστυνομιας εκινουνταν βασικα στο τελευταιο πλαισιο,αξιζει τζαι ιδιαιτερα αναφορα στο πως τα εκαλυψαν τα ΜΜΕ: η αστυνομια αρχικα επαιξεν το οτι επηαν τζαι ηβραν ναρκωτικα. Ερμηνειες για να διννεις τα βυζια σου κομπο: ηταν λαλει 2 ατομα στον δευτερο οροφο, τζαι εβρεθηκεν τζαι ενα  σακούλι με ένα γραμμαριο καναβης. Δηλαδη - αμα βρισκεται σε καποιο χωρο μερικων μετρων σακκουλι με ένα γραμμαριο κανναβης εν να ερτει η αντιτρομοκρατικη;
Πιιι..Ρε κοπελια ξερετε οτι 10-20% των κυπραιων καπνιζουν τακτικα (τζιαι άλλοι τόσοι περιστασιακά) χορτο; Λαλουν το οι ερευνες σας - αρα; Να καμνει επιθεση η αστυνομια σε σπιθκια τζαι διαμερισματα;
Λαλει τζαι η Χοπλαρου - με ετσι εκστρατεια θα περιμενε καποιος να εβρουν 50 κιλα ηρωινης..Για 1 γραμμάριο χορτο;
Τα καναλια αρχικα επαιξαν την εκδοχη της αστυνομιας - ακομα τζαι ο πολιτης που εισιεν ενα σχετικα θετικο αρχικο σχολιο στην πρωινη το εκδοση, στην ηλεκτρονικη του μετα εισιεν τηναστυνομικη εκδοχη. Αρα εμπλεκουνταν πολλοι εναντια στην καταληψη, που την αλλη τα κυπριακα ΜΜΕ εν τζαι φημιζονται για την ταση αμφισβητησης των ιδιοκτητων τους.
Στες τηλεορασεις την νυχτα ομως η εικονα εδιαφοροποιηθηκεν - τζαι δαμαι σαφως επαιεξν ρολο τζαι η διαχυση πληροφοριων που το ιντερνετ με τες ανακοινωσεις των καταληψιων τζιαι άλλων ακτιβιστών, την συγκέντρωση τζιαι τες διαμαρτυριες, την κάλυψη που μη ε/κ μήντια κοκ. Το Ρικ [παρα το αρχικο διαφημιστικο που επαιζεν καπως με την απολίτικη/αποπολιτικοποιημένη ρητορικη "ενα σπιτι"], ακομα τζαι το Μεγα της εκκλησιας, αλλα ιδιαιτερα το Σιγμα [σε πληρη αντιθεση με το sigma live που αναπαραγει παραπανω την υστερια της "σημερινης"] ειχαν μια αρκετα ισορροπημενη παρουσιαση.
Αλλα το κοζι ηταν ο αντενα..Πρεπει να το φυλαξει καποιος τζηνο το μαργαριταρι - το καναλι λοιπον της "ελενης της πορνης": υστερα που ενα τιτλο με ναρκωτικα, οργια τζαι "οπλα" [ε ειπαμεν εν το καναλι του Λουκη, σιγα αμπα τζαι εσιει τζαι σημασια η αληθκεια], η δημοσιογραφος ερωταν ενα αστυνομικο για το σκανδαλο..εισιεν λαλει 16 χρονες τζαι 45ρηδες στο ιδιο κτιριο...Φοβερον..Να κτισουν διαχωριστικα φυλων τζαι ηλικιων σιορ. Ετσι παθαινει ο κοσμος αμα νομιζει οτι το σεξ εν οπως στην ελενη την πορνη την καημενη ..σνιφ σνιφ..

Συμπερασμα: Υπηρχε τζαι μια υστερια μερικων, που ηταν μεν περιορισμενη, αλλα ετην που κραζει...για την διαφθορα ..για την ηδονη - διοτι γινεται να υπαρχει ηδονη χωρις διαφθορα;..:)

Στα θετικα του ολου σκηνικου ηταν σαφως τζαι το γεγονος οτι διαχεεται η εικονα μια νεολαιας που αμφισβητα τα παραμυθκια της εξουσιας. Ακομα τζαι ο γιωρκατζης, ο δημαρχος, εμασησεν τα - μαλλον εξερεν το αλλα εν εθελεν να ταυτιστει: κατι ειπεν για νεολαια που ονειρευκεται..πιιι..ο αντενα ποτζει εν να φκαλει σπυρκα ..μα ονειρα η διαφθορα σιορ;

Την περασμενη κυριακη στην Λεμεσο, στην Πλατεια ηρωων, εισιεν γινει ενα ειδος συναυλιας διαφορων ροκ συγκροτηματων στα πλαισια μια εκδηλωσης που την μερος μιας παγκοσμιας αντικαπιταλιστικης κινητοποιησησης..
Κινουνται διαφορα...
Σαν λεμεσιανος μιαν ζωην ελαλουν να παω στην καταληψη τζαι τελικα εν τα καταφερα πριν να ανακαλυψουν την διαφθορα οι φαντασιωσεις του αντενα..
Αλλα στο Φεστιβαλ στην Λεμεσο, εισιεν εκτος που μια εκδοση μια τοπικης ομαδας τζαι μια εκδοση που ομαδα μαθητων που την Λευκωσια - η "Σκαπουλα"...Εν η ομαδα που εσυμμετειχε στην καταληψη.
Εξαιρετικο εντυπο. Τουτη η αισθητικη τζαι τουτες οι λεξεις ενεν κατι που εξαφανιζεται με φουσκωτους, υστεριες, τζαι εξωσεις..
Εν μερος ενος underground που αυριο εν να την αθθυμουστεν σαν την πρωτοπορεια που εκεκινησεν την μεταμορφωση που κατω..αμα εχουμε ετσι μαθητες παμεν πολλα καλα..

Ετσι τζαι αλλοιως το συνθημα πανω στο κτιριο ηταν εκφραστικο του μελλοντος που φακκα την πορτα στο παρον: οι ε/κ τζαι τ/ν νεαροι/ες που εκαταλαβαν τον χωρο-κτιριο σαν απαιτηση διευρυνσης των χωρων της ειρηνης τζαι της συνυπαρξης,
εκρεμασαν το συνθημα
"The war is over"
Ο πολεμος ετελειωσεν.
Καλημερα...

ΥΓ Παραπάνω ενημέρωση δαμέ
τζιαι η αθλιότητα του Αντένα δαμέ στο ρεπορταζ τζιαι στες συνεντεύξεις με εκπρόσωπο αστυνομίας τζιαι δήμαρχο


88 σχόλια:

Κωνσταντίνα Ζάνου είπε...

Συμφωνώ απόλυτα σε ούλλα. Θα περίμενα μόνο τζαι ένα σχόλιο σου για το γεγονός πως τούτα ούλλα γίνουνται σε περίοδο αριστερής διακυβέρνησης. Θα περίμενα να σχολιάσεις με την ίδια οξύτητα που σχολιάζεις τζαι τα υπόλοιπα, τζαι το γεγονός πως δεν εβκήκε κανένας που την κυβέρνηση να κάμει παρέμβαση, ούτε καν η Ελένη Μαύρου, για να μεν μιλήσουμε για τη βάση του κόμματος, π.χ. τες φοιτητικές παρατάξεις. Ίντα ξιχάννεις τούτην την κριτική; Η καλλύττερη σύμπραξη ανάμεσα στην αστυνομία τζαι στην εκκλησιά εγίνηκεν επί διακυβέρνησης Ακελ

linopampakos είπε...

Αγαπητη Κωσταντινα,
ναι εσιεις δικαιο οτι εν συμμετεχω σε τουτην την ιστορια που λαλει οτι αν ππεσει μια ροτσα καπου, τοτε φταιει που εν αριστερη κυβερνηση..:)..
Για μενα εν ξεκαθαρο οτι τζαι στην κυπρο οπως τζαι στες υπολοιπες χωρες, λειτουργα ενα καθεστως αρμοδιοτητων τζαι διαχωρισμου εξουσιων..
τζαι αρα το θεμα ενι γιατι εγινε κατι..ποιους ηταν αρμοδιοτητα..αν ηταν υποχρεοι να το καμουν..κλπ
για τουτον εβαλα τζαι τες επιλογες στην αρχη..

Το μονο που μπορουμε να καμωμεν σε ετσι διαφωνιες εν η συγκριση..
Οποτε να δουμεν:
Αμα εγινεν η φαση με τες "σκουπες" στην παλια λευκωσια, υπηρχεν στον [εναλλακτικο,αντιεξουσιαστικο] χωρο, κριτικη στην ε. μαυρου [τοτε δημαρχος]..προσωπικα εδυσκολευκουμουν να καταλαβω την αμεση η εμμεση ευθυνη της για μια αστυνομικη εκστρατεια που ενθαρρυνθηκε που τα μιντια..
τζαι με δεδομενο οτι οι διαφορες υπηρεσιες του κρατους εχουν την δικη τους γραφειοκρατικη αυτονομια..τζαι νομικες δεσμευσεις...
ηρταμεν τωρα δαμαι..θα μπορουσαμεν [με την αναλογια του τοτε] να το φορτωσουμεν στον γιωρκατζη;..
αλλα με το ιδιο κριτηριο το πολλη πολλη να πουμε οτι εξερεν [οπως εγραψα] αλλα θεωρω το θετικο για τον αθρωπο [ασχετο τι νομιζω για την διαδικασια εκλογης του] οτι ειπεν κατι για τα ονειρα της νεολαιας..
κατα συνεπεια νομιζω οτι το να βουρω να κρινω οτι φταιει η αριστερα χωρις τεκμηριο, εν στεκει..οπως τζαι εν το εκαμα για τον αρμοδιο της δεξιας στον χωρο [τον δημαρχο]..

Εβαλα 3-4 ερμηνειες τζαι εν εκαταληξα γιατι εν εχουμε τεκμηρια..αν η αστυνομια λ.χ. επηεν γιατι η εκκλησια θελει πισω το κτιριο της, τοτε εν νομοτυπικο..
αν εν η ευρωπαικη προεδρια να το σκεφοτουμεν αλλοσπως κλπ..

Σιουρα ξερουμεν οτι ο αντενα εφακκαν πισκαλακια τζαι αξιζει να καμωμεν χαζιν..Τζαι τζιαμαι μπορουμεν να εστιασουμεν...
Αλλα αμα πω οτι το σιγμα ηταν καλον, πρεπει να σημαινει οτι στηριζω τον τσουρουλη η τον χατζηκωστη;

Αν η τοποθετηση γινει που την οπτικη του "χωρου" τοτε αναποφευκτα το θεμα εν ενι ποιοι εν οι καλοι τζαι ποιοι οι κακοι [στο υπολοιπο πολιτικο-κοινωνικο σκηνικο] σε ενα θεμα οπου ο χωρος ο ιδιος διεκδικα ρολο πρωταγωνιστη - τζαι παραβιαζει τζαι το υπαρχον πλαισιο [λλιον πολιτικης, λλιον ιδιοκτησιας κλπ]..
Αμα μιλουμεν που την τουτην την οπτικη αυτονομα, εν καλα να θωρουμε γενικα τζαι αριστερα τζαι προς τους φιλελευθρους [ας πουμεν] η τζαι ευρυτερα, για να δουμεν εν δυναμει συμμαχους η ποιοιεκφραζουν την αιχμη της επιθεσης..

Ο υπουργος που εμπλεκεται εν ο λουκας..τζαι με νομοτυπικες διαδικασιες ο επικεφαλης της αστυνομιας εκαλυφτηκεν εψες - εμπορεν να αναφερει απλα το θεμα της ιδιοκτησιας..
το θεμα κατα συνεπεια ενεν τι εκαμεν καποιος αριστερος, κεντρωος η δεξιος, αλλα τι αποκαλυφκει μια αντιπαραθεση...
τζαι η ευδιακριτη συγκουση δαμαι ηταν η ρητορικη [τζαι οι θεσεις] που εκφραζει η ρητορικη επιθεση εναντια στο occupy [ο αντενα -οϊ σαν συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι αλλα σαν μια οπτικη- η ρητορικη της αστυνομιας με το χορτο κλπ] τζαι η αισθητικη της νεολαιας , του χωρου που την αλλη..

αρεσεν μου πολλα ο αντενα οντως..:)
εθεωρησα οτι εκφραζεν ακριβως την λογικη που ωθησε τζιαμαι..
τζαι σαν αισθητικη εκφραζε το ακριβως αντιθετο του χωρου..
τζαι στον φοβο της "διαφθορας" [στην γενικοτερη της μορφη] ..τζαι των "οργιων" σαν "οπλων"..:)

τωρα για την συνεργασια αστυνομιας εκκλησιας επι αριστερας..
τι να σου πω ρε κωσταντινα..
δυσκολευκομαι να καταλαβω..
θελεις να μετρησουμε ποσες φορες ο αρχιεπισκοπος εκαμε κριτικη στην κυβερνηση οταν ηταν αριστερος, δεξιος τζαι κεντρωος;
εν απλα..στατιστικο..τζαι παω στοιχημα οτι θελεις οτι ο αριστερος [ειτε ο χριστοφιας ειτε τζαι η πιο ηπια αποχρωση του βασιλειου] εσυναξεν την παραπανω κριτικη..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
για την αστυνομια..
εν σε παρακολουθω παλε..
στην λεμεσο τωρα εχουμε αριστερο δημαρχο, τζαι μαλλον δεξιιζοντα επισκοπο..τζαι εν εχουμε πολλην κακο με τους αστυνομικους..ενω ειχαμεν σαφως παραπανω με δεξιο δημαρχο τζαι κεντρωο μεχρι αχαπαρο μητροπολιτη..
δειχνει τιποτε;
τι να σου πω;
εγω νομιζω εν μαλλον αλλαγη στην κουλτουρα της πολης που τα 1990'σ ...τζαι σαν γενικοτερο πλαισιο

Αν δουμεν την ουσια της αντιπαραθεσης δαμαι νομιζω, εν το κινημα, ο χωρος τζαι η νεολαια..
αν η εκκλησια τζαι η αστυνομια θα κινηθουν νομοτυπικα, ιντα νοημα εσιει ποιος εν κυβερνηση;
εν θα το καμουν ουλλοι;..

αν μαθουμε γιατι εγινε, τοτε εν να εσιει ενδιαφερον..
αλλα διαφορετικα..κατα τα αλλα νομιζω η εμφαση εν καλα να εστιαστει στο πλαισιο που αναδυθηκεν..

οσο για τες αριστερες οργανωσεις, εν εχω ιδεα..
εν ξερω γιατι εν ανηκω..
αν εσυ περιμενεις κατι παραπανω τοτε προφανως πρεπει να τους το πεις..:)

gregoris είπε...

ένα λεπτό ρε σύντροφε
αν τζιαι ούτε εγώ συνηθίζω να φταίω για ότι συμβαίνει την αριστερή κυβέρνηση, υπάρχει όντως ένα ζήτημα δαμέ. τζιαι πολιτική ευθύνη σίουρα στον Λουκά αλλά πιθανότατα τζιαι σε άλλα μέλη της κυβέρνησης.
όσον αφορά για την Μαύρου τότε - υπήρχαν 2 είδους κριτικές στον χώρο για την Μαύρου. α) τζείνη η γενική που λαλείς που ήταν προβληματική γιατί εν εξεχώριζεν τες διαβαθμίσεις τες αρμοδιότητες κλπ τζιαι β) τζείνη που έκαμεν συγκεκριμένη κριτική στη Μαύρου γιατί 2 μέρες πριν την σκούπα επήεν βόλτα με τον αρχηγό αστυνομίας μέσα στην παλιά πόλη τζιαι έκαμεν δηλώσεις για την ασφάλεια τζιαι την αυξημένη αστυνόμευση κλπ άρα υπέκυψεν συμβολικά τζιαι σημειολογικά στες συντηρητικές τζιαι εμπορικές πιέσεις μη εμποδίζοντας την δημιουργία του κλίματος για τη "σκούπα" κλπ. έννεν το ίδιο.

τζιαι εν μπορείς να μεν το θεωρείς άξιο λόγου το γεγονός ότι οι ακελικοί τζιαι ακελόστροφοι με ελάχιστες εξαιρέσεις εν είπαν τίποτε για το occupy τόσους μήνες ούτε καν μετά που τούτον. τζιαι άτε οι οργανώσεις νεολαίας εν εσχολιάσαν γιατί εν θεωρούν ότι τους αφορά. τα αριστερά μέσα ενημέρωσης; η γνώμη έβαλεν την αστυνομική οπτική, ο άστρα εβώβωσεν. υποθέτω τζιαι η χαραυγή...

linopampakos είπε...

γρηγορη,
για την μαυρου εν διαφοροποιει το επιχειρημα μου οτι "υπεκυψεν" στην πιεση σε μιαν φαση..εν ηταν δικη της ιδεα..τζαι επροσπαθησεν απο οτι αθθυμουμαι να γεφυρωσει το κλιμα καπως υστερα..η ακομα τζαι οταν ηταν υπο πιεση..
οπως δαμαι εν μπορουμε να φορτωσουμε την ιστορια του γιωρκατζη..εστω τζαι αν επιεστηκεν επισης η αν υπηρχαν φημες οτι σε μια φαση πιο παλια εκοπηκαν τα φωτα κλπ..

για τα αριστερα μιντια..
οπως ειπα τζαι στην κωσταντινα, εν ηξερω..
αν περασουν που δαμαι ατομα που δουλευκουν σε τουτα να μας πουν..
τζαι να δουν τζαι τα σχολια..:)
μια μαθκια που ειδα στο μπλογκς, παντως, ο "νεος ελληνοκυπριος" εσιει θετικη αναφορα για το κινημα...
οποτε υπαρχει διχασμος;
ενδιαφερον..
τωρα να δουμε..:)

Disdaimona είπε...

εν θέλω απάντηση απαραιτήτως...:)

ξέρω τι λαλείς τζαι ξέρεις τι λαλώ συνήθως.

πέραν που το πλαίσιο των "πιθανοτήτων" που εν χρήσιμο αναλυτικά, υπάρχει τζαι μια αναγκαιότητα για μια συνθετική μαθκια την οποια επιβάλλει το ίδιο το συμβάν.

εν εχουμε μια καταστολή μια κίνησης.

εχουμε να κάμουμε με ένοπλη καταστολή σε εδαφος που η οπλοφορία πολλα απλά μπορεί να γίνει αιτία πολέμου.

η άνεση με την οποία εκινηθήκαν οι ένοπλοι δείχνει πως υπήρχε κάλυψη τζαι που τες θκυο πλευρες. αλλιώς εν μπορει κανενας να μας εγγυηθεί τιποτε πκιον σε τουντον τόπο.

τι απετρεψε μιαν βολική "παρεξήγηση" για αποτροπή θερμού επεισοδίου; προφανώς μια προσυμφωνημένη "ειρήνη".

εννεν απλό πραμα τουτον που εγινε.
εμπορεν να εν στημένο που μιαν ομάδα, εννε; εμπορεν να εν προβοκάτσια μια τεθκοια κίνηση.

η ανεση με την οποία έγινε δειχνει προσυμφωνημένη "ειρήνη".

"ειρήνη" να κατασταλεί τι; ενα δικοινοτικό κίνημα;

τζαι η δεύτερη συνθετική μαθκιά - εβαλες την ήδη στα σχόλια - όποια τζαι να ήταν η κυβέρνηση, είπες...

σωστότατο επιχείρημα.
αλοίμονο, να εχουμεν τοσο στενή οπτική, τζαι να μιλούμε για "αριστερή διακυβέρνηση". ας μιλήσουμε για "διακυβέρνηση", τζαι ας μιλήσουμεν για το ποσο ευρεία ενι τελικά η διαβάθμιση αρμοδιοτήτων τζαι εξουσιών...

εκτός αν η αστυνομία, ή ενας δήμος εσιει τη δικαιοδοσία να παραξει κατα τυχη την πιθανότητα ενός πολέμου...

αρα η διαβαθμιση εξουσιών ως αναλυτικό πλαισιο εσιει θκυο προβλήματα στην συνθετική μαθκιά.

α) ενέχει το στοιχείο του τυχαία ανεγξέλεγκτου με καταλητικά αρνητικές επιπτωσεις στο ίδιο το κρατος και τη δημοκρατία τζαι αρα εν απριορι προβληματική ως τροπος "διακυβέρνησης' που υποτίθεται διευρύνει τη δημοκρατία

β) αθωώνει απριόρι την δεξιά,- αυριο που εν να εν κυβερνηση - τζαι εξισώνει απογυμωνοντας το αφήγημα περί "πολιτικής εξουσίας" καταργώντας τζαι τον πρωτο συστατικόν όρο τζαι τον δεύτερο.

νεος είπε...

Καταρχάς να πω πως προσωπικά βλέπω με συμπάθεια από την αρχή την κατάληψη.

Δεύτερο, νομίζω εν ξεκάθαρο πως η θεσμική αριστερά νιώθει άβολα ή παραγνωρίζει/αγνοεί/υποτιμά γενικότερα όποιες κινητοποιήσεις δεν ελέγχονται/ ξεκινούν από το ΑΚΕΛ/λαϊκό κίνημα.

Το παράπονο του Γρηγόρη για τις οργανώσεις νεολαίας που δεν... υπάρχει ήδη τζιαι είναι τζιαμαί για το θέμα της επανένωσης γενικά. Η ΠΕΟ κινείται αρκετά καλύτερα από την ΕΔΟΝ. Όπως φυσικά και οι Προοδευτικές δασκάλων/καθηγητών. Ειδικά των δεύτερων.

Το συγκεκριμένο συμβάν είναι δείγμα του αυταρχισμού τζιαι της συντηρητικής νοοτροπίας της αστυνομίας.

Αν είναι δυνατόν να μπαίνουν μέσα μετα όπλα, χωρίς εντάλματα κλπ

Ακραία κίνηση που ΔΕΝ προέρχεται που την εκτελεστική. Το γεγονός ότι επανηγύριζεν ο Αντένα εν ενδεικτικό.

Η αντίδραση της Γνώμης θα είναι αυτή.

Είναι ύποπτη η κίνηση της αστυνομίας τζιαι κάμνει ζημιά στην επανένωση. Δίνει μήνυμα στους Τ/κους πως ο "Χριστόφιας εν ενάντια στη λύση/ συμβίωση" ακόμα τζιαι κάτω που μιαν στέγη, πόσο μάλλον γενικά.

Εξυπηρετά δηλαδή τον Έρογλου.

Τζιαι έννεν η πρώτη φορά, ούτε θα είναι η τελευταία, που το βαθύ κράτος κάμνει ότι μπορεί για να κουβαλήσει νερό στον μύλο των διχοτομιστών του βορρά.

Το ότι εσυνέβηκε κοντά στην επέτειο Καβάζογλου/ Μισιαούλη εν πάλε μια σύμπτωση.

Εννοείται πως υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες.

Antonis είπε...

Λινοπάμπατζε, είσαι μανούλα στην προπαγάνδα. Ούτε λέξη για τον "Προμηθέα". Δυστυχώς έπαψες προ πολλού να είσαι πειστικός. Τι κλωθογυρίσματα Θεέ μου; Μήπως σπούδασες τζιαι εσύ στη Βουλγαρία επί Ζίφκοφ;
ΥΓ Μην το παίρνεις προσωπικά. Άλλωστε είσαι ο μόνος τζιαι ο πρώτος που υπερασπίζεται την κυβέρνηση (όπως τζιαι για το Μαρί), τζαι γι αυτο ξεσπάμε σε σένα (καλέ μου Σαμαρείτη).

νεος είπε...

Η αντίδραση της Γνώμης εδώ

Ανώνυμος είπε...

"διοτι ειπαμεν να γινονται συγκεντρωσεις στην ουκρανια εν καλα αλλα οϊ τζαι ποδα..:)."

Η ατάκα της ανάρτησης. Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι στις Αραβικές χώρες εν οκ να έχουμε κινητοποιήσεις υπερ της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αλλά αν μιλήσουμε για δημοκρατία και ατομικά δικαιώματα στους "ναούς" της δημοκρατίας (ΕΕ και ΗΠΑ) τότε πίπτει η ράβδος.

Δεν δούλευει το σύστημα θέλουμε αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

''Το συγκεκριμένο συμβάν είναι δείγμα του αυταρχισμού τζιαι της συντηρητικής νοοτροπίας της αστυνομίας''

Ναι α?

Ωστε.

Μάλιστα.

Ενδιαφέρον.

Eν να το κάμω poster τούτο, για τη νοερή συλλογή των posters.

Όταν αγωνιζόμασταν πριν απο λίγους μήνες για τους συνανθρώπους μας στο Μπλοκ 10, ο φίλος σας ο χαμάλης, εγύριζεν τζιαι έγραφεν μες τα blogs ότι είναι συντονισμένη ενέργεια που στόχο έχει να πλήξει την κυβέρνηση του κύριου Χριστόφια.

Μετά που τζείνες τες 'υψηλής δια-νόησης' προτάσεις του φίλου σας του χαμάλη, δεν επίστευκα, πως θα υπήρχαν σε τόσο [b]σύντομο[/b] χρονικό διάστημα τζιαι άλλες προτάσεις [b]ικανές[/b] να μπούν στην συλλογή των νοερών poster, που απεικονίζουν, ίσως, όντα απο άλλους πλανήτες.

linopampakos είπε...

Αντωνη,
αντιλαμβανεσαι οτι οι 3 πρωτες προτασεις εν λλιο πακετο δισπιρκασμενης προπαγανδας...:)
Αμα ξεκινα μια ρητορικη με το αγνοουμεν τι ξερωμεν η τι εν ξερωμεν [σαν τεκμηρια] τζαι απλα γυρευκομεν να κατηγορησουμεν την αριστερα [οποτε δαμαι εν να την φκαλουμε τζαι συμμαχο του αντεννα..:)..εϊβα ρε αντωνη..μια με την εκκλησια, μια με τον λουκη..εν νομιζεις οτι εν νακκον βαθυ το κολλημα πκιον τζαι εκτος ελεγχου πκιον;]

Υπαρχουν 2 απλα θεματα για την αναλυση [τουτην η οποιαδηποτε αλλη]:
1. που ποιαν οπτικη θα μιλουμεν [ας πουμε του χωρου σαν αυτονομου η σαν παραπονουμενος τεως αριστερος, η σαν δεξιος, η σαν..κλπ]
2. αν θα εφαρμοζουμεν τα ιδια κριτηρια σε ουλλους [αριστερα τζαι δεξια]..
Δηλαδη εχοντας μπροστα μου τον αντενα θα επρεπε να γυρευκω τροπο να κατηγορησω καποιον αριστερο;
Εν σου φαινεται λλιον ..ας πουμεν ..αστειο;
Δαμαι εχουμεν δημαρχο τζαι φυσικα εν λαλουμεν τιποτε..
Μηπως..;

Εν τα ιδια κριτηρια για ουλλους - εκτος αν θα εφαρμοζουμε διαφορετικα κριτηρια για τους δεξιους τζαι τους αριστερους..
θωρεις..αμα το σκεφτεις σαν να θελεις λλιον διαφορετικα κριτηρια, για καποιο λογο [ακομα τζαι καλοπροαιρετο..η ιστορικων απωθημενων..:)]

Αν ομως η οπτικη μας εν που τον "χωρο" τοτε σαφως το ζητουμενο εν διαφορετικο..
τι αλλο λ.χ. θα περιμενες δηλαδη που μια αστυνομια;

Οϊ εν στην αμερικη που εσπουδασα ..ειμαι γνησιο τεκνο του δυτικου διαφωτισμου..
Ιντα πραμαν α;

Που τζιαμαι τζαι τζει...
Το Μαρι εν ενα κομβικο σημειο χειραγωγησης τζαι περιρεουσας που οσοι εν το καταλαβαινουν εν να χρειαστει να το ζουν μεχρι να ξυπνησουν..
ετσι λαλουν τζαι τα δυτικα κεντρα ερευνων..:)

Antonis είπε...

Ξέρεις, κανονικά έπρεπε να με χέσεις. Αυτός όμως είναι ένας από τους κανόνες της προπαγάνδας! Να παριστάνεις το ¨κολοκασόφυλλο" τζιαι να συνεχίζεις να θέλεις να με πείσεις. (με τόση υπομονή τζαι ευγένεια. Προηγούμένως δέχτηκα στο facebook μια κανονική "κυπριακού style επίθεση" που τον Γληόρη, χωρίς κανένα σοβαρό λόγο φίλε μου, που νιώθω ένοχος που σε σουξουλώ μιαν εφτομάδα τώρα, χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Δεν θέλω να μπω στην ουσία της επιχειρηματολογίας σου. Μόνο για το Μαρί ίσως να σε αδικώ λίγο γιατί αυτό που έκανες , όπως το έκανες, είχε μέσα στοιχεία δικαιοσύνης! Περιμένω αυτά για τον Χριστόφκια, αν και μας προλαβαίνουν συνέχεια τα γεγονότα!

νεος είπε...

Ευαγγελία, εν είπα για προβοκάτσια, οκ υπονόησά το, αλλά ούτε τζιαι εννά εξηγήσω τον χαμάλη.

Αν μας πειράζει η αστυνομία να να ψάλλουμεν της αστυνομίας.
Αν μας πειράζει ο στρατός, του στρατού.
Αννέ η Βουλή το πρόβλημα, της βουλής κ.ο.κ.

Νομίζω εν αυταπόδεικτο πως το κράτος εν βαθύ. Τζιαι πως δουλεύκει κόντρα στη πολιτική διακυβέρνηση.

Βλέπω το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται η προπαγάνδα των εθνικιστικών κέντρων ποδά τζιαι ποτζιεί.
Την ίδια ώρα που παίζει τζιαι άλλη σύλληψη στην Πύλα.

Τζιαι την ώρα που πχ οι κυπραίοι διπλωμάτες της δεξιάς στέλλουν μηνύματα πως η κύπρος απομονώθηκε λόγω ρωσσίας κλπ

Εν θα χρεωθεί η αριστερά το κράτος. Ή τον στρατό.
Ας τις χρεωθούν οι πολιτικές αποφάσεις, μία προς μία, αλλά όι τζιαι το σύστημα, στην ολότητά του τουλάχιστον.

Το συμβάν αδυνατίζει την αριστερά. Τζιαι την εικόνα των ελληνοκυπρίων προς πάσα κατεύθυνση. Εν υλικό εκμετάλευσης για τους διχοτομιστές.

Τι άλλο να πούμε δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Reference for speed readers: το απόφθευγμα το οποίο έβαλα στην άνωθεν ανάρτηση μου, ηταν quotation απο τον νέο ελληνοκύπριο. Δεν πρόκειται να μπώ σε διάλογο, με τον κύριο. Ούτε το επιθυμώ. Όπως δεν εμπήκα σε διάλογο με τον φίλο του τον χαμάλη, όταν εγύριζεν τζιαι έγραφεν τα εκτρώματα του.

Τον διάλογο κάμνουμεν τον με άτομα που βλέπουμεν a priori ότι υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμεν ο ένας τον άλλον, να συνεννοηθούμεν. Αλλιώς, ένεν διάλογος, είναι μαζοχισμός, ή, εγω-παθείς αυτιστικές πιρουέττες χορογραφημένες εκ των δύο που συμμετέχουν σε ενα δια-Λογο σε μια προσπάθεια να πείσουν για το α ή για το β ενώ είναι στο γ τζιαι στο δ a priori.

Λοιπόν, αφήννω υγεία.

linopampakos είπε...

Dis,
Σαφως το οτι εγινεν κατι στην νεκρη ζωνη σημαινει οτι ειδοποιηθηκαν η απλα εξεραν το οι οηεδες - τζαι τζηνοι αυτονοητα ειδοποιησαν τους τ/κ..εκτος αν εντο σεναριο συνδεσης με την πυλα οποτε οι τ/κ μπορει τζαι να το περιμεναν..

αλλα με βαση οσα ξερουμεν οι οηεδες εσιει τζαιρον που επιεζαν για εκκενωση του κτιριου..
τωρα αν ο Νταουνερ, ας πουμε, εκαθυστεραν το [ου γριστος...αντωνη αν θκιεβαζεις, τι να καμωμεν τωρα;..λαλεις να εν συνομωσια των αγγλοαυστραλων;..:)] τζαι τωρα εδωκεν το οκ, εν αλλο θεμα..
Εν ηξερωμεν..
Αλλα αφου ο Οηε εδωσεν την εγκριση του πριν τζαιρον, τοτε προφανως το θεμα ηταν ποτε θα εκαμναν την κινηση οι αστυνομικοι ποδα..
Οι Οηεδες , ειδες, ειπαν απ'ευθειας "ενεν δικη μας περιοχη"..
Αρα..

Υπαρχει η πιθανοτητα που βαλει ο νεος..
Η διαμαχη γραφειοκρατικων υπηρεσιων εν υπαρκτη πιθανοτητα επισης..

Εν ηξερω..
Επιμενω ομως στα τεκμηρια..Οσοι εζησαμεν τζαι εκαταλαβαμεν τι ηταν το Μαρι, ναι πρεπει να απαιτουμεν πκιον τεκμηρια..

Στον διαχωρισμο των αρμοδιοτητων..
καταλαβω ιντα που λαλεις..
αλλα..
ανοιουμεν μεγαλο κεφαλαιο κορη..
1. δυστυχως ενεν ανεξελεκτο..να ειμαστεν ρεαλιστες..στα πλαισια μιας αστικης δημοκρατιας, το δικαιωμα της ιδοκτησιας του κτιριου εισιεν το η εκκλησια..δαμαι, οι πλατειες εκκαθαριστηκαν, το κτιριο ηταν να γλυτωσει;..εν ηταν τυχαιο με τουτην τη εννοια..
ηταν αναποφευκτο εκτος εαν
-- ο οηε υπερασπιζεν το - ειρωνικα υπηρχε λογω "νεκρης ζωνης" ..
-- η αν υπηρχε ενα κινημα αλα ολλανδιας [τοτε στα 70'σ , 80'σ] να υπερασπιστει την καταληψη..ειπαμεν εκαμαμεν προοδο αλλα ενειμαστεν τζιαμαι ακομα..:)

2.εν εχω προβλημα αν τζαι αμα η δεξια εν εξουσια να επιμενω στον διαχωρισμο των αρμοδιοτητων τζαι των εξουσιων..τζαι γιατι ετσι τζαι αλλοιως εν δεδομενο, αλλα τζαι γιατι αμα εν το δουμεν ετσι τοτε θα καταληξουμε σε λογικες μοναρχικων απολυτων εξουσιων..
ναι ειμαι υπερ της διασπασης της [απολυτης] εξουσιας τζαι της αναγνωρισης του γεγονοτος..

τωρα ποιον εν το προβλημα..
τουτη η διαδικασια του διαχωρισμου των εξουσιων εν τζαι αμυνα απεναντι στον αυταρχισμο των δηθεν ηγετων [ειδα τζαι τον στυλιανιδη σημερα να τζυλα τουτη την ανοησια..κριμα το πλασμα]..
αλλα σε μια μεταβατικη κοινωνια, οπως ο καπιταλισμος, οπου η ισοτητα μεινισκει μισοδοτζην στα πολιτικα δικαιωματα [αγνοωντας την πραγματικοτητα της οικονομικης σφαιρας/ιεραρχιας] τουτος ο διαχωρισμος μπορει να γινει τζαι βεμπεριανο κλουβι εγκλωβισμου..

Νομιζω εν μπορουμεν να μεν ειμαστεν συνεπεις στην αμφισβητηση της απολυτης εξουσιας..
εστω τζαι που την εξελικτικη οπτικη που το θωρω εγω..

Διοτι, λ.χ., αμα πιασουμε το θεμα των καταστασεων "εκτακτης αναγκης" τζαι του "βαθεως κρατους" που εν σχετικα [το πρωτο με την ε.ε. το δευτερο με την κυπρο],
παλε, αν δεν υπαρχει εστιαση στη νομικη αλλα τζα την ντε φακτο εξουσια διαφορων δομων,
τοτε απλα τουτοι οι μηχανσιμοι θα φορτωνουν οτι καμνουν σε καποιους [αριστερους δεξιους εν εσιει τζαι τοση σημασια σε σχεση με το βαθος του προβληματος της αορατης εξουσιας μερικων ελιτ] τζαι φκαινουν κουππα απανη..

Ανώνυμος είπε...

νέε, εγράφαμεν την ίδια ώρα τζιαι δεν είχα δεί την απάντηση σου.

Δεν θα την σχολιάσω.

Είχα δεί το κείμενο σου παλία σε σχέση με το Ακέλ, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη. Εγώ τζιαι εσύ κατοικούμεν σε άλλους πλανήτες.

Αφήννω υγεία, να 'σαι καλα.

zep είπε...

Ευαγγελια ιντα κομμα ψηφιζεις?

linopampakos είπε...

Αντωνη,
εννα σου το στειλω..:)
ακαταχνωτα..
απλα σημερα εδωκεν τουτο τζαι εκολλησα δαμαι στα σχολια..

αλλα γιατι νομιζεις οτι θελω να σε πεισω σε στυλ προπαγναδας ρε φιλε;..
τζαι εσυ για να γραφεις σχολια που ξεκινουν νακκον πικρικα τζαι γινονται γλυκα [ακου σαμαρειτης σε αθεον αθρωπο..:)], μαλλον εν την κουβεντα που γυρευκεις παρα το να με πεισεις η να σε πεισω..

Δε το που την αλλην οπτικη - αφου δαμαι καμνουμε κουβεντα, αποκλειεται τουτο που γινεται δαμαι [οϊ απλα στο συγκεκριμενο μπλογκ αλλα ευρυτερα, στην μπλογκοσφαιρα σαν εναλλακτικο χωρο διαλογου τζαι πληροφορησης] να εν μια αποπειρα τζηνης της "δημοκρατιας" σαν Δημοσιας Σφαιρας που ελαλουσαν παλια αριστεροι τζαι φιλελευθεροι - αναλογως εποχης βεβαια..;
Δηλαδη..καθομαι γραφω τζαι φκαλω λεξεις που με εφκραζουν για ενα γεγονος..
εξυπνησα λλιον δισπιρκαμενος που τους εφκαλαν τους μιτσιους, αλλα ενοιωθα τζαι καλα που εφανηκεν να επιασεν τοπο η αντισταση, να ακουστηκεν, τζαι η εικονα της νεολαιας εισιεν κατι γλυτζην..
αρεσεν μου τζαι το γεγονος οτι ειπεν το "ονειρο" ο γιωρκατζης [παντα εν καλα να θωρεις τα θετικα των πλασματων..:)] σαν τεκμηριο του κλιματος..
τζαι υστερα αμα εμαθα για τον αντενα, ενοιωσα οτι ειχαμεν μια ιστορικη πολιτισμικη συγκρουση..
εφτιαχτηκα..:)
Εγραψα τα τουτα..εφκηκαν υστερα τα αλλα ..
τα κενα του τι εγινε..
εν καλα που γινεται η κουβεντα..
εστω τζαι αν μας δυσκολευκουν νακκον μερικες λεξεις..
η αζινες..

Η προπαγανδα εσιει το στοιχειο της υστεροβουλιας..που εν κολλα δαμαι νομιζω..
αν το δεις βεβαια κοινωνιολογικα, η προπαγναδα εν απλα κατευθυνομενος τροπος πληροφορησης..δηλαδη οτι καμνουν ουλλα τα μμε..
αλλα δαμαι παλε..εν εκφραση..η εστω τζαι εκφραση
λεξεις που πρεπει να συναντησουν αλλες [σαν σχολια η σαν σκεψεις] για να γινει κατι Δημοσιο..
κοινο..
ετσι τζαι αλλοιως γραφουμεν τζαι ανωνυμα,
εν τζαι φκαλουμεν τζαι κερδος..:)
Το παθος του Κοινου..ατε να το πουμεν τζαι ετσι..
Ατε κανει ..πρεπει να βουρησω τζαι αλλην ιστορια ποψε..

Disdaimona είπε...

ανοιξα μεγάλο θέμα, ξέρω το, εν τζαι εν ότι θέλω να το συζητήσουμεν τωρά, αλλά επειδή κάθε φορά που συμβαίνει κάτι παραγεται μια υστερία αντί μια ψύχραιμη προσπαθεια να οριστεί ενα ζήτημα, πρεπει εστω προς χαρην της διαθεσης μας να μεν καταρρεουμεν στες περιρρέουσες υστερίες, να διευκρινίζουμεν τα πλαισια μεσα στα οποία παραμενει σεβαστός ενας προβληματισμός.

το ζήτημα δεν μπορώ να το εντάξω στο ευρυτερο πλαίσιο της δικαιοδοσίας των εξουσιών, τζαι μάλλον αρνούμαι σε τουντην περιπτωση να το δω ετσι.

να το πω απλά. εν θα τα σειρω της αστυνομίας γιατί νοιώθω ότι περιπαιζω τζαι τον εαυτό μου.

παρόλο ότι δεν ελαβα μερος στο κίνημα ουτε ειμαι αυτο που λεμε "κινηματική" συντρόφισσα. :)

ήντα κατακρίβεια, εν οι κινηματικοί που επρεπε να τα συρνουν στους μπατσους τωρά, αλλα θωρώ πως τα σύρνει η "ορθόδοξη" πλευρά..:)

τζαι θωρώ πως το κίνημα κρατα μιαν στάση πιο κοντα στο πλαισιο που εν σωστό κατ΄εμενα.

να μεν φλυαρώ.

το θέμα πρεπει να εξεταστει ως προς το συγκεκριμενο χωρο που εγινεν η καταστολή, τζαι να μεν μπαινει ως γενικά μια καταστολή...τζαι τι εκαρτερουσαμεν που την αστυνομία.

εγινε στην νεκρή ζωνη, τζαι η ευθυνη εν της κυβερνησης κατ΄εμενα.

αν η κυβερνηση δεν μπορει να ελεγξει τη δραση της αστυνομίας ουτε στην νεκρή ζωνη...εχουμε σοβαροτατο προβλημα γενικά.

τζαι αρα παλε εσιει ευθυνη η κυβερνηση να τραβησει φκια τζαι να πουμπουρίσουν οι τοποι...η σιωπή εν μου αρεσκει σαννα...

τζαι το ζητημα του κρατους...που εννε της ωρας ξέρω το...εν μπορω τα ευλοημενα να το δω θετικά, τι να κάμουμεν;..:)

προκύπτει τζαι ζητημα καταπατησης δικαιωματων εναντι ανηλίκων που τη δημοκρατία. (λεμεν τωρα, δημοκρατία)

ε, που θα παμεν; ως τωρα εκαρτερουσαν να γινουν 18 να πασιν στρατο να τους βασανίζουν, αλλα φαινεται εππεσεν τζαι το όριο ηλικίας για την καταστολή...

να μεν καταληξουμεν σε λογικές απολυταρχιών...να δείξουμε τες ήδη υπαρχουσες απολυταρχίες με την επικάλυψη της καταμερισμού τζαι καλά εξουσιών...δαμε ήβραν τα τζαι σε δικοινοτικό επιπεδο...

εν τζαι να ονειρεφκουμαι αποκεντρωση στη βαση της πολιτικής διχτατορίας..:)

εξαλλου εν στο όνομα τουντου "διαχωρισμού εξουσιών" που κτίζεται η αστική διχτατορία...διότι ετσι εν να την λεω εγώ πκιον..να τη συνηθίζω τζαι να απενοχοποιειται τζαι το αληθινό.

μια αλλη κοινωνία εν εφικτή τζαι εν μπορω να συμπαθήσω το αστικό κρατος ουτε να αρκεστω στο μοιρασμα των εξουσιών που αφηνουν το πλαισιο για να χανουμαστεν στο ερωτημα "ποιος που ουλλους εν τουντη φορά ο φταιχτης"..

εν θα σε κουρασω αλλο.

διότι θα τα πουμεν παρα πολλες φορες ξανα τζαι ξανα τουτα.

Ανάφεντος είπε...

Σαφώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Τζιαι περιμένουμεν απαντήσεις. ή α) η αστυνομία ενέργησεν αυτόβουλα με "περίεργα" κίνητρα όπως λέει στο άρθρο της η γνώμη ή β) υπήρξεν πολιτική απόφαση ή τουλάχιστον κάλυψη. Να φκουν να το ξεκαθαρίσουν.

Ανώνυμος είπε...

zep είπε...
Ευαγγελια ιντα κομμα ψηφιζεις?

Απαντώ την ερώτηση με ερώτηση: Είναι που αφέλεια ή που ελλειπή κοινωνιοπολιτική πληροφόρηση που θεωρείς ώς δεδομένα ότι:
1) όλοι οι άνθρωποι μεσα στην Κύπρο ψηφίζουν
2) όλοι οι άνθρωποι μέσα στην Κύπρο ανήκουν σε κομμα

Επειδή αναφέρτηκεν πάνω τζιαι η Μαύρου στο γεννικά, τζιαι η Πεο στο γεννικά, τζιαι η κρατική βία στο γεννικά, τζιαι τα κόμματα στο γεννικά, έλα τζιαι ένα link στο γεννικά ρε zep

http://www.islandanarchy.com/t2923-darth-vader

zep είπε...

Εννοειται οτι ρωτω λογω ελλιπους κοινωνιοπολιτικης πληροφορησης. :D

Ωστε εισαι του darth vader :D

Ανώνυμος είπε...

Για όσους/όσες θέλουν να κοπιάσουν την Τετάρτη η ώρα 6 το απόγευμα θα γίνει δημόσια παρουσίαση τζιαι συζήτηση για τα νομικά τζιαι συνταγματικά δικαιώματα των ακτιβιστών/διαδηλωτών, στο χώρο της κατάληψης μεταξύ των δυο οδοφραγμάτων Λήδρας-Λοκματζί

[όπως εν το τμήμα της αστυνομίας στο τέρμα της Λήδρας, που τζιαμέ μέσα, ολόισχια]

Εισηγητές θα είναι ο κύριος Μιχάλης Παρασκευάς, δικηγόρος και ο κύριος
Νίκος Τριμικλινιώτης, νομικός-κοινωνιολόγος.

Χαμάλης είπε...

Με κατηγορείς άδικα κυρία Ευαγγελία. Κουτσομπολεύκεις με. Αφού δεν ήμουν παρών στη συζήτησιν γιατί αναφέρεσαι στο όνομαν μου; Εντελώς τυχαία τα είδα τούτα που γράφεις για μέναν! Αν δεν έβαλλεν τον σύνδεσμον η DIS. έν θα θώρουν τίποτε.

Εγώ τότε με το μπλοκ 10, καλούσα την κυβέρνηση τζιαί τον όποιον αρμόδιο να επιληφθεί του θέματος άμεσα τζιαί να το λύσει προτού υπάρξουν θανάτοι, τζιαί πάθομεν όπως επάθαμεν με την περίπτωσιν του Μαρί. Έβλεπα κωλυσιεργίαν από τους άμεσα υπεύθυνους, παρόμοιαν με την κωλυσιεργίαν που έδειξαν οι άμεσα υπεύθυνοι για τη φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση. Ερωτούσα μήπως είμαστεν ακόμα μπροστά σε μιαν προσπάθειαν προβοκάτσιας; Γιατί θωρούν ούλοι σαν τους τζιοιμισμένους τζιαί δεν κάμνουν τίποτε; Μάλιστα εθύμωνα τους αρμόδιους (εννοώ της κυβέρνησης) γιατί να κρατούν τα πλάσματα τόσον τζιαιρόν σαν τα κτηνά τζιαί να μεν διούν έναν τέλος στην ταλαιπωρίαν τους. Τέλος εισηγούμουν να αφεθούν ελεύθεροι παρά να πεθάνουν μεσ' την φυλακήν από απεργίαν πείνας τζιαί να γενούμεν ρεζίλιν παγκοσμίως. Τζιαί εκτός τούτου να φταίει πάλε ο Χριστόφκιας διότι κι' αν δεν εγνώριζεν έπρεπεν να γνωρίζει ιμίσσιη μου θα αποφαίνετουν μια νέα Πολυβκιά.
Υπάρχει κάτι πο τούτα ούλλα που διαφωνείς; Πάντως τότε δεν θυμούμαι να είχες διαφωνήσει σε κάτι! Ούτε καν σχολίασες κάτι τις!

Ανώνυμος είπε...

''Εν στημένον σίγουρα. Κάποιος τους εκούρτησεν τους μετανάστες χωρίς να ξέρουσιν τί γίνεται τζιαί τί επιδιώκουν οι καλοθελητές που τους εβάλασιν πάνω!'

θυμίζω σου τα λόγια σου. Αν δεν θέλεις να τα θυμάσαι εσύ όλα τα λόγια σου, έλα το λινκ όπου ένας σύντροφος είχε μοιραστεί μόνο κάποια απο τα λόγια σου, στο blog της φίλης σου της disdaimonas, όπως και σε άλλα blogs είχες γράψει, αλλα δεν τα αναρτήσαμε όλα στο island καθώς κάποια ήταν ιδιέταιρα εκτρωματικα, όσο αφορούσε όλους εμας που αγωνιζόμασταν τότε έξω απο τα υπουργεία και στις φυλακές.

λινκ εδώ:
http://www.islandanarchy.com/t2826-diavaste-sxolio-gia-tous-apergous-diavaste-tous-blogers-mas-apisteyto

επίσης χαμάλη, έτσι για να ξέρεις, ήμουν το 1 απο τα 5 άτομα που είχαν γράψει το δελτίο τύπου που έκαμεν την ιστορία γνωστή στες εφημερίδες γιαυτο οταν λέεις 'Εν στημένον σίγουρα' είμαι ένα απο τα 5 άτομα που επρόσβαλλες άμεσα, τζιαι αδικαιολόγητα.

Λοιπόν χαμάλη, τζιαι κάτι άλλο. Τον λινοπάμπακο ξέρω τον εδώ και 17 χρόννια. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, τζιαι που σέβομαι. Γιαυτό δεν πρόκειται να κάμω μπουρδέλλο το ιστολόγιο του με το να 'τσακωθώ' είτε μαζί σου ή είτε με άλλον/ην δαμέσα. Πίστεψε με, αν μπώ στη διαδικασία να 'τσακωθώ', μπορώ να κάμω πολλή ζημιά, εν είμαι εύκολος στόχος. Εν επιλογή μου το να μεν τσακωνομαι, ενεν αδυναμια μου.

καληνύχτα

Χαμάλης είπε...

"Γιαυτό δεν πρόκειται να κάμω μπουρδέλλο το ιστολόγιο του με το να 'τσακωθώ' είτε μαζί σου ή είτε με άλλον/ην δαμέσα."

Εκουτσομπόλεψες με την απουσία μου όμως.

"Πίστεψε με, αν μπώ στη διαδικασία να 'τσακωθώ', μπορώ να κάμω πολλή ζημιά, εν είμαι εύκολος στόχος."

Αντζιελόσσιασες με τωρά!

"επίσης χαμάλη, έτσι για να ξέρεις, ήμουν το 1 απο τα 5 άτομα που είχαν γράψει το δελτίο τύπου που έκαμεν την ιστορία γνωστή στες εφημερίδες γι αυτο οταν λέεις 'Εν στημένον σίγουρα' είμαι ένα απο τα 5 άτομα που επρόσβαλλες άμεσα, τζιαι αδικαιολόγητα."

Από πού τζι' ως που επροσβάλτηκες εσύ όταν εγώ πίστευα ότι το θέμαν εν στημένον; Εκατάλαβες να εννοώ ότι ήταν στημένον από όσους έκαμαν την ιστορία γνωστή; Ή τζιείνους που έπρεπεν να δώσουν λύσιν στο θέμαν τζιαί δεν εδιούσαν; Γράψε μου μιαν πρότασιν που εγώ εκατηγόρησα τζιείνους που έκαμαν την ιστορία γνωστή. Απεναντίας δηλαδή! Εσείς εβοηθήσετε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον τζιαί να αποφύγομεν έναν νέον Μαρί. Το ίδιον τζιαί γιώ. Μα τι θκιάολο ρρε, άλλα θκιεβάζετε τζι' άλλα καταλάβετε;

Χαμάλης:
"Εμέναν η υπόθεση μυρίζει μου Μαρί! Κρύφκουν το κρύφκουν το κρύφκουν το, ώσπου να κάμει μπαμ τζιαί ν' αρκέψουν ούλλοι να λάσσουν. Τούτον το θέμαν μάλιστα θα πάρει παγκόσμιες διαστάσεις τζιαί θα επηρεάσει τα πάντα. Οι μετανάστες εν Άραβες που τες γύρω χώρες, με τες οποίες λόγω γειτνίασης τζιαί φυσικού αερίου έχουμεν αλίσιη βερίσιη.
Η υπόθεση εν πολλά σοβαρή τζιαί είναι πολλά παράξενον που συμβαίνει τωρά που λείπει ο πρόεδρος τζιαί είναι τζιαί πλήρως απασχολημένος. Εν στημένον σίγουρα. Κάποιος τους εκούρτησεν τους μετανάστες χωρίς να ξέρουσιν τί γίνεται τζιαί τί επιδιώκουν οι καλοθελητές που τους εβάλασιν πάνω! Αύριον το πρωίν πρέπει να λυθεί το θέμαν ή τουλάχιστον να προειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως να εν θέμαν της νομικής υπηρεσίας ή του ανωτάτου δικαστηρίου. Δεν έχει σχέσιν! Θα τα πλερώσει ούλα το "καθεστώς" Χριστόφια τζιαί η Κύπρος. Η Χαραυγή τζιαί ο Άστρα πρέπει να φκάλουν το θέμαν στην επιφάνειαν, να προληφθεί το κακόν, πριν να μας φορτώσουν ούλες τες ευθύνες εμάς.
Στο κάτω κάτω έχουν τζιαί τζιείν' τα πλάσματα ψυσιήν σιόρ. Ήνταμ που τους εκάτσαν φυλακήν τζιαί έν τους αρωτούν καθόλου; Τζιαί κτηνά να ήταν, ήταν να δείξομεν λλίον έλεος!

Εν οι δουλειές του Μαρί πάλε! Εν να γεμώσομεν ήρωες πάλε. Τζιαί τότε θα φταίομεν πράγματι! Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού!
Ξέρομεν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάποιες υπηρεσίες του κράτους δουλεύκουν αδίστακτα για να ρίψουν την κυβέρνησιν Χριστόφια! Γιατί τζιοιμούμαστεν σαν τους χάννους;

Ορίστε τί έγραψα τότε τζιαί πε μου τι έν σου άρεσεν. Εκατηγορούσα ανοικτά τες υπηρεσίες του κράτους που δεν εδιούσαν λύσιν στους κρατούμενους μετανάστες! Έπρεπεν να μου πείτε "ευχαριστώ" όι να μάσιεσαι εναντίον μου ότι τάχα επροσβάλτηκες τζι' όλας. Ας πουν τζιαί οι άλλοι τη γνώμην τους δαμέ.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης κυρία Ευαγγελία έγραφα τζιαί στο μπλοκ του Άνεφ σχεδόν τα ίδια, δκιάβασε:

"Χαμάλης είπε σε άλλο μπλοκ για την υπόθεσιν της απεργίας πείνας μεταναστών στες φυλακές που δείχνομεν ούλοι ακατανόητην αδράνειαν. Τί περιμένομεν; Να αρκέψουν να πεθανίσκουν τζιαί να βουρούμεν;

Εμέναν η υπόθεση μυρίζει μου Μαρί! Κρύφκουν το κρύφκουν το κρύφκουν το, ώσπου να κάμει μπαμ τζιαί ν' αρκέψουν ούλλοι να λάσσουν. Τούτον το θέμαν μάλιστα θα πάρει παγκόσμιες διαστάσεις τζιαί θα επηρεάσει τα πάντα. Οι μετανάστες εν Άραβες που τες γύρω χώρες, με τες οποίες λόγω γειτνίασης τζιαί φυσικού αερίου έχουμεν αλίσιη βερίσιη. Τί περιμένομεν; Να μας κηρύξουν ιερόν πόλεμον οι μουσουλμάνοι ούλου του κόσμου τζιαί να κάμει τζιαί η Τουρκία την πάζαν της;

Η υπόθεση εν πολλά σοβαρή τζιαί είναι πολλά παράξενον που συμβαίνει τωρά που λείπει ο πρόεδρος τζιαί είναι τζιαί πλήρως απασχολημένος. Εν στημένον το πράμαν σίγουρα. Κάποιος τους εκούρτησεν τους μετανάστες χωρίς να ξέρουσιν τί γίνεται τζιαί τί επιδιώκουν οι καλοθελητές που τους εβάλασιν πάνω! Αύριον το πρωίν πρέπει να λυθεί το θέμαν ή τουλάχιστον να προειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως να εν θέμαν της νομικής υπηρεσίας ή του ανωτάτου δικαστηρίου. Δεν έχει σχέσιν! Θα τα πλερώσει ούλα το "καθεστώς" Χριστόφια τζιαί η Κύπρος. Η Χαραυγή τζιαί ο Άστρα πρέπει να φκάλουν το θέμαν στην επιφάνειαν, να προληφθεί το κακόν, πριν να μας φορτώσουν ούλες τες ευθύνες εμάς.
Στο κάτω κάτω έχουν τζιαί τζιείν' τα πλάσματα ψυσιήν σιόρ. Ήνταμ που τους εκάτσαμεν φυλακήν τζιαί έν τους αρωτούμεν καθόλου; Τζιαί κτηνά να ήταν, ήταν να δείξομεν λλίον έλεος!

Εν οι δουλειές του Μαρί πάλε! Εν να γεμώσομεν ήρωες πάλε. Τζιαί τότε θα φταίομεν πράγματι! Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού!
Ξέρομεν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάποια πρόσωπα, κάποια πόστα τζιαί κάποιες υπηρεσίες του κράτους, δουλεύκουν αδίστακτα για να ρίψουν την κυβέρνησιν Χριστόφια! Γιατί τζιοιμούμαστεν σαν τους χάννους;
Κάμετε κάτι παιθκιά όσοι έχετε τον τρόπον."

Βρίσκεις τα ναν τζιαί τούτα εκτρώματα;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης κυρία Ευαγγελία, κάπου αλλού έγραψα ότι εφ' όσον το κράτος απέτυχεν να δώσει μιαν λύσιν με τούτους τους μετανάστες, πρέπει να τους απελευθερώσει τζιαί μάλιστα να τους αποζημιώσει για την ταλαιπωρίαν που τους επροκάλεσεν με την κράτησιν τους τόσον πολλύν τζιαιρόν.

Αλλά δυστυχώς εξίχασα σε πιο μπλοκ το έστειλα. Μπορεί ναν στο μπλοκ Στροβ, ή του Νέου, ή του Παντός καιρού, ή του Πίττα, ή στο ποντίκιν, ή, ή ,ή, εν δύσκολον να το έβρω τωρά.

Ανώνυμος είπε...

Σόρρυ Λινέ που το παράκαμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι επικροτείς τες προσπάθειες που έχουν σκοπόν να λυθεί μια παρεξήγηση.

Ανώνυμος είπε...

stelios papalangi

Τζαι καλά η αριστερή κυβέρνηση δεν ξέρει γιατί υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών...


1) Ως τωρά έσσιει που το σαββάτον, εν έπρεπε να δεηθεί η αριστερά να πει κάτι ; Με φωνή με ακρόαση. Εν πιο σημαντικό να εκφραζούμαστε για τη μάππα. Στο κάτω κάτω ίντα έκαμε παρέμβαση τζιαμέ ; Εν ανεξάρτητος οργανισμός, υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών - προς τι η κριτική ;



2) Εν ένα πολιτικό κίνημα που καταστέλλεται (μειοψηφικό ; έστω. περιθωριακό ; έστω). Τούτη η αστυνομία δηλαδή εν τόσον αυτόνομη που δεν ενημερώνει κανένα ; Ε, μα συγνώμη, αν πάλε νιώθει σαν απατημένος σύζηγος, κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι κυβερνά. Αν όντως εδιαφώναν - τζι αν όντως πάλε δεν ενημερώθηκε έπρεπε τπυλάχιστον να έσυρνεν το αρχηγο τζαι τον υπουργο που κανένα παραθύρι.

Εν τζαι έγραψεν κανένας μπάτσος κανένα λαπόρτο - εμπήκαν 20 αστυνομικοί οπλισμένοι στη νεκρή ζώνη !! Αν δεν ενημερώνουν τους ανωτέρους τους - τότε έχουμε θέμα !


Στο κάτω κάτω, οι ακτηβιστές έσσιει που τον τζαιρό του τάσσου που φωνάζουν ότι η ΚΥΠ εν παντού τζαι παρακολουθά... (τότε εσύρναν τα στον τάσσο). Αν τέσσερα χρόνια μετά, σαν κυβέρνηση δεν μπορείς να ελέξεις την αστυνομία τζαι να αλλάξεις κάποιες νοοτροπίες - τότε ίντα κυβερνάς ;


Τζαι σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις, που το κράτος απότυχε (κίτας ή μαρί) υπήρξεν τουλάχιστον η απαίτηση από τον πρόεδρο να "γίνει έρευνα" και να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός. ΄Τωρά τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχουν. Ο μηχανισμός του κράτους δεν απότυχε. Αντίθετα μια χαρά εδούλεψεν.


3) Σημείωση ότι άμαν δέρνει η αστυνομία σε χώρες που η αριστερά δεν κυβερνά τούτο θεωρείται ως αντίδραση του συστήματος. Διαχωρισμός εξουσιών τζιαμέ δεν υπάρχει..


Το ζουμίν ούλλον είναι στην αναφορά του νέου

"νομίζω εν ξεκάθαρο πως η θεσμική αριστερά νιώθει άβολα ή παραγνωρίζει/αγνοεί/υποτιμά γενικότερα όποιες κινητοποιήσεις δεν ελέγχονται/ ξεκινούν από το ΑΚΕΛ/λαϊκό κίνημα"

Που τζιαμέ τζαι τζει ίντα που γυρέφκεις....

linopampakos είπε...

Εν υπαρχει προβλημα χαμαλη..:)
Η διευκρινηση εν μερος της κουβεντας οντως..

Ανώνυμος είπε...

stelios papalangi: έχουμεν έναν σύντροφο, εν ψυχολόγος, [ο λινός εν να καταλάβει για ποιον μιλώ] πολλές φορές πάνω σε πολιτικά θέματα/κουβέντες μπορεί να "βαρκούμαι" να μιλήσω ή να αναπτύξω κάτι [συνήθως έχω το τούτο όταν βλέπω a priori οτι δεν μπορεί να φκεί concrete δράση/λύση, ο Deleuze ο μακαρίτης ελάλεν οτι απλώς το να διαφωνείς είναι στείρο δηλαδή νεκρό, σημασία έσχει να βρήσκεις τες δράσεις/λύσεις, συμφωνώ με τον μακαρίτη], τζιαι μετά αρκεύκει τζιαι μιλά ο συγκεκριμένος σύντροφος. Τζιαι ώσπου να ολοκληρώσει, συνήθως έσχει πεί τα 2/3 των σημείων που θα είχα να πώ, αν δεν "εβαρκούμουν" να μιλήσω.

Έβαλες αρκετά σημεία πάνω, που είναι κάποιες απο τες προσεγγιστικές εννοιολογήσεις που θα είχα εν δυνάμει τζιαι εγώ επι του θέματος, αλλά "βαρκούμαι" να τες γράψω/συνθέσω, για λόγους που προανάφερα. Βλέπω κάποια στείρα σημεία στην όλη συζήτηση πάνω. Εν καλό τούτο που ειδα πριν με το ποστ σου, γιατι ότι υπάρχουν άνθρωποι με συνείδηση, χωρίς να φορούν κομματικές παρωπίδες. Εν σημαντικό τούτο για μια κοινωνία, δεν την τυφλώννει.

Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που μπορούν να μήν είναι τυφλοί, ενάντια στις συστημικές κοινωνικές διαδικασίες που σκοπό έχουν να αλλιώννουν την όραση μας, να μας καταστρέφουν τα μάτια με τα οποία κοιτάζουμεν, την πραγματικότητα. Είτε ανήκουν κομματικά κάπου είτε όχι, είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο, να μπορεί να βλέπει, να έσχει δι-όραση. Να έσχει τα μάτια του. Όχι να του/της τα βγάζει η συστημική διαδικασία, των εξουσιαστικών καθ-ορισμών.

Κωνσταντίνα Ζάνου είπε...

Αγαπητέ Λινοπάμπακε, μου γράφεις: "ναι εσιεις δικαιο οτι εν συμμετεχω σε τουτην την ιστορια που λαλει οτι αν ππεσει μια ροτσα καπου, τοτε φταιει που εν αριστερη κυβερνηση..:).."
Νομίζω με αδικείς. Για λόγους όμως διευκρινιστικούς, ας επαναλάβω αυτό που νομίζω ότι ήδη ξέρεις (ή εν πάσει περιπτώσει καταλαβαίνεις):
Δεν θεωρώ υπεύθυνο για όλα τα κακά τούτου του τόπου τον Χριστόφια. Θεωρώ όμως πως δυστυχώς αποδείχθηκε εξυπηρετικότατος διαχειριστής τους. Το ερώτημά μου τελικά προς την θεσμική αριστερά αυτού του τόπου (με ορισμένες εξαιρέσεις βέβαια) δεν είναι "γιατί δημιούργησες αυτή την κατάσταση;", αλλά "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ;". Και η τραγική απάντηση είναι "ΤΙΠΟΤΑ". Ό,τι και να μου τσαμπουνάς τώρα για διάκριση των εξουσιών.

linopampakos είπε...

Στελιο,
Νομιζω ψιλοσυφφωνουμε στα δεδομενα - εκτος βεβαια που το δισπιρκασμα..
τζαι σιουρα στο ινταλως λειτουργει ο διαχωρισμος των εξουσιων..

1.εν βοηθα το επιχειρημα σου η αναπαραγωγη μιας παραπλανησης που τζηνη την αθλιοτητα των μμε για το μαρι..
να το αφησουμε ομως, αφου το θεμα δαμαι εν αλλο -τζαι οποτε θελεις να συζητησουμε γιατι η φραση ηταν τεκμηριο που εμετατοπιστηκε σε ενα χαζο πουριτανικο [δηθεν] σοκ, για να μεν λειτουργησει σαν τεκμηριο σε ορθολογικη συζητηση..

στο θεμα..
Συφφωνουμε σε οτι ειπεν ο νεος, εν μια ρεαλιστικη σταση..αλλα εκτος που τουτον εχουμεν τζαι τη θεση της Γνωμης που εν μια που τες 2 εφημεριδες [εστω τζαι εβδομαδιαια] που καλυφκουν το αριστερο χωρο.. τοτε;...
Προφανως, αν η αφετηρια εν η αυτονομια του χωρου η του κινηματος,τοτε στην αριστερα υπαρχει αποθεμα στηριξης, αλλα τζαι εσωτερικα προβληματα..
Τζαι ας ελπισουμε οτι η πλειοψηφια εν να εν στο ποδα..
Τζαι τουτο εν θεμα οϊ μονο στο συγκεκριμενο η στην κυπρο αλλα ευρυτερα..

Η σχεση με το σχολιο για την μαππα [τζαι την αναφορα μου στον διαχωρισμο εξουσιων] εν μαλλον δισκπιρκασμα ρε φιλε νομιζω..αφου τζιαμαι ηταν ακριβως επικληση σε ατομα με σχετικη αρμοδιοτητα [ειπεν τους ηγητορες] που εν το ζητημα;...

το οτι υπαρχει προβλημα στες μαππες εν τζαι χρειαζεται να εισαι ειδικος να το δεις - αλλα [οπως ακριβως λαλει τζαι ο διαχωρισμος εξουσιων] μονο οι αρμοδιοι μπορουν να καμουν κατι - τζαι τζηνοι εχουν την ευθυνη..δαμαι φωναζει η ανορθωση, επαραιτηθηκεν ο προπονητης του παραλιμνιου... παιζουνται διαφορα ποσα σε ματς που εσιει 5 φιλαθλους..:)...
Δαμαι τζαι να θελει να παρεμβει ενας προεδρος, εν εκτος αρμοδιοτητων..μπορει ομως να σχολιασει ενα φαινομενο που το θωρουν ουλλοι..

2. Εν τζαι νακκον αστεια τουτη η δηλωση "να καταλαβει οτι κυβερνα"..:)..Νομιζω εν καλα να εκτιμουμε την μετατοπιση που την μοναρχικη των "ηγετων" [πε τζαι καλα], στην δημοκρατικη λογικη οτι ο προεδρος εν ενας πολιτης που ασκει ενα δημοσιο λειτουργημα..
Δαμαι εν πιο αμεσο το θεμα του διαχωρισμο των εξουσιων τζαι των διαβαθμισων των αρμοοδιοτητων..
Νομιζω οτι παραβλεπεις ενα δεδομενο το οποιο εκατοχυρωθηκεν διαφορετικα που οτι εξεραμεν [οπως φαινεται τζαι στην περιγραφη σου οταν μιλας για εισοδο στην νεκρη ζωνη]: μετα την ανακοινωση του Οηε,ενεν νεκρη ζωνη τζιαμαι..εν μερος της ποδα φασης..τζαι τουτο ισως να εν το αποκαλυπτικο πλαισιο τζαι για την νομικη διασταση..

υπαρχει η εκτελεστικη, η νομοθετικη τζαι η δικαστικη εξουσια..
αμα η δικαστικη, με βαση λ.χ. το δικαιωμα του ιδιοκτητη, ζητα εξωση, τοτε υπαρχει ενα δεδομενο..
εν τζαι μπορει κανενας προεδρος να επιβαλει σε γραφειοκρατικες υπηρεσιες την αποψη του αν δεν τηρουνται οι διαδικασιες τζαι το πλαισιο..
Αρα ναι εσιεις δικαιο..δαμαι εν μπορει ουτε ο προεδρος ουτε αλλοι να μιλησουν νομοτυπα για την καταληψη..διοτι η αστυνομια εν καλυμενη.."εκαμεν την δουλεια της"..
τωρα βεβαια εξαρταται τζαι τι νομικα σημεια μπορει να ηβραν τα παιθκια που εν να μιλησουν στην συγκεντρωση που μας ειπεν πιο πανω η ευαγγελια..
τζαι ευρυτερα, σε ετσι περιπτωσεις [ας πουμε καταληψεων η μη-βιαιων παραβιασεων νομοτυπων κανονισμων] πως μπορει να αντιδρασει ο χωρος..τζαι ποθεν μπορει να εβρει συμπαρασταση;

Φαινεται οτι οι τ/κ τζαι ο οηε επαραχωρησαν τζηνο το κομματι της νεκρης ζωνης στους ε/κ [γιατι το εκαμαν εν εκκρεμοτητα ακομα -ισως τζαι για να ξεφορτωθουν την καταληψη τζαι τζηνοι]..οποτε χωρις την καλυψη της νεκρης ζωνης [αφου ο οηε ειπεν ενεν νεκρη πκιον] προφανως η εκκλησια, εισιεν δικαιωμα [του αστικου κρατους κλπ κλπ] να ζητησει που την αστυνομια την ιδιοκτησια της..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
Μπορει τζαι να εφοηθηκαν οτι η καταληψη αντι να σβησει εγινετουν μαζικο σημειο αναφορας του χωρου..
Μπορει να εσιει τζαι μια ταση οπως του αντενα που οντως επιεζεν για δικαστικη αποφαση [ακουσα οτι τζαι ο γ. νικολαου στο ρικ εισιεν φαντασιωσεις σημερα με ναρκωτικα τζαι 16χρονες/ους..]
Θωρεις η καταληψη εντζισεν ενα ευρυτερο φασμα θεματων περα που την λυση-ειρηνη..

τι θα εμπορεν να καμει οποιοσδηποτε προεδρος κλπ, σε ετσι νομικο πλαισιο;..
αφου ενεν καν δικο του θεμα..
ατε να παρεμβει να το κωλοβαρεσει..
ατε να πειστει ο τζυκκος να μεν επιμενει..
ατε..
αν ομως δεν;..
τζαι, τοτε, φιλε μου, οπως γινεται σε ουλλες τες κατλαληψεις, ειτε εσιεις [σαν χωρος] την δυναμη να υπερασπιστεις δυναμικα την καταληψη [τζαι να ζητησεις τζαι συμπαρασταση σε τζηνο το πλαισιο], ειτε καμνεις το θεμα εκστρατειας διαφωτισης - οπως γινεται παγκοσμια με τα occupy..

3. Διαφωνουμε δαμαι..εξαρταται ποια αριστερα τζαι σε ιντα πλαισιο..Δηλαδη αν αυριο γινει κατι στο Παρισι [σκοτωσουν ενα μεταναστη η γινει ξυλοδαρμος] εν θα μπει πρωτα θεμα ποιοι το εκαμαν, ποιος εδιαταξεν, αν εισιεν αρμοδιοτητα κλπ;..σε μια δημοκρατια με κεκτημενα δικαιωματα, τουτη η στρατηγικη διασφαλιζει την επεκταση τζαι κατοχυρωση των δικαιωματων..
αν που την αλλη,εγινετουν μια φαση καταστολης σε ενα αυταρχικο πλαισιο τοτε θα εμπορεν πιο ευκολα να δεις την αναφορα σε "συστημα"..
Θελω να πω η κατοχυρωση των πολιτικων δικαιωματων ξεκινα που την κατοχυρωση τους στο κοινωνικο φαντασιακο τζαι το νομικο πλαισιο..τζαι υστερα στην εμπεδωση τους στην καθημερινοτητα..
Αν λ.χ. γινει ενα ρατσιστικο επεισοδιο,τοτε ναι θα πεις εν μερος της κουλτουρας, αλλα η στρατηγικη πολιτικη πραξη, θα αναζητησει τις ευθυνες στους αρμοδιους για το περισταστικο η για σχετικες δηλωσεις η διαταγες..
Τζαι ετσι εμπεδωνεται στην καθημερινοτητα τζαι αντιμετωπιζεις το βαθυ κρατος σε τζηνο το επιπεδο..

τζαι η δεξια [αμα περασει που το αυταρχικο στο φιλελευθερο μοντελο] το ιδιο καμνει..

Αν που την αλλη μια μεριδα της αριστερας η ενα κινημα κατεβει να συγκρουστει εν ζητα προφανως αδεια..
τζιαμαι θα γινει αντιπαραθεση με ενα "Συστημα"..

δαμαι ειχαμεν μια ειρηνικη καταληψη που επαραβιαζεν συνειδητα, τζαι καλα εκαμνε, καποια ορια της αστικης δημοκρατιας τζαι ιδιοκτησιας..ωσπου ελειτουργαν η φαση της νεκρης ζωνης σαν χωρος εκτος κρατικου ελεγχου ηταν καλον..
αμα εχαθηκεν η καλυψη, επροκυψεν το αναποφευκτο προβλημα - τζαι προφανως θα τους ειχαν πει οι Οηεδες οτι εν διεκδικουν πκιον την περιοχη του σπιθκιου στην δικαιοδοσια τους...

το να διεκδικησεις λογο, δικαστικα η αλλωςπως, για την βια εν φυσικα απαραιτητο..
οπως τζαι το γεγονος οτι ενα κινημα τζαι ενας χωρος εν να υπερασπιστει τον εαυτο του..
τζαι στον βαθμο που το κινημα εν μη-βιαιο [οπως μαλλον αναποφευκτα εν τα κινηματα στην κυπρο] τοτε πρεπει να σκεφτει πρακτικες αμυνας σε ετσι περιπτωσεις..

linopampakos είπε...

Κωσταντινα,
ενεν δουλεια δικη μου να σου πω τι εκαμεν η τι δεν εκαμεν η θεσμικη αριστερα..
νομιζω εσιει αρμοδιους..:)

αλλα "εξυπηρετικοτατος" εν ενι..Ουτε καν εξυπηρετικος νομιζω περα που την λογικη ασκηση των καθηκοντων του..:)
τοσο καγρι μερικοι στρατηγικοι τυποι εναντιον του,
λαλεις να εν για το τιποτε;
Τελος παντων..
τουτον ομως εν αλλο θεμα, αλλο πλαισιο..


υ.γ.
τζαι οπως θωρεις επιμενω στο διαχωρισμο εξουσιων ..οϊ μονο για το συγκεκριμενο..αλλα τζαι ευρυτερα..τζαι σαν ιστορικο ζητημα κεκτημενων τζαι διαχυσης της "ελευθεριας"..αλλα τζαι σαν μερος της στρατηγικης του σημερα..τζαι του χωρου..

Αλλα οκ..χρωστω τζαι μιαν απαντηση στην δυσδαιμοα για τουτο, οποτε να το αφηκουμε [την χρηση της εννοιας στην στρατηγικη του χωρου, παρατζει..:)] για αλλη φορα..

Ανώνυμος είπε...

anef_oriwn: εχω γραψει ακόμη 2 ποστς εκεί, τα οποία ακόμη να αναρτηθούν απο τους διαχειριστές.

επέρασα ένα γυρό απο το blog σου, εν πολλά ενδιαφέρον το ακόλουθο σχόλιο που είδα εκεί

akel watch είπε...
ουαου!οι ακελιστες σφαζονται για τους αναρχικους της γιουνοπς!το ακελ στηριζει την αστυνομια ενω οι οπαδοι του πολεμουν την αστυνομια.τωρα ποιοι ακελιστες διακινουν τα ναρκωτικα και προτρεπουν τον λαο να πιανει την περιουσια οποιου θελει θα το μαθουμε συντομα.βλεπω ερχεται μεγαλη διασπαση στο ακελ. καποιοι θα πανε προς σοσιαλισμο και οι σκληροπυρηνικοι φασιστες θα πανε προς ανταρτες και θα στησουν κομμα.ενω η χαραυγη ταχθηκε εναντια στους φονιαδες αναρχικους η γνωμη τι αραγε θα πραξει?

----

"ενώ η χαραυγή τάχθηκε εναντια στους φονιάδες αναρχικούς"

Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον.
Αρχίσαν κάποιοι να φκάλλουν τις μάσκες τους α?

Anef, στην συζήτηση στο Πόρτα, ήμουν το άτομο που έκαμεν την παρέμβαση αμέσως μετα που εμίλησες, τζιαι εμίλησα για την κρατική δολοφονία του Khalid.

Ετσι για να συστηννούμαστεν τζιολας. Εμείς δεν κρυβόμαστεν, ούτε είμαστεν απρόσωποι, ούτε είμαστεν φονιάδες.

Καληνύχτα σας κύριε anef

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελία:
"Ετσι για να συστηννούμαστεν τζιολας. Εμείς δεν κρυβόμαστεν, ούτε είμαστεν απρόσωποι, ούτε είμαστεν φονιάδες."

Πάντως όσον αφορά εμέναν, εκρύφτηκες! Με απείλησες, με ύβρισες, τζι' εκρύφτηκες!

Ανώνυμος είπε...

ππέέέέ, ό'τι νάναι.

ρε χαμάλη άνθρωπε μου, εξήγησα σου ήδη πάνω ότι δεν πρόκειται να καμω διάλογο μαζί σου, είχαμεν 2 ανθρώπους σοβαρά μέσα στο νοσοκομείο που τους μετανάστες με απόπειρα αυτοκτονίας απο την απελπισία τους τζιαι εσύ εγύριζες τζιαι έγραφες ότι κάποιοι τους εβάλλαν πάνω, ελεος ρε φιλε, οχι, δεν καμνω διάλογο με ανθρώπους σαν εσενα, πως αλλιως να σου το πω να το καταλάβεις δηλαδή ρε ανθρωπε μου? Εχεις την παραμικρή αίσθηση του τι έκαμνες? Δεν την έχεις καν, δεν εκαταλαβες ακομα ουτε καν τωρα που μιλουμεν τι εκαμνες, εγυριζες τζιαι ελαλες οτι καποιος τους βαλλει πανω για να πληγεί ο Χριστόφκιας, ελεος ρε φιλε ποιον με τες παρωπιδες σας, ελεος οι ανθρωποι επεθανισκασιν ρε ανθρωπε μου.

Δεν σε απειλησα, εξηγησα σου οτι αν τσακωθω, δεν ειμαι ωραιο θεαμα, τζιαι οτι δεν θελω να τσακωθω μαζι σου δαμεσα, γιατι αν καμω διαλογο εν να τσακωθω, αιδιάζουν με οι ανθρωποι που φορουν κομματικες παρωπιδες οταν ο αλλος εν κρισιμα μεσα στο νοσοκομειο τζιαι εν ξερουμεν αν θα ζησει η αν θα πεθανει.

τζιαι δεν σε υβρισα, ειπα οτι ελεγες εκτρωματικες προτασεις, τζιαι οτι ετσι ειδους εκτρωματικες προτασεις απεικονιζουν οντα απο αλλους πλανητες, που δεν εχουν αισθηση της πραγματικοτητας λογω κομματικων παρωπιδων εγυριζες τζιαι ελεγες οτι καποιος τους εβαλεν πανω τζιαι οτι εν στημενο σιγουρα για να πληγει ο Χριστοφιας.

Τζιαι ακομα επιμενεις να μιλας, αντι να κατσεις 5 λεπτα να σκεφτεις "καλα ρε, τουτο το πλασμα γιατι εν μου μιλα?" Εν θελω ρε φιλε, αιδιάζω με ετσι ειδους καταστασεις, εν αρρωστια για την κοινωνια οι παρωπιδες σαν πεθανισκει ο αλλος.

Χαμάλης είπε...

"Τί περιμένομεν; Να αρκέψουν να πεθανίσκουν τζιαί να βουρούμεν;"

Ορίστε τί έγραφα τότε! Αλλά εσύ με τες δικές σου παρωπίδες (ούλλοι μας έχομεν) εθώρες ότι ήθελες να δεις, εκαταλάβαινες ότι ήθελες να καταλάβεις τζι' εμουγιάζεσουν όπου είσιες μούγιαν. Τελείως φυσικόν για άνθρωπον δηλαδή. Εκτός τζι' αν είσαι κάποιο ξεχωριστόν είδος τζι' έν το πήραμεν πρέφαν.

Τζιαί ύβρισες, τζιαί εχλεύασες, τζιαί απείλησες, τζιαί πολλά σου χαρίστηκεν ο Χαμάλης ως τωρά! Δεν βαριέσαι σε, σεσέ λα φαμ να πούμεν.

Αλλά άφησ' με τωρά να κλάψω που έν μου μιλάς lady . . . χμ . . . όταν είμαι παρών. Μίλα για μέναν όταν είμαι απών! Lady.

Ανώνυμος είπε...

''Η υπόθεση εν πολλά σοβαρή τζιαί είναι πολλά παράξενον που συμβαίνει τωρά που λείπει ο πρόεδρος τζιαί είναι τζιαί πλήρως απασχολημένος. Εν στημένον σίγουρα. Κάποιος τους εκούρτησεν τους μετανάστες χωρίς να ξέρουσιν τί γίνεται τζιαί τί επιδιώκουν οι καλοθελητές που τους εβάλασιν πάνω! Αύριον το πρωίν πρέπει να λυθεί το θέμαν ή τουλάχιστον να προειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως να εν θέμαν της νομικής υπηρεσίας ή του ανωτάτου δικαστηρίου. Δεν έχει σχέσιν! Θα τα πλερώσει ούλα το "καθεστώς" Χριστόφια τζιαί η Κύπρος.''

http://www.islandanarchy.com/t2826-diavaste-sxolio-gia-tous-apergous-diavaste-tous-blogers-mas-apisteyto

psaxthri είπε...

Οσο διακριτος και να ειναι ο διαχωρισμος των εξουσιων, δεν μπορει σε καμια περιπτωση να αφηνεται στο απυροβλητο η κυβερνηση για οτι συμβαινει.

Ακομα κι αν δεχθουμε οτι δεν εχει ευθυνη,τοτε σημαινει οτι οι κατασταλτικοι και ιδεολογικοι μηχανισμοι του κρατους λειτουργουν εντελως αυτονομα και ανεξελεκτα,αρα η κυβερνηση δεν μπορει να τους ελεγξει οποτε ακομα και σε αυτη τη περιπτωση οφειλει να παρετηθει αφου δεν μπορει να αλλαξει τιποτα σε οτι αφορα το βαθυ κρατος.

Ιδιαιτερα σε οτι αφορα τους κατασταλτικους μηχανισμους,παρατηρω οτι προωθειται συνεχως η αντιληψη απο τους απολογητες της κυβερνησης,οτι δρουν εντελως ανεξαρτητα απο τη κυβερνηση.

Οταν το δικαστηριο αθωωσε τους 10 μπατσους για τον ξυλοδαρμο των 2 φοιτητων,ηταν γι αυτους απλα ενα φαινομενο αυθαιρεσιας και αυταρχισμου των δικαστικων σωματων η και διαπλοκης με τη αστυνομια.Ομως η κυβερνηση σε καμια περιπτωση δεν μπορεσε εστω στο ελαχιστο να ξηλωσει μερος αυτων των μηχανισμων. Γι αυτο ακομα και μετα τη εφεση και την τελικη αποφαση οι μπατσοι εμειναν ατιμωρητοι.Και η σταση γενικοτερα της κυβερνητικης αριστερας αποτυπωνονταν φυσικα και στο οτι δεν στηριξαν και δεν συμμετειχαν καθολου στις διαδηλωσεις διαμαρτυριας,με εξαιρεση μια απ αυτες οταν η προοδευτικη διανυσε τη μιση αποσταση και μετα αποχωρησε μαζι με τα μμε και τη πρωτοπορια,αρνουμενοι να συμμετεχουν στον συμβολικο αποκλεισμο του αστυνομικου σταθμου που πραγματοποιησαν οι διαδηλωτες.

Ασφαλως και μπαζει νερα και καταρρευει αυτη η θεωρια γιατι η κυβερνηση οταν επιδικνυει τη πολιτικη βουληση,μπορει με απολυτο συντονισμο να ενεργοποιησει και να καθοδηγησει τις κατασταλτικες δυναμεις για να υλοποιησει τις πολιτικες της.

Αυτο επραξε για παραδειγμα με τη καταστολη του κινηματος ενα πλοιο για τη γαζα,εμποδιζοντας βιαια τους ακτιβιστες αλληλεγγυης στη παλαιστινη να περασουν απο τα κυπριακα λιμανια,επιστατευοντας μεγαλες αστυνομικες δυναμεις σ αυτη τη επιχειρηση καταστολης.

Μια αλλη πτυχη που παρουσιαζει ενδιαφερον σε οτι αφορα τη διαχειριση της κυβερνησης στους κατασταλτικους μηχανισμους, αφορα τη δραση των ακροδεξιων και νεοναζιστικων οργανωσεων. Βλεπουμε εδω οτι οι φασιστες και νεοναζι ανενοχλητοι κτυπουν και μαχαιρωνουν αντιρατσιστες,μεταναστες και τουρκοκυπριους χωρις να γινονται συλληψεις η ακομα κι οταν γινονται να μη μπορουν να στοιχειοθετησουν κατηγοριες εναντιον τους. Αυτο εγινε στη περιπτωση 1)του νιγηριανου φοιτητη,2)σε ατομα που κτυπηθηκαν στη περιοχη φανερωμενης τουλαχιστον σε 3 περιστατικα,3)στο αντιρατσιστικο φεστιβαλ στην λαρνακα και 4)στον λαχειοπωλη στην ληδρας. Επισης αυτο εγινε και οταν κτυπηθηκαν 2 φορες παλαιστινιοι μαθητες στο λυκειο βεργινας στην λαρνακα.(τους παλαιστινιους ομως τους απελασαν οταν δηθεν κτυπησαν μπατσο). Οταν ομως εβρισαν τον προεδρο χριστοφια στα φυλακισμενα μνηματα και σε αλλες πορειες τους,η κτυπουσαν μελη της κυβερνητικης φοιτητικης παραταξης,τοτε οι μπατσοι ηξεραν και συλληψεις να κανουν και να συνταξουν κατηγορητηριο και να τους οδηγησουν στα δικαστηρια.Απλα θεμα πολιτικης βουλησης που δυστυχως ομως εφαρμοζεται εντελως επιλεκτικα.

Ετσι συμβαινει και τωρα στη καταστολη του δικοινοτικου κινηματος στην νεκρη ζωνη.Απο τη στιγμη που ειναι ενα κινημα αυτοοργανωμενο μακρια απο διαμεσολαβητες και θεσμους χειραγωγησης,τοτε ασφαλως και επιβαλεται απο τη εξουσια η καταστολη του και μαλιστα με τον βαρβαρο τροπο,αφου επιχειρουν οχι απλα να το καταστειλουν αλλα να το τσακισουν με μια συνεχη και ιδιαιτερα βιαιη τρομοκρατικη επιθεση ολων των αστυνομικων δυναμεων εναντια σε πολλους εξ αυτων ανηλικους ακτιβιστες!

Το οτι η κυβερνηση με τη σταση της συγκαλυπτει και νομιμοποιει αυτη τη καταστολη και οτι τα φερεφωνα της, χαραυγη και γνωμη, αναπαραγωγουν ακριτα τη αστυνομικη προαπγανδα,(εστω κι αν προσπαθει τωρα μετα τη κατακραυγη να τα μαζεψει καπως η γνωμη εκ των υστερων)δυστυχως επιβεβαιωνουν οτι και η κυβερνηση συμμετειχε ενεργα σ αυτη τη επιχειρηση καταστολης και φιμωσης του κινηματος.

psaxthri είπε...

Χαμαλη

Και συ προσπαθεις τωρα απεγνωσμενα να θολωσεις τα νερα αλλα ματαιος κοπος,τα σχολια που ειχες κανει τοτε ειναι εκει καταγεγραμενα και ειναι πραγματικα αθλια οπως και γενικοτερα η σταση σου. Μας λες ξεκαθαρα οτι το γεγονος της απεργιας πεινας ηταν προβοκατσια και οτι δηθεν οι μεταναστες υποκινουνταν(!) απο καποιους(ποιους δηλαδη)?

Και μη νομιζεις πως δεν ηταν ενημεροι στην κυβερνηση για οτι συνεβαινε.Εκπροσωποι της κισα και δικηγοροι ειχαν επικοινωνησει ακομα και με τον ιδιο τον υπουργο εσωτερικων και του επισημαναν τη επικινδυνοτητα της καταστασης,για τις απανθρωπες συνθηκες κρατησης των μεταναστων,για τη απαραδεκτη μεταχειρηση τους απο τους μπατσους,για τον εξευτελισμο και τα βασανιστηρια που δεχονταν συχνα,για τη κρισιμοτητα της καταστασης τους αφου κινδυνευε αμεσα η ζωη τους μετα τις αποπειρες αυτοκτονιας και τη πολυημερη απεργια πεινας. Ο υπουργος ομως δεν εκανε απολυτως τιποτα. Ασφαλως και εδω για ζητημα πολιτικης βουλησης(γνωριζω για παραδειγμα περιπτωση μεταναστη που γλυτωσε την τελευταια στιγμη στο αεροδρομιο την απελαση του οταν εγιναν διαβηματα στη κυβερνηση γιατι ανηκε σε αδερφο κομμα αλλης χωρας και θα υπηρχε διαταραξη σχεσεων)Φανηκε τυχερος ο συντροφος μεταναστης.Δυστυχως ομως δεν φανηκαν το ιδιο τυχεροι οι μεταναστες απεργοι πεινας στις φυλακες αφου ακομα και μετα τη αναδειξη του θεματος με τις κινητοποιησεις μας(σχεδον αποκλειστικα με τις δικες μας δυναμεις και μεσα, αφου μονο ο πολιτης με 1-2 αρθρα και μια αγγλοφωνη εφημεριδα καλυψαν το θεμα)και τις διαβεβαιωσεις του διευθυντη του υπουργειου εσωτερικων (υπαρχουν σε βιντεο στο διαδυκτιο)οτι θα υπαρξει αμεση επιλυση του θεματος,τελικα αφεθηκαν ελευθεροι μονο μερικοι απο τους μεταναστες.Οι περισσοτεροι παραμενουν στη φυλακη κατα παραβαση των σχετικων νομων περι μεταναστων,χωρις να ξερουν καν τι θα απογινουν. Και ειναι ακομα ενα θεμα που η κυβερνηση δεν εχει αλλαξει τιποτα απολυτως προς το καλυτερο καθως η κυπρος εχει τις μεγαλυτερες αναλογικα σε πληροτητα φυλακες στην ευρωπη με αδιανοητες συνθηκες κρατησης που αποσιωπουνται εντελως απο κομματα και μμε

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αστυνομία που έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και κυρίως αναίμακτα, απομακρύνοντας από το κτίριο που κατέλαβαν, στο κέντρο της Λευκωσίας, εκείνους του νέους -ευτυχώς λίγους- και το οποίο μετέτρεψαν σε στέκι για χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Φυσικά, οι νέοι που συμμετείχαν σε αυτή την κατάληψη έδωσαν άλλη εκδοχή, τονίζοντας πως με τον τρόπο τους εξυπηρετούσαν την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η επαναπροσέγγιση όμως δεν μπορεί να γίνει με την κατάληψη και καταστροφή ξένων περιουσιών..

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ

ΨΑΧΤΗΡΙ

Anef_Oriwn είπε...

Psaxthri,

Απλώς μια απορία που απορρέει από τα όσα γραφείς στο σχόλιο σου με ημερ. 10 Απριλίου 2012 5:31 π.μ. και σε σχέση με «τη δραση των ακροδεξιων και νεοναζιστικων οργανωσεων»: Τι έκαμε η Αστυνομία αναφορικά με την πρόσφατη δολοφονική επίθεση ενάντια σε δύο “Ομονοιάτες” φιλάθλους από φασίστες ΑΠΟΕΛίστες που παρ’ ολίγο να τους κάψουν [τους “Ομονοιάτες”] μέσα στο ίδιο τ’ αυτοκίνητο τους;
Συνέλαβαν κανενα μέχρι τώρα;

Χαμάλης είπε...

Πάντως εμουγιαστήκετε πολλά όταν έγραφα ότι ήταν προβοκάτσια η απεργία πείνας των μεταναστών ακριβώς όταν έλειπεν ο πρόεδρος στο εξωτερικό. Τζιαί φυσικά δεν εννοούσα ότι οι μετανάστες επερνούσαν γρουσούλλικα αλλά εβάλαν τους πάνω να κάμουν απεργίαν πείνας πασ' τα καλά καθούμενα.
Βάλλετε μου τα κείμενα μου για να μου αποδείξετε τι; Αφού έβαλα τα εγώ ο ίδιος πριν από σας, για να θκιαβάσει ο κάθε αμερόληπτος άνθρωπος. Τζιαί αν εσείς δεν συμφωνείτε με την υποψίαν προβοκάτσιας, που σε καμιάν περίπτωσιν τότε δεν εννόουν εσάς, αλλά η μούγια σας φανερώνει πολλά, αν δεν εσυμφωνούσετε λέω, έπρεπεν να καθησυχάσετε τούτην την υποψίαν κόσμια τζιαί με επιχειρήματα πληροφορίες κλπ. Δηλαδή είμαι άθλιος τζιαί ελεεινός αν έχω κάποιες υποψίες έστω αβάσιμες; Βλέποντας όμως την μούγιαν σας τζιαί την υβριστικήν συμπεριφοράν σας, τζιαί την προσπάθειαν παραποίησης της κραυγής αγωνίας μου για την τύχην των μεταναστών, καταλήγω στο συμπέρασμαν ότι: Δεν σας καίγεται καρφίν για τους μετανάστες. Το μόνον που σας ενδιαφέρει είναι προβολή σας διά μέσου του δράματος των μεταναστών, τζιαί θεωρείτε την υπόθεσιν τους κοτσιάνιν δικόν σας, τζι' άμπα τζιαί νεκατωθεί άλλος μεσ' την μέσην. Όταν εγώ καλούσα εναγώνια τους υπεύθυνους να δράσουν να γλυτώσουν τα πλάσματα, εσάς εφάνηκεν σας άλλωσπως. Σαν να τζιαί επιθθυμούσετε να πεθάνουν τζιαί θκυό τρείς για να γενεί η προβολή σας πιο θεαματική.

Τελικά δεν υπάρχει τίποτε πιο βλαβερόν από τους επίδοξους σωτήρες, που δίχως να τους καλέσει κανένας καπαλιάζουνται να σώσουν τον κόσμον, τζιαί άμα υποτίθεται σώσουν τον (χα!), θεωρούν τον κτήμαν τους τζιαί κοτσιάνιν τους, τζιαί περνούν τζιαί που το ταμείον τζιαί απαιτούν να εισπράξουν την αμειβήν τους.
Φτάνει που γλυτώσαν τα πλάσματα τζιαί η αμειβή ούλλη δική σας, έν έχομεν παράπονον.

zep είπε...

"Το μόνον που σας ενδιαφέρει είναι προβολή σας διά μέσου του δράματος των μεταναστών, τζιαί θεωρείτε την υπόθεσιν τους κοτσιάνιν δικόν σας, τζι' άμπα τζιαί νεκατωθεί άλλος μεσ' την μέσην. Όταν εγώ καλούσα εναγώνια τους υπεύθυνους να δράσουν να γλυτώσουν τα πλάσματα, εσάς εφάνηκεν σας άλλωσπως. Σαν να τζιαί επιθθυμούσετε να πεθάνουν τζιαί θκυό τρείς για να γενεί η προβολή σας πιο θεαματική."

Ακριβως, υπερ προβολης και εγωιμου ο αγων.


"anef_oriwn: εχω γραψει ακόμη 2 ποστς εκεί, τα οποία ακόμη να αναρτηθούν απο τους διαχειριστές.

επέρασα ένα γυρό απο το blog σου, εν πολλά ενδιαφέρον το ακόλουθο σχόλιο που είδα εκεί..."

Της Ευαγγελιας αρεσεν της το σχολιο ακροδεξιου? Συμπτωση? :D

"Ετσι για να συστηννούμαστεν τζιολας. Εμείς δεν κρυβόμαστεν, ούτε είμαστεν απρόσωποι, ούτε είμαστεν φονιάδες."

Οποτε θελεις σημμασια να περνας που τα μπλογκ να σου διουμε σιορ, ιντα εν σιαλλια ριαλλια?

zep είπε...

*σιηλλια :)

Χαμάλης είπε...

Ευτυχώς που εβρέθηκεν η κυρία Ευαγγελία τζι' ο Ψακτίρης τζιαμέ τζι' εγλυτώσαν οι μετανάστες που την απεργίαν πείνας που εκάμνασιν! Αν δεν εβρέθουντον τζιαμέ τούτοι οι κράντε σωτήρες, οι μετανάστες ήταν να πεθάνουν! Ή ή ή ή ή . . . . έν θα εκάμναν απεργίαν πείνας! Εκτός τζι' αν θέλουν να μας πουν ότι οι μετανάστες εθέλαν να πεθάνουν που την πείναν αλλά η κυρία Ευαγγελία τζι' ο Ψακτίρης έν τους αφήκασιν! Τζι' έν ήταν στημένον! Όι όι . . . . έν τζι' ήταν στημένον! Η κυρία Ευαγγελία έν τζιαί . . . .

Τί άθλιος που είμαι ρε γαμώ το! Τί ελεεινός που είμαι ρε γαμώ το! Αρκώ πολλά να πάρω αλλά . . . . . παίρνω!

linopampakos είπε...

Ψαχτηρι,
μια διορθωση πρωτα για το κειμενο της χαραυγης..
εν ηταν ακριβως της εφημεριδας..ηταν σχολιο δημοσιογραφου με τα αρχικα του στα παραπολιτικα..
η εφημεριδα σαν εκδοτικη πολτικη εμεινε στην ανακοινωση της αστυνομιας..

Οποτε το να ταυτιζεται η συζητηση που γινεται μεταξυ ατομων που την αριστερα τζαι ατομων που υπερασπιζουνται μια πιο αριστερη [ας το πουμε ετσι για το "ψαχτηρι" - αν καμνω λαθος πε μου] μ ετο κειμενο ενος δημοσιογραφου, εν παραπλανητικο..
εν σαφες οτι η αριστερα εκφραζεται τζαι με την θεση της γνωμης [που φαινεται σαν εκδοτικη] τζαι με την θεση σε μπλογκς..

ενεν αναγκη γενικως να βρισκουμε αντιπαλους..
υπαρχουν αρκετοι που την αλλη μερκα..:)

Χαμάλης είπε...

Ευαγγελία:
" . . . είχαμεν 2 ανθρώπους σοβαρά μέσα στο νοσοκομείο που τους μετανάστες με απόπειρα αυτοκτονίας απο την απελπισία τους τζιαι εσύ εγύριζες τζιαι έγραφες ότι κάποιοι τους εβάλλαν πάνω, ελεος ρε φιλε, οχι, δεν καμνω διάλογο με ανθρώπους σαν εσενα, πως αλλιως να σου το πω να το καταλάβεις δηλαδή ρε ανθρωπε μου;"

Είσιετε; Ποιοί είσιετε; Είσαι νοσοκόμα; Γιάτρενα; Τί είσαι τελικά;

"ελεος οι ανθρωποι επεθανισκασιν ρε ανθρωπε μου."

Εγώ εντάξει, να δείξω έλεος κυρά Ευαγγελία μου! Τζιαί έδειξα! Τί ήθελες να κάμω άλλον δηλαδή; Επεθανίσκαν γιατί εκάμασιν απόπειραν αυτοκτονίας οι αδρώποι. Έν τζι' εσκότωσα τους εγιώ! Εγιώ εφώναζα στα μπλοκ βοηθείστε όσοι έχετε τον τρόπον να γλυτώσουν οι αδρώποι. Δηλαδή εσύ τί καλλύττερον έκαμες που μέναν; Έφκαλες την ψυσιήν σου τζι' έδωκες τους την; Αποκλείεται! Αλλά εγιώ ότι έκαμα το έκαμα ανιδιοτελώς. Εσύ ακόμα λλίον εν να τσιριλλάς: Τραβάτε ούλοι πίσω, η αμειβή εν δική μου. Μόνον εγιώ εβοήθησα!
Πάρτα όλα κυρά Ευαγγελία, έν έσιει πρόβλημαν. Αφού με το να λαλείς " . . . είχαμεν 2 ανθρώπους σοβαρά μέσα στο νοσοκομείο . . . " εν φανερόν ότι τους εθεώρας τζιαί δικούς σου! Κτήμαν σου! Είχαμεν λαλείς! Εκτός είπαμεν αν είσαι γιάτρενα ή νοσοκόμα οπότε έσιει νόημαν . . . . τζιαί αποσύρω!

Χαμάλης είπε...

Αμοιβή! Με όμικρογιωτα!

Χαμάλης είπε...

Τελευταίον μήνυμαν επί του θέματος γιατί ξέρω ότι επαράκαμα το. Συγγνώμην από όλους Αχαιούς τε και Δαναούς!

Μιλώντας περί αυτόκλητων σωτήρων τζιαί αμοιβής, δεν γίνεται ο νούς μας να μεν πάει τζιαί στην κυρίαν Θεοχάρους με το νάμιν. Έκαμεν τζιαί τα ταξιδάκια της η κυρία, εγίνηκεν τζιαί γνωστή η κυρία, εκέρδισεν τζιαί τα χειροκροτήματα της η κυρία, έσωσεν τζιαί κόσμον η κυρία, ικανοποίησεν τζιαί τον εγωισμόν της η κυρία, εγίνηκεν τζιαί βουλευτίνα η κυρία, εγίνηκεν τζιαί Ευρωβουλευτίνα η κυρία, αλλά δεν έμεινεν τζιαμέ!
Γουστάρει ακόμα μεγαλύτερην αμοιβ . . . . εμ . . . . προσφοράν στον άνθρωπον η κυρία. Τωρά γυρεύκει τρόπον να μας σώσ . . . εμ . . . να μας . . . . . βοηθ . . . εν να μας προσφέρει από την θέσιν του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας! Θέλει να μας ιγλυτώσει που την επάρατον επανένωσιν της Κύπρου τζιαί του λαού της!

Φοβού τους σωτήρες, φοβού τους προσφορείς!

linopampakos είπε...

Psaxthri,
εν να απαντησω στο πρωτο σου σχολιο που νομιζω απευθυνεται σε εμενα...
τζαι επειδη ενεν προσωπικο το θεμα, να το δουμε αν γινεται ευρυτερα..
εννοω για την στρατηγικη ειτε οτι μπορει να ονμαστει αριστερα,
ειτε του χωρου σαν μιας αυτονομης δυναμικης..

λαλεις στην αρχη
"Ακομα κι αν δεχθουμε οτι δεν εχει ευθυνη,τοτε σημαινει οτι οι κατασταλτικοι και ιδεολογικοι μηχανισμοι του κρατους λειτουργουν εντελως αυτονομα και ανεξελεκτα,αρα η κυβερνηση δεν μπορει να τους ελεγξει οποτε ακομα και σε αυτη τη περιπτωση οφειλει να παρετηθει αφου δεν μπορει να αλλαξει τιποτα σε οτι αφορα το βαθυ κρατος."

Συγνωμη ρε φιλε..αλλα εν εσιει λογικη συνεπεια..
οι ιδεολογικοι τζαι κατασταλτικοι μηχανσιμοι του κρατους ειτε που μια μαρξιστικη ειτε που μιαν αναρχικη οπτικη, φυσικα εν αναξελεκτοι που ενα ατομο που τυγχαινει να εν προεδρος σε μια προεδρικη δημοκρατια..
ξεκινα που τον πουλαντζα στους μαρξιστες, τζαι πιασε τυς αναρχικους που τον κροποτκιν τζαι δα..
Δηλαδη αν υπαρχει βαθυ κρατος εν λογικο οτι εν να καμει οτι μπορει να μεν αφηκει μια αριστερη διακυβερνηση να προχωρησει οπως θελει..τζαι οντως η κυβερνηση θα πρεπει να κινηθει μεσα στα πλαισια διευρυνσης των θεσμων..τζαι εν λαμβανουμεν καν υπο οψιν μια κατασταση οπως η δικη μας με το κυπριακο να δημιουργα ενα ντε φακτο ειδος ιεροτητας του συνταγματος λογω του 74 κλπ..

οποτε η συνταγη σου ενι αμα βρεθει μπροστα σε ετσι δυσκολιες να τα παραιτησει;
ενεν λογικο..

Αν το σεναριο ειναι οτι πρεπει να καμωμεν ενα, ας πουμε, αναρχοσυνδικαλιστικο κινημα, τζαι ως τοτε να μεν ασχολουμαστεν, υπαρχει καποια συνεπεια..[περα που το τι ειναι εφικτο]..
αλλα αν η θεση ενι οτι μια αλλη αριστερη κυβερνηση [καποιου αλλου ακελ που το λαλουν συριζα, ανταρσια, γιαννης, κωστης] εν να τα καταφερει καλλιτερα, νομιζω παραβλεπεις την ουσια του τι ειναι βαθυ κρατος..
αλλα τζαι του θεματος που εβαλα για τον διαχωρισμο των εξουσιων..

για να μεν το γενικευκουμεν ομως - να πιασουμεν ενα παραδειγμα που την οικονομια..
η καθεστωτικη αριστερα [ ο ορος εν καλος τζαι αν αθθυμουμαι καλα εισηγηθηκεν τον ο αναφεντος μεσα στα πλαισια των συζητησεων περσι το καλιτζαιρι - για το που το επηενε τοτε το βαθυ κρατος αλλα τζαι οι προεκτασεις του] επροσπαθησεν να περασει που την βουλη νομοσχεδια για φορολογηση του πλουτου..εν τα εκαταφερεν διοτι εμπλοκαριστηκαν -τζαι εν χρειαζεται ελπιζω να σου αθθυμισω οτι η επιθεση εισιεν πολλαπλες μορφες - τζαι στα μμε, αλλα μεχρι τζαι στην εισπραξη φορων..
..μερικα μετρα επερααν τελικα υστερα υπο την πιεση των γεγονοτων..
αν εκερδισεν κατι η ευρυτερη αριστερα, η εργατικη ταξη, τζαι η κοινωνια, που τουτην τη ιστορια, εν ενα συναισθημα οτι υπαρχει ενα ταξικο ζητημα..που εφανηκεν να εν διαχυτο στην κοινωνια..τζαι τον δετζεβρη τζαι προσφατα..
αρα το να "επιβαλεις" κατι, εν μπορει να γινει στες υπαρχουσες δομες της αστικης δημοκρατιας [ετον τζαι τον αλλεντε το 73 - ουτε καν μια σοσιαλδημοκρατικη αλλαγη εν την αντεξαν]..
αλλα μια "μακρια πορεια" μεσα που τους θεσμους [οπως ελαλεν τζαι η γερμανικη νεα αριστερα την δεκαετια του 60] μπορει να αντιμετωπισει τες μορφες του βαθεως κρατους..η την παραλληλη δομη των καθεστωτων εκτακτης αναγκης..
Τουτο προϋποθετει οτι εν να γινονται παρεμβασεις τζαι σε μορφες των δομων της κρατικης εξουσιας
αλλα τζαι [ιδιαιτερα] στην κοινωνια..
εν μπορει ομως να εσιει καποιος την αυταπατη οτι μπορει να αλλαξει μια δομη με απλες διαταγες σε ενα συστημα διαχωρισμου εξουσιων τζαι διαβαθμισης αρμοδιοτητων..
Οποτε σε ετσι πλαισιο,αναγκαστικα κρινεις ποιοι εν οι συμαμχοι σου τζαι ποιοι οϊ..
τζαι ποιο μερος του συνταγματος εν κεκτημενο των δημοκρατικων αγωνων, τζαι αρα μπορει να δειυρυνθει,τζαι ποιο εν τροχοπεδη τζαι προσπαθεις να το περιορισεις..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
Να πιασουμε το πρωτο παραδειγμα..με τους αστυνομικους..
ε τι μπορει να γινει;..επηαν δικαστηριο, τζαι αθωωθηκαν..
σε ετσι περιπτωσεις [θωρεις παλε εν σημαντικη η "τιμωρια"-σαν συμβολο- με αξονα την αρμοδιοτητα τζαι οϊ το γενικο σχημα για το συστημα κλπ] εν 2 τα ζητουμενα:
1. να περασει στην κοινωνια το αισθημα οτι πρεπει να γινονται καταγγελιες για να σταματησουν οι αυθαιρεσιες μεσα που τες αντιστασεις των πολιτων..να αθθυμισω οτι ως τα 80'ς η διεκδικηση ακομα τζαι συνταγματικων δικαιωματων των πολιτων, ηταν σχεδον αγνωστη..τζαι οσοι ασχολουνται που τα τοτε θα αθθυμουνται ποσοι αγωνες εγιναν για να αναγωνριστουν δικαιωματα ακομα τζαι στους τ/κ που εξεκινησαν να ερκουνται ποδα..
οποτε η δημοσιοποιηση ετσι θεματων διαβρωνει τες δομες του αυταρχισμου..
2. αφου απετυχε η προσπαθεια στην δικη, τζαι αφου τους δικαστες εν μπορεις να τους αλλαξεις χωρις επανασταση συλλογικη κλπ, τοτε το επομενο ενι να δουμε που εκολλησεν νομικα το ζητημα, τζαι τι μπορουμεν να φκαλουμεν..διοτι αμα αθωωνεται ενας μπατσος για ελλειψη ενος τεκμηριου [ η για τον ρολο των μμε] εσιει ενα προηγουμενο πκιον που μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε παρακατω..διοτι μπορει αυριο να υπερασπιστουμεν εμεις καποιον σο δικαστηριο..

το να ζητουμε ομως ευθυνες που την εκτελεστικη εξουσια για την δικαστικη εν εσιει νοημα..

παμεν στο ζητημα των μεταναστων, τζαι εμμεσα των πολιτικων προσφυγων..
νομιζω οτι αμα εφτασεν ο χαμαλης, που ηρτεν δαμαι με δικη του προθυμια για να εξηγησει οτι αλλα εννοαν, στο σημειο να εκνευριστει, τοτε μπαινει ερωτημα ποιος εν ο στοχος μας..
δηλαδη εχουμεν μια κοινωνια γεματη παθιασμενους αντι-ρατσιστες τζαι εν να το παιζουμεν τζαι κριτικη επιτροπη διατυπωσεων;

πιο απλα αν δεν εν κατανοητο ιντα που εννοω..στην κυπρο, οπως τζαι αλλου, οι τελευταιες δεκαετιες εφεραν πολλην κοσμο..μεταναστευτικα ρευματα..
τζαι οτυτον δημιουργα τζαι μειγματα αλλα εσιει τζαι κενα στην κατανοηση των ανθρωπων που μερικοι θα εθελαν να τα εκμεταλευτουν..
σαν εναλλακτικος επαναστατικος η αντιεξουσιαστικος [χωρις να σημαινει οτι εν ουλλοι αντιεξουσιαστες στον χωρο] χωρος,
ειμαστεν σαφως ταυτισμενοι με την δηιουργια ενος πλαισιου κατανοησης για τουτους του αθρωπους, τζαι με τουτους τους αθρωπους..
τζαι θωρουμεν τζαι στο μελλον οπου οι ταυτοτητες μπορει να εν τζαι πιο ρευστες..
αλλα υπαρχει τζαι το παρον..
πως εν να στηριξουμεν κατι αν δεν απευθυνθουμε στην κοινωνια;
πρεπει λοιπον να εβρουμεν συμμαχους - οϊ μονο για να πεισουμε σαν δηθεν ιεραποστολοι, αλλα για να απεθυνθουμε στες ευαισθησιες του κοσμου..οπου στο κατω κατω εν που τζηνες που φκαινουμε τζαι εμεις..
αναποφευκτα οι αριστεροι [τζαι λογω ιστορικης συγγενειας με το χωρο] εν πιο κοντα..σιουρα η αριστερα μεσα στη θεσμικη αριστερα αλλα τζαι η θεσμικη η ιδια, εν αυτονοητο οτι εν να εσιει παραπανω ευαισθησιες..η εν να μπορεις να τους ξυπνησεις ευαισθησεις..
υστερα οι φιλελευθεροι..
τζαι υστερα οτι φιλανθρωπο υπαρχει ανζαι τουτο σουζεται ευκολα..
οποτε ποιος εν ο στοχος;..
το αισθημα της ηθκης ανωτεροτητας;
εμεις ειμαστεν καλλιτεροι;
οξα το θεμα ενι πως δημιουργουμεν τζαι σε τουτο το τομεα [οπως στην φαση με την αστυνομια κλπ] υπογεια ρευματα, κουλτουρας η θεσμων που εν να αντεξουν τζαι να διερυνθουν;

Να το καμω ακομα πιο συγκεκριμενο..
λαρνακα 2010..
επηεν μια μεριδα του χωρου τζαι επροσπαθησεν να σταματησει μια πορεια που επαιζεν με τον ρατσισμο..
αθθυμασαι ιντα που εγινε;
επειδη οι δικοι μας επαραβηκαν τα πλαισια της αστικης διαδικασιας [οι αλλοι ειχαν αδεια τζαι δικαιωμα πορειας] η αστυνομια εκαταγραψεν το τζαι ηταν το βασικο επιχειρημα τους αλλους - τουτο ενεν εμπορεν να το αποτρεψει κανενας..ηταν δεδομενο..
ιντα που επρεπε να καμει, ας πουμε, μια αριστερη κυβερνηση;
να απαγορευσει την πορεια;
εν εμπορεν - νομικα..
οποτε οτι βαθυ κρατος υπηρχεν στην αστυνομια εμπορεν να το χρησιμοποιησει πκιον την αδεια για πορεια, για να δυσκολεψει την ζωη οσων επηαν να καμουν παρεμβαση..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
η σταση του χωρου τοτε [υστερα που το γεγονος] ηταν σαντανωμενη αν με ρωτας..τζαι εξαναγραψα το..ειτε παεις τζαι μπλοκαρεις [αλλα εσιεις την ικανοτητα με την εννοια του πληθους] τζαι υπερασπιζεις το δημοσια,
ειτε εν το καμνεις..
Μετα εβρεθηκαμεν σαν αντι-ρατσιστικος χωρος σε ενα μπερδεμα..ως τζαι ενας καραγκιοζης οπως τον κουλια ακουετουν αφου δημοσια εφκαινε [που εμας] η ρητορικη "επιτεθηκαν οι φασιστες", αλλα η αστυνομια εκαταγραφεν οτι την παρεμποδιση της πορειας εκαμαμεν την εμεις [ ο χωρος μας εννοω - εν ημουν τζηνη τη φαση]..
Εν ηξερω αν εβρεθηκαμεν τοτε [εν σε ξερω θελω να πω] αλλα εφαμεν χρονο, να ξαναχτισουμε τζαι την διαδιακασια στηριξης του χωρου, τζαι διαχυσης του στη κοινωνια..να νοιωσουμε/να αθθυνηθουμε τζαι να διαχυσουμε οτι εν ειμαστεν μια ρατσιστικη κοινωνια..
εκαταφεραμεν το νομιζω αν δουμεν τες βουλευτικες που ηταν ο στοχος τους..
αλλα τζηνες τες δυσκολες μερες, εν ενας αριστερος υπουργος που εφκηκεν τζαι με τα στοιχεια του [τζαι με τη διαφροροποιηση που την αστυνομια] εδωκεν χρονο τζαι επιχειρηματα για να αναστραφει το κλιμα..επαλεψεν το..
για να καταλαβει η κοινωνια ποια εν η πραγματικοτητα..
τζαι εβοηθησαν τζαι φιλελευθεροι δημοσιογραφοι που τον χωρο το δικο τους..

Οποτε εν κουφο να κατηγορουμεν τους ακελικους για τουτο το θεμα..
Τζαι για το σχολειο της βεργινας, σοβαρομιλας;
Δηλαδη ποιος ηταν ο στοχος;
Εν εκαταλαβες οτι εκτος που μια τοπικη διαμαχη [εστω νεαρων] ηταν τζαι στοχος η αριστερα με τζηνο το θεμα;
Ποθεν εβρεθηκαν οι μιτσιοι που εστηριξαν τους παλαιστινιους συμαμθητες τους;
Ξαναδε τα γεγονοτα εξω που το πρισμα εμεις τζαι ουλλοι οι αλλοι, τζαι εν να δεις οτι στο μεταναστευτικο [οπως τζαι στο κυπριακο] οι συμμαχοι εν δεδομενοι..
φυσικα η κριτικη εν αυτονοητη..
αλλα ..να μεν εθελοτυφλουμε..

Παλαιστινιοι [σαν θεμα εξωτερικης πολιτικης τζαι γεωπολιτικης]..
Δαμαι το θεμα εν πιο κοντα στο ζητημα της διαχειρισης που εβαλεν τζαι η κωνσταντινα πιο πανω..
Υποθετω επροσεξες το οτι το ισραηλιτικο λομπυ εκαμεν μια δυναμικη εισοδο που το τελος του 2010 - ιδιαιτερα στα Μμε..ιντα το καλοτζαιρι με την υστερια για το μαρι, μια που τες υπογειες ρητορικες,ηταν εμμεσα οτι ο χριστοφιας ηταν φιλοαραβας..
μεν μου πεις οτι εν το επιασες;..εν λαλω οτι ηταν μερος εκστρατειας , ηταν κεκτημενη ταχυτητα μερικων..
εποκατσαν τελικα..
αλλα τζαι αμα επηεν ο χριστοφιας στο ισραηλ, ειδεν τζαι τους παλαιστινιους τζαι εστηριξεν την αιτηση τους για κρατος..
τζα δαμαι ο χριστοφιας σαν προεδρος εν υποχρεος ακριβως γιατι εν τζαι αριστερος [τζαι επιμενει σε τουτο,ενω καποιος αλλος εμπορεν να μεν] να ισορροπησει ..
αμα λοιπον εγινε η φαση με την γαζα που εκατεληξεν στην σφαγη στο μαβι μαρμαρα, σαν προεδρος εξερεν [εμπορες να το ξερεις τζαι παρακολουθωντας τις διεθνεις εξελιξεις - αλλα τζηνος σαν προεδρος ηξερεν το τζαι που την εξωτερικη πολιτικη τζαι τες μυστικες υπηρεσιες λογικα] οτι η τουρκια ετοιμαζετουν να φκει μπροστα τζαι να προκαλεσει ρηξη με το ισραηλ..
σαν προεδρος της κυπριακης δημοκρατιας εν εμπορεν να εμπλεξει την κυπρο σε μια τετοιαν κριση..
τζιαμαι οφειλεν να ηταν διαχειριστης της πολιτειας τζαι εκαμεν αυτο που επρεπεν να καμει..
κανενας προεδρος [με το κυπριακο τζαι τες υπαρχουσες σχεσεις με την τουρκια, τζαι εχωντας μπροστα το ζητημα με το φυσικο αεριο κλπ] εν θα εμπλεκετουν σε ενα καυκα οπως τζηνον..
ηταν παιχνιδι της τουρκιας..μπραβο του ερντογαν [αν θα κρινουμε την τουρκικη πολιτικη], αλλα η δουλεια του κυπριου προεδρου ωσπου να λυθει το κυπριακο εν να θωρει τες εναλλακτικες συμαμχιες [ειτε αριστερος ειτε δεξιος προεδρος ενι]..
ετσι εν η πολιτικη των πολτικων..
εν θεμα ευθυνων για ετσι θεματα....
αν διαφωνεις τοτε εν θα προσπαθησεις να εκλεγεις κλπ..αν το καμνεις, τοτε..;

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
η θεσμικη αριστερα εβρεθηκεν σε αναλογα διλληματα..υπερ των παλαιστινιων μεν, αλλα στις αλλαγες συμμαχιων, πρεπει να δει τζαι την γεωπολιτκη της κυβερνησης, τζαι να ψαξει τις εν δυναμει συμαμχιες με τασεις μεσα στο ισραηλ..τουλαχιστον οι ακελικοι ειχαν παντα ακρες με το κ.κ . του ισραηλ που εν δικοινοτικο [παλαιστινιοι κατα βασιν πκιον ομως] - η εδεκ που ηταν ο αξονας της φιλο-αραβικης τασης;
ειδες;
τζιαμαι εχουμεν μετατοπιση, που δειχνει οτι στην κοινωνια μας υπαρχει ρευστοτητα [ενταξει υπαρχει τζαι φτηνη αθλιοτητα οπως του λυσσαριδη με τον κανταφι [εν τον ειδα εν το ηξερω]..αλλα... ατε..:)]...

νομιζω οτι υπαρχει στην κοινωνια ενα υποστρωμα κατανοησης για το παλαιστινιακο κλπ..μεσα στα πλαισια τζαι τα φιλτρα του κυπριακου, της κυπρου κλπ..
αλλα θελει δουλεια να στηριχτει ενεν αυτονοητο πκιον..τζαι εν εσιει νοημα να κατηγορουμε τα πλασματα που εν διπλα μας,εστω τζαι επιφυλακτικα, αντι να θωρουμεν την ολη εικονα..

δηλαδη για τζηνη την υστερια με τους πολιτικους προσφυγες αμα εγινε το επεισοδιο στο γραφειο ευμεριας, φταιουν σου οι ακελικοι, οξα τα μμε;
αν το θεμα ενι να εβρουμεν κατι να λαλουμεν μπορουμεν να παμεν στην κροστανδη κοκ..η πιο πισω στην περιοδο των ιακωβινων της γαλλικης επαναστασης..:)
εν νομιζω οτι η κατασταση που επικρατει στον ελληνικο χωρο [με αναρχικους τζαι κκε η κκε τζαι αριστεριστες κλπ κλπ λ.χ.] να εν δειγμα θετικο..
εν κριμα..κατι πρεπει να γινει περκι γεφυρωθει το κενο..

εν νομιζω οτι η εποχη στην οποια ειμαστεν, εν βοηθητικη για το οργανωτικο οραμα του ενος τζαι μοναδικου φορεα η αληθκειας..χρειαζεται πολλαπλοτητα...
τζαι κατανοηση...εν ενα πραμα η κριτικη..
εν αλλο να τσακωνουμαστεν για τα κοινα...
εχουμεν ενα κοσμο μπορστα μας που ελαλουσαν τζαι το 36..τζαι υστερα..:)

Ανώνυμος είπε...

zep

-"Της Ευαγγελιας αρεσεν της το σχολιο ακροδεξιου? Συμπτωση?"

Ηταν συκεκριμένη πρόταση στο σχόλιο που βρήκα ενδιαφέρον, την οποία μετά που έβαλα το σχόλιο επαράθεσα την μόνη της για να δείξω ακριβώς το σημείο που θεωρώ ενδιαφέρον. Ημουν ξεκάθαρη. Το να γεννικεύεις για σχόλιο στο οποιο έχω a priori διευκρινήσει τι ακριβώς βρήκα ενδιαφέρον και τι όχι, είναι, αστείο. όχι χαριτωμενιά, αστείο.

-"Ετσι για να συστηννούμαστεν τζιολας. Εμείς δεν κρυβόμαστεν, ούτε είμαστεν απρόσωποι, ούτε είμαστεν φονιάδες."Οποτε θελεις σημμασια να περνας που τα μπλογκ να σου διουμε σιορ, ιντα εν σιαλλια ριαλλια?

Δεν εκατάλαβες τι εννοούσα και δεν αναφερομουνα σε μπλογκς. Ο άνεφ στον οποίο εμιλούσα εκατάλαβε τι εννοούσα και τι δεν εννοούσα, οπόταν δεν χρειάζεται να σου το αποσαφηνίσω εσένα γιατι δεν ειναι κατι που σε αφορα ουτε αμεσα ουτε εμμεσα.

Anef_Oriwn είπε...

Ω, Λινέ ΕΣΥ, κρυπτοΑΚΕΛικέ Superstar!!!

**********************
Κυρία Evangelia,

Sorry, αλλά εν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσες, γι’ αυτό κι έχω σκοπό να επανέλθω!!!

linopampakos είπε...

ανευ,
οϊ σιορ..φανεροαναρχικος που τα 19 μου..
ευτυχως που αμα αρκεφκουν οι καφκαες η φιλεναδα μου η Δυσδαιμονας αθθυμαται με τζαι καμνει διευκρινηση οτι στους ιστορικους εμφυλιους των επαναστατων υπαρχουμεν τζαι εμεις..
οσοι λαλουμεν οτι μπορουμε να συνυπαρχουμε..
καταγουμαστεν που τες γλυτζιες μερες των επαναστασεων [οπως το 36, το 68..:)]
τζαι, αναποδα,
τες δυσκολες μερες που εν εβρισκες πλασμα..[οπως τοτε στα 80'σ - που ελαλεν τζαι ο φιλος μου ο γιαννης - "αμα εθωρες μαλλιαρον, εμιλας του, γιατι μαλλον ηταν "δικος μας"..τωρα..πιι..]..:)..
τζαι ποδα τζαι ποτζει - εννοω τες οχτες του ατλαντικου τζαι της μεσογειου..:)

Ανώνυμος είπε...

χαμάλη

είπα σου ήδη πάνω τους λόγους για τους οποίους δεν κάμνω διάλογο, εξήγησα σου τους αποσαφηνισμένα. Πάραυτα, εν καλά να ξεκαθαρίσουμεν κάτι. Είπες "τζιαί θεωρείτε την υπόθεσιν τους κοτσιάνιν δικόν σας, τζι' άμπα τζιαί νεκατωθεί άλλος μεσ' την μέσην". Εν καλά να ξεκαθαρίσουμεν οτι εκ μερους μας οι πρώτοι άνθρωποι που ενημερωθήκαν όσο αφορούσε το να γίνει γνωστή η ιστορία στην κοινωνία [ΜΜΕ], ήταν η Χαραυγή. Η οποία επέλεξε να μεν το κάμει θέμα. Δεν σημαίνει ότι "στο γεννικά, δεν τους έκοφτεν". Σημαίνει ότι εππέσαν οδηγίες απο τα πάνω. Για να μεν θεωρηθεί απο την κοινωνία ως μια ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Επροσεγγίσαν το σαν κομματικό έντυπο τζιαι οχι ως ζητημα κοινωνικής πληροφόρησης. όπως είπε τζιαι ο λινός πάνω, οι συμμαχίες, εν καλό πράμα, τζιαι προσθέτω ότι εν ουσιαστικό στο να στήννει θεμέλια για βάσεις, για συλλογικές κοινωνικές αντιστάσεις. Δυστυχώς όμως, άλλο το κόμμα, άλλο τα συμφέροντα ενός κόμματος, άλλο η πολιτική ενος κόμματος, άλλο η instrumental behavior ενός κόμματος. Τζιαι το αν η αριστερα, μπορει να εν κομμα, εν επισης, μια μεγαλη συζήτηση.Τζιαι το αν η αριστερα, μπορει να διατηρήσει τον αριστερο της πολιτικό χαρακτήρα σαν κόμμα, είναι επίσης μια άλλη μεγάλη συζήτηση. Τζιαι στες δυο συζητήσεις, οι οπτικές, θα ηταν εντελώς διαφορετικές, πάντα σε συνάρτηση με τες πολιτικές καταβολές των ομιλούντων που θα εκάμναν τον συγκεκριμένο διάλογο. Τζιαι ενεν θα ηταν μόνο πολιτικός, θα ήταν τζιαι φιλοσοφικός τζιαι ψυχολογικός τζιαι ιστορικός, είτε μας αρέσκει είτε όχι τούτο το σημείο.

ανεφ

τι δεν εκατάλαβες ακριβώς? στο πορτα μόλις ετέλειωσες να μιλάς για το ακελ και για την δημαρχια της μαυρου, αμεσως μετα απο εσενα εμιλισε μια κοπελλα τζιαι ειπε για την κρατικη δολοφονια του Khalid, εγώ είμαι η κοπέλλα που σου εμίλησε εκείνο το βράδυ, τούτο εννοούσα. Αν κάμνεις ενα διάλογο με κάποιον εν καλύτερα να μεν ειναι απροσωπος/απροσωπη τζεινος που μιλα, δεν ειμαστεν ηλεκτρονικα γραμματα σε ηλεκτρονικες σελιδες, ειμαστεν ανθρωποι, υπαρκτοι, με μορφή, δεν είμαστεν μετέωρες ά-μορφες συνθέσεις λέξεων στον κυβερνοχώρο.

Ανώνυμος είπε...

Έκαμα 2-3 απόπειρες να τοποθετηθώ, έγραφα τζαι έσβηνα, ενευρίαζα τζαι επέρνα μου,μετά όμως τζαι τες τελευταίες παρεμβάσεις σου Λινέ, έφκηκα που τον προβληματισμό. Κάμνω copy paste το σχόλιο που σου άφηκα 5/2 σε άλλη συζήτηση :))
(Ινταλος τα καταφέρνεις να μπαίνεις μες τες ψυσιές τζαι να αποκαθιστάς τες ισσοροπίες... Τζαι όσα γράφεις, αλλά τζαι όσα αιωρούνται πίσω που τες λέξεις, εν πολύτιμα μες την συγκυρία ακόμα τζαι αν δεν τα υιοθετά κάποιος στο σύνολο τους. Χ.

Ανάφεντος είπε...

Λινέ.. πάρτο χαπάριν εγεράσαμεν τζιαι ξηάννουμεν εύκολα πιον. Ελάλες "καθεστωτική" τζιαι εισηγήθηκα "θεσμική" :)

Χαμάλης είπε...

Και να αδερφέ μου που μάθαμε, να κουβεντιάζουμε, ήσυχα, ήσυχα κι' απλά . . . .

"Ίσως να εν θέμαν της νομικής υπηρεσίας ή του ανωτάτου δικαστηρίου. Δεν έχει σχέσιν! Θα τα πλερώσει ούλα το "καθεστώς" Χριστόφια τζιαί η Κύπρος. Η Χαραυγή τζιαί ο Άστρα πρέπει να φκάλουν το θέμαν στην επιφάνειαν, να προληφθεί το κακόν, πριν να μας φορτώσουν ούλες τες ευθύνες εμάς.
Στο κάτω κάτω έχουν τζιαί τζιείν' τα πλάσματα ψυσιήν σιόρ. Ήνταμ που τους εκάτσαμεν φυλακήν τζιαί έν τους αρωτούμεν καθόλου; Τζιαί κτηνά να ήταν, ήταν να δείξομεν λλίον έλεος!"

Γιατί δεν το είδετε σαν παράλληλες προσπάθειες τότε; Εσείς εδικαιούστον να φωνάξετε την χαραυγήν, εγώ έννε δικαιούμουν;
Εσείς εφακκούσετε πόρτες με τον δικόν σας τρόπον τζιαί γιώ με τον δικόν μου. Εσείς επροσπαθούσετε να κινητοποιήσετε με τον δικόν σας τρόπον τζι' εγιώ με τον δικόν μου.

Δεν θα κρύψω ούτε τες εντυπώσεις μου, ούτε τα συναισθήματα μου. Θα χρειαστείς πολλήν προσπάθειαν να με πείσεις ότι είστε ανιδιοτελείς! Γιατί με τον τρόπον σου (σας) υποχρεώσετε με να σκεφτώ τζιαί το κάτι τις παραπάνω. Τζιαί προ πάντων να συγχωρήσω την επίθεσιν σας. Εν που τες λλίες φορές που επροσπάθησα να βοηθήσω τζι' εισέπραξα τόσην αχαριστίαν. Εν που τες λλίες φορές που με τσιμπήσαν τζι' εχάρισα τους το. Όταν κατηγοράς τον άλλον στην απουσίαν του, είναι σαν να τον ισκοτώνεις την ώραν που τζιοιμάται. Αλλά . . . . σεσέ λα φαμ είπαμεν!

Ανώνυμος είπε...

χαμάλης

ππέέέ, εγώ είμαι η πελλή που εμπήκα στην διαδικασία να αποσαφηνήσω, ήταν πιο σοφό τελικά το να έμενα στην απόφαση μου να μεν κάμω διάλογο.

Δεν το είδαμεν σαν παράλληλες προσπάθειες γιατί ελάλες σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν μπορεί κάποιος "καλοθελιτής να κουρτήσει τους μετανάστες" να κοπεί ο ένας αλεπάλληλα με λεπίδα μπροστά απο την κάμερα της φυλακής απο την απόγνωση του ούτε μπορεί κανένας "καλοθελητής να κουρτήσει τους μετανάστες" να πιεί ο άνθρωπος χημικά καθαριστικά που τον ελιώνναν απο μέσα μόνο τζιαι μόνο για να πληγεί το "καθεστώς" Χριστόφκια.
Τζιαι όχι, ενεν στην γλωσσολογική σου τοποθετηση/διατύπωση που είχα καμει "κριτική". Δεν είμαι ηλιθια. Εν στο πώς η έννοια/εννοιολόγηση του/ενος κόμματος, κάμνει τους ανθρώπους να κοιτάζουν, να μεν μπορούν να δουν τις ανεπάρκειες του κόμματος τους τζιαι να γυρεύκουν "αόρατους καλοθελητές εχθρούς που στόχο έχουν να πλήξουν τον "καθεστώς" Χριστόφια". Τζιαι να λαλούν "εν στημένον σίγουρα" αντί να γυρέψουν να δούν τι πραγματικά φταίει για την όλη κατάσταση

Nevermind, αφήννουμεν υγεία.

-------

ανεφ

δεν θα μείνω άλλο στη συζήτηση εδώ, αν θέλεις πέρνα απο τους αντάρτες στην ανάρτηση που εμιλούσαμε γιατί απάντησα σου σε τζείνο που μου με είχες ρωτήσει πριν.

Anef_Oriwn είπε...

Κυρία Evangelia,

Τούτο που λαλείς για το “Πόρτα” εκατάλαβα το τζι’ αθθυμούμαι το [όχι όμως και την αναφορά (μου) «για την δημαρχια της μαυρου»]. Αλλού επικεντρώθηκα ... Εκείνο που ΔΕΝ κατάλαβα ήταν ποια η χρησιμότητα ή/και ο λόγος της παρούσας αναφοράς σου στο τότε συγκεκριμένο γεγονός. Την υπενθύμιση μπορούσες να μου την κάμεις κατ’ ιδίαν με email. Κι εγώ κατάλαβα τότε ποια είσαι [θα σου πω μετά πως], αλλά ΔΕΝ το έκαμα χρήση! Επ’ αυτού θα επανέλθω κι εδώ και στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. ...

*******************
Ανάφεντε,

Αν αθθυμάσαι τότε στο “Πόρτα” εκάμαμε τζιαι μαζί τούτη την κουβέντα για τους όρους “καθεστωτική” τζιαι “θεσμική” Αριστερά [για το ΑΚΕΛ]! Προσωπικά συνήθως μιλώ για κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά...

Χαμάλης είπε...

Ε τωρά ήρτες πόσσω σου! Δηλαδή την ώραν που εξιψύχαν ο άδρωπος εγιώ έπρεπεν πρώτα να διορθώσω τες ανεπάρκειες του ΑΚΕΛ, τζι' ύστερα να το καλέσω για βοήθειαν. Με γειαν τον νούν σας ρε! Αλλά ορίστε τί σας κόφτει, όι εν ο μετανάστης μίσσιημου! Στ' αρχίδια σας ο μετανάστης. Προηγείται η κριτική στην ανεπάρκειαν του ΑΚΕΛ.

"δεν μπορεί κάποιος "καλοθελιτής να κουρτήσει τους μετανάστες" να κοπεί ο ένας αλεπάλληλα με λεπίδα μπροστά απο την κάμερα της φυλακής απο την απόγνωση του ούτε μπορεί κανένας "καλοθελητής να κουρτήσει τους μετανάστες" να πιεί ο άνθρωπος χημικά καθαριστικά που τον ελιώνναν απο μέσα μόνο τζιαι μόνο για να πληγεί το "καθεστώς" Χριστόφκια."

Χα; Μα τέλος πάντων πόσον νεαρή είσαι μπορείς να μου πεις; Δεν φαίνεσαι να έσιεις ιδέαν τί πάει να πει πραγματική ζωή! Δεν έσιεις εμπειρίες, δεν έζησες τίποτε, δεν ξέρεις τίποτε, δεν εβασανίστηκες ποτέ! Ποιός σου είπεν ότι η μόνη μέθοδος να φέρεις σε απόγνωσιν τον άλλον είναι η πειθώς; Μα ήσουν μεσ΄την φυλακήν μαζίν με τους μετανάστες; Ήξερες τί ετρώασιν; Ήξερες τί επίννασιν; Τί τους ελαλούσαν; Αν κουβεντιάσω αλλό λλίον μαζίν σου νομίζω θα σε σκανδαλίσω τζιαί δεν το θέλω γιατί είσαι εντελώς μια ανώριμη αθώα σταχτοπούτα, που την είδες ηρωίδα χωρίς να ξέρεις για ποιόν εργάζεσαι τζιαί ποιός σε δουλεύκει!
Καληνύχτα τζιαί να σιεπάζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή αντιλαμβάννομαι ότι έσχεις μιαν πολλά μεγάλην εγωιστικήν εσωτερικήν ανάγγην να φανείς ο «καλός και αδικημένος μάνα μου τον» παρά να φένεσαι ώς ένα τυφλωμένο κομματόσχυλλο σεξιστης τζιαι ομοφοβικος που είσαι, τζιαι επειδή αντιλαμβάννομαι ότι η αυτογνωσία δεν είναι πάντα εύκολη διαδικασία για όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανητη γή, τζιαι επειδή επίσης αντιλαμβάννομαι ότι ακόμα δεν επήρες χαπάρι ούτε θα πάρεις χαπάρι απο τίποτα απο όσα σου είπα πάνω είτε εγώ, είτε το ψαχτήρι, είτε απο τα σχόλια που είχε βάλει ο αντικράτης για τες κουβέντες σου, τζιαι επειδή όλοι εμείς είμαστεν οι «κακοί» τζιαι εσύ ο «καημένος μάνα μου με», θα σου κάμω την χάρη να ασχοληθώ με το ποστ σου, έστω τζιαι ας ξέρω ότι πάλε δεν θα καταλάβεις τίποτε που τζείνα που έχω να σου πώ. Δεν πειράζει, χαλάλι σου. αφού ποθείς τόσο διακώς να φανείς ο «καλός μάνα μου τον» [παρά ο ττόπουζος κομματόσχυλλος σεξιστής ομοφοβικός που είσαι, τζιαι που ξέρεις πολλά καλά ότι είσαι, είναι τζιαι ένας απο τους λόγους που «αγωνίζεσουν πάνω να μας δείξεις ότι τάχα δεν είσαι»] θα σου κάμω την χάρη, να παίξω τον ρόλο του «κακού» στο θέατρο που εδώ και ώρα προσπαθείς συντονίσεις μόνος σου. Θα το κάμω για την διασκέδαση μου, για κανέναν άλλον λόγο, το να παίξω στο «θέατρο» σου.

-Ε τωρά ήρτες πόσσω σου! Δηλαδή την ώραν που εξιψύχαν ο άδρωπος εγιώ έπρεπεν πρώτα να διορθώσω τες ανεπάρκειες του ΑΚΕΛ, τζι' ύστερα να το καλέσω για βοήθειαν. Με γειαν τον νούν σας ρε! Αλλά ορίστε τί σας κόφτει, όι εν ο μετανάστης μίσσιημου! Στ' αρχίδια σας ο μετανάστης. Προηγείται η κριτική στην ανεπάρκειαν του ΑΚΕΛ.

[Αν εν τούτο που εκατάλαβες απο την ανάγνωση όσων σου έγραψα, τζιαι που όλα όσα ειπώθηκαν τζιαι απο το ψαχτήρι, λυπάμαι, αλλα δεν πρόκειτε να μπώ στη διαδικασία να σου μάθω να σκέφτεσαι, ούτε να σου βγάλω τες κομματικές σου παρωπίδες, τούτο εν δική σου διεργασία, την οποία δεν σε βλέπω να την κάμνεις, γιατί για κάποια άτομα το να είναι κομματόσχυλλα συνειδητά τζιαι υποσεινήδητα βοηθά τους τζιαι σε άλλους τομείς της ζωής τους, και ο νοών νοείτω, κ.οκ ]

-Μα τέλος πάντων πόσον νεαρή είσαι μπορείς να μου πεις; Δεν φαίνεσαι να έσιεις ιδέαν τί πάει να πει πραγματική ζωή! Δεν έσιεις εμπειρίες, δεν έζησες τίποτε, δεν ξέρεις τίποτε, δεν εβασανίστηκες ποτέ!

[τζιαι εσύ, δεν έσχεις υπόθεση, στο να κάμνεις υποθέσεις, πίστεψε με. Γιαυτό κάμε κάτι πολύ πιο χρήσιμο απο το να κάμνεις υποθέσεις, όπως πχ το να αρχισεις συνειδητά πλέον να αντιλαμβάννεσαι πως το ότι είσαι κομματόσχυλλο, στον βαθμό που είσαι, επηρεάζει τις αντιληπτικές σου δυνατότητες και ικανότητες σε σχέση με όσα συμβαίννουν γύρο σου και αδυνατείς να τα δείς, λόγω του φίλτρου με το οποίο εκπαίδευσες τον εαυτό σου να κοιτάζει. Τόσο όσο αφορά αντιληπτικά την βιωμένη αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά τζιαι την υποκειμενικότητα, που φέρει η νοερή υποκειμενική πραγματικότητα. Με θκυό λόγια, το ότι εσύ είσαι κομματόσχυλλο σε βαθμό που σε επιρεάζει στο να μην αντιλαμβάννεσαι κάν, το τι έκαμνες. Τζιαι το ότι ακόμα δεν εκατάλαβες τι έκαμνες, δείχνει την σοβαρότητα της περίπτωσης σου. ]

Ανώνυμος είπε...

-Ποιός σου είπεν ότι η μόνη μέθοδος να φέρεις σε απόγνωσιν τον άλλον είναι η πειθώς; Μα ήσουν μεσ΄την φυλακήν μαζίν με τους μετανάστες; Ήξερες τί ετρώασιν; Ήξερες τί επίννασιν; Τί τους ελαλούσαν;

[Ναι άνθρωπε μου εξέραμεν, έν τζιαιν εχτές η προχτές που αθυμηθήκαμεν το Μπλοκ 10 η τους μετανάστες. Ουτε ειναι μόνο μέσα στην Κυπρο που κάμνουμεν ακτιβισμό ή πολιτικούς αγώνες. Αλλά ύπαμεν, στες υποθέσεις, δεν έσχεις υπόθεσην. Επίσης, δεν είχαμεν μόνο με τους μετανάστες επαφή μέσα στες φυλακές αλλά σε πολλές περιπτώσεις είχαμεν τζιαι με τις οικογένειες τους έξω απο τις φυλακές τζιαι εξέραμεν τζιαι που έβαζεν το «καθεστώς Χριστόφια» τα παιδία τους, όταν τα επέτασσεν μέσα στες παιδικές στέγες οπως τα ορφανα σκυλλακια. Ετσι εκαμνεν το καθεστως Χριστοφκια, αν δεν το ξερεις, μαθε το τζιαι τουτο. Ηξερεν τα ουλλα ο υπουργος, ακομα τζιαι για τα μωρα μες την παιδικη στεγη, ηξερε για ολες τες περιπτωσεις, τζιαι ονομαστικα τζιαι τα παντα, επληροφορησαμεν τον να ξερει. Ενεν ευκολη δουλεια να εισαι υπουργος εσωτερικων. Αλλα το να πετασσουντε μωρα μεταναστων μες την παιδικη στεγη, εν τζιαι τουτο ενα που τα εγγληματα που εγιναν]

-Αν κουβεντιάσω αλλό λλίον μαζίν σου νομίζω θα σε σκανδαλίσω τζιαί δεν το θέλω γιατί είσαι εντελώς μια ανώριμη αθώα σταχτοπούτα, που την είδες ηρωίδα χωρίς να ξέρεις για ποιόν εργάζεσαι τζιαί ποιός σε δουλεύκει!

[Ειλικρινά ρε άνθρωπε μου, αν ενόμιζες έστω τζιαι στο ελάχιστο ότι υπήρχεν περίπτωση να μπορείς να με «πληγώσεις» ή να με «αναστατώσεις» με τα λοούθκια σου , υποτιμάς με πολλά, υποτιμάς με πάρα πολλά. Δεν εκατάλαβες καν τι σου είπα πάνω οταν σου είπα οτι δεν ειμαι εύκολος στόχος. Που σημαίνει ότι υποτιμάς με απο την αρχή της συζήτησης. Εβαλες την λέξη lady πάνω για να μου επιστήσεις προσοχή στη «θέση/ρόλο» μου ώς γυναίκα κάμνωντας υπενιγμούς για ευθραυστότητα, χωρίς να υπολογίσεις / σκεφτείς / ξέρεις καν, ποια ειμαι, τζιαι τι ειμαι, τζιαι πως ειμαι. Ετσι για να ξέρεις τόπουζους σαν εσένα τρώω τους για πρόγευμα νοητικά, είσαι πολλά αστείος να νομίζεις ότι μπορείς να με «πληγώσεις» με τα λοούθκια σου. Πέραν απο κομματόσχυλλο είσαι τζιαι σεξιστής, τζιαι επειδή είχα δεί προ πολλού τα ομοφοβικά σχόλια σου στο μπλοκ ακελικου συντροφου σου –τζείνα που ελάλες για το σχισμένο κλατσον τζιαι τον σχιζμένο κώλο- αντιλαμβάννομαι εδώ και καιρό οτι το πρόβλημα σου εσένα είναι ιδιέταιρα βαθύ, είναι που την αρχή που το εξέραμεν τουτο, ότι είσαι παιδί με ειδικές νοητικές ανάγγες, όπως όλοι οι σεξιστες τζιαι οι ομοφοβικοι. Τζιαι ο ανεφ πχ εν ακελικός, αλλα δεν με είδες πουθενά να του λαλώ «δεν θελω να καμω διάλογο μαζί σου» άρα, εν ξεκάθαρα κάποια πράματα που μόνα τους εδώ και παααααρα πολλύ καιρο, μόνο που δεν τα έβλεπες καν. Ουτε θα τα δείς, αδυνατείς. ]

Οκ? Εν καλά τούτα ή θέλεις τζιαι άλλα για να πιάννω εγώ τον ρόλο του «κακού μπαμπούλα» τζιαι εσύ του «κλαμένου δύσμοιρου δύστυχου μανα μου τον που τον σηκοφαντούν τα κακα αναρχόπουλλα που στοχο εχουν να πληξουν το καθεστως Χριστόφκια»?

Ανώνυμος είπε...

υστερόγραφο - είπα σου το πολλά ξεκάθαρα απο την αρχή οτι δεν θελω να καμουμεν διάλογο δαμέσα, σε τούτο το μπλογκ. Εσυνέχιζες συνέχεια - συνέχεια - συνέχεια, χωρίς να σεβαστεις τζεινο που εζήτησα με ευγένεια. Τζιαι όσο δεν σου απαντούσα, αντι να φανείς ως ο attention bully που είσαι, εφαίνεσουν ως ο καημενος δυσμοιρος που δισπιρκα. Μπορει να ξεγελας καποιους, αλλα εμας δεν μας ξεγελας ανθρωπε μου, γιατι ξερουμεν τζιαι τα εκρωματικα που εγραφες για τους ομοφυλοφιλους, εδω και πολλή καιρο ξερουμεν τι εισαι και ποιος εσαι. Τζιαι δεν εισα ενας δυσμοιρος που δυσπηρκα, είσαι ενα πολλα άσχημο είδος ανθρωπου, τζεινων που νομιζουν οτι οι γυναικες τζιαι οι ομοφυλοφιλοι ειναι κατωτεροι απο τους αντρες. Με κοματοσχυλλα σαν εσενα εν γιαυτο που δυσκολευκεστε να πατε μπροστα σαν κομμα στην κοινωνια, κριμα. Κριμα γιατι εν τζιαι τα ζητηματα της επανενωσης μεσα στη μεση, για τα οποια μονο το Ακελ θα εμπορουσεν να καμει κατι καλο.

Anef_Oriwn είπε...

Κυρία Evangelia,
[το «κυρία» - για να ξηγιόμαστε – σε ανταπόδοση του δικού σας(!) «κύριε anef»]…

Συνοπτικά [γιατί θα μπορούσα να πω και πολύ περισσότερα ακόμα] τα εξής αναφορικά με τα όσα γράφεις στην παρέμβαση σου με ημερ. 9 Απριλίου 2012 11:51 μ.μ., απευθυνόμενος σ’ εμένα:

1. Θεωρώ ατυχέστατη από μέρους σου [για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά έκφραση] την αναφορά σου στην παρουσία μου σε συζήτηση στο “Πόρτα”. Δεν νομίζεις ότι αυτό δίνει κλειδιά για αποκάλυψη της ταυτότητας μου; Σίγουρα άμα «… κάμνεις ενα διάλογο με κάποιον εν καλύτερα να μεν ειναι απροσωπος/απροσωπη τζεινος που μιλα, δεν ειμαστεν ηλεκτρονικα γραμματα σε ηλεκτρονικες σελιδες, ειμαστεν ανθρωποι, υπαρκτοι, με μορφή, δεν είμαστεν μετέωρες ά-μορφες συνθέσεις λέξεων στον κυβερνοχώρο», αλλά αυτή η ενημέρωση/πληροφόρηση θα μπορούσε να γίνει ιδιωτικά μέσω emails, μια και δεν ξέρουμε αν ο άλλος το επιθυμεί.

Που ξέρετε κυρία Evangelia αν εγώ επιθυμώ την αποκάλυψη της ταυτότητας μου και δη σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Από την άλλη μπορεί να μην είμαι και τόσο μάγκας εγώ [όπως πιθανότητα εσύ και οι σύντροφοι σου]. Γι’ αυτό κι επειδή το blogging μου παρέχει τη δυνατότητα να γράφω ανώνυμα το αξιοποιώ [βασικά για λόγους αυτοπροστασίας]! Και σου υπενθυμίσω [αν το ξέχασες] ή να σου γνωστοποιήσω [αν δεν το γνωρίζεις] τη λυσσώδη, αισχρή, χυδαία και φασιστική [λεκτική] επίθεση που δεχόμασταν [τόσο Εγώ όσο και η Οικογένεια μου] για κάπου δύο χρόνια από το φασιστικό Blog “Christofias Watch”! Εφαντάστηκες να ξέρανε και ποιος είμαι;!

Δεν ξέρω πως συμπέρανες, ή ποιος σου ψιθύρισε ή από που άκουσες ποιος είμαι, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα το δημοσιοποιούσες… Όμως ουδέν κακό αμιγές καλού! Με την αναφορά σου αυτή έχει αποκαλυφτεί και στους φίλους και συντρόφους σου ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. ότι δεν παρευρίσκομαι μόνο σε εκδηλώσεις που διοργανώνει και στηρίζει το ΑΚΕΛ!

Παρεμπιπτόντως κι ΕΓΩ κατάλαβα τότε ποια είσαι καθώς στην παρέμβαση σου στη συζήτηση [μετά από μένα] είχες χρησιμοποιήσει σχεδόν το ίδιο λεκτικό και τα ίδια επιχειρήματα για να κατακεραυνώσεις το ΑΚΕΛ [για την “κατασταλτική πολιτική του”], τα οποία είχες χρησιμοποιήσει και σε σχόλιο σου κάπου σ’ ένα blog [δεν θυμάμαι ποιο]... Και δυστυχώς είχα διαπιστώσει ότι και ο προφορικός σου λόγος [όπως και ο γραπτός] διακρινόταν από το ίδιο μένος κατά του ΑΚΕΛ. Όμως μέσα σ’ όλα αυτά τα αρνητικά υπήρχε και κάτι που μου είχε προκαλέσει θετική εντύπωση: Η έντονη πολιτική σου ενεργοποίηση και εμπλοκή, καθώς [και sorry αν ακουστεί σεξιστικό] οι πλείστες κοπέλες της δικιάς σου αισθητικής παρουσίας [ομορφιάς] το παίζουν συνήθως [μόνο] γκόμενες!!!

2. Δεν κατάλαβα ακόμα [παρ’ όλο που προσπάθησες να το επεξήγησης] γιατί θεωρείς ως «πολλά ενδιαφέρον» το σχόλιο του τακτικού πλην ταραμένου θαμώνα του Blog μου που τούτη τη φορά υπόγραψε ως akel watch. «Τούτος» είναι ένας γραφικός τύπος που σχεδόν σε κάθε ανάρτηση αφήνει κι ένα σχόλιο που κινείται στο ίδιο φαιδρό ύφος και επίπεδο. Για το λόγου το αληθές δες κι αυτό: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/04/392012-2012.html?showComment=1333663966239#c7074797182576513513
Εσύ θεώρησες το συγκεκριμένο σχόλιο ενδιαφέρον προφανώς γιατί βολεύει τις αρνητικές σου απόψεις για το ΑΚΕΛ, όπως ας πούμεν(τε) το σημείο που λέει ότι «η χαραυγή τάχθηκε εναντια στους φονιάδες αναρχικούς»… Ποιο είναι το «ενδιαφέρον», το «φονιάδες»;

Αναφορικά με τα όσα [ΜΟΥ] γράφεις στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ., νομίζω ότι ο Λινός απάντησε σ’ όλα [και πολύ καλύτερα από ‘μένα] στο δικό ΤΟΥ Blog!!!

Χαμάλης είπε...

Άτε πάλε! Εγίνηκες πουρού! Επερίμενα το! Είσαι συνηθισμένη να γένεται το δικόν σου! Εν αντέχεις ούτε κριτικήν ούτε διάλογον. Άμπα τζι' είσαι η Θεοχάρενα; Αλλά δεν θα με απασχολήσει τούτον. Ούτε οι βρισιές σου θα με απασχολήσουν. Ο Χαμάλης εν ένας άγνωστος. Όταν τον υβρίζεις, απλά φανερώνεις τον χαρακτήρα σου τζιαί τον αντιΑΚΕΛικόν φανατισμόν σου! τζιαί τελικά έκαμες τζιαί το μπλοκ του Λινού μπουρδέλλον, εν αλήθκεια. Ζήτα του ένα συγγνώμην του αδρώπου!

Αλλά . . . . για τους ομοφυλόφυλους δεν αθθυμούμαι να σχολίασα ποττέ μου τίποτε. Δε θυμούμαι να ασχολήθηκα καν! Θυμίζεις μου; Ξα μάσιεσε να μου τους βάλεις τζιαί τζιείνους πασ' την κκελλέν μου τωρά με τζιηνούρκον κουτσομπολιόν;

Ανάφεντος είπε...

Αnef σε χαιρετώ,

.....Αν αθθυμάσαι τότε στο “Πόρτα” εκάμαμε τζιαι μαζί τούτη την κουβέντα για τους όρους “καθεστωτική” τζιαι “θεσμική” Αριστερά [για το ΑΚΕΛ]! Προσωπικά συνήθως μιλώ για κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά...

ναι θυμούμαι την κουβένταν. Απλώς εδιόρθωσα τον Λινό που έγραψεν πιο πάνω:

..... η καθεστωτικη αριστερα [ ο ορος εν καλος τζαι αν αθθυμουμαι καλα εισηγηθηκεν τον ο αναφεντος μεσα στα πλαισια των συζητησεων περσι το καλιτζαιρι....

ενώ είχα εισηγηθεί το "θεσμική" αντί του καθεστωτική που ελάλεν τζιαι που ήξερα ότι εν θεσμική που ήθελεν να πει - τζιαι ακόμα κάμνει το ίδιον λάθος :)

Το εξωκοινοβουλευτική εν μου πολλοκάθεται διότι εμπεριέχει την έννοιαν μιας αριστεράς που θα ήθελεν να μπει στο κοινοβούλιον τζιαι δεν τα καταφέρνει. Ενώ το εξωθεσμική μπορεί να εμπεριέχει τζιαι την ιδέαν μιας αριστεράς που δεν θέλει να μπει στο κοινοβούλιον ή να οργανωθεί στην βάσην των παραδοσιακών μορφών πολιτικής οργάνωσης.




Μπορεί να εν νάκκον αδόκιμος σαν όρος αλλά νομίζω ότι μπορεί να εκφράσει μιαν αριστεράν που λειτουργεί έξω που θεσμούς.

Ανώνυμος είπε...

"Κριμα γιατι εν τζιαι τα ζητηματα της επανενωσης μεσα στη μεση, για τα οποια μονο το Ακελ θα εμπορουσεν να καμει κατι καλο."

Δαμέ εμπέρτεψες τα! Το ΑΚΕΛ που κατά σέναν αποτελείται από κομματόσκυλα . . . . . . .

Ανώνυμος είπε...

Εισαι ψευτης χαμάλη. Λέεις οτι δεν θυμασαι [ταχα οτι εχει περασει καιρος που εκανες τα εκτρωματα σου και τώρα δεν τα κανεις πλεον] αλλα ακομη και προχτες τα συνεχιζες τα ιδια σεξιστικα και ομοφοβικα μοτιβα. Ακομη και προχθες. Δεν θυμάσαι χαμάλη? Αλήθεια? Απο τα προχθές μέχρι σήμερα έχεις ξεχάσει α?

Χαμάλης είπε...
Πππεεεεε . . . . . Πάει το καλτσόν σου κουνιστέ πισωκούντη! Έσσιησες το! Έκαμες το σαν τον κώλον σου!

Μιαν τζιαί είσαι άνεργος ρε γάρε, αφού επαττήσαν τζιαί τα πορνεία πιον, πήαινε στον παπάν τον εχτεσινόν να σου τυλίξει θκυό τρείς μαριχουάνες να πιάεις τα μίλια σου. Αλλά εξίχασα . . . . Τον παπάν έπιαεν τον η αστυνομία τζι' έκατσεν τον μέσα. Έν πειράζει! Τράβα τζιαί πήαινε στην παπαθκιάν του. Έσιει στοκ πολλύν τζι' εν να σε σάσει μεν φοάσαι. Τον γέριμον τον παπάν εκάτσαν τον μέσα τζι' έχασες τζιαί σύ. Ήταν να σου τζιαί δώσει την . . . ευλογίαν του! Ποπίσω!
Παλιά ευλόαν τζιαί τον Κουλίαν! Αλλά τωρά τελευταία επαραμέλησεν τον τζι' εν για τούτον που αναμασά σαν την γαούραν συνέχεια. Εν την αντέχει την κωλοφαούραν του! Πόσον τζιαιρόν άσαστος ο γέριμος πόσον!
6/4/12 10:48 π.μ.

---------

τελικά έχεις και επιλεκτική μνήμη, συν με όλα τα υπόλοιπα.

Τούτο ηταν το τελευταίο μου ποστ προς εσένα. Είσαι πολλά "τρυφερός" για να δώκω πάνω σου με παραπάνω ταχύτητα λυπούμαι σε, σκέφτου ότι έγραφα σου σε moderation τζιαι ειπες μου πως το εκαμα μπουρδέλλο, αν σου είχα κάμει κανονική επίθεση, ήταν να κλαίεις τωρά τζιαι να γλύφεις τες πληγές σου. Δεν τα πάω καθόλου καλά ουτε με τους σεξιστες ουτε με τους ομοφοβικους. Αντιο σου κύριε "χαμάλη".

Χαμάλης είπε...

"Μπορει να ξεγελας καποιους, αλλα εμας δεν μας ξεγελας ανθρωπε μου, γιατι ξερουμεν τζιαι τα εκρωματικα που εγραφες για τους ομοφυλοφιλους, εδω και πολλή καιρο ξερουμεν τι εισαι και ποιος εσαι."

Α ώστε με παρακολουθείτε πολλύν τζιαιρόν! Για τούτον τζιαί το μένος, για τούτον τζιαί η αναίτια πρόκληση . . . . . Ε αφού επήα τζιεί που πήα θα συνεχίσω ακάθεκτος!

Ανώνυμος είπε...

ανεφ


1) Επειδή εν καλά να μην ειναι de-faced μια συζήτηση εθεώρησα ότι ήταν το σωστό δεν εσκεφτηκα οτι μπορει να μεν το επιθυμουσες, λαθος μου, αναγνωριζω το και απολογουμαι αν εν κατι που δεν σου αρεσε, τες προθεσεις μου εξήγησα τες πάνω, δεν εσκεφτηκα οτι μπορει να μεν το επιθυμουσες. [Αλλα οπως τζιαι να εχει ακομα τζιαι ετσι παλε δεν μπορει να αναγνωρισει καποιος ποιος εισαι εαν δεν ξερει ποια ειμαι για να ξερει ποτε εκαμα παρεμβαση τζιαι που, επειδη εμιλησαν και αλλοι συντροφοι/ισες για τις κρατικες καταστολες κτλ τζιαι απο ολα τα ατομα που ηταν τζιαμε, όσα ξερουν ποια ειμαι είναι όλα ατομα που εν συντροφοι / συντροφισσες εμπιστοσυνης που δεν θα σου προκαλουσε οποιοδηποτε προβλημα τουτο]


2) Για το μένος που λαλείς, ένεν μένος, αν πχ μιλησω με την αδερφή μου για την συμπραξη Κυπρου Ισραήλ θα σκοτωθούμεν [οπως και εσκοτωθηκαμεν πολλες φορες] δεν σημαινει οτι δεν την αγαπω η οτι δεν δεχομαι/σέβομαι το δικαιωμα της στες αποψεις της. Η πολιτικη ομως εν πολιτική, άλλον το ενα, άλλον το άλλο. Στες προσωπικές σχέσεις εν πιο εύκολο να βλέπεις κάποια πράματα, σε σχέση με την πολιτική πχ. Αν δεν ξέρεις τον άλλον, εν πιο δύσκολο να βλέπεις κάποια πράματα, σε σχέση με την πολιτική πχ. Τούτο όσο αφορά ένα πλαίσιο γλωσσολογικών παρεξηγήσεων κ.ο.κ.

3) Βρηκα το ενδιαφερον για το «φονιαδες» για πολλούς λόγους. Πχ επειδή συνήθως οι δεξιοί / ακρο-δεξιοι στην Κύπρο λέουν μας τραμπούκκους, όχι φονιάδες, ηβρα το πολλα ενδιαφερον να μας λαλουν φονιαδες οταν ο χώρος δεν εκαμεν ποτε τιποτα που να θεσει ζωες σε κινδυνο, τζιαι οταν αυτοί εχουν καμει ξυλοδαρμους τζιαι μαχερώματα. Επισης πχ ηβρα το ενδιαφερον γιατι καποιοι απο τον χωρο της κοινοβουλευτικης αριστερας επιμενουν να εξισώννουν τον χώρο με τους ακροδεξιους [τουτο εκαμεν το τζιαι ο φιλος σου ο ζεπ τζιαι εσύ εκαμες το στους Ανταρτες πχ] αλλα έσχει διαφορά αν το λέει καποιος πανω σε ενα εκνευρισμό, ή, αν εν οπτική. Αν εν οπτική, σημαινει οτι ποττε, δεν μπορουμε να μαθουμεν τιποτε ο ενας απο τον αλλον, δεν θα μπορεσουν ποτε να υπαρξουν κοινες βασεις για αγωνες κτλ. Εν πολλοι οι λογοι για τους οποιους το ηβρα ενδιαφέρον, επίσης πχ αν η χαραυγή μας παρουσιάζει ή μας εξισώννει με την άκρα-δεξιά, εννοείτε ότι θα έχουμεν πρόβλημα. Τζιαι θεωριτικό τζιαι πρακτικό. Δεν ήξερα το άρθρο στο οποίο αναφέρετουν το ποστ, και αυτό είναι ακόμα ένας απο τους λόγους που το βρήκα ενδιαφέρον, δηλαδή, ενδιαφέρον ως προς το να δώ ακριβώς τι ελάλεν τζιαι πως επαρουσίασεν την όλη κατάσταση.

Χαμάλης είπε...

Τούτος που λαλείς απείλησεν με, εξατίμασεν με τζιαί εξατίμασα τον τζιαί γιώ! Μαζίν με τζιείνον εσατύρησα τζιαί κάποιους άλλους όπως τους παπάες τζιαί τον Κουλίαν. Οι οποίοι τζιαί τζιείνοι ξατιμάζουν μας, ιδιαίτερα ο Κουλίας προχτές στην βουλήν. Επαραδέκτηκα σιήλιες φορές ότι γράφω με τούτον τον τρόπον για να είμαι διασκεδαστικός. Δεν σημαίνει όμως ότι προσβάλλω τους ομοφυλόφιλους, όπως τζιαί συ δεν σημαίνει ότι επρόσβαλες τες γεναίτζιες όταν εμίλησες για μπουρδέλλον! Μεν τα συγχίζεις τα πράματα. Δεν εξέφρασα άποψιν! Απλά εσατύριζα χυδαία χα χα χα χα . . . Διασκεδάζουμεν κυρία μου, διασκεδάζουμεν! Είναι πελλάρες μεταξύ αγνώστων!

Α ήβρες με τζιαί τρυφερόν τζι' έν θέλεις να δώσεις πάνω μου με μεγάλην ταχύτηταν. Μάλλον είσαι έναν αππωμένον πλουσιοκόριτσον σαν τζιείνα που σου αυθαδιάζουν που μεσ' το BMW τους, τζιαί γίνουνται καπνός. Μπροστά στον άλλον όμως αρνίν πασιήν! Χα τζιαί σύ τωρά. Τέλος πάντων αφού έν έππεσες κόμα, βάλε αλλό λλίην ταχύτηταν να δεις ότι αντέχω.

Χαμάλης είπε...

Εφαραντζιήστηκεν; Τέλος πάντων!
Άμα ξυπνήσεις αύριον το πρωίν, πήαινε τζιαί στο μπλοκ ποντίκιν. Ποτζιεί να δεις ομοφοβικά, σεξιστικά, θκιαολικά τζιαί ξέρω γιω, τζιαί ξέρω γιω που τους σύρνω! Έχασες σου λέω, έχασες! Κανονικά το λημέριν μου εν ποτζιεί.

linopampakos είπε...

αναφεντε,
σωστος..:).. θεσμικη..

χαμαλη,
εν νομιζω να παει το BMW [σαν γενικοτερη αισθητικη] της ευαγγελιας...:)
peace brothers [and sisters]
που θα ελαλεν τζαι η χιππικη γραμμη που ερκεται που το 1968...:)

Χαμάλης είπε...

Δεν έχω ιδέαν ποια ένει. Ούτε που τοποθετείται.

zep είπε...

Εγιω τον Χαμαλη εσιει τζιαιρο που τον εσυγκοψα τον οτι εν πρωκτοφοβικος. Οπου τον δεις τζιαι οπου τον χασεις μιλα για παλλουτζια που εμπηκαν μεσε κωλους τζιαι δεν ηφκαινουν :D

Χαμάλης είπε...

Ε μα έννεν για τούτον που με εχθρεύουνται οι . . . πρωκτοφιλικοί; Πού νά 'ξερα εγιώ μάνα μου, πού νά 'ξερα!

Χαμάλης είπε...

"θανατος στους φονιαδες .θανατος σε καθε ακελικο.θανατο στο κομμα του πλουτου.θανατος σε καθε οπαδο του κομμουνισμου.δωστε τα ολα στο λαο.τιποτα στο κρατος.δωστε στον λαο την τριωροφη επαυλη καταστροφκια.τις λιμουζινες.τα τζετ.ολα στον φτωχο."


Ορίστε κυρία Ευαγγελία σε ποιόν τζιαί σε τι απαντούσα στο μπλοκ του Άνεφ 6-4-12, τζι' εκακοφάνηκεν σου εσέναν. Είδες τα δικά μου, αλλά τα δικά του έκαμες τα γαργάραν. Ντροπή σου! Υπεραμύνθηκες μόνον του κώλου (του;). Δεν σε ενοχλήσαν οι απειλές του; Δεν σε ενοχλήσαν οι ύβρεις του; Ενόχλησεν σε μόνον η αναφορά στον κώλον (του;). Βρε άμπα τζι' ήταν δικά σου λοούθκια τούτα; Τα αγγελικά πλασμένα; Πως εξηγείται άλλωσπως;
Δώσε μιαν εξήγησιν εδώ και τώρα αφού θέλεις να το παίζεις μαγκάκιν. Γιατί σε ενοχλήσαν πολλά τα δικά μου μόνον που στο κάτω κάτω ήταν απάντηση, τζιαί τα δικά του που ήταν πρόκληση καθόλου;

linopampakos είπε...

απο την πορεια..
"ειμαστε ο ανθος της κυπριακης νεολαιας, δεν θα μας ΜΜΑΔησετε"

http://falies.com/2012/04/14/%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1/

που μακρια είπε...

τζιαι για το θεμα της ηλικιας, δηλαδη ρε κουμπαρε επειδη οι τραουλλοι οι παπαες εν τα πολλοκαταφερνουν να εν με ανηλικους τζιαι να μεν τους παρενοχλισουν σεξουαλικα εν τζιαι σημαινει τα γερημα πως ο υπολοιπος κοσμος εν οπως τζινους

Χαμάλης είπε...

"Παντός Καιρού" 4/21/2012 9:44 μμ.
"Ανώνυμος είπε...
buhda
ελα να σου το κανω με τον οθωμανικο τροπο που σου αρεσει ως ακελικος τουρκοσπορος που εισαι.
σημερα γαμησα τη γυναικα σου. εκαμα το shιστον της οπως το χαρτζι."

Τούτον είναι ακόμα ένα σύνηθες σχόλιον σαν τζιείνα που πιάνομεν συχνά οι αριστεροί. Αλλά την κυρίαν Ευαγγελίαν πιο πάνω δεν την είδαμεν να καταδικάζει τούτες τες τόσον χυδαίες ύβρεις εναντίον μας ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν την είδα ποττέ μου! Τούτα δεν της φαίνουνται ούτε σεξιστικά, ούτε ομοφοβικά, ούτε ούτε ούτε! Τίποτε τίποτε! Εν εναντίον τους αριστερούς; Εν ούλα καλά τζιαί άγια!