Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η επιστροφη του ρουσφεθκιου σαν Δημοσιο Θεαμα


Την περασμενη εφτομαδα  επαρακολουθουν τον Αναστασιαδη να φακκα γυρον στα γραφεια των κομματων τζαι να το παιζει «συφφωνω τζαι μαζι σου». Φανταζομαι ότι στους μεν φιλελευθερους [οπως ας πουμεν στον «Πολιτη» τζαι οτι εμεινεν στην «Αληθεια»] λαλει οτι τουτη η φαση εν προεκλογικη τζαι οτι αν τα καταφερει τζαι εκλεγει, εννα γελασει τους απορριπτικους τζαι εν να προχωρησει στο κυπριακο με πολυμερη κλπ. Στους απορριπτικους, που την άλλη, πρεπει να λαλει οτι εν να βαλει αντροσιην στην λυση, εν να βαλει τζαι διαπραγματευτη στην θεση του, οποτε εν να καθυστερησει την διαδικασια κλπ κλπ.
Εν θα το σχολιασω γιατι μπορει τελικα να φκει τζαι να μας πει ιντα που θελει - χλωμο μεν, αλλα ειπαμεν η ελπιδα υπαρχει μεχρι τελος..:). Το ότι η προεκλογικη ρητορικη του εν εσιει συνοχη εξαναεγραψα το. Να περιμενουμε όμως – υστερα που την φολκλορικη δηλωση για τον Γιωρκατζη εν μας ειπεν άλλο αναλογο κουφο, οποτε να δειξουμε κατανοηση για την ωρα.

Περα που την ουσια, το προβλημα εν ότι ο Αναστασιαδης αποτυχαινει στο μονο τομεα που εφαινετουν να καμνει διαφορα το 2004 – στην ειλικρινεια. Ενώ τωρα αναποφευκτα εν ο Χριστοφιας που αξιζει τα ευσημα για το θαρρος να βαλει μπροστα στην κοινωνια τα δεδομενα, ο Αναστασιαδης φαινεται να παλινδρομει σε ρητορικες «αλλα λαλω δημοσια, αλλα θα καμνω μονος μου». Εν αστειο να πιστευκει καποιος ότι δαμαι που εφτασεν το κυπριακο εν ρεαλιστικο να υπαρξει κινηση μπροστα χωρις την ιστορικη συμμαχια που μπορει να κτιστει με τους αριστερους, τους φιλελευθερους τζαι μεριδας των μετριοπαθων του κεντρου. Τζαι φυσικα χωρις να στησουν ποϊν μερικοι, ιδιαιτερα οι αριστεροι που εχουν τζαι ιστορικη συνειδηση, εν δυσκολο να σταθει το μελλον οσο αναγκαιο τζαι να ενι.
Ουτε η ανεξαρτησια που ξαφνικα αγαπησαν την τοσοι, εστηθηκεν μονη της..:)..
Αλλη πονεμενη ιστορια δημοσιων ψεματων τζαι μυστικων συμφωνιων που εκαταρρεαν...
Ωσπου να το παρουν αποφαση μερικοι οτι επρεπεν να δουν την πραγματικοτητα ρεαλιστικα τζαι να πουν την αληθκια δημοσια, εκαταντησαν να ξυπνουν με σημαιες πανω σε βουνα...
Τζαι οσοι νομιζουν οτι εν να γελουν του κοσμου, εννα διαπιστωσουν οτι εν να ερτει το μελλον να τους εβρει οδυνηρα....

Α ναι..Μερικοι πουλουν ακομα "ευρωπαικη λυση" ακομα τζαι εναντια στους ευρωπαιους. Στον φιλελευθερο θκιεβαζει καποιος καθε εφτομαδα λλια κειμενα με την σταθερη βλακεια - να πουμε στους ευρωπαιους  οτι θελουμε ευρωπαικη λυση. Το μονο ερωτημα τουτου του ανεκδοτου εν αν πιστευκουν το ψεμα τζαι οσοι το γραφουν η αν το λαλουν απλα γιατι νομιζουν οτι εσιει κοσμο που εν να ασχοληθει να το θκιεβασει τζαι να τους πιστεψει.
Να πουμε στους ευρωπαιους ιντα που εν το ευρωπαικο...
Το προβλημα με το ανοιγμα της ψαλιδας του ψεματος αναμεσα στο τι λαλουν μερικοι στον δημοσιο λογο τζαι τι στις μυστικες διαβουλευσεις «ηγετων», ενεν μονο ότι εν οπισθοχωρηση [την οποια, ετσι τζαι αλλοιως, θα πληρωσουν, αργα η γληορα, οι ιδιοι οι πολιτικοι]: το κενο γεμιζει με το ρουσφετι σαν εξαγορα. Δηλαδη τασσει ο ενας πολιτικος του αλλου ιδιωτικες εξυπηρετησεις, τζαι ο δημοσιος λογος αρθρωνεται σαν κουβεντες του αερα.

Τζαι το σκηνικο αρκεφκει να αναδυει τζαι έναν ειδος αυταρχισμου.
Εν ενοχλητικο βεβαια αλλα εσιει τζαι χαζιν:  εν όπως τους μπακαληες που νομιζουν οτι το highway που εβρεθηκεν μπροστα που το μαχαζι τους, εν παρκιγκ για το αυτοκινητο τους. Εν θα αθθυμισω ποιοι εσφακτηκαν μεταξυ τους για το ρουσφετι την δεκαετια του 60 – νομιζω εν πιο πρακτικο να προσπαθησουν να καταλαβουν σε ιντα κοσμο ζιουν σημερα. Το highway μπροστα τους [θελετε πετε το Ευρωπη, θελετε πετε το γεωπολιτικες ισορροπιες], εν να εν όπως τον Σιρακ απεναντι στον Τ. Παπαδοπουλο: αμα του ειπαν ότι ο τυπος που την Κυπρο ηταν να βαλει ένα βετο για την Τουρκια, ειπεν « Ποιος; Ο Παπα..τι;»..τζαι εκαταλαβεν τζαι ο Τασσος «μας» ότι καφε μπορει να του εσερβιραν, αλλα η θεση του στην Ε.Ε. ηταν 2/3 μελος. 
Υστερα που το αππωμαν μερικοι μπορει να ξυπνησουν με δυσκολες εκπληξεις - ετσι επαθαν καποιοι το 74, αλλοι το 2004, αλλοι το 2008...τζαι οι τραπεζιτες περσι.

Υποψιαζομαι οτι το «ολα εδω πληρωνονται» εν χαρακτηριστικο των συνοριακων χωρων όπως η Κυπρος.

Ας παρουμεν λ.χ. την ιστορια με τον προϋπλογισμο του Ρικ. Ο Αναστασιαδης εκαμεν ηδη ενα ρουσφετι στην οικογενεια της Φωτεινης - εφκαλεν ενα γιο της δημαρχο χωρις να υπαρχει κανενα στοιχειο οτι το πλασμα καμνει για την δουλεια. Απλα επειδη εν γιος της Φωτεινης, τζαι επειδη ο Αναστασιαδης θελει ψηφους ποτζει, επουλησεν μια δημαρχια στην οποια το κομμα του εισιεν αρκετους ψηφους. Στο Ρικ ο αλλος γιος της Φωτεινης, ο Νικολας, εφυεν που μιαν εκπομπη γιατι εν τα εφκαλεν περα στην συζητηση τζαι ειπεν του ο συντονιστης να περιμενει την σειρα του να μιλησει. Ο Νικολακης, οπως αρμοζει να το αποκαλει καποιος με βαση τουτην την συμπεριφορα, απειλησε δημοσια το Ρικ [εν να τα πουμε στους προϋπολογισμους]  τζαι τωρα ο Αναστασιαδης αφηνει το κομμα του να γινεται οργανο δημοσιου εκβιασμου.
Τουτον εν αυταρχισμος.
Εστω τζαι αν φαινεται σαν καραγκιοζιλικκι.
Χρειαζονται ετσι καραγκιοζιλικια για να επιβεβαιωνεται η ανασφαλεια καποιου επειδη εν γιος πλουσιας οικογενειας;

 Η κ. Κενεβεζου, εν συμπαθης φατσα αλλα απο οτι λαλουν τζαι φαινεται, εδιοριστηκεν στο Ρικ γιατι ηταν συγγενης [που βαφτισια παρακαλω] της Φαμιλιας Τασσου. Ακριβοπληρωμενη κυρια. Τωρα ακουσα ειπαν της να κτυπα καρτα, τζαι εφερεν τους "δικηγορο" - το αρφον της..:)..
Κενεβεζος τζουνιορ..με αξιωμα στο Δηκο..
Δαμαι εν προβλημα του Δηκο το οποιον εν μπορει να χωνεται μια ζωην πισω που τον Νικολακη σαν προβλημα. Ας ελπισουμε τζαι δαμαι στην εποχη της ωριμοτητας..
Αν η κ. Κενεβεζου εσιει προβλημα με την καρτα γιατι εν επηεν στην συντεχνια της;
Οξα οι συγγενεις της Φαμιλιας πρεπει να εχουν ιδιαιτερο καθεστως;
Τζαι η Βουλη καθεται τζαι συζητα για τα αππωματα της ελιτ.
Τζηνοι οι φιλελευθεροι που εχαθηκαν - ο Στυλιανιδης ας πουμε υπαρχει ακομα;
Οι νουσιμοι - τζηνος ο Μιχαηλιδης;
Τζαι σαφως που μια μεριδα του Δηκο, θα επεριμενε καποιος παραπανω - τζαι για το θεμα αλλα τζαι απεναντι στην ολη παρασταση...

Εφκηκεν τζαι ο Δησυ εχτες τζαι ειπεν μας οτι υποστηριζει το «ποθεν εσχες»..
Δαμαι γελουμεν;
Αμα εν τολματε να ρωτησετε το αυτονοητο, γιατι ο δικηγορος της Λαικης εν επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων, εν να εφαρμοσετε ποθεν εσχες;…
Οξα νομιζετε εν να ειμαστεν στην Ευρωπη τζαι εν θα φτασουν δακατω τα ρευματα;
Ξερετε ποτζει ακομα τζαι δανεια που τραπεζες εν στοιχεια διαπλοκης αμα ενας αξιωματουχος εσιει συγκρουση συμφεροντων. Να καρτερουμεν λοιπον ωσπου το σκανδαλο των τραπεζων να φτασει στην καθημερινοτητα, τζαι τοτε το συνθημα που εφωναζαν τα μελη της Σεκ τον Δετζεβρη, μπορει να επανελθει .. « Ο Νικολης στην Στρακκα»..
Ξερω εν να μου πειτε φταιει ο Τασσος που τον εδιορισεν ρουσφετολογικα βουλευτη. Φταιει.
Αλλα εν φανερο οτι τζαι  ο νεαρος εσιει τζαι δικες του ευθυνες - ωριμοτητας εστω.
Αλλα τζαι ολοκληρη η βουλη.
Τι καραγκιοζιλικκι τζαι τζηνο με την καθυστερηση ξεπαγωματος των κονδυλιων για τα νοσοκομεια.
Εφτασε πκιον σε ετσι επιπεδο η πολιτικη ελιτ;


Graffiti Wall
1.      Ωραιον ανεκδοτο: ο Ορφανιδης, λαλει, επροσπαθαν να πεισει την ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα να αγορασει κυπριακα ομολογα. Ο Ορφανιδης; Με ποιον επιπεδο πειοστικοτητας, αμα ο ιδιος το 2010-11 ελαλεν των τοπικων τραπεζιτων να με τα αγοραζουν; Τουλαχιστον η J. P. Morgan εκαταλαβεν την αξια τους..:)..Ας τους στειλουμεν τζηνους..
2.       Ο Δησυ εισηγειται να καμωμεν υφυπουργεια: καλα ρε παιθκια, που την μια ταχα μου τρωει σας η εννοια ότι εν να πρεπει να κανωμεν περικοπες για να ισοσκελισουμεν τους προυπολογισμους κλπ, τζαι τωρα θελετε να διορισετε τζαι αλλους υψηλομισθους; Εν κατανοητο ότι το μετρο εσιει ρουσφετολογικη χρηση – αλλα ετσι αντιφαση; Με ποια λεφτα εν να τους πληρωνουμε;

24 σχόλια:

zep είπε...

Συγκατοικοι στη τρελα.

Στο ΡΙΚ ο σουπερ δημοσιογραφος Χατζηπαναης ελαλεν των 4 τζιαμε του ενδιαμεσου οτι αμα παει σημερα ο πολιτης στο νοσοκομειο τζιαι πουν του οτι ενθα γινει η εγχειρηση του γιατι ετσι αποφασισε η βουλη, εννα πει εν τους θελω τους πολιτικους τζιαι απαξιωνεται η πολιτικη ζωη κλπ αλλα ηλι.

Καλα κυριε Παναη μεστη βουλη εν ουλλοι το ιδιο?

Οι δεξιοι του ρικ που εμειναν απιερωτοι στες επομενες εκλογες ενθα ψηφισουν δησυ παλε? Ε ιντα ελπιδα υπαρχει?

Ο Αναστασιαδης εσιει ενδιαφερον παντως. Εγιω που εχω την εντυπωση οτι οι προεδρικες του 13 ενθα γινουν ποττε παρακολουθω εναν κοντοφθαλμο ματαιοδοξο χαμουλιο να πεφτει καθε μερα τζιαι πιο χαμηλα. Οι υποστηρικτες του ομως, σταθεροι τζιαι ετοιμοι να τον στηριξουν οτι τζιαι αν καμει :D

linopampakos είπε...

ζεπ,
να σου πω..
σημερα το πρωι αγορασα "πολιτη" υστερα που τζαιρον..ημουν περιεργος να δω την ειδηση οτι ο αναστασιαδης εδιαφοροποιηθηκεν που τον αβερωφ..τζαι μαλιστα με την ατακα "δεν θα ταυτισω την δικη μου προταση με κοινωνικη αναλγησια"..
Με δεδομενο οτι ο πολιτης εν τζαι νακκον [ η πολλα] μια εφημεριδα που λειτουργα εμμεσα σαν υποστηρικτης της υποψηφιοτητας του, εθεωρησα το ενδιαφερον ειτε σαν ειδηση ειτε σαν ρητορικη..

Ενταξει υπαρχει τζαι η πιθανοτητα οτι εν κατι σαν στημενο παιχνιδι ..κουντα ο αβερωφ την κατασταση, τζαι υστερα εμφανιζεται ο αναστασιαδης σαν "συναινετικος" [οπως τον δετζεβρη] η τωρα σαν "διαφοροποιηση"..
Που την αλλη βεβαια μπορει να εν τζαι αληθκεια - η καπως τζαι να το επεκτεινε ο πολιτης προς ενα κοινο που αρκεψεν να νοιωθει δυσφορια με την σταση του δησυ στα κοινωνικα-οικονομικα θεματα..εν γεγονος λ.χ. οτι οι συντεχνιες που εχουν κοσμο που την δεξια αντιδρουν..σημερα ειδα οτι επηραν θεση τζαι οι συντεχνιες των εκπαιδευτικων..
τζαι εν τζαι γενικοτερο φαινεται το ζητημα..
ως τζαι ο φιλελευθερος εκαμεν κριτικη για τα νοσοκομεια, ενω το δηκο [του καρογιαν] εφανηκε να παιζει πιο μπροστα που τον δησυ στο ρικ..
τζαι τουτα μαλλον εν αντικατοπτρισμοι κινησεων στην καθημερινοτητα..
βεβαια σημερα ο αναστασιαδης τζαι ο αβερωφ εδιαψευσαν τον πολιτη..
αλλα..

Αν λοιπον υποθεσουμε οτι ειτε εν αποτελεσμα πιεσεων μια καποια διαφορποιηση,ειτε οτι εν ενα δειγμα "κοινωνικης ευαισθησιας" [που μια πτερυγα], νομιζω υπαρχουν 2 θετικα
1. εν καλο που κινουνται κοινωνικες δυναμεις τζαι στο χωρο του κεντρου τζαι της δεξιας για να υπερασπιστουν τα κοινωνικα η οικονομικα τους [ η ευρυτερα] δικαιωματα..εν ηξερω τι [ η [ποσο] χρειαζεται για να περασουν μερικοι τζαι καποιο φαντασιακο οριο εκλογικα [οπως ρωτας]- υπαρχουν ετσι ορια τζαι υποθετω εν σημεια που προκαλουν ανησυχια - αν τζαι ενεν το θεμα που εστιαζω δαμαι..νομιζω οι κοινωνικες αντιστασεις εν καλα να υπαρχουν διαχυτες - τζαι η πολιτικη μεταφραση εν μερος τους, αλλα εν σημαντικη επισης τζιαι η ευρυτερη κοινωνικη συμμαχια/ες..τζαι οι αναλογες αντιστασεις...

2. Αν εν αληθκεια η ειδηση του "πολιτη" εν καλο για τον αναστασιαδη -ειτε εκαμεν το συνειδητα ειτε οϊ..αν δεν εν αληθκεια εν ενδιαφερον οτι επροωθηθηκεν ετσι διατυπωση που μιαν πτερυγα υποστηρικτων του..
διοτι η αποστασιοποιηση που τον αβερωφ εν κατι που εν επισης σημαντικο - τζαι αν μεριδα της φιλελευθερης δεξιας προσδιοριζει τον σαν προβλημα, εν κατι ενδιαφερον στην δημοσια ρητορικη..

Οποτε η "ελπιδα" [για την οποια ρωτας] νομιζω εν τα υπογεια ρευματα που ισως να αντικατοπτριζονται σε ειδησεις η ανησυχιες που γινονται ειδησεις..
που τζιαμαι τζαι τζει
εν να δειξει..

Παντως ρε φιλε..
σιερομαι που βρισκουμαστεν οι αισιοδοξοι τουτης της χωρας..:)
[εν ηξερω για το ποσο συντομο της λυσης, αλλα στην ευρυτερη εικονα μαλλον συμφωνουμε..]
Για τους πολιτκους, οπως θα πιστοποιησει τζαι δυσδαιμονα, εχω την ταση να πιστευκω οτι τα πλασματα, μπορουν να αλλαξουν η να μαθουν - ως τζαι ο νικολακης..:)

Ανώνυμος είπε...

Αμαν ο αναστασιαδης εκαμεν ρουσφετιν δινοντας την δημαρχιαν στον γιορκατζην το ακελ/χριστοφιας ποθ οδηγησεν του ψηφοφορους του τζαι εφκαλεν τον τασσον προεδρον τζαι το εκρατησεν τζιαμε με νυσια τζαι με δοντια ακομα τζαι οταν ετουμπαρεν την λυση του κυπριακου για να φκει ο χριστοφιας προεδρος ηντα που εκαμεν?

Ατε πουλα μας λιες λουβανες με ακελικη ου συγνομην αριστερην οπτικην για να μας πεις οτι το ακελ δεν εκαμεν ρουσφετιν.

χωρικος

linopampakos είπε...

χωρικε,
το ρουσφετι ενι να διας δημοσιο αξιωμα/θεση σε καποιον λογω ιδιωτικων χαρακτηριστικων [οπως η καταγωγη, η ιδιαιτερη σχεση με καποιον ατομο η συγγενεις του ανεξαρτητα με το τι απαιτει η θεση σαν δημοσο λειτουργημα]...

το να συνεργαστεις να φκαλεις προεδρο εν αναγκαιο οπως ξερεις τζαι που το 1992 τζαι το 1998 - συμβαινει σε πολιτικα πλαισια οπου καμια πολιτικη δυναμη εν εσιει πλειοψηφια...
αν εν καλη η κακη μια επιλογη αλλο θεμα..
το να φκαλεις καποιον δημαρχο γιατι εν γιος καποιου, εν ρουσφετι..
εν το φκαλεις γιατι εν ηγετης καποιου κομματος, ρευματος, η γιατι εσιει καποιον ρολο καπου..
φκαλεις τον γιατι καταγεται που καπου [λογω ιδιωτικων χαρακτηριστικων] οϊ γιατι εκαμεν η μπορει να καμει κατι στο δημοσιο χωρο..
τουτη εν η διαφορα του ρουφθκιου που μια πολιτικη συμμαχια - καλη η κακη

linopampakos είπε...

Υ.γ.
Τζαι αγαπητε μου χωρικε,
αν θελεις μπορεις να δοκιμασεις [η να δοκιμασουμε] τζαι ιστορικη συγκριση:
2004 [σχεδιο λυσης -2010 [γεναρης/φερβαρης.ολοκληρωση συζητησεων για συνταγματικο με δημοσια αναφορα στην εκ περιτροπης]...
περιρρεουσα μετα το 2004
τζαι κατασκευη περιρρεουσας το 2011..
εγω παντως φιλε μου εν αλλαξα θεση που το 2004..ουτε για το κυπριακο ουτε για τες κατασκευες περιρρεουσας..
εσυ;
[μπορεις αν θελεις να ξεκινησεις για το δευτερο με τον τροπο που προσπαθεις να κωδικοποιησεις τους συμμετεχοντες στην συζητηση - διαφερει πολλα που το τοτε κλιμα;..οξα εξαρταται με ποια θεση εν τζηνος που μιλα;..:)]

αν θελεις να συγκρινεις του ακελικους με τους συναγερμικους,
go ahead..
εν να εν ενδιαφερουσα συγκριση [αλλα τζαι τους 2 οϊ για να καλυφκεις τους μεν εναντια στους δε]..
για την συνεπεια [στις θεσεις η στην υποσχεση εξελιξης], την εξελιξη των πρακτικων/αποψεων/θεσεων, την ανακαλυψη ξαφνικα θεματων [ η "εκ περιτροπης" στο προεδρικο συμβουλιο του 2004 ηταν καλη τζαι το 2010 κακη;..οι ιδιες συγκλισεις καποτε εν καλες τζαι καποτε κακες;]..κοκ..

Εγω παντως εν αλλαξα ..:)..

Ανώνυμος είπε...

Ρουσφετολογία.

1.Οι αντισυνταγματικοί διορισμοί των Υπουργών Παιδείας (Ανδρέα Δημητρίου) και Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα (Ιωσήφ Ιωσηφ).
2Τα ρουσφέτια του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ(Άνδρου Κυπριανού), με τα email με διάφορα αιτήματα φίλων, τα ρουσφέτια του Διευθυντή του Προεδρικού Γραφείου Βάσου Γεωργίου, ο οποίος μέσω φαξ προωθούσε αιτήματα για μεταθέσεις εθνοφρουρών, φιλικών και συγγενικών του ατόμων, όπου μετά την αποκάλυψή του υπέβαλε παραίτηση.
3Το σκάνδαλο, με τον Μολέσκη, Επικεφαλή της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, φρόντισε και βόλεψε με συνοπτικές διαδικασίες την κόρη του, το συγκάτοικο της κόρης του, τους φίλους του συγκάτοικου της κόρης του, τη φίλη και συμφοιτήτρια της κόρης του και τον ανιψιό της γυναίκας του.
4.Η υπουργός Εξωτερικών (Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή) η οποία έχει εργοδοτήσει με συμβόλαιο της τάξης των €70.000, συνταξιούχο πρώην διπλωμάτη που είναι φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια. Έχω και άλλα αλλάχρόνο δεν έχω να τα γράφω. Περίπου 40 τρανταχτές επόνυμες περιπτώσεις εκτός τους μικρούς που μένουν αφανείς.
Όχι ότι η προηγούμενοι ήταν αγίοι αλλά να μην λέμε και μαλ****

«δίκαιη κοινωνία» της κυβέρνησης Χριστόφια!

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
οι διορισμοι των 2 υπουργων εγιναν με βαση τις γνωσεις τους..οξα εν να μας πεις τωρα οτι ο δημητριου εδιοριστηκεν γιατι ηταν φιλος του χριστοφια..ειχα την εντυπωση μαλιστα οτι ηταν τζαι φιλος του τορναριτη..:)
λλιη σοβαροτητα εν θα εβλαφτε για τουτο το θεμα..
ο δημητριου τελικα εφυεν που την θεση στο πανεπιστημιο οταν εδιαπιστωθηκεν η συγκρουση των 2 [υπουργος τζαι διατηρηση θεσης στο πανεπιστημιο]...

για τον βασο γεωργιου εθκιωξεν τον..
δηλαδη εμπορεν να περιμενωνουμε κατι τεθκιο για τον κουρο η ακομα τζαι τον αντιστοιχο του τασσου [παρα το οτι τζαι ο τασσος εισιεν ευαισθησιες - αλλα..];
τζηνο μαλλον εν υπερ του χριστοφια..

οσο για το ημαιλ του κυπριανου..εν ηταν ενδιαφερον για τους ακελικους οτι το βασικο σημειο στο ημαιλ ηταν να συναντηθει για να πεισει να μεν βαλει ενας ακελικος υποψηφιοτητα για κατι;.να ευκολυνθει καποιος αλλου κομματος..
οι αιωνιοι ακελικοι; ενοτητα;..:)

για τον μολεσκη που κολλα ο χριστοφιας; ο μολεσκης ανελαβεν κατι διοτι εισιεν τες εμπειριες..υπηρξε μια φαση με την προσληψη καποιου που ηταν φιλος της κορης του, επαραιτηθηκε τζαι αντικατασταθηκε..
Παλε οταν εδημοσιοποιηθηκεν κατι υπηρξε ευθιξια..που τον ιδιο τον εμπλεκομενο..
φανταζεασαι κατι αναλογο που τον χριστοδουλο χριστοδουλου ας πουμε;
να μεν τους πιασω που γυρον οσοι εκωλοσυναουνταν του κληριδη τζαι υστερα επηαν βουρητοι στον τομμυ..τζαι τωρα αλοιθωριζουν παλε..:)
στην περιτωση του μολεσκη φαινεται να εν τζαι θεμα της λειτουργιας της γραφειοκρατιας..

οσο για την μαρκουλη..εν ξερω την ιστορια στην οποια αναφερεσαι οποτε εν μπορω να σχολιασω..εργοδοτησεν τον διοτι εν φιλος του χριστοφια οξα εν καποιος που εθελεν η μαρκουλη [λογω εμπειριας η κατι] τζαι εν τζαι φιλος του χριστοφια;
διοτι με τουτη την λογικη οποιος εν γνωστος του εν να τζαι υποπτος..
παμε νακκον στην περιρεουσα υστερια..
για να εν ρουσφετι πρεπει το ατομο να μεν εσει εμπειριες τζαι να εγινε ο διορισμος του με βαση την ιδωτικη του σχεση με καποιον..
τζαι στες πιο πανω περιπτωσεις, μονο στον βασο γεωργιου ταιρκαζει τουτο..
ακομα τζαι στον μολεσκη, το αμφιλεγομενο εν ηταν αν εισιεν γνωσεις η ικανοτητες τζηνος που επροσληφθηκεν, αλλα το οτι ηταν τζαι γνωστος της κορης του..
αρα θελουμεν πκιον να μεν υπαρχει καν υποψια εστω τζαι αν ο αλλος εσιει ικανοτητες..
ειναι προοδος..να αθθυμισω τον χριστοδουλου παλε;

σουμα σε ιστορικο πλαισιο..
το ρουσφετι αρκεψεν να ορθλογικοποιηται καπως που το 1990 με τον βασιλειου που εκαθορισεν τουλαχιστον ποσοστα καθε κομματος..
υστερα ηρτεν ο κληριδης το 93 τζαι..
εν εμπορεν να καρτερα με τους διορισμους ο δησυ ουτε ενα χρονο..αμεσως να μοιραστουν θεσεις στα συμβουλια των ημοικρατικων..
να σουαθθυμισω τους 62;..
οξα το αβερωφ τζαι τες προσληψεις του;
ηταν σαφως οπισθοδρομηση που το εστω διστακτικο βημα της περιοδου του βασιλειου..
το 98 το ρουσφετι εγινε τζαι στες ιδιες τες εκλογες..
το αξιοσημειωτο της δευτερη θητειας [που το ιδιωτικο συσμφερον απλωθηκε τζαι στο σκανδαλο του χρηματιστηριου] ηταν η εντιμη σταση μερικων - οπως λ.χ. του πουργουριδη που αρκεψαν να στηριζουν μια αλλη αισθητικη στον χωρο της δεξιας..τζαι να διαμορφωνουν τον λογο της φιλελευθερης πτερυγας τζαι απεναντι στο ρουσφετι..

με τον τασσο σαν να εγινε μια προσπαθεια παλε να μπει καποια γενικοτερη ορθολογικη ταση - εκαμεν τα βεβαια μανταρα με τον γιο του αλλα..
ειπεν λ.χ. του μαυρονικολα να σταματησει το ρουσφετι..τζαι γενικα ενω ηταν συνωμοτικος ο τασσος, εισιεν [σε αντιθεση με τον γιο] μια ταση να θελει η να προσπαθει να εν ισροπημενη η δημοσια εικονα του...
ο χριστοφιας εσυνεχισε την προσπαθεια ορθολογικοποιησης ..με εμφαση στην ευθιξια..με παραδειγμα τον β. γεωργιου..

linopampakos είπε...

οποτε..
η κυπριακη πολιτικη εστηριχτηκεν στις πελατειακες σχεσεις που τον τζαιρον τον εγγλεζων - να σου αθθυμισω τη ρητορικη του αδαμαντος το 47-48 οτι η δεξια ηταν εναντια στις εκλογες για αυτοκυβερνηση για να διατηρησει το ρουσφετι που εισιεν με τους διορισμους των εγγλεζων..
τουτον επηρεν πιο συγκεκριμενη μορφη υστερα που το 60..
ο σπυρος επηεν να το ανοιξει καπως το συστημα..αλλα με αξονα το δηκο..
τζαι ..ειπαμεν τα πιο πανω για τον βασιλειου..

ειχαμεν κατα συνεπεια προοδο..
με παλινδομησεις της δεξιας..
οι παραδοσιακοι της δεξιας στηριζονται στο ρουσφετι σαν μερος της ταυτισης τους..αλλα οι φιλελευθεροι υποτιθεται εν μερος της κοινωνικης τασης για περιορισμο του φαινομενου..
ειπαμεν να μεινωμεν στον πουργουριδη σαν συμβολικη μορφη..

οποτε το ερωτημα που μπαινει [στο ποστ] εν αν ο αναστασιαδης [ η η ηγεσια του δησυ γενικοτερα] θα ξαναεπιστρεψει στες πρακτικες του παρελθοντος
η αν θα συνεχιστει η προσπαθεια των τελευταιων χρονων για ορθολογικοποιηση στην δημοσια ζωη..με την εμφαση του πουργουριδη αν θελεις να πιασουμε ενα ατομπ που τον χωρο της δεξιας..
η για να πιασομε ενα παραδειγμα της προεδριας του χριστοφια οπως με την παραιτηση του β. γεωργιου ακομα τζαι αν ηταν γνωστος/φιλος του προεδρου..

τζαι μερος της εμφασης στο ποστ, ηταν οτι το ρουσφετι παει συνηθως μαζι με την διευρυνση του χασματος αναμεσα στο ψεμα στον δημοσιο λογο τζαι την ιδιωτικη πολιτικη των "ηγετων"..

Η ειλικρινεια η η προσπαθεια ειλικιρνειας αναγκαζει τους πολιτικους να εν υπολογοι..
τζαι ενα που τα καλα της ιστοριας, εν οτι κατι που γινεται λειτουργα τζαι σαν ιστορικο υποστρωμα στο οποιο η κοινωνια γυριζει παντα σαν σημειο αναφορας - συνειδητα η μη..

zep είπε...

Τουτη η ιστορια με τον καλο Αναστασιαδη τζιαι τον κακο Φουλη, για μενα εν ενδεικτικη του επιπεδου της κυπριακης αθλιογραφιας. Δηλαδη υποθετουν οτι οι αναγνωστες τους εχουν χαμηλο IQ τζιαι οτι ιστορια τους γραψουν, οτι εικονα τους παρουσιασουν εννα την αποδεκτουν τζιαι να συνεχισουν κανονικα την επιφανειακη ζωη τους τζιαι βεβαιως θα ψηφισουν για προεδρο τον καλον Νικαρο :D

Οι θεσεις του Συναγερμου ειναι νεοφιλευθερες και φιλοκοπτικες (ππαλα στους μισθωτους) μεσω του Φουλη τζιαι τζιαι φιλολαικιστικες ραδιοκασεττοφωνικες με τον Ρομπεν Χριστοφορου. Ο Νικαρος ασχολειται κυριως με το Κυπριακο, με το να αποφευγει να απαντα ερωτησεις για το παρελθον, ερωτησεις που προερχονται που το ΑΚΕΛ, τζιαι ερωτησεις που βλαπτουν την προεδρικη εικονα (τελευταια ασχολειται με το χομπι του μεταμορφωμενου χαμουλιου).

Εχουμεν δηλαδη εννα "κομμα" που χωρει απολα, πραξικοπηματιες, φιλελευθερους, νεοφιλελευθερους, ρατσιστες, εθνικιστες, αντιρατσιστες, αντιεθνικιστες, οπαδους του Τσε, επανενωτικους, διχοτομιστες. Ολα τα νουμερα κερδιζουν.

Μπορει ο Αναστασιαδης να αποστασιοποιηθηκε που τον Φουλη, ομως ο κοσμος οφειλει να ωριμασει τζιαι να απαιτει που το κομμα που ψηφιζει να εσιει μια φωνη για τα διαφορα θεματα (τζιαι να μεν αλλασει καθε μερα). Οξα εν κομμουνιστικα πραματα τουτα?

Για τες αντιστασεις του κοσμου της δεξιας τζιαι τη εναντιωση στην πολιτικη Φουλη, εγιω πιστευκω οτι υπαρχει τουτη η δυσφορια. Αλλα το προβλημα ενι τουτοι οι ανθρωποι θωρουν το ευρυτερο καλο ή το προσωπικο τζιαι συμπεριφερουνται με πελατειακα κριτηρια?

Δαμε στοχευκει η ερωτηση μου για το αν υπαρχει ελπιδα. Αν ο δεξιος του που δουλευκει στο ρικ θωρει οτι τουτοι οι ανθρωποι παν να κλεισουν το ρικ γιατι παει καλα σε τηλεθεαση τζιαι ποιοτητα (σε σχεση με τα αλλα), γιατι εν τους αρεσκει η σατιρα πχ, ή γιατι εν τους αρεσκει μια εκπομπη ή γιατι εχουν τα αλλα τα καναλια δικα τους τζιαι χαλα την εικονα το ρικ. Τζιαι αποφασιζουν να απειλουν τους υπαλληλους (τζιαι το ΔΣ) τζιαι να φερνουν νομους για αποκοπη 2/3 του προυπολογισμου του ρικ, για να εξυπηρετησουν ποιους?

Αν η αντιδραση του δεξιου εν οτιδηποτε αλλη εκτος που το να πει οτι τουτοι ανθρωποι εν επικινδυνοι τζιαι θα δειξω την δυσαρεσκεια μου στες εκλογες (ή εννα ψηφισω τζινον που συμπεριφερεται εντιμα απενατι μου), εν δαμε που ρωτω αν υπαρχει ελπιδα να παει μπροστα η κοιωνια.

Τωρα αν με το εκ των υστερων συγνωμη, ή με το ο κακος Φουλης το εκαμε πειθουνται τζιαι συνεχιζουν κανονικα την ζωουλα τους, σημαινει οτι ενθα παμε μπροστα ποττε.

matilda είπε...

Ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε αντισυνταγματική την πρόταση νόμου που ετοίμασε ο Νικόλας τζαι υπογράψαν ούλλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου του Συναγερμού παρακάμπτοντας τον Τορναρίτη.


Ο τραμπουκισμός που επέδειξε το Νικολάκη με την Αγγλική Σχολή εν τελικά δεύτερη του φύση όπως επιβεβαιώνετε σήμερα με το ΡΙΚ.

Φιλελεύθερος 30.10.2010:

"Κληθείς να αναφέρει τους λόγους που η επιτροπή δεν θα αποδεσμεύσει τις €350.000, είπε ότι «δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η νοοτροπία και τα κατεστημένα στο σχολείο, ούτε έγιναν διορθωτικές κινήσεις». Μίλησε για αποτυχία του Διαχειριστικού Συμβουλίου, πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Σύνδεσμο Γονέων και υποστήριξε ότι «αντιμετωπίζει τους γονείς, που είναι οι πελάτες της Σχολής, ως εχθρούς και εθνικιστές». Για αυτούς τους λόγους, συνέχισε, «δεν θα πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος την κακοδιαχείριση και την ιδεοληψία». Ο ίδιος επανέφερε, εξάλλου, θέμα αναθεώρησης ολόκληρου του συστήματος επιδότησης του σχολείου, αφού εκτός από το ποσό της κρατικής χορηγίας η Σχολή λαμβάνει κυβερνητική στήριξη και για τα δάνεια που συνάπτει.

Ο κ. Παπαδόπουλος επικαλέστηκε, επίσης, την πρόσφατη απόφαση του σχολείου για τη διεξαγωγή δυο εκδηλώσεων για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου (στη μια ανακρούστηκε ο εθνικός ύμνος και στην άλλη όχι) και κατέληξε λέγοντας,
«αφού έχουν δικές τους αντιλήψεις και ιδέες να πάνε μόνοι τους να βρούνε λεφτά»."

matilda είπε...

..αναφέρουμε για την προτεινόμενη νομοθεσία για την Αγγλική Σχολή που ετοίμασε το Νικολάκι ....

Ανώνυμος είπε...

...την οποίαν υπογραψαν ούλλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Λινο

Ο γιωρκατζης γιος αρχισεν να νεκατωνετε με τα πολιτικα εδω και καποια χρονια (αν αθθυμουμε το 2008 ειχε βγαλει και ανακοινοση στηρηξης του κασουλιδη στο δευτερο γυρο κοντρα στην αποφαση του δηκο). Επισης ηταν γνωστη η προθεση του για την δημαρχιαν εδω και λιγα χρονια. Στην δουλια του(τοτε που επιενενεν) επιεν μια χαρα οποταν γιατι να μην μπορει να διοικηση ενα δημον?

BTW με βαση την λογικην που αναπτυσεις ο βασιλειου ηταν ρουσφετην του εζεκια διοτι ηταν φιλεναδα η μανα του βασιλειου με την γενεκα του εζεκια τζαι οι γονεις του βασιλειου ηταν που τα ιδρυτικα μελη του ακελ?



Παμεν στο θεμα το σοβαρον τωρα.

Βαλε δαμε να συγκρινουμεν την συμπεριφορα του ακελ και του δησυ.
2004 -2011. Εγω οτι ειχα να πω για το ακελ και την ανεντιμην συμπεριφοραν του στο κυπριακο για χαρην της εξουσιας και της μασας ειπα τα πολλες φορες σε βαθμον ποθ με ειπαν εμπαθην οτι εχω εμμονες και τα λοιπα.

καμε τις συγκρισεις εσυ τζαι εννα ερτω να σου πω τις διαφωνιες μου αν εχω.

χωρικος

linopampakos είπε...

χωρικε,
για την συγκριση γιωρκατζη - βασιλειου..
εν οντως αστειο..
να το δουμεν ομως..
Λαλεις, σαν τεκμηριο, συμμετοχης στα κοινα, οτι ο γιωρακτζης νεωτερος, εφκαλεν ανακοινωση για τον κασουλιδη..σαν τι;
σαν στελεχος, σαν καποιος με πολιτικη σταδιοδρομια, οξα σαν γιος του γιωρκατζη;
θωρεις - ακομα τζαι τζιαμαι εν το φορτιο της καταγωγης που εκαταθεσεν οϊ κατι που εκαμεν..
το οτι στες δουλειες του επηενεν καλα κλπ..
συγνωμη..περιπεζουαμστεν;..ενταξει εν κριμα τζαι ο αθρωπος..το να εισαι μιστης, να πεθανει ο παπας σου τζαι να βρεθεις που τα υψη στα βαθη, σε ενα σπιτι με αλλο παπα ενεν ευκολο..αλλα μιλας για μια οικογενεια με ακρες πολιτικες τζαι οικονομικες..
ο νεαρος εδιοριστηκεν με ακρη των γονιων τζαι της οικογενειας..δαμαι ο τασσος εβαλεν τον γιο του στην βουλη..

συγκριση:
ο βασιλειου..εν εκληρονομησεν πλουτη..ηταν ενας αυτοδημιουργητος επιχιερηματιας, τον οποιον το ακελ εθωρεν σαν μελος της "προοδευτικης αστικης ταξης" [ειπαμεν ο καθενας με τα βιτσια του, ακομα τζαι οι οργανισμοι], τζαι εισηγηθηκεν τον..
οπως τον εκατομυριουχο που βαλει υποψηφιοτητα στην αιγυπτο τωρα..
ηταν δηλαδη ενα ατομο που εμπορεν να εμφανιστει στο κοινο σαν καποιος που εξερεν να διαχειριστει την οικονομια [με αποδειξεις που το εργο του σαν αυτοδημιουργητος] τζαι που εμπορεν επισης να πεισει του δυτικους οτι εν ηταν ενας κομμουνιστης [γιατι αφου ηταν ακομα ψυχρος πολεμος, το ακελ εν εμπορεν να εσιει κομματικο υποψηφιο]..
εν μπορεις πραματικα να δεις την διαφορα;
το οτι εκαταγετουν που αριστερη οικογενεια απλα ηταν νακκον καθυσηχαστικο για τους ακελικους ισως, αλλα τζηνο που εμετρα για το κοινο σαν προταση ηταν το τι εκαμεν, οϊ ποθεν ερκετουν..
απογονοι αριστερων υπηρχαν πολλοι..
τζαι ηδη ο βασιλειου εκινειτουν σε χωρους περα που το ακελ..οπως τζαι η μονικα..

για το 2004-2010..
εσυ ανοιεις την κουβεντα φιλτατε..οποτε εν εσυ που πρεπει να καμεις την συγκριση..
οπως τζαι να εσιει..3 αρχικα σημεια τζαι αν τα καταφερουμεν με την επικαιροτητα να εχουμεν ενα σχετικο ποστ να το δουμε ευρυτερα..
1. αν σε καταλαβω, τοτε το 2004 εδιαφωνησαμεν τζαι οι 2 μας [ισως για διαφορετικους λογους] με την αποφαση του ακελ να πει οϊ για να "τσιμετωσει" το ναι..
οφειλουμεν ομως να δουμε τι εκαμεν το ακελ [σαν οργανισμος μετα]ανεξαρτητα αν συμμφωνουμε η οϊ μαζι του ιδεολογικα κλπ..
θα ερμπορεν να κατσει αλλο 5 χρονια συμπλιτευση το 2008..
το να κατεβασει δικο του υποψηφιο εσημαινε οτι αργα η γληορα θα εμπαινε στο στοχαστρο τζαι θα αναλαμβανεν το φορτιο της "μοιρας" οπως ειπεν μαλλον προφητικα ο χριστοφιας στην ομιλια του μπροστα στη μανα του το 2009..ιδιαιτερα αφου εκατεβηκεν με συνθημα την ομοσπονδια..
νομιζω οτι παρακολουθωντας τον χριστοφια την περιοδο 2008-2012 οφειλουμεν εμεις του ναι, να του αναγνωρισουμε οτι εννοα οτι ειπεν τοτε, το 2004, εντιμα..οτι δηλαδη επιστευκεν [σωστο η λαθος αλλο θεμα] οτι εν επαιρναν τοτε [τζαι το γιατι αλλο θεμα] το ναι, τζαι επρεπεν να γινουν αλλαγες μεν αλλα τζαι να γινει μια προσπαθεια να καταλαβει η κοινωνια τι πραγματικα συζητουμεν τζαι που ειμαστεν..
νομιζω η ολη πορεια του ηταν ξεκαθαρη πανω σε τουτο..
γενναια εχω γραψει αρκετες φορες..
κανενας προεδρος εν ετολμησεν να πει στην ε/κ κοινοτητα τι συζητουμεν.

2. ο δησυ τζαι ο ηγετης του σε μια δυσκολη στιγμη, επηραν μια γενναια αποφαση το 2004..ομως το 2010, οταν ο χριστοφιας εξεκινησεν το μεγαλο βημα με το κλεισιμο της συμφωνιας για την διακυβερνηση, ξαφνικα [που τον γεναρη τζαι πιο εντονα μολις εφυεν η εδεκ που την κυβερνηση] ο δησυ αρκεψεν να ανακαλυφκει οτι η εκ περιτροπης που υπερασπσιτηκεν γενναια το 2004 ηταν "προβλημα"..εν ξερει ο δησυ τζαι ο αναστασιαδης οτι λυση χωρις εκ περιτροπης εν υπαρχει;..γιατι λοιπον εξεκινησεν η διαφοροποιηση τζιαμαι;
ξανα θυμιζω σου οτι τοτε εγραφαμεν τζαι οι 2 στην επανενωση..τοτε σε μια συζητηση ειμαστεν οι μονοι που επροσπαθησαμεν να δουμε την ανακοινωση του δησυ οτι εν ηταν τοσο σημαντικη μετατοπιση..
ηταν τελικα..
ο δησυ εκινηθηκεν που το 2010 προεκλογικα..

linopampakos είπε...

[συνεχεια]
εν ξερω τι θα καμει ο δησυ η ο ηγετης του, αν εμφανιστει μια πιεστικη κατασταση για το κυπριακο, αλλα βασικα εδωσεν την εικονα οτι εστηριζεν τες κινησεις του χριστοφια τζαι της αριστερας μεχρι το σημειο που εσπασεν η συνεργασια των 3 κομματων [τζαι εφκηκεν ο δησυ που την απομονωση] τζαι υστερα αρκεψεν να το παιζει τζαι εμμεσα προς τους απορριπτικους..αφου μεχρι τζαι με το ευρωκο κατι συζητα..:)..εν σου λαλω για τον χ.κληριδη για να μεν ειμαι κακος..
ατε να δεχτω οτι ισως εν προεκλογικα κλπ..
αλλα εν μερος τζηνου που λαλω στο ποστ..το ανοιγμα της ψαλιδας στον δημοσιο λογο..

3. μπορει καποιος να πιστωσει στον χριστοφια βασικα σημεια προοδου..
η διασταυαρωμενη ψηφος εν ιστορικη προοδος..τζαι ομως ο δησυ καμνει οτι ταχα μου εν καραλαβει..
οι συγκλισεις που εξαλειφουν τους μακροπροθεσμους περιορισμους στη εγκατασταση [εξανακουβεντιασαμεν το δαμαι]εν επισης αλμα προοδου..
αν τουτα που διαφαλιζουν ανησυχιες των ε/κ,αλλα τζαι τα δομικα στοιχεια για τν ν διατηρηση της λυσης, εν κατοχυρωθουν που οσους στηριζουν την λυση [εννοω τζαι την ηγεσια τζαι την φιλελευθερη πτερυγα του δησυ] τοτε προφανως εν υπαρχει ειλικρινεια..η καποιοι τακτικισμοι αγνοουν τες συνεπειες..

για την κατασκευη της περιρρεουσας το 2011, αφηνω το αφου εν το ντζιζεις..
αλλα εσιει τζαι τζηνο την σημασια του για την συνεπεια τζαι την δημοκρατια..τζαι εν τζαι τα 2 χρησιμα για την διαδικασια λυσης που εν αναγκαια αλλα τζαι πρεπει να περασει που την κοινωνια..
εν να δειξει..

linopampakos είπε...

zep,
νομιζω οτι πρεπει να δουμε τα πραματα σε πλαισιο τζαι εξελικτικα..

ναι ο κοσμος της δεξιας εσιει λλιοτερη αντιληψη του συλλογικου..αλλα ευτυχως εν εσιει ουτε την ατομικιστικη αντιληψη που οδηγα στην αποβαλακωση στις ταξικες σχεσεις η στες διεκδικησεις..
τζαι τουτο πηγαζει τζαι που ευρυτερο πλαισιο των "δικαιωματων" που εμαθεν ο κοσμος να θεωρει αυτονοητα/δεδομενα..
εν τζαι τουτο μερος του κεκτημενου των αγωνων του εχτες..

αν το δεις σαν ενα ειδος συνεχομενης κλιμακας αναμεσα στο ατομικο τζαι το συλλογικο, η κυπρος εσιει καλες αντιστασεις γενικοτερα..
το οτι η κλικα του κεφαλαιου επροσπαθησεν 2-3 φορες να δημιουργησει κριση τζαι [στην κοσμαρα τους] να την φορτωσουν στην κυβερνηση,
τζαι αποτυχαν,
δειχνει οτι τζαι στο χωρο της δεξιας, οπως τζαι στην ευρυτερη κοινωνια, υπαρχουν αντενες που πιανουν την ουσια παρα το ττοζιν που μαχουνται να κατασκευασουν..
τζαι ενα ταξικο υποστρωμα οϊ μονο εν τζιαμαι αλλα εμφανιζεται σε σημαντικες στιγμες απειλητικο..

η ελπιδα σε τουτο το πλαισιο εν που την μια η κοινωνικη δυναμικη που αποκαλυφκει η αμυνα [των ιστορικων συλλογικων κεκτημενων] αλλα τζαι η εν δυναμει επιθεση..
σε καποιο σταδιο η κριση/αμφισβητηση περνα το οριο της αμυνας [που εν πιο συγκεκριμενη σε ενα χωρο] τζαι απλωνεται..
η ξεπερνα το οικονομικο τζαι φτανει στο πολιτικο..που μαλλον εν τουτο που θεωρεις εσυ το σημειο καμπης [ενω εγω θεωρω τζαι τα προηγουμενα σταδια σημαντικα]...

τουτες οι μετατοπισεις συνηθως γινονται ειτε σε περιοδους που καποιοι προσπαθουν να παραβουν τα κοινα αποδεκτα ορια,
η σε περιπτωσεις που οι "προσμονες" του κοσμου εν αυξανομενες..

νομιζω υπαρχει η ρευστοτητα..
εν μπορει κανενας να εν σιουρος ποτε περνα ενα οριο η δυσφορια,
αλλα οι παραστασεις την τελευταια εφτομαδα' δειχνουν τζαι μια ανησυχια για πλησιασμα των οριων....

εσιει τζαι στην οικονομια οριακα σημεια μετατοπισεων..που μπορει να εν καταλυτικα..
οπως τζαι στο κυπριακο..¨:)

τωρα να δουμεν..

linopampakos είπε...

Ματιλτα,
παντως το αππωμα του νικολακη, τζαι ο αυταρχισμος του, εκτος του οτι φακκουν σε ορια [οπως τα νομικα οποτε αναγκαζεται να ξαναγυριζει στην λογικη του αυταρχικου εκφοβισμου, του ανασφαλους bully βασικα, που καταντα ρουτινα],
νομιζω οδηγα ευρυτερα σιγα σιγα την ομαδα [αν οϊ τζαι τες μεριδες της ταξης γυρον του] σε ενα καθεστως διαχυτης αμφισβητησης..

Υστερα που την ελεβετια, την γερμανια τζαι την ιρλανδια, το ζητημα με την διαπλοκη δημοσιων λειτουργων τζαι οικονομικων συμφεροντων εφτασε τζαι στην ιταλια.. οπου ο μποσι [της λεγκας του βορρα] εν στο κεντρο νεου σκανδαλου για θεματα συγκρουσης συμφεροντων με βαση τα οικονομικα..

τζαι η κυπρος ενεν μακρυα..:)..
εν που τα καλα της ευρωπης το ενιαιο πλαισιο που απλωνεται..

Ανώνυμος είπε...

Ο βασιλειου ειχε προηγουμενη συμμετοχη στα κοινα?
επιδει ο βασιλειου ηταν αυτοδημιουργιτος τζαι ο γιωρκατζης πλουσιος που γενησιμιουτου καμνει τον εναν ικανον τζαι τον λλον ανικανον?

Ο στελιος χατζιωαννου εν ανικανος?

Εν εσιειε σημασιαν λινο αν ηταν πλουσιος η οχι, σημασιαν εχει αν ηταν καλος σε τζεινον που εκαμνεν.

Η συμμετοχη του γιωρκατζη στα κοινα ηταν ελαχιστη σε σχεσην με τον χρονον που ειχεν διαρευση της προθεσης του για την δημαρχιαν. Τουτος ηταν τζαι το βασικον μειονεκτιμα του για εμενα που τζιαμε τζει τα αλλα εν υπερβολες.
------------------------------

Τι εκαμεν το ακελ το 2004. εψηφησεν οχι σε ενα σχεδιον που επανενωνεν την κυπρον κατα την δικη του αναλυση.

τι εκαμεν το ακελ απο το 2004 και μετα εστηριξεν την πολιτικη του τασσου για 4 χρονια και εγκατεληψεν την συνεργασιαν για να παρει την προεδριαν. Το ρισκον ηταν μηδαμηνον μπροστα στα τοτε δεδομενα.

το τι εκαμεν ο χριστοφιας κατα την προεδριαν του ηταν να διαλυσει την καθε ελπιδαν για λυσην γυριζοντας τζαι κατηγορροντας (οπως εκαμε τζαι το 2004 αλλωστε για αλλους που εγυριζεν τες χορεσπεριδες τζαι ελαλεν για τζεινους που τα επιασαν) τον συναγερμον οτι υοθετη τουρκικες θεσεις κλπ. επισης εσυνεχιζεν να δαινομοποια το σχεδιον αναν (βλεπε δηλωσεις του στην βουλγαριαν κλπ).

Για το τι επετυχεν

Τιποτε διαφορετικον απο το αναν οσον αφορα την εγκαταστασην δεν υπηρχεν ουτε και τοτε περιορισμος.

Διασταυρουμενη ψηφος εν θετικον αλλα και η εκ περιτροπης δεν εχει προβλημαν. Προβλημαν για εμεναν ειναι το το γεγονος οτι εσυγκεντρωσεν την εξουσιαν στον προεδρον και απο την στιγμην που θα εκλεγοντε χωριστα και οχι απο κοινο ψηφοδελτιο οπως ηταν η προταση που εδωσε στο εθνικο συμβουλιον τοτε για εμενα το συστημαν αυτον δεν μπορει να λειτουργισει και ο δησυ αυτον ειπεν.

Που τζιαμε τζαι τζει πιο αρνητικα σε σχεση με το αναν ειναι και ο αριθμος των εποικων και το περιουσιακον καθως και η μεταβατικες διαταξεις.

Ασε που αθυμηθηκεν ο χριστοφιας για να διακιολογιση τις επιλογες του το 2012 να μας πει οτι το προεδρικον συμβουλιο δεν ηταν λειτουργικο. Αστα αστεια που ηταν ο λεβεντης να μας το πει το 2004 η οταν εκαταθετεν τις αλλαγες που εζηταν στο αναν τοτε με την κωδικοποιησην?

Οσον για το δησυ που κινητε που το 10 προεκλογικα επρεπεν να κατσει ο δησυ να περιμενει τον χριστοφιαν να καμει κκεφιν να λυση το κυπριακον διοτι δεν ηταν σαν τον ταλατ που εσιεν χρονον? η επρεπεν να καθετε να τους ακουει αν του φτυνουν και να απαιτουν να πισκαλα οτι καμει ο χριστοφιας. Ατυχησαν, τα πλασαματα διαφωνουν με τον τροπον που εσυμφωνισεν την διακυβερνησην ο χριστοφιας και οχι με αυτο που αρχικα προτεινε οποταν εξεκαθαρησαν οτι κατι τετοιν δεν προκειτε να το στηριξουν. Δεν επερημεναν 8 χρονια για να ανκλυψουν οτι δεν τους καμνει κατι αλλα ειπαν το εγκαιρα ο-ι σαν το χριστοφκιαν που αθθυματε πραματα το 2012. Μαλιστα αν αθθυμασε ειχαμεν δει τζαι σχολιασει μαζι τζαι την ανακοινωσην του δησυ τοτε που αφηνει τζαι παραθυρην οτι ακομη τζαι τουτον μπορει να γινει αποδεκτον (ειπαν τζαι κατι για συνδιασμον με τις εγγυησεις αν δεν απατωμε τοτε αλλα οχι στην ανακοινωσην)BTW τζαι οι εγυησεις να φυουν εγω παλε δεν το ψηφιζω σχεδιον με τουτον το συστημαν διακυβερνησης εχω ποιο σοβαρα πραματα να καμω απο το να παιζω κουμερες τζαι τωρα που ειδα τζαι το ακελ τι νουν κολιαντιριζει και τι θεωρει συνενοησην (συνενοηση για το ακελ ειναι να χειροκροτουμεν οτι μλκ κοψει ο κολος τους και να λαλουμεν ποσο λαθος ειμαστεν γιατι ειχαμεν αλλην αποψην) ειμε σιουρος οτι δεν εσιει τσιαν να ψηφησω ετσι πραμαν.

Η σταση του ακελ ειδικα απο το 2008και μετα ειναι τουλαχιστον ανεντιμη και υποκριτικη και οχι γεννεα.

Την περιρεουσαν του 2011 να μας την πεις εσου που την θωρεις.

χωρικος

linopampakos είπε...

Χωρικε,
1. μα τωρα καμνεις οτι εν καταλαβεις στην συγκριση βασιλειου-γιωρκατζη;
ατε ρε κουμπαρε..
να σου το ξαναπω: ο βασιλειου εκαμεν κατι [επετυχε οικονομικα αρα εμπορεν να δειξει ικανοτητες διαχιερισης στα κοινα]
ο γιωρκατζης εδιοριστηκεν που την οικογενεια του σε επιχειρησεις..
σαν τον βασιλειου εσιει αρκετους πολιτικους παγκοσμια...

2. εσιεις λαθος τζαι εξαναειπαμεν τα τον φερβαρη για την ελευθερη εγκατασταση μετα την λυση..στο σχεδιο αναν ο περιορισμος οτι ηταν να ενι οτι μονο ενα τριτο..
ετο πουθ το εγγραφο που εβαλες εσυ:
"Η ύπαρξη μίας μόνιμης παρέκκλισης από το κοινοτικό κεκτημένο, εκείνης που προνοεί ότι η μόνιμη εγκατάσταση μη ομιλούντων την τουρκική στο τ/κυπριακό συνιστών κράτος δεν θα υπερβαίνει το 1/3 του τουρκόφωνου πληθυσμού"
Οι "μη ομιλουντες την τουρκικη" εν σαφης περιορισμος ο οποιος θα εμπορεν να χρησιμοποιηθει σαν μονιμος για να εμποδιζει τους ε/κ..

με την νεα συγκλιση προφανως αφαιρεθηκε ο περιορισμος.

3. η διαστυαρωμενη ψηφος εν ιστορικο αλμα. το προεδρικο συμβουλιο μπορει να εισιεν προβληματα αλλα ατε..αφου επερναν η εκ περιτροπης, ηταν να ανοιξουν οι οπαδοι της επανενωσης θεμα; τωρα κερδουν οι ε/κ την διασταυρωμενη, τζαι μερικοι, στην ε/κ κοινοτητα, συμπεριφερονται οπως στην περιπτωση του "φακκουν του παπα με τα προσφορα"..
η αμεση ψηφος δημιουργα επισης τζαι μια δυναμικη που φκαλει το θεμα που τον χωρο μονο των ελιτ..
τζαι σαφως τουτο εν η πιο ασφαλσιτικη δικλειδα για να μεν εγκλωβιστει ξανα το πολιτικο συστημα σε καταστασεις οπως την περιοδο 60-74..

3. Οσο για το "σκεφτομαι αν θα ψηφισω" μπλα μπλα..
ιντα που να σου πω;
Να σου πω, ξερω το πριν να το πεις;..:)
κατα το "χωρκον που φαινεται κολαουζον εν θελει";
οξα να σου πω οτι η ταυτιση σου με την λυση τζαι την επανενωση, φαινεται να εν τοσο πολλα κολλημενη στο σχεδιο αναν τζαι στο 2004,
που εν αμφιβολο αν σε ενδιαφερει πραγματικα το ολο θεμα, η αν απλα εισιες καποιο κολλημα τοτε..
για οσους υλικα συμφεροντα, για οσους καταλαβουν τες συνεπειες,τζαι για οσους εχουν την κυπρο σαν ενιαια χωρα σαν πλαισιο αναφορας, τουτο το παιζω-ξιπαιζω, μαλλον δειχνει οτι ησουν περαστικος που το θεμα..
Για να μεν το βαλουμεν ετσι στα δυσκολα, αφου καμνωμεν κουβεντα, ας πουμεν οτι απλα εισαι δισπιρκασμενος τωρα...:)
Σκεφτου ομως τζαι την πραγματικοτητα που αποκαλυφκει μια τεθκια σταση..
εμεις [μιλω για την πτερυγα για την οποια η κυπρος εν χωρα με παροδικο διαχωρισμο] εν τζαι εν τωρα που μαχουμαστεν..τζαι το 92, τζαι το 2004, τζαι το 2010 αναξαρτητα που ηταν οι ηγεσιες των κομματων..
αμα ομως ακουεις ετσι κουφα οπως το δικο σου, τοτε οντως απορεις:
καλα δηλαδη αν εκερδαν τοτε το ναι,ποιοι ηταν να σταθουν μαζι μας για να υπεραπσισουμεν την λυση;
Διοτι μερικοι μπορει να εκλωναν..
τζαι η λυση ενεν οι σελιδες καποιου σχεδιου..
Εν η αποφαση να κινηθεις, να στησεις ποϊ, τζαι σε δυσκολες στιγμες..
Εσυ τωρα τι δειχνεις;
Ειπαμε..να πουμε εν παροδικο δισπιρκασμα..
διαφορετικα, ενταξι..εν τζαι εγινε τζαι τιποτε..αλλου ησουν, αλλου ηρτες, αλλου θα παεις κοκ..κλπ

linopampakos είπε...

4. Οσο για την σχεση δησυ-ακελ την περιοδο 2008-10, ελα ρε κουμπαρε ..
υπαρχει τζαι ενα πραμα που λεγεται αχαριστια..
οι ακελικοι τζαι ειδικα ο χριστοφιας εφκαλαν τον αναστασιαδη τζαι τον δησυ που την απομονωση, τζαι μολις αλλαξεν η φαση τζαι εγυρισεν η υστερια προς τα αριστερα, εκαμαν την με ελαφρα πηδηματακια..ασε που μερικοι ηταν να το παιξουν τζαι κατηγοροι..
ο χασικος παει για πρωτος υποψηφιος της υποκρισιας τζαι αθλιοτητας..
κατα τα αλλα την περιοδο 2008-10 το μεν ακελ εφκαλεν καμιαν ανακοινωση για να κρατει επαφη με τους κεντρωους συμμαχους του, τζαι ο δησυ εισιεν τους οργανωμενους του [ειτε στην βουλη, ειτε στην παιδεια λ.χ.] να φκαλουν υστερια..
αλλα τζηνα ατε.τζαι που τες 2 πλευρες να πουμεν οτι ηταν κινησεις τελετουργιας..
αλλα το κλωσιμο του 2010, ηταν αντιστοιχο του 1992,
τζαι δειγμα αχαριστιας αν το βαλεις σε επιπεδο σχεσεων..

5. Νομιζω ενα βασικο προβλημα που εν καταλαβεις, εν οτι τουτες οι φαντασιωσεις με λυσεις πισω που την πλατη του κοσμου, εν οδηγουν πουποτε..για τουτον εκαταρρευσεν η ζυριχη, για τουτον υπηρχε τζηνο το κλιμα το 2004..υστερα που 10 χρονια με εθνικισμους διαφορων ποσοστητων τζαι ειδων σαν καλυψη διαφορων [ατε να μεν τα ανοιξουμεν τζηνα] - μεν καμνεις οτι εν καταλαβεις τες ευθυνες..εν τζιαμαι τζαι εν τεραστιες..
αντιθετα τουτη η περιοδος μετα το 2008, εβαλεν την κοινωνια μπορστα στα δεδομενα..τζαι εφτιαξεν τζαι την εν δυναμει κοινωνικη συγκλιση της λυσης..
επειδη εν εισαι πκιον στο εργο μας, να την αφηκουμε την κοινωνικη συγκλιση για αλλη κουβεντα..
αλλα οταν εμφανιστει εν δαμαι που εκτιστηκεν πρωτα..τζαι στην καθημερινοτητα προς τα πανω αντι αντιστροφα..
αλλα ειπαμε ..εισαι αλλου τωρα..:)

6. για την περιρρεουσα...
τοτε , υστερα που το 2004, ο τασσος, ειπεν οτι καποιοι εν οργανα συνομωσιας κλπ, τζαι εν χρειαζονται αποδειξεις - η περιρεουσα ηταν η κατηγορια εναντιον πολιτικων τζαι αποψεων χωρις τεκμηριωση..γιατι ειπαν το καποιοι - ιδιαιτερα στα μμε..
τζαι ετσι μια χορωδια πολιτικων αναπαραγαγε καθε κυριακη την φαση [περα ισως τζαι που οτι εννοαν ο ιδιος ο τασσοσ ] ενω μια πλειοψηφια των μμε, επεμενε οτι καποιοι επληρωθηκαν κλπ..
--θελεις να σου πω που βρισκεται η συμμαχια της χορωδιας σημερα; με ποιον καμνει παρεα ενα νουμερο ονοματι κουλιας; που μαλιστα αγοραστηκεν τζαι δημοσια προσφατα για να εξυπηρετησει συμφεροντα αναλογα με τη ταφρο τοτε;
τζαι ποιοι καμνουν οτι επαθαν αμνησια;
--θελεις να δουμε το πρωτοσελιδο του πολιτη [της εφημεριδας που αγωνιστηκεν τοτε εναντια στην αλλη περιρεεουσα] την επομενη της 11 ιουλιου; ακου: "με οδηγιες χριστοφια αφεθηκε στον ανοικτο χωρο το επκινδυνο φορτιο"..
ατε ψαξε στην εφημεριδα τζηνης της ημερας να εβρεις ιχνος τεκμηριου..η μετα.. σε οσες καταθεσεις/τεκμηρια υπαρχουν..
ποιοι εν εκαμαν το στεγαστρο που αποφασιτηκεν;
γιατι τα διαθεσιμα χρηματα δεν..;
ινταλως το ειπεν ο τασσος; εν χρειαζουνται τεκμηρια για να κατηγορας;..
αθθυμασαι χωρικε;
τζαι τουτα εν απλα η επιφανεια..
τζαι εισιεν τζαι κοσμο που επροσπαθησεν να εν εντιμος στον πολιτη υστερα..αλλα εισιεν τζαι κοσμο που εφανηκεν οτι εφκαλεν μια πρακτικη τζαι μια λογικη που ηταν ακριβως αντιγραφη του τι εγινετουν πριν λλια χρονια..σαν να αναπαραγαν μια διαδικασια της περιρρεουσας..
να σου πως για τες παρουσιασεις των wikileaks που εκοφκαν τζαι εραφκαν για να μεν φανουν οι εκβιασμοι;
οξα για τες δηθεν προσφορες; ιντα που καταγραφει ακομα τζαι ενα τυπος οπως τον πολυβη για την γαλλικη απαντηση στην διερευνηση της κυπρου;
αλλα τα γερημα..εν επερασεν στες εφημεριδες..
ιντα πραμαν α;
ινταλως το ειπεν ο τασσος;
εν χρειαζουνται τεκμηρια...
ποιοι αραγε χωρικε εκατασκευαζαν ψεματα χωρις τεκμηρια; τζαι αμα εμφανιζουνταν τα τεκμηρια ελογοκριναν τα;

σε αλλο ποστ, να τα πουμεν τζαι πιο αναλυτικα αν θελεις..
διοτι το προβλημα εν η υστερια τζαι τα ψεματα τζαι οϊ αμα εν εναντιον της φασης μας ενεν οκ, τζαι αμα εν εναντιον τους αλλους ενι..
διοτι θα ξαναερτει η μαππα παλε..
τζαι τοτε μερικοι θα φωναζουν..
αλλα αραγε ποσοι θα ειμαστεν που εν να τους πιστεκουμεν πκιον;..
για τουτο εν καλα να θωρει καποιος την μεγαλη εικονα παρα τα μιτσια της προεκλογικης..

Ανώνυμος είπε...

Λινο

Συγκριση

οχι την καταλαβω αρκετα καλα και εγραψα πως την καταλαβω. δεν καμνω πως δεν την καταλαβω.

Εγκατασταση

Εσιεις λαθος εσυ το αναν δεν ειχε περιορισμον για να παεις να μεινεις τζια να αποκτησεις περιουσιαν. Ειχε περιορισμον στην συμετοχην μη τουρκωνφωνων στες εκλογες τις τ/κ πολιτιας και το αντιστροφων στην ε/κ.

επανενωση

Για την επανενωση τζαι το σχεδιον αναν θα το εχω παντα σαν μετρο συγκρισης για το τι θα φερει ο χρονος. Γιατι θελεις ντε και καλα να μεν καμνουμεν συγκρισεις? Τι σας ενοχλει η συγκριση? Τζαι γιατι αμαν καμνουμεν την συγκρισην ειμαστεν κολλημενοι? Το οτι συγκρινω πραματα με καμνει μη επανενωτικον?

Εγω εν ειπα εν σκεφτω αν θα το ψηφησω ειπα οτι δεν θα το ψηφησω με ετσι συστημα διακυβερνησης. Ο δησυ ειπεν τι ειπεν τζαι λαμνε εβρε τι εγραψες εσυ οταν το εσυζητησαμεν. σημερα γιατι τα γυριζεις? επιδει ερκουτε εκλογες τζαι πρεπει να καμουμεν προεκλογικην υποστηριξην του ακελ τζαι να κατηγορισουμεν τον αναστασιαδην?


Περιρεουσα

Εσιεις χαζιν. το ακελ ηταν σε πληρη συνεργασιαν με τουτους που εδρατζιασαν την περιρεουσαν για 7 χρονια αλλα εν σε επηραζεν (διοτι ο πατερας ηταν ο χριστοφιας που εγυριζεν τζαι ελαλεν κουβεντες)τωρα εφκαλες τσουνες? Οσον για το μαριν περαν απο τις υπερβολες η ουσια ειναι οτι ο πρεοδρος ειχεν προσωπικην εμπλοκην στο θεμαν και προσωπικην ευθυνην. Αν ηταν διευθυντης εταιριας θα εδικαζετουν για ποινικον αδικιμαν. Εγλιτωσεν διοτι το συνταγμα δια του ασυλια και για τωρα και για μετα διοτι το αδικιμαν δεν ειναι ατιμωτικον και εδιαπραχθει μεσα στα πλαισια της ασκησεις των καθηκοντων του.

χωρικος

linopampakos είπε...

χωρικε,
1. χωρικε το αποσπασμα για μονιμη παρεκκλιση εν που δικη σου αναφορα..το να ψηφιζουν εν ο "απλος"/επιφανειακος διαχωρισμος [οί τυχαιος φυσικα αφου οσοι ψηφιζουν καθοριζουν δικαιωματα]... το να εχουν μονιμη κατοικια, τζαι αρα να ζιουν τζαι να εχουν δικαιωματα, θα ηταν τοουσιαστικο ζητημα - αν δεν επερνουσαν τους αλφα διαγωνισμους τουρκικης γλωσσας προφανως η επιστροφη η επιλογη μονιμης εκγαταστασης θα ηταν δυσκολη..τζαι με τους μετα-εργλου δυσκολη οντως [αφου εν καταλαβεις τζαι την σημασια της διασταυρουμενης που εβαλεν κεντρικο ελεγχο στα τοπικα]..
γιατι εσεις τοση αναγκη να αρνεισαι οτι επκαταφερεν να αφαιρεσει εστω ενα γλωσσικο περιορισμο που σο μελλον εμπορεν να εχρησιμοποιητουν αρνητικα;
εκαταφερεν τα σιορ..

2. περιρρεουσα:
εν εσυ που εσιεις χαζιν φιλε μου..
εβαλα σου 3-4 τεκμηρια..ειδες ινταλως τα αποφευκεις;..:)
ιντα απελπισια στη μεση ενος διαλογου, εν τουτη που σε επιασεν, τζαι ξαφνικα νομιζεις οτι εγω υποστηριζα τν περιρεουσα κλπ;
εγραψα το τοσες φορες φιλτατε - τζαι αναποφευκτα εθκειβασες το για να ειμαστεν δαμαι να συζητουμεν..τζαι στην αρχικη μου αναφορα σε τουτη την συζητηση -..
εν θωρεις οτι ακομα τζαι σε μια συζητηση γυριζεις ξαφνικα στην δαιμονοποιηση του αλλου αμα εν εσιεις επιχιειρημα..
φανταστου στον δημοσιο χωρο με ετσι νοοτροπια..
κουλαρε..
εν τουτη η περιρεουσα..να φορτωνεις σε καποιον πραματα που εν ψεματα, απλα για να φκαλεις ενα ειδος επιχειρηματος - τζαι αν ησουν πολιτικος [που εν φανταζομαι να εισαι - τζαι τουτον εν κομπλιμεντο], για να φκαλεις πολιτικην υπεραξια..

ξανα λοιπον: εγω τζαι του ναι ημουν τζαι τον φιλο σου τον αναστασιαδη υπεραπστικα τον τοτε, τζαι μεχρι το 2010 που εκλωσεν - οϊ γιατι ημουν του κομματος του, η γιατι επονταρα στην εκλογη του, αλλα γιατι ηταν αδικη η επιθεση τοτε..
ενω τζαι τζηνος τζαι εσυ τωρα καμνετε τα γαργαρα..τζαι συμεπριφερεστε οπως οι τοτε αντιπαλοι του..

τ ατεκμηρια λοιπον που εν εισιεν ουτε ο τασσος ουτε η υστερια του καλοτζαιρκου:
πε μας να δουμε γιατι εν εγινε το γερημο στεγαστρο - που ηταν η βασικη αιτια της φθορας;
υπαρχουν τεκμηρια;
υπαρχουν..ψαξε να δεις..
ποιοι επρεπε να διαταξουν εκκενωση;
εν σαφες οτι καποιοι επρεπε να το καμουν με βαση τους κανονισμους;
επρεπε να γινει κατι πριν;
ψαξε να δουμε..:)

Αφου λοιπον τεκμηρια εν εσιεις οπως τζι το πρωτοσελιδο των φιλελευθερων μας, ας παμε στην "ευθυνη" γενικα - οπως τα ππουλια που ελαλεν ο τασσος οτι εν τα δηλωνουν οσοι καμνουν πληρωμες εκτος δημοσιου [αθθυμασαι εν ενι;]
Εν καταλαβεις ρε φιλε..
Το να μεν καταλαβει αγαπητε μου χωρικε καποιος ινταλως λειτουργει η μοντερνα δημοκρατια [με τις αρμοδιοττηες τζαι τον διαχωρισμο εξουσιων], εν τζαι εν κακο..λλιον αχαπαροσυνη ισως , αλλα οκ..
Τζαι εν θα σου πω για το βαθυ κρατος που ηταν τοσο της μοδας το 2004-08 τζαι το γερημο εχαθηκεν που την επικαιοροτητα ξαφνικα..
ιντα πραμαν α..
εβολευκεν τοτε..
ενω τωρα μπορει τζαι να αποκαλυφκει..

Ξαφνικα η εξουσια της Πουλλη τζαι του Κασσινη εγιναν αορατα..ενεν χαρακτηριστικα της γραφειοκρατικης εξουσιας που εν αυτονομη που την εκτελεστικη σε πολλα - οπως τα στεγαστρα που εισιεν αποφασισει η πολιτικη εξουσια;

Τζαι τζηνος ο Γεωργιου του Δησυ ποτε ακριβως εισιεν θκιεβασει [καταγραμενο παρακαλω] οτι υπηρχε κινδυνος εκρηξης;
Ατε χωρικε πε μας να δουμε..
ειχαμε οξα οϊ συγκαλυψη;

Πε μας,γενικοτερα, να δουμε ποιος προεδρος, ποιας χωρας, επαραιτηρθηκεν για ενα ατυχημα σε στρατοπεδο;
για το 3 mile island; για το challenger ισως;

linopampakos είπε...

ωστε ..αν ηταν εταιρεια..
ατε να καμωμεν τζαι το δημοσιο ιδιωτικη εταιρεια..
τζαι ποια εταιρεια - ηλιος ας πουμε;....:)
Ποσο να γελασει καποιος με τον πολυβη τζαι τες ρητορικες του αντιφασεις;
Ποιος υπουργος ειπαμεν εδιαφημιζεν την ιδιωτικη εταιρεια σαν ασφαλη;
εσιει ευθυνη;
αμα εν να εχουν οι ιδικοτητες η διευθυντες τζηνος που το επαιξεν διασφαλιση μεσω διαφημισης;

αμα φταιει ο πιλοτος για μια πτωση, η ο οδηγος ενος λεωφορειου, που ακριβως εν η ευθυνη;
κοιταξε τζαι τα δικαστικα του πολυβη - εστω τζαι αν μασιεται να τα μασησει για να λογκρινει..

Διοτι τζαι εταιρεια να ειμαστεν, εξακολουθει να υπαρχε η δηλωση των γαλλων [που εν μου απαντησες τι ειπαν] οτι η ε.θ. που εκπαιδευσαν εμπορεν να τα χειριστει..
αρα;
καποιοι εν εκαμαν την δουλεια τους μηπως;
Τζαι οι δημοσιογραφοι που τα ελογοκριναν ουλλα;

ιδου λοιπον φιλτατε σε λλιες γραμμες ινταλως εγινες "τασσος" κλπ κλπ της περιρεουσας..
χωρις αποδειξη, χωρις τεκμηρια [ερωτησα σε τζαι απλα εν ειπες τιποτε], φταιει "τζηνος" γιατι.. αν ησουν ειλικρινης θα ελαλες "επειδη διαφωνω μαζι του πολιτικα"..
την επομενη φορα που θα χρειαστει στηριξη καποιος που συμπαθας πολιτικα [ η ο δικος σου που εκατηγορηθηκεν το 2004 τζαι τωρα παιζει το αναποδο απωθημενο];
γιατι..ξερεις..οπως τζαι να γυρισει η μαππα..:)

εμεις εν εν να ειμαστεν σιουρα δαμαι..
αλλα οπως τζαι στην ιστορια του βοσκου του ψευτη, πολλοι αλλοι μπορει να μεν πιστευκουν μερικους..

Διοτι, ξαναλαλω σου το, το προβλημα εν η υστερια οϊ τα ατομα..
Για τουτον αφησε τα κλισε τζαι τες φτηνες ατακες, τζαι δε νακκον ευρυτερα..

Εν να δεις οτι το 2011 θα περασει στην ιστορια σαν το κλασικο παραδειγμα χειραγωγησης - τζαι περιρεουσας..
το 2004 θα εν τσιπιτος μπροστα του αμα φανει το συγκριτικο πλαισιο που αποσταση..

εν να δουμεν..:)

Ανώνυμος είπε...

Lino

Δεν το επετυχεν. Ο ιδιος περιορισμος οσον αφορα τον ψηφον σε ε/φ και τ/φ υπαρχει και στις συγκλισεις με τον ταλατ.

Στο σχεδιον αναν η προνοια που ανερουσεν τους περιορισμους για αποκτησην κατοικιας και διαμονης ηταν μεσα απο την προνοια της δευτερευουσας κατοικιας τζαι ηταν που τα θετικα που του ηβρεν ως τζαι ο τασσος αφου φυσικα ειπεν οτι παρολον το θετικον του εχει μεταβατικες διαταξεις κλπ.

εξηγησα σου τα τζαι τον φερβαρην αλλα το χτιν τζαι το χτοσιερην.

Που τζιαμε τζαι τζει εσου λαλε οτι επετυχεν κατι που δεν ηταν στο σχεδιον αναν αφου θελεις.

Ο λογος που εγραψα οτι η διασταυρουμενη εν θετικη εν διοτι το 33 μη τουρκοφωνων τζαι 20% που την διασταυρουμενην καμνουν 53%.

αληθκεια ηνταλως σου ηρτεν οτι εχω κολλημαν να πω οτι κατι εν καλυττερον την στιγμην που το ειχα ειδι καμει?

Εν εγραψα οτι υποστηριζες την περιρεουσαν λινο εγραψα οτι για 7 χρονια τουτοι που λυπασε (ακελ) εν τουτοι που εδημιουργησαν την περιριεουσαν τζαι εσυνεργαζονταν με τζεινους που την εγιγαντοσαν. Ως τζαι το 2011 ο στεφανος και ο ευγορου ειπαν σε δημοσιες δηλωσεις τους οτι ο αναστασιαδης υοθετη τουρκικες θεσεις. Εν σε ειδα να σε πειραζει αντιθετα υποστηριξες τους στες εκλογες ενω τωρα τα βαλεις με τον αναστασιαδην.

Πολιτικος δεν ειμαι και ουτε θελω να γινω διοτι θεωρω οτι δεν καμνω. δεν εχω την απαιτουμενην υπομονην η/και ευγενιαν να ακουω βλακειες τζαι να κρυφω αμαν ο αλλος εν βλακας κατα την αποψην μου εννα του το πω.

Ακομα εν εκαταλβες οτι το ουσιαστικον της υποθεσης μαριν εν οτι ο προεδρος ειχεν αμεση συμμετοχην στις αποφασεις.

Να καμω αλλη μιαν προσπαθειαν να σου το εξηγησω.

Για την κατασχεσην πλοιου υπαρχουν αρμοδιες υπηρεσιες και σχειτκη νομοθεσια. Απο την στιγμην που ο προεδρος ενεπλακηκεν με προσωπικες αποφασεις στις διαδικασιες κατασχεσης και χειρισμου του φορτιου εχει προσωπικην ευθυνην.Αν δεν εμπλεκετουν προσωπικα θα ειχεν θεσμικην ευθυνην.

Εσου συνεχισε να γυρεφκεις τεκμηρια τζαι να μεν βρισκεις. τωρα αν υπηρξαν τζαι υπερβολες υπηρξαν εκατερωθεν αλλα δεν θα κατσω να ασχολουμε τζαι ιδιαιτερα οταν το θεμαν μας εν η προσωπικη ευθυνη του χριστοφια. ουτε τουτον σημενει οτι δεν φταιν τζαι τουτοι που δεν εκαμαν την δουλιαν τους.

Τζαι γιατι το δημοσιον να μεν εχει ευθυνες? οποιος φκαινει προεδρος δικαιουτε να καμνει οτι θελει τζαι εχει ασυλιαν?

Α τζαι το τι θα φερει η υστερια εγω μπορω να το διαχειριστω οπως μπορω να ζησω και με το οχι. τουτοι που εψηφησαν οχι και εκαμαν μοδαν την υστεριαν και τις πρακτικες της λασπης και της περιρρεουσας μπορουν? απο οτι φαινεται οχι. ετσι ενει ομως, υστερα φερνει ο φουρνος την πυραν τζαι ηρτεν η πυρα τζαι ηβρεν τους.