Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ενα ρευστο τοπιο [που τον Μαρκιδη, στον Κανταφι, στον Σαρρη...για τες ρευστες γεωπολιτικες συμμαχιες τζαι την Ιστορια]

 Ο κοσμος γυρον μας φαινεται να κινειται με ρυθμους γληορους. Τζαι αποκαλυπτικους.

Εσωτερικες ισορροπιες: μια νουσιμη παρεμβαση τζαι μια αποπειρα εκφοβισμου
Στο εσωτερικο ειχαμεν μια ενδιαφερουσα παρεμβαση που τον Μαρκιδη στο τελος της προηγουμενης εφτομαδας, η οποια εσυμπληρωθηκεν με μια ατυπη συμβουλη του κ. Γλαυκου να ππεσουν οι τονοι. Ο Μαρκιδης ειπεν βασικα να ππεσουν οι τονοι επισης [να βαλουν ουλλοι την μαππα κατω] αλλα εκαμε τζαι μιαν γενναια δηλωση για την αποπειρα λογοκρισιας του θεματος της μη-εκεκνωσης: εκαμεν συγκριση με την Ηλιος [οπου οι χειριστες εθεωρηθηκαν υπευθυνοι - εν πιο λλιον θυματα δηλαδη τζηνοι τωρα που ξερουμεν ιντα που εγινε;] τζαι ετονισεν οτι ο "συναισθηματισμος" εν μπορει να εν το κριτηριο της συζητησης. Λογικο. Τζαι πιο ρεαλιστικα επρεπε να πει "του κατασκευασμενου συναισθηματισμου". Αλλα επρεπε να το πει τζαι εναν icon των φιλελευθερων για να αποκτησει νοημα στο πλαισιο που εδιαμορφωθηκεν. Τζαι ηταν σημαντικο να υπαρξει τουτη η θεση που εναν φιλελευθερο. Οϊ απλα για την ιστορια - αλλα τζαι για οσα ηρταν τζαι εν να ερτουν. Ετσι τζαι αλλοιως η ιστορια του Σαρρη ηρτεν πριν να αναπνευσουμε  τον αερια της διευκρινησης Μαρκιδη.
Σαν να ηρεμησε νακκον το κλιμα. Εν να δουμε ωριμοτητα τζαι στην βουλη βεβαια.
Ειπαμεν εν τζαι η αλληλεγγυη του χωρκου.
Αλλα εν τζαι η εποχη.

Παραλληλα ειχαμεν τζαι την υστερια που μερικους για την συναυλια του ιδρυματος πολιτισμου. Αμα ακουσα για την πιεση προς καλιτεχνες να μεν  ερτουν εσκεφτηκα. "Τωρα να δουμε ποσοι αντεχουν..". Η μαγκια με την μορφη των ζεϊμπεκικων που χορευκουνται σε πλαστικο background, εχουν μια ευκολια - η πραξη εν η ουσια.
Τελικα εν να ερτουν καμποσοι.
Διοτι, ναι, θελει τολμη να μπεις τζαι να διεκδικησεις ακομα τζαι οτι εδιεκδικησεν ο Μαρκιδης.
Νηφαλιοτητα.
......για χαριν της ενοτητας που λαλουν τζαι οι διοργανωτες εν θα γραψω τον συνειρμο που συνεχιζει...
Oσοι θα ερτουν καμνουν μια κινηση που αξιζει να καταγραφει τζαι ιστορικα - σαν πραξη αλληλεγγυης. Εσωτερικα τζαι εξωτερικα.

Ο θανατος, το πτωμα, τζαι η ιστορικη κληρονομια του Κανταφι
Στην Λιβυη ο Κανταφι εσκοτωθηκεν οπως εισιεν πει: στην Λιβυη, σαν μαρτυρας του οτι επιστευκεν. Εμπορεν να φυει. Αν ηταν εμπορακος θα επακεταρε τζαι θα εφευκεν με καμποσο χρυσαφι.
Εμεινεν.
Τζαι εσκοτωθηκε σε μια στιγμη αποκαλυψης. Η Συρτη εγινεν μια Γκουερνικα της βορειας Αφρικης. Εβομβαριδιζαν την για ενα μηνα συνεχεια μαζι με επιγεια πολιορκεια. Οι εικονες που εφκηκαν ηταν μιας κατεστραμμενης πολης. Αλλα οσοι επιασαν το δικαιωμα [που τον Οηε] να βομβαρδιζουν για να γλυτωσουν "αμαχους" εν εθωρουσαν αμαχους στην Συρτη. Γιατι εν ηταν δικοι τους υποταγμενοι. Ηταν εισβολη με τοπικους υποστηρικτες. Το ψεμα ηταν τζιαμαι για οσους μπορουν να το δουν τωρα. Γιατι ιστορικα εν να φανει αναποφευκτα.

Συγκριση των ημερων: στο βορειο Κοσοβο συνεχιζονται οι αντιπαραθεσεις που εξεκινησαν το 1999. Στο Αφχανισταν οι δυτικοι γυρευκουν τροπο να "μιλησουν" με τους Ταλεμπαν - τζαι να δουν τι θα καμουν με την σχεση τους με το Πακισταν που δυσκολευκει επισης. Στο Ιρακ, η κυβερνηση που εφκηκεν υστερα που οσα εγιναν που την εισβολη, την αντισταση, τον εμφυλιο κλπ, εν διεφθαρμενη, αλλα εν τζαι φιλο-ιρανικη. Καμνεις πολεμο για να κερδουν οι αντιπαλοι σου - ετην καταντια της δυτικης στρατηγικης τζαι των ευμεταβλητων δεδομενων. Τζαι κατω που την λαικη πιεση αρνηθηκε να ανανεωσει την παρουσια αμερικανικου στρατου που εν υπερανω του ιρακινου νομου.
Ο Ομπαμα, αναγκαστηκεν να πει οτι εν να φυουν τελικα. Τζαι μαχουνται να εβρουν φορμουλα για τους συμβουλους τουλαχιστον. Η μια ακομα αποτυχημενη αποικιακη εκστρατεια κλειει τον κυκλο της.

Το οτι οι τραμπουκοι της Μισρατα, οι οποιοι εν καταγραμμενοι ρατσιστες [ακομα τζαι που τα δυτικα ΜΜΕ] απεναντι στους συμπολιτες τζαι γειτονες τους που ηταν μαυροι, ηταν να καμουν δημοσιο λυντσαρισμα ακομα τζαι στο πτωμα ενεν παραξενο. Αφου οι Γαλλοι εβομβαρδισαν το αυτοκινητο τζαι επληγωσαν τον Κανταφι, εφκηκαν οι ταγματασφαλιτες τους τζαι εσκοτωσαν τον. Αμα ειδα την εικονα του πτωματος στους δρομους, αθθυμηθηκα μιαν εικονα που τον ελληνικο εμφυλιο - την παρελαση του πτωματος του ανταρτη [ελασιτη τζαι του δημοκρατικου στρατου] Περδικα στην Πελλοπονησο. Αλλα η ιστορικη εικονα που αναδυεται αναποφευκτα ηταν με το κομμενο κεφαλι του Αρη Βελουχιωτη. Αφου εσυραν παλε το πτωμα στους δρομους, εβαλαν το κεφαλι πανω σε ενα στυλλο για 3 μερες. Οπως καμνουν τζαι οι ταγματασφαλιτες στην Μισρατα με το πτωμα στο ψυγειο.  Η εκκληση της "φυλης" του να τους δοθει το πτωμα να ταφει ο "μαρτυρας" εν ακουεται - τζαι ας εν εκατονταδες σιλιαες τζηνοι τζαι οϊ "εκατονταδες". Οπως εν ακουετουν τζαι η φωνη του πονου στην Μακρονησο για μερικους τοτε.
Αλλα σημερα εν τον Αρη που αθθυμουμαστεν τζαι οϊ τους τραμπουκους.

Ο Cockburn στο Counterpunch αθθυμηθηκεν την εκθεση του πτωματος του Τσε στην Βολιβια τοτε.
Ο Κανταφι επεθανεν αποκαλυπτωντας την πραγματικοτητα τζαι για τουτον αξιζεν ο θανατος του. Την στιγμη που γινεται μια προσπαθεια να χειραγωγηθουν οι αραβικες κινητοποιησεις [που εβαφτιστηκαν τζαι "ανοιξη" αμα εξεκινησαν οι βομβαρδισμοι στην Λιβυη] που τους δυτικους τζαι τους σαουδαραβες [γραφουν παρακαλω οι εφημεριδες της Ριαντ για τον τυρρανο στην χωρα της οικογενειας Σαουντ], η αντισταση των κανταφικων αποκαλυψε την επεμβαση για οτι ενι: μια νεα συμμαχια με αποικιακους τζαι ισλαμικους στοχους. Μπροστα στους 7 μηνες βομβαρδισμων, αντιστασης τζαι μπροστα στα εγκληματα με ξεκαθαρο πκιον το θεαμα με την βια στο πτωμα, εν εχουν δικαιολογια οι αραβες οτι εν ηξερουν. Ενεν [μονο] ηθικο το θεμα. Εν θεμα κωδικοποιησης [αργα η γληορα] μορφων ιστορικης συνειδησης. Οπως φυσικα τζαι οσοι θωρουν τους αραβες τζαι νομιζουν οτι εν απλα βαρβαροτητες "υποναπτυκτων" οτι γινεται "τζηκατω". Οϊ κυριοι - τουτο εγινε με γαλλικους πυραυλους. Ηταν γνωστοι τραμπουκοι οι τυποι της Μισρατα: αυτοπροσδιοριζουνταν σαν "ταξιαρχια εκκαθαρισης των δουλων" [των μαυρων δηλαδη], εκαταστρεψαν μιαν πολη μαυρων λιβυων διπλα που την Μισρατα. Εν οι μισθοφοροι της Δυσης τζαι της σαουδαραβικης χερσονησου. Ουτε οι ευρωπαιοι εχουν την ηθικη [αλλα μελλοντικα τζαι την πολιτικη] ευκολια οτι εν ηξερουν. Διοτι αν εθελαν θα εθωρουσαν το Αφχανισταν που την δεκαετια του 80. Οι Γαλλοι που εχουν νομο εναντια στην μπουρκα, εβομβαρδισαν μιαν κοινωνια για να υποχρεωσουν τις γυναικες της Λιβυης να ντυνουνται "ισλαμικα".
Τζαι η Ιστορια τζαι η αντισταση θα συνεχιζτουν αναποφευκτα.

Αν ο Οσαμα ηταν ο Τσε του ισλαμισμου, ο Κανταφι με την επιλογη του θανατου του, θα γινει αναποφευκτα το αλλο συμβολο των κοσμικων αραβων που εν πουλιουνται σαν χαζοι τηλεθεατες. Αλλα η λιβυκη κριση αποκαλυψε επισης την συγκρουση που κυοφορειται για την Αφρικη. Γιατι ο Μαντελα εθεωρεν τον Κανταφι φιλο του; Κατω που την Σαχαρα η αφρικανικη πολιτικη του Κανταφι ηταν αντι-αποικιακη τζαι αναπτυξιακη - με εκατομυρια επενδυσεων με στοχο την αυτονομη αναπτυξη της Αφρικης. Για τουτον ηταν τζαι επικινδυνος στο παγκοσμιο συστημα.

Ξερω εν εν να μου πειτε - μα εν εκαμεν κακα;
Οταν καποιος συμμαχα με τους σαουδαραβες τζαι μιλα για τυρρανους, τοτε θα πρεπει να εσιει πολλην πιστην στην προθυμια των ακροατων του να πιστεψουν οτι τους πουν. 
Αθθυμουμαι που ειχα ειδα παλια [στα 1990'ς] μια φανελα που την Λιβυη με την φατσα του Κανταφι πανω τζαι εφανηκεν μου αστεια η προσπαθεια ταυτισης με ενα ατομο. Αλλα τουτα ηταν μιας εποχης.
Να τον κρινω, σε τουτην την συγκυρια, αν εφευκεν. Αν εκοιταζεν το προσωπικο του συμφερον.
Οπως το αρθρωσε τζαι το επικο ηθος του Πλουμπιδη μπροστα στους δικαστες του: 
δαμαι, μπροστα σας, δεν θα καμω κριτικη για λαθη. 
Θα κατατεθουν στο δικαστηριο της ιστοριας.
Τωρα πρεπει να επαναλαβουμεν τα δεδομενα της ιστορικης περιοδου: πριν την επεμαβση του Νατο τζαι των σαουδαραβων η Λιβυη ηταν η χωρα της Αφρικης με τους πιο ψηλους δεικτες ευημερειας με βαση τα κριτηρια του ΟΗΕ.Τζαι θα πινουν για παντα νερο που το εργο μεταφορας νερου που εσκεφτηκεν το πτωμα που θωρει τους βασανιστες του σαν προδοτες.
Τζαι η ιστορια θα συνεχιστει.

Ετσι τζαι αλλοιως η υστερια των δυτικων να τον δουν νεκρο, επαυξανετουν που το αγχος - την περασμενη παρασκευη εξαναγιναν διαδηλωσεις στην Τριπολη που κανταφικους. Τζαι οι ταγματασφαλιτες θελουν να συνειχισει να επιτηρα το Νατο τον εναεριο χωρο τζαι ας ελεγχουν τις πολεις. Φοουνται..:)..τζαι τους κανταφικους τζαι το δικο τους χαος.

Για την ρευστοτητα τζαι των "συμμαχιων"
Το λαθος του Κανταφι μπορει να πει καποιος εν οτι τα τελευταια χρονια εμπιστευκεν τους δυτικους. Αξιζει να σκεφτει καποιος την γεωπολιτικη σημασια. Οι συμμαχιες αλλασουν με ιλλιγιωδη τροπο - η απλα ετσι φαινονται. Σημερα το Ισραηλ καμνει μας τον φιλο - αν αυριο τα εβρει με την Τουρκια παλε;
Απαγορευμενη σκεψη για μερικους.
Καθολου απιθανο φιλτατοι.
Σκεφτειτε το εξης: οι επιθεσεις κουρδων ανταρτων στην τουρκια αυξηθηκαν αμα η Αγκυρα εκαμνε 2 κινησεις εναντια σε γειτονες: εταυτιστηκεν παραπανω με την ισλαμικη αντιπολιτευση στην Συρια τζαι ανοιξε ιστορια με τον Ισραηλ. Στο βορειο Ιρακ το Ισραηλ εσιει προσβασεις που τον πρωτο πολεμο του κολπου, την δεκαετια του90. Τζαι να αθθυμισω οτι ο Οτσαλαν εισιεν για χρονια ακρες με την Συρια.
Μπορει ναι, μπορει οϊ αλλα σαν να φαινεται συμμαχια ασπονδων εχθρων εναντια σε νεο εχθρο.
Τζαι ξαφνικα το Ιραν εκλεισεν συμφωνια με την Τουρκια για τους κουρδους στο βορειο Ιρακ. Πριν λλιον τζαιρον επηαν να τα χαλασουν λογω του αντι-πυραυλικου συστηματος.
Κοιτα να δεις που κρατα ακρες τζαι ισορροπιες η Τουρκια.
Αν δεν το εμαθετε το Ιραν εδιαμαρτυρηθηκε για την διατυπωση του κ. Πολυ οτι το Ιραν εν "αναξιοπιστη χωρα". Διοτι το να εισαι ρατσιστης στο τζακι σου εν ενα πραμα, αμα ομως φκαλεις την γλωσσα σου περιπατο στον δημοσιο χωρο, σε δημοσιο λειτουργημα, δειχνεις τζαι τον νου σου τζαι τα ορια της κατανοησης σου. Τζαι φυσικα ο κ. Πολυς επροθυμοποιηθηκεν να επεξηγησει/απολογηθει. 

Για την λογοκρισια της καθημερινοτητας: οι προεκτασεις της υποθεσης με τον κ. Σαρρη
Τζαι υστερα ειχαμεν το θεμα του Σαρρη. Εβρεθηκα με κατι παρεες την Πεμπτη τζαι τουτο ηταν το βασικο θεμα. Υπηρχαν που την αρκη 2 πτερυγες. Η μια [με την οποια εταυτιζουμουν σαφως] εβαλεν σαν κεντρικο θεμα την ομοφιλοφιλια τζαι το δικαιωμα του καθενου στο σωμα του. Που την αλλην υπηρχε ενα ειδος ταξικης καχυποψιας - "σιγα να μεν ασχοληθω με τον αστο που εν εμπορεν να καμει το οργιο του με νακκον νου".  
Αναποφευκτα το θεμα επηεν στην πορνεια. Δαμαι η συζητηση επηεν στην πολωση αναμεσα στο δικαιωμα στις σεξουαλικες υπηρεσιες που την μια, τζαι στην εκμεταλευση στην βιομηχανια του σεξ τζαι την πατριαρχεια.
Εγω νομιζω οτι οϊ η πορνεια εν χρησιμο επαγγελμα για οποιον/α το τραβα ο οργανισμος του/της. Καμνει καλον αμα εν συναινετικης διαδικασια σαν ειδος εργασις που προσφερεται "νομιμα". Τζαι η δαιμονοποιηση της πορνειας εν βοηθα, νομιζω, τες γυναικες αφου συντηρα τον μυθο της "καλης γυναικας" [που εν κινδυνευκει να γινει Ευα "τζαι να παρασυρθει"] εναντια στην "πουτανα" [που της "αρεσκει το σεξ]. Ενταξει εν μου ππεφτει λοος στο πως το βιωνουν οι γυναικες, αλλα ουτε γκει ειμαι , τζαι ασχολουμαι. Θελω να πω τζαι με κυλωμα πορνειας να ηταν ανακατωμενος ο Σαρρης, εν τζαι εν παραξενο. Αφου ζουν σε ημιπαρανομια. Το κακο με τους ομοφιλοφιλους εν οτι εν διεκδικουν - τουλαχιστον τωρα νομιζω εφκαλεν μια οργανωση ανακοινωση. Αμα σκεφτεις ομως ποσοι ενι τζαι ποση σιωπη υπαρχει... Εν για τουτο που δυσπυρκω που την δκεαετια του 90 που εσυνααμεν υπογραφες για καταργηση του νομου εναντια στην ομοφιλοφιλια - τζαι να βουρουμεν, βασικα, οι ετεροφιλοι.
Τελος παντων.
Παλε ενεν της ωρας.
Ξερω. Εν τζαι η κατηγορια για ανηλικους. Το θεμα ενεν η ηλικια. Πριν μερικες δεκαετιες οι κορουες επαντρευκουταν στα 14 τους τζαι εκαμνε χαραν ουλλον το χωρκο. Οι στετεες των κυπριων. Τζαι των αστων - για να μεν συγχιζουνται τα τζακια. Το θεμα ενι αν 16χρονος εκαμεν το ξερωντας τι καμνει η αν τον υποχρεωσαν. Το οτι εν μιτσης, μετρα μονο συγκριτικα - εσιε πολλην κοσμο που εν πανω που 17 τζαι καμνει οτι του πουν. Οποτε;

Ο Σαρρης αντιμετωπιστηκε υστερα που την αρχικη σταση [που εισιεν στοιχεια μικρο-υστεριας], αρκετα καλα. Οί σαν ομοφιλοφιλος ομως αλλα σαν "θυμα του αττιλα". Ιντα ο "φιλελευθερος" εφκαλεν τζαι ειδηση οτι η Μιτ παγιδευκει στρατιωτες. Δηλαδη επαγιδεσεν  τζαι τον Σαρρη η Μιτ;
Συνειρμοι.
Αν ηταν καποιος φτωχος;

Ακουσα οτι ο Σαρρης σκοπευκει να παει να συνεχισει με την δικη. Καλα καμνει. Αλλα αν η κοινωνια μας, τζαι ο ιδιος, χωστουν παλε πισω που την διαδικασια για να μεν παραδεχτουν την ουσια, τοτε εν να εν θλιβερο. Ο Σαρρης εν γκεϊ, οπως εν γκεϊ πολλοι αλλοι της δημοσιας ζωης [που την πολιτικη μεχρι τα ΜΜΕ], τζαι εν θεμα αξιοπρεπειας, τζαι για τον ιδιο τζαι για την κοινωνια, να συζητηθει το θεμα σε τουτην την βαση.
Εν δικο του το σωμα τζαι οτι θελει καμνει το. Τζαι το πως απολαμβανει το σωμα του εν εσιει να καμει με τις αποψεις του. Με τις οποιες, αν εκαταλαβα καλα, διαφωνω. Αλλα τα δικαιωματα εν δικαιωματα. Τζαι οι αποψεις αποψεις.
Ετην τζαι την χρησιμοτητα του συνταγματος - ευρυτερα..:)
Για την πορνεια εν ειμαι σιουρος ποσο μπορει να τραβησει η κοινωνια  -  διοτι η διαχυση της καμνει την τοσο κοντινη που για μερικους φαινεται επικινδυνα "κοντα"....
Αλλα για την ομοφιλοφιλα, πρεπει να μπορουμε σαν κοινωνια να παμεν ενα βημα παρακατω..
Εν θεμα τζαι των ιδιων των ομοφιλοφιλων τελικα.
Αλλα τζαι ευρυτερα εν θεμα ιστορικης ωριμανσης: για την ειλικρινεια στον δημοσιο λογο.

Στην Ευρωπη, οι "αμαρτιες" ενος συστηματος διακλαδωνουνται. 
Αρχικο επιφανειακο ερωτημα: Ποσα θα χασουν οι επενδυτες που το ελληνικο κουρεμα;
Ουσιωδη ερωτηματα: Ινταλως θα πιεσουν τραπεζες τζαι επενδυτες τα κρατη να καλυψουν τες ζημιες τους;
Ινταλως διαμορφωνεται μια νεα ευρωπη με κεντρικη οικονομικη πολιτικη;
Τζαι αμα συνηδητοποιηθει οτι εσιει τζαι αλλες χωρες με χρεος που εν του μεγεθους Ισπανιας- Ιταλιας τοτε η αντιπαραθεση "αγορων" τζαι "πολιτειων'[διοτι πισω που το "κρατος" εν οι πολιτες που πληρωνουν τες ζημιες των τραπεζων], μπορει να παει νακκον πιο βαθκεια τζαι να ανακαλυψει οτι οι τραπεζες εχουν ψευτικους λοαρκασμους που το 2008 τζαι αλλες φουσκες. Τα τοξικα δανεια ανακυκλωνονται. Το ψευτικο χρημα διαχεεται τζαι βουρουν ουλλοι να τα ππατσιαορυν ποτζει ποδα.

Οποτε το οτι αναδυονται τζαι οι διαδηλωσεις εναντια στον πλουτο ενεν παραξενο σε ετσι πλαισιο.
Εν η πραγματικοτητα που εν αδυνατο να λογοκριθει.
Φαινεται να ειμαστεν πκιον σε μια εποχη που φαινεται οτι εν να κρατησει για χρονια [μερικοι λαλουν δεκαετιες] πριν ποκατσει καπου,
εστω τζαι σε μιαν ασταθη ισορροπια στους μεγαλους κυκλους της ιστοριας..

Τωρα αναδυονται "παικτες" στην διεθνη πολιτικη, τζαι κοινωνικα υποκειμενα - παγκοσμια τζαι περιφερειακα. Τζαι αναλογες μετατοπισεις.
Τζαι για εμας δακατω οσοι καμωνονται οτι εν θωρουν γυρον, εν να ανακλαυψουν ξανα την γεωγραφια τζαι την ρευστοτητα.
Το παιχνιδι καθοριζεται που την βαση τζαι το πλαισιο: Την οικονομια τζαι την γεωπολιτικη.
Τζαι, διαλεκτικα, που την αλλην μερκα, που τα δικαιωματα, τα κοινωνικα κινηματα, τζαι την αξιοπρεπεια.

Τζαι ξανα στο χωρο μας..
Ισως η αναγνωριση των συνυπαρξεων, εσωτερικα τζαι εξωτερικα, να εν μια βαση αρχικη..
Ιδιαιτερα σε μιτσιες κοινωνιες πανω στα συνορα - οπως η δικη μας.
Η "αλληλεγγυη του χωρκου", η ενοτητα που εν αναποφευκτη [εκτος αν μερικοι εχουν φαντασιωσεις replay], πρεπει να παιξει σε ενα πλαισιο που να αναγνωριζει τα ορια - τζαι την διαφορετικοτητα επισης. Αμα αναγνωρισουμε την πολλαπλοτητα, εν να την δουμε τζαι γυρον μας - τζαι εν να καταλαβουμε τοτε ισως την ατομικοτητα τζαι την συλλογικοτητα διαφορετικα.
Το απλο μαθημα της εμπειριας σε ετσι περιπτωσεις πολλαπλοτητας τζαι αναγκης σεβασμου των οριων ενι: 
οτι καμεις εν να εβρεις.

Εν να δειξει.

Υ.Γ.
Το δειλις επιασεν το αυτι μου την χορωδια για την τριμερη της Νεας Υορκης. Λαλει μου η διπλανη μου "Ε ειδες που ως τζαι το κλισε του ραδιομαραθωνιου "μονο η αγαπη μπορει" εσιει χρηση;"
Εσιει τζαι χαζιν.











22 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Επιτέλους η Λιβύη απόκτησε δημοκρατικό καθεστώς! Έπεσε ο τύραννος!!! Οι φωτογραφίες του νεκρού Καντάφι[και ο τρόπος που δολοφονήθηκε και ο χειρισμός της σορού του] αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!!!

[Εμέναν πάντως, του δογματικού Αριστερού, αναγύρτηκεν το στομάshιν μου!!!]...

Παύλος είπε...

Μπόρεις, έτσι αναδρομικά, να αναρτήσεις τζιαι κάτι για το Λόκκερμπι;
Έχουμεν καμμιάν πληροφόρησην για τους χειρισμούς των πτωμάτων και των σωμάτων των δικών του εχθρών;
Τζιαι τελικά το να μεν φύει πως τον εξιλεώνει; Ούτε ο Χίτλερ έφυεν ούτε πολλοί άλλοι που κάθε 'αλλο παρά άγιοι ήταν.

linopampakos είπε...

Παυλο,
το λοκερμπι ηταν το αντιστοιχο ενος βομβαρδισμου, που συμβαινει συχνα οπως θωρεις..αλλα τα δυτικα θυματα αθθυμουμαστεν τα..τα μη-δυτικα;
ποσα λοκερμπυ εσυμβηκαν τους περασμενους μηνες στην λιβυη;
η λιβυη τζαι ενας λιβυος επληρωσαν για τζηνα [απο οτι καταλαβω ο υεπυθυνος απελευθερωθηκε, εν στην λιβυη τωρα, αλλα οι ισλαμιστες ενεν σιουρο αν θελουν να τον δωκουν πισω στους εγγλεζους]...
να εφαρμοζουμε τζαι για τους δυτικους αναλογες αποζημιωσεις;
τοτε θα εσιει δικαιοσυνη...
τζαι το λοκερμπι θα εσιει σημασια..

θωρεις ο κανταφι τελικα εν ηταν καν, οπως τον επεριμενα [αμα δεις τα σχολια μου]..εν εχρησιμοποιησεν τα χημικα που εισιεν στην ευρωπη..
ηταν δυσκολο να διοχετευκει μερικα σε σταθμους;
προφανως εσιει καποιον οριο..
οι δυτικοι εν ειχαν στο ιρακ..στην φαλλουτζα αν αθθυμασαι..
ουτε στον βομβαρδισμο της λιβυης..

οσον για τον χιτλερ..σορρυ ρε φιλε αλλα η αντιστοιχια εν κολλα..
δηλαδη η επιχορηγηση της αφρικανικης αναπτυξης, ας πουμε, εν αντιστοιχο ποιας πολιτικης του σενιορ αδολφου;
ο χιτλερ εν εφυεν στο τελος γιατι εν εισιεν που να παει..ηταν περικυκλωμενος..
ο κανταφι εμπορεν να καμει πολλες συμφωνιες μεχρι τον αυγουστο αν τα επαρακολουθας..
τζαι να φυει που την λιβυη, ακομα τζαι μετα την πτωση της τριπολης..

Παύλος είπε...

Λινέ εν προσπαθώ να κάμω τους δυτικούς καλούς.
Ο παραλληλισμός του Χίτλερ με τον Καντάφι εν κολλά αλλά κολλά το Λόκκερμπι με τους βομβαρδισμούς;
Νομίζω λανθασμένα ψάχνεις καλούς τζιαι κακούς τζιαι ακόμα πιο λανθασμένα φαίνεσται μου ότι κρίνεις τον Καντάφι με βάση το ποιοί ήταν οι εχθροί του.
Ναι οι δυτικοί εν υποκριτές τζιαι σίουρα ο λαός της Λιβύης εν εν η πρώτη τους έννοια τζιαι ναι εφάαν πολλούς άμαχους τζιαι οι συμμάχοι τους επί του εδάφους εκάμαν του κόσμου τες βαρβαρότητες. Τζιαι ο Καντάφι ήταν ένας γάρος διχτάτορας τζιαι τίποτε άλλον τζιαι ότι του εκάμασιν είμαι σίουρος ότι έκαμαν τα τζιαι οι δικοί του. Ας μεν κοροϊδευκούμαστεν ότι έσιει πολέμους με καλούς τζιαι κακούς.
Η διαφορά που θωρώ εγώ εν ότι οι δυτικοί έχουν έστω τζιαι σε κάποιον ατροφικό βαθμό να διαχειριστούν τζιαι τους ψηφοφόρους τους τζιαι κάποιαν ατροφικήν πολιτικήν ηθικήν που επιβάλλει το εσωτερικόν της κάθε χώρας ενώ ο Καντάφι μόνον τον εαυτόν του. Κρίνε τον τζιείνον με την ίδιαν αυστηρότηταν που κρίνεις τζιαι το ΝΑΤΟ.Τζιαι σε παρακαλώ μεν τον κρίνεις με τες σχετικιστικές θεωρίες που κάμνουν τον κάθε ξιμαρισμένον να φαίνεται ήρωας μέσα που κάποιον πρίσμαν...

zep είπε...

Δυστυχως ο πολεμος ηταν αναποφευκτος. Αν εφεφκε που μιας αρκης ο Κανταφι χωρις να θυσιασει μια φαουσα ανθρωπους για να γλυτωσει τον εαυτον του, ηταν να καλα.
Επεμενε ομως

Επρεπε να τον αφηκουν?
Οταν γινουντε πολεμοι γινουντε εγκληματα.

Ή δεν θα εγινετουν πολεμος τζιαι θα επαρεμενε ο Κανταφι τζιαι θα εσφαζε τους αντιπαλους του, ή θα εγινετουν πολεμος να ανατραπει.

Επρεπε να γινει ενα που τα 2.

linopampakos είπε...

Παυλο,
την δυτικη επιδραση στην ανθρωπινη απελευθερωση [μεσα που τες επαναστασεις τζαι τα κινηματα των 2 τελευταιων αιωνων] εν κατι που την θεωρω δεδομενη..αλλα για τουτον η ατροφικη [οπως λαλεις] δυτικη ηθικη φαινεται τζαι πιο εντονη σαν υποκρισια...τουτην εν η τραγωδια..
λαλεις οι δυτικοι εχουν να λαβουν υπο οψιν τους τους ψηφοφορους..τζαι αμα οι ψηφοφοροι παυλο μου αρκουν να παρουν, να καταλαβουν ιντα που γινεται, εν τριβιτζιαζεσαι οτι μπορει τζαι τουτοι [η πλειοψηφια εστω] να σκεφτεται ανοητα [να τους καμνουν οτι θελουν οι τοπικες εξουσιες] η ακομα σιηροτερα, να υποστηριζει [χωρις να τολμα να το πει ανοικτα τωρα] τις νεο-αποικαικες επεμβασεις;
η ιστορια της δυτικης αποικιοκρατιας εν γεματη με "δημοκρατικους" ιμπεριαλισμους [η επεμβασεις για εσωτερικη [δυτικη] καταναλωση..

οποτε εν μπορει να εν ιση τζαι δικαια η συγκριση..
για ιστορικους, τεχνολογικους κλπ λογους οι δυτικοι εκατακτησαν το πλανητη τζαι αμα εμπηκαμεν στην φαση της απελευθερωσης [τουλαχιστον που τουτον το ειδος της εξουσιας] τον 20ο αιωνα, οι δυτικοι ειχαν τζαι εχουν χρεη πολλα..
τζαι αρα τες προσπαθειες οσων εζησαν την δυτικη επεκταση εν αναγκη να τες δουμε τζαι μεσα στο δικο του πλαισιο..του τι ετραβησαν..τζαι τι ειχαν/εχουν μπροστα τους..

εν μπορουμεν να κρινουμε χωρις να δουμε το ιστορικο πλαισιο..διαφορετικα θα μπουμε στην διαδικασια να απομονωνουμε αποσπασματα..

Τα εσωτερικα δυτικα δημοκρατικα κινηματα ηταν εμπενυση για τους λαους του κοσμου - αλλα εν απεναντι στες δυτικες εξουσιες, επεμβασεις κλπ που επρεπε [τζαι συχνα πρεπει] να αγωνιστουν τζηνοι οι λαοι/κοινωνιες...

εν μπορεις να αφαιρας την σχεση εξουσιας που υπηρξεν..
εν μερος της συγκρισης..

σε τουτον το πλαισιο, ο κανταφι εν μερος της επιδρασης της δυσης στον αραβικο κοσμο..ενα μεγαλο μερος της αντιληψης του για τον κοσμο εσιει τα στοιχεια του δυτικου εκμοντερνισμου..
με μια προσπαθεια προσαρμογης στα τοπικα δεδομενα τζαι κουλτουρα..
εν τον κρινω διαφορετικα απο οτι θα εκρινα ενα δυτικο που επροσπαθησεν [με ουλλες τες ανθρωπινες αδυναμιες τζαι λαθη] για ενα σκοπο δικαιον..
τζαι ο εκμοντερνισμος του αραβικου κοσμου, η αμφισβητηση των μοναρχιων που τον χειραγωγουν, η επενδυση στην απελευθερωση τζαι την αναπτυξη της αφρικης,εν πραματα που κανταφι εκαμεν, τζαι πολλοι αλλοι ηγετες [της αφρικης των αραβων η αλλου] εν εκαμαν εν ενδιαφερτηκαν..
εν μπορουμεν να μεν τα θωρουμεν τουτα..
μπορει τα δυτικα μμε να καμνουν την δουλεια τους..
αλλα εν καθηκον μας [οσων επαρακολουθησαμεν τζαι εψαξαμεν τα δεδομενα τουτους τους μηνες] να πουμεν το πλαισιο..
για την μνημη τζαι το μελλον..
υπηρχαν ψεματα που την αρχην τουτης της ιστοριας..οι δηθεν αεροπορικοι βομβαρισμοι διαδηλωσεων που εγιναν δικαιολογια πραγματικους βομβαριδισμους αμαχων αμα επιασαν οι δυτικοι το δικαιωμα επεμβασης..
γιατι επεμβηκαν δαμαι ενω επαιξαν πελλον οτι ακριβως την ιδια εφτομαδα που οι σαουδαραβες [μεν υποτιμας τον ρολο τους] εκαμναν επεμαβση στο μπαχρειν...
εν μερος του ευρυτερου σκηνικου τουτα που ειδαμεν στην λιβυη..ποου τον αραβικο κοσμο μεχρι την αφρικη..
τζαι εν μπορουμεν να μεν θωρουμεν..
ενεν εντιμο...
η αρνηση των δυτικων [τζαι των τοπικων υποτακτικων τους] για αποστολη διερευνητικης επιτροπης που τον οηε..η προσφορα για εκλογες με διεθνη επιτηρηση που παλε εν εδεχτηκαν..
προσφορες που την αφρικανικη ενωση..
γιατι καποιοι εκαμαν οτι εν ακουαν;

linopampakos είπε...

ας αφησουμε τους καθαρους τζαι τους ξημαρισμενους φιλε μου...
εν βοηθα η ορολογια νομιζω..
αντιθετα νομιζω δαμαι πρεπει να μπουν τα πραματα στο συγκριτικο πλαισιο..της εξουσιας, της αναπτυξης, τζαι της εικονας μιας συνολικης ανθρωπινης απελυθερωσης..

150 χρονια μετα την γαλλικη επανασταση η γαλλια εισιεν αποικιες τζαι μονο η εξεγερσεις την εκαμαν να παραιτησει..
το 2001 οι ηπα εκαμαν τζαι στρατοπεδα συγκεντρωσης τζαι εισβολες..
τζιαμαι αρκεψεν να φαινεται οτι οι εξωτερικες επεμβασεις αρκεψαν να επιδρουν τζαι εσωτερικα με τον περιορισμο της δημοκρατιας ..
μπορει λοιπον σημερα η αρνηση να δεχτουμε την εικονα που μας σερβιρουν [τζαι να ρωτησουμε για το συγκριτικο ιστορικο πλαισιο των επεμβασεων αλλα τζαι των προσπαθειων αντιστασης, σε τουτο το πλαισιο, οπως της λιβυης που το 1969], να εν τζαι ενας τροπος, να δουν οι δυτικοι ποιοι τους χειραγωγουν...

εν ειμαι σιουρος που εν η διαφορα ενος βομβαρδιμου που σκοτωνει σε λλιες μερες 300 αμαχους, τζαι του λοκερμπι..
τζαι τα 2 εν εγκληματα γιατι σκοτωνουνται αμαχοι, τζαι η ανθρωποτητα εν καλα να μεν τα καμνει ..
αλλα γινουνται..
τζαι αμα δεις, ενεν μονο ο κανταφι που εμπλεκεται σε ετσι μορφες βιας..
ενας που τους τυπους που επηαν στην λιβυη να καλυψουν την κατασταση, ηταν τζαι τζηνος που εφκαλε το φιλμ/φωτογραφιες για την σφαγη στην βορεια ιρλανδια.."ματωμενη κυριακη"..τζαι υστερα να σου αθθυμισω την συνεχεια;
καλες προθεσεις που πολεμουν την βια με βια..
αμα δεις φιλε μου τα ποσα μαζικα εγκληματα εβιωσαν οι μη δυτικοι, εν εντυπωσιακο που ηταν συγκριτικα ηπια η αντιδραση..
τζαι επιμενω οτι ο κανταφι εν εχρησιμοποιησεν τα χημικα..

τζαι μεν υποτιμας επισης την πραγματικη αναπτυξη της λιβυης...

εν μπορω να μεν τα δω συγκριτικα ρε φιλε..
οϊ μονο σε σχεση με τους δυτικους αλλα τζαι τους ανατολικους στην χερσονησο των μοναρχιων..
εν μπορουμε να μιλουμε για δημοκρατια ξηχανωντας τις μοναρχιες τζαι ποιους στηριζουν..
οπως εν μπορουμε να μιλουμε εναντια στον ρατσισμο χωρις να θωρουμεν την εντελως διαφρετικη σταση του κανταφι τζαι των υποστηρικτων του απεναντι στους αφρικανους μεταναστες, σε σχεση με τις μοναρχιες..τζαι οϊ μονο...

αμα αναγκαστηκεν ο μουμπαρακ να παραιτηθει εχαρηκα..αμα ειδα σε λλιον την εστιαση να φευκει που το μπαχρειν την ωρα της εισβολης των σαουδαραβων, με την κατασκευη της δυτικης επεμβασης, ενοιωσα οτι καποιοι δουλευκουν μας..
τζαι ηταν γνωστος ο στοχος..
που εν ηταν μονο για το λοκερμπι..
ειδες καμιαν ευαισθησια που τις ηπα για την δολοφονια της rachel corrie που τον ισραηλιτικο στρατο;
αμερικανα μεν..λαθος πλευρα δε..

για τουτον πρεπει, νομιζω, να θωρουμεν την ευρυτερη εικονα για να κρινουμε το αποσπασμα..

linopampakos είπε...

ζεπ,
εν καταλαβω το "για να γλυτωσει τον εαυτον του"..
αν το εθελεν τουτον απλα θα εφευκεν..
λαλει το τζαι μεσα στην διαθηκη του που εδημοσιοποιηθηκεν σημερα..
εισιεν αρκετες προσφορες σαν ατομο..

εν υπερασπσιτηκεν τον εαυτο του, υπερασιστηκεν μια διαδικασια αλλαγης της χωρας του, τζαι αποκτησης αυτονομιας η οποια ηταν υπο επιθεση..
που μιαν οπτικη [που την εκατεγραψα εμμεσα με την ιστορια της φανελας] η ταυτιση της διαδικασιας με ενα προσωπο ηταν λαθος για εμενα..
αλλα εν ενα πραμα να εν συμβολο τζαι εν αλλο να μεν θωρουμεν οτι υπηρξε τζαι μια διαδικασια κοινωνικης μεταμορφωσης στην οποια εσυμμετειχαν πολλοι...
τζαι τζηνοι εκαμαν επιλογες τουτην την περιοδο..
υπεραπσιτηκαν οτι εκτισαν τζαι οτι επιστευκαν..
τζαι θα συνεχισουν με τον ενα η αλλο τροπο νομιζω..η ετσι γινεται ιστορικα..

ο ιδιος θα εμπορεν να φυει..
ομως θα ηταν συνεπης;
εν ηταν μονο θεμα κανταφι οι αλλαγες που εγιναν στην λιβυη που το 1969..

το αν ενικαν τι θα εκαμνε αγνοει τις προσφορες που εγιναν για συμφωνια...
εγραψα τες πιο πανω στον παυλο..
εν οι δυτικοι τζαι οι υποστηρικτες τους που τες απορριψαν..

αν ηταν αποικιακη επιχειρηση [τζαι που τους δυτικους τζαι τους σαουδαραβες] η συγκρουση ηταν αναποφευκτη νομιζω..

οξα νομιζει οι επιθεσεις εναντιον των "μαυρων" εν θα εγινουνταν χωρις κανταφι;
η εν θα επλακωναν οι δυτικοι να θελουν ελεγχο της τοπικης οικονομιας;

εν δυσκολο να πεις σε καποιους οτι επρεπε να παραδοθουν, μπροστα σε μιαν επιθεση που εν εφαινετουν να εσιει ορια..απλα εβαλεν στοχους τζαι ελαλεν "μα εμεις εν τζαι θελουμεν να τον σκοτωσουμε" την ιδια ωρα που εβομβαρδιζαν οπου ενομιζαν οτι εμεινισκεν..

Disdaimona είπε...

Είχα λάθος όταν εφώναζα για τις δηλώσεις του Κάστρο. Εξηγησες μου το που τότε, αλλά εν το εκατάλαβα.

Μαθαίνουμε. Όπως είπε ο Προυστ "ξανακερδίζοντας τον χαμένο χρόνο" φαίνεται πως κάποτε ο ίδιος ο ιστορικός χρόνος, διά μας την ευκαιρία να τον ξανακερδίσουμε ερμηνευτικά.

ματιλτα είπε...

Άκουσα τον Πλατύ τον οικονομολόγο (ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ) να ζητά έμμεσα την παραίτηση του Ορφανίδη.

Επίσης τωρά που θωρούμε το τσουνάμι που επροκάλεσε η μαλακία των ΔΣ των τραπεζών, εθυμήθηκα το ανέκδοτο τον Νικόλα που σαν πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών πρέπει να αφιέρωσε παραπάνω χρόνο στον ιερό του αγώνα για να μετατρέψει την Αγγλική Σχολή σε ιδιωτικό φέουδο της εθνικιστικής ελίτ :) παρά στο να προστατέψει την οικονομία στο θέμα των τραπεζών.

Ακόμα τζαι σήμερα κάμνει νομοσχέδια να διορίζετε το Δ.Σ. του σχολείου που τον πλήρες χειραγωγημένο που λλόου του Σύνδεσμο γονέων. Παρακάμπτοντας το πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας Τορναρίτη που αντιπροσωπεύκει την φιλελεύθερη δεξιά η οποία σαφώς έσιει άλλον όραμα για το σχολείο που φοιτούν πολλά που τα βλαστάρια της….

ματιλτα είπε...

Άκουσα τον Πλατύ τον οικονομολόγο (ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ) να ζητά έμμεσα την παραίτηση του Ορφανίδη.

Επίσης τωρά που θωρούμε το τσουνάμι που επροκάλεσε η μαλακία των ΔΣ των τραπεζών, εθυμήθηκα το ανέκδοτο τον Νικόλα που σαν πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών πρέπει να αφιέρωσε παραπάνω χρόνο στον ιερό του αγώνα για να μετατρέψει την Αγγλική Σχολή σε ιδιωτικό φέουδο της εθνικιστικής ελίτ :) παρά στο να προστατέψει την οικονομία στο θέμα των τραπεζών.

Ακόμα τζαι σήμερα κάμνει νομοσχέδια να διορίζετε το Δ.Σ. του σχολείου που τον πλήρες χειραγωγημένο που λλόου του Σύνδεσμο γονέων. Παρακάμπτοντας το πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας Τορναρίτη που αντιπροσωπεύκει την φιλελεύθερη δεξιά η οποία σαφώς έσιει άλλον όραμα για το σχολείο που φοιτούν πολλά που τα βλαστάρια της….

Ανώνυμος είπε...

Εγινήκεν η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου γονέων του English School εψές. Οι γονιοί εμιλήσαν δια της απουσίας τους, απαξιώνοντας την σέκτα του Νικόλα Παπαδόπουλου τζαι της εθνικιστικής ελίτ.

Που τους 750 γονιούς που επήαν πέρσι, φέτος ήταν καμιάν πενηνταρκά. Δηλαδή το 2.5% των γονιών του σχολείου.... τζαι κανένας τουρκοκύπριος.

Ιντα μπου προτείνει το νομοσχέδιο του Νικόλα? Να διορίζει ο Σύνδεσμος Γονέων (δηλαδή το 2.5% των γονιών) 3 που τα μέλη του Δ.Σ. του σχολείου?

Χαμάλης είπε...

Ο Χαμάλης είπε σε άλλο μπλοκ για την υπόθεσιν της απεργίας πείνας μεταναστών στες φυλακές που δείχνομεν ούλοι ακατανόητην αδράνειαν. Τί περιμένομεν; Να αρκέψουν να πεθανίσκουν τζιαί να βουρούμεν;

Εμέναν η υπόθεση μυρίζει μου Μαρί! Κρύφκουν το κρύφκουν το κρύφκουν το, ώσπου να κάμει μπαμ τζιαί ν' αρκέψουν ούλλοι να λάσσουν. Τούτον το θέμαν μάλιστα θα πάρει παγκόσμιες διαστάσεις τζιαί θα επηρεάσει τα πάντα. Οι μετανάστες εν Άραβες που τες γύρω χώρες, με τες οποίες λόγω γειτνίασης τζιαί φυσικού αερίου έχουμεν αλίσιη βερίσιη. Τί περιμένομεν; Να μας κηρύξουν ιερόν πόλεμον οι μουσουλμάνοι ούλου του κόσμου τζιαί να κάμει τζιαί η Τουρκία την πάζαν της;

Η υπόθεση εν πολλά σοβαρή τζιαί είναι πολλά παράξενον που συμβαίνει τωρά που λείπει ο πρόεδρος τζιαί είναι τζιαί πλήρως απασχολημένος. Εν στημένον το πράμαν σίγουρα. Κάποιος τους εκούρτησεν τους μετανάστες χωρίς να ξέρουσιν τί γίνεται τζιαί τί επιδιώκουν οι καλοθελητές που τους εβάλασιν πάνω! Αύριον το πρωίν πρέπει να λυθεί το θέμαν ή τουλάχιστον να προειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως να εν θέμαν της νομικής υπηρεσίας ή του ανωτάτου δικαστηρίου. Δεν έχει σχέσιν! Θα τα πλερώσει ούλα το "καθεστώς" Χριστόφια τζιαί η Κύπρος. Η Χαραυγή τζιαί ο Άστρα πρέπει να φκάλουν το θέμαν στην επιφάνειαν, να προληφθεί το κακόν, πριν να μας φορτώσουν ούλες τες ευθύνες εμάς.
Στο κάτω κάτω έχουν τζιαί τζιείν' τα πλάσματα ψυσιήν σιόρ. Ήνταμ που τους εκάτσαμεν φυλακήν τζιαί έν τους αρωτούμεν καθόλου; Τζιαί κτηνά να ήταν, ήταν να δείξομεν λλίον έλεος!

Εν οι δουλειές του Μαρί πάλε! Εν να γεμώσομεν ήρωες πάλε. Τζιαί τότε θα φταίομεν πράγματι! Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού!
Ξέρομεν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάποια πρόσωπα, κάποια πόστα τζιαί κάποιες υπηρεσίες του κράτους, δουλεύκουν αδίστακτα για να ρίψουν την κυβέρνησιν Χριστόφια! Γιατί τζιοιμούμαστεν σαν τους χάννους;
Κάμετε κάτι παιθκιά όσοι έχετε τον τρόπον.

Ανώνυμος είπε...

ουτε η θεωρια συνομοσιας για το "new world order" να εν το σχολιο σου δαμε πουπανω, εσιει χαζη η "προσεγγιση".

σαννα τζιαι αναδυεται ομως μια ρατσιστικη μυρωθκια που το σχολιο

μαλλον κατι για ανεπιθυμιτους ηρωες αμπα τζιαι γενουν πιο "ηρωες" που τους αλλους ηρωες εψουψουριζες;

Ανώνυμος είπε...

ακόμα ένα στοιχείο.....

μια που τες δικηγόρους στην ομάδα του Πολυβίου, που έκαμνε interviews των μαρτύρων, εν η συνεργάτης του Νικόλα Παπαδόπουλου στο δικηγορικό γραφείο.

Ανώνυμος είπε...

CYPRUS MAIL
Our View: Abuse borne by Commerce Minister totally beyond bounds

POLITICIANS and newspapers have every right to question, criticise and challenge decisions taken by members of the executive. They also have the right to censure bad policies and cases of poor judgement. This right has never been in any doubt, even though President Christofias occasionally complains that rampant criticism of his decisions undermined the institution of the presidency.

However, Tuesday’s vicious, concerted attack on the commerce and industry minister, Praxoulla Antoniadou by most of the deputies at the House commerce committee meeting went beyond the right to criticism. This was more a case of intellectual terror and intimidation, deputies constantly interrupting her, belittling her, undermining her ministerial authority and absurdly suggesting that she should be clearing her decisions with her subordinates.

They even allowed one of her subordinates – Energy Services director, Solon Kassinis, who is the darling of the opposition party deputies – to sit at the meeting and claim that the minister was a liar. Is it democracy or anarchy when the representatives of the people show total disregard for the state hierarchy and the right of the executive to take policy decisions? Tuesday’s meeting was called because deputies prepared a bill aimed at giving higher authorities than the minister, on an aspect of policy decision-making, to a civil servant.

Is it really the responsibility of lawmakers to decide that a minister should not have the authority to overrule a civil servant at his or her ministry, because they have decided that the latter is better informed? Would they now do the same in the case of the finance ministry, passing a law allowing the permanent secretary to take decisions without consulting the minister because they believe the technocrat has better knowledge of macro-economics?

It is beyond absurd, but the knives had been out as soon as Mrs Antoniadou was appointed, because of her conciliatory attitudes towards the Turks, which were universally perceived as a lack of patriotism, bordering on treachery. This is why the newspapers have been attacking her with a never-seen-before nastiness, condescendingly referring to her as ‘Praxoulla’, which they have never done in the case of any other minister, and repeatedly labelling her ‘a housewife’. Papers smugly reported a deputy’s comment that “Praxoulla left the kitchen and went to the ministry”.

On Tuesday, deputy Zacharias Koulias stood in front of the cameras and said that “we want a minister of commerce of Cyprus and not a minister of commerce and of Turkey”. Deputies and journalists have sunk to new depths of shabbiness, in the name of freedom of expression


http://www.cyprus-mail.com/commerce-minister-praxoulla-antoniadou/our-view-abuse-borne-commerce-minister-totally-beyond-bounds

Ανώνυμος είπε...

Ως γεγονός η cyprus mail αγαπά πάρα πολλά και προασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνόφωνου πληθυσμού της Κύπρου τζιαι πρέπει να στήνουμεν φτιν να ακούουμεν τι μας λαλεί....

linopampakos είπε...

εσιει μερες να γραψω - εμπλεξα με ενα αλλο κειμενο..ατε ετελειωσεν τζαι τζηνο..
ετσι τζαι αλλοιως τα σχολια δαμαι ηταν που μονα τους πληροφοριακα..

οποτε να τα μεταφερω τα δικα στο επομενο ποστ..ατε να κλεισει το θεαμα στην ελλαδα για να ολοκληρωσω τζαι το κειμενο αυριο..

αλλα μιαν τζαι εππεσε κουβεντα για την cyprus mail..
σημερα εσιει ενα πρωτοσελιδο για τες συνομιλιες της νεας υορκης..
http://www.cyprus-mail.com/cyprus/closest-ever-cyprus-deal/20111106

Το ενδιαφερον [τζαι παραδοξο]..
υπογραφει το ο μ. δρουσιωτης τζαι λαλει οτι ποτε πριν οι συνομιλιες εν εφτασαν τοσο κοντα σε λυση..

το αμφιβολο..λαλει οτι ο οηε εξεταζει μονο 2 πιθανοτητες για τον γεναρη: αδιεξοδο η ολοκληρωση των εσωτερικων πτυχων πριν που μια διεθνη - πολυμερη κλπ..

ουλλες οι αλλες ανταποκρισεις [για την συναντηση] ομως, λαλουν τζαι για ενδιαμεση φορμουλα..να προχωρησουν ως καποιο σημειο τζαι, αν δεν βρεθουν συμφωνιες σε ουλλα των εσωτερικων πτυχων μεχρι τον γεναρη η την ανοιξη, να παιξει αναβολη για την κυπριακη προεδρια...

τωρα να δουμε..
τουτο μαλλον θελει δικο του ποστ..

αλλα για το θεμα της πραξουλας τζαι του κασινη, αγαπητε ανωνυμε, νομιζω οτι η συμπεριφορα μερικων στην βουλη ηταν ως συνηθως για τα παναϋρκα..τζαι εν το λαλει μονο η cyprus mail..ισως εν ενδεικτικο οτι υπαρχει σχολιο τζαι δαμαι..
διοτι εν τζαι φημιζεται για την συμπαθεια της για την κυβερνηση η εφημεριδα..
το ζητουμενο με τον κασινη οπως εξελιχτηκε το ζητημα, εν αν εμπλεξε η αν καταλαβει οτι γινεται θεαμα..
δηλαδη ο αθρωπος ο τροπος που ανεχτηκε να χρησιμοποιηθει για να επιτεθουν στην υπουργο για ενα θεμα που συμφωνα τζαι ο ιδιος εν ηταν ακριβως εντιμος..
διοτι εν καταγραμενο [στα wikileaks τζαι οϊ μονο] οτι τζαι ο κασινης υποστηριζει οτι η πιο πρακτικη λυση για το φυσικο αεριο [αν λυθει το κυπριακο εννοειται] εν μεσω επιγειων αγωγων μεσω τουρκιας..
στην αρκην αμα εξεκινησεν εγω εν εκαταλαβαινα γιατι επιμεναν μερικες εφηεμριδες που το επαιζαν υποστηρικτες του κασινη αφου ηταν τζαι ο ιδιος στην ιδια θεση..
φυσικα εν μπορει να περιμενει καποιος λογικη η συνεπεια που τον κουλια..αλλα που τον κασινη επεριμενα παραπνω σοβαροτητα - διοτι τζαι τουτο εδιεκδικαν..
οποτε το να το παιζει παπια αμα "κατηγορουν" μερικες εφημεριδες [σαν ειδος υπερασπισης του ιδιου του κασινη] την υπουργο για την ιδια ιδεα [που εν απλα πρακτικη], εν νακκον υποπτο εν ενι;

linopampakos είπε...

ουφφου..:)
ειπα να μεν ανοιξω το θεμα αλλα ατε εν αντεχω ανωνυμε..

δηλαδη οι αλλες 5 καθημερινες εφημεριδες εκφραζουν τα συμφεροντα του συνολου των ε/κ?
χμ..:)
ατε να το αφησουμε στην ρητορικη ερωτηση, γιατι εν να γινει σιδηροδρομος αν πιασουμε την κουβεντα...

Ανώνυμος είπε...

Wonԁerful аrtіcle! Thіs is the type of info that
are supposed to be sharеd across thе internet.
Disgrace on Gοogle fοr now not positioning this
ρublish hіgheг! Сomе on
over and conѕult with my websіte . Thanks =)The Ultimate Fighter Season 16 Episode 11 Fight the Perfect Fight
Here is my page ... Watch The Ultimate Fighter Season 16 Episode 11

Ανώνυμος είπε...

With a 60 day maturity, turnips need to be in the ground by August 15.
Louis, a new delivery tradition has been created:
the "Mulch Man. Starting Your Very First Flower Garden Preventing Pests and Diseases in the Perennial Garden Gardening Tips from Fellow Gardeners.

Here is my blog: mulching

Ανώνυμος είπε...

The city of Danbury's metro options into NYC, give anyone in New Milford, Newtown, Bethel, New Fairfield and Sherman options for travelling south. Also, keep in mind that the ingredients for the mix should be bought from a home improvement store to insure quality. And when we would cut for the plumbing work, I had to patch around that and make it solid.

My web-site: concrete