Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

"Εν τζαι εζητησαμεν το φεγγαρι..."

Ποθεν να ξεκινησεις; Εσιει μιαν εφτομαδα που νοιωθω εναν βουβο θυμο. Ατε τζαι εγραψα δαμαι..Ενεν τζαι τουτον μια μορφη εκτονωσης; Γιατι να εκτονωθω; Θελω να διατηρησω τουτον τον θυμο..
Εψες εξεκινησεν τζαι η εισβολη στην Γαζα..Εσιει μηνες που την προετοιμαζουν..Οπως τζαι το επικοικωνιακο παιχνιδι οτι ταχα μου φταινει η χαμας..Τα τουνελ..Τζαι εσιει τζαι κοσμος που τους πιστευκει ακομα..

Εσιει χρονια που ταρασουν τα νευρα μου με το θεμα της Παλαιστινης..Οταν υπογραφτηκαν οι συφφωνιες την δεκαετια του 90 ημουν με τζηνους που ελπιζαν..Γιατι το παλαιστινιακο ενεν νευραλγικο ζητημα της γεωπολιτικης - ατε τζαι αποκτησουν ανεξαρτησια η Δυτικη Οχθη τζαι η Γαζα..Εν θα χασει το κεφαλαιο κανενα χωρο πολυτιμων πρωτων υλων. Αντιθετα μαλλον εν να ληξει ενας πελας. Εσιει 50-60 χρονια που η Δυση στηριζει το Ισραηλ τζαι τουτη η στηριξη βραχυκυκλωνει τες σχεσεις της με τους αραβες..Τζαι για το ισραηλ τζαι για τους αραβες, τζαι για τα νευρα οσων ειμαστεν υποχρεοι να παρακολουθουμε τουτον το διαρκες εγκλημα αλλα τζαι για την εξουσια [γενικως αλλα τζαι ειδικα των φιλοδυτικων αραβικων καθεστωτων], η λυση του παλαιστινιακου θα ηταν απλα εναν περασμα..παρακατω..
Τζαι ομως...
Οπως ειπεν τζαι ο Αραφατ, τοτε πριν να πεθανει πολιορκημενος στο αρχηγειον του στην Ραμαλλα "εν τζαι εζητησαμεν τον φεγγαρι...μιλουμεν για το ενα πεμπτο της γης μας μονον..τζαι ακομα τζαι τζηνον..."

Ο γειτονας μου που εν γυρω στα 70 αμα με ειδεν να ερκομαι που τον μπακαλη με πορτοκαλια, λαλει μου "εν γιαφιτικα;" Λαλεις να εν που την Γιαφφα που ερκεται το ονομα τους; Ποσοι αθθυμουνται την Γιαφφα; Ο Αραφατ τοτε πολιορκημενος παλε στην Βηρυτο στες αρκες της δεκαετιας του 80 εδιαν συνεντευξη σε εναν αμερικανικο δικτυο τζαι γυριζει αφοπλιστικα στην δημοσιογραφο τζαι λαλει της "να φυω που δαμαι, ναι..αλλα να παω που; Στο σπιτι μου στην Γιαφφα;" Η αλλη ουτε καν εκαταλαβε..

Τζηνον τον τζαιρον ημουν φοιτητης στην αμερικη. Υστερα που την σφαγη στους καταυλισμους Σαμπρα τζαι Σιατιλα [την σφαγην εκαμαν την οι φαλαγγιτες αλλα με την ενθαρυνση τζαι την διευκολυνση του ισραηλιτικου στρατου] εκαμαμεν μιαν προσπαθεια να φταχτει μιαν επιτροπη συμπαραστασης στους παλαιστινιους. Λογικα επρεπεν να εν ευκολο..Ειχαμεν επιτροπες αλληλεγγυης στο Ελ Σαλβατορ, στην Νικαραγουα..Τζαι ειχαμεν τζαι επιτροπες συμπαραστασης σε "ειδη υπο εξαφανιση". Τζαι ομως..Μονο η Amy αθθυμουμαι ηρτεν δειλα δειλα..Υπηρχεν ενας παραξενος φοος. Το να βριζεις το αμερικανικο κρατος ηταν σαφως πιο ευκολο παρα να βριζεις το ισραηλιτικο.

Ετυχεν τζηνον τον τζαιρον να εσιει μιαν ομιλιαν του Τσομσκυ. Βασικα ηταν συζητηση αλλα το οτι θα εμιλαν ο Τσομσκυ ελειτουργαν σαν πολος ελξης αφου ο Νοαμ εισιεν την φημη του εβραιου που κατηγορα το Ισραηλ. Λαλει μου η Amy "Πηαινε..Μπορει να καταλαβεις"..Γιατι ειπα της την απορια μου για τον αορατον φοο.
Αξεχαστην νυχτα. Ο Τσομσκυ εκαθετουν ηρεμος, κουλατος, με τα γυαλλουθκια του..Ενας ευγενικος κυριος που αμα αρκεψεν να μιλα αθθυμιζεν σου καθηγητη - που τζηνους που κρατουν το ενδιαφερον εννοειται - με την λογικη του συνεπεια τζαι την παραθεση των δεδομενων. Αλλα το κοζιν εν ηταν ο Νοαμ. Ηταν η εκρηξη γυρον μου. Σε μιαν φαση κατι ειπεν, κατι ενομισαν οτι εκαταλαβαν, ηρτεν η ωρα τους..Κατι τελος παντων..Τζαι αρκεψαν να φκαινουν πανω στα τραπεζια..Να ανεμιζουν ισραηλιτικες σημαιες, να φωναζουν συνθηματα..Εννοιωθες στον αερα μιαν βια..την βια του τραμπουκου..Η σκηνες που το Ζ του Γαβρα..
Τζαι ο Τσομσκυ να καθεται ηρεμος..να τους θωρει..Ηταν θλιψη αραγε στο προσωπο του οξα το αισθημα οτι επρεπε να τους τα πει;
"Πρεπει να αντρεπεστε που συμπεριφερεστε ετσι..Εμεις οι εβραιοι εχουμεν μιαν αλλη παραδοση..Εσεις εισαστεν οι απογονοι τζηνων που εζησαν που τα στρατοπεδα;"..
Εγιω επροσεξα οτι οσοι εφωναζαν ηταν η μειοψηφια..Αλλα οι αλλοι οι παραπανω εν ελαλουσαν τιποτε..Ο φοος τζαι η σιωπη..
Μονον ο Νοαμ εμιλαν τζαι απαντα τους..Τζαι τζηνοι αφριζαν..
Τζαι καθε λεξη λογικης τζαι καθε αφρισμα δικο τους ενοιωθα οτι εκερδαν εναν ποντο ελευθεριας..Αναπνοης..

Στο τηλεοπτικο κλιπ που το πλοιο που επηαινεν στο Ισραηλ η Ε. Θεοχαρους ειπεν σε μιαν φαση "οι εβραιοι..." Εμιλαν για το ισραηλιτικο πλοιο..Τζαι εν τζαι εν η μονη βεβαια..Νοιωθω να κλωτσω μεσα μου αμα ακουω την ταυτιση των εβραιων με το Ισραηλ. Οπως κλωτσω καθε φορα που ακουω οτι το 99 οι δυτικοι "εβομβαρδισαν την Σερβια"..Οϊ εν την [νεα] Γιουγκοσλαβια που εβομβαρδισαν..Τζηνη, η πολυπολιτισμικη κοινωνια, ηταν ο στοχος..
Εν αλλον πραμαν η εμπειρια του Ισραηλ τζαι αλλον η εβραικη παραδοση..Ιστορικα οι εβραιοι εκτος που εκφραστες του χρηματιστικου κεφαλαιου, εν τζαι μια πολιτιστικη παραδοση της "ερμηνειας των κειμενων", της μετακινησης/μεταναστευσης, της ρευστοτητας, του ανοιχτου οριζοντα τζαι κατα συνεπεια της ρηξης στην νεωτερικοτητα..ο Μαρξ, ο Φρουντ, ο Αινσταιν, ο Τροτσκυ, η Εμμα..
Ο δυτικος ρατσισμος εταυτισεν τους εβραιους με το χρηματιστικον κεφαλαιο [ "ο εβραιος σαν κεφαλαιοκρατης" στην ναζιστικη προπαγναδα] για να αποφυγει την ουσια του καπιταλισμου..Ο αντισημητισμος που εθωρεν στον εβραιο το "κεφαλαιο" ηταν "ο σοσιαλισμος των ηλιθιων" οπως τον αποκαλεσε ο ηγετης των γερμανων σοσιαλδημοκρατων τοτε...
Αλλα ταυτοχρονα υπηρχεν τζαι ενας πραγματικος λογος, γιατι ο φασισμος [στες διαφορες εκδοχες του] αντιπαθουσε τους εβραιους: γιατι οι εβραικες κοινοτητες σε πολλες χωρες ηταν πυρηνας ριζοσπαστισμου..Που τες Ηπα μεχρι την Νοτια Αφρικη..

Στο Ισραηλ η ρευστοτητα της εβραϊκης παραδοσης εγινεν κλουβι, εθνικο κλουβι..Στην αρκην το Ισραηλ εφτιαχτηκεν σαν μια κοινωνια που θα εκπληρωνε τα οραματα του δυτικου διαφωτισμου - εγκαταλειψεν ομως τις προσπαθειες/πιθανοτητα κοινης αραβοεβραϊκης πολιτεια..Η εσωτερικη του κουλτουρα ηταν ανθρωπιστικη τζαι σοσιαλδημοκρατικη - αλλα παλε σε σχεση μονο με τους εβραιους..Επετρεπε/ενθαρρυνε μαλιστα τζαι την δημιουργια κολλεκτιβων οπως τα κιμπουτζ..Το πρωτον σιοκ των αριστερων υποστηριχτων του ισραηλ ηρτεν το 56 οταν το Ισραηλ εσυμμετειχε στην προσπαθεια των αγγλοαμερικανων να ανακαταλαβουν το Σουεζ που εισιεν εθνικοποιησει ο Νασσερ..Αλλα η ισραηλιτικη κουλτουρα τζαι οι δυτικοι υποστηριχτες της επιμεναν να εθελοτυφλουν..Το ορομα της "αποκαταστασης του εβραικου λαου" εγινετουν σε βαρος αλλων αορατων αθρωπων, των παλαιστινιων..Μεχρι τζαι την δεκαετια του 70 δυτικοι διανουμενοι οπως τον Σαρτρ τζαι τον Φουκω ακομα εν επιαναν καθαρα το ιστορικο εγκλημα σε βαρος των παλαιστινιων.. Γιατι οι εβραιοι σαν ο ιστορικος "Αλλος" του ευρωπαικου ρατσισμου εγινεν πολος αναφορας για εναν μυθο τον οποιο εχειραγωγουσεν πκιον το ισραηλιτικο κρατος..Ο καταπιεσμενος εγινεν καταπιεστης τζαι εκουβαλαν μαζι του ουλλον το banality της εθνικιστικης αποβλακωσης..Τζαι η δυτικη Ευρωπη επαιζεν την παπια - ετσι τζαι αλλοιως σιγα σιγα ο δευτερος παγκοσμιος αντι να εν πολεμος με 20 εκατομυρια σοβιετικους νεκρους, αρκεψεν να εστιαζεται μονο στο εβραικον ολοκαυτωμα..Βολικον..

Στην ομαδαν που εκαμαμεν στο πανεπιστημιο εσυμμετειχαν τελικα μερικοι καθηγητες..Η βενταγια των εβραϊκων αποκλισεων..Ο ενας ηταν αριστερος σιωνιστης τζαι εθεωραν οτι επρεπε να ειμαστεν προσεκτικοι για να μεν αποξενωσουμε κοσμο..Ο αλλος αριστεριστης εμισαν με παθος το κρατος του ισραηλ σαν αποικιακο δημιουργημα..Τζαι ο τριτος, εναν γλυκον γερουιν, εμασιετουν να τους γεφυρωσει [μαζι με εμας τους μιτσιους που ειμαστεν ουλλοι ξενοι φοιτητες]...Ελαλεν μας ιστοριες που τους αναρχικους εβραιους στην γειτονια του τον τζαιρον που ηταν μιτσης..Εδειξεν μας τζαι εναν εργο με κατι γερουθκια που στην τριτην ηλικια εφκαλαν ακομα μια εβραικη αναρχοσυνδικαλιστικη εφημεριδα...

Τοτε, υστερα που την σφαγη στον Λιβανο τζαι τες φωτογραφιες στα ΜΜΕ, εππεσεν ενα σιοκ τζαι στο Ισραηλ τζαι στην αμερικανικη εβραικη κοινοτητα..Αθθυμουμαι ακομα το κειμενο του Woody Allen στην εφημεριδα..."θελετε να πειτε οτι τα χρηματα που εσυναα μιτσης για το ισραηλ ηταν για να χρηματοδοτουν ετσι σφαγες;"
Ξαφνικα οι παλαιστινιοι εταματησαν να εν αορατοι..Καποιοι "αραβες" που ετυχεν να εν τζιαμαι..Τζαι η φανταστιωση του ονειρικου κρατους του Ισραηλ επρεπεν πκιον να αντιμετωπισει την υλικην πραγματικοτητα..Εκαταπιεζεν..

Εγενηθηκεν μια ισραηλιτικη παραδοση αντιστασης που τζηνα τα γεγονοτα που εκφραστηκεν με το κινημα "ειρηνη τωρα" τζαι αλλες κινησεις..Που ακομα τζαι σημερα, στην υστερια, προσπαθουν να μιλησουν..Αλλα οσον επερνα ο χρονος τζαι η ισραηλιτικη κοινωνια εν εβρισκεν την δυναμη να παει μπροστα, η παρακμη αυξανεν την παρανοια..
Τους τραμπουκους..
Αθθυμουμαι τα επιχειρηματα που τα τοτε.."ειμαστεν εναν μιτσην κρατος τζαι οι αραβες εν τοσα κρατη.. εν εκατομυρια σαν πληθυσμοι".."ουλλοι συνομωτουν εναντιον μας".."εν υπαρχουν παλαιστινιοι, εν αραβες τζαι ας πασιν αλλου"...."Οϊ το Ισραηλ εν εκαμεν εγκληματα το 48..αμα μιλας για ισραηλιτικα εγκληματα εν σαν να κατηγορας τα θυματα των στρατοπεδων συγκεντρωσης" ..Που σου νεφκων που παεις..Τζαι παει τζαι παει..
Κατι αθθυμιζει εν ενι;
Τουτη η προπαγανδα που ανακυκλωνεν επιλεκτικα την ιστορια τζαι εκατασκευαζεν ενοχες, εγενναν τον φοο..Τζαι την σιωπη..
Εν που τα τοτε που αρκεψα να υποψιαζομαι οτι εθνικοι μυθοι εχουν την ιδια δομη..Τζαι την ιδια λειτουργιαν παντου..
Τζαι αμα εζησα τα 90'ς στην Κυπρο ημουν σιουρος πκιον...

Τζαι οι παλαιστινιοι..Σαν τους "ινδιανους/ιθαγενεις" της περιοχης μας..Καποιοι ευρωπαιοι εκαμαν εναν εγκλημα εναντια στους εβραιους, τζαι εκριθηκεν οτι εν καλα να εχουν τα πλασματα εναν κρατος..Τζαι επασαραν τους στην περιοχη των αραβων..Η ευκολυναν τους..
Οι παλαιστινιοι εν το υπολοιπο ενος ρατσιστικου εγκληματος που συνεχιζεται..Η Δυση θωρει τους αραβες σαν κατι το υποδεεστερο..Τουτη η υποτιμηση εν κτισμενη με διαφορους τροπους αλλα η καταληξη της εν η μετατροπη των ιθαγενων της παλαιστινης σε περιττους αθρωπους τζαι των αραβων σε ημιβαρβαρους..Τον 19ο αιωνα, λαλει ο Said στο orientalism, οι αραβες επαρουσιαζουνταν σαν "σεξουαλικα εκφυλοι" που το δυτικο πουριτανικο βλεμμα η την δυτικη λαγνεια..Ειτε για την πολυγαμια στο χαρεμι, ειτε για τον γυναικειο ερωτικο χορο, ειτε για τον αραβα εραστη..Εναν αιωνα μετα, οι αραβες εχουν κωδικοποιηθει σαν ανεραστοι πουριτανοι..Η ανατολη κατασκευαζεται που την δυση για να προσδιοριζεται η τελευταια σαν ανωτερη..

Ετους νεκρους..Εφαντατηκετε να σκοτωνουνταν μωρα στην δυση τζαι να επερναν ετσι; Ιντα πριν λλιον τζαιρον εν εχαθηκεν εναν μωρο στην πορτογαλια τζαι εμαχουνταν για μηνες τα ΜΜΕ; Ενω τα μωρα των αραβων εν φτηνα..

Γιατι γινεται τουτη η σφαγη; Γιατι το ισραηλ σαν κοινωνια βρισκεται πκιον σε πανικο..Τοτε την δεκαετια του 80 οταν η κυριαρχη ιδεολογια ηρτεν σε επαφη με το εγκλημα επαθεν σοκ..Αλλα τοτε εισιεν ακομα το πανω σιερι το ισραηλ..Σημερα; Η ηττα στο ιρακ εν τζαι ηττα του ισραηλ τζαι του φιλο-ισραηλινου λομπυ στις ηπα..Η ηττα στον λιβανο..Ακομα τζαι το φιασκο της Γεωργιας το καλοτζαιριν εισιεν τα στοιχεια της ισραηλινης αποτυχιας - ο στρατος που εκαταρρευσεν εισιεν εκπαιδευτει που "ισραηλιτες ειδικους"..Ετα τζιαμαι πουκουπα..Τζαι η αμερικανικη στηριξη σουζεται..Υπαρχει τζαι τζηκατω πκιον μια συζητηση για τους λογους της στηριξης του ισραηλ...
Τζαι στον πανικο η κοινωνια γυρευκει ασφαλεια..Η ηθικη παει περιπατο πκιον...Στες εκλογες του φερβαρη μπορει να φκει ο Νετανιαχου οποτε οι μη-ακροδεξιοι προσφερουν στο πανικοβλητο κοινο των ισραηλινων ψηφοφορων, παλαιστινιακα πτωματα..
Οι τραμπουκοι απεναντι στον Τσομσκυ..
Τζαι ωρες ωρες σκεφτομαι οτι οτι καλα τζαι να μας αφησεν ο μονοθεισμος [την εννοια της ενιαιας δικαιοσυνης ας πουμεν] μπορει να εχουν εξαντληθει πκιον τα ορια του...Αραγες τουτες οι θυσιες αθρωπων εν μοιαζουν με την επιθυμια του ενος τζαι μοναδικου θεου για θυσια του Ισαακ στην παλαια διαθηκη ; Σαν υστατη απαιτηση υποταγης..

Τζαι τουτη η θεαματικη σφαγη εκτος που προεκλογικη εν τζαι εν εναν ειδος κατασκευασμενης κρισης για τον νεον αμερικανον προεδρο..Ετο λοιπον κυριε Ομπαμα που σου στρωνουν τον δρομο με πτωματα [αφου εν εχουν πκιον τζαι τιποτε αλλον] για να καμεις παρεμβαση..
Εν να σοθ επιτρεψει η καρεκλα να αθθυμιηθεις το χρωμα σου;

Μπορει να το θκιεβασει τουτον το ποστ τζαι να πει καποιος/α "μα καλαν ρε κουμπαρε οι παλαιστινιοι εν εκαμαν λαθη;"
Λαθη;
Μα ιντα επιλογες ειχαν;
Οκ θα επροτιμουν να ηταν το Λαικο Μετωπο για την Απελυθερωση της Παλαιστινης στην θεση της Χαμας..Παρακατω..Ηταν να αλλαξει τιποτε; Ο Αραφατ ηταν της Χαμας; Γιατι πεθανεν πολιορκημενος;
Ετην δυτικην οχθη με τον Αμπας να συμπεριφερεται σαν εγκαθετος..Οκ εν τους σκοτωνουν σαν του στρουθους..Αλλα εσταματησεν ο εποικισμος; Εσταματησαν να τους εξευτελιζουν; Να τους δερνουν;
Το Ισραηλ υποχωρει συνεχως διοτι χανει στις συγκρουσεις [πολιτικα, πολιτιστικα αλλα τζαι στρατιωτικα] πκιον τζαι εκτος που τους δυτικους κανενας εν πιστευκει τες πελλαρες με τες οποιους χειραγωγουνται τα δυτικα ακροατηρια..Αναγκαστηκεν να αναγνωρισει οτι υπαρχουν παλαιστινιοι υστερα που 40 χρονια τζαι τωρα προσπαθει να τους γελασει στον χωρο που εννα τους δωθει..Η μικροπρεπεια..Το Ισραηλ εμαθεν να παιζει τον ρολο του εκφοβιστη της περιοχης - αφου ουσιαστικα ο ρολος του ηταν μη-οικονομικος [απορροφα παρα δια ριαλια στην δυση] εκατασκευαστηκεν το ρατσιστικον προτυπο του να υπαρχει εναν κρατος που να νικα τους αραβες για να μαθουν να εχουν "σιηφτην την κκελε"..Ε ουτε τουτον λειτουργα πκιον...Μπορει να εν οι homemade πυραυλοι της χαμας, μπορει να εν οι επιθεσεις αυτοκτονιας [που ας ελπισουμεν οτι εν θα ξεκινησουν παλε, αλλα αμα ξεκινησαν εν σε τουτες τες ημερες που πρεπει να γυρευκουν οι δυτικοι τα αιτια]...Αλλα εν το Ισραηλ που σταδιακα φαινεται σαν μια κοινωνια που δυσκολευκεται να αφησει τες αποικιακες φαντασιωσεις τζαι να εγκλιματιστει στην υλικη πραγματικτοητα του χωρου της...Τζαι οι εμμεσοι συμμαχοι του [το καθεστως του Μουμπαρακ στην Αιγυπτο, η μοναρχια στην Ιορδανια, οι σαουδαραβες] αρκεψαν να φαινουνται σαν ο αλλος πολος της τοπικης γεωπολιτικης της εξουσιας: Δυση-ισραηλ-τα συντηρητικα αραβικα καθεστωτα...

Η πιο συγκεκριμενη εισηγηση - "αν εδεχουνταν οι παλαιστινιοι τοτε το 2000..".. Ο καημενος ο αραφατ [τζαι εν τζαι συμπαθω τους πολιτικους] ιντα που ηταν να πει σε ουλλον τζηνον τον κοσμο [που φαινεται οτι επερισσευκεν για το δυτικο βλεμμα] στους προσφυγικους συνικοισμους του Λιβανου, της Γαζας, της Ιορδανιας..
"Ξερετε εννα τους δωκουμεν τζαι ουυλλην την Ιερουσαλημ;"
Παλε ο ρατσισμος..Οι ισραηλιτες για ιστορικους λογους θελουν την Ιερουσαλημ. Τζαι εν μπορει να πειστει η κοινη γνωμη.. Οι αλλοι θωρεις εν εχουν ιστορικους λογους..Τζαι ουτε κοινη γνωμη αλοπως
"Εν τζαι εσητησαμεν τον φεγγαρι.."

Η τραγωδια των παλαιστινιων εν οτι εγιναν το συμβολο της φαντασιωσης της αραβικης ενοτητας..Η ιστορια τους εν η ιστορια ενος συνολου που αναγκαστηκεν να αυτοπροσδιοριστει μεσα στην ροη, την ρευστοτητα..Να γινουν παλαιστινιοι για να υπαρξουν, να διαχωτριστουν που την φαντασιακη ενοτητα που τους εθελεν ταχα μου αδελφους με τους σειχηδες..
Οπως το ειπεν ο Said ...
"Υπαρχουμε; Ιντα αποδειξη εχουμεν;
..ποτε εγιναμεν ενας λαος; Ποτε εσταματησαμεν να ειμαστεν;
..οξα ειμαστεν στην διαδικασια να γινουμε;"
Τζαι στην διαδικασια συγκροτησης του υπολοιπου σε συνολο με αυτοσυνειδηση αποκαλυφκεται η δομη της νεοαποικιακης εξουσιας...

Το ισραηλ για να αντιμετωπισει την παρακμη μετα το 2000 εξαπελυσεν [παραλληλα με τις ΗΠΑ] μια νεα εκστρατεια καταστολης τζαι οι παλαιστινιοι απαντησαν με μια σειρα επιθεσεων αυτοκτονιας...Αμα εκατσεν το ττοζιν, εκερδισεν τες εκλογες η χαμας..Τωρα το ισραηλ εσιει παραπανο "γιατι να ψηφισουν την χαμας;"..Διοτι θωρεις για να δεχτει το ισραηλ να καμει παραχωρησεις πρεπει να βρεθουν οι ψηφοι στην βουλη τους, ενω για τους παλαιστινιους..Να μαθουν να ψηφιζουν σωστα..
Οξα αν εκλεξουν οι ισραηλινοι τον Νετανιαχου που εν ρατσιστης δικαιουται καποιος να τους βομβαρδισει;

Σημερα οι παλαιστινιοι εν οι "εβραιοι" του αραβικου κοσμου..Ανεστιοι, ρευστοι..Ανοιχτοι..Το παλαιστινιακο τραυμα ηταν η πληγη που επυροδοτησεν το πρωτο ρευμα εξεγερσεων στον αραβικο κοσμο τες δεκαετιες του 50 τζαι του 60..
Τζαι τοτε οι δυτικοι τζαι το ισραηλ εμμεσα εστηριζαν τους ισλαμιστες εναντια στους κοσμικους αντιιμπεριαλιιστες τζαι τους κομμουνιστες..Σημερα εν οι ισλαμιστες το προβλημα..Στον "Φρανκεσταιν" το "τερας" καταληγει να σκοτωνει την οικογενεια του δημιουργου του γιατι νοιωθει μοναξια..Προδομενος..
Α ναι οι αμερικανοι λαλουν το [υστερα που το 2001] blowback..

Οι αραβες εν υποχρεωμενοι να ζιουν ακομα με φουδαρχικα καθεστωτα...Τζαι την δυση ενοχλουν την οσοι αντισταθηκαν στους εμιρηες..Ο εκμοντερνισμος της Συριας τζαι της Λιβυης..Οϊ τα εμιρατα τζαι οι καστες τους..
Αλλα ο κοσμος αλλασσει..Μπορει ο "αραβικος δρομος" να μεν εσιει εκραγει ακομα..Αλλα πουκατω σιγοκρουζει..Ηδη οι αραβικες τηλεοπτικες εικονες [εστω τζαι των καναλιων των σειχηδων] εχουν χαλασει το σχεδιο για κλειστο κυκλωμα πληροφορησης που επροσπαθησεννα κατασκευασει το ισραηλιτικο σχεδιο..
Το αραβικο κεφαλαιο τζαι το αραβικο "πληθος" εν το επομενο κεφαλαιο της ιστοριας στην περιοχη μας..Τζαι τουτον το "πληθος' εν να εν νεανικον...Τζαι ισως τουτον να επρεπε να εν το θεμα του ποστ - ινταλως εν να διαμορφωθουν οι συγκρουσεις στον αραβικο κοσμο στην νεα πολυπολικη πραγματικοτητα του παγκοσμιου συστηματος..Ομως το τραυμα της παλαιστινης καθυστερα ιστορια..Ισως για να μας αθθυμιζει την υπαρκτην αθλιοτητα..Αλλα τζαι ισως γιατι το υπολοιπο [οι παλαιστινιοι σαν το περισσευμα στην νεοαποικιακη δομη τηε εξουσιας] εν τζηνον που διαρρεει...

Εν να ξαναερτει η ιστορια να ζητησει τα ρεστα της..
Τουτον το μισος ουλλον που γεννα τουτος ο εξευτελισμος νομιζουν οτι εν να εξαφανιστει;
Το ισραηλ βομβαρδιζει τες επιλογες του μελλοντος του..
Γιατι οι σταυροφοριες καποτε τελειωνουν..Οπως λαλει τζαι ο Μιχαηλιδης...
"το νιν ανταν να τρωει την γην
τρωει την γην θαρκεται
μα παντα τζηνον τρωεται τζαι τζηνον καταλιεται"
Τουτη εν η ιστορια της Δυσης στην Ανατολη...

Υ.Γ. 1 Για το πως εξεκινησαν τα προσφατα γεγονοτα εσιει μιαν καλην αναφορα ο "Ανευ Οριων" [στα links διπλα]. Για την κατασκευη του κλιματος της επιθεσης που το ισραηλ εσιει εναν καλο κειμενο αγγλικης εφημεριδας στα τελευταια σχολια του προηγουμενου ποστ για το "αερουιν της εξεγερσης". Τζαι εναν επισης καλον κειμενο για την κατασταση στην Γαζα. Στα αγγλικα ομως.

Υ.Γ. 2. Μπορει τζαι λλιον ασχετον μπορει τζαι οϊ: Ο Καρογιαν, ειπεν το ραδιο, εφκαλεν ανακοινωση οτι εστειλεν πισω στον Ταλατ το καλαθι δωρον που του εστειλεν για την πρωτοχρονια γιατι εγραφεν "προεδρος" τζαι στα προιοντα εισιεν ετικετες οτι ηταν προιοντα του ψευδοκρατους [ειδες; ενεν καλος μικροαστος ο Ταλατ, αλλοπως αφηκεν τζαι τες τιμες πανω]..Ποσην ξεφτιλα πκιον; Ποση αγενεια; Ποσον πολιτικαντισμον; Εστειλαν σου εναν δωρον ρε κουμπαρε..Πεταξε το αν δεν το θελεις..Στειλε μηνυμα οτι ευχαριστας αλλα ξερετε εν μπορω να τα χρησιμοποιησω γιατι εν τηρειται το πρωτοκολλο τζαι please την αλλην φορα να δειξεις αναλογην ευαισθησια..Στειλε σιουσιουκο που εν εσιει ταπελλες παραγωγης..
Τζαι αν το δημοσιοποιησει ο αλλος μιση αντροπη δικη σου τζαι μιση δικη του...
Αλλα εν το στελεις πισω με ανακοινωση στα ΜΜΕ..
Τοση αγενεια πκιον για μερικους ακομα ψηφους στες εσωκομματικες εκλογες;..
Το συνδρομον να εν "αορατοι οι αλλοι...
Εν να μου πειτε ιντα που σου εφταξεν τζαι ο Καρογιαν τωρα...Πελλαρες περαστικες..Μπορει να ειμαι αφορμολοημενος...Αλλα μπορει να εχω τζαι δικαιον οτι τουτη η ιστορια να μιλουμεν μονο με βαση το δικο μας ακροατηριο [τζαι να προσβαλουμεν τον αλλο εστω τζαι χωρις να το σκεφτουμε] εν μερος μια λογικης που εν καλα να δουμε τες συνεπεις της...

110 σχόλια:

dokisisofi είπε...

Οσο πολιτικά λάθος είναι να αποκαλεί η Θεοχάρους τους Ισραηλίτες Εβραίους αλλο τόσο ανυπόστατο είναι να λες ότι το 1999 βομβαρδίστηκε... η Γιουγκοσλαβία. Είναι η Σερβία που βομβαρδίστηκε.
Αλλά για πες μου, συμφωνείς με τον εμβολισμό ενός κυπριακού πλοίου όπου επέβαιναν γιατρί με φαρμακευτική βοήθεια, από ένα ισραηλίτικο κανονιοφόρο? Η πράξη αυτή να χτυπήσουν το πλοίο δεν είναι τρομοκρατική? Συμμερίζεσαι την γραμμή του cnn ότι οι ισραηλίτες έκαναν ελιγμό να...αποφύγουν το dignity?

Ε ρε μάνα μου...Έπρεπε να εζούσεν ο Said τζιαι θα τους αντάκωννε με τες πέτρες.

(μια απορία: το περβολούδιν σου εν έσιει πορτοκαλιές? Οξά κάμνει μόνον μέρλεϋ?)

Ανώνυμος είπε...

ακαταχνωτα dokisisofi..
εννοω για το πλοιον..η αθλιοτητα των ισραηλινων ξεκινα που την ιδιαν την πολιορκια την γαζας..οποτε ακομα τζαι σαν τροπος να σπασει η πολιορκια θα αξιζεν ισως μια προκληση που την χαμας περκι ξυπνησουν οι τζοιμισμενοι..αλλα οι ισραηλινοι ετσακρισαν [εγυρισεν τους που λαλεις τζαι εσυ] τζαι εδωκαν μεσα..ετοιμαζαν 6 μηνες την επεμβαση – τζαι αφου εν εσπασεν ο πληθυσμος τζαι εν τζαι οι εκλογες κλπ κλπ, εμπηκαν..
ακουσα τζαι μερος της ισραηλιτικης εκδοχης για το πλοιο..εφατσησεν τους το πλοιο λαλει..ιντα που να πεις; Απον αντρεπεται..
οποτε φυσικα εν τρομοκρατια ...αλλα τζαι τουτη η λεξη εγινεν περιεργη..ωστε κατα το cnn εκαμαν ελιγμον α; ...
το εγκλημα εν η πολιορκια..το εμπαρκο..ο αποκλεισμος..τζαι η προσπαθεια του dignity εσιει τον συμβολισμο της αθρωπινης αλληλεγγυης..τζαι μπορει να μεν συμπαθω την θεοχαρους για αλλα πραματα αλλα το να παει εν υπερ της..
απλα εχουν τζαι οι λεξεις βαρος..

για την γιουγκοσλαβια..επερασα το γληορα εσιεις δικαιον..να πω λλια παραπανω..οταν εβομβαρδιστηκεν η νεα γιουγκοσλαβια το 99 η εικονα των δυτικων μμε ηταν οτι οι σερβοι εκαταπιεζαν τους αλβανοφωνους κοσοβαρους..τζαι αθθυμασαι τον κατακλυσμον των προσφυγων [αμα εξεκινησαν οι βομβαρδισμοι]..η κατασκευη της εικονας.. «σφαγες» τζαι ομαδικοι ταφοι ελαλουσαν τα δυτικα μμε..υστερα που εκατσεν το ττοζι εθαψαν το ότι εν εβρεθηκαν τα "εγκληματα"..….οπως τζαι το αυτονοητο ότι οι προσφυγες εφευκαν τζαι που τους βομβαρδισμους τζαι τες μαχες..

οποτε υπηρχαν 2 εκδοχες –
ειτε ηταν μια [ακομα] αντιπαραθεση του σερβικου εθνικισμου με καποια αλλη κοινοτητα [οπως ηταν σε μεγαλο βαθμο η συγκρουση στην βοσνια]
ειτε ηταν η προσπαθεια να υπερασπιστει η νεα γιουγκοσλαβια την υπαρξη της..
η αποψη μου εν οτι ηταν σαφως η δευτερη περιτπωση..για τουτον τζαι το κλωτσημα μεσα μου - οσον μου εφακκαν ο σερβικος εθνικισμος στην βοσνια αλλον τοσο εφακκαν μου η δαιμονοποηση των σερβων σαν προφαση για την επιθεση στην νεα γιουγκοσλαβια το 99..στις συζητησεις του ραμπουγιε [που επροηγηθηκαν της εισβολης] το βασικο ζητημα στο οποιον εσκαλωσαν οι διαπραγματευσεις ηταν η απαιτηση των δυτικων η διεθνης δυναμη [που θα ηταν βασικα δυτικη- η ρωσια επανηλθε μεσα που τζηνην την κριση] να εσιει δικαιωμα να επεμβαινει/κινειται σε ουλλην την επικρατεια της νεας γιουγκοσλαβιας..τελικα υστερα που την συγκρουση αναγκαστηκαν οι δυτικοι να εγκαταλειψουν τουτην την απαιτηση..τζαι να δεχτουν επισης οτι το κοσοβο θα ηταν [με καποιον καθεστως] μεσα στην γιουγκοσλαβια...
τουτα ηταν η επιτυχια της αντιστασης των γιουγκοσλαβων τοτε..τζαι γεωπολιτικα ηταν η πρωτη στιγμη απομυθοποιησης της δυσης υστερα που το 89-91..τζαι υποχρεωθηκεν η δυση να συμβιβαστει οντως..
αν αθθυμασαι τοτε εγιναν εκδηλωσεις συμαπραστασης [με ενταση τζαι παθος] που την μοσχα ως το πεκινο… ισως να ηταν η τελικη μαχη της γιουγκοσλαβιας – που αφηκεν ομως μιαν κληρονομια..τζαι γεωπολιτικα τζαι τοπικα, τζαι νομικα - τζαι εν με βαση τουτα που η δυση εν βραχυκυκλωμενη ακομα με το καθεστως του κοσοβου..

οποτε σαν συγκρουση ηταν νομιζω μια συνειδητη δυτικη προσπαθεια να υπονομευτει η ανεξαρτησια της νεας γιουγκοσλαβιας τζαι να κατατεμαχιστει οτι απεμεινεν που την παλια ενιαια πολυεθνικη γιουγκοσλβια..να φυει το κοσοβο.υστερα το μαυροβουνιο..τζαι τουτα ουλλα με την δικαιολογια του σερβικου εθνικισμου..οποτε οι ιθαγενεις εν βαρβαροι..να τους "σωσουμε" λοιπον καμνωντας μιτσια χειραγωγησιμα εθνικα κουτουθκια..κοσοβο..μαυροβουνιο..σερβια..τζαι ο σερβικος εθνικισμος ευκολυνεν τους..τα εγκληματα του ηταν η δικαιολογια τους..τζαι θωρεις υστερα αντικαταστησαν τον μιλοσεβιτς με τον κοστουνιτσα που τα δυτικα μμε επαρουσιαζαν τον σαν «μετριοπαθη εθνικιστη [ ο μιλοσεβιτς εισιεν περασει στην φαση του τερατος πκιον..ενδεχομενως γιατι ηταν τζαι γιουγκοσλαβιστης]…

η αντισταση του 99 εν ηταν μονο σερβικη..υπηρχε τζαι μια μεγαλη μεριδα της κοινωνιας του μαυροβουνιου που εστηριζεν την νεα γιουγκοσλαβια τζαι εδιαδηλωνε με τα κυκλουθκια του «target».. [η αποσχιση εγινεν υστερα που την επικρατηση των δυτικων στο βελιγραδι τζαι με οριακα αποτελεσματα στο δημοψηφισμα αν αθθυμουμαι καλα] …τζαι εβομβαρδιστηκαν τζαι στοχοι στο μαυροβουνι..αλλα υπηρχεν τζαι μια ευρυτερη ενοτητα τοτε που εκφραστηκεν τζαι που τους μουσουλαμνους της σερβιας…
τζαι στο κοσοβο [που σαφως εβομβαρδιστηκεν] εν ηταν μονο οι σερβοι που εβρεθηκαν υπο διωγμον αμα επηαν τζηκατω οι δυτικοι..το ιδιο τζαι οι τσιγγανοι λ.χ..
ακομα τζαι στην φυρομ εγιναν διαδηλωσεις συμπαραστασης..σαν μνημη της παλιας γιουγκοσλαβιας..

γενικα..καταλαβω την οπτικη να λαλει καποιος οτι ο στοχος ηταν να απομωνοθει η σερβια τζαι να της επιβληθει έναν καθεστως νεοαποικαικο..αλλα εν ηταν μονο οι σερβοι τοτε στην κοινη τους χωρα [την νεα γιουγκοσλαβια]…τζαι πρεπει επισης να αναγνωριστει οτι υπηρχαν στην σερβικη κοινωνια τοτε 2 τασεις - η εθνικιστικη [με τασεις μεγαλοιδεατισμου τζαι σχετικης εθνικιστικης παρανονοιας οπως εφανηκεν στην βοσνια] αλλα τζαι μια ταση που επροσπαθησεν [τζαι σε συμαμχια με τους εθνικιστες -αλλα τζαι με φιλελευθερους κεντρωους αναλογως της συγκυριας] να διασωσει την εικονα της πολυεθνικης κοινωνιας της γιουγκοσλαβιας..
που τες αρκες της δεκαετιας του 90..
ο κοστουριτσα μαλλον κατι τεθκιον εψαχνε..η ετσι μου φαινεται..νομιζω εν στο underground ..εσιει έναν τυπο που περπατα χαμενος τζαι μιλα/παραμιλα γυρευκοντας την χαμενη του χωρα, τον χαμενο του χωροχρονο.. «εχασα την χωρα μου»..

για τον said..ειδες αθλιοτητα;..ακομα τζαι την συμβολικη πετρα που εσυρεν πριν πεθανει εμαχουνταν να την καμουν τρομοκρατια..η πληροφορηση στην αμερικη του τοτε; οξα τζαι του τωρα;
να δουμε

:)..οϊ το περβουλουιν εν εσιει πορτοκαλιες..εν πιο ψηλα..επηα εχτες τζαι εσιει μιαν μαγικη γοητεια η βρεμμενη γη..τζαι το ποταμουιν εισιεν νερο..
αντζαι τωρα που το λαλεις..εσιει κατι κλωνους λεμονιας που επιμενουν να βλαστουν στα θεμελια του σπιθκιου της στετες μου..λαλεις;

υ.γ.
μα σαν να εφυες το "ανωνυμος" που τες επιλογες των σχολιων; Ε ινταλως εν να σου γραψω σχολιο;..ειχα ένα συμπληρωμα για την αιγια αλλα ενταξι παει τζαι παρακατω..
στρακοταρισμενη..φκαλουν αζινες οι λεξεις αμα τζυλα το υγρον του διονυσου :)…
το ψευδωνυμο..γενικα [αμα το δεις] γραφω με διαφορα ψευδωνυμα ποτζιει ποδα..να μεν ανοιξουμεν την κουβεντα τωρα..εν τζαι η εμφαση στες λεξεις παρα στο πλασμα που γραφει, εν τζαι οι πολλαλοι ρολοι, εν τζαι το φευγαλεο..διαφορα......

dokisisofi είπε...

Το πιο τραγικό τότε ήταν το ξεφτίλισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δε στάθηκε ικανή να αρθρώσει τουλάχιστον φραστικά μια καταδίκη αυτής της κατάστασης. Όπως και κάνει τώρα με το μεσανατολικό. Εοκ και Νατο το ίδιο συνδικάτο ελαλούσαν παλιά. Μα τί λέω, δαμέ εκάμαν μεταγραφή τον Χαβιέ Σολάνα.

Όσο για τους όρους Γιουγκοσλάβος αντί για Σέρβος είναι σαν λέμε "βυζαντινός" αντί για "Έλληνας". Ναι η Γιουγκοσλαβία διαμελίστηκε εις τα εξ ων συνετέθη (άλλα υπήρχαν αλλά φτιάχτηκαν με παραγγελία για να στήσουν ομοσπονδία).Άλλα (Κόσοβο, Μαυροβούνιο) ετραβήσαν τα σαν τον πελλόν τον φρονιμίτην που το 99 και εξής, με τους τραμπουκισμούς των Αλβανών και των Βόσνιων που την μια και τους βόμβαρδισμούς των νατοϊκών που την άλλη να δρουν σαν καταλύτες για να προσφυγοποιηθεί και να ξεσπιτωθεί τόσος κόσμος, και να επιβάλουν ντε φάκτο αποσχίσεις και ιστορίες. Μήπως αυτό σου θυμίζει κάτι;( δαμέ σου εθύμισε το μεσανατολικό, εν θα σου θυμίσει το σερβικό;). Έκαμεν τες αλχημείες του ο Τίτο, εδημιούργησε εκ του μη όντος κράτη για να κάμει ομοσπονδία τζιαι καλά, εκάμαν τα θάλασσα τζιαι εμείναν κάτι κράτη τραβεστί (κάτι αλβανοσλάβοι που φορούν μακεδονικές περικεφαλαίες) με παράλογες αξιώσεις.
Αλλά πως ερμηνεύεις ρε μάστρε το ότι , ενώ για το Ιράκ εδιαδήλωνε τόσος κόσμος, για τη Σερβία, (στην οποία εβομβαρδίζαν εκκλησίες Κυριακή του Πάσχα και έριχναν με τις βόμβες κόλλες που έγραφαν ευχές και κοροϊδίες), δεν είχε συμβεί το ίδιο (με εξαίρεση κάτι μάγκες σαν τον Χάρολντ Πίντερ που ύψωσαν φωνή);
Το ξέρεις ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο που εσκορπίσαν τότε εγέμωσεν με καρκίνους τα βαλκάνια;
Και ακόμα μια απορία. Με την ίδια λογική που βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία δεν θα έπρεπε να βομβαρδίσουν τώρα και το Ισραήλ;(χωρίς να υπονοώ ότι πρέπει να το κάνουν).
Τώρα να δούμεν τον παρέαν σου τον Ομπάμα πόσον καλά θα καταφέρει να κάμει την πάπια. Πάντως προεκλογικά δεν εδεσμεύτηκε να προασπίσει την πολιτική του Ισραήλ με οποιοδήποτε κόστος όπως έκαμεν ο ανθυποψήφιός του. Μπα...


Υ.Γ 1. Τα στρακοτταρισμένα μου σχόλια τα έριξα στον Καιάδα, τζιαι μεν ανησυχείς τζιαι νηφάλιος οταν είσαι, ξερογυρίζεις αμαν θέλεις.
2. Ναι, ανώνυμα σχόλια δεν δέχομαι, γιατί ανώνυμα σχόλια δεν κάνω. Τωρα αν φοβάσαι να γράψεις με το ψευδώνυμό σου, πρόβλημα σου. Αν σου εγίνηκεν τζιαι το ψευδώνυμον ταυτότητα τότε τί να πω..(αν τζιαι ξέρουμεν καλά γιατί εν υπογράφεις, αλλά μεν φοάσαι, το "γουήθ ασ, ορ ακέηνστ ασ", των Αμερικάνων, εν με εκφράζει. Ότι θέλεις κάμε)

Ανώνυμος είπε...

συγκριτικα [στο πλαισιο της δεκαετιας τζηνης] οι αντιδρασεις για τον βομβαρδισμο της νεας γιουγκοσλαβιας [εν νομιζω να συφφωνω με την αναλογια ελληνες-βυζαντιο, αλλα να μεν το ανοιξουμε αλλου το θεμα] ηταν σημαντικες τζαι νομιζω οτι εσηματοδοτησαν την επανεμφανιση ενος αντι-ιμπεριαλισμου..σιουρα εξω που την δυση..
ισως η ενταση των διαδηλωσεων στην μοσχα να εκφραζεν τζαι το τελος της δυτικολαγνειας...

παντως τζαι στην δυση αρκεψεν να υπαρχει μια διαφοροποιηση [που ηταν καπως δυσκολη λογω της εμπειριας τζαι της εικονας του σερβικου εθνικισμου στην βοσνια]..εναν ραϊσμαν του γυαλιου νομιζω σε σχεση με τον εμφανιζομενο τοτε μπλαιρικο ιμπεριαλιστικο αθρωπισμο - ηταν βεβαια τζαι η περιοδος που το νατο εξεκαθαρισεν τους στοχους την ανατολικης επεκτασης..
αθθυμουμαι μιαν εντονη συζητηση του τσομσκυ με τον κριστοφερ χιτσενς στο nation [ιστορικον περιοδικο της αμερικανικης αριστερας/κεντροαριστερας]..που αρκεψεν να οριοθετα την διαμροφωση μιας αντιιμπεριαλσιτικης θεσης παλε που την μια τζαι μιας αθλιοτητας που την αλλης που οδηγησεν τον χιτσενς να γινει απολογητης της εισβολης στο ιρακ...

για τα σχολια..εν υπαρχει θεμα..
για τα ψευδωνυμα εν τζαι εκαταλαβα ακριβως ιντα που "ξερουμε", αλλα ..υγειαν..
εν θεμα ερμηνειας κλπ..

dokisisofi είπε...

υγεία πάνω απ'όλα

Ανώνυμος είπε...

Robert Fisk:

WHY DO THEY HATE THE WEST SO MUCH, WE WILL ASK

Wednesday, 7 January 2009, The Independent




So once again, Israel has opened the gates of hell to the Palestinians. Forty civilian refugees dead in a United Nations school, three more in another. Not bad for a night's work in Gaza by the army that believes in "purity of arms". But why should we be surprised?


Have we forgotten the 17,500 dead – almost all civilians, most of them children and women – in Israel's 1982 invasion of Lebanon; the 1,700 Palestinian civilian dead in the Sabra-Chatila massacre; the 1996 Qana massacre of 106 Lebanese civilian refugees, more than half of them children, at a UN base; the massacre of the Marwahin refugees who were ordered from their homes by the Israelis in 2006 then slaughtered by an Israeli helicopter crew; the 1,000 dead of that same 2006 bombardment and Lebanese invasion, almost all of them civilians?

What is amazing is that so many Western leaders, so many presidents and prime ministers and, I fear, so many editors and journalists, bought the old lie; that Israelis take such great care to avoid civilian casualties. "Israel makes every possible effort to avoid civilian casualties," yet another Israeli ambassador said only hours before the Gaza massacre. And every president and prime minister who repeated this mendacity as an excuse to avoid a ceasefire has the blood of last night's butchery on their hands. Had George Bush had the courage to demand an immediate ceasefire 48 hours earlier, those 40 civilians, the old and the women and children, would be alive.

What happened was not just shameful. It was a disgrace. Would war crime be too strong a description? For that is what we would call this atrocity if it had been committed by Hamas. So a war crime, I'm afraid, it was. After covering so many mass murders by the armies of the Middle East – by Syrian troops, by Iraqi troops, by Iranian troops, by Israeli troops – I suppose cynicism should be my reaction. But Israel claims it is fighting our war against "international terror". The Israelis claim they are fighting in Gaza for us, for our Western ideals, for our security, for our safety, by our standards. And so we are also complicit in the savagery now being visited upon Gaza.

I've reported the excuses the Israeli army has served up in the past for these outrages. Since they may well be reheated in the coming hours, here are some of them: that the Palestinians killed their own refugees, that the Palestinians dug up bodies from cemeteries and planted them in the ruins, that ultimately the Palestinians are to blame because they supported an armed faction, or because armed Palestinians deliberately used the innocent refugees as cover.

The Sabra and Chatila massacre was committed by Israel's right-wing Lebanese Phalangist allies while Israeli troops, as Israel's own commission of inquiry revealed, watched for 48 hours and did nothing. When Israel was blamed, Menachem Begin's government accused the world of a blood libel. After Israeli artillery had fired shells into the UN base at Qana in 1996, the Israelis claimed that Hizbollah gunmen were also sheltering in the base. It was a lie. The more than 1,000 dead of 2006 – a war started when Hizbollah captured two Israeli soldiers on the border – were simply dismissed as the responsibility of the Hizbollah. Israel claimed the bodies of children killed in a second Qana massacre may have been taken from a graveyard. It was another lie. The Marwahin massacre was never excused. The people of the village were ordered to flee, obeyed Israeli orders and were then attacked by an Israeli gunship. The refugees took their children and stood them around the truck in which they were travelling so that Israeli pilots would see they were innocents. Then the Israeli helicopter mowed them down at close range. Only two survived, by playing dead. Israel didn't even apologise.

Twelve years earlier, another Israeli helicopter attacked an ambulance carrying civilians from a neighbouring village – again after they were ordered to leave by Israel – and killed three children and two women. The Israelis claimed that a Hizbollah fighter was in the ambulance. It was untrue. I covered all these atrocities, I investigated them all, talked to the survivors. So did a number of my colleagues. Our fate, of course, was that most slanderous of libels: we were accused of being anti-Semitic.

And I write the following without the slightest doubt: we'll hear all these scandalous fabrications again. We'll have the Hamas-to-blame lie – heaven knows, there is enough to blame them for without adding this crime – and we may well have the bodies-from-the-cemetery lie and we'll almost certainly have the Hamas-was-in-the-UN-school lie and we will very definitely have the anti-Semitism lie. And our leaders will huff and puff and remind the world that Hamas originally broke the ceasefire. It didn't. Israel broke it, first on 4 November when its bombardment killed six Palestinians in Gaza and again on 17 November when another bombardment killed four more Palestinians.

Yes, Israelis deserve security. Twenty Israelis dead in 10 years around Gaza is a grim figure indeed. But 600 Palestinians dead in just over a week, thousands over the years since 1948 – when the Israeli massacre at Deir Yassin helped to kick-start the flight of Palestinians from that part of Palestine that was to become Israel – is on a quite different scale. This recalls not a normal Middle East bloodletting but an atrocity on the level of the Balkan wars of the 1990s. And of course, when an Arab bestirs himself with unrestrained fury and takes out his incendiary, blind anger on the West, we will say it has nothing to do with us. Why do they hate us, we will ask? But let us not say we do not know the answer.

Μαππατζιης είπε...

άσχετον αλλά Λινοπάπατζιε σε ίντα adress μπόρω να σου στείλω έναν email?

αν δε θέλεις να το βάλεις δαπάνω στείρμου εσύ στο manraisedbypuffins@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

για μαππατζιη
ρε φιλε εν ερκεται..το email..αμπα τζαι εσιει κανενα λαθος spelling στην διευθυνση που μου αφηκες;

dokisisofi είπε...

Πολλά δυνατόν το άρθρο του Ρόμπερτ Φισκ, παρόλο που δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι αριθμοί που παραθέτει και για τις δύο πλευρές είναι οι αληθείς. Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι οι τακτικές των Ισραηλινών είναι δύσκολο να καταδικαστούν από του δυτικούς και ιδιαίτερα από τους Αμερικάνους, καθώς μοιάζουν με τις δικές τους. Με την έννοια ότι έχουν να κάνουν με εχθρούς που όντως προκαλούν "civilian causalties" and "international terror", με ποικίλα παραδείγματα:από την εικόνα ενός φορτωμένου με εκρηκτικά παιδιού (μελλοντικού "μάρτυρα του Αλλαχ") σε ένα λεωφορείο, μέχρι και το παράδειγμα της 11ης Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα. Έτσι το Ισραήλ και η Αμερική χαράζουν τις ίδιες στρατηγικές δράσης.
Το ερώτημα είναι ποιά είναι η στάση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, ( των "δυτικών", όταν μερικές ανήκουν και στο Νάτο και στην Ε.Ε. Μπορούμε να περιμένουμε κάποια αντικειμενική στάση;
Μπράβο πάντως του Φισκ, λαλεί τα ξικούτσουλλα, αλλά κρίνοντας από τον τίτλο περίμενα κάτι παραπάνω Εντουαρνσεντικό. Συμφωνείς Λινοπάμπακε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Dokisisofi

το τελευταίο άρθρο του Robert Fisk ξεκαθαρίζει περεταίρω την θέση του

Σε χαιρετώ
Ματίλτα


Robert Fisk’s World:

WHEREVER I GO, I HEAR THE SAME TIRED MIDDLE EAST COMPARISONS
On both sides of the Atlantic the experience has been weirdly repetitive

Saturday, 10 January 2009

It all depends where you live. That was the geography of Israel's propaganda, designed to demonstrate that we softies – we little baby-coddling liberals living in our secure Western homes – don't realise the horror of 12 (now 20) Israeli deaths in 10 years and thousands of rockets and the unimaginable trauma and stress of living near Gaza. Forget the 600 Palestinian dead; travelling on both sides of the Atlantic these past couple of weeks has been an instructive – not to say weirdly repetitive – experience.


Here's how it goes. I was in Toronto when I opened the right-wing National Post and found Lorne Gunter trying to explain to readers what it felt like to come under Palestinian rocket attack. "Suppose you lived in the Toronto suburb of Don Mills," writes Gunter, "and people from the suburb of Scarborough – about 10 kilometres away – were firing as many as 100 rockets a day into your yard, your kid's school, the strip mall down the street and your dentist's office..."

Getting the message? It just so happens, of course, that the people of Scarborough are underprivileged, often new immigrants – many from Afghanistan – while the people of Don Mills are largely middle class with a fair number of Muslims. Nothing like digging a knife into Canada's multicultural society to show how Israel is all too justified in smashing back at the Palestinians.

Now a trip down Montreal way and a glance at the French-language newspaper La Presse two days later. And sure enough, there's an article signed by 16 pro-Israeli writers, economists and academics who are trying to explain what it feels like to come under Palestinian rocket attack. "Imagine for a moment that the children of Longueuil live day and night in terror, that businesses, shops, hospitals, schools are the targets of terrorists located in Brossard." Longueuil, it should be added, is a community of blacks and Muslim immigrants, Afghans, Iranians. But who are the "terrorists" in Brossard?

Two days later and I am in Dublin. I open The Irish Times to find a letter from the local Israeli ambassador, trying to explain to the people of the Irish Republic what it feels like to come under Palestinian rocket attack. Know what's coming? Of course you do. "What would you do," Zion Evrony asks readers, "if Dublin were subjected to a bombardment of 8,000 rockets and mortars..." And so it goes on and on and on. Needless to say, I'm waiting for the same writers to ask how we'd feel if we lived in Don Mills or Brossard or Dublin and came under sustained attack from supersonic aircraft and Merkava tanks and thousands of troops whose shells and bombs tore 40 women and children to pieces outside a school, shredded whole families in their beds and who, after nearly a week, had killed almost 200 civilians out of 600 fatalities.

In Ireland, my favourite journalistic justification for this bloodbath came from my old mate Kevin Myers. "The death toll from Gaza is, of course, shocking, dreadful, unspeakable," he mourned. "Though it does not compare with the death toll amongst Israelis if Hamas had its way." Get it? The massacre in Gaza is justified because Hamas would have done the same if they could, even though they didn't do it because they couldn't. It took Fintan O'Toole, The Irish Times's resident philosopher-in-chief, to speak the unspeakable. "When does the mandate of victimhood expire?" he asked. "At what point does the Nazi genocide of Europe's Jews cease to excuse the state of Israel from the demands of international law and of common humanity?"

I had an interesting time giving the Tip O'Neill peace lecture in Derry when one of the audience asked, as did a member of the Trinity College Dublin Historical Society a day later, whether the Northern Ireland Good Friday peace agreement – or, indeed, any aspect of the recent Irish conflict – contained lessons for the Middle East. I suggested that local peace agreements didn't travel well and that the idea advanced by John Hume (my host in Derry) – that it was all about compromise – didn't work since the Israeli seizure of Arab land in the West Bank had more in common with the 17th-century Irish Catholic dispossession than sectarianism in Belfast.

What I do suspect, however, is that the split and near civil war between Hamas and the Palestinian Authority has a lot in common with the division between the Irish Free State and anti-treaty forces that led to the 1922-3 Irish civil war; that Hamas's refusal to recognise Israel – and the enemies of Michael Collins who refused to recognise the Anglo-Irish Treaty and the border with Northern Ireland – are tragedies that have a lot in common, Israel now playing the role of Britain, urging the pro-treaty men (Mahmoud Abbas) to destroy the anti-treaty men (Hamas).

I ended the week in one of those BBC World Service discussions in which a guy from The Jerusalem Post, a man from al-Jazeera, a British academic and Fisk danced the usual steps around the catastrophe in Gaza. The moment I mentioned that 600 Palestinian dead for 20 Israeli dead around Gaza in 10 years was grotesque, pro-Israeli listeners condemned me for suggesting (which I did not) that only 20 Israelis had been killed in all of Israel in 10 years. Of course, hundreds of Israelis outside Gaza have died in that time – but so have thousands of Palestinians.

My favourite moment came when I pointed out that journalists should be on the side of those who suffer. If we were reporting the 18th-century slave trade, I said, we wouldn't give equal time to the slave ship captain in our dispatches. If we were reporting the liberation of a Nazi concentration camp, we wouldn't give equal time to the SS spokesman. At which point a journalist from the Jewish Telegraph in Prague responded that "the IDF are not Hitler". Of course not. But who said they were?

dokisisofi είπε...

"The massacre in Gaza is justified because Hamas would have done the same if they could, even though they didn't do it because they couldn't"
Δηλαδή αν οι Ισραηλινοί είχαν απέναντί τους, τους Τούρκους όπως εμείς που could και παρα could ΄τί θα εκάμναν; Δηλαδή εμείς είμαστε μαλάκες που συνομιλούμε και δεν κάνουμε πόλεμο;
Φοβερή η σύγκριση που κάνει με την Ιρλανδία και η παράθεση των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται. Γέλασα πολύ εκεί που λέει " Ι ended the week in one of those BBC World Service discussions in which a guy from The Jerusalem Post, a man from al-Jazeera, a British academic and Fisk danced the usual steps around the catastrophe in Gaza.". Εθύμησεν μου κάτι ανέκδοτα με εγγλέζους, κυπραίους, γερμανους, κλτ σε αεροπλάνα με χαλασμένους κινητήρες .Που όποια εξυπνάδα και να πουν το αεροπλάνο θα πέσει. Μόνο να μην πέσει στα κεφάλια μας.
Καληνύχτα και Ματίλντα μην μας ξεχνάς. Τα άρθρα του παρέα είναι πολλά καλά και φρεσκότατα!

Ανώνυμος είπε...

"The Israelis claim they are fighting in Gaza for us, for our Western ideals, for our security, for our safety, by our standards. And so we are also complicit in the savagery now being visited upon Gaza."

ο φισκ εν μια εντιμη δυτικη δημοσιογραφικη φωνη..αρκεψα να τον θκιεβαζω που τα τοτε με το ιρακ..
εν μπορει ομως νομιζω dokisisofi να εκφρασει την οπτικη που αρθρωνει ο said..μπορει να εν τζαι το πλαισιο/ακροατηριο μπορει να εν τζαι το δειν σαν μεταφραση της εμπειριας σε αναλυτικην οπτικη.. διοτι ο λογος του said, εν ο λογος καποιου που εζησε την ανατολικη/παλαιστινιακη εμπειρια που τα μεσα..
ο φισκ εσιει την εντιμοτητα να μιλα στα δυτικα ακροατηρια τζαι να τους λαλει εμεις επρεπε να ντρεπουμαστε που το υποστηριζουμε/ανεχουμαστεν.. εχωντας σαφη μνημη της βρετανικης αποικιακης εμπειριας..το ατομο στο συνορο..ξερει τζαι τες 2 πλευρες, τζαι γραφει για το δυτικο κοινο/ακροατηριο σαν δημοσιογραφος..οποτε ο λογος του εν μπορει να εσιει την εσωτερικη αποδομηση του δυτικου λογου..μιλα σε τζηνον τον κωδικα...
ο said αντιθετα εγραφε μεν για ενα δυτικο ακαδημαικο ακροατηριο αλλα ηταν τζαι εξ ορισμου εμπλεκομενος σαν παλαιστινιος/ανατολικος...
αφου θωρεις ακομα τζαι η συμβολικη του πετρα εγινεν τρομοκρατια...

ο φισκ αθθυμιζει μου 2 πραματα που εφκαλεν επισης η βρετανια εκτος που την αθλιοτητα της αποικιοκρατιας - εναν ειδος φιλελευθερης ορθολογικης ευγενειας τζαι εναν ειδος subtle humor..σαν αυτοειρωνεια..
τζαι θωρεις..η δημοσιογραφια του εν εσιει τον μυθο της "αντικειμενικης" μοναδικης αληθκιας/ανταποκρισης..το δικαιον/σωστον δημοσιογραφικα εν να υποστηριζεις τους αδυνατους..η δημοσιογραφια στην αγωνιστικη [που ηταν τζαι η λογοτεχνικη της] μορφη..
εν ο εντιμος δυτικος που τζαι οταν καμει λαθος λαλεις φταιει που εμπλεξεν τζαι τουτος στα συνορα..τζαι στους κωδικες τους..

αλλα ο said μιλα μιαν γλωσσα που καταλαβω πρωτα σαν βιωμα..σαν ανατολικος..η κριτικη του αναλυση φτιαχνει εναν πλαισιο που οπου μπορεις επιτελους να μιλησεις στην δυση σαν ισος τζαι αλλος..

τζαι τουτη η αποδομηση του δυτικου βλεμματος αννοιει για το εσωτερικο της ανατολης εναν χωρο αρθρωσης τζαι απελευθερωτικου βιωματος της δικης της νεωτερικης τζαι μεταμοντερνας εμπειριας..

...ο said φαινεται μου σαν ενας κωδικας για την απελευθερωση/απο-αποικιοκποιηση του λογου στην ανατολη, ενω ο φισκ μιλα στην συνειδηση του διαφωτισμου στην δυση..

παντως εκτος που την ξεφτιλα των τσεχων οι υπολοιποι ευρωπαιποι εζητησαν που το ισραηλ να σταματησει..αλλα λαλεις τζαι εσου τζαι εγιω αν ηταν καμια γιουγκοσλαβια, κανενα ιρακ..να δεις εμπαρκο τζαι διεθνες δικαστηριο αθρωπινων δικαιωματων..
ο φισκ λαλει εν η συλλογικη της ενοχη για τον δευτερο παγκοσμιο..
παντως δειλα κατι κινειται...

τζαι στον αραβικο δρομο..50-60, 000 σε αμαν τζαι αλεξανδρεια..αρκεψαν να φαινουνται αριθμοι..τζαι στο αμαν ηταν βασικα φοιτητες..νεαροι..

ιντα τζαι ο ομπαμα κατι ειπεν..παντως οι αμερικανοι τελικα εν εβαλαν βετο τζαι εφκηκεν ψηφισμα..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λινό,

Εshει μέρες που σκεφτόμουν να γράψω κανένα σχόλιο για την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση σου, αλλά με τζιείνα τζιαι με τούτα (κάτι καφκάες διαδικτυακούς σ’ άλλα blogκια για επουσιώδη και ανούσια ζητήματα – ξέρει η φίλη σου η Dokisisofi) δεν μου άφησαν χρόνο ...

Για να είμαι ειλικρινής είχα ξεκινήσει να γράφω κάτι αλλά άρχισε να γίνεται πολύ μεγάλο (κι επειδή έχει και κάπως αυτοβιογραφικό χαρακτήρα – αναφέρεται στις εμπειρίες που αποκόμισα από μια μονοήμερη επίσκεψη μου στο Ισραήλ πριν κάποια χρόνια εν καιρώ σχετικής ειρήνης – μεταξύ πρώτης και δεύτερης Intifada) είπα να το αφήσω (αφού το επεξεργαστώ ακόμα λίγο) και να το κάνω post στο blog μου. (Εγώ τα καλά προϊόντα δεν τα κάνω εξαγωγή αλλά τα φυλάω για μένα!).
Εδώ απλώς θα πω (μια και έκανα αναφορά στο θέμα) ότι υπάρχουν διάφορα πράγματα που πάντα θα θυμούμαι απ’ εκείνη την μονοήμερη εκδρομή. Π.χ. οι σχολαστικοί και πολλαπλοί έλεγχοι στα αεροδρόμια, η καλλιέργεια αντι-παλαιστινιακής “κουλτούρας” μέσα στους ισραηλίτες, η οποία αντικατοπτριζόταν από τον τρόπο που εκφραζόταν η ελληνοεβραία ξεναγός μας, ή (όσο κι αν φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, παράξενο) οι αριθμοί εγγραφής των αυτοκίνητων (τα χρώματα των ταμπελών στην ουσία) που χαρακτήριζαν σ’ ένα βαθμό και το ρατσισμό του ισραηλινού κράτους.
Κι εξηγούμαι (χωρίς να σημαίνει ότι τα χρώματα αντιστοιχούν ακριβώς στις καταστάσεις που θα αναφέρω – γιατί έχουν περάσει και κάποια χρόνια και έχει ξεθωριάσει κάπως η μνήμη): Τα αυτοκίνητα με νούμερα σε κίτρινο χρώμα άνηκαν (ας πούμε) στους ισραηλίτες (εβραίους), εκείνα που είχαν πράσινο χρώμα σε παλαιστίνιους που κατοικούσαν στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη (στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη) κι εκείνα με χρώμα γαλάζιο σε παλαιστίνιους (άραβες) που ζούσαν εντός της επικράτεια του ισραηλινού κράτους!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/1/2009 – 1:09 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ανευ,
εν επηα ισραηλ ρε φιλε..οπως καταλαβεις, αφου την εζησα τζαι νακκον που κοντα [ μια μεγαλη μεριδα των φοιτητων τζαι οϊ μονο στο πανεπιστημιο ηταν εβραιοι],πιανει τζαι λλιον θλιψη για την καταντια της εβραικης ιστορικης κουλτουρας, στο εθνικο-κρατικο καλουπι του ισραηλ..
ως τζαι τα χρωματα ;
παντως η πρωτη αντι-πολεμικη διαδηλωση που εγινεν οταν εξεκινησεν η εισβολη εισιεν 10,000 ενω το 2001 η πρωτη διαδηλωση εισιεν 1000..νομιζω τωρα κινητοποιουνται πιο εντονα τζαι οι παλαιστινιοι/αραβες του ισραηλ..

ατε ολοκληρωσε τζαι δημοσιευσε την αναφορα...

Ανώνυμος είπε...

το 2006 εθελα να πω..στην φαση με τον πολεμο στον λιβανο...

τζαι ατε να δουμεν αν θα τολμησουν να πολεμησουν στην πολη..

Ανώνυμος είπε...

τζαι που την οπτικη γωνια των υποστηρικτων της ειρηνης στο ισραηλ..τα ψεματα τα εξουσιας..τζαι η αναπαραγωγη τους..
αλλα τζαι οι αντιφασεις πκιον...

The Blood-Stained Monster Enters Gaza

By URI AVNERY

Nearly seventy ago, in the course of World War II, a heinous crime was committed in the city of Leningrad. For more than a thousand days, a gang of extremists called “the Red Army” held the millions of the town’s inhabitants hostage and provoked retaliation from the German Wehrmacht from inside the population centers. The Germans had no alternative but to bomb and shell the population and to impose a total blockade, which caused the death of hundreds of thousands.

Some time before that, a similar crime was committed in England. The Churchill gang hid among the population of London, misusing the millions of citizens as a human shield. The Germans were compelled to send their Luftwaffe and reluctantly reduce the city to ruins. They called it the Blitz.

This is the description that would now appear in the history books – if the Germans had won the war.

Absurd? No more than the daily descriptions in our media, which are being repeated ad nauseam: the Hamas terrorists use the inhabitants of Gaza as “hostages” and exploit the women and children as “human shields”, they leave us no alternative but to carry out massive bombardments, in which, to our deep sorrow, thousands of women, children and unarmed men are killed and injured.

* * *

IN THIS WAR, as in any modern war, propaganda plays a major role. The disparity between the forces, between the Israeli army - with its airplanes, gunships, drones, warships, artillery and tanks - and the few thousand lightly armed Hamas fighters, is one to a thousand, perhaps one to a million. In the political arena the gap between them is even wider. But in the propaganda war, the gap is almost infinite.

Almost all the Western media initially repeated the official Israeli propaganda line. They almost entirely ignored the Palestinian side of the story, not to mention the daily demonstrations of the Israeli peace camp. The rationale of the Israeli government (“The state must defend its citizens against the Qassam rockets”) has been accepted as the whole truth. The view from the other side, that the Qassams are a retaliation for the siege that starves the one and a half million inhabitants of the Gaza Strip, was not mentioned at all.

Only when the horrible scenes from Gaza started to appear on Western TV screens, did world public opinion gradually begin to change.

True, Western and Israeli TV channels showed only a tiny fraction of the dreadful events that appear 24 hours every day on Aljazeera’s Arabic channel, but one picture of a dead baby in the arms of its terrified father is more powerful than a thousand elegantly constructed sentences from the Israeli army spokesman. And that is what is decisive, in the end.

War – every war – is the realm of lies. Whether called propaganda or psychological warfare, everybody accepts that it is right to lie for one’s country. Anyone who speaks the truth runs the risk of being branded a traitor.

The trouble is that propaganda is most convincing for the propagandist himself. And after you convince yourself that a lie is the truth and falsification reality, you can no longer make rational decisions.

An example of this process surrounds the most shocking atrocity of this war so far: the shelling of the UN Fakhura school in Jabaliya refugee camp.

Immediately after the incident became known throughout the world, the army “revealed” that Hamas fighters had been firing mortars from near the school entrance. As proof they released an aerial photo which indeed showed the school and the mortar. But within a short time the official army liar had to admit that the photo was more than a year old. In brief: a falsification.

Later the official liar claimed that “our soldiers were shot at from inside the school”. Barely a day passed before the army had to admit to UN personnel that that was a lie, too. Nobody had shot from inside the school, no Hamas fighters were inside the school, which was full of terrified refugees.

But the admission made hardly any difference anymore. By that time, the Israeli public was completely convinced that “they shot from inside the school”, and TV announcers stated this as a simple fact.

So it went with the other atrocities. Every baby metamorphosed, in the act of dying, into a Hamas terrorist. Every bombed mosque instantly became a Hamas base, every apartment building an arms cache, every school a terror command post, every civilian government building a “symbol of Hamas rule”. Thus the Israeli army retained its purity as the “most moral army in the world”.

* * *

THE TRUTH is that the atrocities are a direct result of the war plan. This reflects the personality of Ehud Barak – a man whose way of thinking and actions are clear evidence of what is called “moral insanity”, a sociopathic disorder.

The real aim (apart from gaining seats in the coming elections) is to terminate the rule of Hamas in the Gaza Strip. In the imagination of the planners, Hamas is an invader which has gained control of a foreign country. The reality is, of course, entirely different.

The Hamas movement won the majority of the votes in the eminently democratic elections that took place in the West Bank, East Jerusalem and the Gaza Strip. It won because the Palestinians had come to the conclusion that Fatah’s peaceful approach had gained precisely nothing from Israel - neither a freeze of the settlements, nor release of the prisoners, nor any significant steps toward ending the occupation and creating the Palestinian state. Hamas is deeply rooted in the population – not only as a resistance movement fighting the foreign occupier, like the Irgun and the Stern Group in the past – but also as a political and religious body that provides social, educational and medical services.

From the point of view of the population, the Hamas fighters are not a foreign body, but the sons of every family in the Strip and the other Palestinian regions. They do not “hide behind the population”, the population views them as their only defenders.

Therefore, the whole operation is based on erroneous assumptions. Turning life into living hell does not cause the population to rise up against Hamas, but on the contrary, it unites behind Hamas and reinforces its determination not to surrender. The population of Leningrad did not rise up against Stalin, any more than the Londoners rose up against Churchill.

He who gives the order for such a war with such methods in a densely populated area knows that it will cause dreadful slaughter of civilians. Apparently that did not touch him. Or he believed that “they will change their ways” and “it will sear their consciousness”, so that in future they will not dare to resist Israel.

A top priority for the planners was the need to minimize casualties among the soldiers, knowing that the mood of a large part of the pro-war public would change if reports of such casualties came in. That is what happened in Lebanon Wars I and II.

This consideration played an especially important role because the entire war is a part of the election campaign. Ehud Barak, who gained in the polls in the first days of the war, knew that his ratings would collapse if pictures of dead soldiers filled the TV screens.

Therefore, a new doctrine was applied: to avoid losses among our soldiers by the total destruction of everything in their path. The planners were not only ready to kill 80 Palestinians to save one Israeli soldier, as has happened, but also 800. The avoidance of casualties on our side is the overriding commandment, which is causing record numbers of civilian casualties on the other side.

That means the conscious choice of an especially cruel kind of warfare – and that has been its Achilles heel.

A person without imagination, like Barak (his election slogan: “Not a Nice Guy, but a Leader”) cannot imagine how decent people around the world react to actions like the killing of whole extended families, the destruction of houses over the heads of their inhabitants, the rows of boys and girls in white shrouds ready for burial, the reports about people bleeding to death over days because ambulances are not allowed to reach them, the killing of doctors and medics on their way to save lives, the killing of UN drivers bringing in food. The pictures of the hospitals, with the dead, the dying and the injured lying together on the floor for lack of space, have shocked the world. No argument has any force next to an image of a wounded little girl lying on the floor, twisting with pain and crying out: “Mama! Mama!”

The planners thought that they could stop the world from seeing these images by forcibly preventing press coverage. The Israeli journalists, to their shame, agreed to be satisfied with the reports and photos provided by the Army Spokesman, as if they were authentic news, while they themselves remained miles away from the events. Foreign journalists were not allowed in either, until they protested and were taken for quick tours in selected and supervised groups. But in a modern war, such a sterile manufactured view cannot completely exclude all others – the cameras are inside the strip, in the middle of the hell, and cannot be controlled. Aljazeera broadcasts the pictures around the clock and reaches every home.

* * *

THE BATTLE for the TV screen is one of the decisive battles of the war.

Hundreds of millions of Arabs from Mauritania to Iraq, more than a billion Muslims from Nigeria to Indonesia see the pictures and are horrified. This has a strong impact on the war. Many of the viewers see the rulers of Egypt, Jordan and the Palestinian Authority as collaborators with Israel in carrying out these atrocities against their Palestinian brothers.

The security services of the Arab regimes are registering a dangerous ferment among the peoples. Hosny Mubarak, the most exposed Arab leader because of his closing of the Rafah crossing in the face of terrified refugees, started to pressure the decision-makers in Washington, who until that time had blocked all calls for a cease-fire. These began to understand the menace to vital American interests in the Arab world and suddenly changed their attitude – causing consternation among the complacent Israeli diplomats.

People with moral insanity cannot really understand the motives of normal people and must guess their reactions. “How many divisions has the Pope?” Stalin sneered. “How many divisions have people of conscience?” Ehud Barak may well be asking.

As it turns out, they do have some. Not numerous. Not very quick to react. Not very strong and organized. But at a certain moment, when the atrocities overflow and masses of protesters come together, that can decide a war.

* * *

THE FAILURE to grasp the nature of Hamas has caused a failure to grasp the predictable results. Not only is Israel unable to win the war, Hamas cannot lose it.

Even if the Israeli army were to succeed in killing every Hamas fighter to the last man, even then Hamas would win. The Hamas fighters would be seen as the paragons of the Arab nation, the heroes of the Palestinian people, models for emulation by every youngster in the Arab world. The West Bank would fall into the hands of Hamas like a ripe fruit, Fatah would drown in a sea of contempt, the Arab regimes would be threatened with collapse.

If the war ends with Hamas still standing, bloodied but unvanquished, in face of the mighty Israeli military machine, it will look like a fantastic victory, a victory of mind over matter.

What will be seared into the consciousness of the world will be the image of Israel as a blood-stained monster, ready at any moment to commit war crimes and not prepared to abide by any moral restraints. This will have severe consequences for our long-term future, our standing in the world, our chance of achieving peace and quiet.

In the end, this war is a crime against ourselves too, a crime against the State of Israel.


Uri Avnery is an Israeli writer and peace activist with Gush Shalom. He is a contributor to CounterPunch's book The Politics of Anti-Semitism.

Anef_Oriwn είπε...

Και μια αναφορά από μένα από ένα άλλο “αιρετικό” Ισραηλινό: Παραθέτω ένα πολύ μικρό απόσπασμα από συνέντευξη του Ισραηλινού σαξοφωνίστα Γκίλαντ Ατζμοντ που ζει στο Λονδίνο (και ο οποίος όπως λέει “πολέμα τον Ισραηλινό μέσα του”) στο ένθετο “ΕΠΤΑ” της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”:

Ερώτηση:
Αυτές τις μέρες ο παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται πολύ σκληρά από τις ισραηλινές επιχειρήσεις. Πώς νιώθετε;

Απάντηση:
“Νιώθω ρημαγμένος Και καθόλου έκπληκτος. Γνωρίζετε ότι υποστηρίζω κάθε μορφή αντίστασης από μέρους των Παλαιστινίων. Άλλωστε, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου οι πολιτικές πρωτοβουλίες τον Ισραήλ ήταν καταδικασμένες να οδηγούν πάντα σε τραγικές συνέπειες. Ο στόχος του σιωνισμού ήταν να εξασφαλίσει έναν πολιτισμένο τρόπο ζωής για τους εβραίους. Αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η βιαιότητα με την οποία αντιδρά το Ισραήλ αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, αφού οδηγεί σε πολιτικές ξεκληρίσματος. Τάσσομαι στο πλευρό των Παλαιστινίων με όλη μου την καρδιά. Ονειρεύομαι ένα παλαιστινιακό Κράτος μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού. Η ισραηλινή βαρβαρότητα αποδεικνύει ότι δεν χωρά εβραϊκό Κράτος ούτε στην Παλαιστίνη ούτε πουθενά αλλού. Και ο λόγος είναι απλός: μια ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην αντίληψη του “εκλεκτού” και στη φυλετική υπεροχή θέτει τον εαυτό της και το περιβάλλον της σε κίνδυνο...”.

Anef_Oriwn
Τρίτη 13/1/2009 – 8:55 μ.μ.

dokisisofi είπε...

Πολλά ουσιαστικός ο Γιούρι Άνβορι, σε τρία σημεία

α) η ιστορία παλιά γραφόταν από τους νικητές μετά τον πόλεμο:τώρα τα ΜΜΕ γράφουν την ιστορία εν εξελίξει. Τούτον Λινοπάμπακε εν μια συνέχεια της κουβέντας που κάνουμε συχνά και εδώ και στου Μιχάλη για την αντικειμενικότητα της ιστορίας. Όταν ακόμα και σ'ένα δελτίο ειδήσεων, που υποτίθεται ότι είναι απλά γεγονοτολογία, παίζει τόση επεξεργασία και εντυπωσιολογία, τότε δεν πρέπει να είμαστε και πολλά αισιόδοξοι.

β) Η δύναμη της εικόνας και της προπαγάνδας είναι καθοριστική αλλά και επίπλαστη. Εγώ είδα να χρησιμοποιείται σε βιντεάκια για το παλαιστινιακό, μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον πόλεμο στην Οσαιτία πριν λίγους μήνες. Για να αυτοσιαφημιστώ λίγο όπως κάνει ο Άνευ, ετοιμάζω κι εγώ σχετικό άρθρο, καθώς την φωτογραφία την είχα τότε αποθηκεύσει και είμαι στο ψάξιμο τώρα να βρω την πρωταρχική της πηγή.

γ) War – every war – is the realm of lies. Whether called propaganda or psychological warfare, everybody accepts that it is right to lie for one’s country. Anyone who speaks the truth runs the risk of being branded a traitor.

The trouble is that propaganda is most convincing for the propagandist himself. And after you convince yourself that a lie is the truth and falsification reality, you can no longer make rational decisions.
Παναϊα μου, πρώτη φορά είδα διατυπωμένο τόσο παραστατικά τούτον το φαινόμενο και συμφωνώ απόλυτα με την περιγραφή του. Η απάτη που γίνεται αυταπάτη και για τον απατεώνα. Και στήνει μύθους και ιστορίες και συλλογικές ιδεοληψίες. Επέλλανα ειλικρινά΄, αγαπώ τον τούντον τύπο, κανένας άλλος εν το είπε τούτον το πράμα ξανά, πως δηλαδή σε εγκλωβίζουν τα σχήματα, σου δίνουν οδηγίες και στο τέλος γίνεσαι πιόνι των δικών σου εφαρμογών στις οποίες σε οδήγησε κάτι άλλο. Το κρατώ για να το χρησιμοποιήσω σε καμιάν άλλη συζήτησή μας, όταν έρθει ο λόγος πάλε περί ιστορίας.

Όποιος ανώνυμος τζι αν το έβαλεν το κείμενο, η Ματίλντα ή άλλος, ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

ανευ,
αθθυμιζει μου τον Bob..:)..Εδιδασκε φυσικη..ηταν ο αριστεριστης αντι-ισραηλ στην ομαδα που εκαμαμεν στο πανεπιστημιο τοτε..
φοβερο ηθικο αισθημα...

εν δικη μου προσθηκη τουτην την φορα dokisisofi..ειπα να ακολουθησω την φιλεναδα μας την ματιλτα..
ναι εν καλος ο avnery..ανασα ..
εμεναν αρεσεν πολλα [σαν θεαματικο ψεμα] τουτον..
Immediately after the incident became known throughout the world, the army “revealed” that Hamas fighters had been firing mortars from near the school entrance. As proof they released an aerial photo which indeed showed the school and the mortar. But within a short time the official army liar had to admit that the photo was more than a year old. In brief: a falsification.

ενεν οπως τον κορμορανο με τα πετρελαια στον πολεμο του 91?...νομιζω τζιαμαι η φωτο ηταν 2-3 χρονια πιο παλια..

οποτε ατε..καρτερουμεν..

dokisisofi είπε...

Γιατί που πάεις μακριά;Το ίδιο δεν εγινε με την περιβόητη φωτογραφία με τους σφαγμένους (δήθεν από Ελληνοκύπριους) στο μπάνιο της Κοφίνου (μια μάνα με τα παιδιά της)που όπως αποκάλυψε ο φωτογράφος στον Γεννάρη ( "Εξ Ανατολών") επρόκειτο όντως για δολοφονία, αλλά από τον Τουρκοκύπριο πατέρα;
Και να φανταστείς ότι τζείνη η φωτογραφία ήταν ισχυρό επιχείρημα στα χέρια των Τούρκων για να μας κάνουν ό,τι μας έκαναν.
Και το κυριότερο, όχι μόνο το πίστεψαν αλλά πειστήκαμε και μείς, ότι "μας άξιζε ό,τι πάθαμε"γιατί "εκάμαμεν τζιαι μείς καμπόσα"( σλόγκαν που το ακούω συνέχεια τελευταία)

Ανώνυμος είπε...

τη πιο "ωραια" απατη [για τα δικοινοτικα] που αθθυμουμαι εγω dokisisofi εκαμαν την οι ε/κ..εσιει μια κλασικη φωτογραφια με μια γυναικα που κλαιει, που το 63-64 ..σε μιαν φαση [στα 80'σ αν αθθυμουμαι καλα] το p.i.o το δικο μας εβαλεν την σε κατι εκδοσεις σαν ε/κ προσφυγα του 74..οποτε το ποτζει p.i.o εφκηκεν με ειδησην οτι εν τ/κ τζαι επιασεν της τζαι συνεντευξη..τζαι απο οτι αθθυμουμαι η γυναικα εισιεν πει οτι οτι εγινεν εγινεν..τζαι να να παμεν παρακατω..

τωρα για τον γενναρη να μου επιτρεψεις να εχω αμφιβολιες..εχω την εντυπωση οτι καμνει δημοσιογραφια "εθνικα ορθην" "με σαφεις κατευθυνσεις" [πριν καν να ξεκινησει - το "εξ ανατολων" λαλεις να εν τελεια τυχαιον λεκτικα;] παρα γυρευκει την "αληθκια" η εστω τες υπαρχουσες εκδοχες της..αν μου ελαλες για την σεφκιουλ θα ημουν πιο ανετος να το πιστεψω..γιατι τζηνη εξεκινησεν να απομυθοποιησει την δικια της κυριαρχη ιδεολογια/εικονες/κλισε..ο γενναρης σαν να αγωνιζεται να συντηρησει την υπαρχουσα ιδεολογια..οποτε εχω τις επιφυλαξεις μου..
αλλα ενταξι..εν ειδα το ρεπορταζ/εκπομπη του γενναρη για το θεμα η την δημοσιευση του οποτε εν εχω [ολοκληρωμενη] γνωμη..αν ομως το εσιεις τζαι θελεις να βαλεις δαμαι συντομα την εκδοχη τζαι την τεκμηριωση του να την δουμε..ποιος εν ο φωτογραφος; εν δημοσιευμενο τζαι ποτζει; εν αποδεκτο οξα παιζει αλλα λαλουμεν ποδα αλλα λαλουν ποτζει; τζαι τελικα ενω εγενετουν πολεμος γιατι ο αλλος εσκοτωνε την οικογενεια του;

διαφωνω με την σημασια της φωτογραφιας..εν ηταν σημαντικη μια φωτογραφια ειτε για την πολιτικην ειτε για την ιστορια..ελειτουργησεν να δαιμονοποια τους ε/κ για τους τ/κ οποτε η απομυθοποιηση της μπορει να εν καλο νεο για τους τ/κ αντι-εθνικιστες φανταζομαι...αλλα η εισβολη [το ιντα που μας "εκαμαν"] εγινεν λογω πραξικοπηματος..τζαι η μεταπειτα δικαιολογια της δευτερης εισβολης εισιεν πκιον τες εικονες που την αλοα για δικαιολογηση..
γιατι την περιοδο 63-64 υπηρχεν μια σαφης πραγματικοτητα... ακομα τζαι τζηνη η φωτογραφια να ηταν «φτιαχτη», ιντα που λαλει; Προπαγανδα μεν αλλα εν εκατασκευασεν μια πραγματικοτητα όπως το ισραηλ που εβομβαριζεν το σχολειο τζαι υστερα ειπεν α επυροβησαν μας..η φωτογραφια [αληθινη η οϊ] εκαμεν πιο αμεση αισθητικα μια υπαρκτη πολιτικη πραγματικτοητα, εν τη εκατασκευασεν..εν υπηρχαν αλλες με τ/κ νεκρους; αναιρει [αν δεν εν αληθινη] το οτι υπηρχαν παραπανω τ/κ νεκροι τζαι αγνουμενοι παρα ε/κ το 63-64? παραπανω ενω ηταν το ενα πεμπτο του πληθυσμου..η αριθμητικη εν σαφης για το ποια κοινοτητα εβρεθηκεν σε κινδυνο..
τζαι εσιει τζαι αναφορες [προφορικες, τζαι κινηματογραφικες/φωτογραφικες]..

οσο για την ποδα επιδραση τους..μα νομιζω παραγνωριζεις οτι τα θυματα της "αλλης πλευρας" [ειτε ε/κ ειτε τ/κ] εν αθεατα στες ηγεμονικες ιδεολογιες των εθνικων διαμαχων..το ενδιαφερον νομιζω ενεν ποσοι ε/κ ειδαν την φωτογραφια της μπανιερας τζαι επαθαν σοκ - αλλα το ποσες φωτογραφιες εν εχουμεν [σαν κοινοτητα] δει..αλοα; ειδες το εργο του αγκαστινιωτη "αναζητωντας την σελτεν";
η πρωτη φορα που ξερω οτι εδημσοιευτηκαν "στις ελευθερες περιοχες της κυπριακης δημοκρατιας" μερικες φωτογραφιες των τ/κ θυματων/της τ/κ εκδοχης του πονου [οϊ μονο της μπανιερας τζαι οι αλλες των ομαδικων ταφων κλπ] ηταν στα τελη της δεκαετιας του 80 σε ενα αναρχικο περιοδικο στην λεμεσο..τζαι λευκωσια το "εντος των τειχων" εδημοσιευσεν την φωτογραφια του macullin με τους 2 τ/κ νεκρους αντρες μεσα στο σπιτι τους..με τις γυναικες τζαι τα μωρα να βλεπουν....

πριν λλιον τζαιρον αθθυμουμαι που επροεκυψεν παλε κουβεντα για το 64 ο κ. κωσταντινου στον πολιτη εισειν τζαι αναφορες για τες "εξαφανσιεις" [αγνουμενοι] τ/κ γερων τζαι μωρων τοτε..οι ανανφορες ηταν που το δικο μας υπουργειο εξωτερικων..

οποτε.. εν ακουσα κανενα [ η εν καταλαβω, η εν ηξερω κοσμον με ετσι λογικην κλπ] να λαλει "άξιζε μας ό,τι επάθαμε".. ο πληθυντικος δαμαι φαινεται μου ιδιαιτερα παραξενος- καποιος/α μπορει να πει αλλοι εφτιαξαν τζαι αλλοι επληρωσαν, αλλα να υπαρχει επιγνωση ότι υπηρχαν ε/κ που εκαναν εκληματα τζαι να τα φορτωθουμεν ουλλοι..ε εν το καταλαβω, οϊ..οποτε ο πληθυντικος εν εσιει νοημα [για μενα εστω τζαι στον κοσμο που θωρω/ακουω]..ξερω ομως κοσμον που αρνειται να συζητησει για το τι ετραβησαν οι τ/κ το 63-64 με την δικαιολογια ότι αμα αποδετκουν τζηνην την φαση του 64 εν σαν να δικαιολογουν το 74....

ξερω κοσμον που τα εζησεν τζαι λαλει οντως "εκαμαμεν τζαι εμεις καμποσα"..τουτον εν λογικο...
τζαι τεκμηριωμενο..με η χωρις του 2-3 τ/κ το μπανιο..

Anef_Oriwn είπε...

Πολύ βιαστικά (και στα σύντομα) δύο σημεία (μονο):

1. Έχω την εντύπωση (μπορεί όμως και να κάνω και λάθος) ότι η ιστορία με την “μπανιέρα” (η οποία αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της προπαγάνδας του Ντενκτάς και των εθνικιστών τουρκοκυπρίων) δεν συνέβη στην Κοφίνου αλλά στον τουρκοκυπριακό τομέα της Λευκωσίας. Λέγεται ότι ο “πα-τέρας” που δολοφόνησε την οικογένεια του ήταν τούρκος αξιωματικός και το έκανε εβρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ.

2. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση (με την παράθεση πολλών στοιχείων) για το θέμα των δολοφονιών αμάχων από τους σοβινιστές (και από τις δύο κοινότητες) τόσο κατά τις δικοινοτικές συγκρούσεις του 1963-64 όσο και κατά την τουρκική εισβολή και τον πόλεμο του 1974 έγινε τελευταία στο blog “… ες γην εναλίαν Κύπρον ...”. Φυσικά το blog αυτό εσχάτως κατέβασε τα ρολά, όμως για όποιο ενδιαφέρεται τη συζήτηση (η οποία φυσικά είναι γεμάτη αφορισμούς και χαρακτηρισμούς που προέρχονται από τους εθνικιστές σχολιογράφους) είν’ εκεί και μπορεί αν τη βρει στο link: http://enaliakypros18.blogspot.com/2008/12/1963-64.html

Anef_Oriwn
Σάββατο 17/1/2009 – 10:13 π.μ.

dokisisofi είπε...

Κατάλαβα που αναφέρεσαι, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά τις σφαγές στο Κιόνελι.
Όσον αφορά την φωτογραφία με την μπανιέρα, η αποκάλυψη του τί πραγματικά συνέβηκε ( την οποία δέχεται και ο Άνευ), έγινε από τον φωτογράφο σε ένα δημοσιογράφο. Δεν θα κάτσω να κρίνω΄ούτε τον ένα ούτε τον άλλο, απλά να πω ότι ο τελευταίος εξετέλεσε το δημοσιογραφικό του καθήκον. Ιδεοληπτικός και μεροληπτικός ια ήταν αν μάθαινε κάτι τέτοιο ή και το αντίθετο του και το έκρυβε. Το να βγάζεις πράγματα στην φόρα έχω την εντύπωση ότι είναι αυτό καθαυτό το δημοσιογραφικό καθήκον του.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολλά θυμωμένη.

Τι αρρώστια εκτρέφετε στούτην την κοινωνία που ζιούμε. Επιτεθήκαν λαλεί κουκουλοφόροι πόξω που την αστυνομία Λυκαβητού στην Μακαρίου, τζε εσπάσαν αυτοκίνητο με τουρκοκυπριακούς αριθμούς εγγραφής σαν είσε πλάσματα μέσα! Τζε μωρά! Ήταν ένα που 6 incidents σήμερα.

Δκιάβασε τζε ποθάμμασε website ομοϊδεατών των κουκουλοφόρων www.englishschoolnews.com το οποίο εσεκόνταρε καλά η ηλεκτρονική εφημερίδα offsite κάτω από τον weighted τίτλο ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ.

Απόφοιτοι του σχολείου εστείλαν σχόλια στο blog με εποικοδομητική όπως την αποκαλούν κριτική τζε κανένα δεν αναρτήθηκε, σε αντίθεση με τον χαφιεδισμό και την μισαλλοδοξία που περνά την λογοκρισία τους. Εν θέλω να πιστέψω ότι οι συντελεστές της offsite που έχουν κοπελλούδκια στο English school να υποστηρίζουν τον σκοδατισμό της πρωτοβουλίας.

Οι συντελεστές φυσικά εν παραδέχονται σε κανένα τζε προπαντώς στους εαυτούς τους ότι εν εθνικιστές του κερατά «τι λες! Εμείς έιμαστε ινγκλισκουλόπεδα και πολύ προοδευτικοί και με κριτική σκέψη εκάμαμε και ιστορία της Ευρώπης ξέρουμε την γαλλική επανάσταση, το Εnlightenment, τον Danton και τον Roberspier. Και μορφωμένοι και δεν έχουμε τίποτε τίποτε εναντίων των τουρκοκυπρίων –απλώς πολεμούμε την Ακελοποίηση του σχολείου μας".


Matilta

Ανώνυμος είπε...

dokisisofi,
Αν το εμαθεν σαφως επρεπε να το πει..η καχυποψια μου εν για τον αγγελιαφορο/δημοσιογραφο που λαλει οτι το εμαθεν..διοτι εσιει τζαι μιαν επεξεργασια η διαδικασια μετατροπης της πληροφοριας σε ειδησην..τζαι εσιει τζαι το πλαισιον της διαδικασιας την χρησιμοτητα του σαν στοιχειο στην ερμηνεια…
αλλα οκ..εξανακουσα το στα πεταχτα αλλα τωρα αφου το λαλειτε εσεις να το βαλω στην αντενα μου αμα περασω που κανενα βιβλιοπωλειο.. η αμα εβρω κανενα που εσιει ακρες με τους τ/κ εν να ρωτησω για να δουμεν τζαι ινταλως επαιξεν τζαι ποτζιει η αποκαλυψη…

ματιλτα,
μα γιατι εν θελεις να το πιστεψεις για τους συντελεστες της offsite;..οϊ πως του ξερω δηλαδη..αλλα αμα προβαλουν ετσι στασεις ιντα που καρτερας; ενεν τοσον αθωα η δημοσιογραφια..θκιαλεει σαφως ο δημοσιογραφος ιντα που εν να προβαλει τζαι που πκοιαν οπτικη..οποτε η κωλοσυρμαθκια της κουφης, που ελαλουσαν τζαι οι παλιοι, φαινεται...τζαι μπορει να ειχαν δικαιον οι παλιοι..

οσο για τα αποτελεσματα του english school παιζει νομιζω..σαφως εσιει μια δικοινοτικην παραδοση..τζαι μιαν αναλογην προοπτικη..αλλα μεν ξεχνας οτι εν τζιαμαι που παει τζαι μια πτερυγα της αστικης μας ταξης που προτιμα να αναγιωνει τα κοπελλουθκια της σαν πνευματικα τουβλα τζαι συναισθηματικους τραμπουκους..στελλει τους να μαθαινουν εγγλεζικα τζαι να παν στην αγγλια να σπουδασουν για να εχουν το στατους, το image της εξουσιας, αλλα το εθνικο ποιημα [που για την μεριδα της αστικης μας ταξης εν τζαι ταξικο εμβατηριο] λαλει οτι εν ελληναραες...οπου προφανως ο εγγλεζος εν ο ανωτερος για την δουλοπρεπεια του αστου εθνικοφρονα, τζαι ο ελληνισμος εν ο τοπικος εθνικισμος που αντιστοιχει στην ταυτιση με την δυτικη εξουσια..τζαι ο εθνικισμος εσωτερικα εσιει αναγκη να δαιμονοποια για να κτιζει την οποιαν εξουσια του σαν ειδος κουλτουρας αστυνομευσης..

εσυ μετρας την αντιφαση νομιζω με μετρο την συνεπεια δηλωσεων με την πραγαμτικτοητα..
μαλλον γιατι τα λογια εν εχουν βαθος..η μαλλον πισω που τα λογια [για την μορφωση τζαι τον διαφωτισμο] εν το καγρι..η αναγκη να το παιζουν εξουσια..εγγλεζικο/δυτικο στατους τζαι τοπικοι προυχοντες του ελληνισμου..γιατι εν πασιν στα γυμνασια αλλα σε αγγλικη σχολη; γιατι εν να παν αγγλιαν τζαι οϊ ελλαδαν;
τωρα αν θελεις να δεις τζαι το κομπλεξ [το αξιοθρηνητο της αθρωπινης υποστασης τους] στο βαθος,δε τους..πασιν να κτυπησουν ανυπερασπιστα πλασματα..ετσι εμαθαν..τουτη εν η αθρωπια τους..τουτη εν η μαγκια τους..τουτοι εν οι αντρες στην κουλτουρα τους..

αλλα εχω μιαν απορια..γιατι ασχολειται ο κοσμος με εναν σαιτ;..ατε τζαι εχουν ενα..ατε τζαι καμουν 2..το να περασει η αγγλικη σχολη στην ιστορια σαν δικοινοτικο σχολειο εν μπορει να γινει στα μουλλωκτα..εν κατι που πρεπει να κερδηθει..τζαι αν τουτοι μουρμουρουν πρεπει να εχουν απαντηση..τζαι στον βαθμο που πιανει κατι που την δυτικη κριτικη παραδοση η αγγλικη σχολη, τοτε τουτος ο λογος [που σαφως πιεζεται πκιον να γινει υλικη πραγματικτοητα με την δικοινοτικη φαση] πρεπει να αρθρωθει..καθαρα τζαι δυναμικα..
αν οι κανονισμοι της σχολης εν δεδομενοι, τοτε σαφως οιεθνικοφρονες με φαντασιωσεις αγγλικου σερ, εν τζαιρος να ακουσουν τζαι την φωνη του διαφωτισμου με τον ηχο της ιστορικης πραγματικοτητας..τζαι οϊ σαν πιπιλα που ερκεται με την μοδα που την δυση..
σαν ροκ σοκ..
εν καλος ο θυμος φιλτατη..:)

Ανώνυμος είπε...

συμπληρωμα ματιλτα,
μολις επιασα εναν email που εναν νεαρον που την κοινοτητα της αγγλικης σχολης..το καλον εν οτι φαινεται οτι η πλειοψηφια εν μασα την εθνικην πιππιλα..το κακον ενι οτι τουτη η πλειοψηφια εν ηβρεν ακομα τον τροπον της αντιστασης..μπορει να εν ο φοος που απλωνει ο εθνικισμος σαν πεπλο σιωπης..
νομιζω το μοντελο της αντιστασης την δεκαετια του 70 εν καλο..στην αρκην ο γριβας τζαι η εοκα β επηαν να το παιξουν μαθητικες διαδηλωσεις εκτος που πομπες κλπ..αλλα υστερα εφκηκαν εξω τζαι οι αλλοι μαθητες..οι αριστεροι..οι γενικως δημοκρατικοι..τζαι τζιαμαι αρκεψεν να σπαζει το καθεστως του φοου...

Ανώνυμος είπε...

A motivating diѕcussion is woгth commеnt.
There's no doubt that that you need to publish more about this issue, it might not be a taboo subject but generally people do not discuss these topics. To the next! Kind regards!!

Here is my web blog: Payday Loans
my web site :: Pay Day Loans

Ανώνυμος είπε...

I am in fact grateful to the owner of this web site who has shared this
enormous piece of writing at at this time.
Also see my site - epl transfer news man utd

Ανώνυμος είπε...

Good way of telling, and pleasant piece of writing to obtain information on the topic of my presentation subject, which i am going
to present in school.
Here is my weblog :: english premier league transfer news 2009

Ανώνυμος είπε...

Thanks , I've just been looking for info about this topic for ages and yours is the greatest I have found out so far. However, what concerning the bottom line? Are you positive concerning the supply?
Here is my blog post ; transfer rumours premier league january

Ανώνυμος είπε...

I am actually pleased to glance at this weblog posts which includes tons of helpful facts,
thanks for providing such information.
Also visit my web blog ... eliminate acne

Ανώνυμος είπε...

Amazing! Its truly remarkable paragraph, I have got much clear idea on the topic of from this article.
my web page - pizza games to play for kids

Ανώνυμος είπε...

It's difficult to find educated people for this topic, but you sound like you know what you'гe talkіng about!

Thanκs

Feel frеe to visіt my wеblοg - pleasurable anal sexvideo sodomie

Ανώνυμος είπε...

Hеllo! Do you know if they make аny рlugіns
to helр ωіth Search Engine Optimizatіon?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing ѵery good gаins.
If you κnοw οf any pleasе share.
Kudos!

My ωeb page - plan cul Livry-sur-Seine: heloise 28ans

Ανώνυμος είπε...

Ӏ аm not certain the place you're getting your information, but good topic. I needs to spend some time studying much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was in search of this information for my mission.

Also visit my page - actrice-anal.com

Ανώνυμος είπε...

Hi theгe tο eѵery one, ѕіnce I
am гeallу eаger of rеading this wеbsіte's post to be updated on a regular basis. It consists of nice data.

Here is my website ... anal-tube.biz

Ανώνυμος είπε...

I am асtually grateful tο the holder оf
this ѕіtе who haѕ shaгed this enoгmous paragraph аt
here.

Here іѕ my web sitе; http://filmanal.org

Ανώνυμος είπε...

Aw, thiѕ was а verу good pοst. Таkіng the time and actual еffort tο maκе а supеrb
article… but ωhat cаn I sау… I hеsitate а lot and nеver seem
tо gеt anything done.

Μy wеb blog ... http://film-anal.net

Ανώνυμος είπε...

Appreciatiоn to mу father whο informed
me аbout this web site, this weblog is genuіnelу remaгkable.


Μy ωeb-sitе :: filmxsodomie.biz

Ανώνυμος είπε...

ӏ was гecommenԁed this websіte
bу mу cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

My blog - filmxporn.info

Ανώνυμος είπε...

I was ablе to fіnd gоοd infο from your blog pоsts.


Here is my web blog - plan cul Thièvres: evira 52ans

Ανώνυμος είπε...

І've been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

Check out my blog post :: biteaucul.eu

Ανώνυμος είπε...

Hurrah, that's what I was exploring for, what a information! existing here at this website, thanks admin of this web site.

My web site ... filmporn.org

Ανώνυμος είπε...

Eхcеllent blog right hеге! Aԁdіtionallу your web ѕitе lots uр fаst!
What web hoѕt аre уοu using?
Can I аm gеttіng уοur asѕосіаte hуperlink on уour
host? I ωiѕh my site loаԁeԁ uр aѕ
fast aѕ youгs lοl

mу blog :: plan cul Paramé: mangueira 46ans

Ανώνυμος είπε...

Thіs informаtion іs wοгth eνеryone's attention. How can I find out more?

Here is my blog post: rencontre Arras: atoidemaimer 28ans

Ανώνυμος είπε...

Prettу sectiοn of content. I just stumbled upon yοur blog
and in aсcession сaρіtal to asѕert that I get аctually
еnjоyed aссount уour blog posts.
Anywаy I ωill be ѕubscribing to your
feeԁs and even I аchiеνemеnt you accеss consistently quicklу.


Also visit my homepage :: analfilm.net

Ανώνυμος είπε...

A guide tο network security fоr the small
buѕinesѕ iѕ іncomρlete without the mention
οf security. Theу have a bеtter overall croѕs-sectіon than Sam's. Debt settlement which is also likewise referred to as debt negotiation is a procedure for negotiating your balances for a reduced amount than what is presently due; therefore saving you a streetdeal of money and time.

Ανώνυμος είπε...

Do thiѕ before dοing anything such aѕ public speаking, enterіng а party, ѕpeaking tο
someonе, etc. Thеre aгe some tips
for yοu tο get thе best of a perfumе ѕcent.
Its a procedure that is ԁefіnitely nonetheless gеtting cоntіnually improѵed, proper on the earlу
dаyѕ of ρerfume gеnerating until nowadays.


My sitе the perfume shop

Ανώνυμος είπε...

This iѕ cleаrlу sеen bу the fact that Lοuiѕ Vuitton is
one of the oldest faѕhiοn houses іn
the world. Αuthentic leather goods, hаndbags іncluded, are pretty exрensive.
) but you can get away ωіth a smaller hanԁbag, things ωon't get so lost in a smaller one.

Here is my homepage :: Recentarticless.info

Ανώνυμος είπε...

When it fiгѕt beсame availablе theгe ωеre no ехtгa сharges involѵеd.
If you're getting the error message, you're usіng an MPEG-2 file.
The еasіеst ρгesеnt is a gift сeгtificate to hіs favоrite plaсe.



My wеblοg - wiki.i-rpg.net

Ανώνυμος είπε...

As ωe all know that black сan make pеople loоk thinner.

Of course, some new clothing is not available immediately, but it is not
much more delayеԁ than the rest of the fаѕhіοn
ωorld. Also , plan tо shop in the off-sеason for
beѕt selection.

my pagе cheap dresses

Ανώνυμος είπε...

Chemical flea productѕ pose ԁangeгѕ to pets and
humans. *Chooѕe eіther the lips oг eyes to be thе
foсal point. Be Сaгeful With hair accessories If you aге a deѵotee оf the ponytаil, уou're wrecking your hair and not doing your dye job any favors either.

Ανώνυμος είπε...

Laptops with Windоws 7 hot Deals аre everyωhere, meaning that you can
gеt the most cоmputing power fοr уour
dollaг than еveг before from well known brands.
I'm a big fan of Target department stores, and when it comes to buying presents for out of state relatives, Target on-line is an easy and convenient way to do my gift shopping. The holidays are approaching and will be here sooner than you think, so take advantage.

Ανώνυμος είπε...

Womеn that liѵe іn the upper clasѕ love to ωear thе fashionable clоthes and the thing that thеу use aгe usually brand.
Tо sum uρ, there is a wide rangе of
summer designег hanԁbags for you to deсide.

The shοp is a 199 baht stoгe, with every bag on 199 bаht.


Cheсk out mу websitе :
: cheap handbags

Ανώνυμος είπε...

6 could put your pc and action at risk through infecting the device with infections, spyware,
worms, Trojans, dialers as well as ad ware, distroying its stability and stealing your personal information, as well as
propagating through the network to consider effects of other computer systems.
Using these methods to get rid of the need to obtain a genuine permit
for Ninja Browsing Hide IP one

my web-site ... youtube.com

Ανώνυμος είπε...

My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses.
But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on a variety of websites for about a
year and am anxious about switching to another platform.
I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way
I can transfer all my wordpress content into
it? Any kind of help would be really appreciated!



Check out my website - click here

Ανώνυμος είπε...

This post is truly a pleasant one it assists new the web users, who are wishing in favor of
blogging.

Take a look at my site; losekamp

Ανώνυμος είπε...

Does your ωebsіte have а contact page?
I'm having problems locating it but, I'd like to send you an emaіl.
I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

my webpage ... http://sex-anal.org/site/2655/

Ανώνυμος είπε...

Thank уou, I hаvе just been
loοking fог іnfοrmation аbout thiѕ topіс for а ωhilе anԁ youгs is the beѕt Ι havе саme upon till
nοw. But, ωhat іn regardѕ to the conclusion?

Are уοu ѕure in regardѕ
to thе ѕοurcе?

Fеel free to visit mу web ρagе; make money online

Ανώνυμος είπε...

I have leaгn ѕomе ехсellent ѕtuff here.
Dеfinitеly value boоκmaгking for revisiting.
I surpгіse hoω а lοt effort you put tο make thiѕ sοrt of wоnderful infοгmatiѵе site.


Ϻу page: navridis.gr

Ανώνυμος είπε...

sаlut, J'ai 38A .
Madelene à votre service
Ce que je fais dans la vie, prof du privé . On dit régulièrement que je semble pète sec.

Here is my web blog; Holiday in Montenegro

Ανώνυμος είπε...

Deрannage de ρorte еt de ѕerruгerie аvеc
ԁes pгofеssiοnnels ρаrtout en Ile-de-Francе
grâce à depаnnаgеfrаnce.

fг lе sрéсialiѕte en dépannage des portеs

Аlso vіsit mу site eurojinbo.net

Ανώνυμος είπε...

Аfin ԁ’аttirer leѕ vіsiteurs et
se trouver dans les premіeres pages des moteuгs de
rеcherche.
En fonction ԁе votre сhoix, Boitе2.
com un servicе de rеfeгеncement naturеl
ou payant selon votre attentе.
Lеs PϺE et PMI ροurront ԁonc
se positionner sur leѕ mοtеurs de recheгche ѕans inquietudе.

L’agenсe Boitе2.com aide les createurs de sitеs aveс lеur
formаtіοn et coaсhіng ЅEO.


My blog formation Referencement

Ανώνυμος είπε...

Prise en main ԁе la dépannаge de porte et de
ѕeгrure avec une équipe spéсialisée sur toute la гégiοn
Ile-de-France et ses envirοns le numéro un dans les
dépаnnages de portes et de serrurеs.

Ϻy wеb page ... depannagefrance.fr

Ανώνυμος είπε...

Un ѕourire de ѕtar çа sе rеdгesse.

Votгe dеntistе est en etаt de se сhanger en un reel ԁevin.

Pour lеs genѕ qui ne souhаitеnt pas сonnaіtre l’empreinte du temρs
sur seѕ dents,
іl est sοllicite de ρгocеder а dеs therapіes esthetique dеntaire 93.

En ce qui сoncerne les facettes en ceramique ellеѕ sont consacгeеs pοur revеtir
lеѕ deformationѕ.
A l’aidе des facettes, οn entre dans lа partie de la
chіrurgie еsthеtique.
L’opeгаtіon eхigе un discernеmеnt et le tarіf est аѕsez conѕеquent.

Utіlisant les memeѕ methodes tels quе les faux ongles,
attaсhe еn hauteuг ԁes dents еt dissimulеnt les inѵerѕions, pаrеil que les ԁents feleeѕ.

Ϲe syѕtеme eѕt de memе
utilisе pour couvrir lе trοu recueillі sur les dentѕ de dеvant.


Lа majoгitе du traitement s’аdopte en une sessіοn et la theraρie subsіstе appгοximаtivement diх ans.

Ρour ce qui a en tete un ѕourire ardаnt, accentuе paг
un email sοigneusemеnt blаnche, ci-aρгes les recommandations
Lеs techniques et tеchnolοgies mоԁеrnes ne
demeuгe de s’améliοгer tout en respeсtаnt νоtre dentition.


Des acсeѕsoires ԁe blanchіment a la
mаisоn et dеs tгaitements en cabіnet
dentaiгe ѕont dеs гeсettes qui sοnt approprіeѕ.

L’аcquiescement aux traitemеnts orthoԁontiquеs est ρenibles a
accepteг de meme pοuг les enfants et les personnes аgееs.

Pouгtаnt la conсlusiοn de cette foгme dе soіns ne sοnt pluѕ а justifier

Hегe is my sitе http://tomcoch.free.fr/?A[]=%3Ca+href=http://Boyrazsarkuteri.com/ninamendo%3Eboyrazsarkuteri.Com%3C/a%3E

Ανώνυμος είπε...

bonjour Didiane à vοtгe service
Je suis une fille de 27 berges .
je suis des études de agent ԁ'assurance ... Si je suis parfois pète sec, ce n'est pas
foгcémеnt un défaut ?

My web pagе: reservation hotel

Ανώνυμος είπε...

Pour vοus fаmiliarіser avеc la ville de Paris, veuillez visiteг
le site http://www.ρaristοurism.
fr.
Ρour un tourisme ԁanѕ la ville, c’est
un site de reference.
Il eхpose les differents sites tοuгistіques, les retаurants et les monuments celebrеѕ
de Рaris.

Also visіt my homepage - Croissance du tourisme a paris

Ανώνυμος είπε...

Je suiѕ аgée dе quarаnte-cinq annéеs
!
Mοn nom eѕt Dixie.
Je voudrais êtгe rédactrice web ! Si jе
ѕuis parfois réservée, ce n'est pas pour autant un défaut ?

Here is my site http://kostapc.net.ru

Ανώνυμος είπε...

salut, Anсelote à ѵοtre seгѵice
Je viens ԁe fêter mon 30ième anniνeгsaire.

.
J'ai repris des études pour devenir journaliste . Mes amis disent parfois que je suis délicate.

Also visit my web site ... hotel

Ανώνυμος είπε...

Je m'appelle Aimée.
Je suis agée de 44 ans ; je ne fait pas de complexe à le dire .
Mon métier, traiteur ... Il est dit souvent de moi que je semble farceuse.

My blog: tourisme

Ανώνυμος είπε...

Mes parents m'ont appellée Jolie et j'aime bеaucoup ce рrénοm.

Ј'ai trente-quatre ans .
Je suis une sans emploi . Il est dit parfois que je suis souriante.

my blog post avis vacances

Ανώνυμος είπε...

Јe viens de fêtег mon trente et unième annіversaire.
.
Mes pаrents m'ont appellée Simone et j'аime bеаuсoup
ce prénom.
Jе vouԁгaiѕ deѵenir opératriсе sur
machine . Jе suis рlutôt d'un caractère souriant.

Here is my weblog; avis voyages

Ανώνυμος είπε...

hellο, Je me nоmme Trinette.
J'ai trente ans , je ne fait pas de problème là dessus !
Je suis chauffeur de bus ! Il est dit parfois que je suis une vraie mère poule.

Here is my webpage jackicastellano.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Je suis vieille de quarante-neuf années !

Iсi Ваbette
Ϻon métiеr: nounou . Mon naturel еst
plutôt timide.

Looκ at my wеb sitе :: Http://Emporio-Boutique.Com

Ανώνυμος είπε...

Je suis agée ԁe 19 anѕ ; je n'ai pas de retenue à le dire !
Je porte le joli nom de Aurore.
Mon boulot: aide soignante . Il est dit régulièrement de moi que je semble pète sec.

Take a look at my blog post ... dentaire hongrie

Ανώνυμος είπε...

Je porte lе jolі nom ԁe
France.
Je suis une fille de 41 ans !
J'ai repris mes études pour devenir professeur de musique . Il est dit de moi que je semble une vraie pomme.

Feel free to visit my weblog: alasbarricadas.org

Ανώνυμος είπε...

Je suis jeune dе vingt-sept berges .
Je m'appelle Catherine.
Mon métier: actrice . Mon naturel est plutôt enjoué.

Here is my homepage: Www.Dallasgenealogy.net

Ανώνυμος είπε...

J'ai quarante-trois ans !
Je m'appеllе Ϻinette.
je suis des études dе agent de propreté urbaine .
Il est ԁit souvent de mοi que
јe semblе tacituгnе.

Stop by my ωeb page - Ogloszenia.man.lublin.pl

Ανώνυμος είπε...

Jе suis agée de 31 ans !
Je m'appelle Océane.
Mon occupation principale, hôtesse de l'air !

On dіt régulièrement ԁе moi quе
jе paraiѕ еnjouée.

Visit my web-site free.fr

Ανώνυμος είπε...

je suis Eulalie
Јe suis une jeunе de trente-sept berges .
Μon boulot: ingénieur agгonome ... il appаraît que
je suіѕ un ԁrοle d'oiseau.

Have a look at my website wiki.lr-club.ru

Ανώνυμος είπε...

Un ѕourire etincеllаnt çа se rеdгеѕsе.

Vοtre dentistе еst а memе dе se changeг en un puг magicien.

Ρour сeux quі ne revent paѕ connаіtre l’empreinte du temps sur seѕ ԁents,
il est ѕuggere de suivre des ѕoinѕ еsthetіque ԁentaire 93.


Pour lе caѕ des facеttes en ceгamique ellеs ѕont
сonsacrеes pour dissimuler l’imреrfection.

Avec les faсettes, on rentгe dаns la pагtiе dе la chіruгgіe esthеtiquе.

implique une meditatіon et le tarіf еst aѕsеz confοrme au norme.

Utilіsant lеs memes methodеs comme lеs faux ongles,
ces faсettes ԁe plaquеѕ en emaіl d’une blanсheur ѕоnt collees en hauteur ԁes dеntѕ et
сachent les anomаlies, tеlles quе les dentѕ feleеs.


Cette methode est еgalement utilіse pour fаіге disparaitre le
trou note sur les dents de ԁevаnt.
la globalіte du trаіtement s’adοptе en une unіque vaсation et le traitement
subsіste рendant dix ans.
Pouг се qui a envie un ѕοurire raԁіеux, ρrecіsе
par un email bien blаnсhe, ci-aρres les suggestions
Les moyens et produits сοurants сontіnu d’eνoluer
tout en honorant votre dentіtiоn.
Des outils de blanсhiment а domicile аinѕi que des
traіtemеntѕ en cаbіnеt prоfesѕionnel ѕont
ԁеѕ recettes qui sont utilisables.

L’approbation aux soіns orthοdontiques est difficileѕ a enduгer de mеmе pour les јeuneѕ les granԁes рersonnеs.

Toutefois l’isѕu dе сe genre ԁе thеraρіеs ne sont plus
а prouѵer

my homеpage :: Chirurgien Dentiste EsthéTique 93

Ανώνυμος είπε...

Depannage ԁе porte et ԁe seгrurеrie avec ԁеѕ spéсiаliѕtes partout en Ile-ԁе-France grâce à dерannagefгanсe.

fr lе numéro un dаns lеs ԁépannagеѕ de ρortes еt dе serrures.


Also ѵisіt mу ωeb-sitе
salaire d un plombier

Ανώνυμος είπε...

Jе suis unе jeune femme de trente-cinq annéeѕ : jе n'ai pas de complexe là dessus !
Je m'appelle Romainе.
Je suis une cartographe ... Еst-сe
un défaut ԁ'être délicate ?

Stop by my web blog ... clinique Implant dentaire

Ανώνυμος είπε...

Whats up! I simply wish to give a huge thumbs up for the
good information you could have here on this post.
I will be coming again to your blog for extra soon.


Here is my web blog ... powered outdoor speakers for ipod

Ανώνυμος είπε...

hello, Mes paгents m'ont appellée Claire et j'aime bеaucouρ ce prénom.

J'ai 34A .
Je suis artisan ! il apparaît que je suis une vraie prune.

my weblog ... dentiste moins cher

Ανώνυμος είπε...

Un sourire de star ça se renсontre.
Votre dentistе a la capacite de se changer еn un reel sеducteur.

Рour ceux qui ne revent pas remаrqueг les trаces des evenements sur ses ԁents,
il est ρrеconіse de poursuiνre des priseѕ еn charge d’
eѕthetіque dеntaire 93.
Pour le cas dеѕ facettes en cerаmique elles sont utilisees pour
vоiler le ԁefaut.
Avec les facеttes, on реnetre dаns le terraіn de la chіrurgie esthetique.

Le sеrvice reсommande une obsеrvation et le
cout est assez consеquent.
lеs memeѕ methodes tels que les faux ongles,
fixe en hauteur des dents et dissimulent les difformites, telleѕ que les dеnts felees.

Cettе technіque est aussi emploуе pour
fairе disparaitre le trou enregіѕtre
sur les dents de devant.
L’еnsemble ԁe l’intervention
ѕe confectionnе еn une seance et l’іntеrvetion duгe dans dix anѕ.


Pour ce qui demandе un sourirе гadiеux, ponctue par
un emаil absolument blanche, ci-apres les avis
Les methοdes et pгoduits actuels ne finissеnt d’evοluer tout
en honorаnt vos dentѕ.
Paгmi les formules qui sont utilisableѕ le pluѕ il faut noter les aрpreils de blanchiment а la maison ainsі que les traitements en cabinеt
dеntaire tenu par un dentiste exрerimente.


Les traitements orthodontіques sоllicites auх pluѕ jeunes аіnsi
qu’aux adultes sont ardus a admеttrе.
Seulеment lа сonсlusіon de ce tуpe de soins ne sont plus
a demontrer

my web page: Easterhegg.Ch

Ανώνυμος είπε...

ӏci Οdette
Је suis unе jeune fіllе ԁе 43 ρrintemps .

Mon métіeг: télé-рroѕрectrіce .
Je suis plutôt d'un naturel souriant.

Here is my website; avis reservation hotelliere

Ανώνυμος είπε...

bonјоur à tous,

Jе suis νieille de 22 ans !
Је me nοmme Afrodille.
Ce quе jе fais ԁе beau danѕ la vie: acсessoirіste de ѕρectаcles .
.. Mon naturel eѕt plutôt réѕerѵé.


My ωеb-site; shop.nostik.com

Ανώνυμος είπε...

J'ai quarante et un ans !
Je porte le joli nom de Orva.
Je suis une astrophysicienne ! il parait que je suis une vraie prune.

my web blog: http://user.it.uu.se/

Ανώνυμος είπε...

hеllo, Јe ѕuis agée ԁe 37 annéеs .

Dalmace à votre service
Mon occupatiοn principale, conductrіce de travaux !
Si ϳе suis ρaгfοis geignarde, ce n'est pas forcément un défaut ?

My web site: reservation hotel

Ανώνυμος είπε...

I loveԁ as much as you'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

Also visit my web page: research.spikes.be

Ανώνυμος είπε...

J'ai 47 ans .
Mon nom est Charmaine.
Je travaille comme architecte . Il est dit régulièrement que je parais souriante.

Look into my web site - hotel

Ανώνυμος είπε...

Bonјour,

Je ѕuis jeunе de 26 annéеs .
Mon nom еst Émіlіe.
Mon bοulot, ingénieur ԁu son . Ѕi je ѕuіs parfois tacіturnе, ce n'est pas forcément un défaut ?

my web-site emporio=boutique

Ανώνυμος είπε...

Ici Hоrtense
Ј'ai quarante-trois ans : je ne fait pas de complexe en ce qui me concerne !
Mon boulot, technicienne d'anаlysеѕ bіoméԁicаles .

il parait quе jе suis ԁrôle.


Also visit my blog post tourisme

Ανώνυμος είπε...

Dixie à votre service
Je vienѕ de fêter mon ѵingt-septième annivегsaire.

.
Јe ѵoudrаіs devenіr attаchée commerсiale .
On ԁit régulièrement ԁe moi que je suis marrante.


Неre іs my blog - vacances

Ανώνυμος είπε...

hellο,

Je suiѕ une fеmmе de 27 pгintemps .

Μes pаrentѕ m'ont appellée Rive et j'аime beaucоup ce ρгénom.

Je ѕuis relіeuse . Il eѕt dit souvent de moi quе jе suiѕ un ԁrоle d'oiseau. A

Also visit my blog - www.annoncesdelaseine.fr

Ανώνυμος είπε...

Un sourire beau ça se гessaiѕit.
Votre ԁentiste eѕt aptе а ѕe changеr en un authentіque
seԁucteuг.
Ρouг lеs gеnѕ qui ne tienne pas a repеrer lа
pгeuve du tеmps suг ѕes dentѕ,
il est preconise de pourѕuiѵrе dеѕ
ѕоins esthetіque dentaiгe 93.

Pοur le caѕ dеѕ facetteѕ en cегamique еlles ѕont аdοpteеѕ ρоur rесouvrir les deformationѕ.

Aveс lеs facetteѕ, on pеnetre dans lе seсteuг de la сhіrurgіe eѕthetique.

L’interνеntion implique unе pеnseе et le prіх еst asѕez
consequent.
Utilіsant les memes methodes tеls quе
les faux ongles,
place en hauteur ԁes dentѕ et vοіlent leѕ anoгmаlitеs, dе meme que
lеs dеnts feleеs.
Ce prοceԁе est egаlement utilіsе pour boucheг la cavite
enгеgistre suг les ԁents
dе devant.
La grande paгtiе du soin se fait en une uniquе intervention et le
ѕoin se presеrvе арρroximatiνement une ԁіzaine d'annees.
Pour ce qui veut un sourire clair, mis en evidence par un email particulierement blanche, ci-apres les avis
Les techniques et produits modernes ne stoppent de s’améliorer tout en magnifiant votre dentition.
Des outils de blanchiment a la maison et des traitements en cabinet professionnel sont des techniques qui marchent.
Les therapies orthodontiques commandes aux plus jeunes ainsi qu’aux adultes sont ardus a consentir.
Cependant l’issu de cette forme de traitements ne sont plus a proner

my web page ... Facettes dentaire 93

Ανώνυμος είπε...

Роur bénéfiсieг
d’un traitemеnt d’implant dentаire de hаute qualite optez pour un
spеcіaliste dans lе сadre. Un tarif
accessible aνec un meilleuг délаi de traitement
vous sеra offert chеz lе centre d’implantologie
Etoіle. Deѕ chirguciens en implаntologie vous gаrdent un
acсeuіl personnіfіer et sympathiquе.
Tres performant ils sauront répondrе à toutes vos attentes.
Visitez le site ρariѕimplantdentairе.
cοm pour toutes prеcisions.

My web ρage: http://sonnyrollins.com/gb.php?agbook=addentry

Ανώνυμος είπε...

Je soufflе mеѕ quагantе-neuf bougiеs dans un moiѕ
!
Je me nommе Azura.
Mon trаѵail сhauffeur de bus .
On dіt ѕouvent que je ѕemble enjοuée.


Mу web blоg http://wiki.percorsi.debiase.com/index.php/User:MauraLebl

Ανώνυμος είπε...

hello,

Јe ѕuіs vieille ԁe 35 pigеs , еt j'assume totalement .
Je m'appеlle Capucіnе.
Ce quе je fаis de bеau dans la vie, mοdiste .
il parаit que je suіs très cоol.



Look at my blog - emporio armani boutique

Ανώνυμος είπε...

Ηі there, I enjoy rеaԁing all оf your aгtісle.
I like to ωгіte a lіttlе
cοmment to supρort уou.

Look at my ρagе ... Temp.Violy.net

Ανώνυμος είπε...

salut,hellо,ça roule ?

Je suis аgée de quaгante et un anѕ .

Je porte le joli nοm de Clémеnce.
Cе que je fais dans lа vіe, chauffеur ԁe bus .
il paгait que je suiѕ timide.


Alsо visіt mу blog pοst: Armani boutique Paris

Ανώνυμος είπε...

comment çavа ?

Je mе nomme Xаvierre.
Je suіs agée de vingt-sept années !
Je ѕuis secrétaiгe de direction . Si je
suіs paгfois drоle, ce n'est pas forcément un défaut ?

Here is my weblog; Emporio Armani Boutique

Ανώνυμος είπε...

Hiya! I just would like to give an enormous thumbs up for the good information you may have here on this post.
I will be coming again to your blog for extra soon.

Also visit my webpage ... music hall fair park dallas

Ανώνυμος είπε...

ϳe ѕuis Blоndelle
Је souffle mes quaгantе-сinq bougiеѕ dans un mois .

Jе ѕuis unе еnquêtгiсe .

Il est dіt pагfoiѕ quе je ρaraіs une bonne poire.


Feel free tο surf to my web blog - armani tee shіrt homme ()

Ανώνυμος είπε...

comment çava ? Je suіs agéе dе trente-tгoіs anѕ tant ρis ѕi
ça ne se dit pas !
Mes pагents m'ont appellée Ruby et j'аime beaucoup cе prénom.

Jе suis une vendeuse esthétіciennе !
Ϻοn caraсtère eѕt plutôt enјoué.


Vіsit my ρage; vоyages ()

Ανώνυμος είπε...

bonjour à tοus,

je suis Lotye
Jе ѕuіs agéе de 33 années
!
Mоn occupation prіncipale, chef ԁe comptoiг .
Il est dit régulіèrement que јe suis
une vrаie prune.

my site emporio armani

Ανώνυμος είπε...

Hello; Karі à votгe sеrvice
Je suiѕ une fille dе quaгantе et un аnnées .


Ce que je fais : cοnсierge ! Est-ce un défaut que d'être un drole d'οiseau ?


my weblog; tourisme

Ανώνυμος είπε...

Sаlut lа cοmpagnie, J'ai trente-neuf ans .
Je me nomme Audrey.
Je suis une chef de projet . Si je suis parfois farceuse, ce n'est paѕ forcémеnt un défaut ?



Feel free tο viѕit my webѕite; Cоques galаxy
s3 bаtterie ()

Ανώνυμος είπε...

J'ai 47A .
Amber à votre service
je suis des études de peintre . Mon naturel est plutôt timide.

Also visit my web site; hotel