Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Του κλιματος τζαι της περιοχης:που την αριζονα στην μερκελ στην τυνησια

Υπηρξαν 3 εξελιξεις που αξιζουν εστιαση..
1. Η αποπειρα δολοφονιας της αμερικανιδας πολιτικου στην Αριζονα εν ηταν μονη τζαι εν ηταν τυχαια.Πριν λλιες εφτομαδες εδολοφονηθηκε τζαι ενας τοπικος κυβερνητης στο Πακισταν - σε αναλογο πλαισιο. Τζαι στις 2 περιπτωσεις οι πολιτικοι που εγιναν στοχος επιθεσης ειχαν εκφρασει διαφωνια με καποια υστερια των συντηριτικων - στο Πακισταν το θεμα ηταν ενας νομος για την "βλασφημια" [οπως ας πουμε η παραβιαση του "ιερου κωδικα" στον δημοσιο λογο, αν σας λαλει κατι] τζαι στην Αριζονα ηταν η εναντιωση στην ακροδεξια υστερια - εναντια στην μεταναστευση στην Αριζονα αλλα τζαι ευρυτερα. Η αυτονοητη βλακεια που πουλα η Δυση θα πει " ε στο Πακισταν εν μουλλαες, για τουτο..". Στην Αριζονα ηταν ακομα πιο αιματηρη, τζαι [ως αρμοζει στην Δυση] πιο δειλοι οι δημιουργοι του κλιματος..Υστερα ειπαν "μα εγω εν τζαι .." Η Palin το μονο που εμεινε να καμει ηταν να βαλει κετσαπ τζαι να το παιξει τζαι τζηνη θυμα.
Ο ακροδεξιος λογος παραγει βια..Τζαι οσοι εξεκινησαν τον πολεμο, πληρωνουν τζαι εσσω τους το κοστος - οϊ απλα σαν μακρυνο θεαμα.

2. Η επισκεψη Μερκελ επιβεβαιωσε τα δεδομενα. Φυσικα εστηριξεν τον Χριστοφκια γιατι ηταν το πιο λογικο για οποιον ασχολειται με το κυπριακο. Η Τουρκια πρεπει να δωσει σε τουτο το σταδιο - εν σαφες. Τζαι επειδη η Μερκελ ενεν μονο η Αγγελα αλλα τζαι ενας μηχανισμος πισω της, μαλλον τουτο εν μια κινηση του ευρωπαικου πυρηνα ο οποιος παιρνει θεση στην διαδικασια. Τζαι ο Χριστοφκιας εν ενα βημα μπροστα που τον Ερντογαν, τζαι εν κατανοητο οτι υπαρχει δισπιρκασμα στην Αγκυρα. Η κινηση πρεπει να γινει. Τωρα η υστερα - τζαι αν ο Χριστοφκιας εκαταφερεν να ξαναβαλει στο παιχνιδι την ε/κ κοινοτητα οϊ σαν κατηγορουμενη, τουτο σημαινει οτι η τουρκικη πολιτικη [για να εν συνεπης με την λογικη των μηδαμινων αντιπαραθεσεων στα συνορα] θα πρεπει να κινηθει. Θα δουμε λοιπον τον κ. Ερνογαν. Αλλωστε το ιδιο ακιβως μυνημα με την Μερκελ ειπεν του το τζαι ο Παπανδρεου. Στην επισκεψη που εκαλεσεν ο ιδιος ο Ερτνογαν.
Για την τοπικη σκηνη υπηρχαν 2-3 χαριτωμενα..Η επιμονη καποιων οτι η Μερκελ θα εθετε ζητημα Νατο κλπ, οϊ απλα εν εφκηκεν, αλλα ισως να πρεπει να απορησουν για την δικη τους αναλυση. Ενδιαφερεται αραγε τοσο πολλα η Γερμανια [ειτε των σοσιαλδημοκρατων ειτε των χριστιανοδημοκρατων] για το Νατο; Αμπα τζαι εν λαθος αλογο στο οποιο πονταρουν για εσωτερικη αντιπολιτευση; Η Μερκελ μαλιστα ειπεν κατι ενδιαφερον "εμεις, με την εμπειρια μας, θα δουμε πως θα το αντιμετωπισουμε"...Οι γερμανοι δηλαδη..Τζαι στην απαντηση στον Ερντογαν ειπεν οτι το θεμα με το Νατο θα λυθει αμα προχωρησει η Τουρκια στις κινησεις της [για λυση]...
Ηταν ενδιαφερουσα η χημεια Χριστοφκια-Μερκελ..που τα λεμονια μεχρι το παραθυρο που εφυεν ο Μακαριος..μεχρι το Δικωμο στο βαθος..Τα αγγλικα του μια χαρα ενι..Τζαι αμα βαλουμε τα πραματα κατω ευρυτερα τιθεται θεμα πκιον ποιος εν πιο κοντα στην "ευρωπη".. Ο "Πολιτης" εγραφεν σημερα οτι η καημενη η Αντιγονη [ η Παπαδοπουλου] εμπλεξε [παρα το οτι προσπαθει να προσαρμοστει σε νεο λογο - λ.χ. για τους μεταναστες] στο ευρωκοινοβουλιο ..Που την μια θελει να εν στην ευρωσοσαιλιστικη ομαδα, που την αλλη εν εξω φρενων μαζι της ο Σουλτς [ ο ηγετης των ευρωσοσιαλιστων ] γιατι εκαλεσεν ακροδεξιους σε μιαν εκδηλωση που οργανωσε..Εσιει να μαθει η Αντιγονη..Αλλα οπως τζαι με τον Ομηρου, σε λλιον τζαιρον μπορει να χρειαστει να βαλουν μεσο με τον Χριστοφκια για να τους βαλουν φτιν στην ευρωπη - η εστω στο πασοκ..
Η πιο ωραια φαση [τζαι ελπιζουμεν οϊ τυχαια] ηταν πανω στην στεγη του Ληδρα Παλας με τον στρατιωτικο του Οηε να ξαναγει την Μερκελ..Ρωτα τζηνη;
- Μπορουν να περνουν οι ανθρωποι;
Απαντα καταφατικα τζηνος..τζαι υστερα εξηγωντας λαλει..
- Τζηνο εν το ελληνικο [Greek] σημειο περασματος..
- Greek? Ρωτα παραξενημενη [ταχα μου;] η Μερκελ...
- Προς τον νοτο, διορθωνει ο στρατιωτικος του Οηε..
Εχουν τζαι οι λεξεις την σημειολογια τους..Αλλον τα εθνικα [κρατικα] συνορα τζαι αλλον οι γεωγραφικοι προσδιορισμοι του ενιαιου [ευρωπαικου για την Μερκελ] χωρου...

3. Ο "αραβικος δρομος" εκαταφερεν μια συμβολικη [θα δουμε για παρακατω] ανατροπη στην Τυνησια..
Θα δειξει βεβαια αν θα απλωθει ανατροπη που εξεκινησε που τα οικονομικα θεματα..εγιναν κινητοποιησεις τουτην την περιοδο σε Αλγερια τζαι Ιορδανια...τζαι κατι κρουζει πουκατω στην Αιγυπτο..
Θα δειξει αν ηρτεν η ωρα να ξεφυγει ο αραβικος κοσμος που την διπλη παγιδα των δυτικοφιλων καθεστωτων τζαι της διαμαχης με τον ισλαμικο φανταμενταλισμο - τον διπλο πολεμο της τρομοκρατιας...
Εθκιεβαζα μιαν επετειακη εκδοση για το 77...Τοτε, λαλει, εκραγηκαν οι δρομοι της Αιγυπτου ..τζαι, τοτε, η μουσουλμανικη αντιπολιτευση εβουρησεν να στηριξει το καθεστως απεναντι στον "κομμουνιστικο κινδυνο"..τωρα οπως εγραφεν τζαι ενα σχολιο στον Al Jazeera για να καταλαβει κανενας την δυσφορια του "αραβικου δρομου" μαλλον πρεπει να παει στον Μαρξ παρα στον Μπιν Λαντεν..
Η Τουρκια κοιταζει την κριση στον Λιβανο..Να δουμε πως θα παιξει τζιαμαι ο Ερντογαν..που μπαινει τζαι σε προεκλογικη περιοδο ..με καλες προοπτικες..αλλα με μια πολιτικη που θελει ολοκληρωση..

Υ.Γ. Ειπα να μεν ασχοληθω με το "φυσικο αεριο" - την ρητορικη που παιζει τζαι γεω/πολιτικα τζαι την προσπαθεια να μεινουμε με το πετρελαιο ωσπου να κανονιστουν οι μιζες των διαφορων που μαχονται να εκτροχιασουν την διαδικασια..
Αλλα ιντα κοζι τζαι τουτος ο Αβερωφ..Αν ηταν λαλει υπουργος θα επαρατητουν..
Φαντασου τον Αβερωφ να εσιει ευθυξια...
Εσυ κ. Αβερωφ μου, διας μου την εντυπωση οτι αμα δεις καρεκλα θελεις να δειθεις πανω της..
Μακαρι να καμνω λαθος..αλλα..
Ακουα τον για τους Μουντις: καλα ρε κουμπαρε γιατι να εξηγησει ο χριστοφκιας τζαι ο σταυρακης για το ελλειμα τζαι για την "επεκταση των τραπεζων" τζαι οϊ εσου [συνεπη μου βουλευτη] που μεσα στην κριση επρωτοστατησες να αυξηθει το ελλειμα με το χαρισμα του φπα στους εστιατορες, τζαι ο φιλτατος [σου] ορφανιδης για την "επεκταση του τραπεζιτικου τομεα"..ενεν η δουλεια του;..τζαι σου;..αναλογα;
Ιντα ακουσα ειπες τζαι την ατακα "να παει ο προεδρος στο Ισραηλ"..γιατι μου προκυπτει η φραση: μεν καρφωνεσαι μονος σου;..
κατα αλλα..θα δειξει..καθε αθρωπος φτιαχνει το ειναι του στην πορεια..
το ιδιο τζαι οι κοινωνιες τζαι οι γεωπολιτκες περιοχες..

16 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Φερχόιχεν που ξένος έπιασεν ανοικτά θέσην για την Κύπρον χωρίς να υιοθετεί την προπαγάνδαν του Έρτογαν τζιαι να τηρεί ίσες αποστάσεις.

Όντος, είναι εξελίξεις που επαληθεύκουν την κατάστασην επί του εδάφους. Ελπίζω να έχουμεν τελικήν πράξην μετά τες εκλογές στην Τουρκίαν τζιαι η Τουρκία να συμπεριφερτεί σαν περιφερειακή δύναμη ειρήνης, να τελειώννουμεν με τα βάσανα μας τζιαι να μπαίνουμεν στην μεταμοντέρναν εποχήν της ανατολικής Μεσογείου.

Ανώνυμος είπε...

Merkel to offer German help over Cyprus impasse

10 October 2010, 13:10 CET
— filed under: Turkey, diplomacy, enlarge, Germany, Cyprus
(BERLIN) - Chancellor Angela Merkel said Saturday she would visit Cyprus in January to offer Germany's help in resolving an impasse holding up security cooperation and Turkey joining the European Union.

"This will be an opportunity for me to see if Germany can play a helpful role in resolving the difficulties that there are," Merkel said after talks with Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan in Berlin.

Erdogan said progress towards Turkey joining the EU "should not slow down," and he had asked Merkel for Germany's support. Merkel reiterated her position that the process had an "open end".

The Cyprus situation is "important for us all, primarily in issues of security cooperation between NATO and the EU. Both sides have an interest in this, but of course there has to be movement on both sides," Merkel said.

ολοκληρο δαμε

http://www.eubusiness.com/news-eu/germany-turkey.6h9

Που τοτε εμεσολαβησαν η τριμερης τζαι οι φουσκοι του Κορεατη τζαι το Ευρωπαικο Συμβουλιο το Δεκεμβρη με την εξασφαλιση απο την Μερκελ τζεινου που εθελεν.

Δηλωσεις χριστοφια κατα την επισκεψη Μερκελ στην Κυπρο:

"Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφερόμενος στο ίδιο θέμα,ευχαρίστησε την κα Μέρκελ, διότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου - κατά τη συζήτηση των σχέσεων ΕΕ - ΝΑΤΟ - η Γερμανίδα καγκελάριος στήριξε την πρόταση του οι σχέσεις αυτές "να στηρίζονται στην αυτονομία,στο χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα τους και η πρόταση έχει περάσει".

http://www.insideinfo.gr/article/6651/merkel-e-luse-tou-kupriakou-den-aphora-mono-ten-kupro

Τζαι ειπεν τζαι η Μερκελ τα γνωστα για το κυπριακο που αναφεροντε τζαι τουτα στο πιο πανω αρθρο.

-----------------------------------
Τα κεφαλαια υπο διαπραγματευσην τουρκιας και ΕΕ που εμειναν διαθεσημα εν εναν. Τον Ιουνην παπαλα. 6 μπλοκαρισμενα που την Κυπρο μονη της τζα 8 με υποστηρηξη που τους εταιρους.

Εξιτ ρουτ Τουρκιας τζαι συνεπειες στο Κυπριακον απο το καθε ενα εβρετε τα μονοι σας.
--------------------------------

Ριπεκτ στην Μερκελ επηρεν ολα οσα εθελεν τοσον για την συνεργασια ΈΕ-ΝΑΤΟ οσον και για την ευρωπαικη πορεια της τουρκιας.

Μαθηματα πολιτικης αλλης κλασης που την Γερμανιδαν.

Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Λινέ,

Με τη κατάσταση στην Τυνησία έχω ασχοληθεί κι εγώ στο τελευταίο μου post στο Blog μου. Πιστεύω κι εγώ πως επιτέλους κάτι αλλάζει γενικά στην περιοχή, αλλά παράλληλα έχω και την άποψη πως η απουσία δυνατού αριστερού κινήματος που να κάμνει ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις δεν θα αλλάξει και πολύ τα πράματα. Και πραγματικά διερωτούμαι πως και σε τέτοιες χώρες [στην Τυνησία, Αλγερία και Μαρόκο, - δηλ. της Ισλαμικής Δύσης ή της Μαγρέμπ, όπως άλλως πως λέγονται], δεν αναπτύχθηκαν κινήματα κομμουνιστικά, όταν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψη ότι έχουν ανεπτυγμένο τουρισμό και δέχονται εκατομμύρια τουρίστες κυρίως από την Γαλλία της οποίας υπήρξαν αποικίες. Κατ’ επέκταση θα ‘πρεπε να ‘χουν ανεπτυγμένο και τον κοσμοπολιτισμό, λόγω και του τουρισμού, αλλά και του γεγονότος ότι έχουν διατηρήσει καλές σχέσεις [έστω και εξάρτησης] με την πρώην αποικιακή δύναμη, τη Γαλλία ...
Πάντως φαίνεται το πολιτικό κενό που δημιουργεί η έλλειψη μαζικής Αριστεράς στις χώρες αυτές καλύπτεται από ισλαμιστικές φονταμενταλιστικές δυνάμεις, οι οποίες αποκτούν όλο και πιο ισχυρά λαϊκά ερείσματα [όπως ας πούμεν η “Χαμάς” στην Λωρίδα της Γάζας και η “Χεζμπολάχ” στον Λίβανο.

Ανώνυμος είπε...

acera,
ναι..τωρα που το λαλεις..τζαι ο φερχοιχεν ηταν καπως εστι..
καλη συνδεση..δειχνει ισως τζαι το οτι εκτος που την αγγελα, εν τζαι μια ευρυτερη [κεντροευρωπαικη; του ε.ε. πυρηνα; γερμανικη;] σταση...
ενεργητικη αντι ισων αποστασεων..

χωρικε,
εν ηξερω αν εν επιδειξη υψηλης πολιτικης κλπ...
το θεμα ενι οτι εβαλεν μια θεση η οποια προχωρα την διαδικασια με την εννοια οτι καθοριζει που ειμαστεν..
οι "φουσκοι" που λαλεις [για τον μπαν κι μουν] εν τζαι εκαταλαβα ακτριβως σε τι αναφερεσαι..
οτι ειπεν "ατε ρε κοπελλια", ηταν μαλλον αναμενομενο..αλλα τζαι τζιαμαι παρα το οτι υπηρχεν η εσωτερικη μουρμουρα για το αν εθελεν η οϊ ο χριστοφιας, τελικα εφκηκεν "ενα βημα μπροστα" οπως το εκωδικοποιησε ο αδειλινης στον πολιτη...
το οτι εν θα εκφυλιστει η διαδικασια χωρις καταληξη νομιζω εν σαφες σε ουλλους..

τζαι ενταξι ο χριστοφκιας οντως εκαμεν καλην [πολλα καλην;] δουλεια να οχυρωσει την θεση της κυπριακης δημοκρατιας διεθνως ενω μπαινει ]εσωτερικα τζαι εξωτερικα] σε πορεια λυσης - αν παιξουν τζαι οι απεναντι εν γεγονος νομιζω..
να δουμε παρακατω ινταλως εν να παιξει...

ομως η δηλωση του για το νατο [τζαι την κατανοηση που την μερκελ] ισως να πρεπει να την δουμε ευρυτερα..
υπαρχει η αυταπατη νομιζω σε μερικους οτι η κυπρος εν το μονο προβλημα στις σχεσεις νατο-ε.ε...
νομζω εν ευρυτερο το θεμα..
αν αθθυμουμαι καλα γενικα οι σοσιαλιδημοκρατες θελουν μιαν καποια αποσταση που το νατο, για να παιξει η ευρωπαικη αυτονομια..
τζαι λογω ιστορικων ριζων τζαι λογω κοινου στο οποιο απευθυνονται..
η μερκελ [τζαι η γερμανικη δεξια ας πουμε - αλλα παλε τζαι η "γερμανικη" πολιτικη σαν δομικο φαινομενο] εν τζαι παιζει πκιον μονο νατο..μηνξεχνας οτι το νατο εν πανω στον γερμανικο αφοπλισμο που εκτιστηκε, ενω η ε.ε. πανω στην γερμανικη οικονομικη υπεροπλια..
τζαι σαφως η γερμανια θελει να εσιει ανοικτες γραμμες με την ρωσια..παρα να ασχολειται με τις φαντασιωσεςι μερικων ανατολικοευρωπαευων [τζαι γερακιων στις ηπα] για πυραυλικες ασπιδες κλπ..
οποτε ισως να επρεπε να δωσουμε παραπανω εμφαση στις τοτε δηλωσεις του..
τζαι ισως η μερκελ να εννοαν οτι θα επαρεμαβαινε ζητωντας ανοικτα να προχωρησει η διαδικασια..
τζαι σαφως μια σειρα θεσεις του χριστοφια εν λογικα τζαι θεσεις του πυρηνα της ε.ε...τζαι ενεν θεματα που εν μπορει να αντιμετωπισει η τουρκια αν συνεχιστει η πολιτικη των φιλικων συνορων..
τζαι δαμαι εν νευραλγικο συνορο..

Ανώνυμος είπε...

ανευ,
τωρα ειδα το "αφιερωμα" σου..
να το δω πιο αναλυτικα ομως.

παντως στα μεσα του αιωνα η αραβικη αριστερα ηταν σημαντικη δυναμη..αιγυπτο αλλα τζαι στο σουδαν [μιαν τζαι εφερεν το η κουβεντα] τζαι στο νοτιο λιβανο που την αντικατερστησε μετα η χιζμπολαχ..
τζαι στο μαγκρεπ υπηρχαν τζαι υπαρχουν κομμουνιστικες τασεις τζαι αριστερα κινηματα ..στην αλγερινη αντιαποικιακη επανασταση υπηρχε μια τροσκιστικο-αριστερη ταση με εμφαση στην αυτοδιαχειριση..
σημερα υπαρχουν τασεις τζαι κινηματα μιτσια σαν επιβιωσεις η αναβιωσεις..
τωρα να δουμε..

παντως στην αναλυση του αλ τζαζιρα για την τυνησια η αναφορα ηταν οτι η αντιπολιτευση εστηριξεν την εξεγερση, τζαι η αντιπολιτευση φτανει που τους "ισλαμιστες μεχρι τους κομμουνιστες"..
τζαι στο αθηναικο ιντυ ειδα για καποιον ιστορικο κομμουνιστη ηγετη που εσυλληφθηκεν την περιοδο των κινητοποιησεων..
εν να δειξει η νεα μερα..

the Idiot Mouflon είπε...

“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.
“Να φανεί τουλάχιστον η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς”.

Σόρρυ... αλλά εν με άλλη προοπτική που έφκηκε ο Χριστόφιας, ζέοινη της λύσης.

Το υποκατάστατο που (όπως και ο Κασουλίδης) μας είπεν πως θα μας ταΐσει πριν καν τελειώσει ο 2ος γύρος των περασμένων προεδρικών εμένα δεν με ικανοποιεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπαν ειχεν δυο τυπους που εσυνομιλουσαν. Ο ενας εθελεν λυσην τζαι ο αλλος επεζεν πελλον. Οταν το επηρεν μυρωθκιαν ηρτεν Κυπρο τζαι εδωκεν του τυπου που εθελεν λυση οσον κουντημα τζαι επιβραβευσην εμπορουσεν. Δυστιχως ο τυπος που εθελν λυσην εχασεν τις εκλογες τζαι εφκηκεν αλλος. τζαι ο Μπαν εβρεθηκεν με θκυο τυπους που εν εθελαν λυσην οποταν εφωναξεν τους στην ΝΥ τζαι εδωκεν τους φουσκους

Οι Φουσκοι του Μπαν

http://www.philenews.com/main/data/2010/11/19/2010_11_19_08_07_05__9e82930e5fbb4ecfab38d9ccbce70672.jpg

Ο Αδειλινης εγραψεν οτι ο χριστοφκιας εφκηκεν ενα βημα μπροστα στην διακυβερνηση οπου προσφερει πολιτικην ισοτηταν (περιεργα πραματα τζαι αντιφατικα, πως γινετε να εν γεναιοδωρη προταση κατι που κατα τον χριστοφιαν εν βελτιωση σε σχεση με το αναν και το συνταγμα του 60?)

Α, ο Αδειλινης επισης εγραφεν, αν το επροσεξες, οτι η διεθνης κοινοτητα δεν αντιλαμβανετε την εμμονη του χριστοφια στο περιουσιακο.

Πoια εν η καλη δουλεια που εκαμεν ο χριστοφιας για να οχυρωση την Κυπριακη Δημοκρατια? Ετο δρεπουν ουλλοι τις δαφνες της καλης δουλειας των Σημιτη Παγκαλου Κρανιδιωτη Κληριδη Βασιλειου.

Το αν θα μπουμεν στο ΝΑΤΟ ολιγον ενδιαφερει την Μερκελ φτανει που επιασεν την απροσκοπτη συνεργασιαν ΕΕ και ΝΑΤΟ τζαι την μη υποβολην εμποδιων απο την Κυπρο.

Xwrikos

Ανώνυμος είπε...

moufflon,
ε αν η πολιτικη του ηταν μονο να φανει η αδιαλλαξια της αλλης πλευρας, εν θα ηταν ετσι η κατασταση..
θα εγυρευκεν αλλες δικαιολογιες...
δηλαδη εμπηκεν σε τοσες διαδικασιες απλα τζαι μονο για να δειξει οτι οι αλλοι εν θελουν λυση;
τζαι αν θελουν;
οξα εν το βλεπει οτι υπαρχει τζαι τουτη η πιθανοτητα [εστω μετα τις εκλογες];

νομιζω οτι προσπαθει..οπως δειχνει η εικονα..
που τζιαμαι τζαι τζει εν να δειξει..
[οπως καταληγουμε συνηθως..:)]

χωρικε,
τραβας τες ερμηνειες νομιζω..
τζαι ο χριστοφκιας εθελεν να φκει ο ταλατ..εν παραλογο να λαλεις οτι εθελεν τον ερογλου..
ενταξι εν τον συμπαθεις αλλα εν φκαλει νοημα - εκτος αν απλα θελεις να επιβεβαιωσεις μια αποψη που εν προυπαρχουσα των γεγονοτων..

το αδειλινη θκιεβαζεις τον επιλεκτικα ρε φιλε..
για το περιουσιακο λαλει οτι οπως εγινεν το σκηνικο με το εδαδ εν τζαι εσιει πολλυν χωρο να δωσει η τουρκια η η τ/κ πλευρα, αρα, λαλει, συμφωνουν μαζι του [του χριστοφκια] οι διεθνεις παικτες, οτι πρεπει να γινει η συνδεση με το εδαφικο..
εν δυνατον να μεν το πιανεις τουτο;..εν εξωφθαλμο στο κειμενο του της κυριακης ας πουμε..
τζαι το ενα βημα μπροστα εσιει εφτομαδες που το εγραψεν τζαι αν κρινουμε συγκρτικα εν ο μονος νομιζω που εκαταφερεν να εσει ενα αναλυτικο πλαισιο στο οποιο να μπορει να ερμηνευτει την δηλωση μερκελ..

τωρα τουτη η "θεωρια/υποψια" οτι η δηλωση μερκελ κλπ εγινεν για να εξασφαλιστει η σχεση νατο-ε.ε. φαινεται μου επισης τραβημενη - σαν ειδος αρνησης να αντιμετωπιστει η δηλωση στο πλαισιο της..
αφου ειχαμεν τζαι δημοσιογραφικες αναφορες οτι ουσιαστικα η μερκελ αγνοησε οσους επροσπαθησαν να της πουν να το καμει θεμα το νατο..
εν τραβα η "θεωρια"..
η τραβας τα γεγονοτα που τα μαλλια..
αν το τεκμηριο σου εν η δηλωση χριστοφια [στο πρωτο ποστ] οτι "εκαταλαβε" την θεση του η μερκελ για την σχεση νατο-ε.ε.,
ειτε εν [προσπαθεις;να]τον καταλαβεις [ιντα που λαλει- τζαι τους κωδικες που χρησιμοποια] ειτε κουντας την ερμηνεια τραβωντας τα γεγονοτα που τα μαλια..

τζαι ευρυτερα..τι εσιει η ε.ε. που εν να διαπραγματευτει με το νατο τζαι ηταν να βαλει βετο, ας πουμε, ο χριστοφκιας;
ενεν η τουρκια ουσιαστικα που μπορει να βαλει εμποδια;
ενεν η τουρκια που εκαθορισεν να μεν αναφερτει καν το ιραν στην ανακοινωση του νατο ας πουμε [για να δουμε το μεγεθος τζαι το βαρος της τουρκιας στο νατο];

τζαι αν εμπορεν το ζητημα να διευθετηθει ετσι απλα, ποιος ο λογος για την συζητηση;..τοσα φολκλορ που ακουσαμε/ειδαμε...
διοτι πρεπει να τα ειδες τζαι εσυ..ερκεται η μερκελ για το νατο, κλπ..
εν ηταν ετσι..
σημαινει οτι χρειαζονται αλλες ερμηνειες..

νομιζω οτι εν θωρεις την γερμανικη πολιτικη στην σφαιρικοτητα της...
μπορει..
οπως εμετροφυλουν το αθηναικο βημα πριν λλιον ειδα ενα κειμενο [σ. Α32 αν την εσιεις] για τις σχεσεις μερκελ-σαρκοζυ..εν εσιει σημασια αν εν υπερβολη η οϊ μια αναλυση βασισμενη σε πρωτοχρονιατικες ευχες..
αλλα αμα δεις το πλαισιο που αναφερει, δειχνει το ευρος των γερμανικων συμφεροντων...
τζαι ισως να δεις οτι το νατο εν απλα μερος..
μερος του μερους..

εν να δουμε..

Ανώνυμος είπε...

χωρικε
υ.γ.
οπως θωρεις με βαση τα πιο πανω, εν ειμαι σιουρος οτι μιλουμε για το ιδιο αναλυτικο πλαισιο..
οποτε το πως εξασφαλισε την κυπριακη δημοκρατια, να το πω καπως διαφορετικα γιατι το θεμα εν τζαι εν η ατομικη συγκριση [τζαι σαν να παρατραβα η ατομικη εστιαση]..
η κυπριακη δημοκρατια σαν θεσμος λειτουργει σε ενα συνορο τζαι μονο η πολυπολικη στρατηγικη μπορει να αποδωσει..
τουτον εν δομικο..ανακαλυψεν το τζαι ο μακαριος υστερα [η παραλληλα] που τα παναυρκα των φαντασιωσεων..
ως τζαι ο κληριδης λ.χ. στα 90'σ, για να παιξει/πουλησει την θεωρια των ηφαιστειων του, εγορασε ρωσικα οπλα..[εν εσιει σημασια για το επιχειρημα δαμαι ποσο μαλακια ηταν - δε τα δομικα δεδομενα]
ο χριστοφκιας εν συνειδητος στην λειτουργια της δομικης θεσης..ερκεται τζαι που εναν αναλογο background..οποτε οι κινησεις της εξωτερικης πολιτικης λειτουργουν για να ενθαρρυνουν τζαι να αναπτυσουν μιαν θεση που εν δομικα δεδομενη..
αν δεν θωρεις τωρα γιατι ο ρωσος ηταν τζαι νακκον αμυνα τζαι η μερκελ αλλο καναλι..
ε καλα..
τζαι παλε εν να δειξει..

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα ωστε εν τον συμπαθο τον χριστοφιαν τζαι εν λογο αντιπαθειας που γραφω οτι γραφω. Νομιζω ησουν ο μονος ακελιστης που εμεινεν να μου το πει οποταν εκλεισα:)

Απορια

Τον τζαιρον που τον εχουμιζα οταν εκαμνε τζεινα που εγω θεωρω σωστα να υποθεσω ημουν γλυφτης?

Ο χριστοφκιας εθελεν να φκει ο ταλατ. Ναι οπως θελει λυσην.

2003 πριν την λυση ανεβαζει τον τασσο στην εξουσια
2004 οχι να τσιμεντωση το ΝΑΙ
2004 Δημιουργια της περιρεουσας απο τον χριστοφια
2004-08 Στηρηξη στον τασσο ο οποιος αρνητο να διαπραγμετευτει 2008 αναληψη εξουσια παρακαμψη συνεδριακης αποφαση 20 συνεδριου 2009 αρνηση οποιασσδηποτε προτασης εγινε για επιταχυνση της διαδικασιας λυσης

Παραλογιζομαι ενω οποιος λαλει οτι ο χριστοφιας θελει λυσην τζαι εκλογην Ταλατ εν λογικος.:) (Βασικα οι επιλογες εν θκυο 1)θελει λυσην αλλα εν λιος πολλα τζαι επιαν τον κολο του. 2)δεν θελει λυσην τζαι ξερει τι καμνει)

Τον Αδειλινη θκιαβαζω τον για να καταλαβω την επικινωνιακη πολιτικη του προεδρικου. Βασικα εν εμφανες οτι μετα τους πατσους του Μπαν ο χριστοφιας καμνει πως εγωνιασεν την τουρκιαν γιατι εκαταλαβεν οτι το ιουνην υπαρχει ενδεχομενο να βρεθει με λυσην με το ζοριν οποταν πρεπει να την πουληση σαν νικη και κατι που εθελεν για να μεν φυρτει.

Για τις δηλωσεις Μερκελ.

Η Μερκελ επιασεν οτι εθελεν απο το Ευρωπαικο συμβουλιον. Αφου επιασεν τι επιασεν εδωσεν του τζαι μιαν δηλωσην που μπορει να φανει χρησημη για την Μερκελ με πολλους τροπους στο αμεσον μελλον για να καμει την δουλεια της τζαι επιδει η Μερκελ εχει τζαι αποψην για την πορεια της τουρκιας προς την ΕΕ (θελει την αργην) γι αυτον τον λογο δεν ηταν νακκον αμυναν σαν τον ρωσσον.

Tο γιατι ερκετουν η Mερκελ στην Kυπρο δεν το ειπα εγιω αλλα η ιδια. Επισης, δεν ειπα πουθενα οτι στην κυπρο θα εθετε θεμα ΝΑΤΟ (και γιατι να το καμει αλλωστε? αφου εξασφαλισε οτι εθελεν οπως εγραψα στο Συμβουλιο του Δεκεμβρη. Η δηλωση εμπηκεν τζιαμε σαν τεκμηριο για το ποτε επιασεν η Μερκελ αυτο που εθελεν υπαρχει τζαι η δηλωση που ευχαριστει η Μερκελ το προεδρον για το οτι κατάφεραν να καμουν ένα στρατηγικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και ΚΕΠΠΑ το Δεκεμβρη. -καμε καναν σερτζ να την εβρεις-)Επισης εγραψα οτι η Μερκελ εν φακκα πενιαν για το αν η Κυπρος ενταχθει η οχι στο ΝΑΤΟ απο την στιγμη που ο χριστοφκιας δεσμευτικε να μην προκαλει προβληματα.

Για την θωρακηση δεν διαφωνω για την πολυπολικη (εκτος αν εννοεις την πολυπολικη των αδεσμευτων οποτε παο πασον). Απλα λαλω οτι αν δεν ηταν οι προηγουμενοι (συν τον Παπανδρεου που εξεχασα) εν ηταν να μιλουμεν για θωρακησην.

Xwrikos

Ανώνυμος είπε...

μα ρε χωρικε, τα γερημα, αφου εν τοσο εξωφθαλμο οτι αμα σε πιασει ο συναισθηματισμος, εν φκαλουμε ακρη με την λογικη, που απορω γιατι εν το θωρεις..

ετο δαμαι..
εχουμε ενα γεγονος...
το οτι η μερκελ ειπεν κατι που εν αναμενετουν..
εσυ λαλεις οτι ηταν γνωστο..ναι; που; ποια εφημεριδα ελαλεν οτι ηταν να ερτει τζαι να πει στηριζω τον χριστοφκια τζαι πρεπει να καμει κινηση η αγκυρα;
λαλω σου το οτι ηταν να στηριξει ετσι τον χριστοφκια εξηγαν την [απο οτι ειδα στον ε/κ τυπο] μαλλον η διατυπωση του αδειλινη οτι εν "ενα βημα μπροστα"...
λαλεις μου, "ναι αλλα ειδες λαλει οτι το περιουσιακο εν τραβα"..
λαλω σου, "ναι αλλα εν ειδες το κειμενο ολοκληρο- εν παραπληρνικη αναφορα σου"..
τζαι εσυ ξαφνικα εγκαταλειπεις την λογικη συζητηση για τα τεκμηρια, τζαι παιζεις το ο αδειλινης τζαι η πολιτικη του προεδρικου..
μα αφου λογικα πρεπει να ξερεις [αν τον θκιεβαζεις] οτι οι βασικες του πηγες εν το διπλωματικο σωμα..τζαι φαινεται να πιανει καλα τον κραδασμο τζηνης της περιοχης πληροφοριων..
αποφευγεις το ζητημα του τεκμηριου..

παρε το θεμα με τον ταλατ..εσιεις κανενα τεκμηριο ; στοιχειο;
λαλεις ετσι ενι..για οποιον παρακολουθει τον χριστοφκια με νακκον κατανοηση για το ινταλως σκεφτουνται οι αριστεροι [ακελικοι η μη] εν κουφο να νομιζεις οτι εθελεν να φκαλει τον ερογλου..
εν εσιεις τεκμηριο..απλως δηλωνεις τζαι επιβεβαιωνεις τον συναισθηματισμο - την μια λαλεις θελει αλλα εν "λιος" - ποσο συναισθημα; ακου λλιος; τζαι ποιος πολλυς ρε τσιακο; ο κληριδης με τους σ-300 οξα με την δερυνεια;
τζαι αφου μαλλον καταληγεις οτι εν θελει λυση, υστερα λαλεις μας, αν ερτει φετος, εν να του την επιβαλουν..
αρα κρατεις ουλλα τα σιηνια..ενεν καλος, εν θελει λυση,αλλα μπορει να φερει λυση,αλλα εν θα εν δικη του..
εν σου φαινεται οτι κατασκευζεις καλουπια που απλα λαλουν "κακος" σε οποιανδηποτε περιτπωση;

λλιον για τα ιστορικα..
το οτι εστηριξεν τον τασσο εν δεδομενο...εφκαλαν τον προεδρο γιατι εν επιστευκαν τον κληριδη η γιατι η διακυβενρηση κληριδη εδημιουργησεν τετοιο μπαχαλο με τα ρουσφεθκια τα χρηματιστηρια κλπ κλπ που εν εφκαινεν με τιποτε..
υστερα το 2004 αθθυμιζεις μου ενα δημιογραφικο κουιζ που θκιεβαζω καποτε: γιατι ο χριστοφκιας ηταν υπερ τζαι εγινε εναντιον;
απαντηση καμια...
μηπως γιατι εκαταλαβαινε τα δεδομενα;
..τζαι με ενα τροπο που εν καλα να καταλαβουμε/κατανοησουμε [οσοι εστω νομιζουμε οτι εσιει σημασια η λυση];
παντως που το οχι στο ναι επηεν τζαι μαλλον ηταν συνεπης φετος..
αλλα πε μου τετοια ωρα τετοια λογια..:
σε μιαν αλλην κουβεντα μας τον φερβαρη νομιζω, τοτε που προφανως ημουν συναγερμικος αφου στην "επανενωση" υποστηριζα οτι η μετατοπιση του δησυ στο κυπριακο ηταν μιτσια,τζαι ισως εποχιακη, τοτε που λαλεις σε μιαν κουβεντα μας εισιες πει μιαν καλην ατακα..να βαλωμεν τον νουν μας κατω να καταλαβουμε..

νομιζω οτι θολωνει η εικονα σου αμα προσπαθεις να περιγραψεις τον χριστοφκια..εν ηξερω τι σημαινει να πιστεψεις σε πολιτικο [τον χριστοφκια η σε οποιονδηποτε αλλο - τζαι ευχομαι να εν η τελευταια φορα που το παθαινεις] αλλα ο χριστοφκιας εν ενας τυπος που παρα τα γνωστα κακα των πολιτικων φαινεται να ενας τυπος που προσπαθει για το κυπριακο..
διαφωνουμε σε τουτο..

αλλα επειδη εν προσπαθεις να τον καταλαβεις, νομιζω εν πιανεις καν τι λαλει..στο αποσπασμα με την μερκελ [την δηλωση του για κατανοηση] εν η δηλωση του κυπραιου αριστερου προεδρου οτι ετεθηκαν τα θεματα της μη επεμβασης [λ.χ.γιουγκοσλαβια, ιρακ] τζαι των αρχων που στηριζει ο χριστοφκιας σαν πολιτικος, τζαι στα διεθνη που παει..
ηταν ειδος αναγνωρισης ηδη τζαι τζιαμαι..η λευκωσια ολοκληρωσε την στηριξη..
εν καταλαβα ακομα τι νομιζεις οτι εγκρινε ο χριστοφκιας;
εδεχτηκε να γινει διασκεψη ε.ε. νατο ας πουμε; υπηρχε ετσι θεμα;
οξα εκατοχυρωσε μια θεση που εσιει τζαι αλλους που θελουν να την λαλει;
εν πιανεις την προσπαθεια μου να δεις οτι μπορει να θκιεβαζεις λαθος την μερκελ..τζαι το πλαισιο που την παραγει..
εγω εν τζηνο που νομιζω σημαντικο..

Anef_Oriwn είπε...

Λινέ,

Άραγε τι να ‘γινε ή πως και εκφυλίστηκε εκείνη η «τροσκιστικο-αριστερη ταση» που υπήρξε στην «αλγερινη αντιαποικιακη επανασταση» [αλλά και μετά] και που μάζεψε στην χώρα πολλούς διεθνιστές απ’ όλο τον κόσμο [και τους έλληνες Πάμπλο και Ραφαηλίδη];

Υ.Γ.: Αν και ο πειρασμός είναι μεγάλος ΔΕΝ θα παρέμβω στην κουβέντα ΣΑΣ με τον Xwriko! Όμως καρτερώ μέρα νύχτα [αφού ξεφύγει λλίον που το σύνδρομο της τεθλιμμένης χήρας που πενθεί την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν το 2004] να ΜΑΣ πει επιτέλους ποιες από τες προτάσεις της τουρκικής πλευράς, έπρεπε να αποδεχτεί ο Πρόεδρος και δεν το έπραξε ...

Ανώνυμος είπε...

ανευ,
α ξερεις για την φαση..:)
ενδιαφερον προσπαθεια [με την διεθνιστικη παρεμβαση] στα πρωτα σταδια της της μεταποικιακαης εμπειριας του μεσογειακου νοτου..
βεβαια η οικονομια ηταν ακομα αποικαικη-τζαι εν ενδιαφερον οτι το πειραμα εστιαστηκεν στον "δημοσιο πλουτο" που αφησε πισω της η αποικιοκρατια..εν αμφισβητησε αμεσα την υπολοιπη οικονομια..τζαι αμα ο μπουμεντιεν το 65 νομιζω ανετρεψε τον μπεν μπελα σαφως τζηνος ο τομεας της οικονομιας [μαζι με την υπολοιπη κοινωνια ενσωματωθηκαν στο τζηκατω ιδορυθμο εθνικο καθεστως...
υπαρχει ενα αριστερο κομμα [ η κατι σαν συνπασπισμος] θωρω το στς εκλογες..αλλα εν μιτσης παικτης ...μπριοστα στο κρατος τζαι τους ισλαμιστες - που εσιει τζαιρον να φανουν..
οι προσφατες διαδηλωσεις εν εφαινουνταν ισλαμικες..νεολαιιστικες..που ισως να εχουν κατι που την ευρυτερη γεωπολιτικη μας μυρωθκια σαν μερος της μεσογειου...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

19 Ιανουαρίου 2011

"Έχουμε φτάσει στο σημείο κ. Πρόεδρε, να κινδυνεύει με κατάρρευση το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων και το Διαχειριστικό Συμβούλιο να κόπτεται να επιβάλει ως επίσημες αργίες της Σχολής τις αργίες των ραμαζανιών. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι μισοί μαθητές της σχολής να διδάσκονται μέσα σε λυόμενες τάξεις και κάποιοι καθηγητές να κόπτονται να πείσουν τους μαθητές ότι ο εθνικός ύμνος δεν είναι της Κύπρου αλλά μιας τρίτης χώρας. Έχουμε φτάσει στο σημείο κ. Πρόεδρε η Σχολή να μην διαθέτει Αίθουσα Εκδηλώσεων και το διαχειριστικό Συμβούλιο και η διοίκηση της σχολής να επιδιώκουν με πείσμα την οργάνωση προεισαγωγικής τάξης αποκλειστικά και μόνο για τουρκοκύπριους μαθητές. Έχουμε φτάσει στο σημείο κ. Πρόεδρε η Σχολή να μην έχει χρήματα να επενδύσει στην βελτίωση της υποδομής, οι μαθητές να παγώνουν από το κρύο στα διαλείμματα και κατά την διεξαγωγή εξετάσεων, λόγω έλλειψης θερμαινόμενων χώρων, και ορισμένοι καθηγητές να έχουν ως προτεραιότητα τους να πείσουν τους ελληνοκύπριους μαθητές ότι έχουν περισσότερη σχέση με τους Φοίνικες παρά με τους Έλληνες και ότι φαίνετε από το χρώμα του δέρματός τους."

Matilta είπε...

Μα έννεν τούτοι που δημόσια εδικαιολογούσαν την παγοποίηση της κρατικής χορηγίας? Η οποία παγοποίηση στην ουσία ήταν ένας απροκάλυπτος εκβιασμός της Αγγλικής Σχολής, που τον πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών της βουλής Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος απείλησεν την διευθύντρια, ότι έν έσιει ρυάλλια αν μεν ακυρώσει τις μουσουλμανικές αργίες. Στην μόνη ίσως δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα, το προηγούμενο Διοικητικό συμβούλιο δια του στόματος του προέδρου του Πάρι Σπανού, εδήλωσε ότι η παγοποίηση της χορηγίας που την Βουλή “was not an “unjustified stance” since the school was behaving in a way which was “provocative to public feeling” (ο οποίος Σπανός, surprise surprise, τυγχάνει νάναι κολλητός του Παπαδοπουλου τζε Δηκοϊκός υποψήφιος βουλευτής wanabe).

Κανονικά ένας σύνδεσμος γονέων θα επολέμα για να φέρνει λεφτά στο σχολείο ούτως ώστε να μεν «κινδυνεύει με κατάρρευση το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων» να μεν «διδάσκονται μέσα σε λυόμενες τάξεις» τζε να μεν «παγώνουν από το κρύο στα διαλείμματα και κατά την διεξαγωγή εξετάσεων, λόγω έλλειψης θερμαινόμενων χώρων». Τούτοι διούν την εντύπωση τυφλωμένων που τον φανατισμό ανθρώπων που εν ικανοί να διαλύσουν το σχολείο, στη μανία τους να αποτρέψουν την εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιώματων των «άλλων» ήτε τούτοι εν τουρκοκύπριοι ήτε ένι που τις άλλες / νέες κοινότητες ήτε απλοί προοδευτικοί κυπραίοι .

Είδες πως συνδέουν ούλλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγγλική Σχολή, με την προσπάθεια του σχολείου "to accommodate" τους τουρκοκύπριους μαθητές.

Ανώνυμος είπε...

"..και ότι φαίνετε από το χρώμα του δέρματός τους."
φοβερον μαργαριταρι!..
βαρεων βαρων..
πανευρωπαικου επιπεδου..
ιντα αμφιβαλω αν τολμα/ετολμαν ακομα τζαι ο λε πεν στην γαλλια να μιλα για το "χρωμα του δερματος"...

τουτον εν το επιπεδο τους εν μα που πεις ματιλτα..ως τζιαμαι φτανει νους τους..τοσα εμαθαν τζαι ας ενι αστουλικα - τζαι ας τους εστειλάν τζαι σε πανεπιστημια..
αλλα επηαν να μορφωθουν οξα να θωρουν το "χρωμα του δερματος"..
ισως για τουτον..:)
η αχαπροσυνη της εθνικ αστικης ταξης που θελει να γινει σερ..
τζαι μαλιστα αρια..
μπορεις να μεν γελασεις τα γερημα με ετσι καταντια;

ετσι που περιεργεια δηλαδη..
ιντα χρωμα νομιζουν οτι ηταν οι φοινικες ας πουμε;
μαυροι;..πολλα μαυροι;...
ξερουν αραγες σου που εν ο λιβανος;

δηλαδη τουτοι αμα θωρουν κανενα μελαχρινο κυπραιο/α εν τον/την θεωρουν "κανονικο";
λογικα οϊ..αφου το "χρωμα του δερματος" εν τοσο αυτονοητο στον νου τους...

στα δυσκολα τωρα..
καλαν..ο τασσος ο γερημος ηταν ασπρος αριος;
εκτος αν θωρουν καμια ρετουσαρισμενη φωτο, ο τασσος εν ηταν πολλα ασπρος..καθολου αριος..υποπτο εν ενι;
ιντα ο ματσης που εν τζαι η προτομη του κατω..ηταν ασπρος σιουρα;
εν φατσαρει παντως πολλα αριος..

ινταλως εν το εκεφτηκαν να εισηγηθουν να μπουν μηχανες μετρησης του χρωματος στην εισοδο της σχολης..

παντως αν καποιος εθελεν τεκμηριο για τον ρατσισμο τουτης της κλικας εν υπαρχει περιπτωση να βρεθει καλλιτερο..
βεβαια τζαι οι εμμεσες αλλα σαφεις επιθεσεις στους τ/κ εν επισης εξωφθαλμος ρατσισμος..
ακου "ραμαζανια"...οπως ας πουμε "πασχατα", η "τα διαφορα χριστουγεννα";
μαλλον αχαπαροσυνη..

ε καλα αφου εν πειραζει να κοπουν τα [πολλα]ραμαζανια, γιατι να μεν κοπουν τζαι αλλα φολκορ;
αλλα πε μου που να καταλαβουν τουτοι ιντα που εν η κυπριακη δηκοκρατια τζαι ιντα που εν η ε.ε...
δαμαι νομιζουν οτι μετρα το χρωμα του δερματος..

το οτι εν ψευτες εν αναμενομενο.
το οτι ηταν να το παιξουν ετσι χαζην προσπαθεια μετατοπισης της δικης τους ευθυνης γιατι ο νικολακης εμπλοκαρε τα κονδυλια, εν το επεριμενα..
ενομιζα οτι ηταν να εχουν νακκον παραπανω νου απο ενα επιχιερημα στο στυλ "που σου νεφκω που παεις"..

οι επιθεσεις εναντια στους καθηγητες εν επισης ενδιαφεροντες..υποθετω η επομενη επιθεση εν να εν εναντια στους μαθητες τζαι τα παιθκια τους;
who knows?
εχουν χρωμα τουτοι..
αραγες σου αμα καμνου ηλιοθεραπεια νομιζουν οτι αλλασουν καταγωγη..

οκ..ξερω εν σοβαρο..
μα εν τζαι μαργαριταρι τα γερημα..
τζαι ξεκαθαρο τεκμηριο ρατσισμου οποθεν τζαι να το γυρισεις..
[το οτι η υποθεση με τους φοινικες εν μυθος εν ασημαντη λεπτομερεια..αφου το ζητημα εν το χρωμα..]