Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Απον αντρεπεται.. [για τον Ορφανιδη..τζαι ευτυχως για τελευταια φορα]

Ειχα σκεφτει να μεν ασχοληθω ξανα με το θεμα του Ορφανιδη της κεντρικης.
Εσκεφτηκα οτι εν τζαι κριμα. Εν η δευτερη φορα που αποτυγχαινει - διοτι ηρτεν μας που την Αμερικη την εποχη των "τοξικων δανειων" οπου προφανως εν επηρεν χαπαρι..τζαι  τωρα εποπτευσε στο μεγαλυτερο τραπεζιτικο σκανδαλο της κυπριακης δημοκρατιας..

Αλλα αμα ακουσα παλε τα ιδια, ε κανει..

1. Μα καλα..Eν υπαρχει πκιον ουτε καν λογικη συνεπεια; Λαλει ο Ορφανιδης οτι φταιει ο "δημοσιος τομεας". Αν ηταν ο δημοσιος τομεας το προβλημα γιατι εν ειχαμεν προβλημα με τες "αγορες" πριν την ανοιξη του 2011; Γιατι ειχαμε προβλημα την ανοιξη του 2011 ακριβως οταν αρχισαν να γινονται γνωστα τα προβληματα στον τραπεζιτικο τομεα; Τζηνη την ανοιξη μολις εισιεν επιβεβαιωθει οτι το ελλειμα του προηγουμενου χρονου ηταν 5.3% - σαφως μεσα στα πλαισια [τζαι πιο κατω ακομα] του πλανου που εισιεν προταθει. Αλλα οι "οικοι" εθωρουσαν τες τραπεζες - ετσι ελαλουσαν τζαι οι αξιολογησεις τους. Ο διοικητης; Οξα να αθθυμισουμε την επιμονη του οτι εν θα τα εκαταφερνε να ππεσει κατω που 7% το ελλειμα το 2010; Εκαμεν λαθος. Τζαι εν ηταν η πρωτη φορα. Τζαι ουτε ηταν η πρωτη φορα που εν το παραδεχτηκεν.  Η να αθθυμηθουμε τες δηλωσεις του την ανοιξη του 2011 που αμφισβητουσε τα ιδια τα στοιχεια της Πολιτειας; Τζαι υποτιθεται οτι ηταν δημοσιος λειτουργος τζαι εισιεν εννοια για τα οικονομικα της χωρας; Εισιεν;

2.  Τι ανοητο επιχειρημα εν τουτο με την πολιτικη ευθυνη για το κουρεμα; Μα καλα εν καταλαβει οξα καμνει οτι εν καταλαβει; Δηλαδη ποια εν η εισηγηση; Στο απεραντο κοσμο του παιδικου ναρκισσισμου οπου ολα ειναι εφικτα αφου ο "κοσμος εν δικος μας" [των μωρων εννοειται], η εισηγηση του κ. Θαναση ηταν να αφεθει η Ελλαδα να χρεοκοπησει; Μπραβο λεβεντη - ατε πε το τζαι δημοσια να δουμεν. Οξα να αναγκασουμε την Μερκελ να δεχτει τα ευρωομολογα; Τζαι τα ευρωομολογα [αν εν τουτη η φαντασιωση] ταιρκαζουν με την "ελευθερη αγορα"; Στο πραγματικο κοσμο, οι πολιτικοι επρεπε να "κερδισουν χρονο" τζαι εν παει ενας ηγετης [τζαι μαλιστα μιας μιτσιας χωρας] να μπλοκαρει τες συλλογικες αποφασεις. Τζαι μονο δηλαδη οτι επιμενει ο Ορφανιδης σε τουτην την ανοητη προσπαθεια μετατοπισης ευθυνων,  δειχνει μια πληρη αγνοια για το ινταλως λειτουργα θεσμικα αλλα τζαι ρεαλιστικα [σαν δομη εξουσιας] η Ε.Ε.
Οξα ηταν να γελασουμε τους ευρωπαιους για το κουμαρι των τραπεζιτων μας;
Αληθκεια κυριε Ορφανιδη για τα τοξικα δανεια στην αμερικη εφταιεν ο προεδρος οξα η κεντρικη τραπεζα τζαι οι συγκεκριμενες τραπεζες που εμπλακηκαν;

3. Η υποκρισια εν το πιο θλιβερο συμπτωμα. Ο Ορφανιδης καμωνεται οτι το ενδιαφερει το δημοσιο χρεος - ομως για το χατηρι των τραπεζων  επεμενε να φορτωθει το Δημοσιο [στα μαθκια των "οικων αξιολογησης"  τζαι σαν "δυνητικη υποχρεωση"] επιπελον δημοσιο χρεος με τα 3ετη χρεογραφα [οπου παλε εκαμεν λαθος εκτιμηση]. Τζαι φυσικα σημερα εν τζαι τολμα να πει να αφησουμε τες τραπεζες να χρεοκοπησουν. Εν επιλεκτικη η μνημη του για την αγορα. Οπως, ας πουμε, φαινεται οτι τον Ορφανιδη επειραζαν τον οι κοινωνικες παροχες [οπως οι συνταξεις ρε Θαναση;] αλλα οϊ τα μπονους των τραπεζιτων.

Να περιμενουμε να γινει ερευνα.
Γιατι προφανως καποιοι εφκαλαν κερδη αγοραζωντας ομολογα ..

Να μαθουμε τι εγινε.
Αλλα τωρα που αρχισε τζαι η συζητηση για την βουλη [τα λαπορτα της, τις φορολογικες της δηλωσεις, τα επεγγελματα των δικηγορων, της Στρακκας τζαι οϊ μονο] -
θα πρεπει φυσικα αργα η γληορα να μαθουμε τζαι τα διαπλεκομενα της Βουλης.
Ο Νικολακης της Στρακκας λ.χ. εκαμεν φορολογικη δηλωση;
Αναφερει την σχεση του με συγκεκριμενες τραπεζες;

Αραγες σου τωρα που ο Νικολακης καμνει παρεα με τον Ορφανιδη που στελλει κειμενα αυτολιβανιστικα στους financial times, να δοκιμασουμε κυρια Φωτεινη [διοτι εσυ οπως τζαι να το καμουμε εσιεις νακκον παραπανω νουν που τον νεαρον που ξεφτιλιζει τον γερον του δημοσια], να δουμεν αν ειχαν δικαιο οι financial times, για το γραφειο του Τασσου τζαι τα γιουγκοσλαβικα κεφαλαια;
Για την Λαικη.
Διοτι..τα γραπτα μενουν..
Οπως τζαι τα σκανδαλα...

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ουτε στες Ιδεες μπορειτε να καμετε εξωση, ουτε στην χαρα της ηδονης... [σχολιο για την "εξωση" του occupy, το αγχος την διαφθορας, τζαι για μιαν νεολαια που επιτελους καμνει την δικη της ποιηση δαμαι τζαι τωρα..]


 Τελικα εκκενωθηκε η καταληψη στην νεκρη ζωνη.
Που την παρασκευη την νυχτα που επιασα το μηνυμα στο τηλεφωνο τζαι ουλλον το σαββατο, επροσπαθουσαμεν να καταλαβουμεν ποθεν ηρτεν η κινηση. Η οργανωση μιας επιχειρησης με διαφορα σωματα της αστυνομιας [μεχρι τζαι της αντι-τρομοκρατικης] εν μπορει να ηταν τυχαια. Τζαι σαφως υπηρχε καποιος, εστω τζαι μεσω Οηε, συντονισμος με τες τουρκοκυπριακες αρχες - οπως εγραψεν τζαι ειρωνικα ενας μπλοκερ στα αγγλικά "ειχαμε breakthrough στο κυπριακο - συνεργαστηκαν οι δυο πλευρες".
Η πρωτη ερμηνεια επηεν προς το οτι η κινηση εν μερος της διαδικασιας μπλοκαρισματος των συνομιλιων.  Τζαι σε τουτο το πλαισιο μπορει να συνδεεται  τζαι με τη ενταση στην περιοχη Πυλας για την συλληψη ενος τ/κ - κινησεις για ανιχνευση σημειων υπο την επιτηρηση του Οηε που το επαιξε παπια προσδιοριζωντας το κτιριο σαν μερος της ε/κ περιοχης.
Μια αλλη εκδοχη, αντιθετη, εθωρεν οτι οπως προχωρα η διαδικασια με ντε φακτο κινησεις [στην νεκρη ζωνη μεχρι τζαι τα βαρωσια], μαλλον η εκκλησια θα ανησυχαν για το κτιριο της το οποιο αρκεψαν οι καταληψιες να το χρησιμοποιουν λειτουργικα [με καφενειο, ραδιοφωνο κλπ] μ επιο μονιμες πκιον διαθεσεις. Μπορει να φκαλει λεφτα το οικημα γενικως - ιδιαιτερα αφου ο Οηε ειπεν οτι ανηκει στην ποδα πλευρα. Αρα μαλακωνει η νεκρη ζωνη.
Αλλη εκδοχη λαλει οτι μπορει να συνδεεται τζαι με την ευρωπαικη προεδρια - ουλλα τα "καθωσπρεπει" κρατη της δυσης, αφηκαν τα occupy για 2-3 μηνες τζαι υστερα εφκαλαν τους συγκντρωμενους ακομα τζαι που πλατειες οϊ κτιρια - διοτι ειπαμεν να γινονται συγκεντρωσεις στην ουκρανια εν καλα αλλα οϊ τζαι ποδα..:). Οποτε ενα κεντρο εναλλακτικων στην Λευκωσια μπορει να μεν εθεωρούσαν ότι ήταν πρέπον για τα μμάθκια της ευρωπαικης ενωσης.
Υπαρχει βεβαια τζαι η πιο πρακτικη ερμηνεια που εισει να  καμει με τες κατασταλιτκες ρουτινες της αστυνομιας. Θα ειχαν "παραπονα" [οπως πιο παλια με την πλατεια φανερωμενης] οτι ταχα μου γινεται φασαρια (μέσα στη νεκρή ζώνη;), τζαι ετσι παραπονα παιζουν συνηθως με φαντασιωσεις οργιων, ναρκωτικων κλπ. Οποτε η αστυνομια [μονη της η με κουντημα] ειπεν να καμει επιδειξη "καταστολης" τζιαι της αντιτρομοκρατικής εκπαίδευσης της.
Επειδη οι ανακοινωσεις της αστυνομιας εκινουνταν βασικα στο τελευταιο πλαισιο,αξιζει τζαι ιδιαιτερα αναφορα στο πως τα εκαλυψαν τα ΜΜΕ: η αστυνομια αρχικα επαιξεν το οτι επηαν τζαι ηβραν ναρκωτικα. Ερμηνειες για να διννεις τα βυζια σου κομπο: ηταν λαλει 2 ατομα στον δευτερο οροφο, τζαι εβρεθηκεν τζαι ενα  σακούλι με ένα γραμμαριο καναβης. Δηλαδη - αμα βρισκεται σε καποιο χωρο μερικων μετρων σακκουλι με ένα γραμμαριο κανναβης εν να ερτει η αντιτρομοκρατικη;
Πιιι..Ρε κοπελια ξερετε οτι 10-20% των κυπραιων καπνιζουν τακτικα (τζιαι άλλοι τόσοι περιστασιακά) χορτο; Λαλουν το οι ερευνες σας - αρα; Να καμνει επιθεση η αστυνομια σε σπιθκια τζαι διαμερισματα;
Λαλει τζαι η Χοπλαρου - με ετσι εκστρατεια θα περιμενε καποιος να εβρουν 50 κιλα ηρωινης..Για 1 γραμμάριο χορτο;
Τα καναλια αρχικα επαιξαν την εκδοχη της αστυνομιας - ακομα τζαι ο πολιτης που εισιεν ενα σχετικα θετικο αρχικο σχολιο στην πρωινη το εκδοση, στην ηλεκτρονικη του μετα εισιεν τηναστυνομικη εκδοχη. Αρα εμπλεκουνταν πολλοι εναντια στην καταληψη, που την αλλη τα κυπριακα ΜΜΕ εν τζαι φημιζονται για την ταση αμφισβητησης των ιδιοκτητων τους.
Στες τηλεορασεις την νυχτα ομως η εικονα εδιαφοροποιηθηκεν - τζαι δαμαι σαφως επαιεξν ρολο τζαι η διαχυση πληροφοριων που το ιντερνετ με τες ανακοινωσεις των καταληψιων τζιαι άλλων ακτιβιστών, την συγκέντρωση τζιαι τες διαμαρτυριες, την κάλυψη που μη ε/κ μήντια κοκ. Το Ρικ [παρα το αρχικο διαφημιστικο που επαιζεν καπως με την απολίτικη/αποπολιτικοποιημένη ρητορικη "ενα σπιτι"], ακομα τζαι το Μεγα της εκκλησιας, αλλα ιδιαιτερα το Σιγμα [σε πληρη αντιθεση με το sigma live που αναπαραγει παραπανω την υστερια της "σημερινης"] ειχαν μια αρκετα ισορροπημενη παρουσιαση.
Αλλα το κοζι ηταν ο αντενα..Πρεπει να το φυλαξει καποιος τζηνο το μαργαριταρι - το καναλι λοιπον της "ελενης της πορνης": υστερα που ενα τιτλο με ναρκωτικα, οργια τζαι "οπλα" [ε ειπαμεν εν το καναλι του Λουκη, σιγα αμπα τζαι εσιει τζαι σημασια η αληθκεια], η δημοσιογραφος ερωταν ενα αστυνομικο για το σκανδαλο..εισιεν λαλει 16 χρονες τζαι 45ρηδες στο ιδιο κτιριο...Φοβερον..Να κτισουν διαχωριστικα φυλων τζαι ηλικιων σιορ. Ετσι παθαινει ο κοσμος αμα νομιζει οτι το σεξ εν οπως στην ελενη την πορνη την καημενη ..σνιφ σνιφ..

Συμπερασμα: Υπηρχε τζαι μια υστερια μερικων, που ηταν μεν περιορισμενη, αλλα ετην που κραζει...για την διαφθορα ..για την ηδονη - διοτι γινεται να υπαρχει ηδονη χωρις διαφθορα;..:)

Στα θετικα του ολου σκηνικου ηταν σαφως τζαι το γεγονος οτι διαχεεται η εικονα μια νεολαιας που αμφισβητα τα παραμυθκια της εξουσιας. Ακομα τζαι ο γιωρκατζης, ο δημαρχος, εμασησεν τα - μαλλον εξερεν το αλλα εν εθελεν να ταυτιστει: κατι ειπεν για νεολαια που ονειρευκεται..πιιι..ο αντενα ποτζει εν να φκαλει σπυρκα ..μα ονειρα η διαφθορα σιορ;

Την περασμενη κυριακη στην Λεμεσο, στην Πλατεια ηρωων, εισιεν γινει ενα ειδος συναυλιας διαφορων ροκ συγκροτηματων στα πλαισια μια εκδηλωσης που την μερος μιας παγκοσμιας αντικαπιταλιστικης κινητοποιησησης..
Κινουνται διαφορα...
Σαν λεμεσιανος μιαν ζωην ελαλουν να παω στην καταληψη τζαι τελικα εν τα καταφερα πριν να ανακαλυψουν την διαφθορα οι φαντασιωσεις του αντενα..
Αλλα στο Φεστιβαλ στην Λεμεσο, εισιεν εκτος που μια εκδοση μια τοπικης ομαδας τζαι μια εκδοση που ομαδα μαθητων που την Λευκωσια - η "Σκαπουλα"...Εν η ομαδα που εσυμμετειχε στην καταληψη.
Εξαιρετικο εντυπο. Τουτη η αισθητικη τζαι τουτες οι λεξεις ενεν κατι που εξαφανιζεται με φουσκωτους, υστεριες, τζαι εξωσεις..
Εν μερος ενος underground που αυριο εν να την αθθυμουστεν σαν την πρωτοπορεια που εκεκινησεν την μεταμορφωση που κατω..αμα εχουμε ετσι μαθητες παμεν πολλα καλα..

Ετσι τζαι αλλοιως το συνθημα πανω στο κτιριο ηταν εκφραστικο του μελλοντος που φακκα την πορτα στο παρον: οι ε/κ τζαι τ/ν νεαροι/ες που εκαταλαβαν τον χωρο-κτιριο σαν απαιτηση διευρυνσης των χωρων της ειρηνης τζαι της συνυπαρξης,
εκρεμασαν το συνθημα
"The war is over"
Ο πολεμος ετελειωσεν.
Καλημερα...

ΥΓ Παραπάνω ενημέρωση δαμέ
τζιαι η αθλιότητα του Αντένα δαμέ στο ρεπορταζ τζιαι στες συνεντεύξεις με εκπρόσωπο αστυνομίας τζιαι δήμαρχο


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η επιστροφη του ρουσφεθκιου σαν Δημοσιο Θεαμα


Την περασμενη εφτομαδα  επαρακολουθουν τον Αναστασιαδη να φακκα γυρον στα γραφεια των κομματων τζαι να το παιζει «συφφωνω τζαι μαζι σου». Φανταζομαι ότι στους μεν φιλελευθερους [οπως ας πουμεν στον «Πολιτη» τζαι οτι εμεινεν στην «Αληθεια»] λαλει οτι τουτη η φαση εν προεκλογικη τζαι οτι αν τα καταφερει τζαι εκλεγει, εννα γελασει τους απορριπτικους τζαι εν να προχωρησει στο κυπριακο με πολυμερη κλπ. Στους απορριπτικους, που την άλλη, πρεπει να λαλει οτι εν να βαλει αντροσιην στην λυση, εν να βαλει τζαι διαπραγματευτη στην θεση του, οποτε εν να καθυστερησει την διαδικασια κλπ κλπ.
Εν θα το σχολιασω γιατι μπορει τελικα να φκει τζαι να μας πει ιντα που θελει - χλωμο μεν, αλλα ειπαμεν η ελπιδα υπαρχει μεχρι τελος..:). Το ότι η προεκλογικη ρητορικη του εν εσιει συνοχη εξαναεγραψα το. Να περιμενουμε όμως – υστερα που την φολκλορικη δηλωση για τον Γιωρκατζη εν μας ειπεν άλλο αναλογο κουφο, οποτε να δειξουμε κατανοηση για την ωρα.

Περα που την ουσια, το προβλημα εν ότι ο Αναστασιαδης αποτυχαινει στο μονο τομεα που εφαινετουν να καμνει διαφορα το 2004 – στην ειλικρινεια. Ενώ τωρα αναποφευκτα εν ο Χριστοφιας που αξιζει τα ευσημα για το θαρρος να βαλει μπροστα στην κοινωνια τα δεδομενα, ο Αναστασιαδης φαινεται να παλινδρομει σε ρητορικες «αλλα λαλω δημοσια, αλλα θα καμνω μονος μου». Εν αστειο να πιστευκει καποιος ότι δαμαι που εφτασεν το κυπριακο εν ρεαλιστικο να υπαρξει κινηση μπροστα χωρις την ιστορικη συμμαχια που μπορει να κτιστει με τους αριστερους, τους φιλελευθερους τζαι μεριδας των μετριοπαθων του κεντρου. Τζαι φυσικα χωρις να στησουν ποϊν μερικοι, ιδιαιτερα οι αριστεροι που εχουν τζαι ιστορικη συνειδηση, εν δυσκολο να σταθει το μελλον οσο αναγκαιο τζαι να ενι.
Ουτε η ανεξαρτησια που ξαφνικα αγαπησαν την τοσοι, εστηθηκεν μονη της..:)..
Αλλη πονεμενη ιστορια δημοσιων ψεματων τζαι μυστικων συμφωνιων που εκαταρρεαν...
Ωσπου να το παρουν αποφαση μερικοι οτι επρεπεν να δουν την πραγματικοτητα ρεαλιστικα τζαι να πουν την αληθκια δημοσια, εκαταντησαν να ξυπνουν με σημαιες πανω σε βουνα...
Τζαι οσοι νομιζουν οτι εν να γελουν του κοσμου, εννα διαπιστωσουν οτι εν να ερτει το μελλον να τους εβρει οδυνηρα....

Α ναι..Μερικοι πουλουν ακομα "ευρωπαικη λυση" ακομα τζαι εναντια στους ευρωπαιους. Στον φιλελευθερο θκιεβαζει καποιος καθε εφτομαδα λλια κειμενα με την σταθερη βλακεια - να πουμε στους ευρωπαιους  οτι θελουμε ευρωπαικη λυση. Το μονο ερωτημα τουτου του ανεκδοτου εν αν πιστευκουν το ψεμα τζαι οσοι το γραφουν η αν το λαλουν απλα γιατι νομιζουν οτι εσιει κοσμο που εν να ασχοληθει να το θκιεβασει τζαι να τους πιστεψει.
Να πουμε στους ευρωπαιους ιντα που εν το ευρωπαικο...
Το προβλημα με το ανοιγμα της ψαλιδας του ψεματος αναμεσα στο τι λαλουν μερικοι στον δημοσιο λογο τζαι τι στις μυστικες διαβουλευσεις «ηγετων», ενεν μονο ότι εν οπισθοχωρηση [την οποια, ετσι τζαι αλλοιως, θα πληρωσουν, αργα η γληορα, οι ιδιοι οι πολιτικοι]: το κενο γεμιζει με το ρουσφετι σαν εξαγορα. Δηλαδη τασσει ο ενας πολιτικος του αλλου ιδιωτικες εξυπηρετησεις, τζαι ο δημοσιος λογος αρθρωνεται σαν κουβεντες του αερα.

Τζαι το σκηνικο αρκεφκει να αναδυει τζαι έναν ειδος αυταρχισμου.
Εν ενοχλητικο βεβαια αλλα εσιει τζαι χαζιν:  εν όπως τους μπακαληες που νομιζουν οτι το highway που εβρεθηκεν μπροστα που το μαχαζι τους, εν παρκιγκ για το αυτοκινητο τους. Εν θα αθθυμισω ποιοι εσφακτηκαν μεταξυ τους για το ρουσφετι την δεκαετια του 60 – νομιζω εν πιο πρακτικο να προσπαθησουν να καταλαβουν σε ιντα κοσμο ζιουν σημερα. Το highway μπροστα τους [θελετε πετε το Ευρωπη, θελετε πετε το γεωπολιτικες ισορροπιες], εν να εν όπως τον Σιρακ απεναντι στον Τ. Παπαδοπουλο: αμα του ειπαν ότι ο τυπος που την Κυπρο ηταν να βαλει ένα βετο για την Τουρκια, ειπεν « Ποιος; Ο Παπα..τι;»..τζαι εκαταλαβεν τζαι ο Τασσος «μας» ότι καφε μπορει να του εσερβιραν, αλλα η θεση του στην Ε.Ε. ηταν 2/3 μελος. 
Υστερα που το αππωμαν μερικοι μπορει να ξυπνησουν με δυσκολες εκπληξεις - ετσι επαθαν καποιοι το 74, αλλοι το 2004, αλλοι το 2008...τζαι οι τραπεζιτες περσι.

Υποψιαζομαι οτι το «ολα εδω πληρωνονται» εν χαρακτηριστικο των συνοριακων χωρων όπως η Κυπρος.

Ας παρουμεν λ.χ. την ιστορια με τον προϋπλογισμο του Ρικ. Ο Αναστασιαδης εκαμεν ηδη ενα ρουσφετι στην οικογενεια της Φωτεινης - εφκαλεν ενα γιο της δημαρχο χωρις να υπαρχει κανενα στοιχειο οτι το πλασμα καμνει για την δουλεια. Απλα επειδη εν γιος της Φωτεινης, τζαι επειδη ο Αναστασιαδης θελει ψηφους ποτζει, επουλησεν μια δημαρχια στην οποια το κομμα του εισιεν αρκετους ψηφους. Στο Ρικ ο αλλος γιος της Φωτεινης, ο Νικολας, εφυεν που μιαν εκπομπη γιατι εν τα εφκαλεν περα στην συζητηση τζαι ειπεν του ο συντονιστης να περιμενει την σειρα του να μιλησει. Ο Νικολακης, οπως αρμοζει να το αποκαλει καποιος με βαση τουτην την συμπεριφορα, απειλησε δημοσια το Ρικ [εν να τα πουμε στους προϋπολογισμους]  τζαι τωρα ο Αναστασιαδης αφηνει το κομμα του να γινεται οργανο δημοσιου εκβιασμου.
Τουτον εν αυταρχισμος.
Εστω τζαι αν φαινεται σαν καραγκιοζιλικκι.
Χρειαζονται ετσι καραγκιοζιλικια για να επιβεβαιωνεται η ανασφαλεια καποιου επειδη εν γιος πλουσιας οικογενειας;

 Η κ. Κενεβεζου, εν συμπαθης φατσα αλλα απο οτι λαλουν τζαι φαινεται, εδιοριστηκεν στο Ρικ γιατι ηταν συγγενης [που βαφτισια παρακαλω] της Φαμιλιας Τασσου. Ακριβοπληρωμενη κυρια. Τωρα ακουσα ειπαν της να κτυπα καρτα, τζαι εφερεν τους "δικηγορο" - το αρφον της..:)..
Κενεβεζος τζουνιορ..με αξιωμα στο Δηκο..
Δαμαι εν προβλημα του Δηκο το οποιον εν μπορει να χωνεται μια ζωην πισω που τον Νικολακη σαν προβλημα. Ας ελπισουμε τζαι δαμαι στην εποχη της ωριμοτητας..
Αν η κ. Κενεβεζου εσιει προβλημα με την καρτα γιατι εν επηεν στην συντεχνια της;
Οξα οι συγγενεις της Φαμιλιας πρεπει να εχουν ιδιαιτερο καθεστως;
Τζαι η Βουλη καθεται τζαι συζητα για τα αππωματα της ελιτ.
Τζηνοι οι φιλελευθεροι που εχαθηκαν - ο Στυλιανιδης ας πουμε υπαρχει ακομα;
Οι νουσιμοι - τζηνος ο Μιχαηλιδης;
Τζαι σαφως που μια μεριδα του Δηκο, θα επεριμενε καποιος παραπανω - τζαι για το θεμα αλλα τζαι απεναντι στην ολη παρασταση...

Εφκηκεν τζαι ο Δησυ εχτες τζαι ειπεν μας οτι υποστηριζει το «ποθεν εσχες»..
Δαμαι γελουμεν;
Αμα εν τολματε να ρωτησετε το αυτονοητο, γιατι ο δικηγορος της Λαικης εν επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων, εν να εφαρμοσετε ποθεν εσχες;…
Οξα νομιζετε εν να ειμαστεν στην Ευρωπη τζαι εν θα φτασουν δακατω τα ρευματα;
Ξερετε ποτζει ακομα τζαι δανεια που τραπεζες εν στοιχεια διαπλοκης αμα ενας αξιωματουχος εσιει συγκρουση συμφεροντων. Να καρτερουμεν λοιπον ωσπου το σκανδαλο των τραπεζων να φτασει στην καθημερινοτητα, τζαι τοτε το συνθημα που εφωναζαν τα μελη της Σεκ τον Δετζεβρη, μπορει να επανελθει .. « Ο Νικολης στην Στρακκα»..
Ξερω εν να μου πειτε φταιει ο Τασσος που τον εδιορισεν ρουσφετολογικα βουλευτη. Φταιει.
Αλλα εν φανερο οτι τζαι  ο νεαρος εσιει τζαι δικες του ευθυνες - ωριμοτητας εστω.
Αλλα τζαι ολοκληρη η βουλη.
Τι καραγκιοζιλικκι τζαι τζηνο με την καθυστερηση ξεπαγωματος των κονδυλιων για τα νοσοκομεια.
Εφτασε πκιον σε ετσι επιπεδο η πολιτικη ελιτ;


Graffiti Wall
1.      Ωραιον ανεκδοτο: ο Ορφανιδης, λαλει, επροσπαθαν να πεισει την ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα να αγορασει κυπριακα ομολογα. Ο Ορφανιδης; Με ποιον επιπεδο πειοστικοτητας, αμα ο ιδιος το 2010-11 ελαλεν των τοπικων τραπεζιτων να με τα αγοραζουν; Τουλαχιστον η J. P. Morgan εκαταλαβεν την αξια τους..:)..Ας τους στειλουμεν τζηνους..
2.       Ο Δησυ εισηγειται να καμωμεν υφυπουργεια: καλα ρε παιθκια, που την μια ταχα μου τρωει σας η εννοια ότι εν να πρεπει να κανωμεν περικοπες για να ισοσκελισουμεν τους προυπολογισμους κλπ, τζαι τωρα θελετε να διορισετε τζαι αλλους υψηλομισθους; Εν κατανοητο ότι το μετρο εσιει ρουσφετολογικη χρηση – αλλα ετσι αντιφαση; Με ποια λεφτα εν να τους πληρωνουμε;