Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μεταφορικη αναφορα στην πληξη της επαναληψης των εθνικων κλισε [Τζαι δικαστικα τεκμηριωμενο: ο εθνικιστικος λογος πουλα λαφαζανιες. Τζαι απειλα για να λογοκρινει]

Εισαγωγη: Εγραψα το κειμενο που την Δευτερα, αλλα πριν το βαλω ακουσα για το επεισοδιο του Ν. Παπαδοπουλου στο Ρικ, τζαι ειπα να περιμενω να δω. Ιδου η νοοτροπια της Στρακκας: Παει σε εκπομπη το παιδιν τζαι στην προσπαθεια του να υπερασπιστει την καταργηση του κατωτατου μισθου, βρισκεται ξαφνικα μπροστα σε αντιλογο που του λαλει ότι ο στοχος του [ η εστω το αποτελεσμα των εισηγησεων του] εν οι κυπριοι εργαζομενοι. Τζαι το παιδιν που ποττε του εν εδουλεψε αφου τα παντα εκανονιζεν το ρουσφετι του παπα τζαι της μαμας, τζαι αρα που να ξερει ποσοι κυπραιοι, συμπολιτες του, δουλευκουν με κατωτατο μισθο, αποφασισεν ότι αφου εν μπορει να απαντησει, εν καλα να διακοφκει τους αλλους αμα μιλουν. Να μιλα μονο του το παιδι. Τζαι αμα του ειπεν ο δημοσιογραφος ασε να μιλησει τζαι η ταδε, εκαμεν πως αγκριστηκεν. Τζαι  εφκαλεν υστερα ανακοινωση τζαι εκαμε δηλωσεις ότι θα «μιλησει» στην βουλη «για το προυπολογισμο του Ρικ».
Ξεκαθαρη απειλη εναντιον δημοσιογραφων. Εφκηκεν ο διευθυντης του Ρικ ο Θεμιστοκελους, επισης του ΔΗΚΟ, με διορισμους που τον  ο γερο του παιθκιου που την Στρακκα, τζαι ειπεν τα πραματα με το ονομα τους: «Δεν μπορει να κατατρομοκρατει τους δημοσιογραφους». Αυτό προσπαθει να καμει ο Νικολακης για να καλυψει την αγνοια  του, τα κομπλεξ/φοβο μπροστα στο διαλογο, τζαι τα ψεματα. Διοτι εν πολλα ευκολο να δει καποιος τζαι που ανηκει η πλειοψηφια των δημοσιογραφων κλπ στο Ρικ. Όπως τζαι ο Θεμιστολεους που του απαντησε.

Τζαι το οτι η εκπομπη ασχολειται με θεματα Ευρωπης, μπορει να μεν τυχαιο στην συνειρμικη του διασταση.

Ετο κυπριακο παλε που ερκεται. Την μια εφτομαδα εππεσεν απαισιοδοξια. Τωρα παει να ππεσει πανικος αμπα τζαι γινει προοδος.
Εν να απορεις καμιαν φορα - εν βαρκουνται οι δημοσιογραφοι, πρωτα, τζαι οι πολιτικοι υστερα, να λαλουν τα ιδια τζαι τα ιδια;
Βεβαια υπαρχουν διαβαθμισεις.
Τζαι ενεν μονο το κυπριακο..
Αλλα αμα ακουω λ.χ. τον Νικολακη ...Εν τζαι κριμα μεσα στην μιζερια της εμπαθειας του. Ινταλως να τον παρεις τζαι σοβαρα αφου μονιμα ακουεται σαν μια κασετα που εκολλησε στο μαγνητοφωνο; Λλιες φορες ένα ατομο εσιει ανατιναξει τες ακρες της οικογενειας του [διοτι εν τη οικογενεια, την Φαμιλια, που εκπροσωπα – το Δηκο το κομμα κλπ εν λεπτομερειες..:)]  για να την οδηγησει στο ρολο του να εν μπαλακι του πιγκ  πιγκ, ευκολοχρηστη για ευκαριακο ρουσφετι οσο αφορα το τι εκπροσωπα πολιτικα, ιστορικα κλπ. Τρεχα γυρευε λ.χ. να ταυτισεις τον Τασσο με τα ρεζιλικια του Τασσουθκιου στην επιτροπη οικονομικων της βουλης.
 Εμασιετουν ουλλο το φθινοπωρο ότι πρεπει να κοπουν κονδυλια που το δημοσιο. Αμα εσυνηδοποιηθηκεν ότι οι πελλαρες που ελαλεν επρονουσαν τζαι αποκοπες που αναπηρους, τυφλους κλπ, επεριοριστηκεν στα σταυρωματα για να εσιει ρολο να το παιζει καποιος.
Τωρα που εμφανιζονται τα προβληματα των σταυρωμενων κονδυλιων, αλλαξε φκιολι παντες τζαι επαθεν πρωιμο αλζχαιμερ: τωρα λαλει ότι φταιει η κυβερνηση γιατι εκαμε περικοπες! Ιντα που να πεις;
Ουτε υπαρχει συνοχη ουτε φαινεται να μπορει να το καταλαβει το ατομο. Διοτι
 Ειτε εισιεν [καπου, καπως εστω] δικαιο πριν ένα μηνα τζαι εχρειαζουνταν περικοπες - αρα αν το εκαμεν η κυβερνηση, τοτε εν καλο.
Αν που την αλλην, όμως, οι περικοπες εν κακες,
τοτε ελαλεν πελλαρες για τοσους μηνες. Τζαι γιατι εσταυρωνεν επιπροσθετα κονδυλια;
Τζαι υστερα αμα εν μπορει να απαντησει, χωνεται πισω που τες καρεκλες που του εξασφαλισε το  ρουσφετι της Οικογενειας του, τζαι απειλα..

 Επιστροφη στο κυπριακο.
Για τουτο το blog η λυση εν κοντα.
Τζαι η κινηση που μπορει τζαι πρεπει να γινει εν που την Τουρκια- για το εδαφικο.
Αλλα αφου το κυπριακο, εκτος που θεμα των συνομιλιων, εν τζαι θεμα image, κατασκευης ρητορικων, κλπ, λαλω να δουμε το λογικο αντιτιμο του εθνικου σαν ορθου λογου. Εν γεγονος οτι αν ασχοληθει καποιος με το κυπριακο ιστορικα εν μπορει να μεν μεινει αφωνος που την απυθμενη βλακεια των ε/κ εθνικιστων. Διοτι αν ηταν τουλαχιστον συνειδητοι πρακτορες της Τουρκιας, ατε να πεις παξιξι, πκιερωνουνται τουλαχιστον. Αλλα να μαχουνται που την δεκαετια του 40 να ευκολυνουν την Τουρκια νομιζωντας οτι καμνουν τζαι εθνικο αντι-τουρκικο αγωνα, τι να πεις..Υγειαν..:).

Πρωτα επολεμησαν την Διασκεπτικη το 47-48 [στην οποια εν υπηρχαν ουτε τουρκικες εγγυησεις, ουτε τ/κ βετο] για μικροπολιτικες. Υστερα εκαταφεραν τα το Αυγουστο του 55 να ξαναβαλουν την Τουρκια στην διαχειριση του κυπριακου με την τριμερη. Υστερα εκαταφεραν τα το 64 να δωκουν ευκαιρια στην Τουρκια να καμει μια πρωτη στρατιωτικη επεμβαση τζαι να τεθει θεμα κινδυνου γενοκτονιας της μειονοτητας. Υστερα εκαμαν τα μανταρα το 67 τζαι ουλλος ο κοσμος αρκεψεν να υποψιαζεται οτι οντως καποιοι ελοαρκαζαν να καμουν σφαγη. Τζαι υστερα ηρτεν η 15η του Ιουλιου.
Φοβερα κοπελλια.
Εισιεν στο "Φιλελευθερο" της κυριακης ενα κειμενο του Χ. Ιακωβου για ενα εγγραφο της τουρκικης πολιτικης για την Κυπρο που το 1950, λαλει, που δειχνει ποσο σταθερη εν η εστιαση του τουρκικου κρατους.
Φοβερο. Εν ενα κειμενο που εκτος που κοινοτυπιες [οτι στην Κυπρο υπαρχουν 2 κοινοτητες - wow] λαλει βασικα οτι η Τουρκια πρεπει να επενδυσει στην τουρτσικη μειονοτητα με την ελπιδα να αποκτηση προσβαση στην Κυπρο. Νεο wow. Ιντα που αλλο θα εμπορεν να εισηγηθει καποιος στο τουρκικο υπουργειο εξωτερικων δηλαδη; Να επενδυσει στου ε/κ;
Τελος παντων. Στο τελος η αναλυση δειχνει οτι οι Τουρτσιοι εν σταθεροι στην προσηλωση τους - αν αφαιρεσει, βεβαια, καποιος τες συνεχομενες πασες που του ε/κ εθνικιστες. Αμα αφαιρεσεις τες πιο πανω πασες, μπορει να φανει οτι οι Τουρτσιοι ειχαν πλανο - αμα ομως βαλεις την συμπεριφορα των ε/κ στο ιστορικο πλανο, τοτε το τουρκικο εγγραφο εν απλα κοινοτυπιες τζαι η μονη χρηση του εν να καλυφκει τες ευθυνες οσων οδηγησαν τα πραματα στην τριμερη, στην βομβαρδισμο της Τυλληρκας, στες συνεπειες της σφαγης της Κοφινου, τζαι στην 15η Ιουλιου.

Μεγαλο μερος τζαι στοχος του εθνικου λογου στες περιοδους υστεριας όπως την περιοδο 2004-09 φαινεται να ηταν ακριβως τουτο: να καμνει εσωτερικη λογοκρισια για να μεν συζητουν ανοικτα οι ιδιοι οι ε/κ το τι εγινε ιστορικα, τζαι γιατι. Διοτι ουλλοι οι αλλοι ξερουν τα δεδομενα τζαι χεστηκαν για τες λογοκρισιες οσων νομιζουν οτι η Ιστορια εν αγωνας καλυψης των ενοχων των ιδεολογικων τους προγονων.
Διοτι ουσιαστικα «μαχουνται» [εστω τζαι χωρις κατανοηση των αποσμενων συνεπειων] τζαι τωρα παλε να ευκολυνουν την Τουρκια οσο μπορουν. Αλλα τα γερημα, γινεται υστερα που τοσα χρονια να μεν χαπαριζουν;
Αλλα, ειπαμεν, ο στοχος εν τζαι εν οτι λαλει η ρητορικη - ο στοχος εν οι εσωτερικες καρεκλες, τζαι οι αναλογες μιζες/ευκολιες. Για να απειλουν μερικοι ανεξοδα.
Τζαι αξιζει να αθθυμουμαστεν τζαι τα  ιστορικα κερδη: παρα τες υστεριες η περιοδος 2008-2010 ηταν τελικα μια περιοδος που πολλα λογοκρινομενα θεματα εσυζητηθηκαν δημοσια, εστω τζαι με επιθεσεις υστερικων ομοβροντιων.

Οι εθνικιστες εχουν ενα αυτιστικο τροπο να μιλουν που μπορει να εν τζαι μερος της αιτιας της αδυναμιας τους να καταλαβουν ότι εξυπηρετουν ότι υποτιθεται ότι αντιπαθουν. Αφου λογοκρινουν τα δεδομενα, μετατρεπουν τα παντα σε ενα απλοικο σκηνικο με ενα κακο Αλλο, τους εαυτους τους σαν καλους [μονιμα αδικημενους εννοειται], τζαι οσους διαφωνουν μαζι τους σαν πρακτορες του Κακου. Ο λογος της λογοκρισιας εσιει με να καμει με τον αντικειμενικο [περα που τον ρητορικο] στοχο: ο εθνικιστικος λογος συνηθως χρησιμοποιηται για την διεκδικηση εσωτερικης εξουσιας.
Οταν, ας πουμε, ηταν να ανοιξει η Ληδρας, ο Λ. Μαυρος, να παρουμε ενα παραδειγμα, εσιηζετουν, διοτι οσοι το υποστηριζαν ηταν, ελαλεν, προδοτες, οργανα του κατοχικου καθεστωτος κλπ. Ηθελεν να εμπεδωσει ένα καθεστως εσωτερικης λογοκρισιας στην ε/κ κοινοτητα. Ασχετο αν εγεμωνε η β.Κυπρος εποικους χωρις λυση τζαι αν η συνεργασια των τ/κ εν στρατηγικα αναγκαια για οποιανδηποτε ρεαλιστικη [ουτε μαρξιστικη ουτε ιδεαλιστικη] αντιμετωπιση του κυπριακου σαν θεματος πολιτικης πρακτικης.
Τι γινεται ομως αν αποφασισει καποιος να μεν αγνοησει την ανοησια - τζαι δοκιμασει, ετσι για την πλακα η την ευθιξια, να ζητησει τον λογο σε ενα ουδετερο γηπεδο - οπως ας πουμε ενα δικαστηριο;
Κομπλαρει το κοπελλιν υστερα, τζαι ξαφνικα αθθυμαται την «κριτικη» αντι την δαιμονολογια.
Ας δουμε λοιπον μια ιστοριουλα σαν μεταφορικη αναφορα στο ηθος αλλα τζαι στο παραλογο του εθνικου κιτς.

Διευκρινιστικο σχολιο κατ'αρχην: τα δικαστηρια εν παραξενος τοπος να γυρευκεις το δικαιο σου. Υπαρχει που την μια το γραφειοκρατικο κυκλωμα των δικηγορων τζαι των δικαστηριων με τες λεπτομερειων τζαι τες αναβολες [ποιος εσιει ορεξη να βουρα που την μια στην αλλη αναβολη εκτος που τους ηδη εμπλοκομενους που ζιουν που την συγκεκριμενη δομη;] τζαι που την αλλη η "εξαγορα" [οσοι εχουν χρηματα μπορουν να εξαγοραζουν αποφασεις με την χρηματοδοτηση πολυεξοδων δικων η δικηγορων που γυρευκουν λεπτομερειες - αληθκεια ποσα επιασεν ο πολυβης που την εταιρεια «Ηλιος»;].
Αμα, ας πουμε, θωρω τον Λ. Λουκαιδη εν πολλα δυσκολο να μεν σκεφτω με τι ρουσφετι τζαι μεσο εκαταφερε τουτος ο τυπος [που φατσαρει σαν δειγμα κουτοπονηριας τζαι ιδιοτελειας] να το παιζει τζαι δικαστικος απεσταλμενος στην Ευρωπη - παντα με το αζημειωτο. Ιδιαιτερα με τις προσφυγικες περιουσιες. Τζαι υστερα βεβαια υπαρχει τζαι το υπαρκτο διογκουμενο σκανδαλο του δικηγορικου γραφειου του Ν. Παπαδοπουλου που πουλα εξυπηρετηση σε εταιρειες τζαι μεσα στην βουλη - που την επιτροπη οικονομικων. Παντως στην Ευρωπη συζητουν πκιον ακομα τζαι υποπτα δανεια που τραπεζες για δημοσιους αξιωματουχους. Ας εσιει εννοια η Φαμιλια με τες επενδυσεις τζαι τες ευκολιες της. Εσιει τζαι προϊστορια το γραφειο με καταγγελιες που το 2007 τζαι πιο πριν. Καταγγελιες τζαι στην αμερικανικη πρεσβεια ας πουμε...:). Μπορει ο τοτε καταγγελων να μεν ενδιαφερεται τωρα για το θεμα - αλλα τα γραπτα μενουν που ελαλουσαν τζαι οι κλασικοι.

Υπαρχουν ομως τζαι ενδιαφερουσες περιπτωσεις οπου τα δικαστηρια βοηθουν την κοινωνια να αντιμετωπισει συμπτωματα οϊ απλα διαπλοκης τζαι ρουσφεθκιου αλλα τζαι ιστορικων αγκυλωσεων - οπως ηταν ο ρατσισμος στην Αμερικη. Καποτε φκαινουν μας τζαι εμας δακατω αποφασεις που εν αποκαλυπτικες. Πριν λλιον τζαιρον ειχαμε μια δικαστικη αποφαση που εξευτελισεν μια ολοκληρη παραφιλολογια για δηθεν χρηματοδοτηση του "ναι" το 2004. Το "Ποντικι" αναγκαστηκε να απολογηθει τζαι ο Ν. Παπαδοπουλος αποδειξε ακομα μια φορα το επιπεδο της δημοσιας στασης του οταν αγνοαν η εν εμπορεν να καταλαβει το αποτελεσμα η εστω να θκιεβασει καν σωστα τα ονοματα των εμπλεκομενων στην ολην ιστορια. Για μηνες εισιεν μπλοκαρει την χρηματοδοτηση της Αρχης ραδιοτηλεορασης γιατι ενομιζεν οτι ο Πετριδης [που εν επικεφαλης του φορεα] ηταν ο Πιεριδης της δικης. Ο "Πολιτης" εγραψεν τοτε οτι μαλλον εθκιεβασε λαθος το ονομα. Για μηνες!!
Μανα μου το καημενο το μωρο ας πουμε;
Ελεος..εν επιπεδο τουτο για τον επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων της βουλης;
Το πιο πιθανο εν οτι εισιεν κατι απωθημενα με τον Πετριδη τζαι εκμεταλευκεται την θεση του για να το φκαλει περιπατο.
Τζαι υστερα μιλουμεν για ρουσφετι..
Ινταλως να καρτερουμεν, δηλαδη, συνεπεια που τους πολιτικους αμα ο υποτιθεμενος αρμοδιος μιας επιτροπης εδιαχειριζετουν το δημοσιο χρημα σαν ιδιοτελη του υποθεση [διοτι τζαι η εκτονωση απωθημενων τζαι η αδυναμια σωστης αναγωνσης των ονοματων εν θεμα προσωπικο – αναρμοστο για τον δημοσιο ρολο];
Τζαι αμα οι πολιτικοι ασχολουνται με την δυσφορια του κοινου να αθθυμουνται οτι θωρουμεν τα τουτα ουλλα. Τουτο εννοαν τζαι το συνθημα των μελων της Σεκ εξω που την βουλη τον Δετζεβρη: " ο Νικολης στην Στρακκα".
Ουτε ηταν τυχαιο το «Νικολης» για τον «Νικολα». Ακουει τζαι καταλαβει ο κοσμος μεν νομιζεις κ. Φωτεινη μου.

Τωρα ειχαμε τζαι δευτερη δικη με εμπλεκομενους που την βιοτεχνια του εθνικιστικου λογου. Με τον Λ. Μαυρο τωρα. Που μια αποψη εν τζαι εσιει σημασια το ατομο. Εν απλα ενας τυπος που φκαλει το ψουμι του κατεσκευαζοντας υστεριες τζαι πουλωντας λαφαζανιες τζαι μισος. Τζαι σε ετσι περιπτωσεις, εργαζομενων στην βιοτεχνια εθνικιστικης αποβλακωσης, το αδιεξοδο του εθνικισμου να αρθρωσει ορθολογικη αναλυση, καλυφκεται με υστεριες [σαν ειδος απειλης] εναντια σε οσους τολμουν να πουν την αληθκεια. Για την ημιμαθεια που συνοδευκει τουτες τες υστεριες εν θα ασχοληθω τωρα - ετσι τζαι αλλοιως, για να εν καποιος εθνικιστης στην Κυπρο σημερα [υστερα που τοσα τζαι τοσα] ειτε ημιμαθης [οσον αφορα τα δεδομενα] ενι, ειτε λαφαζανης ειτε συνειδητος ψευτης πρεπει να ενι. Παντως το απογειο του Λ.Μ. ηταν η βλακεια του να περιφερει το θεμα της σφαγης τ/κ στον Α. Βασιλειο σαν θεμα [επειδη ηβρεν αναφορες σε ε/κ εφημεριδα τζαι εν εμπορεν να καταλαβει οτι η προπαγανδα ενεν τεκμηριο - το ψεμα που επιστεψεν τον ευατον του]. Αναλογη με την βλακεια του αλλου φωστηρα της βιοτεχνιας, του Α. Μιχαηλιδη του Φιλελευθερου που μας ειπεν το 2009 οτι οι δολοφονιες των τ/κ στο Βαρωσι το Μαϊο του 1964 ηταν "κουβεντες του καφενε". Η ημιμαθεια σαν δειγμα ηθους; Αλλα τζαι τοση αχαπαροσυνη τα γερημα - εν με βαση τζηνη την σφαγη που ηρτεν η μεραρχια. Αλλα ειπαμεν..ειτε εν ηξερουν..ειτε..

Αξιζει να  ασχολειται καποιος με ενα τυπο που αναμασα τα ιδια τζαι τα ιδια γιατι εν η δουλεια του να πουλα μισος τζαι ψεμα;
Οϊ..

 Μονο το χιουμορ τζαι το γελιο μπορει να αντιμετωπισει αποτελεσματικα τουτα τα κολληματα. Τζαι μπορει να τους βοηθησει τζαι τους ιδιους να ξηκολλησουνδηλαδη. Αλλα για να φτασει ως τζηκατω η κοινωνια, θελει, δυστυχως-ευτυχως, τζαι ενα σταδιο που πρεπει να αγωνιστει καποιος/οι για τα αυτονοητα.
Ετσι τζαι αλλοιως το θεμα ενεν ο ταδε η ο ταδε. Το θεμα εν μια ρητορικη που λειτουργα τζαι σαν ειδος τρομοκρατιας για εγκλωβισμο του δημοσιου λογου. Τζαι αμα τους παιρνει καποιος δικαστηριο τουτους τους τυπους, εσιει τζαι χαζιν. Διοτι αν μεν εν τιποτε αλλο καρτερας να δεις ινταλως εν να τα φκαλουν περα αμα απεναντι τους εχουν επιχειρηματα αντι το δικο τους μονολογο που εν εξασφαλισμενος στα παραπανω ΜΜΕ. Πιο παλια ο Λ. Μαυρος εισιεν παει δικαστηριο με τον Μ. Δρουσιωτη: ο Δρουσιωτης εισιεν γραψει οτι ο Μαυρος ηταν που τα παιδακια που ειχαν γλυψιμο στο στρατο [surprise] τον τζαιρο της χουντας [susprise surprise] τζαι οϊ μονο εισιεν προνομιακη μεταχειριση αλλα εκαμαν του τζαι τα κρυφα μαθκια σε διαφορα. Εν ηξερω αν επροχωρησε το θεμα.

Ομως εκαταληξεν η αλλη δικη, με τον Παπαετρου, τζαι επειδη εν εσιει να καμει καν με την βιογραφια του κ. Μαυρου, που στο κατω κατω εν προσωπικο του θεμα, αξιζει να καταγραφει. Ακριβως γιατι εν δημοσιο θεμα.
Φαινεται οτι ο Μ. Παπαπετρου αποφασισε να δοκιμασει τες ρητορικες αντοχες της λαφαζανιας του εθνικιστικου λογου τζαι επηρεν τον Λ.Μ. δικαστηριο για ενα κειμενο που εγραψεν το 2007.
Εγραφε λοιπον ο κ. Μαυρος για την εκδηλωση στην οποια εσυμμετειχε ο Μ. Παπαπετρου: "...διαδηλωσαν το Σαββατο στην οδο Ληδρας εναντια στην Κυπριακη Δημοκρατια".
Ερωτηση δημοσιογραφικης δεοντολογιας [περα που την νομικη]: η λεξη «εναντια» [στην Κυπριακη Δημοκρατια παρακαλω] για μιαν εκδηλωση της οποια οι υποστηρικτες, αντιθετα, ελαλουσαν ότι εθελαν να ανοιξει μια διοδος επικοινωνιας για ολους του πολιτες της Κυπριακης Δημοκρατιας, ενεν ψεμα; Η λεξη «εναντια» εν λαλει ότι οι μεν τζαι ο δε [ ο δημοσιογραφος] εχουν διαφορετικη εκδοχη του τι σημαινει «Κυπριακη Δημοκρατια». Αλλασει τον τιτλο της εκδηλωσης τζαι κατατασσει τους συμμετεχοντες στους εθνικους προδοτες – διοτι τι άλλο ενι [με βαση την λογικη του εθνικου λογου] το να εισαι «εναντια» στην Πολιτεια σου σε καταστασεις ανακωχης-ημικατοχης κλπ;
Τζαι ας προσπερασουμε τη φαιδροτητα της δημοσιας παραστασης ενός τυπου οπως ο Λ.Μ., που αμα τον βολευκει παιζει το τζαι "ενωτικος" [τζαι φιλοπαλαιστινιος τζαι φιλοισραηλινος αναλογως του αερα τζαι της εποχης], τζαι ξαφνικα, αμα συμφερει εννοειται, να τυλιεται τζαι την σημαια της Κυπριακης Δημοκρατιας, τζαι να φκαλει τζαι  φιρμανια ποιος την υπερασπιζεται τζαι ποιος οϊ. Εν γεγονος οτι η εθνικιστικη μνημη εν  νακκον οπως το τυρι το κασκαβαλι - διατρητη. Δαμαι ακομα τζαι την διαφορα των 2 Εοκα θα εθελεν υποσυνειδητα να την εξαφανισει - διοτι εν τζαι οι ενοχες οι γερημες.
Που την αλλην εν τζαι κλασικο συμπτωμα του εθνικισμου στην Κυπρο - το αρπα κολλα η στην νεωτερη εκδοχη το cοpy paste.  Αναλογως των περιστασεων καποιοι παιζουν το όπως βολευκει.
Εν τζαι η φτωσεια επιχειρηματων - αντιγραφουν οτι εβρουν.
Εν τζαι νακκον φρουδικο ωρες ωρες - φκαινουν ας πουμε οι ρατσιστες τζαι κατηγορουν αλλους για ρατσισμο...:)

Πισω στην δικη:                                                               
                                                       Εχασεν ο κ. Λ.Μ.
Ιδου ενα ακομα χαρακτηριστικο μαργαριταρι της εθνικης ρητορικης:
"..[οι διαδηλωτες] βρισκονται εναντια στη απελευθερωτικη υποθεση του κυπριακου ελληνισμου, συντασσονται με την ανελευθερη, αντιδημοκρατικη και κατοχικη πολιτικη του ψευδοκρατους  του Αττιλα. Εναντιον του λαου και σε βαρος της απελευθερωτικης του πορειας."

Τζαι ινταλως αμυνθηκε ο εμπορας του εθνικου λογου;
Ηταν λαλει "αυστηρη κριτικη" τα πιο πανω. Με δικηγορο τον Αγγελιδη. Καλα τα πιο πανω εν "κριτικη" οξα "δηλωση" οτι ο Παπαπετρου, ο Αλλος που δαιμονοποιηται, εν πρακτορας; Τι θα πει "συντασσεται"; Γιατι καποιος ανθρωπος να «συντασσεται» με τουτα ουλλα τα κακα; Το γιατι βεβαια το ανοιγμα της Ληδρας εσημαινε να συντασσεται καποιος με τζηνο ουλλον το κακο, εν λογοκρινομενο. Η ερωτηση που εν πρεπει να γινεται.
Οπως τζαι τωρα ας πουμε - η λυση τζαι τι θα δωσει πισω γεωγραφικα η τουρκικη πλευρα εν μερος της λογοκρινομενης απαντησης που εν πρεπει να δωθει. Για τουτο γινεται πολεμος στην ιδια την διαδικασια.


Εθκιεβασα ότι ο τ/κ δημαρχος [με εισαγωγικα η οϊ] της βορειας Λευκωσιας, ειπεν ότι ξερει τον Γιωρκατζη υιο, ότι εβρεθηκαν τζαι σαν επιχιερηματιες [εισιεν εμπορικες σχεσεις με Τουρκια ο υιος;], τζαι ειπεν χαρακτηριστικα «εάν ο πατερας του ηταν της Εοκα, ο δικος μου ηταν της Τμτ».
Εν ακουσα τον Γιωρκατζη υιο, ουτε ειδα τον Μιχαηλιδη του «φιλελεθερου» να σιηζουν πανια για την απαραδεκτη εξισωση της Εοκα με την παρανομη, τρομοκρατικη, κατοχικη κλπ Τμτ.
Εν ηταν απαραδεκτη συνταυτιση;

Αισχος εστω;...:)
Ιντα στο Sigmalive εγραφεν τζαι τα εξης,που τ/κ εφημεριδα, για τηλεφωνημα αναμεσα στον τ/κ δημαρχο τζαι τον Γιωρκατζη υιο: «Ανέφερε επίσης στον κ. Γιωρκάτζη ότι από τους Τ/κ θεωρείται υποστηρικτής της ΕΟΚΑ (λόγω του πατέρα του), κάτι το οποίο τους προκαλεί προβληματισμό. Ο κ. Γιωρκάτζης του ανέφερε, είπε ο κ. Μπουλουτογλουλαρί, ότι είναι υπέρ της συνεργασίας και της ειρήνης.»
Δηλαδη αν ενι να πιστεψουμε τες τ/κ πηγες [όπως καμνει συχνα ο Νικολακης] ο ετερος γιος της Στρακκας, εκατσεν τζαι ακουεν τον άλλο να του λαλει για την Εοκα σαν προβλημα, τζαι απαντησε του ότι, ο ιδιος, εν υπερ της ειρηνης. Σωστη λογικη απαντηση. Ενεν όμως αποδοχη της εξισωσης της Εοκα με την Τμτ; Εν επρεπε να του κλεισει το τηλεφωνο κλπ κλπ, μπλα μπλα μπλα;
Σαν να επικρατησε σιγη. Αμα υστερα που λλιες ημερες όμως ενας τουρκος δημοσιογραφος απλα εμεταφρασε το Εοκα β σε απλη Εοκα, αμεσως από την Στρακκα τζαι τον διευθυντη του φιλελευθερου, αγνοηθηκαν οι διαψευσεις [παει τζαι η δημοσιογραφικη δεοντολογια της παρουσιασης ολων των τεκμηριων – δηλαδη ο τσουρουλης τι σιηροτερο εκαμε;]
Όπως λαλουμεν εθνικη συνεπεια.
Ξαφνικα κενο..

Οποτε το να πληρωνει 20, 000 ο ΔΙΑΣ  για τες λαφαζανιες του Λ.Μ εν δικαιοσυνη οντως.
Διοτι η δικαστικη αποφαση [σε ένα δικαστικο συστημα που φαινεται να δια εμφαση στην τεκμηριωση των κατηγοριων] λαλει ουσιαστικα οτι ο Παπαπετρου τζαι οσοι ηταν τζιαμαι εν υπερασπιζουνταν το "κατοχικο καθεστως", τζαι αρα ο δημοσιογραφος ελαλεν ψεματα.
Τζαι αναγνωριζει τζαι ο ιδιος οτι ελαλεν ψεματα αφου ουσιαστικα αποσυρεν την θεση για στηριξη του "καθεστωτος" τζαι η δικαστικη του αμυνα, επροβαλε την θεση ότι εκαμνε "αυστηρη κριτικη"...
Η κριτικη όμως εν κατι που καμνεις αναγνωριζοντας ότι καποιος ανηκει σε μιαν ομαδα – «δικων σου» ας πουμε στον αιωνια πολεμικο κοσμο του εθνικου φαντασιακου. Αμα όμως λαλεις ότι καποιος «συντασσεται» με του «εχθρους» προφανως μιλας για ένα καποιον που συμμαχα τζαι «πολεμα» μαζι τους. Αρα αν ανηκει στην κοινοτητα σου εν «προδοτης».
Ξαφνικα ο εθνικη λογος μπροστα στην αναγκη να τεκμηριωσει η να δει τες συνεπειες της ρητορικης του αναδιπλωνεται – εν τολμα να μιλησει για «προδοτες». Μπορει να εν τζαι προοδος. Μπορει να μιλα ο εθνικος λογος χωρις δαιμονολογια;
                                                     Μπορει να δει την συγκριση;
Όταν λ.χ. ο Τασσος εσυνανταν μυστικα τον Σερνταρ Ντενκτας, τι ηταν; Την εποχη που καποιοι εφκαλαν φιρμανια για προδοτες που συντασσονται με την κατοχη κλπ; Η νυχτα της μαγικης μεταμορφωσης της Οικογενειας Ντεκτας σε «καλους»;
Εν της παπαθκιας τα ξυλα τζιαμαι.
By the way αν ο Γιωρκατζης ο νεωτερος ξερει οντως τον τ/κ δημαρχο τζαι εν τον επειραξε οντως η παραλληλη αναφορα σε Εοκα τζαι Τμτ, μπορει να εν τζαι το πρωτο νουσιμο πραμα που την Στρακκα τα τελευταια χρονια. Αλλα υστερα που το δημοσιο ντελιριο αυταρχισμου του αλλου γιου…

Πισω στους λαφαζανηες τζαι τα κλισε του δημοσιου λογου που λειτουργουν σαν απειλες στην εκφραση. Ισως να εν καλα να σκεφτουμε την πιθανοτητα να δημιουργηθει ενας οργανισμος οπως η ΑCLU στην Αμερικη, που παει στα δικαστηρια για θεματα πολιτικων δικαιωματων.
Για τες εθνικες υστεριες αλλα τζαι ευρυτερα. Τα δικαστηρια εν λυουν προβληματα - εχουν ομως ιστορικο χαζιν αμα οι εθνικιστες αναγκαζουνται να εξηγησουν.

                                                                     Φαινεται το κενο.
Ακομα τζαι η «θεα του κενου», εν ειδος προοδου.
Εν να ερτει τζαι "η εποχη των φωτων" που ελαλεν τζαι ο Λιασιδης τζαι τουτα εν να τα αθθυμαται ο κοσμος στο μουσειο της αθλιοτητας.

Υ.Γ. 1. Μα σαν να ειπεν κατι στα τουρτσικα ο Αρχιεπισκοπος αμα τον ερωτησαν για τα ονοματα των 2 κεντρων στα οποια εβρεθηκαν οι Χριστοφιας – Ερογλου στην Πυλα;
Κοιτα να δεις που ξερεις τζαι τουρτσικες φρασεις ο Τομμυς. Η φραση τζαι η ερμηνεια της:
«Ο ντουνιάς, ο κόσμος είναι ένας τροχός και γυρίζει και μπράβο σου που τα καταφέρνεις να τον γυρίσεις. Δεν ξέρω ποιός καταφέρνει να τον γυρίσει. Αν βρεθεί εκείνος που θα τον γυρίσει τότε η λύση του Κυπριακού θα είναι δεδομένη».

Που τες ενδιαφερουσες δηλωσεις της νεας χρονιας μεχρι στιγμης. Τουλαχιστον τουτος, κοφκει τζαι νακκον ο νους του,ελισεται, κρατα τζαι νακκον πισινες, η μπορει να καμει τζαι κινησεις για να εσιει τζαι ενδιαφερον το εργο. Ο άλλος που την Στρακκα, τονμ τελευταιο τζαιρο, παει για μπουλτοκ. Μαινομενος, σαν να φκαλει ένα εσωτερικο κενο περιπατο τζαι λασσει για να μεν αρθρωθει τζηνον που φαινεται [τζαι που ισως εν τζαι εσωτερικος τρομος] : «ο γιος είναι κενος».

Υ.Γ. 2. Ατε να δουμεν αν θα τολμησει η Ενωση Συντακτων να υπερασπιστει μελη της που ετσι ξεκαθαρη προσπαθεια τρομοκρατησης τους. Ο Διευθυντης ειδησεων του Φιλελευθερου [τζαι το alter ego  του, το σκιτσο, ο Πιν] εν εχουν ενδοιασμους – εν με την λογοκρισια ξεκαθαρα. Υστερα λαλουμεν, μα χειραγωγουν στα ΜΜΕ;
Αν θελετε αποδειξη ετους δημοιογραφους που στηριζουν τις απειλες εναντιον συναδελφων τους. Ινταλως το λαλουν τουτο στην Ελλαδα;
Τουλαχιστον εισιεν που το αγνοησαν..:)
Αλλα περα που τον τραμπουκισμο, εν πρεπει να φευκει το θεμα που την ουσια: Που εν η γελοιοτητα μιας αποπειρας να λογοκριθει το οφθαλμοφανες κενο.
Ξαφνικα ηρτεν μου η εικονα μιας μουττης μεγαλης, που διογκωνεται, σαν του Πινοκιο τζαι αναζητα στο κενο της αμηχανιας του λογου, τα εκατομμυρια του Μιλοσεβιτς. Λαλεις; Ειπαμεν εν ουλλοι κριμαν. Αλλα αμα ο άλλος φκαινει μονος του πανω στο κλιμα;..:)…Το μελλον του χιουμορ, αν μεν τιποτε αλλο, προδιαγραφεται ενδιαφερον με ετσι νουμερα..:)