Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανιχνευση τεκμηριων τζαι πλαισιου υστερα που την εκρηξη: η γεωπολιτικη,η παγκοσμια διασταση της χειραγωγησης των Μιντια, τζαι τοπικες ισορροπιες

Οπως τζυλα ο χρονος, αναποφευκτα, τα τοπικα μας ζητηματα θα διασταυρωθουν με τα ευρυτερα τζαι τα παγκοσμια.
Οσοι ενομισαν οτι η υστερια των Μιντια ηταν απλα ενα επεισοδιο, εν καλα να δουν ευρυτερα - για να ακονισουν τις αντιστασεις τους, αλλα τζαι για να μπορουν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους σαν πολιτες που φαινονται να θελουν να τους τα υφαρπασουν τα Μιντια που προτιμουν καταναλωτες τζαι συμμετεχοντες σε ποικιλα ριαλιτυ-πανελ κλπ..
Οσοι νομιζουν οτι μπορουν να αποφυγουν την γεωγραφικη θεση της Κυπρου με χαζες ατακες, εν τζαιρος να ξυπνησουν στην ανατολικη Μεσογειο. Γιατι ο γεωγραφικος μας τοπος εν προκειται να αλλαξει.
Τζαι οσοι ενδιαφερονται μπορουν επισης να δουν, οτι υπαρχει μια πλειοψηφια που βιωνει την συλλογικοτητα σαν αυτονοητο προιον της καθημερινοτητας,
τζαι εν να αξιολογηθουν αναλογα τα αππωματα μερικων για φτηνη πολιτικη υπεραξια.
Ο ιστος που διατηρει την συλλογικοτητα, εν η αλληλεγγυη..
τζαι το πλαισιο, η "συναινεση"..που μπορει τζαι να υπαρχει ηδη σαν δυναμικη στην καθημερινοτητα..
Εν να δειξει..
Παντως μερικους που εν κολλημενοι με τες αγορες, ειπαν τους τζαι οι Moodys - οξα εν ηξερουν μερικοι ιντα που εν το "εριστικο κλιμα"..η ποιοι το κατασεκυαζουν..
Τζαι τυχαια βεβαια, εχουμε τζαι μια ενδαφερουσα παρεμβαση μιας ερμηνειας ενος δικαστη, που θελει την πολιτεια να παρεμβαινει στα εσωτερικα οργανισμων της κοινωνιας των πολιτων - οπως τα κομματα...
Τα κομματα σαν επιχειρησεις με διεκδικηση μετοχων;
Οξα να το δουμεν σαν την δικαστικη διασταση της αποστασιας - η οποια προστιθεται στην εκκλησιαστικη...

Αλλα ειπαμε να περιμενουμε, την ιστορικη αλληλεγγυη να αναδυθει...

Επειδη η θεση του μπλογκ ενι οτι η αμυνα απεναντι στα κυριαρχα Μιντια, χρειαζεται καθυστερηση [για αναλυση τζαι αποφυγη συναισθηματικης χειραγωγησης] στην επεξεργασια της πληροφοριας, εν να απλωσω τα σχολια σε ενα πλαισιο ειδησεογραφιας της εφτομαδας...
Τζαι το πλαισιο αναποφευκτα εν παγκοσμιο - διοτι η εκρηξη εγινε που εκρηκτικα που μας εφορτωσαν οι αμερικανοι λογω των διαμαχων [τζαι των δικων τους εμπλοκων] στα της περιοχης-περιγυρου μας..

Η αξιοπιστια των διεθνων ΜΜΕ εσιει δεχτει 2 γερα πληγματα τις τελευταιες εφτομαδες.
Αρχικα ηταν η υποθεση Murdock. Το οτι τα Μιντια του ιδιοκτητη εκατονταδων εφημεριδων, τηλεοπτικων-ραδιοφωνικων σταθμων παγκοσμια, εκαμναν κομπινες σε συνεργασια με κρατικες υηρεσιες [οπως η αστυνομια], εν απλα η κορυφη του παγοβουνου.
Το εγκλημα που θα συνεχιζει παντα να ακολουθει την αυτοκρατορια του Murdock, εν η χειραγωγηση σιλιαων αχαπαρων αναγνωστων-θεατων-ακροατων, που τα μιντια του με πιο κλασικο παραδειγμα την εισβολη στο Ιρακ το 2003. Τοτε εν εκφραζαν οι δημοσιογραφοι ουτε την κριση ουτε την αποψη τους για τα ψεματα που εδιοχετευκεν το πενταγωνο, τζαι οι ανα την υφηλιο αμερικανικες πρεσβειες. Ενα ατομο αποφασισεν, τζαι τα Μιντια του υπακουσαν. Ο ιδιοκτητης αποφασισεν τζαι οι επιλογες του δημοσιογραφου ηταν απλα πως θα εκτελεσει την διαταγη.

Τζαι φυσικα τουτη η δομη ελεγχου τζαι κατευθυνσης της πληροφοριας, ενεν ασχετη με την επιθεση της πλειοψηφιας των Μιντια εναντιον της Δημοκρατιας τζαι των θεσμων της την εφτομαδα μετα τις 11 Ιουλιου. Καποιοι αποφασισαν για την κατευθυνση τζαι τα Μιντια [ιδιοκτητες η κυκλωματα αρχισυνταξιας] εστιασαν στον Χριστοφια.
Μπορει καποιοι να επεριμεναν να καμουν επιθεση -οϊ για το Βασιλικο αλλα για πολλα αλλα. Για την αρνηση του να υποταχτει στις επιταγες των νεοφιλευθερων της αστικης ταξης για την ΑΤΑ, η για το μη-ξεπουλημα των δημοσιων οργανισμων.
Αλλοι ειχαν παθει υστερικο αμοκ για το κυπριακο αφου ο Χριστοφιας εβαλεν μπροστα στην κοινωνια την πραγματικοτητα του τι συζητουμε.
Τζαι αλλοι εν φαινεται να τους ενδιαφερει τιποτε ιδιαιτερο εκτος που μια καρεκλα - ακομα τζαι αν μεινει τελικα μιση, η ακομα τζαι με ενα ποϊ.

Υστερα, στον χωρο των διεθνη Μιντια, ειχαμε ενα νεο ενδιαφερον φιασκο. Μολις εμαθευτηκαν τα γεγονοτα στην Νορβηγια τα διεθνη δυτικα μιντια [με τη διαχυση κατινιων μεσα που σελιδες facebook, μηνυματα twitter κλπ] εστιασαν [χωρις αποδειξη παλε] στους ισλαμιστες.
Ο ακροδεξιος δολοφονος δαμαι εχαλασεν τους την σουπα. Επαραδεχτηκεν οτι το εκαμεν.
Το εγκλημα που εκατασκευασαν τα δυτικα Μιντια με την υστερια τους εναντια στο ισλαμ, ηρτεν τωρα να διεκδικησει τα ρεστα του - ξεφτιλιζωντας τους, εστω τζαι αθελα.
Αν ομως εσκοτωνετουν τζαι εν αφηνε ιχνη;
Εν ηταν πιθανο να επερναν η γνωστη υστερια "μισος για τον αλλο" - που οδηγησεν σε τοσα εγκληματα το 2003, που οδηγα σημερα στην χειραγωγηση; Ακομα τζαι στις online εκδοσεις "σοβαρων" εφημεριδων οπως οι New York Times, επαιζεν η υστερια για ισλαμικο δακτυλο που κεκτημενη ταχυτητα, αρχικα..

Η συγκριτικη αναφορα ενεν τυχαια - εν το πλαισιο μεσα στο οποιο πρεπει να γινει κατανοητη η τοπικη διασταση των δεδομενων..

Να προσθεσω επισης οτι τουτο το,νορβηγικο τωρα, επεισοδιο ακροδεξιας υστεριας κατασκευασμενης που τα μιντια, ενεν το πρωτο . Πριν λλιους μηνες εγινε αναλογη επιθεση στις ΗΠΑ.
Για να εχουμε εικονα του κοσμου στον οποιον ζιουμεν.
Συμφωνα με μερικες αναφορες ο αρειος-χριστιανος, φαινεται να εισιεν ακρες μεχρι τζαι την ανατολικηΜεσογειο..
Ουλλα διακλαδωνουνται παραδοξα..
Η πιο απλα , ειμαστεν μεσα σε ενα γενικο συστημα, τζαι στην συγκεκριμενη περιπτωση, εμεις οι κυπραιοι ιθαγενεις, ειμαστεν σε ενα νευραλγικο γεωπολιτικο συνορο...
Τζαι εν καλα να εσιει καποιος το νου του - τζαι την καχυποψια του..Στες φημες, τες κατινιες τζαι τις χειραγωγισιμες ομοβροντιες πληροφοριακων επιθεσεων που την βιομηχανια fast food πληροφορησης...

Τεκμηρια...
Δακατω μετα την αρχικη υστερια, αρχιζουν να εμφανιζονται διαφορα περιεργα που το σημειο της εκρηξης.
Σε ενα ηπιο πλαισιο, μπορει να πει καποιος εγιναν λαθη - να φωναζεις υποτιθεται για τον κινδυνο πριν, τζαι την ωρα που υπαρχει μια φωθκια διπλα που τα πυρομαχικα να διας ενα λαστιχο σε εφηβους να συρνουν νερο;
Τζαι τα γερημα τα χορτα, ποιος επρεπε να τα καθαρισει;
Τζαι φυσικα η πρεσβεια εξακολουθει να εν αφαντη.
Αρχιζει ο κοσμος να μιλα για τις ευθυνες του στρατου..καποιοι πασιν να πουν την απαγορευμενη λεξη "βαθυ κρατος"..

Να δουμεν ομως τζαι την γεωπολιτικη διασταση - που μερικοι καμωνονται τωρα οτι εν καταλαβουν..
Δηλωσεις των πολιτικων τοτε που μας υποχρεωσαν οι αμερικανοι να πιασουμε το φορτιο.
Ιδου ο Περδικης τοτε..
"..ως κινημα οικολογων οφειλουμε να πουμε οτι αυτη η κριση ειναι αποτελεσμα μιας επιθετικης, αρπακτικης πολιτικης του απροσκλητου παγκοσμιου χωροφυλακα που λεγεται Ηπα.."
Φοβερον α;. Αμα σκεφτεις ιντα καττουθκια εχουμε σημερα απεναντι στους "χωροφυλακες" τζαι τους τοπικους του εκπροσωπους..
Οπως εγραψα τζαι πιο παλια, κατι εγινε τον Δετζεβρη, οταν ηταν να κλεισει μια συμφωνια για το φυσικο αεριο..Τοτε, διαφοροι, ανακαλυψαν το Ισραηλ σαν "εταιρο"..παραδοξα τζαι σιασουρικα..
Αλλα αλλην φορα για τζηνον..

Ετον τζαι τον Αναστασιαδη [της τοτε εποχης διοτι τουτος οπως παει λαλει οτι βολευκει αναλογως ακροατηριου τον τελευταιο τζαιρον..ινταλως εκαταντησεν τζαι τουτος..προχτες εφταιξεν του τζαι ο Καρογιαν..πιιιιι..κατσε την μαππα κατω κυριε Νικο..εκτος του οτι επουλαν καλλιτερα η αλλη εικονα, οπως τζαι να το καμεις..οποιος κατοικα σε γυαλινο σπιτι εν το παιζει πετροπολεμος..]..
"Υπαρχουν εκεινοι εκ των ξενων που θα ηθελαν να δουν να παιρναμε μετρα με βαση τις δικες τους επιθυμιες. Εμεις ενεργουμε μεσα στα πλαισια του ΟΗΕ, θελουμε να κρατησουμε με καθε τροπο τις αριστες σχεσεις που διατηρουμε με ολα τα κρατη."
Τζαι ξαφνικα βρεσιει πολιτικαντισμο τον Ιουλην.

Να αθθυμηθουμε τζαι τα δεδομενα. Το 2006 το Ισραηλ καμνει εισβολη στον Λιβανο τζαι για πρωτη φορα σπαζει τα μουτρα του μπροστα στο ανταρτικο της Χιζμπολαχ.
Στο τελος του 2008 γινεται ακομα μια επιθεση στην Γαζα με πανω που 1000 νεκρους.
Σε τουτο το πλαισιο το Ισραηλ προσπαθει να επιβαλει δικους του κανονες στην ναυσιπλοια της περιοχης με την βοηθεια των αμερικανων. Η περιπτωση του πλοιου με το φορτιο που εκατεληξεν στην Κυπρο εν εισιεν στοχο την Συρια, αλλα την Χιζμπολαχ. Συμφωνα με το Ισραηλ εμπορεν να υπαρχουν υλικα για να καμνει ρουκετες κλπ η οργανωση. Αμα σκεφτει καποιος ποσα ψεματα εσιει διοχετευσει στην παγκοσμια πληροφορηση το Ισραηλ, μεσω των Ηπα αλλα τζαι των μιντια του Murdock, για να μεν ξηχανουμε το αρχικο πλαισιο, εν μαλλον σαφες οτι το ζητουμενο ηταν η επιδειξη δυναμης ενος χωροφυλακα. Η Χιζμπολαχ μπορει να πιανει τα εκρηκτικα της τζαι μεσω χερσαιας μεταφορας - μεσω Ιρακ, αφου η "σοφια" του αμερικανο-ισραηλινου λομπυ/αξονα, οδηγησεν στην διαχυση της επιρροης τουΙραν στο Ιρακ..
Ο Χριστοφιας τζαι η πολιτικη ηγεσια τοτε, εκαταλαβαιναν το, τζαι αναγκαστηκαν να δεχτουν το φορτιο αμα οι αμερικανοι επικαλεστηκαν στο συμβουλιο ασφαλειας - επιασαν μας το ποϊ μας σε σχεση με το κυπριακο. Το κυπριακο σαν ο μονιμος μηχανισμος εγκλωβισμου...
Αλλα, οπως σωστα ελαλεν τοτε ο Αναστασιαδης, θα ηταν ανοητο να εγκαταλειψουμε τις στρατηγικες μας σχεσεις λογω του εκβιασμου.
Διοτι η συνεχεια τζαι οι προοπτικες του παροντος μαλλον δειχνουν οτι η αναγκη για παρεμβαση της κυπριακης δημοκρατιας στον μουσουλαμνικο κοσμο εν πιο εντονη παρα πιο λλιη.

Που τα τοτε τι εγινε;
Κατ'αρχην η Τουρκια εκαμεν 2 κινησεις που την αναβαθμισαν γενικοτερα: ανελαβεν εμμεσα τον ρολο του κατηγορου του Ισραηλ για την Γαζα, ενω εκαμε τζαι μια θεαματικη μεσολαβηση για το ιρανικο πυρηνικο προγραμμα..
Αλλα τζαι οι αλλοι παικτες αναβαθμιστηκαν γυρον μας, τζαι ας θωρουν μερικοι δακατω το αρφαλι τους σαν τεκμηριο του κοσμου γυρον τους..
Η Χιζμπολαχ στον Λιβανο εσιει αναβαθμιστει σαν βασικο παικτη στην κυβερνηση - τζαι για οποιον παρακολουθει με τις ευλογιες τζαι της Τουρκιας, τζαι της Σαουδικης αραβιας - τζαι εννοειται του Ιραν που εν ο στρατηγικος της συμμαχος.
Στα νοτια μας συνορα οι αλλαγες στην Αιγυπτο δειχνουν οτι η χωρα κινειται ειτε προς καποια εκδοχη πολιτικου νασερισμου, η ισλαμισμου με αξονα της Μουσουλμανικη αδελφοτητα τζαι προτυπο την Τουρκια.
Τζαι για οσους εχουν φαντασιωσεις με την Συρια, ας σκεφτουν οτι ο ιστορικος αντιπαλος του Μπααθ, ηταν ο ισλαμισμος..
Οι ιδιοκτητες του φορτιου, οι αλλες χωρες που εμπλεκουνταν στην διαμαχη του 2009, που ελαλεν τζαι ο Αναστασιαδης οτι εν θα εχαλουσαμεν τις σχεσεις μαζι τους, αναβαθμιστηκαν..
Εκτος αν μερικοι θεωρουν οτι θα ταυτιστουν με τον νορβηγο μουτζαχεντιν..
Ειμαστεν στην ανατολικη μεσογειο κυριοι..
Συνελθετε..
Δετε γυρον σας..
Ειμαστε σε μια περιοδο μεταμορφωσεων, τζαι οποιος εν κινηθει προσεκτικα, μπορει να χασει πολλα παραπανω απο οτι φανταζεται καποιος σε ενα επικοινωνιακο γραφειο...
Αν θελετε να το δειτε σε σχεση με το φυσικο αεριο, η νεα σταση του Λιβανου εν να εσιει την υποστηριξη του περιγυρου αν δεν προσεξουμε..Τζαι αμα βρεθουμε σε αντιπαραθεση με τες αραβικες τζαι μουσουλμανικες χωρες [η τζαι καθεστωτα] γυρον, τοτε, εν θα εν μονο θεμα αναγνωρισης της βορειας κυπρου, αλλα τζαι μεταφορας τζιαμαι επενδυσεων τζαι προπτικων..

Οπως πρεπει να καταλαβουν οι εθνικοφρονες οτι η ανοησια τους [για να το πουμε ηπια ] της 15ης ιουλιου, θα σφραγισει για αιωνες την βορεια κυπρο, με μονη ελπιδα μιαν λυση για να ισορροπησει καπως το σκηνικο, ετσι τζαι η Ανατολικη Μεσογειος εν ενας μουσουλμανικος ωκεανος, τζαι εν ηταν καθολου τυχαια η επενδυση των ε/κ στα κοσμικα αραβικα καθεστωτα μεχρι τωρα..
Οξα ηταν τζαι η στηριξη του Νασερ στην Εοκα την πρωτη, "ιδεολοψια";
Ηταν οι συμμαχιες στον χωρο μας. Οσοι νομιζουν οτι θα τα φκαλουν περα αγνοωντας τον περιγυρο, απλα καμνουν ακομα μιαν πασα στην αναβαθμιση της βορειας κυπρου...

Η αδεσμευτη τζαι πολυ-πολυπολικη εξωτερικη πολιτικη, εν μερος της ιστορικης παραδοσης επιβιωσης της Κυπρου - τζαι ακολουθηθηκεν που ουλλους τους προεδρους [ως τζαι ο Κληριδης εγορασεν οπλα που την Ρωσσια]..
Οξα η υστερια με τις "ιδεοληψιες" εσιει σαν στοχο τζαι την αδεσμευτη πολιτικη του Μακαριου;
Να το πουν οσοι θελουν να ανοιξουν ετσι ιστορικο κεφαλαιο..
Για να δουμε τζαι ποιο εν το πραγματικο αντικειμενο της συζητησης..
Τζαι αν ο Μαρκος Κυπριανου [αλλα τζαι το Δηκο ευρυτερα] θελει μιαν ευκαιρια να διεκδικησει τζαι να υπερασπιστει ενα ιστορικο ρολο, τουτο το πλαισιο, της υπερασπισης της πολιτικης των πολλαπλων ισορροπιων στο γεωπολιτικο μας πλαισιο, εν το πεδιο που μπορει να εκφραζει τζαι μιαν ευρυτερη σημειολογια - που να παραπεμπει τζαι τον Σπυρο, σαν υπουργο εξωτερικων του Μακαριου, που εγινε επισης στοχος γιατι υπερασπιστηκεν ενα αυτονομο κυπριακο ρολο στο γεωπολιτικο τζαι διεθνες πλαισιο..
Ηταν να πω τζαι για την αναλογη παραδοση πολυ-πολικης εξωτερικης πολιτικης του Τασσου..
Να δουμεν ποιος εν να την υπερασπιστει τζαι τζηνη την παραδοση..
Οπως σπαζει η μονοδιαστατη υστερια, εν να αναδυθουν τζαι παλε οι πολλαπλες εκδοχες που καμνουν την δημοκρατια ενα συνολο θεσμων βασισμενων στην διαφοροποιηση..

Να ερτωμεν τζαι στο κυπριακο...
Μια ακομα ιστορικη στιγμη που ελογκριθηκε..οπως επηενε να ερτει ο Ερντογαν, τζαι εκυκλοφορουσαν που τα τ/κ μιντια φημες για το βαρωσι, ενας φιλος μου εγραψεν μου..
"Το 2011 μπορει να περασει στην ιστορια σαν ο χρονος που επροσφερθηκε το βαρωσι, τζαι οι ε/κ εν το επηραν χαπαρι.."
Τεθκιο ηταν το κλιμα τοτε...
Τελικα ο Ερτνογαν εν εκαμεν την προταση που αναμεναν διαφοροι..
Μπορει να το αναβαλεν γιατι εισιεν ενταση στην Τουρκια για το κουρδικο.
Αλλα μπορει τζαι να εσκεφτηκε..
"Αφηστους ε/κ να σφαχτουν, να αμφισβητησουν ακομα τζαι την προεδρια που εν ο θεσμος πανω στην οποια στηριζεται η κυριαρχια που μονοπωλουν, τζαι το βαρωσι μεινισκει ωσπου να φερουν τα μιλια τους..τζαι ως τοτε κτιζουμεν τζαι την Μορφου.."
Ο λογος που ηταν ιστορικη μερα η 19η ιουλιου στην κυπρο, τζαι ιδιαιτερα στην βορεια κυπρο, ηταν οτι για πρωτη φορα τ/κ υποδεχτηκαν τουρκο ηγετη σαν ηγετη "κατοχικης δυναμης"..τζαι μερικοι εκρατουσαν κυπριακες σημαιες..
Μπορει να αγκριστηκεν τζαι με τουτους ο Ερνοτγαν..
Αλλα... την εφτομαδα που εμαχουνταν μερικοι με την προσπαθεια θεαματικου πραξικοπηματος,
εσκεφτουμουν οτι λογικα τζαι δομικα την 15η ιουλιου ακολουθαν την η 20η ιουλιου..
Τζαι η 20η ιουλιου μπορει να ενι μια μπλοφα σημερα..
να γινει μια προσφορα στους ε/κ που αν την απορριψουν [δευτερη απορριψη στα μαθκια ουλλων των ξενων/διεθνων κλπ],
τοτε θα αποδειξει οτι εν θελουν λυση.
Οποτε η ενταξη της βορειας κυπρου με το ενα η εναμισυ ποδι στην ευρωπη αυτονομα απο την νοτια [πια ] Κυπρο, την κυπριακη δημοκρατια τωρα, θα ηταν το πιο βολικο για τζηνη την πολιτικη...
Το οτι μερικοι καμωνονται οτι εν καταλαβουν την σημασια [τζαι την λειτουργια] του θεσμου της προεδριας της κυπριακης δημοκρατιας, εν επισης γραφικο..
Η προεδρια εν ο θεσμος που αναγνωριστηκε που τον Οηε, υστερα που το 1963-64, σαν εκπροσωπος της δικοινοτικης πολιτειας - για τουτον τζαι οι ε/κ διαχειριζονται μιαν δικοινοτικη πολιτεια μονοι τους..Διοτι, λαλει το σεναριο, υπερασπιζονται τα δικαιωματα τζαι των τ/κ..Τζαι, ιδιαιτερα, μετα το 74 τουτος ο θεσμος, εν το κομβικο σημειο που αναγνωριζεται διεθνως [που το εξωτερικο], τζαι εν το σημειο μεσα που το οποιο οι ε/κ παρουσιαζονται προς τα εξω σαν αντιπροωσποι του συνολου της Κυπρου...
Τζαι αφου οι αλλοι θεσμοι, ενι [ η μπορει να επιχειρηματολογησει καποιος οτι ενι] συμπληρωματα των ε/κ κοινοτικων θεσμων της Ζυριχης, η προεδρια εν ο κατ'εξοχην θεσμος που κατοχυρωνει την συνταγματικη συνεχεια [παρα το καθεστως εκτακτης αναγκης που επικρατει μετα το 1963-64], εστω τζαι χωρις την παρουσια τ/κ..
Αν αυριο υπονομευτει τουτος ο θεσμος [για ενδοκοινοτικους μικρο-πολτικαντισμους], απλα οι ε/κ θα εχουν χασει ακομα ενα κομματι συνολικης κυριαρχιας - τζαι η καρεκλα, για οσους εχουν φαντασιωσεις, ακομα ενα ποϊ...
Οσοι καμωνοναι οτι εν θωρουν, απλα προσπαθουν να αποφυγουν το πλαισιο -- οπως αλλωστε καμνουν για την δικοινοτικοτητα της πολιτειας αμα μιλουν σε εσωτερικο κοινο..
καμνουν οτι ξηχανουν...

Εν οπως την φαση που καθε φορα που μια κατασκευασμενη ωρολογιακη ανθρωπινη βομβα σκαζει που τον χωρο της ακροδεξιας, φκαλουν τον ταχα μου ψυχοπαθη..
Ενεν μια απομωνομενη περιπτωση στην νορβηγικη κρυαδα..
εν λογικο προιον του κλιματος τζαι της υστεριας που καλιεργουν μερικα Μιντια..

Πισω στην Κυπρο.. Φκαινουν ενδιαφεροντα στοιχεια τζαι αναφορες..

1. Αμα ακουομεν ειδησεις ακομα τζαι που την επιτροπη αμυνας, εν ενδιαφερον..Ο Βαρναβα, της Εδεκ, με οσα κολληματα τζαι αν εσιει με την κυβερνηση, εκαμεν 2 ενδιαφερουσες παρεμβασεις. Την Παρασκευη εδιαψευσεν μιαν "ειδηση" που εμεταδιδαν καποια καναλια, οτι ενας αξιωματικος ειπεν του Παπακωστα οτι εσιει ευθυνες.
Ετσι που περιεργεια, τζηνη η επιτροπη δεοντολογιας λειτουργει;
Πκιερουμεν καποιον να καμνει τι;
Τζαι να αθθυμισω οτι οσοι τα εχουν με την ηλικια του Παπακωστα τωρα, τοτε, το 1998, εφκαλαν εναν "υπερηλικα" προεδρο, με την κατανοηση οτι εν θα πολλοασχολειται με την διακυβερνηση εκτος που το κυπριακο. Τζαι γυρον γυρον εστησαν την κομπινα του χρηματιστηριου. Διοτι ουλλα θα επανελθουν σαν μνημες συγκριτικες - ιδιαιτερα τωρα που μια πτερυγα του κεφαλαιου ακονιζεται παλε να φαει που τον δημοσιο πλουτο τζαι που το συλλογικο εισδημα των μισθωτων.
Την δευτερα ο Βαρναβα ειπεν μας ακομα κατι ενδιαφερον - οτι η εθνικη φρουρα/ο στρατος εισηγηθηκεν 3 τοπους για την φυλαξη των πυρομαχικων: Ζυγι, Μαρι, Πολεμιθκια [στο ΚΕΝ]. Σιγα σιγα εν να γινει πιο κατανοητο οτι με την ωρολογιακη που μας εφορτωσαν οι αμερικανοι οι πιθανοτητες φυλαξης εν ηταν πολλες. Εκτος αν μερικοι εθελαν να πασιν στα Πολεμιθκια. ..;
Τζαι μεινισκει βεβαια τζαι το ερωτημα - τι δεν εκαμαν μερικοι, στα πλαισια της δουλειας τους, τζαι εγινεν η εκρηξη στο Μαρι, ενω στην Παλωθκια εν εγιναν εκρηξεις.
Μπορει καποιοι στην εθνικη φρουρα να ξερουν να φυλαξουν πυρομαχικα, ενω καποιοι αλλοι να εκαμαν λαθη;
Τουτη η ευαισθησια μπορει να πηγαζει τζαι που την προσπαθεια να καμει ο Βαρναβας την δουλεια του καπως με συνεπεια [διοτι εσιει δικαιον ο γ. εισαγγελεας οτι τουτα ουλλα προσφερονται τζαι σαν καταναλωτικα θεαματα],
αλλα μπορει να πηγαζει τζαι που την δυσφορια στην αριστερη/αριστερογενη πτερυγα της Εδεκ καθως ειδαν μερικους που το κομμα τους να καμνουν πλατες στην εοκα β, αλλα τζαι να μπαινει υπο κατηγορια η ιδια η ιδρυση της Εδεκ. Γιατι αμα μιλουν μερικοι για "ιδεοληψιες" για τις σχεσεις με τους αραβες τζαι τον περιγυρο, που εν να παει να σταθει τζαι ο ιδρυτης τζαι η Εδεκ της "αφροασιατικης αλληλεγγυης"; Οξα ξηχανουνται οι σποντες του "κοριου" [που τωρα παιζει το φιλος με την σκοτεινη οψη της εοκα διαχρονικα] για την cypro-libyan;
Θα επανελθουν, αν η Εδεκ αποδεκτει την υστερια...
Τζαι οπως οι φιλελευθεροι εχουν να τραβησουν κιτς τζαι κοντρες με τους εθνικιστες που μερικοι χρησιμοποιουν τωρα για φτηνη πολιτικη, ετσι τζαι οι εδεκιτες θα ανακαλυψουν, αν δεν υποψιαζονται ηδη, οτι το υπογειο, πανω στο οποιο πατουν, κρυφκει πολλα απωθημενα..

2. Τεκμηρια τζαι η αυτονομια των γραφειοκρκατικων δομων..Η δημοσιοποιηση του βιντεο στο οποιο ακουουνται φωνες να μιλουν στο στυλ παιχνιθκιου ["τα πυροτεχνηματα, ολε" κλπ - εν εχω διαψευση μεχρι στιγμης], δειχνει τουτο που υποψιαζεται πολλυς κοσμος - οτι οι νεαροι που ηταν τζιαμαι μαλλον εν ειχαν επιγνωση του κινδυνου. Ποιος φταιει για τουτον; Τζαι η πιθανοτητα, η φωθκια να μεν ηταν τυχαια μεινισκει..Μπορει για τουτον μερικοι να ανησυχουν για την ερευνα.
Το Ρικ εν εκφραστικο της γενικοτερης γραφικοτητα τζαι υποκρισιας των ημερων. Ο Χριστοφιας τζαι η κυβερνηση υποτιθεται επρεπε να ξερουν τι εκαμναν ακομα τζαι στρατιωτικοι που τους αντιπαθουσαν ιδεολογικα.... Καλα το Ρικ που εν τζαι δημοσιο ιδρυμα [τζαι μπορουμε να το κρινουμε ουλλοι αφου μεταδιδει], γιατι καμνει πολεμικη της κυβερνησης - τζαι με δυσκολια ωρες ωρες ισοροπουσε καπως; Ελογοκριθηκε ως τζαι μια κηδεια στην οποια προφανως εν θα επαιζεν η υστερια. ..Αμα η κυβερνηση εν μπορει να διασφαλισει καν αντικειμενικοτητα που το Ρικ για τον εαυτο της, εμπορεν να ελεγχει αξιωματικους που την αντιπαθουσαν, τζαι αλλους που εβαρκουνταν [ας πουμε] να κοψουν χορτα;
Ειπαμεν..Μπορει να υπαρχει τζαι στην Κυπρο "βαθυ κρατος" - τζαι ας καμνουν οτι τα εξηχασαν οσοι το επαιζαν "ειδικοι" για τουτο το κολπο στην ..Τουρκια..:)
Η μπορει να υπαρχει απλα, μια αργη, προβληματικη γραφειοκρατικη δομη - για να δωκουμε τζαι την πιο ηπια εκδοχη...

3. Οι κινητοποιησεις στην Παλωθκια για τα πυρομαχικα, αλλα τζαι τα επεισοδια στο ΚΕΝ Λεμεσου με γονιους τζαι στρατιωτικους, εν εκφραστικα μιας δυσφοριας για τον στρατο, σαν δομη..που αναδυεται εστω τζαι αν προσπαθουν οι λαγνοι του "εν δυο κατω" να λογοκρινουν.. κατι σαν πρωτη ανιχνευση για το βαθυ κρατος η την συζητηση για την χρησιμοτητα του στρατου..τζαι την λειτουργια του..
Οσον τζαι να φωναζουν οι υποστηρικτες της στρατιωτικης πειθαρχιας - οι οποιοι με την φορα που ειχαν παρει εκοντευκαν να μας πουν τζαι οτι θελουν τον στρατο στην εξουσια..
η, κατι σαν να πρεπει να υπαρχουν εξετασεις στρατιωτικων γνωσεων, για την θεση του προεδρου..

4. Σε οσες συγκεντρωσεις εβρεθηκα για να κουβεντιασουμεν τα γεγονοτα, επροσεξα οτι αναδυεται [εκτος που μια καχυποψια για το βαθυ κρατος] τζαι μια διαθεση που ατομα που εμπλεκουνται ειτε σε οικολογικες ομαδες ειτε σε αναλογα σκεπτικα για επαναπροσδιορισμο του θεματος της ενεργειας...Που τουτην την οπτικη, λαλουν μερικοι, ισως η καταστροφη στο βασιλικο να μπορει να χρησιμοποιηθει τζαι σαν ευκαιρια, για αλλαγη εμφασης στα ειδη τζαι την χρηση των μορφων ενεργειας..τζαι αντι να κολλησει η συζητηση στις "ιδιωτικοποιησεις" [σαν ενα πιθανο δευτερο καζαντι μεταφορας πλουτου που τους πολλους στους λλιους - το πρωτο ηταν το χρηματιστηριο], εν καλα να δουμε το θεμα της αποκεντρωσης της παραγωγης ενεργειας τζαι τις οικολογικες της προοπτικες...
Να δουμεν..

5. Στην οικονομια περιμενουμε την ωριμοτητα...
Υπαρχει μια βαση..ανκαι μια μεριδα του κεφαλαιου σαν να φαινεται να ακονιζει τα νυσια της παλε...Το να απαιτουν να παρθουν αποφασεις χωρις καν να συζητηθουν [εστω σαν συζητηση αναγνωρισης] με τους δημοσιους υπαλληλους, ενεν απλα επιθεση στον δημοσιο τομεα, εν μια λογικη απαξιωσης των εργαζομενων γενικα.. Διοτι σαφως οι δημοσιοι υπαλληλοι τζαι οι ψηλομισθοι πρεπει να δεκτουν ορια τζαι αναλογικες εισφορες - αλλα οι δημοσιοι υπαλληλοι εν εργαζομενοι επισης τζαι ο μισθος τους εν μερος της συλλογικης ζητησης που βοηθα την ροη στην αγορα...τζαι προσφερουν εργασια - εν εργαζομενοι..
Τζαι οι πιεσεις για μονομερεις αποφασεις, εν τζαι πολιτικαντισμος για οποιον αθθυμαται την υποκρισια μερικων με την γιουροσυπρια - που εθελαν που την μιαν να κλεισει τζαι που την αλλην οργανωναν τους υπαλληλους να επιτεθουν στον Σταυρακη οταν εκλεισεν ....
Οπως τζαι ο εργολαβικος πανικος εκ μερους μερικων, μοιαζει με αναλογες προσπαθειες πριν τις εκλογες για να λειτουργησουν αρνητικα για το κλιμα στην οικονομια - οπως ειπεν εκπληκτος ως τζαι ο Σταυρακης τοτε, εφαινουνταν μερικοι να θελουν να παει ασιημα η οικονομια - η, για να το πουμε ηπια, επροσπαθουσαν να καλιεργησουν ενα αρνητικο κλιμα το οποιο θα τους εβλαφτε ουλλους..
Ας ελπισουμε οτι επερασαμεν/εξεπερασαμεν [εξεπερασαν μερικοι;] τζηνο το σταδιο..

Η κοινωνια ηδη εισιεν αναπτυξει τζαι μια διαχυτη απαιτηση για "δικαιοσυνη" οπως εφανηκεν μετα που τες εκλογες - με την αποκρυσταλωση τοτε του θεματος της φορλογησης του "συσσωρευμενου πλουτου"..τζαι εν θα εξαφανιστει τζηνη η διασταση.....
Που την αλλην, στον χωρο του κεφαλαιου φαινεται να υπαρχουν διαφορες τασεις..που νουσιμες μεχρι αρπακτικες..αλλα επειδη καιουνται τζαι τζηνοι, εν λογικο να κουντουν πιο εντονα οι νουσιμοι..Αλλα υπαρχουν τζαι οι αλλοι...
Μερικοι φαινονται να θελουν να επιβαλουν μετρα σε ενα πλαισιο σοκ..ομως, το να δουμε τα δεδομενα, εν επισης αναγκαιο - οπως εγινε τζαι με την υστερια των Μιντια..
Διοτι [για να αθθυμουμαστεν τζαι το πλαισιο] την διεθνη κριση εφκαλαμεν την ηπια με μια μετριοπαθη αριστεριζωντα κευνσιανη πολιτικη που επροστατευκεν τους πολιτες που τες ζημιες του διεθνους κεφαλαιου..τζαι ενθαρρυνε την ζητηση..
Τζαι αξιζει να αθθυμηθουμε οτι το τελευταιο "μας" προβλημα [που μας εφορτωσαν, δηλαδη, μερικοι], αφου σαν οικονομια ειχαμε γυρισει στην αναπτυξη,
ηταν οι τραπεζες τζαι οι επενδυσεις τους - τζαι οι οικοι αξιολογησης του συστηματος των τραπεζων..
Να μεν αρκεψω παλε, δαμαι, για τες ευθυνες..
Αλλα πρεπει να αθθυμουμαστεν που ειμαστεν τζαι να μεν τρεχουν τα σαλια μερικων για "θεραπειες σοκ"..

Τζαι για να αθθυμηθουμε τζαι την γεωπολιτικη της οικονομιας - λλιον πριν την εκρηξη η πολιτεια εδιαθεσεν χαμηλοτοκα γραμματεια του δημοσιου [για τα 60 εκ απο τα 150 που εν οι ετησιες αναγκες] - στα οποια επενδυσε ρωσικη τραπεζα [ η οποια δηλαδη επενδυσε με πιο χαμηλο επιτοκιο απο οτι προσφερεται στις ευρωπαικες αγορες], ενω η γενικοτερη πολιτικη της κυβερνησης [πολτικα τζαι οικονομικα] ηταν να γινει η κυπρος χωρος επενδυσεων του περιγυρου [λ.χ. του Καταρ, ας πουμε, σαν εκφραστικου του αραβικου επενδυτικου κεφαλαιου - οξα εν τζαι ιδεολογικος συντροφος του εμιρη ο Χριστοφιας;]...
Ουτε τουτα εν τα καταλαβουν μερικοι;
Οξα νομιζουν οτι οι δυτικοι εν να καμνουν στρατηγικες επενδυσεις δαμαι για το καλον της ψυσιης τους;
Οσοι εν καταλαβουν οτι εφορτωθηκαν μιαν ωρολογιακη, εν καταλαβουν οτι μερικοι συμεπριφερονται σαν να υπακουουν..αλλους..
Τζαι εν φαινεται καν καλο...Τζαι εν να φαινεται σιηροτερο αμα απλωθει η υπογεια σκονη με τις θεωριες συνωμοσιας που θα ερτουν μαλλον αναποφευκτα..
Η, για να παμεν στην αλλην πλευρα, δυσκολευκουνται πολλα μερικοι να καταλαβουν οτι ο "περιγυρος" εν το εσιει τζαι πολλα δυσκολο, να αρκεψει να μετακινειται νακκον βορεια;..
τζαι ιδιαιτερα οικονομικα;
Μερικοι πρεπει να συνελθουν..
Για το γενικο καλο..
Αλλα τζαι γιατι οι φουσκες [πολιτικες η οικονομικες], χανουν αερα ευκολα...

Τζαι κατω που την επιφανεια της υστεριας, μπορει να πει καποιος οτι η κοινωνια εδειξε αξιοσημειωτες αντιστασεις τζαι πνευμα συλλογικης αντιμετωπισης μιας ακομα κρισης..
Τζαι τουτο το αισθημα που φαινεται να υπαρχει που τα κατω, μπορει να εν τζαι το αξιολογικο κριτηριο, για την δημοσια συμπεριφορα μερικων...

Οπως ετελειωνα το κειμενο, ακουσα για την ανακοινωση των Moody's. Απο οτι φαινεται το εχτεσινο show [σε μερος] με την αποχωρηση που την συναντηση [εν εμπορουσεν να γινει πιο ηπια η διαφωνια α; οποια τζαι να ηταν;], εκωδικοποιηθηκεν σαν "εριστικο κλιμα"..
Εν καλα να κατσουν μερικοι την μαππα κατω γενικα..
Διοτι οι απροσμενες συνεπειες εν να ερτουν να τους εβρουν επισης..
Σε ενα μιτσην τοπο, η συλλογικοτητα μπορει να βρεθει, γιατι η κοινωνια πρεπει να καθορισει την θεση της πιο πολλα σε σχεση με το περιβαλλον της - τζαι τουτον προσφερει τζαι την ευκαιρια εσωτερικης συναινεσης βασισμενης ισοροπια αναμεσα σε διαφορετικες αποψεις..
Υστερα που τζαιρον ακουσα εναν νουσιμο αθρωπο που τον Δησυ..Μαυριδης, βουλευτης τζαι οικονομολογος..Αποφυγε μεν την εκφραση, "εριστικο κλιμα", αλλα υστερα που το μπλα μπλα για την κυβερνηση, ειπεν τζαι για τες "πολιτικες δυναμεις"..
Ατε να δουμε..

Οσο για το πολιτικο σκηνικο που διαμορφωνεται..Εν φαινονται δραματικες αλλαγες οσον αφορα τους 3 πολους τζαι τις ακρες διαφορων με διαφορους,
αλλα ισως να υπαρχουν ενδιαφερουσες τασεις..τασεις ατομων τζαι δυναμικων..
Να δουμεν τζαι τον ανασχηματισμο που εν το background των συζητησεων..
Παρακατω..

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Για την υπερασπιση της Δημοκρατιας, της ιστορικης μνημης, τζαι του δικαιωματος της εργατικης ταξης να πηαινει στο Προεδρικο

Οι πολιτικοι εχτες ακουουνταν καπως νουσιμοι - φυσικα το θεμα εν ιδιαιτερα τζηνοι της δεξιας που ενθαρρυναν αρχικα τις υστεριες των μιντια..τζαι τα κατασκευασμενα ριαλιτι των θεαματων μισους..
Στην συγκεντρωση της κερκιδας της δεξιας εξω που το προεδρικο, υπηρχεν ενα αποκαλυπτικο συνθημα που εκφραζεν νομιζω το αισθημα οσων θα εθελαν ενα νεο πραξικοπημα..
"Να φοβασαι τον γιο της πλυστρας"..
Καποιος αστος προφανως, θεωρει οτι ο Χριστοφιας εν επικινδυνος για προεδρος επειδη, ερκεται που την εργατικη ταξη..
Τουτον ενεν απλα αισχρο - δειχνει οτι το μισος που καλιεργουν μερικοι εσιει απωθημενα..
ταξικα..
τζαι πολιτικα..
Δικαιουται η εργατικη ταξη να παει στο προεδρικο;..
Να διαδηλωσει, η να εκλεξει καποιον απογονο εργατων;
Ετο λοιπον που ενεν μονο η υστερια των μιντια..
Εν τζαι η υστερια της ακροδεξιας εναντια στην λυση..
Εν τζαι ταξικη πολιτισμικη συγκρουση..
Οποτε υπαρχει δαμαι τζαι η διεκδικηση ενος δημοκρατικου δικαιωματος...Της πλειψηφιας εναντια σε οσους θεωρουν το κρατος δικο τους..
Οσοι θελουν να δικαιολογουν τον ταξικο τζαι οϊ μονο ρατσισμο με την προφαση οτι ταχα μου καποιοι πολιτες εν "αγανακτισμενοι", πρεπει να αθθυμουνται οτι τζαι οσοι εν ειμαστεν τζιαμαι μπορει να ειμαστεν αγανακτισμενοι μαζι τους..
Τζαι με τα μιντια που τους κατασκευαζουν το πλαισιο μιας εκδηλωσης που μοιαζει με ριαλιτι ..
Αλλα εμεις εσεβαστηκαμε του νεκρους, ουλλους τους νεκρους, τζαι περιμενουμε που τες διαδικασιες της δημοκρατιας να πουν τι εν επηεν καλα με την "φυλαξη" οπως πολλα σωστα το εθεσεν ο Μαρκος Κυπριανου..

Ο Χριστοφιας σημερα υπερασπιζεται το συνταγμα τζαι την διπλη διασταση της Κυπριακης Δημοκρατιας: σαν Δημοκρατιας τζαι σαν Ανεξαρτητης πολιτειας..
Ο θεσμος του προεδρου, εν τζηνος που εκφραζει ολοκληρη την Κυπρο - τζαι οι δημοκρατικοι θεσμοι εν ο στοχος επιθεσης σημερα που μια μεριδα [πλειοψηφικη] των Μιντια..
Εγραφεν ενα μηνυμα..
"Τοτε ηρθαν με τα τανκς, σημερα ερχονται με τις τηλεορασεις. Αντισταθειτε.."

Τζαι η επιθεση ενεν μονο γιατι εν αντεχουν ενα αριστερο, ενα απογονο εργατων, η ενα αθρωπο που προσπαθει ειλικρινα να λυσει το κυπριακο τζαι σεβουνται τον τζαι στις 2 πλευρες...Σημερα θα εσιει αριστερες κινητοποιησεις [στα πλαισια των ευρυτερων εκδηλωσεων για την τραγωδια] θα εν στους δρομους στην βορεια τζαι νοτια κυπρο..απαιτωντας που τον ερντογαν, τζαι υπερασπιζωντας το προεδρικο της δικοινοτικης μας πολιτειας...

Η υστερια κρυφκει οπως φαινεται αυξανομενα, τζαι ενοχες..
Εγραψα ηδη για τις ευθυνες της αμερικανικης πρεσβειας στο προηγουμενο ποστ..
Αλλα οσον περνα ο χρονος οι ευθυνες της ιεραρχιας του στρατου [υπαρχει τζαι δαμαι αραγε βαθυ κρατος;], ξεκινωντας που το τοπικο επιπεδο φαινονται ασηκωτες..
Η πυροσβεστικη εισιεν καμει επιθεωρηση, λαλει, τζαι εζητησεν αποψιλωση - ποιος ηταν ο τοπικος υπευθυνος τζαι γιατι εν το εκαμε;
Υστερα εν το ασηκωτο βαρος οτι οι τοπικοι αρμοδιοι εν εδιαταξαν "εκκενωση" οτανεγινε σαφες οτι ηταν να γινει η εκρηξη..
Αν οντως ηταν τοσο εμφανες οτι θα εγινετουν εκρηξη, τοτε γιατι εν εδιαταχτηκαν οι 2 στρατιωτες , οι διδυμοι εστω, να φυουν επισης;
Εν ανοητο τζαι βλακωδες το επιχειρημα οτι οι διδυμοι εθελαν να μεινουν..Να υπερασπιστουν τι; Εθελαν να σκοτωθουν; Οξα ενομισαν οτι εν ενταξι τζαι εμπορουσαν απλα να συρνουν νερο;
Μπορει να ηταν μια στιγμη αδυναμιας, λαθων...
Αλλα αμα φκαινουν μερικοι τζαι καννιβαλιζουν πανω στο πτωμα του γονιου τους [για να καμουν πολιτικη καριερα;] , τοτε προφανως πρεπει να ρωτουμεν..τζαι για καθαρα ανθρωπινους λογους οι συγγενεις των κορακιων, ισως να πρεπει να τους αθθυμισουν τι θα πει καθρεφτης...οποιος δεν προτιμα την συλλογικη αποδοχη, μπορει να εσιει δυσκολα πραματα στο αρμαρι του..

Μερικοι προφανως αντι να δουν τα δικαιολογημενα η οϊ λαθη της ιεραρχιας του στρατου [τζαι εγω ειμαι υπερ της κατανοησης] θελουν να μας επιβαλουν την σιωπη της στρατιωτικης πειθαρχιας - τζαι στην κοινωνια..Να απαγορευσουν τις ερωτησεις - την ερευνα, τον διαλογο..
Τζαι τα μιντια σημερα εν μηχανισμοι λογοκρισιας..των υποπτων ερωτησεων..
Οντως αποκλειεται η δολιοφθορα;

Τζαι υστερα υπαρχουν μια σειρα που ενδιαφεροντα σεναρια για την ανεξηγητη [για την ωρα] φωθκια..
Ατε να δουμε..
Να περιμενουμε..
Να δειξουμε κατανοηση οπως το 74..
Αλλα προφανως μερικοι , ειδαν την εκρηξη σαν ενα ειδος συνθηματος για μισος τζαι επιθεση..τζαι στην ακροδεξια..τζαι στα μιντια..
Σαν να μεταφορικα εβαλεν πομπα η εοκα β τζαι εβουρησαν στο σημερινο ρικ, για κοψουν το "πουκαμισο το θαλασσι" με μιαν ομοβροντια θεματικης δικης στο αψε σβησε...
Διοτι θελουν εξουσια - τζαι να μεν γινει συζητηση για το τι εγινε..

Οποτε εθελαν να λογοκρινουν ακομα τζαι μια τυπικη εκδηλωση στο προεδρικο..
Οποιος εν καταλαβει οτι τουτα εν τραμπουκισμοι, εν εξυπνησεν ακομα που την θεαματικη πλυση εγκεφαλου
- να καλιεργουν φοβο, ακομα τζαι για μιαν εκδηλωση στο προεδρικο για τις επετειους του 74;
Νομιζω η κερκιδα που συναεται εν καταλαβει οτι αποκαλυπτεται σιγα σιγα..
τζαι η γυμνια της μπορει να δειξει αναλογο πυρηνα με τοτε τον δετζεβρη που 300 της κερκιδας ηταν να λυντσαρουν 20 πλασματα υστερα που ενα ματς..
Εν υπαρχουν παρθενογενεσεις..
Καποιοι χειραγωγουν..

Τζαι ο Χριστοφιας..ο "γιος της πλυστρας", του εργατη, της ταξης που εφτιαξεν τον πλουτο σε τουτο το νησι, εν αντικειμενο μισους, διοτι καποιοι θεωρουν οτι το κρατος εν δικο τους..
Τζαι φυσικα χρειαζονται πλυσιμο πολλην οι ενοχες τους..
Διοτι παλε, οπως τζαι στες 15 του Ιουλη, εν τζιαμαι να υπονομευκουν την κοινωνια γιατι εν εχουν καρεκλα..
Εμιλουν στο προηγουμενο ποστ με τον idiot mouflon, για τες ιστορικες αναλογιες του Χριστοφια σαν του πρωτου αριστερου προεδρου της Κυπρου, με αναλογες περιπτωσεις στην λατινικη αμερικη ..Ο Αλλεντε εδολοφονηθηκεν για την προσπαθεια να καμει μετριες σοσιαλδηκρατικες μεταρυθμισεις..Ο Λουλα της Βραζιλιας αφου επερασεν αναλογες υστεριες των Μιντια , ειπεν αμα ετελειωσεν την θητεια του..
"Εξερα οτι θα εκρινουμουν, οϊ μονο σαν ατομο αλλα τζαι μελος της εργατικης ταξης.."
Ο κατασκευασμενοι αγανακτισμενοι υπηρχαν τζαι στον Αλλεντε..
Τζαι οι δολοφονοι του Λαμπρακη ηταν "αγανακτισμενοι πολιτες" ενος παρακρατους..που εθελεν να απαγορευκει εκδηλωσεις...

Ομως πρεπει να πουμε τζαι την ταξικη αναγνωριση -
γιατι εμεις οι προλεταριοι τζαι οι απογονοι προλεταριων, εν ειμαστεν πικρηες με οτι θετικο εσιει οποιονδηποτε πλασμα - γιατι ξερουμε οτι εμεις εφτιαξαμεν το κοσμο τζαι η συνειδηση μας εν ησυχη..εν εχουμε το κομπεξ μερικων που εν ηξερουν ουτε τα ρουχα τους να πλυνουν...

Ο Μανθος Μαυροματης εν ο νουσιμος αστος..
Ανελαβε ευθυνη την στιγμη της κρισης..
Η επιθεσεις εναντιον του, θα πρεπει να ξυπνησουν τους φιλελευθερους..
Γιατι εν υπαρχει νεον..υπαρχει υστερια των γνωστων..
Τζαι οι αμυνες της Δημοκρατιας πρεπει να ερτουν που παντου..

Εμεις [στην πολλαπλη του μορφη] εν να ειμαστε στο μεταμοντερνο ραντεβου με τον στιχο του Δωρου..
παντως εμεις θα τους αντισταθουμε
εστω τζαι με τα σωματα,
με την παρουσια τους
σε μια τελετη μνημης για μιαν σιηροτερη τραγωδια,
που αν δεν το εκαταλαβετε,
το copy paste ριαλιτι των αθηναικων τηλεορασεων,
θελει να λογοκρινει
παλε.
Υποπτον.
Για τουτον τα σωματα σε μιαν τελετουργια πολιτικης [γιατι το προεδρικο εν το πολυτεχνειο της κυπρου] τζαι πολιτειακης συλλογικοτητας,
εκφραζουν μπροστα στην αποπειρα θεαματικου πραξικοπηματος,
δηλωσεις ιστορικης συνειδησης.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Οι αορατες ευθυνες της Πρεσβειας, η υστερια των Μιντια, τζαι η νεα ιουλιανη επιθεση των φασιστων στο προεδρικο

Εν εθελα να γραψω για τραγωδιες φετος. Τζαι ελπιζα, τζαι ελπιζω, οτι το 74 εν να γινει απλα μερος της ιστοριας. Αλλα αμα ειδα τις εικονες των εφημεριδων το πρωιν της 13ης του Ιουλη, υστερα που την προσπαθεια για θεαματικο γιουρουσι της εθνικοφροσυνης στο προεδρικο, εκαταλαβα οτι μερικοι εν διατεθειμενοι να παιξουν με ουλλα για να καμουν αντιπολιτευση - ακομα τζαι με τον φασισμο.
Φυσικα τα ουσιαστικα ζητηματα εν τι προσπαθουν εναγωνιως να κρυψουν μερικοι πολιτικοι αλλα τζαι οι εφημεριδες που εχουν ευθυνη γιατι εφορτωθηκαμε τα εκρηκτικα των ιρανων τζαι των συριων.

Να παρουμεν τα πραματα με την σειρα ομως.
Εγινε μια εκρηξη που μπορει [λογικα] να οφειλεται σε 3 παραγοντες:
1. σε κακη συσκευασια - η σε συσκευασια την οποια εν εξεραμεν τζαι για την οποια εν ειχαμε πληροφορηση λογω του οτι εφορτωθηκεν μας ενα φορτιο που οι ιδιοκτητες του εθεωρουσαν οτι εκλαπηκε.
2. σε κακη συντηρηση
3. σε ανθρωπινα λαθη [λ.ψ. πυρκαγια] η ανθρωπινη σκοπιμοτητα [δολιοφθορα].

Για να προχωρησουμε οφειλουμεν ομως να δουμε τζαι πως εβρεθηκαν τζιαμαι τα πυρομαχικα που εκραγηκαν.
Οι αμερικανοι, λοιπον, αποφασισαν το 2009 οτι για να πιεσουν το Ιραν αλλα τζαι για να καμουν επιδειξη δυναμης, εζητησαν/απαιτησαν που την κυπριακη δημοκρατια να ζητησει που ενα πλοιο με κυπριακη σημαια να σταματησει για να ελεχθει το φορτιο του - επαιρνε πυρομαχικα στην Συρια.
Ο Χριστοφιας, λογικοτατα, θωρωντας το κλιμα, επροσπαθησεν να αποφυγει την υποθεση - ομως καποιοι στην Κυπρο μαζι με την πρεσβεια επιμεναν. Τζαι ετσι εμεινεν μας ενα φορτιο πυρομαχικα - αγνωστης συσκευασιας τζαι κινδυνων. Φυσικα οι δυτικοι επροτειναν να τους το δωκουμε. Αν ομως εθελαν το φορτιο γιατι εν το επιαναν μονοι τους; Τοσα πλοια που εχουν στην Μεσογειο.. Γιατι εκωλωναν;
Διοτι ενεν μονοι τους στο πλανητη - τζαι αυξανομενα η επιρροη τους λιοστευκει. Αν επιαναν το πλοιο θα ηταν πειρατεια. Οποτε εθελαν να μας το φορτωσουν εμας - τζαι αφου καμουν το show εχεστηκαν για τες συνεπειες, τζαι εφορτωσαν μας εμας την ευθυνη για την αποφαση.
Διοτι μετα εμεις επρεπε να φκαλουμε ακρη με τους υπολοιπους - σε οσους ανηκεν το πλοιο, τα πυρομαχικα κλπ. Αν εμεις τα επιαναμεν, ας πουμε, θα ηταν πειρατεια επισης.

Ας παρουμε το ρατσιστικο σεναριο που υποβοσκε στις κατινιες που μας επουλουσαν οι συναγερμικοι [τζαι οι εξαρτομενοι τους στα μιντια] τις προηγουμενες ημερες: "χεστηκαμε για τους συριους τζαι τους ιρανους".
Υπαρχουν 2 προβληματα.
1. Αν εγραφαμεν τους παντες, τοτε το Ιραν τζαι η Συρια θα μας εγραφαν επισης τζαι στην επομενη Ισλαμικη διασκεψη το τ/κ "ψευδο" [κρατιδιο κλπ] θα αρκεφκεν να αναγνωριζεται. Ηδη το οτι εμπλεξαμε με μιαν αναλογη ιστορια πιο παλια, οδηγησε στο δρομολογιο Λατακεια-Βαρωσι. Αν υπαρχουν μαγκες [φιλελευθεροι η εθνικοφρονες - της δεξιας] που εν τους κοφτει να το πουν. Να σταματησουμε να ασχολουμαστεν τζαι με το απευθειας εμποριο, τζαι με την ταιβαν, κλπ κλπ. Τζαι να πουν στους προσφυγες παπαλα οι περιουσιες σας διοτι ξερετε επρεπε να βολεψουμε την αμερικανικη πρεσβεια.
Προφανως κανενας εν τολμα ουτε να πει κατι τεθκιο, ουτε να αναλαβει τις συνεπειες των αιωρουμενων κατινιων - μα ειπαν μας οι αμερικανοι, οι δυτικοι κλπ..Ειπαν σας - τες συνεπειες εν μπορειτε να τες δειτε; Οξα τουτος ο γερημος ο Ιουλης με την διαδρομη 15-20 εν σημαινει τιποτε οσον αφορα των ζητημα των συνεπειων;

2. Η αλλη λυση ηταν να πεισουμε τον Οηε η το Συμβουλιο Ασφαλειας οτι θελουμε να αναλαβουν τζηνοι. Απο οτι φαινεται [ετσι ειπεν τζαι το υπουργειο εξωτερικων] οσες προσπαθειες εγιναν αποτυχαν. Διοτι στο συμβουλιο ασφαλειας ενεν μονο οι μαστοροι της αμερικανικης πρεσβειας δακατω.

Οποτε εμεινεν μας.
Οσοι υποστηριζαν να κατεβει το φορτιο εχουν σαφως ευθυνες.
Η κυβερνηση τουλαχιστον επροσπαθησεν να το αποφυγει. Ο Δησυ, ας πουμεν, τι θεση εισιεν;
Οι εφημεριδες; Ο αξιοσεβαστος "πολιτης" που ανακαλυψε τους φασιστες σαν θυματα εξω που το προεδρικο; Εισειν θεση τοτε;
Ευθυνες;

Παμε υστερα στο τι τα καμνωμεν αφου καποιοι εφορτωσαν μας τα - τζαι αφου εν εσυμφωνουσαν ουλλοι οι εμπλεκομενοι, εμειναμεν αιχμαλωτοι μιας ωρολογιακης βομβας. Προφανως οι ιρανοι εν θα μας ελαλουσαν πως να τα χειριστουμε, τζαι οι αμερικανοι εχεστηκαν για το προβλημα που μας αφηκαν. Στο κατω κατω αν επροκαλειτουν κριση τζαι αρχιζεν η αναγνωριση του "ψευδου" κλπ, παλε για τους αμερικανους εν εγινεν τζαι τιποτε..Εν τζαι εν δικο τους προβλημα το κυπριακο..

Που να τα παρωμεν; Η Κυπρος εν μιτσια - τζαι ο Ιουλης του 74 στον οποιο καποιοι ταχα μου εν εθωρουσαν τες συνεπειες παλε, αφηκεν ακομα πιο λλιον χωρο υπο την διαχειριση της Κυπριακης Δημοκρατιας. Μολις εγινεν η εκρηξη στο Μαρι, αρκεψαν να μουρμουρουν στην Παλωθκια - για το στρατοπεδο τζιαμαι. Ναι το Μαρι ηταν διπλα το Βασιλικο - να αθθυμισω οτι λοαρκαζουμεν να καμουμεν τζαι αλλα κολπα [για ενεργειες τζαι πλατφορμες] στην περιοχη; Τζαι ενεν εισηγησεις μονο τουτης της κυβερνησης. Που να παρουν τα πυρομαχικα-λαφυρα της αμερικανικης πρεσβειας λοιπον;
Αν εγινετουν η εκρηξη Λευκωσια θα ηταν ματζελιο.
Στην Λεμεσο τα ιδια.
Στη Παλωθκια με τα χωρκα γυρον;
Να γινει ερευνα, να μαθουμε την λογικη γιατι τα επηραν τζιαμαι. Μπορει να ηταν ο μονος διαθεσιμος χωρος. Μπορει ισως να μας βοηθησει τζαι η προηγουμενη επιτροπη αμυνας της βουλης για τουτον. Οξα τζηνους χωνει τους το κυκλωμα των Μιντια;

Ινταλως εφυλαουνταν; Να το μαθουμε τζαι τουτο. Ενας στρατος εσιει μιαν ιεραρχια που αποφασιζει. Τζαι εσιει ευθυνες. Φταιει ο συμβουλος που ειπεν να βαλλουν νερο; Να το δουμεν. Αλλα αμα οι ιαπωνες μπροστα στα πυρηνικα εσυρναν νερο, προφανως εν θα ηταν τζαι τοσο παραξενο. Αν εκαμεν λαθος, να τον απολυσουμε;
Φταιει ο αλλος που εκαμεν λαθος εκτιμηση για τον κινδυνο;
Να το δουμεν - αλλα σε ερευνα. Που να πιασει ουλλο το στρατευμα γιατι τουτον ηταν ο αρμοδιος οργανισμος.
Μπορει τα πλασματα να ηταν τζαι τουτα αιχμαλωτα της ωρολογιακης που μας αφησεν η αμερικανικη πρεσβεια.
Να το δουμεν.
Ετσι τζαι αλλοιως μια καχυποψια με τον στρατο ενεν ασιημη.

Η αρμοδιοι οπως επρεπε υποβαλαν παραιτησεις. Ο αρχηγος του ΓΕΕΦ τζαι ο υπουργος Αμυνας. Ενεν θεμα αν εφταιαν η οϊ. Εγινε κατι που ηταν στην δικαιοδοσια τους.

Αλλα στα μιντια εισιεν αρχισει εναν ενδιαφερον κατινιο..

Η πρωτη αντιδραση [του προεδρου, ως τζαι του αρχιεπισκοπου ας πουμε] ηταν να τονισουν το αισθημα της τραγωδιας τζαι την αναγκη να βοηθησουμε οσο μπορουμε ουλλοι. Ο Ομηρου εσυρεν μια σποντα οτι υπαρχει περιπτωση δολιοφθορας - αλλα, προς τιμην της, η κυβερνηση εν επαιξεν το παιχνιδι της δαιμονοποιησης..
Τζαι enter ο Αναστασιαδης [που δυστυχως για τον ιδιο δαμαι εχασεν μιαν ευκαιρια να το παιξει συμβολο ενοτητας τζαι νηφαλιοτητας] τζαι οι παραδεξαμενοι του..Αρκεψεν για τες "ευθυνες". Σαφως υπαρχουν ευθυνες - αλλα το τι ειδους θα το δειξει μια ερευνα. Αμα, ομως, μπροστα στην τραγωδια θελεις να κατηγορησεις αμεσως [τζαι φυσικα κατηγορεις τους πολιτικους σου αντιπαλους] κατι εν παει εν καλα.
Αλλα ατε να πεις, ειπεν το τζαι κανει. Διοτι μετα αυτονοητα θα εγινετουν ερευνα.
Αλλα το κατινιο εσυνεχιστηκεν σαν οργανωμενη εκστρατεια. Υστερα ειχαμεν το νουμερο του Γεωργιου που εστασαν τα σαλια του "καρεκλα" - εν μπορουν να κυβερνησουν μπλα μπλα το απωθημενο. Ενω εσυ λεβεντη μου, με τις διαταγες της πρεσβειας ξερεις α;

Υστερα επαραλαβαν το θεμα τζαι τα μιντια.
Ειπεν ο κασουλιδης οτι εισηγηθηκαν μας οι ταδε να τα πιασουν..αρα εν εδεχτηκαμε..αρα φταιει η κυβερνηση..
Η λογοκρισια των συνεπειων τζαι του τι επροηγηθηκε αρκεψεν να φορτιζει τους ιδιους που εκατασκευαζαν την υστερια - εισιες την αισθηση, ακουνοτας τον αχταρμα των δημοσιογραφων που εγινουνταν δικαστες, οτι ειμαστεν υπερδυναμη τζαι μπορουμε να θκιαλεουμεν αν θα πεταξουμεν η οϊ τα οπλα του Ιραν, την μη-εγκριση του Συμβουλιου Ασφαλειας για να τα δωκουμεν κλπ..
Τζαι η αμερικανικη πρεσβεια εχανετουν στο βαθος - χωρις ενοχες..
Ιντα βολικον α;
Εν τω μεταξυ εγιναν οι παραιτησεις των αρμοδιων - αρα η υστερια εμπορεν μονο να κατευθυνθει ειτε σε συμβουλους, ειτε στην ιεραρχια της Εθνικης φρουρας..

Αλλα το καχρι ηταν αλλου. Ο Χριστοφιας παλε - οπως τζαι την ανοιξη πριν τις εκλογες, οπως τζαι τον σιημωνα, το φθινοπωρο..η εποχιακη επιθεση του μονοδιαστατου λογου των παραπανω μιντια εστιασεν παλε στον προεδρο.
Εναν μειγμα ρατσιστικου μισους για τον "αριστερο προεδρο" μαζι με φτηνες πολιτικες κατινιες..τζαι βεβαια, εμμεσα, αλλα με σαφηνεια, ο αλλος στοχος εν ο Μαρκος Κυπριανου - για επισης πολιτικους τζαι πολιτικαντικους λογους..
Πανω που τα πτωματα..
Εν ετεροκλητη βεβαια η συμμαχια - οι απορριπτικοι θελουν να επιτεθουν στο Χριστοφια για το κυπριακο, ενω οι κεντροδεξιοι για την προεκλογικη...
Το γνωστο μισος [των 2 πτερυγων στα μιντια] αυξηθηκε τζαι νακκον γιατι εν τα εκαταφεραν στες βουλευτικες εκλογες.

Πρεπει ενας προεδρος να ξερει που πυρομαχικα που το ιραν, τζαι πως φυλαουνται;
Παραλογο.
Αλλα στην υστερια η λογικη παει περιπατο, κυκλοφορει η μιση ειδηση, τζαι κατασκευαζεται υστερια..
Μπορει μερικοι να ελπιζαν σε ενα θεαματικο πραξικοπημα.
Οποτε το οτι εβρεθηκαν φιλελευθεροι τζαι φασιστες ηταν θλιβερο -ακομα πιο θλιβερο εν οτι εν εφαινουνταν οι πρωτοι να νοιωθουν/καταλαβαινουν την ιστορικη σημειολογια μια νεας φασιστικης επιθεσης στο προεδρικο - σαν το κτιριο που ηταν, τζαι ενι, το συμβολο της δημοκρατικης αντιστασης απεναντι στον φασισμο, που τον Ιουλη του 74.
Τζαι τουτα λλιες μερες πριν τις 15 του Ιουλη.
Καθε Ιουλη οι φασιστες καμνουν ετσι παναυρκα - συνηθως στο οδοφραγμα. Οποτε το να το παιζουν τωρα σε αλλο πλαισιο για να συναξουν τζαι αχαπαρους, εν τζαι αλλασει η ουσια - απλα εν αλλο το κετσαπ..Ουτε οτι ο βασικος ογκος της επιθεσης εν οι ιδιοι που περσι εδερναν κοσμο σε αλλην μερκα της Λευκωσιας..
Ισως, λοιπον, να επρεπε επρεπε να εισιεν παραπανω ευαισθησια που μερικους που σιουρα ενεν ιδιοι με τζηνους - τζαι μνημη- που οσους εβρεθηκαν ουρα στο μισος τους..

Που το μιντια ομως ηταν προσπαθεια χειραγωγησης συναισθηματων - στο ευρυτερο κοινο.
Ακουσα οτι ως τζαι ο Τσουρουλλης σε μιαν φαση ειπεν στην τοπικη δημοσιογραφο που το επαιζεν οτι εν εγινετουν επιθεση της αστυνομιας "εμεις αλλα βλεπουμε"..

Την στιγμη που ο κοσμος στες γειτονιες, στο δρομο, στις καθημερινες κουβεντες επροσπαθαν να διαχειριστει το "κακον" σαν τραγωδια [τζαι οντως αποφευγεν να το ταυτισει πολιτικα με μιαν παραταξη], ηταν σαφες οτι καποιοι εκαμναν πολιτικαντισμο..
Τζαι ο "Πολιτης" που εν εσχολιασεν την δικη του σταση για να ερτουν τα πυρομαχικα στην Κυπρο ξαφνικα αγαπησεν τους νεοφασιστες..
Περαστικα κοπελλια..

Μηπως μερικοι επροτιμουσαν να μεν γινει ερευνα - τζαι φκαλουν τζηνοι το πορισμα κρυφκωντας οτι εν τους βολευκει;
Να μαθουμε γιατι ηρταν στην Κυπρο τα πυρομαχικα;
Ινταλως ελειτουργησεν ο στρατος;
Αν τιθεται κατι επιτακτικα εν το γεγονος οτι ειμαστεν ενας τοπος γεματος οπλα τζαι πυρομαχικα.
Που εισαστεν ακομα που εν να εχουμε τζαι το φυσικο αεριο σε πακετο.

Τζαι αν ηταν δολιοφθορα;
Να δουμεν αφου μερικοι σαν να θελουν παραιτησεις πριν καν ρωτησουμε/μαθουμε τι εγινε..
Φουνται καποιοι κατι;

Το πιο αισχρο ηταν η προσπαθεια του Δησυ να φκαλει πολιτικη υπεραξια.
Το κομμα που αγωνιστηκεν να μεν αποδοθουν ευθυνες για το εγκλημα του 74,
το οποιο αθωωσεν/εξαναπροσλαβεν τους 62 [γιατι ηταν δικοι του τζαι ετσι καμνει το ρουσφετι η δεξια για οσους εξηχασαν]...
Τωρα ξαφνικα επιασεν το Γεωργιου μεγαλη ευαισθησια για ευθυνες..
Εν καλα..να γινουν δικες εστω τζαι τωρα για τα εγκληματα της περιοδου 15-20 ιουλιου αφου θελουμε τοσο πολλα ευθυνες;
Ευκαιρια... αφου ειπαμεν να καμνωμεν ερευνες, να κλεισουμε τζαι τζηνο το κεφαλαιο εγκληματων, εν ενι;..
Οξα ο Δησυ εσιει καμια παρακαταθηκη ευαισθησιας στους θεσμους;
Επαραιτηθηκεν κανενας τοτε με την δολοφονια στην Χλωρακα - οταν ο τοτε υπουργος επινε τα εξω, τζαι οι αστυνομικοι εσκοτωναν 2 μιτσιους ;
Για το φιασκο της Δερυνειας εζητησαμεν καμιαν φορα ευθυνες που τον συμπαθεστατο κ. Γλαυκο που τα εκαμεν μανταρα; Οί.. γιατι ειπαμεν οτι εν θα κατηγορουμεν οσους εκαμαν λαθη χωρις να εχουν στοχο κατι κακο - απλα εφορτωσαμεν ενα εγκλημα στου κακους της αλλης πλευρας αγνοωντας οτι ηταν γνωστη η πορεια προς το αδιεξοδο..
Εδειξεν κανενας ευαισθησια για τους πυρουλους τζαι το χρηματιστηριο;
Μπα..
Τζαι τωρα οι παραδεξαμενοι θελουν να φταιει ο πολιτικος τους αντιπαλος..
Αμα κατοικας σε γυαλινο σπιτι εν πετασεις πετρες..

Προφανως καποιοι εξεκινησαν πρωιμα την προεκλογικη..
Τζαι φυσικα εσιει τζαι κουτσοφτερους ποτζει ποδα που θελουν να φκαλουν πολιτικη υπεραξια...
Ηρεμηστε..
Εχουμεν χρονο μπροστα μας..
Τζαι ιστορια να καλυψουμε..

Λυπουμαι που αφηκα το προηγουμενο ποστ ετσι γληορα..
Αλλα εστω τζαι με την τραγωδια θα επροτιμουν τον σεβασμο στους νεκρους χωρις τις νεκροφιλες υπερβολες..
Χωρις, εστω τζαι τωρα, τον υστερικο πολιτικαντισμο της δεξιας...διοτι που τους υστερικους της ακροδεξιας τις επιθυμιες για φονους, "θανατους", τζαι δολοφονιες ακουωμεν τες για 2-3 χρονια τωρα..
Εσυνηθισαμεν;
Ακομα τζαι τουτο ισως να εν προβλημα..
Αλλα που οσους θα εμπορουσαν να εν νουσιμοι, η συμπεριφορα της ανοχης των επιθυμιων δολοφονιας. τουφεκισμων τζαι λυντσαρισματος, ηταν απαραδεκτη..
Ιντα που αγχωνεστε ρε παιθκια;..οι φασιστες εν λλιοι..εννα σας ψηφισουν, ενεν αναγκη να τους βαλετε μπροστα..
Εν τζαι πειθετε τους υπολοιπους που εν σας πιστευκουν γενικα..
Απλα ο κοσμος ακουει, θελει να μοιραστει κατι, αλλα..αθθυμαται επισης..Τζαι στο τελος εν να κρινει αναλογα με το πλαισιο - τζαι τα φιλτρα του..Τζαι οποιος αννοιει φαλιες εν να πρεπει να εν ετοιμος να δεχτει τες συνεπειες..τες μνημες που εν να ξυπνησουν οι υπερβολες του..

Εν να γινει ερευνα.
Τζαι επειδη φανταζομαι η κυβερνηση [τζαι οι αναφορες στην ερευνα] απο διπλωματικη αβροτητα τζαι αναγκη ισοροπιων εν θα θεσει αμεσα θεμα ευθυνων της πρεσβειας, να το θεσουμε εμεις - οπου μπορουμε τζαι οπως μπορουμεν..
1. Η ερευνα να εσιει τζαι μιαν οφκερη καρεκλα - για τες ενοχες της πρεσβειας τζαι οσων την υποστηριξαν για να ερτει το φορτιο στην Κυπρο.
Το 74 η ευθυνη της πρεσβειας ηταν πιο καθαρη. Για τουτον ο κοσμος εκαμνε τες διαδηλωσεις τζιαμαι..
Δαμαι ελογοκριθηκε το τοπιο..αλλα εν θα μεινει λογοκριμενο..
Να μαθουμε λοιπον για τις ευθυνες τζαι για τες συνεπειες του φορτιου..
Τζαι θα επρεπεν η αμερικανικη πρεσβεια απο σεβασμο [τζαι καποιον, ισως, αοριστο αισθημα ευθυνης] να ηταν πιο προσεκτικη..
Για να βοηθησει στο ξεπερασμα του παρελθοντος..εστω τζαι στην επιφανεια της πολιτικης..

2. Να γινει ερευνα για τον στρατο, την ιεραρχια τζαι τες ευθυνες της, αλλα τζαι για τους κινδυνους που υπαρχουν που τοσα πυρομαχικα στην κυπρο.
Τζαι το τι σημαινει να εισαι αιχμαλωτος σε ενα μιτσην τοπο τοσων πυρομαχικων.
Τζαι να μας πουν οι φιλοι των πρεσβειων αν λοαρκαζουν να επιμενουν [η απλα να δεχουνται] να φερνουμε δακατω ανεξελεκτα οτι φορτια οπλων πει/διαταξει η αμερικανικη πρεσβεια...Τζαι για τον συναγερμο τουτο εν σημαντικο θεμα που θα το βρισκει μπροστα του ετσι οπως εδιαμορφωσεν το σκηνικο με τις εστιασεις του μεχρι στιγμης..

3. Τζαι φυσικα να δουμεν τζαι οσα παραδοξα εκαλυψεν το ττοζιν της υστεριας για μετατοπιση της συζητησης..ινταλως αψεν η φωθκια λ.χ..

Τζαι επειδη εν Ιουλης τζαι καποιοι επρεπε να εχουν νακκον αντροπην, να κλεισω με τα λογια του Δωρου - αφου οι τραγωδιες με τα οπλα σε τουτον τον τοπο εχουν κοινη ριζα/αφετηρια..
" Παντως εμεις θα τους αντισταθουμε οποιοι και αν ειναι, οσο δυνατοι και αν ειναι."

Γιατι το φορτιο που επρεπε να δεχτουμε με πιεσεις τζαι εκβιασμους, αθθυμιζει μεταφορικα αλλες τραγωδιες..
Τζαι η υστερια μερικων αναλογες..
Ας ελπισουμε στον κλαδο ελαιας της λογικης..της συναινεσης που κυκλοφορα γυρευκοντας τροπους να εκφρασει το πενθος σαν κοινη τραγωδια..οπως υστερα που το 74..
Διαφορετικα..
Εχουμε πολλα να πουμε..τζαι για εγκληματα, τζαι για δολοφονους που επυροβολουσαν εν ψυχρω τα θυματα τους, τζαι για ευθυνες..
Αλλα ειπαμεν ..να δουμεν αν γινεται την θετικη εικονα..

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα εσωτερικα μας, η ανατολικη μεσογειος τζαι το ερωτικο σωμα την εποχη του θεαματος


Εσωτερικες στιγμες: συναινεση τζαι το ιστορικο φοντο
του κυπριακου
Ειχα τελειωσει το αρθρο, αμα ακουσα για την εκρηξη στο Ζυγι.. Το αισθημα της συλλογικης τραγωδιας, εν να εστιαστει στο παρον..
Τζαι στο οτι οι στρατιωτικες αποθηκες σε κατοικημενες περιοχες, εν εν δυναμει εκρηξεις..
ρεαλιστικα αλλα τζαι μεταφορικα..

Στην οικονομια φαινεται να επαιξε ο ιστορικος συμβιβασμος - τζαι η αλληλεγυη του χωρκου...
Ατε να δουμεν..
Διοτι καρτερα τζαι το κυπριακο..:)
Οποτε να αφησουμε τα της οικονομιας [για την ωρα εστω] τζαι να παμε στο επομενο hot potato..εστω τζαι εισαγωγικα - διοτι το κυριως πιατο εν παρακατω..

Η συνηθισμενη τριαδικη κατασταση:
--που την μια οι απορριπτικοι φοουνται καθε δηλωση του Οηε..τωρα να δουμεν ινταλως εν να παιξει δαμαι η ρευστοτητα ενος ετεροκλητου χωρου..αισιοδοξα μπορει να πει καποιος οτι μπορει να υπαρξουν διαφοροποιησεις προς την λογικη..
--που την αλλην ο Δησυ θελει εναν ειδος ενισχυμενης διεθνους παρεμβασης..υπαρχει τζαι μια δοση δισπιρκασματος γιατι εν τους αναγνωριζεται οτι λαλουν "το αναποφευκτο"- τζαι ισως μια δοση πικκαρισματος σαν μνημη του 2004.... εν τζαι οι εκλογες στο βαθος - αλλα εσιει τζαιρον ως τζηκατω, τζαι η συναινεση παιζει επισης για το self image ..
--τζαι το Ακελ τζαι ο Χριστοφιας εν στην μεση..Εν δεχουνται χρονοδιαγραμματα κλπ, που την μιαν, αλλα θελουν να βρεθει λυση συντομα κλπ, που την αλλην..να δουμε τζαι τες ισορροπιες δαμαι..

Συλλογικα ομως η Ιστορια μπορει να ερτει να μας εβρει - ουλλους μαζιν χωρις την πολυτελεια των τριχοτομησεων της ρητορικης αποκλισης..
Το οτι η εξωτερικη πιεση μπορει να φκει αρνητικη για τους ε/κ, εν κατι που υπαρχει στην εσωτερικη ατμοσφαιρα - εν μερει ισως γιατι ο διεθνης παραγοντας που το 1964 εβοηθησεν στην εμπεδωση της κυπριακης δημοκρατιας - αρα ξερουν οι ε/κ οτι παιζεται κατι σημαντικο στις παρεμβασεις του "διεθνους παραγοντα"..
Που την αλλην, εν οι ιδιοι οι ε/κ που θελουν εναν ειδος παρεμβασης αμα λαλουν οτι ο "ξενος παραγοντας" πρεπει να πιεσει την Τουρκια...Τζαι ουσιαστικα ο διεθνης παραγοντας σημερα, εκτος που τον Οηε που διασφαλιζει την κυριαρχια, εν η Ε.Ε. λειτουργα σαν κατλαυτης υποσχεσεων..
Αν προσπαθησει να δει καποιος με κατανοηση τες θεσεις των ε/κ, φαινονται να εκφραζουν μιαν αντιφατικη σταση - που ισως εν αναποφευκτη, σαν ειδος συλλογικης διαπραγματευσης, πριν την στιγμη της αποφασης..
Μερικοι βεβαια εν αλλου..αλλα ατε να μεν ανοιξουμε αλλες φαλιες σημερα..

Αναλογα τζαι οι τ/κ [σαν ηγεσια- σε συνεργασια, αναποφευκτα, με την Τουρκια]..
που την μιαν [μετα το 2004] μιλουν για το οτι αποδεχτηκαν το σχεδιο Αναν, ενω κωλοβαρουν για την ουσια των δικων τους παραχωρησεων [στο εδαφικο - τζαι εμμεσα στες εγγυησεις] περιμενωντας οτι ειτε θα καμουν γκαφα οι ε/κ [παλε] για να φκουν τζηνοι κερδισμενοι, ειτε οτι θα ανοιξουν τα χαρκια τους μονο αμα φτασει η διαδικασια στο απροχωρητο...
Βεβαια τωρα υπαρχει τζαι η κοντρα της πλειοψηφιας των τ/κ με την Τουρκια..

Ηρτεν η ωρα;

Σε καποιαν φαση οντως τουτη η διαδικασια εν να τελειωσει..
Οποτε ισως να εν καλα να ξαναγυρισουμε στα της ουσιας αντι της διαδικασιας..
Εν προκειται κανενας να επιβαλει κατι στους ε/κ διοτι εχουν γερα πατηματα στο συμβουλιο ασφαλειας - τζαι διοτι ο Χριστοφιας εφερε το σκηνικο σε ενα σημειο που εν αναγκη να ανοιξει τα χαρκια της η τ/κ ηγεσια..
Ομως, αν οι ε/κ, μπλοκαρουν την διαδικασια, τοτε θα δουν μερος της κυριαρχιας που αρκεψεν να σουζεται που το 2004 να φευκει - ειτε με απευθειας εμπορια, ειτε ταιβαν ,ειτε με..κλπ..τζαι φυσικα η αναγνωριση του Ερτνογαν οτι η λυση θα εν διζωνικη μπορει τοτε [με ευρωπαικες ευλογιες] να παει πισω στα δυο κρατιδια [μεσα στην ε.ε. - η νακκον μεσα τζαι νακκον στο συνορο]..
Τζαι οι τ/κ αναλογα - αν μπλοκαρουν θα βρεθουν που διπλη πιεση - τζαι που την ε.ε. τζαι που την Τουρκια...

Θα τα πουμε οπως προχωρουμεν αφου εδεσμευτηκεν ο ερογλου να μιλησουν για το εδαφικο - Να δουμε τι θα πει τζαι ο ερντογαν που εν να ερτει..
Ακουσα ποψε οτι γινονται τζαι κουβεντες με τον Οτσαλαν..
Αν η Τουρκια θελει να παιξει τον ρολο που ξαφνικα προβαλει μπροστα της η Ιστορια, πρεπει να τα εβρει με την Κυπρο [σαν συνολο]..τζαι φυσικα. τζαι εμεις σαν συνολο, πρεπει να δουμε την ιστορια...
Τωρα να δουμε..

Η ρευστοτητα ανατολικα τζαι νοτια:
Διαλογος στην Συρια, αναδυση νεων υποκειμενων μεσα τζαι γυρον που την Αιγυπτο,τζαι η Λιβυη σαν συμβολο αντιστασης

Η ειδηση της εφτομαδας εν η προσπαθεια να ξανασπασει το εμπαρκο της Γαζας...
Το Ισραηλ στην κοσμαρα του..Οι δυτικοι στηριζουν το..
Τι αλλο να πεις;..
Ενα απαρτχαιντ εμεινεν στο πλανητη τζαι εν στην γειτονια μας...

Στην Συρια η κυβερνηση εξαγγειλε διαλογο τζαι εδημιουργηθηκαν διαφορες ομαδες, κινησεις κλπ για να αντιπροσωπευσουν διαφορους..Η αντιπολιτευση που το εξωτερικο [απο οτι φαινεται με κυριον αξονα την Μουσουλμανικη αδελφοτητα] επιμενει σε συγκρουση - μεχρι τωρα..Ο αμερικανος, τζαι ο γαλλος, πρεσβυς επηαν τζαι εσυναντηθηκαν με την αντιπολιτευση στην Χαμα [που εν πολη με υποστηριξη προς την Μουσουλμανικη αδελφοτητα]..
Κοιτα να δεις..Νακκον παρακατω, οι αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες τζαι το υπουργειον εξωτερικων σιηζουνται για την Χαμας [η τοπικη μουσουλμανικη αδελφοτητα] στην Γαζα - αλλα στην Συρια εν καλοι οι ισλαμιστες..:)
Εν πολλα φυσανεμης τουτος ο θεος των ισλαμιστων παντως..τζαι οι αμερικανοι φαινονται να εχουν ιδιαιτερες σχεσεις με ετσι κολπα -με οπαδους του "ενος τζαι μοναδικου θεου" που αλλασουν στρατοπεδο με ασυλληπτη ευκολια αναλογως συμφεροντων..
Ηδη η Χιλαρυ ειδεν εκπροσωπους της Μουσουλμανικης αδελφοτητας στην Αιγυπτο..
Χμ..

Να παμεν λοιπον στην Αιγυπτο...
Τουτον το φκιολιν με τες παρασκευες αρκεψεν να γινεται πολλα κουφο..δηλαδη εν μπορουν να καμουν διαδηλωση αλλην ημερα;
Εν σαν να καμνουμεν διαδηλωση μονο την κυριακη υστερα που την εκκλησια..
Δεν ειμαι ουτε κακος ουτε σκληρος..Απλα εν τζαιρος να δουμε την ουσια..το αππωμα "μανα μου οι αραβες, ειδες κλπ", ετελειωσεν..Αν προκειται να καμνουν διαδηλωσεις καρτερωντας κοσμο που τα τζαμια, η διαφορα του Μουμπαρακ που την κυβερνηση της Μουσουλαμνικης αδελφοτητας[που φαινεται να ερκεται] θα εν απλα διαφορα ιδεολογιας υποταγης...
Αλλα παλε υποταγη θα ενι..
Τα γεγονοτα που την προηγουμενη ανασκοπηση:
Αρχες του Ιουλη εξεσπασαν συγκρουσεις στην πλατεια Ταχριρ που μεχρι σημερα εν ασαφες ποιο ηταν το κοινωνικο υποκειμενο που τες επυροδοτησεν..η αρχικη εκδοχη ηταν οτι ηταν οπαδοι του Μουμπαρακ..υστερα επροεκυψεν διαφωνια αναμεσα στες ομαδες [ας πουμεν του facebook] που οργανωσαν τις αρχικες διαδηλωσεις τον γεναρη..τελικα [χωρις ιδιαιτερη εξηγηση] τα επεισοδια εκωδικοποιηθηκαν σαν εκφραση δυσαρεσκειας..
Εμενα [που την αποσταση του παρατηρητη] εφανηκεν μου σαν εκρηξη ενος κομμαθκιου μιας ανεξελεκτης νεολαιας - ισως της ιδιας μεριδας που εκαμνε λεηλασιες καταστηματων αμα επαγωσεν ο κρατικος μηχανισμος τον φερβαρη..Τζαι τοτε βεβαια αποδοσαν τες λεηλασιες σε "εγκληματιες"..τζαι οργανα του καθεστωτος κλπ...Οι λεηλασιες πολλες φορες εν απλα εκρηξη των μη-εχοντων που οικειοπουουνται οσα η καταναλωτικη κοινωνια τους υποσχεται..
Τζαι τουτοι οι τυποι συνηθως δαιμονοποιουνται..γιατι οιπαρεμβασεις τους συνηθως εν εχουν πολιτικο λογο - αλλα ακομα πιο βασικα παραβιαζουν τα ορια της επιτρεπτης πολιτικης πραξης..
Αφου τζαι στην Ελλαδα λ.χ., υστερα που τοσα χρονια αναρχικων παρεμβασεων συγκρουσης, ακουσαμεν τζαι το κουφο οτι τα επεισοδια με τες πετρες τζαι τες μολοτωφ [οταν εψηφιστηκεν το μεσοπροθεσμο] οργανωσεν τα η αστυνομια..
Ελεος..
Τζαι καλαν το ΚΚΕ εσιει μια αποψη [κολλημα κατ' εμενα με τουτην την εκδοχη] τζαι μια συνεπεια σε τουτην την εκδοχη [διοτι πιστευκει σε ενα αλλο ειδος πολιτικης πρακτικης - εντζαι τα απωθημενα που αφησε ο εμφυλιος τζαι ο δεκεβρης του 44] ,
αλλα να την ακουεις την τζαι που διαφορους αλλους που γενικα παιζουν το ανοικτοι σε διαφορα ειδη πρακτικης [τζαι τωρα τελευταια λ.χ. με τες επιθεσεις σε βουλευτες] εν κουφο..
Προφανως εχαλασεν το θεαμα των δυσπιρκιστας..:)
Χα τζαι στην Αιγυπτο λοιπον..
Οποτε το τριβιτζιασμα εφερεν νεα κινητοποιηση στο Καιρο.. η αμεση δικαιολογια ηταν η αποφαση για αθωωση καποιων τεως υπουργων σε μιαν δικη..Αλλα υπηρχεν τζαι ενα ευρυτερο κλιμα..που την μιαν οι κοσμικες ομαδες τζαι οι αριστερες κινησεις νοιωθουν φοβο μπροστα στην πιθανοτητα να κερδισει τις εκλογες η Μουσουλαμνικη αδελφοτητα τζαι να γραψει ουσιαστικα το συνταγμα..
Που την αλλην εν τζαι αλλαξεν τιποτε δραματικα στην οικονομικη κατασταση των φτωχων η των εργαζομενων..τζαι οι εργαζομενοι στο Σουεζ εξακολουθουν να εν η πρωτοπορεια των εργατικων κινητοποιησεων..
Οποτε ειπαν να το ξαναπαιξουν Ταχριρ..Την προηγουμενη παρασκευη, εν εισιεν κοσμο - διοτι εμποϋκοταρεν το η Μουσουλμανικη αδελφοτητα..Τουτην την εφτομαδα τελικα οι ισλαμιστες αποφασισαν να πασιν [αλλαξαν αποφαση 2 μερες πριν] - τζαι φυσικα ειχαν το μεγαλυυτερο μπλοκ..
Γενικα οι ισλαμιστες ετοιμαζονται για την εξουσια..

Ενα ενδεικτικο στοιχειο του νεου κλιματος..
Η Δυση στην προσπαθεια της να αφομοιωσει την υπο εξελιξη κατασταση, επροτεινε να δωθουν στην αιγυπτο δανεια με πολλα καλους ορους - εντυπωσιακα για την διεθνη τραπεζα τζαι το διεθνες νομισματικο ταμειο [ΔΝΤ]..Διοτι εσιει τοσα χρεη η Αιγυπτος που εν δημμενη σιερκα ποθκια..Οποτε να μεν παει το κλιμα προς το λατινοαμερικανικο μοντελο, λαλουν σου τα κοπελλια..
Αλλα η στρατιωτικη ηγεσια [που κυβερνα ντε φακτο] απορριψεν το σχεδιο..wow..
Ωπς μεν βιαζεστε..
Ναι μεν υπαρχει ενα νεο κλιμα στην Αιγυπτο - κατι σαν μετατοπιση πλαισιου συζητησης- τζαι υπαρχει καχυποψια για την Δυση, αλλα...Απορριψεν το διοτι επιασεν δανειο που την Σαουδικη Αραβια τζαι το Καταρ [τζαι σαφως υπαρχουν διαφορες αναμεσα στους 2 - αλλα παιζει ποσο τζαι τι ειδους]..

Οποτε ισως τουτο να εν το υποστρωμα..οί μονο βομβαρδιζεται [πληροφοριακα αλλα τζαι τζαι με αερολανα] οποιο καθεστως θελει ο Αλ τζαζιρα, αλλα υστερα οι αραβικες χωρες μπαινουν ντε φακτο στην διαδικασια εξαρτησης που την Σαουδαραβικη χερσονησο..Τζαι [αν ουλλα παν καλα για την εξουσια] με κυβερνηση της Μουσουλμανικης αδελφοτητας..

Εν καλο, βεβαια, οτι οι παρασιτοι [βασιλιαες κλπ] της χερσονησου θα αναγκαστουν να επενδυσουν τα ριαλια τους στον αραβικο κοσμο [αντι στα δυτικα χρηματιστηρια] τζαι μπορει να δημιουργηθει ενα νεο μπλοκ στο παγκοσμιο συστημα [παλε καλον]- αλλα στο εσωτερικο των αραβικων κοινωνιων εν αμφιβολο αν τουτη η ταση θα ανοιξει δρομους..η μαλλον ποσο θα βραχυκυλωσει την,αναποφευκτη, ιστορικη εξελιξη..
Διοτι εν μπορεις να αγνοεις την ιστορια..η μεγαλη συγκρουση αναμεσα στους εκμοντερνιστες τζαι τους συντηρητικους [που εγινεν στα μεσα του 20ου αιωνα] ξαναπαιζεται σε μεταμοντερνο πλαισιο - αλλα τωρα οι εκμοντερνιστες εν σε αμυνα..
Τζαι στην Δυση καποιοι φακκουν πισκαλακια για την ανοδο των ισλαμιστων..
Γιατι ισως εν πιο χειραγωγισιμοι..οπως απεδειξεν [για δεκαετιες] η αραβικη χερσονησος τζαι οι μοναρχιες που τον Μαροκο στην Ιορδανια..
Τζαι αν δεν εν χειραγωγισημες που την Δυση, μπορει να εχουν τα ριαλια [τζαι τα μεσα αποβλακωσης] να παραγουν μονοι τους χειραγωγηση..

Οσο για το υποστρωμα του τι μπορει να περιμενει καποιος..
Ετην τζαι μια εργατικη δηλωση που θυμιζει κατι οικειο που την ευρυτερη ανθρωπινη ιστορια- περα που τον φτηνο ρατσισμο του "μανα μου οι καημενοι αραβες, ειδες που καμνουν τζαι τζηνοι διαδηλωσεις;"..
Δηλωση εργαζομενου στο Σουεζ...
"Ενοιωθαμεν οτι ειχαμε ενα εθνικο ρολο γιατι επαραγαμεν ενα μεγαλο εισοδημα για την χωρα" ειπεν ενας εργατης.."Αλλα αμα νοιωθεις εξευτελισμενος, υποτιμημενος τζαι χωρις να σεβουνται την προσφορα σου, τουτο το αισθημα του ρομαντικου εθνικισμου χανεται τζαι πιανει την θεση του ενας θυμος, τζαι ενα πικρο αισθημα μισους."

http://www.uruknet.info/?p=m79367&hd=&size=1&l=e

Τουτα τα λογια ενεν τυχαια..Αθθυμιζουν σχεδον το 1848 στην νεωτερικη ιστορια - την μεταβαση που την αστικη στην εργατικη εξεγερση - η ισως τζαι αναλογα σκηνικα στην Ευρωπη [τζαι στην βορεια Μεσογειο] την δεκαετια του 1930, η του 1970..Εν ηξερω αν θα γινει τωρα στην Αιγυπτο η αν θα παρει χρονια τουτη η μεταβαση..
Αλλα κατω που τους ευπρεπισμους, τουτην εν νεα κατασταση..
Τζαι αν κρινει κανενας που την αναγκη ακομα τζαι τον ισλαμιστων να ανταποκριθουν σε τουτο το ρευστο κλιμα, μπορει να υπαρχουν ευρυτερες προοπτικες..
Εν να δειξει..

Η αντισταση στο νατο τζαι στους τοπικους του εκπροσωπους στην Λιβυη φαινεται να εν ο χωρος οπου οι εξελιξεις φαινεται να ξεφευκουν που τον ελεγχο της διπλης εξουσιας του συντηρητικου ισλαμ τζαι των δυτικων, τζαι να αννοιουν προοπτικες αναδυσης αλλων δυναμικων.. γεωπολιτικα τζαι νεωτερικα..

Εγραψα το που την αρχη οτι εν δαμαι που εφανηκεν για πρωτη φορα η συγκλιση [ξανα] ισλαμιστων τζαι δυτικων..τζαι εν πρεπει να ξηχανει κανενας τον ρατσισμο μεριδας των αντικανταφικων..ιδου αποσπασμα που το αρθρο της wall street journal για τους ρατσιστες της Μισρατα..
"...nearly four-fifths of residents of Misrata's Ghoushi neighborhood were Tawergha natives. Now they are gone or in hiding, fearing revenge attacks by Misratans, amid reports of bounties for their capture.
....Some of the hatred of Tawergha has racist overtones that were mostly latent before the current conflict. On the road between Misrata and Tawergha, rebel slogans like "the brigade for purging slaves, black skin" have supplanted pro-Gadhafi scrawl.
"..τεσσερα πεμπτα των κατοικων της περιοχης Ghoushi της Μισρατα ηταν Τουαρεγκ [μαυροι λιβυοι]. Σημερα εχουν φυει η κρυφκουνται, διοτι φοουνται επιθεσεις που τους [λευκους] κατοικους της Μισρατα, ενω υπαρχουν τζαι φημες για αμοιβη για την συλληψη τους.. ...Μερος του μισους για τους Τουαρεγκ εσιει ρατσιστικες καταβολες που ηταν συνηθως σε λανθανουσα μορφη πριν την αντιπαραθεση. Στον δρομο μεταξυ Μισρατα τζαι Τουαρεγκ υπαρχουν συνθηματα των αντικαναταφικων οπως "η ταξιαρχια για την εκκαθαριση των δουλων, των μαυρων δερματων..."

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304887904576395143328336026.html


Τζαι γραφει τα η καθολα δυτικη, φιλοπολεμικη Wall street journal..
Δυτικος φιλελευθερισμος με τα αεροπλανα..

Την περασμενη παρασκευη, ειχαμεν μιαν μαζικη διαδηλωση στην Τριπολη υπερ του Κανταφι σαν συμβολου της επαναστασης.."ενος εκατομυριου" κατα την λιβυκη τηλεοραση..
Τζαι οπως αναγκαστηκεν να γραψει τζαι η Guardian απροθυμα...
"..but it is an inconvenient truth that Tripoli has just seen one of the biggest demonstrations of the campaign.'
[..ειναι μια αβολη αληθκια, αλλα η Τριπολη μολις ειδεν/εζησεν μιαν που τες μεγαλυτερες διαδηλωσεις σε τουτην την εκστρατεια]
Τζαι για να εχουμε συγκριτικο μεγεθος - η συγκεντρωση εμοιαζεν [αν δεν ηταν τζαι μεγαλυτερη] με τις αναλογες συγκεντρωσεις στην πλατεια ταχριρ τον φερβαρη..τζαι αμα σκεφτεις την διαφορα πληθυσμου λιβυης-αιγυπτου ηταν εντυπωσιακη εικονα..

Αποκαλυφτηκεν οτι οι Γαλλοι εξοπλιζουν τους αντικανταφικους..Τζαι η Ρωσια σαν εκπροσωπος των brics εζητησεν εξηγησεις..
Η λιβυη σαν σημειο διασταυρωσης γεωπολιτικων αντιπαραθεσεων..

Τουτην την εφτομαδα ειχαμεν παλε μια αλλην μεγαλη συγκεντρωση στην νοτια λιβυη..

Ο Κανταφι, μιλα που τηλεφωνο, τζαι προειδοποια την Δυση οτι η συγκρουση εν θα μεινει στην Λιβυη...τζαι επειδη μαλλον οι δηλωσεις του, παρα το ρητορικο τους σχημα, κινουνται στα πλαισια της περιγραφης των δεδομενων ως τωρα [λ.χ. η διαχυση επιθεσεων της αλ καιντα στην βορεια αφρικη μεσω οπλων που την λιβυη εν γεγονος - τζαι στην Αλγερια τζαι στην Μαυριτανια], μπορει να αρκεψει να λειτουργει τζαι νακκον η λογικη περα που το θεαμα....
Ο Σαρκοζυ, λαλουν, εφααθηκεν να εσιει αποικιακο θεαμα για την επετειο της Βαστιλης - που εκαταντησεν η γαλλικη επανασταση..
Οποτε υπαρχει τζαι μια εκστρατεια βομβαρδισμων τζαι θεαματων για να φανει οτι κινειται η αποικιακη εκστρατεια..
Στο στρατιωτικο πεδιο, οι κινησεις φαινουνται περιορισμενες..βομβαρδισμοι, κινησεις σε ενα χωρκο ποδα, υστερα ανακαταληψη που τους κανταφικους, ενα μιλι ποτζει, υστερα υποχωρηση στην αντεπιθεση..κλπ..σφαιρες, ρουκετες, αεροπλανα..τζαι αναποδα..
Οι νεκροι αμαχοι που τους βομβαρδισμους κοντεφκουν τους 1000, τζαι οι τραυματιες μερικες σιλιαες..
Βομβαρδιζεται βασικα τζαι η υποδομη της χωρας..

Εγιναν, ομως,τζαι συζητησεις - με το καπελο της Αφρικανικης Ενωσης που την εδεχτηκαν τελικα οι υποτακτικοι του Νατο την περασμενη εφτομαδα..
Σε μιαν φαση εφανηκεν να κοντευκουν καπου, υστερα φαινεται οι επαρεμβηκαν οι αγγλογαλλοι για να μεν γινει συμφωνια - τουλαχιστον με την μεσολαβηση της Αφρικανικης Ενωσης - η σε τζηνο το σταδιο...

Τζαι πριν να παω στα μιντια...
Στην Θαυλανδη η υποψηφια των "κοτσινων πουκαμισων" [εγραψα παλια για την Θαϋλανδη] εσαρωσε στις εκλογες..
Οί πως εν να το δεχτει ευκολα το κατεστημενο..ωσπου εν ξηφορτωνουνται τον βασιλια ετσι εν να εχουν..Μοναρχιες τζαι θρησκειες...ειτε ποδα ειτε ποτζει...
Αλλα ενταξι, εν τζαι τουτο [οι εκλογες] ενα βημα..
Εν να δειξει

Θεαματα τζαι χειραγωγηση των Μιντια: ο Μερντοκ, ο Ντομινικ τζαι ο ερωτισμος σαν αλληγορια της διεισδυσης του θεαματος στο σωμα..
Τζαι να κλεισω με τα μιντια..
Στην Αγγλια αποκαλυφτηκεν οτι η φυλλαδα του κατινιου του Μερντοκ [ τον κυριο εσυναντησαμεν τον σε σχολια δαμαι που την προσπαθεια χειραγωγησης των αυστραλιανων εκλογων μεχρι την καλιεργεια της ακροδεξιας υστεριας στις Ηπα], επαρακολουθαν τηλεφωνα, εκατασκευαζεν γεγονοτα κλπ κλπ..Το πιο χαρακτηριστικο: εμπηκαν στο φωνοκιβωτιο μιας μιτσιας που απηχθη τζαι εδολοφονηθηκε, εσβησαν μυνηματα τζαι υστερα επιαναν τζαι συνεντευξη που τους γονιους για το οτι ηταν αισιοδοξοι - αφου ειδαν οτι ειχαν σβηστει μηνυματα..
Αθθυμιζει την ιστορια με τους αγνοουμενους δακατω- πρωτα κατασκευαζεις το θεμα [αποκρυφκωντας οτι εν νεκροι] τζαι υστερα κατασκευαζεις 20 χρονια λιτανειες - η συνεντευξεις ριαλιτυ τζηκατω για να πουλας τον πονο του αλλου στο κοινο σαν θεαμα..

Μπορει να πει καποιος - ετο ομως που η αγγλικη κοινη γνωμη [η οι θεσμοι τελος παντων] εκαταφεραν να αποκαλυψουν το σκανδαλο..
Μπα..
Ο μονος λογος που αποκαλυφτηκεν [τζαι εμεινεν στην επικαιροτητα] εν οτι οι ανταγωνιστες του Μερντοκ εν θελουν να του δωκει ο Καμερον [που εισιεν τζαι σαν συμβουλο του ατομο που εμπλεκεται αμεσα στο σκανδαλο] αδεια για ελεγχο της βρετανικης ιδιωτικης τηλεορασης..
Δηλαδη εν λλιον ελεγχμενο σκανδαλο για να ισοροπησουν τα επιχειρηματικα συμφεροντα..
Αν δεν ηταν τουτα - θα αναπαραγουνταν τα ιδια τζαι σιηροτερα..

Τζαι παμεν στον Ντομινικ Στρω-Καν. Εισαγωγικη διευκρινηση: αυτονοητα ετσι θεματα παραγουν πολλαπλες ερμηνειες - ιδιαιτερα αμα μπλεκεται ο ερωτισμος, η σχεδον υπαρξιακη διαφορα της αντρικης τζαι γυναικειας εμπειριας [αλλη ιστορια η ομοφιλοφιλη εμπειρια] σημαινει οτι αναποφευκτα θα μιλησω σαν ετεροφυλος αντρας..οποτε εστω τζαι αν ο τονος εν γενικος, η οπτικη εν σαφης..
Στο θεαματικο επεισοδιο τωρα το οποιο εν μερος της εμπειριας ουλλων σαν ειδος αλλοτριωσης..
Τελικα, οπως ισως ηταν αναμενομενο αμα εθωρες το σκηνικο που αποσταση, η υποθεση εναντιον του παει να καταρρευσει. Η τυπισσα που τον εκαταγγειλεν φκαινει αναξιοπιστη με βαση τις δηλωσεις της, τζαι υπαρχει τζαι κατεγραμενη τηλεφωνικη συνομιλια [με καποιον στην φυλακη] στην οποια φερεται να μιλα για τα πλανα της να εκμεταλευτει το επεισοδιο με τον κ. Ντομινικ οικονομικα κλπ..Σαν σε σκηνικο παγιδας..
Τουλαχιστον ετσι θα το παιξει ο δικηγορος του, τζαι ατε να εξηγησει η αλλη γιατι εκαμνε πλανα για ποσα θα πκιασεις αν οντως εθιχτηκε που "ανηθικη επιθεση"..

Η αλλη οπτικη τωρα: Τουτα εδημοσιοποιηθηκαν ακριβως αμεσως μετα την εκλογη αλλης επικεφαλης του ΔΝΤ..
Αναποφευκτα φαινεται πολλα βολικο..
Κατασκευαζεται μια ιστορια, δαιμονοποιηται ενας τυπος, αναγκαζεται να παραιτηθει τζαι υστερα..
Ου σορρυ..

Α ναι εσιει τζαι μιαν αλλη τυπισσα στην Γαλλια που αθθυμηθηκεν τωρα οτι επροσπαθησεν να την βιασει..Τοσον τζαιρον αντρεπετουν ..τωρα ομως εν αντεχει..
Εν δυσκολο να τα πιστεψει καποιος τουτα ουλλα..

Να πιστεψει δηλαδη οτι σε μιαν πολη οπως η Νεα Υορκη με τοσους βιασμους τζαι διαχυτο ρατσισμο απεναντι ακομα τζαι στους μαυρους της πολης [παρα τους μεταναστες,οπως την καμαριερα] ηταν να κινητοποιηθει ουλλος ο κρατικος μηχανισμος τζαι να υποβαλει τον επικεφαλης του ΔΝΤ σε μια τελετη δημοσιου εξευτελισμου χωρις αιτια..
Τζαι ο Σαρκοζυ [ ο πιθανος αντιπαλος του στις εκλογες] να το παιζει ταχα μου τυχαια...
" Εγω ειπα του να κρατα κλειστον τον φερμουαρ του"..
Κατινια α;

Ποιοι, τζαι πως, του την ειχαν [αν του την ειχαν κλπ] στημενη του κ. Στρω-Καν, εν ηξερω..
Συμφωνα με τον Michael Hudson [ενα οικονομολογο που παιζει σαν κριτικος του νεοφιλελευθερισμου στο ΔΝΤ] ο Στρω-Καν εκφραζε μιαν αλλη οπτικη στο ΔΝΤ - πιο κευνσιανη ας πουμε..Ηταν, λαλει, ο πρωτος που εθεσεν ζητημα οτι τα προγραμματα λιτοτητας χωρις αναπτυξη εν βοηθουν..
Κατα αλλους υποστηριζεν το αιτημα των κινεζων για διευρυνση των προσπαθειων για νεο διεθνες νομισμα..κλπ..
Τζαι αφου του αρεσκεν του να πηαινει με διαφορες [womanizer κατα την αγγλικη], προφανως στημενα η οϊ, ηταν ευκολος στοχος..
Ενας μεταρρυμιστης αστος που εν εξερεν ιντα που να καμει το πουλιν του ας πουμεν..

Η αμερικη εν ευκολος τοπος να παραγονται ηθικα σκανδαλα..
Αμα εν βολικο..
Ο Μπους πατερας εκλεγηκεν το 1988 [εναντιον του Δουκακη] με μια διαφημιση που εστιαζεν σε ενα μαυρο που εβιασεν μιαν λευκη ..Η σχεση με τις εκλογες; Ο τυπος εισιεν φκει που την φυλακη με καποιαν αδειαν που υποστηριζεν ο Δουκακης σαν φιλελευθερος..
Που σου νευκω που παεις σε σχεση με τες εκλογες, αλλα επαιξεν - ερωτησαν μαλιστα τον Δουκακη, στα debates, τι θα εκαμνε αν εβιαζαν την γυναικα του..
Τζαι ειχαν τζαι παραπονο γιατι απαντησε ψυχραιμα - ηταν "ψυχρος" λαλει..
Επιπεδο πολιτικου λογου..
Υστερα ειχαμεν τον Κλιντον τζαι την Μονικα [αξιοπρεστατη η μιτσια παντως παρα το βιτσιο-κολλημα με την Μπιλ]..τουλαχιστον με τζηνη η ιστορια ενομισαμεν οτι ενομιμοποιηθηκεν καπως ο στοματικος ερωτας..
Μπα.. ετον παλε τωρα με τον κ. Ντομινικ..
Αλλα πριν ειχαμε τζαι τον Μπους τον νεοτερο που μπροστα στα εγκληματα που εγινουνταν στο ιρακ, εκαμεν εκστρατεια με εστιαση στους γαμους ομοφιλοφιλων..Τζαι συμφωνα με τα επισημα στοιχεια, εκερδισεν..

Ετσι εν το αμερικανικο θεαμα..Η χωρα που εγεννησεν το playboy, την σεξουαλικη επανασταση, το φεμινιστικο κινημα τζαι τα gay pride parades εσιει ενα δημοσιο λογο που κινειται αναμεσα στον πουριτανισμο τζαι την υποκρισια..
Η πορνεια εν παρανομη - εκτος που μια πολιτεια..!
Οί πως οι γαλλοι εν καλλιτεροι..
Η χωρα που θκιεβαζει [υποτιθεται] τον Μαρκησιο [για 2 αιωνες], τζαι μιλα για τον ερωτισμο των ακρων που το 1920 στην λογοτεχνια τζαι την φιλοσοφια της - πουριτανευκει επισης αμα φτασει στην πολιτικη..
Τωρα λαλει, ανακαλυψαν οτι οι αντρες της εξουσιας ασκουν τζαι την εξουσια τους στον ιδιωτικο χωρο αλλα κανενας εν το ελαλεν..
Ατε ρε..
Τζαι ο γαλλικος φεμινισμος που το 1968;
τζαι ο λογοτεχνικος ερωτισμος;
Ηταν απλα πυροτεχνηματα;
Οπως την αλλην που ηταν να την βιασει λαλει,τζαι ειπεν της η μαμα της να μεν πει τιποτε....

Αλλα η χρηση του σεξ τζαι του ερωτισμου σαν θεαματικου οπλου εν ευρυτερη..
Φετος πριν τον Ντομινικ ειχαμεν τον Ασσαντζ της wikileaks..Παλε ξαφνικα εμφανιστηκε το σεξ [σαν βια τζαι εξουσια] εναντια σε καποιον αβολο για καποιους..
Εν πολλα καλον οτι οι φεμινιστριες εκαθιερωσαν οτι το γυναικειο "οϊ", εν οϊ..
τζαι ενεν "οϊ οϊ,ναι ναι" οπως τα φιλμ της δεκαετιας του 50..
Αλλα..ινταλως τζαι εμφανιζεται το θεμα στες βολικες στιγμες μερικων;
Ξαφνικα αμα αρκεψεν να διαρρεει τα εγγραφα των αμερικανικων πρεσβειων το wikileaks , τσουπ, ετες 2 καταγγελιες για βιασμο..
Στην σουηδια ο βιασμος εν τζαι νακκον πιο περιπλοκος - θεωρειται βιασμος αν γινεται διεισδυση τζαι εν σταματησει μολις το ζητησει η κοπελλα..
Λογικο βεβαια..αλλα ατε..
Μπορει να φταιει η αντρικη μου οπτικη, αλλα εννεν νακκον καπως αμα εμφανιζεται ενα θεμα ημιτελους διεισδυσης μολις ξεσπα ενα πολιτικο σκανδαλο;

Η συμμετρια στην περιπτωση του Στρω Καν, εν πιο χαρακτηριστικη..
Εχουμε ενα πλουσιο που διαχειριζεται εναν οργανισμο για διαθεση χρηματων - το ΔΝΤ..με βιτσιο μαλιστα στην πολυτελεια - ηταν δυσκολο να το συμπαθησεις αμα ακουες οτι εβαλεν ενα εκατομυριο εγγυηση -
αλλα αν δεν εισειν ενα εκατομυριο που θα ηταν;..
Εσιει τζαι αλλα αηπια στα δικα μου μαθκια..εν επισης [οπως τζαι ο Σακροζυ] υποστηρικτης του Ισραηλ [του απαρτχαιντ της εποχης μας], τζαι ο ψευτοαπατεωνας που το παιζει γαλλος διανουμενος την εποχη της αθλιοτητας, ο Μπερναρ Χ. Λεβυ, θεωρει τον φιλο του - με ετσι φιλους...Ο Λεβυ ηταν ο ιδεολογος του βομβαρδισμου της Λιβυης..
Αλλα ας το δουμε σαν θεαμα οπως αλλωστε εκατασκευαστηκεν..

Απο οτι φαινεται [με τα μεχρι στιγμης δεδομενα] ο κ. Ντομινικ πρεπει να εμπλακηκεν με την τυπισσα/την καμαριερα σε καποια συνδιαλλαγη σεξουαλικων υπηρεσιων - φαινεται οτι τα ξενοδοχεια των αστων εχουν τζαι ετσι υπηρεσιες..
Τωρα εδιαφωνησαν στο τελος, στην αρχη;..
Εν λογικο οτι ο τυπος, θα εμπορεν να τηλεφωνησει μιας αλφα υπηρεσιας να στειλει μιαν επαγγελματια..
Ηταν στημενο;
Εσκεφτηκεν ξανα η τυπισσα [τζαι αρα το τηλεφωνο στον τυπο στην φυλακη];..
Εννα μαθουμε οτι μαθουμε σαν θεαματικο επεισοδιο πκιον..
Διοτι, οπως μας εξηγησεν τζαι ο Ντερσοουιτζ [αλλος αθλιος της συνομωταξιας των υπερασπιστων του ισραηλιτικου απαρτχαιντ], το θεμα ενι πκιον οι αποζημιωσεις που θα [τζαι αν θα] πληρωθουν...
Ας δουμε, ομως, τζαι λλιον την σημειολογικη συμπαραδηλωση της ευρυτερης εικονας.. την διαπλοκη του πλουτου με τον ερωτισμο, αλλα τζαι τες προεκτασεις για τον ερωτισμο των 2 ετεροφυλων πολων την εποχη του θεαματος..

Η αρχικη σημειολογια ηταν σαφως υπερ της καμαριερας..
Φτωσιη, αλλα γενναια, με αξιοπρεπεια, καμαριερα [Rosa Parks να πουμεν] αντιστεκεται στον βιασμο που ενα ξιππασμενο πλουσιο [που νομιζει οτι ουλλος ο κοσμος εν δικος του],
τζαι βαλλει τα με την εξουσια...
που την μια η φτωσιη γυναικα, η μεταναστρια, τζαι που την αλλην ο πλουσιος αντρας βιαστης..διασταυρωση ταξικης τζαι πατριαρχικης εξουσιας..

Αμα ομως αφαιρεσεις την ταυτιση [πλουτου τζαι βιασμου], τοτε;
Ο πλουσιος εν γενικα μαλακας, αλλα οϊ για τα μιντια..για να γινει μαλακας για τα μιντια πρεπει με ενα παραδοξο τροπο να ταυτιστει με ενα ηθικο παραπτωμα -τον βιασμο..
Αμα ομως ενεν βιασμος;
Ο πλουσιος εν ενταξι;
Η να το πουμε διαφορετικα - τοσα εγκληματα που γινονται που το κεφαλαιο, τοση εκπορνευση [αν μας ενοχλει η πορνεια - που εμενα εν με ενοχλει καθολου, το αντιθετο], γιατι εν τιμωρειται κανενας;
Ποιος εκπροκαλεσεν την εκπορνευση [κατα την ηθικη εκδοχη] των γυναικων της ανατολικης ευρωπης υστερα που το 1991; Της Θαϋλανδης ητων φιλιππινων για δεκαετιες;
Η αμερικη ειναι η χωρα με τον μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου σε φυλακες- αλλα κανενας πλουσιος που εσυμμετειχε στο σκανδαλο των τοξικων δανειων που οδηγησαν στην παγκοσμια κριση εν επηεν φυλακη....
Το "ηθικο παραπτωμα" ενεν γενικο -εσιει ακομα να καμει με ενα ειδος πουριτανισμου..το να κλεψεις κατι ασημαντο [σαν φτωχος] παεις φυλακη- σαν πλουσιος οϊ..
Το να διαταξεις τον θανατο ανθρωπων με ψεματα [λ.χ. εισβολη στο Ιρακ] εν οκ..ενας βιασμος ομως που εναν ατομο που μπορει να εν νακκον αβολο σε καποιαν φαση για καποιους μπορει να γινει θεαμα...

Τζαι στο θεαμα η εικονα της γυναικας εν περιπλοκη τωρα..πρεπει να εν γκομενα - αλλα υπαρχει γυρον της τζαι μια αυρα "παρθενοπης"...Παλια στα φιλμ νουαρ, η δυναμικη ερωτικη γυναικα, ετιμωρειτουν στο τελος - γιατι επαραβιαζεν τους κανονες..Σημερα εν τιμωρειται, αλλα ο ερωτισμος της πρεπει να εν ελεγχομενος που την ιδιαν..
Νομιζω οτι η μεσοβεζικη σεξουαλικη ηθικη που επροηλθεν υστερα που την κριση της πατριαρχειας στα μεσα του 20 αιωνα, παιζει με την εικονα της πορνης οί σαν στιγμα πκιον αλλα σαν φαντασιωση ποθου [γυναικειας παραδοσης για τους αντρες, γυναικειας ταυτισης με τον ερωτισμο που την οπτικη της καταπιεσμενης επιθυμιας για τις γυναικες], τζαι σαν καταναλωτικο ειδος- που αργα αλλα σταθερα απομυθοποια τον ερωτισμο σαν ειδος ηδονικης πρακτικης..
Σε τουτον το πλαισιο ο αντρας γινεται αμηχανος..Μοιαζει να εν τζηνος πκιον στο ρολο της ερωτικης δυναμικης γυναικας στο φιλμ νουαρ..Εν ηξερει ιντα που σημαινει αντρας πκιον..
Τουτον ηταν τζα το θεμα των κλασικων ερωτικων φιλμ των δεκαετιων 70-80..του "τελευταιου ταγκο στο παρισι", του "swept away", του "εννιαμισυ εφτομαδες"..
Σε ουλλα ο αντρας περνα που μια φαση επιβολης σε ενα αδιεξοδο τελος με τον αντρα ηττημενο, εγκατελειμενο στο τελος...
Τα φιλμ μοιαζουν με ενα ερωτισμο της νοσταλγιας αλλα τζαι του εξορκισμου..

Μια πτερυγα του αντρικου φυλλου καταφευγει σε φαντασιωσεις βιασμου [σαν ενα βιαια στιγμαιο τροπο ελεγχου μια ακατανοητης πραγματικοτητας] ενω μια αλλη αρχιζει να απορει αν οντως εσιει αλλαξει τιποτε που τον τζαιρον των παρθενων αφου καθε ερωτικη συναντηση μπορει αυριο να μεταφραστει σε βιασμο στην θεαματικη αναπαρασταση των γεγονοτων..
Ο βιασμος ομως εν ηττα οποιασδηποτε προσπαθειας ανασυγκροτησης της αντρικης ταυτοτητας στον μεταφεμινιστικο κοσμο..στον παραδοσιακο κοσμο ο αντρας ηταν προστατης - η εστω συνειδητος αναζητητης της ηδονης..ο βιασμος ηταν παραβιαση του αντρικου κωδικα τιμης..
Σημερα;
Τρεχα γυρευε..
Το virtual sex εν η απαντηση στην απομονωση που οδηγα η σεξουαλικη απελευθερωση που την μιαν τζαι οι πολλαπλες ερμηνειες των βιωματων που την αλλη..
Παλια οι αντρες "ετελιωναν" τζαι εθεωρουσαν τον σεξ ολοκληρωμενο..υστερα που την δεκαετια του 60, επρεπε να ακουσουν την γυναικα να φκαλει ηχους ηδονης για να επιβεβαιωσουν τον αντρισμο τους..τωρα;

Αμα ακουω την εμμονη αναφορα στο σεξ σαν ειδος βιας [στην πολιτικη, στην καθημερινοτητα, στο χαζο χιουμορ] εχω την αισθηση οτι υπαρχει στερηση - ενα ειδος πονηστικωματος που εξευτελιζει τζαι την αντρικη ταυτοτητα [σαν να ο αντρας εν εξαρτωμενος, σαν να εν εσιει τιποτε αλλο να προσφερει εκτος που την υστερια της βιας]..
Χαζο χιουμορ που αποπνεει ειτε πρωκτικο αγχος ειτε φοβο ανικανοτητας..

Καποτε η καταπιεση επαρηγαγε εστω το δειλο σιερι του αγοριου που αναζητουσε, σχεδον ντροπαλα το βυζι της κοπελλας..σαν διερευνηση ενος μυστηριου..
Σημερα;
Η απολυτη εκθεση οδηγα σε ενα στρηπ τηζ σαν εμμονη, που τελικα θα απομυθοποιησει το σεξ..
Οι μιτσιοι/ες θα εχουν δει τοσα σωματα σε εικονες που θα καμνουν συγκριση απλα - παρα την φαντασιωση, εστω, της ανακαλυψης..

Μπορει να εσιει τζαι απελυθερωτικες διαστασεις τουτο το σκηνικο..
Το σεξ σαν μυστηριο εισιεν καποιες χαρες οντως..αλλα οπως δειχνει η σημερινη κατασταση, ηταν μαλλον τζαι εναν ειδος παραλληλων ερμηνειων..
Σημερα αναποφευκτα ο ερωτισμος εν να παιξει με το υποσυνειδητο τζαι τες φαντασιωσεις, πολλα παραπανω..αλλα ισως σιγα σιγα να τον ανακαλυψουμε τζαι σαν τεχνη του σωματος τζαι της ηδονης - παρα σαν ειδος κατακτησης, εκτονωσης κοκ...ανιχνευσης στο αγνωστο..
Εν για τουτο που οι πουτανες [παρα την κατασπιεση στην οποια εζουσαν - ισως αναποφευκτα], φαινουνται μου, οτι εκφραζαν ενα αλλο κοσμο εν δυναμει..οπου ο ερωτισμος κτιζεται στην γνωση οϊ στην αγνοια..
στην τεχνη της ηδονης..

Αν το πολιτικο συμπερασμα ενι να μεν εμπιστευκεται κανενας τα μιντια, στον ερωτικο τομεα, η απελευθερωτικη διαχειριση του ασυνειδητου μοιαζει, δυστυχως, ακομα μακρυα..
Αλλα παλε..που ξερεις;..
Ο ερωτισμος εν τζαι ενας τροπος να μιλουμε για τον εαυτο μας σαν σωμα..

Η θεαματικη καταδικη [δαιμονοποιηση;] του Στρω-Καν με την φυλακιση του, αρχικα, σε "κακοφημες" φυλακες [ιντα ανεκδοτο τζαι τζηνον] εμοιαζεν με ενα ειδος συμβολικης εκδικησης εναντια στους πλουσιους - ουλλοι ταυτισμενοι με την καμαριερα..
Αλλα το σεξ ηταν κατι κακο..βρωμικο..σπερματα πεταξουμενα ποτζει ποδα..τζαι δικηγοροι..δικαστες..
Τελικα το επεισοδιο φαινεται να κλειει..
οι πραγματικες καμαριερες που αντιστεκουνται θα εν διπλα υποπτες,
οι αντρες θα ανησυχουν για το ινταλως ο ερωτισμος τους μπορει να γινει θεαμα...
Το σεξ μεινεισκει βρωμικο, τζαι οι πλουσιοι εν πασιν δικαστηρια για τα πραγματικα εγκληματα..
Τζαι ο Μερντοκ εν να κλεισει απλα την εφημεριδα..τζαι εν φκαλει την Sun την κυριακη για κορεσει την διψα για κατινιο..πουλωντας ηθικισμο τζαι ημιγυμνες κυριες στις εσωτερικες σελιδες..

Μεχρι να ξυπνησουν..
Μπορουν να ξυπνησουν οι ευρωπαιοι;

Αρεσεν μια δηλωση της Μερκελ παρακαλω -
"εν θα μας περιορισουν την ελευθερια μας να παιρνουμε αποφασεις οι αγορες τζαι οι οικοι αξιολογησης"..
Καλημερα κ. Αγγελα..ειδες; ..μπορει κατι να εμεινεν που την DDR...η να εν αναγκη να ξανα-ανακαλυφτει..

Ατε τζαι ως παρατζει..