Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Play it again sam

[το δικαιωμα του πολιτη στην ισοτητα στον δημοσιο λογο τζαι οι αντιστασεις στην εθνικιστικη/κοινοτικη ομοιογενοποιηση]

Τουτον το Σαβατο ο Φιλελευθερος εκατσιαριζεν γιατι το δικαστηριο ειπεν τους οτι εν μπορουν να γραψουν κατι για ενα θεμα που αφορα τον Χρυσοστομιδη [τον τεως υπουργο] τζαι τον ηλεκτρονικο τζογο κλπ, ως την Δευτερα. Η πρωτη αντιδραση ενι να υπαρασπιστεις την εφημεριδα. Τζαι ο Φιλελευθερος καμνει παρελαση διαφορων που τον υποστηριζουν: το δικαιωμα στην ελευθερη εκφραση, πληροφορηση κλπ κλπ. Αλλα υστερα αθθυμασαι οτι η τελευταια φορα που εξανακουσες το παραμυθι οτι το κεφαλαιο εν να φερει "ελευθερη πληροφορηση" κλπ κλπ, ηταν με την, ας πουμε, "ελευθερη" ραδιοτηλεοραση.
Οποτε ξανασκεφτεσαι το.
Ελευθερια εκφρασης τζαι χειραγωγηση....Εν καλα να εχουν δικαιωμα ελευθερης εκφρασης οι πολιτες - αλλα αμα ουλλα τα μεγαφωνα εχουν τα μερικοι;

Τζαι λαλεις...μα καλα τουτη ενεν η εφημεριδα του Μιχαηλιδη τζαι του Βικετου; Για να μεν τα επαναλαμβανουμε δαμαι οσοι εν επαρακολουθησαν την εκστρατεια του Μιχαηλιδη τζαι το κατινιο του Βικετου εναντια στον Ρ. Κατασιαουνη, ας δουν τα σχολια του προηγουμενου ποστ. Τουτοι οι τυποι εστησαν μιαν εκστρατεια επιθεσης εναντια σε ενα πολιτη, τζαι αμα αποδειχτηκε οτι ουσιαστικα εκατασκευασαν την υποθεση επεξαν πελλον - ο Μιχαηλιδης ελογοκρινεν ακομα τζαι την απαντηση.
Το τελευταιο του Μιχαηλιδη εν το πιο ωραιο. Σε μιαν που τες ασκησεις λασπης ο διευθυντης υλης ειπεν μας οτι ο Κατσιαουνης επρσληφθηκεν στο υπουργειο εξωτερικων - οποτε βουρατε γειτονοι να τον βρισουμε να μεν τον πιασουν κλπ. Οπως εκαμεν Βικετος με την νεκρανασταση της επιτροπης που εδιαλυθηκεν το περασμενο καλοτζαιριο, για να αποκλειστει ο Κατσιαουνης που την επιτροπη για την ιστορια. Ο Κατσιαουνης απαντησε του οτι εν ψεμα, λαθος πληροφορηση, τζαι οτι στο υπουργειο εξωτερικων εδουλεψεν πριν χρονια επι Κληριδη.
Ετσι ο κ. Αριστος οϊ μονο επιαστηκεν που τον Κατσιαουνη να παραποια το κειμενο του Αντερσον, αλλα τωρα εκοψαν τον να λαλει σκετα ψεματα. Πληροφοριες που ακουσεν προφανως σαν ετρωεν σουβλακια.
Ενας δημοσιογραφος μπορει να γραφει οτι πελλαραν του πουσιν χωρις διασταυρωση η τεκμηριωση; Τζαι αμα αποδειχτει οτι εσιει λαθος εν πρεπει τουλαχιστον να δημοσιευκει απολογια; Κατι σιορ..σορρυ ρε κουμπαρε, εφυεν μου...

Ο Μιχαηλιδης λαλει ψεματα [ως τζαι ο Λα. Μαυρος επαραδεχτηκεν οτι εισιεν λαθος στο να αμφισβητα τα προσοντα του Κατσιαουνη -τζαι ησυχασε προφανως το πανεπιστημιακο συμπαν τωρα που "απεσυρε την αμφισβητηση" ο λ.μ.] αλλα εν απολογειται. Ουτε αναφερει την απαντηση.
Απλα αλλασει θεμα. Γραφει, πιερωνεται για να γραφει , τζαι χρησιμοποια τον χωρο τζηνον που λειτουργα σαν μεγαφωνο πανω που τες ατομικες φωνες των πολιτων, σαν εναν οχετο λασπης εναντια στους πολιτικους του αντιπαλους η απλα ατομα που του υποδεικνουν οτι λαλει ψεματα η οτι εστω εσιει λαθος.
Ιντα που καμνει τον Μιχαηλιδη [ η οποιονδηποτε στην θεση του] να εσιει παραπανω δικαιωματα που τους υπολοιπους;
Ποιαν αμυνα εσιει ενας πολιτης απεναντι σε ετσι τυπους;
Ο Χρυσοστομιδης εν δικηγορος τζαι εμποδισεν τους να καμουν εναν πρωτοσελιδο που θα τον εταυτιζεν εμμεσα αλλα συνειρμικα στο συλλογικο υποσυνειδητο με τις κατηγοριες του ΔΗΣΥ για υποκοσμο τζαι αστυνομικες διαπλοκες. Αν εν μπλεγμενος εν να το μαθουμε υστερα που την Δευτερα. Αν ομως εν στεκουν οι πληροφοριες [οπως στην περιπτωση του Κατσιαουνη] ο Φιλελευθερος ηταν να αλλαξει πρωτοσελιδο τζαι να βουρα ο Χρυσοστομιδης να τους παιρνει διακστηρια για να δημοσιευσουν σε 2 χρονια μια δηλωση οτι εκαμαν λαθος.
Εσιει ομως ο καθε πολιτης τουτην την αθκιαση τζαι τα ριαλια;
Ο Χρυσοστομιδης εν δικηγορος - οι υπολοιποι;

Ενας παρεας μου ελαλεν οτι πρεπει να βρεθει ενας τροπος να τους παιρνουν δικαστηριο τουτους τους τυπους για ψευδεις ειδησεις... ψεματα σιορ. Να τρων εναν προστιμο αμα αποδεικτει οτι ελαλουσαν ψεμα τζαι τα ριαλια που εννα συναχτουν να μπαινουν σε ενα ταμειο για την ανεγερση μνημειου στον ανωνυμο πολιτη θυμα της εξουσιας τζαι των κατασκευασμενων υστεριων των ΜΜΕ.

Υστερα εν τζαι οι βουλευτες. Ο Κουλιας εκατσεν μιαν ωρα τους βουλευτες να συζητησουν γιατι οι μιτσιοι εν επαιξαν καλα τον εθνικο υμνο ημισσιμου. Τωρα τουτους τους τυπους πκιερωνομεν τους να κουβεντιαζουν για το ινταλως επαιχτηκεν ο εθνικος υμνος αλλου κρατους.
Α ναι να μεν προκαλουμεν τα πλασματα [τους εθνικοπληκτους]. Αλλα τουτοι οι τυποι, οι βουλευτες, εν τζιαμαι τζαι οφειλουν, λογω της θεσης τους [τζαι του μισθου τους] συνεπεια απεναντι στο συνταγμα της κυπριακης δημοκρατιας.
Η υπαρξη του ελληνικου εθνικου υμνου ενεν μεσα στο συνταγμα τζαι σαφεστατα παραβιαζει το.
Τζαι οι βουλευτες εν το ξερουν.

Το καλο εν σιουρα η αντισταση. Στην βουλη ενας μαθητης της αγγλικης σχολης ειπεν τους εθνικοφρονες "αφηστε μας ησυχους". Στο ριζοκαρπασο φαινεται οτι ο Κουλισμος-Φαλισμος αρκεψεν να χανει την κυριαρχια του τζαι οι αθρωποι αρκεψαν να γινουνται πραγματικοι περα που την εθνικη φαντασιωση μερικων αλλων που καμνουν επενδυσεις εθνικου μπλα μπλα νοτια της πρασινης γραμμης.

Στο Ιρακ στην ιερη πολη των σιητων την Καρμπαλα εκλεγηκε δημαρχος ενας κοσμικος στελεχος του κομματος Μπααθ.

Τζαι στην Τουρκια σπαζει τα ταμεια το φιλμ η "φθινοπωρινη οδυνη" που αναφερεται στις επιθεσεις εναντιον των ρωμιων της Ισταμπουλ, το 55.
Δακατω ακομα εν εκαταλαβαν ιντα που ειπεν ο Ολγκατς. Αλλα ασ' εν καλα το κυκλωμα της υστεριας τωρα πκιον ξερουμεν ουλλοι οτι υπαρχει ενας επισημος καταλογος τ/κ αγνουμενων που βρισκεται αναρτημενος στο σαιτ του υπουργειου εξωτερικων.

Ακομα τζαι στον Φιλελευθερο κατι σαν να ταρασσει. Υπηρχαν τζαι σχολια που μελη της συντακτικης ομαδας του πολιτικου που σαφως παιρνουν πκιον αποστασεις. Τζαι σημερα υπαρχει μια εξαιρετικη αναφορα στην στηλη "παιδειας παιδεματα" για την κουβεντα στην επιτροπη παιδειας της βουλης.

Κατι κινειται.
Αλλα μπορει να εν τζαι το αισθημα που προκαλει τουτη η υγρη, θηλυκη, γοητεια της φυσης τον φερβαρη.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ΜΜΕ εχάσαν κάθε μετρό, οι δημοσιογράφοι δημοσιεύκουν παραμύθκια τζαι μυθοπλασίες διασύρουν ανθρώπους τζαι αν κάποιος νιώσει την ανάγκη να τους τζυνηήσει τζαι κερδίσει τότε με μια δημοσίευση/ανακοινωση το μέσον εκαθάρισεν. Ο νόμος έπρεπε να υποχρεώνει τα μέσα να αφιερώνουν ακριβώς τις ίδιες στήλες/χρόνο στις ίδιες σελίδες/εκπομπές σε ίσον αριθμό εκδόσεων/ εκπομπών που έκαμαν για το θέμα τζαι για την διόρθωση.

Ανώνυμος είπε...

Επήαμε οι δκυό μας μόνες μας σήμερα, - μέ αντράες - μέ κοπελλούδκια. Σε πέντε λεπτά ερέξαμε το Κιόνελλι τζε οδηγούσαμε μες την φύσην. Λευκωσία, Κιόνελι Σηιλλούρα Κοντεμένος. Μια διαδρομή 20 λεπτά.

Λαλλέδες αναθρήκες αγριοτζινάρες, αγριοραδίτζια, ορχιδέες, μανδραγόρες, πάγκαλλους μα προπαντός αγριολάχανα. Πολλά λάχανα. Εγώ εγιέμωσα μια τσέντα του ΙΚΕΑ.

"Αν μας ρέξει πουκάτω η κρίση, ναρκούμαστε κάθε τετάρτη πρωί να γεμώνουμε το αυτοκίνητο λάχανα τζε να τα πέρνουμε να τα πουλούμε στην αγορά του Οχι. Φρέσκα τζε "βιολογικά" Αθθυμήθηκα την στετέ μου την Χανουρού που γέμωνε καλαθούρες καραόλους τζε επουλούσε τους στην Χώρα.

Κανεί λαλώ της πόσα να συνάξουμε.

Εννα δώσω τζε της Νίτσας τζε των θκιάων μου τζε της αρφής μου....

Subsistance living, ελάλεν μου ο καθηγητής της κοινωνιολογίας άμα επροσπάθουν να καταλάβω την παραδοσιακή κοινωνία της Κύπρου τον τζαιρό που εμελετούσα την αρχιτεκτονική των χωρκών. Ζωή στα όρια της επιβίωσης, τζε εκατάφερναν ότι εκαταφέρναν επειδή επειδή ελειτουργούσαν σαν ομάδα. Φέτος εν εγιώρκησεν ο ένας του χρόνου ο άλλος, τα συστήματα του χωρκού επαρήχαν κάποια ασφάλιστρα στήριξης.

Που τον Κοντεμένο βκένουμε προς τον Λάρνακα της Λαπήθου. Είμαστεν πας το νοτιοδυτικό κομμάτι του Πενταδάκτυλου. Τόσες φορές που ήρτα τζε ακόμα κάμνει μου εντύπωση να θωρώ την οροσειρά του Τροόδους που ένα άλλο βουνό. Την μετάβαση της αντίληψης του Πενταδακτύλου που μιαν 2 diamensional εικόνα σε τούτο το χάρμα με τους κρεμμούς τζε τες σπηλιές, τις ελιές τζε τα πεύκα μέσα σε κάτι τοπία με γιγάντιες πέτρες.

Λάρνακας της Λαπήθου, Αγριδάκι, Σύσκλιπος τζε Άγιος Ερμόλαος κατοικούνται που Παφίτες. Μπαίνω μες τον μπακκάλικο πέρκι μου έχου μανιτάρκα της αναθρίκας. Mantar? ρωτώ τον μιτσί. Εν έχουμε, απαντά μου σε άπταιστη παφίτιτζη.

Φτάνουμε στ γύρισμα του βουνού. Πουκάτω ανάμεσα που τα πεύκα φαίνετε η θάλασσα. Εικόνα τελείως picturesque πουτζίνες που βάλλουν μες τα περιοδικά - καθαρό πράσινο τζε μπλε χωρίς ανθρώπους τζε τα έργα τους.

Παίρνω την τζε δείχνω της το Alani τον εκδρομικό χώρο που έστησε ο Savvas o αρφός της γνωστής μας Κιμετ. Ο Savvas έκαμε 20 χρόνια στην Φινλανδία, τζε φαίνετε του. Συνδυασμός Φινλανδικής οργάνωσης τζε κυπριακής νυκοτζηροσύνης.

Δαμέ να στήσουμε τσιατήρι φέτος λαλεί μου. Εν τζε κοντά στην χώρα δκυό παλλιές εννάρκουντε τζε τζίνοι που δουλεύκουν να μας βρίσκουν.

Ενύχτωσεν.

Μετά την Σηιλλούρα κοντά στην Χώρα "σιγά" λαλώ της έγινε δυστύχημα. Ελαττώνει ταχύτητα. Σταματά. Μα εν πλάσματα χαμαί δκυό. Χτυπημένα.

'Εσιη κόσμο γυρώ. "Να βοηθήσουμε?" ρωτώ τους. "Επεθάνασιν" λαλεί μας μια κοπέλλα.

.....................

Όπως έλουνα την μιτσιάν ρωτά με: "Εννα το πουν τα νέα μάμα, που ετσιλλήσαν τζίντα πλάσματα?"

Όι" λαλώ της

"Γιατί?"

Ένοιωσα μιαν τεράστια θλίψη τζε εν ήθελα να της εξηγήσω, γιατί εν ήξερα πως. Πως η είδηση ότι επεθάναν δκυό πλάσματα δέκα λεπτά που το σπίτι μας αδυνατεί να βρεί τον δρόμο που εννα την βκάλει στα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ.

Ματίλτα

Ανώνυμος είπε...

Ματίλτα έσιεις μπλογκ δικό σου?

ΥΓ. Που εν που εσπούδασες αν επιτρέπεται?

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση με τη ΣΜΕΦ έσιει πολλύ χάζι. Εν πολλά γελοίο να ασχολούνται οι βουλευτές με τες ερμηνευτικές ικανότητες του κάθε μέσατζιη που θέλει να λουφάρει στη διάρκεια της θητείας του. Εν έχουν πιο σημαντικά πράματα να κάμουν μες τη βουλή;

Που την άλλη, εν θα ήταν ωραία αν όντως ήταν συνειδητή πράξη αντίστασης; Όπως έγραψεν τζιαι ο Gilad Atzmon για την θητείαν του στην ισραηλινή στρατιωτική μουσική

I eventually landed safely at the Israeli Air Force Orchestra (IAFO).

The IAFO was made of a unique social setting, you could join in either for being an excellent promising Jazz talent or just for being a son of a dead pilot. The fact that I was accepted, knowing that my Dad was amongst the living reassured me for the first time that I may be a musical talent. To my great surprise, none of the orchestra members took the army seriously. We were all concerned about one thing, our very personal musical development. We hated the army and it didn?t take time before I started to hate the state that had such a big army with such a big air force that needed a band that stopped me from practicing 24/7. When we were called to play in a military event, we always tried to play as bad as we could just to make sure that we would never get invited again. In the IAFO orchestra I learned for the first time how to be subversive. How to destroy the system in order to achieve immaculate personal perfection.

http://www.gilad.co.uk/html%20files/Primacy%20of%20the%20Ear.htm


Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Εν έχω blog, είμε τζε τζινούρκα στούτα τα πράμματα. Γράφω στου φίλου του Λινοπάμπακου ώσπου να με βαρεθεί, τζε όσον εννρε βρίσκω τον χρόνο.

Εσπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Bristol Αρχιτεκτονική τζε ύστερα στο Λονδίνο στο Polytechnic of Central London τωρά Westmister University.

Ήταν δκυό μετανάστριες τελικά που το Arzebaizan. Ετράβαν τες η Κύπρος λαλεί η Κιμέτ νάρτουν να πεθάνουν δακάτω.

Ματίλτα

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Λινοπάμπατζιε,
Σε χαιρετώ!

Μέρες έχει να τα πούμε!
Προσωπικά το ‘χα ρίξει τζιαι νάκκον σε πιο ανάλαφρες αναρτήσεις (για τα εξοχάς), παρασυρμένος σίγουρα από την ομορφιά της αναγεννόμενης (φέτος) κυπριακής Φύσης. Περιέγραψα (στο blog μου) διάφορες (βουκολικές) εικόνες (αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφίες) όπως αυτές (από τη Βόρεια Κύπρο) που περιγράφει η Ματίλτα στο πρώτο σχόλιο της.

Όμως οι συζητήσεις και οι καυγάδες για τις πιθανολογούμενες αλλαγές στα βιβλία της (επίσημης) Ιστορίας (να τις δω τζι’ ας με το πιστεύκω) καθώς και τα ενορχηστρωμένα προληπτικά κτυπήματα [κατά πάσας κινήσεως και πρωτοβουλίας για να ειπωθεί κάτι διαφορετικό από τα κατεστημένα και επιβεβλημένα εδώ και χρόνια στερεότυπα) από την ορχήστρα (όχι της ΣΜΕΦ αλλά) των τσιριλλούντων (=φωνασκούντων) εθνικισταρίων, καλά κρατεί! [Που είσαι ακόμα όταν η νεοδιορισθείσα Επιτροπή για τα αναλυτικά προγράμματα της Ιστορίας κάνει και τις πρώτες της εισηγήσεις!].

Με το θέμα αυτό ασχολήθηκα κι Εγώ πιο επισταμένα στο τελευταίο post του blog μου όπου παράθεσα μάλιστα και μια σειρά καυτών τζιαι χογλαστών, (κυρίως για τη Δεξιά παράταξη), ερωτημάτων. Ποιος όμως (απ’ αυτούς) θα μπει στο κόπο να τα απαντήσει ή τουλάχιστον να τα σχολιάσει;

Χτες Κυριακή στον “Πολίτη” υπήρχε ένα άρθρο του Στέλιου Ν. Γεωργίου, Καθηγητή Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρο όπου αναρωτιόταν (στο τίτλου του άρθρου) “Μα που είναι η Αριστερά;” [για να απαντήσεις στις επιθέσεις της εθνικιστικής και συντηρητικής συνομοταξίας]; (Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=855069&-V=archivecolumns).
Εγώ διερωτούμαι που είναι ο πνευματικός κόσμος της Κύπρου (όχι μόνο οι Αριστεροί αλλά και οι σκεπτόμενοι ή/και φιλελεύθεροι Δεξιοί) για να αντιδράσει σε τέτοιες κατεστημένες, συντηρητικές και οπισθοδρομικές καταστάσεις. Που είναι οι άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων (οι δκιαβασμένοι μας) που ΠΡΕΠΕΙ να χαρακτηρίζονται από μια προοδευτικότητα, για σηκώσουν την φωνή τους - οι πανεπιστημιακοί, οι καλλιτέχνες, οι συγγραφείς, οι ηθοποιοί;
Άραγε ισχύει κι εδώ η ρήση “Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω”;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 23/2/2009 – 7:48 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

χωρικε,
εν τζαι τουτη μια ιδεα ..να τους υποχρεωνουν να αφιερωνουν "ακριβώς τις ίδιες στήλες/χρόνο στις ίδιες σελίδες/εκπομπές σε ίσον αριθμό εκδόσεων/ εκπομπών"..
αλλα ατε να πεισεις τους βουλευτες που εξαρτουνται που τους καναλαρχες κλπ..
για τουτον ισως δαμαι να χρειαζεται τζαι νακκον guerilla theatre η σημειολογικο ανταρτικο..
οπως η ιδεα του ταμειου για τον "ανωνυμο πολιτη θυμα" που εν να πκιερωνουν οι λ. μαυροι, μιχαηλιδες κλπ καθε φορα που φκαλουν την λαφαζανια τους περιπατο..
...τζαι χιουμορ απεναντι στην πομπωδη σοβαροφανεια των ψεματων τους..


ματιλτα,
φοβερον travelling

στελιο,
πολλα ωραιον αποσπασμα..για το ισραηλ
τζαι για εμας "...αν όντως ήταν συνειδητή πράξη αντίστασης;"
λαλεις; εφανταστηκες;
γοητευτικοτατη σκεψη...

αγαπητε μου ανευ,
ειδα τζαι απολαυσα τα φκιορα/εικονες σου...
εν να δωκω τον γυρον μου σιουρα ποτζει με το νεο σου ποστ..οποτε να μεν τα γραψω δαμαι..
αλλα ειμαι πιο αισιοδοξος - ειπαμεν το ξανα εν ενι;
τζαι για την αριστερη διανοηση που λαλεις..μα νοιωθω οτι αναδυεται μια νεα γενια..που μιλα ηδη..με ενα νεον τζαι πιο μαγκικο λογο χωρις τους φοβους τζαι τες αναστολες που εκυριαρχουσαν πιο παλια...
τζαι αμα παρακολουθεις τες αντιπαραθεσεις στηνουν τους ποϊ πολλοι τους εθνικιστες...
τζαι για να ειμαστεν δικαιοι με τους φιλελευθερους, ο διονυσιου [σαν ενα ειδος φωνης που τζηνον υπο χωρο] στον πολιτη τες προηγουμενες 2 κυριακαες ηταν πολλα καλος..ιδιαιτερα το πρωτο του..

Ανώνυμος είπε...

You can defіnіtely seе your еnthuѕiasm in the work you
write. The ωorld hοpes for more paѕsionate
wrіtеrs like yοu who are not afraіd to say hοw they belieνe.
All the tіme fοllow your heaгt.

mу ωеbpage :: garden center