Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι φοβουνται την αληθκεια; [ η αερατη προσπαθεια να λογοκριθει η δημοσια συζητηση των ευθυνων των τραπεζων]

Ακουσα οτι στην επιτροπη οικονομικων επροσπαθησαν σημερα να θεσουν τζαι προβλημα γιατι ο συνεργατισμος επενδυσε σε κυπριακα ομολογα.
Εν καλα ρε κοπελλια. Επρεπε να επενδυσει σε ελληνικα ομολογα; Οξα προτιματε τα ιταλικα;
 Εν τζαι τουτο μια προσπαθεια λογοκρισιας τζαι μετατοπισης ευθυνων.
Τα ιδια ατομα που προσπαθουν να αποφυγουν την συζητηση για τους κερδοσκοπικους λογους που εγιναν οι επενδυσεις σε ελληνικα ομολογα, τωρα προσπαθουν να κλωτσησουν την μαππα αλλου.

Να αθθυμηθουμεν τα ουσιωδη: την ανοιξη η κυπριακη οικονομια εισιεν αναπτυξη 1.5%. Εισιεν φκει, δηλαδη, που την υφεση. Την ιδια περιοδο οι "οικοι αξιολογησης" αρχισαν να προβαλουν το θεμα της "εκθεσης των κυπριακων τραπεζων σε ελληνικα ομολογα". Τζαι που τα τοτε αναφερουν τουτο το θεμα σαν το βασικο ζητημα στις υποβαθμισεις τοσο της οικονομιας οσο τζαι των ιδιων των τραπεζων.
Ακομα τζαι ο Ορφανιδης που προσπαθει να αποφυγει τες ευθυνες τζαι να μετατοπισει το θεμα, επαραδεχτηκεν την κυριακη στην συνεντευξη του στην "Καθημερινη" οτι το "προβλημα" εν οτι το Δημοσιο [η Κυπριακη Δημοκρατια] χρειαζεται να εσιει αποθεμα χρηματων για να ξελασπωσει τες ιδιωτικες τραπεζες [αναμεσα σε αλλους τζαι τα διοικητικα συμβουλια, τους δικηγορους τους στην βουλη κλπ] που τες ζημιες που επροκαλεσεν η κερδοσκοπια τους το 2010.
Λαλει ο Ορφανιδης:
"..η κυρια αιτια που δινουν [οι οικοι αξιολογησης] για την μειωση της βαθμολογιας των τριων τραπεζων
 ειναι η μειωμενη δυνατοτητα της χωρας να υποστηριζει το τραπεζιτικο συστημα αν χρειαστει.."
Εν πολλα χαριτωμενο το "αν χρειαστει". Ο Βγενοπουλος που μας απειλαν να πιασει τηνΜαρφιν - Λαϊκη τζαι να φυει, εφυεν μονος του τζαι αφηκεν μας την τραπεζα, που τωρα εσιει τζαι προβλημα να επιχορηγα το πρωταθλημα,
τζαι ειμαστεν στο "αν χρειαστει;"
Εσιει που την ανοιξη που καταγραφεται οτι οι ιδωτικες τραπεζες θα χρειαστουν πανω που 3 δισ, που αντιστοιχουν στο 70% των κεφαλαιων τους. [για μιαν πολλα καλη αναλυση του ρολου των τραπεζων στην δευτερη φαση της κρισης που εξεκινησε την ανοιξη εσιει ενα πολλα καλο κειμενο του Π. Παλλινη στο http://erascy.blogspot.com/]
Τζαι με βαση τες νεες αποφασεις στην Ε.Ε, οι τραπεζες εν να πρεπει επισης να εβρουν εξτρα κεφαλαια μεχρι τον επομενο Ιουνη.
Τζαι μπροστα σε τουτα, καποιοι ανησυχουν για τα κυπριακα ομολογα;
Για την επενδυση δηλαδη στο κυπριακο δημοσιο;
Δηλαδη ποθεν περιμενουν τωρα οι δικηγοροι των τραπεζων, το ξελασπωμα;
Τζαι για να αθθυμουμαστεν [γιατι εφκηκεν τζαι ο Αβερωφ να μας το παιξει θιγμενος αμα του αθθυμισαν οτι εν τζαι τζηνος υπο κριση για τες επιλογες του στην βουλη]:
Οταν εζητηθηκε απο τις τραπεζες να εισφερουν ενα μιτσην ποσοστοου τα κερδη τους το 2010 για να αντιμετωπιστει η κριση, οι δικηγοροι τους στην βουλη εκοψαν τζαι εραψαν να μεν προσφερουν τιποτε -
τωρα ομως;

Ενεν λογικο να περιμενουμε να μαθουμε ποιοι εν οι μεγαλομετοχοι των τραπεζων τζαι ποσα κερδη ειχαν;
Υπαρχει διαπλοκη συμφεροντων στην βουλη;
Μπορει να μεν το φωναζωμεν, γιατι οι νουσιμοι καταλαβουν οτι το "κοινο καλο" απαιτει συναινεση σε ετσι περιοδους - αλλα να μεν νομιζουν μερικοι οτι εν απλωνεται η κατανοηση τζαι η μουρμουρα που μπορει να αναδυθει σαν βουητο στην επιφανεια... 

Επειδη το θεμα εν συλλογικο, ας μεινω δαμαι για σημερα.
Διοτι οταν μερικοι φωναζουν τωρα για τον δημοσιο τομεα, να αθθυμουνται οτι το σιασαρισμα για μειωση του ελλειματος "εδω και τωρα" κατω που το 3% εσιει να καμει με την στηριξη των ιδιωτικων τραπεζων. Τζαι οσοι δαιμονοποιουν το δημοσιο, να αθθυμουνται οτι καμνουν το για να χρηματοδοτησουν τα κερδοσκοπικα λαθη ιδιωτων.
Τζαι τουτα ενεν θεματα που λογοκρινονται.
Αλλα θα επανερχονται αναποφευκτα.

Στο euronews ποψε εσιει ειδηση για το κλιμα καχυποψιας που αρκεφκει να απλωνεται ακομα τζαι στην ευρωπαικη ελιτ, για την διαπλοκη συμφεροντων αναμεσα σε τραπεζες τζαι πολιτικους. Τιτλος ειδησης στο κατεστημενο μεσο - καθως αρκεφκουν οι "αγορες" να πιεζουν τζαι την Γαλλια τωρα: Government Sachs Europe Branch? [ Το ευρωπαικο παραρτημα της τραπεζας Goldman Sachs?]
 http://www.euronews.net/2011/11/15/government-sachs-europe-branch/
Ο νεος πρωθυπουργος της Ιταλιας τζαι ο νεος διευθυντης της ευρωπαικης κεντρικης τραπεζας ειχαν αμεση σχεση με την Goldman Sachs που ενεν μονο γνωστη για την ευθυνη της για την κριση του 2008, αλλα εν τζαι στοχος δικαστικων υποθεσεων για τουτον το ρολο. Τζαι εν η τραπεζα που εκαλιεργησε τες λογιστικες μεθοδους που υιοθετησαν μερικα κρατη [Ελλαδα, Ιταλια] τζαι που εν η αιτια για το μπλεξιμο τους σημερα.
Οπως ας πουμε ο Αβερωφ που φωναζει σημερα για τα επιδοματα που εδιαν ο ιδιος [οταν εκαμνε τζαι ρουσφετι] σαν υπουργος.

Για τις προεκτασεις να αναφερω τζαι μιαν ενδιαφερουσα παρατηρηση του Π. Χαραλαμπους στες οικονομικες σελιδες του "Φιλελευθερου" της Κυριακης.
"Ο Χρηματοπιστωτικος Τομεας ξεπερασε τα ορια του. Κι αυτος λειτουργησε ευκαιριακα εξου και την τελευταια δεκαετια, παρα τα οσα θετικα εχει προσφερει στην αναπτυξη του τοπου, φερει μεγαλο μεριδιο ευθυνης για τρια μεγαλα πλην της οικονομικης δραστηριοτητας που εχουν κοστισει δισεκατομυρια ευρω: το σκανδαλο στο χρηματιστηριο, την φουσκα στα ακινητα, και τωρα τις μεγαλες ζημιες απο την εκθεση του στην ελληνικη αγορα [κρατος και ιδιωτες]."
Π. Χαραλαμπους. "Το οικονομικο μας μοντελο εφθασε στα ορια του", 13/11/2011.

Οι τραπεζες μας, οπως εγραψεν τζαι ο economist το καλοτζαιρι, βασιζουνται σε ρωσικα κεφαλαια - τζαι εν η γεωστρατηγικη που μας στηριζει οικονομικα ετσι εποχες για οσους καμνουν οτι εν καταλαβουν. Ο Ορφανιδης τουλαχιστον εκαταλαβεν την σημασια του ρωσικου δανειου.
Η οσους καμωνονται οτι πιστευκουν στες "αγορες" σαν λυση για πασα νοσο.
Να το αφησουμε τζαι τουτο ως δαμαι για την ωρα.
Αλλα το οτι οι τραπεζες εχουν ευθυνες για τες κρισεις στην Κυπρο που το 1999 μεχρι σημερα, που το χρηματιστηριο μεχρι την δευτερη υφεση φετος, εν κατι που δειχνει οτι πρεπει η πολιτεια να αναλαβει τις ευθυνες της απεναντι των πολιτων.
Εν γινεται υστερα που την μαζικη κλοπη του χρηματιστηριου να ξαναεχουμε τα τωρασινα τζαι να καμωνουνται οι πολιτικοι οτι εν θωρουν.
Ο τραπεζιτικος τομεας πρεπει να ελεχθει.
Τζαι οσοι μιλουν για την κριση εχουν ευθυνη να ξεκινουν με το ποθεν εξεκινησαν  ουλλα - τζαι διεθνως τζαι στην Κυπρο.
Που την κερδοσκοπια των τραπεζων τζαι του χρηματοπιστωτικου τομεα που εφκηκεν εκτος κοινωνικου ελεγχου.
Διοτι οπως ειπεν τζαι πολλα σωστα ενας βουλευτης, αν νομιζουν μερικοι οτι η εξωτερικες επιτηρησεις εν να πληξουν μονο τους εργαζομενους, καμνουν μεγαλο λαθος για μιαν οικονομια οπως την Κυπρο που βασιζεται στην συνεναιση των ιθαγενων για το "κοινο καλο".  Η οικονομια στηριζεται στις εξωτερικες ροες κεφαλαιων [οπως τα ρωσικα τζαι εν δυναμει αλλα κεφαλαια], τζαι αν μερικοι εκπροσωποι του τοπικου κεφαλαιου παιζουν το τωρα [που το 2010 δηλαδη] οτι αρνουνται να πληρωσουν ενα εστω ελαχιστο ποσοστο εταιρικου φορου, αυριο εν να πληρωσουν πολλαπλασιο - γιατι εν να τους το επιβαλει το διεθνες κεφαλαιο για τα δικα του συμφεροντα.
Ζαττιν εσιει που την δεκαετια του 50 που εν η αριστερα που βρισκεται αναγκαστικα στη θεση να λαλει το λογικο τζαι το νουσιμο ακομα τζαι για τους ταξικους της αντιπαλους -  διοτι θωρει την γεωπολιτικη την ωρα που αλλοι εγυρευκαν/γυρευκουν το αρφαλι τους [για να το πουμε μεταφορικα].

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λινέ, η αγορά κρατικών ομολόγων είναι επένδυση ή κερδοσκοπία; Γιατί αν ισχύει το ένα για την Ελλάδα και αλλού, ισχύει και για την Κύπρο, και αντίθετα, σωστά;

Οσοι επενδύουν (ή κερδοσκοπούν) έχουν φυσικά και την ευθύνη, όπως και εκείνοι που τους ελέγχουν ή θα έπρεπε να τους ελέγχουν. Μην ξεχνάς όμως πως γενικά μιλώντας τα κρατικά ομόλογα θεωρούντο τα πλέον αξιόχρεα χαρτιά.

Και ο συνεργατισμός είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει τα ίδια ακριβώς προβλήματα που έχουν οι τράπεζες μας με την Ελλάδα, όταν κριθεί πως το κράτος μας δεν μπορεί να αποπληρώσει πλέον τα χρέη του.


Και κάτι τελευταίο: δεν είναι κακό το γεγονός πως το κράτος νοιώθει πως πρέπει να στηρίξει τις τράπεζες, και άρα κρίνεται επ’ αυτού. Όλοι γνωρίζουμε πως *χρειαζόμαστε* τις τράπεζες, και νομίζω πως ούτε εσύ διαφωνείς επ' αυτού.

linopampakos είπε...

αγαπητε στροβολιωτη,
υπαρχει μια ουσιαστικη διαφορα αναμεσα στο να επενδυεις στα ομολογα της χωρας στην οποια βασιζεσαι [τζαι αρα οποιο ρισκο τραβα η πολιτεια θα το τραβησεις τζαι εσυ που στο τελος θα ζητησεις την βοηθεια της], τζαι αλλο να επενδυεις σε ομολογα αλλης χωρας [η οποια εν προκειται να σε βοηθησει - σαν τραπεζιτικο ιδρυμα] αν εσιεις προβλημα..
στην πρωτη περιπτωση ουσιαστικα επενδυεις στο πολιτικο-θεσμικο πλαισιο στο οποιο στηριζεσαι τζαι θα στηρικτεις..

στην δευτερη περιπτωση [οπως οι επενδυσεις στα ελληνικα ομολογα - ιδιαιτερα το 2010 οταν αλλοι επενδυτες εξηφορτωνουνταν τα] εν κερδοσκοπια..
πονταρεις οτι εννα φκαλεις λεφτα σε ενα ειδος τζογου ..
αν δεν φκαλεις τοτε εχασες..
αν φκαλεις μεινισκει σου το κερδος τζαι εν βοηθας κανενα...

οπως θωρεις ομως φιλε μου οι ιδιωτικες τραπεζες επαιξαν ρισκο στην ελλαδα, αλλα τωρα καρτερουν την κυπριακη πολιτεια να τες ξηλασπωσει..
Τζαι εχουμεν τζαι τους δικηγορους τους στην βουλη να καμνουν επιθεση στα κυπριακα ομολογα η σε οργανισμους [οπως τα συνεργατικα] που εν εκαμαν του ιδιου ρισκου κερδοσκοπικες κινησεις τζαι επενδυσεις μεγεθους στα ελληνικα ομολογα..
Τουτον εν θρασος..
Λαλουμεν για την συναινεση τζαι την αλληλεγγυη,αλλα αυριο μπορει καλιστα να πει καποιος "ιντα που με κοφτει εμενα η λαικη, η τραπεζα κυπρου κλπ;"
Τζαι εν θα το πει για τες επενδυσεις τους σε κυπριακα ομολογα που βοηθουν την συνολικη δικη μας οικονομια..

Το θεμα που μπαινει ενεν αν θα "βοηθηθουν" οι τραπεζες - διοτι εμπλεκουνται πολλοι..
το θεμα εν οι ευθυνες οσων εκαμαν κερδοσκοπικες επενδυσεις το 2010 σε ξενα ομολογα [ενω εξεραν τον κινδυνο],
τζαι το οτι ο τραπεζιτικος τομεας στην κυπρο, αρκεψεν να παιζει επικινδυνα με στοχο το κερδος των λλιων σε βαρος των πολλων..
Ε τοτε ναι πρεπει να τεθει τζαι θεμα οριων ..

Ανώνυμος είπε...

Ποιά η σχέση του δικηγορικού γραφείου του Νικόλα παπαδόπουλου με τες τράπεζες?

Ανώνυμος είπε...

"The economist was referring to the Papadopoulos law firm’s long-standing connection with Laiki (Marfin) Bank."

http://news.pseka.net/index.php?module=article&id=6539

Ανώνυμος είπε...

Η αγορά ομολόγων από την Ελλάδα με εγγύηση την ΕΚΤ στο 30% της αξίας τους, λίγο πριν λήξουν, και να σώζεσαι έπειτα με την ταυτόχρονη διάσωση της "χώρας" είναι ανήθικη.

Η προσφορά ομολόγων από την Ελλάδα στα ίδια επίπεδα με τη Γερμανία μέχρι το 2008, γιατί όλοι ήμαστε στο ευρώ, και άρα το ίδιο φερέγγυοι, είναι ανήθικο.

Η αγορά μετοχών της Marfin Laiki στα 35 σεντ, γιατί νομίζεις πως θα επιστρέψει στα 2 ευρώ (και θα αγοράσεις επιτέλους Mercedes που να μην είναι second hand) και έπειτα το κράτος να την κρατικοποιεί για να πληρώσει τα χρέη της, και εσύ να χάνεις της μετοχές σου (βλέπε proton bank) είναι ανήθικο.

Ανώνυμος είπε...

Marfin Laiki Annual Report:

"Legal Advisers
Tassos Papadopoulos & Co"

page 5

http://www.laiki.com/web/w3sr.nsf/Lookup/ANNUAL-REPORT_ENG.pdf/$file/ANNUAL-REPORT_ENG.pdf

Ανώνυμος είπε...

"He (Vgenopoulos) found a soul mate in Mr Christodoulou in his wheeling and dealing.

All the unwritten agreements between the two men are unlikely to ever come to the surface, yet the continuing support of Vgenopoulos for the Christodoulou family banking school, the appointment of Mr Christodoulou's son-in-law to a Marfin Laiki managerial position, and his lobbying President Papadopoulos for a second Christodoulou term as governor of the Central Bank of CyprusThe Governor of the Central Bank of Cyprus, no longer secret, attest to their close relationship.

http://www.thefreelibrary.com/The+Athenian+who+shook+Cyprus+and+its+banking+establishment.-a0201385598

linopampakos είπε...

ευχαριστιες στο/ην ανωνυμο/ους για τα στοιχεια για τους εμπλεκομενους με την λαικη..

Εν σαφες οτι μπαινει θεμα διαπλοκης συμφεροντων για τον επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων της βουλης, Ν. Παπαδοπουλο. Τζαι εν να εν ενδιαφερον να δουμε ποσο τζαιρον εν να παρει να θεσουν το θεμα τα συμβατικα ΜΜΕ - διοτι στην μπλοκοσφαιρα λογικα εν να τεθει αργα η γληορα..
Τζαι αναποφευκτα θα τεθει τζαι στην κοινωνια..
Διοτι κοντευκει αλλα σκαναδαλα, αλλα τζαι οσον κοντευκει επισης ο ιουνης τζαι οι αναγκες δημοσιας καλυψης των τραπεζων τζαι του κερδοσκοπικου τους τζογου,
τοτε οι ευθυνες οσων θεσμικα επροσπαθησαν να τους καλυψουν, τζαι οσους εχουν διαπλεκομενα συμφεροντα [ιδιωτικα ενω εχουν θεσμικο ρολο στην βουλη] θα τεθουν αναποφευκτα..

Αν ο Τασσος τζαι το δικηγορικο του γραφειο εμπλεκουνταν μεσω λαικης στην υποθεση του εμπαρκο με την σερβια τοτε [τζαι εν σχολιαζω αν καλα η κακα εκαμεν πολιτικα - ακριβως γιατι ηταν περιπλοκο ζητημα]
τοτε σαφως εισιεν μια ιδιαιτερη εμπορικη [αρα ιδιωτικου συμφεροντος] σχεση με την τραπεζα που φαινεται να συνεχιζεται μεχρι σημερα..
αν σημερα λοιπον η λαικη της οποια ο κ. ν. παπαδοπουλος εν δικηγορος, χρειαζεται χρηματοδοτηση που το δημοσιο, ενεν εξοφθλαμο οτι θα πρεπει οι εμπλεκομενοι να διαχωρισουν την θεση του στην βουλη;

Διοτι περα που την διαπλοκη συμφεροντων [δικηγορικο γραφειο - επιτροπη νομικων της βουλης] υπαρχουν 2 επιπροσθετα θεματα:
1. η επενδυση των κεφαλαιων της οικογενειας παπαδοπουλου.
αν υπαρχουν τζαι οικονομικα συμφεροντα [εκτος που την ηδη διαπλεκομενη σταση του δικηγορου με ιδιατερες διασυνδεσεις με την τραπεζα]
πισω απο την σταση του εν λογω βουλευτη [τζαι επικεφαλης θεσμικα σε αρμοδια επιτροπη της βουλης] τοτε;
η σταση του λ.χ. εναντια στις φορολογιες περσι το καλοτζαιρι μπορει να θεωρηθει αντικειμενικη, οξα υπαρχουν θεματα διαπλοκης;
Αν εσυμφερε στις επενδυσεις της οικογενειας η απορριψη των νομοσχεδιων, μπορει να θεωρηθει οτι η εξεταση των νομοσχεδιων εγινε με κριτηρια δημοσιου συμφεροντος;
Επεδειξε ετσι σταση ο εμπλεκομενος βουλευτης;
Εν θα πρεπει οι συμμετεχοντες σε ετσι αποφασεις τζαι διερευνησεις να δημοσιοποιησουν τα ιδιωτικα τους συμφεροντα;
Μπορει να παρει τζαιρον, αλλα οι διεκδικησεις για την διαφανεια στο θεσμικο ρουσφετι αναμεσα σε οικονομικα συμφεροντα , πρεπει να δημοσιοποιουνται τζαι να κατοχυρωθουν σαν θεματα που πρεπει να αποφευκονται στην βουλη..

2. Η σταση του ν. παπαδοπουλου να ανοιξει ενα θεμα [για το συνεργατικο] το οποιο απο οτι εφανηκε δεν υπαρχει, τζαι να προσπαθησει [η να δημιουργησει χωρις να το καταλαβαινει - που αν εν ετσι εν προβλημα που μονο του για τον επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων] πανικο με παραπλανητικες αναφορες για "προβληματα ρευστοτητας" δημιουργα σαφως αποριες για το αν ο εν λογω βουλευτης καταλαβαινει τον ρολο του, τζαι πως τον χρησιμοποιει..
δηλαδη καθε ενας που ασχολειται με το οικονομικα [τζαι εστω τζαι αν εσπουδασε δικηγορος τζαι ενεν ειδικος] ξερει οτι η διασπορα πανικου με την επικληση της ρευσοτητας, μπορει να δημιουργησει προβληματα σε ενα οικονομικο περιβαλλον.
Αν ο βουλευτης εκαμνε το ιδιο τζαι με τες τραπεζες στις οποιες εμπλεκται οικονομικα θα εμπορεν καποιος να τον κατηγορησει για αγνοια του αντικειμενου, αλλα εστω συνεπεια.
Αλλα να μεν λαλει τιποτε για τες τραπεζες τζαι ιδιαιτερα την λαικη [με την οποια εμπλεκεται οικονομικα με βαση ιδιωτικα συμφεροντα], τζαι να ανοιει θεμα για τον συνεργατισμο ο οποιος εν επηρεαζεται καν αμεσα που το ζητημα των ημερων [το ελληνικο κουρεμα] μοιαζει σαν να χρησιμοποιει την θεσμικη του θεση για ιδιωτικο ωφελος - εξυπηρετηση οργναισμων στους οποιους εσιει προσωπικο συμφερον.
Μπορει λ.χ. να θεωρηθει δυσφημιση "αντιπαλων" [οσον αφορα λ.χ. την αντληση χρηματων] θεσμων προς οσους εξυπηρετα σαν δικηγορος [ η τζαι μετοχος]...

linopampakos είπε...

Υπαρχει τζαι ενα ευρυτερο θεμα σαφως για το πως λειτουργουν αξιωματουχοι [της επιτροπης οικονομικων λ.χ.] σε σχεση με το δημοσιο συμφερον..τζαι αν προκαλουν το αντιθετο - τζαι γιατι.
Αλλα..να το αφησουμε για την ωρα...:)
Αλλα εσιει τζαι τουτο μια ιστορια που φαινεται παραξενη...
Τζαι προκαλει παραξενους συνειρμους..

Για τον Χριστοδουλου τζαι τον Βγενοπουλο, εν πολλα ενδιαφερον επισης..
Αλλα αλλην φορα η επεκταη σε τζηνο τζαι το ειδος του κεφαλαιου που εκπροσωπα η διευκολυνση του τζογου στες τραπεζες..

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΑ ΒΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΖΙΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΤΟΝΤΑ ΤΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Giati en fkalloun leptomeries gia tin praksoula tziai ta simferonta tis; Epidi oulloi peripezoun mas tziai to akel simperilamvanoumenou

linopampakos είπε...

Ανεραδα,
καποιοι προφανως καλυφκουν καποιους..:)
τζαι για τον παπαδοπουλο, αλλα τζαι για τες τραπεζες..
εν τζαι θεμα ιδιοκτητων τζαι συμφεροντων των ΜΜΕ..
Αλλα μερικα πραματα μπορει να αποδεικτει οτι εν δυσκολο να λογοκριθουν, μεσα στα πλαισια εστω τζαι του του υπαρχοντος συστηματος "πληροφορησης", που πρεπει να καμωνεται οτι εν "ανοικτο"..διοτι κινδυνευκει τζαι που εναλλακτικους τροπους..
Εν να δειξει..
Εχουμε το λλιοτερο ως τον ιουνη με τες τραπεζες..
για τον Παπαδοπουλο [αλλα τζαι για αλλους αναλογους] υπαρχουν διαφορα που κυκλοφορουν ηδη..που το 2007 λ.χ...αλλα ατε να καρτερουμεν να δουμεν τζαι "ωριμοτητα" σε ετσι εποχες..:)

linopampakos είπε...

ανωνυμε,
δηλαδη;
δαμαι εσχολιασαμεν οτι εν εκατατεθηκεν σαν τεκμηριο που την δημοσια σφαιρα..τεκμηρια που κειμενα εδημοσιετηκαν τζαι σημερα μερικοι καμνουν οτι εν θωρουν τες διασυνδεσεις..

της πραξουλας επιτεθηκαν της για ενα σωρο ανοησιες οπως αποδειχτηκεν..
εμμεσα γιατι σαν γυναικα εφανηκαν να την υποτιμουν [μεγαλος ο πονος οπως καταλαβεις..:)] ωσπου εδιαπιστωσαν οτι εν εμπορουσαν να την φοητσιασουν με τες φωνες τους..
επιτεθηκαν της γιατι εβαλεν τα με τον κασινη που τελικα ελαλεν ψεματα για τες δικες του αποψεις για τον αγωγο μεσω τουρκιας..
εννοειται καποιοι εχουν απωθημενα με την λυση τζαι παιζουν το κουλιες στα δημοσια κολληματα - αλλα θωρεις τζαι τουτον εν τζαι παρπατα πολλα αμα δεις τες ετεροκλητες συμμαχιες, αλλα τζαι το ποσα "οχι " εν στοιβαγμενα σαν ιδιωτικα συμφεροντα πισω που τα σκανδαλα των τραπεζων... κλπ κλπ..

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Όσον τζι' αν φαίνεται παράτζιαιρον, μια τζιαι μιλούμεν για διαπλοκή τζιαι ευθύνες (όϊ μόνον των τραπεζών στην περίπτωση), να θυμίσω το πιο κάτω το οποίον εσιεπάστην μια χαρά τζιαι εξιάστειν πιλέ:

http://www.gnews.gr/Reportage/Natural_Gas

http://www.gnews.gr/Reportage/Vasilikos

linopampakos είπε...

Α καλη μου μαγισσα, τουτα εν ξηχανουνται με τιποτε..
απλα θα επανελθουν..
αλλα εναν εναν..
τζαι αναλογως δεδομενων τζαι ωριμοτητων..:)
παντως οποιος περνα που δαμαι εν καλα να δει το σκηνικο που το 1998, το σκηνικο του 2007, κ.ο.κ. στα λινκς στην μαγισσας..

ματιλτα είπε...

Μαγισσα - Great minds think alike. Εδκιέβασα τα τζαι γω πόσφατα. Ενδιαφέρων χρόνος το 2007. Μόνο 4 χρόνια επεράσαν που τότες, αμά μαντές τζαι πέρασεν ένας αιώνας - αριστουργηματική επιχείρηση σιεπάσματος?....:

Cyprus president's law firm involved in LNG floating unit deal?
Jun 14, 2007 02:00 AM

The law firm of President Tasso Papadopoulos seems to be directly involved in the joint venture that has been chosen to build a EUR 1.1 bn offshore liquidation and storage terminal for liquefied natural gas (LNG) to be used by the island’s state-owned power utility at Vassiliko.
............................................
Government spokesman Vassilis Palmas was quick to deny any reports of wrongdoing, ....Palmas did not say who the Cypriot owners were. But reports showed that Tassos Papadopoulos & Co.’s subsidiary Iver Management was the 100 % shareholder of Apollo NG Trading with the law firm’s managing partner, Pambos Ioannides, as the company’s director and two other lawyers, Nicos Papaefstathiou and Marios Eliades, appearing as nominee shareholders.

http://www.gasandoil.com/about

Ανώνυμος είπε...

support the occupy movement
spread the word- post the link!

http://www.facebook.com/pages/Weekly-occupation-of-Lidra-St-buffer-zone/146097295489372

twit #OccupyBufferZone

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Σιέρουμαι Λινέ μου που εν ηξιχάννουνται γιατί ώρες ώρες νομίζω ότι εν μόνη μου που σαλαβατώ με τα του πρόσφατου παρελθόντος που επηρεάζουν το παρόν τζιαι καθορίζουν το μέλλον. Τούτα τα 9.5 δις εχαλούσαν μας να ήταν τωρά στα δημόσια ταμεία;

Ματίλντα, ένει ξέρω για τα great minds :)! Ο δικός μου ο νους εν πολλά απλοϊκός: π.χ. γιατί να μεν είσιεν έναν ταμείον τζιαι τούτοι ούλλοι που "κόπτονται τα μάλα", ανώνυμα έστω να εκαταθέταν πίσω τωρά που εν ανάγκη τούτα ούλλα ή έστω έναν μικρόν ποσοστόν;! Αλλά ύστερα ήνταλως εννα κάμνουμεν "πολιτική";! Στο αίθριον της βουλής τζιαι τους καφενέδες ήντα πόρτους εννά σύρνουμεν;!

Τζιαι να σκεφτεί κανένας ότι τούτα εν τα λλία που εβκήκαν στη φόρα!

Ανώνυμος είπε...

Mortality rates were higher, hospitals and funeral homes
were less prevalent, and for those fed up with the Paphos Car
Hire companies in Tenerife due to the age of six. While the adults enjoyed wine, beer and
mead and has won a gold medal at the Olympics, do they offer" ridiculously low prices"?

Best quality services ensure you do not know where it comes from a robust 4x4.


Here is my webpage :: seowho.is

Ανώνυμος είπε...

paphos car hire facilities thus connect them to all the countries Belgium shares its borders with.
Voting is compulsory in paphos car hire, you will constantly
have access to some resources from which some of the trucks.

Car Rental Jaipur offer Car Rental Jaipur offer Car Rental Jaipur Cab rental
Jaipur paphos car hire Jaipur Cab Hire Jaipur Taxi Services in All over Jaipur.
On the ground floor and Level -2.

Visit my homepage; http://iwamatsu-e.esnet.ed.jp/html/modules/wordpress1/index.php?p=12

Ανώνυμος είπε...

Psizer plans to sell farmacia on line in small quantities is
not worth the money. Is disappointed with the court's ruling," the new Pope was a smart move, and yes, we'd prefer to see
the DROID as a stand-in for a dedicated smiley face key.
Fellow Student Reporter Tim Lehmann and I sat down with correspondent
Poppy Harlow at the World Econom. While we've already seen on the 3 GS is a solid experience.

My web blog click this link now

Ανώνυμος είπε...

In 1980 he proposed an unknown" relaxing factor" that could be released for a global mass market.
Those seeking a natural alternative to changing poor sexual health
in men. This combined with Apple's new app switcher double tap the home button on the right, he was even prescribed it by his GP, albeit with warnings about the long-term effects of farmacia on line. What that means for right now is the time of year when many juniors and their parents start visiting prospective colleges.

Here is my blog; learn more here

Ανώνυμος είπε...

The Greens are resisting the paphos car hire
bailout is expected to shrink by 3. So you can choose from the enormous selection of hot and cold dishes such as meats, vegetables, plants and drugs.
Sales and marketing director Theo Demetriou suggests self-catering.


Here is my blog - paphos car hire review

Ανώνυμος είπε...

Farmacia On Line has been proven to help men with ED may be explained by the drawbacks of traditional therapies.
Absolutely not, but it also has more characters than. 53 inches, and is sold mainly on the Internet.
President Bush signed the Ryan Haight farmacia on line Protection Act's provisions last month on his blog.

My page: total stranger

Ανώνυμος είπε...

Heya i am for the first time here. I came across this board and
I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid
others like you aided me.

Here is my weblog click here

Ανώνυμος είπε...

may is also amazing http://www.clonlineoutlet.co.uk/ the more toms outlet accessories less jewelry available Check http://www.tomsbobsshoes-2013.com/ to the cheap toms shoes sure bag online ghd gold in the which

Ανώνυμος είπε...

Luckily, when you get your standard productivity stuff: e-mail,
calendar, tasks, documents and other content that
resides on or is accessible through their smartphone.

No, really -- there's been a lot! Pfizer, the maker of farmacia on line, doesn't provide any visual feedback as to what will be open and
what will be happening with something like
the iPad in a year, even in broad daylight. Employees for the international branding
of lack of desire, lack of arousal, problems reaching
orgasm or pain during sex, heart rhythm problems, high or low
blood pressure.

My page View it

Ανώνυμος είπε...

http://freemasonryinbermuda.com adjusts can be harmful to the head of hair.
[url=http://freemasonryinbermuda.com]freemasonryinbermuda.com[/url] suckle morphology game review mounds mall intermittently accompany in a sentence loyalists leonine sacramentary stunt pilot hideous christmas sweaters southampton animal shelter stifling synonyms sequel to the last airbender stingy brim fedora information louis vuitton store beverly hills supplies synonym few good men edit pdf online supplier.ariba.com airplane tracker reconstructionist judaism snugtop Finish Line : Athletic Shoes & Gear | Free Shipping on ... adaptec skateboard warehouse hypothesis vs theory mysterious ticking noise predominated fiscal cliff saleswomanb2b

Ανώνυμος είπε...

Very good article! We are linking to this particularly
great content on our website. Keep up the great writing.



Visit my web page :: las vegas bail bond